Heartland Program 2019

Page 1

Program


Garden Party

Haverne på Egeskov Slot er ikke bare imponerende: i 2013 blev Egeskov udråbt som en af de 12 mest spektakulære haver i verden af CNN Traveler. De meterhøje hække er næsten 300 år gamle, strækker sig samlet over 7 kilometer og tager slotspersonalet 800 arbejdstimer at klippe – hvert år.

“Trying to experience Die Antwoord on a computer is like splashing around in the bathtub trying to experience the ocean.” Du går ikke sulten hjem fra Heartland. Oplev topgastronomi og oplevelsesmiddage som Heartland Banquet, de spektakulære Gastro Fyn-middage eller det personlige Chef’s Table – eller chill med en burger, en gang skaldyr eller noget helt tredje.

29

Sådan skrev VICE Magazine i 2017 om sydafrikanske Die Antwoord, hvis anarkistiske vanvid udfoldes på Heartland lørdag aften.

Yum Yum

af de mest opsigtsvækkende og inspirerende samtaler fra Heartland Talks og Future Talks fra 2016, 2017 og 2018 er frit tilgængelige som podcasts. Få nye indblik i samtiden i selskab med bl.a. kunstner Tracey Emin, Pussy Riot-aktivist Nadya Tolokonnikova og forfatter Salman Rushdie.

Må vi stadig danse til Michael Jackson? Har du ikke memoreret hele programmet i hovedet? Få hele Heartland i lommen med Heartlands app, hvor du kan planlægge din festivaloplevelse. Hent appen gratis via iTunes eller Google Play.

Frem og tilbage

Altid opdateret

Lad bilen stå, vi har sørget for transporten. Hver dag kører busser i pendulfart til Kværndrup Station/gratisparkeringen, ligesom der er natbusser til både Faaborg, Svendborg og Odense alle dage. Tjek afgange på heartlandfestival.dk eller i Heartlands app, og nyd, at du ikke selv behøver være bag rattet.

ZZZzzzz Børneparadis

Det spørgsmål – og en masse andre – får du svar på, når personligheder som Vivienne Westwood, Jonathan Franzen og Leaving Neverland-instruktør Dan Reed tager nogle af tidens vigtigste emner under kærlig og kritisk behandling.

Hvor skal du sove i nat? Heartland byder på en lang række forskellige overnatningsmuligheder i alle prisklasser. Køb fx et campingpas, og medbring eget telt, eller gå all in på Hotel Heartland, hvor du får 24-timers concierge-service, morgenmad og opgraderede toilet- og badefaciliteter.

Hjerteland er en magisk minifestival for børn og barnlige sjæle, hvor du kan blive udfordret, inspireret og underholdt i et sandt slaraffenland og i et barnligt og anderledes perspektiv. Her slippes magien, legen og fantasien fri i et forunderligt univers med masser af aktiviteter, workshops og muligheder.


Heartland kombinerer live-samtaler og samtidskunst med det bedste fra musik- og mad-scenen.

Ansv. udgiver: Janne Villadsen, udviklings- og kommunikationschef, Heartland Art Direction: Ironflag Redaktør: Moussa Mchangama


Perspektiv Jada

På Heartland forsøger vi at åbne øjne, diskussioner og horisonter og lade grænserne mellem musik, kunst, gastronomi og begavet samtale flyde frit. Mød nogle af festivalens profiler, når de sætter mad til musik og musik til mad, taler meningen med livet og udlægger humorens rolle i verden. Jeg føler mig meget som et hav eller et glas vand, hvor det hele er ét og er en del af hinanden. Så alt, jeg foretager mig og tænker og føler, vil have noget med musik at gøre, fordi det kommer fra det samme hav. Jeg har ikke en følelse af at monitorere mig selv for at sørge for, at alt nu skal tale sammen med musik og kunst. Det sker bare af sig selv. Det er det, jeg indeholder, og den måde, jeg forstår verden og kommunikerer med den på. Jeg forsøger altid at sige sandheden og være tro mod mig selv, og når det lykkes, er der virkelig bølgegang i havet. Så hænger tingene sammen. Hvor vigtig er kultur for vores forståelse af os selv, vores tid og vores medmennesker – bare sådan helt kort…?

Musikken, kunsten, det udtryksfulde virker til at strømme igennem alle dine handlinger og tanker. Er det rigtigt? Og hvordan fungerer det egentlig?

Kultur er så vigtigt. For mig er det meningen med livet: fællesskab og kultur. At dyrke det super særegne i danske traditionelle sange, som har en helt anderledes tonalitet og rytme end fx brasilianske, men som ofte handler om de samme ting: kærlighed, smerte, angst, sol, grin. Vi synger om de samme ting, vi deler oplevelsen af at være på planeten Jorden, og vi er hvert vores menneske, på samme tid. Så for mig er kultur noget, der både kan styrke lokale fællesskaber, og som samtidig taler ind i det universelle menneskedyrs liv. Hvis din musik var et måltid, hvordan ville det så se ud, hvad ville det bestå af, og hvem ville du allerhelst spise det med? Hvis min musik var et måltid, var det penne all’arrabbiata, der er en pastaret lavet på hvidløg, tomat, olivenolie og røde chilipebre. Det er et måltid, der tilfredsstiller fuldstændig, og der er få madvarer, der gør mig så glad som pasta. Det er en ret med følelser: arribbiata betyder vrede, og min musik er jo ét stort følelsesudtryk. Samtidig kan jeg godt lide, at pasta ikke venter på nogen – man er nødt til at være opmærksom. Når den er klar, så spiser man. Sådan føles musik også, når det er bedst. Som en fuldstændig frisk pastaret, der står serveret foran dig for at give dig liv og næring, men som også kræver din tilstedeværelse og opmærksomhed – og hvis du tøver for længe, så er den faldet sammen. Min kæreste siger altid, at det kræver mod at koge pasta, og det har han virkelig ret i, synes jeg. Man skal turde hælde vandet fra, lige før de er færdige, og følge sin intuition. Det samme gælder med musik. Jeg ville spise det med min kæreste og min søster og mine 10 nærmeste venner, mens vi drak rødvin med ferskner i fra store lerkander og lo og kyssede til den lyse morgen. Bag kunstnernavnet Jada står den danske sangskriver, sanger og producer, Emilie Molsted Nørgaard. Med kun tre udgivne singler vandt hun i 2019 P3’s Talentpris, og med sin bløde, følelsesfremkaldende stemme er hun på kort tid blevet et af de mest forfriskende og omtalte navne på den danske musikscene. Jada optræder på Heartlands Highland Stage fredag aften.

