HV Magazine

Page 1

magazine INTERIEURTRUCS

DOE KOPERS SMELTEN VOOR UW WONING 7 KANTOREN IN DE PROVINCIE

ZO VEEL KENNIS, ZO’N GROOT BEREIK VANHENCXTHOVEN

EXCLUSIEF VASTGOED


2┃

Magazine

O

EEN EIGEND

EN

R U H E T F O N M TE KOPE

Dan zoeken wij graag met u mee, naar de juiste verkoper of verhuurder én met de correcte overeenkomst. Hoe we dat doen? Via onze nieuwe tool ‘U ZOEKT’, kan u op onze website doelgericht en efficiënt uw zoekcriteria invullen. Met UW gegevens die we verzamelen via onze 7 kantoren in Antwerpen, Geel, Herentals, Lier, Mechelen, Oostmalle en Turnhout bezitten we een database van ruim heel de provincie. Zo kunnen we u met de hand op het hart beloven dat u niet lang zal hoeven te wachten tot we u contacteren met goed nieuws. Voor wie op zoek is naar een zoveelste zoekertjessite, zijn er andere websites. Maar indien u zoekt naar vastgoed, blijf dan niet langer alleen zoeken en schrijf u meteen in op www.heylenvastgoed.be

ANTWERPEN I GEEL I HERENTALS I LIER I MECHELEN I OOSTMALLE I TURNHOUT

www.heylenvastgoed.be


Magazine

#INHOUD P.04 P.06 P.12 P.18 P.24 P.30 P.37 P.42

┃3

VASTGOED IN DE TOEKOMST

KANTOOR ANTWERPEN Rommel? Weg ermee! EPC Carport of garage? Project CITIFY!

KANTOOR GEEL

Roerend of onroerend 10 interieurtrucs Hoeveel kost een woning Project Draaiboomstraat

KANTOOR HERENTALS

Weetjes Wonen in Herentals? Project Villa Vonck

KANTOOR LIER

Woningverzekering Project Cruythof Investeren in vastgoed

KANTOOR MALLE Project De Notelaar Vanhencxthoven

KANTOOR MECHELEN

Verhuur (Ver)kopen of (ver)huren met een hart Project Allegro

KANTOOR TURNHOUT Nieuwbouw Project ‘t Jachthuys Woonkrediet Waarde van uw woning Project Hertevelden


#VASTGOED IN DE TOEKOMST 4┃

Magazine

Trend interview


Trend interview

Magazine

STIJGENDE VRAAG NAAR WONINGEN IN ZOWEL HET LAAGSTE ALS HET HOOGSTE SEGMENT. Wat zijn de belangrijkste uitdagingen als u een woning koopt? Oprichter en zaakvoerder van Heylen Vastgoed Johan Heylen laat zijn licht schijnen op de belangrijkste ontwikkelingen in de vastgoedsector.

Welke belangrijke evolutie valt u op in de vastgoedsector?

JOHAN HEYLEN ┃ “De steeds groeiende papierberg. De wetgeving wordt strenger en elk jaar komen er nieuwe verplichte attesten bij. Epc, bodemattest, kadastrale legger, inlichtingenfiche van de gemeente, watertoets, ... Zo kan ik nog wel even doorgaan. Er is dus steeds meer juridische knowhow

“OM TE VERKOPEN OF VERHUREN IS ER STEEDS MEER JURIDISCHE KNOWHOW NODIG. HET IS ONMOGELIJK OM DAT OP EIGEN HOUTJE TE DOEN.” nodig bij de verkoop of verhuur van een woning. En is er iets níét in orde? Dan zet dat de transactie op het spel. Stel dat u nog één vergunning mist in uw dossier. Dan heeft de koper het recht om af te zien van

de aankoop, zelfs als het compromis getekend is. Ook al heeft zijn beslissing niets te maken met die vergunning. Soms blijkt dat de koper zijn lening toch niet rond krijgt of gaat het koppel plots uit elkaar. Die ene ontbrekende vergunning is een wettelijk argument om de verkoop helemaal af te blazen. En dat betekent een serieuze klap voor u als verkoper.”

Wordt de rol van de makelaar daardoor belangrijker?

“Ja, het is eigenlijk niet te doen om op eigen houtje te verkopen of te verhuren. Er zitten zo veel juridische addertjes onder het gras. Dankzij de nauwe samenwerking tussen de makelaars en de notariaten bent u zeker dat alles in orde is. Ook benadruk ik graag de meerwaarde van een groter makelaarsteam. Bij Heylen Vastgoed werken we nu met 35, en ons team breidt nog uit. We hebben enerzijds specialisten in huis op verschillende domeinen en anderzijds kantoren over heel de provincie Antwerpen die voeling hebben met de prijzen en behoeften in de buurt. U profiteert dus bij ons van het beste van twee werelden.”

De prijzen van vastgoed blijven stijgen. Kúnnen mensen nog wel iets kopen?

“Toen Heylen Vastgoed elf jaar geleden van start ging, kregen we nog veel kopers onder de dertig jaar over de vloer. Vandaag zijn ze eerder een uitzondering. Dat heeft niet alleen met de stijgende woningprijzen te maken. Ook met de strengere bankvoorwaarden. De banken willen het liefst dat de koper 20 procent zélf financiert, dat is heel veel. Hebt u een woning op het oog, dan moet u een flink stuk eigen inbreng hebben. Veel starters hebben dat geld niet.”

“WIJ STEVENEN AF OP EEN GRONDSCHAARSTE” Bestaat er een oplossing?

“Eén van de mogelijke maatregelen is om de minimumoppervlakte van nieuwbouwwoningen te verlagen, die legt de gemeente vast in een bouwcode voor de projectontwikkelaars. Hoe groter de minimumoppervlakte, hoe hoger de woningprijzen uiteraard. Door kleinere oppervlakten toe te staan, hebben ook jongeren en mensen met een lager inkomen kans op een eigen woning. Daarnaast moeten projectontwikkelaars meer in de hoogte kunnen bouwen, zodat de grondprijzen en dus ook de woningprijzen dalen.”

Merken jullie dan een daling van de vraag naar grote, dure woningen?

“Nee, integendeel. De evolutie gaat in twee richtingen. Er is een stijgende vraag naar woningen zowel in het laagste als het hoogste segment. Meer mensen zijn momenteel op zoek naar een luxewoning op een groot perceel, in een bosrijke omgeving en dicht bij een centrum. En dat heeft alles te maken met de betonstop en toekomstige schaarste van de bouwgrond. Want de Vlaamse regering heeft beslist dat we vanaf 2040 niet meer mogen bouwen in de open ruimte, omdat er te weinig groene ruimtes zijn. We zullen dus kleiner moeten gaan wonen, dichter bij elkaar. Wie vandaag investeert in een villa, heeft met andere woorden goud in handen.”

┃5


6┃

Magazine

Kantoor Antwerpen

#ANTWERPEN


Kantoor Antwerpen

Magazine

┃7

KANTOOR ANTWERPEN In 2015 openden we ons (toen) zesde kantoor in de stad Antwerpen. Een logische stap richting de metropool via Lier en Malle. Het tienjarig bestaan van Heylen Vastgoed werd zo extra in de verf gezet. Het kantoor in Antwerpen is zo gelegen dat we makkelijk de volledige regio rond Antwerpen kunnen bedienen. Dat was ook een van de redenen om deze stap te zetten. Daarenboven trekken heel wat mensen uit het Antwerpse naar de Kempen en omgekeerd. Met deze stap kunnen we hen nu ook beter helpen. De vestiging in Antwerpen werd ondertussen ook verbouwd om volledig te passen in de Heylen Vastgoed-huisstijl. Onze lokale medewerkers zijn thuis in de Antwerpse vastgoedwereld. “Wij trokken ook op vraag van een aantal projectontwikkelaars waar we eerder al mee samenwerkten naar Antwerpen. Lokale kennis is onmisbaar voor de specifieke verkoop van vastgoedprojecten.” aldus Cedric Vanhencxthoven.

Het kantoor aan de Italiëlei 207 A is uitstekend gelegen. Er is veel passage omdat het kantoor gelegen is aan een van de drukke doorgangswegen door de stad. Verder hebben we met 8 vitrines de ruimte om de panden uitgebreid “LOGISCHE voor te stellen. Tot slot STAP is het kanRICHTING toor vlot bereikbaar met METROPOOL het openbaar ANTWERPEN” vervoer en is er een goede connectie met zowel het noorden als het zuiden van Antwerpen. Net als onze andere kantoren zijn wij ook hier 6 dagen op 7 geopend, het hele jaar door.

ANTWERPEN Italiëlei 207 A, 2000 Antwerpen Ma 9:30u Di 9:30u Wo 9:30u Do 9:30u Vr 9:30u Za 9:30u

-

12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u,

14:00u 14:00u 14:00u 14:00u 14:00u 14:00u

-

18:00u 18:00u 18:00u 18:00u 18:00u 17:00u

03 260 46 66 info@heylenvastgoed.be www.heylenvastgoed.be


8┃

Magazine

Lifestyle

ROMMEL? WEG ERMEE! Gooit u gemakkelijk spullen weg – omdat u ze niet meer gebruikt of ze verouderd zijn? Nee? Dan bent u niet alleen. De mens is van nature een verzamelaar, met volgepropte kasten, zolders en garages tot gevolg. Want misschien komt het ooit nog wel van pas ... Hoe ziet u door de bomen het bos? Test de KonMarimethode, een drastische opruimstrategie die zorgt voor meer plaats en rust in uw huis én in uw hoofd. Hoe werkt de KonMarie-opruimmethode?

Niet kamer per kamer, zoals u dat gewoon bent, maar per categorie. U pakt bijvoorbeeld eerst alle kleren aan, daarna uw boeken, dan alle papierwerk, enzovoort. De hamvraag bij elk kledingstuk of boek is: wordt u er blij van – does it spark joy? Als het antwoord ja is, mag het blijven. Anders moet het weg. Niet per se in de vuilnisbak. Breng het naar de kringloopwinkel, verkoop het of geef het weg. U maakt er gegarandeerd anderen blij mee. Tip: hou de emotionele dingen voor het laatst. Begin dus niet eerst uw liefdesbrieven van vroeger door te lezen, of van dat opruimen komt niets meer in huis.

Hoe houdt u het netjes? Opruimen en weggooien is één ding, maar hoe houdt u het daarna overzichtelijk? Daar heeft Marie Kondo enkele tips voor: ● Maak elke avond uw hand- of computertas leeg: zo verzamelt u geen rommel – denk aan rekeningetjes, zakdoeken en businesskaartjes. U wisselt veel gemakkelijker van handtas zonder uw sleutels te vergeten. En u neemt alleen het noodzakelijke mee. ● Hou uw kleerkast overzichtelijk: hang zware, lange kleding links en lichte, korte stukken rechts. Hang geen kleding over elkaar en sorteer per kleur. Gebruik schoenendozen als opbergbox voor lades en vouw uw sokken niet in een bolletje maar gewoon dubbel. ● Doe iets met paperassen: verzamel brieven en facturen waar u iets mee moet doen in één map. Reserveer een vaste dag in de week om ze te behandelen. Bewaart u facturen en rekeninguittreksels ook digitaal? Gooi de papieren exemplaren dan meteen weg. Begint het te kriebelen? Probeer het zelf uit. Veel succes!

WIE IS MARIE KONDO? Marie Kondo is een Japanse auteur die met haar consultancybedrijf in Tokio mensen helpt om orde te scheppen in huis. Haar boek The Life-Changing Magic of Tidying up is een absolute bestseller. Intussen zijn haar boeken vertaald in meer dan veertig talen, waaronder het Nederlands.


Energieprestatiecertificaat

Magazine

┃9

IS UW EPC OKÉ? Als u uw woning verkoopt of verhuurt, is een energieprestatiecertificaat of EPC verplicht. Zo schat uw koper of huurder de energiekosten beter in. Wat is een EPC?

