Page 1

Proširite granice

PROIZVODI ZA ŠUMU I BAŠTU 2013


NASLEĐE I RAZVOJ

300 godina iskustva …

Ovde u Husqvarni, naša želja za najboljim se nije promenila poslednjih 300 godina, ali razmišljanje jeste zahvaljujući našoj saradnji i sa šumarskim profesionalcima i sa kućevlasnicima. Pomoću vrhunske konstrukcije i odlika, nastavljamo da obezbeđujemo mašine koje završavaju i najzahtevnije poslove. Kao Husqvarna korisnik možete očekivati visoke performanse i pouzdanost, kao i najnoviju tehnologiju koja završava svaki zahtevan posao sa lakoćom i udobnošću.


...suoÄ?avanja sa izazovima danaĹĄnjice.


Inovacija robotskog košenja travnjaka.

Na čelu inovacija i tehnologije. Izuzetna konstrukcija i napredno razmišljanje je ono što stavlja Husqvarna mašine kao izbor broj jedan za korisnike u celom svetu. Godine iskustva u preciznoj mehanici i proizvodnji, u kombinaciji sa inovativnim pristupom za istraživanje i razvoj su održali Husqvarnu na čelu inovacija kod proizvoda. Danas, kosačice, traktorske kosačice i šumarski Husqvarna proizvodi i dalje ispunjavaju zahteve njihovih korisnika u celom svetu.

Moćni akumulatorski Husqvarna proizvodi.


Motorne testere

6

Predlozi za košenje travnjaka

10

Robotske kosačice

12

Kosačice

16

Rajderi

18

Pregled asortimana proizvoda

21 – 24

Traktorske kosačice

26

Priključci za rajdere i traktorske kosačice

28

Kosačice sa obrtanjem u mestu

29

Bacači snega

30

Motorne kose, trimeri i šumski čistači

32

Zaštitna odeća

36

Šumarska oprema

38

Makaze za živu ogradu

40

Duvači / Kultivatori

42 – 43


MOTORNE TESTERE

Daje vam snagu za bolje performanse. Mi slušamo i učimo i tako stvaramo naš asortiman motornih testera sa funkcijama koje su zasnovane na stvarnim potrebama. U stvari, naš razvoj se nikada ne zaustavlja, kao ni naša saradnja sa profesionalnim šumarskim radnicima koji rade sa našim mašinama. Poboljšavamo konstrukciju i funkcije iz godine u godinu kako bismo obezbedili ultimativne mašine snagom, performansama i pouzdanošću koje završavaju posao za koji su izrađene.

SIROVA SNAGA

OPTIMALNE PERFORMANSE

X-TORQ ® Tehnologija motora X-Torq® ima veliki obrtni momenat i smanjuje potrošnju goriva do 20 % i emisiju izduvnih gasova do 75 %.

AUTOTUNE ™  Automatski fino podešava motor za optimalan rad na osnovu temperature, vrste goriva, stanja filtera itd.

TRENUTNO UBRZ

ANJE

REVBOOST ™  Daje posebnu brzinu lancu za kratko vreme pri maksimalnim obrtajima – za efikasno okresivanje.


Pogledajte film o 560 XP® i vidite motornu testeru na delu. Preuzmite besplatni QR čitač na svoj smart telefon i skanirajte kod.

Šta dobijate. I kako to postižemo. startovanje bez problema

SMART START ®  Motor i starter su konstruisani tako da se mašina startuje brzo, sa minimalnim naporom. Otpor u užetu za paljenje je smanjen do 40 %.

duži rad

AIR INJECTION ™  Centrifugalni sistem za pročišćavanje vazduha za smanjeno habanje i duže radno vreme između čišćenja filtera. Moći ćete da radite duže smene.

udobno rukovanje

LOW VIB ®  Efikasni prigušivači upijaju vibracije i tako smanjuju naprezanje korisnikovih ruku i dlanova. Za udobniji rad.

MOTORNE TESTERE | 7


MOTORNE TESTERE ZA SVE VRSTE ZADATAKA

Za stalnu profesionalnu upotrebu.

Kada se traže snaga, performanse i najviši nivo efikasnosti, naš asortiman najnaprednijih motornih testera će isporučiti sve to i mnogo više. Sa karakteristikama koje odgovaraju dugim, zahtevnim smenama za drvoseče i šumare sa punim radnim vremenom. Motorne testere XP ® su opremljene svim najnovijim karakteristikama kako bi se maksimizovale peformanse u svakoj situaciji. Air Injection™ održava motor čistim, tehnologija Low Vib® smanjuje vibracije i čini mašinu posebno fleksibilnom, a AutoTune™ obezbeđuje da motor radi optimalno u svim vremenskim uslovima.

HUSQVARNA 560 XP ® 59,8 cm³, 3,5 kW, dužina mača 33–60 cm, 5,6 kg. RevBoost™,  AutoTune™,  Air Injection™,  X-Torq® i Low Vib®. Dostupna sa grejačima ručki i karburatorom.

vrhunska oprema

Opremite se kao profesionalac.

Husqvarna unosi savremeni kroj u zaštitnu odeću da bi se povećala udobnost i bezbednost. Materijali se koriste zbog njihove tehnološke naprednosti i velike izdržljivosti. Uvek koristite odobrenu zaštitnu opremu kada radite sa motornom testerom. Pročitajte više o šumarskim Husqvarna dodacima na str. 39.


Pogledajte sve modele na srednjim stranicama Saznajte više na husqvarna.com/rs

Povremena profesionalna upotreba. Moćne, robusne i idealne za komercijalno vešte korisnike kao što su preduzimači i opštinski radnici. Naš asortiman profesionalnih motornih testera je prepun odlika za bolje performanse koje su savršene za kraće radne smene.

Višenamenska upotreba. Lake za paljenje i upravljanje, idealne za one koji ređe seku. Konstruisane da se snalaze sa mnoštvom zadataka za sečenje, što ih čini idealnim za okresivanje, obaranje drveća i spremanje drva za ogrev. I zahvaljujući motoru X-Torq®, rad postaje udobniji.

Povremena upotreba. Ove motorne testere pružaju odlične performanse sečenja, lake su za startovanje i poseduju karakteristike koje čine vaš rad udobnim i fleksibilnim. Njihov udoban rad i fleksibilnost ih čini idealnim za lako sečenje, uključujući manja stabla i drva za ogrev.

INOVATIVNE NOVOSTI

100% Husqvarna performanse bez kapi benzina.

Serija Husqvarna Battery predstavlja nešto novo: benzinske performanse u akumulatorskoj motornoj testeri koja vam pruža unikatnu kombinaciju velike efikasnosti i čistog rada. Istovremeno eliminiše direktno ispuštanje gasova i daje vam mašine sa manje buke, vibracija i manje održavanja.

