Page 1

Iz an ljĹĄ bo

Kakovost, moÄ? in rezultati

Peters_slo 1

3/11/08 9:11:11 AM


Izboljšana sestava gnojil za odlične rezultate Cilj vsakega vrtnarja je, da zagotovi rastlinam najboljše pogoje za dobro rast in odlično barvo. Za dobro vzgojo sta poglavitna pravi substrat in zdrav sadilni material. Nova gnojila Peters zagotavljajo že znano kakovost, hkrati pa je izboljšana tudi njihova sestava. Za izrazitejšo vitalnost rastlin so dodane večje količine mikroelementov in izpopolnjene sestavine gnojila. Peters zagotavlja izjemno kakovost rastlin – to vedo vsi najboljši vrtnarji!

Uporaba simbolov pri novi paleti Peters gnojil nudi uporabne informacije o uporabi, za katero je proizvod najbolj primeren.

Peters_slo 2

Proizvod pospešuje rast korenin.

Proizvod pospešuje oblikovanje popkov in razvoj cvetov.

Proizvod omogoča uravnoteženo vrednost pH.

Proizvod je uporaben pri vsaki kakovosti vode.

Proizvod izboljšuje vegetativno rast.

Proizvod je primeren za listno gnojenje.

Proizvod je namenjen preskrbi s kalcijem v posameznih raztopinah.

Proizvod je primeren za uporabo v trdi vodi.

Proizvod omogoča kompaktno rast.

Proizvod se uporablja za dopolnjevanje s samostojnimi gnojili.

Pokazatelj vrednosti EC pri 1,0 g/L.

Proizvod je primeren za uporabo v mehki vodi (deževnica).

3/11/08 9:11:22 AM


Zakaj izbrati Peters? V čem so prednosti uporabe izdelkov Peters? 1. Peters upošteva kakovost Vaše vode. 2. Peters sledi sodobnim zahtevam in zagotavlja najvišjo kakovost. 3. Samo gnojila Peters vsebujejo M-77. Sestava gnojil Peters je najustreznejša za vsako vodo: trdo, nevtralno ali mehko. Peters ima visoko stopnjo čistosti in topnosti. Edinstvena sestavina ‘M-77’ omogoča dostop hranil na mesta, kjer jih rastlina najbolj potrebuje. Odziv rastlin po aplikaciji je takojšen, pridelek pa odličen.

Peters upošteva kakovost Vaše vode Kakovost vode je odločilnega pomena: Peters ima odgovor! Vpliv kakovosti zalivalne vode je še vedno podcenjen. Pri načrtovanju gno-

Peters_slo 3

jenja je bistveno izhodišče sestava vode. Problem trde vode je navzočnost bikarbonatov, v mehki vodi pa je prenizka vsebnost kalcija in magnezija, ki sta

sicer poglavitna elementa za zdravo rast rastlin. Peters se na te posebnosti odziva in izboljšuje rezultate gnojilnega načrta.

3/11/08 9:11:29 AM


Na podlagi sestave vaše vode izberite pravi Peters! Gnojila Peters Professional so najučinkovitejša za vsako vrsto vode. Če želite rastlinam najboljše in imate delno trdo ali mehko vodo, izberite Peters Excel.

Peters upošteva kakovost Vaše vode

Možnost

Mehka voda? Uporabite Peters Excel 'CalMag' za hkratno dodajanje kalcija in magnezija.

Zakaj Peters Professional? Hitro in povsem topen zaradi visoke stopnje čistosti. Posebne sestave za posamezne stopnje rasti. Posebne sestave za odziv na točno določene razmere. Odlični rezultati zaradi visoke vsebnosti mikroelementov. Maksimalna dostopnost in absorbcija zaradi ‘M-77’ (izboljšani metodi dostopnosti mikroelementov). S Scottsovim računalniškim svetovalnim programom ‘ANGELA’ izračun najustreznejšega gnojilnega načrta. Nasveti in navodila Scottsovih strokovnjakov za gnojenje.

