Page 1

Pomijeranje granica PROIZVODI ZA ŠUMU I BAŠTU 2013


NASLIJEĐE I RAZVOJ

300 godina iskustva...

Kod nas u kompaniji Husqvarna želja za postizanjem najboljega nije se promijenila u posljednjih 300 godina, ali način razmišljanja jeste, zahvaljujući saradnji kako s profesionalnim šumarima, tako i sa kućevlasnicima. Koristeći izvanredan dizajn i pametne funkcije nastavljamo težiti izradi mašina koje obavljaju najzahtjevnije poslove. Kao korisnik Husqvarna proizvoda, možete očekivati veliki radni učinak i pouzdanost u radu te revolucionarnu tehnologiju koja svaki novi izazov prihvata i obavlja s lakoćom i udobnošću.


… da bi se ispunila današnja očekivanja.


Inovacije u robotskom košenju travnjaka.

Lider u inovacijama i tehnologijama. Izvanredne karakteristike, kvalitetna izrada i ugodan rad ono je zbog čega se korisnici širom svijeta najprije odlučuju za Husqvarna uređaje. Godine iskustva na području precizne izrade i proizvodnje su, zajedno s inovativnim pristupom istraživanju i razvoju, održale kompaniju Husqvarna na liderskoj poziciji inovacije proizvoda. Husqvarna kosačice, baštenski traktori i šumarski proizvodi danas nastavljaju da ispunjavaju zahtjeve korisnika širom svijeta.

Moćni akumulatorski Husqvarna proizvodi.


Motorne pile

6

Koncepti košenja travnjaka

10

Robotske kosačice

12

Kosačice

16

Rajderi

18

Pregled asortimana proizvoda

21 – 24

Baštenski traktori

26

Priključci za Rajdere i baštenske traktore

28

Kosačice sa okretanjem u mjestu

29

Bacači snijega

30

Motorne kose, trimeri i šumski čistači

32

Zaštitna odjeća

36

Šumarska oprema

38

Trimeri za živicu

40

Duvači / Kultivatori

42 – 43


MOTORNE PILE

Veća snaga za bolji učinak. Slušamo, učimo i na taj način stvaramo naše motorne pile s funkcijama zasnovanim na stvarnim potrebama. Zapravo, naš razvoj nikad ne prestaje, kao ni naša saradnja s profesionalnim šumarima koji koriste naše uređaje. Iz godine u godinu poboljšavamo dizajn i karakteristike kako bismo proizveli što savršenije uređaje u pogledu snage, učinka i pouzdanosti a koji obavljaju poslove koji su im povjereni.

SIROVA SNAGA

X-TORQ ® Tehnologija motora X-Torq® osigurava veliki obrtni momenat te smanjuje potrošnju goriva za do 20% i količinu izduvnih gasova za do 75%.

OPTIMALAN UČIN

AK

AUTOTUNE ™  Automatski podešava optimalan rad motora na osnovu temperature, vrste goriva, stanja filtera i dr.

SNAŽNO UBRZAN

JE

REVBOOST ™  Dodatno povećava brzinu kretanja lanca u kratkim periodima pri punom broju obrtaja radi efikasnijeg kresanja grana.


Pogledajte film o modelu 560 XP® i gledajte pilu u akciji. Preuzmite besplatan čitač QR koda na svoj mobitel i skenirajte kod.

Važno je šta dobijate i kako mi to postižemo. POKRETANJE bez

greške

SMART START ® Motor i starter projektovani su tako da se uređaj pali brzo i uz minimalan napor.  Otpor starter kanapa manji je za do 40%.

dugotrajan rad

udoban rad

AIR INJECTION ™  Centrifugalni sistem za čišćenje vazduha za smanjenu potrošnju i duži rad između dvije zamjene filtra. Moći ćete raditi u dužim smjenama.

LOW VIB ® Efikasni antivibracijski prigušivači apsorbuju vibracije i smanjuju uticaj na ruke i šake korisnika. Za udobniji rad.

MOTORNE PILE | 7


MOTORNE PILE ZA SVE V   RSTE ZADATAKA

Cjelodnevna profesionalna upotreba.

Kada su neophodni snaga, učinak i najviši stepen efikasnosti, paleta naših najnaprednijih motornih pila pružiće sve to i još više. Njihove karakteristike odgovaraju zahtjevnim cjelodnevnim radnim smjenama profesionalnih drvosječa i šumara. Motorne pile XP® posjeduju sve najnovije funkcije kako bi njihov učinak u svakoj situaciji bio maksimalan. Sistem Air Injection™ održava čistoću motora, tehnologija Low Vib® smanjuje vibracije i čini uređaj još fleksibilnijim, a sistem AutoTune™ osigurava optimalan rad motora po svim vremenskim uslovima.

VRHUNSKA OPREMA

Opremite se poput profesionalca. Husqvarna zaštitnoj odjeći daje moderan dizajn radi postizanja maksimalne udobnosti i bezbjednosti. Korišteni materijali su tehnološki napredni i otporni na trošenje. Pri radu s motornom pilom uvijek koristite odobrenu zaštitnu opremu. Pročitajte više o Husqvarna šumarskoj opremi na str. 39.

HUSQVARNA 560 XP ® 59,8 cm³, 3,5 kW, dužina vodilice 33–60 cm, 5,6 kg. RevBoost™,  AutoTune™,  Air Injection™, X-Torq® i Low Vib®. Ima grijače ručke i karburatora.


Svi modeli su na srednjim stranama Saznajte više na husqvarna.com/ba

Profesionalna upotreba. Snažne, robustne i idealne za iskusne komercijalne korisnike, kao što su izvođači radova i radnici u komunalnim poduzećima. Naš asortiman profesionalnih motornih pila posjeduje karakteristike savršene za kraće radne smjene.

Višenamjenska upotreba. Lako se startuju i koriste, idealne su za povremeno zahtjevno rezanje. Projektovane su da mogu obavljati veliki broj različitih rezanja, zbog čega su kao stvorene za podrezivanje i za rezanje na cjepanice za potpalu. Zahvaljujući motoru X-Torq® rad postaje udobniji.

Povremena upotreba. Ove motorne pile ostvaruju izvanredne rezultate, lako se pokreću i imaju takve karakteristike koje čine rad udobnim i fleksibilnim. Udobnost i fleksibilnost rada čini ih idealnim za lakše poslove rezanja, uključujući obaranje manjih stabala i rezanje cjepanica.

INOVACIJE

100 % Husqvarna učinak bez kapi goriva. Serija Husqvarna Battery donosi nešto novo: akumulatorske pile imaju učinak poput benzinskih, a predstavljaju jedinstvenu kombinaciju velike efikasnosti i ekološkog rada. Uklonjena je direktna emisija štetnih gasova, uređaj stvara manje buke i vibracija te zahtijeva manje održavanja.

