__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Aragaz sau plită electrică cu inducție? Ce să alegi pentru bucătăria ta Dacă sunteți pe punctul de a vă muta într-o casă nouă, una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le luați este cum veți găti și pe ce: veți folosi un aragaz tradițional pe gaz sau veți alege alternativa modernă a unei plite eletrice cu inducție? Un aragaz este cel mai tradițional mod de gătit. Multe gospodării folosesc un aragaz la care sursa de căldură provine din diferite gaze inflamabile, cum ar fi gazul natural, butanul, propanul sau gazul petrolier lichefiat. În schimb, inducția pentru gătit a fost brevetată prima dată la începutul anilor 1900 și ulterior au fost dezvoltate și plitele electrice cu inducție. În locul unei conduceri termice prin foc, încălzirea prin inducție încălzește un dispozitiv de gătit prin inducție magnetică prin electricitate.


Există argumente pro și contra în ceea ce privește atât utilizarea unui aragaz, cât și a unei plite de gătit cu inducție. Atunci când alegeți între aceste două, evaluați prioritățile, capacitatea financiară și preocupările dumneavoastră de siguranță. Mai jos, am alcătuit o listă cu avantaje și dezavantaje pentru fiecare, pentru a vă ajuta să luați o decizie. Avantajele unui aragaz - Fără pierdere de putere. Unul dintre avantajele cele mai evidente ale unui aragaz de gătit cu gaz față de gătitul cu inducție este că nu există pierderi de putere. Chiar și atunci când electricitatea se oprește, aparatele de gătit pentru întreaga familie nu vor fi perturbate. - Emisie redusă de căldură. Gătitul la un aragaz păstrează bucătăria mai rece. Căldura se dispersează imediat după ce gazul este oprit. - Temperatura de gătit exactă. Temperatura necesară pentru gătit este obținută cu precizie și cu ușurință pe aragaz. Indiferent dacă dai flacăra mai jos sau mai sus, temperatura se schimbă imediat. Inducția, pe de altă parte, necesită mai mult timp pentru ca schimbarea flacării să aibă loc.


Dezavantaje ale unui aragaz - Murdar. Gătitul pe un aragaz poate fi murdar, deoarece acesta are grătare metalice peste fiecare arzător pentru a ține vasele și tigăile peste flacără. Alimentele se varsă frecvent în jurul acestor arzătoare și trebuie să le curățați pentru a menține curățenia locului în care gătiți. - Necesită instalare. De fiecare dată când comandați o butelie pentru aragaz sau când vreți să îl conectați la o sursă de gaz, aveți nevoie de un profesionist care să vă ajute cu instalarea. - Potențial pericol. Utilizarea unui aragaz poate fi periculoasă, mai ales dacă acestea nu sunt instalate și utilizate în mod corespunzător. Scurgerile de gaz pot apărea în casa dumneavoastră, ceea ce poate crea probleme de respirație și posibile explozii sau incendii. Avantajele unei plite cu inducție - Fără căldură risipită. Gătitul de inducție alimentează vasul de gătit cu căldură. - Plită rece. Căldura de la inducție se distribuia numai pe vasul de gătit și nu este distribuită în jurul vasului de gătit. Prin urmare, plita rămâne rece, astfel încât nu va exista pericol pentru copiii din jur. - Siguranță maximă. Plita cu inducția de gătit păstrează restul plitei rece. Deoarece gătitul prin inducție nu produce foc, iar energia este transferată doar către vasul de gătit, puteți folosi soba de inducție chiar și la nivelul maxim și chiar puteți pune mâinile pe ea fără să fiți ars sau să întâmpinați consecințe negative. Prin urmare, gătitul prin inducție are un risc mult mai mic de incendiu și pentru sănătate în comparație cu un aragaz. Descopera aragazul Electrolux Dezavantajele plitei cu inducție - Funcționează numai cu recipiente magnetice de gătit. Dezavantajul cel mai evident al utilizării gătitului cu inducție este faptul că funcționează numai cu vase, tigăi și alte recipiente de gătit din materiale magnetice. Aceste tipuri de vase sunt mai scumpe decât cele obișnuite.


- Întreruperea alimentării. Plitele cu inducție lucrează numai cu putere. Când există o întrerupere a alimentării, nu veți putea să vă preparați mesele. - Nu le puteți utiliza dacă aveți un stimulator cardiac.

Profile for emilio

Aragaz sau plită electrică cu inducție? Ce să alegi pentru bucătăria ta  

Dacă sunteți pe punctul de a vă muta într-o casă nouă, una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le luați este cum veți găti...

Aragaz sau plită electrică cu inducție? Ce să alegi pentru bucătăria ta  

Dacă sunteți pe punctul de a vă muta într-o casă nouă, una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le luați este cum veți găti...

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded