Page 1

HERMES HERMES - N책r ironisk bliver kronisk

GALLA 2012 + Noget om forventninger + Min gallapartner og mig + De bedste ankomster + Top 5 kjoler + Fakkelfesten


NOGET OM

FORVENTNINGER af Louise Bjerg og Amalie Sif Thomsen

Vejret er godt i dag. Kalenderen siger d. 3. maj 2012, og der er blot otte dage til, at 3.g’erne og 2.hf’erne skal fejre deres galla. Selvom alle gymnasieelever nyder det gode vejr og lufter de blege stænger, har vi alligevel haft samvittigheden til at tvinge fem kommende dimittender til at trække ned i kælderkantinens mørke afkroge, for at snakke med os. Vi vil nemlig gerne vide noget om, hvad de forventer og frygter i forbindelse med den kommende festivitas.

Anne Sandahl  Sørensen   18  år,  3.c ”Der  er  mange  grimme  kjoler.”

Her er Anne-pande. En punktlig og rar dimittend, der er så fotogen, at det halve kunne have været nok. Hun har glædet sig til galla flere år, og for hende har denne dag næsten samme status som juleaften. Stemningen, ankomsterne og bare det at se alle de andre, er noget hun glæder sig rigtig meget til. Ligesom hun har glædet sig meget længe, har hun også været på kjolejagt i rigtig lang tid. Det har tydeligvis været en kamp at finde den helt rigtige; ”Der er mange grimme kjoler”, som hun siger, og derfor er det da også forståeligt, at hendes største frygt er, at nogen dukker op i samme kjole som hende. For at stilen bliver holdt ren, holder Anne med garanti også sin gallapartner, Danni Birkmose Andersen, i kort snor. Danni kaprede Anne allerede i 2.g, og hvilket privilegium det må være for Danni. Nu er der blot tilbage at håbe, at Anne ikke bliver for påvirket, inden hun skal danse lanciers. Det er nemlig hendes uskrevne regel, og den håber vi, ikke mindst for Dannis skyld, at hun kan overholde.

2


Astrid Juhl  Andersen   19  år,  3.b ”Han  måtte  vælge  én  farve!”

Vi finder hurtigt ud af, at Astrid, som sidder smilende overfor os, er alderspræsident i forsamlingen. Astrid er én af de mange piger, der sidder spændt og vippende på stolekanten; klar til den store galla-aften. Hun fortæller, at hun ser frem til atmosfæren, der vil være fyldt med godt humør og glade dage. De mange timers lanciers-træning (gud forbyde, at man falder!), skal endelig vises for et familiært publikum. ”Det hele er på plads, det har jo været planlagt så længe”, siger hun. Kjolen, den vigtigste beklædningsdel til galla, er der styr på. Astrid har haft benene i pendulfart mellem forskellige specialbutikker, indtil hun endelig fandt den helt rigtige. Hun fortæller, at kjolen er meget farverig, så derfor er hun blevet enig med sin partner om, at han må vælge én af farverne, for at det ikke skulle ende op med et dramatisk tøj-kiks. Gallapartneren udvalgtes et år før, og den heldige blev Troels Mæhl Folke, 3.b, der skal slynge hende rundt på dansegulvet og sidde ved hendes side under den famøse galla-middag. ”Jeg havde ingen partner, og alle har jo en tidligt”, beretter hun. Som den begavede unge dame Astrid er, havde hun været så strategisk at aftale med en veninde, at hvis hun blev parter med Troels, skulle de følges. Hertil afslører Astrid blankt, at hun var lidt snalret, da hun spurgte ham. Dog mener Astrid, at man bestemt ikke skal have nogen form for ’bim’ på, når man danser – nej, man skal være frisk, for det er vigtigt, at aftenen flasker sig.

3


Lea Nissen   18  år,  2.p ”Den  er  fra  genbrug.”

Lea er også dimittend, og det er hun glad for – det ses tydeligt. Hun er så smilende og så glad, at man må tænke, at hun nødvendigvis må få ondt i kinderne. Lea glæder sig allermest til at se de andre og opleve stemningen, og mon hun ikke også glæder sig til at vise sin kjole frem. Den er nemlig en speciel sag; kjolen er fra genbrug, og hun er intet mindre end den tredje fra sin familie, der har den på til galla. Dette år er den dog blevet peppet lidt op, lover Lea. Dette går meget godt i spænd med Leas uskrevne regel for galla: Man skal gøre noget ud af sig selv - det er jo kun denne ene gang, man får lov til at svinge med fletningerne. Leas gallapartner er Diana Karbing, 2.p – ja, en pige, og det har Lea det faktisk rigtig fint med. Så vi krydser fingre for, at ingen af de to yndige piger knækker en hæl under les lanciers. Det er nemlig Leas største frygt.

