Page 1

HUIS & WONEN AKERSLOOT, CASTRICUM, DE EGMONDEN, HEILOO, LIMMEN EN UITGEEST

JAARGANG 7 juni 2013

ADRI HOPMAN: TEKENEN VAN VOORZICHTIG HERSTEL ZICHTBAAR START VERKOOP VILLA ROTONDA EEN SUCCES! NU LAGERE WOONLASTEN DAN IN 2009!

ZATERDAG 15 juni A.S. VAN 11.00 - 15.00 UUR

Kom vrijblijvend huizen bekijken zonder afspraak!


SANS SOUCI H e t bes t e van twee werelden

Appartementen te koop

Senioriteit heeft zijn voordelen: weten wat je wilt, beseffen dat de juiste keus cruciaal is voor de jaren die komen.

• Enerzijds zelfstandig wonen op niveau; anderzijds de zekerheid van zorghulp in huis én een alarm voor noodsituaties.

Serviceflat Sans Souci maakt die keus eenvoudig, door op stijlvolle wijze het beste van twee werelden te bieden.

• Enerzijds een uitgebreide maaltijdservice; anderzijds de faciliteiten om ook culinair zelfstandig te zijn.

• Enerzijds de privacy en autonomie van een eigen appartement; anderzijds de sociale warmte van gelijkgestemde medebewoners.

• Enerzijds zee, duinen en bos op loopafstand; anderzijds slechts 100 meter verwijderd van een ruim gesorteerd winkelcentrum.

vanaf € 85.000,--. Nr 5 en 16 (beg. grond ofwel 1e woonlaag); nr 30 (1e verd.), nr 40 en 43 (2e verd.), nr 68 (4e verd.) en nr 86 (6e verd.)

Open Huis op ZATERDAG 15 juni 2013 van 11.00 tot 15.00 uur. De koffie staat voor u klaar. AKERSLOOT Beatrixlaan 1a

CASTRICUM Sans Souci 68

Op deze mooie en grote kavel van 640 m² kunt u eindelijk uw droom realiseren: de bouw van een vrijstaand huis naar uw eigen wens op een prachtige plek. De ligging is zeer centraal in hartje Akersloot nabij alle voorzieningen. De prijs van deze kavel is "echt zoals deze hoort te zijn". Het bestemmingsplan luidt Gemengde bestemming. De gemeente wil meewerken aan een wijziging van het bestemmingsplan voor de bouw van een vrijstaand huis of dubbel woonhuis. Het bouwvlak is breed 1200 cm en diep 1500 cm.

Vraagprijs: € 195.000,-- k.k.

CASTRICUM Bakkerspleintje 7

JS!

PRI AAG

Eindelijk is er weer een royaal 3-k. service app. te koop! Met een woonoppervlak van 108 m² en luxe afwerking is dit zo goed als nieuwe appartement op de 4e verdieping zo te betrekken. service en faciliteiten zijn veelomvattend: bv verkrijgen warme - maaltijden, verpleging, zorg, huishoudelijke hulp, recreatiezaal met grote tuin en terras, biljartkamer etc. - woonkamer van 25 m² met aangrenzend de eetkamer met open keuken van 35 m² Gunstig gelegen bij winkelcentrum Geesterduin - - Serv.k. 1-pers. € 936,- p.m.; 2 pers. € 1.051, - p.m.

Goed onderhouden, licht 2-k. hoekapp. op de derde en hoogste verdieping van appartementencomplex Aemstelveld in het centrum van Castricum.

Vraagprijs: € 180.000,-- k.k.

Vraagprijs: € 139.000,-- k.k.

CASTRICUM Dorpsstraat 72b

- de gehele woning is voorzien van een laminaatvloer - nabij het dorps- en winkelcentrum en op 5 min. loopafstand van station - voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein achter het appartementencomplex - bj 1984, woonopp. 60 m², serv.k. € 104,80 p.m.

CASTRICUM Raadhuisplein 72

cht

o Verk

VR UWE

NIE

2

CASTRICUM Dorpsstraat 149

Op de eerste verdieping ligt dit ruim opgezette 2- k. hoekapp. met balkon op het westen. De indeling van dit appartement is geoptimaliseerd waarbij een open keuken is gecreëerd en een apart toilet.

Je hebt wel twee rechterhanden nodig, maar dan woon je ook subliem in deze forse bovenwoning op de 1e en 2e verdieping van kleinschalig app. gebouw.

- woonkamer met open keuken (totaal 29 m²) , slaapkamer van 12 m² - muurisolatie en isolatieglas - gelegen in het centrum, eigen parkeergelegenheid in de parkeerkelder - bj 1982, woonopp. 57 m², serv.k. € 90,-- p.m.

- - - - -

Vraagprijs: € 140.000,-- k.k.

Vraagprijs: € 145.000,-- k.k.

groot appartement 101 m² met dakterras van 40 m² eigen entree en berging op beg. grond forse woonk., keuken, badk. en slaapk. op 1e woonlaag 3 slaapk. met 2 dakkapellen op 2e woonlaag huidige indeling: 4 app. met elk een keuken

Een heerlijke tuin op het zuiden aan de CF Smeetslaan en winkelcentrum om de hoek. Dat en nog veel meer biedt dit 3-k.app. gelegen op de begane grond. - lichte woonkamer, fraaie open keuken en 2 slaapkamers - royale tuin op het zuiden - winkelcentrum op de hoek - bj 1987, woonopp. 60 m², serv.k. € 85,-- p.m.

Vraagprijs: € 160.000,-- k.k.


HUIS & WONEN DEZE KEER Vraag: Ontwikkeling  aantal  transacties  en  prijzen  sinds  2007  

Martin Hopman: "Start verkoop Villa Rotonda, een succes!"

Adri Hopman: "Informatie over de Woningmarkt in uw woonplaats, bij ons te verkrijgen."

Dezelfde tussenwoning voor € 160,netto minder?

2009

€ 880 -, PER MAAND

2013

€ 720 -, PER MAAND

Adri Hopman: "Voor kopers ontwikkelt de woningmarkt zich gunstig."

Deze tijd heeft ook voordelen: vraag een NVM-makelaar wat dit voor ú betekent! Ondanks dat de overheid de hypotheekrenteaftrek vermindert en banken minder eenvoudig geld lenen, is er ook zonniger nieuws te melden. Want voor eenzelfde tussenwoning betaalt u tegenwoordig tot wel € 160,-* minder aan netto maandlasten dan een aantal jaren geleden. Dat betekent dat u nu een huis kunt kopen dat eerder niet in uw portemonnee paste. En waarschijnlijk dan ook nog elke maand iets extra’s overhoudt voor andere zaken. Praat daarom eens met een NVM-makelaar. Hij kan u deskundig adviseren over wat in deze tijd úw mogelijkheden zijn. Kijk op nvm.nl. * Genoemde vermindering maandlasten berekend op basis van: 100% annuïtair, hypotheekrente op basis van gemiddelde 10 jaarsrente met NHG van de Hypotheekshop, woningprijzen op basis van de mediane transactieprijzen van de NVM en de op dat moment geldende voorwaarden en tarieven, waaronder overdrachtsbelasting, NHG-tarief, notariskosten e.d. Vergelijking met andere jaren kunnen andere cijfers geven. Aan de berekening en de getallen in deze advertentie kunnen geen rechten worden ontleend.

