Page 1

U VOOR U en DOOR S HET LOKALE NIEUWrgd GRATIS thuisbezo

Z[id[bij[ beaWb[d_[kmii_j[

Laatste

Nieuws

Wat is er allemaal te doen deze carnaval? VEGHEL – De optochten in Kuussegat, Empeldonk en de Reigers weet de rasechte carnavalsvierder wel te vinden. Maar hoe laat beginnen ze? En wanneer is ook alweer de Babbelmorgen in Keldonk? Of hoe laat begint de carnavalsmis in Veghel en in Erp? Is er weer de Grote Talentenshow van de Reigers in Zijtaart en een Tranenbal in Veghel? En waar zijn de Zandhazen en de Oivers allemaal te vinden? Wat mag men echt niet missen in Heikrikkeldurp? Stadskrant Veghel is op zoek naar de programma’s van de carnavalsverenigingen, café’s en alle andere evenementen waar je echt bij moet zijn. Mail deze naar redactie@stadskrantveghel.nl.

NIEUWSBLAD EN ADVERTENTIEKRANT OP

vrijdag

 

21 februari 2014 jaargang 21 - nr. 8

www.kliknieuws.nl

Koopavond nog niet afgeschaft Lees pagina 3

Aantal vrijwilligers ouderencentra neemt toe

Samenwerking Agrifood Capital bekrachtigd

Meer deelnemers aan optochten Kuussegat

pagina 3

pagina 11

‘Het is ook gewoon leuk’

Stemmen via ‘SMS KUUS’

Vudeltent. Het is alweer bijna zover: Carnaval. In Veghel wordt deze al jaren afgetrapt met het Vudel Koningsfeest. Zo ook dit jaar, op vrijdag 28 februari barst het carnavalsfeest weer los in de Vudelburcht.

Onder andere Gers Pardoel, Yellow Claw en FeestDJ Ruud verzorgen optredens. Nieuw dit jaar is het ‘opwarmertje’ op donderdag 27 februari. In dezelfde Vudelburcht vindt hier het Kroningsbal plaats. Goed

pagina 21

Fundament onder ambitie

Veghelse wint in tv-show VEGHEL - Petra Manders uit Veghel heeft 24.500 euro gewonnen in de tvshow van RTL ‘Postcode Loterij Beat The Crowd’. Ze versloeg in het spel tweehonderd man publiek en de tien beste uit ‘the crowd’.

KVc7gj\\Zc 6Yk^Zh\gdZeKZ\]Za HiVi^dchhigVVi'%6

&AMILIEBERICHTEN ZIEPAGINA

KZ\]Za

IZa#/%)&((*),%% lll#kVcWgj\\Zc#ca

Voor al uw nieuws!

eten, een stevig glas bier, cabaret en carnavalsmuziek zijn hier de ingrediënten van. Vanaf de A50 is-ie al goed te zien: de immense tent waar het volgende week allemaal te doen is. (foto: Margot van Kleef)

Inschrijving Start to Run geopend Op 8 maart begint De Keien Atletiek weer met de hardloopcursus Start to Run. Deze cursus wordt gegeven op 6 zaterdagochtenden, in stadion De Kuip aan de Sportlaan in Uden. Op de zevende zaterdag volgt een afsluitende trainingsloop. Aan Start to Run werken o.a. mee: Wolbert Fysiotherapie, Intersport en Thuiszorg Pantein.

HOGE INSTAP + FUNFACTOR = CX5

Wil je ook op een verantwoorde wijze leren hardlopen? Meld je dan aan op www.starttorun.nl. Ik zie je zaterdag!

