Page 1

MEDLEMSBLAD FOR HARLEY-DAVIDSON CLUB OF DENMARK

NR. 3. MAJ 2017 WWW.HDC.DK

VELKOMMEN

TO NYE ÆRESMEDLEMMER

m Læs o RS 20 ÅÆUM L JUBI Caps

7 1 0 2 hos

NYHED

2017 HD STREET ROD

Nyvalgt ledelse i H-DCDK

SÆSON 2017 KØRER DERUDAD – med rekordmange motorcykler på de danske landeveje

ub Cl

Har le

D a vi d s o n y-

Den ark m

HGF I H-DCDK VI BRINGER ET REFERAT

REPORTAGE FRA DISTRIKTS AKTIVITETER

TRÆFPLAKATER SE ALLE SYV TRÆF I DANMARK


H-D JOURNALEN NUMMER 3 – MA J 2017

AR DANMARKS

AF

BRUGTE

MEDLEMSBLAD FOR HARLEY-DAVIDSON CLUB OF DENMARK

NR. 3. MAJ 2017 WWW.HDC.DK

VELKOMMEN

DAVIDSON

2017 hos Ca

ARANTI*

NYHED

2017 HD STREET ROD

Nyvalgt ledelse i H-DCDK

06

24 måneder

24 måneders garanti på brugte motorcykler.

SÆSON 2017 KØRER DERUDAD

g H-D ældre end 15 år.

14

D a vi d s o n y-

GL. KØGE LANDEVEJ 84, 2500 VALBY TLF. 3645 0345, WWW.CAPS-MC.DK

Den ark m

REPORTAGE FRA DISTRIKTS AKTIVITETER

TRÆFPLAKATER SE ALLE SYV TRÆF I DANMARK

Forside: Oldbike Meet i Mosten Mc afvikles sidste weekend i juni hvert år, også her i 2017. Fotograf Torp.

­

HGF I H-DCDK VI BRINGER ET REFERAT

ub Cl

Har le

CAP’S COPENHAGEN A/S

Tekstredigering: Thea Kjærulff Torp e-mail: torp@aparte.dk Distrikts-Journalister: Sjælland: Bettina Brodka journalist@hdcsj.dk Fyn: Thormar Thorkelsson (TT) tlf.: 61320221 journalist@hdcf.dk Syd: journalist@hdcs.dk Nord: Anja Markussen journalist@hdcn.dk Midt: Stig Østergaard Journalist@hdcm.dk Bornholm: Palle K. Tourell tlf.: 30181434 journalist@hdcb.dk

Street Rod

Nordisk præsidentmøde Ledelsen i de skandinaviske Harley-klubber mødtes i slutningen af marts til et årligt præsidentmøde. Denne gang var det i Odense.

Referat af Hovedgeneralforsamlingen Hovedgeneralforsamlingen den 23. April blev denne gang afholdt hos fynboerne. Læs det omfattende referat her.

42 22 Visionsweekend Alle bestyrelsesmedlemmer i klubbens seks distrikter var samlet med de folkevalgte til visionsweekend lørdag den 11. marts i Fredericia.

Et skulderklap og en anerkendelse Tillykke til H-DCDK-medlemmerne Ib Johansen og Sven Hansen, der af hovedbestyrelsen er blevet udnævnt som æresmedlemmer af Harley-klubben. For begge nye æresmedlemmer har klubben fyldt en stor del af deres liv.

30 21

H-D Journalen/info: Redaktør: Chresten Kjærulff Torp H-D Journalen Skæringvej 88-100 8520 Lystrup, Denmark Mobil: 2345 2053 e-mail: editor@hdc.dk

25

Harley-Davidson præsenterer deres nye muskuløse lillemellemvægter: Street Rod med den nye Revolution X Motor.

– med rekordmange motorcykler på de danske landeveje

Services*. *Harley-Davidson Warranty Services er et handelsnavn for Car Care Plan Limited. G, England. Registreret i England og Wales Nr. 850195. Car Care Plan Limited har autorisation og Bar & Shield logoet er blandt H-D U.S.A., LLC’s varemærker.

Sæsonåbning Der har været sæsonåbning 2017 i motorcykelbutikker over hele landet. Læs reportagerne her.

HARLEY | ORIGINALS WARRANTY™

i op til 120 måneder og formidler utikker i Aarhus og København, ww.caps-mc.dk, og se det store Harley-Davidson motorcykler. hurtig levering.

Super Rally 2017 – denne gang i Brno i Tjekkiet. Vejen til Super Rally 2017 fører dig til byen med et så specielt navn som Brno, den næststørste by i Tjekkiet.

Layout: WAYPoint Tryk: CS-Grafisk Hadsten ISSN: 0909-4695 Oplag: ca. 6.500 eksemplarer

Æresmedlemmer: Flemming Petersen, Fyn Brigitte Yvanés Baiden, Sjælland Knut Langmack, Sjælland P. Bill Honoré, Sjælland Sven Hansen, Amager Ib Johansen, Amager

25

14

30

DE FASTE Davidson y-

ub Cl

Har le

OP.DK

TO NYE ÆRESMEDLEMMER

Læs om S 20 ÅR UM LÆ JUBI ps

KLER MED

NE SHOP

H-D JOURNALEN NR. 3 MAJ 2017

04 18 20 58

Leder Formanden Næstformanden Distrikt 1

64 66 68 72

Distrikt 2 Distrikt 3 Brev fra medlem Distrikt 4

76 88 92 94

Distrikt 5 Distrikt 6 Klubbens Information Forsikringsudvalget

Den ark m M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

3


LEDER AF CHRESTEN TORP

Genstart

E

n enkelt Underberg kombineret med den iskolde fadøl på The Last Waterhole Rock & Biker Bar sætter det hele i gang. Vi befinder os på et mega-hyggeligt biker-site på en lille tropeø ude i den thailandske bugt. Samtalen går omkring de små 150.000 kilometer, redaktøren nu har kørt på sin Standard Softtail Twin Cam B-model med karburator købt fra ny i år 2001 hjemme i Danmark. B. Glæsner Aalborg, der er flere gange euro-mester i HarleyDrag tuning, er ikke helt tryg: ”Med så mange kilometer på klokken, bør balanceakslekæden tjekkes”, siger han. Brian har er et eksempel i Nordjylland, hvor kæden på en tilsvarende model er sprunget, og motoren dermed blev aldeles ødelagt, og den havde ikke gået nær så mange kilometer som min. Kort fortalt laves der nu en kammeratlig nordjysk-deal. Der bestilles nye reservedele for godt 2000 euro, via nettet og hos Nygaard Mc.

Når motoren nu åbnes, så skal det som planlagt forøges fra 88 til 96 kubiktommer, og den skal ha’ en vildere knast. (Fuck miljømyndighederne, det her handler om basic powerfeeling). Alle ruller, lejer og pakninger udskiftes naturligvis all-over. Motoren er i forvejen udstyret med et Vance and Hines raceluftfilter og competition exhaust to i én.

4

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

Tilbage i Danmark igen, en kold mandag eftermiddag først i april startes der op. DC Elmund er wingman, og redaktøren går i vejen de første par dage. I løbet af de første tre timer er hele motoren ude af stellet. Tirsdag formiddag skilles den gamle motor ad komplet, alle sliddele undtagen krumtap udskiftes. Johnny på Port6 er venligheden selv og bidrager med aftrækkerhjælp på en genstridig krumtap-akselleje. Til aften tirsdag er alt det grundlæggende samlet igen. Ny balanceakselkæde og tandhjul er monteret, og motoren er med nye lejer all-over og med ny knastakselkæde. Det sidste er den eneste sliddel, som det i realiteten var nødvendig at skifte. Vi finder en næsten ny i B. Glæsners guldkasse, efterladenskab fra et andet skifte til et tandhjulsdrev. Jeg snupper i stedet nye små 50.000 kilometer på en Old School standardløsning.

Oliepumpen genmonteres, men den burde måske skiftes. Det bliver den så, når der er klejner i kassen igen. Indtil det mirakel måtte opstå, er det med skærpet observation. Brian slutter af med at sprøjtemale motorblokken matsort. Onsdag genmonteres de nye cylindre, og de nu lidt fladere toppe. Torsdag til middag startes motorcyklen op igen i det hyggelige grønne skur i Nørresundby. Den lyder helt fantastisk. Fredag køres der ca. 75 kilometers prøvetur, og der efterskylles med et komplet olieskift.

Ingen spor at metalfilm eller andre problemer i olien. Hun er spændt helt op til lir, og alle tøjler må holdes stramme. I skrivende stund er der igen kørt nye små 1000 kilometer i 14 iskolde aprildage, og hun er villig og vild. Der skal snart skylles efter med ny olie igen, og så slippes hestene helt løs.