Een EPC vertelt hoe zuinig uw woning is. Hoe lager de score, hoe minder u verbruikt en dus hoe lager uw energiefactuur. Wat is een goede gemiddelde score? Dat hangt af van de leeftijd van uw woning. Nieuwe huizen hebben doorgaans een lager EPC dan een woning uit de jaren ‘70.

Hoe vraagt u een epc aan?

Alleen een energiedeskundige type A kan een attest afleveren. Die vindt u via de website van de Vlaamse overheid: www.energiesparen.be. Hij licht uw woning door en let daarbij op het bouwjaar, de isolatie en het verwarmingssysteem. Ook houdt hij rekening met de kwaliteit van het dak, de muren, de ramen en de deuren. Kreeg u het verdict? Stuur het attest dan door naar ons. Want uw EPC-score moet zichtbaar zijn op álle publieke advertenties, online en offline. Hoeveel kost uw EPC?

De overheid legt geen vast bedrag op voor de keuring. De prijs schommelt rond

de 200 euro. Vraag daarom verschillende offertes aan en kies de voordeligste deskundige.

“DE PRIJS VOOR EEN EPC SCHOMMELT ROND DE 200 EURO.” EEN EPC IS VERPLICHT ALS U UW WONING VERKOOPT OF VERHUURT. WWW.ENERGIESPAREN.BE

HOE VERBETERT U DE ENERGIESCORE VAN UW WONING? Kies voor hoogrendementsglas: dat houdt 80 procent meer warmte binnen dan enkel glas. Vervang uw oude verwarmingsketel: geef de voorkeur aan verwarming op aardgas of stookolie, met een condensatieketel, warmtepomp of pelletketel. Isoleer uw dak, muren en vloer: met isolatie bespaart u tot 50 procent op uw factuur. Overisoleren bestaat niet. Let wel op voldoende ventilatie en maak ook kieren en spleten dicht. Vermijd gloeilampen en halogeenlampen: amper 10 procent van hun energie gaat naar licht, 90 procent is warmteverlies. Vervang uw lampen daarom door spaarlampen met het A-label, ze verbruiken minder en gaan langer mee.


10 ┃

Magazine

Carport of garage?

DE HEILIGE KOE VERKIEST EEN OPEN STAL Veel autobestuurders koesteren hun favoriete vervoersmiddel en ze omringen hem met de beste zorgen. Ze proberen de wagen ook zo goed mogelijk te stallen. Kan dat echter best in een garage of onder een carport? Het lijkt er meer en meer op dat de open wagenberging het pleit gaat winnen. Die indruk hebben we althans bij Heylen Vastgoed. Een carport is een soort open garage, zonder muren, deuren, noch poort, die voertuigen beschermt tegen wat er van boven komt. Ook tegen ijsvorming, als die aan de orde is. Je hoeft dus niet meer te krabben. De wagen staat onder een dergelijke constructie altijd droog en de carport biedt goede bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals vogelpoep, vorst, hagel, sneeuw, regen, vallende takken, bladeren, dakpannen en ander materiaal dat tijdens een storm naar beneden komt. Het prijskaartje van een carport ligt ook een stuk lager dan dat van een garage om-

wille van de eenvoudige structuur en materialen. Gevelstenen, vloer, isolatie, dakbedekking zijn immers overbodig.

CARPORT OF GARAGE? De lichte constructie neemt bovendien veel minder licht weg dan een garage, omdat er geen muren in zitten. Dat laatste heeft nog een extra voordeel: je kunt de deuren van de wagen makkelijker en volledig openen. Dankzij de constante luchtcirculatie onder een carport, wordt de auto droog geblazen als hij nat is. Hierdoor heeft roestvorming minder kans. Schadelijke uitlaatgassen blijven niet hangen. Als je al een garage hebt, kan je misschien best overwegen om de wagen toch te verhuizen. Op die manier komt er in de vrijgekomen plaats ruimte vrij voor de uitbreiding van de keuken of de woonkamer.

Tegelijk kan de carport nog andere functies vervullen. Je kunt er de was te drogen hangen, de fietsen van de kinderen en de barbecue kunnen er onder‌ Koppel er eventueel een tuinberging aan. De constructies van behandeld hout of aluminium hebben een lange levensduur. Je kunt een dergelijke carport in principe bouwen waar je wilt: losstaand of tegen de woning, zowel, voor, naast of achter het huis en je moet geen bepaalde afstand aanhouden. Toch zijn er enkele minpuntjes. Gelegenheid maakt de dief. Sluit het voertuig daarom altijd af en laat geen waardevolle voorwerpen staan in deze open ruimte. Dieven zijn wel zichtbaar voor buurtbewoners of toevallige voorbijgangers... Het risico om gezien te worden is dus heel groot. Een carport kan overigens niet verwarmd worden zoals een garage. Dat is zeker een nadeel als je graag sleutelt aan je bolide.


#CITIFY Citify

Magazine

┃ 11

CITIFY! ANTWERP Citify! Antwerp. De buurt rond de Congresstraat, de Bisschopstraat en de ruime omgeving van de levendige en kleurrijke 2060-wijk ontpopt zich met voorsprong tot dé rijzende hotspot in Antwerpen. Met deze kwaliteitsinjectie, dragen wij letterlijk een stevig steentje bij om de omgeving een nieuw gezicht en elan te geven. Citify! biedt in een moderne doch zeer omgevingsvriendelijke en complementaire architectuur residentiële units met een oppervlakte van 40m² tot 100 m², 65 stuks in totaal. Volledige inspraak in de afwerking en de verkoop geschiedt onder BTW op het constructie-aandeel en registratierechten op het grondaandeel, onder de voorwaarden van de wet Breyne en biedt een 100% voltooiingsgarantie. Citify! staat voor een overvloed aan licht, een maximale optimalisatie van elke ruimte en een verrassend groene oase aan rust binnen een erg stedelijke context. U goed voelen in uw studio of appartement is onze grote uitdaging. Citify!omvat een mix van studio’s, 1 en 2-slaapkamerappartementen en enkele penthouses. U heeft de mogelijkheid tot aankoop van een ondergrondse autostaanplaats met of zonder bijhorende berging en uw fiets raakt u op de koop toe makkelijk kwijt in de fietsenstallingen. De autostaanplaats zijn ook apart verkrijgbaar. Hotspot 2060: ‘Den’ 2060 evolueert stilaan tot het nieuwe Zuid. De tegenhanger van Zurenborg zo u wilt. Rond het Centraal Station strekt zich één van de meest levendige buurten van Antwerpen uit. Speerpunten binnen de heropleving tot onbetwiste hotspot zijn bijvoorbeeld de uitbreiding van de Zoo, het toekomstige nieuwe congrescentrum, de nakende heraanleg van het Operaplein tot het aantrekken van vele hippe handelszaken. De 2060-wijk omvat alles: wonen, werken, winkelen, genieten en ontspannen.Zonder enig probleem, kan u weer uitzwermen: de invalswegen zijn vlot bereikbaar en naast het treinstation bevindt ook het openbaar vervoer zich vlakbij. En shoppen in het winkelcentrum – van de Meir tot de Huidevettersstraat – doet u natuurlijk gewoon te voet of per fiets. Citify! als investering: Citify! beoogt een stevig nettorendement van 4%. Zonder zelfs rekening te houden met de toekomstige meerwaarde. En die volgt er wel degelijk als u investeert in ons premium onroerend goed. Residentieel vastgoed zoals Citify! is niet alleen inflatiebestendig door de indexatie van de huurinkomsten. Het project voldoet aan alle huidige strenge energienormen. (E-peil: E54)


#GEEL 12 ┃

Magazine

Kantoor Geel


Kantoor Geel

Magazine

┃ 13

“Een huis kopen of verkopen is altijd spannend. De samenwerking met Heylen Vastgoed is zéér correct en vlot verlopen. Gemaakte afspraken zijn altijd nagekomen en de rechten van verkoper en koper zijn steeds gerespecteerd. Onze eigendom werd verkocht op amper 2 maanden. Daarvoor willen wij het team van Heylen Vastgoed bedanken.” LC uit Herentals

KANTOOR GEEL

Ons kantoor in Geel werd geopend in de lente van 2015 met de bedoeling om onze klanten in Geel en omstreken beter van dienst te kunnen zijn. We betrokken een prachtig nieuwbouwkantoor aan de Werft in Geel. Goed gelegen in een buurt die recent sterk werd opgewaardeerd. Makkelijk bereikbaar en toch centraal gelegen, met voldoende parking in de buurt. Onze Geelse vestiging is volledig in onze huisstijl onze medewerkers staan beschikking van maandag het hele jaar door.

zoals steeds ingericht, en er ter uwer tot zaterdag,

Ook wat betreft visibiliteit kunnen we onze klanten heel wat bieden met twee prachtige vitrines.

Onze vier medewerkers in Geel kunnen uiteraard rekenen op de ondersteuning van ons volledige kantoor. Onze juridische en marketingdienst staat steeds klaar om te helpen bij verkoop, verhuur, nieuwbouwprojecten of de exclusieve panden van Vanhencxthoven. Benieuwd naar ons kantoor in Geel? Spring gerust eens binnen voor een koffietje en een kennismaking met ons gastvrije team!

“ALTIJD WELKOM IN ONS KANTOOR TE GEEL, VOOR EEN KOFFIETJE EN EEN KENNISMAKING MET ONS GASTVRIJE TEAM”

GEEL Werft 59 bus 7, 2440 Geel Ma 9:30u Di 9:30u Wo 9:30u Do 9:30u Vr 9:30u Za 9:30u

-

12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u

14:00u 14:00u 14:00u 14:00u 14:00u op

-

18:00u 18:00u 18:00u 18:00u 18:00u afspraak

014 76 24 54 info@heylenvastgoed.be www.heylenvastgoed.be


#ROEREND OF ONROEREND 14 ┃

Magazine

Roerend of onroerend

© Titel/ Pand

WAT NIET TE HEET OF TE ZWAAR IS Je bent misschien wel bereid om wat extra te betalen voor een woning, omdat er zo’n prachtige, oude houten vloer in de living ligt. Wat als die vloer plots verdwenen is wanneer jouw verhuiswagen voor rijdt? Op zich geen diefstal, als de vloer zwevend werd gelegd op een isolatielaag. Wellicht had je daarover beter afspraken gemaakt met de verkoper. Dan wordt duidelijk wat inbegrepen is in de koopsom en kom je niet voor teleurstellingen te staan. Staan een aantal mooie rozenstruiken in grote potten, dan mag de vorige eigenaar ze in principe gewoon mee nemen. Stonden ze in vaste grond geplant, dan moet hij ze achterlaten. Tenzij je anders bent overeen gekomen. Goederen die met gips, cement of kalk verbonden zijn aan het onroerend goed zijn onroerend door bestemming. Datzelfde geldt voor ingebouwde keukens. Over de toestellen kan

gediscussieerd worden. Andere twistpunten zijn bijvoorbeeld zonneschermen en rolluiken. De definitie van ‘onroerend’ laat veel ruimte tot interpretatie. Je zou kunnen zeggen dat je niets mag verwijderen dat vastzit aan het huis of de grond en dat niet kan weggehaald worden zonder schade. Je moet het zonder gereedschap kunnen optillen en weghalen. Dakpannen kan je inderdaad ook makkelijk meenemen. Maar ze horen wel degelijk bij de onroerende zaken, omdat een huis er zonder eigenlijk een bouwval is. Maar hoe zit het dan met de afstandsbediening van de garagepoort. Zonder dat kastje, dat simpel mee kan in een binnenzak, sta je nergens. Of beter gezegd: dan staat je wagen dagin-dag-uit op de oprit. Ga er daarom nooit zomaar van uit dat iets vanzelfsprekend bij het onroerende gedeelte hoort. De verkoper denkt daar misschien heel anders over. Stel dan ook een gedetailleerde

lijst op, die door beide partijen ondertekend wordt. De vastgoedspecialisten van Heylen Vastgoed weten ondertussen al wel wat daar zeker niet mag op ontbreken om misverstanden te vermijden. En dus wordt een eiken parket bij het onroerende lijstje gezet en het tapijt dat er op ligt bij het roerende. Oppakken en wegwezen met dat karpet. In de meeste koopaktes staat trouwens standaard vermeld dat het huis leeg wordt opgeleverd: zonder roerende zaken, en uiteraard ook zonder huurders of huisdieren. Je zou eigenlijk al moeten weten wat er op de lijstjes komt voordat je een bod uitbrengt. Indien je tegen betaling een aantal roerende zaken wilt overnemen – bijvoorbeeld meubilair – kan dat natuurlijk altijd, zodat je direct over een compleet ingerichte woonst kunt beschikken.