Peters_slo 4

Možnost

Trda voda? S Petersom Excel 'Acidifier' se izognemo težavam zaradi povišane vrednosti pH v substratu.

Dobri rezultati ne glede na kakovost vode: Peters Professional Poznan po svoji visoki kakovosti in izjemnih rezultatih. Širok izbor formulacij ustreza vsakršnim razmeram. Pri izbiri gnojila Peters Professional kot standardnega gnojila ali kot rešitev posameznega problema je uravnotežen gnojilni načrt zagotovljen.

3/11/08 9:11:42 AM


Prednosti Peters Excel 'Acidifier' za trdo vodo: Edinstven učinek, saj je razvit posebej za uporabo v trdi vodi. Zaradi HCO3 pufernega učinka vrednost pH v substratu ostane stabilna. Izboljša kakovost vode za zalivanje in ji zniža vrednost EC. Zaradi velike vsebnosti kelatiranih mikroelementov je barva in rast rastlin naravnost odlična. Preprečuje zamašitev kapljačev in vzdržuje čist namakalni sistem. Optimalna dostopnost in absorbcija gnojila zaradi ‘M-77’ (izboljšana metoda dostopnosti mikroelementov).

Izberite Peters Excel 'CalMag' za mehko vodo: Posebej razvit z izjemnim učinkom za uporabo v mehki vodi. Zdrava rast zaradi stalne preskrbe s kalcijem in magnezijem. Zanesljiv sistem zaradi izbranih surovin in mikroelementov. Odlična barva in rast zaradi visoke vsebnosti kelatiranih mikroelementov. Optimalna dostopnost in absorbcija gnojila zaradi ‘M-77’ (izboljšana metoda dostopnosti mikroelementov). Vsi hranilni elementi v enem rezervoarju.

Peters_slo 5

Peters Excel 'Acidifier' za trdo vodo Trda voda ima posebne značilnosti, ki zahtevajo točno določena gnojila, npr. gnojilo, ki zagotovi nevtralizacijo bikarbonatov, prisotnih v vodi. Peters Excel ‘Acidifier’ ima bikarbonatni nevtralizacijski učinek in v substratu zagotavlja stabilno vrednost pH. To je osnovni pogoj za dobro rast rastlin! Uporaba gnojila Peters Excel je enostavna, varna in učinkovita!

Peters Excel 'CalMag' za mehko vodo Vsakdanji problem: mehka voda ne vsebuje kalcija in magnezija, ki sta sicer pomembna hranilna elementa rastlin. Peters Excel ‘CalMag’ zagotavlja optimalno preskrbo z zgoraj omenjenima elementoma. Gnojilo je svojevrstno, enostavno in učinkovito!

3/11/08 9:11:46 AM


Gnojila Peters so rešitev za vsakršno kakovost ‘Met Scotts Sierraform hebben wij ineens veel meer single vode, za opvse handicappers onze club! stopnje rasti in za vsak gnojilni načrt.

Peters deluje tehnično in je najvišje kakovosti!

Pomembno: Scotts s specializirano ekipo strokovnjakov za gnojenje pomaga uporabnikom pri tehničnem svetovanju. Pokličite za obisk ali pošljite vprašanja za nasvet.

Peters_slo 6

Gnojila Peters so izboljšana, sedaj so še bolj učinkovita. Izboljšana gnojila Peters ponujajo gojiteljem izvrstne prednosti: • Zaradi najustreznejše kombinacije mikroelementov zagotavljajo odlično rast in barvo pridelka. • Novi Petersi so posebej prirejeni za uporabo pri vzgoji lončnic, enoletnic in dvoletnic. • Nove formulacije kot odziv na spremenjene pogoje pri vzgoji rastlin. • Učinkoviti in varni zaradi visoke čistosti. • Zaradi visokokakovostnih kelatov najustreznejša absorbcija. • Sami izibrati formulacije, ki jih potrebujete! Peters ima rešitev za vse! • Učinkovitejši zaradi M-77 'Izboljšane metode dostopnosti mikroelementov'. • Nova embalaža s preglednimi in natančnimi informacijami.