JAN VOETS WWW.JANVOETS.NL

Industrieweg 1 Sint-Oedenrode tel. 0413-474000 (bedrijventerrein Nijnsel/langs A50)


5

UITGAAN

Editie 8 vrijdag 21 februari 2014

Jonge danstoppers treden op in Uden

Spektakel bij Jeugd Pronkzitting UDEN - Alle jongste carnavalsvierders hebben zondag 23 februari om 13.30 uur gratis toegang tot de Jeugd Pronkzitting van De Knoerissen in de evenementenzaal van Markant Uden. Met Fenne Manders en Dirkje van der Linden (foto) heeft de Jeugd Pronkzitting twee danstoppers op het podium. In 2011 deden ze mee met het WK hiphop. En ook toonden zij hun kunsten in de televisieprogramma’s So You Think You Can Dance en Everybody Dance Now! Eigen bodem Ook Elastic Double werd vooral bekend aan hun deelname aan dansprogramma’s op televisie. Als

Muzikaal Verteltheater

finalist van Hollands Got Talent werden ze zelfs tweede. Rich Magic weet als goochelaar wat het is om prijzen te winnen. Hij werd winnaar van de Goochelaars Fred Kaps Award, de Dynamite Magic Contest en de Magic Effects Supercup. Rich Magic laat iedereen verbazen met zijn toverkunsten. De middag wordt compleet met optredens van eigen bodem. Groep 7 van de Paulusschool heeft een speciale act in huis voor Porcus XLVIII Jasper Maring, terwijl ook clown Bassie zijn kunsten laat zien. Het feest wordt afgesloten met een meterslange polonaise ingezet door muziek van de 2 Kids DJ show. De toegang is gratis. Een braskaart kost 5 euro.

UDEN - De VOKU houdt woensdag 26 februari om 19.30 uur een Muzikaal Verteltheater met Frans van de Pas en Henk Deters in Wijkgebouw de Balans. De twee nemen de dames mee naar het verleden van de eigen regio, waarbij nostalgische herinneringen en gevoelens terugkomen. Naast uitstapjes naar De Peel van vroeger en zelfs naar Italië blijven ze ook dichter bij huis. Er komt zelfs een verhaal aan bod over een vrouw uit Uden, die reeds jarenlang een droom koestert. Niet leden zijn welkom en betalen 5 euro.

The Butler als ontbijtfilm

Isenheimer ontleed

VEGHEL – Filmhuis Veghel in Theater De Blauwe Kei toont zondag het Amerikaanse drama The Butler als ontbijtfilm, met onder meer Forest Whitaker, Oprah Winfrey, Jane Fonda en Robin Williams.

UDEN - Het Isenheimer Altaar van Matthias Grünewald uit 1515 is ontleed, gekopieerd en geherinterpreteerd door studenten aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst Den Haag. De resultaten van dit omvangrijke onderzoek zijn vanaf nu tot en met volgende week vrijdag (28 februari) te zien in het Museum voor Religieuze Kunst in Uden. Kijk voor openingstijden van het museum op www.museumvoorreligieuzekunst.nl.

The Butler is een waargebeurd drama over een Afro-Amerikaanse man die tussen 1952 en 1986 als bediende werkte in het Witte Huis. Cecil Gaines (Forest Whitaker) is nog een jonge man wanneer hij begint aan zijn nieuwe baan: een bijzondere baan waarbij hij uiteindelijk zeven Amerikaanse presidenten zal dienen. Tijdens zijn diensttijd maakt de Amerikaanse maatschappij diverse grote veranderingen door, waaronder racisme en de Vietnamoorlog. Dramatische

Ludieke fietstocht

Film. Forest Whitaker speelt de hoofdrol in The Butler. gebeurtenissen, die ook invloed hebben op Cecil en zijn familie. Kaarten voor de film inclusief ontbijt kosten € 16,50 (vooraf reserveren). De film is ook zonder ontbijt

Night of The Knoeris in Markant

te reserveren voor € 8,- per kaartje (inclusief drankje). Het ontbijt wordt geserveerd vanaf 10.15 uur. De film begint om 11.00 uur. Meer info via www.blauwekei.nl.

Verzamelbeurs in Eerde EERDE – Afdeling OostBrabant van De Verzamelaar houdt zondag een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in het tijdelijke gemeenschapshuis De Brink aan Esdonkstraat in Eerde (nabij de kerk). De afdeling is op zoek naar

mensen die hun verzameling willen tentoonstellen. Voor informatie: bel naar 06 13 72 98 37. De ruilbeurs is open van 09.00 tot 12.00 uur. De entree is € 1,-. Voor leden van De Verzamelaar is dat € 0,50. Kinderen tot 16 mogen gratis binnen.