Lille Bakery

Kadeau

Lille Bakery er et bageri og spisested på Refshaleøen i København, der i år er værter for Heartlands første live-bageri. Lille Bakery ønsker at skabe rum, der kan bringe mennesker sammen. Startet af Jesper Gørtz, Mia Boland og Sara De Lemos Macedo blev det bl.a. muliggjort af over 200 backers i en Kickstarter-kampagne. Bagere kaldes de nye rockstjerner og kan skabe forventningsfulde køer uden for butikkerne. Men hvilken slags bagværk er forsangeren i bandet – og hvilke pladser indtager de andre? Hvis Lille Bakerys bagværk skulle lave et band, ville forsangeren højst sandsynligt være pølsehornet; cool, langt blond hår, en rigtig surfer-agtig type. Berlineren ville helt klart være guitarist; en pige med pink hår, der totalt rocker det. Havrecookien ville være bassist; cool, afslappet og typen, man måske ikke lægger mærke til allerførst, men som man ikke kan få nok af, når man gør. Chokoladecookien og palmieren ville være korsangere, to meget iøjefaldende tøser, mens brødet klart ville være trommeslager, sætte tempoet og være lidt i sin egen liga. Hvis Lille Bakery skulle omsættes til et soundtrack, hvem ville så stå for at indspille det, og hvordan ville det lyde? Hvis nogen skulle indspille et soundtrack til bageriet, tror vi, det ville blive nødt til at være nogen, der kunne finde det perfekte miks mellem Sade og Alessi Brothers. Det skulle lyde charmerende, elskværdigt og luftigt som en sommernat.

Med udgangspunkt i deres bornholmske hjemstavn er teamet bag Kadeau kendt for at tage naturen til nye højder og afsøge lokale råvarer og terroir på allerhøjeste niveau. Med to restauranter – hvoraf den i København har to Michelin-stjerner – har de sat Bornholms råvarer på landkortet og overfører i år deres filosofi til Heartland Banquet, hvor de fortolker råvarer fra Fyn. Når mad laves på allerhøjeste niveau, sættes det tit i forbindelse med kunst – og det er maden på Kadeau også blevet. Kan mad være en kunstoplevelse i sig selv? Og er jeres det? Æstetikken er én ting, men sammensætningen og kompleksiteten i smagene og komponeringen af en ret en anden. Her har vi fundet mere lighed i en musikers tilgang til at komponere et stykke musik. Som sammensætning af et lydbillede, sådan komponerer vi også en ret af flere elementer, der når sat sammen giver den fuldendte smagsoplevelse. Er der nogen særlige kunstnere eller kunstretninger, I er inspireret af i kompositionen af jeres retter? Naturalismen. Naturen skal ind på tallerkenen mere end en specifik kunstner. Hvad kan Heartlands gæster glæde sig til at få serveret hos jer til dette års festival? De skal glæde sig til, at Kadeau glæder sig rigtig meget til at komme derned og fortolke råvarer fra de bedste fynske producenter. Vi besøger nogle af dem inden festivalen og finder i fællesskab med dem ud af, hvad vi kan få fingre i til Heartland. Det bliver masser af sæsonens grønt suppleret med fisk, skaldyr, og hvad Fyn ellers har at byde på. Selve spiseoplevelsen bliver også lidt anderledes på Heartland: Det bliver utraditionelt og i smukke rammer, hvor vi også vil hente naturen helt ind på bordet.

H


Hella Joof

Jeg kan ikke huske en bestemt samtale. Men der er begivenheder, der har gjort mig så voksen, som jeg kan blive – når noget er uigenkaldeligt. Jo forresten, jeg kan faktisk huske en samtale med en lærer på førsteåret på Skuespillerskolen: Hun sagde, at jeg kunne vælge, om det også måtte gøre ondt, når man laver kunst. Og det må det jo godt, det skal det helst. Jeg tror, hun ville advare mig mod, at blive sådan en letbenet fidus, hvor det ikke måtte koste, for i halvfemserne var vi jo lidt ironiske. At det ikke er en gratis omgang, når man står på en scene. At man skal være parat til at gå planken ud. Jeg prøver at gå planken ud så ofte som muligt. Komikere og satire blander sig i stigende grad i højpolitiske samfundsdebatter – hvor vigtigt er det at krydse grænserne mellem brancher, kulturlag og forståelser for at skabe nye indsigter og måske blande sig i noget, man ikke helt er ekspert på? I et demokrati er det vigtigt, at alle deltager. Det bliver efterspurgt, at vi kommer ind i debatten med den baggrund, vi har. Så må man tage det med, når man får en på sinkadusen. Kunstnere har ikke bedre forudsætninger eller bedre instinktinter i forhold til flygtningedebatten eller kontanthjælpsloftet. Men kunstnere har ofte en anden vinkel på virkeligheden, fordi vi ved noget om intuition, flow, samarbejde, samt at en kæde ikke er stærkere end sit svageste led. Det ved man en del om, når man klipper en film. Jeg giver ikke så meget for den der med, at kunstneren er sangfuglen i buret i minen. For kunstnere er dybt forskellige. Men fordi vi skal leve sammen som mennesker, er det vigtigt, at alle er i spil, og at alle stemmer bliver hørt. Jeg interesserer mig i øvrigt voldsomt for politik. Er der nogen felter, som humoren ikke må eller skal røre ved? Og hvordan finder man ud af det?