Mikroelementi, ključ do najboljše rasti! Najustreznejšo rast je mogoče doseči le, če ima rastlina dostop do vseh zahtevanih mikroelementov. Scotts je v gnojilih Peters mikroelemente natančno preučil. Rezultat je obnovljena, primerna usklajenost mikroelementov za gojenje rastlin tudi v najtežjih pogojih. Peters vedno vsebuje raznolike mikroelemente. V vseh formulacijah Peters so železo, mangan, molibden, cink, baker in bor obvezno prisotni (z izjemo proizvodov ‘No B’ in ‘No Zn’). Razvoj, ki ga je pred leti začel Peters, se je izkazal za uspešnega. Novost so povišane vrednosti elementov, ki so prilagojene najnovejšim raziskavam. Peters je znova pripravljen na zadovoljitev največjih zahtev.

3/11/08 9:11:50 AM


Gnojila Peters: Povsem vodotopna, drobna in hitro topljiva zrnca. Zelo čista, brez odvečnih snovi. Visoka topnost Vsebujejo NPK, magnezij in mikroelemente. Na voljo tudi več formulacij z dodatkom kalcija. Po dodajanju hiter odziv rastlin. Razvita za lončnice, enoletnice, dvoletnice in tudi za uporabo v kontejnerskih drevesnicah. Vsebujejo edinstven M-77.

Peters: izjemen za lončnice, enoletnice in dvoletnice! Scotts je razvil Peters posebej za lončnice, enoletnice in dvoletnice. Uporaba šotnih substratov zahteva posebna gnojila. Ne glede na razmerje NPK ali mikroelemente, Peters zagotavlja najboljši rezultat.

Optimalna absorbcija zaradi vrhunskih kelatov Kelati so pomembni za absorbcijo mikroelementov. Petersi vsebujejo najustreznejše kelate in na ta način zagotavljajo visoko funkcionalnost sistema gnojenja tudi v težkih pogojih, na primer če vrednost pH v substratu ni najustreznejša. Peters vsebuje tudi M-77, ki rešuje vse težave pri absorbciji hranil skozi korenine. M-77 zagotavlja najustreznejšo dostopnost in učinkovito absorbcijo. Izberite najustreznejšo formulacijo! Peters pozna vse rešitve! Uporaba Petersa daje najboljše rezultate, še posebej, če izberete formulacijo za posamezno stopnjo rasti. Vsaka stopnja ima namreč posebne zahteve po hranilih. Med Petersi vedno lahko izberete formulacijo, ki povsem zadosti trenutnim potrebam rastlin.

Simboli na embalaži jasno označujejo stopnjo rasti, za katero je proizvod namenjen. Ni pomembna samo stopnja, temveč je potrebno upoštevati tudi težke pogoje rasti, ki včasih zahtevajo poseben proizvod. Paleta posebnih proizvodov zagotavlja, da so taki izzivi samo še stvar preteklosti. Nova embalaža z jasnimi uporabniškimi navodili Vsak gojitelj si želi jasnih podatkov o proizvodu. Izboljšana paleta Petersov z uporabo simbolov omogoča takojšnjo pravo izbiro aplikacije za posamezno formulacijo.

Nove formulacije kot odziv na spremenjene razmere Proizvodi Peters so vedno zagotavljali rešitve za posebne gojitvene razmere. Nove izboljšane formulacije so sedaj dodane razširjeni paleti Scottsovih proizvodov, da bi čim bolje zadostile dnevnim potrebam v vaši dejavnosti. Dodatne informacije so razvidne iz tabele proizvodov. Učinkovit in varen zaradi visoke stopnje čistosti Peters je poznan po izredni stopnji čistosti, balastnih snovi je izjemno malo. Zaradi tega je vzgoja rastlin enostavna in varna.