MOTORNE TESTERE | 9


Odgovor na vaše potrebe za košenjem travnjaka. Kada tražite kosačicu, postavljaćete puno pitanja, a mi imamo veliki asortiman mašina za košenje trave koji će odgovoriti na sve. Od samohodnih kosačica do mašina za vožnju, različitih metoda košenja i dodataka koji vam daju veću raznovrsnost za korišćenje tokom cele godine. Pre svega, izbor Husqvarne znači da možete biti sigurni da kupujete mašinu koja ne samo da ispunjava vaše zahteve, već poseduje i kvalitet da radi za vas godinu za godinom.

Tradicionalno košenje je postalo lakše. Onima koji su odlučili da uzmu kosačicu na guranje, možemo da ponudimo asortiman kosačica koje odgovaraju različitim tipovima travnjaka i ljudima koji ih koriste. Ako želite raznovrsnost metoda košenja, sistem košenja 3 u 1 je dostupan kod velikog broja naših mašina. I budući da razumemo da je svaki travnjak drugačiji, naći ćete mašinu koja ima sve karakteristike koje su vam potrebne za savršene rezultate, a koja vam istovremeno olakšava život i čini rad prijatnijim.

Uživajte u fantastičnim rezultatima košenja ne pomerajući ni mali prst. Ako ste oduvek želeli baštovana, sada ga možete imati sa Husqvarna Automower ® -om, prvom robotskom kosačicom i još uvek nespornog prvenca u tehnologiji i performansama. Sposobna je da radi non-stop, svakog dana, ostavljajući vas da razmišljate o drugim stvarima znajući da ćete uživati u divnim rezultatima zdravog i dobro održavanog travnjaka.


Vaš radnik u bašti. Najbolje za vašu baštu. Ako želite da uživate u vožnji dok lako obilazite svaku prepreku, Husqvarna Rajder je kosačica za vas. Ima puno funkcija koje će završiti posao. Zglobno upravljanje daje Rajderu lako okretanje i pokretljivost, kao i mali prečnik okretanja. Napred postavljena rezna glava olakšava dosezanje do problematičnih mesta. Može da kosi ispod grmlja i pored ograde bez ikakvih problema.

KOSAČICA

Sa visokokvalitetnim performansama i jednostavnim rukovanjem, naše Husqvarna traktorske kosačice omogućavaju raznovrsnost u radu u bašti. Širok asortiman dodataka i ugrađeni izbor metoda za košenje daju našim traktorskim kosačicama odličnu upotrebljivost. Idealne za efikasnu negu travnjaka i razne zadatke oko imanja. Husqvarna traktori mogu da se opreme prikolicama, rastresačima, bacačima snega i sa još mnogo toga što ih pretvara u radnike u bašti tokom cele godine.

AUTOMOWER ® RAJDER TRAKTOR

Vrhunska pokretljivost Raznovrsni sistemi košenja Sakupljač BioClip ® Korišćenje tokom cele godine Na akumulatorski pogon

PREDLOZI ZA KOŠENJE TRAVNJAKA | 11


robotske kosačice

Vođa u robotskom košenju. Inspirisana time kako ovce pasu, po malo, svo vreme po slučajnom obrascu. Husqvarna Automower® robotska kosačica je konstruisana da pruži savršen travnjak, dok vi – ne radite ništa. Zavisno od vaših potreba i veličine travnjaka, naći ćete model Husqvarna Automower® koji je ne samo pouzdan, nego može i da se snađe sa složenim baštama i da isporuči savršene rezultate uz minimum nadzora. U stvari, nakon 20 godina konstruisanja i poboljšavanja, Husqvarna Automower® je sada dostupan u svojoj trećoj generaciji sa više naprednih funkcija nego ikada.

BEZBEDNOSNI PROTOKOLI

N SAVRŠENO POKOŠE K TRAVNJA

Zaštita od krađe / GPS-kontrola Opremljene sistemom za zaštitu od krađe na nekoliko nivoa, što povećava zaštitu kosačice.

KOSI PO SLUČAJNOM OBRASCU  Bolji rezultati košenja po, naizgled, slučajnom obrascu. Kosi malo po malo, svo vreme odstranjujući potrebu za sakupljanjem odrezaka.

A EKOLOŠKI OSVEŠĆEN

Bez direktnog ispuštanja gasova / mala emisija buke  Kosi travu ne proizvodeći štetne izduvne gasove i sa smanjenom emisijom buke – idealne za stambene oblasti, kao i za ispod prozora spavaće sobe.


Šta dobijate. I kako to postižemo. BEZ MUKE

DIVNI REZULTATI

Automatsko punjenje  Robot zna kada treba da se napuni. Kada se to desi, automatski se vraća na stanicu za punjenje bez nepoželjnog stvaranja tragova.

JEDINSTVENO KOŠENJE  Tri sečiva oštra kao žilet za čiste rezove. Manji odresci znače bolje đubrenje, odlične rezultate košenja bez mahovine i manju potrošnju energije.

Odredite sami svoje radno vreme

PROGRAMIRANJE  Vi odlučujete da li želite da robotska kosačica kosi travnjak tokom celog dana, 7 dana u nedelji.

Robotske kosačice | 13


robotske kosaĊice za sve VRSTE travnjaka

Kako će vaš Husqvarna Automower® kositi po bašti. Posmatrajte svoju Husqvarna Automower ® robotsku kosačicu kako se penje po brdima i nagibima do 35%. Sa svojim senzorima će kositi oko stabala, žbunja, pa čak i leja sa cvećem, a kiša je ne zaustavlja. I postavljanje je lako. Kada isplanirate površinu za košenje i postavite ogradnu žicu, vaš Automower ® je spreman da vrši svoje dužnosti u bašti. A onda, kada je vreme za punjenje, žica za navođenje pomaže mu da nađe stanicu za punjenje. Bezbednost nije problem, podignite ili navalite mašinu i sečiva se automatski isključuju.

Za instalaciju i više saveta za košenje bez problema, pogledajte Husqvarna Automower® na delu.

iskoristite maksimalno svoj Automower®

Inteligentni dodaci. Nosači za zid, meke torbe za nošenje, komunikacijski uređaji GPS, kompleti sa četkama za točkove za nagibe, pojačivač signala i još mnogo toga. Naš asortiman pametne opreme ne samo što pomaže prilikom pripreme, nego će vam pomoći i da personalizujete vašu mašinu da bude zabavna za korišćenje, i zašto ne biste odabrali sjajno kućište iz kolekcije boja za Automower ®?


Pogledajte sve modele na srednjim stranicama Saznajte više na husqvarna.com/rs

Husqvarna Automower® je i dalje na čelu robotskog košenja. Automower ® 265 ACX. Vrhunske performanse za zaista velike površine, veća brzina košenja i ultrazvučni senzori. Opremljena uređajem za praćenje GPS i funkcijom za komunikaciju SMS-om. Površina: 6.000 m2 +/- 20 %. Sposobnost za nagibe: Do 35 % .

