"Ταξιδιωτική Φωτογραφία" Προετοιμασία Πραγματοποίηση Παρουσίαση

Page 1

Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

Τι είναι πρώτα από όλα η Ταξιδιωτική Φωτογραφία Kατα την άποψη της Wikipedia : Η φωτογραφία ταξιδιού είναι ένα είδος φωτογραφίας που μπορεί να περιλαμβάνει την

τεκμηρίωση του τοπίου, των ανθρώπων, των πολιτισμών, των εθίμων και της ιστορίας μιας περιοχής. Η Φωτογραφική Εταιρεία της Αμερικής ορίζει μια φωτογραφία ταξιδιού ως εικόνα που εκφράζει την αίσθηση του χρόνου και του τόπου, απεικονίζει μια γη, τους ανθρώπους της ή έναν πολιτισμό στη φυσική της κατάσταση και δεν έχει γεωγραφικούς περιορισμούς.


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

Και τι πρέπει να κάνουμε για να έχει επιτυχία ένα ταξίδι με σκοπό την φωτογραφία Η καλή προετοιμασία και η τήρηση κατά το δυνατό, των προϋποθέσεων και των παραμέτρων που στοιχειοθετούν το project Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας, προεξοφλούν φωτογραφίες που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της τουριστικής φωτογραφίας. Η ταξιδιωτική φωτογραφία, μπορεί να είναι τοπίου, πορταίτων, πολιτιστικού περιεχομένου, φωτογραφία στο δρόμο. Φωτογραφίες υψηλού αισθητικού επιπέδου, οι οποίες θα ικανοποιήσουν πρωτίστως εμάς τους ίδιους αλλά και θα αποσβέσουν κόπο και έξοδα. Υλοποίηση των “τριών Π”

Προετοιμασία – Πραγματοποίηση – Παρουσίαση


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ • Έμπνευση. Αναζητήστε τόπους και προορισμούς κατάλληλους για τα δικά σας θέλω και δυνατότητες. Πρώτα από όλα σκεφθείτε τι σας έκανε να αποφασίσετε, από όλα τα μέρη του κόσμου, να επιλέξετε αυτόν τον συγκεκριμένο προορισμό . Ότι και αν είναι - η παραλία , οι βόλτες , το βουνό , οι γκαλερί , το φαγητό, - προφανώς σας απευθύνει έκκληση. Εάν δεν το έκανε, δεν θα πήγαινα εκεί θα διάλεγα κάτι άλλο . Αυτός ο τόπος , η δραστηριότητα (ή αδράνεια) είναι ένα από τα πράγματα που θέλετε να φωτογραφίσετε. Αλλά υπάρχουν πιθανώς πολλές άλλες πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές του τόπου που ίσως δεν γνωρίζετε. Από εδώ λοιπόν ξεκινά η δουλειά της έρευνας.

• Πληροφορίες για τον τόπο προορισμού. Λεπτομερείς χάρτες με χιλιομετρικές αποστάσεις, προσανατολισμός για ανατολή και δύση του ήλιου και αναζήτηση σε σοβαρούς ταξιδιωτικούς οδηγούς όλων των σημείων φωτογραφικού ενδιαφέροντος .

• Αναζήτηση φωτογραφιών για τον ίδιο τόπο προορισμού Μερικά από πλέον αγαπημένα εργαλεία για την Ταξιδιωτικής φωτογραφίας είναι:


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

το Instagram και οι εικόνες του Google

δουλειές άλλων φωτογράφων, ταξιδιωτικών ιστοσελίδων, όπως το National Geographic, Lonely Planet

αλλά και των τοπικών ιστοσελίδων ( γραφεία τουρισμού και δήμων).

• Ο οικονομικός προϋπολογισμός του project. Εισιτήρια, ξενοδοχεία, φαγητό, ενοικίαση αυτοκινήτου, φιλοδωρήματα. Όλα αυτά πρέπει να τα φροντίσουμε με κάθε λεπτομέρεια για όσες μέρες έχουμε υπολογίσει την παραμονή μας. Διότι αν προς το τέλος κάτι δεν πάει καλά τότε αρχίζουν οι συμβιβασμοί και οι εκπτώσεις εις φωτογραφικού έργου.