Peters_slo 7

3/11/08 9:11:54 AM


M-77: najustreznejša razpoložljivost in absorbcija hranil za najboljši rezultat

Samo gnojila Peters vsebujejo M-77! Pomembna sestavina Petersa je M-77. Ta Scottsova iznajdba zagotavlja najustreznejšo razpoložljivost in dostopnost vseh elementov po načelu: »Ni vse v tem, kaj se rastlinam ponudi, ampak predvsem v tem, kaj rastline absobirajo.«

Moč in formulacija M-77 je kombinacija sestavin. Učinek le-teh zagotavlja, da hranila ostanejo rastlinam dostopna in zagotavljajo najustreznejšo absorbcijo. Usklajen učinek dobre dostopnosti hranil in najustreznejši pogoji okrog korenin potrjujejo nepogrešljivost komponente M-77. M-77 ‘odklene’ korenine in poveča učinek hranil. Samo Peters vsebuje M-77!

Peters_slo 8

3/11/08 9:11:59 AM


Gnojila Peters so rešitev za vsakršno kakovost vode, za vse stopnje rasti in za vsak gnojilni načrt! P e t e r s

Peters

Razmerje

Ime proizvoda

Kakovost vode

Professional

10+52+10

Plant Starter

vsak tip

Professional

30+10+10

Hi-Nitro

vsak tip

Professional

20+20+20

Allrounder

vsak tip

Professional

20+10+20

Winter Grow Special

vsak tip

Professional

20+10+20 No B

Winter Grow Special No B vsak tip

Professional

21+07+21

Grow-Mix

vsak tip

Professional

14+00+14

No P Special

vsak tip

Professional

15+11+29

Pot Plant Special

vsak tip

Professional

17+07+27

Poinsettia Mix

vsak tip

Professional

20+05+30

Potash Special

vsak tip

Professional

12+00+43

Potassium Booster

vsak tip

Professional

09+09+36

Plant Finisher

vsak tip

Professional

10+30+20

Blossom Booster

vsak tip

Professional

06+18+36

Combi-Sol

vsak tip

Professional

06+18+36 No B/ No Zn Combi-Sol No B/ No Zn

vsak tip

Professional

27+15+12

Foliar Feed

vsak tip

Excel

15+05+15

CalMag Grower

mehka voda

Excel

13+05+20

CalMag Finisher

mehka voda

Excel

18+10+18

Hard Water Grower

trda voda

Excel

14+10+26

Hard Water Finisher

trda voda

Excel

15+15+25

Extra Acidifier

trda voda

Peters_slo 9

s i m b o l i

3/11/08 9:12:05 AM


Informacije o proizvodih in uporabi Podatki o proizvodih

Podatki o uporabi

Peters Professional

10+52+10

Plant Starter

Peters Professional

30+10+10

Hi-Nitro

Peters Professional

20+20+20

Allrounder

Formula za pospeševanje rasti s širokim spektrom uporabe. Dobro uravnotežena formulacija, ki vsebuje ureo in je zato primerna za poletno sezono. Deluje tudi kot listno gnojilo.

Peters Professional

20+10+20

Winter Grow Special

Za uporabo v senčnih vremenskih pogojih in pri nižjih temperaturah. Vsebuje veliko hitro dostopnega nitratnega dušika za hiter učinek. Idealna formulacija za željeno rast pozimi.

Peters Professional

20+10+20 No B

Winter Grow Special No B

Enaka formulacija kot 20+10+20 Winter Grow Special, vendar s spremenjeno sestavo mikroelementov. Ne vsebuje bora in je zato primeren za uporabo na kulturah, občutljivih na bor (kot na primer palme), ali če zalivalna voda vsebuje veliko bora.

