VAKÁCIÓ 2024

Page 1

Vakáció 2024

VÁR A NYÁR A HÍRÖS AGÓRÁBAN! Hírös Agóra Nonprofit Kft. 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1. ⋅ 76/503-880 hirosagora.hu /hirosagora

Ifjúsági Otthon udvara 2024 Meseudvar

Július 10. szerda 17.30 óra

Katyika meg Matyika

bukovinai székely népmese a LÓCA Együttes előadásában, népzenei köntösben

Július 17. szerda 17.30 óra

A világszép nádszál kisasszony

A Magyar Népmese Színház családi műsora

További programok:

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS

ÉLMÉNYVÁR JÁTÉKTÁR

„MESEBELI” UZSONNA, TOMBOLA

Július 24. szerda 17.30 óra

Varázslatos vízivilág a Csörömpölők Együttes műsora

Július 31. szerda 17.30 óra

Lúdas Matyi

Tánc-játék-mese-hangverseny a Chorhidea Kamarazenekar és a Kecskemét Táncegyüttes előadásában

A programokat 3 éves kortól ajánljuk! Rossz idő esetén a programok az intézmény nagytermében kerülnek megrendezésre.

Támogatóink a és a felajánlásával minden alkalommal az előadást követően értékes mesekönyveket sorsolunk ki.

Jegyek válthatók a Hírös Agóra jegypénztáraiban és online: www.hirosagora.jegy.hu

Információ: 76/481-523, ilona.csizmadia@hirosagora.hu

4.
HA
Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, 6000 Kecskemét, Kossuth tér
hirosagora.hu /hirosagora
JEGYÁR: FELNŐTT: 2.900 Ft, GYEREK: 2.100 Ft

MIT ÉRDEMES TUDNI TÁBORAINKRÓL?

Kecskeméti táborok 4,5-16 éves korig

Kecskeméti napközis jellegű szaktáborainkba június 24-től heti turnusokban várjuk a vakációzókat. Idén 3 telephelyünkön – illetve kihelyezett helyszíneinken a városban és környékén – 57 tábori programmal várjuk az érdeklődő gyerekeket, fiatalokat. A táborok általános napirendje szerint 8:00-16:00 óráig szakmai és szabadidős programokkal töltjük a napot. Gyermekfelügyeletet 7:00-8:00 valamint 16:00-17:00 közötti időben biztosítunk.

A részvételi díj tartalmazza:

1. az egész napos szaktábori programot,

2. az ebédet.

Amennyiben helyi buszjegy/bérlet szükséges, az nem része a tábori díjnak. Táborainkat képzett és tapasztalt szakmai és szabadidős vezetők valósítják meg.

Tájékoztató a szülőknek

Előzetesen érdeklődni telefonon valamint e-mailben lehet a táboroknál megjelölt kollégák elérhetőségén. A jelentkezést követően a kiválasztott (befizetett) tábor megkezdése előtti héten pedig online formában, levél útján adjuk meg a szükséges tudnivalókat. Ezért igen fontos, hogy a jelentkezési lapon az e-mailes elérhetőség is pontos legyen!

Jelentkezés, kedvezmény és befizetés

Jelentkezés a jelentkezési lap személyes vagy online kitöltésével és a tábor részvételi díjának befizetésével történik. A jelentkezési lap letölthető a www.hirosagora.hu/táborok oldalról vagy jegypénztárainkban kérhető.

Személyes jelentkezés: A kitöltött jelentkezési lap leadásával és a tábor díjának pénztári befizetésével.

Jegypénztári információk:

HA Kulturális Központ – Kecskemét, Deák tér 1.

hétköznapokon: 13:00-19:00

HA Ifjúsági Otthon – Kecskemét, Kossuth tér 4.

hétköznapokon: 9:00-13:00 és 14:00-17:00

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya, SZÉP kártya.

Online jelentkezés: A tábori díj befizetése a www.hirosagora.hu/taborok oldalon történik.

FONTOS!!! Ebben az esetben a jelentkezés, akkor válik véglegessé, ha az online jelentkezési lapot kitöltötte.

TUDNIVALÓK, INFORMÁCIÓK 1

Kedvezmény: A tábor részvételi díjából 2024. május 31-ig táboronként 3.000 Ft díjkedvezményt adunk. Május utolsó hétvégéjén lévő HA Család programunk és gyermeknapi rendezvényünk idején is lesz befizetési lehetőség a táborainkra. A tábori helyeket a jelentkezés sorrendjében biztosítjuk.

A tábor lemondása:

1. Kellő számú jelentkező hiányában a tábor lemondásáról a tábor kezdete előtt 10 nappal értesítjük a szülőket. Az aktuális héten megvalósuló másik tábori csoportba át lehet jelentkezni vagy visszaadjuk a befizetett díjat.

2. Ha a jelentkező mondja le a részvételt a tábor kezdete előtt 10 nappal vagy ezen belül vagy a tábor idején, akkor már nincs módunk a befizetett díj visszafizetésére.

Kitöltendő dokumentumok

Jelentkezési lap

A tábori jelentkezési lap személyesen a pénztárainkban kérhető, illetve elektronikusan weboldalunkról (www.hirosagora.hu/taborok) letölthető. Minden táborhoz külön-külön jelentkezési lap szükséges.

Orvosi igazolás VAGY szülői nyilatkozat

A tábor első napjához viszonyított, 4 napnál nem régebbi szülői nyilatkozat vagy orvosi igazolás szükséges, amely tartalmazza a résztvevő krónikus betegségeit, érzékenységét, állandó gyógyszereit. E dokumentumnak a gyermeknél kell lennie a táborozása során! A dokumentum folyamatos – hétről-hétre történő, nem megszakított – táborozás esetén érvényes; egyéb esetben új igazolás/nyilatkozat szükséges. A szülői nyilatkozat weboldalunkról letölthető.

Étkeztetés: Az ebédeltetés során a normál étrenden túl IGAZOLT érzékenység esetén tej, tojás mentes étkezést tudunk biztosítani. Csak orvosi igazolás birtokában tudjuk az ételérzékenységet figyelembe venni a gyermeknél. Erről a tudnivalókat a 37/2014 (ápr. 30) EMMI rendelet tartalmazza.

Ettől eltérő diéta esetén (pl. gluténmentes) személyes befizetés során a jegypénztárainkban kapnak tájékoztatást a lehetőségekről. ONLINE jegyvásárlása ebben az esetben nem lehetséges. A gyermek tábori befizetését ételérzékenység esetén, csak orvosi igazolás leadásával egyidejűleg tudjuk elfogadni.

HONLAPUNKRÓL IS LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

Jelentkezési lap 2024., Szülői nyilatkozat 2024., Egyedül hazaengedhető nyilatkozat 2024. Szülői tájékoztató 2024., (mely dokumentum tartalmazza a táborok általános napirendjét.)

2
TUDNIVALÓK, INFORMÁCIÓK

A TŐSERDŐ LELKE - Az ártéri erdő titkai! – 9-14 éveseknek

Helyszíne: Lakitelek - Tőserdő

„Az ártéri erdő titkai!” napközis tábor jó lehetőség a gyerekeknek, hogy a vakáció első hetét a természetben töltsék, ahol megmártózhatnak és lubickolhatnak a Tőserdő Lelke élményeiben!

A táborban lesz sok játék, kirándulás, evezés, ismerkedés a természettel, gyógynövényekkel, fenntartható élettel, készítünk gyógykencét, madarászunk, ki lehet próbálni a pecázást is és kreatív kézműveskedünk. Minden nap közösen vonattal (Kajla igazolvánnyal) megyünk és jövünk Kecskemét és Tőserdő között. A tábor extra különlegessége, hogy egész nap kalandokat biztosít a gyerekeknek reggeltől koraestig. (indulás vonattal 7:15 érkezés 18:13)

A tábor díja tartalmazza a szakmai programokat, ebédet, uzsonnát, gyümölcsöt. Az utazás Kajla igazolvánnyal ingyenes. Várjuk szeretettel a gyerekeket a táborunkba!