Bron:  NVM  

TEKENEN VAN VOORZICHTIG HERSTEL ZICHTBAAR

5

Villa Rotonda

6

LAGERE WOONLASTEN

10

Met Hopman ERA Makelaars

ui t he t d a l Het licht schijnt aan de horizon! De negatieve spiraal in het vertrouwen op de woningmarkt is doorbroken. De Vereniging Eigen Huis – die het vertrouwen in de woningmarkt meet – maakte recent bekend dat de Eigen Huis Marktindicator met 6 punten gestegen is van 57 in april naar 63 in mei. Dit is de grootste stijging sinds het begin van de metingen in april 2004. Ten opzichte van de neutrale waarde van 100 is de situatie nog allesbehalve normaal, maar de VEH concludeert dat er met deze grote stijging wel sprake is van een trendbreuk. Dit bevestigt volledig ons beeld van de woningmarkt. Vanaf eind januari zien wij het aantal bezichtigingen aanzienlijk stijgen, met name op woningen tot € 300.000. De opkomst op de door ons gehouden Open Huizen Routes van 9 februari en 6 april was zeer goed. Wij hebben ons zoekersbestand flink mogen uitbreiden met mensen die graag op korte termijn willen kopen, mits ook het eigen huis wordt verkocht. Zeer gunstige tijd om te kopen Het is nu dan ook een zeer gunstige tijd om te kopen. De betaalbaarheid van woningen is alleen maar toegenomen, ondanks de wijzigingen in het hypotheekstelsel. Uiteraard komt dit door de lagere prijzen van woningen, maar ook door de historisch lage rente. Uit de eerste kwartaalcijfers, waarover Adri

Hopman in deze krant meer vertelt, blijkt dat de prijzen nog steeds dalen, maar wij zien wel dat nieuw op de markt komende woningen binnen 3 tot 6 maanden verkocht kunnen worden bij een realistische vraagprijs, afgestemd op de huidige markt. 50% van die nieuwe woningen wordt verkocht binnen 6 maanden. Zeker met de aanpak van Hopman lukt dat ook. De succesvolle inloopavond van Villa Rotonda laat zien dat er ook nog steeds voldoende aandacht is voor starterswoningen. Op de avond zelf ontvingen wij al inschrijvingen van aspirant kopers. Op 13 juni zal de loting plaatsvinden door de notaris waarna de gelukkige inloters een appartement mogen uitzoeken. Met al deze positieve ontwikkelingen en het zonnetje in het vooruitzicht kijken wij graag met u de toekomst in. De 3e Open Huizen Route van 15 juni wordt dan ook zeker een succes.

Ook uw huis verkopen? Daag ons uit om bij u thuis te komen kijken of uw woning ook een goede kans maakt om binnen 3 of 6 maanden verkocht te worden. Wilt u liever een afspraak op kantoor? U bent van harte welkom. Vrijblijvend kennis maken? Dat kan op de jaarmarkt in Limmen op woensdag 26 juni 2013 tussen 14.00 en

21.00 uur. Wij staan daar met een heuse klimtoren van 9 meter hoog, waarbij u letterlijk door de makelaars uit het dal wordt begeleidt op weg naar de top. Durft u die uitdaging aan?

Ook staan we op de jaarmarkt van Heiloo op 3 juli 2013 tussen 10.00 en 18.00 uur. De makelaars zullen hier met een echte blikvanger verschijnen, namelijk de ERA streamer, de typische Amerikaanse caravan die iedereen kent van Robert ten Brink en All you need is love. Kom een kijkje nemen.

COMPLETE AANBOD HUIZEN

2-10

ZATERDAG 15 juni van 11.00 - 15.00 uur

Bij Hopman ERA Makelaars staan we klaar voor een mooie zomer, u ook?

nne o B k r Ma

COLOFON HUIS & WONEN IS EEN UITGAVE VAN HOPMAN ERA MAKELAARS, TORENSTRAAT 2a, 1901 ED CASTRICUM T 0251 - 65 77 00 M CASTRICUM@HOPMAN.NU EN KENNEMERSTRAATWEG 330, 1851 BJ HEILOO T 072 - 533 40 95 M HEILOO@HOPMAN.NU TEKST, BEELD EN REALISATIE BREAKING THE WAVES UIT LIMMEN. REAGEREN OP DEZE UITGAVE: T 06 - 23433696. DE VERSPREIDING WORDT VERZORGD DOOR UITKIJKPOST EN HERLING STRIJDHORST. VERSPREIDKLACHTEN KUNT U MELDEN VIA: klachten.rv@rodi.nl (UITKIJKPOST) kwaliteitsbeheer@hsbezorging.nl (NIEUWSBLAD VOOR CASTRICUM) NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG OVERGENOMEN WORDEN ZONDER VOORAFGAANDE TOESTEMMING.

prijswinnARES BLIJ MET BOEKET! C A S T R I C U M - Uit de inzenders van de prijsvraag uit de april - editie hebben we deze keer weer een prijswinnares blij kunnen maken! Marianne van der Molen uit Egmond aan Zee mocht dit fraaie boeket in ontvangst

nemen, uitgereikt door Melinda van bloembinderij Suus aan de Dusseldorperweg te Limmen.

(Oplossing: 5 verschillen. Foto genomen: Castricum.)

3


CASTRICUM Raadhuisplein 34

CASTRICUM Admiraal de Ruyterlaan 95

cht erko

CASTRICUM Goudenregenlaan 11

V

Gunstig gelegen bij winkelcentrum Geesterduin ligt op de 1e verdieping dit goed onderhouden en heerlijk lichte 3-k. hoekapp. met een erker en balkon op het westen. - - - -

L-vormige woonkamer met balkon geheel voorzien van laminaatvloer volledig geïsoleerd bj 1988, woonopp. 63 m², lage serv.k. € 68,25 p.m.

Vraagprijs: € 164.500,-- k.k.

CASTRICUM De Loet 116

Scherp geprijsd en ruim is dit op de derde en hoogste woonlaag gelegen 3-k.app. van 72 m² met 2 balkons en een grote berging in het souterrain. - - - -

ruime woonkamer van ca. 32 m² met 2 balkons (oost en west) gedeeltelijk isolatieglas gelegen schuin tegenover kleinschalig winkelcentrum bj 1966, woonopp. 72 m², serv.k. € 154,-- p.m. excl. € 40,-- voorschot stookkosten

CASTRICUM C.F. Smeetslaan 195

!

RIJS

GP RAA

WE V

Ruim 4-k.app. van 101 m² gelegen op de 2e etage met balkons op het zuidoosten en zuidwesten. Het complex “Duinzicht” beschikt over een lift en ligt bij het winkelcentrum Geesterduin.

Op de 7e en 8e verdieping gelegen penthouse met balkon en dakterras (ca. 26 m²) op het zuiden met een schitterend uitzicht over het dorp, de duinen en het bos.

- - - -

- - - -

woonkamer met fraai uitzicht, dichte keuken 3 slaapkamers waarvan 2 met vaste kasten ruime parkeergelegenheid direct voor het gebouw bj 1972, serv.k. ca. € 329,-- p.m. (incl. o.a. voorschot stookk).

Vraagprijs: € 175.000,-- k.k.

CASTRICUM De Loet 80

ocht

- - - - -

nieuwe elektrische zonneschermen totaal 3 slaapkamers, waarvan 2 op de verd. serv.k. € 396,-- p.m, voorschot stookkosten € 165,-- p.m woonopp. ca. 116 m² verdeeld over 2 woonlagen

VANAFPRIJS: € 180.000,-- k.k.

