HelmondUitagenda editie november 2021

Page 1

NOV | 2021 | GRATIS

HOOR

WIE KLOPT DAAR?

URBAN

INDOOR! + THEATER CONCERTEN EN EVENTS!

daar KIJk je naar uit!


HELMOND | CULTUUR

VISITHELMOND.NL


HELMOND | COLOFON

Supertrots ben ik ieder jaar wanneer we in De Cacaofabriek starten met dit geweldige traject. We trappen dan af met een informatiebijeenkomst voor leerlingen en ouders, om vervolgens les te krijgen van de curator van de expo in De Cacaofabriek. Tijdens het traject leren de leerlingen te werken met keramiek, leren ze over grafische vormgeving, houtbewerking, interieurarchitectuur en presenteren. De leerlingen staan in hun kracht en kunnen trots zijn op zichzelf. Het zijn altijd leerlingen van verschillende OBS Helmond scholen, uit verschillende wijken, maar ieder jaar weer vormen zij samen een fijne klas waar ruimte is om te zijn wie je bent. Op deze manier willen we onze leerlingen trots maken op zichzelf, de stad Helmond en op het onderwijs dat de stad te bieden heeft.

Talent Ontwikkeling Al een aantal jaren draait de Portfolioklas Helmond. Dit is een klas gevuld met groep 8 leerlingen van alle openbare basisscholen in Helmond (OBS Helmond). Zij volgen een traject ná schooltijd waarin ze een beeldend portfolio opbouwen. Leerlingen melden zich via de eigen OBSH-school aan en 13 weken lang, vast op de dinsdagmiddag, bezoeken ze alle middelbare scholen in Helmond om daar les te krijgen van de beeldend docenten van de school die bezocht wordt. De leerlingen gaan zelfs de opleiding bezoeken die je na je middelbare school carrière kunt volgen, want op het ROC Ter Aa bestaat de opleiding tot ruimtelijk vormgever.

Waar vind je tegenwoordig een stad waar alle middelbare basisscholen, het MBO, de cultuurverbinder (CultuurContact) en de culturele instelling in de stad (De Cacaofabriek) zo goed samenwerken met het basisonderwijs en gericht werken aan talentontwikkeling van de leerlingen? Ik zeg: “in Helmond!” Marvin Corneille

Coverfoto: Arjan Kleton op za 06 nov te zien in het Annatheater.

COLOFON Uitgever: Helmond Marketing Redactie: Roeline Machiels / Rolf Thijssen / Loïs Santegoeds Vormgeving & Drukwerk: Deamer Media Design Distributie: Demarrage Fietskoeriers Helmond/BiosfeerNL Gegevens: VVV Helmond De gegevens in dit magazine zijn onder voorbehoud. Voor de meest actuele informatie kunt u terecht op helmonduitagenda.nl Aanbieders van activiteiten zijn zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste informatie. Helmond Marketing stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden of wijzigingen in de gegevens. twitter.com/helmondvisit / facebook.com/visithelmond / instagram.com/visithelmond / website:visithelmond.nl

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

NOV | PAG 3


-

HELMOND | MUZIEK

HANS DE BOOIJ VR 12 NOV | 21:00 U Muziekcafé Helmond “Annabel, het wordt niets zonder jou!” Deze hit komt natuurlijk gegarandeerd langs. Met zijn meest bekende nummers en nieuw materiaal op zak gaat Hans de Booij op tour door Nederland en daar hoort een stop in Helmond uiteraard bij.

PAG 4 | NOV

HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | MUZIEK

ZO 07 NOV | 15.30 U De Cacaofabriek

VR 05 NOV | 21.00 U Muziekcafé Helmond

FLEUR

+ JELLEPHANT & THE PHANTOMS Samen met de heren van The Kik brengt Fleur je een mix van garagebeat, jazz en Franse chansons. Ze klinkt alsof ze recht uit de platenkast van je ouders komt gelopen, maar de zangeres is toch echt een nieuw gezicht. De garageband Jellephant & The Phantoms geeft deze avond nog een extra kick, want met de nieuwe bezetting klinken ze feller dan ooit.

DAVID HORDIJK PIANO IN THE DARK

Hoe ervaar je muziek, als dat het enige is dat er is? Pianist David Hordijk neemt je mee op een muzikale reis in het donker. Hij trakteert je op ‘pianomuziek van nu’, zoals hij het zelf omschrijft. Filmisch en avontuurlijk, met minimalistische elementen of juist heel kleurrijk.

VR 12 NOV | 21.00 U Za 06 NOV | 21.00 U Muziekcafé Helmond

SEVEN THIRTY Seven Thirty bestaat uit ex-leden van The Breeze, Hein van Kastel en Nick Helmond, die samen met ex-Wicked Mystic bassist Twan Jacobs een nieuw project zijn begonnen. En of dat lekker klinkt!

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

De Cacaofabriek

TOONTJE LAGER EROP OF ERONDER

Één van de populairste Nederlandse bands uit de jaren 80 is terug. Na meer dan 30 jaar staat Toontje Lager in een vernieuwde samenstelling weer op het podium, nog altijd onder leiding van zanger Erik Mesie. Een avond vol herkenbare hits en niet-zo-stiekem dansen!