Peters Professional

21+07+21

Grow Mix

NPK z relativno nizkim deležem fosfata. Dobro uravnoteženo razmerje N:K pospešuje rast. Večji del dušika sestoji iz uree, proizvod je izredno primeren za vzgojo orhidej.

Peters Professional

14+00+14

No P Special

Vkolikor se morate izogniti gnojenju s fosfati, je razmerje 14+0+14 prava izbira. Dobro uravnoteženo razmerje N/K s polnim paketom mikroelementov. Vsebuje kalcij in ni priporočljiv za mešanje z gnojili, ki vsebujejo fosfate.

Peters Professional

15+11+29

Pot Plant Special

Idealno gnojilo za vzgojo cvetočih lončnic, enoletnic in dvoletnic. razmerje N:K 1:2 zagotavlja dobro barvo, kontrolirano rast in visoko kakovost. Rast rastlin se s to formulacijo izredno dobro upravlja. 15+11+29 sestava vsebuje relativno visok delež hitro dostopnega nitratnega dušika.

Peters Professional

17+07+27

Poinsettia Mix

Poinsetie imajo zelo specifične zahteve po hranilih, zaradi česar paleta gnojil Peters vsebuje tudi posebej prilagojen proizvod: Poinsetia Mix. Spremenjen nivo bora, cinka in molibdena zagotavlja odlično kakovost rastlin, visok delež nitratnega dušika pa zdravo rast korenin.

Peters Professional

20+05+30

Potash Special

Formula za primere, ko je zahtevano razmerje N:K 1:1,5. Ta dobro znana formulacija se pogosto uporablja na mnogih vrtnarijah z lončnicami. Delež uree zagotavlja dodatek dušika nekaj dni po aplikaciji.

Peters Professional

12+00+43

Potassium Booster

Če rastlina potrebuje posebej velike količine kalija, je 12+0+43 idealna rešitev. razmerje N:K 1:4 zagotavlja, da je nivo kalija hitro dosegljiv. Vsebuje celoten paket mikroelementov. Zagotavlja dobro barvo rastlin. Celoten dušik v nitratni obliki.

Peters Professional

09+09+36

Plant Finisher

Nova formulacija, posebej prirejena za doziranje pravega razmerja hranil sadikam v zadnji fazi ukoreninjanja. Vsebuje nižji nivo fosfata in več kalija za kompaktno kontrolirano rast. Dodaten delež železa za optimalno barvo listov.

Peters_slo 10

Idealno začetno gnojilo za boljše, enakomernejše koreninjenje. Razmerje NPK z visokim nivojem fosfata. Pospešuje tudi razvoj cvetnih nastavkov.

Formulacija za pospeševanje rasti. Visoka stopnja dušika, večinoma v obliki uree. Uporaba v toplih klimatskih pogojih in ob zahtevani večji količini dušika naenkrat. Deluje kot listno gnojilo.

3/11/08 9:12:09 AM


Informacije o proizvodih in uporabi Podatki o proizvodu

Podatki o uporabi

Peters Professional

10+30+20

Blossom Booster

Zaradi visokega nivoja fosfatov in razmerja N:K 1:2 je 'Blossom Booster' idealno gnojilo za foblikovanje in razvoj cvetnih nastavkov.

Peters Professional

06+18+36

Combi-Sol

Posebej sestavljen za aplikacijo v kombiniranem programu s kalcijevim nitratom (pri uporabi sistema 'dveh tankov'). Spremenjen višji nivo mikroelementov za odličen rezultat, tudi po razredčenju. Lahko se uporabi tudi kot celostno gnojilo. Ima razmerje N:K 1:6 za zelo kompaktno rast. Idealen v primerih visokega nivoja dušika v namakalni vodi.

Peters Professional

06+18+36 No B/ No Zn

Combi-Sol No B/ No Zn

Enako razmerje NPK kot pri Combi Sol, toda z modificiranimi mikroelementi. Ne vsebuje bora in cinka in je zato idealna rešitev za preprečevanje razbarvanja listnega roba in konic pri palmah in bromelijevkah.

