Page 1

GRATUIT

PROGNOZA METEO

Nr. 7, 1 -15 martie 2012

1 - 15 MARTIE Vremea se va încălzi şi va fi mai mult însorită. Norii vor apărea trecător, iar pe la jumătatea intervalului se pot înregistra precipitaţii sporadice şi nesemnificative cantitativ, sub formă de lapoviţă. Media temperaturilor minime din acest interval va oscila în jurul valorii de -3 grade Celsius, iar media maximelor va fi de 9-10 grade Celsius. Presiunea atmosferică va fi în jurul valorii de 750 mmHG.

Ziarul sectorului tău

Ajutor pentru familii lovite de furia focului

pag. 6

Sute de bucureşteni s-au alăturat, în februarie, Organizaţiei PSD Sector 3

pag. 4

pag. 3

Hoţie pe faţă la noi în sector: Negoiță i-a dat lui Prigoană

CU 60% MAI MULŢI BANI

GUVERNUL a mai pierdut 3,5 milioane de euro din cauza

PROPRIEI INCOMPETENŢE

pag. 2

pag. 8


EVENIMENT PAG. 2

Decredibilizarea României de către PDL, în trei paşi Comisia Europeană sistează pe bandă rulantă plăţi către România din cauza faptului că licitaţiile sunt trucate şi banii nu ajung la scopul declarat, ci în buzunarele clientelei politice. În campania electorală au promis, în timpul mandatului au clamat, de fiecare dată când au apărut la televizor, că prioritatea zero a lor este atragerea fondurilor europene. Toată floarea cea vestită a PDL s-a bătut cu pumnul în piept că va pune umărul la acest proiect, că va aduce în ţară miliardele pe care ni le pune la dispoziţie Uniunea Europeană. Au reuşit „performanţa“ de a atrage 5,5% din totalul fondurilor şi deja au apărut primele probleme. Comisia Europeană a „îndrăznit“ să-şi bage nasul în licitaţiile trucate ale pu-terii în prospera afacere guvern-clientelă politică remunerată din bani comunitari care se vor întoarce, sub formă de sponsorizări, în campania electorală. Comisia Europeană a mirosit imediat paraîndărătul şi a amendat „şmenurile“ puterii. 1. România îşi ia adio de la fonduri nerambursabile în valoare de 3,5 miliarde de euro. Este vorba despre plăţile prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), sunt sistate de Comisia Europeană ca urmare a deficienţelor majore ale sistemului de management şi control al programului. 2. România a fost avertizată de acelaşi for din cauza contractelor făcute de Primăria Sectorului 3. Autoritatea locală nu a respectat o serie de proceduri în cadrul acordării unui contract în va-loare de aproximativ 110 milioane de euro, iar Comisia Europeană a cerut României, în ianuarie, să respecte normele UE în materie de achiziţii publice. 3. Anul trecut, Comisia Europeană a întrerupt plăţile pentru Axa 2 a Programului Operaţional Regional (POR) Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport din cauza deficienţelor constatate şi a cerut autorităţilor române să verifice toate contractele de lucrări încheiate cu be-neficiarii Axei 2. Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, a declarat că cel mai probabil vor mai fi astfel de „accidente“. Adică europenii verifică multe alte afaceri dubioase din bani comunitari şi, după cum bine ştie şi dumnealui şi vede o ţară întreagă, nu avem cum să scăpăm basma curată pentru că proiectele noastre nu sunt decât un paravan pentru furăciune de partid la toate nivelurile.

Robert Sorin Negoiţă, preşedinte interimar PSD Sector 3

GUVERNUL A MAI PIERDUT 3,5 milioane de euro din cauza

PROPRIEI INCOMPETENŢE România s-a făcut iar de râs în faţa Uniunii Europene. Consiliul European a sistat plata a aproximativ 3,5 miliarde de euro prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Nu este prima dată când autorităţile europene sistează plăţi către România din cauza managementului defectuos al proiectelor comunitare sau a problemelor apărute la acordarea banilor, respectiv cheltuirea lor. Pe 26 ianuarie, CE a avertizat Primăria Sectorului 3 că nu a evaluat obiectiv ofertele, într-un contract de 110 milioane de euro, atribuit candidatului a cărui ofertă conţinea nereguli în ceea ce priveşte preţurile şi termenele. Anul trecut, şi ministrul Elena Udrea a avut probleme cu Comisia Europeană care a întrerupt plăţile pentru Axa 2 a Programului Operaţional Regional (POR) – Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de

transport din cauza deficienţelor constatate şi a cerut autorităţilor române să verifice toate contractele de lucrări încheiate cu beneficiarii Axei 2.