NOV | PAG 5


HELMOND | MUZIEK

TRIBUTES Soms is ‘the real thing’ onbereikbaar, dus kies je voor een tribute. En soms is die tribute stiekem lekkerder dan ‘the real thing’.

ZA 13 NOV | 21.00 U

Muziekcafé Helmond

VOLBEER

TRIBUTE TO VOLBEAT

FM EXCLUSIEVE NL SHOW!

Metalmuziek en bier; Volbeer combineert ‘the best of both worlds’. Deze avond geniet je van een en al gezelligheid, en een hele vette Volbeat-tributeband. ZA 20 NOV | 20.15 U

Het Speelhuis

THE BILLY JOEL EXPERIENCE ALEXANDER BROUSSARD & 003

Billy Joel treedt nog op, maar de kans dat hij nog een keer naar Nederland komt is helaas niet zo groot. Gelukkig kan je alsnog live genieten van zijn werk tijdens The Billy Joel Experience. Samen met de vijfkoppige band 003, brengt pianist en zanger Alexander Broussard je de grootste hits. ZA 27 NOV | 21.00 U

De Cacaofabriek

DEF AMERICANS

A TRIBUTE TO JOHNNY CASH

Wie jarig is trakteert! De band Def Americans bestaat 12,5 jaar en speelt deze avond de beste nummers van de legendarische muzikant Johnny Cash.

PAG 6 | NOV

DO 18 NOV | 20.45 U De Cacaofabriek

GARY LUCAS EN PETER WILLEMS Gary Lucas komt samen met de Nederlandse bassist Peter Willems naar Helmond! De Amerikaanse gitaarvirtuoos kan je kennen van zijn werk met Captain Beefheart en Jeff Buckley. Zo is zijn spel onder andere te horen op het album Grace, waarop hij meeschreef aan de gelijknamige track. Deze avond trakteren Lucas en Willems op een gedurfde samenwerking vol contrasten. HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | MUZIEK

ZO 21 NOV | 19.00 U Muziekcafé Helmond

VR 19 NOV | 20.30 U De Cacaofabriek De Engelse hardrockband FM presenteert tijdens dit exclusieve NL-concert hun laatste studioalbum Synchronized. Al meer dan 30 jaar staan de heren garant voor kwalitatief hoogstaande melodieuze heavy rock. Ofwel, een avond die je niet wilt missen!

PICTURE

+ COURTESY CALL Op deze avond geniet je van één van de eerste Nederlandse heavy metalbands. Picture brengt je hun meest recente werk, maar zal ook veel tracks van hun eerste drie albums spelen. De avond verzorgen ze niet alleen, maar samen met de passende support Courtesy Call.

ZO 21 NOV | 15.30 U De Cacaofabriek

A Balladeer “You say you saw me go for a swim with Sam.” Wie kent dit mooie liedje niet? A Balladeer brak in 2006 door bij het grote publiek met de track ‘Swim With Sam’. Deze zondagmiddag verwarmt hij je met zijn prachtige, intieme en persoonlijke songs. De nummers zijn melodieuze luisterliedjes waarin soms zware thematiek luchtig wordt verpakt. DAAR kIJK JE NAAR UIT!

DO 25 NOV | 20.15 U Het Speelhuis

ERWIN NYHOFF

LEGENDS FROM HEAVEN

Erwin Nyhoff brengt de legendes weer tot leven en speelt op eigen wijze de nummers van de muzikale grootheden. Met zijn fantastische stem eert hij o.a. Elvis Presley, Freddie Mercury en David Bowie, maar ook vaderlandse helden zoals Herman Brood en Ramses Shaffy. NOV | PAG 7


HELMOND | MUZIEK

VR 26 NOV | 21.00 U Muziekcafé Helmond

MOOON Met hun nieuwe album Safari neemt MOOON je mee op reis ver weg van het drukke stadsleven. De band laat met dit conceptalbum een andere kant van zichzelf horen, een met meer psychedelische invloeden uit de jaren 60 en 70.

ZA 20 NOV | 21:00 U Muziekcafé Helmond

DIRTY DENIMS +X RAIDERS

VR 26 NOV | 21.00 U De Cacaofabriek

ERWIN JAVA TRAVEL PARTY FT. SEAN WEBSTER

Gitarist Erwin Java maakte deel uit van o.a. White Honey en Herman Brood’s Wild Romance, maar is inmiddels al enige tijd op weg met zijn Travel Party. Om de avond nog extra kracht te geven staat hij deze avond samen met de Britse zanger en gitarist Sean Webster op het podium. PAG 8 | NOV

ZA 27 NOV | 21.00 U Muziekcafé Helmond

BOAZ AND THE BAND Wie het rauwe stemgeluid van Boaz hoort, denkt eerder aan een doorgewinterde Amerikaanse muzikant dan aan een 18-jarige jongen uit Harlingen. Zijn hart ligt bij country en blues, en daar leent zijn stem zich gelukkig perfect voor! HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | THEATER

Let’s Party!

