Page 1


4


5

Negen nieuwe stadsvilla’s Wonen aan de rand van de duinen, als onderdeel van één van de grootste en meest bijzondere rijksmonumenten van ons land. De grandeur van de 19e eeuw, gecombineerd met de luxe van nu. Het Carré van Bloemendaal ligt op een unieke plek midden in de natuur. Hier kunt u idyllisch wonen in het groen, in een gezellig dorp op steenworp afstand van het stadscentrum van Haarlem en per trein slechts twintig minuten van Amsterdam CS of de Zuidas. Met de nieuw te realiseren woningen wordt het Carré gesloten en de renovatie van project Carré van Bloemendaal afgerond. De negen woningen betreffen negen ruime stadsvilla’s met een woonoppervlakte van 180 tot 230 vierkante meter en sluiten in stijl aan op het monument. De woningen hebben een voor-, zij- en achtertuin dan wel terras op het westen en per woning zijn twee parkeerplaatsen inbegrepen.


6


inhoud Wonen in het groen

8

De gezelligheid van een dorp

9

Onbezorgd opgroeien

13

Kroonjuweel in een tijdloos landschap

16

Herontwikkeling en transformatie

18

Vier typen ruime stadsvilla’s

23

7


wonen in het groen CarrĂŠ van Bloemendaal is onderdeel van Park Brederode, een vallei tussen oude en jonge duinen. In uw achtertuin ligt Nationaal Park Zuid-Kennemerland, een gevarieerd natuurgebied van maar liefst 3800 hectare met een rijke flora en fauna. Hier vindt u bossen met eeuwenoude eiken, meren vol vogels en duintoppen met fantastische vergezichten.

8

Park Brederode heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan waarbij veel aandacht is geweest voor landschappelijke inpassing van de verschillende deelprojecten. Het resultaat is een parkachtig landschap waarin het schitterend wonen is.


IJmuiden

Driehuis Santpoort-Noord GOLFCLUB

NOORDZEE

Nationaal park Zuid-Kennemerland

Spaarnwoude

Santpoort-Zuid

HC BLOEMENDAAL OPENLUCHTTHEATER CAPRERA

Spaarndam

Bloemendaal

GOLFCLUB

Bloemendaal aan Zee

PIM MULLIER SPORTCENTRUM IJSBAAN

Overveen

A9

Spaarnwouder Houtrak GOLFCLUB

9 Zandvoort

Haarlem

GOLFCLUB

De gezelligheid van een dorp Binnen een paar minuten staat u in het centrum van Bloemendaal. In de gezellige dorpsstraat vindt u een diversiteit aan winkels, kroegen, koffietentjes en restaurants. In slechts tien minuten bent u in het centrum van Haarlem, de leukste winkelstad van Nederland. Bovendien de enige stad in ons land met meer restaurantstoelen dan inwoners. Amsterdam Centrum bereikt u met de trein in twintig minuten. Ook Schiphol is goed en snel bereikbaar.


10


11


12


Onbezorgd opgroeien Park Brederode en omgeving is voor kinderen een veilige plek om op te groeien. Hutten bouwen in het bos, struinen door de duinen en bij mooi weer op de fiets naar het strand, lekker met het hele gezin eten bij ĂŠĂŠn van de gezellige strandtenten. Het dorp Bloemendaal telt maar liefst vijf basisscholen; van rooms-katholiek tot openbaar. Daarnaast is er in de omgeving een ruim aanbod aan goed aangeschreven middelbare scholen van alle niveaus. 13

Sportieve omgeving Bloemendaal is een sportieve gemeente met tal van sportclubs, waaronder tennis, voetbal, hockey en cricket. Voor schaatsliefhebbers: de Haarlemse ijsbaan ligt op slechts enkele minuten afstand. Het nabijgelegen Bloemendaal aan Zee biedt watersportmogelijkheden, zoals golf-, wind- en kitesurfen en catamaranzeilen. In de Kennemerduinen kunt u heerlijk wandelen, paardrijden, fietsen of hardlopen. Hardloopschoenen aan, en vanuit uw huis rent u zo de natuur in.

Cultuur in Caprera Voor liefhebbers van kunst en cultuur heeft Bloemendaal ook het nodige te bieden, zoals een bibliotheek, muziekschool, de Zocherlounge en een openluchttheater. Bij Caprera kunt u op een zwoele zomeravond, onder het genot van een drankje, genieten van een concert, cabaret, dans of toneel. Na afloop bent u in vijf minuten fietsen thuis.


14


15


Kroonjuweel in een tijdloos landschap In 1848 verrees, midden in de Bloemendaalse natuur, het hoofdgebouw van Provinciaal Ziekenhuis Meer en Berg. Het carrévormige hoofdgebouw van de kliniek werd voltooid naar het ontwerp van J.D. Zocher jr. De Haarlemse landschapsarchitect, die koos voor een statige, neoclassicistische stijl, tekende eveneens voor het omringende landschapspark. Zo werden gebouw en omgeving één.