4


Anders

Rohde Pihlkjær 18  år,  3.c. ”Jeg  kunne  ikke  sige  nej  til  Inger”

Vi vil ikke lægge skjul på det – Anders glemte os. Men ikke en halv dag efter fik vi en mail, hvor Anders, det samvittighedsfulde menneske, skrev stolpe op og stolpe ned om sine forventninger: Anders glæder sig mest af alt til festen og musikken, og derfor frygter han også, at livemusikken ikke kommer alligevel. Han frygter ydermere, at han pludselig ikke kan komme alligevel, så vi beder for Anders’ ve og vel. Anders har haft gallapartner siden 2.g, hvor Inger Trige Rasmussen spurgte ham, og det kunne han ikke sige nej til. Tilbage er der bare at håbe for Inger, at Anders kommer til tiden – det er han nemlig slem til ikke at gøre.

5


Daniel

Bossen 18 år,  3.a. ”Det  vigtigste  er   kødretterne.”

Hvor er Daniel? Klokken nærmer sig 13.33, og Daniel har stadig ikke meldt sin ankomst. Hvor bliver brødet mon af? Med et lille kvarters forsinkelse spankulerer en rank, selvsikker og muskuløs herre dog endelig ind, slænger sig i stolen og beretter på livet løs. Modsat de andre, har Daniel ikke fået styr på sit galla-outfit endnu, men han lover, at det snart vil være i den fineste orden. Han fortæller, at dresscoden SKAL overholdes; at komme i lallet cowboytøj, mave-toppe og nedslidte læderbukser med kvaster er fuldkommen udelukket. Daniel er en fyr, der ikke lægger skjul på sine eminente danseevner. ”Jeg er jo ret god til at danse”, siger den unge mand. Derfor ville det være en katastrofe, hvis partneren lavede fejl under den berygtede lanciers eller laver noget andet, der bringer dem i et dårligt lys. Daniel glæder sig til den gode mad, hvor han sætter en fed streg under, at kødretterne er og bliver det vigtigste! Han er også glad for, at det er den aften hvor alle 3.g’erne og 2.hf’erne er samlet, og hvor spisning og dansen kun er for de kommende dimitterende, og ikke for lidt for letpåklædte putter, der end ikke har fået lært lanciers, og tror det kan gå med basarm og booty-shake. Hvad angår gallapartner, er Daniel en lidt ubeslutsom fyr. Han havde allerede i 1.g fundet sig en partner. Derefter blev han spurgt af den anden og efterlod den første. Til sidst, som den gentleman han nu engang er, aftalte han med en ny, som blev hans endelige gallapartner, nemlig Jannie Mikkelsen, 3.d, at de skulle følges. I denne forbindelse, fortæller han, at der er en regel om, at man skal have sex med sin gallapartner. Da vi spørger ham, om det er noget han går ind for, bliver han lidt betuttet og svarer, at det ved han ikke, hvad han skal mene om og slutter i stedet med et ”men jeg håber, at det bliver godt vejr!”.

6


Min gallapartner og mig af Sophia Kalb Møller og Amalie Sif Thomsen

Kristina Holdt og Thyge Timmerby Holm (tv.) Kristina og Thyge går i klasse sammen. En dag i starten af 2.g, hvor de begge sad på Facebook, tog Thyge mod til sig og spurgte Kristina, som svarede ”selvfølgelig”. Hverken Kristina eller Thyge havde stress på, specielt ikke Kristina, for som hun siger: ”Jeg er jo lesbisk, så jeg kan gå til galla med alle.”

Allichia Lauritzen Jørgensen og Jesper Boldt (th.) Allerede i 1.g blev Jesper og Allichia gallapartnere. Det skete i en biologitime. De var i forvejen ret gode venner, ”one thing led to another”, som Jesper sagde det, og så blev de enige om, at det skulle være dem.

7


Christian Pedersen og Nanna Christiansen (tv.) Christian og Nanna havde været gode venner siden 8. klasse. Da aftalte de for sjov, at de skulle følges til galla, når deres tid kom, og Christian var da også lige ved at lave andre planer, men det fik Nanna, militant som hun jo er, sat en stopper for.

