Page 1

okt 2013 | € 5,95

WE

Now! | Your Space | Studio Styling | Do & Shop

HOUT

Zo maak je je huis basic & puur

stoute schoene� 4 gedurfde opbergideeën

welko�

thuis

5x creatief met kisten & kratten

50 pagina’s binnenkijken


Niemand minder dan Jurianne Matter ontwierp vier nieuwe accessoires voor de vtwonen huiscollectie. Je koopt ze als DIY-pakketje, hoeft alleen maar even te vouwen en rijgen, et voilà… een woonslinger, een boeketje papierbloemen, een lantaarn en een blaadjesslinger. Productie Linda Pijper | Styling Fietje Bruijn | Fotografie Alexander van berge

Kunst & vouwwerk

Bloemenboeketje

Water geven hoeft niet: zet de papierbloemen in een vaasje en ze staan het hele jaar in bloei. Of doe het net even anders, maak een ‘bloom’ aan de muur. Pakketje met 19 papierbloemen en 19 steeltjes € 9,95.

032 vtwonen okt2013


vtwonen

| huiscollectie

Koop je een paar pakketjes van de woonslinger (waar 3 huisjes, 3 stoelen, 4 theepotten ĂŠn draad in zitten â‚Ź 12,95) dan kun je ook een complete paper city maken.

vtwonen okt2013

033


Marc Baten

De enorme werkplaats van Eek & Ruijgrok op Strijp R in Eindhoven. Marc Baten, meubelmaker: ‘Ik werk hier nu zo’n vijf jaar en ik vind het nog steeds leuk!’

hier werk ik!

dubbele aflevering

Achter de schermen bij Eek & Ruijgrok

068 vtwonen okt2013

Ik werk het liefst met eikenhout, het is een prachtige houtsoort


your space

| werkplek

Op je werkplek breng je vaak meer tijd door dan in je woonkamer. vtwonen laat iedere maand een bijzondere werkplek zien.

Hier werken wij! Wie Iggie Dekkers (27, architect/technisch tekenaar) en Marc Baten (36, meubelmaker) Waar Piet Hein Eek, Eindhoven Website www.pietheineek.nl Fotografie Jeltje Janmaat | Tekst flory hartog

Architect bij een meubelontwerper? Iggie: ‘Dat is inderdaad niet voor de hand liggend. Ik ben een jaar geleden hier aangenomen om een groot project te gaan doen. Vlakbij onze werkplek op Strijp R in Eindhoven staan nog twee oude Philips fabrieken, waaronder het Pompgebouw en nog een gebouw. Het Pompgebouw krijgt een nieuwe bestemming met tien woningen die ik samen met Piet ontwerp.’ Piet Hein Eek bouwt huizen? ‘Ja! Naar aanleiding van wat hij op deze plek heeft gerealiseerd, is hij nu betrokken bij de ontwikkeling van de andere gebouwen hier op het terrein. Tijdens de Dutch Design Week kun je komen kijken hoe het gaat worden!’ Staan ze al in de rij voor zo’n huis?

‘Ik hoop dat dat wel gaat gebeuren. Ik zou er zo zelf willen wonen in elk geval.’ Waarom? ‘Alleen al vanwege de grote woonkamer van tachtig vierkante meter onder de originele stalen dakconstructie en het dakterras.’ We zien je ijverig werken aan je bureau, is het een fijne werkplek? ‘Het licht is hier geweldig. Je maakt de hele dag mee en als het regent, klettert het gezellig tegen de ramen. Voordat ik hier kwam werken, zag ik altijd tegen de herfst op, maar nu kijk ik ernaar uit. Het is dan gezellig druk in de aanloop naar en tijdens de Dutch Design Week. Er gebeurt van alles.’ Zit je altijd achter je bureau? ‘Nee hoor. Ik ben ook geregeld op de werkplaats te vinden. Want

vtwonen okt2013

069


I love my loft Helemaal zelf bepalen hoe groot en in welke stijl je huis eruit komt te zien: dat geluk had Vanessa van Dam toen zij een deel van een betonnen pakhuis kon kopen in hartje Amsterdam. Het resultaat? Een grote, hoge witte ruimte waarin daglicht vrij spel heeft.