MOTORNE PILE | 9


Odgovor na sve vaše potrebe za košenjem. Pri izboru kosačice postavljat ćete brojna pitanja, a mi na sva njih možemo odgovoriti našim sveobuhvatnim asortimanom uređaja za rezanje trave. Od samohodnih kosačica do Rajdera, različiti načini košenja i priključci pružaju veću raznovrsnost i mogućnost korištenja tokom cijele godine. Odlučivanje za Husqvarna uređaje prije svega znači da možete biti sigurni da ste kupili uređaj koji ne samo što će ispuniti vaše zahtjeve, već će i kvalitet njegovog rada biti isti iz godine u godinu.

Tradicionalno košenje je postalo znatno lakše. Onima koji su odlučili da hodaju iza kosačice nudimo asortiman kosačica koje će odgovarati različitim vrstama travnjaka i ljudima koji ih koriste. Ako želite raznovrsnost načina rezanja, sistem košenja 3 u 1 dostupan je kod mnogih naših uređaja. Pošto shvatamo da su svi travnjaci različiti, biće vam potrebna mašina koja ima sve karakteristike potrebne za postizanje savršenih rezultata, a da vam uz to život bude lakši, a posao zabavniji.

Uživajte u fantastičnim rezultatima košenja ne pomjerivši ni prst. Ako ste uvijek željeli imati sopstvenog baštovana, sada imate priliku to i da priuštite koristeći Husqvarna Automower ®, prvu robotsku kosačicu i još uvijek neprikosnovenog lidera u pogledu tehnologija i radnog učinka. Može raditi u svako doba, iz dana u dan, dozvoljavajući vam da mislite o drugim stvarima znajući da će vaš travnjak uvijek biti zdrav i lijepo održavan.


Vaša baštenska radna mašina. Najbolje za vaš travnjak. Ako želite da uživate u vožnji i lako obilazite sve prepreke, onda je Husqvarna Rajder bez sumnje prava kosačica za vas. Ona posjeduje brojne funkcije za obavljanje poslova. Zglobno upravljanje olakšava okretanje i manevrisanje Rajdera i ima mali poluprečnik okretanja. Prednja glava za košenje olakšava dosezanje teško pristupačnih mjesta. Prednja glava za košenje može bez ikakvih problema rezati ispod grmlja ili duž ograde.

KOSAČICA

Zahvaljujući svojoj kvalitetnoj izradi i jednostavnoj upotrebi, Husqvarna traktori unose raznovrsnost u baštenske poslove. Široka paleta priključaka uz već ugrađen izbor načina rezanja pružaju našim baštenskim traktorima velike mogućnosti korištenja. Husqvarna traktori mogu imati prikolice, rasipače, bacače snijega i dr., što ih pretvara u cjelogodišnje baštenske radne mašine.

AUTOMOWER ® RAJDER TRAKTOR

Vrhunska upravljivost Raznovrstan sistem košenja Sakupljač BioClip ® Upotreba tokom cijele godine Akumulatorski pogon

KONCEPTI KOŠENJA TRAVNJAKA | 11


robotske kosačice

Lider u robotskom košenju. Inspirisano načinom na koji ovce pasu travu, sve vrijeme nasumično brsteći ovdje-onde. Husqvarna Automower® robotska kosačica projektovana je da napravi savršen travnjak dok vi – ne radite ništa. Zavisno od potreba i veličine travnjaka, pronaći ćete Husqvarna Automower® model koji ne samo što je pouzdan, već može obraditi složene travnjake radi postizanja savršenih rezultata uz minimalan nadzor. Zapravo, nakon 20 godina projektovanja i usavršavanja, Husqvarna Automower® sada predstavlja treću generaciju s naprednijim funkcijama nego ikad.

BEZBIJEDNOSNI PROTOKOLI

Sistem protiv krađe / GPS kontrola  Posjeduje višestepeni sistem protiv krađe koji povećava zaštitu kosačice.

N SAVRŠENO POKOŠE K TRAVNJA

REŽE NASUMIČNO  Bolji rezultati košenja koje se obavlja prividno nasumice. Sve vrijeme reže po malo te otklanja potrebu za sakupljanjem pokošene trave.

EKOLOŠKA SVIJEST

Nema direktnih štetnih emisija / tihi rad  Reže travu ne stvarajući štetne izduvne gasove i ne stvara veliku buku – idealan je za stambena područja, kao i za prostor ispred vaše spavaće sobe.


Važno je šta dobijate i kako mi to postižemo. BEZ PO MUKE

ATI PREDIVNI REZULT

Automatsko punjenje  Robot zna kada treba da se napuni. U tom trenutku on automatski odlazi do stanice za punjenje ne ostavljajući za sobom nepoželjne vidljive tragove.

JEDINSTVENO REZANJE  Tri sječiva oštra poput žileta prave čiste rezove. Kraći komadi odrezane trave znače bolje đubrenje, odlične rezultate rezanja bez formiranja mahovine i manju potrošnju energije.

Podesite radno

vrijeme

PROGRAMIRANJE  Vi odlučujete želite li da robotska kosačica kosi travnjak preko cijelog dana i 7 dana sedmično.

Robotske KOSAČICE | 13


robotske kosaĊice za sve vrste travnjaka

Kako se Husqvarna Automower® snalazi u vašem vrtu. Posmatrajte kako se Husqvarna Automower ® robotska kosačica penje uzbrdo uz nagibe do 35%. Zahvaljujući svojim senzorima, obilazi drveće, grmlje i žardinjere, a kiša nikad ne ometa rad. Postavlja se vrlo lako. Nakon što isplanirate površinu za košenje i postavite graničnu žicu, Automower ® može spremno preuzeti svoju dužnost na travnjaku. Kada dođe vrijeme za punjenje, vodeći kabl pomaže pri pronalaženju stanice za punjenje. Bezbjednost je zajamčena jer, ako se uređaj podigne ili prevrne, sječiva mu se automatski isključuju.

Za instaliranje i savjete o košenju bez problema pogledajte kako radi Husqvarna Automower®.

maksimalno iskoristite Automower®

Dodatna oprema. Zidne vješalice, meke torbe za nošenje, uređaji za komunikaciju GPS-om, kompleti četki za točkove, kompleti točkova za nagibe, pojačivači signala i dr. Naš asortiman dodatne opreme ne samo što olakšava pripremu, već uz to i prilagođavanje i zabavu korištenja naših mašina, pa zašto ne bih izabrali neko sjajno kućište iz naše kolekcije boja za uređaj Automower ®?


Svi modeli su na srednjim stranama Saznajte više na husqvarna.com/ba

Husqvarna Automower® ostaje predvodnik robotskog košenja. Automower ® 265 ACX. Vrhunske performanse za baš velike površine, veća brzina košenja i ultrazvučni senzori. Posjeduje GPS lokator i komunikaciju putem SMS-a. Površina: 6.000 m2 +/- 20%. Nagib: Do 35%.

