Page 1

www.middenbrabant.nl Met wekelijks de officiële mededelingen van de gemeente Sint-Oedenrode

Jaargang 79,-dinsdag 19 9februari 2013,nummer nummer38 8 Jaargang 75, woensdag 21 september 75 Woensdag maart 2011, 2011nummer 10

Roemrijk Rooi Revue

Rooiser kan ´t nie

Het project Roemrijk Rooi van Nico van de Wetering gaat zijn 3e fase in. Na de dubbel-cd met liedjes over Rooi en het boek Roemrijk Rooi, met daarin gedichten en liedteksten over Rooi, nu het 3e gedeelte; De Roemrijk Rooi Revue. Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 november zal de revue te zien zijn in Mariëndael. Het wordt een echte Rooise aangelegenheid: tekstschrijvers, muzikanten, productieleiding, regisseurs, toneelspelers en alles wat er bij komt kijken is allemaal puur Roois. Zo ook het verhaal, waarin een Roois echtpaar dat tientallen jaren geleden emigreerde, terugkomt in hun Rooi, maar dan niet helemaal dat Rooi van toen meer aantreft. Het geheel is door-

spekt met veel humor en zowel het oude als het Rooi van tegenwoordig komen aan bod. Binnenkort volgt meer informatie over dit bijzondere project.

Gevonden

Voor het kantoor van Midden Brabant is vorige week een oorsetje gevonden. De rechtmatige eigenaar kan het ophalen bij ons kantoor, Kofferen 17.

De Beurs verliest een uitbater Sander van de Ven heeft zondag bekend gemaakt dat hij per 1 maart stopt met het uitbaten van De Beurs. Edwin Gordijn zal de zaak voortzetten en gaat op zoek naar passende vervanging.

De boeken- en platenbeurs t.b.v. stichting Behoud Martinuskerk staat al jaren bekend om de ruime sortering, de hoge kwaliteit en toch lage prijzen. (Foto KB Fotografie - Kim Balster)

Duizenden koopjes

Boeken- en platenbeurs in Odaschool Zaterdag 23 en zondag 24 februari wordt voor de 22e keer de alom bekende boeken- en platenbeurs ten behoeve van stichting Behoud Martinuskerk gehouden. Dit jaar zal de beurs een oppervlakte van ca. 1000 m2 beslaan in de Odaschool voor basisonderwijs, Laan ten Bogaerde 7. Het bestuur van de stichting Behoud Martinuskerk is erg in zijn nopjes met deze nieuwe locatie; alles op de begane grond, veel ruimte en ook logistiek zit het nu nog veel beter in elkaar. Bovendien is deze school gunstig gelegen ten opzichte van de A50 en de bushaltes aan de Lindendijk. Tevens is er voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. De beurs is zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 1,-. Voor kinderen, die zelf heerlijk kunnen snuffelen in de vele dozen met jeugdboeken en strips, is de entree gratis.

Prima kwaliteit en sortering

De beurs staat al jaren bekend om de ruime sortering in 30 categorieen, de hoge kwaliteit en toch lage prijzen. Een groot deel van de meer dan 50.000 items gaat de deur uit voor € 1,50, € 1,- of zelfs € 0,50. Ook op de apart geprijsde afdeling zijn de mooiste boeken tegen zeer aantrekkelijk prijzen te verkrijgen. Met name de afdeling kunst en cultuur is dit jaar erg goed voorzien door schenkingen van uitgebreide kunstcollecties van verzamelaars. Naast boeken zijn ook landkaarten, schoolplaten, legpuzzels, strips, losse tijdschriften en complete jaar-

Themadag kartuizers in Olland Om de betekenis van Olland als kartuizerdorp te accentueren houdt de stichting Roois Cultureel Erfgoed (RCE) met de stichting Sinte Sophia van Constantinopel op woensdag 13 maart de themadag ‘Olland: kartuizerdorp’.

monnik: een bij de Petruskapel en een bij café D’n Toel. De twee wethouders onthullen om 12 uur de kunstwerken, die zijn gemaakt door de Boxtelse kunstenaar Huub Thorissen.

Basisschool

Woensdag 13 maart is er een tentoonstelling in De Loop’r en draait er een drie uur durende film ‘De Grote Stilte’ over het leven van kartuizermonniken. Dr. Jan Sanders, die vorig jaar het historische werk over de kartuizers in de Meierij presenteerde, houdt ’s avonds in De Loop’r een inleiding over Olland en de kartuizers. Hij zal nader ingaan op de vestiging van de kartuizers in Olland en vragen beantwoorden zoals: waarom Olland als vestigingsplaats?, waar heeft het klooster gestaan?, waarom zijn ze zo kort gebleven?, waarom verdwenen zij vele jaren later uit de Meierij en wat is de betekenis van deze geschiedenis voor Olland en de Meierij? RCE hoopt met deze themadag het belang van de kartuizers in Olland nog meer onder de aandacht te brengen. Want, zo licht Henk Prins van RCE toe, de kartuizers hebben een indrukwekkende ‘voetafdruk’ achtergelaten.

De kinderen van de groepen 6,7 en 8 van de basisschool krijgen die dag eerst een verhaal van een ‘kartuizermonnik’ te horen over Olland en de kartuizers. Daarna gaan ze naar de Petruskapel waar om 11.00 uur de wethouders Jeanne Hendriks en René Dekkers met de oudste Ollandse vrouw Nella Versantvoort-Termeer (97) en de op één na oudste man van Olland, Jaske Leenderts (89), Kunstwerk Koorbank Olland onthullen. De koorbank wordt eigendom van de Odaparochie en de onderhoudsploeg van de Ollandse kerk staat garant voor het onderhoud.

Mozaïek

Om de kartuizers blijvend prominent in beeld te brengen voor de inwoners van Olland en passanten komen er in de gereconstrueerde Pastoor Smitsstraat twee mozaieken te liggen van een kartuizer-

Film, expositie en lezing

gangen op de beurs te koop. Voor het eerst is dit jaar de afdeling Klassieke muziek gesorteerd in 10 verschillende categorieën. Speciale en bijzondere lp’s zijn te koop voor enkele euro’s, terwijl de hoeveelheid aangeboden dvd’s en cd’s ook steeds groter wordt.

Vanaf 1 maart 2012 exploiteren Sander en Edwin De Beurs. Er volgde een prachtig jaar waarin Sander succesvol afstudeerde en letterlijk dag en nacht werkte om van De Beurs een nog mooiere en betere zaak te maken. Een half jaar geleden begon het keiharde werken zijn tol te eisen. Na diverse gesprekken in privéen zakenkring besloot hij in ieder geval het jaar vol te maken. Een goede keus want alle dingen die het afgelopen half jaar plaatsvonden had hij écht niet willen missen. Maar de twijfel bleef en

enkele weken geleden heeft hij toch het besluit genomen te stoppen. Het ritme dat zijns inziens nodig is om De Beurs écht tot een succesvolle zaak te maken, wil en kan hij niet nog een aantal jaren volhouden. Naast ondernemer wil hij ook graag een zoon, broer en vriend zijn. De Beurs blijft voor hem een prachtige tent vol mooie herinneringen. Een tent ook die niet verloren mag gaan maar het vanaf maart wel zonder Sander van de Ven zal moeten stellen.

Trio A Capella in Knoptoren

Voor liefhebbers van samenzang houdt het Roois Kultuur Kontakt zondagmiddag 3 maart 2013 een bijzondere middag in de Knoptoren. Onder het motto Trio A Capella kunnen bezoekers genieten van drie a capella groepen. Het concert begint om 14.30 uur in de Knoptorenkerk. Kaarten kosten €10,- en zijn verkrijgbaar via VVV Sint-Oedenrode en aan de kassa.

Extra actie en gratis koffie

Zondagmiddag vanaf 14.00 uur krijgt men de gelegenheid om voor slechts € 3,- een gele tas van de stichting vol te laden met boeken uit de ongeprijsde categorie. Op vertoon van de gele flyer ontvangt men gratis een kop koffie in de aula van de Odaschool. Deze flyer is o.a. te verkrijgen bij de bibliotheek, de VVV, Mariëndael en Odendael of te downloaden via de website: www.boeken-en-platenbeurs.nl.

APK

KEURING

bij Verschuren...

SNEL, EERLIJK EN VOORDELIG GRATIS herkeuring binnen 1 maand

Bosscheweg 30 - Beek en Donk T: 0492 - 46 12 38 • www.josverschuren.nl

TV Meierij Vanaf 21 februari is er bij TV Meierij, gedurende 2 weken, op elk even uur een nieuw Rondje Rooi met de volgende onderwerpen: - Culturele middag Odendael in teken van carnaval; - Gevolgen omleiding verkeer door Olland; - Terugblik carnavalsactiviteiten 2013 in Papgat; - Nederlands Kampioenschap Driebanden voor de jeugd; - Jo Vervoort-van Erp met ‘De Rooise Krant’ uit 1926. Op elk oneven uur wordt een korte filmimpressie met winterbeelden uitgezonden.

Naast KeyChord (foto) treden nog twee a capella-groepen op in de Knoptoren. (Foto Jens Stachowitz) Vanuit de omgeving Harderwijk komt het gemengd octet Mikst-Up. Onder leiding van oprichter Wim Lubberding brengen zij een breed repertoire voor een breed publiek zoals popsongs van Queen of The Carpenters en Nederlandse klassiekers als Het Dorp en Moriaantje. Meer weten? www.lubberding.biz/joomla. Dichter bij huis heeft KeyChord zijn thuisbasis, om precies te zijn aan de Koninginnelaan te SintOedenrode. Daar repeteren vier ervaren muzikale heren aan een bont repertoire dat varieert van barbershop, gospel en country tot

Sesamstraat. Deze middag krijgen de toeschouwers op luchtige wijze klassieke muziekeducatie aangereikt. Meer info: www.keychord.nl. De Rosmalense groep All Women is haar dertiende jaar ingegaan. Ook dit jaar zal dirigent Ien Bouwmans zestien verschillende stemmen omsmeden tot één geheel. Sprankelend en fris, serieus met een tikje humor, steeds weer in een andere mix, zo zingen ze graag en zo presenteert All Women zich aan het publiek. Meer info: www.allwomen.nl. Mikts-Up en KeyChord zullen de middag gezamenlijk afsluiten met een toepasselijk lied.

0499-392425 Svea Uden - Van der Wijst Luifelland Best Randweg 1c, Best www.luifelland.nl

Energielaan 19, Tel.: 0413-258507 sveakeukens.nl

eerlijke keukens eerlijke prijzen


pagina 2 - MIDDEN BRABANT dinsdag 19 februari 2013 nummer 8 excursiereizen sinds 1911

‘het enige wat u zelf moet doen, is uw koffer pakken!’ www.vanderbiesen.nl

tel.: 045 - 8200900

8 dagen Kroatië, Adriatische Zee 3*** hotel, halfpension, inclusief excursies Dit is werkelijk een top-aanbieding. Goed hotel vlakbij het centrum en strand van Crikvenica. Ontbijtbuffet en dinerbuffet. Prachtige excursies naar o.a. de Plitvice meren, het eiland Cres, Krk, Opatija, Rijeka en Senj.

maart: 29 , april: 5 november: 1 en 8 niet verplichte toeslagen: - top-pakket € 16,- pp.

Slechts:

(ontbijt vertrekdag + 3-gangen afscheidsdiner)

- 1-persoonskamer toeslag € 79,-

295,-

10 dagen IJsland en de Faeröer eilanden

10 dagen Rondreis het groene Ierland,

Bus/boot reis. Met veel excursies en gidsen, halfpension + veel extra’s. Vertrek 3 mei of 27 september. Ongelooflijk: slechts 1195,- p.p.

met Cork en Dublin. Halfpension inclusief excursies op 8 juni en op 2 september. Altijd 699,- p.p.

Oostenrijk en Duitsland

10 dagen Rondreis Bella Italia,

15 verschillende reizen van 4 tot 10 dagen. Halfpension en inclusief excursies va 235,- pp. Vertrek tijdens het hele seizoen.

met Rome, Sorrento en de Amalfi kust. Gidsen in Rome en Pompeï. Halfpension. 18 mei, 8 september en 8 oktober. vanaf 699,- pp.

6 dagen Romantisch Engeland bekend van tv-series,

10 dagen Spanje adembenemend Catalonië,

in de wereld van Downton Abbey, Harry Potter en Lark Rise to Candleford. Halfpension. Gids in Oxford. 22 juni, 17 juli, 1 augustus en 15 september. 395,- p.p.

in een vier sterren hotel en ook nog ‘s avonds all-inclusive! Vertrek 1 juni, 21 juni en 22 september. vanaf 645,- p.p.

8 dagen Provence en de Camargue

6 dagen Schotland, kort maar krachtig,

met goed 3 sterren hotel en prachtige excursies. Vertrek 8 juni, 1 en 28 augustus en 8 oktober. Alle data 595,- p.p.

Met Edinburgh en Glasgow. 2 nachten LO en 3 nachten HP. Met gids. 12 mei, 14 juli, 18 augustus, 30 september en 14 oktober. vanaf 399,- p.p.

10 dagen Slovenië, hart van het Oberkrainerland

10 dagen Umbrië, het groene hart van Italië

incl. excursies en halfpension. Mogelijkheid om een Avsenik avond te bezoeken. 13 mei, 4 juni, 2 juli, 19 augustus en 18 oktober. vanaf 575,- p.p.

4-sterren hotel met halfpension. Gids in Assisi. Incl. excursies. Op 11 juni, 23 juli, 29 augustus en 20 september. Alle data 695,- p.p.

Opstapplaatsen in de buurt via korte routes:

Weert, Eindhoven, Veghel, Venray, Venlo

ALTIJD per superluxe COMFORT CLASS BUS! Gezellig en comfortabel Alle prijzen p.p. in 2-persoonskamer op de goedkoopste vertrekdatum. Exclusief: calamiteitenfonds 2,50 per boeking. Wij tellen géén brandstoftoeslag en géén extra reserveringskosten!

Voor een gratis folder, informatie of boekingen:

Scheiden; doe het samen en blijf ouders. Voor persoonlijke begeleiding, bemiddeling en juridische afhandeling voor één vast vooraf overeengekomen scherp tarief. D.w.z. inclusief; ouderschapsplan, echtscheidingsconvenant, alimentatieberekeningen, advocaat en rechtbank. De Scheidingsregelaar, Mieke van Griensven, 06-14919767, www.scheidingsregelaar.nl Wasmachine Service ”Son” voor snelle reparatie van al uw witgoed. Bel (0499) 476510. Dommelstraat 7. Boek een rondleiding in het museum van Brabantse mutsen. 06-12395222. www.dierenpensiondebrug. nl al 30 jaar hét adres voor al uw huisdieren. Stakenburgstraat 21, 5694 NA Breugel. 0499-461346. Snoeiwerkzaamheden. Van Driel beplanting. 0413-478322 / 06-13937343. 22e Boeken- en platenbeurs. Zaterdag 23 februari van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag 24 februari van 11.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs is 1 euro. www.boeken-enplatenbeurs.nl Sint-Oedenrode, Oda School, Laan ten Bogaerde 7. Alow schilderwerken voor heel uw huis. Vakkundig en gebruik van duurzame materialen. Tel. 073-5498243 of 06-12556633 Schijndel. Natuurlijke nagels verstevigen, manicure, gelnagels, acrylnagels, nailart. Thea's Care 4 Nails, Schijndel, 06-26888984. Meer info: www.care4nails.eu.

Mariahout

www.care4nails.eu.

Kapteijns Partyverhuur Sint-Oedenrode. Voor al uw feesten en partijen. www.kapteijnspartyverhuur.nl Tel. 0413-840298 of 06-23999953. Rolluiken, garagedeuren, zonwering, raamdecoratie en horren. Bel 0499-327470. www.royalmontage.nl

Toneelvereniging Klavertje Vier Nijnsel speelt voor u op 8-9-13-15 en 16 maart. Kaartjes: www.klavertjeviernijnsel.nl Tel.: 473459-475396. Bakkerij v.d. Eertwegh.

Laagdrempelig-advies-coaching. Persoonlijke-coaching. ld.advies@xs4all.nl Ook voor reparaties bruingoed en witgoed, Roxs Te huur: mooie bedrijfsruimte Elektro, Borchmolendijk 9, 135 m2 met ruime parkeer0413-472362. plaats. Sint-Oedenrode. Info 06-22424484. Voor aanleg en onderhoud van uw tuin. Van Driel Toneelvereniging Klavertje beplanting. 0413-478322 / Vier Nijnsel speelt voor u 06-13937343. op 8-9-13-15 en 16 maart. Kaartjes: Frietkar voor al uw feesten www.klavertjeviernijnsel.nl en evenementen. Tel.: 473459-475396. www.frietfeest.nl, tel. 0413Bakkerij v.d. Eertwegh. 479310 of 06-51601912.

Kapteijns Partyverhuur Sint-Oedenrode. Voor al uw feesten en partijen. www.kapteijnspartyverhuur.nl Tel. 0413-840298 of Tweedehands speelgoed-, 06-23999953. baby- en kinderkledingbeurs. 160 kramen in de Dreef in Rolluiken, garagedeuren, Aarle-Rixtel (voorheen in zonwering, raamdecoratie en Breugel). 3 maart 11.00horren. Bel 0499-327470. 14.00 uur. www.royalmontage.nl www.kinderbeursbreugel.nl

Toneelvereniging Klavertje Vier Nijnsel speelt voor u op 8-9-13-15 en 16 maart. Kaartjes: www.klavertjeviernijnsel.nl Tel.: 473459-475396. Bakkerij v.d. Eertwegh.