CASTRICUM De Loet 240

Sfeervol 4-k.app. van 101m² gelegen op de 5e etage met vrij uitzicht en balkons op het zuidoosten en zuidwesten. De keuken is open naar de woonkamer en 1 slaapkamer is in gebruik als eetkamer. - - - -

Woonkamer vzv geluidsisolerende materialen lift, inpandige berging, ruimte parkeergel. voor het gebouw gelegen nabij het winkelcentrum Geesterduin bj 1970, woonopp. 101m², serv.k. € 329,-- p.m. incl. voorschot stookk.

Vraagprijs: € 187.500,-- k.k.

CASTRICUM Torenstraat 4H (+G)

CASTRICUM Mient 103

JS!

GPRI

Verk

AA E VR

W

NIEU

Een prachtig uitzicht vanaf de 10e en hoogste verdieping in gebouw Zeezicht en 101m². Woonoppervlak biedt dit nette 3 k.app. met 2 balkons op het zuidoosten en zuidwesten. - woonkamer van 26 m², eetkamer van 21 m² (voorheen 2 slaapk.) - lift aanwezig, berging op begane grond - gelegen op steenworp van winkelcentrum Geesterduin - bj 1970, woonopp. 101 m², serv.kosten € 324,-- p.m. (incl. voorschot stookkosten)

Wonen tegenover het duingebied met het dorpscentrum om de hoek en aan de achterzijde de rust van een zonnige tuin met prieel. Het huis is uitgebouwd en heeft een moderne badkamer op de begane grond.

Zeer gunstig en in het centrum gelegen 3-k.app. van 82 m² op de 2e en hoogste woonlaag met lift, grote berging in de kelder en mogelijkheid tot bijkopen van een parkeerplaats in de kelder.

- lichte woonkamer, open keuken, bijkeuken, 3 slaapkamers - isolatieglas en ged. dakisolatie nieuwe groepenkast, goten 2011, ged. nieuwe gevels, nabij - station bj 1918, perceelopp.162 m², woonopp. 88 m², inh. 290 m³ -

- - - - -

Vraagprijs: € 195.000,-- k.k.

Vraagprijs: € 209.000,-- k.k.

Vraagprijs: € 225.000,-- k.k.

CASTRICUM Coba Ritsemastraat 3

CASTRICUM Van Speykkade 23

t koch

Moderne tussenwoning in kindvriendelijke buurt met zonnige tuin op het zuidoosten, grote berging en 4 slaapkamers. Degelijke bouw met betonvloeren en optimale isolatie voor laag energieverbruik. - - - -

open keuken, tuingerichte woonkamer en 4 slaapkamers dak-/vloer-/gevelisolatie en isolatieglas parkeergelegenheid direct voor de deur bj 1999, perceelopp.118 m², woonopp. 93 m², stenen berging ca. 16 m², inh. wh 314 m³

Vraagprijs: € 230.000,-- k.k.

Op werkelijk schitterende locatie, in het groen en uitzicht op het water, ligt deze hoekwoning met o.a. 4 slaapkamers en een fraaie tuin op het zuidoosten. Dit huis biedt u naast een rustige ligging vele mogelijkheden tot aan- en bijbouw. - garage mogelijk - degelijke bouw met spouwmuren en betonvloeren, vnl. isolatieglas - woning is bouwkundig gekeurd, rapport is ter inzage - bj 1969, perceelopp. 228 m², inh. 392 m³, woonopp.125 m²

Vraagprijs: € 245.000,-- k.k.

gelegen in het centrum, loopafstand van station en duinen naastgelegen app. ook te koop, is met deuropening verbonden met dit app. optimale isolatie, airco in woonkamer, eigen cv autolift naar parkeerplaats, te koop voor € 18.000,-- k.k. bj 2003, woonopp. 82 m², serv.k. € 145,80 p.m.

CASTRICUM Jacob Catsstraat 20

Ver

4

uitgebouwde keuken en zonnige achtertuin op het westen modernisering nodig, daar is de prijs naar enkele kunststof kozijnen met isolatieglas, stenen achtergevel grote verbouwde zolderverdieping met 2 flinke dakkapellen de woning is in 2012 aan de buitenzijde geschilderd

Vraagprijs: € 170.000,-- k.k.

Vraagprijs: € 123.000,-- k.k.

NIEU

Op zoek naar een leuke tussenwoning met 2 grote slaapkamers op de 1e en een kanjer van een slaapkamer op de 2e verdieping? Kom dan kijken bij deze woning!

nd

ht o

oc Verk

oud

beh

oor er v

Karakteristieke nette 2-1 kap woning met zonnige en diepe achtertuin gelegen in rustige straat in het centrum, voorzien van 5 slaapkamers en met vele mogelijkheden. - - - -

L-vormige woonkamer met parketvloer parkeren op eigen terrein mogelijk nabij winkels en station NS bj 1938, perceelopp. 202 m², woonopp. 114 m², inh. 375 m³

Vraagprijs: € 265.000,-- k.k.


tekenen van voorzichtig herstel zichtbaar Woningmarkt Nederland  

Uit cijfers van de NVM blijkt dat de woningmarkt in het eerste kwartaal 2013 een duidelijke correctie is van de goede cijfers in het 4e kwartaal 2012, toen veel kopers nog snel een woning kochten omdat dit tot 1 januari fiscaal gunstiger was.

Aanbod: Ontwikkeling  sinds  2008  

Na 13 jaar toename van het aanbod, zien we dat het aanbod daalt. Ook blijkt uit de NVM-cijfers dat met name nieuwe verkopers hun woning tegen een lagere en dus realistischer vraagprijs te koop zetten, waardoor deze woningen binnen drie maanden verkocht worden en deze verkopers dus door kunnen stromen naar een andere woning. Het ‘oude’ aanbod daarentegen wordt steeds ouder doordat deze verkopers veelal niet meegaan in de daling van de huizenprijzen en zich dus uit de markt prijzen. Aangezien de betaalbaarheid van een woning in 2013 in vergelijking met 2009 door lagere prijzen en lagere rente met 14 tot 19% toenam (zie artikel: Nu lagere woonlasten dan in 2009), zijn voorzichtig tekenen van herstel zichtbaar.

In de regio Noord-Kennemerland (van Alkmaar/Schoorl tot en met Limmen/ Akersloot) zijn de gemiddelde transactieprijzen in 5 jaar tijd gedaald van € 247.000 naar nu € 200.000, terwijl het aantal verkochte woningen met 53% afnam.

Vraag: Ontwikkeling  aantal  transacties  en  prijzen  sinds  2007  

In de regio Midden-Kennemerland (van Castricum/Uitgeest tot en met Heemskerk/Beverwijk) zijn de gemiddelde transactieprijzen in 5 jaar gedaald van € 227.000 naar € 184.000, terwijl het aantal verkopen met 32% afnam. Het aantal verkopen in met name Heemskerk en Castricum liep ook in het 1e kwartaal behoorlijk door, terwijl dit aantal in Heiloo en Uitgeest dramatisch afnam. De lokale verschillen zijn aanzienlijk op slechts enkele kilometers afstand, waaruit maar weer blijkt dat de woningmarkt een lokale markt is. Hiernaast ziet u enkele grafieken van de Nederlandse markt, ter beschikking gesteld door de NVM. Grafieken van marktcijfers per gemeente hebben wij natuurlijk ter beschikking.

Indien u meer wilt weten van de woningmarkt in uw woonplaats, wendt u zich dan tot een van onze makelaars.

an m p o H i Adr

CASTRICUM Nienke van Hichtumstraat 9

Bron: NVM  

CASTRICUM Zwanebloem 5

Ruime moderne en uitgebouwde hoekwoning met royale woonkamer, 4 slaapkamers en een heerlijk zonnige tuin op het zuidoosten. Gelegen in rustige omgeving met veel groen.