(THEMA) AVONDEN OM JE UIT TE LEVEN: VR 12 NOV | 21.00 U

Muziekcafé Helmond

BACK TO THE 80’S NIGHT Deze avond ga je helemaal los met 2 fantastische hardrockbands. The Dirty Denims trakteert je op Happy Hardrock; hardrock waar je blij van wordt. Live zijn deze dames en heren een groot energiek spektakel. De mannen van X Raiders brengen je genadeloze heavy metal rock ’n roll, en hun nieuwe album Weltschmerz ’89.

DJ Frogson trakteert je deze avond op de beste meezingers uit de jaren 80. Stap mee in de tijdmachine en ga mee terug naar dit magische decennium!

ZA 13 NOV | 20.00 U

Wijkhuis ’t Brandpunt

BRANDTASTIC & BRANDELEROS

De 10-koppige formatie Brandtastic heeft even stil moeten zitten, maar de Brandevoortse coverband mag weer! Ze trakteren je op een gezellige muzikale avond, vol met de tofste nummers. Het concert is gratis toegankelijk. VR 19 NOV | 21.00 U

Muziekcafé Helmond

EVERYBODY DANCE NOW 90’S PARTY

DE LEUKSTE UITJES VIND JE OP VISITHELMOND.nl DAAR kIJK JE NAAR UIT!

Deze avond gaan je voetjes van de vloer en dans je alsof je weer terug bent in de jaren 90! Ga los op de Spicegirls en laat die rock ’n roll handen de lucht in gaan met Nirvana. NOV | PAG 9


HELMOND | EXPOSITIES

foto's Biek van Bree

ALEC SOTH

‘There is Always SometHing to Find’ T/M ZO 13 MRT

Kunsthal Helmond There Is Always Something To Find bestaat uit de fotoseries waarmee Amerikaanse fotograaf Alex Soth beroemd werd. Soth documenteert het Amerikaanse leven, waarbij hij focust op menselijke emoties, persoonlijke verwachtingen en verlangens.

PAG 10 | NOV

HeLMOND UITAGENDA


T/M ZO 28 NOV

Coeur de Parisienne De Cacaofabriek

De tentoonstelling Coeur de Parisienne is een dialoog tussen de schilderijen van Helma Michiels en de keramische sculpturen van Janina Frye, Boris van Hoof en Sabina Timmermans. Het werk van Michiels bestaat uit expressieve, geabstraheerde schilderijen en tekeningen waarin ze de kracht van de vrouw laat doorklinken. Vele wegen in Michiels’ werk leiden naar Parijs. Het is de stad waar in de achttiende eeuw tijdens de Franse Revolutie het moderne feminisme werd geboren, waar Van Gogh en zijn laat negentiende-eeuwse tijdgenoten naartoe trokken voor inspiratie en ervaring, en waar in 2016 het Klimaatakkoord werd getekend. Het moderne Parijs is nog steeds een stad waar kunst de efficiëntie van het moderne leven ontstijgt en tot de verbeelding blijft spreken. De expo is dagelijks gratis te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur.

HELMOND | EXPOSITIES

MEER exposities T/M 31 DEC 2024

KASTEEL IN DE BRAND

Kasteel Helmond Tijdens deze spannende tour dwaal je over de zolder van het kasteel. Schaduwen en stemmen leiden je langs de authentieke kasteelelementen en vertellen je over de grote brand in 1549.

T/M 13 MRT 2022

ONGEWOON ALLEDAAGS

Kunsthal Helmond ‘Ongewoon Alledaags’ betreft een selectie van 35 kunstwerken uit het museumdepot, geselecteerd door ‘Fotograaf des Vaderlands’ Jan Dirk van der Brug.

V.A. 10 DEC

De Cacaofabriek

FOTOSERIE ROZE 50+ V.A. 12 DEC

De Cacaofabriek

WELKOM IN HET VERHEDEN

STIJN PETERS EN LEERLINGEN FONTYS HOGESCHOOL V.A. 12 DEC

De Cacaofabriek STRIPTEKENAAR

JAN VRIENDS MEDY OBERENDORFF EN ILLUSTRATOR V.A. 19 DEC

Kasteel Helmond

EMELIE WESSELMAN VAN HELMOND DAAR kIJK JE NAAR UIT!

NOV | PAG 11


HELMOND | EVENEMENTEN Helmond is rijk aan vele evenementen. Zowel in als rondom de stad is het een bruisende, culturele plek voor jong en oud. 05, 06 & 07 NOV

WASKRACHT SPEELT DE BEST MOGELIJKE VOORSTELLING

Vakcollege helmond Met de voorstelling ‘Wan Circus’ toerde Waskracht in september door de Helmondse wijken. Iedere voorstelling was weer net even anders, dankzij de interactie met het publiek en de spelers die steeds beter thuis raakten in hun rol. Al deze ervaring brengt het team samen in de best mogelijke voorstelling van Waskracht. Komt dat zien! Op 5, 6 of 7 november bij het Vakcollege in Helmond. Meer info en tickets via waskrachthelmond.nl. Van de opbrengst gaat 10% naar het project ‘n Ouwe Sok, dat een onvergetelijke dag voorbereidt voor alle 2.500 Helmondse kinderen die onder de armoedegrens leven.