Homestaging

TIEN INTERIEURTRUCS DIE POTENTIËLE KOPERS DOEN SMELTEN VOOR JE WONING Dat u uw appartement of huis beter wat opruimt als er bezoek komt, hoeven we u niet uit te leggen. Er zijn nog tien andere trucs om uw woning van haar mooiste kant te laten zien. Noem het vastgoedstyling, home staging of verkoopstyling. Het is een kleine moeite voor een snellere verkoop.

#5

FIX MANKEMENTJES Een missend plintje aan de muur, kapotte lampen, een lekkende kraan, ... Na een tijdje vertoont uw woning kleine mankementen. Het is nu het ideale moment om die werkjes in te plannen en uit te voeren. Wat doet u volgende zaterdag?

#8

GEEF EXTRA AANDACHT AAN DE KEUKEN, DE BADKAMER EN HET TOILET Maak de drukst bezochte plekken in huis vaker schoon. Want van een aanrecht met etensresten of een vies toilet krijgen uw bezoekers de koude rillingen. Poetsen is de boodschap. A spoonful of sugar helps the medicine go down …

Magazine

┃ 15

#1

#2

U hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. En die start meestal bij de voordeur. Maak daarom werk van uw gevel en voortuin. Maai het gras, zet bloemetjes in uw plantenbak en maak de voordeur schoon. Goed begonnen is half gewonnen.

Open voor het bezoek alle gordijnen, rolluiken en tussendeuren. Want een woning met veel lichtinval lijkt groter. En komen de potentiële kopers ’s avonds, verlicht dan voldoende en zorg voor sfeerverlichting.

GEEF DE KOPERS EEN WARM WELKOM

LAAT ZO VEEL MOGELIJK LICHT BINNEN

#4 #3

CREËER EXTRA RUIMTE Kijk eens van een afstand naar uw woonkamer. In de loop der jaren namen uw kinderen wellicht een groot deel van de ruimte in of er kwamen extra kastjes, lampen en planten bij. Haal weg wat overbodig is, bewaar groot speelgoed tijdelijk in de kast en verhuis wat meubels. Hoe meer vloer er zichtbaar is, hoe ruimer de kamer lijkt.

HOU HET NEUTRAAL

Dat ú een fervente souvenirverzamelaar bent en uw woning het liefst decoreert met duizenden beeldjes betekent niet dat de koper er hetzelfde over denkt. Presenteer uw huis neutraal, zonder veel persoonlijke spullen. Berg ook de familiefoto’s even op. Zo kan iedereen er zich thuis voelen.

#7

MAAK DE BEDDEN OP

#6

GEEF ELKE KAMER EEN DUIDELIJKE FUNCTIE

Staat een van de kamers leeg in uw woning? Maak er een extra slaapkamer van, verhuis tijdelijk uw bureau of gebruik hem als inloopkast. Zo brengt u de potentiële kopers op ideeën.

#9

MAAK PLAATS IN DE INGEBOUWDE KASTEN

Heeft uw woning veel bergruimte? Inloopkasten voor kleding, muurkasten voor speelgoed, servies of linnen? Laat dan zíén dat er voldoende plaats is, door enkele schappen leeg te laten. Zo krijgt de bezoeker het idee dat er meer ruimte is dan hij nodig heeft en dat stelt hem gerust.

Maakt u uw bed op als u naar het werk vertrekt? Misschien niet. Maak toch een uitzondering als u potentiële kopers verwacht. Dat staat wat netter. Doe ook de rolluiken open, gooi rondslingerende was in de wasmand en ruim spullen op die niet in de slaapkamer horen, denk maar aan een strijkplank of het droogrek.

#10

LAAT UW WONING LEVEN

Door rommel te laten slingeren? Nee, dat bedoelen we niet. Haal verse bloemen in huis, vul de fruitschaal en bak even voordat het bezoek komt een heerlijke cake, zodat de zoete geur nog subtiel in de keuken en woonkamer hangt. Wedden dat uw bezoekers zin hebben om nog wat langer te blijven?

Deze tien tips kosten u niets en brengen toch heel wat op, namelijk een snellere verkoop én hogere verkoopprijs. Veel succes!


Magazine

16 ┃

MET WELKE EXTRA KOSTEN HOUDT U HET BEST REKENING ALS U EEN WONING KOOPT? Nieuwe woning op het oog? Boven op de aankoopprijs komen er nog aanschafkosten. Ontdek welke extra’s u het best incalculeert, schat uw budget correcter in en sta zo niet voor verrassingen:

#3

NOTARISKOSTEN Voor het werk van uw notaris betaalt u een ereloon. Niet op basis van het aantal uur dat hij gewerkt heeft, wel op basis van de aankoopprijs van uw woning. Die prijs is opgedeeld in schijven. Voor elke schijf geldt een ander percentage. Zo betaalt u voor de eerste 7500 euro van de aankoopprijs 4,56 procent notariskosten. Boven op dat bedrag rekent uw notaris nog 21 procent btw.

Homestaging

#1

10 PROCENT REGISTRATIERECHTEN Als u een bestaande woning koopt, dan betaalt u registratierechten bij de notaris. Dat is een belasting op de registratie van uw aankoopakte. In Vlaanderen is dat 10 procent en in Brussel 12,5 procent. Komt u in aanmerking voor een klein beschrijf, dan is dat maar 5 procent.

#4

AKTEKOSTEN Naast het ereloon zijn er nog de administratieve kosten. Want uw notaris vraagt attesten en documenten voor u op en doet opzoekingen. Dat bedrag is niet wettelijk vastgelegd en verschilt dus van notaris tot notaris.

#2

BTW BIJ NIEUWBOUWWONINGEN Als u bouwt of een nieuwbouw koopt, dan betaalt u geen registratierechten, maar 21 procent btw.

#5

OVERSCHRIJVINGSKOSTEN Als u een woning koopt, sluit u meestal een lening af bij uw bank. Uw woning is de waarborg voor die lening en dat legt u vast via een akte bij de notaris. Daarvoor betaalt u leningaktekosten of overschijvingskosten.

HOEVEEL KOST EEN WONING VAN 250.000 EURO ÉCHT? Aankoopbedrag 250.000

euro

Registratierechten 25.000

euro

Notariskosten 2448,66

euro

Aktekosten 1100

euro

Overschrijvingskosten 220

euro

Totaal 279.513,88

euro

Maak zelf de berekening op www.notaris.be/rekenmodules/aankoop. Elke simulatie is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.


#DRAAIBOOMSTRAAT Project Draaiboomstraat

Magazine

┃ 17

WOONVERKAVELING DRAAIBOOMSTRAAT - MORKHOVEN Prachtige woonverkaveling van 9 BEN-woningen, aan de kern van Morkhoven: woonverkaveling te Draaiboomstraat met 9 betaalbare BEN-nieuwbouwwoningen! Zeer rustig, kindvriendelijk en mooi gelegen in een groene omgeving, op een boogscheut van het centrum en voorzieningen. Vloerverwarming, ventilatiesysteem D, zonnepannelen, warmtepomp, ...

Deze mooi groene ligging combineert rust en privacy met alle voordelen van modern wonen volgens de strengste energienorm: Bijna Energie Neutraal met E-peil < 30! Uitgerust met vloerverwarming, ventilatiesysteem D+, zonnepannelen, warmtepomp, ... Alle woningen krijgen een jonge, eigentijdse uitstraling en uitgerust met kwaliteitsvolle materialen, volledig naar keuze. Zo krijgt u volledige inspraak in de afwerking en creĂŤert u uw eigen, unieke thuis. Enkel de keuken is nog apart te voorzien.

De woningen bestaan uit inkomhal met gastentoilet, ruime leefkamer met leefkeuken en zicht op terras en de tuin, wasplaats/ berging, op de verdieping bevinden zich 3 slaapkamers (waarvan de grootste met dressing) en badkamer. Vaste trap voorzien naar de zolderverdieping om deze mee in gebruik te nemen als extra slaapkamer(s). Elke woning beschikt over een garage, afhankelijk van het type woning: inpandige garage of aparte garage, naast de woning.


#HERENTALS 18 ┃

Magazine


Kantoor Herentals

Magazine

┃ 19

“Dankzij Heylen Vastgoed was ons huis binnen de kortste keren verkocht. Vroeger vond ik zo’n vastgoedmakelaar maar niks. Ik dacht al snel aan van die gladde, opdringerige verkopers. Maar dat was helemaal niet het geval bij Heylen Vastgoed. We kregen heel heldere informatie over elke stap van de verkoop en tips om ons huis extra waarde te geven met kleine renovaties. Plots zagen we onze woning overal verschijnen in de media en even later was ze verkocht. Ook de ondertekening van het compromis verliep vlot. We hoefden niets te regelen. Heel handig.” JVW & RW uit Olen

KANTOOR HERENTALS Wie al een tijdje niet meer op de Grote Markt van Herentals is geweest, knippert wellicht even met de ogen. Want jaja, ons kantoor is dubbel zo groot geworden, met dank aan de interieurarchitecten van imore voor het knappe ontwerp. Welke opdracht kregen jullie?

HANNE AERTS┃ “De taak van imore was

om het aanpalende nieuwe pand naadloos te laten aansluiten op het bestaande bureel. Want met een groeiende ploeg en een stijgend aantal klanten barste Heylen Vastgoed uit zijn voegen. Na de renovatiewerken is de vestiging in Herentals nu dubbel zo groot.”

“UITBREIDING NOODZAKELIJK WEGENS GROEIENDE PLOEG”

“Wit, zwart en rood zijn de hoofdkleuren, en zoals in de andere vestigingen, kozen we voor een neutrale basis. De lichte en donkere materialen, en rode accenten zorgen voor het contrast. De kantoren en vergaderlokalen zijn afgebakend met glas. Zo bewaren we de openheid en het ruimtegevoel, en valt er overal voldoende daglicht binnen.” Was er een bijzondere uitdaging aan het project? “Wat ons zeker bijblijft, is de complexiteit van het gebouw. Bij de opmeting bleek dat er geen enkele muur evenwijdig was aan de andere. Om een logische en mooie lijn in het gebouw te krijgen, hebben we dus even moeten sleutelen. Toch is die lijn er nu heel letterlijk, te herkennen aan het zwarte tapijt en het donkere plafond. Die route leidt de bezoekers door het kantoor, zodat iedereen vlot zijn weg vindt.” U bent van harte welkom in ons vernieuwde kantoor aan de Grote Markt van Herentals. Vind uw droomwoning tussen alle advertenties in de grote etalage en kom binnen voor een gesprek.

HERENTALS Grote Markt 8-10, 2200 Herentals Ma 9:00u Di 9:00u Wo 9:00u Do 9:00u Vr 9:00u Za 9:30u

-

12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u,

13:30u 13:30u 13:30u 13:30u 13:30u 13:30u

-

19:00u 18:00u 18:00u 20:00u 18:00u 17:00u

014 70 51 58 info@heylenvastgoed.be www.heylenvastgoed.be


20 ┃

Magazine

Weetjes

HEYLEN VASTGOED STOND MEE AAN DE WIEG VAN ONZE VERNIEUWDE CLUB Drie jaar geleden telde voetbalclub KSK Sefa Herentals amper 40 leden. Nu trainen elke week bijna 250 jongeren en volwassenen op de Kempense grasmat. Met dank aan de vrijwilligers én de sponsors, waaronder Heylen Vastgoed.