Workshops LinkedIn beginners LinkedIn is hét zakelijke netwerk als we praten over social media in de B2B sfeer. Het is een enorm krachtige tool om zakelijke contacten te leggen en te onderhouden, maar het is ook uitermate geschikt om nieuwe opdrachten te verwerven, je expertise te laten zien en voor werkzoekenden de ideale plek om die nieuwe uitdaging te vinden. DOELGROEP | zakelijke gebruikers die beginnen met LinkedIn LINKEDIN BEGINNERS | keuze uit de volgende data: AVOND | 12 MAART aanvang 19.00 uur 9 APRIL aanvang 19.00 uur MIDDAG | 14 MAART aanvang 13.30 uur 11 APRIL aanvang 13.30 uur KOSTEN | E 95, P.P. duur van de workshop is ongeveer 3 uur. Meer informatie en inschrijven: www.dewinter.nl/socialmedia

Kofferen 2, SINT OEDENRODE tel.: 0413 - 475955


MIDDEN BRABANT dinsdag 19 februari 2013 nummer 8 - pagina 3

V.l.n.r. Han Colen, een glasvezelmonteur en wethouder Dekkers. (Foto KB Fotografie - Kim Balster)

Tijdelijk servicepunt glasvezelnet Drie jaar nadat de woonwijken van Sint-Oedenrode zijn voorzien van een glasvezelnet - waarop al veel aansluitingen zijn gemaakt - wil de eigenaar/exploitant van dit net, Reggefiber, de vele mogelijkheden nog eens extra onder de aandacht brengen van de inwoners van Sint-Oedenrode. Daarvoor heeft wethouder René Dekkers in het Martinushuis zaterdag een tijdelijk servicepunt geopend. Wanneer de informatie daar niet volledig duidelijk is, komen de mensen van Reggefiber thuis op bezoek om de beste oplossing te kiezen. In 2009 is het glasvezelnet aangelegd onder de naam ‘Glashart’ met KPN als enige provider. Reggefiber was toen ook al eigenaar, maar heeft nu in Sint-Oedenrode 9 providers die van dit net gebruik maken; een daarvan is de Rooise ondernemer TriNed. Han Colen van Reggefiber benadrukte zaterdag dat het nieuwe net een stabiel netwerk is. Destijds regende het klachten over de glasvezel, waardoor veel inwoners het niet aandurfden om over te stappen. Colen: „Dat waren kinderziekten die gelukkig nu voorbij zijn. Veelal zijn de storingen een gevolg van de situatie thuis. Dat is voorbij; mijn collega’s Frank en René komen desnoods bij de mensen thuis om de problemen op te

Goed Fout Party in The Joy Zaterdagavond 9 maart vindt een Goed Fout Party plaats in Jeugddisco The Joy, Oude Lieshoutsweg 7 te Nijnsel. De avond is bedoeld voor iedereen van 11 tot en met 15 jaar uit Sint-Oedenrode, Boskant, Olland of Nijnsel. Men kan van 19.30 tot 23.30 uur genieten van muziek, dans en elkaar. De entree is gratis. Gevraagd wordt om zo origineel mogelijk ‘goed fout’ gekleed te komen.

lossen.” Lange wachttijden, waarover zoveel te doen is, zijn wat hem betreft voorbij. Om bedrijfstechnische reden geeft hij geen indicatie over het aantal aansluitingen in Sint-Oedenrode. Wethouder Dekkers benadrukte dat de gemeente met het glasvezelnet klaar wil zijn voor de toekomst. De bedrijfsterreinen zijn voorzien van dit net en veel ondernemers zijn er op aangesloten. „Het is goed dat er nu extra service komt om het net onder de aandacht te brengen en te helpen een keuze te maken.” Paul van Wanrooij van TriNed heeft intussen in 29 gemeenten inwoners op het net aangesloten. Met zijn kleine team zegt hij de wachttijden kort te kunnen houden: „Binnen één dag komt de monteur thuis.” Binnenkort hoopt hij het beeldbellen als

Zondag 24 maart houdt wijkvereniging Eerschot in Meerschot, Heistraat 22, een markt voor kinderkleding en speelgoed. De entree bedraagt € 1,-. en de markt is geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Voor € 10,- kan men een tafel huren om zelf spullen te verkopen. Meer informatie bij José van der Heijden, tel. 0413-477363 of e-mail: wijkverenigingeerschot@ gmail.com.

’Met de Zevensprong de boer op’ De voorbereidingen voor de Zevensprong 2013 zijn in volle gang. De hoogste tijd om een tipje van de sluier op te lichten van wat weer een geweldige editie van de Zevensprong moet gaan worden. Het thema van de Zevensprong, die dit jaar plaats zal vinden van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 juli, is: ‘Met de Zevensprong de boer op!’.

Vrijwilligers gezocht

Ieder jaar heeft men ongeveer 60 vrijwilligers nodig die een handje helpen bij het begeleiden van een groepje kinderen tijdens de activiteiten. Het is de bedoeling dat 2 vrijwilligers een groepje begeleiden van ongeveer 11-13 kinderen. De Zevensprong biedt vrijwilligers een fantastische start van de vakantie, veel plezier met leeftijdsgenoten, een eventuele stageplaats voor Pabo-studenten of vergelijkbare opleiding of voor maatschappelijke stage (in overleg en aangemeld voor

Open repetitie bij Popkoor Novelty

Speelgoed- en kledingmarkt

Voorbereidingen in volle gang

De groepen met namen als hooibergen, tractors en melkkoeien zullen allerlei activiteiten rondom het thema de boerderij gaan doen. Natuurlijk zullen ook de traditionele zeskamp, het sport- en spellencircuit en de vossenjacht helemaal in het teken hiervan staan. En natuurlijk gaat men ook weer met de bus een dagje uit. De inschrijfavond voor de Zevensprong is donderdag 18 april om 19.30 uur bij Mariëndael. De Zevensprong is bedoeld voor alle kinderen van groep 3 en 4 uit SintOedenrode. Ook kinderen die naar het speciaal (basis)onderwijs gaan mogen deelnemen.

een nieuwe dienst aan te kunnen bieden, dat vooral voor ouderen een uitkomst zal zijn. Reggefiber is tot en met 31 maart in Sint-Oedenrode. Op zaterdag is het servicepunt in het Martinushuis van 10.00 tot 16.00 uur open. Van woensdag tot en met vrijdag is het team in de supermarkt van EMTÉ. Woensdag en donderdag van 10.00 tot 18.00 uur en vrijdag tot 20.00 uur. Zaterdag 23 maart laat Reggefiber als sponsor van Theaterkoor Rooi de try-out zien van de musical PerMissie.

1 mei) en een leuke feestavond om de week te beginnen en de vrijwilligers alvast te bedanken. Van de vrijwilligers wordt gevraagd: enthousiast in omgang met kinderen, verantwoordelijkheidsgevoel, bereidheid tot samenwerken met andere vrijwilligers, bereidheid tot aanpakken en na afloop mee opruimen, bijwonen van de vrijwilligersvergadering ter voorbereiding en een minimale leeftijd van 16 jaar Voor meer info en aanmelden als vrijwilliger, mail naar info@zeven-sprong.nl of kijk op www.zeven-sprong.nl.

De jubileumvoorstelling ‘On Top of the World’ van Popkoor Novelty was een enorm succes en smaakt naar meer. (Foto Jan Ebbenn) Iedereen die graag zingt, op de fiets, in de auto of onder de douche kan dinsdag 26 februari zijn kans grijpen en meedoen met de open repetitie van Popkoor Novelty Popkoor Novelty is een gemengd koor van ongeveer 43 leden en staat onder leiding van dirigent Peter van Beijnum. De afgelopen twee jaar is er een ledenstop geweest. Met een vaste club is toegewerkt naar het 25-jarig jubileum in 2012. De jubileumvoorstelling ‘On Top of the World’ die 15 en 16 december 2012

TVE sponsor van Paaspop 2013 De samenwerking tussen Paaspop en TVE Reclameproducties is bezegeld. Dit jaar zal TVE Paaspop voorzien van visuele uitingen, zoals onder andere festivalprints, vlaggen, panelen enbewegwijzering. Hennie van Osch, directeur van TVE licht toe: „Paaspop is inmiddels een toonaangevend landelijk festival dat traditioneel het festivalseizoen opent en kan rekenen op meer dan 50.000 bezoekers. We zijn erg trots dat we weer mogen samenwerken met dit topfestival in onze thuisregio. TVE en Paaspop beschikken allebei over een gezonde dosis Brabantse nuchterheid en een ambitieuze, no-nonsense ondernemersmentaliteit. Deze mooie match gaat er ongetwijfeld voor zorgen dat we Paaspop tot een nog ‘mooier’ feest maken. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”

te zien was in een uitverkocht theater De Blauwe Kei, was een enorm succes en smaakt naar meer. Het koor wil groeien naar zo’n 50 leden mits alle stempartijen evenwichtig kunnen worden aangevuld. Op de wachtlijst staan sopranen en alten, maar helaas geen bassen en tenoren. Tijdens de open repetitie kan iedereen komen kijken, sfeer proeven en zelfs meezingen met dit swingende popkoor.

Gevarieerd repertoire

Popkoor Novelty heeft leden uit de hele regio, maar vooral uit SintOedenrode en Son. Iedere dinsdagavond - m.u.v. de schoolvakanties - wordt van 20.00 tot 22.15 uur gerepeteerd in de bovenzaal van De Beurs, Heuvel 44 te Sint-Oedenrode. Maandelijks vindt er een repetitie plaats met het eigen combo. Het

repertoire is gevarieerd en bestaat o.a. uit muziek van Marco Borsato, Adèle, Queen, ELO, Golden Earring, U2 en ABBA. Meer info: www.popkoornovelty.nl, de facebookpagina of mail naar pr@popkoornovelty.nl.

VIP-koopavond

Dinsdag 26 februari houdt SWITCH Fashion & Lifestyle voor haar klanten een VIP-koopavond met een speciale gast Miss Nederland Universe Stephanie Tency zal een presentatie en een basiscursus styling verzorgen. Stephanie is tevens Personal Shopper en geeft de aanwezige klanten een persoonlijk stijladvies. Verder geeft SWITCH Fashion & Lifestyle een aantal goodiebags weg en zijn er nog meer verrassingen. Kaartjes voor deze avond zijn verkrijgbaar bij SWITCH Fashion & Lifestyle, Kofferen 21A. En op = op


pagina 4 - MIDDEN BRABANT dinsdag 19 februari 2013 nummer 8

Familieconcert in Veldhoven

familieberichten

Het Philips Symfonisch Blaasorkest verzorgt zondag 3 maart in theater De Schalm te veldhoven een concert voor de hele familie. Entree voor volwassenen € 15,- en voor kinderen t/m 12 jaar € 7,-.

Dankbetuiging Hartelijk dank voor de liefdevolle woorden, de vele kaarten, bloemen en andere blijken van medeleven na het overlijden van mijn man

Jan van de Wijdeven Ik heb dit als heel warm ervaren. Marietje van de Wijdeven-Frederiks Sint-Oedenrode, februari 2013

Jaarprogramma Odakoor Het Odakoor, gemengd koor voor ouderen, hield 5 februari j.l. haar jaarvergadering in Odendael. Voorzitter Nard van Rooij herdacht in zijn openingswoord de overleden koorleden met een kort ogenblik van stilte. De secretaris gaf een uitvoerig jaarverslag over 2012 en ook het financiële jaarverslag van de penningmeester had ieders goedkeuring. De contributie voor 2013 blijft daardoor ongewijzigd. Ook in 2013 zijn een aantal optredens van het Odakoor gepland. Zo wordt op 15 maart deelgenomen aan een korendag in Boxtel, met ook deelname van koren uit Schijndel en Rosmalen. Verder zal traditioneel op 5 mei (1e zondag in mei) een Mariaviering in de Martinuskerk worden opgeluisterd, alsook de viering op tweede kerstdag. Jaarlijks worden diverse uitnodigingen ontvangen voor optredens, maar per geval wordt gekeken naar afstand en mogelijkheden van het Odakoor. Dirigent Otto Verheijen was zeer tevreden over de inzet van de koorleden want in het afgelopen jaar zijn toch weer een aantal vierstemmige liederen ingestudeerd. „Op korendagen kunnen wij ons meten met koren uit omliggende plaatsen. Om het niveau te kunnen handhaven moeten we blijven werken aan uitbreiding met nieuwe koorleden”, zo vond hij. Belangstellenden van 55 jaar of ouder zijn

dan ook van harte welkom bij het Odakoor. De repetitieavond is elke dinsdag van 18.30 tot 19.45 uur, waarna gezellig een kop koffie of thee wordt gedronken.

Alzheimer Café

Maandag 25 februari wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud gehouden. Het thema van de avond is: Dementie en verlies. De directe omgeving ervaart een proces van dementie vaak als beetje bij beetje afscheid nemen. Dat roept veel emoties op. Marianne van de Laar, geestelijk verzorger van Laverhof (voorheen Zorggroep Dorus), zal hierover praten en met de aanwezigen in gesprek gaan. Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.

In onze regio komt het schuchtere ree steeds vaker voor.

IVN-lezing over reeën

Velen hebben bij een wandeling wel eens een konijn, haas of eekhoorn gezien. Een ree krijgt men minder vaak te zien. In onze regio komt het ree echter steeds vaker voor. Blijkbaar is hier voldoende voedsel, rust en dekking te vinden. De ree is een echte ‘knabbelaar’: hij eet bramen, bessen, twijgen, scheuten, knoppen van struiken en bomen. Verder snoept hij van kruiden, grassen, bladeren, noten en paddenstoelen. Ook is hij niet vies van landbouwgewassen zoals tulpen en granen. Kortom een fascinerend dier, waarover veel te vertellen valt.

IVN-lid Gradje Brouwers heeft twee jaar geleden de gidsencursus afgerond. Hij is veel in het buitengebied te vinden en weet alles over reeën. Iedereen die ook meer wil weten over dit prachtige dier is woensdag 27 februari om 20.00 uur van harte welkom in het clubgebouw van handboogvereniging Antonius, Industrieweg 18 te Nijnsel.

Zelf aan de slag... in Het Groene Woud ‘De burger aan zet’, stimuleert actief burgerschap in Het Groene Woud. Bijvoorbeeld met het (co)financieren van kleinschalige burgerprojecten. Het project loopt in 14 gemeenten waaronder Sint-Oedenrode, en 2 waterschappen. Dé kans om een actieve bijdrage te leveren aan de eigen woonomgeving. Om mee te doen, moet het project aan de volgende uitgangspunten voldoen: - nieuw initiatief van burgers; - betreft natuur en landschap in brede zin van het woord; - fysiek en/of concreet resultaat in 2013; - samenwerking met anderen, liefst met partners die van oorsprong wat minder betrokken zijn bij natuur en landschap; - opgedane kennis in project wordt gedeeld met anderen in Het Groene Woud; - gemeente of het waterschap is erbij betrokken; - betaalde arbeid voor initiatief is

geen onderdeel van de gevraagde bijdrage; - maximale bijdrage vanuit ‘De burger aan zet’ is € 3.000,Per gemeente of waterschap wordt één project gehonoreerd. Aanvragen worden per gemeente of waterschap op volgorde van binnenkomst behandeld. Indien er meerdere aanvragen voor een gemeente zijn wordt de beste voorgedragen. Voor informatie en (digitaal) indienen kan men terecht bij Peter van Oers, pvoers@brabant.nl of 06-53794938. Aanvragen kunnen tot 1 april 2013 worden ingediend.

Paul Smits.

Poëzie en muziek in Mariëndael

Van 31 januari t/m 6 februari 2013 vond de Week van de Poëzie plaats. Deze Week stond in het teken van muziek. In het verlengde daarvan houdt de bibliotheek op vrijdag 22 februari een avond vol poëzie én live muziek in Mariëndael. Julius Dreyfsandt zu Schlamm zal een aantal van zijn gedichten voordragen. Tussendoor is er swingende Zuid-Amerikaanse muziek van het gelegenheidstrio Paul Smits en Anjo en Gerard Brohm. Julius Dreyfsandt zu Schlamm - al meer dan 30 jaar woonachtig in Sint-Oedenrode - is pas op latere leeftijd gedichten gaan schrijven. Zijn gevoel voor taal, levenservaring en grote interesse voor psychologie en filosofie vormen de bouwstenen om gedichten te schrijven van zeer uiteenlopende aard. Hij heeft vier bundels op zijn naam staan. Twee in het Nederlands: ‘In wolken gespiegeld’ en ‘Ik dicht het lied van de stilte’ en twee in het Duits: ‘Nichts gibt so viel Raum wie ein Gedicht ohne Worte’ en ‘Rückseite der Schatten’. Veel van zijn gedichten zijn gepubliceerd op websites en blogs of voor bepaalde doeleinden gebruikt, zoals een kunstagenda, scheurkalender en radioprogramma's.