16

Veel van het gebouw en later gerealiseerde omliggende gebouwen zijn inmiddels verdwenen, maar het hoofdgebouw staat nog altijd trots overeind. Na jaren van leegstand is het monumentale pand klaar voor een nieuwe fase in zijn rijke historie. Het rijksmonument krijgt een nieuw leven, waarbij de historische grandeur van het gebouw en de omgeving in ere wordt hersteld. In de statige stijl die Zocher 170 jaar geleden voor ogen had. Engelse landschapsstijl J.D. Zocher jr. is telg van een beroemde architectenfamilie. Tot zijn dood in 1870 ontwierp hij tal van landhuizen en parken, waaronder de Haarlemmerhout, het Amsterdamse Vondelpark en de tuin van Paleis Soestdijk. Zocher jr. wordt gezien als de belangrijkste vertegenwoordiger van de Engelse landschapsstijl in Nederland. Sporen uit het verleden Niet alleen het monumentale pand ademt historie. Dat geldt eveneens voor het omringende Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een indrukwekkend landschap vol sporen uit het verleden, waaronder overblijfselen van eeuwenoude nederzettingen. In de 17e eeuw ontdekten ook rijke Amsterdamse kooplieden deze prachtige omgeving. In de bosrijke binnenduinen legden ze luxueuze buitenverblijven aan. De stadse drukte inruilen voor de Bloemendaalse natuur; al sinds de Gouden Eeuw een beproefd recept.


17


18

herontwikkeling en transformatie Bij de herontwikkeling van Carré van Bloemendaal is door zowel de architect als de landschapsarchitect lang stilgestaan bij het ontwerp van de buitenruimte. De nieuwe entreezijde van het hoofdgebouw wordt de westzijde. Daarom wordt deze voormalige achterzijde landschappelijk geaccentueerd. Als middel is gekozen voor een aantal lange rijen, bloeiende sierkersen. Via een poort in de westelijke entree bereikt de bewoner het binnenplein. Dit plein krijgt een carré van leibomen, die de vorm van het hoofdgebouw accentueert en door de schermwerking van de leibomen ook privacy biedt aan de privé-tuinen en de entrees van de woningen, die beiden grenzen aan het binnenplein. Alle tuinen worden omzoomd door hagen. Het plein wordt geheel in straatbaksteen uitgevoerd. De monumentale, grote Plataan wordt opgenomen in het plein. De pleinvloer wordt door middel van een assenkruis in vieren verdeeld. Op deze vier delen worden de auto’s geparkeerd. Het assenkruis wordt geaccentueerd door een ritme van haagblokken en leibomen, die de looplijnen van de assen aanduiden. De landschappelijke as legt een relatie tussen het binnenplein en het hoofdgebouw en biedt door middel van een tweetal vista’s zicht op het omringende parklandschap.


19


20


21


41

40

39

36

22

0

10

20

30 m.

35

34

33

32

31


vier typen ruime stadsvilla’s Nieuwbouw als onderdeel van een rijksmonument is wonen in het beste van twee werelden. Het comfort en gemak van een nieuwbouwwoning en de ambiance die alleen kan worden bereikt door een rijke historie. De negen stadsvilla’s kenmerken zich door hun ruime opzet van 180 tot 230 vierkante meter en positie direct in het groen. Alle woningen zijn standaard voorzien van een kamerindeling; badkamer; twee toiletten, alle benodigde installaties zoals luchtafvoer en centrale verwarming. U heeft zelf de hand in de afwerking; een openhaard, misschien een tweede badkamer; de keuken; de vloeren maar ook het schilderwerk kunnen in eigen beheer en naar eigen wens worden ingevuld. Zo ontstaat uw eigen woning. Alle woningen hebben hun eigen kwaliteiten; de positie in het park; de zonligging; de tuin. De hoekwoningen hebben zelfs rondom terrassen met avondzon. We nodigen u uit om aan de hand van de koperstekeningen uw gedroomde indeling te maken!

23


24


25


C.V. C van Bloemendaal

Hulsker architecten B.V.

Hosper nl B.V.

IAAY | It’s all around you

PUUR Makelaars

Hendrik Figeeweg 1

Schotersingel 8

Kinderhuissingel 1d

Hendrik Figeeweg 1

Bloemendaalseweg 123-B

Hal 2, Unit 7

2021 GE Haarlem

2000 CE Haarlem

Hal 2, unit 15A

2061 CH Bloemendaal

2031 BJ Haarlem

023 52 644 76

023 53 170 60

2031 BJ Haarlem

023 54 109 05

023 74 100 65

023 74 100 63

info@cvanbloemendaal.nl

info@slangenhulsker.nl

info@hosper.nl

info@iaay.nl

nieuwbouw@puurmakelaars.nl

www.cvanbloemendaal.nl

www.slangenhulsker.nl

www.hosper.nl

www.iaay.nl

www.puurmakelaars.nl

Voorbehoud/Disclaimer Aan de gehele of gedeeltelijke inhoud van deze brochure, de bijlagen en van de projectwebsite kunnen geen rechten worden ontleend. Deze brochure, de website en eventuele andere informatie, zoals (maar niet beperkt tot) de perspectieftekeningen, computerbeeld en of animaties, artist’s impressions, indelingsschetsen, maatvoeringen, achtergronden zijn bedoeld om geïnteresseerden in het project een globaal inzicht en een voorlopige indruk te geven hoe het project en de omgeving eruit zal kunnen zien; een en ander zonder dat dit verbindend is of tot verbindende verwachtingen kan leiden en zonder dat daaraan rechten kunnen worden ontleend. Hetzelfde geldt voor de materialen, kleurstellingen en voorzieningen die blijken uit de presentaties of maquettes. Deze brochure, de bijlagen en de website zijn dus geen contractstukken en bevatten geen daarmee gelijk te stellen informatie. Het opgenomen beeldmateriaal kan onderhevig zijn aan wijzigingen die al dan niet door opgave van de Welstandscommissie en de afdeling vergunningen van de gemeente Bloemendaal door de ontwikkelaar en/of de aannemer in het plan worden aangebracht.


Carré van Bloemendaal Fase 2  

De nieuwbouw aan de duinzijde vormt straks de kroon op de realisatie van het totale project. Het aanbod omvat 3 drie-onder-één-kap villa’s....