T/M ZA 06 NOV

RONDJE HELMOND SPECIAL EDITIE

VVV Helmond Vanwege de maatregelen ging het gewone Rondje dit jaar niet door, daarom is er een ‘light versie’ gemaakt. Deze duurt twee weken, waardoor je zelf kan kiezen op welke dag je het rondje fietst. Tot 6 november kan je de route gratis ophalen bij VVV Helmond. Bij elk boekje zit een setje gratis coupons die je kan inwisselen bij verschillende lokale ondernemers.

ZO 07 NOV 13.30 U

WORKSHOP CREATIEF SCHRIJVEN

Bibliotheek Helmond-Peel Creatief Schrijven-docent Guus Teeuwen laat je zien hoe leuk het is om mooie, ontroerende, spannende of grappige verhalen of gedichten te schrijven. Dat hoeft namelijk helemaal niet zo ingewikkeld te zijn, zolang je er maar plezier aan beleeft!

ZO 07 & DO 25 NOV 13.30 U

GEDICHTENWANDELING

Helmond Centrum Samen met stadsgids Ruud Hakvoort wandel je langs de monumentale en industriële panden in de stad. Laat je PAG 12 | NOV

verrassen door gedichten en dichtregels die in de stad te vinden zijn; sommige opvallend en andere verstopt als schatten.

DI 09 nov 20.00 U

STRAFRECHTADVOCATE MR. DE CROM LEZING

Bibliotheek Helmond-Peel Hoe kan je iemand verdedigen terwijl je weet dat diegene ‘het’ gedaan heeft? Op deze vraag en op vele andere geeft mr. De Crom antwoord tijdens deze lezing over haar veelzijdige beroep. De lezing kan je fysiek bijwonen of online.

ZO 14 NOV 15.30 U

HELMONDS KAMERKOOR ZINGT NORDIC

St. Trudokerk Op deze zondagmiddag neemt het Helmonds Kamerkoor, onder leiding van Peter-Paul van Beekum, je al zingend mee naar Noord-Europa. Denk hierbij aan a capella werken van componisten zoals Sigurbjörnsson, Pedersøn, Grieg en Gjeilo.

DO 25 NOV 19:00 U

FILMLEZING GESCHIEDENIS ZWARTE CINEMA

De Cacaofabriek De zwarte cinema kent een turbulente, aangrijpende, indrukwekkende geschiedenis vol hoogte- en dieptepunten. Drs. Constant Hoogenbosch vertelt je alles over de belangrijke mijlpalen en ontwikkelingen, geïllustreerd met prachtig beeldmateriaal.

WEEK MARKTEN 14.00-18.00U | ELKE VRIJDAG

BIOLOGISCHE MARKT BRANDEVOORT

Markthal Brandevoort Markt met uitsluitend biologische producten.

09:00 - 16:00U | ELKE ZATERDAG

WEEKMARKT

Centrum Helmond De Helmondse Markt: De beste start van je weekend!

KOOPZONDAGEN 12:00 U - 17:00U | ELKE ZONDAG

KOOPZONDAG HELMOND CENTRUM HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | EVENEMENTEN

HET KASTEEL VAN

SINTERKLAAS Ook dit jaar verblijft Sinterklaas weer in Kasteel Helmond met al zijn vrolijke Schoorsteenpieten. Vanaf 16 november kan je de goedheiligman bezoeken in zijn tijdelijke onderkomen. Een waar feest voor jong en oud, want wat is er veel leuks te doen!

HET THEATER VAN SINTERKLAAS

DE SMULWINKEL VAN SINTERKLAAS

In de prachtige spiegeltent op het voorterrein kan je genieten van verschillende voorstellingen. Clown Frenky haalt alles uit de kast voor een magische en muzikale show. En toneelgroep Genesius trakteert op een aantal feestelijke voorstellingen. Wat daar allemaal in gaat gebeuren verklappen ze nog niet, maar het gerucht gaat dat de Kerstman op hetzelfde moment als Sinterklaas wil intrekken in het kasteel...

Wie zoet is krijgt lekkers! In de Smulwinkel kan je genieten van een hapje en drankje, terwijl je niets mist van alles wat er rondom het kasteel gebeurt. En dit jaar komt er een banketbakker verse wafels voor jou maken, mét slagroom.

DE KNUTSELCLUB VAN SINTERKLAAS INTOCHT VAN SINTERKLAAS Voordat Sinterklaas zich weer vestigt in het kasteel, gaan we hem natuurlijk eerst hartelijk verwelkomen. Op zondag 14 november om 13.00 uur komt hij met zijn stoomboot aan. Daarna rijdt hij met zijn paard, omgeven door al zijn Pieten, door de stad met als eindpunt de Markt.

RONDLEIDING VAN WEGWIJSPIET Tijdens je bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas, maakt wegwijspiet je maar al te graag wegwijs in het kasteel. Hij laat je alle mooie kamers zien, van de Pietenschool tot de werkkamer van de Sint. Je mag zelfs al even een kijkje nemen in de pakjeskamer. Kom je gezellig langs? DAAR kIJK JE NAAR UIT!