UDEN – In de Pul wordt zondag 23 februari om 11.00 uur een CD, DVD, film en Platenbeurs gehouden. ‘ Van rock tot klassiek’ maar ook \ alles wat er tussen valt, is aanwezig, zowel nieuw als tweedehands en in alle prijsklassen. De entree is 4 euro.

MIK danst voor goed doel VEGHEL – Leerlingen van MIK verzorgen vanavond een dansvoorstelling bij MIK aan CHV Noordkade in Veghel. De opbrengsten gaan naar het goede doel. De leerlingen hebben een eigen dans gemaakt, ze zorgen zelf voor kostuums, decor en grime. Kaarten zijn beschikbaar tegen contante betaling bij de receptie aan de Noordkade. Alle inkomsten gaan naar het goede doel, stichting Het Vergeten Kind. De kaarten kosten € 2,50 (tot 18 jaar) en voor volwassenen € 5,-. Aanvang is 19.00 uur.

Wereldmuziek bij Compagnie

Mezclada. In galeriecafé De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel presenteert De Compagnie komende zondag de formatie Mezclada. De groep was eerder te gast en brengt een mix van temperamentvolle wereldmuziek en dans. Mezclada betekent ‘mengelmoes’ en dat dekt de lading van wat wordt geboden. Het café is elke zondag vanaf 14.00 uur geopend. Het optreden vindt plaats tussen 15.00 uur tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Kindercarnaval UDEN – De Witte Boerderij houdt woensdag 26 februari van13.3o tot 16.00 uur de jaarlijkse Carnavals kindermiddag voor de kinderen van het basisonderwijs. De entree is 1 euro inclusief limonade en snoep.

Platen- en cdbeurs

VEGHEL – Veghel kan aanstaande zondag ludiek op de fiets voor een carnavaleske tocht door Kuussegat. Meedoen is gratis, deelnemers worden wel geacht in stijl te komen. Het thema is Rock & Roll. Om 11.00 uur wordt er gestart op de Markt in Veghel. De ludieke fietstocht wordt georganiseerd door de kleinste commissie van c.v. De Kuussegatters. Die zorgt ervoor dat de deelnemers een lekker rondje in Veghel kunnen maken. Zowel grote als kleine fietsers mogen meedoen. Ergens op de route is een pauze met een lekker hapje en drankje. Bij terugkomst op de Markt is de pret nog niet voorbij. Aansluitend vindt in café ’t Hart van Veghel de prijsuitreiking plaats voor ‘Ut Skônste Kleedje’ voor de mooist verklede deelnemers.

Kort Nieuws

Kapellenavond UDEN - De Knoerissen trappen maandag 24 februari om 20.11 uur het carnaval af met een nieuw evenement: Night of the Knoeris. In de theaterzaal van Markant vertolken Esther Hart en Rolf Koster onder begeleiding van Kapel Koninklijke Luchtmacht moderne klassiekers en gouwe ouwe. Coverband Mmoozzz speelt

op de afterparty in de evenementenzaal de nieuwste hits, maar ook bekende klassiekers. Ook de Knoerissenhofkapel treedt op. Het programma heeft als thema Gold. Dit staat voor gouden klassiekers en gouwe ouwe die bij iedereen bekend in het gehoor liggen. Bezoekers mogen zich uitdossen met gold, glitter en glamour. Kaarten voor het evenement kosten 22,50 euro.

VEGHEL - Dweilorkest Hoempa Matata uit Veghel organiseert een heuse kapellenavond. Deze bloasoavond wordt op carnavalszondag 2 maart gehouden in Sax & Jazz aan de Molenstraat 28. Thema van de avond is ‘Glow in the Dark’. Het motto is: ‘makt daggut goed bloast’ Iedereen is van harte welkom op 2 maart vanaf 20.30 uur.


15

ADVERTENTIE

Editie 8 vrijdag 21 februari 2014

"  

1399.- 

    "%)($#'&!     