“WE DELEN EEN SOORTGELIJKE VISIE: IEDEREEN IS WELKOM” Wat betekent Heylen Vastgoed voor KSK Sefa Herentals? GERRIT VAN NUETEN, VOORZITTER VAN KSK SEFA HERENTALS ┃ “Veel.

Onze voetbalclub was enkele jaren geleden op sterven na dood. Samen met een groep vrijwilligers bliezen we ze nieuw leven in. Johan Heylen en Cedric Vanhencxthoven stonden mee aan de wieg van de vernieuwde club, ze waren de eersten die geloofden in ons project.

Ze sponsoren onze shirts, de trainingen van de jongeren en de reclameborden langs het veld. Intussen blaakt de club weer van gezondheid en dat straalt af op de rest van onze stad.” Waarom klikt het zo goed?

“We delen dezelfde visie, namelijk dat iedereen welkom is bij ons – oud en jong, sportief en minder sportief. KSK Sefa Herentals is een laagdrempelige volksclub waar iedereen terechtkan en goed wordt begeleid.”

Gaat de samenwerking verder dan de sponsoring?

“Ja, vast en zeker, de sponsoring draait niet alleen om het geld. Het is een partnerschap. Zo stelden we onze infrastructuur en vrijwilligers ter beschikking tijdens de 10 km van Herentals, een organisatie van Heylen Vastgoed. We zijn blij dat we op die manier iets terug kunnen doen voor onze sponsor.” WWW.SKS-HERENTALS.BE

HERENTALS FIETST EN FEEST ZET LOKALE VEDETTEN IN DE SPOTLIGHTS Vraag aan een toevallige passant of hij naar Herentals Fietst en Feest komt, en zijn antwoord is gegarandeerd: uiteraard! Het is hét evenement van de zomer en intussen ver buiten de grenzen van de stad bekend. Dit jaar vindt het plaats op donderdag 27 en vrijdag 28 juli 2017. Als een van de grootste sponsors zet Heylen Vastgoed zijn schouders mee onder het festival. Fietsen, lopen en zingen

Als ze in Herentals feesten, doen ze dat direct goed. Daarom is Herentals Fietst en Feest een tweedaags evenement,

“WE HOPEN DAT STEEDS MEER MENSEN VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN DE WEG NAAR HERENTALS VINDEN.”

met een fietsomloop, muziekfestival, fuif, loopwedstrijd en duathlon. Charles Van de Wouwer, voorzitter van vzw Herentals fietst: “Op donderdag 27 juli zakken tot 25.000 bezoekers af naar Herentals voor de koers. Dertig renners strijden voor de overwinning, een mix van lokale vedetten en internationale coureurs. Op vrijdag zijn er optredens op de Grote Markt, eerst voor de allerkleinsten, dan voor de volwassenen en daarna is er een fuif. Diezelfde dag hijst iedereen zich in zijn sportoutfit voor de stratenloop. Herentals Fietst en Feest is een echt volksfeest, iedereen van de streek komt ernaartoe.” Lokale economie zichtbaar maken

“Het evenement viert niet alleen lokale artiesten en renners. Ook geven we onze plaatselijke economie een duwtje in de rug. In ruil voor sponsoring zorgen we ervoor dat onze bedrijven door iedere bezoeker worden gezien. Heylen Vastgoed is zo’n lokale trots. Het vastgoedkantoor groeide intussen uit tot een grote provinciale speler met zeven kantoren. Toch is het allemaal gestart bij ons in Herentals.”

Dertiende editie

“Het feest is intussen aan zijn dertiende editie toe – laat ons hopen dat het cijfer geen ongeluk brengt. En het lééft echt, in de stad en ver daarbuiten. We hopen dat steeds meer mensen van de provincie Antwerpen de weg vinden naar Herentals voor de festiviteiten. Duim alvast mee voor mooi weer.” WWW.HERENTALSFIETSTFEEST.BE

FIETST FEEST

PROGRAMMA 27 JULI  28 JULI  30 JULI

2017

WWW.HERENTALSFIETSTFEEST.BE

27 — 28 — 30 JULI WWW.HERENTALSFIETSTFEEST.BE


Wonen in Herentals?

Magazine

#WEETJES VIJF REDENEN WAAROM HET GOED WONEN IS IN HERENTALS Of Herentals nu al dan niet de hoofdstad is van de Kempen, laten we in het midden. Wat we wél met zekerheid weten is dat de parel van de Kempen een fantastische plek is om te wonen, te werken en te vertoeven. Herentals is een groene stad met een levendige economie en een rijk cultureel erfgoed. Wat wilt u nog meer? Dit zijn vijf redenen om jaloers te zijn op zijn inwoners.

#3

HISTORISCHE PAREL IN DE KEMPEN Toeristen komen van heinde en verre naar Herentals voor zijn historisch en cultureel erfgoed. De stad is een openluchtmuseum met schatten zoals het Begijnhof, het Augustijnenklooster en Domein Le Paige. Wandelt u door de stad, laat dan uw smartphone even achterwege en geef uw ogen de kost.

#1

#2

In het station van Herentals komen minstens een keer per uur directe treinen uit Lier, Antwerpen, Turnhout, Geel, Mol en Neerpelt. Tijdens de week spoort u rechtstreeks naar Mechelen en Brussel. Ook rijden er regelmatig bussen. Dus geraakt u vlot uit én weer in de stad. En als u de spitsuren vermijdt, bent u met de auto vlot een eind weg via de E313 of de E34.

Zeven bedrijventerreinen, een gezellig winkelcentrum en 674 detailhandelszaken: in Herentals weten ze wat werken is. Goed voor de economie van de stad én de werkgelegenheid.

KNOOPPUNT VAN WEGEN EN SPOREN

#4

GROEN OM TE SPORTEN EN TE RAVOTTEN Dat Herentals een groene stad is, is een understatement. In het noorden van de stad volgt u de wandelnetwerken Kempense Heuvelrug en Kempense Beemden. En in het recreatiedomein Netepark kunt u zwemmen, lopen en petanquen, en minigolfen, volleyballen en tafeltennissen.

BROEDPLAATS VAN ONDERNEMERSCHAP

#5

BRUISEND SOCIAAL LEVEN Herentals is een stad en een dorp tegelijk. Het aanbod aan verenigingen en activiteiten is zó uitgebreid dat u nauwelijks kunt kiezen. Toch is de stad klein genoeg om iedereen te kennen als u over de Grote Markt loopt.

┃ 21


22 ┃

Magazine

#VILLA VONCK

Project Villa vonck


Project Villa vonck

Magazine

┃ 23

VILLA VONCK - HERENTHOUT Prachtig nieuwbouwproject in herenhuisstijl: Villa Vonck II te Herenthout. 8 appartementen in de Vonckstraat en 5 in de Itegemsesteenweg, ondergrondse staanplaatsen en kelderbergingen. Goed gelegen op een centrale locatie, op wandelafstand van het marktplein en alle voorzieningen in de buurt. Vlotte bereikbaarheid en goede ontsluiting naar de omliggende gemeenten. Volledige inspraak in de afwerking en verkoop onder de wet Breyne met voltooiingsgarantie.

Dit nieuwbouwproject biedt een combinatie van modern, comfortabel wonen met een hedendaagse en tijdloze architectuur op een centrale locatie en alle modern comfort en privacy. Het project situeert zich in het centrum van Herenthout, met alle voorzieningen op wandel-/fietsafstand, en scholen in de nabije omgeving. De residentie voorziet in totaal 7 appartementen met 2 slaapkamers, 3 appartementen met 1 slaapkamer en 3 prachtige dakappartementen met tot 3 slaapkamers, allen uitgerust met ruime terrassen op het zuiden en het westen gericht.

Zo geniet u van de namiddag- en avondzon! De gelijkvloersappartementen genieten verder van een zeer ruime en aangename tuin. Alle appartementen worden hoogwaardig afgewerkt, met kwaliteitsvolle en duurzame materialen. Eveneens krijgt u via ruime stelposten inspraak in de vloeren en vormgeving van sanitair en keuken. Het resultaat zal hoofdzakelijk uw eigen keuze zijn. Verder is er per appartement een kelderberging inbegrepen en ondergrondse autostaanplaatsen (apart aan te kopen).


24 ┃

Magazine

#LIER

Kantoor Lier


Kantoor Lier

Magazine

┃ 25

KANTOOR LIER Net voor de opening van ons kantoor in Antwerpen openden we ook een filiaal in Lier in november 2015. Het was toen ons vijfde kantoor in de provincie en de logische stap richting Antwerpen. Aangevuld met onze Mechelse afdeling zorgen deze kantoren er voor dat wij het volledige gebied rond Antwerpen kunnen bedienen.

“BENIEUWD NAAR ONS KANTOOR EN ONS TEAM IN LIER? WIJ ONTVANGEN U MET OPEN ARMEN.”

Mee op vraag van klanten en projectontwikkelaars waar we eerder al mee werkten openden we ons kantoor aan de Berlarij 19 in Lier. Het pand werd in de gekende rood/wit/zwarte kleuren ingericht en onze medewerkers in Lier staan sinds vorig jaar ook 6 dagen op 7 voor u klaar. Het stijgend aantal panden in de regio bewijst dat onze medewerkers goed werk leveren en u als klant dat kan waarderen. Zoals al onze kantoren kan ook ons Liers filiaal rekenen op de ondersteuning van het volledige Heylen Vastgoed-team. Benieuwd naar ons kantoor en ons team in Lier? Spring zeker eens binnen voor een koffietje, ons team zal u met open armen ontvangen.

LIER Berlarij 19, 2500 Lier Ma 9:30u Di 9:30u Wo 9:30u Do 9:30u Vr 9:30u Za 9:30u

-

12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u,

14:00u 14:00u 14:00u 14:00u 14:00u op

-

18:00u 18:00u 20:00u 18:00u 18:00u afspraak

03 361 00 03 info@heylenvastgoed.be www.heylenvastgoed.be


#VERZEKERING 26 ┃

Magazine

Verzekering

IS UW WONING VOLDOENDE BESCHERMD TEGEN PECH? Verzekeringen zijn nooit leuk om te betalen, want u wint er pas bij als er iets ergs gebeurt. Toch mag u de waarde ervan niet onderschatten. Beeld u maar eens in dat de bliksem straks bij u inslaat en uw woning in lichterlaaie zet. Met een degelijke woningverzekering herstelt u zo goed als alle schade. Ontdek hoe u voor die optimale bescherming zorgt. Woningverzekering vergoedt meer dan brand

Een woning- of brandverzekering biedt bescherming voor schade aan uw woning en de inboedel ervan. De verzekering bestaat enerzijds uit een reeks verplichte dekkingen, anderzijds uit aanvullende dekkingen waarvoor u extra betaalt. In de wettelijk verplichte basisdekkingen zit bijvoorbeeld waterschade, de aanrijding van uw woning door een voertuig, en schade door hagel, bliksem en wind. Ook bent u financieel beschermd als er een boom op uw woning valt of wanneer er een elektrisch toestel ontploft in huis. Uitbreiding van uw woningverzekering

In sommige woningverzekeringen is ook de schade door diefstal inbegrepen. Als dat niet het geval is, kunt u een extra verzekering afsluiten. U breidt uw woningverzekering ook uit met een waarborg voor al uw multimedia, de studentenkoten van uw kinderen en uw vakantieverblijf en

Herman en Greet zijn jonge zestigers die een nieuwbouwappartement verhuren via Heylen Vastgoed. “Het is de eerste keer dat wij met een immobiliënkantoor werken. We kwamen in contact met jullie bij de verkoop van het ouderlijk appartement. Wij kozen voor Heylen Vastgoed omwille van de juridische ondersteuning en de specifieke doelgroep. De afspraken met jullie medewerker verliepen steeds stipt en de info was helder. We gingen op zoek naar een specifieke doelgroep en we

zijn inboedel in het buitenland. Zijn de schoonmaakkosten inbegrepen?