Paul Smits, Gerard en Anjo Brohm

Het moet ongeveer 1960 zijn geweest dat Paul Smits een trompet wilde kopen, maar dat niet kon betalen. Heel creatief verruilde hij toen zijn luchtbuks voor een cornet. Het was wel geen topinstrument, maar je kon er op spelen. Paul maakte onderdeel uit van de groep Nega. Onder de naam Dolopzon vormt hij samen met Gerard Brohm een band. Gerard begon op zijn twaalfde met gitaar spelen en daar kwamen later als grote liefde de bas en percussie bij. Samen met echtgenote Anjo verzorgt Gerard akoestische optredens gitaar en zang met muziek van o.a. ChicoBuarque. Naast een actief leven binnen verschillende, beeldende disciplines

Gerard Brohm. heeft Anjo altijd een grote belangstelling voor muziek gehad. De Braziliaanse muziek was liefde op het eerste gezicht. Anjo zal, met het warme hart van een echte liefhebber, een bijdrage leveren met een aantal mooie songs.

Reserveren

Kaartjes voor deze bijzondere, avondvullende voorstelling kosten € 10,- per persoon. De avond begint om 20.00 uur in Mariëndael, Bibliotheekleden krijgen 10% of 25% korting. Reserveren kan aan de balie van de bibliotheek, via 0413-472991, c.berenschot@bibliotheekmeierij.nl of aan de zaal op de avond zelf.

Cursus Reanimeren met AED De stichting Reanimatie Sint-Oedenrode verzorgt AED-cursussen. De opleiding Reanimeren met AED is in twee lesavonden te voltooien. De eerstvolgende lesavonden zijn gepland op maandag 11 en 18 maart 2013 en vinden plaats in Zorgboerderij De Dommelhoeve, Cathalijnepad 1. De kosten bedragen € 30,-

tend via www.rooihartsafe.nl (cursusaanbod). Hier zijn verder het hele jaar door data te vinden van aankomende cursusmogelijkheden.

Herhalingsles

Om een reeds behaald certificaat geldig te laten blijven dient men elk jaar een herhalingscursus van één avond te volgen. Deze herhalingsavonden zijn gepland voor maandag 25 februari, woensdag 6 maart en woensdag 27 maart 2013. Alle lessen vinden van 20.00 tot 22.15 uur plaats in Zorgboerderij De Dommelhoeve, Cathalijnepad 1. Een herhalingsles kost € 15,-. Opgeven/inschrijven kan uitslui-

Informatieavond Hartstichting Donderdag 21 februari houdt Hartstichting Sint-Oedenrode de informatieavond ‘Een onbetaalbaar geschenk’ in de grote zaal van zorgcentrum Odendael. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Ter gelegenheid van de collectantenavond van de Hartstichting welke eens in de 3 jaar wordt gehouden, heeft men een informatief programma samengesteld. Vanaf 19.00 uur is de zaal geopend en kan men onder het genot van een kop koffie of thee informatie inwinnen bij de stands van de Hartstichting en Hartsafe Rooi. Om 20.00 uur start het programma met het inspirerende verhaal ‘Een onbetaalbaar geschenk’ van gast-

spreker Ad van Gool. Deze hartpatiënt vertelt op boeiende wijze zijn positieve levensverhaal. Meer info: www.advangool.nl. Na de pauze zal regiocoördinatrice José van de Coolwijk de ontwikkelingen van de Hartstichting toelichten. De avond wordt afgesloten met de huldiging van de jubilerende collectanten. Meer info: E. Steijaert, hartstichting.sint-oedenrode@live.nl of 06-29096780.

Speciaal voor dit concert is een muzikaal verhaal geschreven, waarin Klaas de Circusbaas op zoek gaat naar nieuwe artiesten voor zijn prachtige, maar o zo lege circustent. Natuurlijk beleeft Klaas daarbij allerlei spannende avonturen. Het geheel zal ondersteund worden door kindercircus Simsalabim. Het in 1966 opgerichte kindercircus bestaat uit ongeveer 25 jongens en meisjes uit Eindhoven en omstreken in de leeftijd van 7 tot 17 jaar. Meer info: www.psbe.nl.

George Clooney in ‘The Descendants’ Donderdag 21 februari wordt ‘The Descendants’ vertoond in Mariëndael. Aanvang 20.15 uur, toegangsprijs € 4,-. Advocaat King is een van de erfgenamen van een flink stuk land op Hawaï dat binnenkort zal worden verkocht. Het gaat hem ongelooflijk rijk maken, maar hij heeft wel iets anders aan zijn hoofd: zijn vrouw is na een watersportongeluk in coma geraakt. Als een toegewijde echtgenoot zit hij al 23 dagen naast haar ziekenhuisbed, vervuld van goede voornemens. Wanneer Elizabeth bijkomt zal hij een betere man voor haar zijn, en een betere vader voor hun twee dochters. Zijn hele leven, dat de laatste jaren een beetje aan hem voorbij leek te gaan, zal weer op orde komen. In plaats van een levensgenieter is King een onhandige, ongelukkige binnenvetter. Een waardeloze vader ook, die het opvoeden van zijn dochters jarenlang aan zijn vrouw Elizabeth heeft overgelaten. Nu zij in coma ligt, zit hij plotseling opgescheept met twee onhandelbare meiden. Als klap op de vuurpijl vertelt de oudste dochter hem een nieuwtje: Elizabeth ging vreemd en stond, voor haar ongeluk, op het punt van hem te gaan scheiden. De vader van twee dochters, gespeeld door George Clooney, moet ingrijpende beslissingen nemen. Zijn vrouw ligt in coma; laat hij haar sterven? Verkoopt hij zijn onroerend goed in Hawaï? Zware onderwerpen, maar regisseur Alexander Payne (Sideways, About Schmidt) vertelt het verhaal met veel humor in een perfecte balans tussen komedie en drama. Clooney kreeg voor deze rol een Golden Globe.

Rondleiding Glazen Boerderij Zondag 24 februari verzorgt een architect namens VVV Schijndel rondleidingen rondom de Glazen Boerderij. Vertrek om 14.00 en 15.30 uur vanaf de VVV, Pompstraat 17, 5481 BL te Schijndel Deelname kost € 10,-- per persoon. Men kan zich van tevoren aanmelden bij VVV Schijndel, 073 549 22 76 of vvv@schijndel.nl of op de dag zelf aansluiten. Ook voor zondag 17 maart zijn twee rondleidingen gepland. De Glazen Boerderij, van architect Winy Maas (MVRDV), is sinds 17 januari geopend. Het is een multifunctioneel gebouw op het centrale marktplein; een uitvergrote (1.6 keer groter), gemiddelde Schijndelse boerderij in glas, die de geschiedenis probeert in te halen met een ‘geest’ van het verleden. Dit marktgebouw met een totaal oppervlak van 1600 m2 bevat winkels, restaurants, kantoren en een wellness centrum. Tot en met 5 mei zijn in het Museum Jan Heestershuis 16 maquettes te zien van gebouwen die ontworpen zijn door Architectenbureau MVRDV van Winy Maas. Ook ontdekken bezoekers meer over de voorgeschiedenis en de achtergronden van de Glazen Boerderij. Het Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17, 5481 BL te Schijndel, is dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend.


MIDDEN BRABANT dinsdag 19 februari 2013 nummer 8 - pagina 5

‘Terug naar Hamelen’

Verzekering voor vrijwilligers

Wat is er gebeurd met de kinderen die door de rattenvanger van Hamelen werden meegelokt en daarna verdwenen in de Koppelberg? Zullen ze ooit de weg terug naar Hamelen weten te vinden? Toneelgroep Maan heeft een eigen bewerking gemaakt van het sprookje van de rattenvanger van Hamelen en speelt deze heerlijke familievoorstelling op 23 & 24 februari en 2 & 3 maart in het Vestzaktheater van Son. Het is een eigentijdse sprookje vol vreemde ontmoetingen, rare kwasten, spannende dingen en veel om te lachen. Meer info o.a. over kaartverkoop en spelersgroep: www.toneelgroepmaan.nl.

Ted van Lieshout.

Lezing Ted van Lieshout in Henkenshage

Dinsdagavond 5 maart zal de schrijver/dichter Ted van Lieshout een lezing geven in kasteel Henkenshage. De avond begint om 20.00 uur. Kaartjes à € 10 incl. consumptie, zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek en boekhandel ’t Paperas. Leden van de bibliotheek krijgen bij aankoop van een kaartje in de bibliotheek korting. Ted van Lieshout (Eindhoven, 1955) is een Nederlandse illustrator, dichter en schrijver van jeugdboeken. In 2012 verscheen zijn eerste roman voor volwassenen ‘Mijn meneer’, waarin hij verhaalt over de geheime relatie die hij als jongen had met een meneer. Van Lieshout is vooral bekend vanwege het grote aantal, meest door hemzelf geïllustreerde, dichtbundels voor de jeugd. De herkenbaarheid, zijn schrijfstijl, de melancholie en het vaak autobiografische karakter van zijn gedichten hebben gezorgd voor een niet aflatende stroom van prijzen. Zo won hij zeven Zilveren Griffels, de laatste in 2012 voor Driedelig paard, waarvoor hij ook de Woutertje Pietersenprijs ontving. Verder vielen hem o. a. de Zilveren Zoen, de Nienke van Hichtumprijs, de Theo Thijs-

senprijs en de Brabantse Schrijversprijs ten deel. Voor een liedje uit zijn theatervoorstelling ‘Ik en de koningin’ werd hij beloond met de eerste Willem Wilminkprijs. In 2012 werd ‘Vijf draken verslagen’ onderscheiden met een Vlag & Wimpel. Het werk van Ted van Lieshout is in vele talen vertaald en zo ontving hij ook een aantal buitenlandse prijzen. De veelzijdigheid van Van Lieshout blijkt verder uit een hoogleraarschap in 2004/2005, een aanstelling als gastconservator in 2006 en het schrijven van scènes en liedjes voor Sesamstraat en Het Klokhuis. Het RKK, bibliotheek De Meierij en Boekhandel ’t Paperas zijn zeer verheugd deze schrijver te kunnen ontvangen. Het belooft een volle zaal te worden in Henkenshage.

Ritme in wit (Foto Pieter Brueghel)

‘The Artist Connects’ wegens succes verlengd Vanwege de grote belangstelling en de lovende reacties wordt de expositie The Artist Connects verlengd tot en met donderdag 28 februari. The Artist Connects is op werkdagen gratis te bezoeken bij MiK Pieter Brueghel, Middegaal te Veghel. In de tentoonstelling exposeren gevestigde kunstenaars van MiK Pieter Brueghel met jonge, opko-

Don Bosco Experience De stichting Don Bosco Experience organiseert uitdagende, gezellige en afwisselende jeugdkampen voor kinderen van 10 tot 18 jaar die het minder breed hebben of door andere redenen niet op vakantie kunnen. De kampen worden gehouden op camping en kampeerboerderij Meerveld in Ughelen. Experience On Tour fietst langs mooie plaatsjes in Nederland waarbij men elke nacht ergens anders slaapt. Op pad met Don Bosco Experience betekent een week plezier maken met jongeren en een ervaren, enthousiaste groep vrijwilligers die goed voorbereid is en elk moment van de dag een veilige omgeving creëert en bij elke activiteit aanwezig is en meedoet. Iedereen is welkom op de kampen van Don Bosco Experience. De kampprijs wordt zo laag mogelijk gehouden (ca. € 100,- voor een week). Mocht men het bedrag niet kunnen betalen dan is reductie mogelijk. Meer info voor deelnemers of vrijwilligers: info@donboscoexperience.nl, Melissa Gerritsen tel. 0615341448 of www.donboscoexperience.nl.

mende kunstenaars, die zich nog in het beginstadium van hun carrière bevinden. Ook MiK Pieter Brueghel en Kunstgroep de Compagnie vinden elkaar in de expositie, evenals de huidige en de toekomstige Veghelse kunstlocatie; zowel aan de Middegaal als op de Noordkade is keramiek, fotografie en schilderkunst te zien.

Kinderdroom komt uit Het is een geweldige tijd om naar uit te kijken. Even niet aan de dagelijkse problemen denken en 2,5 week genieten van een vakantie in Nederland. Europa Kinderhulp maakt al 50 jaar dromen van hulpbehoevende kinderen waar. Maar om dit te kunnen blijven doen, zijn nieuwe gastouders meer dan welkom. Noord-Brabant ontvangt in de zomervakantie (juli en augustus) kinderen van 5 tot en met 15 jaar uit eigen land, maar ook uit Duitsland en Frankrijk. Op www.europakinderhulp.nl staat alle informatie over Europa Kinderhulp, de voorwaarden en de procedure waarmee de organisatie werkt. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Felix Verlaar: noordbrabant@europakinderhulp.nl of met het landelijke informatienummer: (0118) 62 79 74.

‘Van Polder en Peel’ bij Plein Public

Van Polder en Peel verzorgt zaterdag 23 februari een avondvullend programma bij Plein Public in de Boerderij, Leeuwlaan 2 te Breugel. Het nieuwe theaterprogramma Verder vertelt het verhaal van een man die verder gaat dan alleen maar dromen. Al verhalend brengt Van Polder en Peel Nederlandstalige liedjes met een Brabantse knipoog. Van Polder en Peel is een samenwerking tussen singer/songwriters Richard Blaauw (zang/piano/gitaar) en Ton Dirks (gitaar/zang). Samen met Arthur van Lammeren (drums) en Mark van Zet (bas/ zang) spelen zij hun nieuwe voorstelling. Zij zetten hierin een man neer die zijn gedachten omzet in daden en per zeilboot op wereldreis gaat. Intussen gaat het leven van zijn dierbaren aan het oude thuisfront verder. De dynamiek tussen uit en thuis, nieuwe en oude vriendschappen, reizen, vrijheid, liefde en passie worden allemaal besproken in een verhaal met leuke en toegankelijke Nederlandstalige liedjes. Plein Public is een kleinschalige theaterorganisatie in Breugel die iedere laatste zaterdagavond van de maand een bijzonder optreden verzorgt in de Boerderij te Breugel. Niet alleen beginnende maar ook (semi-)professionele artiesten krijgen een kans om hun talent te tonen aan het publiek. Zaterdag 30 maart treedt coverband Stijlloos op en zaterdag 20 april is er een echte tangoavond. De optredens beginnen altijd om 20.30 uur. De prijs voor een uniek avondje uit bepaalt men zelf, want in de pauze gaat de organisatie met de pet rond. Meer info: www.deboerderij.nl, www.polderenpeel.nl of op twitter @pleinpublic.

D’n Einder vraagt vrijwilligers Stichting d’n Einder is op zoek naar 2 vrijwilligers voor de afdeling Werkplaatsen: een onderhoudstimmerman en een elektromonteur. Als onderhoudstimmerman verricht u onderhoud- en bouwwerkzaamheden aan het gebouw en de inrichting ervan. De werkzaamheden lopen uiteen van het opstellen van een onderhoudsplan, verrichten van onderhoud tot het instrueren en assisteren van gebruikers van de werkplaatsen. Als elektromonteur verricht u onderhoud aan de elektrotechnische installatie en het aanpassen/uitbreiden daarvan. De overige werkzaamheden bestaan uit het periodiek controleren en inspecteren van de installatie, het repareren van elektrische apparatuur van d’n Einder en het controleren van elektrische beveiligingen aan de machines van de werkplaatsen. . Voor beide functies zijn relevante kennis en ervaring een vereiste. Daarnaast legt u verantwoording af aan de beheerder en houdt u mede toezicht op de werkplaatsen.

Maandag 25 februari houdt het Vrijwilligerssteunpunt van Welzijn de Meierij i.s.m. Jeugd Sport Stichting Schijndel en de gemeenten Schijndel en Sint-Oedenrode, een thema-avond over verzekeringen. Deze avond is bedoeld voor verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties. De gemeenten Schijndel en SintOedenrode hebben voor alle vrijwilligers in de gemeente een verzekering afgesloten. Wat dat inhoudt is vaak niet duidelijk. Organisaties met vragen op het gebied van verzekeringen worden daarom van harte uitgenodigd voor deze thema-avond. De bijeenkomst vindt maandag 25 februari om 19.30 uur plaats in de gemeenschappelijke ruimte van Welzijn De Meierij, locatie Schijndel, het Spectrum , Steeg 9f in Schijndel. Aanmelden bij mevrouw C. van Dijk via cvandijk@schijndel.nl. Meer info: 073-5441400 of steunpunt.vsp@welzijndemeierij.nl.

Voor aanmelden of meer informatie, neemt u contact op met het vrijwilligerssteunpunt: Gerry Jochems, 073-5441400, steunpunt.vsp@welzijndemeierij.nl.

Shockevents Na het succes van Shocktober komt Shock Events zaterdag 9 maart met een nieuw evenement, Blackout, in café zaal de Kafmolen te Schijndel. Het thema van Blackout is ‘underground’. Evenals bij Shocktober wordt er ruimte gemaakt voor een foto. Er lopen twee fotografen rond om zoveel mogelijk vast te leggen. Vijf DJ’s zullen de boel op zijn kop zetten. En de aanwezigheid van een aantal gogo danseressen zal hieraan ook bijdragen. Via de Like, Share en Win actie op Facebook kan men met vijf vrienden worden opgehaald door een limo om in stijl bij Blackout te arriveren.

Campagne ‘55+ en werkloos’ Medio januari is de OuderenOmbudsman een campagne gestart waarbij ze werkloze 55-plussers oproept met hun verhalen en ideeen naar www.ouderenombudsman.nl te gaan of de OuderenOmbudsman te bellen: 0900-6080100 (5 cent/min). Werkloze 55-plussers vinden moeilijk een baan. In de media zijn de afgelopen tijd heel veel plannen geopperd. De OuderenOmbudsman wil graag weten wat de werkeloze 55+ zélf van al deze plannen vindt. De OuderenOmbudsman, tel. 0900-60 80 100 (5 cent/min.) is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Mailen kan via www. ouderenombudsman.nl. De OuderenOmbudsman, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, is opgericht om ouderen een stem te geven, te adviseren of door te verwijzen.