Automower ® 220 AC / 230 ACX / Solar Hybrid. Kod većih travnjaka, Automower® 220 AC. Površina košenja: 1.800 m2 +/- 20%. Nagib: Do 35%. Automower® 230 ACX s dvostrukim vodećim kablom, pogodan za velike i složene travnjake. Površina: 3.000 m2 +/- 20%. Nagib: Do 35%. Automower® Solar Hybrid. Solarni panel i punjač akumulatora. Posjeduje GPS lokator i komunikaciju putem SMS-a. Površina: 2.200 m2 +/- 20%. Nagib: Do 35%.

Novo!

Automower ® 305 / 308. Automower® 305 je savršen za manje travnjake. Površina: 500 m2 +/- 20%. Nagib: Do 25%. Kompaktni Automower® 308 osigurava veću produktivnost. Površina: 800 m2 +/- 20%. Nagib: Do 25%.

KOŠENJE TRAVNJAKA POSTAJE INTELIGENTNIJE

iPhone aplikacija i GPS. Besplatna Automower® iPhone aplikacija će vas provesti kroz funkcije i olakšati pronalaženje optimalnog modela Husqvarna Automower® za vaš vrt. Ona će vam pomoći i da postavite uređaj, a nakon toga možete koristiti GPS funkcije za upravljanje uređajem.

Robotske KOSAČICE | 15


kosačice

Kosačica za zahtjevne travnjake i često korištenje. Sve naše kosačice projektovane su tako da pruže maksimalan učinak i efikasnost svojim promišljenim ergonomskim rješenjima. One imaju visokokvalitetne motore koji se lako pokreću i izdržljive rezne glave za košenje i uvijek obavljaju košenje na najbolji mogući način. Bez obzira na to koji ste Husqvarna model izabrali, možete očekivati da kosačica bude robusna, pouzdana i da dobro održava vaš travnjak.

UREDNOST

SAKUPLJANJE  Spriječava širenje korova i uredno skuplja lišće i grančice čime postiže lijep krajnji izgled travnjaka.

zdravi travnjaci

BioClip ®  Malčiranjem se u zemljište mogu osloboditi hranljive materije poput azota koje pogoduju rastu i sveukupnom zdravlju travnjaka i spriječavaju rast korova.

usmjereno košenje

izbacivanje bočno ili pozadi  Ovi rezni sistemi su velikog kapaciteta i pogodniji su za višu i grublju travu koja se rijetko kosi.


KOSAČICE ZA SVE  VRSTE TRAVNJAKA Svi modeli su na srednjim stranama Saznajte više na husqvarna.com/ba

Serija poluprofesionalnih uređaja. Robusne i izdržljive kosačice za teže radne uslove. Njihova kompaktna konstrukcija omogućava izvrsnu upravljivost, a antivibracione drške olakšavaju rukovanje tokom svih operacija. Jednostavan prednji pogon koji ne zahtijeva održavanje olakšava manevrisanje.

Moderne kosačice za zahtjevno korištenje. Vrhunski dizajn i motor čine ovu seriju kosačica pouzdanim i efikasnim uređajem. Napredna tehnologija protoka puni sakupljač do optimalnog nivoa, pa ga rjeđe treba prazniti. Ovo su pouzdani uređaji velikog kapaciteta koji obavljaju prvoklasno košenje.

Šta treba imati na umu pri kupovini kosačice : • Ako imate srednji ili veliki travnjak, preporučljivo je kupiti samohodni model. • Ako imate mali travnjak, možete razmotriti kupovinu ručne kosačice koja ne emituje gasove i ne pravi buku koja bi smetala susjedima. • Ako u vašem vrtu ima mnogo prepreka, tada bi manji model bio efikasniji. Ako ne znate koji vam sistem košenja najviše pogoduje, idite na husqvarna.com/ba i saznajte više kako biste mogli izabrati pravu kosačicu za svoj vrt.

INOVACIJE

Novi model LC 56 AWD sa mogućnošću voženja kakva još nije viđena na tržištu. Pogon na sve točkove, velika snaga i visoke performanse. Ova najnovija kosačica kompanije Husqvarna namijenjena je uređivanju najzahtjevnijih i najnepristupačnijih travnjaka. Intuitivna kontrola brzine i pogon na sve točkove rješavaju probleme vezane za strme nagibe i rijetko košene površine.Velika brzina rezanja, široka glava za košenje i izbor od 3 načina rezanja samo su neke od funkcija koje će vam olakšati održavanje travnjaka.

KOSAČICE | 17


RAJDERI

Košenje travnjaka nikad nije bilo tako inspirativno. Izvanredan dizajn i kvalitetna izrada glavne su karakteristike Husqvarna Rajdera. Međutim, otkrit ćete da se Husqvarna kosačica ne odlikuje samo time. Zapravo, naš asortiman uređaja je zbog tolikog broja različitih travnatih površina i radnih uslova osmišljen tako da za različite potrebe pruža različita radna rješenja. Vjerujemo da ćete naći pravi uređaj, a potpuno smo uvjereni da će vam i vožnja biti vrlo zabavna.

Saznajte koliko se možete zabaviti koristeći Husqvarna Rajder i to preko cijele godine.

VRHUNSKA UPRAVLJIVOST

ZGLOBNO UPRAVLJANJE  Zglobno upravljanje osigurava vrhunsku upravljivost i omogućava obilaženje prepreka poput drveća, grmlja i žardinjera.

PRISTUPAČNOST KOŠENJA

GLAVA ZA KOŠENJE MONTIRANA NAPRIJED Osigurava veliku preglednost radnog prostora te omogućava rezanje ivica i lako dosezanje uglova i ispod grmlja.

OPTIMALAN POLO VOZAČA

ŽAJ

Udobno sjedenje Bezbjednost, stabilnost i prianjanje na ravnim površinama i padinama. Nisko težište Rajdera doprinosi izuzetnom prianjanju i udobnosti.


RAJDERI ZA SVE VRSTE TRAVNJAKA Svi modeli su na srednjim stranama Saznajte više na husqvarna.com/ba

Naši najnapredniji Rajderi.

Fantastični rezultati cijele godine.

Obavite posao uz minimalan napor.

Serija 400 je odličan izbor za zemljoposjednike, sportske klubove i hotele gdje se traže profesionalna snaga, udobnost i kapacitet. Zahvaljujući pogonu na sve točkove mogu izuzetno lako postići izvanredne rezultate.

Višenamjenska serija 300 može se koristiti cijele godine zahvaljujući velikom broju dodataka. Izaberite neku od tri različite Combi glave za košenje kako biste zadovoljili potrebe poljoprivrednog zemljišta i manjih travnjaka.

Rajderi serije 200 pogodni su za kućevlasnike koji zahtijevaju veliku efikasnost, lako korištenje, prvoklasno upravljanje i veliki učinak. Izaberite model AWD za bolje prianjanje za podlogu ili model X za veću efikasnost.

Manji uređaji s karakteristikama Rajdera.