Peters Professional

27+15+12

Foliar Feed

Če absorbcija skozi korenine zaradi kateregakoli razloga ni idealna, lahko listno gnojilo ponudi rešitev. Paleta Petersovih gnojil ponuja odlično listno gnojilo 27+15+12 Foliar Feed. Zaradi visokega deleža uree in posebnih modificiranih mikroelementov je ta proizvod idealno listno gnojilo za vzgojo lončnic, enoletnic in dvoletnic.

Peters 1 Excel

15+05+15

CalMag Grower

Posebna formulacija za uporabo z mehko vodo. Razmerje N:K je usmerjeno v rast. Lahko se meša s kalcijevim nitratom, vse v enem rezervoarju. Vsebuje vsa potrebna hranila.

Peters 1 Excel

13+05+20

CalMag Finisher Pogosto uporabljen kot naslednje gnojilo za 15+05+15 CalMag Grower, pri katerem razmerje z visokim kalijem omogoča bolj kompaktno rast. Enako načelo velja za gnojilo Peters Excel. Raztopina v enem rezervoarju ponuja rastlinam vsa potrebna hranila naenkrat.

Peters 2 Excel

18+10+18

Hard Water Grower

Za pospešitev rasti ob uporabi trde vode. Ima kislinski učinek na zalivalno vodo in nevtralizira bikarbonate. V substratu zagotavlja stabileno višino pH.

Peters 2 Excel

14+10+26

Hard Water Finisher

Formulacija za aplikacijo s trdo zalivalno vodo. Primeren za kontrolirano in kompaktno rast. Zahvaljujoč razmerju N:K 1:2 je primeren tudi v primerih višjega nivoja dušika v zalivalni vodi. Ta proizvod zakisa zalivalno vodo in nevtralizira bikarbonate.

Peters 2 Excel

15+15+25

Extra Acidifier

Posebna formulacija za trdo zalivalno vodo z visokim nivojem bikarbonatov. Ima močnejši kislinski učinek. Odvisno od nivoja bikarbonatov je včasih potrebno še dodatno doziranje kisline. Za dodatne nasvete povprašajte Vašega Scottsovega svetovalca.

1 Posebna formulacija za uporabo z mehko vodo. Ta proizvod vsebuje poleg NPK in mikroelementov tudi kalcij in magnezij. Tako je celoten paket hranil neprestano na razpolago rastlinam. Edinstveno in zelo učinkovito! Posvetujte se z Vašim Scottsovim svetovalcem o nadaljnjih priporočilih. 2 Posebna formulacija za uporabo s trdo vodo.Ta proizvod zakisa zalivalno vodo in nevtralizira določen delež bikarbonatov (HCO3).

Peters_slo 11

3/11/08 9:12:11 AM


Trda voda

Peters_slo 12

Peters Excel

Peters Excel

Ime proizvoda

N-urea

Mehka voda

Peters Professional

Razmerje

N-amonijski

Vsak tip

Peters

N-nitratni

Tip vode

Dušik-skupen (N)