Automower ® 220 AC / 230 ACX / Solar Hybrid. Za veće travnjake, Automower® 220 AC. Površina košenja: 1.800 m2 +/- 20 %. Sposobnost za nagibe: Do 35 % . Automower® 230 ACX sa duplom žicom za navođenje pogodan za veće i složenije travnjake. Površina: 3.000 m2 +/- 20 %. Sposobnost za nagibe: Do 35 % . Automower® Solar Hybrid. Solarna ploča i punjenje za akumulator. Opremljena uređajem za praćenje GPS i funkcijom za komunikaciju SMS-om. Površina: 2.200 m2 +/- 20 %. Sposobnost za nagibe: Do 35 % .

Novo!

Automower® 305 / 308. Automower® 305 je savršen za manje travnjake. Površina: 500 m2 +/- 20 %. Sposobnost za nagibe: Do 25 %. Kompaktan Automower® 308 daje veću sveukupnu produktivnost. Površina: 800 m2 +/- 20 %. Sposobnost za nagibe: Do 25 %.

KOŠENJE TRAVNJAKA POSTAJE PAMETNIJE

Aplikacija za iPhone i GPS. Besplatna aplikacija Automower® za iPhone će vas sprovesti kroz funkcije i omogućiće vam da nađete optimalni model Husqvarna Automower® za svoju baštu. Dobićete i pomoć za instalaciju, a kada je postavite, možete koristiti funkciju GPS za upravljanje svojom mašinom.

Robotske kosačice | 15


kosačice

Kosačica za zahtevne travnjake i čestu upotrebu. Sve naše kosačice su konstruisane da pruže najveće performanse i efikasnost sa promišljenim ergonomskim rešenjima. Imaju motore sa visokim specifikacijama, lake za startovanje, kao i izdržljive rezne glave i svaki put pružaju prvoklasne rezultate košenja. Tako da, bez obzira koji Husqvarna model odaberete, možete da očekujete kosačicu koja je robusna, pouzdana i obezbeđuje zdrav i dobro održavan travnjak.

UREDNI REZULTAT

I

SAKUPLJANJE  Pomaže da se spreči širenje korova i čisti travnjak sakupljajući lišće i grančice za fino finiširanje.

zdravi travnjaci

ravnomerno košenje

BioClip ®  Malčiranje može da pomogne da se oslobode hranljive materije u tlo, kao što je azot, što je dobro za rast i za opšte zdravlje travnjaka, a sprečava i rast korova.

zadnje ili bočno izbacivanje  Ovi sistemi košenja imaju veliki kapacitet i više odgovaraju za košenje višljih i grubljih vrsta trava koje se retko kose.


KOSAČICE ZA SVE VRSTE TRAVNJAKA Pogledajte sve modele na srednjim stranicama Saznajte više na husqvarna.com/rs

Serija Semi pro. Robusne kosačice sa povećanom izdržljivošću, za čestu upotrebu. Njihova kompaktna konstrukcija im daje odličnu upravljivost, a ručke sa ublaženim vibracijama čine svaku operaciju udobnom. Jednostavan prednji pogon bez održavanja za lakše manevrisanje.

Savremene kosačice za zahtevnu upotrebu. Vrhunska moderna konstrukcija i moćni uređaji čine ovu seriju kosačica pouzdanom i efikasnom. Napredna nova tehnologija pomaže da se sakupljač napuni do optimalnog nivoa, što znači manje i često pražnjenje. Ovo su mašine sa velikim kapacitetom u koje se možete pouzdati i koje vam pomažu da postignete prvoklasno košenje.

Stvari koje treba da imate na umu kada kupujete kosačicu: • Ako je vaš travnjak srednji ili veoma velik, preporučuje se da nabavite samohodni model. • Ako vam je travnjak malen, mogli biste da razmislite od ručnoj kosačici koja ne ispušta gasove i nije bučna za vaše susede. • Ako vam je vrt pun raznih prepreka, manji model bi mogao da bude efikasniji. Ako niste sigurni koji vam sistem košenja najviše odgovara, idite na husqvarna.com/rs, gde ćete pronaći više informacija koje će vam pomoći da izaberete pravu kosačicu za svoj travnjak.

Inovativne NOVOSTI

Nova LC 56 AWD sa voznim performansama koje nisu viđene na tržištu do sada. Pogon na sve točkove, moćno efikasan i sa velikim performansama. Ova najnovija Husqvarna kosačica je opremljena da može da se snađe sa najizazovnijim i najnapornijim baštama. Intuitivna kontrola brzine i performanse pogona na svim točkovima znače da strmi nagibi i površine koje se obrađuju, ređe postaju stvar prošlosti. Brzo košenje, široka rezna glava i izbor između 3 metoda košenja su samo neke od funkcija koje će napraviti razliku na vašem travnjaku.

KOSAČICE | 17


RAJDERI

Košenje travnjaka nikada nije bilo toliko inspirativno. Husqvarna Rajderi su simbol izvanredno dizajniranih karakteristika i kvalitetne konstrukcije.  Ali, otkrićete da Husqvarna kosačica ima mnogo više od toga. U stvari, sa toliko različitih vrsta travnatih površina i radnih uslova, naš asortiman mašina je specifično napravljen da ponudi razna radna rešenja za razne potrebe. Ubeđeni smo da ćete naći pravu mašinu i apsolutno smo sigurni da ćete se zabavljati vozeći je.

Proverite koliko zabave može da vam pruži Husqvarna Rajder u toku cele godine.

VRHUNSKA UPRAVLJIVOST

SISTEM ZGLOBNOG UPRAVLJANJA Zglobno upravljanje daje prvoklasnu upravljivost i olakšava vožnju oko prepreka kao što su stabla, grmlje i leje sa cvećem.

PRISTUPNOST ZA

KOŠENJE

REZNA GLAVA SMEŠTENA NAPRED Pruža odličan pogled na radnu površinu, što vam omogućava da kosite ivice i da dosežete do uglova i ispod grmova sa lakoćom.

Optimizovan polo vozača

žaj

Udobno sedenje  Bezbednost, stabilnost i vuča kako na ravnom tlu, tako i na nagibima. Nisko težište Rajdera doprinosi posebno dobroj vuči i udobnosti korisnika.


RaJDeRi Za Sve vRSte tRavnJaKa Pogledajte sve modele na srednjim stranicama Saznajte više na husqvarna.com/rs

Naši najnapredniji Rajderi.

Fantastični rezultati tokom cele godine.

završite posao sa minimalnim naporom.

Serija 400 je odličan izbor za vlasnike imanja, sportske klubove i hotele kada se traži profesionalna snaga, udobnost i kapacitet. Budući da je AWD, snaći će se sa poslom sa totalno vrhunskim rezultatima i, pre svega, sa lakoćom.

Ove višenamenske mašine iz serije 300 mogu da se koriste tokom cele godine zahvaljujući velikom asortimanu dodataka. Izaberite između tri različite Combi rezne glave da biste zadovoljili zahteve kako zemljišta, tako i travnjaka.

Rajderi iz serije 200 su pogodni za kućevlasnike koji traže veliku efikasnost, jednostavnost upotrebe, prvoklasnu pokretljivost i performanse. Odaberite AWD za bolje prijanjanje, a model X za ekstra efikasnost.