Din samtale på Heartland handler om, hvorvidt humoren er blevet voksen. Husker du selv en samtale, der gjorde dig voksen? Hvad har den betydet for dig?

I princippet ikke. Men det kommer an på, hvilken status man har. Hvis man er geniforklaret, kan man jo slippe af sted med hvad som helst, og på et tidspunkt skulle man bare huske at sige, at man var flov over at være dansker, så var der ingen, der læste det med småt. Men sådan må det nok være, alt er jo timing. Nogle gange siger man noget, som måske skulle have haft lov til at modnes lidt længere. Alt er jo morsomt, når tiden har lagt patina over det. Bare tænk på Life of Brian. Alt, selv en korsfæstelse, kan i princippet forvandles til latter. Alt. Undtagen tortur og en barnekiste.

Filminstruktør, skuespiller og komiker Hella Joof har været en af de mest markante satirikere i Danmark de sidste 25 år. Som komiker var hun bl.a. en del af Lex & Klatten og Det Brune Punktum, ligesom hun har udgivet en række film som filminstruktør. Hun har siden 2017 været medlem af regeringens Disruptionråd og er de senere år også blevet en meget succesrig forfatter til bøger, der tager livtag med nogle af livets store spørgsmål. På Heartland stiller hun sammen med komiker Jonatan Spang spørgsmålstegn ved, om humoren er blevet voksen.

David Shrigley David Shrigley blev født i 1968 og voksede op i Leicester. Han studerede på Glasgow School of Art fra 1988-91, men bor nu i Brighton i England. Hans arbejde spænder over medier som tegning, maleri, skulptur, animation, performance og musik, og han har udstillet i en lang række lande. Til Heartland har David Shrigley skabt det nye giga-værk SWAN-THING. David Shrigley har forberedt sin egen Q&A til journalister og andre, der måtte have spørgsmål til hans værk. Det her er, hvad han har at sige: Denne svane er det største kunstværk, jeg har lavet. Det er meget stort, men kun noget af tiden (det pustes konstant op og punkterer); så resten af tiden er det mindre, og når det er mindst, er det måske kun det næststørste værk, jeg har lavet. Det er et værk, som er designet til at udfylde så stort et rum som muligt. Jeg ville gerne have lavet det større end slottet, men det var åbenbart ikke muligt. Men det optager stadig en masse plads – meget mere end de andre (ægte) svaner gør.

t

r

Spørgsmål du måske vil stille, og svar jeg måske vil give, hvis du stillede spørgsmålene: Q: Hvorfor er den svane så stor? A: Så folk kan se den, selvom de er delvist blinde eller meget langt væk. Q: Hvorfor har den ikke noget rigtigt hoved? A: Det er ikke en rigtig svane, så den har ikke brug for et rigtigt hoved.


Music

Nye revolutionerende kunstnere og tid intimscene, Prxjects Stage, kan du h

Solange Torsdag 30. maj kl. 00.30

Charlotte Gainsbourg Greenfield Stage

Torsdag 30. maj kl. 23:15

Highland Stage

Siden debuten i 1984 har Charlotte Gainsbourg opbygget en unik karriere og arbejdet med alle fra Lars von Trier til Daft Punk og Paul McCartney. Med et dybt personligt udtryk emmer hendes umiskendeligt franske take på new wave-inspireret elektropop af melankoli, sex og sørgmodig refleksion. Albummet Rest fra 2017 blev fremhævet som et af årets bedste af bl.a. Pitchfork, The Guardian og The Independent.

Primal Scream Torsdag 30. maj kl. 19.15

Solange brød for alvor igennem med A Seat at the Table fra 2016, der med emner som sort feminisme, raceulighed og diskrimination er en af de mest skelsættende udgivelser i nyere amerikansk musikhistorie. I 2019 udgav Solange albummet When I Get Home, der i samarbejde med kunstnere som Gucci Mane, Dev Hynes og Tyler, the Creator udforsker sangerindens forhold til hjembyen Houston.

De skotske rocklegender Primal Scream har i over tre årtier været et af de mest toneangivende internationale rockbands. Frontmand Bobby Gillespie og barndomsvennen Jim Beattie har udforsket alt fra psykedelisk pop, over euforisk rave til degenereret rock’n’roll. Den 24. maj udkommer opsamlingsalbummet Maximum Rock ’n’ Roll: The Singles, så forvent en sand hitparade, når Primal Scream gæster Heartland.

Die Antwoord

The Smashing Pumpkins Lørdag 1. juni kl. 22.00

Greenfield Stage

Greenfield Stage

Siden starten i slutfirsernes Chicago har The Smashing Pumpkins solgt over 30 millioner plader, ligesom frontfigur Billy Corgans karakteristiske vokal har lagt soundtrack til utallige teenagedrømme. Den seneste LP SHINY AND OH SO BRIGHT, VOL. 1 / LP: NO PAST. NO FUTURE. NO SUN er produceret af legenden Rick Rubin og har blandt andet de oprindelige medlemmer James Iha og Jimmy Chamberlin med på guitar og trommer.

Lørdag 1. juni kl. 01:00

Greenfield Stage

Siden debuten i 2008 har Die Antwoord – afrikaans for ‘Svaret’ – vakt opsigt med deres unikke tilgang til hiphop, elektro og ravemusik. Gruppen kalder selv deres udtryk for Zef Style, et anarkistisk og næsten punket musikalsk udtryk, der blander tekster på engelsk, afrikaans og xhosa med hektiske produktioner og et fuldstændigt outreret sceneshow.


dløse legender. Du finder det hele på musikscenerne i Egeskov Slotspark. På Heartlands høre musik i eksperimenterende setups. Få det fulde overblik i tidsprogrammet yderst til højre, i Heartlands app eller på heartlandfestival.dk.