Prior van Milstraat 6 Uden, 0413-262539, www.vandonzel.nl


16

ADVERTENTIE

Editie 8 vrijdag 21 februari 2014 UW HOUTEN VLOER PROF. GESCHUURD + BEHANDELD!! VOOR Voor droog hout, INFO BEL 0651123924 www.haardhoutmarkt- Discotheek/jukebox + patrickvanderwijst.nl DJ Feest/partij T:0652-682008. 0653949620 info@mat100 gebruikte cd doos- claassen.nl jes € 10,= gratis thuisgebracht 06-54956043. GEVRAAGD CURSUS HAARKNIPTe koop gevraagd PEN start april in Regio! Tel:015-3618033 gebruikte eiken meubelen en bankstellen, www.SELFLINE.nl antiek en barok Altijd hoogste prijs TE HUUR 06-53305088 Te huur garageboxen, Oud ijzer/elekt.kabel/ Teugenaarstraat en witgoed.gratis opgeVan Anrooijstraat te haald 06-53221826. Oss. Geen elektra aan- MUNTEN en BANKBILwezig. Huurprijs: € JETTEN MUNTHANDEL 75,-p/m. Bellen tijdens OOST-BRABANT OSS kantooruren. Tel: Tel: 06-54937705 0412-495005 Wally export zoekt Te Huur / Te Koop, De auto's en busjes vanaf laatste opslag / 1985 ook defect en bedrijfsruimtes. 9m × APK afgekeurd contan3.5m Rossinistraat Oss. te betaling RDW vrij Huur € 175,- p.m. waring. Thuis opgeKoop € 34.950,- v.o.n. haald 024 6417296 / 0162-372211 www. 06-53654454 ruvavastgoed.nl

TE KOOP

ERDAG ELKEZAT

KMIDIJDK AG

5WDAKKAPELBINNEN EENHALVEDAGGEPLAATST -ETJAARGARANTIE

Huisbergenweg 1 - 5249 JR Rosmalen (EIKANTSEHOEVE 43"ERLICUM  INFO VANGRINSVENDAKKAPELLENNL