Deficienţe majore În cel mai recent caz POSDRU, întreruperea a avut loc loc după ce Autoritatea Română de Audit a identificat unele deficienţe majore ale sistemului de management şi control al programului. Aceste deficienţe se referă la procedurile de selecţie a proiectelor şi la cele de verificare de prim nivel, iar suspendarea plăţilor poate avea o durată de până la şase luni.

Acolo vor fi banii dumneavoastră: în dobânzile la împrumuturi Ministrul afacerilor europene s-a dovedit depăşit de situaţie, dar a atenţionat opinia publică de faptul că alte sistări de fonduri ne bat la uşă. Toate acestea se întâmplă în condiţiile în care România, de la începutul anului, s-a împrumutat cu 5,5 milioane de euro pe oră. Nu este o greşeală, pe oră! Toţi aceşti bani pe care guvernul îi îm-

prumută vor trebui returnaţi cu dobândă. Toţi aceşti bani vor fi returnaţi din banii dumneavoastră...

ANRMAP: 50% din licitaţii sunt trucate În septembrie 2011, în cadrul unei conferinţe de presă, Cristina Trailă, şefa Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), declara că în România posibilitatea ca o instituţie publică să deruleze în mod transparent şi legal o licitaţie pe bani publici este de doar 53%. Practic, jumătate din licitaţiile organizate de autorităţile publice din ţară sunt „şmenuite“. Trailă a făcut şi o declaraţie-şoc la momentul respectiv, apreciind că bugetarii (deci şi funcţionarii care se ocupă de licitaţii) n-ar trăi doar din salarii. „Credeţi că bugetarii trăiesc doar din salariile lor? Sunt mult prea puţini în această situaţie. Este evident. Vorbim de doi ani de criză economică şi parcările de la hipermarketuri sunt pline; nu faci diferenţa care e medic sau care e profesor“, aprecia, la acel moment, Trailă, într-un interviu acordat publicaţiei „Gândul“.


EVENIMENT PAG. 3

HOŢIE PE FAŢĂ:

CU 60% MAI MULŢI BANI

PENTRU PRIGOANĂ De mai bine de 10 ani, locuitorii sectorului 3 sunt obligaţi să îl îmbogăţească pe deputatul PDL Silviu Prigoană cu banii lor. Salubrizarea din sectorul 3, făcută de Rosal şi plătită din bugetul Primăriei Sectorului 3, costă de trei ori mai mult decât în alte oraşe ale ţării şi chiar mai mult decât în străinătate. Acest lucru nu a contat pentru colegul de partid al lui Prigoană, primarul Liviu Negoiţă, care a prelungit ilegal contractul pentru încă cinci ani. Deputatul PSD Robert Negoiţă i-a solicitat primarului PDL al sectorului 3, într-o adresă, să facă publice contractele de salubrizare cu toate anexele încheiate între primărie şi firma lui Silviu Prigoană, Rosal. „În calitate de cetăţean, de locuitor al sectorului 3 şi de deputat în Parlamentul

României, vă solicit, în baza Legii 52/2003 şi a Legii 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, următoarele: publicarea clauzelor contractului de salubrizare şi a tuturor anexelor aferente acestuia încheiat între Primăria Sectorului 3 şi firma SC Rosal Group SRL, o explicaţie referitoare la formula de calcul a sumelor ce se plătesc către SC Rosal Group SRL“, se arată în adresa trimisă de parlamentar.

Pentru Prigoană, fără număr Cererea deputatului PSD vine în contextul în care primarul pedelist al sectorului 3, Liviu Negoiţă, a mărit din nou suma cu care plăteşte firma de salubrizare a colegului său de partid, Silviu Prigoană. Negoiţă şi-a motivat

decizia prin evoluţia indicilor preţurilor de consum al populaţiei pentru apă, canalizare şi salubrizare. Mai mult, directorul Rosal, Bogdan Niculescu, a declarat, într-o intervenţie televizată, că informaţia potrivit căreia bugetul alocat firmei s-a majorat, în 2010, cu peste 60% este corectă, însă a spus că „primăria nu a plătit mai mulţi bani în urma indexării“. Contractul dintre municipalitate şi firma de salubrizare a fost prelungit ilegal după 2004, prin nişte acte adiţionale, când în fotoliul de primar al sectorului s-a instalat Liviu Negoiţă.