Manje mašine sa karakteristikama Rajdera.

Tih i udoban Rajder. Akumulatorski Rajder sa 90 minuta rada, zavisno od stanja travnjaka. Ovaj akumulatorski Rajder pruža udobnu vožnju sa malo buke i bez direktnog ispuštanja gasova. Uživajte u Husqvarna performansama sa odličnim rezultatima. Idealna mašina za ekološki osvešćene kućevlasnike.

Serija 100 nudi mašine kompaktne veličine koje su savršene za manje bašte, sa svim karakteristikama Rajdera koje očekujete, ali u manjem i kompaktnijem pakovanju.

inovativne novoSti

Najnoviji Rajder koji preuzima travnjake. Husqvarna R 115B je jedan od najnaprednijih kompaktnih Rajdera u svojoj klasi. Visok nivo upravljivosti obezbeđuje efikasno košenje i intuitivno rukovanje. Izrađen od visokokvalitetnih komponenti, nudi sve prave karakteristike Rajdera u dostupnom pakovanju. Može da se opremi ralicom za sneg za korišćenje tokom cele godine.

RAJDERI | 19


za najnovije vesti, informacije o proizvodima i pomoć. Husqvarna sajt Vam nudi sve informacije o proizvodima koje očekujete, ali ćete naći i mnogo više stvari koje će vam pomoći da dobijete savršene rezultate. tu su redovne akcijske ponude, pomoć i saveti o proizvodima, kao i oprema koja dodaje raznovrsnost vašim mašinama. Plus veliki asortiman profesionalne zaštitne odeće. Ako odlučite da treba da razgovarate sa nekim našim predstavnikom direktno, naši diler lokatori će vas uputiti ka najbližem specijalisti za Husqvarnu.

inFormaCiJe o proizvodima i uputstva za upotreBu Ovde na sajtu husqvarna.com/rs možete da preuzmete priručnike za sve naše Husqvarna mašine, kao i da nađete dodatne informacije kao pomoć u svom radu.

personaLizuJte svoJe pretraŽivanJe proizvoda naša najnovija funkcija pretraživanja vam omogućuje da usmerite pretraživanje specifičnim informacijama. to nam pomaže da vas dovedemo do najbolje mašine sa funkcijama koje tražite.

posetite naš saJt za moBiLni Želimo da olakšamo našim kupcima što je moguće više da primaju i nalaze informacije o Husqvarni. naš mobilni sajt je skrojen za sve mobilne telefone, kao što su smart telefoni, što treba da pomogne da se povežu sa našim različitim informativnim kanalima – sajtom na internetu, katalogom proizvoda i ostalim štampanim materijalima, plus sa našim kanalima na Youtube-u i Facebook-u.

20 | IntERnEt


TeSTeRe

Motorne testere

HUSQVARNA 390 XP® 87.9 cm³, 4.8 kW, 45 – 71 cm, 7.1 kg.

HUSQVARNA 372 XP® 70.7 cm³, 3.9 kW, 38 – 71 cm, 6.1 kg.

HUSQVARNA 357 XP® 56.5 cm³, 3.2 kW, 33 – 50 cm, 5.5 kg.

HUSQVARNA 365 65.1 cm³, 3.4 kW, 38 – 70 cm, 6 kg.

HUSQVARNA 359 59 cm³, 2.9 kW, 33 – 50 cm, 5.5 kg.

HUSQVARNA 455 RANcHeR 55.5 cm³, 2.6 kW, 33 – 50 cm, 5.9 kg.

HUSQVARNA 353 51.7 cm³, 2.4 kW, 33 – 50 cm, 5 kg.

HUSQVARNA 450e 50.2 cm³, 2.4 kW, 33 – 50 cm, 5.1 kg.

HUSQVARNA 445 45.7 cm³, 2.1 kW, 33 – 50 cm, 4.9 kg.

HUSQVARNA 440e 40.9 cm³, 1.8 kW, 33 – 45 cm, 4.4 kg.

HUSQVARNA 135 40.9 cm³, 1.4 kW, 36 – 40 cm, 4.4 kg.

HUSQVARNA 236 38.2 cm³, 1.4 kW, 33 – 40 cm, 4.7 kg.

Električne testere

HUSQVARNA T435 35.2 cm³, 1.5 kW, 30 – 35 cm, 3.4 kg.

HUSQVARNA 321 eL 230 V, 2000 W, 35 – 40 cm.


KOSAČICE

HUSQVARNA J 55SL Briggs & Stratton, BioClip® / bočno izbacivanje, 55 cm.

HUSQVARNA R 52S Briggs & Stratton, samohodna, TrioClip®, 53 cm.

HUSQVARNA R 152SVH Honda, samohodna, TrioClip®, 53 cm.

MAKAZE ZA ŽIVU OGRADU

HUSQVARNA 327He3X 24.5 cm³, 0.9 kW, 55 cm, 6.5 kg.

HUSQVARNA 325HD60X 24.5 cm³, 0.7 kW, 60 cm.

BACAČ SNEGA

KULTIVATOR

HUSQVARNA ST 276eP B & S, dvostepeni, 76 cm.

HUSQVARNA TF 334 Subaru, EP17, 80 cm.

PROFESIONALNI BAŠTENSKI PROGRAM

HUSQVARNA DT 22 Vertikator. Honda, 3.6 kW @ 3600 obr./min, 163 cm³, 56 cm, 65.3 kg.

HUSQVARNA AR 19 Aerator. Honda, 2.6 kW @ 3600 obr./min, 119 cm³, 48 cm, 131 kg.

HUSQVARNA SG 13 Iverač panjeva. Honda, 8.7 kW @ 3600 obr./min, 163 cm³, 115 kg.

HUSQVARNA Sc 18 A Sekač busenja. Honda, 3.2 kW @ 3000 obr./min, 163 cm³, 46 cm, 145 kg.


RAJDERI

HUSQVARNA RAJDER 422Ts AWD Briggs & Stratton, 12.6 kW @ 3000 obr./min, hidrostatički AWD, 112 – 122 cm.

HUSQVARNA RAJDER 316T AWD Kawasaki, 9.6 kW @ 2900 obr./min, hidrostatički AWD, 94 – 112 cm.

HUSQVARNA RAJDER 318 Briggs & Stratton, 9.6 kW @ 2900 obr./min, hidrostatički, 94 – 112 cm.

HUSQVARNA RAJDER 213C Briggs & Stratton, 6.7 kW @ 3000 obr./min, hidrostatički, 94 cm.

TRAKTORI

HUSQVARNA cTH 174 Kohler, 8.8 kW @ 2500 obr./min, hidrostatički, 97 cm.

HUSQVARNA LTH 154 Kohler, 8.1 kW @ 2500 obr./min, hidrostatički, 97 cm.

ZTH KOSAČICE

HUSQVARNA PZ 29 Kawasaki, FX Serija, 137 cm, 18.9 kW @ 2550 obr./min.