WWWVANGRINSVENDAKKAPELLENNL AUTOSERVICE

ST.HUBERT WWW.ASSH.NL

"/6!' OCCASIONSNL

#.8J$PNQBDU 3PPENFUBMMJD $7&MFDUSJTDIFSBNFOé 

#.8J5PVSJOH (SJKTNFUBMMJD $MJNB -FFS OJFVXTUBBUé 

$JUSPFO$1JDBTTP-1((1FSTPPOT #MBVX1BBSTNFUBMMJDé 

%BFXPP-BOPT49%FVST HSJKTNFUBMMJD "JSDP -.WFMHFOé 

'PSE,BJ;XBSUNFUBMMJD "JSDP $PPM4PVOE $7TUFFJHFOBBSé 

'PSE'VTJPO 5%$*3PPENFUBMMJD "JSDPé 

'PSE'PDVT74UBUJPO "VUPNBBU (SJKTNFUBMMJD (IJB -VYFé 

'PSE'PDVT74UBUJPO #MBVXNFUBMMJD $PPM4PVOE "JSDP -VYFé 

'PSE'PDVT74UBUJPO #MBVXNFUBMMJD $PPM4PVOE "JSDP -VYFé 

'PSE'PDVT74UBUJPO "VUPNBBU #MBVXNFUBMMJD -FFS "JSDP -VYFé 

'PSE'PDVT7%FVST "VUPNBBU CMBVXNFUBMMJD "JSDPé 

.B[EB4QPSU 3PPE.FUBMMJD $MJNB -.WFMHFO ,.é 

0QFM"TUSB$%5*4UBUJPO ;XBSUNFUBMMJD /BWJHBUJF [FFSMVYFé 

0QFM;BÃ SB"VUPNBBU &MFHBODF #MBVXNFUBMMJD -.WFMHFO "JSDPé 

1FVHFPU)%*%FVST EPOLFSHSJKTNFUBMMJDé 

3FOBVMU,BOHPP% 8JU $7TDIVJGEFVSSFDIUT 4UVVSCFLSBDIUJHJOHé 

4FBU.**4UZMF4QPSU 1, 3PPE "JSDP FFSTUFFJHFOBBSé 

4FBU*CJ[BJ%FVST ;XBSUNFUBMMJD "JSDP -.WFMHFO ,Né 

4V[VLJ4XJGU3PPE %FVST "JSDP 3BEJP$% WBOEFFFSTUFFJHFOBBSé 

7PMLTXBHFO(PMG***$BCSJPMFU CMBVXNFUBMMJD é 

7PMLTXBHFO1PMP5%* #MVF.PUJPO %FVST ;XBSUNFUBMMJD "JSDPé 

7PMWP75DJMJOEFS$PNGPSU-JOF ;XBSUNFUBMMJD $MJNB /JFVXTUBBUé 

7PMWP$ZMJOEFS 4UBUJPO 4NPLF[JMWFSNFUBMMJDé 

DIVERSEN Massage voor Mannen Masseur Uden 06 10718797 Bestrating van inritten en terrassen. Vakkundig en betrouwbaar. 0413-264426 Vrije Markt Volkel t.o. de kerk in Volkel zat 22 feb. Gebruikte spullen, info en kraamhuur 06-12240868 b.g.g. 0413-272149

Scheiden doe je samen Astrid Larue  

! !$ ###!$

Kijk op WWW.ASSH.NL voor meer info en foto’s van deze occasions Ook altijd diverse goedkope inruilauto’s op voorraad. Alle auto’s worden geleverd met N.A.P. kilometergarantie. Aangesloten bij de BOVAG. Grootvenseweg 27 St.Hubert 5FMCHHrFNBJMJOGP!BTTIOM

"    ""

ER IS TOEKOMST NA DE SCHEIDING!

%%! "  

ZWEDEN ZIJN INNOVATIEF

DE VOLVO S60

DE S60 MET D4-DIESELMOTOR RIJDT U ZOWEL HANDGESCHAKELD ALS AUTOMAAT MET 20% BIJTELLING.

20% BIJTELLING Veghel T (0413) 25 40 00 Zaltbommel T (0418) 51 51 72 Gorinchem T (0183) 62 05 77 Oss T (0412) 62 35 55 VOLG ONS OP TWITTER.COM/VOSVOLVO

WWW.VOSAUTOBEDRIJVEN.NL


20

ADVERTENTIE

Editie 8 vrijdag 21 februari 2014

Al ruim 40 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit

...lekker voordelig zitten?... ...uitverkoop bij Teun Arts.

0RGHO+DPEXUJ PRWRULJ VWDRSKXOSLQOHGHUXLWYRRUUDDG $OYDQDI â‚Ź

0RGHO%RORJQH yIPRWRULJ VWDRSKXOSLQOHGHUXLWYRRUUDDG $OYDQDI â‚Ź

www.teunarts.nl

Al ruim 40 jaar staan wij garant voor de beste fauteuils en de mooiste banken. Welkom bij zitcomfortspeciaalzaak Teun Arts

Met meer dan 90 modellen relaxfauteuils met sta- op hulp vindt u bij Teun Arts het grootste aanbod sta- op fauteuils van Nederland.

Inruil

Levertijd

Bezorging

Garantie

Mogelijkheden

Advies

Nu tot wel

Onze meubelen zijn veelal

Gratis levering

Enkel West Europees

Naar wens aanpassingen

Door ruim 40 jaar ervaring

Meer dan 40 banken &

â‚Ź 300,- retour voor

uit vooraad leverbaar

door heel

topfabrikaat met minimaal

mogelijk in onze

met zitmeubelen krijgt u

bankstellen in de opruiming.

uw oude meubel*

dus binnen 1 week

Nederland

5 jaar fabrieksgarantie

stoffeerderijafdeling

Onze 2000m² showroom vindt u aan de Boersestraat nr. 11 in St.Hubert. (25 km onder Nijmegen) TEL. 0485 - 45 29 86 info@teunarts.nl Dinsdag, Woensdag & Donderdag geopend van 10:00 - 18:00, Vrijdag van 10:00 - 21:00, Zaterdag van 10:00 - 17:00

bij ons het beste advies

www.teunarts.nl


21

NIEUWS

Editie 8 vrijdag 21 februari 2014

Kuuskes klaar voor optocht

Anne Marie Kamp en Jennie Ketelaars geven stokje door

Bestuurswissel bij Minerva

VEGHEL - Jeugdprins Niek, zijn adjudanten Sjoerd en Thomas, hofnar Dante Rui en het jeugdboerenbruidspaar Jorg en Tess heeft woensdagavond de laatste hand gelegd aan de prijzen voor de jeugdoptocht op zaterdag 1 maart. Bij beeldengieterij Tenax mochten de jeugdige Kuussegatters zelf een Kuuske gieten en polijsten. Na een educatieve introductie van eigenaar Ronnie