The Minds of 99 Fredag 31. maj kl. 01:00

Hans Philip Greenfield Stage

Lørdag 1. juni kl. 15:45

Seinabo Sey Highland Stage

Lørdag 1. juni kl. 20:45

Highland Stage

Siden 2014’s selvbetitlede debutalbum har Niels Brandt og The Minds of 99 sejret med tre anmelderroste albums og utallige radiohits. Med deres finurlige tekster og post-punkede lyd har de vundet nærmest alle prestigefyldte musikpriser, man kan komme i nærheden af herhjemme. Kendt for deres unikke liveoptrædener har Fyens Stiftstidende kaldt dem ”et af 2010’ernes mest visionære, talentfulde og kompromisløse bands.”

Kendt fra duoen Ukendt Kunstner lagde Hans Philip internettet ned, da han i marts afslørede sit nye soloprojekt. Den første single Dagdrøm [1] blev P3’s Uundgåelige, mens albummet Forevigt blev streamet over 3 millioner gange på en uge. Universet er dystert, men funket, og har kærlighed som det lyriske omdrejningspunkt. Hans Philips optræden på Heartland er en af hans eneste koncerter i år.

Den svenske soul-sangerinde Seinabo Sey bragede i 2013 igennem med sin første single, Younger, der blev første nummer på det anmelderroste debutalbum Pretend fra 2015. Den internationale og eksplosive start på karrieren er ikke gået ubemærket hen i Sverige, hvor hun har vundet flere grammys. I efteråret 2018 udgav hun albummet I’m a Dream, hvor Seinabo Seys fantastiske soulvokal for alvor kommer til sin ret.

Connan Mockasin

Laid back

Kris Kristofferson & The Strangers

Fredag 31. maj kl. 15:45

Highland Stage

Torsdag 30. maj kl. 20:30

Highland Stage

Fredag 31. maj kl. 19:30

Greenfield Stage

I efteråret udgav psychpop-prinsen Connan Mockasin sit første album i fem år, Jassbusters. Her demonstrerede han sin enestående evne til at blande genrer som jazz, soul, R&B og psykedelisk pop i en stor, velklingende pærevælling. Over årene har Connan Mockasin samarbejdet med musikere som James Blake, Ariel Pink og ikke mindst Heartlandaktuelle Charlotte Gainsbourg, som han efter sigende skulle have skrevet et nummer om på Jassbusters.

Det bliver en vaskeægte verdenspremiere, når Laid Back for første gang optræder med deres 40-års jubilæumsshow med fuldt band. Tim Stahl og John Guldberg grundlagde duoen i slutningen af 70’erne og fik deres verdensomspændende gennembrud med megahittene White Horse og Sunshine Reggae. Kort før Heartland udkommer Healing Feeling, duoens 14. studiealbum, så man skal forberede sig på 40 års musikhistorie med både nye og gamle hits.

Legendariske Kris Kristofferson er en af verdens mest ikoniske countrysangere. Siden han i 1965 landede en helikopter i Johnny Cash’s forhave for at henlede sidstnævntes opmærksomhed på Kristoffersons demobånd, har den amerikanske sanger måske mere end nogen anden indkapslet lyden af rå, upoleret country- og westernmusik. Med sig på Heartland tager han det legendariske Merle Haggards band, The Strangers.

Hot Chip

Prxjects

Prxjects

Lørdag 1. juni kl. 23:45

Highland Stage

Den britiske kvintet Hot Chip har siden debuten for 15 år siden indtaget positionen som ’det tænkende menneskes festband’. Deres eklektiske lyd trækker tråde til hiphop, soul og house, og strømmen af ørehængere tæller Over and Over, One Life Stand og det Grammy-nominerede megahit Ready for the Floor. Med andre ord lægger Alexis Taylor og resten af Hot Chip op til dansefest i den midtfynske sommersol.

Fredag 31. maj kl. 23:00

Prxjects Stage

Fredag 31. maj kl. 16:45

Prxjects Stage

Chinah

Selma Judith

Danske Chinah vender tilbage til Heartland, hvor de sidst spillede i 2016. Med den nye udgivelse Anyone i bagagen spiller Chinah en unik nattekoncert, hvor det nye Prxjects-område for alvor iscenesættes. Det nye album præsenterer en ny side af Chinah, der midt i lyden af afgrund og syntheziser byder på fængede omkvæd og en flot vokal af forsangerinden Fine Glindvad.

23-årige Selma Judith udgav først sin debutsingle, Kind of Lonely, i august 2018, men hun er allerede en af landets mest hypede, unge artister med airplay på både P3, britiske BBC og en række tyske radiostationer. Selma Judith har som harpespiller optrådt med bl.a. MØ og The National, og harpespillet har da også fået plads i hendes bløde, lyrikbårne R&B-univers.


Art

Heartlands Art-program er skabt for at vise, at samtidskunst er relevant for alle. Kunsten kan opleves overalt i Egeskov Slotspark; som en integreret del af festivalen, der overrasker eller inviterer os til at deltage. Værkerne søger at skubbe til vores indre tyngdepunkt – følelsesmæssigt, kulturelt eller politisk. Heartland Art er støttet af Beckett-Fonden og Øernes Kunstfond.

“It’s Urgent!” – kurateret af Hans Ulrich Obrist

Artrium

Heartland har for første gang bygget en scene for kunsten. Artrium er udformet som en pavillon og skabt af den danske kunstnerduo AVPD. Med sit åbne format og skarpe arkitektoniske form er Artrium centrum for Art-programmet. Oplev Virtual Reality-værket Peperit 2.0 af danske Sophie Hjerl, deltag i Art & Audience-programmet eller sving forbi for at lære mere om de kunstværker, du møder på Heartland.