• Πληροφορίες για τα έθιμα και την νοοτροπία των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στον τόπο προορισμού. Κάθε τόπος έχει τις ιδιαιτερότητές του, τα ήθη και τα έθιμά του που τον χαρακτηρίζουν, και όταν έχουμε μελετήσει αυτές τις ιδιότητες τότε μπορούμε να πούμε ότι θα έχουν επιτυχία οι φωτογραφίες μας, ιδιαίτερα αν επιδιώκουμε φωτογραφία ανθρώπων, πορτραίτα κλπ.

• Φωτογραφικός εξοπλισμός •

Μία (1) μηχανή και μία (1) backup. Ανάλογα με το ενδιαφέρον του φωτογράφου για Πορτραίτα στο δρόμο ή Τοπία ή οτιδήποτε άλλο, ένας κατάλληλος φακός και ένας 50mm. παραίτητος ένας ελαφρύς αλλά και σταθερός τρίποδας ιδιαίτερα για τους λάτρεις του τοπίου. Ένα τρίποδο σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την θέση της φωτογραφικής σας μηχανής, και να την σταθεροποιήσετε εκεί που θέλετε. Μετά μπορείτε να οργανώσετε την τέλεια σύνθεση. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της έκθεσης, τα σημεία εστίασης και να ξοδέψετε πραγματικό χρόνο


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

δίνοντας προσοχή στην εικόνα που θέλετε να δημιουργήσετε. Αν χρησιμοποιείτε μονόποδα τότε φροντίστε να φθάνει μέχρι το ύψος του ματιού σας. •

Πολλές κάρτες μνήμης, μία για κάθε μέρα για λόγους ασφαλείας.

Μπαταρίες και φορτιστές. Κάθε μέρα μία μπαταρία στη μηχανή και μια στη τσάντα.

Καλή γνώση της λειτουργίας της μηχανής.

Όχι καινούργια αξεσουάρ αν δεν γνωρίζουμε καλά την λειτουργία τους.

Προτιμήστε το σακίδιο πλάτης από τις τσάντες ώμου. Με αυτό επιτυγχάνεται ισορροπημένο βάρος στο σώμα και ελεύθερα χέρια.

Δύο κιτ καθαρισμού φακών και κάμερας γενικής χρήσης .

Για να έχουμε μια καλή, μαγευτική ή ακόμα και εξαιρετική φωτογραφία, χρειαζόμαστε μόνο μια φωτογραφική μηχανή και ένα φακό. Η φράση «η φωτογραφία γίνεται με το μυαλό και την καρδιά» συνεχίζει να ορίζει τέλεια τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ενός λάτρη της τέχνης και ενός καλλιτέχνη. Η γοητεία με τον εξοπλισμό και τους φακούς είναι κατανοητή. το ίδιο ισχύει και για το πάθος για ρολόγια ή αυτοκίνητα, αλλά όλος ο καλύτερος εξοπλισμός ή η καλύτερη γκάμα φακών στον κόσμο δεν θα κάνει πολλά για να σας μετατρέψει σε έναν μεγάλο φωτογράφο. Όταν οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για το κόκκο της φωτογραφίας ή για το φακό που πραγματικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε για αυτό ή αυτό, χάνονται από το τι είναι πραγματικά σημαντικό: το περιεχόμενο της εικόνας και ο τρόπος με τον οποίο ο φωτογράφος βλέπει την πραγματικότητα. Το πρώτο και ουσιαστικό πράγμα που πρέπει να μπορέσετε να επιχειρήσετε πάνω από μια φωτογραφία είναι να μάθετε τι πραγματικά


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

γίνεται. Και για να πάρουμε κάτι που αξίζει να συζητήσουμε, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια κάμερα και ένας φακός, όχι η καλύτερη κάμερα και δώδεκα φακοί. Ας μην υποτιμούμε το βάρος 25 κιλών όλη την ημέρα, θα είναι δύσκολο να είσαι στη σωστή διάθεση ή κατάσταση πνεύματος για καλή φωτογραφία. Η πλειοψηφία των επαγγελματιών φωτογράφων φέρουν τα εργαλεία τους σε ένα σημείο εκ των προτέρων, όπου γνωρίζουν ότι θέλουν να δημιουργήσουν για εκείνη την ημέρα, επιλέγοντας μόνο ότι χρειάζονται ανάλογα με το τι πρόκειται να φωτογραφίσουν και πώς.