Szakmai vezetők: Lendvai Edit és Borda Balázs, Hegedűs Zoltán

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 57.000 Ft

KISKUKTA TÁBOR – 8-12 éveseknek

Helyszíne: Arany János Általános Iskola és alkalmanként a HA Ifjúsági Otthon

Színek a tányéron

Minden nap egy-egy szín köré csoportosítjuk az elkészítésre kerülő ételeket, mert először a szemével eszik az ember! Ismerkedünk a konyha felszerelésével, a tudatos háztartásvezetéssel, az egészséges táplálkozás és a háztartási balesetvédelem alapjaival. Gasztro kirándulásra utazunk a felsőlajosi MÁRKA Üdítőgyártó Üzembe és a Tanyacsárdába.

Támogatónk: UNIVER Cégcsoport

Gyülekezés: 7.30 – 8:00 óráig az Arany János Általános Iskolában, majd onnan hazamenetel: 16:00 – 16.30 óráig

Szakmai vezető: Virág Izabella és Benéné Nagy Nóra

Információ: Csizmadia Ilona

Részvételi díj: 40.000 Ft

SAKK TÁBOR – 6-14 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

Játék, sport és tudomány együtt. A gyerekek elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek. A villámversenyeket, szimultánokat és logikai fejtörőket játékos szabadtéri foglalkozásokkal vezetjük le.

Jelentkezni e-mailben lehet a jelentkezési lap elküldésével palimresakk@gamil.com címre. Szakmai vezető és információ: Pál Imre sakkedző, tel.: 70/280-7817

Részvételi díj: 32.000 Ft

Erre a táborra a díjkedvezmény nem vehető igénybe!

3 JÚNIUS 24 – 28.

KLASSZIKUS BALETT – 5-14 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

A klasszikus balett tanulásával a mozdulatok finomodnak, kecsesebbé válnak, az izmok megerősödnek, feszesednek, a test rugalmasabbá válik. Javul az általános kondíció, fejlődik a figyelem és a koordináció, kialakul egy erős testtudat. A test változik, fejlődik, a lélek vele együtt épül és szépül. A szép testtartáshoz, esztétikus mozgás fejlesztéséhez, kiváló alapot ad a balett. A táborban a mozgáskultúra fejlesztése mellett jut idő játékra és kézműves foglalkozásra is délutánonként.

Szakmai vezető és információ:

Turpinszky Andrea balett tanár 30/299 8539, turpinszkyb@gmail.com

Részvételi díj: 33.000 Ft

Erre a táborra a díjkedvezmény nem vehető igénybe!

KORONG MATYI fazekas inas alkotótábor – 6-12 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

A tábor öt inasévből áll, ahol a kis fazekas inasok minden évben (nap) újabb ismerettel gazdagodnak. Az öt év (a tábor) végén mindenki az elkészített alkotásaival bizonyíthatja rátermettségét, melynek elismeréseként inas levélben részesülhet. Múzeumlátogatásokkal az inasévek során nagy mesterek munkáival is megismerkedünk. Szakmai vezető: Gömöry Dorottya fazekas

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 44.500 Ft

PROPELLER 1. – gépek – 8-12 éveseknek a jövő mérnökeinek tábora

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

Építős, bütykölős, barkácsolós tábor, ahonnan naponta egy-egy működő gépet (pl. buborékfújó, napelemes katamarán, propelleres jármű) vihetsz haza, amelyet Te magad készítettél el. Tevékenység közben tanuljuk meg (learning by doing) a műszaki rajz olvasásának alapjait, a méretarány jelentését, a hidraulika és pneumatika alapjait. Fúrunk, faragunk, fűrészelünk, csiszolunk, egyszerű áramkört építünk.

Azoknak a gyermekeknek ajánljuk a táborunkat, akik tudnak fegyelmezetten alkotni.

Szakmai vezető: Labancz István és Fazekas István

Információ: Csizmadia Ilona

Részvételi díj: 53.500 Ft

4 JÚLIUS 1 – 5.

VARÁZSDOBOZ BŰVÉSZ - valódi aktivitást igénylő kreatív tábor – 9-12 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon Abrakadabra!

A résztvevők a bűvészkedés és a varázslat világával ismerkedhetnek meg. Minden táborozó egy – kellékeket és részletes leírást is tartalmazó, 30-40 trükkből álló – bűvészkészlettel gazdagodik. A hét folyamán többségében a készletben lévő mutatványok kerülnek megtanításra.

Mellette a hagyományos kártya-, zsinór-, érme trükkök, a 3D-s optikai illúzió rejtelmeibe is bepillantást kapnak. A bűvészkedés összpontosításra, a kézügyesség fejlesztésére, a közönség előtti szereplésre tanít. A tábor során óriásbuborék-készítő kirándulás a Szabadidő-parkban, látogatás a budapesti Csodák Palotájába, majd a záró napon bűvészműsor a szülőknek. Szakmai vezető: Csongrádi Béla „Káró” bűvész és Budanovic Szintia tanítónő

Információ: Csizmadia Ilona

Részvételi díj: 48.000 Ft

ZOOMOLJ! - NYÁRI FOTÓSULI – 10-14 éveseknek

Helyszíne: HA Kulturális Központ

Szeretsz fotózni? Szeretnél mélyebben megismerkedni a fotózással? Ha igen, akkor ebben a táborban a helyed. A tábor alatt megismerkedhetsz a fényképezés történetével a fényképezőgép működésével, kompozíciós alapszabályokkal. Varázslatos makro fotókat, épület- és portréfotókat készítünk. Fotózni fogunk mindenhol és mindent. Vendégünk lesz egy fotóriporter, gasztrofotós is. A tábor végére egy saját fotóalbumot készítünk! Ha van kamerád hozhatod, ha nincs kapsz tőlünk! Ezt ne hagyd Ki! Várunk!

Szakmai vezető: Sántáné Beke Anikó vizuális kultúra szakos középiskolai tanár

Információ: Acsai Rita, rita.acsai@hirosagora.hu

Részvételi díj: 41.000 Ft

MENTÉS MÁSKÉNT - KEZDŐ VII. – 9-14 éveseknek

Helyszíne: HA Kulturális Központ

MENTÉS MÁSKÉNT – minden, amit az életmentésről és a mentőkről tudni kell

A gyerekek megismerkednek a mentésfajtákkal (mentés földön-vízen-levegőben), elsajátítják az egészségügyi alapismereteket, kipróbálják a különböző elsősegély-nyújtó technikákat, miközben ezer élménnyel gazdagodnak. A táborozók bepillantást nyernek a kutató-mentésbe is, részt vesznek egy „éles” akcióban, ahol keresőkutyák segítségével találják meg az eltűnt személyt és alpin-technikai módszerekkel mentenek.

Vezetője: Riczu Norbert mentő szakápoló, elsősegélyoktató

Információ: Koós Ildikó

Részvételi díj: 36.000 Ft

5 JÚLIUS 1 – 5.

SAKK TÁBOR II. – 6-14 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon Játék, sport és tudomány együtt. A gyerekek elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek.

A villámversenyeket, szimultánokat és logikai fejtörőket játékos szabadtéri foglalkozásokkal vezetjük le.

Jelentkezni e-mailben lehet a jelentkezési lap elküldésével palimresakk@gamil.com címre. Szakmai vezető és információ: Pál Imre sakkedző, tel.: 70/280-7817

Részvételi díj: 32.000 Ft

Erre a táborra a díjkedvezmény nem vehető igénybe!