Populaţia plăteşte diferenţa Ca urmare a adresei deputatului Robert Negoiţă, Primăria Sectorului

3 a catadicsit să facă public contractul cu firma Rosal, cu toate actele adiţionale. Printr-o interpretare manipulatorie a adevărului, oficialii sectorului 3 admit că au dat cu 60% mai mult pentru contractul cu firma lui Prigoană, dar motivaţia este una halucinantă. „Primăria Sectorului 3 nu a majorat contractul cu Rosal cu valoa-

rea de 61,82%, ci a aplicat doar o indexare a tarifului pe operaţiuni de salubritate“. Adică a majorat... fără să majoreze. Ceea ce spun cei de la primăria lui Liviu Negoiţă este că nu i-au dat bani mai mulţi lui Prigoană, dar că au mărit tariful perceput populaţiei. Asta înseamnă, oricum ar explica, bani mai mulţi pentru Prigoană.

De ce este ilegal contractul cu Prigoană Anul trecut, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a făcut o serie de controale prin care a verificat modul în care Primăria Sectorului 3 a prelungit contractul de salubrizare cu firma lui Prigoană. Concluzia acestor controale a fost că s-a încălcat legislaţia atunci când au fost prelungite contractele de prestare a serviciilor de salubritate în sectorul 3, „faptă cu atât mai gravă cu cât cadrul normativ în vigoare, specific domeniului gospodăririi comunale, prevede în mod expres că, până la nivelul lunii martie 2008, autoritatea publică locală avea obligaţia de a dispune reorganizarea serviciului public de salubrizare, cu atribuirea noului contract de concesiune de servicii“.

Cerere pentru investigarea matrapazlâcurilor Primăriei Sectorului 3 Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la 11 companii participante la procedura de achiziţie publică organizată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru atribuirea acordurilor-cadru de lucrări pentru întreţinerea şi administrarea unor străzi din Bucureşti. Consiliul bănuieşte că cele 11 firme au format un cartel prin care s-au înţeles pentru a beneficia, pe rând, de toate contractele de asfaltare, eliminându-se astfel concurenţa, condiţie absolut necesară în procedura de licitaţie. În urma acestei cercetări, deputatul Robert Negoiţă a făcut o

adresă către acelaşi Consiliu al Concurenţei pentru a solicita o investigaţie şi asupra modului în care Primăria Sectorului 3 a atribuit contractele din banii publici din 2008 până în prezent, date fiind multiplele dezvăluiri din presă care semnalează ilegalităţi în ceea ce priveşte cheltuirea bugetului în „ograda“ condusă de Liviu Negoiţă. Este o certitudine faptul că doar opt-zece firme „prietene“ pun mâna pe majoritatea contractelor cu primăria şi o investigaţie mai atentă ar putea scoate la iveală o mulţime de nereguli.


ACTUALITATE PAG. 4

În ultima sâmbătă din februarie, 582 de noi membri s-au alăturat Organizaţiei PSD Sector 3. Evenimentul a fost găzduit de preşedintele interimar al organizaţiei, deputatul Robert Sorin Negoiţă, care îşi doreşte ca tot mai mulţi bucureşteni din sectorul 3 să aleagă calea social-democraţiei şi să se implice activ pentru a contribui la schimbarea actualei clase politice.

SUTE DE BUCUREŞTENI S-AU ALĂTURAT, în februarie, Organizaţiei PSD Sector 3 Cei 582 de noi membri ai Organizaţiei PSD Sector 3 şi-au depus adeziunile în cadrul unei manifestări găzduite chiar de președintele interimar al organizaţiei, deputatul Robert Sorin Negoiţă. La eveniment a participat şi preşedintele interimar al PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu. În prezenţa acesteia, dar şi a coordonatorilor de Colegii ai filialei PSD Sector 3, Robert Negoiţă i-a felicitat pe proaspeţii membri ai partidului pentru decizia de a intra în politică şi pentru că au ales calea social-democraţiei. „Societatea românească suferă transformări şi cetăţenii români renunţă să mai tolereze comportamentul celor care ne-au condus până acum. Nu mai acceptă să fie furaţi, minţiţi şi umiliţi! Nu este însă suficient să fim nemulţumiţi, nu mai trebuie să stăm în faţa televizorului, ci trebuie să ne implicăm activ. Dumneavoastră sunteţi cea mai mare spe-ranţă a clasei politice“, le-a spus Robert Negoiţă noilor membri. De asemenea, social-democratul şi-a