Serija 100 obuhvata kompaktne uređaje savršene za manje vrtove sa svim karakteristikama koje možete očekivati od jednog Rajdera, ali u manjem i kompaktnijem kućištu.

Tih i udoban Rajder. Rajder sa akumulatorom za oko 90 minuta košenja, što zavisi od radnih uslova. Ovaj akumulatorski Rajder je udoban za voženje, tih i nema štetne emisije gasova. Uživajte u učinku i izvanrednim rezultatima uređaja Husqvarna. Idealan uređaj za ekološki svjesne kućevlasnike.

INOVACIJE

Najnoviji Rajder koji preuzima kontrolu nad travnjacima. Husqvarna R 115B spada u najnaprednije kompaktne Rajdere u svojoj klasi. Visok stepen upravljanja osigurava efikasno košenje i intuitivan rad. Izrađen je od visokokvalitetnih komponenti i pruža sve karakteristike pravog Rajdera u pristupačnom paketu. Na njega se može postaviti i ralica za snijeg te se tako može koristiti preko cijele godine.

RAJDERI | 19


Najnovije vijesti, informacije o proizvodima i pomoć. Sajt kompanije Husqvarna pruža sve potrebne informacije o proizvodima, ali ćete tamo naći još puno toga što vam može pomoći da svaki put postignete savršene rezultate. Redovno se daju akcijske ponude, pružaju pomoć i savjeti o proizvodima i nudi oprema koja povećava raznovrsnost primjene uređaja. Osim toga, imamo širok asortiman profesionalne zaštitne odjeće. Ako odlučite porazgovarati s nekim od naših zastupnika, naš lokator distributera će vas uputiti ka najbližem stručnjaku kompanije Husqvarna.

INFORMACIJE O PROIZVODIMA I PRIRUČNICI Ovde na sajtu husqvarna.com/ba možete preuzeti priručnike za sve Husqvarna uređaje i naći dodatne informacije koje vam mogu pomoći u radu.

PRIlAgODITE PRETRAgu PROIZVODA Naša najnovija funkcija pretrage omogućava sužavanje pretrage pomoću određenih informacija. to nam pomaže da vas uputimo na uređaj sa karakteristikama najpribližnijim onima koje tražite.

POSJETITE NAS NA STRANICAmA FACEbOOK I YOuTubE Želimo maksimalno olakšati našim klijentima primanje i traženje informacije o proizvodima kompanije Husqvarna. Pratite nas na stranici Facebook kako bi uvijek bili na vrijeme obaviješteni o novostima i promotivnim akcijama iz kompanije Husqvarna. Na našem Youtube kanalu možete pronaći video uputstva za rukovanje i održavanje motornih uređaja, promotivne i mnoge druge zanimljive i korisne video snimke.

20 | INtERNEt


LANČANE PILE

Motorne lančane pile

HUSQVARNA 390 XP® 87.9 cm³, 4.8 kW, 45 – 71 cm, 7.1 kg.

HUSQVARNA 372 XP® 70.7 cm³, 3.9 kW, 38 – 71 cm, 6.1 kg.

HUSQVARNA 357 XP® 56.5 cm³, 3.2 kW, 33 – 50 cm, 5.5 kg.

HUSQVARNA 365 65.1 cm³, 3.4 kW, 38 – 70 cm, 6 kg.

HUSQVARNA 359 59 cm³, 2.9 kW, 33 – 50 cm, 5.5 kg.

HUSQVARNA 455 RANcHeR 55.5 cm³, 2.6 kW, 33 – 50 cm, 5.9 kg.

HUSQVARNA 353 51.7 cm³, 2.4 kW, 33 – 50 cm, 5 kg.

HUSQVARNA 450e 50.2 cm³, 2.4 kW, 33 – 50 cm, 5.1 kg.

HUSQVARNA 445 45.7 cm³, 2.1 kW, 33 – 50 cm, 4.9 kg.

HUSQVARNA 440e 40.9 cm³, 1.8 kW, 33 – 45 cm, 4.4 kg.

HUSQVARNA 135 40.9 cm³, 1.4 kW, 36 – 40 cm, 4.4 kg.

HUSQVARNA 236 38.2 cm³, 1.4 kW, 33 – 40 cm, 4.7 kg.

Električna pila

HUSQVARNA t435 35.2 cm³, 1.5 kW, 30 – 35 cm, 3.4 kg.

HUSQVARNA 321 eLectRic 230 V, 2000 W, 35 – 40 cm.


KOSAČICE

HUSQVARNA J 55SL Briggs & Stratton, BioClip® / bočno  izbacivanje, 55 cm.

HUSQVARNA R 52S Briggs & Stratton, samohodna, TrioClip®, 53 cm.

HUSQVARNA R 152SVH Honda, samohodna, TrioClip®, 53 cm.

MAKAZE ZA ŽIVU OGRADU

HUSQVARNA 327He3X 24.5 cm³, 0.9 kW, 55 cm, 6.5 kg.

HUSQVARNA 325HD60X 24.5 cm³, 0.7 kW, 60 cm.

BACAČI SNIJEGA

KULTIVATOR

HUSQVARNA tF 334 Subaru, EP17, 80 cm.

HUSQVARNA ST 276EP B & S, dvostepeni, 76 cm.

PROFESIONALNO ODRŽAVANJE ZELENILA

HUSQVARNA DT 22 Vertikator. Honda, 3.6 kW @ 3600 rpm/min, 163 cm³, 56 cm, 65.3 kg.

HUSQVARNA AR 19 Aerator. Honda, 2.6 kW @ 3600 rpm/min, 119 cm³, 48 cm, 131 kg.

HUSQVARNA SG 13 Iverač panjeva. Honda, 8.7 kW @ 3600 rpm/min, 163 cm³, 115 kg.

HUSQVARNA Sc 18 A Sjekač busenja. Honda, 3.2 kW @ 3000 rpm/min, 163 cm³, 46 cm, 145 kg.


RAJDER

HUSQVARNA RIDER 422ts AWD Briggs & Stratton, 12.6 kW @ 3000 rpm/min, hidrostatik AWD, 112 – 122 cm.

HUSQVARNA RIDER 316t AWD Kawasaki, 9.6 kW @ 2900 rpm/min, hidrostatik AWD, 94 – 112 cm.

HUSQVARNA RIDER 318 Briggs & Stratton, 9.6 kW @ 2900 rpm/min, hidrostatik, 94 – 112 cm.

HUSQVARNA RIDER 213c Briggs & Stratton, 6.7 kW @ 3000 rpm/min, hidrostatik, 94 cm.

TRAKTORI

HUSQVARNA ctH 174 Kohler, 8.8 kW @ 2500 rpm/min, hidrostatik, 97 cm.

HUSQVARNA LtH 154 Kohler, 8.1 kW @ 2500 rpm/min, hidrostatik, 97 cm.

ZTH KOSAČICE

HUSQVARNA PZ 29 Kawasaki, FX Series, 137 cm, 18.9 kW @ 2550 rpm/min.