HUSQVARNA LTH 126 B & S, 6.4 kW @ 2800 obr./min, 77 cm, hidrostatički.


ŠUMSKI ČISTAČI

HUSQVARNA 545FX 45.7 cm³, 2.2 kW, 8.1 kg. Dolazi sa Scarlett 225-24T (1") nožem i ergonomičnim uprtačem Balance XT ™.

MOTORNE KOSE

HUSQVARNA 545RX 45.7 cm³, 2.1 kW, 8.7 kg.*

HUSQVARNA 535RXT 34.6 cm³, 2.1 kW, 8.5 kg.*

HUSQVARNA 143R 41.5 cm³, 1.5 kW, 7.6 kg.

HUSQVARNA 135R 34.6 cm³, 1.4 kW, 6.8 kg.

HUSQVARNA 226R 25.4 cm³, 0.8 kW, 5.1 kg.

* Dolazi

sa trimi glavom, nožem za travu i ergonomičnim uprtačem Balance XT ™.

TRIMERI

HUSQVARNA 323R-II 24.5 cm³, 0.9 kW, 5.1 kg. Dolazi sa trimi glavom, nožem za travu i ergonomičnim uprtačem.

HUSQVARNA 128R 28 cm³, 0,8 kW, 5 kg. Dolazi sa trimi glavom i nožem za travu.

DUVAČI

HUSQVARNA 580BTS 75.6 cm³, 25.7 m³/min, 11.8 kg.

HUSQVARNA 122LD 21.7 cm³, 0.6 kW, 4.7 kg. Dolazi sa trimi glavom.

TELESKOPSKA TESTERA

HUSQVARNA 356BTX 51.7 cm³, 13.4 m³/min, 10.4 kg.

HUSQVARNA 125BVX 28 cm³, 12.03 m³/min, 4.35 kg. Dolazi sa Vac dodatkom.

HUSQVARNA 327P5X 24.5 cm³, 0.9 kW, 6.4 kg. Odvojiva osovina. Dolazi sa ergonomskim uprtačem Balance Flex™.


Husqvarna prodavci će vam pomoći da dobijete maksimum od svojih mašina. Sve Husqvarna mašine se prodaju isključivo preko registrovanih prodavaca koji su obučeni za rad sa svim mašinama. Možete biti sigurni da će vam pomoći da nađete prava rešenja za posao koji imate na umu.

naĐite naJBLiŽeG HUSQvaRna PRoDavCa naći ćete funkciju za pretraživanje na sajtu Husqvarne gde treba samo da unesete svoj poštanski broj. Zatim će se prikazati karta i detalji i pokazaće vam gde možete naći najbližeg prodavca.

Šta doBiJate oD naŠiH PRoDavaCa naši lokalni predstavnici će odgovoriti na sva vaša pitanja, daće vam savete i uputiće vas ka najboljoj mašini. Oni su posebno obučeni, imaju veštine, alate i resurse za sve Husqvarna mašine. Ipak, oni su servisni prodavci, sa servisom kao glavnom crtom. ƒ Pomoć i saveti za sve Husqvarna mašine ƒ Rezervni delovi i oprema ƒ Servis i popravke

zaštitna odeća i oprema za rad sa vašim mašinama Postoji širok asortiman opreme za rad sa našim proizvodima, od odeće do rezervnih delova i šumarskih dodataka, tako da ćete uživati ne samo u funkcijama, nego i u raznovrsnosti. naši originalni Husqvarna dodaci će dati rezultate kakve očekujete od njih i daće vam mogućnost da postignete rezultate kakve želite. Za potpuni vodič za sve naše dodatke, posetite husqvarna.com/rs.

SERVISnI PRODAVCI | 25


TRAKTORI

Traktorske kosačice izrađene da vam pomažu tokom cele godine. Širok asortiman priključaka i ugrađen izbor metode košenja daje našim traktorskim kosačicama odličnu upotrebljivost. Idealni za efikasnu negu travnjaka i razne zadatke na imanju. Izaberite između tri različita sistema košenja za negu travnjaka, pa prikačite prikolicu, rastresač, bacač snega i drugo za veću raznovrsnost.

Poledajte Husqvarna traktorske kosačice kako rade tokom cele godine.

MANJE NEPOKOšEN PODRuČJA

IH

NOvA TEHNOLOgIJA uPRAvLJANJA Možete da očekujete više od naših vrhunskih traktorskih kosačica sa tehnologijom upravljanja U-cut™. Manje nepokošenih područja, ekstra efikasno košenje i poboljšana pokretljivost.

LAKO uPRAvLJAN PEDALAMA

JE

HIDROSTATIČKI PRENOS SA PEDALAMA Hidrostatički prenos sa pedalama obezbeđuje jednostavnu kontrolu brzine i pravca. Posebne pedale za napred i nazad.

N PRvOKL ASNO KOšE

JE

RObuSNE REzNE gLAvE Ojačane rezne glave obložene prahom pružaju bolju izdržljivost i otpornost na koroziju.


Traktorske kosačice za sve NAČINE košenja Pogledajte sve modele na srednjim stranicama Saznajte više na husqvarna.com/rs

BioClip® za đubrenje travnjaka. BioClip® znači da se trava seče na parčiće koji se vraćaju na travnjak kao prirodno đubrivo. Sve Husqvarna traktorske kosačice mogu da imaju BioClip®. Kod većine traktorskih kosačica sa ugrađenim sakupljanjem, BioClip® je uključen kao standard. Kod traktorskih kosačica sa bočnim izbacivanjem, dostupni su dodaci za BioClip®.

Traktorske kosačice sa ugrađenim sakupljanjem. Ako želite da sakupljate odreske trave, lišće i druge otpatke, traktor sa ugrađenim sakupljačem je dobar izbor. Sakupljač se prazni jednostavno sa vozačevog sedišta, a zvučni indikator vas obaveštava kada je vreme da se isprazni.

Traktorske kosačice sa bočnim izbacivanjem.

Za efikasno košenje retko košenih travnjaka sa visokom, divljom i grubom travom, traktorska kosačica sa bočnim izbacivanjem je idealan izbor.

Kompaktne traktorske kosačice.

Ove kućevlasničke traktorske kosačice omogućavaju udobno košenje vožnjom u kompaktnom formatu. Veličina ih čini lakim za upravljanje čak i na uskim mestima i gde ima manje prostora.

INOVATIVNE NOVOSTI

Husqvarna U-cut™. Nova tehnologija upravljanja Husqvarna U-cut™ omogućava da se traktor okreće bliže preprekama kao što su drveće, grmlje i leje sa cvećem. Ova tehnologija će vam pružiti manji nepokošeni krug i efikasnije košenje u poređenju sa drugim traktorima.

TRAKTORI | 27


Priključci za rajdere i traktorske kosačice Saznajte više na husqvarna.com/rs

Jedna mašina – mnogo opcija.