exprimat dorinţa ca tot mai mulţi cetăţeni să se alăture echipei PSD Sector 3 şi să contribuie la schimbarea actualei clase politice care se află de prea mult timp la conducerea ţării. În următoarele săptămâni, Organizaţia PSD Sector 3 împreună cu coordonatorul interimar al acesteia vor continua înmânarea carnetelor noilor membri de partid.

Negoiţă va asigura în continuare coordonarea Organizaţiei PSD Sector 3 Conducerea Organizaţiei PSD Sector 3, în frunte cu preşedintele Nicolae Mărăşescu şi ceilalţi vicepreşedinţi, a fost dizolvată, pe 8 februarie, de Comitetul Executiv Naţional al PSD. Vicepreşedintele PSD, Robert Sorin Negoiţă, va asigura, ca şi până acum, coordonarea organizaţiei din sectorul 3. „Întotdeauna am considerat că loialitatea este una dintre cele mai

PSD Sector 3 te provoacă să te implici în a rezolva problemele comunităţii tale. Dacă vrei să schimbi viitorul, eşti activ şi simţi că poţi face performanţă, nu ezita să ne contactezi pentru a intra în rândurile celor care pot şi fac mai mult pentru oraşul în care s-au născut, locuiesc şi trăiesc. Vizitează-ne la sediul nostru din Bd. Unirii nr. 68, bloc K2, scara 13 sau sunați la tel. 0731.111.181.

Schimbarea începe şi cu tine!

hotărârea de a dizolva conducerea Organizaţiei Sectorului 3 al PSD. Mă bucur că am reuşit să facem primii paşi spre normalitate“, a declarat Robert Negoiţă. Acesta este de părere că socialdemocraţii aveau nevoie de un astfel de început, întrucât au nevoie de oameni loiali care să lupte pentru partid şi în baza principiilor acestuia.

Site nou pentru PSD Sector 3 Pentru o cât mai bună informare a cetăţenilor cu privire la acţiunile social-democraţilor, Organizaţia PSD Sector 3 şi-a lansat un nou site. Pe www.psd3.ro, bucureştenii pot găsi noutăţi, ştiri de interes general, date utile şi informaţii despre campaniile demarate de social-democraţi în interesul bucureştenilor din sectorul 3. importante calităţi ale unui om. Când am preluat coordonarea PSD Sector 3, am pornit la drum cu încrederea în colegii mei de partid şi în mine că putem schimba ceva în acest sector. Am fost foarte dezamăgit când m-am lovit de un perete înalt încă de la prima mea întâlnire cu reprezentanţii PSD Sector 3. Am încercat, în repetate rânduri, să găsesc o cale de comunicare cu conducerea acestei organizaţii, sublini-

„Este timpul să ne apucăm serios de treabă“ ind faptul că interesul personal nu ar trebui să primeze interesului de grup şi că valorile social-democrate susţin omul ca membru al unei echipe ce luptă pentru un scop comun. Am fost pus în faţa deciziei de a schimba conducerea unei organizaţii dezbinate şi mânate de orgolii ce nu-şi au locul în cadrul marii familii PSD. Comitetul Executiv al PSD, în calitate de organ de conducere şi decizie a partidului, a luat

Preşedintele interimar al PSD Sector 3, Robert Negoiţă, consideră că schimbarea conducerii cu tineri entuziaşti, dornici să se implice activ, a reprezentat una dintre cele mai bune soluţii. „În luna iunie, cel mai probabil, în sectorul 3, ca şi în toată ţara, vor avea loc alegeri locale, asta în cazul în care molima portocalie nu inventează o nouă şmecherie politică pentru a scăpa de voinţa publică. Este timpul să ne apucăm serios de treabă pentru că ne aşteaptă o bătălie extrem de grea, o bătălie din care vom ieşi învingători doar dacă suntem uniţi, doar dacă punem interesele comune mai presus de propriile orgolii. Marile războaie nu au fost şi nu sunt câştigate de către conducători, ci de armata de eroi care lasă totul deoparte pentru a-şi apăra valorile“, a mai precizat Negoiţă. Politicianul a afirmat că îi aşteaptă, alături de el, pe toţi bucureştenii care se identifică în valorile social-democrate: „Trebuie să creştem această organizaţie, dar mai ales trebuie să avem încredere în ea şi în potenţialul ei“.