Ramona Reiszinger en Romano Kamperfoelie in de onecht verbonden.

Over zoete broodjes en energieke drankjes

Romano en Ramona onechtelijk verbonden Het was een mooie optocht met ‘Wielekesvollek’. Een grote sliert; ‘kampvollek’ trok carnavalsdinsdag 12 februari naar de kerk van Boskant voor een huwelijksvoltrekking in de openlucht. In een zeer humoristische en scherp verwoorde ceremonie werden Ramona Reiszinger (Anja Klaassen van buurtschap Rijsingen) en Romano Kamperfoelie (Ard van den Eertwegh van CV d’n Egelantier) in het onecht met elkaar verbonden. Het huwelijk, ondertekend door het bruidspaar en beider ouders op een ‘botterbriefke’, werd gevierd met een zigeunermaaltijd en een receptie. Zigeuners staan nou eenmaal niet bepaald bekend om hun betrouwbaarheid en de vele steken onder water zorgden voor een cabareteske ceremonie. Veelvuldig kon er uitbundig worden gelachen. Padre Gorge zei „niet de hele nacht op de verwarrende namen te hebben geoefend, maar wel op zijn vrouw”. De ‘Padre van de vrome gedachten’ vertelde dat er veel verleidingen op het pad liggen. „De heilige Jozef verwekte kinderen zonder zonden, maar wij zondigen liever zonder kinderen”, aldus de Padre. De burgemeester, meesterlijk gespeeld door Piet Klaassen, wist dat Ramona haar gewicht „in goud waard was tussen al dat oud ijzer”. Het prille bruidspaar moest „beloftes maken voor wat die bij een zigeuner waard waren”. Zo ongeveer tot het eind van de dag dus. De vele bezwaarmakers tegen het huwelijk werden allemaal door de

burgemeester afgewimpeld. Bruno beschimpte Romano dat hij al voor het zingen en zelfs al voor de collecte de kerk uit ging. De vader klaagde dat Romano niet knielend om de hand van Ramona had gevraagd en van de beloofde bruidschat was al helemaal niets te bespeuren. De burgemeester achtte dit bezwaar ongegrond. „Een zigeuner vraagt niks maar pakt, en neemt al zeker geen genoegen met slechts een hand.” Ook de drie exen kregen na hun klachten de wind van voren en konden naar hun alimentatie fluiten. Uiteindelijk stond er niets meer in de weg om het huwelijk te kunnen voltrekken en zo geschiedde het op deze koude carnavalsdinsdag. De burgemeester besloot met een wijze spreuk zijn betoog: „Iedereen vind neij skoen mooi, maar as ge ze aon het dan gaon ze knellen”.


pagina 6 - MIDDEN BRABANT dinsdag 19 februari 2013 nummer 8

Nu sparen bij de Dorpstraat 13 5293 AL Gemonde 073 - 5 516 516

Burg. Woltersstraat 1 5241 EH Rosmalen 073 - 5 212 163

Nieuwstraat 33a 5691 AA Son 0499 - 472 618

zondag 24 februari OPEN

van 11.00 tot 17.00 uur

OPRUIMING 3+2 zits TRAVO Normaal 1499,- NU

999.-

Royale zitcombinatie uitgevoerd in een mooie structuurstof

Prior van Milstraat 6 Uden, 0413-262539, www.vandonzel.nl


MIDDEN BRABANT dinsdag 19 februari 2013 nummer 8 - pagina 7

Exclusieve rondleiding nieuwbouw Bernhoven

Maandag 25 februari aanstaande krijgen de Vrienden van Bernhoven een exclusieve rondleiding in het nieuwe ziekenhuis te Uden. Genodigden zijn vanaf 17.30 uur welkom in het presentatiecentrum, tegenover het nieuwe ziekenhuis. De Vrienden van Bernhoven-bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers en betrokkenen uit de regio die ziekenhuis Bernhoven een warm hart toe dragen. Samen realiseren van extra projecten die het verblijf in het ziekenhuis veraangenamen en niet uit reguliere budgetten gefinancierd kunnen worden, daar gaat het om tijdens deze bijeenkomsten. Over ruim twee maanden verhuist ziekenhuis Bernhoven naar Uden.

Tijdens de bijeenkomst wordt de genodigden een unieke kans geboden om deel te nemen aan een rondleiding door de nieuwbouw, nog voordat het ziekenhuis officieel geopend is. Ondernemers die zich maatschappelijk betrokken voelen en ook Vriend van Bernhoven willen worden kunnen zich aanmelden bij Iris Gerritsma, i.gerritsma@bernhoven.nl, of kijk op www.vriendenvanbernhoven.nl.

Dokter op Dinsdag@Bernhoven

V.l.n.r. Han en Carmen van de Sande-Vogels en Mandy van de Wassenberg. (Foto KB Fotografie - Kim Balster)

Heel veel gemak onder één dak

Primera Sint-Oedenrode heropend Een winkel met heel veel leuke artikelen en met veel gemak voor de bezoeker. Het ondernemende echtpaar Han en Carmen van de Sande-Vogels heeft de Primera winkel grondig verbouwd en woensdag 13 februari was de officiële heropening. Wie de winkel binnenkomt ziet een zeer overzichtelijke en ruime opstelling van allerlei koopwaar. Zo is er o.a. een mooi gepresenteerde en uitgebreide tijdschriftenwand, is er volop keuze uit aantrekkelijke wenskaarten, kunnen bezoekers allerlei cadeaukaarten kiezen en is er een grote variatie aan kantoorbenodigdheden. Er zijn tabaksproducten waaronder luxe sigaren en loten van vrijwel alle loterijen. Een muziekfestival, een musical of voetbalwedstrijd? Primera kan de benodigde tickets leveren. Ook voor de allernieuwste boeken kan men terecht bij Primera Sint-Oedenrode en er is een servicepunt voor alle postzaken van Post.nl en bankzaken van ING. Er is zelfs een stomerijservicepunt voor het reini-

gen van kleding en textiel. Binnen 2 à 3 dagen kan de kleding worden opgehaald. Heel veel service, veel artikelen en alles met het grootste gemak voor de klant. Dat is Primera Sint-Oedenrode.

Naar hun zin

Han en Carmen van de SandeVogels zijn woonachtig in Son en Breugel. Ze hebben jarenlang ervaring in het exploiteren van tankstations en herstartten in 2008 een Primera vestiging aan het Wilhelminaplein in Best. De coöperatieve Primera formule is overal in Nederland aanwezig en bestaat inmiddels uit meer dan 450 winkels. Een breed aanbod van artikelen, mooi gepresenteerd en met al het servicegemak dat mogelijk is. Han en Car-

Vraag voor de redactie

men zijn enthousiast begonnen en hebben de winkel nu helemaal naar hun zin ingericht. Speciaal voor de opening zijn er aantrekkelijke openingsaanbiedingen. Het al bestaande servicepunt is geheel gemoderniseerd. Klanten kunnen zelfstandig hun bankzaken regelen, maar het Primera personeel is ook ING en Post.nl gecertificeerd. Hierdoor is er altijd hulp aanwezig voor bijvoorbeeld het openen van een rekening, een kentekenregistratie en alle overige post- en bankzaken.

Info en openingstijden

Primera Sint-Oedenrode is gevestigd aan de Borchgrave 41. Het complete assortiment is ook te bekijken via www.primera.nl. De openingstijden zijn maandag t/m donderdag van 8.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Dinsdag 26 februari spreekt oogarts Reijer Boon in de serie Dokter op Dinsdag @ Bernhoven over de oogaandoening glaucoom. De lezing vindt van 19.30 tot 21.00 uur plaats in de kapel van ziekenhuis Bernhoven op de locatie Oss. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden bij het Patiënten Service Bureau, tel. 0412-621120 of 0413-381637, e-mail: psb@bernhoven.nl o.v.v. naam, aantal personen en telefoonnummer. Glaucoom is een ernstige oogziek-

te waarbij de zenuwvezels van de oogzenuw geleidelijk aan verloren gaan. Hierdoor ontstaan blinde vlekken (gezichtsvelddefecten) en doordat de druk in de oogbol oploopt kan dit - als niet op tijd wordt ingegrepen - tot blindheid leiden. Glaucoom wordt in de volksmond ook wel groene staar genoemd. Glaucoom kan sluipenderwijs optreden of acuut. Op diagnose, verloop en behandeling van glaucoom gaat Reijer Boon tijdens deze avond dieper in. Ook een van de optometristen van ziekenhuis Bernhoven werkt aan de lezing mee.

Benefietdiner voor speciaal ziekenhuisbed Donderdag 7 maart om 19.00 uur houdt Hullie Speelboerderij te Uden een speciale avond met een bijzonder doel: een ziekenhuisbed voor kinderen met een meervoudige beperking. Dit bed is bestemd voor de kinderafdeling van het nieuwe ziekenhuis Bernhoven in Uden. Iedereen is welkom op deze avond. De kosten voor de avond bedragen € 75,- p.p. (inclusief eten en drankjes). Alle netto-opbrengst is bestemd voor het speciale kinderbed, een wens van de Vrienden van Bernhoven. Het menu bestaat uit een verrassend vijfgangendiner, ge-

maakt van producten uit de Maashorst. Reserveren is mogelijk voor minimaal vier en maximaal tien personen. Graag voor 20 februari aanmelden via info@hullie.nl of 0413-257534.

info@middenbrabant.nl 0413-473922 ‘Start to Run met diabetes’ Vanwege het succes van de eerste groepen Start to Run met diabetes, biedt ziekenhuis Bernhoven samen met Zorggroep Synchroon, deze cursus structureel aan. Zaterdag 9 maart start de nieuwe cursus waaraan twintig personen met diabetes kunnen deelnemen.

:AEE"4 -!A9 ( -!$4<ECA< =#"2B779 ?$$! 0BC "?"4"6"4C $#"4"4 ;B@ ""4679BF $4E <74C$$! B4 =2DB@40"9 $# %7C"!07F ) 677!C ?74 *+,++ C$C *3,++ AA!, >"&4C"!"EE""!0"4 <A44"4 0"%" $2DC"40 5B44"49$#"4 $6 DA4 <A4EC. 74CB"< "4 2A!B$E7 0$$! ""4 "!?7!"4 C787C"A! C" 97C"4 C78"!"4 'B40B27CB" ?74 0" ;77!0"/,

/1 '" 0 * (' '., #2+'! ' & %$ )-

177C $# ) 677!C CAEE"4 *+ "4 *3 AA! A; <A4EC. 74CB"< "4 2A!B$E7 C78"!"4, ,.+#+.!$) %*! +.!$ "*- &(**'!)

*863 %$ 222'!/,%,/+3'+0&:9%: 5%%! .##! 8+"%!./98#' -%0; %+: %$ 12899#! )7/,%41(4

Onder begeleiding van een deskundige hardlooptrainer van de Keien Atletiek uit Uden, een diabetesverpleegkundige van Bernhoven en een praktijkondersteuner of huisarts van Synchroon, leren diabetespatiënten in zes weken tijd twintig minuten achter elkaar hard te lopen. De cursus start zaterdag 9 maart van 9.30 tot 11.00 uur en vindt plaats op zes zaterdagochtenden. Deelname aan de cursus kost € 45,-. Belangstellenden die onder controle zijn bij een huisarts kunnen zich aanmelden via info@synchroon.info of tel. 088-87 65 200 (Mieke Simkens). Patiënten van ziekenhuis Bernhoven kunnen zich aanmelden bij de diabetesverpleegkundigen: dvk.veghel@bernhoven. nl, tel. 0413-38 15 64 / 0412-62 14 90.


pagina 8 - MIDDEN BRABANT dinsdag 19 februari 2013 nummer 8 22e Boeken- en platenbeurs. Zaterdag 23 februari van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag 24 februari van 11.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs is 1 euro. www.boeken-enplatenbeurs.nl Sint-Oedenrode, Oda School, Laan ten Bogaerde 7. Alow schilderwerken voor heel uw huis. Vakkundig en gebruik van duurzame materialen. Tel. 073-5498243 of 06-12556633 Schijndel.

Workshop LinkedIn gevorderden

s

6-KANAALS

DOLBY DIGITAAL GELUID

WEEKPROGRAMMA VAN WOENSDAG 20 FEBR. 2013 T/M WOENSDAG 27 FEBR. 2013

HET BOMBARDEMENT (50 PLUS) Do. 21, vr. 22 febr. 14.00 u.

NIJNTJE DE FILM Wo. 20 febr. 13.30 u. za. 23 febr. 11.30 u. zo. 24 febr. 10.30 u. wo. 27 febr. 13.30 u.

BOBBY EN DE GEESTENJAGERS Wo. 20 febr. 15.15 u. za. 23 febr. 13.30 u. zo. 24 febr. 12.30 u. wo. 27 febr. 15.15 u.

(OV) = ORIGINELE VERSIE MET NEDERLANDSE ONDERTITELS (NL) = NEDERLANDS GESPROKEN VERSIE

www.biobest-theater.nl VOORKOM WACHTEN EN HAAL OP TIJD TOEGANGSKAARTEN BESPROKEN PLAATSEN DIENEN UITERLIJK 20 MINUTEN VOOR AANVANG VAN DE VOORSTELLING TE ZIJN AFGEHAALD (PLAATSBESPREKEN IS GRATIS)

Laagdrempelig-advies-coaching. Persoonlijke-coaching. ld.advies@xs4all.nl

Gevorderden hebben al langere tijd een profiel en maken ook geregeld gebruik van LinkedIn en de mogelijkheden die het platform biedt. De Company Page van het bedrijf waar je voor werkt, vacatures plaatsen en personeel vinden en andere handige zaken die LinkedIn biedt.

VERLIEFD OP IBIZA Vr. 22. za. 23 febr. 21.00 u. zo. 24 febr. 19.30 u.

USHI MUST MARRY Wo. 20, do. 21 febr. 20.00 u. vr. 22 febr. 18.30 u. za. 23 febr. 15.45 & 18.30 u. zo. 24 febr. 14.45 & 17.15 u. ma. 25 , wo. 27 febr. 20.00 u.

Natuurlijke nagels verstevigen, manicure, gelnagels, acrylnagels, nailart. Thea's Care 4 Nails, Schijndel, 06-26888984. Meer info: www.care4nails.eu.

LinkedIn is hét zakelijke netwerk als we praten over social media in de B2B sfeer.

35 m2 BEELDSCHERM Stationsstraat 19a - Best - Tel. (0499) 39 20 07

Te huur: mooie bedrijfsruimte 135 m2 met ruime parkeerplaats. Sint-Oedenrode. Info 06-22424484.

SUPER VLOOIENMARKT ZONDAG 3 MAART Boxtel, Sporthal De Braken, de Braken 1A, 5282 JJ

Inlichtingen: 0416 530 502 / 09.00-16.30u.

www.deevenementenlijn.nl

Toneelvereniging Klavertje Vier Nijnsel speelt voor u op 8-9-13-15 en 16 maart. Kaartjes: www.klavertjeviernijnsel.nl Tel.: 473459-475396. Bakkerij v.d. Eertwegh.

DOELGROEP | zakelijke gebruikers die meer willen met LinkedIn

Tweedehands speelgoed-, baby- en kinderkledingbeurs. 160 kramen in de Dreef in Aarle-Rixtel (voorheen in Breugel). 3 maart 11.0014.00 uur. www.kinderbeursbreugel.nl

LINKEDIN GEVORDERDEN | keuze uit de volgende data: AVOND | 19 MAART aanvang 19.00 uur 16 APRIL aanvang 19.00 uur MIDDAG | 21 MAART aanvang 13.30 uur 18 APRIL aanvang 13.30 uur

VOORJAARSAANBIEDINGEN

KOSTEN | E 95, P.P. duur van de workshop is ongeveer 3 uur. Meer informatie en inschrijven: www.dewinter.nl/socialmedia

KWALITEIT " &$ " ) ', + &( !** ' % " #

COMPLEET MET: Kasten en laden, werkblad, 5 apparaten, kraan en spoelbak.

€ 6.650,-

Svea Uden - Van der Wijst

FLODA COMPLEET MET: Kasten en laden, werkblad, 5 apparaten, kraan en spoelbak.

€ 8.495,-

Bij Svea Keukens weet je meteen hoe het zit, wat je krijgt en wat het kost. Daarnaast profiteer je nú

sveakeukens.nl

Energielaan 19, (Tegenover de Formido), Tel.: 0413-258507 Openingstijden: Ma: gesloten, Di - Do: 10:00 - 18:00, Vr: 10:00 - 21:00, Za 10:00 - 17:00.

ZONDAG 24 FEBRUARI OPEN!

van de actie: iPad mini cadeau* bij aankoop van jouw Svea keuken!

* Vraag naar de voorwaarden.


MIDDEN BRABANT dinsdag 19 februari 2013 nummer 8 - pagina 9

In gesprek met... gemaakt zodat de konijnen er niet meer op kunnen. Er is altijd wel wat onderhouds- of reparatiewerk te doen. Martien en ik organiseerden de klussen. Deze taken zijn nu overgedragen aan Ad Vervoort en Antoon Verbakel”.

Ook nog actief bij de carnavalsclub?