Prisposobite svoj Husqvarna rajder ili traktorsku kosačicu za sva godišnja doba i različite zadatke sa ovim velikim asortimanom priključaka. Birajte između prikolica, metli, bacača snega, rastresača, grabulja za mahovinu i dr. da biste učinili svoju mašinu totalno raznovrsnom – spremnom da radi posao za poslom.

Priključni okvir Rajderi iz serije 300 su opremljeni priključnim okvirom za jednostavno prebacivanje između reznih glava i prednje montiranih alata, kao što su drobilica, metla, bacač snega i ralica za sneg. rastresač Efikasan rastresač za ravnomerno prekrivanje travnjaka sa dodacima za negu kao što su đubrivo i sredstava za suzbijanje korova.

Metla Rotirajuća metla za čišćenje lišća, snega i sl. Može se postaviti pod uglom na obe strane.

BACAČ SNEGA Dvostepeni bacač snega za efikasno odstranjivanje snega na prilazima i stazama.

prikolica Prostrane prikolice izrađene od čvrstog čelika. Preklopiva zadnja stranica za lak utovar i istovar.

28 | priključci za RAJDERE I TRAKTORSKE KOSAČICE

Gurač snega Široka i jaka ralica za sneg za raščišćavanje staza, prilaza i drugih površina.


KOSAČICE SA OBRTANJEM U MESTU

Brzo košenje travnjaka sa vrhunskim sečenjem. Ove mašine rade kako vi želite, efikasno se okreću na travi bez muke. Individualna hidraulična kontrola točkova obezbeđuje vrlo precizno upravljanje, što omogućava da se mašina okreće oko svoje ose ne ostavljajući nepokošene krugove – bez obzira koliko je usko okretanje ili koliki je travnjak.

Pogledajte sve modele na srednjim stranicama Saznajte više na husqvarna.com/rs

Košenje travnjaka bez granica. Kosačice sa obrtanjem u mestu su specijalno konstruisane za vlasnike kuća i imanja sa velikim površinama za održavanje. Opcionalni sistemi za sakupljanje čine ove mašine savršenim za brzo i uredno košenje.

Udobna ergonomija

udobno rukovanje  Ergonomski položaj vozača sa odličnim pregledom radnog područja. Sve komande su lako dostupne operatoru.

lako održavanje

Lako dostupne servisne tačke Sva mesta za održavanje su lako dostupna, pa možete da osposobite mašinu za rad veoma brzo.

Bez nepokošenih krugova

Precizno košenje  Hidraulični pogon točkova omogućava da se mašina okreće oko svoje ose, ne ostavljajući nepokošene krugove.

KOSAČICE sa obrtanjem u mestu | 29


bacači snega

Učinićemo vaš zimski rad prijatnijim. Prvi sneg je uvek radosno iznenađenje, ali duge, hladne zime koje slede zahtevaju naporan rad. Kada završite posao, ne znači da nećete morati da ga ponovite, jer sve zavisi od vremenskih uslova i prognoze. Husqvarna bacači snega velikog kapaciteta ne mogu da skrate zimu, ali mogu da pomogu da sati raščišćavanja snega budu ne samo efikasni, nego i zabavni.

SNALAZI SE U LJIVIM USLOVIMA EN PROM

Hidrostatički prenos  Kontrolisan ručicom na kontrolnoj tabli, varijabilni pogon za napred/nazad poboljšava pokretljivost i pruža optimalne performanse.

Izuzetna pokretljivost

Usmereno bacanje snega

Servo upravljanje  Praktično servo upravljanje sa okidačem vam omogućava da upravljate sa svakim točkom/gusenicom posebno za okretanja do 180º.

tačno raščišćavanje  Naš jednoste­ peni model je opremljen daljinskim rotatorom cevi za bacanje, koji se lako koristi za usmeravanje bacanja snega.


bacači snega za sve vrste poslova Pogledajte sve modele na srednjim stranicama Saznajte više na husqvarna.com/rs

Jednostepeni ili dvostepeni bacač snega? Pitanje je jednostavno, kao i odgovor. Dvostepeni bacači snega su efikasniji, posebno ako imate veliku površinu za raščišćavanje. Za kućevlasnike sa malim površinama za raščišćavanje, jednostepeni bacač je dovoljan.

Dvostepeni sistem. Sneg se uvlači u kućište pomoću spirale a zatim izbacuje kroz cev za izbacivanje pomoću propelera. To je najbolje rešenje za veće prostore i javne površine.

Sistem Track-Drive Rebraste gusenice daju neuporediv pogon u dubljem snegu i na klizavim površinama. Odlično savlađuju brda i teške terene sa odličnim rezultatima.

Jednostepeni sistem. Višeslojne ojačane lopatice spirale veoma efikasno prolaze kroz sneg i odmah dolaze u dodir sa tlom. Odlično rešenje za prilaze, baštenske staze i terase.

inovativne NOVOSTI

Osvetlite svet. Efikasno LED-svetlo za jednostavan rad kada je tama, omogućuje da radite rano ujutru ili kasno uveče.

BACAČI SNEGA | 31


MOTORNE KOSE, TRIMERI i ŠUMSKI ČISTAČI

Vrhunski rezultati, kakve god bile vaše potrebe. Nalaženje prave mašine za specifične potrebe može biti teško. Naše motorne kose, trimeri i šumski čistači kombinuju snagu sa malom težinom. Oni su lagani i ergonomični za rukovanje i omogućuju da dobijete rezultate kojima možete da se ponosite. Oni su krajnje izdržljivi i laki za korišćenje, a inovacija se tamo ne završava. Da bi se obezbedilo da se rad završi na najudobniji mogući način, ergonomija Husqvarna uprtača raspoređuje teret optimalno između ramena, grudi i leđa, da bi se postigao najefikasniji način za završavanje posla.

sirova snaga

X-Torq ®  Tehnologija X-Torq® smanjuje štetne izduvne gasove do 75% i povećava efikasnost potrošnje goriva do 20%.  Tako je rad udobniji i ekonomičniji.

Dugotrajan rad

Low Vib ®  Motori su opremljeni veoma efikasnim prigušivačima koji upijaju vibracije, štedeći vaše ruke i dlanove i omogućavajući vam da radite udobnije u dužim smenama.

startovanje bez problema

smart start ®  Motor i starter su konstruisani tako da se mašina pali brže, sa minimalnim naporom, pa brže možete početi da radite.


Šta dobijate. I kako to postižemo. robusna konstrukcija

Uravnotežena konstrukcija

komercijalna klasa  Zajedničko za sve Husqvarna motorne kose je to što su snažne, vredne mašine, ergonomski konstruisane za puno godina zahtevnog rada.

Ergonomija  Ručke su konstruisane tako da mogu da se podešavaju i ublažavaju vibracije. Visoki upravljači čine rad na nagibima efikasnijim.

višenamensko

RAZNOVRSNOST  Odvojiva osovina olakšava zamenu alata za sečenje. Pruža i veću fleksibilnost u radu. Prevoženje i čuvanje nikada nije problem.