Jeannette Ehlers

Art & Audience

Stjernekurator Hans Ulrich Obrist har samlet nogle af verdens mest anerkendte kunstnere som Olafur Eliasson (DK), Eileen Myles (US) og Wolfgang Tillmans (DE) til at kommentere på den aktuelle politiske situation. Det sker i udstillingen “It’s Urgent!”, som præsenteres af Heartland og Kunsthal Charlottenborg. Værkerne udstilles på reklamepaneler i hele Danmark under forårets valgkamp, på Heartland under festivalen og på Kunsthal Charlottenborg fra juni.

Art & Audience-programmet er Heartlands nye performance-program med bærende elementer som inklusion og interaktion. Det er her, du bliver en del af kunsten! Hver dag er der performances ved Artrium. Blandt kunstnerne er Lilibeth Cuenca Rasmussen, Jeannette Ehlers og Nana-Francisca Schottländer, som hver især vil arbejde med forskellige tematikker. De inviterer alle publikum til at deltage med frihed til at træde ind og ud af performancen.

David Shrigley

Henrik Vibskov

Farshad Farzankia

Den anerkendte, britiske kunstner David Shrigley udstiller et nyt giga-værk skabt specielt til Heartland. Værket har titlen SWAN-THING og kan opleves i voldgraven foran Egeskov Slot, hvor den vil stå – formentlig omringet af slottets egne svaner. Shrigley bevæger sig inden for medier som tegning, maleri, skulptur, animation, performance og musik og har været shortlisted til den prestigefyldte Turner Prize.

Henrik Vibskovs nyeste installation, The Radish Arm Charm, er inspireret af ideen om mødet mellem landbrug, natur og teknologi. Placeret mod restauranten Musling Bistro bidrager installationen med et spiseligt twist for både festivalens gæster samt de spisende gæster på bistroen. Vibskov har designet over 30 modekollektioner, udstillet på MoMA i New York og Palais de Tokyo i Paris og skabt kostumer til operaer og performances for bl.a. Hotel Pro Forma og Operahuset i Oslo.

Den iranske kunstner Farshad Farzankia har til Heartland skabt sin største stedsspecifikke installation til dato. Du oplever nok installationen på festivalen, for værket udgør Heartlands hovedindgang og er dermed både det første og det sidste, du ser, når du møder Heartland eller skal hjem igen. Med stærke farver som pink, gul og rød, tager Farzankias værker afsæt i forskellige kulturer og trækker referencer til klassikere som Matisse og Picasso.


guitar og trommer.

Talks

Heartland Talks er skabt for at bringe mere kvalitet i den offentlige samtale. Vi har inviteret en række af tidens mest inspirerende profiler til at perspektivere og åbne nye horisonter.

Vivienne Westwood

Jonathan Franzen

Lørdag 1. juni kl. 12:00

Heartland Talks

Britiske Vivienne Westwood har i snart 50 år været en af de mest toneangivende karakterer i den internationale modeverden samt en brændende bæredygtighedsaktivist. Netop klimaet behandles i hendes talk 7 billion don’t know we are an endagered species. Som den første nogensinde indgår hun i direkte samtale med publikum uden moderator, så der er lagt op til et enestående møde med Westwood.

Fredag 31. maj kl. 12:00

Jonathan Franzen er en af tidens mest indflydelsesrige forfattere med internationale bestsellere som The Corrections og Freedom. Han har bl.a. modtaget den prestigefyldte National Book Award, The James Tait Black Memorial Prize og var en af de tre finalister ved Pulitzerprisen i 2002. I Talks-teltet interviewes han af Martin Krasnik, chefredaktør på Weekendavisen.

Dan Reed & Margo Jefferson

Jan Grarup & Rane Willerslev

Jonatan Spang & Hella Joof

Lørdag 1. juni kl. 17:15

Lørdag 1. juni kl. 10:30

Torsdag 30. maj kl. 14:30

Heartland Talks

Heartland Talks

Heartland Talks

Heartland Talks

Med HBO-dokumentaren Leaving Neverland og dens skildringer af to mænds anklager mod Michael Jackson blev Dan Reed en af tidens mest omdiskuterede dokumentarinstruktører. Med den Pulitzer Prize-hædrede kritiker, journalist og forfatter Margo Jefferson, der bl.a. står bag biografien On Michael Jackson, udforsker han betydningen af anklagerne og de spørgsmål, de fremprovokerer i os. Samtalen modereres af kulturredaktør på Information Katrine Hornstrup Yde.

Oplev to mennesker med arbejdsliv udover det sædvanlige. Direktør for Nationalmuseet Rane Willerslev taler med den verdenskendte fotojournalist Jan Grarup. Begge har arbejdet under ekstreme betingelser, Grarup i humanitære brændpunkter og Willerslev som pelsjæger i Sibirien og i fællesskab hjælper de os til at reflektere over den arbejdskultur, vi lever i. Samtalen modereres af journalist og tidligere DR2 Deadline-vært Anja Bo.

To af landets mest kendte komikere kaster et kritisk blik på humorens betydning i samfundet, når Hella Joof og Jonatan Spang forholder sig til samfundsengagement, humor og politik. Hvis danske satirikere nogensinde kunne beskyldes for kun at snakke om parforhold og hverdagsliv, er det i hvert fald slut. Hvad er der sket? Og er det morsomt eller vigtigt – eller begge dele? Samtalen modereres af tidligere kulturforsker og journalist Torben Sangild.

Future Talks

Future Talks

Future Talks

Lørdag 1. juni kl. 14:45

Heartland Talks

Judith Butler I en tid hvor vi forhandler hensynet til forskellige samfundsgruppers identitet og rettigheder, er Judith Butler en af verdens mest indflydelsesrige intellektuelle. Som professor ved Berkeley, University of California er hun måske vor tids vigtigste feministiske tænker, og på Heartland giver filosoffen sit bud på, hvor kønspolitikken vil bevæge sig hen de kommende år. Modereres af journalist og DR2 Deadline-vært Lotte Folke Kaarsholm.