Var det nu nødvendigt? Naturligvis! Det her handler om oplevelsen af en B. Glæsner motor-tuning mere end noget andet. Hvis spørgsmålet i stedet drejer sig om den gamle B-motors slidstand, ja, så åbnede vi faktisk en helt frisk HarleyDavidson motor på 16 år. Ca. 4/10 slid på stempelringe i friske cylindre, fine ventiler, ingen belægning af betydning, tip-top klasse. Balanceakselkæden er det svageste led, men holder man motorens omdrejninger nede på de godt 6000 o/ min, der er det vejledende maksimum, så ville også min fine gamle HD motor med de fortsatte optimale olieskift sikkert have kørt 4-ever.


Klubben På side 18 præsenterer klubbens nyvalgte President sig. Fra side 24 kan du læse om klubbens to nyudnævnte æresmedlemmer. Fra side 30 kan du læse et omfattende referat fra årets Hovedgeneralforsamling. Harley-Davidson Club of Denmark er nu med nyvalgt ledelse, et toptunet og konsolideret økonomi, en overstået 40 års jubilæumsaktivitet, som ikke belaster årsregnskabets balance økonomisk og med full throttle på klubbens seks

„Tillykke til vores nye præsident Jonas, sekretær Peter og en næsten ny Hovedbestyrelse“

distriktsklubber, mange med egne lokaler. Her i bladet kan du finde årets syv plakater for de interne træfaktiviteter i 2017, fordi klubben i weekenden op til denne udgivelse allerede har afholdt årets første nationale forårstræf på Fyn. Altså otte top dollars events i alt i 2017 – plus alt det mere løse. Det er nævnt tidligere på denne plads, vi er med sikkerhed verdens stærkeste frie nationale organisation for HarleyDavidson ejere. Tillykke til vores nye præsident Jonas, sekretær Peter og en næsten ny Hovedbestyrelse. Vi glæder os til at se jer arbejde videre i den positive ånd. Småfejl Ved alle fornyelser kan der ske små fejlmonteringer. I mit motor-tilfælde skal et rør i olie-cirkulationen lige fæstnes lidt bedre, i H-DC klubsammenhæng havde vi lidt problemer med at godkende årsregnskabet pga. få fejlposteringer. Men det sidste klares så på den kommende ekstraordinære generalforsamling på Fyn søndag

den 2. juli. Se indkaldelsen til det ekstraarrangement på side 20. Forår April var en kold omgang i år. Morgenfrost på sadlen bed i r…-ballerne nærmest helt frem til første maj, og dermed var der ofte salt-støv på vejene, når de en sjælden gang var helt tørre. Her på månedens sidste søndag skinner solen i kolonihaven, temperaturen stiger støt på terrassen, og i går var der Mctur til Ny-medlemsdag i Distrikt Midt, og her i formiddags var jeg til et meget velbesøgt Old School Swap-Meet hos Gun-City-Choppers i Lystrup. Nu på lørdag lige efter udgivelse af dette blad, holder vores nystiftede H-D lokalklub her i Aarhus deres ”First annual Thunder Run” i nabolaget, men før skal vi som nævnt også lige til H-DCDK Forårstræf på Fyn – Men det er jo også overstået når du læser dette. Det grøder, og det springer ud. 2017 Here we come. See you in the side mirror, friends!


S Æ SO N Å BN I NG 2017 CA PS Å R H US

2017 6

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17


”SPRING IS NATURE´S WAY OF SAYING - LET’S PARTY!”

HERE WE COME... AF: ANJA MARKUSSEN JOURNALIST I DISTRIKT NORD

K

lokken 10 var der afgang fra Aalborg Harley-Davidson Club mod Caps Aarhus som mål. Vi skulle til kombineret jubilæum og ­sæsonstart, og der var al mulig grund til de store smil, da det var første køredag for mange af os. Vi var ca. 40 i flokken og lagde afsted ned af motorvejen efter CC for senere at komme på landevej det sidste stykke. Direkte tur uden pause kunne fornemmes i hele kroppen denne første køredag. Vel fremme skulle det lige gå galt ved indkørslen ved Caps. En venlig

VOXPO P

bilist holder tilbage for flokken, men en ældre utålmodig dame tog den ­indenom på cykelstien og rammer CC på sidetasken! Tak for venligheden, og godt der ikke skete mere. Stort fremmøde i Aarhus må man sige og stort opbud af politi. Men når der er mange rygveste på besøg, så er det vist meget naturligt. Hyggesnak, kigge butik igennem og en enkelt øl og videre rundt på to hjul. Vi var jo ikke kommet ud for at shoppe. Den længste omvej, man kan tænke sig med diverse stop inden vi igen var hjemme i Nord og godt trætte. ­Supergod dag, køresæsonen er skudt i gang. Ses derude.

ylland The Salt-team Nordj ylland var også til Tom og John fra Nordj at vise deres to jubilæum i Aarhus for m. Næste tur til fre HD Knuckle-racere på Bonneville søg for ord rek s ed hastigh planlægning. r de un er speedway i Utah M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

7


CAPS KBH SÅ BLEV DET TID TIL AT FEJRE 20. ÅRS JUBILÆUM FOR CAPS I KØBENHAVN OG AARHUS. AF: REDAKTIONEN

S Æ SO N Å BN I NG 2017 CA PS K BH

D

en 5. april i 1997 åbnede Caps for første gang - i snevejr! Vejret denne nutidige aprildag 20 år efter har ikke været meget bedre, men i det mindste fik vi en rigtig god jubilæumsdag med sæsonåbning, morgenmad, stumpemarked og meget andet godt. Dagen startede for de morgenfriske

klokken 10, hvor der blev serveret rundstykker og kaffe. Der blev som altid snakket og sparket dæk i forårsvejret. Luften emmede af forventning til sommeren, der snart kommer. Findes der en bedre forårsbebuder end den dybe, buldrende lyd af Big Twins under en lyseblå himmel? Venner og bekendte mødtes for at beundre sæsonens nye modeller, tale touring og sæsonens biker-festplaner.

” IN THE SPRING, I HAVE COUNTED 136 DIFFERENT KINDS OF WEATHER INSIDE OF 24 HOURS” MARK TWAIN

8

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17


”SPRING IS WHEN LIFE’S ALIVE IN EVERYTHING”

Sort læder er bestemt altid på mode hos de sultne bikere, der her ses med rygmærker og morgenkaffe. Til venstre spiller ROCK-cover bandet Kings of Rock. Det var en meget velbesøgt og hyggelig jubilæumsdag hos Caps i Valby ved København.

Der blev aflæst standertal til kilometerkonkurrencen af næstformand Pia, afholdt stumpemarked og oset i igennem i butikken efter, hvad man nu lige mangler til den kommende sæson. Brandgode tilbud var lagt på jubilæumshylderne. For de modige af slagsen var der også mulighed for at vinde et par ROKKER-jeans - hvis man altså kunne sidde længst på Rodeotyren (aka Svinet). Hvem der vandt den flotte præmie er ukendt for H-D Journalen, men der lyder et stort respektfuldt tillykke.

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

9


CUSTOM CYCLE S Æ SO N Å BN I NG 2017 C USTOM C YC L E OGSÅ I RØDDING I SØNDERJYLLAND BLEV FORÅRET SKUDT I GANG MED BRØLENDE MOTORER OG GRILL-DUFT. 10

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

H

er blev også afholdt åbent hus med sæsonåbning den 1. april, hvor der var mulighed for slukke tørsten i kolde øl og stille sulten med de traditionelle pølser fra grillen. Det er klassisk bikerkost, og det er godt! De mange fremmødte,

igen tæt på en rekord, kunne få en prøvetur på sæsonens nye MilwaukeeEight motorcykler. Også i Rødding var der live-musik, der blev leveret af D.O.D. XL. Dagen startede klokken 10 med kaffe og rundstykker til de morgenfriske og sluttede først hen på eftermiddagen.


VOXPO P

s sæsonstart ho Reception og n Fy på MMMotor sede n 14. april trod Langfredag de ge vejr rli då t de bikere flere hundrede s nye or ption i MMMot og var til rece se. Der en Od i 0 rievej 10 gge lokaler på Ciko hy ls pattegris, fadø det s var masser af od tr g da g d. En dejli og gode tilbu rsvejr. ustadige forå

”IF WE HAVE NO WINTER, THE SPRING WOULD NOT BE SO PLEASANT” M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

11


BIG BIKE

SÆSONG Å BN I N 2017 BIG BI K E

I SILKEBORG HOS BIG BIKE STARTER FORÅRET FOR KUNDERNE OFFICIELT FØRST DEN 15. APRIL, OG SÅ BURDE DET IGEN VÆRE MULIGT AT KOMME UD OG FÅ ORDENTLIG ASFALT UNDER DÆKKENE.