Wissel. Ad Hartman en Ilse Lucassen treden in de voetsporen van Jennie Ketelaars en Anne Marie Kamp (vlnr). UDEN - Anne Marie Kamp en Jennie Ketelaars hebben hun bestuursfuncties bij Minerva netwerk neergelegd. Na zeven jaar geven ze het stokje door aan Ad Hartman en Ilse Lucassen. De nieuwe bestuursleden werden dinsdagavond tijdens de Minerva-bijeenkomst voorgesteld aan de leden. Stichting Minerva werd officieel opgericht op 24 augustus 2007. “Begin dat jaar waren we al druk bezig een en ander in de steigers te zetten”, weet Jennie Ketelaars, “tijdens de eerste informatiebijeenkomst hadden we al 27 aanmeldingen. Ons vermoeden dat er in Uden behoefte was aan een andere stijl van netwerken, laagdrempelig en no-nonsense, werd hiermee bevestigd.” Anne Marie Kamp vult aan: “Jennie en ik zijn naast Minerva altijd druk geweest met allerlei initiatieven. Ook nu

hebben we allebei weer een nieuwe uitdaging. Dat is een extra zetje geweest om tot deze beslissing te komen.” Maar de twee vinden het na zeven jaar sowieso een goed idee dat er een frisse wind door de club waait. “Gelukkig hebben we goede kandidaten gevonden die het van ons overnemen.” “Ad en Ilse zijn daadkrachtige en enthousiaste persoonlijkheden, die Minerva al langere tijd kennen. We dragen het met een goed gevoel over”, besluit Ketelaars.

Veghelse brengt dichtbundel uit VEGHEL - Veghel heeft er weer een schrijfster bij. De 21-jarige Tessa Ketelaars brengt vrijdag haar eerste gedichtenbundel uit: ‘Samen apart’.

met een gebroken hart kan de wereld mooi zijn.” Het boek is vanaf vrijdag te bestellen voor € 12,95 op www.boekscout.nl

Het is een verfrissende gedichtenbundel over liefde en liefdesverdriet. “Het maakt duidelijk dat er naast verdriet meer is dan alleen duisternis”, aldus Ketelaars. Ketelaars is erg blij dat haar wens om een boek te schrijven werkelijkheid is geworden. “Ik heb twee jaar aan dit boek gewerkt en het resultaat mag er zijn.” ‘Samen apart’ geeft volgens haar een verfrissende blik op het leven. “Want ook

Inschrijving Start to Run geopend UDEN - Start to Run is de cursus van de Atletiekunie voor beginnende hardlopers om hen op verantwoorde wijze kennis te laten maken met hardlopen. Vanaf zaterdag 8 maart 2014 is deze cursus op ruim 140 locaties in Nederland te volgen, ook in stadion De Kuip aan de Sportlaan in Uden. Onder begeleiding van de deskundige looptrainers

van De Keien Atletiek volgen de lopers een cursus van zes weken. Enthousiaste trainers en gezellige loopmaatjes wachten elkaar zes zaterdagen op voor een energieke training op onze prachtige atletiekbaan. Samen werken de lopers op verantwoorde wijze toe naar de afsluitende trainingsloop op 19 april, de zevende zaterdag van Start to Run. Inschrijven kan via www.starttorun.nl.