Een woningverzekering vergoedt de schade aan uw woning. Maar er zijn nog veel meer kosten die bij een ongeval komen

“WONING GERENOVEERD? PAS DAN UW BRANDVERZEKERING AAN.” kijken. Denk maar aan het vervoer van gewonden met de ziekenwagen, de opruiming van het puin of de tijdelijke huur van een andere woning tijdens de herstellingswerken. Controleer dus goed wat er in uw woningverzekering zit.

WONINGVERZEKERING IN HET KORT Is een woningverzekering hetzelfde als een brandverzekering? Ja, maar omdat u niet alleen voor brandschade verzekerd bent, maar ook voor schade door storm en vandalisme dekt woningverzekering beter de lading.

Is een woningverzekering verplicht? Nee, die is niet verplicht volgens de wet, maar het is wel aan te raden. 95 procent van alle eigenaars heeft een woningverzekering.

Kijk uw verzekering regelmatig na

Is uw woningverzekering in tien jaar tijd niet veranderd? Dan is het hoog tijd voor een update. Want misschien renoveerde u uw keuken, bouwde u een veranda bij of liet u zonnepanelen plaatsen op uw dak. Daardoor is uw woning nu meer waard en past u dus het best ook uw verzekering aan. Want wat niet beschermd is, wordt bij schade ook niet vergoed.

kregen de mogelijkheid om te kiezen uit een aantal kandidaat- huurders. We vonden op korte termijn een huurder die aan ons profiel voldeed. Het huurcontract werd overlopen, gecorrigeerd en aangepast binnen de wettelijke marges en volgens onze wensen. De communicatie verliep zakelijk, correct en niet commercieel opdringerig. Verder een rustig, warm contact met de kandidaat-huurder, wat ons zeer beviel.

Wat is de grootste oorzaak van woningbranden? Elektrische toestellen die in brand vliegen. In 2016 vielen er in Vlaanderen zelfs 78 doden door woningbrand, dubbel zoveel als in 2015.

Plaatsbeschrijving verliep vlot en correct. Registratie is in orde. Onze tevredenheid leidde ertoe dat we Heylen Vastgoed hebben aanbevolen bij de eigenaars van het appartement gelegen naast het onze met positief gevolg.”

HM & GD uit Westerlo


#CRUYTHOF Project Cruythof

Magazine

┃ 27

RESIDENTIE CRUYTHOF - DEURNE Residentie CRUYTHOF te Deurne, een woonproject met 3 penthouses en 17 appartementen op een boogscheut van ’t Stad en in het meest groene district van Antwerpen. Het project is de perfecte combinatie tussen comfortabel wonen en een stijlvolle hedendaagse architectuur op een centrale locatie maar met voldoende privacy. Naast de appartementen beschikt de residentie over overdekte parkeerplaatsen en een fietsenstalling.

Residentie Cruythof is centraal gelegen in de groene rand van Antwerpen. Wie graag geniet van een wandeling of een gezellig terrasje, kan terecht in het prachtige Rivierenhof dat zich recht tegenover uw deur bevindt. Daarnaast staat u met de tram in no time in het centrum van de Antwerpse binnenstad of in het Wijnegem shoppingcenter. Dankzij de vlotte bereikbaarheid bent u ook met de wagen in een mum van tijd op uw bestemming. Dit nieuwbouwproject biedt appartementen aan met verschillende oppervlaktes en met 1, 2 of 3 slaapkamers. Op het gelijkvloers bes-

chikken de appartementen over een privatieve tuin die samen met de gemeenschappelijke binnentuin zorgen voor een groene omgeving. De andere appartementen beschikken allen over een zonnig terras. Achteraan het perceel wordt tevens een afgesloten parking voorzien zodat u uw wagen veilig en beschermd tegen weer en wind kan achterlaten.Alle wooneenheden worden hoogwaardig afgewerkt met kwaliteitsvolle, duurzame materialen en volgens de laatste nieuwe normen zodat u zeker kan zijn van een energiezuinig verbruik. Daarnaast beschikt u over de mogelijkheid de afwerking naar eigen wensen en smaak mee te bepalen.


28 ┃

Magazine

Project Nijlen

EN RE U H P E O T K F R O E N V PETE OL KE E T N S M O M D O N D E EIG GEN NE E UEW

Dan zoeken wij graag met u mee, naar de juiste verkoper of verhuurder én met de correcte overeenkomst. Hoe we dat doen? Via onze nieuwe tool ‘U ZOEKT’, kan u op onze website doelgericht en efficiënt uw zoekcriteria invullen. Met UW gegevens die we verzamelen via onze 7 kantoren in Antwerpen, Geel, Herentals, Lier, Mechelen, Oostmalle en Turnhout bezitten we een database van ruim heel de provincie. Zo kunnen we u met de hand op het hart beloven dat u niet lang zal hoeven te wachten tot we u contacteren met goed nieuws. Voor wie op zoek is naar een zoveelste zoekertjessite, zijn er andere websites. Maar indien u zoekt naar vastgoed, blijf dan niet langer alleen zoeken en schrijf u meteen in op www.heylenvastgoed.be

ANTWERPEN I GEEL I HERENTALS I LIER I MECHELEN I OOSTMALLE I TURNHOUT

www.heylenvastgoed.be


Inversteren in vastgoed

Magazine

┃ 29

BAKSTEEN ALS FUNDAMENT VAN HET VERMOGEN Tal van Vlamingen hebben een alternatief gevonden voor het traditionele spaarboekje. Ze stoppen hun zuurverdiende centen niet onder de houten vloer, maar in andere muren. Omdat ze begrepen hebben dat beleggen in vastgoed lonend is. Het kan de hoeksteen van jouw vermogen worden. Als je het verstandig aanpakt, kan je je op beide oren naar dromenland begeven. Verstandig zijn; dat kan ook gewoon betekenen dat je te rade gaat bij Heylen Vastgoed. Investeren in immobiliën is iets anders dan het huis of appartement kopen waar je zelf in zult gaan wonen. En ook dat doe je niet met een simpele muisklik. Zorg er dus voor dat je oog houdt voor alle elementen als je je spaargeld wilt verhuizen. Niet alleen de prijs. Laat je begeleiden door specialisten die onmiddellijk zien of er ergens een poging gedaan wordt om een minpunt te verdoezelen. Het rende-

ment van vastgoed wordt immers in grote mate bepaald door de maandelijkse huurinkomsten en de eventuele meerwaarde bij verkoop. Hoe beter de staat van jouw pand, hoe meer het zal opbrengen. Natuurlijk mag je niet blind zijn voor de kostenzijde. Maar als je de kosten die horen bij de aankoop en de traditionele herstellings- en onderhoudswerken van de baten hebt afgetrokken, zal je merken dat je toch nog een goede zaak hebt gedaan. Sinds 1975 stegen in Vlaanderen de prijzen van residentieel vastgoed gemiddeld met meer dan 6 procent. Jaarlijks wel te verstaan! Dat zijn cijfers die niet liegen, en tot nadenken moeten aanzetten. De voorspelde jaarlijkse return van een opbrengstpand bedraagt momenteel 7 tot 8 procent per jaar op lange termijn. Voor een vastgoedbubbel moet je in ons land alvast niet vrezen. In Vlaanderen alleen zijn er de komende tien jaar ruim

250.000 nieuwe woningen nodig om ieder gezin onderdak te bieden. Het aanbod blijft dus mooi in evenwicht met de vraag en daardoor zullen ook de prijzen niet kelderen. Een meerwaarde lijkt dus gegarandeerd. Zeker bij panden die nieuw zijn, niet al te groot, goed geïsoleerd en uitgerust met alle modern comfort. Die nuance is belangrijk, want net zoals je niet zomaar onomwonden kunt zeggen dat aandelen de beste beleggingen zijn, kan je ook niet stellen dat iedere woning op termijn nog meer zal blinken. Anderzijds krijgen jonge kandidaat-eigenaars het ondanks de lage intresten voor leningen steeds moeilijker om hun droom te realiseren. En dus zullen ze langer moeten huren. Ook daar spinnen verhuurders uiteraard garen bij.


#MALLE 30 ┃

Magazine


Kantoor Malle

Magazine

MALLE Lierselei 13 bus 1, 2390 Malle Ma 9:30u Di 9:30u Wo 9:30u Do 9:30u Vr 9:30u Za 9:30u

-

12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u

14:00u - 18:00u 14:00u - 18:00u 14:00u - 18:00u 14:00u - 18:00u 14:00u - 18:00u op afspraak

03 689 27 99 info@heylenvastgoed.be www.heylenvastgoed.be

KANTOOR MALLE

Ons kantoor in Malle was het tweede kantoor dat werd geopend na Herentals. Het pand aan de Dorpsplaats 25 werd al snel te klein waardoor we genoodzaakt werden om in juni 2015 te verhuizen naar een nieuw kantoor aan de Lierselei 13. Ons nieuwe bureel heeft ook bijzonder veel visibiliteit langs een drukke doorgangsweg in Malle. Gezien de ligging op een hoek kunnen onze klanten profiteren van een bijzonder grote visibiliteit. Een meerwaarde die onze klanten absoluut kunnen appreciëren. De extra ruimte in het nieuwbouwkantoor naast De Notelaar werd benut voor de verdere uitbouw van ons kantoor. Onze buren van imore zijn trouwens verantwoordelijk voor de inrichting van onze kantoren in Malle en Herentals. Zij zijn bijzonder goed in hun job en dat zie je ook aan onze kantoren.

GROTE VISIBILITEIT DOOR ONZE VITRINES LANGS DRUKKE DOORGANGSWEG Ons team in Malle staat 6 dagen op 7 voor u klaar, het hele jaar door, met - zoals steeds - de ondersteuning van het hele Heylen Vastgoed netwerk. Benieuwd? Spring gerust eens binnen als u in de buurt bent. Onze medewerkers ontvangen u met veel plezier.

Ook onze klanten die hun pand via Heylen Vastgoed verhuren zijn tevreden klanten: “Reeds tweemaal hebben wij ons appartement verhuurd via Heylen Vastgoed. Steeds werden er correcte afspraken gemaakt, en wij zijn zeer te spreken over de goede dienstverlening in verband met de contracten en registratie van de documenten.” Tevreden klanten, dat maakt ons gelukkig! MP uit Grobbendonk

┃ 31


Magazine

#DE NOTELAAR 32 ┃

Kantoor Malle


Kantoor Malle

Magazine

┃ 33

DE NOTELAAR - OOSTMALLE Site “De Notelaar” staat voor “Duurzaam wonen & Leven “ en situeert zich in een domein opgedeeld in 7 woonblokken met in totaal een 70-tal comfortabele en eigentijdse appartementen met 1 - 2 of 3 slaapkamers. Ondergrondse parkings, gesloten garageboxen en staanplaatsen. De Notelaar, dat is hedendaags, eigenzinnig, comfortabel en duurzaam wonen en leven in Oostmalle. In een mix van bruisend dorpsleven en rustgevend groen, van gezellig genieten en makkelijk dichtbij, van veilig autoluw en toch alles dichtbij. Elk appartement beschikt over een tuin of terras, waardoor bewoners rechtstreeks toegang krijgen tot de groene omgeving. De woningen zijn zo gebouwd dat er een hoge flexibiliteit is van de woonindeling, afhankelijk van het toekomstig gebruik. Grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval en de afwerking gebeurt met duurzame, kwaliteitsvolle materialen !