Σημειώσεις κατά την διάρκεια του ταξιδιού Κατά την διάρκεια της ημέρας είναι πάντα χρήσιμο για ένα τεκμηριωμένο ταξιδιωτικό project να κρατάμε σημειώσεις όσο το δυνατό πιο λεπτομερείς. Όμως δεν είναι εύκολο με τα χέρια δεσμευμένα από την φωτογραφική μηχανή. Η λύση είναι ένα μικρό δημοσιογραφικό μαγνητόφωνο. Τα αρχεία που δημιουργεί το μαγνητόφωνο είναι

ψηφιακά, οπότε και αυτά πρέπει να γίνονται αντίγραφα ασφαλείας ( το βράδυ) μαζί με το φωτογραφικό υλικό της ημέρας.


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 1. Σηκωθείτε νωρίς το πρωί, μείνετε αργά το βράδυ. Το πρωί, πριν από κάθε δραστηριότητα με συγκριμένο χρόνο έναρξης, σηκωθείτε ενωρίτερα και αξιοποιήστε τον χρόνο αυτό φωτογραφίζοντας γύρω και όχι πολύ μακρυά από το κατάλυμα σας. Αυτή την ώρα ο κόσμος είναι λιγοστός και οι τουρίστες ακόμη λιγότεροι και το φως , το πιο σημαντικό συστατικό για καλή φωτογραφία, και το απαλό, ζεστό πρωινό φως δημιουργεί εκπληκτικές εικόνες. Επιστρέφοντας συναντάτε το την ομάδα σας και συνεχίσετε μαζί τους . Με την επιστροφή , το βράδυ, εάν οι δυνάμεις το επιτρέπουν μπορείτε και πάλι να βγείτε και να αξιοποιήσετε τις ώρες αυτές με νυχτερινό φωτισμό, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις ευκαιρίες.

2. Χαθείτε στα στενά Αν θέλετε να κάνετε φωτογραφίες στα τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος είστε στο σωστό σημείο μαζί με τους υπόλοιπους της παρέας. Αν όμως θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό κάνοντας την παρέμβαση, πάρτε την απόφαση και χαθείτε στα στενά για να ζήσετε τον πραγματικό ρυθμό της τοπικής ζωής.

3. Έχετε πάντα την φωτογραφική μηχανή, μαζί σας. Πάντα με φορτισμένη μπαταρία και και κάρτα μνήμης με αρκετό ελεύθερο χώρο. Μην χάσετε μια στιγμή που μπορεί να τύχει απρόσμενα. Είτε, ακόμη χειρότερα, γιατί δεν έχετε χώρο στην κάρτα.


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

4.Αξιοποιήστε το φυσικό φως κατάλληλα. Οι καλύτερες ώρες πάντα είναι νωρίς το πρωί μια ώρα μετά την ανατολή του ήλιου και μετά την δύση του ήλιου. Στα ταξίδια όμως δεν είναι δυνατό να επιλέγουμε πάντα την ώρα που θα βρεθούμε που θα βρεθούμε σε ένα τόπο γι αυτό π΄ρεπι να είμαστε προσεκτικοί και ιδιαίτερα με τον κάθετο φωτισμό. Η ρύθμιση του white balance στην χειροκίνητη και όχι στην αυτόματη επιλογή μπορεί να μας δώσει πιο ζέστες φωτογραφίες