NAPFÉNY TÁNC tábor I. – 7-14 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon (Step&Go Táncklub és barátai)

Zenés, táncos napfénytábor sok-sok kalanddal. Zene, tánc, sok mozgás, napfény, jókedv, vizes program a városban, barátság, szeretet, relaxáció kicsiknek és nagyoknak. Kreativitást fejlesztő programok, biztonságos környezet, kiváló szakemberek, minden napra más-más kaland.

Szakmai vezető és információ: Polyákné Nagy Enikő 20/92-56-809

Erre a táborra a díjkedvezmény nem vehető igénybe.

Részvételi díj: 35.000 Ft

NYÁRI OVI – 4,5 - 7 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

JÚLIUS 8 – 12.

Azokat a gyermekeket várjuk, akik már legalább egy évet jártak óvodába.

Mese- és kézműves foglalkozások, énekes és szabadtéri játékok, séta, délutáni alvási lehetőség. Gyermekfelügyelet: 7:00-8:00 és 16:00-17:00 óráig.

Kérjük, a gyerekek hozzanak magukkal: óvodai jelével ellátott ágyneműt, pizsamát, tisztasági csomagot, váltó cipőt és ruhát, kis hátizsákot, esőkabátot, naponta tízórait és uzsonnát. Okosodó „óriások” - angol anyanyelvi foglalkoztató hét

Kreatív és játékos angol nyelvtanulás az állatok és az öltözködés (testrészek, ruhadarabok, évszakok) jegyében. Angolul játszunk, barkácsolunk, mesélünk, éneklünk és a rímelő sorokon keresztül ismerkedünk a nyelv könnyedségével, elsajátíthatóságával. Célunk a kooperatív mozgásos játékokkal az együttműködés, a közösségi érzés megélése. Ellátogatunk a Kecskeméti Városháza Látogatóközpont várostörténeti kiállítására, hogy a hét végére mi lehessünk “THE SMARTEST KIDS IN TOWN”. Előzetes angol nyelvtudás nem szükséges.

Szakmai vezető: Hayden Krisztina és Balázs Vanda

Információ: Csizmadia Ilona

Részvételi díj: 33.500 Ft

6 JÚLIUS 1 – 5.

ENGLISH LEISURE CAMP FOR TEENAGERS WITH FOREIGNERS I. – 9-13 éveseknek

Angol szabadidős tábor fiataloknak külföldiekkel 1.

Helyszíne: HA Kék Elefánt Ifjúsági Közösségi Tér

Akik már legalább 2 éve tanulják az angol nyelvet. A korábbi évek angol tábori hangulatát idézzük, játékosan felfedezzük Kecskemétet és a fiataloknak elérhető ifjúsági közösségi terek lehetőségit. Minden nap új játékokat tanulva és tevékenységeket kipróbálva, vidám környezetben gyakoroljuk az angol nyelvet. Mindent „angolul csinálunk”: közlekedünk, játszunk, étkezünk, tematikus filmet nézünk. Azokat a gyerekeket várjuk, akik már legalább kettő éve tanulják az angol nyelvet és bátran kommunikálnak külföldi fiatalokkal.

Szakmai vezetők: Szilvási Tibor és Kósa András Csaba

Információ: Kósa András Csaba 20/421-21-36

Részvételi díj: 35.500 Ft

TEXTILCSODÁK kreatív alkotótábor nemcsak lányoknak – 7-13 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

Játszva tanuljunk varrni! Ha hiszed, hanem, sok izgalmas dolgot Te magad is könnyedén elkészíthetsz. Megmutatom a fortélyokat, beavatlak a rejtelmekbe! Ezen a nyáron is várlak titeket egy jókedvű közös varrásra. Készítünk filc ajtódíszt, de hogy ne legyen olyan egyszerű, hímezni is fogunk rá! Neszesszert, amibe cipzárt is varrunk, valamint készítünk egy nagy álló manót, amelynél Te döntheted el hogy a klasszikus szürke piros; vagy esetleg nyárias színeket használsz. (Ennek mérete 60-70 cm.) Lazításként izgalmas helyekre látogatunk. Kecskeméten megyünk gyárlátogatásra; és betekintünk egy varrónő birodalmába!

Szakmai vezető: Pénzesné Dobos Klára foltvarró

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 41.000 Ft

FEHÉREN-FEKETÉN intenzív rajzfelvételi felkészítő – 13-14 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon 5 napon át 10:00-13:00 között!

Rajz felvételi felkészítő alapozó kurzus, művészeti középiskolákba jelentkező 7-8. osztályos diákoknak, de az eddigi tudás elmélyítésére is hasznos középiskolásoknak. Bővítheted ismereteid a megfigyelés pontosságáról, képkivágásról, kompozícióról, perspektíváról. Kísérletezhetsz különféle grafikai és festészeti technikákkal. Tudásod gyarapodása mellett átélheted az alkotás élményét, emellett tájékoztatást kapsz továbbtanulási lehetőségekről.

Szakmai vezető: Lukács Gyöngyi művésztanár

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 38.000 Ft

7 JÚLIUS 8 – 12.

ÖNBIZALOMTURBÓ I. - Jobb agyféltekés kreatív rajztábor – 8-13 éveseknek

Helyszíne: HA Kulturális Központ

Ha szeretnéd kibontakoztatni és fejleszteni kreativitásodat és tehetségedet? Siker-élményre vágysz? Egy klassz tábort keresel? Akkor a jobb agyféltekés rajztábor, éppen neked való. Élethű alkotásokat készítünk több témában (állatrajz, tárgyrajz, tájkép, ember). A rajzos feladatok között mozgásos gyakorlatokat végzünk, fejlesztjük a szem-kéz koordinációt a koncentrációképességet a megfigyelést, és a kézügyességet. A sikerélmény garantált! Ne habozz, Jelentkezz!

Szakmai vezető: Sántáné Beke Anikó középiskolai rajztanár

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 42.000 Ft

CSILLAGÁSZ tábor I. – 8-14 éveseknek

Helyszíne: Kecskeméti Planetárium

„Nem látta más, csak a Hold és a csillagok…” és milyennek látjuk a Napot? Kutassuk együtt a rejtélyes ködök, galaxisok, univerzum titkait! Találjuk meg együtt a választ a különös természeti jelenségekre!

Szakmai vezető: Szűcs László a Planetárium igazgatója

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 37.000 Ft

TEKNŐS KOMA bábos tábor – 7-11 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

„A teknős jódolgában unatkozni kezdett. Egy hajnalban … nekivágott a nagyvilágnak…” Teknős koma hová jut el és útja során kikkel találkozik? A hét során kiderül, miközben a bábok és díszletek is elkészülnek Döbrentey Ildikó: A világjáró teknős c. meséjéhez. Bábjainkat idén műanyag flakonok újrahasznosításával készítjük el. A héten ellátogatunk a Kecskeméti Vadasparkba, ahol élőben is találkozunk a mese szereplőivel.

Szakmai vezető: Forgó Gyöngyi, a Báron Bábos Műhely tagja és Aradi Ágnes

Információ: Csizmadia Ilona

Részvételi díj: 36.200 Ft

PROPELLER 2.– földön, vízen, levegőben – 8-12 éveseknek

a jövő mérnökeinek tábora

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon Építős, bütykölős, barkácsolós tábor, ahonnan minden nap egy-egy működő szerkezetet (pl. periszkóp, palackhajó, napelemes virág) vihetsz haza, melyet Te maga készítettél el. Te-

8 JÚLIUS 8 – 12.

vékenység közben tanuljuk meg (learning by doing) a műszaki rajz olvasásának alapjait, a méretarány jelentését, a hidraulika és pneumatika alapjait. Fúrunk, faragunk, fűrészelünk, csiszolunk, egyszerű áramkört építünk.