I

Indtil da har det jo trippet under fødderne og i hænderne på de midtjyske bikere for at få vind i den mere eller mindre sparsomme hårpragt. Over 300 racelystne og forårskåde bikere mødte op til Big Bike i Silkeborg på åbningsdagen på trods af det, der kan kaldes et gedigent april-lortevejr for tohjulede. Der var råkoldt, blæsende og plaskvådt. Et par helstegte pattegrise i telt og et fadølsanlæg lokker nu alligevel jyden ud af den lune udestue, og et vinterhi bliver dermed ordentlig afsluttet i Silkeborg med fest og god stemning - det kunne vejrgudernes april-vekselhumør ikke ændre på.

12

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

“MY FAVORITE WEATHER

IS BIRD CHIRPING WEATHER”


VOXPO P

Hoss Åbent hus hos Boss . april 22 n de g da i Aarhus lør nstart er også so sæ og s hu t en Åb hos Boss Hoss blevet en tradition ved Aarhus, der er på Høvej i Lystrup rtør af de største po im skandinavisk cykler. Morgenmad amerikanske motor 0 bikere der lagde 30 er ov fra kl. 10 og af dagen. En del fik vejen forbi i løbet store maskiner. de på en prøvetur

SPRINGRACE HOS MOSTEN MC LØRDAG DEN 22. APRIL

Stedet hvor der køres dragrace i biler og på motorcykler. Her er det Stig Neergaard som i år vandt prisen som Årets Profil ved Dansk Motorsport Award 2017, der sætter af i årets Springrace. Det var fint, men koldt forårsvejr men rigtig mange mennesker i ­Bode-enge. Årets Raceday afholdes fra den 31. august til den 3. september

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

13


NY HARLEY-DAVIDSON MODEL

Helt aktuelt anmeldelse i MagaCin

STREET

AF CARSTEN F OLESEN, MAGACIN – En lille smagsprøve. Du kan læse hele artiklen på nettet på www.magacin.dk

Efter sikker ankomst til hotellets parkeringsplads bruger jeg en stund på at betragte modellen. Ledninger og kabler er nydeligt pakket af vejen, ingen støbegrater og svejsninger eller andre ups'ere springer i øjnene. Udover opgraderingerne og de kosmetiske ændringer, fremstår Harley-Davidson 750 Street Rod med et generelt kvalitetsløft og friskere udseende end 750 Street. Konklusion Harley-Davidson 750 Street Rod er tiltænkt rollen som Urban Bike, der også tåler en tur uden for byen, og den frække gadedreng lever rigeligt op til forventningerne. Du finder andre mere velkørende motorcykler i mellemklasse-segmentet til samme og/eller lavere pris, men så må du leve uden Harley-Davidson logoet på tanken. Med et prisskilt på kr. 126.900,- er prisen ca. 20% højere end 750 Street, men så får du også 10% mere moment, 10 grader dybere nedlægning i svingene, 20% flere hestekræfter og en PLUS 100% mere velkørende motorcykel. Er din interesse vakt, så er der lige tikket en besked ind om at demo modeller er tilgængelige hos Caps i København og Aarhus.

Harley-Davidson præsenterer en ny muskuløs lille mellemvægter, den helt nye Street Rod med Revolution X motor, der kan få adrenalinniveauet til at stige til 9000 o/min. Den har et styr i drag-stil med spejle monteret for enderne, ny 43 mm upside-down forgaffel og justerbare bagstøddæmpere. Så let som ingenting glider den gennem bytrafikken. Det er med ny stelkonstruktion og 17 tommer alu-hjul for og bag. 43 mm upside-down forgaffel og nye justerbare bagstøddæmpere
Dobbelte 300 mm flydende skiver for, med ABS som standard.
Tre farvemuligheder der alle er med markant Dark Custom attitude

14

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

STREET ROD TILBYDES I TRE FARVEMULIGHEDER; VIVID BLACK, CHARCOAL DENIM OG OLIVE GOLD


Ny stelkonstruktion, ny affjedring og bremser.

Street Rod’s chassis matcher motorens kapacitet og ydeevne. Forrest med en 43 mm upside-down forgaffel monteret i forgaffelbro af letvægtsaluminium. Kronrørsvinklen er indsnævret fra 32° til 27° for mere aktiv handling. Bagstøddæmpere med eksternt reservoir for at øge væskekapaciteten og sikre en bedre dæmpning. Vandring er øget 31% til 117 mm, og svingarmen er forlænget en anelse for at matche de nye dæmpere. Street Rod er udstyret med nye bremse-/gear pedaler plus fodhvilere i aluminium bagtil. For at give en mere intens køreoplevelse er nedlægningsvinklerne øget fra 28,5° i højre og venstre side til 37,3° i højre og 40,2° i venstre. Det flade drag-style styr giver mere dynamisk kørerposition. Nye spejle er monteret for enderne, enten over eller under grebene, og de kan foldes bagud uden at genere førerens hænder. 17-tommer sorte egerhjul i støbt aluminium og nye Michelin Scorcher 21 radialdæk, 120/70 R17V for og 160/60 R17V bag. Dobbelte 2-stemplede calipere og 300 mm flydende skiver med ABS og så er H-D´s smart sikkerhedssystem som standard på den nye Street Rod. 


Mere moment i mellemområdet, flere kræfter i toppen og ekstra 1000 o/min...

Street Rod’s vandkølede, enkelt OHC 8V 60° V-Twin Revolution X 750 motor producerer 20% flere hestekræfter og 10% mere moment end Street 750; Højeste ydelse leveres ved 8.750 o/min, mens højeste moment nås ved 4.000 o/min. Motoren er optimeret til at levere bedst moment mellem 4.000 og 5.000 o/min. Street Rod er udstyret med stor luftfilterkasse, dobbelt 42 mm gasspjæld, 4-ventilede topstykker og high-lift knastaksler, plus nye og større lydpotter – alt sammen designet til at øge luftgennemstrømning og effektivitet. Kompressionen er øget fra 11.0:1 til 12.0:1 og maks. omdrejninger er øget fra 8.000 til 9.000 o/min.

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

15


R E R A V E L L A

% 0 -5

T G A R F S I T A R G

g)

g fla o s n i p ærker,

gem y r t s e er ikk

(gæld

ALG S D U PE KÆM

ORE T S D ME

R

ELSE R A P BES

HJÆLP OS MED AT FÅ TØMT LAGERET SÅ VI KAN FÅ FRISKE NYE SOMMERVARER IND I SORTIMENTET.

Lækkert tøj og tilbehør til hende og ham


& e R k i o B d s m S o h t o s u C H-D træf Bornholm w .-16. juli 2017 14

m Bike show o t s Cu

Bornholm Only Harley & Indian Bikes

Classes: HD Custom HD Chopper Modified Harley Classics (before ’83) Best Paint Peoples Choice Old School Trike / 3W Hot Rod/American Cars Moped Jury selection

Præmier til 1., 2. og 3. pladserne Over 1000 træfdeltagere fra Sverige, Norge, Finland, Tyskland mfl.

Søg på youtube: Harley træf Bornholm 2016

Info/tilmelding:

Adresse:

Lars Byder +45 23716607 email: lars@smmc.dk eller ved indgang www.HDCB.dk

Baunehøj, Skrædderbakkevejen 2 3700 Rønne

Show

Fra fredag kl 12 til lørdag kl 17 Præmieoverrækkelse lørdag kl 20

Præmier for over 100.000 kr

Bornholmertræffet: Åbner fredag den 14/7 Musik fra torsdag aften Træf-campingen åbner mandag 10/7 VIP-baren åbner onsdag

Skandinaviens sydligste show


FORMANDEN AF JONAS HJORTH

Tak for valget!

J

eg hedder Jonas Hjorth og er 35 år gammel, jeg købte min første shovelhead som 25 årig, så jeg har i løbet af det næste års tid været med i klubben i 10 år. Jeg har for nylig skiftet shovelen ud med en Roadking custom, som jeg agter at køre en del på i løbet af køresæsonen i år. Så jeg håber, at jeg har været en tur forbi alle distrikter i løbet af 2017, så I kan se, hvad jeg er for en. Jeg har i løbet af de sidste 5-6 år siddet i bestyrelsen i distrikt 6 på Bornholm, først som kasserer og siden som formand, jeg har sideløbende også været webmaster. Jeg er uddannet folkeskolelærer og har i en del år været enten tillidsmand eller arbejdsmiljørepræsentant, jeg har siddet i diverse arbejdsgrupper med bl.a. lokale politikere og samarbejdspartnere fra andre brancher og organisationer. Jeg har også haft plads i afdelings, center og hoved MED, så foreningsarbejde, logistik og mødeafholdelse har jeg beskæftiget mig en del med. Det seneste år har jeg været konstitueret leder, hvor jeg har løst en masse administrative opgaver, personaleledelse, skemalægning, vikardækning, IT og 1000 andre ting.