ACTUALITATE PAG. 5

ROBERT SORIN NEGOIŢĂ: „Mi-am donat indemnizația

pe un an de zile!“ Greva parlamentară a Uniunii Social-Liberale a pus pe jar Partidul Democrat-Liberal, care a încercat din răsputeri să discrediteze această acţiune prin acuze lipsite total de raţiune. Deputatul Robert Sorin Negoiţă le-a răspuns: „Mi-am donat indemnizaţia!“. Dan Şova îşi donează indemnizaţia familiei poliţistului bătut de infractori Purtătorul de cuvânt al PSD a hotărât să-şi doneze salariul familiei poliţistului Cristian Dobrilă din Constanţa, care a suferit, anul trecut, un accident în timpul urmăririi unui infractor. „Începând cu luna septembrie a anului trecut, toată indemnizaţia pe care o primesc în calitate de senator al României este donată către familia tânărului poliţist Cristian Dobrilă, aflat într-o situaţie dramatică după accidentul a cărui victimă a fost anul trecut, în timp ce se afla în urmărirea unui contravenient. Ceea ce se întâmplă cu poliţistul Cristian Dobrilă este nefiresc, pentru că acesta a suferit un traumatism grav în exerciţiul funcţiunii şi a fost operat în Israel pe banii medicilor israelieni, care încearcă acum să-şi recupereze banii“, a spus senatorul la Radio România.

Membrii opoziţiei s-au săturat să stea pe scaunele din Parlamentul României şi să privească neputincioşi cum guvernul, condus din culise de Traian Băsescu, trece toate legile prin „asumarea răspunderii“. După ani de zile în care nu au fost chemaţi la consultări şi dezbateri serioase privind proiectele de lege ce privesc viitorul ţării, membrii Uniunii Social-Liberale au recurs la grevă parlamentară. Astfel că senatorii şi deputaţii PSD, PNL şi PC au hotărât să nu mai participe la lucrările plenurilor şi nici la lucrările comisiilor. „Dacă treaba de parlamentar înseamnă să adopţi, să discuţi legi,

înseamnă că de aproape un an nici unul dintre noi nu şi-a făcut treaba cele mai multe legi trecând prin asumarea răspunderii guvernului. Având în vedere că de atât timp nu putem să ne exercităm dreptul la vot, de a ne exercita dreptul de moţiune de cenzură, fiindcă puterea stă în bănci, să stăm ar însemna să fim complici cu ei“, a afirmat Victor Ponta. Şi pentru a răspunde acuzelor pedeliştilor referitor la faptul că USL va sta degeaba în această perioadă, reprezentanţii opoziţiei au prezentat periodic toate activităţile pe care le desfăşoară pentru românii care i-au votat.

Parlamentarii USL renunţă la indemnizaţii Mânaţi de dorinţa de a creşte în sondaje cu orice preţ, pedeliştii au încercat să ridiculizeze greva parlamentară a Uniunii Social-Liberale prin acuze lipsite de logică şi adevăr. Bine organizaţi, liderii portocalii au încercat să creeze un scandal legat de salariile parlamentarilor USL, care intră în conturile acestora deşi nu vin în parlament. Primul care a demontat „strategia electorală“ a portocaliilor a fost deputatul Robert Negoiţă, care a hotărât să îşi justifice salariul de de-

Ion Iliescu: afişele despre „chiulangii“ sunt primitive După prima tentativă eşuată de a duce în derizoriu greva parlamentară a USL, liderii puterii au avut o nouă tentativă puerilă de a-i ataca pe membrii opoziţiei. Au postat în parlament afişe pe care scrie „chiulangii“. Preşedintele de onoare al Partidului Social-Democrat, Ion Iliescu, a afirmat că iniţiativa PDL-ului este nepotrivită. „Sunt acţiuni primitive, propagandistice, electorale şi preelectorale“, a afirmat Ion Iliescu.