„Mijn vrouw en ik zijn fanatieke leden, maar de laatste jaren doen we het wel wat rustiger aan. Ik heb CV De Heikneuters altijd gesponsord. We maakten een hal vrij en daarin werd aan de wagen voor de optocht gewerkt. Het was een mooie tijd met een vaste groep bouwers. We hebben er vele prijzen mee gewonnen. Daarnaast hebben we enthousiast aan alle activiteiten meegedaan. Het was altijd een heel gezellige boel”.

Wie nodig je uit voor het volgende gesprek?

Frans geeft de beurt door aan Jan Vogels. Deze is sinds jaar en dag betrokken bij carnaval en speelt ook toneel. Zeker gezien het jubileumjaar kan Jan vast een aantal bijzonderheden vertellen.

V.l.n.r. Martien van Kessel, Toon Verbakel, Frans van Erp en Ad Vervoort. (Foto KB Fotografie - Kim Balster)

Midden in de Nijnselse samenleving In gesprek met…

Frans van Erp

In de rubriek ‘In gesprek met…’ komen mensen aan het woord die op een bepaalde manier hun sporen nalaten in de Rooise gemeenschap. Dit kan op allerlei terreinen, op allerlei leeftijden en op allerlei manieren. We belichten bij voorkeur mensen die nog niet vaak in het nieuws zijn geweest.

Frans van Erp is geboren en getogen in Nijnsel. Hij groeide er op, zat er op school en werkte er zijn leven lang in zijn handel met bouwmaterialen. Vaak zat hij op de vrachtwagen om de bestellingen af te leveren. In de winter moest er vaak worden gestrooid tegen gladde wegen. Naast zijn drukke werkzaamheden was Frans volop actief in het verenigingsleven. Hij is fanatiek lid van carnavalsvereniging de Heikneuters en werkt elke maandag in een vrijwilligersgroep van voetbalvereniging Nijnsel. Op 55-jarige leeftijd stopte hij met het werken in zijn florerende bedrijf, maar het bouwen zit nog in de genen. Naast zijn huidige huis verrijzen de contouren van een geheel nieuwe woning. In dit artikel vertelt Frans over zijn actieve verenigingsactiviteiten binnen Nijnsel. Frans heeft veel zien veranderen in de Nijnselse samenleving. Bij zijn ouderlijk huis in het buitengebied lag een terrein dat als voetbalveld werd gebruikt. Dit verhuisde naar een andere locatie en pas veel later kwamen de voetbalvelden bij de huidige voetbalvereniging Nijnsel. Op 12-jarige leeftijd sloot hij zich

bij die club aan. „Ik stond altijd linksback”, vertelt Frans, „vanwege mijn linksbenigheid”. „Toen ik in een seniorenteam kwam, ben ik gestopt. Dat moest wel, want ik had het zo druk met werken dat ik geen tijd had om te trainen. Later ben ik wel bij het veteranenelftal gegaan. We voetbalden op zaterdagmiddag

agenda Exposities Tot en met 25 februari

Landschapsschilderijen van René Schiffers Mariëndael, RKK

Februari 2013 Elke woensdag

Woensdag 27 februari

Heemlezing: Oost-Brabantse emigranten naar Amerika tussen 1848-1960 Spreker: Wim Rovers 20.00u. Knoptorenkerk Woensdag 27 februari

IVN-lezing over reeën

Dansmiddag KBO

14.00u. Odendael leden € 1,- en niet-leden € 1,50

20.00u. clubgebouw HBV Antonius Industrieweg 18 te Nijnsel

Elke woensdag

Donderdag 28 februari

Girls Place

14.00-16.00u. Mariëndael meiden van 11 tot 16 jaar, gratis, jongerenwerk@welzijnsalus.nl Donderdag 21 februari

‘Een onbetaalbaar geschenk’ Informatieavond Hartstichting 19.00u. Odendael, gratis Donderdag 21 februari

Film ‘The descendants’

20.15u. Mariëndael, € 4,Donderdag 21 en vrijdag 22 februari

Opening De Gouden Leeuw Do. vanaf 18.00 uur Vr. vanaf 13.00 uur Vrijdag 22 februari

Poëzie en muziek

20.00u. Mariëndael € 10,-, 10% of 25% korting voor bibliotheekleden Zaterdag 23 en zondag 24 februari

Boeken- en platenbeurs stichting Behoud Martinuskerk Odaschool, entree € 1,za 10.00-17.00u. zo 11.00-17.00u. Zondag 24 februari

Crosscompetitie Fortuna

Park Kienehoef 10.30u. jeugd 0,9 of 1,8 km; € 1,11.00u. volw. 4,8 of 8 km; € 1,50 15 min. tevoren inschrijven Dinsdag 26 februari

Open repetitie Popkoor Novelty

20.00-22.15u. bovenzaal De Beurs

Pubquiz VV Boskant 21.30u. VV Boskant

Regiopolitie Bij spoed tel. 112 Geen spoed tel. 0900-8844 Avond- en weekenddiensten huisartsen Voor dringende hulp van de huisarts ‘s avonds, ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen belt u : Huisartsenpost HOV tel. 0900 –8860. Altijd eerst bellen. AED informatie Zie www.rooihartsafe.nl Tandartsendienst Schijndel-Sint-Oedenrode: Spoedeisende hulp: werkdagen na 17.00u.,zaterdags, zon- en feestdagen tussen 11.00-12.00u. Behandeling uitsluitend na tel. afspraak. Spoedgevallendienst altijd bereikbaar tel. 0651-245929 Praktijk voor verloskunde De Peppelaar: Sofiastraat 8, 5491 JM SintOedenrode. Spreekuur vlgs. afspraak tel. 073 5477795

Zaterdag 2 maart

Dansen in Odendael KBO-leden € 1,niet-leden € 1,50 Zondag 3 maart

Veldtoertocht

Zondag 3 maart

Vocaal Close Harmony concert Trio a capella door Mikst-Up, KeyChord en All Women 14.30u. Knoptoren, € 10,-, RKK Dinsdag 5 maart

Literaire lezing door Ted van Lieshout

20.00u. kasteel Henkenshage € 10,- incl. 1 consumptie, RKK Vrijdag 8 en zaterdag 9 maart

Blijspel door Klavertje Vier 20.00u. De Beckart, € 6,www.klavertjeviernijnsel.nl ook 13, 15, 16 maart Zaterdag 9 maart

Goed Fout Party Jeugddisco The Joy

19.30-23.30u. Oude Lieshoutsweg 7 11 t/m 15 jr, geen entree Zondag 10 maart

Veldtoertocht TWC Dommeldal 8.30-10.00u. start vanaf Vresselse Hut 25, 35, 45 of 60 kilometer €4,- of € 3,- NTFU-leden

Meer evenementen op www.middenbrabant.nl

Wat voor vrijwilligerswerk doe je bij VV Nijnsel?

„Zo’n 12 jaar geleden werd ik benaderd door Martien van Kessel, een bestuurslid, om deel te nemen aan een vrijwilligersploeg. Elke maandagmiddag doen we allerlei klussen op het sportcomplex. We hebben er 4 extra kleedlokalen en twee opbergruimtes bijgebouwd. We vervangen reclameborden als dat nodig is. Ook hebben we een afrastering rond het voetbalveld

info & diensten

Maart 2013

De Eerdse Renners

en dat was altijd heel gezellig. Op mijn 55e ben ik hiermee gestopt en vanaf die tijd tennis ik”.

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

Stichting Toegankelijkheid: Wielewaal 38 Tel. 473458 Apotheek: Markt Apotheek is geopend op werkdagen van 8.30-18.00u. en op zaterdagen van 10.00-12.00u. Tel. 472280. Apotheek Dommelrode is geopend op werkdagen van 8.3017.30u. Buiten de openingstijden kunt u terecht bij de dienstapotheek in Veghel, Burg. de Kuijperlaan 7 Informatiepunt BrabantZorg-Odendael: Informatie over zorg- en dienstverlening Ma. t/m vr. van 9.00-12.00 en 13.00-17.00 uur, tel.: 0412622678. e-mail: klantenservice.veghel@brabantzorg.eu Trombose- en Bloedafnamedienst/ Diagnostisch Centrum Bernhoven Postbus 10, 5340 BE Oss Tel.: 0413 - 38 18 18 trombose@bernhoven.nl Voor openingstijden en locaties prikposten zie: www.dcbernhoven.nl Thuiszorg Pantein Voor alle zorgvragen bel 0900-8803 (lokaal tarief), 24 uur per dag E-mail: info.thuiszorg@pantein.nl Website: www.thuiszorgpantein.nl Bij Thuiszorg Pantein kunt u terecht voor Huishoudelijke Hulp, Persoonlijke Verzorging, (Gespecialiseerde) Verpleging, Begeleiding, Gespecialiseerde Thuisbegeleiding, Kraamzorg, Jeugdgezondheidszorg (o.a. consultatiebureau), Voeding en Dieetadvisering, Thuiszorgwinkel Pantein, Pantein Extra. Telefonisch spreekuur: Jeugdgezondheidszorg, ma t/m vrij 10.0012.00 uur en 13.00-15.00 uur Pantein Extra, ma t/m vrij 9.00-17.00 uur. Thuiszorgwinkel Pantein Uden, Industrielaan 1, ma t/m vrij 8.30-17.30 uur zat 10.00-17.00 uur Veghel, Stadhuisplein 47, ma t/m vrij 9.00-12.00 uur. Psycholoog: drs. J.J.A. van Aert, 0413-479037 www.talkandwalk.nl www.joopvanaert.nl Hulpgroep Ommekaar Verricht hand-en spandiensten ma. 9.30-10.30u tel. 472154 bgg 472066 en do. 12.30-13.30u. Tel.472066 b.g.g. 472154. Centrum Jeugd en Gezin: Odendael 1, 5492 CT Sint-Oedenrode Openingstijden: maandag 9:00 - 12:00 donderdag 13:00 - 16:00 Telefoonnummer 0800-2540000 (gratis) www.cjggeeftantwoord.nl.

Vrijwillige ouderenadviseurs Hebt u als oudere vragen of hulp nodig, bel dan de contactpersoon van de vrijwillige ouderenadviseurs tel. 478435 Podotherapie Brugmans: Laan van Mariendael 8a 5492 GB Sint-Oedenrode Tel. 0413-478610 / 06-24148776. E-mail:info@ podotherapiebrugmans.nl Website: www.podotherapiebrugmans.nl Podotherapie Sint-Oedenrode Marloes van der Zanden Neulstraat 37, 5492 DC Sint-Oedenrode Tel. 0413-470058 info@podotherapiesintoedenrode.nl www.podotherapiesintoedenrode.nl Algemeen Maatschappelijk Werk Dommelregio Sint-Oedenrode Spreekuur: ma t/m wo van 9.00 t/m 10.00u. Odendael 11, 5492 DC Sint-Oedenrode T: 0413 47 49 40 tijdens kantooruren. Crisisdienst buiten kantooruren tel. 040-253 03 50 Dierenartsenpraktijk Kortestraat 1 Sint-Oedenrode Tel. 0413-472650 (dag en nacht bereikbaar). Welzijn De Meierij Odendael 3 tel: 073-5441400 ma-do: 9.00-12.30u. en 13.00-15.00u. Voor vragen aan het vrijwilligerssteunpunt, steunpunt mantelzorg, ouderenwerk, opbouwwerk en jongerenwerk. Meer informatie: www.welzijndemeierij.nl info@welzijndemeierij.nl Centraal meldpunt vrijwilligershulp: Informatie en aanmelden Tel. 073-5441400 Kringloopcentrum “d’n einder” Winkel/Ontmoeting/Hobby/ Kopie en Print. Sluitappel 17a tel.0413-490950. Openingstijden: Winkel en Inname goederen di. t/m vr. 13.00-16.00u en za. 10.00-16.00u. Hobbywerkplaatsen ma.t/m vr. 9.00-12.00u. en 13.00-16.00u. Kopie en Print ma. t/m wo. en vr. 9.00-11.30u. do. 9.00-15.30u. za. Gesloten Gebruik van Ontmoetingsruimte tijdens openingstijden. Cliëntenparticipatie Sociale Zaken : Informatie: 472051 of 473458. Gratis spreekuur advocaten: Advocatenkantoor Verkuijlen Sluitappel 65 na tel. afspraak tel. 0413- 490270 Sociaal Spreekuur Vragen op sociaal gebied en formuliereninvulservice. Elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur. Graag op afspraak tel. 476149


pagina 10 - MIDDEN BRABANT dinsdag 19 februari 2013 nummer 8

HANDIG IN

HUIS

Kijk op action.nl voor de folder

TRENDY

SOLAR

ZOEK UIT

maten 36-41

hoogte 36 cm

o.a. Pippi Langkous en Afblijven

TUIN LAMP RVS

Elders 6.95 8.95

DECO

PAAS HAAS diverse kleurcombinaties

4.29

hoogte 65 cm

1.99

0.79

KITEKAT

KATTEN VOER rund en groenten of tonijn en groenten

1.39

KUNSTSTOF

OPBERG BOX met klemdeksel

1.15

NAADLOZE HEUPSLIP katoen/polyester/

Elders 4.95 5.95

HUGGIES

BABY DOEKJES pure of soft skin

1 K ILO

1.59

Elders 1.99 3.39

LANGE MOUW

KINDER SHIRT diverse trendy prints

2.59

0.69

BEST • Kon. Julianaweg 9-11 BOXTEL • Van Hornstraat 18 EINDHOVEN • Insulindelaan 118 EINDHOVEN • Hendrik Staetslaan 89-93

EINDHOVEN • Petrus Canisiuslaan 64 GELDROP • Nuenenseweg 75-77 GEMERT • Nieuwstraat 48-50 HEEZE • Kapelstraat 118

2.99

KLITTENBAND

SCHUUR VELLEN diverse modellen

1.99

Elders 3.19 4.99

DISNEY

KLEUR BOEK diverse uitvoeringen

1.29

met potloden A4 48 blz.

0.79

jongens: maten 116-164 meisjes: maten 140-176

Elders 5.95 6.95

toptitels DVD SPEELFILM diverse titels o.a. The Reader, Black Swan en De Eetclub

voor de elektrische schuurmachine te gebruiken op hout en metaal

64 stuks

zware kwaliteit 18x14x8 cm 1 liter

idem 29x17,5x8 cm 2,4 liter

CORRIGERENDE

0.79

elastan maten 36-50

deco PAAS EIEREN koker 8 stuks

kunststof DIERENVOER BEWAARBOX diverse prints 5 liter

Elders 2.79 3.95

KINDER DVD diverse toptitels

TEKEN SET 16-delig

1.49

DUBRO

0.79

ULTRA ONTVETTER marseille zeep 75 0 M L

2.99 HELMOND • Sobrietasplein 1 HELVOIRT • Vincent van Goghplein 3 NUENEN • Hoge Brake 62 OIRSCHOT • Standaardplein 2

Elders 2.49 3.29

SCHIJNDEL • Boschweg 62a SOMEREN • Postelstraat 35b ST. OEDENRODE • Hertog Hendrikstraat 16 UDEN • Mgr. Bosstraat 49

1.49 VALKENSWAARD • Willibrorduslaan 41 VEGHEL • De Kempen 62 WAALRE • Burgemeester Mollaan 52

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 17-02-2013 t/m za. 23-02-2013 in Nederlandse filialen.

NEON GYMPEN diverse kleuren


MIDDEN BRABANT dinsdag 19 februari 2013 nummer 8 - pagina 11

sport Uitslagen SV Fortuna ‘67

In de Rabo Feestweek is er ook een spaarfeest voor kinderen van 0 t/m 12 jaar uit Sint-Oedenrode en Schijndel.

Rabo Feestweek Schijndel

Het verkoopkantoor van Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel, Hoofdstraat 45 te Schijndel, is opnieuw ingericht en gemoderniseerd. Het eigentijdse en veilige verkoopkantoor is helemaal klaar en daarom viert men de heropening met een feestweek. Deze vindt plaats van 1 tot en met 6 maart.

om hun kunst, antiek en curiosa door een ervaren taxateur te laten taxeren (indicatie van de waarde).

De feestweek start met een officiele opening waarbij een select gezelschap het kantoor symbolisch opent met het doorknippen van een lintje. Alle kinderen van 0 t/m 12 jaar uit Sint-Oedenrode en Schijndel kunnen deelnemen aan het spaarfeest. Van 1 t/m 6 maart krijgen al deze kinderen een presentje wanneer zij minimaal € 10,- komen storten op hun Rabobank rekening. Deze actie geldt ook voor het verkoopkantoor aan de Markt 19 in Sint-Oedenrode. Omdat het in Schijndel extra

Maandag 4 maart is er een bijeenkomst voor startende ondernemers met als gastspreker Nils Roemen. Nils is een van de grondleggers van Durftevragen (twitter: #dtv). Hij wordt gedreven door het verbinden van mensen en waarde waardoor dingen makkelijker, sneller en wél lukken. Zie ook artikel over ondernemerscafé.

feestelijk is, wordt het spaarfeest op dat kantoor woensdagmiddag 6 maart vanaf 13.00 uur op een leuke manier afgesloten.