34 ┃

Magazine

Vanhencxthoven

#VANHENCXTHOVEN


Vanhencxthoven

Magazine

┃ 35

EEN SPECIFIEK NETWERK VAN GEÏNTERESSEERDEN IN EXCLUSIEF VASTGOED “Een specifiek netwerk van geïnteresseerden in exclusief vastgoed” Uw villa, herenhuis of landgoed is een pareltje. Uniek door zijn geschiedenis, locatie of architectuur. De verkoop ervan vraagt om een andere, discrete en gespecialiseerde aanpak. Om een specialist die thuis is in de markt van het topsegment en die de waarde van uw woning kent. Iemand die het juiste netwerk heeft en gericht voor u prospecteert. Iemand die begrijpt dat uw tijd kostbaar is en u al uw werk uit handen neemt. Iemand zoals Cedric Vanhencxthoven, zaakvoerder van de exclusieve vastgoeddienst van Heylen Vastgoed. Ik bel jullie op om mijn landgoed te verkopen. Wat mag ik meteen van Vanhencxthoven verwachten?

“We berekenen gratis en vrijblijvend een correcte, marktconforme en realistische waardebepaling van uw pand. Onder meer op basis van ligging, oppervlakte en architect. Daarbovenop krijgt u een uitgebreid expertiserapport met alle troeven van uw pand. Wij adviseren u en bepalen in overleg de vraagprijs.”

CEDRIC VANHENCXTHOVEN ┃

Ik ben drukbezet. Wat doen jullie voor mij?

“We nemen u alle administratieve rompslomp uit handen. Zo wint u tijd voor uw andere zaken. Samen met uw notaris stellen we een kant-en-klaar dossier op met alle verplichte attesten, keuringen en documenten samen. Onze juridische experts volgen de wettelijke voorschriften

en geven u heldere, duidelijke en volledige no-nonsenseantwoorden op al uw vragen. Kandidaat-kopers nemen we mee op een reis door uw pand. Onze makelaars vertellen hen waarom de aankoop een unieke kans is. Ze beantwoorden elke technische en juridische vraag.”

“WE BENADEREN MOGELIJKE KOPERS HEEL GERICHT EN BRENGEN U IN ALLE DISCRETIE MET HEN SAMEN.” Hoe zoeken jullie de juiste kopers?

“We benaderen potentiële kopers voor exclusief vastgoed uit ons netwerk en gaan gericht naar hen op zoek. We doen hen watertanden met een uitgebreide en gepersonaliseerde marketingcampagne die we samen met u bepalen. Een rondleiding, een fotoreportage, een dronevideo: alles is mogelijk. Daarna laten we hen proeven van hun nieuwe woning. In alle discretie brengen we u met hen samen.” Ik heb beslist aan wie ik wil verkopen. Hoe regelen jullie de verkoop?

“Tijdens de onderhandelingen staan onze juristen u bij met advies. Uw verkoopakkoord bekrachtigen we direct in een concreet schriftelijk akkoord en binnen de twee dagen in een verkoopovereenkomst

voor uw notaris. En na de verkoop helpen we u om uw woning aan de koper over te dragen.” VANHENCXTHOVEN IS UW RECHTERHAND, VAN DE SAMENSTELLING VAN UW DOSSIER TOT DE ONDERTEKENING VAN DE VERKOOPAKTE. WWW.VANHENCXTHOVEN.BE INFO@VANHENCXTHOVEN.BE

5 EXCLUSIEVE VOORDELEN VOOR UW EXCLUSIEVE VASTGOED Gratis en marktconforme schatting Discrete, deskundige en persoonlijke begeleiding Een administratief en juridisch waterdicht vastgoeddossier 100% op uw pand gerichte en discrete verkoopcampagnes Verkoop tegen de beste prijs


36 ┃

Magazine

Kantoor Mechelen

O

EEN EIGEND

M

UW EIGENDO

E

R U H E T F O N M TE KOPE

REN

ERHU V E T S O O L ZORGE

Dan zoeken wij graag met u mee, naar de juiste verkoper of verhuurder én met de correcte overeenkomst. Hoe we dat doen? Via onze nieuwe tool ‘U ZOEKT’, kan u op onze website doelgericht en efficiënt uw zoekcriteria invullen. Met UW gegevens die we verzamelen via onze 7 kantoren in Antwerpen, Geel, Herentals, Lier, Mechelen, Oostmalle en Turnhout bezitten we een database van ruim heel de provincie. Zo kunnen we u met de hand op het hart beloven dat u niet lang zal hoeven te wachten tot we u contacteren met goed nieuws. Voor wie op zoek is naar een zoveelste zoekertjessite, zijn er andere websites. Maar indien u zoekt naar vastgoed, blijf dan niet langer alleen zoeken en schrijf u meteen in op www.heylenvastgoed.be

ANTWERPEN I GEEL I HERENTALS I LIER I MECHELEN I OOSTMALLE I TURNHOUT

www.heylenvastgoed.be


#MECHELEN Kantoor Mechelen

Magazine

KANTOOR MECHELEN In april openden we een vestiging in Mechelen aan de Putsesteenweg. Ons zevende kantoor, na Antwerpen, Geel, Herentals, Lier, Malle en Turnhout. Met de opening van het kantoor in Mechelen zijn we nu echt aanwezig in de hele provincie Antwerpen. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat Mechelen alle troeven heeft om een van de leukste steden van Vlaanderen te worden.”, volgens Johan Heylen.

Het pand in Mechelen ligt langs een drukke invalsweg, wat zorgt voor een grote visibiliteit. Uitzicht van het kantoor en de inrichting werd zoals steeds uitgevoerd in de gekende huisstijl, zodat onze klanten zich steeds ‘thuis’ voelen, net als in elk van onze 7 kantoren in heel de provincie Antwerpen.

“MET DE OPENING VAN DIT KANTOOR ZIJN WE NU ECHT IN HEEL DE PROVINCIE AANWEZIG!

“Ook voor onze klanten betekent de opening van het nieuwe kantoor een serieuze meerwaarde. Zij kunnen profiteren van de dienstverlening van 7 kantoren en meer dan 35 medewerkers. Klanten kunnen ons kantoor in Mechelen binnenstappen voor een pand in Geel en omgekeerd.” Net als in onze andere kantoren bieden we hier een complete dienstverlening op het vlak van verkoop, verhuur en nieuwbouw. Samen met onze juridische dienst kunnen we zoPand ook onze Mechelse klanten optimaal Titel/ Link: www.heylenvastgoed.be bijstaan.

Voorlopig werken we in Mechelen met 2 medewerkers, maar we verwachten dat we, gezien de gestage groei, binnenkort opnieuw aanwervingen moeten doen.

Nieuwsgierig naar ons aanbod in Mechelen? Spring zeker eens binnen!

MECHELEN Putsesteenweg 29, 2800 Mechelen Ma 9:30u Di 9:30u Wo 9:30u Do 9:30u Vr 9:30u Za 9:30u

-

12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u,

14:00u 14:00u 14:00u 14:00u 14:00u op

-

18:00u 18:00u 20:00u 18:00u 18:00u afspraak

015 79 46 46 info@heylenvastgoed.be www.heylenvastgoed.be

┃ 37


#VERHUUR 38 ┃

Magazine

Verhuur

WAAROM MOET U UW HUURCONTRACT LATEN REGISTREREN? Het registreren van een huurcontract verleent het huurcontract een ‘vaste datum’. Dat wil zeggen dat niemand die datum nog kan betwisten en dat het contract ‘bindend’ is ‘voor derde partijen’. Dat is belangrijk voor zowel de huurder en de verhuurder. In principe registreert de verhuurder het contract binnen de twee maanden na de ondertekening in een registratiekantoor van het kadaster. Maar als u samenwerkt met Heylen Vastgoed, dan doen wij dat voor u. www.belgium.be/nl/belastingen/registratierechten/huurcontracten

HOE ZIT DAT MET DRIE-ZES-NEGEN? In de volksmond spreekt men wel eens van een drie-zes-negencontract. Toch bestaan er volgens de woninghuurwet twee soorten contracten: het kortetermijncontract en dat van negen jaar. Hebt u een negenjarencontract, dan is vroeger opzeggen mogelijk. Maar in de eerste drie jaar is er een opzegvergoeding van toepassing.


Verhuur

Magazine

┃ 39

UW WONING VERHUREN? MET EEN MAKELAAR IS DAT ZO GEPIEPT Plannen om uw woning te verhuren? Zet u schrap voor véél papierwerk: epc, plaatsbeschrijving, registratie en opmaak van het huurcontract, … Ook steekt u uren in de organisatie van de bezoeken. Toch kan het heel wat eenvoudiger, met de hulp van een vastgoedmakelaar. Tricia Van Damme van Heylen Vastgoed legt uit wat u daarbij wint. Waaraan moet ik denken als ik mijn eigendom wil verhuren?

TRICIA VAN DAMME ┃ “Bij een woning

verhuren komt ontzettend veel kijken. Zo checkt u beter eerst of uw woning voldoet aan de Vlaamse woonnormen. U vindt die kwaliteitsnormen op de website van de Vlaamse overheid. Ook moet u een energieprestatiecertificaat aanvragen dat vertelt hoe zuinig uw woning is. Daarnaast is er een gedetailleerde plaatsbeschrijving nodig om aan te tonen hoe de woning eruitziet bij de start van de huur. Enzovoort.”

“MEN ONDERSCHAT VAAK DE TIJD DIE NODIG IS OM BEZOEKEN IN TE PLANNEN EN KANDIDATEN ROND TE LEIDEN.”

Veel werk, hoor ik u zeggen.

“Ja, en u kunt uiteraard alles zelf regelen. Maar dat papierwerk kost u heel veel tijd. Ook de zoektocht naar een betrouwbare huurder is een hele onderneming. Heylen Vastgoed doet al dat werk voor u. Om met een cruciaal aspect te starten: met onze doorgedreven marktkennis adviseren we u over de correcte huurprijs. We brengen ook de administratie in orde en lanceren een publiciteitscampagne. We coördineren de bezoeken met potentiële huurders en we screenen hen grondig. We nemen de meterstanden op en coördineren de plaatsbeschrijving. Hebt u de huurder gekozen, dan zorgen we voor de opmaak en de registratie van het huurcontract en controleren we of de waarborg betaald werd. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. We blijven zelfs uw rechterhand tijdens de hele verhuurperiode, als u dat wenst tenminste.” Hoe ver gaat de screening van de huurders?

“Die gaat best ver. Want als verhuurder wilt u toch een hoffelijke huurder die uw eigendom respecteert en op tijd zijn huur betaalt. Daarom vullen kandidaat-huurders bij ons een uitgebreide informatiefiche in en checken we heel wat gegevens. Met die gedetailleerde info makan alle partijen een weloverwogen keuze.” Wat wordt volgens u het meest onderschat bij de verhuur van een woning?

“Twee zaken: het juridische en de workload. Met het juridische bedoel ik dat de vastgoedwetgeving heel complex is. Maakt u een huurcontract op of een plaatsbeschrijving, dan moet dat volgens strikte regels gebeuren. En daar moet u

dus goed van op de hoogte zijn. Anderzijds onderschat men vaak de tijd die nodig is om bezoeken in te plannen en kandidaten rond te leiden. Een hele klus!” Brengt de verhuur van een woning wat op? “Het is zeker interessant. Heylen Vastgoed geeft u advies over de verschillende types van vastgoed om te verhuren. U krijgt informatie over de huurrendementen en opbrengsten op korte termijn en de meerwaarde op lange termijn.” DE VERHUURDIENST VAN HEYLEN VASTGOED REGELT ALLES: DE ADMINISTRATIE, PUBLICITEIT, BEZOEKEN EN SCREENING VAN DE HUURDERS.

NAUWKEURIGE PLAATSBESCHRIJVING BESCHERMT VERHUURDER ÉN HUURDER De plaatsbeschrijving is de enige manier om te bewijzen hoe de woning eruitzag in zijn oorspronkelijke staat – voor zowel de huurder als de verhuurder. Daarom maakt u het best een heel nauwkeurig verslag op, kamer per kamer en mét foto’s. Geen fan van monnikenwerk? Laat uw plaatsbeschrijving dan aan ons over.