072 vtwonen okt2013


your space

| binnenkijken

Vanessa staat bij het raam in de woonkamer. De donkere gordijnen en de twee banken van Anno Design en de Short Delay chaise longue van Dumoffice vormen een mooi contrast met de verder witte omgeving. De salontafel is ook van Dumoffice. De lamp is van Ikea en de witte kan op het tafeltje een cadeau uit New York. Het boekenrek is van Hay. De vierkante bijzettafel uit de jaren vijftig is een cadeau van Vanessa’s moeder en de aardbol komt uit een kringloopwinkel. De tekeningen aan de muur zijn van Julian en Luca. De schemerlamp is van Ikea, de staande lamp van Modular. Kleed van de Bijenkorf.

vtwonen okt2013

073


Stapelen ophangen

aanschuiven...

creatief met kratten en

kisten styling Frans Uyterlinde | fotografie Jansje klazinga

124

vtwonen okt2013


do&shop

| instant styling

kratten

kast Zet twee kratten op elkaar (schroef eventueel aan elkaar vast) en geef ze plaatselijk een lik witte verf. Geef bezemstelen een nieuwe functie als poot en schroef die er schuin onder: voilà, klaar is je krattenkast met fifties look.

Krattenkast € 175,(Combitex). Takkenlamp met kap € 395,-, karaf met glaasjes € 120,-, schalen vanaf € 12,50, fles € 21,50 (Meker Wonen). Onderste plaid Zilalila € 299,(Sukha). Bovenste plaid van gerecycled denim By Mölle € 98,- (Restored). Betonlampje € 89,-, betonkandelaar van Merel Bekking € 37,50 (Store Without a Home). Schilderij HB Potlood van Marion de Man, olieverf op doek, 24x30 cm € 350,- (Artacasa). Kop papier maché € 12,50 (Nijhof). Stoel € 75,(De Weldaad). Nepbont plaid € 69,95 (HK Living). Wandbewerking Sienna Sasso vanaf € 100,- per m² (www.siennastucco.com).

vtwonen okt2013

125


vtwonen

Cleo Scheulderman, stilist: ‘De vtwonen barn wordt een stijlen­mix van industrieel en landelijk: warm, puur en natuurlijk.’

Prachtig verpakte zeep uit de Barber Shop

Ons nieuwste behang uit de vtwonen huiscollectie

Wooninspiratie Het is bijna zover! De Woonbeurs Amsterdam gaat van start en vtwonen gaat dit jaar helemaal los! Laat je inspireren in de vtwonen barn waarin van alles gebeurt.

Stoere werkladekast van Vivre Interieur

Barkruk Nicolle van Extra Vert Keramiek van Amaro Industries

Kom kijken, proeven en laat je verrassen

* Volop wooninspiratie voor alle ruimtes in huis met elke dag

een vtwonen stilist voor persoonlijk advies. * Elke dag heerlijk, vers brood om gratis van te proeven. * Er is een heuse ‘mannenhoek’, waar hij zijn baard kan laten scheren door een echte barbier en een half uur lang lekker in de watten wordt gelegd.  * vtwonen ambacht! Kom kijken in het keramiek-atelier hoe keramiek gemaakt wordt. Er is een houtwerkplaats waar een ontwerper live zijn werk maakt en in de zeefdrukkerij laten we kaarten, theedoeken en tassen bedrukken. *  Eet bij ons op het terras een heerlijk broodje of drink een lekker kopje koffie.

We zien je graag op de Woonbeurs Amsterdam! Woonbeurs Amsterdam Wanneer? 1 t/m 6 oktober 2013 Waar? Amsterdam RAI, Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.woonbeurs.nl. De vtwonen barn vind je in Hal 10, 10-005 Entree? Kaarten kosten tijdens de Woonbeurs Amsterdam aan de deur € 19,-. Kinderen 4 t/m 11 jaar € 7,-, tot 4 jaar gratis.

| woonbeurs

Dit wordt onze pronkkast van Combitex

Mooie stoffen voor onze zeefdrukkerij

Bank van &Tradition

Voor het eerst te bewonderen: Novilon vloer Aged Grey uit de vtwonen huiscollectie Primeur! Onze zwart-witte buitentegels uit de vtwonen huiscollectie

vtwonen okt2013

173

vtwonen 10-2013  

Welkom thuis 50 pagina's binnenkijken

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you