Heerlijk ruim en licht is deze echte gezinswoning met 4 flinke slaapkamers, een ruime woonkamer en een zonnige tuin op loopafstand van winkels en scholen. De wijk is ruim opgezet, kindvriendelijk met veel groen.

- uitgebouwde L-vormige woonkamer van 47 m² en open keuken - 4 slaapkamers, badkamer met ligbad/douche, 2e toilet - aanbouw 2002, dak-/gevel-/glas- en vloerisolatie - bj 1991, perceelopp. 197 m², inh. 423 m³, woonopp. 124 m²

- achtertuin van13 m diep op het zuidoosten - schilderwerk 2013, hardhouten kozijnen met ged. isolatieglas - ankerloze spouwmuren met betonnen begane grond en verdiepingsvloer - bj 1974, perceelopp. 178 m², woonopp. 141 m², inh. 447 m³

Vraagprijs: € 279.000,-- k.k.

Vraagprijs: € 280.000,-- k.k.

CASTRICUM Cieweg 42

CASTRICUM Stetweg 28

t koch

CASTRICUM Jan Evertsenlaan 15

Comfortabel gelijkvloers wonen in een bungalow met garage, 3 slaapkamers en een ruime woonkamer die uitkijkt op de straat en de zonnige patiotuin. - - - - -

L-vormige woonkamer (31 m²) met grote schuifpui naar tuin van 88 m² ruime parkeergelegenheid op eigen terrein winkels en zorg onder handbereik en op korte afstand van het NS-station, dorpscentrum en park de woning is bouwkundig gekeurd, rapport is ter inzage bj 1965, woonopp.105 m² (excl. garage), inh. 440 m³, perceelopp. 321 m²

Vraagprijs: € 300.000,-- k.k.

CASTRICUM Bakkummerstraat 74

Ver

Royale goed gebouwde hoekwoning met zowel een zonnige zij- als achtertuin, veel privacy en de mogelijkheid om 2 naastgelegen garages bij te kopen. Laat u verrassen door de ruimte van deze ideale gezinswoning met scholen en winkels in de buurt en station op loopafstand.

Op een perceel van 320 m² met een 24 m diepe achtertuin ligt deze uitgebouwde vrijstaande woning uit 1930 die alles in zich heeft om een paleisje te worden.

-

- - - -

2 grote slaapk.(waren er 3), zolder met grote 3e slaapk. (2 mogelijk) ankerloze spouwmuren, betonnen begane grond en verdiepingsvloer 2 naast elkaar gelegen garages, Vr.pr. € 34.000,-- k.k. per stuk bj 1972, woonopp. 140 m², perceelopp. ca. 213 m², inh. 429 m³

Vraagprijs: € 300.000,-- k.k.

ruime woonkamer van 40m² met openhaard op loopafstand van bos en duinen woning is bouwkundig gekeurd, het rapport is ter inzage bj 1930, perceelopp. 320 m², inh. 335 m³, woonopp. 95 m², uitbouw 1979

Vraagprijs: € 300.000,-- k.k.

Vrijstaand wonen in een gemoderniseerde en zeer fraai met behoud van originele details uitgeb. woning die u niet alleen het gemak van slapen op de begane grond biedt maar ook werken aan huis of een praktijk mogelijk maakt in de riante blokhut. - - - -

sfeervolle woonk. met houtkachel, woonkeuken met “serre” diepe achtertuin op het westen verbouwing 2009, dak-/gevelisolatie en isolatieglas bj 1906, perceelopp. 293 m², woonopp. 92 m², inh. 300 m³, blokhut 37 m²

Vraagprijs: € 322.000,-- k.k.

5


Start verkoop

Villa Rotonda

een succes! Op donderdag 23 mei 2013 vond de start van de verkoop plaats van de startersappartementen Villa Rotonda in Castricum. Wethouder Christel Portegies van de gemeente Castricum en directeur Dick Tromp van Kennemer Wonen deden de officiële aftrap, waarna de deuren werden geopend voor de vele jongeren, die soms al 4 jaar stonden ingeschreven voor dit mooie project. De belangstelling voor de appartementen was groot. Op een gegeven moment stond er een rij van wel 10 meter om de brochure van het plan op te halen. Bijna 200 mensen kwamen op deze verkoopavond af, waarbij veel jongeren hun ouders of partner hadden meegenomen. Negentig procent van deze geïnteresseerden kwamen uit de gemeente Castricum! De juiste doelgroep aangezien starters uit Castricum, Akersloot en Limmen als eerste de kans krijgen een appartement te kopen. Mochten er dan nog appartementen over zijn, dan

CASTRICUM Torenstraat 25

komen starters uit Noord-Kennemerland en de IJmond aan de beurt, vervolgens uit de rest van Nederland. Bij het uitkomen van deze krant is de datum voor het inleveren van de inschrijfformulieren verlopen en gaat de notaris op 13 juni loten welke starter als eerste de kans krijgt om een appartement te bemachtigen. De eerste gesprekken met kandidaat-kopers gaan dan binnen afzienbare tijd plaats vinden. Wij hopen vele starters in de komende maanden te kunnen feliciteren met de aankoop van een appartement! Binnenkort gaat de eerste paal de grond in en als het mee zit, zal de oplevering van de appartementen voor de bouwvak 2014 plaats vinden. Ook interesse gekregen in het project? De brochures liggen klaar op de kantoren in Castricum en Heiloo.

CASTRICUM Bloemgaarde 28

CASTRICUM Brederodestraat 4

!

RIJS

AGP

RA WE V

NIEU

Riante helft van dubbel woonhuis met garage. Dit huis is in de 70-er jaren verbouwd en uitgebouwd met een bijkeuken en een grote berging. De woning is wel weer aan een update toe.

Royale, moderne, geschakelde eengezinswoning met garage, gelegen in kindvriendelijke buurt met een heerlijke besloten tuin gelegen op het zuiden.

Op zeer gewilde locatie met een werkelijk zeer fraai uitzicht over de brede en groene Brederodestraat ligt deze in originele staat verkerende vrijstaande woning. Het is een bijzonder huis met vele mogelijkheden.

- - - -

- - - -

- - - -

ruime woonkamer 36 m² met erker, openhaard, 7 slaapkamers zeer centraal gelegen in het centrum grote stenen berging van 15 m² in de achtertuin, tuin op het zuiden bj 1938, perceelopp. 279 m², inh. 510 m³, woonopp.155 m²

Vraagprijs: € 329.000,-- k.k.

Vraagprijs: € 325.000,-- k.k.

CASTRICUM Van Haerlemlaan 42

!

JS GPRI

RAA

EV IEUW

betonnen vloeren, spouwmuren parkeren op eigen erf complete moderne open keuken met inb. app. bj 1974, woonopp. 135 m², inh. 440 m³, grondopp. 199 m²

CASTRICUM Torenstraat 19

- - - - -

6

L-woonkamer 40 m² zuidgericht met open keuken 10 m² 3 slaapkamers op 1e verd. 25 m², 14,5 m² en 14 m², alle met vaste kasten 2 slaap/hobby kamers van 10 m² en 11 m² op aangebracht! inpandige berging en houten fietsenschuur bj 1988, woonopp. 146 m², inh. 521 m³, grondopp. 253 m²

Vraagprijs: € 365.000,-- k.k.

Vraagprijs: € 350.000,-- k.k.