MOTORNE KOSE,TRIMERI i ŠUMSKI ČISTAČI | 33


MOTORNE KOSE, TRIMERI i ŠUMSKI ČISTAČI

Obrađujte celu baštu jednom mašinom.

JEDNA MAŠINA ZA PUNO POSLOVA 327LDX je lagana kombinovana mašina sa visokim performansama, opremljena motorom Husqvarna E-Tech® II sa katalizatorskom kontrolom izduvnih gasova i mekim i udobnim ručkama. Nekoliko priključaka je dostupno kao oprema koja će pretvoriti ovu mašinu u trimer za žive ograde, čistač, porubljivač travnjaka, trimer za žive ograde sa velikim dometom, kultivator ili teleskopsku testeru.

Ako tražite višenamenski trimer koji olakšava nezgodna košenja trave i čini ih manje zamornim, kombi-trimer je pravi izbor za vas. U stvari, sa svojom opremom za široke namene on može da trimeriše travu i žive ograde, da čisti, duva, okresuje drveće, porubljuje i obrađuje tlo sa jednim istim osnovnim motornim uređajem.

Dozvolite da vam pokažemo razliku koju može napraviti nošenje uprtača u vašem radu.

OPREMA

Poboljšajte efikasnost i udobnost i radite bezbednije. Pravi dodaci, zaštitna oprema i odeća će učiniti vaš rad bezbednijim i efikasnijim. Naš asortiman opreme za šumske čistače, motorne kose i trimere uključuje sve što vam treba za povoljne, radne uslove i produktivnost, uključujući i uprtače sa najnaprednijom ergonomijom na tržištu koji efikasno raspoređuju težinu mašine kako bi povećali ravnotežu – mašina se čini lakšom, pokretljivijom i manje napornom za rad.

Pročitajte više o Husqvarna šumskim dodacima na str. 39.


Pogledajte sve modele na srednjim stranicama Saznajte više na husqvarna.com/rs

Marljiv radnik. Husqvarna motorne kose imaju mnogo lica. Mogu da se opreme nožem za travu, trimi glavom ili testerom koji se lako priključuju. Mnogi modeli imaju motor X-Torq® koji smanjuje emisiju štetnih izduvnih gasova za 75 % i povećava efikasnost potrošnje goriva do 20 %. Trava

Grmlje

Mala stabla

Za završne radove. Ovaj asortiman trimera garantuje odlične performanse čak i u najzahtevnijim situacijama. Lako se skladište i završavaju dobro urađene poslove. Trava

Raščišćava manja stabla. Laka za rukovanje, čvrsta šumska testera sa visokim performansama. Kratka i glatka osovina sa ugaonim prenosom pod uglom od 24º pojednostavljuje usmereno obaranje drveća u gustim šumama. Mala stabla

inovativne NOVOSTI

Novi asortiman trimera sa novim izvorom energije. Serija Husqvarna Battery vam omogućava da birate između tri akumulatorska trimera, svi sa nekim vrlo važnim zajedničkim funkcijama: lagani, sa savršenom ravnotežom, ekstremnom snagom i optimalnim rotiranjem glave. Osim toga, nema direktnog ispuštanja gasova, buka je smanjena, vibracije male, a održavanje smanjeno.

MOTORNE KOSE,TRIMERI i ŠUMSKI ČISTAČI | 35


zaštitna odeća

Zaštitna odeća skrojena za bezbednost i dobro prijanjanje. Dobra zaštitna oprema mora da izdrži zahtevne uslove i da omogući potrebnu bezbednost. Zato koristimo samo visokokvalitetne materijale. Svaki posao ima svoje posebne zahteve. Naš asortiman zaštitne odeće uzima u obzir sve tipove poslova koji treba da se završe. U stvari, naš širok asortiman zaštitne odeće koja sadrži inovacije u kroju i materijalima, će vam dati nivo zaštite i udobnosti koji vam je neophodan da biste završili posao.


ZAŠTITNA ODEĆA ZA SVE VRSTE POSLOVA U ŠUMI Saznajte više na husqvarna.com/rs

Zaštita od glave do pete. Pokrili smo vas.

Širok asortiman Husqvarna zaštitne odeće za svaki nivo posla, koja će vam pomoći da radite bezbednije, jednostavnije i efikasnije.

Ozbiljna zaštita za težak rad. Asortiman Technical Extreme se sastoji od radne odeće skrojene za veoma zahtevnu upotrebu. Vrhunska kolekcija, izrađena je od jakog materijala, sa uskim i udobnim prijanjanjem. Odlikuje se, između ostalog, vodootpornim patent-zatvaračima i ojačanjima na svim kritičnim mestima.

Uravnotežavanje zaštite sa udobnošću. Asortiman Technical koristi napredne materijale za zaštitu od motornih testera i skrojen je da bude lagan, snažan i fleksibilan. Ove karakteristike čine veliku razliku kada se nose u dugim radnim smenama.

Kombinuje izdržljivost sa zaštitom. Asortiman Functional, zaštitna odeća od robusnog i izdržljivog materijala koji dobro prijanja i skrojen je za korišćenje tokom cele godine.

Novo!

Zadovoljava bezbednosne standarde. Asortiman Classic nudi dostupnu zaštitnu odeću koja diše. Ima čist i moderan kroj sa kvalitetom u detaljima, što ga čini idealnim za povremene, ali zahtevne poslove.

Rukavice Novi asortiman Husqvarna zaštitnih rukavica, napravljen od kozje kože, skrojen je za zahtevne poslove, ali sa udobnim rukovanjem. Dostupne su i sa zaštitom od testera.

udobnost i ergonomija

Udobna zaštitna odeća  Našu zaštitnu opremu i odeću izrađujemo tako udobnom i ergonomskom da je možete koristiti bez ograničenja ili problema dok radite.

zaštitni šlem sa štitnicima za uši Svi Husqvarna zaštitni šlemovi su razvijeni da daju optimalnu ergonomiju i udobnost u spoju sa dobrom zaštitom.

čizme sa zaštitom od testera Visokokvalitetne vodootporne kožne čizme. Ulošci i stabilnost ih čine savršenim za duge radne dane.

sigurna bezbednost

ZAŠTITA

redovno ispitivanje  Sva zaštitna odeća mora da ima oznaku CE. Oznaka EuroTest® pokazuje da se proizvodi redovno proveravaju od strane akreditiranog instituta.

etikete pokazuju klasu zaštite Rangiranje zavisi od sposobnosti da zaustavi lanac pri različitim brzinama.

ZAŠTITNA ODEĆA | 37


ŠUMARSKA oprema

Husqvarna oprema je napravljena da pokrije svo vaše radno opterećenje. Originalna Husqvarna oprema će dati rezultate koje očekujete od nje, istovremeno obezbeđujući visok nivo produktivnosti za dobar radni režim. Otkrićete da naš širok asortiman opreme pokriva sve vaše radne situacije.

Gledajte kako profesionalci rade sa Husqvarna motornim testerama bezbedno i efikasno.