Azoknak a gyermekeknek ajánljuk a táborunkat, akik tudnak fegyelmezetten alkotni.

Szakmai vezető: Labancz István és Fazekas István

Információ: Csizmadia Ilona

Részvételi díj: 54.300 Ft

NAPFÉNY TÁNC tábor II. – 7-14 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon (Step&Go Táncklub és barátai)

Zenés, táncos napfénytábor sok-sok kalanddal. Zene, tánc, sok mozgás, napfény, jókedv, vizes program a városban, barátság, szeretet, relaxáció kicsiknek és nagyoknak. Kreativitást fejlesztő programok, biztonságos környezet, kiváló szakemberek, minden napra más-más kaland.

Szakmai vezető és információ: Polyákné Nagy Enikő 20/92-56-809

Erre a táborra a díjkedvezmény nem vehető igénybe.

Részvételi díj: 35.000 Ft

JÚLIUS 15 – 19.

NYÁRI OVI – 4,5 - 7 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

Azokat a gyermekeket várjuk, akik már legalább egy évet jártak óvodába. Mese- és kézműves foglalkozások, énekes és szabadtéri játékok, séta, délutáni alvási lehetőség.

Gyermekfelügyelet: 7:00-8:00 és 16:00-17:00 óráig.

Kérjük, a gyerekek hozzanak magukkal: óvodai jelével ellátott ágyneműt, pizsamát, tisztasági csomagot, váltó cipőt és ruhát, kis hátizsákot, esőkabátot, naponta tízórait és uzsonnát. Heted7 Meseország - vers-mese-játék foglalkoztató hét

Szárnyaljon a fantáziánk! Minden nap a mesék varázslatos birodalmába kirándulunk. Négy különféle mesélési eszközt próbálunk ki: mesepárna, bábjáték, papírszínház és diavetítő. Minden nap új mesével és az azokhoz kapcsolódó játékokkal, mozgásformákkal ismerkedünk. A hét során ellátogatunk a Katona József Könyvtárba, illetve a Szórakaténusz Játékmúzeumban fogunk kézműveskedni.

Szakmai vezető: Balázs Vanda és Hayden Krisztina

Információ: Csizmadia Ilona

Részvételi díj: 33.500 Ft

9 JÚLIUS 8 – 12.

ENGLISH LEISURE CAMP FOR TEENAGERS WITH FOREIGNERS II. – 9-13 éveseknek

Angol szabadidős tábor fiataloknak külföldiekkel 2.

Helyszíne: HA Kék Elefánt Ifjúsági Közösségi Tér

Akik már legalább 2 éve tanulják az angol nyelvet.

A korábbi évek angol tábori hangulatát idézzük, játékosan felfedezzük Kecskemétet és a fiataloknak elérhető ifjúsági közösségi terek lehetőségit. Minden nap új játékokat tanulva és tevékenységeket kipróbálva, vidám környezetben gyakoroljuk az angol nyelvet. Mindent „angolul csinálunk”: közlekedünk, játszunk, étkezünk, tematikus filmet nézünk. Azokat a gyerekeket várjuk, akik már legalább kettő éve tanulják az angol nyelvet és bátran kommunikálnak külföldi fiatalokkal.

Szakmai vezetők: Szilvási Tibor és Kósa András Csaba

Információt ad: Kósa András Csaba

Részvételi díj: 35.500 Ft

JÁTSSZUUUUUUUUNK! Hol volt, hol nem volt, hol voltam, hol nem voltam… 7-12 éveseknek

összművészeti rosszalkodós tábor

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

Rosszalkodjunk! A mesék világában játsszunk, rosszalkodunk – önismereti-, drámapedagógiai játékokkal és a kreativitás felszabadításával – a klasszikus mesék, klasszikus játékok, segítségével. Legfőbb mozgatórugónk a fantáziánk, a saját történeteink megismerése gyermeknyelven. Önismeret, közösségfejlesztés a drámapedagógia és összművészeti eszközökkel.

Szakmai vezetők: Gudrica Csilla drámapedagógus, Pelle József énektanár, gitáros

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 40.000 Ft

MŰTEREM – grafikai tábor – 8-14 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

A táborban különféle művészeti technikákat alkalmazva alkotunk. A festés, rajzolás mellett megismerhetsz speciális sokszorosító grafikai eljárásokat is. Délutánonként izgalmas szabadidős programokkal lazítunk, és ellátogatunk egy igazi műterembe is.

Szakmai vezető: Kun-Sebők Kata művésztanár

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 41.000 Ft

10 JÚLIUS 15 – 19.

FESTÉKŐRÖK – kreatív alkotótábor – 8-15 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

A hét során megismerkedünk festészeti technikákkal. Színt keverünk természetes alapanyagokból és alapozásokat végzünk. Portrékat festünk, stencilezünk, díszítőtechnikákkal ismerkedünk. Játszunk a színekkel, felületekkel - a festészet tölti ki a napjainkat... Festék őrök, mert a festészet örök!

Szakmai vezető: Hájas Réka rajztanár

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 41.000 Ft

KUTYÁVAL EGY MOSOLYÉRT 1. – 7-10 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

Betekintés a segítő kutyák csodálatos világába. Kutyás játékok, sportok kipróbálása terápiás kutyákkal. Kézműves foglalkozás, kutyás eszközök készítése. Beszélgetés a felelős állattartásról.

Szakmai vezetők: Csomák Lilla és Pachnik Vera, továbbá a Kutyával egy Mosolyért Alapítvány terápiás kutyái és felvezetőik

Információ: Csizmadia Ilona

Részvételi díj: 41.500 Ft

MENTÉS MÁSKÉNT – HALADÓ III. – 9-14 éves

Helyszíne: HA Kulturális Központ

Az egy éve tanultak átismétlése, bővítése. Ezekre az alapokra új készségek építése élmény-, és gyakorlatközpontú módon. (A táborba kizárólag azok jelentkezhetnek, akik a 2021-es vagy 2022-es vagy 2023-as kezdő táborban részt vettek)

Vezetője: Riczu Norbert mentő szakápoló, elsősegélyoktató

Információ: Koós Ildikó

Részvételi díj: 36.000 Ft

11 JÚLIUS 15 – 19.

ÖNBIZALOMTURBÓ II. - Jobb agyféltekés kreatív rajztábor – 8-13 éveseknek

Helyszíne: HA Kulturális Központ

Ha szeretnéd kibontakoztatni és fejleszteni kreativitásodat és tehetségedet? Sikerélményre vágysz? Egy klassz tábort keresel? Akkor a jobb agyféltekés rajztábor, éppen neked való. Élethű alkotásokat készítünk több témában (állatrajz, tárgyrajz, tájkép, ember) . A rajzos feladatok között mozgásos gyakorlatokat végzünk, fejlesztjük a szem-kéz koordinációt a koncentrációképességet a megfigyelést, és a kézügyességet.

A sikerélmény garantált! Ne habozz, Jelentkezz!

Szakmai vezető: Sántáné Beke Anikó középiskolai rajztanár

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 42.000 Ft

„ARANYKÉZ” – kézimunka tábor – 10-14 éveseknek

Helyszíne: HA Kulturális Központ

A gyerekek megismerkednek a keresztszemes hímzés, a makramé alapjaival. Műhelyünkben ékszer, könyvjelző és más izgalmas dolgok készülnek. A szükséges anyagokat, eszközöket mi biztosítjuk. Sok-sok alkotás és sikerélmény vidáman, jó társaságban!