Wil jij lekker knutselen en iets moois maken voor Sinterklaas? Kom dan gezellig naar een van de knutselworkshops! Wanneer deze gaan plaatsvinden vind je op: hetkasteelvansinterklaas.nl.

SPECIALE DAG Op 4 december passen de Pieten hun tempo een beetje aan en zorgt Sinterklaas voor een lege agenda. Sinterklaas houdt deze speciale dag namelijk vrij voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking of een chronische ziekte. Om deze dag extra magisch te maken is het programma aangepast en zijn er extra begeleiders aanwezig. Zo kan iedereen volop genieten van deze feestelijke dag!

DE SINT EXPRESS Instappen! Rijd mee met de Sint Express en ontdek alle mooie plekjes van Helmond. Ga lekker zitten en geniet van dit ritje. Na een kwartier word je weer afgezet bij het beginpunt.

SINTERKLAASFEEST IN DE KERK Op zondag 21 november vieren de Sint en zijn Pieten een feestje in de St. Trudokerk. Er zijn verschillende optredens, waaronder van het kinderkoor Pabo-Junior en het Pietenorkest. Het Sinterklaasfeest duurt van 18.45 uur tot ongeveer 20.00 uur. Kom je ook? Je kan Sinterklaas bezoeken vanaf dinsdag 16 november tot en met zaterdag 4 december. Op maandag houdt de Sint een rustdag. Openingstijden: Di t/m vri: 13:00 – 17:00 u Zat en zo: 09:30 – 17:00 u

NOV | PAG 13


HELMOND | THEATER

DE ANDERSONS EEN MOOIERE WERELD (TRY-OUT) WO 03 NOV | 20:15 U Het Speelhuis Hoe blijf je het leven bekijken als kind, wanneer je voortdurend struikelt over doemscenario’s? Het Andersons-duo trakteert je op een theaterconcert, waarin ze op zoek gaan naar antwoorden die ons allemaal aangaan. Ze zoeken hun toevlucht bij schrijfster Astrid Lindgren. Bij haar begint hun zoektocht naar dat wat écht waarde heeft.

PAG 14 | NOV

HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | THEATER

WO 10 NOV | 20:15 U Het Speelhuis

VR 05 NOV | 20:15 U

DOLF JANSEN

Het Speelhuis

OUDEJAARS 2021

ROUÉ VERVEER

Het Jansen Vaccin is de 32e Oudejaarsvoorstelling van Dolf Jansen. Mogelijke bijwerkingen van deze avond zijn; schaterlach, denkfronsen, inzichten en verbazing. Het werkt minimaal anderhalf uur, maar hopelijk ook nog heel lang daarna.

ZO GOED ALS NIEUW Deze man behoort niet voor niks al jaren tot de grote jongens in cabaretland! Zet je schrap voor een show zoals je van Roué Verveer gewend bent; vrolijk, vlijmscherp en vol genadeloze zelfspot. De optimistische cabaretier laat je met zijn nieuwe show ‘Zo Goed Als Nieuw’ gegarandeerd met een goed gevoel naar huis gaan.

ZA 06 NOV | 20.15 U Annatheater

ARJAN KLETON SLUITINGSTIJD (TRY-OUT) Barman en cabaretier Arjan Kleton vertelt je de meest herkenbare, grappige en soms ietwat gênante verhalen uit de horeca. Bijzondere ontmoetingen, brutale gasten, mensen die nét lekker aan het feesten zijn… Tussen het laatste rondje en de sluitingstijd is niets meer wat het lijkt. DAAR kIJK PAGJE 15NAAR | DEC UIT! 2019

DO 11 NOV | 20:15 U Het Speelhuis

NIELS GEUSEBROEK DREAMER Singer-songwriter Niels Geusebroek is back! Met nieuw materiaal op zak komt hij terug naar het theater om zijn nummers te spelen in de puurste vorm en lekker intiem. Solo, met enkel zijn gitaar. helmonduitagenda.nl NOV | PAG 15


HELMOND | THEATER

Vr 12 NOV | 20:15 U Het speelhuis

TONEELGROEP MAASTRICHT VRIJDAG (VAN HUGO CLAUS) Vrijdag van Hugo Claus is één van de meest ontroerende toneelteksten uit het Nederlandse taalgebied. Een zinderend gezinsdrama over schuld en vergeving, een aangrijpende zoektocht naar liefde en verzoening. In een regie van Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht dit meesterwerk naar het theater.

ZO 14 NOV | 15:00 U

DI 16 NOV | 20:15 U

Het Speelhuis

Het Speelhuis

SANTUARIO

STEPHANIE LOUWRIER

COMPAÑIA MARÍA "LA SERRANA"

THE SHOW MUST GO ON

De flamenco is María “La Serrana” op het lijf geschreven. In deze voorstelling legt ze met veel vuur haar ziel bloot. Samen met virtuose zigeunerdanser Antonio Moreno ‘Polito’, die ooit optrad op privéfeestjes voor Madonna en Jennifer López, brengt ze vinnig voetwerk en een optreden vol gevoel.