Tussen Prul en Pronkstuk

Speciaal voor dit unieke evenement zal het kantoor zaterdag 2 maart van 10.00 tot 13.00 uur geopend zijn. Geïnspireerd op het bekende televisieprogramma tussen Kunst en Kitsch houdt Rabobank SintOedenrode Schijndel ‘Tussen Prul en Pronkstuk’. Geïnteresseerden kunnen deze ochtend binnenlopen

Ondernemerscafé Durf te vragen

Durftevragen. We leren het al jong… kinderen die vragen worden overgeslagen. Uit ervaring blijkt echter dat als men helder vraagt wat men wil, er ineens uit alle hoeken en gaten hulp komt. Door te vragen bereikt men meer. Zolang men maar durft te vragen wat men echt wil. Een goede vraagstelling is dus van onmiskenbaar belang. Startersmarktplaats houdt maandagavond 4 maart het Ondernemerscafé Durf te vragen. Gastspreker is Nils Roemen, een van de grondleggers van Durftevragen (twitter: #dtv). Hij brengt een stimulerende sessie waarbij ondernemers elkaar – door te vragen – helpen om hun dromen waar te maken. Tijdens de afsluitende borrel kan men de opgedane kennis direct in de praktijk brengen, door kennis te maken en waardevolle vragen te stellen aan collega-ondernemers. In het kader van de Rabo Feestweek vindt Ondernemerscafé Durf te vragen maandag 4 maart om 19.30 uur plaats bij Rabobank SintOedenrode Schijndel, Hoofdstraat 45 te Schijndel. Zowel starters als ervaren ondernemers zijn van harte welkom.

Startersmarktplaats

Startersmarktplaats biedt startende ondernemers verschillende handvatten om de onderneming een zo groot mogelijke kans van slagen te geven. Enerzijds door het verschaffen van belangrijke startersinformatie via de website en het aanbieden van werkplekken op verschillende locaties in de regio, anderzijds door het organiseren van Ondernemerscafés, Masterclasses, coachingstrajecten en andere activiteiten. Meer info: www.startersmarktplaats.nl.

Veerle van Erp behaalt eerste prijs in Valkenswaard.

Startende ondernemers

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Meer info: www.rabobank.nl/stos of zie Twitter @RaboSTOS.

Positief resultaat WSD-groep WSD-Groep, het sociale werkvoorzieningbedrijf in de driehoek Den Bosch, Tilburg, Eindhoven, heeft 2012 positief afgesloten. De organisatie bood 226 nieuwe medewerkers een werkplek waardoor het aantal groeide naar ruim 2000. WSD-Groep realiseerde een overschot op de exploitatiebegroting van 2 miljoen euro. Landelijk behoort WSD-Groep dankzij haar financiële resultaten tot de top 10 van Sociale Werkvoorzieningbedrijven. Door een goede diagnose, een haalbaar stappenplan, te kijken wat iemand kan, en de juiste match met de vraag uit de markt heeft WSDGroep in 2012 80% van haar medewerkers (individueel of in een groep) kunnen detacheren. Door de intensieve begeleiding heeft WSDGroep in 2012 bovendien 175 mensen met een uitkering succesvol bemiddeld naar betaald werk. Zij maken niet langer gebruik van een uitkering. Het overschot van € 2 miljoen op de begroting is het gevolg van een efficiënte kostenreductie die WSDGroep van 2010 tot 2012 doorgevoerd heeft en een toename van de omzet. Dit overschot herinvesteert WSD-Groep in haar organisatie.

Bas Gibbels wordt 2e in Valkenswaard.

Wedertcross Valkenswaard, 17 februari MeisjesPB 1.149 m

Veerle van Erp 4.47 (1e).

JongensPA 1.710 m

Tim Brouwers 7.28; Guus van Kessel 8.17.

Vrouwen55 5.700 m

Antoinette van de Laar 26.43 (1e).

Mannen55 7.600 m

Henry Wijffelaars 34.51; Jos van Uden 38.14.

Mannen35 9.500 m

JongensJC 2.910 m

Thijs Thielemans 38.12.

JongensJB 2.910 m

Orthense trimloop Den Bosch, 9 februari

Bas Gibbels 11.35 (2e).

Marco Verbeek 11.25; Marc van Lieshout 11.57.

MeisjesJB 2.910 m

Anne Gibbels 13.19 (3e); Sanne van Lieshout 13.32; Simone van Wieringen 15.45.

MannenTrim 12.000 m Pierre Lardenois 58.03.

MannenTrim 14.540 m Jos van Uden 1.09.37.

Vrouwen korte cross 2.910 m

VrouwenTrim 14.540 m

Vrouwen45 05.700 m

MannenTrim 21.360 m

Irene van der Velden 14.28 (3e). Rikie Huyberts 27.52 (3e).

Rikie Huyberts 1.09.47 (1e). Henry Wijffelaars 1.38.44.

WSD-Groep heeft de ambitie om zoveel mogelijk mensen, die door een beperking of om andere redenen zelfstandig geen werk kunnen vinden, te begeleiden naar zo regulier mogelijk werk bij overheid en in het bedrijfsleven.

Anne Gibbels op 3e plaats in Valkenswaard.


pagina 12 - MIDDEN BRABANT dinsdag 19 februari 2013 nummer 8

meubelshow Nieuwe collectie meubels tegen waanzinnig lage prijzen!

1e etage

Bankstel BoBBie, echt leder! In diverse kleuren.

Meeneemprijs

999,-

topper!

Perfecte service, deskuNdig advies.

te gro tie lec col eN eik eN! bel meu

nu

nu

329,-

Van 249,-

149,-


MIDDEN BRABANT dinsdag 19 februari 2013 nummer 8 - pagina 13

Rhode zondag tegen Ruwaard

sport

Als de weergoden de voetballers goedgezind zijn, wordt zondag aan de tweede helft van de competitie begonnen. De laatste weken was dat niet het geval, zodat er nauwelijks geoefend kon worden en vooral binnen is getraind. Afgelopen zondag heeft Rhode wel gespeeld tegen Mifano.

Voetbal

Bram van Gaal is met Wannebee reserve kampioen klasse M.

Reserve kampioenschap in handen van Bram van Gaal Manege den Goubergh te Roosendaal stond dit weekend in het teken van de Brabantse Kampioenschappen voor springruiters. Gedurende twee dagen namen ruim 300 ruiters deel aan deze kampioenschappen en kwamen vanuit heel Brabant vele bezoekers de ruiters en amazones aanmoedigen.

Ruitersport Zaterdag nam Rooise ruiter Bram van Gaal in de klasse L deel aan de Brabantse Kampioenschappen met zijn paard Caro. Er wordt op deze dagen veel van ruiters/amazones en paarden gevraagd. Maar liefst drie rondes werden verreden. De eerste twee manches reden Bram en Caro foutloos. Dit betekende dat ze ook aan de start mochten komen in de barrage. Jammer genoeg viel hier een balk, maar zij mochten zich toch op een mooie 13e plaats opstellen. Marloes Merks met Sariene en Judith Gilsing-Fernhout en Tatcher hebben zaterdag meegereden voor het kampioenschap in de klassen B en L. Jammer genoeg voor beide combinaties plaatsten zij zich niet voor de vervolgrondes. Zondag, vanaf 4 uur in de middag, begon de rubriek klasse M met twee Rooise deelnemers. Als eerste startte Anne Jansen met haar paard Zennith. Zij reden een mooie ronde, maar een balk in de eerste manche zorgde ervoor dat het helaas daar voor hen eindigden. Bram van Gaal startte een twintigtal combinaties later met Wannebee. Zij reden een foutloze eerste

manche en plaatsten zich direct voor de tweede manche. Ook in de tweede manche lieten zij zien dat ze niet voor niks waren gekomen; wederom een foutloos parcours en een startplek voor de barrage. De barrage werd een spannend strijdtoneel van een aantal sterke combinaties. Er moest snel en foutloos gereden worden om een gooi naar het kampioenschap te doen. Hier wisten Bram en Wannebee wel raad mee en er werd een razendsnelle tijd neergezet. Door het luidde applaus en de kampioensmuziek drong het tot hen door dat ze niet ver verwijderd waren van het kampioenschap. Er waren nog een aantal combinaties te gaan, maar of het sneller kon dat was de vraag. De laatste combinatie liet zien dat het sneller kon. Er klonk teleurstelling vanuit het publiek, ook Bram baalde terecht en zag het kampioenschap aan zich voorbijgaan. Met maar een halve seconde verschil op de klok hebben Bram van Gaal en Wannebee knap gestreden. Ze schreven met trots het reserve kampioenschap op hun naam! Annelieke Stoop en haar paard Ysabelle wonnen dit weekend tweemaal de klasse M1 op een dressuurwedstrijd in Lieshout.

VV Boskant haalt in tegen DVG Aanstaand weekend staat voor VV Boskant 1 een inhaalwedstrijd gepland. En niet de minste. Tegenstander is DVG 1 uit Liempde, zodat er ook meteen sprake is van een onvervalste derby.

Voetbal VV Boskant 1 speelde afgelopen zondag een oefenwedstrijd tegen RPC 1. De thuisclub was over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg en wist dat uiteindelijk ook uit te drukken in 2 doelpunten, één voor en één na de rust. Ook voor de overige teams konden de wedstrijden doorgang vinden; een broodnodige voorbereiding op de herstart van de competitie. Voor de seniorenteams staat aanstaand weekend een inhaalprogramma gepland. Het programma van 9 december is indertijd door de KNVB afgelast en doorgeschoven naar 24 februari. Voor Boskant 1, met de uitwedstrijd tegen DVG 1 op het programma, meteen al een zware dobber. De thuiswedstrijd werd indertijd relatief gemakkelijk door Boskant gewonnen, maar resultaten in het verleden... DVG heeft zich keurig hersteld van een wat moeizame competitiestart en bezet met 19 punten een prima 5e plaats. Boskant behaalde tot dusver 24 punten, wat goed is voor een 3e plaats. Een wedstrijd met wederzijdse belangen dus. In aanloop naar de derby is er een wedstrijd gepland tussen DVG E1 en een Boskant E-combinatie.

Deze wedstrijd begint om 13.30 uur. Na afloop van de derby zullen de huis-DJ's weer zorgen voor een ‘skôn stukske muziek’ oftewel zal er gezorgd worden voor een sfeervolle after-party. Meer info: www.vvboskant.nl.

Uitslagen

RPC 1-Boskant 1 2-0, Heeswijk 2-Boskant 2 4-0, Boskant 3-Boskant 4 2-5, Boskant 5Boskant 7 1-2, Boskant 6-DVG 7 6-2 (competitie), Boskant VR1-Nijnsel VR3 0-4.

Programma zondag

DVG 1-Boskant 1 14.30u., Boskant 2OSS’20 3 11.30u., Boskant 3-Blauw Geel 9 12.00u., Avesteyn 4-Boskant 4 10.00u., Schijndel 8-Boskant 5 10.00u., Avanti’31 8-Boskant 6 12.00u., Boskant 7-Avanti’31 12 9.30u., Boskant VR1-Nooit Gedacht VR3 10.00u.

Boskant jeugd Uitslagen

Blauw Geel ‘38/JUMBO E3-Boskant E1 2-4.

Programma zaterdag

Rhode A2-Boskant A1 a14.30 v13.30u., Boskant B1-Boekel Sport B3 a14.30u., Boskant C1-Eli C2 a13.00u., Mulo D3-Boskant D1 a11.15, v9.45u., Irene E1-Boskant E1 a9.30 v8.30u., Boskant E2-WEC E2 a9.30u., Boskant F1-Gemert F8 a10.30u., Boskant mini F-ODC mini F2 a10.30u.

Voor zondag is het inhaalprogramma van 10 december ingelast. Rhode ontvangt dan Ruwaard uit Oss, een zeer wisselvallige ploeg. Tegen Rhode komt Ruwaard echter altijd goed voor de dag. In de laatste 3 ontmoetingen moest Rhode driemaal een voorsprong uit handen geven en hield alleen uit het eerste treffen een mager puntje over. Het zou goed zijn als Rhode met deze slechte traditie kan breken en de volle winst kan pakken. Temeer ook omdat Rhode koploper is in de tweede periode en het natuurlijk mooi zou zijn als de tweede periodetitel binnengehaald kan worden. In de 2e periode is DAW de grootste concurrent. DAW heeft een goede ploeg, maar door vele blessures had het een slechte start. In de laatste wedstrijden heeft de ploeg zich echter goed hersteld. Meer info: www.rhode.nl.

Uitslagen

Mifano-Rhode, 0-2; Ollandia-Rhode 2, 1-2; Rhode 4-Schijndel 5, 2-2; Rhode 5Avesteyn 4, 8-2; Rhode 8-Heeswijk 5, 6-2; Ollandia 3-Rhode 9, 3-2; Dames-Nooit Gedacht, 0-12.

Programma

Rhode-Ruwaard, 14.30u.; Rhode 2- Volharding 2, 11u.; Blauw Geel 5-Rhode 3, 10u.; Avesteyn 3-Rhode 4, 12u.; Schijndel 6-Rhode 5, 10u.; Rhode 6-SCMH 3, 12u.; Irene 2-Rhode 7, 10u.; DVG 7-Rhode 8, 10u.; Rhode 9-Heeswijk 6, 12u.; DamesGemert 2, 10u.

Rhode Jeugd Uitslagen Zaterdag 16 februari Junioren: Rhode A1-Schijndel/VITAM

A1 1-2, Sparta'25 C3-Rhode C3 0-5. Meisjes: Rhode MB1-SC St Hubert MB1 afg.

Pupillen: Rhode D4-Handel D1 2-3,

Rhode E2-Avanti'31 E2 8-3, Mierlo Hout E2-Rhode E3 2-7, Rhode E4-WEC E2 5-1, Rhode E6G-Sparta'25 E3 6-10, Rhode E8GMariahout E2 6-3, Avanti'31 E3G-Rhode E9 6-1, Rhode F3-Erp F2 3-1, Avanti'31 F2Rhode F4 5-3, Rhode F5-Mierlo Hout F4 04, Sparta'25 F3-Rhode F9 5-0, Boekel Sport F6-Rhode F10 0-3, Rhode F11-Sparta'25 F9 4-1. Overige wedstrijden afgelast.

Programma Woensdag 20 februari Junioren: Boekel Sport B1-Rhode B1 20:00.bekerwedstrijd.

Zaterdag 23 februari Junioren: Mierlo Hout A1-Rhode A1

15:15, Rhode A2-Boskant A1 14:30, Rhode B1-Wittenhorst B1G 14:30, Venhorst B1-Rhode B2 14:30, MULO B2-Rhode B3 15:00, Rhode B4-SCMH B2 14:30, OSS'20 C1-Rhode C1 14:15, Rhode C2G-MVC C1 13:00, Avanti'31 C2-Rhode C3 13:00, Rhode C4-Bruheze C3 13:00, Rhode C5-Boekel Sport C4 13:00. Meisjes: Rhode MB1 vrij, Rhode MC1 vrij. Pupillen: Irene D1-Rhode D1G 11:30, S.V. Brandevoort D3-Rhode D2 13:00, Rhode D3G-Sparta'25 D2 11:30, Rhode D4 -Blauw Geel'38/JUMBO D6 11:30, Rhode D5-Blauw Geel'38/JUMBO D11 11:30, SC Helmondia E1-Rhode E1 10:00, Rhode E2-Gemert E2 9:15, Handel E1-Rhode E3 10:00, Rhode E4-Blauw Geel'38/JUMBO E5 9:15, ELI E2-Rhode E5 10:00, Rhode E6GBlauw Geel'38/JUMBO E12 9:15, RKVV Keldonk E1G-Rhode E7 10:30, Rhode E8GBlauw Geel'38/JUMBO E10 9:15, Handel E3-Rhode E911:15, Rhode E10-Gemert E12 9:15, Rhode F1-NWC F1 10:30, Handel F1-Rhode F2 11:15, Rhode F3 -Gemert F4 10:30, VOW F1-Rhode F4 10:30, Rhode F5-Avanti'31 F3G 10:30, WEC F4-Rhode F6G 10:30, Rhode F7-DVG F3 10:30, Rhode F8-Blauw Geel'38/JUMBO F12G 10:30, Irene F2-Rhode F9 10:30, Mariahout F4GRhode F10 10:00, Rhode F11-Boekel Sport F8 11:15. Mini-pupillen: onderling wedstrijdjes aanvang 10.00 uur.

Raymon Groot is groot kampioen in Het Wapen van Eerschot Het NK driebanden klein jeugd is een prooi geworden voor Raymon Groot uit Hoogwoud. In Het Wapen van Eerschot gaf Groot een imponerende driebandenshow weg die resulteerde in een algemeen moyenne van 1.470. In het programmaboekje schreef Groot dat hij nu ongeveer 7 jaar biljart. Sinds 2,5 jaar speelt hij alleen nog maar driebanden. Deze titel betekent zijn zesde Nederlands kampioenschap individueel/team.

Biljarten Vooraf leek het een strijd te worden tussen Jim Anneveldt, titelverdediger Raymon Groot en outsider Jordy de Kruijf. Na drie ronden had alleen Groot nog geen fout gemaakt. Hij had de volle zes punten en een algemeen gemiddelde van 1.343. Anneveldt, met één carambole verloren van Joey de Kok, en De Kruijf, onderuit gegaan tegen Anneveldt, volgden op twee punten. In de vierde sessie viel de beslissing. Raymon

Beugelen De Lustige Spelers Uitslagen

Olland 1-Helden 4 3-2; Schijndel 1-Olland 2 1-4; Heeze 2-Olland 3 1-4; Liempde 1-Olland 4 3-2; Olland 5-Hoogeloon 6 3-2.

Groot wervelde met 30-8 na slechts dertien beurten voorbij Jordy de Kruijf. Dat leverde behalve titelprolongatie ook een fabelachtig moyenne op van 2.307. Daarmee was de beslissing gevallen omdat Groot twee punten meer had en met zijn algemeen gemiddelde van 1.500 niet meer te achterhalen was. In de slotronde rekende Raymon Groot via 30-22 na 22 pogingen af met Jim Anneveldt. Het toernooigemiddelde bleek met 0.864 aanzienlijk hoger dan in 2012. De organisatie was wederom in vertrouwde handen van Ton Rovers van vereniging Het Wapen van Eerschot.