putat. Astfel că social-democratul a făcut public faptul că a donat suma de 50.000 de lei, reprezentând salariul încasat de la Parlamentul României într-un an de zile, Asociaţiei pentru Dezvoltarea şi Calitatea Vieţii. „De când mi-am început mandatul de deputat în Parlamenul României nu mi-am ridicat niciodată indemnizaţia de parlamentar pentru a o cheltui. Am strâns banii şi i-am donat celor aflaţi într-o situaţie delicată, celor care m-au contactat şi mi-au prezentat diverse cazuri sociale. Nu aş fi făcut niciodată publice aceste gesturi dacă nu ar fi fost toată această intoxicare pe care PDL-ul încearcă în ultimele zile să o producă, compromiţând protestul nostru parlamentar şi canalizând discuţia în jurul banilor. Astfel, le demonstrez şi lor, şi opiniei publice că banii pe care eu i-am ridicat de la Parlamentul României îi folosesc în scopuri umanitare. Sper că gestul meu de a face public acest fapt, deşi este unul pe care mi l-aş fi dorit să-l fac în continuare în anonimat, să fie urmat şi de colegii din USL“, a afirmat deputatul PSD Robert Negoiţă. Pe aceeaşi temă a răspuns şi preşedintele PSD, Victor Ponta, care a declarat că nu va lua bani pe timpul grevei parlamentare şi va trăi din leafa de europarlamentar a soţiei sale. „Din fericire, soţia mea are un salariu foarte

„Nu are rost să mergem acum în parlament, din cauza lipsei totale de dialog din partea puterii, care a urmat după votul de învestitură a Guvernului Ungureanu.“ Victor Ponta, preşedintele Partidului Social Democrat

bun lucrând la Bruxelles“, a spus Ponta pentru ziare.com. Şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, a găsit o soluţie de avarie: „S-ar putea să mă şi împrumut, dar nu cu milioane la bănci pentru ca după aia să fac reclamă“.


ACTUALITATE PAG. 6

Tinere cercetate penal pentru parcare „nesimţită“

Ajutor pentru familii

Sâmbătă dimineaţă, două tinere au staţionat neregulamentar, în sectorul 3, blocând calea de rulare a troleibuzelor şi, respectiv, linia de tramvai. Cele două sunt cercetate penal pentru încălcarea dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic. Astfel, poliţiştii din cadrul Brigăzii Rutiere au constatat că, pe str. Delea Veche, autoturismul condus de N. Ioana, în vârstă de 27 de ani, din judeţul Prahova, a staţionat în mod voluntar timp de 90 de minute, între orele 4.00 şi 6.00, blocând cu intenţie calea de rulare a troleibuzelor.

lovite de furia focului

Program prelungit la plata taxelor

Se desfiinţează o firmă de taxi

Direcţia Venituri, Impozite şi Taxe Locale (DVITL) a sectorului 3 va lucra, în perioada 17 februarie – 15 martie, cu program prelungit, astfel: de luni până vineri va fi deschis între orele 8-14 şi 15-18, iar sâmbătă (8 şi 15 martie), între 9 şi 13. În sectorul 3 funcţionează trei centre ale DVITL: pe str. Sf. Vineri nr. 32, str. Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 3 şi pe Câmpia Libertăţii nr. 36.

Compania de taxi Mondial, una dintre cele mai mari firme de taximetrie din Capitală, cu sediul în sectorul 3, a cerut insolvenţa într-un dosar depus la Tribunalul Bucureşti după ce, în ultimii ani, a înregistrat pierderi de câteva milioane de lei. Potrivit datelor disponibile pe pagina Ministerului Finanţelor, firma a avut, în 2010, o cifră de afaceri de 2,3 milioane de lei şi pierderi nete de aproape 3,7 milioane de lei. Afacerile firmei au scăzut în ultimii ani, în timp ce pierderile au crescut.

20% din buget, Curentat pentru panseluţe de firele Consiliul Local Sector 3 a aprobat, în acest an, pentru întreţinerea grădinilor publice, parcuri, zone verzi, baze sportive şi de agrement, suma de 157.039.000 de lei (36,5 milioane de euro), Liviu Negoiţă fiind astfel primul în topul primarilor de sector în ceea ce priveşte banii alocaţi în această direcţie. În condiţiile în care, în bugetul Primăriei Sectorului 3, sunt prevăzute cheltuieli totale de 758.560.000 de lei, rezultă că la fiecare 5 lei cheltuiţi, unu va merge pentru întreţinerea spaţiului verde.