CASTRICUM Geelvinckstraat 32

ocht

Verk

N

Vrijstaand huis met zoveel ruimte dat je wel veel hobby's of kinderen moet hebben om het te vullen! Bescheiden tuin, maar wel super zonnig. Gelegen aan een levendige straat

woonkamer met openhaard en balken plafond, 3 slaap- kamers (was 4) betonnen verdiepingsvloer, spouwmuren op loopafstand van bos en duinen bj 1949, perceelopp. 382 m², inh. 440 m³ woonopp. 117 m²

Een uniek huis, dat is deze 2-1 kapwoning met garage, 4 slaapkamers, een bijkeuken en een zonnige tuin. Gelegen in het centrum en de laatste jaren met liefde gerenoveerd waarbij behoud van de karakteristieke stijl voorop heeft gestaan. - - - -

eetkamer, woonkamer, 5 slaapkamers en luxe badkamer dakisolatie en isolatieglas, vrij uitzicht, gelegen nabij winkels en station parkeergelegenheid voor 3 auto's op eigen oprit bj 1938, perceelopp. 212 m², woonopp. 129 m², inh. 455 m³

Vraagprijs: € 369.000,-- k.k.

Karakteristieke hoekwoning met grote garage en een fantastische achtertuin van ca. 170 m², pal in het centrum van Castricum en toch in alle rust, op loopafstand van winkels en NS station. - L-woonkamer 40 m², 5 slaapkamers - 23 m diepe tuin met volop privacy - garage met betonnen vloer, v.v. elektra, water en verwarming - bj 1936, verbouwd 1986, woonopp.126 m², inh. 382 m³

Vraagprijs: € 375.000,-- k.k.


CASTRICUM Van Polanenlaan 4

d

nder

to koch

CASTRICUM Offenbachstraat 107

ou rbeh

CASTRICUM Orchideelaan 1

voo

Ver

Heerlijk rustig en vrij aan parkje gelegen royale 2-1 kapwoning met garage. Deze goed onderhouden uitgebouwde woning heeft 5 slaapkamers en een achtertuin op het westen. - - - -

dak-, vloer- en spouwmuurisolatie, vnl. isolatieglas net sanitair en keuken, recent geschilderd woonopp. 155 m², perceelopp. 415 m² bj 1970, betonnen verdiepingsvloer en spouwmuren

Heerlijk royaal wonen op de bovenste verdieping in een modern 3-k.app. van 128 m² met een woonkamer van 44 m² met panoramisch uitzicht, met zonneterras/balkon van 14 m² op het zuidoosten.

Heerlijk rustig en ruim wonen in een uitgebouwde, uitstekend onderhouden 2-1 kapwoning op een zuidelijk gelegen hoek met garage en een fraaie onder architectuur aangelegde tuin op het zuidwesten.

- - - -

- woonkamer van 58 m² met prachtige serre, 4 slaapkamers - nieuwe CV ketel van 2013 - het centrum met alle voorzieningen ligt op loopafstand in 2002 is de gehele woning grondig verbouwd en - gemoderniseerd - bj 1968, grondopp. 353 m², inh ca. 537 m³, woonopp. 165 m²

lichte en ruime woonkamer, open keuken, bijkeuken 2 slaapkamers en luxe badkamer optimale isolatie, fraai sanitair en dito keuken bj 2005, woonopp. 128 m², serv.k. € 140,-- p.m., lift aanwezig

Vraagprijs: € 379.000,-- k.k.

Vraagprijs: € 375.000,-- k.k.

CASTRICUM Hoogeweg 10

CASTRICUM Duindoornlaan 5

VANAFPRIJS: € 440.000,-- k.k.

EGMOND AAN DEN HOEF Schoolstraat 8 S!

PRIJ

WE

NIEU

Op een prachtige locatie, nabij centrum en station, ligt deze royale uitgebouwde, vrijstaande woning met ca. 20 m diepe achtertuin. Met veel privacy, zwembad, sauna en vrijstaande stenen garage. - - - -

veel privacy, zwembad, sauna en garage woonkamer van 36 m² en serre van 12 m² ged. dubbel glas en geïsoleerd dak bj 1957, grondopp. 490 m², woonopp. 164 m²

Heerlijk op de ruimte wonen in dit vrijst. huis in Noord-Bakkum met een verwarmd buitenzwembad op 1.800 m² grond. Of droomt u van een villa naar eigen ontwerp? In het recente bestemmingsplan Buitengebied Castricum is een grotere footprint opgenomen voor de bouw van een riant vrijstaand woonhuis. In een van de bestaande loodsen van elk 192 m² kunt u alles kwijt van paarden tot auto's. Achter de bedrijfsruimten ligt een groot perceel tuingrond van ruim 3 ha van de Hoogeweg tot de Heereweg en daarmee grenzend aan het Noordhollands duinreservaat. Dit perceel heeft een agrarische bestemming. Dit perceel kunt er apart bij kopen. Prachtige vergezichten over de bollenvelden naar de duinen.

Vraagprijs: € 525.000,-- k.k.

Vraagprijs: € 449.000,-- k.k.

HEILOO Groot barlaken 26

d

nder

to koch

ou rbeh

HEILOO Baetenburg 63

t koch

AG VRA

Royaal ca. 750 m³ monumentaal landhuis uit 1638 gelegen midden in het historisch gedeelte van Egmond aan den Hoef. Op een zeer riante kavel van ca. 1.000 m²! Bekijk snel de virtuele rondleiding! - - - -

veel karakteristieke details bekijk de virtuele rondleiding op Funda.nl bj ca. 1638 perceelopp. 1.065 m², inh. 750 m³, woonopp. 200 m²

Vraagprijs: € 595.000,-- k.k.

HEILOO Paardeweijdt 15

Ver

voo

Ver

Aantrekkelijke, gunstig gelegen middenwoning in plan oost. Aan de voorzijde geen directe overburen maar een vrije doorkijk de wijk in. De woning is goed onderhouden en gelegen in kindvriendelijke woonomgeving met volop parkeergelegenheid en 2 basisscholen. Modernisatie van het huis is vereist. - dakgoot vernieuwd, schoorsteen opnieuw opgemetseld - in de achtertuin zuidoost en kindvriendelijke wwonomgeving - woonopp. 88 m², inh. 319 m³ en perceel 157 m² - optioneel garage los bij te kopen. Vraagprijs: € 19.500,-- k.k.

Ruime tussenwoning met 4 slaapkamers, luxe badkamer en keuken met diverse inbouwapparatuur met een heerlijk zonnige achtertuin gelegen in een groene speelse wijk nabij het winkelcentrum het Hoekstuk.

Vraagprijs: € 185.000,-- k.k.

Vraagprijs: € 240.000,-- k.k.

HEILOO Goodeslaan 5

- - - -

luxe keuken met Boretti 6-pits gasfornuis met 2 ovens woonkamer geheel gestuct zonnige achtertuin van 11 m diep op het westen woonopp. 116 m², inh. 353 m³, perceel 164 m²

HEILOO Hoogeweg 73

Recent uitgebouwde hoekwoning met zijaanbouw en dakopbouw, 4 slaapkamers, vrijstaande stenen garage en achtertuin op het zuiden, gelegen in plan Oost in een ruim opgezette groene en kindvriendelijke woonomgeving nabij basisscholen en Winkelcentrum 'T Loo. - - - -

nieuwe kozijnen, zijaanbouw en dakopbouw woonkamer met vloerverwarming en spagtelputz wanden bj. 1960, in 2008 geheel gerenoveerd inh. 426 m³, woonopp. 126 m², perceelopp. 212 m²

Vraagprijs: € 280.000,-- k.k.