Szakmai vezetők: Vinczéné Molnár Éva és Suba Edina

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 42.000 Ft

SPORT MINDEN NAPRA – 9-14 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

Közismert, hogy a sport nem csak örömforrás, hanem segít az állóképesség, a terhelhetőség és a mozgáskoordináció fejlődésében. Elősegíti az izomzat növelését, a test és a lélek harmóniáját.

A közös mozgás öröme, a játékos csapatversenyek erősítik a társas kapcsolatokat, barátságokat. Ha szeretné, hogy gyermeke kellemes társaságban és változatos környezetben töltsön el egy hetet, megismerkedjen különböző mozgásformákkal, labdás feladatokkal, ügyességi csapatjátékokkal és mellette felfedezze a konditerem rejtelmeit szakképzett pedagógus felügyelete mellett, akkor szívesen várjuk.

Mindezeket a változatos környezetek teszik még érdekesebbé.

Szakmai vezető: Novák Anikó táncpedagógus, tanító és óvodapedagógus, mozgás-fejlesztő szakmódszertanos pedagógus

Információ és jelentkezés: Novák Anikó - 0670/6034464

Erre a táborra a díjkedvezmény nem vehető igénybe.

Részvételi díj: 32.000 Ft

12 JÚLIUS 15 – 19.

POMI pom-pom – 8-14 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

A mazsorett, mint szórakoztató műfaj azon belül is a mazsorettsport versenygyakorlataiban a bot, a pompom és a zászlósbot használható kéziszerként. Ebben a táborban a pompomon belül a pomival ismerkedhetnek meg a gyerekek. Ez a műfaj olyan táncos jellegű mozgásokat ötvöz tornászos és akrobatikus elemekkel, amely eredményeképpen nagyon látványos koreográfiák születnek. Ide azokat a lelkes gyermekeket várjuk, akik rendelkeznek alap technikai tudással a torna vagy az akrobatika területén. Ezen tudásukat beépítve és fejlesztve sajátíthatják el a pompom használat technikáját, melyből látványos mozgássorokat tudhatnak magukénak a tábor során.

Szakmai vezető: Novák Anikó táncpedagógus, tanító és óvodapedagógus, mozgás-fejlesztő szakmódszertanos pedagógus

Segítő pedagógus: Mencseliné Koperniczki Éva - gyógypedagógus

Információ és jelentkezés: Novák Anikó - 0670/6034464

Erre a táborra a díjkedvezmény nem vehető igénybe.

Részvételi díj: 32.000 Ft

JÚLIUS 22 – 26.

NYÁRI OVI – 4,5 - 7 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

Azokat a gyermekeket várjuk, akik már legalább egy évet jártak óvodába.

Mese- és kézműves foglalkozások, énekes és szabadtéri játékok, séta, délutáni alvási lehetőség. Gyermekfelügyelet: 7:00-8:00 és 16:00-17:00 óráig.

Kérjük, a gyerekek hozzanak magukkal: óvodai jelével ellátott ágyneműt, pizsamát, tisztasági csomagot, váltó cipőt és ruhát, kis hátizsákot, esőkabátot, naponta tízórait és uzsonnát.

Menő – Manó - környezeti hét

Fedezzük fel környezetünket! A séták során megnézzük városunk nevezetes épületeit, szobrait és játékos hangvadászatra indulunk. Kirándulunk az Arborétumba, a Szabadidőparkba, Vasútparkba. Napjainkat színesítjük mesékkel, dalokkal, kézműveskedéssel.

Szakmai vezető: Podmaniczkiné Kőrös Ilona és Kalán Jánosné

Információ: Csizmadia Ilona

Részvételi díj: 33.500 Ft

13 JÚLIUS 15 – 19.

CSINGILING A BARKÁCSTÜNDÉR KALANDJAI – 7-12 éveseknek

kreatív alkotótábor ZÖLDBEN

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

A tündérek birodalmában számos tündér él, mind különböző képességekkel rendelkeznek, de egy közös van bennük: szeretik a természetet és óvnak minden élőlényt. Csingiling társaságában csupa kaland lesz a hét, de számítunk a kreativitásodra is. Együtt járjuk be Csingilinggel az Arborétumot és a Nyíri erdőt ahová vonattal érkezünk. Megismerjük a Vadaskert lakóit, közösen barkácsolunk, új kincseket és élményeket keresve.

Szakmai vezetők: Oláh Edit erdőpedagógus és Csapó Bodza vadgazda mérnök hallgató

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 43.000 Ft

SZÖSZMÖTÖLŐ – nemezből alkotó tábor – 8-12 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

Nem is gondolnád, mi minden készülhet szöszből! Ha szeretsz alkotni, és szereted a természetes anyagokat, ha szívesen készítenél magadnak játékokat, gyapjúállatot, használati tárgyat, ékszereket, akkor itt a helyed!

Közösen ismerkedünk meg a gyapjúval, és alkotunk belőle csodálatos dolgokat. Ellátogatunk egy nemezművész műhelyébe is.

Szakmai vezető: Polyák Emese

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 42.000 Ft

ÁLLATOK TÉRBEN ÉS KÉPEN – kerámia alkotótábor – 7-14 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon Ismerkedés egy régi, természetes anyaggal. Különböző állatok megformálása, kialakítása kreativitásunk és egy ősi technika segítségével. Délutánonként izgalmas helyekre látogatunk, és „állatiJó” szabadidős játékokkal lazítunk.

Szakmai vezető: Gömöry Dorottya fazekas

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 44.500 Ft

CSILLAGTÚRÁK KECSKEMÉTEN – 7-10 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon „Sárkány paripán vágtattam…”

Kalandozás drámajátékokkal, versekkel, dalokkal és kézműves játékokkal Kecskemét jeles helyszínein.

14 JÚLIUS 22 – 26.

Túráink során Weöres Sándor Kodály Zoltán által megzenésített versei játékos formában adnak útravalót minden napunkhoz. A főtéren kincskereső játékot játszunk.

Kedves dalaink szólalnak meg a Hangszergyűjtemény foglalkozásán. Piaci sétát teszünk: –nap érlelte gyümölcsöket kóstolunk. Sárkányhajózunk a Szabadidő Központban, az animációs filmek készítésével ismerkedünk a Kecskemétfilm stúdiójában.

Versekkel játszunk, rímeket faragunk, sárkányt készítünk újrahasznosított anyagokból. Kedves verseink versfára kerülnek, hogy másoknak is örömet szerezzünk velük. A tábor zárásakor kalandozásainkat, élményeinket verssel és játékkal mutatjuk be a szülőknek.

Szakmai vezető: Patkósné Hrutka Valéria tanító, drámajáték vezető

Információ: Józsa Katalin

Részvételi díj: 34.500 Ft

L-DANCE GROUP SummerTime Tánc- és Élménytábor – 7-14 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

Töltsd tele a nyarat élménnyel! Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a kecskeméti L-Dance Group Tánciskola szervezésében egy fantasztikus TÁNC- és ÉLMÉNYTÁBORBA! Képzett oktatóink remek játékokkal, fantasztikus zenékkel és koreográfiákkal, változatos közös programokkal, valamint készségfejlesztő feladatokkal gondoskodnak a jó hangulatról. Szerezz barátokat, tanulj menő táncokat és érezd jól magad!

Információ: Bartha-Nagy Lilla: 06206674161, Keresztes László: 06302573640 Jelentkezni a www.ldance.hu weboldalon lehet vagy telefonon. Erre a táborra a díjkedvezmény nem vehető igénybe.

Részvételi díj: 35.000 Ft

FITNESZ – ZUMBA - MAZSORETT tábor – 8-14 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon Ezek a mozgásformák komplex módon adnak lehetőséget a gyerekeknek az egészséges, fitt életmód megismerésére, állóképességük és mozgáskoordinációjuk fejlesztésére.. Kiváló stresszoldó hatású.