Een muzikale, taboedoorbrekende, humoristische one woman-show, waarin Stephanie Louwrier op zoek gaat naar een nieuw normaal. Ze onderzoekt hoe je het leven kan vieren met een cola in je hand en gaat de strijd aan met haar verslavende talent om overal een feestje van te maken.

PAG 16 | NOV

HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | THEATER

ZA 13 NOV | 20.15 U Het Speelhuis

RUUD HERMANS BACK IN TOWN

Waarschijnlijk ken je hem nog van zijn vertrouwde radiostem, of de hit ‘Somewhere Between’ die hij scoorde met de band Tumbleweeds. Tijdens The Voice Senior werd Hermans herondekt toen hij een verpletterende indruk maakte. Deze avond doet hij dat weer met zijn eigen nummers en bekende country-klassiekers, omlijst met anekdotes uit de tijd van toen.

DO 18 NOV | 20:15 U Het Speelhuis

Daniël Boissevain e.a. DE SCHULDIGE In deze bloedstollende theaterthriller wordt politieman Oscar Hol gebeld door een ontvoerde, verwarde vrouw. Het stuk is gebaseerd op de internationaal geprezen Deense film ‘Den Skyldige’.

WO 17 NOV | 20:15 U Het Speelhuis

DIEDERIK VAN VLEUTEN

VR 19 NOV | 20:15 U

MOEDIG VOORWAARTS

Annatheater

Aan het verleden besteedde Van Vleuten in drie soloprogramma’s al genoeg aandacht. Nu gaat de stand-up ‘historian’ moedig voorwaarts! Althans hij gaat het in ieder geval proberen. Een ding is zeker: aan het eind van de avond zal de meesterverteller achterwaarts begrepen hebben waar zijn huidige aangrijpende verhaal over ging.

DAVEY TURNHOUT

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

MAAR NOG NIET HELEMAAL (TRY-OUT) Wanneer ben je nou echt gelukkig en wanneer is je leven normaal? Dat vraagt cabaretier Davey Turnhout zich hardop af. Met hilarische anekdotes en vlijmscherpe grappen komt Turnhout tot de kern. NOV | PAG 17


HELMOND | THEATER

MEER THEATER

DO 04 NOV | 19:30 U WO 24 NOV | 20:15 U Het Speelhuis

ROSA DA SILVA DAAR MOET JE HEEN Na het winnen van het Amsterdams Kleinkunst Festival komt Rosa da Silva nu naar het theater. Ze zingt, speelt en ergert zich mateloos in haar eerste theatershow. En dat doet ze met een mooie combinatie van Portugees temperament en Drentse nuchterheid.

Het Speelhuis

ORION CLASSIC AWARD De leerlingen van de Orion scholen in de regio spelen als solist mee met het strijkorkest van Kamerata Zuid onder leiding van Frank Adams. Een avond vol klassieke muziek voor jong en oud.

ZA 06 NOV | 10:30 & 13:00 U Annatheater

MARCELO FERREIRA MASTERCLASS THEATER EN BEWEGING

VR 26 NOV | 20:15 U Het Speelhuis

TON KAS THE BEST OF… TON KAS De beste fragmenten uit zijn eerdere drie shows passeren nogmaals de revue. Maar dan wel helemaal anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal. Maak je klaar voor een melige avond vol kwellende schoonmoeders, mislukte huwelijken en politieagenten.

Danspedagoog Marcelo Ferreira komt naar Nederland en geeft een masterclass voor jongeren en volwassen. Ferreira was twintig jaar artistiek directeur en dansleraar aan Ginasiano Escola de Dança in Portugal. Tijdens deze masterclass leren acteurs en dansers alles over podium-aanwezigheid en lichaamsbewustzijn.

MA 08 NOV | 19:00 U Annatheater

AUDITIE ANNA PRODUCTIES Ben jij gek op theater en niet van het podium weg te slaan? Wil jij graag meedoen in een theatervoorstelling? Geef je dan op voor de auditie voor de theaterproductie die in oktober 2022 in première zal gaan.

PAG 18 | NOV

HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | URBAN

ZO 28 NOV | 12:30 u UrbanMatterz

URBAN SPORTS INDOOR

Op zondag 28 november wordt de enorme overdekte parking van We-Jump en KidsPlaza omgetoverd tot Urban Sports Indoor!

SPORTS & CULTURE

Er zijn deze dag vele urban sports te bekijken en te beoefenen, maar je kunt ook genieten van andere urban-disciplines in de vorm van muziek, dj’s, graffiti, exposities en dance. DAAR kIJK JE NAAR UIT!

Skatepark BMX, SKATEBOARD, SKATE, STEPS Demo’s, free practice & workshops

Freerunning

KIJKEN & MEEDOEN

Schrijf je in voor vette workshops, kijk je ogen uit bij de demo’s of sport en speel zelf mee op de verschillende playgrounds!

Demo’s, free practice & workshops

3x3 Basketball Free practice

Panna

Challenges & free playground

Trampoline

Free practice & workshops

Graffiti

Tags & workshops

Breakdance

Demo’s en free practice

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om te genieten van lekker eten en drinken.