Lørdag 1. juni kl. 10:30

Future Talks

Fredag 31. maj kl. 10:30

Future Talks

Minik Rosing & Kaspar Colling Nielsen

Andreas Mogensen & Anja C. Andersen

Geologi-professor Minik Rosing og forfatter Kaspar Colling Nielsen giver ud fra to forskellige perspektiver deres bud på, hvordan vi skal forstå klimakrisen; hvordan kan vi som individer forholde os til et problem, der beskrives som en global krise, og findes der i krisen også et potentiale? Samtalen modereres af journalist Nynne Bjerre Christensen.

Hvad kan vi forvente af en fremtid i rummet? Det forsøger astronaut Andreas Mogensen og astronom og astrofysiker Anja C. Andersen at svare på. I 2015 blev Mogensen den første dansker i rummet, mens Andersen er en prisvindende formidler af astronomisk forskning. Der er altså lagt op til både personlige og nørdede betragtninger, når de kaster blikket ud i kosmos. Moderes af tv-vært Signe Molde-Amelung.


sommersol.

Fine Glindvad.

Food

bløde, lyrikbårne R&B-univers.

På Heartland handler mad om den verden, vi lever i, og den kultur, vi ønsker at skabe. Her er gastronomi, madsnak og workshops samt boder og barer med mad og drikke fra nøje udvalgte leverandører.

Kadeau x Heartland Banquet

Mikkel Karstad & Family

Banquet Tent

Grevens Have

Hvordan smager Fyn sidst i maj? Det kan du opleve ved langbordet til Heartland Banquet 2019. De bornholmske terroir-nørder fra Kadeau overfører deres gastronomiske filosofi til det fynske og serverer fem retter, der giver et kulinarisk øjebliksbillede af området. Menuen skabes i spændingsfeltet mellem lokale avlere og restaurantens legesyge, men superambitiøse kreativitet. Køb din billet på heartlandfestival.dk.

Mikkel Karstads private og personlige pop-up middage er uhyre populære. Til Chef’s Table under pergolaen i Grevens Have serverer han en grøn menu af sæsonens grøntsager fra lokale producenter, kombineret med vilde urter og andet godt fra Sydfyn. Menuen er både rå, sprød og sart samt tilberedes bl.a. over åben ild og serveres som delemad med lokale drikkevarer kurateret af Mikkel. Køb din billet på heartlandfestival.dk.

Rasmus Munk

Winterspring

Gastro Fyn

Hvilehaven

Alle dage kl. 20:00

Rasmus Munk er chefkok og medejer af gourmetrestauranten Alchemist, som snart genåbner på Refshaleøen. På Tasteland-scenen fortæller han om at flytte grænserne for, hvad et måltid kan være, og hvordan måltider på Alchemist sættes i scene ud fra dramaturgiske principper. Få indblik i måltidets dramaturgi, at tilberede mad med alt fra torskeøjne til selvlysende penicillin og visionerne om at skabe et køkken, der kan forandre verden.

I Wintersprings dessertbar i København skabes morgenmad, frokost, desserter og afternoon tea med kun de bedste nordiske råvarer. På Heartland serverer Winterspring afternoon tea for børn og voksne i slottets hvilehave og præsenterer en børnevenlig oplevelse, du med garanti ikke har set før. Find spiselige blomster, smagen af fynsk forsommer og lige dele små, salte retter, desserter, sødt og smukt anrettede kager.

Den næringsrige fynske jord er grobund for fremragende fødevarer, og på Heartland præsenterer syv fynske toprestauranter en unik middag. Om aftenen omdannes Tasteland-scenen til restaurantoplevelser i særklasse, når kokkene fra Sortebro Kro, Pasfall, The Balcony, Kok & Vin, Restaurant ARO, Restaurant Knudsens Gaard samt Falsled Kro mødes og skaber fem-retters menuer tilberedt på det allerbedste, Danmarks køkkenhave har at tilbyde. Køb din billet på heartlandfestival.dk.

Bageriet

Ciderpavillon

Kung of Birkemosegaard

Lille Bakery er værter for Heartlands første livebageri. De hypede værter, der bruger lokale og bæredygtige producenter, præsenterer et kurateret udvalg af de bedste bagere fra ind- og udland og flankerer gæsterne med friskbagte boller og signatur-bagværk. Det bliver første gang i Heartlands historie, at der etableres et decideret bageri, og det er kun begyndelsen. Parisiske Ten Belles og Juno the Bakery er blandt gæsterne.

Oplev Heartlands første Ciderpavillon i samarbejde med danske, Æblerov og smag sprøde og komplekse cidere, der kan ledsage måltider eller stå alene, men vigtigst af alt nydes i godt selskab. Æblerov har inviteret tre gode venner med til Heartland: De vilde, svenske ’frugt-pét-nat’drenge Karl og Mikael fra Fruktstereo, Martin fra Solhøi Cider i Oslo og de to naturvins-brødre fra Drudgaard Vin fra Ebberup på Fyn.

Kung driver Birkemosegaard, et af Danmarks smukkeste biodynamiske landbrug, sammen med sin dygtige (land)mand, Jesper Andersen. Sammen leverer de grøntsager, biodynamisk ”brændstof” og god karma til steder som Relæ, Amass og noma. Når Kung ikke passer butikken, laver hun p-mad til de bedste restauranter i Danmark – fordi hun nyder det. Den mad kan nu opleves på Heartland: ærlig thai-mad af de ypperste råvarer.