A héten a gyerekek ízelítőt kapnak egy teljes testet átmozgató, magas intenzitású aerob jellegű mozgásból, saját testsúlyos erősítő edzésekből, egyszerű lépéskombinációkat tartalmazó koreográfiákból, valamint relaxációs és nyújtó gyakorlatokból. Megismerkednek a mazsorett bot használatával és a pom-pomon belül a pomi, mint új művészeti ág alapjaival.

Szakmai vezető: Novák Anikó táncpedagógus, tanító és óvodapedagógus, mozgás-fejlesztő szakmódszertanos pedagógus

Információ és jelentkezés: Novák Anikó - 0670/6034464

Erre a táborra a díjkedvezmény nem vehető igénybe.

Részvételi díj: 32.000 Ft

15 JÚLIUS 22 – 26.

JÚLIUS 22 – 26.

CSAK CSAJOK tábor – 6-9 éveseknek

Egész héten fitnesz, tánc, velünk forog a világ. Szuper csajos programok, körömfestés, hajfonás és minden más. Emellett sok egyéb program vár rád a hét folyamán. Ha szeretnél egy

igazi csajos hetet, itt a helyed!

Szakmai vezető: Gémes Tímea táncpedagógus

Információ és jelentkezés: Gémes Tímea - 0630/5917741

Erre a táborra a díjkedvezmény nem vehető igénybe.

Részvételi díj: 32.000 Ft

NYÁRI OVI – 4,5 - 7 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

JÚLIUS 29. – AUGUSZTUS 2.

Azokat a gyermekeket várjuk, akik már legalább egy évet jártak óvodába.

Mese- és kézműves foglalkozások, énekes és szabadtéri játékok, séta, délutáni alvási lehetőség. Gyermekfelügyelet: 7:00-8:00 és 16:00-17:00 óráig.

Kérjük, a gyerekek hozzanak magukkal: óvodai jelével ellátott ágyneműt, pizsamát, tisztasági csomagot, váltó cipőt és ruhát, kis hátizsákot, esőkabátot, naponta tízórait és uzsonnát.

Hétszínvirág – kertészkedős kreatív hét

Ismerkedünk az egynyári növényekkel, a virágok ültetésével, gondozásával.

A kertészkedés mellett szívesen rajzoltok, festetek, gyurmáztok virágokat? Itt a helyetek!

A szivárvány színeit versekkel, dalokkal, mesékkel is felidézzük.

Szakmai vezető: Beliczai Monika és Tóth Melinda

Információ: Csizmadia Ilona

Részvételi díj: 33.500 Ft

KINCSKERESŐ KALANDOK – a szív és a föld kincsei – 8-12 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

Igazi kincskereső térkép segítségével bejárjuk Kecskemét legérdekesebb helyeit, ahol próbatételeken keresztül megkeressük az elrejtett kincsesládát. Felfedezzük azokat a kincseket, melyek testi-lelki jólétünkhöz fontosak. Légy részese te is ennek az izgalmas kalandnak!

Szakmai vezető: Dudvai Márta

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 41.000 Ft

16

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

Betekintés a segítő kutyák csodálatos világába. Kutyás játékok, sportok kipróbálása terápiás kutyákkal. Kézműves foglalkozás, kutyás eszközök készítése. Beszélgetés a felelős állattartásról. Szakmai vezetők: Kasza Katalin és Kurdi Réka, továbbá a Kutyával egy Mosolyért Alapítvány terápiás kutyái és felvezetőik

Információ: Csizmadia Ilona

Részvételi díj: 41.500 Ft

OLIMPIA tábor – 7-12 éves lányoknak, fiúknak

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

A 2024-es olimpiai év jegyében kiknek ajánljuk táborunkat? Azoknak, akik nem sportolnak aktívan, de érdeklődnek a sportok iránt, szívesen szurkolnak adott sportágakban. Ez nem edzőtábor, hanem lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy különleges sportágakat ismerjenek meg, próbáljanak ki. A hét folyamán falat mászunk, boxolunk, vívunk, súlyt emelünk, lövünk, break táncolunk, szertornászunk, meglepetés vendégünk pedig egy olimpikon lesz.

Szakmai vezetők: Fazekas István és Fazekas-Berta Elvira

Információ: Csizmadia Ilona

Részvételi díj: 44.500 Ft

MOZOGVA TANULNI tábor – 8-12 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

Képzett szakemberekkel játékos, logikai feladatokon keresztül merülhetnek el a „táborlakók” a matematika, olvasás, nyelvtan és a környezetismeret rejtelmeiben. A vidámság és a jókedv mellett a mozgást segítségül hívva, a gyermek életkori sajátosságainak megfelelő komplex készség és képességfejlesztő feladatokkal ismerkedhet meg. A tábor további célja személyiségük tervszerű, sokoldalú fejlesztése, változatos módszertani eszközökkel. A tantárgyakhoz fűződő kedvező attitűdök, érzelmi és szociális területek erősítése, fejlesztése, játékos, zenés, mozgásos feladatokkal.

Szakmai vezető: Novák Anikó táncpedagógus, tanító és óvodapedagógus, mozgás-fejlesztő szakmódszertanos pedagógus

Információ és jelentkezés: Novák Anikó - 0670/6034464

Erre a táborra a díjkedvezmény nem vehető igénybe.

Részvételi díj: 32.000 Ft

17 JÚLIUS 29. – AUGUSZTUS 2.
EGY MOSOLYÉRT 2. – 7-10 éveseknek
KUTYÁVAL

TÜNDÉRTÁNC tábor – 6-9 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

A héten a gyerekek ízelítőt kapnak a tündérek világából. Minden egy helyen: sok mozgás, zene, tánc, kézműves foglalkozások, mesenézés. Tündér varázspálca készítése és minden, ami csillog-villog. Ha gyermeke is annyira rajong a mesék világáért, itt a helye!

Szakmai vezető: Gémes Tímea táncpedagógus

Információ és jelentkezés: Gémes Tímea - 0630/5917741

Erre a táborra a díjkedvezmény nem vehető igénybe.

Részvételi díj: 32.000 Ft

NYÁRI OVI – 4,5 - 7 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

AUGUSZTUS 5–9.

Azokat a gyermekeket várjuk, akik már legalább egy évet jártak óvodába. Mese- és kézműves foglalkozások, énekes és szabadtéri játékok, séta, délutáni alvási lehetőség. Gyermekfelügyelet: 7:00-8:00 és 16:00-17:00 óráig. Kérjük, a gyerekek hozzanak magukkal: óvodai jelével ellátott ágyneműt, pizsamát, tisztasági csomagot, váltó cipőt és ruhát, kis hátizsákot, esőkabátot, naponta tízórait és uzsonnát.

Egyik szitál, másik rostál – hagyományőrző hét

Népdalokkal, népi játékokkal, mesés-zenés foglalkozásokkal visszarepülünk az időben. Kíváncsi vagy, hogyan lesz a búzaszemből liszt, a lisztből kenyér? Tedd próbára ügyességed: búzát őrlünk, kiflit sütünk!

Szakmai vezető: Tóth Melinda és Beliczai Monika

Információ: Csizmadia Ilona

Részvételi díj: 33.500 Ft

18 JÚLIUS 29. – AUGUSZTUS 2.

MESETARISZNYA TÁBOR - világ körüli utazás a mesékkel – 7 – 11 éveseknek

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon 5 nap alatt 5 földrészre utazunk, az ott élő népek meséinek segítségével. Meghallgatjuk, eljátszszuk, eltáncoljuk őket. Dramatikus játékokon keresztül bújunk egy-egy szereplő bőrébe. Kreatív kézműves foglalkozásokon díszleteket, bábokat, jelmezeket készítünk az újrahasznosítás jegyében. A Leskovszky hangszergyűjteményben érdekes és különleges hangszerekkel ismerkedünk a világ minden tájáról, a Vadasparkban pedig megkeressük a meséinkben szereplő állatokat, szakemberek segítségével kicsit jobban megismerjük az életüket. A hét során elkészítheted saját mesetarisznyádat, amit a mesékhez kapcsolódó kézműves emlékekkel töltünk meg.