HEILOO Kennemerstraatweg 652

Op loopafstand van het station, maar toch heerlijk rustig in het groen, staat deze goed onderhouden 2-1 kap met 4 slaapkamers, een garage en 21 m diepe zonnige achtertuin op het westen. Een fantastische plek om te wonen.

In het buitengebied van Heiloo, in de nabijheid van het Julianaklooster, staat dit sfeervolle karakteristieke vrijst. woonhuis, met royale tuin rondom, op 1.500 m² (60 m x 25 m) eigen grond. In de bosachtige tuin vindt u volop vrijheid, rust en privacy.

Wanneer u Heiloo binnenrijdt kunt u niet om deze dubbel bewoonde stolpboerderij heen! De oorspronkelijke boerderij is van 1887 maar is geheel verbouwd en gemoderniseerd in de periode tussen 1988 en 1995.

- - - -

- - - -

- - - -

keuken in de aanbouw aan achterzijde 21 m diepe tuin op het westen met de hele dag zon 8 m diepe garage met oprijpad voor meerdere auto’s bj 1969, inh. 387 m³ , woonopp. 130 m², perceelopp. 323 m²

Vraagprijs: € 349.000,-- k.k.

in 1993 geheel gerenoveerd en gemoderniseerd garage 6,26 x 5,43, grote schuur 7,9 m x 4,42 m isolatieglas en ged. dak-, gevel- en vloerisolatie, elektr. screens, bron voor sproei installatie, alarm installatie bouwjaar 1910, perceelopp.1.500 m², woonopp.130 m², inh. 390 m³

VANAFPRIJS: € 550.000,-- k.k.

bj 1887, verbouwd tussen 1988 – 1995 perceelopp 1.141 m² inh. 1.017 m³ Gebruiksopp. 231 m²

Vraagprijs: € 550.000,-- k.k.

7


LIMMEN Binnenhof 16

LIMMEN Binnenhof 2

LIMMEN Achterweg 7

Wilt u een zonnig balkon en uitzicht over de boomtoppen van Limmen? Kom dan naar de Binnenhof 16 in Limmen! Een van alle gemakken voorzien startersappartement met parkeerplaats onder de carport en extra grote berging.

Luxe afgewerkte 2-k.app. op de begane grond met 2 royale terrassen op het oosten en het zuiden en eigen parkeerplaats. Het appartement is met grote zorg afgewerkt, waaronder volledig voorzien van vloerverwarming en airco.

Statige en goed onderhouden 2-1 kapwoning op een mooie kavel van 271 m² en met wel een hele royale garage! De woning is aan de achterzijde uitgebouwd en beschikt over 4 slaapkamers.

bj 2006-2007, Inh. ca. 170 m³ - gebruiksopp. ca. 54 m² - volledig geïsoleerd - - serv.k. € 59,87 p.m. incl. opstalverz. gebruik water en glazenwasser

- - - -

- - - -

Vraagprijs: € 149.000,-- k.k.

Vraagprijs: € 175.000,-- k.k.

LIMMEN Thalia 8

LIMMEN Achterweg 30

S!

RIJ WE P U E I N

woning is volledig geïsoleerd inh. 435 m³, perceelopp. 221 m², woonopp. 133 m² bj 1991, deel van de garage bij de woning betrokken

VANAFPRIJS: € 250.000,-- k.k.

® hor aflex x u L e

2d

50RT% ING

bj 1970, inh. 384 m³ gebruik opp. 124 m², perceelopp. 271 m² gevels zijn in 2012 geïsoleerd garage is geschikt voor camper of caravan

Vraagprijs: € 245.000,-- k.k.

LIMMEN Hogeweg 57

t koch

Ver

Groots uitgebouwde hoekwoning van alle gemakken voorzien en gelegen in de kindvriendelijke wijk ‘Enterij’ aan de Thalia, met een heerlijke zonnige tuin en nabij winkel-, school- en sportvoorzieningen. Nu voor wel een hele scherpe prijs. - - -

bj 2006-2007, inh. ca. 175 m³ gebruiksopp. ca. 59 m² volledig geïsoleerd serv.k. ca. € 80,- p.m. inclusief gebruik water

Goed onderhouden 2-1 kapwoning met landelijke uitstraling op een perceel van maar liefst 452 m² met daarop o.a. een extra grote garage en carport. De woning heeft 3 slaapkamers en vloerverwarming op de begane grond en 1e verdieping. - 26 m diepe achtertuin op het westen vloerverwarming op de begane grond en 1e verdieping - vrijwel volledig geïsoleerd, gebouwd met betonvloeren en - spouwmuren - bj 1989, perceel 452 m², inh. 415 m³, woonopp.115 m² (excl. zolder)

Een typische jaren ’50 woning met veel lichtinval, kamer en -suite, meerdere kamers en prachtig gelegen op een ruime kavel van 591 m² gelegen op het zuidwesten. Naast de woning staat er nog een grote vrijstaande garage met plaats voor meerdere auto’s. - - - -

bouwkundig keuringsrapport aanwezig ruime houten garage van 50 m² bj 1948, buitenonderhoud van 2013 Inh. 424 m³, perceelopp. 591 m², woonopp. 126 m²

VANAFPRIJS: € 400.000,-- k.k.

Vraagprijs: € 375.000,-- k.k.

Vakantiegeld?

binnen®!!!

KO

25% KORTING OP

25%

ALLE KLUDI KRANEN

KORTING

op binne ® n

zonweri

ng

25%

KOR T

25% KORTING

ING

op de Par gehele a Bon de, De collecti s e apa r te so en tap ijt!

N

GORDIJNE

Douchethermostaat

ing opruim F OG VANA KAMERHO

€ 48,45

van €216,14 voor

€162,10

nfectie! inclusief co

Kom kijken in onze winkel en proef de sfeer van "thuis". Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. 'T Woonhuys Middelweg 4-6 1911 EG Uitgeest Tel. 0251- 316 522 Email: info@woonhuys.nl

www.woonhuys.nl

Kom eens langs om de fraaie showroom te bewonderen. Voor meer informatie:

OIT Technisch Installatie Bureau Kon. Wilhelminalaan 47 Castricum T 0251-650724 www.oit.nl

OIT MAAKT HET MOGELIJK


tour

O N Z E "NIEUWE"

INGANG U hoeft niet meer onhandig te parkeren op het parkeerplaatsje voor onze zaak aan de Visweg. Bij het kartcentrum rechtsaf is volop parkeergelegenheid! Dat spaart u tijd en werkt prettig! Fixet kent u als dÊ doe-het-zelf formule waarbij service en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Zelfs tijdens de vervelende crisisperiode waar we met z’n allen doorheen moeten. Juist nu is het goed aandacht aan uw woning of schuur te besteden. U moet immers zorgen dat uw pand zijn waarde behoudt. Onderhoud moet u zeker niet uitstellen. Want dan betekent het over een paar jaar dat u dubbele kosten hebt. En dat is jammer van het weggegooide geld. Vakmanschap en inzet Je maakt het met Fixet is meer dan een leuke kreet. Wij gaan met al ons vakmanschap en onze inzet voor u. Daarom staat service en kwaliteit hoog in het vaandel bij Fixet. Iedereen die hier werkt wordt regelmatig bijgeschoold om zo de service en kwaliteit te waarborgen. Ons vakmanschap blijft op peil en u wordt altijd van goed, actueel en deskundig advies voorzien. Niet voor niets heeft u Fixet vorig jaar gekozen tot de meest deskundige doe-het-zelf winkel van Nederland.