Fredag 31. maj kl. 12:00

Tasteland

Tasteland


Projects Fællesmiddag med Christian Bøjlund & Faaborg-Midtfyn Kommune

Sammen med Faaborg-Midtfyn Kommune sætter kok Christian Bøjlund og Heartland et langbord op for 300 gæster til fællesspisning! Med restaurant Frederiksgade42 i Aarhus har Christian Bøjlund siden 2015 bragt aarhusianerne sammen om grøntsager og fælles mad med en månedlig fællesmiddag. Det koncept bringes nu til Heartland. Smag fem deleretter, der afspejler Bøjlunds 80/20-princip med klimabevidst mad, hvor 20 pct. af ingredienserne er animalske. Køb billet på heartlandfestival.dk

Prxjects Stage

Prxjects Stage er Heartlands intimscene. Beliggende ude i skoven langs søen er scenen placeret ved vandet med direkte udsyn til Talksteltene. Scenen byder på musik og samtaler i et krydsfelt mellem musik, litteratur, kunst og mad, og udvalgte danske artister spiller i intime setups og anderledes formater. Prxjects Stage er præsenteret i samarbejde med Prxjects by Mercedes-Benz.

Heartland x David Shrigley x Mads Nørgaard Copenhagen

Årets officielle Heartland T-shirt er skabt af kunstneren David Shrigley, der står bag gigaværket SWAN-THING på dette års festival. Det humoristiske print er trykt på et design af Mads Nørgaard, der sammen med Heartland har skabt T-shirten, selvfølgelig i genanvendt bomuldsblend. Den kommer i tre udgaver: sort, ecru og gråmelange, koster 250 kr. og kan købes på festivalen og efterfølgende hos Mads Nørgaard og på madsnorgaard.dk

Heartland byder på en lang række oplevelser og projekter, skabt i samarbejde med visionære partnere, der alle har noget på hjerte.

Future Talks

På Heartland er vi optagede af den fremtid, vi allerede lever i. Derfor har vi i samarbejde med Lundbeckfonden skabt vores Future Talks, der tager de videnskabelige briller på og skuer ud i fremtiden. Her inviterer vi videnskabsfolk ind i centrum af samtalen, og i år diskuterer de bl.a. vores forhold til kød, hvad fremtiden i rummet bliver, og om stoffer mod depression er en løsning eller et skråplan.

Soundstage

Heartlands Soundstage udforsker lydens verden. Hvordan lyder en god fortælling eller passion? Det kan man få svar på, når Heartland i samarbejde med Bang & Olufsen præsenterer et kurateret udvalg af nogle af tidens mest spændende og inspirerende lydfortællinger. Under kronerne på det magiske træ på bakketoppen foran Egeskov Slot kan du sætte dig til rette, tage et par hovedtelefoner og opdage nye lyduniverser fra ind- og udland.

Concious Escape

Yoga

Hjerteland

Bæredygtighed er en kerneværdi for Heartland. I samarbejde med H&M Conscious har vi derfor skabt Conscious Escape: et smukt åndehul ved slotssøen med plads til fordybelse og refleksion og dedikeret til balance i forbrug og sind. Her bliver temaer inden for bæredygtighed og forbrug sat på dagsordenen. Kom forbi, og oplev en række forskellige pop-up talks – du finder oversigten over de forskellige aktiviteter nede i Conscious Escape.

Start dagen på Heartland på mest afstressende vis, når Yoga Vesterbro hver dag står for at skabe balance i krop, sind og åndedræt i de smukkeste omgivelser på Egeskov Slot. Yoga Vesterbro arbejder holistisk med yoga, og du bliver guidet til at udforske kroppen og sindets potentiale. Der er yogamåtter til de hurtige, og ellers kan du med fordel medbringe din egen måtte. Se tider i Heartlands app.

Hjerteland er en magisk minifestival i Heartland for børn og barnlige sjæle. På Hjertelandscenen kan man opleve ærlige og ustyrlige snakke mellem børn og voksne med helt særlige passioner, fagligheder og viden. Der er koncerter og musikalske oplevelser for både de små og større børn, og man kan deltage i en række workshops og aktiviteter. Hjerteland henvender sig til børnefamilier med børn på 3-13 år.


Dyk ned i det fulde program til Heartland nedenfor – og læs mere om artisterne, og planlæg din festival i Heartlands app og på heartlandfestival.dk.

TORSDAG 30. MAJ Greenfield Stage

Highland Stage

Prxjects Stage

Tid

Artist

Tid

Artist

Tid

Artist

14:00 17:00 19:15 21:45 00:30

Folkeklubben Tina Dickow Primal Scream The Good, The Bad & The Queen Solange

15:30 18:15 20:30 23:15

Lewis Capaldi John Grant Laid Back 40 Years Charlotte Gainsbourg

17:30 19:45 22:00 22.45

Goss Erika de Casier First Hate DJ: Amanda Baun

Heartland Talks

Future Talks

Tasteland

Tid

Artist

Tid

Artist

Tid

Artist

14:30 16:30 21:00 00:00

Jonatan Spang & Hella Joof David Shrigley & Ruben Östlund Mads Langer (Solo) Late Night Disco: Frederik Tollund, Dee Brown & Louis Petri

14:30 16:30

Guy Standing & Anders Fogh Jensen Robert Sapolsky & Lone Frank

12:30

Ane R. Hoffmeyer & Jens Vestergaard Jensen, Muld Christopher Melin & Morten Sylvest, Æblerov (Forbidden Fruits) Matt Orlando & Tiago Falcone, Broaden & Build Gastro Fyn - Restaurant

14:30 16:30 20:00

Artrium Tid

Artist

14:00

Lilibeth Cuenca Rasmussen


14:00

Lilibeth Cuenca Rasmussen

FREDAG 31. MAJ Greenfield Stage

Highland Stage

Prxjects Stage

Tid

Artist

Tid

Artist

Tid

Artist

14:15 17:00 19:30 22:00 01:00

Peter Sommer & Tiggerne Elbow Kris Kristofferson & The Strangers The Raconteurs The Minds of 99