ENTREE

Voor slechts €2,50 per persoon zijn alle onderdelen de gehele dag vrij toegankelijk, inclusief We-Jump! Betalen kan aan de deur of vooraf via sportencultuurhelmond.nl. NOV | PAG 19


HELMOND | FILMS

V.A. 04 NOV De Cacaofabriek

GAGARINE

Regie:FannyLiatard,JérémyTrouilh|2020|95min. Cast: Alseni Bathily, Lyna Khoudri, Jamil McCraven, Finnegan Oldfield

Een intrigerend portret van een solidaire gemeenschap

De jonge Youri droomt ervan om ruimtevaarder te worden. Hij is opgegroeid in Cité Gagarine, een woonwijk aan de rand van Parijs die met de sloop wordt bedreigd. Wanneer Youri dit hoort komt hij met de hulp van Diana, Houssam en andere inwoners in verzet, om zo zijn ‘ruimteschip’ te redden. Een intrigerend drama met een magisch realistisch randje.

V.a. 04 NOV

V.A. 04 NOV De Cacaofabriek

THE DOORS LIVE AT THE BOWL De Cacaofabriek

ALLES OP TAFEL Regie: Will Koopman | 2020 | 102 min. Cast: Linda de Mol, Lies Visschedijk, Peter Paul Muller, Waldemar Torenstra, Diederik Ebbinge, Eva Crutzen, Ramsey Nasr Tijdens een diner gaat een vriendengroep een uitdaging aan. Ieder berichtje dat die avond binnenkomt moeten de vrienden hardop voorlezen. Wat hebben ze te verbergen en hoe goed kennen ze elkaar eigenlijk?

PAG 20 | NOV

Ter ere van het 50e jubileum van het studioalbum L.A. Woman, tovert deze muziekfilm de bioscoop om tot concertzaal. Op 5 juli 1968 trad de legendarische band The Doors op in de Hollywood Bowl en zette de zaal in vuur en vlam. Dit iconische optreden wordt beschouwd als de beste show die de rockers ooit op film hebben vastgelegd. En nu heb jij de kans om dit live optreden op een unieke wijze te beleven! Naast het concert bevat de film ook beelden van een gloednieuw optreden en gesprekken met John Densmore, Robby Krieger en Doors Manager, Jeff Jampol. HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | FILMS v.a. 25 NOV

v.a. 11 NOV

De Cacaofabriek

De Cacaofabriek

HERSELF

SPENCER

Regie: Phyllida Lloyd | 2020 | 97 min. Cast: Clare Dunne, Harriet Walter, Molly McCann e.a.

Regie: Regie: Pablo Larraín | 2021 | 111 min. Cast: Kristen Stewart, Jack Farthing, Sean Harris, Sally Hawkins, Timothy Spall

Sandra ontsnapt met haar twee dochters uit een gewelddadige relatie. Door een tekort op de huizenmarkt moet ze tijdelijk in een hotelkamer kamperen. Om haar dochters een fijn thuis te kunnen bieden, besluit ze zelf een huis te gaan bouwen. Door een gul aanbod van een vrouw waarvoor ze schoonmaakt, krijgt haar droom kans van slagen. Zonder enige ervaring, maar met een bijzonder clubje vrienden begint ze aan het avontuur.

Veelbekroonde regisseur Pablo Larraín en scenarioschrijver Steven Knight creëerden dit biografische drama over het koninklijke leven van prinses Diana. De film speelt zich af tijdens de cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90, wanneer prinses Diana besluit dat haar huwelijk met prins Charles niet werkt. Spencer is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen.

V.a. 25 NOV De Cacaofabriek

ANNETTE Regie: Leos Carax | 2021 | 140 min. Cast: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg e.a. Als de beroemde operazangeres Ann de omstreden cabaretier Henry ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Het perfecte glamourkoppel wordt gevolgd op de voet en de wereld adoreert ze. Wanneer hun bijzondere dochter Annette wordt geboren, verandert hun leven voorgoed.

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

Adam Driver schittert in dit muzikale werk NOV | PAG 21


HELMOND | Kids

KIDS

ZA 13 NOV | 13.00 U Bibliotheek Helmond-Peel

CODERDOJO

Bij Coderdojo leren kinderen van 7 tot en met 15 jaar programmeren. De les is gratis toegankelijk, maar je moet je wel vooraf even aanmelden via de website van Bibliotheek Helmond-Peel.

ACTIVITEITEN VOOR DE JEUGD

Zin in een leuk uitje met het hele gezin? Er staan een hoop leuke jeugdvoorstellingen op het programma, speciaal voor de allerkleinste bezoekers.

DO 04 NOV | 15:30 U Bibliotheek Helmond-Peel

EXPEDITIE PROGRAMMEREN

Altijd al willen leren programmeren? Tijdens deze workshopreeks leer jij hoe je computers, games en robots kan aansturen. Je bouwt en programmeert met LEGO en je gaat de strijd aan met je mede expeditieleden tijdens een echte programmeerchallenge. Let op: deze expeditie bestaat uit vier workshops die plaatsvinden op 4, 11, 18 en 25 november.