18

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

Farmand I den fritid jeg havde før jeg blev valgt ind som først formand på Bornholm og nu som formand for H-DCDK, kørte jeg selvfølgelig også en masse Harley, men jeg har desuden jagttegn og dykkercertifikat og brugte en del tid på det, før at Harley-klubben tog det meste af tiden. Jeg har også rejst en del primært med min nu 12 årige datter, hvor vi har været bare os to i f.eks. Egypten, Tunesien, Kreta, Tyrkiet, Thailand osv., for at have noget kvalitetstid, når hun synes jeg i perioder har været lidt for meget formand, og knap så meget farmand…

Generalforsamlingen Jeg synes, vi havde en rigtig god Hovedgeneralforsamling, lige med undtagelse af regnskabsgodkendelsen! Det var rigtig skønt, at de indspark og den kritik der kom, var både konstruktiv og positiv. Med hensyn til regnskabsgodkendelsen kontakter hovedkasseren et uvildigt revisionsfirma, der med nye øjne kan gennemgå regnskabet og finde de småfejl, som der i første omgang er blevet overset af såvel bilagskontrollanter, kasserer og revisor. Så alt skulle være klar til den ekstraordinære generalforsamling på Fyn d. 2. juli 2017, hvor jeg håber at der er ligeså flot fremmøde som til den vi lige har afholdt. Jeg synes nemlig også, det var dejligt at se, at der var over 160 deltagere på HGF, de seneste år har der så vidt jeg husker, kun været lige over 100. I forhold til vores samlede medlemstal er der som sådan ingen af tallene, der er prangende, men de sidste 50 stykker fylder nu godt op i salen. Jeg er ligeledes rigtig glad for at mit lovændringsforslag blev vedtaget, faktisk som det eneste af de 9 som var foreslået. § 2. Optagelse. stk.1. H-DCDK kan optage alle, der er fyldt 18 år og er ejer af en Harley-

Davidson motorcykel med V-motor, eller H-D bygget før 1955. Der fremsendes stel- og motornummer ved indmeldelsen. Denne dokumentation kan være kopi af registreringsattest, slutseddel, forsikringsbegæring, eller lign. stk.5. Bor et par på samme adresse og begge opfylder optagelsesbetingelserne, kan den ene blive medlem med nedsat kontingent (Parmedlemskab). Der vil kun blive sendt 1 blad til adressen. Man har hvert sit medlemsnummer. Ændres til § 2. Optagelse. stk.1. H-DCDK kan optage alle, der er fyldt 18 år og enten er ejer eller bruger af en Harley-Davidson motorcykel med V-motor, eller H-D bygget før 1955. Der fremsendes stel- og motornummer ved indmeldelsen. Denne dokumentation skal være kopi af enten registreringsattest, købsbevis, slutseddel eller forsikringsbegæring. Der kan kun optages ét medlem pr. mc med mindre §2. stk. 5 er opfyldt stk.5. Bor et par på samme adresse og den ene opfylder optagelsesbetingelserne, kan den anden blive medlem med nedsat kontingent (Par medlemskab). Der vil kun blive sendt 1 blad til adressen. Man har hvert sit medlemsnummer. Begrundelsen for mit ændringsforslag var at vi til de sidste 2 hovedgeneralforsamlinger har omtalt denne paragraf og det jeg har indsendt er min fortolkning af hvad forsamlingens ønske var sidste og forrige år, blot skrevet sammen i disse ændringer, som indeholder 3 hoveddele. For det første har vi haft nogle ærgerlige sager hvor medlemmer som har været med i mange år, er blevet ekskluderet i forbindelse med at de har skiftet Harley, på den måde at de af den ene eller anden grund ikke kan stå som ejer på deres motorcykel, og derfor altid har stået som bruger. De indsender deres registreringsattest i god tro, med f.eks. konens navn på, hvilket som det var før, ikke gav ret til medlemskab. Vi har efterfølgende haft drøftelsen i


HB og diskuterede her frem og tilbage om H-DCDK er en ejerforening eller brugerforeningen, vi var langt omkring og både forbi formålsparagraffen og det faktum at man jo sagtens kan være med på en leasing aftale. Konklusionen var at størstedelen var enige i den nye formulering. Jeg mener i hvert fald ikke, vi skal begynde at opfordre folk til at omgås reglerne, men tværtimod lave reglerne om, hvis de er uklare, har været fejlfortolket eller at tiden har indhentet dem. Det næste der er ændret er egentlig mest en præcisering af gældende procedure, og en skærpelse af nuværende fortolkning, da der ikke er apostrof over e´et i at eje en Harley, kunne det fortolkes sådan, at man i princippet kunne være 10 indmeldt på den samme cykel. Det tredje og sidste jeg foreslog ændret, var ud fra den debat vi havde sidste år omkring parmedlemmer, der blev jeg i hvert fald klogere på hvad der fra klubbens start har været tiltænkt med begrebet parmedlemmer. Altså et par der bor på samme adresse og hvor bare den ene skal opfylde optagelseskriterierne, kort sagt at man godt kan komme med i klubben som bagsædepassager på sin Mand/kone eller kæreste. Dog kan det, som jeg ser det stadig sagtens lade sig gøre at være parmedlem selvom man har hver sin cykel og bare ikke har brug for 2 H-D journaler. 138 af de 160 fremmødte kunne stemme for dette forslag så det er jo et pænt stykke over de 2/3 dele af stemmerne man skal op på for at ændre love og regler på HGF. Jeg håber at denne ændring vil hjælpe de medlemmer der er kommet i klemme, og samtidig gøre det nemmere for medlemsservice at administrere reglerne, da denne paragraf efter min mening er blevet meget mere klar. Vi skal huske at det er os selv der laver reglerne på HGF, medlemsservice efterlever dem jo bare.

Valget og et nyt team Efter indkomne punkter var det tid til valg af formand og herefter valg af sekretær, jeg er rigtig glad for at både jeg selv og

Peter Rytter blev valgt til de to poster. Jeg tror, vi supplerer hinanden rigtig godt, og selvom vores kompetenceområder på flere måder overlappes, mener jeg også at vi på andre områder er meget forskellige, men sammen opstår der en synergi, hvor vi gør hinanden endnu bedre. Sammen med Henrik og Ib, og resten af HB er jeg sikker på at vi nok skal få en masse dynamik og drive, til at føre H-DCDK videre. Her er i store træk hvad jeg sagde til forsamlingen, om mine visioner og mål for vores klub.

Visioner Jeg håber at de fleste af jer har læst den artikel jeg skrev i H-D journalen omkring jul, hvor jeg bekendtgjorde mit kandidatur til denne post, og redegjorde for de ambitioner jeg har med vores forening. For dem har jeg sådanset stadigvæk, jeg har som bekendt siddet i hovedbestyrelsen i et par år, og jeg ved godt at meget af vores tid går med almindelig drift. Dog har jeg endnu ikke nået en alder eller sindstilstand hvor jeg ikke tror på at vi kan ændre verden, jeg er dog heller ikke så naiv, at jeg ikke godt kan se at de visioner jeg har, er højtragende og ikke sker på engang eller på ét år. Men alligevel synes jeg at det er en forpligtigelse at være ambitiøs, og vi skylder de kræfter som siden 1976 har bygget klubben op til hvad den er i dag, at forsætte spiralen opad, og aldrig stå i stampe. Jeg lover jer at gå ydmygt til opgaven, men med en stålsat vilje på at komme i gang med hvad jeg ser som vores største udfordring lige nu, at gennemsnitsalderen i vores forening stiger potentielt med tiden. Vi er nødt til at gøre vores forening attraktiv for den yngre generation af Harley kørere, hvis vi vil have en klub af samme format om 5-10 eller 20 år.

Mediestrategi Som skolelærer har jeg de seneste år set en tendens der er på vej tilbage, knallerter i cykelskurerne på skolen. Sådan startede mange af jer sikkert også i teenageårene jeres interesse for MC´er og sidenhen Harleyer. Det opsving af nye potentielle

medlemmer, har vi som forening ikke råd til at miste, derfor synes jeg at det er på tide at få en mediestrategi. Hvilket jeg i øvrigt synes går godt i tråd med det nystiftede kommunikationsudvalg, og på den måde blive set og hørt både rundt i distrikterne men også som landsklub, få nedbrudt fordomme og vise hvad vi kan tilbyde. Harley fabrikkerne i Milwaukee har med street-modellen gjort det muligt at komme med på en ny Harley for 100.000 kr. Problemet er dog ligeså meget at vi i Danmark har totalt uigennemsigtige MC kørekortsregler for unge under 24 år, vi bør i samarbejde med andre interesseorganisationer skubbe i retning af og gøre opmærksom på, at få disse regler lempet! Ombygningsregler Ombygningsreglerne er ligeså uigennemskuelige og denne kamp synes jeg også en forening som vores bør tage op. Bl.a. igennem vores medlemskab af Federationen, EU har vidt forskellige regler omkring dette, og igennem Federationen og f.eks. FEMA taler vi på vegne af mange mennesker og nationaliteter. Det glædede mig at læse i Sakkes første nyhedsbrev som sekretær for den europæiske Federation at han deler nogle af disse tanker. I vores formålsparagraf står der følgende: Foreningen HARLEY-DAVIDSON CLUB OF DENMARK (H-DCDK) er stiftet den 23-09-1976, med det formål at samles i fællesskab om, Harley-Davidson, både nationalt og internationalt. Endvidere er formålet med H-DCDK at skabe interesse omkring Harley-Davidson hos andre Harley-Davidson kørere og andre mennesker, samt at varetage medlemmers interesse som trafikanter og forbrugere. Jeg synes det er på tide at udfylde den ambition, der især fremgår i det sidstnævnte. Hvis ikke nu, hvornår? Hvis ikke os, hvem så? Jeg håber på jeres opbakning, og ønsker jer en fantastisk sommer med noget forhåbentlig godt køre vejr. Jonas