Tabela 1: Tehnična sestava Petersov po utežnem delu v %

30+10+10

Hi-Nitro

30

3,3

2,1

24,6

27+15+12

Foliar Feed

27

3,6

3,0

20,4

21+07+21+3MgO

Grow-Mix

21

6,3

1,4

13,3

20+20+20

Allrounder

20

4,5

2,4

13,1

20+10+20 No B

Winter Grow Special No B

20

12,0

8,0

20+10+20

Winter Grow Special

20

12,0

8,0

20+05+30

Potash Special

20

9,0

1,0

17+07+27

Poinsettia Mix

17

12,0

5,0

15+11+29

Pot Plant Special

15

8,6

2,0

14+00+14+11CaO+3MgO

No Phosphate Special

14

13,0

1,0

12+00+43

Potassium Booster

12

12,0

10+52+10

Plant Starter

10

10+30+20

Blossom Booster

10

5,2

09+09+36

Plant Finisher

9

9,0

06+18+36 No B/ No Zn

Combi-Sol No B/ No Zn

6

6,0

06+18+36+3MgO

Combi-Sol

6

6,0

15+05+15+7CaO+3MgO

CalMag Grower

15

11,3

13+05+20+7CaO+2MgO

CalMag Finisher

13

10,8

18+10+18+2MgO

Hard Water Grow Special

18

10,3

3,5

4,2

14+10+26+2MgO

Hard Water Finisher

14

9,1

1,0

3,9

15+15+25

Extra Acidifier

15

8,9

7,4

10,0

4,4

2,6

4,8

1,5

2,2 2,2

6,1

3/11/08 9:12:12 AM


Železo (FE-DTPA)

Mangan (Mn-EDTA)

Cink (Zn-EDTA)

Baker (Cu-EDTA)

Bor (B)

Molibden (Mo)

EC vrednost pri 1,0 g/l

Maksimalna topnost v g/l

Bazični ekvivalent v kg CaCO3 na kg

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

0,5

450

A 0,514

15

12

0,15

0,07

0,07

0,07

0,03

0,001

0,6

490

A 0,465

7

21

3,1

6,2

0,12

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

0,8

350

A 0,207

20

20

0,7

1,5

0,12

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

0,8

400

A 0,287

10

20

0,9

1,7

0,12

0,06

0,015

0,015

0

0,01

1,2

450

A 0,213

10

20

1,0

1,7

0,12

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

1,2

450

A 0,213

5

30

0,12

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

1,0

350

A 0,074

7

27

0,12

0,05

0,054

0,009

0,01

0,068

1,4

300

A 0,064

11

29

0,12

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

1,0

375

A 0,038

0

14

0,12

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

1,1

400

B 0,173

0

43

0,12

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

1,3

250

B 0,243

52

10

0,12

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

0,8

350

A 0,454

30

20

2,0

4,2

0,12

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

1,0

300

A 0,180

9

36

3,0

6,3

0,25

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

1,2

300

B 0,166

18

36

3,0

6,6

0,25

0,06

0

0,015

0

0,01

1,1

300

B 0,121

18

36

3,0

7,1

0,25

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

1,1

300

B 0,121

5

15

3,0

7,0

0,12

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

1,0

460

B 0,060

5

20

2,0

7,0

0,12

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

1,0

325

B 0,117

10

18

2,0

0,12

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

1,0

350

A 0,156

10

26

2,0

0,12

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

0,9

300

A 0,017

15

25

0,9

0,12

0,06

0,015

0,015

0,02

0,01

0,8

250

A 0,095

Peters_slo 13

2,0

3,0

Žveplo

0,12

Kalcij

Kalij

10

Magnezij

Fosfor

10

3,5

11,0

3/11/08 9:12:13 AM


Trda voda

Peters_slo 14

Peters Excel

Peters Excel

Ime proizvoda

N-urea

Mehka voda

Peters Professional

Razmerje

N-amonijski

Vsak tip

Peters

N-nitratni

Tip vode

Dušik-skupni (N)