Szakmai vezető: Szabó Ildikó és Szabó Henriett tanítók

Információ: Józsa Katalin

Részvételi díj: 35.000 Ft

TŰZZEL-RÉZZEL – intenzív tematikus tűzzománc kurzus

ifjúsági és felnőtt korosztálynak (14 éves kortól)

Helyszíne: HA Ifjúsági Otthon

Alkotó hét minden hétköznap 15.00-20.00 között. Nem csak rutinos alkotók részére! :) A képző- és iparművészeti tevékenységek iránt érdeklődők számára itt a lehetőség, hogy megismerjék és gyakorolhassák a különböző zománctechnológiákat. Az inspiráló témák mentén alkalom nyílik a festő-, huzal-, sodrony- és rekeszzománc technikák elsajátítására. Itt a lehetőség, hogy igazán elmerülj az alkotásban! Ne hagyd ki!

Szakmai vezető: Kőrös Sára grafikus

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 36.000 Ft

AUGUSZTUS 12–16.

CSILLAGÁSZ tábor II. – 8-14 éveseknek

Helyszíne: Kecskeméti Planetárium

„Nem látta más, csak a Hold és a csillagok…” és milyennek látjuk a Napot? Kutassuk együtt a rejtélyes ködök, galaxisok, univerzum titkait! Találjuk meg együtt a választ a különös természeti jelenségekre!

Szakmai vezető: Szűcs László a Planetárium igazgatója

Információ: Acsai Rita

Részvételi díj: 37.000 Ft

19 AUGUSZTUS 5 – 9.

A táborokról Információt ad: Lukács László, +36 20/293-5672

JÚNIUS 24-28.

Kisbetyár néptánctábor – 13-15 éveseknek

A tábort a Kecskemét Táncegyüttes és utánpótlás csoportjai számára tervezzük, de ajánljuk azoknak is, akik táncos előképzettséggel rendelkeznek, vagy bátran csatlakoznának egy jó, vidám, táncos közösséghez.

Helyszíne: Kunsági Major, Kerekegyháza

Vezetője: Böde István Gábor, Lukácsné Haránt Eszter

Információ: Lukács László, +36 20/293-5672

Részvételi díj: 45.000 Ft

JÚNIUS 24-28.

Lurkó néptánctábor – 5-6 éveseknek

A tábort a Kecskemét Táncegyüttes és utánpótlás csoportjai számára tervezzük, de ajánljuk azoknak is, akik táncos előképzettséggel rendelkeznek, vagy bátran csatlakoznának egy jó, vidám, táncos közösséghez.

A maximális létszám 30 fő. Jelentkezés sorrendjében tudjuk fogadni a gyermekeket.

Helyszíne: HA Kulturális Központ 7-es táncterme

Vezetője: Böde-Harkai Csilla

Információ: Lukács László, +36 20/293-5672

Részvételi díj: 34.000 Ft

JÚLIUS 1-5.

Nagybetyár néptánctábor Erdély – 14-17 éveseknek

A tábort a Kecskemét Táncegyüttes Ifjúsági utánpótlás csoportja számára szervezzük.

Helyszíne: Csíkborzsova

Vezetője: Molnár Máté és Lukács Anna Eszter

Információ: Lukács László, +36 20/293-5672

20 A KECSKEMÉT TÁNCEGYÜTTES ÉS AZ „ÍGY TEDD RÁ” SZAKKÖR

JÚLIUS 22-26.

Nagylurkó néptánctábor – 6-8 éveseknek

A tábort a Kecskemét Táncegyüttes és utánpótlás csoportjai számára tervezzük, de ajánljuk azoknak is, akik táncos előképzettséggel rendelkeznek, vagy bátran csatlakoznának egy jó, vidám, táncos közösséghez.

A maximális létszám 30 fő. Jelentkezés sorrendjében tudjuk fogadni a gyermekeket.

Helyszíne: HA Kulturális Központ 7-es táncterme

Vezetője: Böde-Harkai Csilla, Böde István Gábor

Információ: Lukács László, +36 20/293-5672

Részvételi díj: 34.000 Ft

JÚLIUS 21-25.

Csutri-Suprik néptánctábor – 7-12 éveseknek

A tábort a Kecskemét Táncegyüttes és utánpótlás csoportjai számára tervezzük, de ajánljuk azoknak is, akik táncos előképzettséggel rendelkeznek, vagy bátran csatlakoznának egy jó, vidám, táncos közösséghez.

A maximális létszám 30 fő. Jelentkezés sorrendjében tudjuk fogadni a gyermekeket.

Helyszíne: Kunsági Major, Kerekegyháza

Vezetője: Lukács László, Lukácsné Haránt Eszter, Molnár Máté és Polyák Nóra

Információ: Lukács László, +36 20/293-5672

Részvételi díj: 52.000 Ft

JÚLIUS

Helyszíne: HA Kulturális Központ

Vezetője: Oldal Henriett

Információ: Oldal Henriett (+36 70 703-7602)

Részvételi díj: 45.000 Ft

21 A KECSKEMÉT TÁNCEGYÜTTES ÉS AZ „ÍGY TEDD RÁ” SZAKKÖR
8-12., JÚLIUS 29. – AUGUSZTUS 2., AUGUSZTUS 5-9. ÍGY TEDD RÁ! – néptánc tábor – 4-8 éveseknek (akik már egy évet jártak óvodába)
a
a
Magyarország vezető népi játék és néptánc
A napközis táborban játékos formában megismertetjük a gyerekekkel a népzene,
néptánc és
népi játékok világát az „Így tedd rá!”-
módszertana segítségével.

Helyszíne: Parádfürdői Ifjúsági Tábor és Erdei Iskola (A táborhely fekvéséről, és a szálláshelyekről képekben is tájékozódni lehet a www.paraditabor.hu oldalon.)

A tábori ellátás az alábbiakat tartalmazza:

• az utazást Kecskemét és Parádfürdő között külön buszokkal,

• szállást 6 éjszakára,

• napi 3x-i étkezést az érkezés vacsorájától a távozás ebédjéig (hideg reggeli, kétfogásos meleg ebéd, meleg vacsora),

• a szakmai programokat,

• egyes szabadidős foglalkozásokat.

JELENTKEZÉS: A táborokat iskolai alkotócsoportok részvételével szervezzük. Egyéni jelentkezőket a szabad férőhelyek függvényében fogadunk.

Csoportos jelentkezés esetén a jelentkezési lapot a csoportvezető pedagógusnak kell leadni. Egyéni jelentkezéseket szabad férőhelyek függvényében fogadunk.

A jelentkezési lapot ekkor a táborvezető részére kell eljuttatni (katalin.jozsa@hirosagora.hu vagy rita.acsai@hirosagora.hu ).

A jelentkezők értesítést kapnak a jelentkezésük elfogadásáról. Befizetés 15 napon belül. A jelentkezés a befizetést követően válik érvényessé.

A jelentkezési lap elérhető pénztárainkban, vagy honlapunkról letölthető.

Befizetés: Hírös Agóra jegypénztáraiban, vagy díjbekérő alapján átutalással.

JÚLIUS 1-7.

FANTÁZIA DRÁMAJÁTSZÓ TÁBOR –10-14 éves korú gyerekeknek

Témája a TŰZ, VÍZ, FÖLD, LEVEGŐ – és az EMBER

„Világunk kerek egész – nincs főszereplője. A levegő, a föld, a tűz a víz, az élőlények mind fontos részei. Tisztelet ezért minden élőnek, aki hallgat a természet és saját belső hangjára és megpróbál alázattal és békésen élni a világban.”