HUSQVARNA LtH 126 B & S, 6.4 kW @ 2800 rpm/min, hidrostatik, 77 cm.


ŠUMSKI ČISTAČI

HUSQVARNA 545FX 45.7 cm³, 2.2 kW, 8.1 kg. Dolazi u kompletu sa testerastim nožem Scarlett 225-24T (1") i ergonomskim uprtačima Balance XT ™.

MOTORNE KOSE

HUSQVARNA 545RX 45.7 cm³, 2.1 kW, 8.4 kg. *

HUSQVARNA 535RXt 34.6 cm³, 2.1 kW, 6.2 kg. *

HUSQVARNA 143R 41.5 cm³, 1.5 kW, 7.6 kg.

HUSQVARNA 135R 34.6 cm³, 1.4 kW, 6.8 kg.

HUSQVARNA 226R 25.4 cm³, 0.8 kW, 5.1 kg.

* Dolazi

u kompletu sa trimi glavom, nožem za travu i ergonomskim uprtačima Balance XT ™.

tRiMeRi

HUSQVARNA 323R-ii 24.5 cm³, 0.9 kW, 5.1 kg. Dolazi u kompletu sa trimi glavom, nožem za travu i ergonomskim uprtačima.

HUSQVARNA 128R 28 cm³, 0,8 kW, 5 kg. Dolazi u kompletu sa trimi glavom i nožem za travu.

DUVAČI ZA LIŠĆE

HUSQVARNA 580BtS 75.6 cm³, 25.7 m³/min, 11.8 kg.

HUSQVARNA 122LD 21.7 cm³, 0.6 kW, 4.7 kg. Dolazi u kompletu sa trimi glavom.

TELESKOPSKE PILE

HUSQVARNA 356BtX 51.7 cm³, 13.4 m³/min, 10.4 kg.

HUSQVARNA 125BVX 28 cm³, 12.03 m³/min, 4.35 kg. Dolazi u kompletu sa dodatkom za usisavanje.

HUSQVARNA 327P5X 24.5 cm³, 0.9 kW, 6.4 kg. Odvojiva osovina. Dolazi u kompletu sa ergonomskim uprtačem Balance Flex™.


Distributeri kompanije Husqvarna će vam pomoći da iz svojih uređaja izvučete maksimum. Svi Husqvarna uređaji prodaju se isključivo putem naših ovlašćenih distributera koji su obučeni tako da posjeduju znanje i stručnost o svim uređajima. Možete biti uvjereni da će vam pomoći u nalaženju pravog rješenja za posao koji treba da obavite.

PRONAđItE NAJBLIŽEG ZASTuPNIKA KOmPANIJE HuSQVARNA Na sajtu Husqvarna postoji funkcija pretrage u koju samo treba unijeti svoj poštanski broj. tad će se prikazati mapa i informacije o najbližem zastupniku kompanije Husqvarna.

ŠTA DObIJATE OD NAŠIH ZASTuPNIKA Naši lokalni zastupnici odgovoriće na sva vaša pitanja, dati savjet i uputiti vas na uređaj najpogodniji za vaše potrebe. Oni su posebno obučeni i posjeduju vještine, alate i resurse za rukovanje svim Husqvarna uređajima. Naposlijetku, oni su servisni zastupnici, a usluga je njihov zaštitni znak. ƒ Pomoć i savjet za sve Husqvarna uređaje ƒ Rezervni dijelovi i oprema ƒ Servis i popravka

ZAštItNA ODJEćA I OPREMA ZA RAD sA UREđAJIMA Postoji širok asortiman opreme za korištenje s našim proizvodima, od odjeće do rezervnih dijelova i šumarske opreme, tako da možete uživati ne samo u funkcijama već i u raznovrsnosti uređaja. Naša originalna Husqvarna oprema radi na očekivan način i pomoću nje možete postići željene rezultate. Za potpun prikaz sve naše opreme posjetite husqvarna.com/ba.

SERVISERI | 25


TRAKTORI

Traktori koji vam pomažu cijele godine. Širok asortiman opreme i ugrađenih nekoliko načina rezanja omogućava veliku upotrebljivost naših traktora. Idealno za efikasno održavanje travnjaka i raznu obradu zemljišta. Izaberite neki od tri različita sistema za održavanje travnjaka te priključite prikolicu, rasipač ili bacač snijega radi veće raznovrsnosti upotrebe.

Husqvarna traktori u akciji tokom cijele godine.

MANjE NEPOKOšEN POvRšINA

IH

NOvA TEHNOLOgIjA uPRAvLjANjA Od naših traktora vrhunske klase sa tehnologijom upravljanja U-cut™ možete očekivati više. Manje nepokošenih površina, veoma efikasno košenje i bolju upravljivost.

LAKO uPRAvLjAN PEDALAMA

jE

HIDROSTATIČKI PRENOS POKRETAN PEDALAMA Hidrostatički prenos pokretan pedalama osigurava laku kontrolu brzine i smjera kretanja. Postoje posebne pedale za kretanje unaprijed i unazad.

N PRvOKL ASNO KOšE

jE

RObuSNE gLAvE zA KOšENjE Glave za košenje su ojačane i obložene farbom u prahu, imaju veću izdržljivost i otpornost na koroziju.


Traktori za sve  vrste košenja trave Svi modeli su na srednjim stranama Saznajte više na husqvarna.com/ba

BioClip® za đubrenje travnjaka. BioClip® znači da se trava reže na male komade koji se razgrađuju i vraćaju u travnjak u vidu prirodnog đubriva. Svi Husqvarna traktori mogu obavljati BioClip® košenje. BioClip ® se standardno postavlja na većini traktora s ugrađenim sakupljačem. Za traktore sa bočnim izbacivanjem postoji posebna BioClip® oprema.

Traktori s ugrađenim sakupljačem. Ako želite sakupljati pokošenu travu, lišće i druge ostatke, možete izabrati traktor sa ugrađenim sakupljačem. Sakupljač se lako prazni sa vozačevog sjedišta, a zvučni indikator vam nagovještava kada ga treba isprazniti.

Traktori sa bočnim izbacivanjem.

Kompaktni traktori za baštu.

Za efikasno košenje rijetko košenih travnjaka s visokom, divljom i grubom travom idealan izbor jeste traktor sa bočnim izbacivanjem.

Ovi kompaktni baštenski traktori za kućevlasnike omogućavaju udobno košenje. Njihova veličina olakšava manevrisanje čak i u najskučenijim prostorima te skladištenje u malim ostavama.

INOVACIJE

Husqvarna U-cut™. Nova tehnologija upravljanja Husqvarna U-cut™ omogućava da kosite bliže oko prepreka kao što su drveće, grmlje i staze sa cvijećem. Ona će Vam dati manji nepokošeni krug i efikasnije košenje u poređenju sa drugim traktorima.