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

19


NÆSTFORMANDEN AF HENRIK SØFELDT JØRGENSEN

Forår

S

å kom sæsonen i gang med forhåbentligt masser af godt kørevejr. Der er nu arrangementer og træf de næste mange weekender. H-DCDK har ikke ligget på den lade side. Inden køresæsonen rigtigt gik i gang 1. april har der i marts måned været visionsweekend og nordisk møde. Visionsweekend er et møde, hvor alle de seks bestyrelser i H-DCDK mødes og udveksler erfaringer. Visionsweekenden bruges på konkrete emner, som bestyrelserne selv vælger at arbejde med, og som de arbejder videre med hjemme i distriktet. Emnerne, distrikterne sætter fokus på, er meget forskellige, men kan være alt fra fokus på nye medlemmer, bedre træf til hvordan bestyrelserne arbejder bedre sammen på tværs at distrikterne. Prøv at spørge i dit distrikt, hvilket fokusområder din bestyrelsedistriktet vil lægge særligt vægt på det næste år. Det kunne jo være, at du kunne hjælpe med. Så har der også været afholdt nordisk møde. Denne gang var det vores tur til at stå for arrangementet, og vores kasserer Ib Stejlborg har lagt rigtig mange timer og kræfter i, at

arrangementet kunne falde i hak. Mødet - som er et møde mellem de nordiske lande Sverige, Norge, Finland, Island og Danmark - går ud på, hvordan vi kan skabe relationer landene imellem. Hvordan vi kan få et bedre samarbejde landene imellem til fordel for alle medlemmerne i de nordiske lande. Det er blandt andet på nordisk møde, at Nordic Run bliver aftalt. I år fik vi blandt andet besluttet at lave en fælles træfplakat for alle internationale træf i norden. Og så bliver der pt. arbejdet på en fælles nordisk rejseguide, så man kan blive vejledt lidt i forholdene i de forskellige nordiske lande. Gode overnatningssteder, og hvad og hvem man evt. kan kontakte, hvis uheldet er ude og motorcyklen strejker. Én ting, jeg bliver nød til at tage op endnu en gang, er, at hvis du er forsikret gennem H-DCDK har du mulighed for at få revurdering af din Harley Davidsen. Af de nu over 4000 policer, som er tilknyttet vores forsikringsordning, var der kun en meget lille del, der valgte at få motorcyklen revurderet sidste år. Det er en skam. Det er jo blandt andet derfor, at vi har sådan en fantastisk forsikring. Du betaler

kun den forsikringspolice, som den værdi din motorcykel har, når du får den forsikret. Men tro det eller ej: selvom du har det ottende vidunder stående ude i din garage, så falder den i værdi, og du får kun det udbetalt, som motorcyklen er værd, når skaden sker, og motorcyklen måske bliver totalskadet. Så lad nu være med at snyde dig selv, få din motorcykel revurderet en gang hverandet eller tredje år Når vi nu snakker forsikring, så har vi gennem de sidste mange år haft Peter Hemmingsen som formand for vores forsikringsudvalg. Peter Hemmingsen stopper som formand ved udgangen af april. Peter er den mand, der om nogen har stået for forsikringen. Det er med hans indblik i forsikringsverden, at vi har den forsikring, vi har. Han er en af de bærende kræfter, der har gjort, at vi har sådan en forsikringsordning, som mange foreninger, klubber og vores nordiske broderlande misunder os. Jeg vil gerne på hele hovedbestyrelsen og på hele H-DCDK vegne takke for det fantastiske arbejde, Peter Hemmingsen har udført. Kør forsigtig!

Indkaldelse til ekstraordinær Hovedgeneralforsamling i Distrikt Fyn’s Klubhus Kertemindevejen 38, 5290 Marslev Søndag d. 2. juli 2017 kl. 13.00

Med venlig hilsen Hovedbestyrelsen

Davidson y-

ub Cl

Kun medlemmer der har betalt kontingent for 2017 kan deltage i hovedgeneralforsamlingen.

HUSK! - Medlemskort gældende for 2017 eller kvittering for 2017 indbetalingen.

Har le

Dagsorden iht. Klubbens love: A.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Valg af dirigent. B.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Klubregnskab. C.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Eventuelt.

Den ark m

20

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17


NORDISK PRESIDENTMØDE D AF HOVEDKASSER IB STEJLBORG

er blev afholdt nordisk presidentmøde i Odense sidst i marts. Ledelserne for de nordiske Harleyklubber beundrede smuk kunst, gamle bygninger og lærte noget om H.C. Andersen, som de sikkert ikke var klar over, de manglede. Først og fremmest blev det generelt stagnerende medlemstal i klubberne diskuteret. Mødet handler om at finde indbyrdes nordiske forhold, som man kan hjælpe hinanden med. Medlemstallet er stagnerede generelt i Sverige, Finland og også i Danmark, hvorimod Norge har et direkte faldende medlemstal. Det er et træls problem, der skal arbejdes på, taget de mange nye Harley-Davidson ejere i betragtning. Mængden af ejere af H-D motorcykler stiger jo stadig. Der blev taget forskellige tiltag, som gerne skal vende denne tendens. Blandt andet arbejdes der meget på at få specielt de yngre mennesker med ind i landsklubberne for at sikre, at vi leveres videre til de næste generationer.

Nordic Run Det bliver klubben på Island, der får ansvaret for at kontakte H-D klubben på Færøerne for at høre, om de kunne være interesserede i at deltage i det nordiske samarbejde, et samarbejde der er enighed om at udbygge og styrke. Et af de synlige tegn på, at dette samarbejde er velfungerende og bærer vigtig frugt er Nordic Run. Det blev på mødet givet feedback på Nordic Run 2016. Generelt er det deltagerne, der gennemfører hele løbet, som render med fokus. Der skal fremover sættes mere fokus på de brede deltagere, de mange hundreder, som deltager på kortere dele af turen, har stået for indkvartering, organisering og forplejning, været Road Kaptajn med videre. Det er vigtigt at huske alle deltagere, for Nordic Run er med til at understøtte en skandinavisk fællesskabsfølelse, et bånd hvorigennem vi skaber nordisk fællesskab og personlige venskaber på tværs af de nordiske HD klubber imellem. De nordiske lande er ikke helt enige om, hvordan Nordic Run konceptet skal køres videre. Finland er fortaler for, at Nordic Run kun køres i de fire skandinaviske lande, Danmark, Sverige, Norge og Finland, imens Island meget gerne ser, at øen bliver en attraktion i 2018 med en eksklusiv tur rundt på øen. Fortsættelse følger.

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

21


d n e k e e w s n o i Vis Alle bestyrelsesmedlemmer i distrikterne var visionsweekend lørdag den 11. marts i Fre samlet til dericia.

V

i startede weekenden med at samle op på de opgaver, hvert distrikt havde sat sig for at arbejde med i 2016. Alle distrikter fremlagde hvordan og hvor meget de har arbejdet med deres egne mål. Det var en god start og er med til at holde visionerne fast i det daglige arbejde gennem året. Og en rigtig god måde at samle gamle som nyvalgte om de fælles opgaver og problemstillinger. Mange mål var blevet nået, men der var også en stor erkendelse af, at det tager tid og det er vigtigt at prioritere opgaverne i en travl hverdag. Alle grupper fremlagde deres arbejde og der blev stillet spørgsmål, uddybet og diskuteret på tværs af grupperne. Vi blev enige om at dele alle diskussioner-

22

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

ne ved at lave et grundigt referat som kan ses på hjemmesiderne – se www.hdc.dk. Hvad arbejder vi videre med ude i distrikterne frem til visions­ weekend i 2018 1. Konflikthåndtering; - på den kommende visionsweekend arbejdes der på et indslag omkring dette. 2. Udvikling i distrikterne: Som udgangspunkt er det hele punkt 2 som distrikterne skal hjem og arbejde med, samt ikke mindst, hvordan får vi fat i de gamle medlemmer som vi ikke ser så ofte i klubben. 3. Synlighed: Hvordan gør vi distrikternes arbejde mere synligt.