Uitslag

1. Raymon Groot (NHD Borden Appel), 10 pnt., 1.470 moy., 7 HS; 2. Jim Anneveldt, (De Liefhebber), 6 pnt., 0.959 moy., HS 7; 3. Jordy de Kruijf, (Carambole), 6 pnt., 0.924 moy., 6 HS; 4. Joey de Kok (LBV), 6 pnt., 0.843 moy., 6 HS; 5. Michael Vink (De Gaard), 2 pnt., 0.601 moy., 7 HS; 6. Jim van der Zalm ('t Groene Hart), 0 pnt., 0.641 moy., 7 HS.

Lars van den Oever.

Pupil Rhode De 6-jarige Lars van den Oever is zondag 24 februari ‘Pupil van de Wedstrijd’ bij de thuiswedstrijd van Rhode 1 tegen Ruwaard 1. Lars voetbalt in de F7. Zijn trainers/leiders zijn Renee Verbree, Bart van Duijnhoven en John van Erp. Lars vindt voetballen in de F7 superleuk. Hij is de jongste van het team en doet enorm zijn best. Hij oefent veel op het schieten en dat gaat steeds beter. Tijdens trainingen en wedstrijden werkt hij zo hard dat je hem kunt herkennen aan zijn rode hoofd. Aanvallen vindt Lars het leukst om te doen, als middenvelder of als echte aanvaller. Hij laat zijn teammaatjes nooit in de steek en helpt dus ook de verdedigers mee. Vaak pakt hij zelf de bal van de tegenstander af, rent keihard naar de goal en maakt dan zelf een doelpunt of geeft de voorzet zodat een maatje kan scoren. Zijn favoriete voetbalclub is PSV. Lars zit in groep 3 van de Odaschool. Taal vindt hij het leukst. Hij spreekt graag af met vriendjes om te spelen en houdt ook van logeren. Iedere week is Lars trouw aanwezig bij de training en wedstrijd. Zondag zal Lars aanwezig zijn bij de warming-up van Rhode 1, de aftrap nemen en de verdere verrichtingen van Rhode 1 vanuit de dug-out volgen. Rhode wenst hem een gezellige voetbalmiddag.

Korfbal KV Nijnsel Uitslagen

Nijnsel 3-De Korfrakkers 6 4-8.

Programma zaterdag 23 februari

BIO B1-Nijnsel B1 10.00u. vertrek; Nijnsel B3-Nijnsel B2 18.45u. aanwezig; Nijnsel E1-OVC ’63 E1 8.30u. vertrek.

Voetbal VV Nijnsel Programma Zaterdag 23 februari Nijnsel 16.00u.

veteranen-Volkel

veteranen

Zondag 24 februari

Maandag 25 februari

Nijnsel 1-SCMH 1 14.30u.; Nijnsel 2Sparta'25 3 12.00u.; Nijnsel 3-Ollandia 2 12.00u.; Blauw Geel'38/JUMBO 10 Nijnsel 5-12.00u.; DVG 6-Nijnsel 6 10.30u.; Prinses Irene VR2-Nijnsel VR1 10.00u.; Nijnsel VR2ELI VR1 10.00u.; Handel VR1-Nijnsel VR3 10.30u.

Dinsdag 26 februari

Nijnsel jeugd

Programma Donderdag 21 februari Ospel 2-Olland 1.

Olland 3-Heeze 1.

Heeze 2-Olland 2; Loosbroek 2-Olland 4.

Woensdag 27 februari

Olland 5-Loosbroek 3.

Aanvang wedstrijden 20.00u.

Waterpolo Programma Argo Zaterdag in Z.I.B. te Best

16.30u. E1-Aquamigos; 17.15u. C1-DZT`62; 18.00u. Dames 1-Hieronymus; 19.00u. Heren 2-DZT`62; 19.45u. Heren 1-DIO.

Uitslagen

SCMH B1-Nijnsel B1 0-2; WEC C2-Nijnsel C2 1-6; Blauw Geel'38 D5-Nijnsel D1 7-1.

Programma zaterdag 23 februari

Nijnsel A1-Schijndel/VITAM A2 14.30u.; Ollandia B1-Nijnsel B1 14.30u.; Nijnsel C1G-Gemert C3 13.00u.; Boerdonk C1GNijnsel C2 13.00u.; Gemert D5-Nijnsel D1G 11.45u.; Nijnsel E1-Boekel Sport E3 10.00u.; Gemert E10-Nijnsel E2G 9.15u.; VOW E3-Nijnsel E3 9.30u.; Nijnsel F1GMierlo Hout F4 10.00u.


pagina 14 - MIDDEN BRABANT dinsdag 19 februari 2013 nummer 8

Zwemmen

sport

Argo Komend weekend staan voor de zwemmers van de Wedstrijdgroep twee wedstrijden op het programma. Vrijdagavond de 3e LAC wedstrijd in zwembad de Beemd te Veghel, aanvang 19.30 uur. Zaterdag en zondag de Jumbo Multi Meet in Sportcentrum de Kwel te Cuijk, aanvang zaterdag 12.00 uur en zondag 10.00 uur.

Schoolzwemkampioenschappen

De belangstelling van de jeugd is groeiende, getuige de deelname aan de eerste 3 wedstrijden in het najaar van 2012.

Open Rooise Crosscompetitie Zondag 24 februari gaat de laatste wedstrijd van de Open Rooise Crosscompetitie in park Kienehoef van start. Deze competitie georganiseerd door SV Fortuna`67, staat open voor zowel leden als niet-leden van Fortuna`67.

Atletiek Vanwege de winterse omstandigheden werd het parkoers 27 januari afgekeurd, waardoor de 4e wedstrijd moest worden afgelast. Het eindklassement voor de jeugd wordt daarom opgemaakt op basis van de beste 2 van 4 wedstrijden en voor de senioren en masters op basis van de beste 3 van 4 wedstrijden. De klassementen zijn grotendeels gevormd en het is voor de atleten zaak om te proberen zich nog te verbeteren of in ieder geval te handhaven. De prijsuitreiking voor de pupillen en junioren vindt plaats direct na het startschot van de senioren en voor de senioren direct na afloop van de wedstrijd.

Praktische informatie

Junioren, geboren tussen 1994 en

2001, lopen 1800 meter in verschillende categorieën. Pupillen, geboren na 2001, lopen 900 meter eveneens in verschillende categorieën. De volwassen kunnen kiezen uit 4,8 of 8,0 kilometer. De 4,8 km is verdeeld in een categorie mannen en vrouwen en de 8 km in diverse categorieën met minimaal 5 deelnemers per categorie. De junioren starten om 10.30 uur, de pupillen om 10.45 uur en de volwassenen om 11.00 uur. Inschrijven kan tot uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de wedstrijden. De inschrijfgelden bedragen voor de jeugd t/m 16 jaar € 1,- per keer of € 4,- voor de gehele cyclus. Jeugdleden van Fortuna betalen €3,- voor de hele cyclus. Vanaf 17 jaar betaalt men € 1,50 per keer of € 6,- voor de gehele cyclus.

Ollandia hervat competitie bij WEC Nadat in het voorbije weekend voor de meeste jeugdteams de competitie weer is begonnen, staat komend weekend voor de senioren de competitiehervatting op het programma. Na moeizame voorbereiding vanwege het weer en met enkele oefenwedstrijden, is het afwachten hoe iedereen er voor staat. Hopelijk is er weinig blessureleed en is iedereen fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen

Voetbal Zondag staan de op 9 december door de KNVB, vanwege het tragisch overlijden van een grensrechter, afgelaste wedstrijden opnieuw op het programma. Ollandia 1 moet hiervoor naar sportpark De Glorie in Wijbosch om daar aan te treden tegen WEC. Het is afwachten hoe de voorbereiding van de Wijbosch Eerde Combinatie is verlopen, want zij beschikken over kunstgras. In de thuiswedstrijd was Ollandia met 2-1 te sterk, maar meestal is het een zware, fysiek sterke tegenstander. Hopelijk kan het team het juiste spel en ritme oppakken en daarmee een mooi vervolg geven aan de goede resultaten van voor de winterstop. Ook de overige teams beginnen zondag weer. Ollandia 2 gaat op bezoek bij Nijnsel om daar te proberen, na de 3-3 in de thuiswedstrijd, ditmaal de volle winst binnen te halen. Ollandia 3 en 4 ontvangen zondagmorgen resp. ASV’33 en Schijndel/ Vitam, terwijl de Ollandia Vrouwen op bezoek gaan bij Venhorst. Ook alle jeugdteams komen zaterdag weer in actie, waardoor er voor de supporters volop gelegenheid is om de Ollandia teams te steunen.

Zie www.ollandia.nl voor het laatste nieuws.

Donderdag rikken

Donderdag 21 februari vanaf 20.30 uur kunnen alle liefhebbers weer terecht in de Ollandia kantine op sportpark Ekkerzicht voor een avondje rikken, waarbij mooie prijzen zijn te winnen. Hierna is er dan nog op 28 maart de laatste rikavond van het seizoen.

De voor 17 februari geplande Schoolzwemkampioenschappen zijn dit jaar afgeblazen vanwege een te gering aantal inschrijvingen. Afgelopen jaren ontving de organisatie ruim 100 inschrijvingen. Dit jaar bleef de teller steken op nog geen 60 aanmeldingen. Slechts 2 scholen konden een team vormen, d.w.z. 6 zwemmers verdeeld over de onder-, midden- en bovenbouw. Qua onderlinge competitie en totale deelname was dit helaas onvoldoende om de kampioenschappen doorgang te laten vinden. De Schoolzwemkampioenschappen zijn een initiatief van de KNZB en worden in Sint-Oedenrode door Argo georganiseerd. De nummers 1, 2 en 3 van de lokale kampioenschappen gaan door naar de provinciale kampioenschappen en de nummers 1, 2 en 3 daarvan naar de landelijke finales. BS Kienehoef is in 2010 en 2011 landelijk op een derde plaats geëindigd. De deelnemende kinderen hebben de zwemmiddag altijd als heel leuk ervaren en de organisatie heeft de afgelopen jaren dan ook vrijwel alleen positieve reacties gehad. Bekeken wordt hoe men volgend jaar wel tot voldoende inschrijvingen kan komen.

Ruitersport Succes voor Thom van Dijck Zondag 10 februari heeft Nijnselse ruiter Thom van Dijck, tussen het carnaval vieren door, een springconcours in Geldrop bezocht. Met Horse Victory D-Day won hij in de klasse L een 7e prijs en met Albin werd hij 3e in de klasse M. Tenslotte wist hij met Archer de klasse Z op zijn naam te schrijven. Afgelopen weekend werden de Regiokampioenschappen springen voor paarden gehouden. Thom van Dijck boekte opnieuw succes. In de klasse M eindigde hij als 9e. Hiermee bemachtigde hij een startplek voor de Nederlandse Kampioenschappen op 30 maart in De Meern. Met Archer won hij in de klasse Z weliswaar geen prijs, maar zette toch een dusdanig goed resultaat neer, dat hij een startbewijs voor Indoor Brabant verdiende. Donderdag 14 maart mag hij hier aan de start verschijnen.

Korfbal

Programma zondag

WEC 1-Ollandia 1 14.30u.; Nijnsel 3-Ollandia 2 12.00u.; Ollandia 3-ASV’33 3 11.00u.; Ollandia 4-Schijndel/Vitam 12 10.00u.; Venhorst Vr1-Ollandia Vr 1 11.00 uur.

Ollandia jeugd Uitslagen

Venhorst B1-Ollandia B1 1-5, Rkvv Keldonk C1-Ollandia C1 2-4, Sparta’25 D2-Ollandia D1 8-0, Ollandia E1G-Blauw Geel’38/Jumbo E7 4-4, Ollandia E2-Boekel Sport E8 8-1, Nijnsel F1G-Ollandia F1 afg., Blauw Geel’38/Jumbo F11G-Ollandia F2G afg.

Programma zaterdag

Ollandia B1-Nijnsel B1 14.30u.; Ollandia C1SC Helmondia C2 13.30u.; Schijndel/Vitam D4-Ollandia D1 v:10.45u.; Ollandia E1GSchijndel/Vitam E4 9.30u.; Ollandia E2-ELI E3 10.30u.; MULO F3-Ollandia F1 v:7.45u.; Sparta’25 F3-Ollandia F2G v:9.30 uur.

BMW 316i Edition . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ford Fiësta 1.3, 5-drs.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ford Focus 1.6i 16v Trend, stationcar . . . . . . . . . . . Ford Focus C Max 1.8i 16v Futura . . . . . . . . . . . . . . Ford Fusion 1.4i 16V Trend. . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ford Ka 1.2 Trend . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Hyundai I30 1.6 CVT Style . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Hyundai Matrix 1.6 GLS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Hyndai Tucson 2.0 CVVT Dynamic . . . . . . . . . . . . . . Kia Carens 1.8 16V EX, 7 persoons . . . . . . . . . . . . . Kia Rio 1.4 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Kia Sportage 2.0 CVVT, Exclusive . . . . . . . . . . . . . . Mazda 2 1.4 16V Exclusive, automaat . . . . . . . . . . .

2003 2007 2007 2006 2006 2009 2009 2006 2007 2008 2007 2008 2005

Kampioenswedstrijd Odisco Zondag speelt Odisco 1 tegen De Eendracht 1. Bij winst zal Odisco kampioen worden. De wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal De Streepen en begint om 10.15 uur.

Uitslag

Spoordonkse Girls 3-Odisco 2 7-6.

Programma Zaterdag 23 februari

Odisco A1-NDZW A1 16.00u.; Odisco C1-RoDeBo C1 15.00u.; Odisco E1-Spoordonkse Girls E1 12.00u.

Zondag 24 februari

Odisco 1-De Eendracht 1 10.15u.

Woensdag 27 februari

Celeritas (S) 4-Odisco 2 20.00u.

Mercedes B170 Comfort, automaat . . . . . . . . . . . . . Mini Cooper One 1.6i 16V . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Nissan Qashqai 2.0 Visia . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Nissan Qashqai 1.5 DCi Acenta. . . . . . . . . . . . . . . . Opel Agila 1.0 Enjoy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Opel Astra 1.6i Temptation, stationwagon . . . . . . . . Opel Corsa 1.2i 5-drs. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Opel Corsa 1.2i 16V Business. . . . . . . . . . . . . . . . . Opel Corsa 1.4i 16V Business. . . . . . . . . . . . . . . . . Opel Meriva 1.6i 16V Cosmo . . . . . . . . . . . . . . . . . Opel Meriva 1.6i 16V Cosmo, automaat . . . . . . . . . . Opel Meriva 1.6i 16V Enjoy . . . . . . . . . . . . . . . . . . Opel Vectra 1.9 CDTI Comfort, stationwagon . . . . . .

2007 2006 2008 2009 2008 2006 2002 2008 2008 2011 2006 2006 2006

kerkberichten Parochie Heilige Oda Martinuskerk Centum

Zondag 24 februari 9.30u. Eucharistie met gastkoor Intenties: Toos Habraken-Keetels; Gérard Timmers; Piet Boleij; Mia Appeldoorn-Foolen; Nellie Bekkers-Nijssen en Piet en Marie Bekkers-Timmermans; Piet en Jana Pepers-Wouters; Mien Boleij-van Oorschodt; Theo en Anna Jansen-van Gerven en Annelies Jansen-van Engeland; Thijs en Dina Merks-van den Berg; Jan Kanters; Marietje van den Tillaart-van den Akker; Jan van den Berkmortel; Annie van Berkmortel-Habraken en dochter Ingrid; Gijs en Maria van Liempd; Wim van Roosmalen; Overleden ouders Van de LooBresselers, Overleden leden v.d. seniorenvereniging Ahrend-Oda. Vrijdag 10.00u. Eucharistie in Odendael i.v.m. 1e vrijdag v.d. maand

De Goede Herder

Zaterdag 23 februari 19.00u. Eucharistie met parochieel koor Intenties: Gerard van Berkel; Mien van Berkel-van der Voort; Martien van der Kallen. Zondag 12.30u. Doop van Lotte van Zutphen Maandag t/m donderdag 9.00u. Eucharistie in dagkapel Vrijdag 1 maart 10.00u. Eucharistie in Odendael i.v.m. 1e vrijdag v.d. maand

Sint Antonius Nijnsel

Zondag 24 februari 11.00u. Eucharistie met gemengd koor 13.45u. doop van Lin Sanders Intenties: Nella Verouden-Bekx; Grard Aarts; Jans v.d. Meerakker; Ronn v.d. Zanden; Lies AaldersBerkvens.

H. Martinus Olland

Zaterdag 23 februari 17.30u. Eucharistie met kerkkoor Intenties: Jan v. Roosmalen; Jan v.d. Pasch-Jans; Jans v.d. Pasch-Leenderts en Petra v.d. Pasch, Thomas de Bie.