Tabela 2: Tehnični podatki za Peters v mg/l v raztopini 1 gram na liter

30+10+10

Hi-Nitro

300

33

21

246

27+15+12

Foliar Feed

270

36

30

204

21+07+21+3MgO

Grow-Mix

210

63

14

133

20+20+20

Allrounder

200

45

24

131

20+10+20 No B

Winter Grow Special No B

200

120

80

0

20+10+20

Winter Grow Special

200

120

80

0

20+05+30

Potash Special

200

90

10

100

17+07+27

Poinsettia Mix

170

120

50

0

15+11+29

Pot Plant Special

150

86

20

44

14+00+14+11CaO+3MgO

No Phosphate Special

140

130

10

0

12+00+43

Potassium Booster

120

120

0

0

10+52+10

Plant Starter

100

0

74

26

10+30+20

Blossom Booster

100

52

48

0

09+09+36

Plant Finisher

90

90

0

0

06+18+36 No B/ No Zn

Combi-Sol No B/ No Zn

60

60

0

0

06+18+36+3MgO

Combi-Sol

60

60

0

0

15+05+15+7CaO+3MgO

CalMag Grower

150

113

15

22

13+05+20+7CaO+2MgO

CalMag Finisher

130

108

0

22

18+10+18+2MgO

Hard Water Grow Special

180

103

35

42

14+10+26+2MgO

Hard Water Finisher

140

91

10

39

15+15+25

Extra Acidifier

150

89

0

61

3/11/08 9:12:13 AM


Fosfor

Kalij

Magnezij

Kalcij

Žveplo

Železo (Fe-DTPA)

Mangan (Mn-EDTA)

Cink (Zn-EDTA)

Baker (Cu-EDTA)

Bor (B)

Molibden (Mo)

EC vrednost pri 1,0 g/l

Maksimalna topnost v g/l

Bazični ekvivalent v kg CaCO3 na kg

44

83

0

0

0

1,20

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

0,5

450

A 0,514

65

100

0

0

0

1,50

0,70

0,700

0,700

0,300

0,010

0,6

490

A 0,465

31

174

19

0

25

1,20

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

0,8

350

A 0,207

87

166

4

0

6

1,20

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

0,8

400

A 0,287

44

166

5

0

7

1,20

0,60

0,150

0,150

0,000

0,010

1,2

450

A 0,213

44

166

6

0

7

1,20

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

1,2

450

A 0,213

22

249

0

0

0

1,20

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

1,0

350

A 0,074

31

224

12

0

14

1,20

0,50

0,540

0,090

0,100

0,680

1,4

300

A 0,064

48

241

0

0

0

1,20

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

1,0

375

A 0,038

0

116

18

79

0

1,20

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

1,1

400

B 0,173

0

357

0

0

0

1,20

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

1,3

250

B 0,243

227

83

0

0

0

1,20

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

0,8

350

A 0,454

131

166

12

0

17

1,20

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

1,0

300

A 0,180

39

299

18

0

25

2,50

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

1,2

300

B 0,166

78

299

18

0

26

2,50

0,60

0,000

0,150

0,000

0,100

1,1

300

B 0,121

78

299

18

0

28

2,50

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

1,1

300

B 0,121

22

125

18

50

0

1,20

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

1,0

460

B 0,060

22

166

12

50

0

1,20

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

1,0

325

B 0,117

44

149

12

0

0

1,20

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

1,0

350

A 0,156

44

216

12

0

0

1,20

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

0,9

300

A 0,017

65

208

5

0

0

1,20

0,60

0,150

0,150

0,200

0,100

0,8

250

A 0,095

Peters_slo 15

3/11/08 9:12:14 AM


Scotts Professional Paper Mill Lane Bramford Ipswich Suffolk IP8 4BZ Tel.: 0871 220 5353, Fax: 0147 383 0386 E-mail: prof.sale@scotts.com Web site: www.scottsprofessional.co.uk

Peters_slo 16

Scotts International B.V. is certified according ISO 9001, ISO 14001 and OHSAS 18001.

®/TM Trade Marks of The Scotts Company or its affiliates © Copyrights Scotts Dom D446 / 12-05 / 2.5

Uvoznik in distributer: Humko, d.o.o., Bled Sebenje 54, 4260 BLED, Slovenija Tel.: 04 532 5320, Faks:04 532 5330 E-mail: prodaja@humko.si Internet: www.humko.si

3/11/08 9:12:15 AM

Peters vodotopna gnojila  

Predstavljamo najčistejša gnojila na trgu. Največja izbira med vodotopnimi gnojili. Gnojila za trdo vodo Peters Excel. Več kot 15 različnih...

Advertisement