4. Medinddragelse: Hvordan inddrager vi flere i distrikternes aktiviteter. 5. Motivation af distriktsjournalister: Der arbejdes med hele punktet. Til næste visionsweekend fremlægger hvert distrikt deres arbejde med de fem punkter. En spændende weekend havde nået sin afslutning. Den var fyldt med masser af engagement, diskussionslyst og vilje til at arbejde sammen i distrikterne og for et stærkt H-DCDK. Alle referater fra grupperne kan ses på hjemmesiderne under fanen Om H-DCDK og Om distrikt 1-6.


Billetter kan købes på billetsalg.dk - søg på Harley-Davidson Club of Denmark

Alle træf er åbne for motorcyklister

i -Dav dson ey

Har l

Har l

Den ark m

Harley-Davidson Club of Denmark afholder 7 træf i 2017

ub Cl

ub Cl

i -Dav dson ey

Den ark m

2017

Weekend 2017 fokus Efter et opsamlingsindlæg delte vi os i fem emnegrupper på tværs af de seks distriktsbestyrelser:

Gruppe 1: En visionsweekend er naturligvis også hygge og socialt samvær i pauserne.

Hvordan håndterer vi utilfredse medlemmer, problemer imellem to parter og hvor går grænsen for hvad vi som bestyrelsesmedlemmer skal acceptere?

Gruppe 2:

Hvordan udvikler bestyrelserne samarbejdet med nye medlemmer, således at deres kompetence kan komme distriktet til gode?

Gruppe 3

Hvordan gør vi H-DCDK mere synlige i for eksempel lokalsamfundet, ved andre træf og hos motorcykelforhandlere?

Gruppe 4:

Hvordan får vi fat i og medinddrager medlemmer til alle udvalg i distrikterne?

Gruppe 5:

v og der ble e arbejdet af grupperne. d g la em fr Grupperne iskuteret på tværs gd uddybet o

Hvordan motiverer vi Distriktsjournalisterne til at bringe flere distriktsindlæg i hver af de seks H-D Journalen der udkommer årligt?

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

23


Sven & Ibster klipset sidst i april 2017 på Amager. Foto Joan Larsen

p a l k r e d l u k Et s delse n e k r e n a n e og De to nye æres-medlemmer af HDCDK, Ib Johansen og Sven Hansen, er stolte af og glade for hovedbestyrelsens udnævnelse. Klubben er en stor del af historien om begges liv. AF JØRGEN LAURVIG

24

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

D

et er fantastisk, hvad klubben har udviklet sig til – og det har været en fantastisk rejse at have været med på”, siger Ib Johansen og Sven Hansen nærmest i munden på hinanden. Medlemsnumrene 002 og 004 taler deres eget sprog: De to var med, da otte Harley-Davidson motorcyklister i 1976 stiftede en lille eksklusiv klub, der i dag er verdens næststørste Harley-Davidson klub. De to er mødtes til en herrefrokost på restaurant ”Klubben” på Enghavevej i København. Ingen i køkkenet på Klubben kender begreber som BMI og tænker på kolesterol eller flerumættede fedtsyrer, når de laver højt belagt smørrebrød eller biksemad. Møblerne er tunge og af træ, og nikotinen har bidt sig fast i lofter og lampeskærme som et


Distriktsmøde hos Jørgen Hoff Olsen, Greve Strand i dec. 1978. 0009 Knut og 0004 Sven. Foto Brigitte Yvanès Baiden

minde fra en ikke så fjern fortid, hvor der næsten var rygepligt på værtshuset. Men maden fejler ikke noget, så Ib og Sven ryster gavmildt anekdoter ud af ærmerne til de to tidligere distriktsformænd på Sjælland, Peter Rytter Jensen, der står bag indstillingen af de to til æresmedlemmer, og Henrik S. Jørgensen den nuværende Vicepresident i H-DCDK.

“Nyudnævnte æresmedlemmer af Harley-Davidson Club of Denmark“ Indstilling 2121 PETER RYTTER JENSEN, NYVALGT SEKRETÆR I H-DCDK

At være medstifter af en så stor forening som H-DCDK er blevet, er i min optik noget ganske særligt, det er noget man både kan og bør være rigtigt stolt af. Der var nok ikke én eneste af de stiftende personer, der havde forestillet sig at deres beslutning om at lave en klub for HarleyDavidson ejere, senere skulle udvikle sig til at blive verdens anden største Harley-Davidson klub. At fire af disse personer stadig den dag i dag er medlemmer og aktive i klubben, bekræfter blot deres store engagement i H-DCDK. Alle medstiftere af klubben opfylder efter min mening begrebet om æresmedlemmer ved på særlig vis at have fremmet klubbens navn og interesser, og derfor burde alle medstiftere udnævnes til æresmedlemmer. Det er i dag kun Knut, Brigitte, Sven og Ib der stadig er medlemmer af klubben, Knut og Brigitte blev allerede tilbage i 1995 udnævnt som æresmedlemmer for det enorme stykke arbejde de har lagt i klubben. På ovenstående baggrund indstillede undertegnede Ib Johansen og Sven Hansen til æresmedlemmer til Hovedbestyrelsen, der bakkede op om indstillingen. Vores love og regler beskriver betingelserne for æresmedlemmer således: Hovedbestyrelsen kan efter indstilling udnævne, optage eller ekskludere æresmedlemmer. Ved æresmedlemmer forstås personer som på særlig vis har fremmet klubbens navn eller interesser.

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

25


Det første

møde ...

J

eg havde en seddel med til stiftelsesmødet på 30-35 navne på folk, der var interesseret i at blive medlem af en klub for Harley-Davidson i Danmark,” fortæller Ib. Der var fem mødt frem til den stiftende generalforsamling ud over Ib og Sven: Pelle Søeborg, der arrangerede det stiftende møde og blev første formand med nummer 001, Peter Hansen ”P.H.”, 003, Jan Kock 005, Brigitte Yvanès 008 og Jørgen Hoff Olsen 026. ”Hvis ikke det havde været pisseregnvejr, den aften vi mødtes, ville Knut også være kommet – men han har aldrig haft bil, kun motorcykel,” siger Sven om H-DCDK’s medstifter og mangeårige formand, Knut ”Valnød” Staubo Langmack, der fik medlemsnummer 009. Numrene 006 og 007 gik til to medlemmer i Jylland, Mogens Jensen og Peter Anker-

stjerne. Jørgen Hoff var ikke helt enig i nogle detaljer ved grundlæggelsen, og meldte sig først ind lidt senere. Til gengæld blev hans gård I Kildebrønde de første år det naturlige samlingssted for klubben - blandt andet fordi Ib flyttede ind til leje. ”Vi var jo kun en 50-70 stykker de første år, så alle kendte alle,” husker Sven.

Inspiration fra den svenske klub

Sven havde allerede i 1969 købt sin første WLC af en skolelærer i Svogerslev for den formidable sum af 3.600 kroner – og det var en slags penge den gang: ”Jeg var i lære og fik 400 kr. om måneden,” fortæller Sven, og fortsætter: ”Allerede i 1972 blev det til en ny Sportster, Røver-Axel havde haft stående over et år i kælderen, der var stadig beskyttelsesplastik på. Senere fik jeg andre, blandt andet en Servicar, jeg var rigtig glad for.” I dag kører Sven på en Electra Glide fra 1974, mens Ib kører på Sportster, hvilket har ført til øgenavnet ”Ibster”. Hårpragten på hr. Johansen anno 2017 passer ikke længere til det gamle øgenavn ”Krølle-Ib”. De første år mødtes motorcyklisterne fra Holte og Lyngby ved Vejle Sø, og

Her er det Krølle Ib med daværende kæreste og nederst er det 0172 Ulrich B. Nielsen, 0086 Niels Bull og 0002 Ib Johansen. Foto Brigitte Yvanès Baiden

her stødte Sven blandt andre på Knut. Sammen med andre entusiaster stiftede de 2. februar 1972 motorcykelklubben 222, der fik til huse på en gård, Ballerup kommune stillede til rådighed. I dag bor Ol’timers Mc på gården, og der går en lige linje tilbage til 222, via Ballerup Motor Klub og 666. ”Vi var flere, der var begyndt at køre til træf i den svenske Harley-klub og mange var blevet medlemmer. På et tidspunkt spurgte vi svenskerne, om ikke vi kunne få en dansk afdeling, men de syntes vi skulle lave vores egen klub. Men jeg har altid beholdt mit medlemsskab hos svenskerne,” fortæller Sven. I 1974 købte Ib en gul Panhead chopper efter svensk forbillede med en forgaffel der holdt inde i nabokommunen, når han parkerede cyklen – som PH havde bygget. ”Den kostede 25.000 kr. Dengang var det mange penge for en motorcykel, en splinterny Honda 750 kostede 20.000. I 1975 blev jeg medlem af 222. Jeg var kun 19 år, og vi begyndte at tale om at

“Dengang var det en livsstil. I dag kan du købe hele stilen hos Cap’s – uden at leve den” 26