ŠUMARSKA OPREMA ZA SVE VRSTE POSLOVA Saznajte više na husqvarna.com/rs

Povećane performanse. Naše trimi glave, trimi niti i sečiva su konstruisani da rade izvanredno. Nude optimalne performanse i efikasnost na svakom nivou.

Čvrsti šumarski alati. Nudimo širok asortiman izdržljivih i pouzdanih alata da vam pomognu u radu: sekire, noževe, kuke za podizanje, šipke za lomljenje i mnogo više.

Jedan zarez ispred ostalih. Husqvarna mačevi i lanci su izrađeni prema istim visokim standardima kao i naše motorne testere. Kombinujući visokokvalitetne materijale sa razvojom proizvoda, možemo isporučiti maksimalnu efikasnost i bezbednost kada se dodaju našim motornim testerama.

inovativne novosti

Ulja optimizovana za vrhunske performanse. Husqvarna ulja su optimizovana da rade u kombinaciji sa razvojem naših motora. XP ® Synthetic, naš najnoviji proizvod, omogućava krajnje dobro podmazivanje, malo dima, čistiji motor i manje naslaga na klipu i u karteru u poređenju sa konkurentskim uljima.

šumarska oprema | 39


Makaze za živu ogradu

Pobrinite se da uvek trimerišete sa prvoklasnim rezultatima. Živim ogradama je potrebno vreme i nega da ostanu zdrave i lepe.  Dobro održavana živa ograda vama daje privatnost, a bašti određene linije i vizualnu privlačnost. Različite ograde traže različite tipove alata, a važno je imati na umu i okolinu kada kupujete makaze za živu ogradu. Sve Husqvarna makaze za živu ogradu su moćne, precizne i efikasne i daju odlične rezultate svaki put.

NAPRAVLJ ENO DA

TRA JE

robusna konstrukcija  Robusna konstrukcija produžava rok trajanja i priprema makaze za živu ogradu za težak rad.

vlast okolini

X-torq ®  Tehnologija motora koja smanjuje emisiju štetnih izduvnih gasova do 75 % i povećava efikasnost potrošnje goriva do 20 %.

Tiho susedstvo

mala buka  Inovativna tehnologija koja stišava motor. Važna odlika za one koji rade u stambenim oblastima.


makaze za živu ogradu za sve vrste poslova Pogledajte sve modele na srednjim stranicama Saznajte više na husqvarna.com/rs

Fleksibilno rukovanje pod bilo kojim uglom.

Dvostrane makaze za živu ogradu su konstruisane za oblikovanje delova živih ograda. Nude efikasno i udobno rukovanje sa karakteristikama kao što su Smart Start ® i Low Vib® kod većine modela.

Pravi rezovi u jednom potezu.

Jednostrane makaze za živu ogradu omogućuju da se seče pravo i precizno i da duža sečiva seku široke žive ograde u jednom potezu.

Dohvatite tamo gde se drugi muče. Teleskopske makaze za živu ogradu su savršene kada vam je potrebno da dosegnete do teških mesta bez gubljenja performansi. Imaju vrhunsku ergonomiju, lako se startuju, odgovaraju kako za visoke, tako i za niske ograde, i sa nožem koji se preklapa unazad lako se čuvaju i prevoze.

INOVATIVNE NOVOSTI

Postavljanje standarda za akumulatorske makaze za živu ogradu. Mala buka. Nema direktnih ispuštanja gasova. Male vibracije. Savršena ravnoteža. Visoke performanse. To dobijate sa makazama za živu ogradu iz serije Husqvarna Battery. Dobijate i manje održavanja, kao i sa svim akumulatorskim alatima.

MAKAZE ZA ŽIVU OGRADU | 41


duvači

Oduvajte težak rad. Oslobodite se lišća, slame, trave, paučine, peska, šljunka – kao i napornog rada. Husqvarna duvači su ergonomski konstruisani, efikasni i prijatni za rad. Sa opsegom radova koje mogu da urade, možete biti sigurni da će ovi duvači završiti zadatak bez napora.

Pogledajte sve modele na srednjim stranicama Saznajte više na husqvarna.com/rs

Radite na većim površinama sa lakoćom. Duvači u rancu su moćne mašine koje daju totalnu kontrolu korisniku. Idealni su za sređivanje većih površina i duže periode teškog rada.

VELIKA SNAGA

MOTORI SA VISOKIM SPECIFIKA­­ CIJAMA  Dovoljno moćni da premeštaju i sakupljaju lišće i đubre u bašti gde god vam treba.

42 | DUVAČI

Raznovrsni i efikasni. Savršeno oblikovani za manje poslove u bašti, naši ručni duvači spajaju veliku snagu sa praktičnom ergonomijom, čime su savršeni za razne lakše zadatke.

Duvanje ili usisavanje

sposobnost za usisavanje  Neki duvači mogu da se pretvore u usisivač za sakupljanje otpadaka.

Tiho duvanje

mala buka  Husqvarna duvači su tihi i time su pogodni za stambene oblasti.


kultivawtori

Moćni, višenamenski kultivatori. Konstruisani da izdrže grubo rukovanje, Husqvarna kultivatori su izrađeni da izdrže intenzivan rad dugo godina. Njihov udoban sistem ručki i dobro grupisane komande olakšavaju rad sa njima i sistem za rotiranje ulevo razbija tlo lako i jednostavno.

Pogledajte sve modele na srednjim stranicama Saznajte više na husqvarna.com/rs

Intenzivno korišćenje.

Manji uređivači bašta.

Za veće i otvorenije površine, kultivator sa zadnjim zupcima će vam dati snagu za efikasno razbijanje čvrsto nabijenog tla. Rukovanje je udobno zahvaljujući ergonomskoj konstrukciji.

Za razne poslove u bašti, kultivator sa prednjim zupcima će završiti posao. Sa dodavanjem opreme, možete grabuljati, porubljivati, bušiti, brazdati i orati.

snaga

TIHI RAD

ergonomski

motori sa visokim specifika­ cijama  Pouzdani i moćni motori Subaru sa tehnologijom OHV/OHC sa malo izduvnih gasova pod opterećenjem.

Akumulatorski kultivator Za tihi i ekološki rad odaberite model Husqvarna TB1000 sa akumulatorom.

ergonomski upravljač  Ergonomski konstruisani upravljač sa udobnim mekim obuhvatom i lako dostupnim komandama.

KULTIVATORI | 43


Copyright © 2013 Husqvarna AB (publ). Sva prava zadržana. Husqvarna i druge oznake proizvoda i funkcija su zaštićene marke Husqvarna Group, kao što je prikazano na www.international.husqvarna.com

581 14 44-82 RS.

VALHALL d.o.o., Volarsko polje bb, 22300 Stara Pazova, SRBIJA Tel: +381 22 36 63 00  Fax: +381 22 36 63 38  office @ valhall-group.com  husqvarna.com/rs

Husqvarna_Product_Brocheur_2013_Serbia(Serbian)  
Husqvarna_Product_Brocheur_2013_Serbia(Serbian)