5. Πείραμα με την σύνθεση Μπορείτε σχεδόν πάντα να καταλήξετε σε μια καλύτερη σύνθεση φωτογραφιών μετά από κάποιους πειραματισμούς. Σίγουρα θα πάρετε πρώτο πλάνο αυτό που έχετε στην ευθεία του φωτογραφικού σας φακού. Στη συνέχεια δοκιμάστε να τοποθετήσετε στο έδαφος ή κοντά στο έδαφος την φωτογραφική μηχανή για χαμηλή γωνία λήψης. Κάποιο σημείο στην περιοχή μπορεί να σας δώσει την δυνατότητα να ανεβείτε ψηλότερα για λήψη από ψηλά. Ο Κανόνας των Τρίτων, με την πλήρη κατανόηση του, θα βοηθήσει στην πολύ στην σύνθεση μας. Ενεργοποιώντας την την λειτουργία του πλέγματος στην μηχανή μας , εμφανίζεται ένας κανόνας των τρίτων στην οθόνη LCD της μηχανής μας.


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

Ποια είναι τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος σ’ αυτή τη λήψη, που πρέπει να τα τοποθετήσω στο πλέγμα;

6. Διαθέστε χρόνο για την φωτογραφία Αν ταξιδεύετε με φίλους ή οργανωμένο γκρουπ οι οποίοι δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με την φωτογραφία , μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τον απαραίτητο χρόνο για τις φωτογραφίες που εσείς θέλετε. Θα χρειασθεί να σκάσετε για λίγο και να κάνετε την φωτογραφία σας προτεραιότητα. Είτε γιατί πρέπει να πάρουμε περισσότερες φορές το ίδιο θέμα αλλά από διαφορετική γωνία, είτε γιατί το φως, εκείνη την ώρα, δεν είναι το κατάλληλο και μετά το πέρασμα του σύννεφου θα γίνει. Χρειάζεται περισσότερο χρόνο η φωτογραφία. Συχνά προτιμώ να ταξιδεύω μόνος ή με άλλους αφοσιωμένους στην φωτογραφία. Το ίδιο ισχύει και όταν ταξιδεύετε με λεωφορείο. Είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση όταν χρησιμοποιείτε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, γιατί μπορείτε όπου κρίνετε ότι η περιοχή σας αρέσει. Πρέπει τότε να κάνετε την φωτογραφία, αύριο μπορεί να βρέχει.

7. Τοπία Landscapes Τα τοπία έρχονται σε όλες τις μορφές ( βουνά- πεδιάδες – βάλτοι – ποτάμιαακρογιαλιές κλπ ) και όλα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον . •

Δεν μοιάζουν μεταξύ τους, πχ τα βουνά, και ούτε γεννούν τα ίδια συναισθήματα.


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

Διαφορετική είναι η εικόνα στην ανατολή, στο μεσημέρι, και στη δύση.

Ο κανόνας των τρίτων είναι απαραίτητος να τηρείται για την καλή σύνθεση των τοπίων.

Η χειροκίνητη λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών , αλλά και του φακού ενδείκνυται κατά πολλούς φωτογράφους του είδους, για καλύτερο αποτέλεσμα.

8. Η φωτογράφιση των ανθρώπων του τοπίου. Είναι πολύ λεπτό θέμα η φωτογράφιση των ανθρώπων, ιδιαίτερα από πολύ κοντινή απόσταση. Αν συμμετέχει πλήθος επάνω από 5 άτομα τα πράγματα είναι πιο απλά. •

Πλησιάζουμε με κατεβασμένη φωτογραφική μηχανή και προσπαθούμε να πιάσουμε κουβέντα, μένουμε κοντά να σπάσει ο πάγος για λίγο. Μπορούμε να μάθουμε στην ντόπια γλώσσα ή διάλεκτο Το “ μπορώ να σας πάρω μια φωτογραφία;

Αρκετοί θα αρνηθούν να φωτογραφηθούν. Μην αποθαρρύνεστε.

Αν άνθρωπος είναι μπροστά στο κατάστημά του αγοράστε κάτι απλό και φθηνό για να αποσπάσετε την συγκατάθεση του.