A Fantázia drámajátszó tábort 1991. óta rendezzük meg az iskolai drámajátszó, színjátszó közösségek részvételével a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely szakmai vezetésével. A táborokban mindig egy mesei kerettörténetnek megfelelően alkotjuk meg Fantázia Birodalmát – egy elképzelt emberi közösséget: szokásait, ünnepeit.

Idei játékunk a Nyomolvasók táborába vezet. A megfigyelés és a képzeletünk segítségével kutatjuk mit adott a tűz – víz – levegő és a föld az embereknek, hogyan táplál, éltet bennünket, hogyan mutatja meg az erejét és hogyan élhetünk vele harmóniában?

22 PARÁDFÜRDŐI ALKOTÓTÁBOROK
közösen megalkotott
és szimbólumokban jelenítjük meg
választott
hangszer, zene, tánc, rítus, valamint
monda vagy mese útján, amelyet a záró ünnepségen a Természet Ünnepén mutatunk be.
A Természet titkaival drámajátszó, természetismereti, kézműves foglalkozásokon ismerkedünk. Kiscsoportban
játékokban
a
őselemet: viselet,
egy

Izgalmas éjszakai túra, madaras játék, sportjátékok, dalok, táncok is szerepelnek a programunkban. A napokat 7 próbás sportjátékkal kezdjük – este az Idő fájánál játékba foglaljuk a napok történéseit.

A tábor díja: 43.000 Ft

Támogató: Kecskemét Megyei Jogú Önkormányzat

Táborvezető: Józsa Katalin, katalin.jozsa@hirosagora.hu

JÚLIUS 7-13.

„Léleknek sem ART” alkotótábor – 10-14 éves korú gyerekeknek

Alkotótáborunk a gyerekek lelki egyensúlyára helyezi a hangsúlyt az képzőművészet eszközeivel, hiszen az alkotó tevékenységnek köztudottan gyógyító hatása van. Az alkotás nagyszerű önkifejezési mód, amellyel a felszínre juttathatjuk az érzéseinket, a legmélyebbeket is. Mindegy, hogy milyen alkotótevékenységet választunk a lényeg, hogy meglássuk, majd megtaláljuk benne önmagunkat. Éppen ezért szeretnénk, ha a gyerekek megtapasztalhatnák, hogy mennyire jó dolog belemerülni a munkába, és mennyire ki tudja kapcsolni az elmét is egy-egy alkotási folyamat. Az erdő közepén elterülő tábor lehetőséget ad, hogy az alkotáshoz a természet erejét is segítségül hívjuk. Ebben a szellemiségben szeretnénk az egy hetes alkotómunka minden egyes pillanatát megvalósítani, melynek során fő szempont lesz az elmélyült alkotás, a „lélek gyógyítás”.

A tábor díja: 43.000 Ft

Támogató: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

Táborvezető: Acsai Rita, rita.acsai@hirosagora.hu

KÉRDÉSEIVEL KERESSE MUNKATÁRSAINKAT A HÍRÖS AGÓRA TELEPHELYEIN!

Hírös Agóra Kulturális Központban Kecskemét, Deák tér 1. – 76/503-880

Koós Ildikó – ildiko.koos@hirosagora.hu

Böde István – istvan.bode@hirosagora.hu

Lukács László – laszlo.lukacs@hirosagora.hu – 06/20-293-5672

Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban Kecskemét, Kossuth tér 4. – 76/503-880, 76/481-523

Acsai Rita – rita.acsai@hirosagora.hu

Csizmadia Ilona – ilona.csizmadia@hirosagora.hu

Józsa Kata – katalin.jozsa@hirosagora.hu

Hírös Agóra HELPI Ifjúsági Fejlesztő Műhely Kék Elefánt Közösségi Terében

Kecskemét, Batthyány u. 33. – 76/475-022

Kósa András Csaba – andras.kosa@hirosagora.hu – 06/20-4212-136

23 PARÁDFÜRDŐI ALKOTÓTÁBOROK

JÚLIUS 8-12.

Kerékpáros felfedező kalandtábor

Amit kínálok általános iskolások részére… Csodás élmények, jó hangulat, érdekes ismeretek, új barátok.

Érkezés: 8.00

Távozás:16.30

Programok

Délelőtt: Felfedezések a természet világában, Erdei ki mit tud? Kézműves foglalkozás, Képességfejlesztő játékok, Bringapark

Délután: Domb szabadidő központ, Arborétum, túrázás,, Természet Háza, Vadaspark, Strand, Mozi, VR XPERT élményház

Közlekedési eszközök: busz, kerékpár

A tábor díja: 38.000 Ft, ami tartalmazza a 3-szori étkezést és a programok költségét

Érdeklődni és jelentkezni lehet: Tarjányi Emőke táborvezetőnél (30/655-6410)

Erre a táborra a díjkedvezmény nem vehető igénybe.

AUGUSZTUS 12-16.

A TŐSERDŐ LELKE bentlakásos

tábor

Egy hét a berekben!

9-14 éveseknek (előzetes egyeztetés után, kisebb testvéreket szívesen látunk)

Helyszíne: Lakitelek - Tőserdő

Bár a tőserdei berekben Matula bácsival nem szolgálhatunk, az ő figyelmes gondoskodásával, és az ártéri erdő rejtekeivel, kilátóival találkozhat minden résztvevő.

Táborhelyünk a tőserdei kemping lesz, innen kalandozunk a környék látnivalóihoz. Madarászunk, ismerkedünk a vízi élővilággal, az erdő lakóival, erdők-mezők ehető növényeivel.

A bentlakásos tábor lehetőséget ad arra, hogy kémleljük az éjszakai eget, meghallgassuk az erdő éjszakai neszeit, szalonnát süssünk tábortűz mellett, megízleljük a hajnal illatát. Várjuk szeretettel a gyerekeket a táborunkba!

Szakmai vezetők: Lendvai Edit, Hegedűs Zoltán és Borda Balázs

Információ, jelentkezés: Lendvai Edit tel.: +36709317868, e-mail: info@atoserdolelke.hu

Részvételi díj: 79.000 Ft

A programváltozás jogát a szervezők fenntartják!

Erre a táborra a díjkedvezmény nem vehető igénybe.

24 TOVÁBBI TÁBOROK

Vakáció

Tervezett filmek: június 28. - augusztus 16. péntekenként 14 órai kezdéssel

Legeslegjobb

barátok 6

belga-francia-spanyol animációs film, családi kalandfilm, 90’

Lassie

– Állati mentőakció 6

Színes, szinkronizált német családi kalandfilm, 91’ R. Hanno Olderdissen

Robotálmok 6

Színes, spanyol-francia animációs film, 102’

R. Pablo Berger

A repülő osztály 12

Színes, szinkronizált német családi vígjáték, 92’

R. Carolina Hellsgard

Kung fu panda 4. 6

Színes, szinkronizált amerikai-kínai animációs kalandfilm, 94’

R. Mike Mitchell

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

Garfield 6

Színes, szinkronizált, amerikai animáció

R. Mark Dindal

Agymanók 2. 6

Színes, szinkronizált, amerikai animáció

R. Kelsey Mann

Gru 4. 12

Színes, szinkronizált, amerikai animáció

R. Chris Renaud, Patrick Delage

HÍRÖS AGÓRA OTTHON MOZI
Hírös Agóra Otthon Mozi, 6000 Kecskemét, Kossuth tér 4. hirosagora.hu /hirosagora
Bővebb információ: www.otthon-mozi.hu
mozi

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.