TRAKTORI | 27


Priključci za rajdere i traktore Saznajte više na husqvarna.com/ba

Jedan uređaj – mnoštvo mogućnosti. Prilagodite svoj Husqvarna Rajder ili traktor svim godišnjim dobima i obavite mnogobrojne zadatke uz pomoć obimne palete dodatne opreme. Izaberite prikolice, četke, bacače snijega, rasipače, grablje i dr. da bi vaš uređaj postao još raznovrsniji i spremno obavljao poslove jedan za drugim.

Priključni okvir Rajderi serije 300 imaju priključni okvir za laku zamjenu glave za košenje ili sprijeda postavljenih alata kao što su rotoudarači, četka, bacač snijega i ralica za snijeg. rasipač Efikasan rasipač za ravnomjerno posipanje travnjaka sredstvima za održavanje poput đubriva i pesticida.

Četka Obrtna četka za skupljanje lišća, snijega i dr. Može se nageti na obije strane.

BACAČ SNIJEGA Dvostepeni bacač snijega za efikasno uklanjanje snijega sa puteva i staza.

prikolice Prostrane prikolice izrađene od tvrdog čelika. Preklopna zadnja stranica za lak utovar i istovar.

28 | oprema za rajdere

Ralica za snijeg Široka i čvrsta ralica za snijeg za čišćenje staza, puteva i drugih površina.


kosačice sa okretanjem u mjestu

Brzo i izuzetno efikasno košenje travnjaka. Ovi uređaji rade kako vi to želite, efikasno se i bez napora kreću preko trave. Zasebna hidraulika točkova omogućava vrlo precizno manevrisanje, pa se uređaj može okretati oko svoje ose tako da više ne ostaju nepokošeni krugovi, bez obzira na skučenost prostora ili veličinu travnjaka.

Svi modeli su na srednjim stranama Saznajte više na husqvarna.com/ba

Košenje travnjaka bez granica. Kosačice sa okretanjem u mjestu posebno namijenjene kućevlasnicima i zemljoposjednicima koji održavaju velike površine. Opcionalni sistemi sakupljanja čine ove uređaje savršenim za brzo i uredno košenje.

Udobna ergonomija

udobno korištenje  Ergonomsko sjedište za vozača s odličnim pregledom radnog prostora. Rukovaoc lako može dohvatiti sve komande.

Nema nepokošeni krugova

lako održavanje

Pristupačne servisne tačke  Sva mjesta za održavanje mogu se lako dohvatiti, pa uređaj možete brzo pripremiti za rad.

h

Precizno košenje  Hidraulika točkova omogućava uređaju okret oko svoje ose ne ostavljajući za sobom nepokošene krugove.

kosačice sa okretanjem u mjestu | 29


bacači snijega

Učinićemo da vam zima bude prijatnija. Prvi snijeg uvijek predstavlja lijepo iznenađenje, ali duga i hladna zima koja nastupa često podrazumeva težak posao. Čak i kad obavite posao, vremenski uslovi i prognoze mogu poremetiti postignute rezultate. Husqvarna bacači snijega velikog kapaciteta ne mogu skratiti zimu, ali mogu pomoći da sati provedeni u čišćenju snijega budu i efikasni i zabavni.

RUČICE ZA JENJIVE USLOVE OM PR

Hidrostatički prenos  Promjenljivi pogon za kretanje unaprijed / unazad, kojim se upravlja pomoću džojstika na komandnoj tabli, povećava upravljivost i pruža optimalan radni učinak.

Izvanredna upravljivost

Servo-upravljanje  Servo-upravljanje sa pogodnim okidačem omogućava zasebno pokretanje svakog točka ili gusjenice radi okretanja pod uglom do 180º.

Usmjeravanje duvanja snijega

precizno čišćenje  Naš jednostepeni model ima jednostavan rotator cijevi za usmjeravanje duvanja snijega.


bacači snijega za sve vrste poslova Svi modeli su na srednjim stranama Saznajte više na husqvarna.com/ba

Jednostepeni ili dvostepeni bacač snijega? Pitanje je jednostavno, ali je i odgovor takav. Dvostepeni bacači snijega su efikasniji, naročito ako se čisti veća površina. Kućevlasnicima koji čiste male površine posao mogu obaviti i jednostepeni uređaji.

Dvostepeni sistem. Snijeg se uvlači u kućište pomoću svrdla i zatim izduvava kroz cijev pomoću ventilatora. To je najbolje rješenje za veće prostore i javne površine.

Pogon sa gusjenicama  Rebraste gusjenice imaju nenadmašan potisak u dubljem snijegu i na klizavim površinama. Uzbrdice i teški tereni se prelaze bez ikakvih problema.

Jednostepeni sistem. Višestruko ojačane lopatice svrdla efikasno zahvataju snijeg koji dodiruje tlo. To je odlično rješenje za prilazne puteve, vrtne staze i terase.

INOVACIJE

Osvijetlite svijet. Efikasno LED osvjetljenje za lakši rad po mraku omogućava rad u rano jutro i kasno uveče.

BACAČI SNIJEGA | 31


MOTORNE KOSE, TRIMERI I ŠUMSKI ČISTAČI

Vrhunski rezultati za sve vaše potrebe. Pronalaženje pravog uređaja za konkretne potrebe može biti težak posao. Naše motorne kose, trimeri i šumski čistači kombinuju snagu sa malom težinom uređaja. Lagani su i ergonomski, a postižu rezultate na koje možete biti ponosni. Veoma su izdržljivi i laki za upotrebu. Inovacije tu ne prestaju. Da biste osigurali da se posao obavlja na najudobniji način, Husqvarna uprtači ergonomski raspoređuju opterećenje tako da bude podjednako na ramenima, grudima i leđima kako bi se osigurao najučinkovitiji način obavljanja posla.

sirova snaga

Dugotrajan rad

X-Torq ® Tehnologija X-Torq® smanjuje štetne emisije izduvnih gasova do 75% i povećava ekonomičnost goriva do 20%. Da rad bude udobniji i ekonomičniji.

Low Vib ®  Motori imaju veoma djelotvorne antivibracijske prigušivače koji apsorbuju vibracije i štite vaše ruke i šake kako bi rad bio udobniji tokom dugih radnih smjena.

pokretanje bez

greške

smart start ®  Motor i starter projektovani su tako da se uređaj pali brzo i uz minimalan napor,  pa možete raditi brže.


Važno je šta dobijate i kako mi to postižemo. robustan dizajn

Uravnoteženost

raznovrsnost

komercijalna klasa  Zajedničko svim Husqvarna motornim kosama jeste da su to snažne i produktivne mašine ergonomski projektovane za dugogodišnji naporan rad.

Ergonomija  Ručke su izrađene tako da budu podesive i da prigušuju vibracije. Visoko postavljene šipke ručki povećavaju efikasnost rada na padinama.

RAZNOVRSNOST  Odvojivo vratilo olakšava promjenu reznih alata. Takođe se postiže veća fleksibilnost rada. Transport i čuvanje nikad ne predstavljaju problem.