persoonlijk en deskundig advies staat Fixet altijd voor u klaar. U kunt ook bij ons terecht voor de Klussendienst voor montage aan huis. Deze service, gecombineerd met de deskundigheid en het uitgekiende assortiment, zorgen ervoor dat steeds meer klanten ervaren dat je met ons niet slecht uit bent. Kasten op uw maat Voor al uw kasten op maat bent u bij ons aan het juiste adres. Een schuine wand op uw slaapkamer? Een schuifdeurkast voor uw audio- en videoapparatuur? Of een op maat

gemaakte inloopkast? U kunt elke kast op maat laten maken. En desgewenst monteren wij de kast bij u aan huis. Onze vaklui staan voor u klaar Geen zin of tijd om zelf een klus te klaren? Of geen idee hoe het aan te pakken? Dan biedt onze Klussendienst uitkomst. Onze vakman beoordeelt de klus bij u thuis, maakt gratis een offerte en voert desgewenst de klus uit. U bent altijd welkom U wilt iets laten doen? Of u heeft spullen of advies nodig? Aarzel niet en loop even binnen.

Fixet Limmen, Maatlat 9, 1906 BL Limmen, Spullen en advies T 072-5051788. Bij ons kunt u terecht voor alle materialen die u nodig heeft voor uw doe-het-zelf klus. Wij Deze proefdruk voor akkoord terugfaxen s.v.p. Fax 024 3812340 Open: Maandag tot en met vrijdag: 8:00 tot helpen u ook graag een eind op weg door al 20:00 uur. Zaterdag: 8:00 tot 17:00 uur. of niet samen met u de klus te klaren. Met

Kan uw huis verkocht zijn

BINNEN 3 MAANDEN?

BOUWMARKT LIMMEN UW KASTEN SPECIALIST !

Wij beoordelen uw huis gratis en vrijblijvend.

Torenstraat 2a 1901 ED Castricum T 0251- 65 77 00 M castricum@hopman.nu

Visweg 12a Limmen Tel | Tel(072) (072)505 50517 1788 88 Maatlat 9 |Limmen

WWW.fIxET.NL

1100517

Kennemerstraatweg 330 1851 BJ Heiloo T 072 - 533 40 95 M heiloo@hopman.nu


LIMMEN Westerweg 120

Elke zonsondergang is hier een feest! Waar in deze mooie omgeving vind je een ruime semi-bungalow met bijgebouw (totaal 210 m²) op een groot perceel grond met landelijk uitzicht over de weilanden met schapen en koeien reikend tot aan het Noord-Hollands Duinreservaat. - -

LIMMEN Hogeweg 58

LIMMEN Vaartkant 44

woonkamer uitgebouwd in 1991 en buitenschilderwerk 2011 bj 1977, woonopp. bungalow 158 m², woonopp. bijgebouw 52 m², inh. bungalow 605 m³, inh. bijgebouw 158 m³, grondopp. 613 m²

VANAFPRIJS: € 495.000,-- k.k

Op een heel bijzonder en idyllisch plekje, omgeven door weilanden en water, staat deze vrijstaande villa met inpandige garage en schitterend uitzicht. Zowel ‘s winter als ‘s zomer een feest om er te wonen. Bent u op zoek naar het mooiste plekje in Limmen? - - - -

achtertuin van ca. 280 m² op het oosten 4 slaapkamers, maar meerdere mogelijk diverse ruimtes voor praktijk, atelier of andere hobby’s perceelopp. 621 m², inh. 927 m³

VANAFPRIJS: € 540.000,-- k.k.

oud

der

t on

ch erko

- - - -

begane grond is vzv vloerverwarming bijkeuken, aparte wasruimte en dubbele garage dak- en muurisolatie, isolatieglas bj 1978, perceelopp. 778 m², inh. 854 m³, woonopp.212 m², garage 31 m²

Vraagprijs: € 575.000,-- k.k.

UITGEEST Middelweg 53

LIMMEN Sportlaan 18

Vrijstaand wonen in een goed gelegen en heerlijk ruim huis met o.a. 5 slaapkamers, 2 badkamers en een werkkamer. Daarbij een fraai aangelegde tuin die vanuit de verwarmde serre het hele jaar te bewonderen is.

eh oorb

UITGEEST Langebuurt 41

v

V

 Soms vind je in een woning alles wat je zoekt, zonder dat je het verwacht. Een goede ligging, vrij uitzicht, besloten tuin op het westen, ruime en lichte open living, luxe keuken en over de sfeer, de vergrote garage en kantoor nog maar te zwijgen! Wij laten u graag deze fantastische woning zien. - - - -

4 slaapkamers, woonkamer van 59 m²! dubbelglas, vloer- en gevelisolatie, vloerverwarming b.g. bj 1970, verbouwing 2008, schilderwerk 2012 woonopp. 194 m², perceelopp. 554 m², inh. 636 m³

Ruime en sfeervolle vrijstaande woning voorzien van een gezellige woonkeuken met openslaande deuren naar de tuin en een uitzonderlijk grote schuur/ berging waarin veel werk-/klus- of hobbyruimte zit. - - - -

ruime woonkamer, 3 slaapkamers dak-, muurisolatie en isolatieglas tuin op het zuiden, centraal in het dorp bj 1903, inh. 350 m³, perceelopp. 216 m², woonopp. 107 m², overige ruimtes 37 m²

Vraagprijs: € 230.000,-- k.k.

Vraagprijs: € 600.000,-- k.k.

Op een van de mooiste locaties van Uitgeest, pal in het centrum gelegen aan de Langebuurt, bieden we een perceel grond aan van circa 2.545 m², welk perceel met een lengte van circa 150 m eindigt aan het prachtige binnenmeer van Uitgeest. Op het achtererf kunnen na sloop van de bedrijfspanden 335 m² aan nieuw te bouwen woning(en) gebouwd worden. Kortom: een uitdaging voor degene die een fraaie woonlocatie zoekt!

Vraagprijs: € 800.000,-- k.k.

NU LAGERE WOONLASTEN DAN IN 2009! Voor kopers ontwikkelt de woningmarkt zich gunstig. U heeft nu gemiddeld 14% 19% minder woonlasten dan in 2009.

eerder niet in uw portemonnee paste. Praat daarom met onze makelaars, Hopman ERA Makelaars. Zij kunnen u deskundig adviseren over wat uw mogelijkheden in deze tijd zijn.

De woningmarkt ontwikkelt zich steeds gunstiger voor mensen die een huis willen kopen. Zo betaalt u bijvoorbeeld voor eenzelfde tussenwoning tegenwoordig tot wel € 160,-- minder aan netto maandlasten dan een aantal jaren geleden.

Hopman en Hypotheekshop hebben de netto woonlasten in 2009 en 2013 berekend op basis van een 100% annuïtaire lening in beide perioden en kwamen tot de volgende conclusies:

Uw mogelijkheden in deze tijd Dat betekent dat u nu een huis kunt kopen dat

• De betaalbaarheid van de woonlasten is tussen 2009 en 2013 flink toegenomen: afhankelijk van

Dezelfde tussenwoning voor € 160,netto minder?