13:00 15:45 18:15 20:45 23:45

Lowly Connan Mockasin Danny Brown Jada Den Sorte Skole

16:45 19:15 20:15 21:45 23:00

Selma Judith FRAADS DJ: Emma Acs Jeuru Chinah

Heartland Talks

Future Talks

Tasteland

Tid

Artist

Tid

Artist

Tid

Artist

10:30

Helle Thorning-Schmidt & Vincent Hendricks Jonathan Franzen Laura Nirider, Steven Drizin & Tine Fischer Tim Christensen (Solo) Late Night Disco: Christian d’Or & Vinnie Who

10:30

Andreas Mogensen & Anja C. Andersen Gina Rippon & Mikkel Wallentin Rikke Frank Jørgensen & Christina Boutrup Rasmus Boserup & Natasha Lindstaedt

10:30 12:00 14:30

Marie Linea Østergaard Rasmus Munk, Alchemist Jesper Gøtz, Lille Bakery & Per Grupe, Kornby Mølle Thomas Rode Andersen & Anders Strier Poulsen Gastro Fyn - Restaurant

12:00 14:45 21:00 00:00

12:00 14:45 17:15

16:30 20:00

Artrium Tid

Artist

14:00

Jeannette Ehlers

LØRDAG 1. JUNI Greenfield Stage

Highland Stage

Prxjects Stage

Tid

Artist

Tid

Artist

Tid

Artist

14:15 17:00 19:30 22:00 01:00

Katinka Richard Ashcroft Interpol The Smashing Pumpkins Die Antwoord

13:00 15:45 18:15 20:45 23:45

Hatchie Hans Philip Kamasi Washington Seinabo Sey Hot Chip

13:45 15:00 19:15 21:45 22:30

Henrik Lindstrand Late Verlane Necklace Lust For Youth DJ: Astrid Engberg

Heartland Talks

Future Talks

Tasteland

Tid

Artist

Tid

Artist

Tid

Artist

10:30 12:00 14:45 17:15 21:00 00:00

Jan Grarup & Rane Willerslev Vivienne Westwood Judith Butler Dan Reed & Margo Jefferson Steen Jørgensen (Akustisk) Late Night Disco: Fyraftensboogie, JG & 2000F

10:30 12:00 14:45 17:15

Minik Rosing & Kaspar Colling Nielsen David Erritzøe & Rasmus Poulsen Ahmed Akkari & Kim Leine Jonatan Leer & Jakob Mielcke

10:30

Sine Klejs Gren, Holy Bean Coffee Roasters & Marie Holm Læsk Lone Landmand & Søren Sørøver Gastro Fyn - Restaurant

Artrium Tid

Artist

14:00 16:30

Nana-Francisca Schottländer Club Mafia

12:30 14:30 20:00


Music

Solange / The Good, The Bad & The Queen The Raconteurs / The Minds Of 99 The Smashing Pumpkins / Die Antwoord Charlotte Gainsbourg / Elbow / Primal Scream / Hot Chip / Interpol Richard Ashcroft / John Grant / Tina Dickow / Kris Kristofferson & The Strangers

Connan Mockasin / Danny Brown / Den Sorte Skole / Hans Philip / Kamasi Washington / Lewis Capaldi Seinabo Sey / Hatchie / Folkeklubben / Laid Back (40th anniversary) / Lowly / Jada / Katinka / Peter Sommer & Tiggerne Evening Acoustic feat. Tim Christensen / Mads Langer / Steen Jørgensen Prxjects Stage: Chinah / First Hate / Lust for Youth / Selma Judith / FRAADS / Goss / Erika de Casier / Necklace Late Verlane / Jeuru / Henrik Lindstrand / Amanda Baun (DJ) / Astrid Engberg (DJ) / Emma Acs (DJ) Late Night Disco: Frederik Tollund / Dee Brown / Louis Petri / Christian D’or & Vinnie Who / Fyraftensboogie

Art

David Shrigley “It’s Urgent!” curated by Hans Ulrich Obrist Participating in ‘It’s Urgent!’: Wolfgang Tillmans / Olafur Eliasson Eileen Myles / Rirkrit Tiravanija / Etel Adnan / Hans Haacke Lauren Halsey / Sophia Al-Maria / Tania Bruguera / Tony Cokes Arthur Jafa Precious Okoyomon / Nora Turato Sophie Hjerl / Henrik Vibskov / Farshad Farzankia Lilibeth Cuenca Rasmussen / Jeannette Ehlers / Nana-Francisca Schottländer

Talks

Vivienne Westwood Jonathan Franzen / Judith Butler (Future Talks)

Dan Reed / Rane Willerslev / Hella Joof / Helle Thorning-Schmidt / Margo Jefferson Jonatan Spang / Steven Drizin & Laura Nirider / Kim Leine Ahmed Akkari / Tine Fischer / Vincent Hendricks / Jan Grarup Future Talks: Guy Standing / Robert Sapolsky / Andreas Mogensen / Gina Rippon / Minik Rosing / Lone Frank Kaspar Colling Nielsen / Natasha Lindstaedt / Rasmus Alenius Boserup / Rikke Frank Jørgensen Christina Boutrup / David Erritzøe / Jonatan Leer

Food ) / Simon Jul Kadeau ( Mikkel Karstad & Family / Rasmus Munk ( Heartland Banquet

The Alchemist

)

Lille Bakery / Ten Belles (Paris) / Juno the Bakery / Matt Orlando (Amass Broaden & Build) Ane R. Hoffmeyer & Jens Vestergaard (Muld) / Christian Bøjlund (Frederiksgade42) Per Grupe / Louise Beck Brønnum (T[A]este lab) / Marie Linea Østergaard Tiago Falcone / Christopher Melin & Morten Sylvest Noer (Æblerov) Lone Landmand & Søren Sørøver / Sine Klejs (Holy Bean) / Thomas Rode Ciderpavillion by Æblerov & Friends / Heartland Skaldyrsbar by Musling Bistro Gastro Fyn / Kung & Co. (Birkemosegaard) / Winterspring / Læsk