VERMIJD VERHUURSTRESS, GA LANGS BIJ HEYLEN VASTGOED Broedt u op het idee om uw eigendom te verhuren? Ga dan zeker langs bij een Heylen Vastgoed-kantoor in uw buurt. Alles is geregeld én u bent zeker van een betrouwbare en nette huurder. Test zelf het vrijblijvende verhuur-uur van Heylen Vastgoed: we hebben namelijk maar één uurtje van uw tijd nodig om alles te bespreken. En vanaf dan nemen wij het over, als u dat wenst. U krijgt er het advies van onze andere vastgoeddiensten bovenop. Want misschien zoekt u een nieuwbouwwoning om zelf in te wonen of beslist u na een tijdje om uw huurwoning toch te verkopen. Bij Heylen Vastgoed vindt u alle diensten bij elkaar. www.heylenvastgoed.be/te-huur/


40 ┃

Magazine

(Ver)kopen of (ver)huren met een hart

(VER)KOPEN EN (VER)HUREN MET EEN HART Heylen Vastgoed begeleidt u bij de verkoop en verhuur van uw onroerende goederen. Tot en met de overdracht van de sleutel. Met zeven kantoren vindt u Heylen Vastgoed in de hele provincie Antwerpen. Wat u krijgt? Eerlijke, correcte en complete service. En tonnen expertise.

“EEN HUIS KOPEN OF VERKOPEN IS ENORM PERSOONLIJK. DAAROM KOMT U ALTIJD OP DE EERSTE PLAATS.” Uw vastgoedexpert in de provincie Antwerpen

Hebt u een woning op het oog in de Kempen? Een appartement voor uw oude dag in Antwerpen? Wilt u in vastgoed investeren en zoekt u een verhuurpand of tweede verblijf in Geel, Mechelen of Herentals? Heylen Vastgoed heeft zeven kantoren in de provincie Antwerpen die intensief voor u samenwerken. In Geel stapt u binnen voor een gebouw in Antwerpen. En omgekeerd. Heylen Vastgoed kent de lokale markten en vastgoedprijzen in de hele provincie als zijn broekzak. De kantoren zijn zes dagen op zeven open. Ook op zaterdag. Zo hoeft u geen vakantie te nemen om uw droomwoning te bezoeken. Alles voor u geregeld

Beslist u om een nieuwe woning te kopen of te bouwen? Heylen Vastgoed schat meteen de waarde van uw huidige woonst. Zo loopt u uw pand zeker niet mis. De juridische dienst, de verhuurdienst, de verkoopcel en de nieuwbouwcel werken voor u samen. Als verkoper krijgt u een realistische en correcte waardebepaling.

Heylen Vastgoed regelt alle keuringen en attesten volgens de wettelijke voorschriften en in een recordtempo. We bezorgen u fiscale en andere informatie, en een overzicht van alle belastingen andere voordelen waarvan u profiteert. De notaris ontvangt al na een paar dagen de voorlopige verkoopovereenkomst. Uw huidige woning zetten we te koop in regionale bladen en op verschillende immowebsites. Zo verkoopt u ze snel én tegen de juiste prijs. U komt eerst, altijd

Een woning kopen of verkopen is iets heel persoonlijks. U zoekt bijvoorbeeld een huis om er een warme thuis van te maken en er voor de rest van uw leven gelukkig in te wonen. Of u neemt afscheid van het huis waar u geboren bent. Nooit gemakkelijk. Daarom moet u uw vastgoedmakelaar 100% kunnen vertrouwen. Heylen Vastgoed weet dat maar al te goed. Daarom krijgt iedere nieuwe medewerker een interne opleiding, laten we ons begeleiden door een externe consultant en kijken we voortdurend hoe we u nog beter kunnen helpen. WWW.HEYLENVASTGOED.BE

“IN MALLE KOOPT U EEN APPARTEMENT IN ANTWERPEN. EN IN ANTWERPEN EEN HUIS IN TURNHOUT.”

ZO VEEL KENNIS, ZO’N GROOT BEREIK

Herentals

Grote Markt 8-10 2200 Herentals T 014 70 51 58

Turnhout

Kempenlaan 32 2300 Turnhout T 014 73 38 82

Lier

Berlarij 19 2500 Lier T 03 361 00 03

Geel

Werft 59 bus 7 2440 Geel T 014 76 24 54

Oostmalle

Lierselei 13 bus 1 2390 Malle T 03 689 27 99

Antwerpen Italiëlei 207 A 2000 Antwerpen T 03 260 46 66

Mechelen

Putsesteenweg 29 2800 Mechelen www.heylenvastgoed.be T 015 79 46 46


Project Allegro

#RESIDENTIE ALLEGRO

Magazine

┃ 41

RESIDENTIE ALLEGRO - KONTICH Prachtig nieuwbouwproject ALLEGRO te Kontich-Kazerne, bestaande uit twee gebouwen van in totaal 24 studio’s en appartementen, aangevuld met evenveel bergingen en parkeerplaatsen. Het biedt een mix van units met 1- en 2-slaapkamers die telkens over een eigen tuin of terras beschikken. De oppervlaktes schommelen tussen de 53m² en 138,5m². Ver van drukte en toch goed bereikbaar (E19) tussen Antwerpen en Brussel. Hier heeft u alles binnen handbereik in een aangenaam dorp op mensenmaat: warme bakker, keurslager, apotheker en een dokter om de hoek. Allegro biedt nieuw-

bouwappartementen- en studio’s waar u in het heerlijkste comfort kan genieten van alle moderne luxe die u wenst, geheel op maat van uw behoeften en verlangens. De bekende Fietsostrade loodst u makkelijk richting Mechelen of de metropool. En nog een immens voordeel: in geen tijd bent u tevens in de fijne aanpalende gemeenten. Ideaal voor starters alsook voor investeerders: Allegro beoogt een stevig nettorendement van 4%. Zonder zelfs rekening te houden met de toekomstige meerwaarde. Die volgt er wel degelijk als u investeert op deze locatie in de gegeerde Antwerpse Zuidrand. Een nieuw-

bouw zoals Allegro is niet alleen inflatiebestendig door de indexatie van de huurinkomsten. U kunt – zeker bij dit type van project in zo’n rustige, groene en vlot bereikbare buurt met dit groeiend potentieel – zonder enige twijfel rekenen op een zeer interessant meerwaarderendement. En de zogeheten ‘early adopters’ (lees: de vroege kopers) gaan daar als geen ander van profiteren. Investeren in Allegro betekent beleggen in uw toekomst! Misschien tot slot nog een financieel toemaa tje: in Kontich is er een aanvullende gemeentebelasting van 5,7% en 1095 opcentiemen.


42 ┃

Magazine

#TURNHOUT


Kantoor Turnhout

Magazine

┃ 43

TURNHOUT Kempenlaan 32, 3200 Turnhout Ma 9:30u Di 9:30u Wo 9:30u Do 9:30u Vr 9:30u Za 9:30u

-

12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u, 12:30u

14:00u 14:00u 14:00u 14:00u 14:00u op

-

18:00u 18:00u 18:00u 18:00u 18:00u afspraak

014 73 38 82 info@heylenvastgoed.be www.heylenvastgoed.be

“NIEUWE THUIS IN TURNHOUT VOOR HEYLEN VASTGOED.” KANTOOR TURNHOUT Ons vastgoedkantoor in Turnhout is verhuisd! U vindt ons nu in een volledig gerenoveerd pand in de Kempenlaan 32, langs de ring. Zo bereikt u ons vlotter, hebt u parkeerplaats voor de deur en ontvangen we u in een veel ruimer kantoor. Met dank aan Inarto Architecten voor het fantastische resultaat. Zaakvoerders Niko Helsen en Evi Van Rompaey vertellen over het idee achter onze nieuwe stek. Wat is de rode draad door het nieuwe vastgoedkantoor in Turnhout?

NIKO HELSEN ┃ “Licht en ruimte staan centraal. Uit de oorspronkelijke woning haalden we enkele muren weg om een grote, open ruimte te creëren. De aparte kantoren en vergaderruimte gaven we glazen wanden. Zo werkt het personeel in alle privacy en behouden we toch het open karakter van het kantoor. We hebben het pand uitgebreid met een moderne aanbouw in een donkere steen. Tussen oud en nieuw lieten we wat ruimte, zodat er extra daglicht binnenvalt in de bureaus.”

Welke stijl kozen jullie voor het interieur?

EVI VAN ROMPAEY ┃ “Een moderne, strakke stijl gecombineerd met warme elementen. Het kantoor heeft grote vloertegels in betonlook, schrijnwerk in zwart en wit, en verlichting die in het oog springt. Aan de ingang is er een hele ledstrook en boven de bureaus hangen strakke verlichtingselementen van Modular, ook met ledlicht. Dat verbruikt weinig energie en geeft geen warmte af, zoals bij gloeilampen.”

Hoe zorgen jullie ervoor dat de klanten zich direct welkom voelen?

EVI ┃ “Omdat we het strakke interieur aan de ingang hebben verzacht met natuurlijke materialen. We gebruikten hout of houtimitatie en dat geeft meteen een warm gevoel. Ook staan er overal bezoekersstoelen, zodat u zich welkom voelt en zin krijgt om te gaan zitten, een koffie te drinken en een babbeltje te slaan. Die stoelen weerspiegelen de persoonlijke service van Heylen Vastgoed.”

Op welke manier past het vernieuwde gebouw in de omgeving?

NIKO ┃ “De Kempenlaan is een rustige, groene woonader in Turnhout. Het pand stond oorspronkelijk verborgen achter kleine bomen en struiken. Die wilde begroeiing hebben we vervangen door lage beplanting, zodat het kantoor meer uitnodigt om binnen te komen en we toch veel groen bewaren. Het kantoor heeft een groot terras en grasveld achteraan, ideaal voor tuinfeestjes.”

Wat vonden jullie leuk aan het project?

NIKO ┃ “Dat we het vertrouwen en de volledige vrijheid kregen – voor de architectuur, het interieur én de materialen. Ook al was de timing heel erg strak. Ongeveer een jaar geleden zijn we gestart met de voorbereidingen – er ging veel tijd naar de bouwvergunning. In januari zijn we dan echt beginnen te bouwen en op dit moment is het kantoor al in gebruik.”

KOM ZELF EEN KIJKJE NEMEN. KEMPENLAAN 32 IN TURNHOUT, DAAR MOET U ZIJN. TOT BINNENKORT!


#NIEUWBOUW 44 ┃

Magazine


Magazine

┃ 45

NIETS IS ONS TE VEEL OM UW DROOMWONING TE VINDEN OF UW PROJECT TE VERKOPEN. Een nieuwe woning verkopen doet u niet zomaar. Daarom bracht Heylen Vastgoed zijn kennis en expertise samen in een aparte nieuwbouwcel. Én in een nieuwe website: www.nieuwbouwheylenvastgoed.be. Aankoop, verkoop en verhuur werken hand in hand. Ze krijgen ondersteuning van de administratieve, juridische en technische experts van Heylen Vastgoed. Tricia Van Damme neemt u mee op wandel in de nieuwbouwcel. Ik wil een nieuwe woning. Waarom zou ik naar Heylen Vastgoed komen? TRICIA VAN DAMME ┃ “Met onze zeven

kantoren zijn we thuis in de hele provincie Antwerpen. Wilt u een woning in Geel en woont u in Antwerpen? Bespaar u de trip en stap binnen in ons kantoor in het centrum van Antwerpen. De twee kantoren werken nauw samen om u verschillende woningen voor te stellen uit ons constante aanbod van zevenhonderd panden. Zo vindt u zeker uw droomwoning. We nemen u al het papierwerk uit handen en bereiden uw dossier voor de notaris voor. En wilt u uw huidige woning verkopen of verhuren? Ook dat doen we voor u.” En waarop mag ik rekenen als projectontwikkelaar?

“Dankzij onze aanwezigheid in de hele provincie en ons woningaanbod hebben we honderden opdrachtgevers. Negen op de tien daarvan zijn op zoek naar een nieuwe woonst. Velen zoeken hun droomwoning op de nieuwbouwmarkt. Stuk voor stuk zijn dat potentiële kopers.” “We houden u op de hoogte over elke stap in de verkoop en over onze contacten met uw kandidaat-kopers. Zo weet u exact wie geïnteresseerd is, wanneer we met elke potentiële koper gebeld en persoonlijk gepraat hebben, en wie wanneer uw woningen bezocht heeft. We trekken ook alle reclameregisters open met mailings, advertenties, events en een projectbrochure.”