APPARTEMENT Hypotheekrente Bruto inkomen Gemiddelde woningprijs Benodigde hypotheek Netto maandlasten

2009

€ 880 -, PER MA AND

2013

€ 720 -, PER MA AND

TUSSENWONING Hypotheekrente Bruto inkomen Gemiddelde woningprijs Benodigde hypotheek Netto maandlasten

Deze tijd heeft ook voordelen: vraag een NVM-makelaar wat dit voor ú betekent! Ondanks dat de overheid de hypotheekrenteaftrek vermindert en banken minder eenvoudig geld lenen, is er ook zonniger nieuws te melden. Want voor eenzelfde tussenwoning betaalt u tegenwoordig tot wel € 160,-* minder aan netto maandlasten dan een aantal jaren geleden. Dat betekent dat u nu een huis kunt kopen dat eerder niet in uw portemonnee paste. En waarschijnlijk dan ook nog elke maand iets extra’s overhoudt voor andere zaken. Praat daarom eens met een NVM-makelaar. Hij kan u deskundig adviseren over wat in deze tijd úw mogelijkheden zijn. Kijk op nvm.nl. * Genoemde vermindering maandlasten berekend op basis van: 100% annuïtair, hypotheekrente op basis van gemiddelde 10 jaarsrente met NHG van de Hypotheekshop, woningprijzen op basis van de mediane transactieprijzen van de NVM en de op dat moment geldende voorwaarden en tarieven, waaronder overdrachtsbelasting, NHG-tarief, notariskosten e.d. Vergelijking met andere jaren kunnen andere cijfers geven. Aan de berekening en de getallen in deze advertentie kunnen geen rechten worden ontleend.

10

het type woning is de consument netto tussen de 14% en 19% minder aan zijn woonlasten kwijt. • Voor dezelfde woning betaalt u in vergelijking met 2009 € 100,-- tot € 275,-- netto per maand minder. • Na 30 jaar is de hypotheekschuld volledig afgelost. • Belangrijkste redenen voor de verbeterde betaalbaarheid zijn de flink lagere rente (0,7%), de sterk gedaalde woningprijzen (6 tot 12%) en de verlaagde overdrachtsbelasting van 6% naar 2%.

2009 5,3% € 39.000 € 168.000 € 184.800 € 718 2009 5,3% € 45.000 € 206.000 € 226.600 € 880

* Door verlaagde Loan To Value moet de consument in 2013 één procent eigen geld meenemen

2013* 4,6% € 39.000 € 158.000 € 165.900 € 618 2013* 4,6% € 45.000 € 184.000 € 193.200 € 720


Starterslening nu

Wakker van je hypotheek?

ook in Castricum! Er zijn verschillende gemeenten die met een starterslening kopers de mogelijkheid bieden om de woonlasten van de eerste koopwoning te verlagen. De starterslening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van de woning en het maximale bedrag dat je kunt lenen volgens de normen van de nationale hypotheekgarantie [NHG]. Een starterslening verhoogt dus de maximaal mogelijke lening die je met een NHG kunt krijgen, zodat je droomhuis wellicht binnen bereik komt. Op dit moment is het project Villa Rotonda in Castricum van start gegaan als startersproject en dus ook te financieren met een starterslening. De lening die als hypotheek worden gevestigd met NHG zal over de eerste periode van 3 jaar vrij zijn voor de rente en aflossing. De hoogte van het bedrag van de starterslening is maximaal 30.000,- maar niet meer dan 20 % van de stichtingkosten van de woning. In het geval bij de woningen aan de Villa Rotonda betekent dit bv. eerst als de koopsom € 160.000,- von is er een koopgarantkorting wordt gegeven door Kennemer Wonen van maximaal 20% bij een inkomen onder de

Kom nú langs voor Financiële Nachtrust!

€ 31.000,-- bruto per jaar conform opgave werkgeversverklaring model 2013. De maximale starterslening bij deze woning met als stichtingkosten € 128.000,-- is dan een bedrag van € 25.600,--. Voor de aanvraag zal een op naam gesteld aanvraagformulier bij de gemeente moeten worden ingediend en tevens zal de aanvraagprocedure bij het SVN ingang worden gezet. De volgorde die de gemeente aanhoud voor het afgeven van de starterlening is de datum van indienen bij het SVN. Gecombineerd zal de aanvraag hypotheek bij de geldverstrekker naast de aanvraag voor de starterslening doorlopen.

Speel het SLAAP LEKKER SPEL op onze site!

Voor de termijn die aangehouden zal moeten worden bij de SVN moet gerekend worden met 4 tot 5 weken. Voordeel voor starters bij dit project is wel een aanzienlijke korting op de woonlasten gedurende de eerste 3 jaar van ongeveer € 100,-- netto per maand totaal voor rente en aflossing. Na 3 jaar zullen de lasten afhankelijk van het gestegen loon worden aangepast. Verdere hertoetsingen van het loon vinden per 3 jaar plaats in het 6e, 10e en 15e jaar. De maximale

Torenstraat 2b Castricum, (0251) 65 33 00 www.opschoondagen.nl

DUIDELIJK VERHAAL looptijd van de lening is 30 jaar. De vestiging van De Hypotheekshop aan de Torenstraat 2b Castricum nodigt geinteresseerden uit om zichzelf Financiele Nachtrust te bezorgen door een afspraak te maken voor een financiele berekening. Bel 0251-653300 of kijk op Hypotheekshop.nl

MOE VAN HET VERHUIZEN? WIJ STAAN VOOR U KLAAR!

RESTAURANT

Westeinde 2 1931 AB Egmond aan Zee T 072-506 45 22


D.m.v. ISOLATIE, ZONNEBOILER, ZONNEPANELEN etc. kunt u honderden euro’s op uw energierekening besparen! Wij kunnen dit voor u regelen! 0251 653 857 comfortwonencastricum.nl

Nu HOGE kortingen op diverse showroom modellen!

Lamoraalweg 69 | Egmond a/d Hoef | Industrieterrein ‘De Weidjes’ Telefoon 072 - 506 41 33 | www.deschouwhaarden.nl Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 en za. 10.00-16.00 uur.

schouwen | haarden | kachels

EXCLUSIEF BIJ AUTOBEDRIJF MARTIJN KOOIJMAN

15x

FORDFIESTA CHAMPION 1.25 44KW - 60PK 5-DEURS

Uitgerust met o.a.: • Airconditioning • Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels • Radio/CD-speler met iPod/USB-stick aansluiting • Centrale vergrendeling met afstandsbediening • Elektrisch bedienbare voorportierramen • In hoogte verstelbare bestuurdersstoel

TOTAAL VOORD EEL

€ 2.854

,-

DIRECT UIT VOORRAAD LEVERBAAR! Inclusief Fiesta Champions pakket

t.w.v. € 2.190,-

Uw voordeel € 690,-

Normaal rijklaar € 14.759,-

NU RIJKLAAR

€ 12.595,Meerprijs metaallak € 600,-

Martijn Kooijman • Oude Haarlemmerweg 77a Castricum • T (0251) 65 06 50 Go Further Prijzen zijn incl. BTW/BPM, kosten rijklaarmaken, leges, verwijderingsbijdrage en exclusief eventuele fabrieksopties. Afgebeeld model kan afwijken van standaardspecificaties. Prijswijzigingen voorbehouden. Druk- en zetfouten voorbehouden. Actie is geldig op voorraadauto’s voorzien van kenteken. Vraag naar de exacte voorwaarden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: van 15,2-27,0; liter/100 km: van 3,7-6,6; CO2 gr/km: van 98-154.

Hopman Huis en Wonen - juni 2013  

Hopman Huis en Wonen Huis & Wonen is een uitgave van Hopman ERA Makelaars en staat vol woningaanbod, marktinformatie en woonnieuws. In 2013...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you