Ce şansă au două familii cărora focul le-a mistuit locuinţele să revină la o viaţă normală, în condiţiile în care cei în putere sunt şome ri, iar cei bătrâni au pensii de mizerie? Două cazuri aparent fără rezolvare l-au impresionat pe deputatul PSD Robert Sorin Negoiţă, care a decis că trebuie să le întindă o mână de ajutor la modul

concret, şi nu prin vorbe, aşa cum i-a „ajutat“ Primăria Sectorului 3. Trei pensionari au rămas fără locuinţă după ce un incendiu le-a distrus o mare parte din casele aflate pe strada Grigore Iancu nr. 31. Familia Neacşu şi mama-soacră au fost ajutaţi recent de Robert Negoiţă. Acesta le-a oferit scânduri pentru acoperiş, fere-

electrice ale unui troleibuz

Accidentul a avut loc pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu din sectorul 3 al Capitalei. Potrivit poliţiştilor, în momentul în care troleibuzul a ieşit de pe aleea de la capătul de linie, a agăţat cu „lira captatori“ din partea dreaptă (executând virajul spre stânga) un cablu de fibră optică lăsat atârnat peste firele electrice de alimentare a troleibuzului. Acestea s-au rupt şi l-au lovit pe M. G., în vârstă de 37 de ani, care s-a angajat în traversarea bulevardului. Din accident a rezultat rănirea gravă a pietonului care a rămas internat la spital.

stre tip termopan, dar şi câteva zeci de plăci de rigips pentru a-şi putea reface pereţii deterioraţi de incendiu. Cea mai fericită a fost mama-soacră pentru că, fiind paralizată, posibilitatea de a-şi reface partea de casă deteriorată era aproape nulă.

Şi familia Paraschiv merită un cămin Tot un incendiu devastator a distrus şi casa familiei Paraschiv de pe strada Prigorilor nr. 29. Imediat le-au sărit în ajutor neamurile, vecinii şi prietenii, însă eforturile apropiaţilor nu au reuşit să rezolve problema. Din nefericire, cei doi năpăstuiţi sunt şomeri şi abia au bani pentru traiul zilnic. Şi în acest caz, Robert Negoiţă a sărit în ajutorul celor bătuţi de soartă. El le-a oferit ferestre din termopan, dar şi scânduri pentru acoperiş şi plăci de rigips pentru refacerea pereţilor şi a plafonului.

Tinerii au ajutat sinistraţii În cadrul unei campanii naţionale de solidaritate cu sinistraţii din zonele afectate de viscol şi ninsoare, tinerii liberali din întreaga ţară au desfăşurat acţiuni în localităţile Budeşti, Şoldanu, Clăteşti (Mitreni) şi Unirea. Astfel, Florin Alexandru Alexe, preşedintele TNL România, şi Alin Drăgulin, preşedintele TNL Călăraşi, alături de 40 de tineri liberali din sectorul 3 şi din judeţul nostru au ajutat la deszăpezirea caselor din Budeşti, aflate într-o situaţie mai grea şi unde proprietarii, în vârstă sau bolnavi, nu au reuşit să se descurce singuri. În cadrul acestei acţiuni, patru medici au consultat 43 de pacienţi adulţi şi 100 de copii.


COCKTAIL PAG. 7

HOROSCOP

BERBEC

Nu vor lipsi ocaziile de a vă vedea cu prietenii şi aţi putea pune la punct proiecte de interes comun. Veţi afla tot felul de noutăţi, iar hotărârile pe care le veţi lua vor fi spontane. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

TAUR Intenţionaţi să vă îmbunătăţiţi imaginea publică şi bine faceţi, căci evenimentele vă vor aduce în centrul atenţiei grupului. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

GEMENI În relaţia cu părinţii, lucrurile evoluează bine. Dacă doriţi să puneţi la punct chestiuni de interes comun, următoarea perioadă v-ar putea aduce realizări. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Postul creşte

RAC

imunitatea organismului A început postul Paştelui. O perioadă în care renunţăm la excesul de grăsimi nu poate fi decât benefică pentru organism. Din acest motiv, medicii ne recomandă să profităm de perioada postului pentru a-l detoxifia şi, astfel, a-i creşte imunitatea.

Dispar durerile de cap „Insomnia, oboseala şi durerile de cap dispar după o perioadă de post, ceea ce înseamnă că s-a produs detoxifierea organismului. De

asemenea, digestia va fi mult îmbunătăţită, arterele se vor curăţa, iar tensiunea arterială se va menţine în parametrii normali“, susţine medicul.