“Daarnaast zetten we uw project in de kijker op www.nieuwbouwheylenvastgoed. be. Niet op een gewone pagina. Wel op een eigen website genoemd naar uw project, met daarop alle details. De uiteindelijke verkoop? Die ronden we zelf af. Zo houdt u uw handen vrij voor ander werk.”

“WE WETEN SNEL OF WE EEN MATCH VINDEN TUSSEN UW VRAAG ALS KOPER EN HET AANBOD. EN ALS PROJECTONTWIKKELAAR KRIJGT U ADVIES OM UW AANBOD MET DE VRAAG TE MATCHEN.” Wat is jullie geheim om mijn droomwoning te vinden of mijn project verkocht te krijgen?

“Dankzij onze jarenlange ervaring en onze voeling met de streek kennen we de markt. We matchen snel uw vraag met het aanbod. Of uw aanbod met de vraag. We weten perfect welke woningen het beste aan uw verwachtingen als koper voldoen. En als projectontwikkelaar of aannemer krijgt u van ons advies over die verwachtingen van de kopers. Zo bouwt u de juiste woning met de juiste indeling, oriëntatie en waarde op de juiste locatie.” KOPER OF PROJECTONTWIKKELAAR: HEYLEN VASTGOED NEEMT U ALLE WERK UIT HANDEN.

WWW.NIEUWBOUWHEYLENVASTGOED.BE NIEUWBOUW@HEYLENVASTGOED.BE


#’T JACHTHUYS 46 ┃

Magazine

Project ‘t Jachthuys

‘T JACHTHUYS - RAVELS Kleinschalig, in het centrum gelegen nieuwbouwproject genaamd “‘t Jachthuys” met achterliggende garages en kelderbergingen.

De LAATSTE 3 appartementen, waarvan 1 dakappartement, elk met 2 slaapkamers en een terras hebben een opp. van 94 m² en 85 m². Twee appartementen kunnen nog naar wens ingericht worden. De terrassen

uitkijkend over de tuinen van de achterliggende woningen hebben een opp. van 10 - 14 en 35 m².


Woonkrediet

Magazine

┃ 47

IN DE BAN VAN HET WOONKREDIET Als u een woning koopt, kunt u er meestal niet omheen: de hypothecaire lening. Bereid uw bezoek goed voor, maak een afspraak bij meerdere banken en laat u vooral niets wijsmaken.

HUISWERK: TEL UW GELD Bereken hoeveel u nodig hebt

Hoeveel gaat u lenen? Hou bij dat rekensommetje rekening met álle kosten: prijs van de woning, bijkomende aanschafkosten zoals het ereloon van uw notaris en budget voor renovatiewerkzaamheden of nieuwe meubels. Opgelet: uw bank verwacht dat u 15 tot 20 procent zélf kunt financieren. Bereken welke aflossing haalbaar is

De gouden regel in de woonfinanciering is dat uw maandelijkse afbetaling niet meer dan een derde van uw inkomen mag bedragen. Al treden heel wat jonge kopers die regel intussen met de voeten. Weet in ieder geval dat u als koppel het best 1200 euro overhoudt van uw inkomen, als alleenstaande 1000 euro. Zo houdt u uw lening draaglijk, ook als het financieel wat moeilijker gaat.

BIJ DE BANK: LEES DE KLEINE LETTERTJES

Variabele of vaste rentevoet?

Nu de rente zo laag staat kiest u het best voor een vaste rentevoet. Het percentage blijft constant, u weet dus op voorhand hoeveel interesten u moet betalen. Een variabele rentevoet volgt de evolutie van de index – minstens jaarlijks en maximaal vijfjaarlijks.

Kijk goed rond!

Veel banken geven een lagere interestvoet als u bij hen ook een zichtrekening opent en een schuldsaldoverzekering, brandverzekering of woonverzekering afsluit. Laat u geen zand in de ogen strooien. Uw schuldsaldoverzekering kan soms duizenden euro’s duurder zijn dan bij een andere verzekeraar, en dan blijft er niets over van die korting. Informeer dus zeker bij meerdere banken en verzekeraars.

Welke looptijd?

Als u weet hoeveel u moet lenen en welke maandelijkse aflossing haalbaar is, dan weet u ook hoeveel jaar u zult moeten afbetalen. Hoe langer u leent, hoe meer interesten u betaalt. Looptijden variëren tussen de tien en de dertig jaar. De gemiddelde duur schommelt rond de twintig jaar. Schuldsaldoverzekering?

Heel waarschijnlijk brengt uw bank ook de schuldsaldoverzekering ter sprake. Die beschermt uw nabestaanden als u overlijdt vóór uw lening helemaal is terugbetaald. De verzekering betaalt in hun plaats het resterende bedrag terug aan de bank. U kunt de verzekeringspremie in één keer betalen, gespreid over twee derde van de looptijd of gespreid over de hele looptijd.

TIP: ONTDEK DE GOEDKOOPSTE LENINGEN VAN HET MOMENT OP WWW.SPAARGIDS.BE.

WEETJES ● Momenteel betaalt 72 procent van de Vlamingen een woonlening af. ● 18- tot 34-jarigen betalen maandelijks gemiddeld 1216 euro af, bij de 50-plussers is dat 655 euro. ● In het eerste trimester van 2017 werden er in heel België 62.000 hypotheekleningen afgesloten, goed voor 7,7 miljard euro.


48 ┃

Magazine

Waarde van uw woning

HOEVEEL IS UW WONING WAARD? Geef toe: eigenlijk wilt u wel eens weten hoeveel uw woning waard is. U kunt zelf een gokje wagen, of nog beter: een beroep doen op een specialist. Want de waarde van uw woning hangt af van tientallen factoren. Zo wordt de waarde van uw woning bepaald ● Buurt: ligt uw woning dicht bij winkels, bushaltes en scholen? Dat heeft een positief effect op uw marktwaarde. Maar hebt u geurhinder, geluidsoverlast of verkeersdrukte? Dan gaan er weer wat puntjes af. ● Ligging: woningprijzen zijn afhankelijk van de gemeente, de provincie of het gewest. Daarom wordt je huis of appartement vergeleken met soortgelijke panden in de buurt. Zo zijn steden duurder dan het platteland en schommelt de prijs naargelang de vraag. ● Woning: bewoonbare oppervlakte, aantal slaapkamers en aanwezigheid van een tuin. Gebruikte bouwmaterialen, logische indeling en isolatiewaarden. Al die elementen doen wat met uw prijs. De expert berekent de heropbouwwaarde. Dat is het bedrag dat nodig is om uw huis in dezelfde staat op dezelfde plek te herbouwen. ● Staat van uw woning: op uw woning komt uiteraard sleet als u er een tijdje in woont. Daarom houdt de expert rekening met de leeftijd van de woning, afwerking en mankementjes. ● Perceel: last but not least is ook de oppervlakte van uw grond cruciaal. Met daarbij de oriëntatie van uw woning op het perceel en de soort bebouwing: open, halfopen of gesloten.

Correcte waarde crucialer dan ooit

De vastgoedprijzen stijgen en de bank wordt steeds strenger als het over leningen gaat. Van het maximale leenbedrag wijken ze geen millimeter af. Daarom zoeken potentiële kopers veel gerichter naar een woning die precies binnen hun budget én hun wensen past. Biedt u uw woning aan tegen een te hoge verkoopprijs, dan concurreert u met woningen die bijvoorbeeld beter gelegen zijn of nauwkeuriger afgewerkt. En valt u al snel uit de gratie van de kieskeurige zoeker. Gratis vastgoedcheck van Heylen Vastgoed

Om de waarde van uw woning te berekenen, komt onze expert op locatie. Hij meet alles digitaal op, neemt foto’s en bestudeert de bouwplannen. Al zijn bevindingen komen in een gedetailleerd schattingsverslag. Doordat we zo veel woningen verkopen én thuis zijn in de hele provincie schatten we de marktwaarde correct in. Dat is uw garantie op een vlotte verkoop. WWW.HEYLENVASTGOED.BE/VASTGOEDCHECK

VRAAG UW VRIJBLIJVENDE VASTGOEDCHECK VIA WWW.HEYLENVASTGOED.BE/ VASTGOEDCHECK OF STAP BINNEN IN EEN VAN ONZE KANTOREN.


F O N E P O K E O T V M G O N I D R N E EDE INVEST GE IO E N E E EEN G

Dan zoeken wij graag met u mee, naar de juiste verkoper of ver overeenkomst. Hoe we dat doen? Via onze nieuwe tool ‘U ZOEK doelgericht en efficiënt uw zoekcriteria invullen. Met UW gegevens 7 kantoren in Antwerpen, Geel, Herentals, Lier, Mechelen, Oostmalle

database van ruim heel de provincie. Zo kunnen we u met de hand niet lang zal hoeven te wachten tot we u contacteren met goed n naar een zoveelste zoekertjessite, zijn er andere websites. Maar ind

blijf dan niet langer alleen zoeken en schrijf u meteen in op

ANTWERPEN I GEEL I HERENTALS I LIER I MECHELEN I OOSTMALLE I TURNHOUT

w


#HERTEVELDEN 50 ┃

Magazine

Project Hertevelden

PROJECT HERTEVELDEN - ARENDONK Prachtig nieuwbouwproject HERTEVELDEN te Arendonk biedt een combinatie van modern, comfortabel wonen met een hedendaagse en tijdloze architectuur op een centrale locatie en alle modern comfort en privacy. Het project bestaat uit 11 appartementen, 3 penthouses en 5 eengezinswoningen, aangevuld met parkeerplaatsen, kelder- en fietsenbergingen. Alle appartementen beschikken over een eigen tuin en/ of terras.

Residentie Hertevelden is centraal gelegen nabij het centrum van Arendonk, met alle voorzieningen in de buurt, vlotte bereikbaarheid en goede ontsluiting naar omliggende gemeenten. Het project bestaat enerzijds uit 2 gebouwen met ruime appartementen, waarvan 3 appartementen met 1 slaapkamer, 7 appartementen met 2 slaapkamers en 3 penthouses met 2 tot 3 slaapkamers. ‌. De ondergrondse parkeergarage beschikt over 28 parkeerplaatsen, 18 privatieve kelderbergingen en een af-

sluitbare fietsenstalling. Alle wooneenheden worden hoogwaardig afgewerkt met kwaliteitsvolle, duurzame materialen en volgens de laatste nieuwe normen zodat u zeker kan zijn van een energiezuinig verbruik. Daarnaast beschikt u over de mogelijkheid de afwerking naar eigen wensen en smaak mee te bepalen.


Magazine

┃ 51

ER R U H E T F O E T N R LA KEORPIE O E O T V M G O N D N E GEDE INVEST IO E N E E G EEN

Dan zoeken wij graag met u mee, naar de juiste verkoper of verhuurder én met de correcte overeenkomst. Hoe we dat doen? Via onze nieuwe tool ‘U ZOEKT’, kan u op onze website doelgericht en efficiënt uw zoekcriteria invullen. Met UW gegevens die we verzamelen via onze 7 kantoren in Antwerpen, Geel, Herentals, Lier, Mechelen, Oostmalle en Turnhout bezitten we een database van ruim heel de provincie. Zo kunnen we u met de hand op het hart beloven dat u niet lang zal hoeven te wachten tot we u contacteren met goed nieuws. Voor wie op zoek is naar een zoveelste zoekertjessite, zijn er andere websites. Maar indien u zoekt naar vastgoed, blijf dan niet langer alleen zoeken en schrijf u meteen in op www.heylenvastgoed.be

ANTWERPEN I GEEL I HERENTALS I LIER I MECHELEN I OOSTMALLE I TURNHOUT

www.heylenvastgoed.be