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17


lave en klub for folk, der kun kørte Harley. I 222 kørte folk på alle mulige mærker,” forklarer Ib. De unge Harley-folk havde faktisk forsøgt at blive medlem af den allerede eksisterende ”Harley-Davidson Klub af 1930”. ”Men da Poul Holm (legendarisk H-D mekaniker i København) så min motorcykel næste råbte han: ”du har ødelagt den!”, fortæller Ib. ”Og selv om jeg købte masser af stumper hos Røver-Axel, ville han ikke stille for mig. Og man skulle bruge en stiller for at blive medlem af den gamle klub.” Derfor blev H-DCDK en nødvendighed – og en realitet. Alle var med

De to mærker forskellen på de første spæde år som en lille sluttet kreds og den store forening i dag: ”Træf dengang var noget helt andet. Vi havde kun en bar mark, så vi måtte grave latriner og stille telte op, hvor der var plads,” siger Ib og fortsætter: ”Alle deltog i det praktiske med at få træffet op at stå, og man behøvede ikke bede folk om det. Man kan sige, at dengang rakte folk hænderne frem for at bruge dem – i dag rækker folk hænderne frem for at få noget. Træffene dengang kostede 100 kr., i dag koster de 150 kr. Alligevel forventer folk en høj standard på pladsen. Og vil kun betale en ti’er for en øl,” siger Ib – og Sven giver ham ret: ”Vi behøvede ikke at bede folk om at gøre noget, når vi mødtes. Alle deltog af sig selv. Men i sidste ende handlede det om at drikke en helvedes masse og holde fester.” ”Dengang var det en livsstil. I dag kan du købe hele stilen hos Cap’s – uden at leve den,” mener Sven. Og Ib tilføjer: ”Jeg var kun 19 år, så jeg var der med det samme, hver gang nogen talte om at køre til træf og drikke sig fuld. Jeg kan huske, at flere af mine kammerater havde forældre, der var omkring de 40, og jeg tænkte, at de var så gamle, at det var tid til at lægge dem i kassen og slå søm i. Jeg havde ikke forestillet mig, at det skulle fortsætte i så mange år,” siger medlem nr. 002. Men ingen af de to tror, at ånden fra de unge år kan genskabes: ”Folk har en anden idé om, hvad loyalitet er. Dengang var det utænkeligt, at man blev hjemme fra et træf. Vi kørte til alt, både herhjemme og i det sydlige Sverige. For der var

ikke så mange tilbud,” forklarer Ib. ”Klubben er blevet så stor, nærmest en slags FDM for Harley-folk, så mange slutter sig sammen i små ”fem-mands klubber” på kryds og tværs,” supplerer Sven. ”Dengang blev vi længe det samme sted – vi var begge med i 222 i mange år.” Men de to veteraner ser også klare forbedringer. Stadig aktive – på hver sin måde

Sven var klubbens første redaktør af det spritduplikerede tidsskrift ”Harley News”, der senere skiftede navn til HD-Journalen – og nu H-D Journalen efter bindestregen blev flyttet. Siden blev han også den første bestyrer af klubshoppen. Sven kørte til stort set alle træf frem til 1986. I 1987 rykkede han først til Australien og siden til Grønland for at arbejde. Hjemme igen i Danmark blev Sven alvorligt syg. Men det lykkedes ham at bekæmpe leukæmien og komme på fode igen: ”Men siden den gang har jeg taget det mere med ro, og nu er jeg folkepensionist. Jeg håber dog at kunne komme til at køre til lidt træf i år,” siger Sven. Ib var også blandt klubbladets første redaktører, men var et par år ude af klubben, før han begyndte at køre igen. Ibs kone Joan begyndte også at køre Sportster for nogle år siden: ”Men hun følte efter en sæson, at hun ikke rigtig kendte nogen, når vi var rundt i miljøet. Så jeg foreslog hende, at vi kørte ned i kaffehuset på Sjælland, så hun selv kunne lære nogle folk at kende. Det endte med, at hun stillede op til kassererposten. Og så var jeg pludselig også nede i kaffehuset hele tiden. Da Joan så holdt som kasserer, manglede der én i bestyrelsen – og så trådte jeg ind i bestyrelsen. Jeg regnede med, at det kun skulle vare ét år – men så ville Peter Rytter trække sig fra formandsposten. Da en enig distriktsbestyrelse opfordrede mig til at stille op til distriktsformandsposten følte jeg, at rebet strammede om den ene fod,” fortæller Ib. ”Jeg håber, at jeg kan være med til at få flere af de ”gamle” medlemmer til at møde op i klubben. Vi er næsten 2.500

medlemmer på Sjælland, så det ville være rart, hvis vi kunne få bare 1.000 af dem til at møde op en gang i mellem.” Stolte og glade

”Klubben er min historie. Det handler om et langt liv med venner, nogle jeg ikke har set i årtier, der pludselig dukker op igen i klubben. Gamle venskaber, der har holdt hen over årene, ” siger Ib. Begge er meget stolte over æresmedlemskabet: ”Det er en anerkendelse og et skulderklap,” siger Sven. ”Vi havde jo ikke forestillet os, at klubben kunne vokse sig så stor. Det var umuligt at tro dengang.” Ib bryder ind: ”Jeg er i virkeligheden mest glad for, at Sven er blevet æresmedlem. Det er svært for andre at forestille sig, at en kontingent på 500 kr. om året kan være en byrde – men det kan det altså, når man lever af en folkepension. Så med æresmedlemskabet har vi sikret, at Sven bliver i klubben,” siger Ib, og fortsætter: ”Det handler ikke om at komme i rampelyset. Det er lige meget, det er ingen skam at være den evige to’er,” griner medlem nummer 002.

0004 Sven på campingpladsen til HD-træf på Gotland 19-21. juni 1981. Foto Brigitte Yvanès Baiden

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

27


öhlins ROAD & TRACK til H-D VERDENS BEDST AFJEDRING Ôhlins laver verdens bedste affjedring og fåes nu til HARLEY-DAVIDSON MOTORCYKLER. Priser på forgaffel kit fra:

kr. 6.000,-

Priser på bagdæmper fra :

kr. 4.800,- til 11.700,Køb gennem din lokale forhandler eller direkte hos F.I.Motorcykler, Pedersborg torv 13, 4180 Sorø

57 83 33 48

Pederborg Torv 13, 4180 Sorø www.fimotorcykler.dk

28

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17


Freedom to Ride Made possible by QBE Du kan nyde turen endnu mere, når du ved, at din Harley er forsikret hos QBE: ét af verdens ledende forsikringsselskaber i samarbejde med Lloyd’s 1886.

medarbejdere og med det eksklusive samarbejde med Harley- Davidson Club of Denmark, er vi klædt på til at tilbyde dig den forsikring, du har brug for.

På kontoret i København har vi sammensat et professionelt team af erfarne

Kontakt os for at høre mere. motor@dk.qbe.com

QBE Insurance Vester Farimagsgade 7 1606 København V Tlf: 33 45 03 00 www.qbe.dk QBE har tilbudt forsikring i mere end 125 år. Vi har kontorer i over 40 lande og en financiel styrke, du kan stole på. M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

29


Referat af hovedgeneralforsamling Afholdt i Distrikt 2, Fyn Distrikt 2 Fyn afholdt hovedgeneralforsamling søndag den 23. april 2017 Fremmødte: 162 medlemmer ved mødestart. REFERENT: HB-SEKRETÆR JØRGEN JØRGENSEN

Distrikt 1 49 medlemmer. Distrikt 2 61 medlemmer. Distrikt 3 14 medlemmer. Distrikt 4 17 medlemmer. Distrikt 5 20 medlemmer. Distrikt 6 4 medlemmer. Distrikt 0 2 medlemmer. (udlandet) 160 efter pausen.

Formand for distrikt 2, Niels Fjerbæk bød forsamlingen velkommen. Herefter en præsentationsrunde af hovedbestyrelsens medlemmer. Pkt. A. Valg af dirigent mv. Dirigent: David Poorhamidi Stemmetællere: Sanne Stengaard samt Jan Schoubo. Dirigenten konstaterede at HGF var ­rettidig indkaldt. Pkt. B. Bestyrelsens beretning. Formand, Anders Hansen fremlagde ­hovedbestyrelsens beretning:

1 minut stilhed for de medlemmer som er gået bort. 2016 for Harley-Davidson Club of Denmark, var et år med mange store udfordringer og selvfølgelig mange gode oplevelser. Fra nytår var det Sanne som stod for medlemsservice, Hun har stadigvæk hjælp fra Helena, i forbindelse med sygdom eller ferie. Vores Hovedkasserer Ib afholdt kassererens dag i januar, for at Distriktskassererne er så godt klædt på som muligt til at varetage opgaven, samtidig for at få belyst evt. problemer inden de skulle

Fra vestre Søren Andresen Næstformand Fyn, Ib Johansen Formand Sjælland, Claus B. Andersen Formand Nord, Peter Rytter nyvalgt HB sekretær, Flemming Nørgaard Næstformand Nord, Pia Ellebirke Næstformand Sjælland, Sebastian Delcomyn Gren-Hansen Formand Bornholm, Kristian Michaelsen Formand Syd, Ib Stejlborg Hovedkasser, Michael Sørensen Næstformand Bornholm, Niller Fjerbæk Formand Fyn, Næsten skjult er det Hans Haaning Næstformand Midt, Jonas Hjort nyvalg President for H-DCDK, og på fløjen Henrik Søfeldt Jørgensen klubbens Vice-President.