MOTORNE KOSE,TRIMERI I ŠUMSKI ČISTAČI | 33


MOTORNE KOSE,TRIMERI I ŠUMSKI ČISTAČI

Uredite cijeli vrt koristeći samo jedan uređaj.

JEDAN UREĐAJ ZA OBAVLJANJE MNOGIH POSLOVA Model 327LDX je lagan kombinovani uređaj velikog učinka koji posjeduje Husqvarna motor E-Tech® II s katalitičkom kontrolom emisije gasova te meke i udobne ručke. Nekoliko priključaka spada u dodatnu opremu koja ovom uređaju omogućava da postane trimer za živicu, čistač, porubljivač travnjaka, trimer za visoke živice, kultivator ili teleskopska testera.

Ako tražite višenamjenski trimer koji olakšava i ubrzava obavljanje neobičnih poslova rezanja trave, tada je kombinovani trimer prava stvar za vas. Zapravo, zahvaljujući višenamjenskim priključcima može obaviti rezanje trave i živice, čišćenje, duvanje, podrezivanje i orezivanje stabala i kultivisanje zemljišta jednom istom osnovnom motornom jedinicom.

Dozvolite da vam pokažemo koliku razliku uprtač može donijeti vašem radu.

OPREMA

Povećava efikasnost, udobnost i bezbjednost. Pravi priključci, zaštitna oprema i odjeća učiniće vaš posao bezbjednijim i efikasnijim. Naš asortiman opreme za čistače, motorne kose i trimere obuhvata sve što vam je potrebno za blagostanje, dobre radne uslove i veliku produktivnost. Obuhvaćeni su uprtači sa najnaprednijim ergonomskim dostignućima na tržištu koji efikasno raspoređuju težinu uređaja radi maksimalne uravnoteženosti, što stvara utisak da je uređaj lakši, povećava mogućnost manevrisanja i olakšava rad.

Pročitajte više o Husqvarna šumarskoj opremi na str. 39.


Svi modeli su na srednjim stranama Saznajte više na husqvarna.com/ba

Vrijedan radnik. Husqvarna motorne kose imaju mnogo lica. One se isporučuju sa nožem za travu, glavom za trimovanje ili cirkularnim sječivom koje je jednostavno za postavljanje. Svi modeli imaju motore X-Torq ® sa smanjenim emisijama štetnih gasova do 75% i povećanom ekonomičnosti goriva do 20%. Trava

Grmlje

Niska stabla

Za završni dodir. Ovaj asortiman trimera garantuje odličan radni učinak čak i u najzahtjevnijim okolnostima. Lako se skladište i stvarno doprinose završnom izgledu dobro urađenog posla. Trava

Presijeca manja stabla. Izdržljivi šumski čistač velikog učinka koji se lako koristi. Kratko i glatko vratilo s kosim zupčanikom pod uglom od 24° pojednostavljuje usmjereno obaranje drveća u gustim šumama. Niska stabla

INOVACIJE

Novi asortiman trimera sa novim izvorom napajanja. Serija Husqvarna Battery vam omogućava izabrati neki od tri trimera s akumulatorskim pogonom koji imaju važne zajedničke osobine: lagani su, savršeno uravnoteženi, imaju veliku snagu i optimalnu rotaciju glave. Osim toga, nema direktnih štetnih emisija, buka i vibracije su smanjeni, kao i potreba za održavanjem.

MOTORNE KOSE,TRIMERI I ŠUMSKI ČISTAČI | 35


Zaštitna odjeća

Zaštitna odjeća koja štiti i dobro stoji. Dobra zaštitna oprema mora izdržati zahtjevne radne uslove i pružati neophodnu zaštitu. Zato koristimo samo visokokvalitetne materijale. Svaki posao ima drugačije zahtjeve. Naš asortiman zaštitne odjeće uzima u obzir sve vrste poslova koje treba obaviti. Zapravo, naša obimna paleta zaštitne odjeće obuhvata najnovije inovacije u dizajnu i materijalima i pružit će vam nivo zaštite i udobnosti potrebne da biste obavili željeni posao.


zaštitna odjeća za sve  vrste šumarskih radova Saznajte više na husqvarna.com/ba

Zaštita od glave do pete. Pokriveni ste sa svih strana. Širok asortiman Husqvarna zaštitne odjeće za sve nivoe rada pomažu vam da radite bezbjednije, jednostavnije i učinkovitije.

Moćna zaštita za naporan rad. Paleta Technical Extreme sastoji se od radne odjeće namijenjene intenzivnoj upotrebi. Ovi vrhunski proizvodi izrađeni su od čvrstih materijala i udobni su za nošenje. U glavne karakteristike spadaju vodonepropusni zatvarači i ojačanja na svim važnim mjestima.

Uravnotežava zaštitu i udobnost. Proizvodi iz palete Technical koriste napredne materijale za zaštitu od motornih pila i izrađeni su tako da budu lakši, čvršći i savitljiviji. Te osobine čine razliku kad se nose tokom dugih radnih dana.

Kombinuje izdržljivost sa zaštitom. Functional paleta zaštitne odjeće od robusnih i izdržljivih materijala koja dobro stoji i namijenjena je za korištenje tokom cijele godine.

Novo!

Ispunjava standarde bezbjednosti. Paleta Classic sadrži pristupačnu zaštitnu odjeću koja diše. Ima čist i moderan dizajn s kvalitetnim detaljima koji ga čini idealnim za povremen, ali intenzivan rad.

Rukavice Nova paleta Husqvarna zaštitnih rukavica, izrađenih od kozje kože, namijenjena je zahtjevnim poslovima i omogućava udoban rad. One mogu imati i zaštitu od pila.

udobna i ergonomska

UDOBNA i zaštitna odjeća Izrađujemo tako udobnu i ergonomsku zaštitnu odjeću da pri radu nemate nikakvih ograničenja niti briga.

ZAŠTITNI šljem s antifonima Svi Husqvarna zaštitni šljemovi razvijene su uz optimalnu ergonomiju i udobnost kombinovanu s dobrom zaštitom.

pouzdana zaštita

REDOVNO testiranje  Sva zaštitna odjeća mora imati CE oznaku. Oznaka EuroTest® ukazuje na to da te predmete redovno ispituje ovlaštena institucija.

Čizme sa zaštitom od pila Visokokvalitetne vodonepropusne kožne čizme. Obloženost i stabilnost ovih čizama čine ih savršenim za duge radne dane.

ZAŠTITA

oznake pokazuju nivo zaštite Nivo zavisi od sposobnosti zaustavljanja reznog lanca pri različitim brzinama.

Zaštitna odjeća | 37


šumarska oprema

Husqvarna oprema koja pokriva sve vaše radne zadatke. Originalna Husqvarna oprema radi onako kako očekujete i kako vam je potrebno i pruža visok stepen produktivnosti. Otkrit ćete da naš obiman asortiman opreme pokriva sve radne okolnosti u kojima se možete naći.