„Trebuie să consumaţi proteine vegetale, carbohidraţi din cereale integrale, fructe şi legume, dar şi grăsimi vegetale din nuci“, mai spune medicul specialist.

BANC

FECIOARĂ

Protejează ficatul Dieta bazată pe carne şi grăsimi oboseşte ficatul, celulele lui fiind bombardate cu toxine. „Dieta de post protejează ficatul pentru că este bazată pe o cantitate mare de fibre. Mai mult, se reglează şi tranzitul intestinal, tenul devine mai luminos şi unghiile - mai sănătoase“, spune doctorul.

Preşedintele cu soţia se plimbă la pas prin Bucureşti. La un moment dat, Traian Băsescu se opreşte brusc în faţa unei vitrine şi exclamă: - Ia uite, Mărie, ce preţuri: sacou 15 lei, pantaloni - 10 lei, cămaşă - 5 lei. Şi se mai plâng toţi de criză în loc să-mi fie recunoscători că trăiesc atât de bine! La care consoarta, întrucâtva jenată, îi spune: - Păi, Traiane, asta-i o spălătorie!

LEU Comunicarea cu cei din jur nu va fi prea bună. Mare atenţie în cazul în care doriţi să vă puneţi semnătura pe un document oficial. 6Sănătate 6Bani 6Sentimente Activităţile fizice vă vor face mare plăcere în această perioadă. Vă vor ajuta să depăşiţi cu mai multă uşurinţă stresul din ultimul timp. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

BALANŢĂ

Reglează tensiunea Hipertensivii scapă, în urma postului, de grăsimile depuse pe vasele de sânge, iar valorile tensiunii arteriale se vor normaliza. „Ideale sunt fructele bogate în potasiu: banane, alune, nuci, dar şi seminţele de floarea-soarelui. Mai mult, postul reduce stresul“, explică medicul.

SUDOKU

Nu doar implicaţiile religioase pledează în favoarea postului, ci şi beneficiile pe care acesta le aduce sănătăţii. „După numai o săptămână, sistemul imunitar al organismului se reface, toxinele sunt eliminate, iar contribuţia de vitamine şi minerale din fructe şi legume este considerabilă“, explică medicul specialist.

Sunteţi într-o formă excelentă, iar eficienţa de care daţi dovadă vă aduce aprecierea celor din anturaj. Chiar dacă nu duceţi lipsă de energie, nu v-ar strica un moment de respiro. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

Este posibil ca o activitate începută de mai mult timp să necesite un efort suplimentar. Relaţia cu fiinţa iubită vă va interesa în mod special în această perioadă. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

Peştele, proteine de calitate Zilele cu dezlegare la peşte reprezintă posibilitatea de a oferi organismului şi proteine de calitate, şi acizi graşi Omega 3. „O astfel de dietă reduce inflamaţiile şi durerile articulare în reumatism, vă scapă de hipertensiune şi previne formarea cheagurilor de sânge“, declară specialistul.

8

2

3

6

7

3

1

2

Aţi putea primi un ajutor substanţial de la colegi într-o problemă. O cunoştinţă mai veche vă va da un semn de viaţă, ceea ce va fi o surpriză pentru dumneavoastră. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

CAPRICORN

1 6 5

1

VĂRSĂTOR

7 9

6

1 5

4 5

4

3

6

9

7

8 4

SĂGETĂTOR De energie nu duceţi lipsă, aşa că nu este o problemă dacă aveţi de gând să vă implicaţi într-o activitate mai deosebită. În plus, veţi beneficia de sprijinul rudelor. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Pune-ţi mintea la contribuţie 4

SCORPION Aveţi chef de distracţii, pe care nu vă va fi greu să le găsiţi. Căutaţi câţiva prieteni, pentru a pune la punct un program atractiv pentru timpul liber. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Aţi putea avea o realizare mai deosebită în plan sentimental. De asemenea, sunteţi bine aspectat pe plan financiar. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

PEŞTI Sunt şanse mari să vă îmbunătăţiţi relaţia cu fiinţa iubită sau chiar să luaţi o decizie importantă în ceea ce priveşte relaţia de cuplu. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente


Info3Plus - Nr. 7  

ziarul-info3-nr-7