Marie-Louise Uldall Petersen og Nicolaj Sørensen (ovenfor) I 1.g gik der panik i både Marie-Louise og Nicolaj. Mange af deres kammerater havde allerede fundet en gallapartner, og frygten for enten at skulle gå alene eller med en af samme køn bredte sig. Heldigvis er de gode venner, de går i samme klasse, og kunne hurtigt blive enige om; ”Det skulle bare være os to.” Charlotte Kousgaard Bendsen og Elsebeth H. Schmidt (tv.) Charlotte og Elsebeth har en lang og smuk historie. De har fulgt hinanden gennem tykt og tyndt siden børnehaven til nu. De er glade for hinanden – det ses tydeligt - og mens de sad og lavede opgaver en dag, gik det pludselig op for dem, at de skulle gå til galla sammen. Hvad ville være mere naturligt?

8


Signe Flachmann og Dennis Sculskis (tv.) Det var weekenden efter, at de havde været til fest sammen. Signe var stresset fordi de gik i 3.g, og alle andre havde allerede en partner. Da greb Dennis den gyldne mulighed og spurgte Signe. Og som det sås d. 11. maj, flaskede det sig for ham.

Tue Nissen og Trine Troelsen (ovenfor) Det skete i 2.g, og incitamentet var klart: ”Tue kunne ikke stå for mig”, lyder det fra Trine. En eftermiddag kom Tue hjem til Trine og bankede på med den undskyldning, at han havde glemt en bog hos hende. Men det havde han slet ikke. I stedet hev han en rose frem, og spurgte Trine, som blev blød i knæene.

Emma Meinhardt og Anne Mette Christensen Emma var endnu en af de piger, der havde stress over mangel på partner. Anne Mette spurgte derfor Emma i starten af 2.g, for de var enige om, at de hellere ville følges med en god veninde, end med en de ikke rigtig kendte.

9


Katrine Elbæk Wraae og Markus Ambrosius Bergh Ebert (tv.) I midten af 1.g kom Markus en stresset Katrine til undsætning. De stod og røg, og Kathrine beklagede sig over, at alle de gode drenge var taget. Markus, der egentlig ikke følte sig synderligt stresset, sagde med et glimt i øjet, at han da ikke var taget. Og sådan gik det til, at Katrine og Markus blev gallapartnere.

Anne Sandahl Sørensen og Danni Birkmose Andersen ”Hvornår var det, skat?” spørger Danni Anne med et glimt i øjet. Men der er ingen tvivl om, at han godt kan huske det. Det var nemlig en mindeværdig dag. For halvandet år siden opdagede Danni, at Anne ikke var blevet hapset. Derfor gik han i Super Best efter roser, hjerteformet chokolade og alt hvad Lotte Wind, Tabita Møller og Ida Bach der bimler og bamler, og så gemte han Jakobsen sig bag en busk i parken. Han fik en af Disse tre yndige piger stod alle uden gallapartner i midten af 3.g. Nervøsiteten var sine venner til at sende Anne over, og begyndt at brede sig, så de blev enige om at overvældet sagde Anne pænt ja tak. slå sig sammen. Til dem der undrer sig, kan vi informere om at de til lanciers blandede sig med tre piger, der også fulgtes, så de kunne danse sammen to og to.

10


Sådan ankom 3.g’erne til

galla

af Nanna Bonde Ottosen

Når skolegården på TG fyldes med veteranbiler, brandbiler, knallerter, en pony og sågar et æsel en fredag eftermiddag, ved man, noget specielt skal ske. Se her de mest specielle ankomster fra 3.g’ernes gallafest

Årets ankomst var uden tvivl da Rikke Nissen og Asbjørn Thøgersen ankom i en vogn efter et æsel

Miriam og Sara sejlede ind i skolegården på en gummibåd som to havfruer i blåt

11


Nicola, Palle, Anne, Danni, Inger og Anders ankom med Tønders fine veteranbrandbil

Med chauffør ankom Ida og Kristoffer på cykel

12


Top 5  kjoler Galla  på  Tønder  Gymnasium  2012 af Laura Mikkelsen Tranberg

At skulle  vælge  5  kjoler  blandt  så  mange  Klotte  kjoler  var  ikke  let.  Der  var  nogle  for   enhver  smag;  de  store  og  overdådige,  de  stilrene  og  minimalistiske  samt  de  spraglede   og  mere  specielle  kjoler.  Jeg  har  udvalgt  nogle,  som  jeg  synes  skiller  sig  ud,  og  som  er   fordelt  lidt  på  forskellige  stilarter.    