H. Rita Boskant

Zaterdag 23 februari 17.30u. Geen eucharistie

Odendael

Zondag 24 februari 10.00u. Communieviering met koor Aurora Vrijdag 10.00u. Eucharistie i.v.m. 1e vrijdag v.d. maand

Sint Petrus' Banden, Son Zaterdag 23 februari 18.30u. Eucharistie (via analoge UPC kabel

FM 94.4 MHz) Intentie: Yolanda Julien-Sabado. Zondag 11.00u. Eucharistie m.m.v. het koor Een van Zin (via analoge UPC kabel FM 94.4 MHz) Intenties: Riet Mathijssen-Verkuijlen; Jan Meijnders; Frida van de Gevel; Ouders Van den HurkMerks. Zondag 12.30u. Doopviering: Siem Vogels; Thijs Jurjes. Maandag 19.30u. Eucharistie Woensdag 19.30u. Eucharistie Vrijdag 8.30u. Eerste Vrijdag v.d. maand Eucharistie

Sint Genoveva-kerk Breugel Zaterdag 23 februari 18.30u. Eucharistie in Son (via analoge UPC kabel FM 94,4 MHz) Zondag 09.30u. Eucharistie m.m.v. het Breugelse Kerkkoor (via analoge UPC kabel FM 94,4 MHz) Intenties: Ton Jacobs; Bert van der Leest; Cees Hoek; Piet Rommers; Miep Smulders-Rouleaux; Mieke Swinkels-Rooijackers; Johan van Kuijk; Harry en Nell v.d. Meerendonk; Jan Brugmans; Janus Foolen; Om zegen over onze parochie. Dinsdag 19.00u. Eucharistie Intentie: Voor de zieken in onze parochie. Vrijdag 18.00u. Uitstelling van het Allerheiligste en Rozenhoedje. Vrijdag 19.00u. Eucharistie Intenties: Om zegen over alle priesters, voor nieuwe priesterroepingen.

Protestantse Kerk Knoptoren Zondag 24 februari 10.00u. 2e zondag 40-dagentijd, Avondmaal, Predikant Ds. B. Stigter.

St. Jans Onthoofding Liempde Zaterdag 23 februari 14.00u. Eucharistie b.g.v. gouden jubileum echtpaar Welvaarts Zaterdag 18.30u. Intenties: Ties Spierings; Adrianus en Johanna Traa–v. Abeelen; Harrie v.d. Velden; Henk Hoppenbrouwers. Zondag 09.30u. Intenties: Ben v.d. Ven; Marie José Heersche. Maandag 19.00u. Dinsdag 09.00u. Woensdag 19.00u. Donderdag 10.00u. Vlaswiek Vrijdag 09.00u. (aansl. aanbidding)

‘De broer van Job’ Donderdag 21 februari speelt Kees van der Zwaard zijn nieuwste theatervoorstelling ‘De broer van Job’, een ontroerende, muzikale monoloog over een man die jongleert met zijn verlies. De voorstelling zal plaatsvinden in de Protestantse Kerk aan de Zandstraat in Son, aanvang 20.00 uur. Kees van der Zwaard is theoloog en werkt sinds 1998 freelance als

Opel Zafira 1.6i 16V Business. . . . . . . . . . . . . . . . . 2006 Puegeot 106 1.1, 4-drs. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2003 Peugeot 206 1.4i XS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2002-2004 Peugeot 207 1.4 VTI, 4-drs. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2008 Peugeot 207 CC 1.6 16V, Premiere . . . . . . . . . . . . . 2008 Peugeot 308 SW 1.6 VTI 16V Pack . . . . . . . . . . . . . 2008 Renault Clio 1.2 16V, airco, 4-drs. . . . . . . . . . . . . . 2008 Renault Clio 1.2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2005 Renault Espace 2.0 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2003-2004 Renault Grand Scenic 2.0 16V Tech Line . . . . . . . . . 2007 Renault Grand Scenic 1.6i 16V Dynamic . . . . . . . . . 2007 Renault Megane 2.0 CC Authentique Comfort . . . . . . 2006 Renault Scenic 1.6 16V Dynamique. . . . . . . . . . . . . 2007

schrijver en theatermaker. Het Bijbelboek Job is het lievelingsverhaal van de broer van Job. Als zijn kind ziek wordt begint de man verhalen te vertellen. Zolang hij vertelt, moet zijn kind wel luisteren. En zolang het luistert, leeft het kind. Dus vertelt de man. En hij speelt, hij goochelt en zingt tegen de klippen op. En dan...?

Seat Alhambra 2.0 Stella . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2003 Seat Altea 1.6 16V Stylance . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2004 Skoda Fabia 1.2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2008 Suzuki Swift 1.3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2008 Toyota Corolla Verso 1.8i 16V VVT . . . . . . . . . . . . . 2006 Toyota Corolla Verso 1.8i 16V VVT, automaat . . . . . . 2007 Volkswagen Beetle 2.0 (airco) . . . . . . . . . . . . . . . . 2000 Volkswagen Touran 1.4 TSI Comfortline . . . . . . 2006-2007 Volvo V50 1.8 Edition . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2006


MIDDEN BRABANT dinsdag 19 februari 2013 nummer 8 - pagina 15

sport

Pastoraal Centrum: Centraal adres voor informatie en aanmelding van doop, huwelijk, jubileum, huisbezoek of pastoraal gesprek, ziekencommunie (1e vrijdag v.d. maand), ziekenzalving, enz. Tel: (0413) 477741 (voor spoed ook bereikbaar buiten openingstijden Pastoraal Centrum) Openingstijden Pastoraal Centrum: Maandag t/m donderdag 9.30-15.00 uur, vrijdag gesloten. Adres: Mgr. Bekkersplein 1, 5491 EB Sint-Oedenrode e-mail secretariaat: team@heiligeodaparochie.nl e-mail algemeen: informatie@heiligeodaparochie.nl Parochiebijdragen naar rekeningnummer: Rabo 1382.04.071 t.n.v. Parochie Heilige Oda Pastoraal team: Pastoor-Deken Vincent Blom, vblom@heiligeodaparochie.nl Pastor Michael Deli, mdeli@heiligeodaparochie.nl Pater Pushpa Raj, frpushparajvpet@yahoo.com Pastor Paul Rens, prens@heiligeodaparochie.nl Diaken Tim Bangert, tbangert@heiligeodaparochie.nl Diaken Frank van der Geld, fvdgeld@heiligeodaparochie.nl Pastoraal werkende Manon van den Broek, mvdbroek@heiligeodaparochie.nl Parochiebureau’s: Voor het aanvragen van een doopbewijs en opgeven van een misintentie. Centrum Heilige Martinus e-mail: centrum@heiligeodaparochie.nl Adres: Kerkplein 47A, 5492 AN Sint-Oedenrode Tel: (0413) 476455 Openingstijden parochiebureau: dinsdag, donderdag en vrijdag 10.00 – 12.00 uur Eerschot De Goede Herder e-mail: eerschot@heiligeodaparochie.nl Adres: Mgr. Bekkersplein 1, 5491 EB Sint-Oedenrode Tel: (0413) 477741 Openingstijden parochiebureau: woensdag 11.00 – 12.00 uur Nijnsel Heilige Antonius van Padua e-mail: nijnsel@heiligeodaparochie.nl Adres: Lieshoutseweg 9A, 5492 HS Sint-Oedenrode Tel: (0413) 472615 Misintenties opgeven: dinsdag 10.00 – 11.00 uur Olland Heilige Martinus e-mail: olland@heiligeodaparochie.nl Adres: Pastoor Smitsstraat 44 5491 XP Sint- Oedenrode Misintenties graag opgeven bij Harrie Heerkens, Roest 7a, 5491 XX Olland, tel. (0413) 472024, bij voorkeur op donderdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur. Boskant Heilige Rita e-mail: boskant@heiligeodaparochie.nl Adres: Ritaplein 2, 5492 EH Sint-Oedenrode Spreekuur op de pastorie: maandag 10.30 – 11.30 uur Son Heilige Petrus’Banden e-mail: parochiecentrum@ st-petrus-banden.nl Adres: Kerkplein 7, 5691 BB Son Tel: 0499-471266 Openingstijden parochiebureau: ma t/m vr 9.30-12.00 uur Breugel Heilige Genoveva e-mail: info@parochiebreugel.nl Adres: Genovevastraat 16, 5694 AG Breugel Tel: 0499-471230 Voor de tijden van de vieringen zie de kerkberichten elders in deze Midden Brabant.

Handboogschieten HBV Ontspanning Dinsdagmiddag hebben de leden van de Rozelaer om de Carnavalsbeker geschoten, een wedstrijd over 6x5 pijlen. De schutter die het dichtst bij zijn gemiddelde schiet wint de beker. De winnaar was Albert van Ofwegen (+/-0).

Overige uitslagen

Antoon Vervoort 221 (-3); Ron Spijker 194 (-6); Leo van Breugel 207 (+7); Jan van Bergen 239 (+9); Jan Gordijn 189 (-16); Jan van Erp 217 (+17); Wim Boonstoppel 212 (+17); Jan Lathouwers 169 (+19) en Antoon Hermes 186 (+36).

Van de pastores

Veertigdagentijd... tijd om te werken aan ons geloof Het feest van carnaval is juist achter de rug en ik hoop van ganser harte dat u er echt van genoten hebt. Maar carnaval is onlosmakelijk verbonden met de voorbereiding van veertig dagen op het naderende Paasfeest. We zitten midden in het Jaar van het Geloof. Door onze Paus daartoe opgeroepen omdat 50 jaar geleden het 2e Vaticaans concilie werd afgesloten en 20 jaar geleden de vernieuwde Catechismus voor alle leden van de Katholieke Kerk is uitgekomen. We worden opgeroepen door de poort van het geloof te gaan. Het geloof is een gave van God. Een geschenk om te ontvangen. Het is goed om in deze weken vóór Pasen, eens stil te staan dat wij allen gedoopt zijn en onze kinderen hebben laten dopen. Als we spreken van een deur te openen om door de poort van het geloof te gaan en in een andere wereld terecht te komen, hebben we sleutels nodig om die poort te openen. De doop is een geschenk en dat geschenk mag groeien om dichter bij God te komen in deze veertigdagentijd. We mogen sleutels vinden in deze weken opdat we ontdekken: hoe sta ik in het geloof en wat doe ik eraan om mijn geloof te verdiepen opdat onze relatie met God en met elkaar intenser wordt. Geloven vraagt om een actieve houding. Als we de poort van ons geloof bij de doop geopend hebben voor onszelf en die van onze kinderen, mogen wij ons afvragen: hoe kunnen anderen dit bij ons zien in onze omgang met elkaar thuis en op het werk of in onze woonomgeving? De sleutel

Pastor Paul Rens pr. van de liefde van Christus voor ons mag door ons als een hele belangrijke worden beschouwd. Gaan we eens een keer extra naar de kerk om met elkaar de Eucharistie te vieren en laten wij het voelen en zien aan onze kinderen die worden voorbereid op de 1e H. Communie en aan de jongeren die gevormd zijn? Christus liefde voor ons is enorm. Hij wilde voor ons mens worden, terwijl Hij Gods Zoon bleef, opdat hij

alles zou ondergaan wat wij mensen moeten ondergaan, vreugde en verdriet, lijden en sterven. Hij hoefde dit geenszins te doen maar Zijn en onze Vader vroeg het aan Hem en Hij gehoorzaamde Hem. Het mag voor ons christenen een grote krachtbron zijn, dat onze lichamelijke dood niet het laatste is. Daarom is het naderende Paasfeest, het grootste feest van het jaar. Als wij met Christus de poort openen van het geloof, kunnen wij met Hem leven voor altijd. Waarom? Door zijn lijden en sterven heeft Christus voor ons de poort van de eeuwige dood gesloten en wij mogen geloven dat wij eens met Hem mogen verrijzen. Op Aswoensdag heeft de Heer ons drie sleutels aangereikt om ons geloof te doen groeien: Wat 1) soberder leven in deze weken, 2) van ons overschot delen met hen die het materieel minder goed hebben dan wij en 3) meer te bidden zoals bijvoorbeeld het vaker ontvangen van de sacramenten. Dat deze weken een tijd van groeien mogen worden van ons geloof, opdat wijzelf gelukkig worden en anderen helpen dit geluk te vinden!

Pastor Paul Rens pr.

Agenda Di 19 februari 20.00-21.30u. Doopvoorbereiding Do 21 februari 12.30-14.00u. Bijeenkomst pastoraal team Di 26 februari 20.00-21.30u. Doopselvoorbereidinggroep Wo 27 februari 13.30-15.00u. Bijeenkomst ziekenbezoekgroepen Kijk ook op: www.heiligeodaparochie.nl.

Aftreden Paus Op de website van de parochie kunt u de verklaring lezen waarmee Paus Benedictus XVI aankondigde afstand te doen van het Petrus-ambt. Tevens kunt u daar de officiële verklaring lezen van de Nederlandse Bisschoppen.

Sluiting Dinsdag 26 februari is het Pastoraal Centrum gesloten.

Gastkoor in Sint Martinuskerk Aanstaande zondag, de tweede zondag van de Veertigdagentijd, zal ‘Schola Feminea Gregoriana’ uit Roermond de koorzang verzorgen tijdens de eucharistieviering van 9.30 uur. Zowel de vaste als de wisselende gezangen worden dan Gregoriaans gezongen. Heel passend bij de liturgie van de Veertigdagentijd.

Vrijdagavond is de 2e wedstrijd uit de ZONA-competitie geschoten. Een wedstrijd over 25 pijlen, winnaar is de schutter die het vaakst een score van 9 schiet. De winnaar was Beppie van Bergen 10*9 en 202 punten.

Verdere uitslag

Mart Verhoeven 10*9 (210); William Huyberts 9*9 (222); Antoon Vervoort 8*9 (208); Jan van Bergen 7*9 (217); Frans van de Braak 7*9 (188); Marjelein Verhoeven-van de Staak 6*9 (168); Ron Spijker 5*9 (154); Jan van Erp 5*9 (157); John van Mulukom 4*9 (210); Agnes Vissers 4*9 (148); Jos van de Veer 2*9 (172); Wim Boonstoppel 2*9 (181); Toon Hermes 0*9 (102) en Jos van den Berg (hout) 0*9 (135).

Zondag heeft Piet van den Berg samen met Jan van Tongeren van HBV Concordia het koppeltoernooi in Eerde geschoten. In de voorronde wisten zij alle vier de wedstrijden te winnen en met 8 wedstrijdpunten gingen ze door naar de finales in groep 1. Hier wisten zij twee van de drie wedstrijden te winnen. Omdat drie van de vier koppels 4 wedstrijdpunten hadden werd de winnaar bepaald door het geschoten puntenaantal. Met 338 punten uit 36 pijlen werden zij tweede in de hoogste groep.

Programma Maandagavond hebben de Vrienden van Pieter Breugel hun clubavond. Dinsdagmiddag wordt er bij de Rozelaer geschoten. Dinsdagavond is de 6e ronde van NHB competitie 25m1p bij Amicitia in Schijndel. Vrijdagavond is de wedstrijd voor de hoogste schutter. Het is voor leden vrij trainen als de accommodatie niet bezet is.

Bridge Bridgeclub JVG

Uitslag 13 februari

1. Echtpr. van Erp 65,00; 2. Mevr. VisserHr. H. van Erp 60,00; 3. Echtpr. Seegers en Dms. A. Verhagen-B. v.d. Laar 57,08.

BC d’n einder ‘05

Uitslag 13 februari

A-lijn: 1. Mari en Nellie v.d. Vleuten 56.67; 2. Joop en Marianne Muller 55.00; 3. Jan en Mien v. Rooij 54.17; 4. Netty v Dijck- Rinus Kuipers 52.78. B-lijn: 1. Jo Evers-Anja Lafleur 70.14; 2. Marie Cathrien Wielens-Jan v.d. Velden 64.58; 3. Ardie v. Bakel-Riet Verstappen 50.69; 4. Jos en Marlies Teulings 48.61. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden: zie www.deneinder.nl.

BC Rooi 750

Uitslag 13 februari

A-lijn: 1. Irmgard Etman & Willem de Roo 64,58; 2. Hetty van Geffen & Lieke Pieters 63,19; 3. Will Schilder & Tino Hillenaar 61,11. B-lijn: 1. Betsy van Kaathoven & Tiny v.d. Pasch 65,42; 2. Bep Machielsen & Joost van Heertum 56,25; 3. Willem Pieters & Rien Voets 55,42. C-lijn: 1. Nettie Hulsen & Jeanne Verberk 61,67; 2. Marcel Janse & Willy Swinkels 60,00; 3.Mieke van Lankveld & Ton Soons 55,83.

Korfbal KV Concordia

Programma Zaterdag 23 februari

DDW A1-Concordia A1 v.14.00u.; Prinses Irene B2-Concordia B2 v.11.15u.; Concordia C1-Tovido C2 a. 18.00u.; Concordia D1NDZW D1 a.11.00u.; Concordia E1-Tovido E1 a.10.00u.; De Korfrakkers E2-Concordia E2 v.10.00u.; Concordia F1-De Korfrakkers F1 a.9.00u.; Alico-Concordia W1 a.10.00u.

Zondag 24 februari

Klimroos 1-Concordia/Boskant 1 a.12.30u


pagina 16 - MIDDEN BRABANT dinsdag 19 februari 2013 nummer 8

HAARDEN - KACHELS - SCHOUWEN - HOUTEN VLOEREN eigen ontwerp en realisatie

GEGARANDEERDE KWALITEIT

Volkelseweg 8 - 5427 RB Boekel - T 0492 32 15 95

www.dedriekronen.nl

Voor de laatste nieuwtjes kijk op:

Midden Brabant week 08 2013  

Met de introductie van Weekblad Midden Brabant blijven wij de markt voor adverteerders bedienen", licht directeur Roland de Winter toe. "We...