Πολλοί άνθρωποι στα πολύ τουριστικά μέρη έχουν κουρασθεί από τις πολλές φωτογραφίες και δυσανασχετούν αισθανόμενοι ότι τους εκμεταλλεύονται . Είναι κάτι που θέλει πολύ προσοχή και λεπτό χειρισμό. •

Άλλοι πάλι σε πολύ φτωχούς τόπους ζητούν χρήματα για να


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

φωτογραφηθούν. Γι’ αυτούς είναι θέμα επιβίωσης, μερικά κέρματα ευρώ γι αυτούς είναι ζήτημα μακροχρόνιας επιβίωσης.( Εγώ συνήθως δίνω, άλλα εξαρτάται από σας). Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Τους ευχαριστείτε για το χρόνο τους με χαμόγελο και προχωρήστε παρακάτω σε κάποιον άλλο να δοκιμάσετε ξανά.

9. Μην υποτιμάτε το Ανθρώπινο Στοιχείο στην σύνθεση. Η προσθήκη ενός ανθρώπινου στοιχείου σε φωτογραφίες βοηθά επίσης να μιλήσετε για μια ιστορία. Οι εικόνες γίνονται πιο ισχυρές όταν περιλαμβάνονται οι άνθρωποι σε αυτές. Μπορείτε να αλλάξετε εντελώς την ιστορία μιας συγκεκριμένης φωτογραφίας ανάλογα με το είδος του ανθρώπινου στοιχείου που αποφασίζετε να ενσωματώσετε.

10. Μη μπερδεύετε το όπλο με την φωτογραφική μηχανή Στα φωτογραφικά μου ταξίδια, παρατηρώ πολλές φορές φωτογράφους από την ομάδα μας να καταλαμβάνονται από φωτογραφικό καταναγκασμό, δηλαδή, να κολλήσουν το δάκτυλο στη σκανδάλη και να τραβούν ότι κινείται και ότι υπάρχει τριγύρω, με στόχο κάποια φωτογραφία από τις πολλές να έχει ενδιαφέρον. Αυτό δεν επιτυγχάνεται σίγουρα με αυτόν τον τρόπο. Είναι αλήθεια ότι μέσα από ένα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί κάτι ενδιαφέρον, αλλά όταν οι λήψεις είναι κακές τότε απλά έχουμε πολλές κακές φωτογραφίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φωτογραφία ουσιαστικά επιλέγει μια στιγμή της πραγματικότητας και, η ιδέα είναι να φτιάξουμε μια φωτογραφία που να έχει ομορφιά, παγώνοντας το ένα δέκατο του δευτερολέπτου της πραγματικότητας μας, μεταδίδοντας επίσης και ένα συναίσθημα ή μια υπενθύμιση εκείνης της στιγμής. Αν θέλουμε να μάθουμε ή να κάνουμε τις φωτογραφίες μας καλύτερες, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει μπροστά σας, ώστε να


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

μπορείτε να επιλέξουμε την στιγμή μας. Μην περιμένουμε στην τύχη ή τα στατιστικά στοιχεία ή την εκτόξευση όσο το δυνατόν περισσότερων πυροβολισμών για να αντισταθμίσουμε την έλλειψη προσοχής. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η λειτουργία 'έκρηξης' είναι χρήσιμη, ειδικά όταν βρίσκεστε φωτογράφηση αντικειμένων ή ανθρώπων σε κίνηση, όπως αγωνιστικά αυτοκινήτων, αθλητικές λήψεις κλπ.

11. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Κάθε βράδυ με τη επιστροφή στο κατάλυμα σας , πρώτη δουλειά σας είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Ο φορητός υπολογιστής είναι απαραίτητο εξάρτημα για έναν φωτογράφο ταξιδιού καθώς και ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο για τα αντίγραφα.