Jeg er  vild  med  denne  kjole.  Den  er   meget  minimalistisk  men  samtidig   også  utrolig  overdådig,  i  form  af  alle   de  8ine  små  nitteagtige  perler,  som   sidder  overalt  på  kjolen.  Det  er  en   smule  trælst,  at  man  ikke  kan  se   kjolens  ryg,  da  den  også  var  super   8lot.  Alt  i  alt  en  super  8in  og  stilet   kjole  -­‐  ikke  en  typisk  gallakjole.   Kjolen  er  forresten  fra  hjemmesiden   Asos.  

Her ses  en  mere  klassisk  kjole,  blot  med  detaljer   som  gør  den  anderledes.  Sort  er  altid  en  vinder,  og   det  er  i  hvert  fald  også  tilfældet  her.  Den  lange  kjole   har  super  8ine  detaljer,  og  med  det  8ine  blondestof   ved  brystet  og  det  transparente  stof  der  går  op  over   skulderen  og  danner  stropper.  Alt  i  alt  en  super  8lot   klassisk  sort  kjole  med  lækre  detaljer,  som  får   kjolen  til  at  skille  sig  ud  blandt  de  andre  sorte  

13


Denne kjole  er  virkelig  anderledes  og  overdådig.  De   påfugleagtige  8jer  gør  den  eventyrlig  og  speciel,  og   det  var  en  af  de  kjoler,  der  fangede  min   opmærksomhed.  Da  jeg  så  kjolen  tænkte  jeg  Alice  i   eventyrland.  Efterfølgende  har  jeg  fundet  ud  af,  at   pigen  der  bærer  denne  8ine  kjole,  hedder  Alice.   Måske  har  hun  haft  samme  tanke?    

Denne kjole  er  også   meget  anderledes.   Modellen  er  super  8in  og   minimalistisk,  men  de   8ine  satinbånd  og  kjolens   snit,  gør  kjolen  orientalsk   og  anderledes.  Kjolens   farve  gik  super  godt  til   Kathrines  solbrune  hud.    

Her ses  en  lidt  mere  spraglet  kjole.   Modellen  er  super  klassisk,  men  det   8ine  sommerlige  mønster  gør  kjolen   ekstra  lækker  og  anderledes.  Farverne   på  kjolen  er  dog  afdæmpede  og  dette   gør  også,  at  det  blomstrede  mønster   ikke  får  en  meget  fremtrædende   karakter.  Kjolen  var  alt  i  alt  super   yndig  og  sommerlig.  

14


FAKKELFESTEN !

!

!

!

!

af Therese Gerts

Fakkel galla var mildest talt vild. Fest og farver, alkohol og smukke mennesker… og lækker musik! Disse er blot nogle af de få rosende adjektiver, der kan beskrive den fantastiske fest. Der var lagt op til en brandgod aften i godt selskab, allerede da de smukke 3.g’er ankom i deres kreative kareter. Men aftenen blev da kun bedre af, at hele to sangere gæstede Tønder Gymnasium. Hele salen summede af spændt forventning, da Freja Loeb (ikke Løb, men Loeb) endelig indtog scenen… og hun gjorde det godt! Musikken var høj og festlig, og samtlige unge på Tønder Gymnasium var da lige et smut forbi dansegulvet, for at prøve de fede dansemoves af. Men så snart Freja Loeb forlod scenen… ja så ænsede man næsten ikke, at Ignug gik på scenen, for der var afsindigt meget røg. Da røgen forduftede kunne de kære Ignug ses, i gang med at hamre løs på trommesættet på scenen, samt skrue op for alle os unge, der pludselig var blevet vakt til live igen. De var i sandhed nogle fantastiske Alpha Males. Lad mig opsummere din aften; 1. Omkring 16.00-18.00 var du til glo-galla. Ja, du kiggede på de flotte mænd i smoking eller jakkesæt og de smukke damer i gallakjoler med flot hår og fremhævende øjne. 2. 18.00-22.00 fik du lidt i maven. (Her er inkluderet både mad og diverse alkoholiske drikke.) 3. 22.00-23.00 du drikker lige lidt mere for at komme i god stemning, samt fortæller alle de flotte 3.g’er hvor overdådige de ser ud, og hvis du er 3.g’er eller 2.hf’er modtog du masse af ros for dit flotte udseende og udstråling. 4. 23.00-01.00 du husker en røget scene fyldt med god musik, og du hyggede dig ud over det sædvanelige. Du husker Freja Loeb, som Kjeld Steen har taget en uendelig mængde billeder af, og som du Never (vil) stop coming back, og Ignug, som fik din danseånd samt Badass Pussylover frem. Slutteligt vil jeg derfor konkludere at Fakkel galla var en succes!

15

HERMES  

Tønder Gymnasiums skoleblad, HERMES. Dette er galla-nummeret.

Advertisement