Pogledajte kako profesionalci bezbjedno i efikasno rade s Husqvarna pilama.


šumarski pribor za sve  vrste posla Saznajte više na husqvarna.com/ba

Veći radni učinak. Naše glave, niti i sječiva za trimere namijenjene su za izvanredno obavljanje posla. Pružaju optimalan radni učinak i efikasnost na svim nivoima.

Izdržljivi šumarski alati. Pružamo vam širok spektar izdržljivih i pouzdanih alata za lakše obavljanje posla: šipke za lomljenje, klinovi za sječu i cijepanje, kuke za podizanje, sjekire i dr.

Rez više od drugih. Husqvarna vodilice i lanci izrađeni su uz korištenje istih visokih standarda kao naše pile. Kombinovanjem visokokvalitetnih materijala s razvojem proizvoda pružamo maksimalnu radnu efikasnost i zaštitu kada se koriste u našim pilama.

INOVACIJE

Ulja optimizovana za vrhunski radni učinak. Husqvarna ulja optimizovana su za rad u kombinaciji s razvojem naših motora. Sintetičko ulje XP ® Synthetic, naš najnoviji proizvod, osigurava izuzetno dobro podmazivanje, stvara manju količinu dima, održava motor čistijim i manje se taloži na klipu motora i u kućištu koljenastog vratila u odnosu na konkurentna ulja.

šumarska oprema | 39


Trimeri za živicu

Osigurajte da trimovanjem uvijek postižete prvoklasne rezultate. Živica zahtijeva vrijeme i njegu kako bi ostala zdrava i lijepa. Dobro održavana živica pruža privatnost, a uz to vrtu daje jasno definisane linije i vizuelnu privlačnost. Različite vrste živica zahtijevaju različite vrste alata, a okolina je također vrlo važan faktor pri izboru trimera za živicu. Svi Husqvarna trimeri za živicu su snažni, precizni i efikasni uređaji koji svaki put pružaju odlične rezultate.

NAPRAVLJEN DA TR

AJE

robustan dizajn  Robustan dizajn povećava radni vijek trimera za živicu i čini ga spremnim za teške poslove.

snaga za očuvanje okoline

X-torq ® Tehnologija motora koja smanjuje emisiju štetnih gasova za do 75% i povećava ekonomičnost goriva za do 20%.

Ne stvara veliku

buku

tihi rad  Inovativna tehnologija koja osigurava tihi rad motora. To je vrlo važna osobina pri radu u stambenim područjima.


TRIMERI ZA ŽIVICU ZA SVE  VRSTE POSLOVA Svi modeli su na srednjim stranama Saznajte više na husqvarna.com/ba

Fleksibilno rukovanje pod bilo kojim uglom.

Dvostrani trimeri za živicu namijenjeni su za obradu oblikovanih dijelova živice. Omogućavaju efikasan i udoban rad uz funkcije poput Smart Start ® i Low Vib® prisutne kod većine modela.

Ravni rezovi jednim pokretom.

Jednostrani trimeri za živicu olakšavaju precizno ravno rezanje, a duži noževi omogućavaju rezanje široke živice jednim pokretom.

Dosegnite mjesta nedostupna drugima. Trimeri za visoke živice se koriste kada treba dosegnuti teško pristupačna mjesta, a da se ne naruši radni učinak. Posjeduju vrhunsku ergonomiju, lako se pokreću, odgovaraju i niskim i visokim živicama i lako se skladište i transportuju zahvaljujući preklopnom reznom nožu.

INOVACIJE

Postavljanje standarda za akumulatorske trimere za živicu. Tihi rad. Nema direktnih štetnih emisija. Slabe vibracije. Savršena ravnoteža. Veliki učinak. To je ono što dobijate od trimera za živice iz serije Husqvarna Battery. Uz to, ovaj akumulatorski alat ne zahtijeva mnogo održavanja.

TRIMERI ZA ŽIVICU | 41


duvači

Oduvajte teške poslove. Uklonite lišće, slamu, travu, paučinu, pijesak, šljunak i riješite se teškog posla. Husqvarna duvači su ergonomski dizajnirani i efikasni, a rad s njima je pravo uživanje. Imajući u vidu spektar poslova za koje su namijenjeni, budite uvjereni da će ovi duvači obaviti svoj zadatak bez po muke.

Svi modeli su na srednjim stranama Saznajte više na husqvarna.com/ba

Uređujte velike površine s lakoćom.

Raznovrsnost i efikasnost.

Leđni duvači su snažne mašine koje korisniku pružaju potpunu kontrolu. Idealni su za uređivanje velikih površina i za težak i dugotrajan rad.

Naši ručni duvači su savršeno prilagođeni za manje poslove u vrtu i kombinuju veliku snagu s dobrom ergonomijom, zbog čega idealno obavljaju različite lakše zadatke.

VELIKA SNAGA

VISOKOKVALITETNI MOTORI  Dovoljno su snažni da premještaju i gomilaju lišće i vrtno smeće gdje god to želite.

42 | DUVAČI

Duvanje ili usisavanje

usisavanje  Neki duvači se mogu pretvoriti u usisivače radi sakupljanja prašine.

Tiho duva

tihi rad  Husqvarna duvači rade tiho, zbog čega su pogodni za upotrebu u stambenim područjima.


kultivatori

Snažni, višenamjenski kultivatori. Husqvarna kultivatori projektovani su za teške radne uslove i dugogodišnji intenzivan rad. Njihov sistem udobnih rukohvata i dobro grupisanih komandi olakšava rad, a sistem za obrtanje u smjeru suprotno od kazaljki na satu drobi zemlju lako i efikasno.

Svi modeli su na srednjim stranama Saznajte više na husqvarna.com/ba

Intenzivna upotreba.

Manji obrađivači zemljišta.

Kultivator sa zadnjim zupcima osiguraće vam snagu za efikasno drobljenje gusto nabijene zemlje na većim i otvorenijim prostorima. Rukovanje je udobno zahvaljujući ergonomskom dizajnu.

Raznovrsne poslove u vrtu obaviće kultivator s prednjim zupcima. Osim toga, koristeći dodatnu opremu možete grabljati, porubljivati, drljati, brazdati i orati.

snaga

visokokvalitetni motori  Pouzdani i snažni Subaru OHV/OHC motori sa malim stepenom emisije i kad su pod opterećenjem.

TIHI RAD

Akumulatorski kultivator  Za tihi i ekološki rad izaberite akumulatorski kultivator Husqvarna TB1000.

ergonomija

ergonomski rukohvat  Ergonomski izrađen rukohvat s udobnim ručkama i pristupačnim komandama.

KULTIVATORI | 43


Copyright © 2013 Husqvarna AB (publ).  All rights reserved. Husqvarna and other product and feature marks are trademarks of the Husqvarna Group as displayed at www.international.husqvarna.com

581 14 44-85 BA.

husqvarna.com/ba

Husqvarna_Product_Brocheur_2013_Bosnia(Bosnian)  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you