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Δημιουργία Ψηφιακής Συλλογής των Φωτογραφιών του project Διαλογή από το σύνολο των φωτογραφιών και επεξεργασία. Διαμόρφωση φακέλλου μέσα στον οποίο θα υπάρχουν σε κατηγορίες όλες οι φωτογραφίες του project.

Βιβλίο (PHOTO BOOK) Το βιβλίο αποτελεί την καλύτερη επιλογή για μαζική εκτύπωση. Η ποιότητα της εκτύπωσης είναι πάρα πολύ καλή, αν λάβει κανείς υπόψη του και την επιλογή που έχει σήμερα να επιλέξει το πιο κατάλληλο χαρτί εκτύπωσης, για το είδος φωτογραφίας που θα προβληθεί. Κείμενα που μπορεί να συνοδεύον τις φωτογραφίες , είτε υπάρχουν αυτόνομα , ως εισαγωγή ή επίλογος, όπως το βιογραφικό του φωτογράφου, δίνουν απεριόριστες πληροφορίες τόσο για το ίδιο το project , όσο και και για την τεχνική του των φωτογραφιών.


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

PORTFOLIO Εκτυπωμένων Φωτογραφιών Διαλογή εκ νέου από την συλλογή πλέον, των φωτογραφιών εκείνων που είναι κατάλληλες για εκτύπωση και διαμόρφωση του portfolio εκτυπωμένων φωτογραφιών που θα φυλάσσονται και θα παρουσιάζονται παράλληλα σε ένα κουτί παρουσίασης. (Photo Box). Ανάλογα με τη κατηγορία της φωτογραφίας έγχρωμη ή ασπρόμαυρη, τα εξαιρετικής ποιότητος χαρτιά που υπάρχουν σήμερα, προικίζουν ιδιαίτερα το τελικό αποτέλεσμα της παρουσίασης με έντυπο υλικό. Τα Photo Box υπάρχουν και έτοιμα, αλλά μπορεί να παραγγείλει αυτός που θέλει κάτι το ιδιαίτερο, με διακόσμηση βαθυτυπίας ή χρυσοτυπίας, τό όνομά του ή τον τίτλο του project.

VIDEO Με τις καλύτερες φωτογραφίες και με την συνοδεία μουσικής, να δημιουργηθεί ένα slideshow το οποίο θα έχει την μορφή του video (MP4) με στόχο να μπορεί να προβάλλεται σε κάθε μέσο, laptop , TV κλπ. Παλαιότερα με την αναλογική φωτογραφία η παραγωγή των slides ήταν κανόνας και η προβολή τους επιβεβλημένη από τους ανάλογους προβολείς. Η μορφή αυτή είναι πολύ πρακτική και μεταφέρεται πάρα πολύ εύκολα, διαμέσου του διαδικτύου (internet) και με αντιγραφή σε flash USB για άμεση προβολή. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα σε δωρεάν μορφή τα οποία μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Μετά την εξοικείωση περνάτε σε πιο σύνθετα και επί πληρωμή προγράμματα.


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας

ΕΠΙΛΟΓΟΣ Η Ταξιδιωτική Φωτογραφία είναι ένα είδος φωτογραφίας πάρα πολύ δημοφιλές. Είναι δική μας υπόθεση να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το επίπεδο υψηλό, ακόμη να κάνουμε και την υπέρβαση, ώστε να ξεπεράσουμε τα όρια της τουριστικής φωτογραφίας. Οι θεματικές κατηγορίες που εντάσσονται στην Ταξιδιωτική φωτογραφία είναι πολλές και καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα των φωτογράφων. Μεταξύ άλλων θα ήθελα να αναφέρω την φωτογραφία στον δρόμο, την αρχιτεκτονική φωτογραφία, την φωτογραφία τοπίου, και άλλα. Ελπίζω οι πιο πάνω συμβουλές να αποτελέσουν μια πραγματική βοήθεια για την αφετηρία μιας Ταξιδιωτικής Φωτογραφικής Εμπειρίας.


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας


Συμβουλές Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας


Articles from "Ταξιδιωτική Φωτογραφία" Προετοιμασία Πραγματοποίηση Παρουσίαση