WO 03 T/M 7 NOV Bibliotheek Helmond-Peel

HALLOWEEN SPOOKHUIS HET KRIJSENDE KERKHOF

Stap in de duistere wereld en maak je klaar voor een spannend avontuur! The Hellmond Haunters brengen je een unieke Halloween-ervaring met een schrikwekkend en gratis toegankelijk spookhuis. Er zijn speciale momenten voor de jongere avonturieren en extra bloedstollende spooktochten voor wat oudere griezelliefhebbers.

VOOR 6+ WO 03 NOV | 12.30 U VOOR 16+ WO 03 NOV | 20.00 U VOOR 12+ DO 04 NOV | 20.00 U VOOR 12+ ZO 07 NOV | 19.30 U

PAG 22 | NOV

ZA 06 NOV | 19.00 U Wethouder van Wellaan

HET HORROR HUIS (8+)

The Hellmond Haunters nemen je mee in een duistere wereld van gruwel en angst. In een afgelegen oud en vervallen huisje gebeuren de meest griezelige dingen. Het betreden van dit pand doe je op eigen risico. Durf jij het aan?

wo 10 & do 11 NOV | 14.00 U Bibliotheek Helmond-Peel

TECHLAB DIGIWIJS

MACHINE LEARNING Wist je dat je ook een computer iets kan leren? Tijdens deze workshops leer je alles over wat machine learning is en hoe je zelf een model kan maken. Deze workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

ZO 21 NOV | 15:00 U Het Speelhuis

DE SINTERKLAAS REVUE

HET KLEINE THEATER Het is weer tijd om de mooiste Sinterklaasliedjes te zingen en de band heeft alles in een lekker swingend jasje gestoken. Een gezellige muzikale voorstelling voor alle leeftijden!

ZO 28 NOV | 10:30 U Het Speelhuis

POPPENTHEATER

BENK JANSSEN Een leuke poppenkast-show van Poppentheater in de Peel voor kinderen van 3 tot 7 jaar.Vanaf 10.00 uur kunnen de kinderen zelf al spelen met de poppen in de kleine poppenkast in de foyer. Daarna begint de voorstelling in de Pleinzaal.

HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | PARTNERS

CULTURELE PARTNERS DIE HUN ACTIVITEITEN AL PROMOTEN VIA HELMONDUITAGENDA.nl De Cacaofabriek Cacaokade 1 5705 LA Helmond info@cacaofabriek.nl

Lokaal42 Markt 42 5701 RL Helmond lokaal42@gmail.com

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis Wesselmanlaan 25 5707 HA Helmond

Het Speelhuis Speelhuisplein 2 5707 DZ Helmond info@theaterspeelhuis.nl

Museum Helmond F.J. van Thielpark 7 5707 BX Helmond info@museumhelmond.nl

GJDBV Houtse Parallelweg 32 5706 AB, Helmond info@gjdbv.nl

Bibliotheek Helmond-Peel Watermolenwal 11 5701 RV Helmond info@bibliotheekhelmondpeel.nl

Jan Visser museum Keizerin Marialaan 5 5702 NR Helmond info@janvisser-museum.nl

Stichting Helmond City Events www.helmondcityevents.nl

Annatheater Floreffestraat 21a 5705 AR Helmond info@annatheater.nl

Kunstkwartier Kromme Steenweg 16 5707 CC Helmond info@kunst-kwartier.nl

Muziekcafé Zuid Koninginnewal 39 5701 NS Helmond info@muziekcafehelmond.nl

Zalencentrum de Smed Dorpsstraat 40 5708 GJ Stiphout info@desmed.nl

Stichting Cultuur in Helmond www.cultuurinhelmond.nl

VOLG HELMOND UITAGENDA OOK VIA SOCIALE MEDIA! /helmondvisit DAAR kIJK JE NAAR UIT!

/visithelmond

/visithelmond NOV | PAG 23


meld JE EVENemenT! Organiseer jij een activiteit in Helmond? Meld het dan aan bij de HelmondUitagenda.

Je evenement is voor iedereen toegankelijk Het mag geen cursus zijn

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je gratis je activiteit kunt promoten binnen Helmond en daarbuiten. Het enige wat je hoeft te doen is de activiteit aanmelden via:

Voer alle informatie correct en volledig in Upload een kwalitatief goede foto

visithelmond.nl/meldeenevent

visithelmond.nl HelmondUitagenda magazine Narrowcasting Sociale media

Je activiteit komt dan terecht in een centrale database die wij gebruiken om jouw activiteit te promoten. Let op dat er redactie gevoerd wordt op de aangeboden activiteiten. Om de kwaliteit van het aanbod hoog te houden dient je activiteit aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Je activiteit kan gratis gepromoot worden via:

HelmondUitagenda Daar kijk je naar uit!

VOLG HELMOND UITAGENDA OOK VIA SOCIALE MEDIA! /helmondvisit De HelmondUitagenda is een uitgave van Helmond Marketing.

/visithelmond

/visithelmond

daar KIJk je naar uit!