Jonge mantelzorgers op vmbo

Samenwerking AgriFood Capital bekrachtigd SINT-MICHIELSGESTEL - Twintig gemeenten en twee waterschappen uit Noordoost-Brabant tekenden tijdens de ‘Bestuurlijke Regiodag’ voor AgriFood Capital. Hiermee legt de lokale overheid een fundament onder de ambitie om de regio te ontwikkelen tot dé innovatieve topregio in agrifood in 2020. Een ambitie die wordt bereikt door samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Burgemeester Rombouts van ’s-Hertogenbosch benadrukte tijdens de bijeenkomst de kwaliteiten van Noordoost-Brabant en wijst op het belang van samenwerking: “Onze regio heeft alle capaciteiten in huis om op het terrein van agrifood in de toekomst het verschil te maken. Er zijn volop kansen voor duurzame groei. Willen we onze

van Grunsven goot jeugdprins Niek, onder toezicht van Ad van de Wetering, de stroperige substantie in een speciale mal. Na 40 minuten was de vloeistof voldoende uitgehard en mochten de adjudanten, hofnar en het jeugdboerenbruidspaar met een speciaal slijpgereedschap het beeldje glad slijpen. Komende week worden de Kuuskes voorzien van een verflaagje en zijn ze klaar om uitgereikt te worden na afloop van de jeugdoptocht.

UDEN – De Mantelzorgwinkel is met subsidie van de gemeente Uden een project gestart voor de structurele signalering en ondersteuning van jonge mantelzorgers op het Udens College, sector vmbo. Op woensdag 26 februari van 14.00 uur tot 15.45 uur is in het gebouw aan Kleinveld samen met Stichting Aanzet en De Mantel-

zorgwinkel een afsluitende bijeenkomst van het project, met daarbij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door het Udens College en Stichting Aanzet. Wethouder Gerrit Overmans en wethouder Thijs Vonk en vertegenwoordigers van organisaties als Centrum voor Jeugd en Gezin, de politie en Compass zijn ook aanwezig. Het project wordt als bijzonder betiteld.

Teleseminar over stiefgezinnen VEGHEL - Interpunctie houdt komende maandag een teleseminar met als onderwerp ‘van single -ouder naar samengesteld gezin’.

Samenwerking. Twintig gemeenten en twee waterschappen bekrachtigen samenwerking. ambitie realiseren, dan moeten we samenwerken met onderwijsinstellingen en bedrijfsleven.” Volgens de burgemeester hebben de overheden drie verantwoordelijkheden: “We moeten zorgen dat de basis op orde is, de landbouw verder verduur-

zamen en zorgen dat we ambassadeurs zijn van de regionale agenda.” Voor de officiële ondertekening van het convenant zetten alle partijen een handtekening op een boom. De boom staat voor waarde, kracht, standvastigheid, groei en ontwikkeling.

Daarmee staat de boom symbool voor de uitgangspunten en de samenwerking in AgriFood Capital. De deelnemers aan de bestuurlijke Regiodag kregen een kleine versie van de boom, om de uitgangspunten van de samenwerking niet te vergeten.

De gratis telefonische lezing gaat over de gezinssituatie die ontstaat als een gescheiden ouder kinderen heeft en gaat samenwonen met een nieuwe partner. De lezing is van 12.00 tot 13.00 uur. Opgeven voor de telefonische kennismaking kan via www.interpunctie. nl, kies onder het kopje Nieuws voor ‘Teleseminar stiefgezinnen’. Interpunctie is een praktijk voor psychosociale hulpverlening in Veghel. Interpunctie wordt geleid door Nellie Timmermans. Zij is opgeleid

tot maatschappelijk werker, relatie- en gezinstherapeut. Inmiddels werkt ze al jaren als zelfstandige. Zo kan ze doelgericht en snel werken. In haar praktijk staat Nellie Timmermans, die tevens stiefplancoach is, vooral samengestelde gezinnen bij. Het vergt volgens haar aanpassing om binnen zo’n gezin tot een goede en consequente opvoeding te komen. Tips hierover komen ook aan bod in het teleseminar. De telefonische lezing kan vanaf elke locatie, waar men over een telefoon beschikt, anoniem gevolgd worden. Na aanmelding krijgt de deelnemer een inbelcode. Na afloop van de lezing is er mogelijkheid om vragen te stellen.


22

ADVERTENTIE

Editie 8 vrijdag 21 februari 2014

Stadskrant Veghel vrijdageditie week 08 2014  
Stadskrant Veghel vrijdageditie week 08 2014  

Stadskrant Veghel is met voorsprong het best gelezen nieuwsblad in Veghel en omgeving. Aan de basis van dit succes ligt de betrokkenheid van...

Advertisement