30

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17


Klubbens tidligere mangeårige president Michael Stanley ”Skovhugger” Christiansen havde en del bemærkninger til den siddende Hovedbestyrelses beretning.

fremlægge regnskaberne for Distriktsgeneralforsamlingerne i februar. Kasserermøderne skal også ses som en hjælp til distriktskassererne, forstået på den måde, at man kan søge og få hjælp hos hinanden i løbet af året. Distriktsgeneralforsamlingerne er jo ikke kun valg til Distriktet, men også valg til en plads i Hovedbestyrelsen, når der vælges formand og næstformand. Da det var lige år var det næstformand og Kasserer der var på valg. Der blev skiftet lidt ud i bestyrelserne og på Sjælland blev Pia Ellebirke valgt som næstformand og dermed som medlem af Hovedbestyrelsen, ligeledes på Sjælland blev der valgt ny Kasserer som blev Erla Sævarsdottier. Der kom ny kasserer på Bornholm hvor Marianne Dam blev valgt, på Fyn blev Kenneth Overvad kasserer, i Nord er det Jørgen von der Masse der overtog kasserer posten. Visionsweekend. Den blev afholdt sidst i februar for alle i Distriktsbestyrelserne. Bestyrelserne havde fået opgaver for hjemmefra, for at vi var sikker på at alle var godt forberedt til en god dialog om de udvalgte emner. Hvordan kan man øge samarbejdet om f.eks. medlemshåndtering distrikterne imellem? Hvordan kan vi modtage de nye medlemmer endnu bedre?

Hvordan fastholder vi ”gamle” medlemmer? Hvordan får vi fat i, eller gør det attraktivt for inaktive/passive medlemmer, som vi ikke ser i distriktet? Hvordan sikrer vi også at appellere til den nye/yngre generation af Harley kørere? Gennemsnitsalderen er relativ høj. Det var disse emner der blev arbejdet med og der kom rigtig mange bud på, hvad der kunne gøres bedre i fremtiden. Hvis der er nogen fra distrikterne, der vil fortælle lidt om hvad de har gjort kommer det ind her. Det koster altid, at holde fx Visionsweekend, men når vi er en så stor organisation som H-DCDK er i dag, så kræver det også at vi som organisation, har fælles mål og visioner for hvordan og hvorledes at H-DCDK skal fungere som organisation, både internt og eksternt. Arbejdsopgaverne i de enkelte distrikter, er mange og tidskrævende og visionsweekenden bliver blandt andet, også brugt til udveksling af gode ideer, samarbejde, aftaler om fælles indkøb, men ikke mindst, så bruges visionsweekenden til, at vi selv med vores distrikts forskelligheder, fremstår som et samlet H-DCDK. Nordisk møde De nordiske lande mødes en gang om året med følgende formål.

At udbygge samarbejdet mellem de nordiske lande. At få drøftet holdninger, forventninger til samarbejdet når de nordiske lande er til Præsidentmøde i Federationen af Harley-Davidson Club i Europa. At skabe og udbygge de sociale kontakter mellem de nordiske lande. Sæsonstart Der var sæsonstart i april, hvor der var mange som valgte Hovedgeneral­ forsamlingen i Fredericia som den ­første tur i år. Der var også mange som valgte at bruge tilbuddet fra forhandlerne, om åbent hus som den første længere tur, hvor H-DCDK var rigtig godt repræsenteret alle steder, dette er selvfølgelig med til at styrke vores gode samarbejde med forhandlerne, så fortsæt med at møde op når de kalder til samling. Ligeledes var der Bakkens åbning, ­Joboland på Bornholm og Egeskov på Fyn hvor Harleyen blev brugt til at ­mødes med ligesindede. Hovedgeneralforsamlingen i ­Fredericia 3. april blev besøgt af 105 medlemmer, som nok er nogenlunde i det samme leje som foregående år. Der var kritik fra nogle medlemmer, som ikke syntes at vi valgte de rigtige

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

31


Fra venstre afgående President Anders Hansen (2013-2017) og afgående HB sekretær Jørgen Jørgensen (2003-2017). Der blev uddelt mindegave og klapsalver.

beslutninger om bla. hvem der kunne deltage i Jubilæumslotteriet, hvor vi havde valgt at man skulle møde op til mindst et træf, for at få et Jubilæumslod, dette for at tilgodese den gamle dyd det var at køre på træf, som var en rigtig stor ting i klubbens begyndelse og i rigtig mange år frem. Vi håbede at vi kunne lokke lidt flere til at deltage i vores 7. træf, med positiv resultat. Hovedbestyrelsen modtager i løbet af året mange inputs fra H-DCDKs medlemmer, nogle er positive og andre går i retning af, at man ønsker tingene gjort på en anden måde. Hovedbestyrelsen tager enhver henvendelse seriøst og da ikke alle henvendelser kommer lige op til et hovedbestyrelsesmøde, så kan der godt gå lidt tid inden svaret sendes tilbage, da hovedbestyrelsen ved hver henvendelse ønsker, at høre formand og næstformands i hvert distrikts holdning til henvendelsen. Vi tog selvfølgelig kritikken til os og diskuterede de forskellige kritikpunkter igen, men valgte at holde ved det der var besluttet. Under valg til næstformand, stillede Henrik Søfeldt op som eneste kandidat og blev valgt. Under kasserervalg, blev Ib genvalgt til posten uden modkandidat. Dette var lidt fra sidste års Hovedgeneralforsamling. Vi har efterfølgende fået kritik af, at vi ikke fik meldt ud at det ville koste det samme, at komme ind til alle årets træf også forårstræffet, som kun var et endags arrangement. Beslutningen blev taget ud fra at det skulle koste det samme at deltage i jubilæumslotteriet, nemlig indgangen på 150 kr. Dette var selvfølgelig svært at lave om på når forårstræffet var overstået. Der var også efterfølgende været kritik af vores beslutningsreferater, at de ikke var fyldestgørende nok. Her har

32

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

Jørgen været inde og rette op på. Der vil frem over blive tjekket op på, at alle beslutninger kan læses i beslutningsreferatet fra HB på hjemmesiden.

Super Rally 2016 Super Rally i Spanien var ikke den store positive oplevelse, som vi alle havde forventet da vi kørte der ned. Der var alt for meget der kunne have været gjort meget bedre, selvfølgelig kunne de ikke gøre noget ved vejret, som vi nok alle havde troet ville være i top. Jeg ved at det trods alt, var en tur som mange af os ikke ville have undværet pga. de oplevelser der følger med sådan en rejse på flere tusinde km. Nordic Run 2016 Arrangementet var lidt anderledes end i 2012 & 2014, mest fordi Hoved-

bestyrelsen i H-DCDK, havde besluttet sig for at H-DCDK ikke ville lade H-D Journalens redaktør deltage på Nordic Run og samtidig med at den daglige hjemmesideopdatering i perioden, hvor Nordic Run blev afviklet, også var sat på stand-by. Årsagen til disse beslutninger, skyldes ganske enkelt H-DCDK ønskede, at udgifter til disse to tiltag skulle deles ligeligt mellem deltagerlandene og de andre nordiske lande syntes det var for dyrt og ville ikke være med til at betale. Nordic Run startede med Harley-­ Davidson Owners Club Norway 30. års Jubilæumsrally i weekend 24. – 26. June. Mandag den 27. juni var 56 Bikere klar til start fra Tretten kro & hotel, hvor turen gik af de skønneste veje, med fantastiske udsigter til Kristiansand, hvor færgen fragtede os til Jylland, hvor Distrikt Nord tog vel imod, samtidig med de havde sørget for gode overnatnings­muligheder.


Distrikt Midt og Syd havde på deres del af ruten, indlagt fine pit-stop og et fint stjerneskud, var der ingen som var utilfredse med. Sidst på dagen ankom Nordic Run til Distrikt Fyn, deltagerne var dog godt trætte da de havde kørt noget over 500 km. denne dag, men Fyns gode aftensmad gjorde lykke. Dagen efter gik det til Distrikt Sjælland, hvor der var hviledag med besøg i København. Turen gennem Sverige bød på gode pit-stop hos Harley forhandlere, som var parate med sandwich og prøveture bl.a. på Hoss Boss. Vejen til Finland gik over Ålandsøerne, som får de bedste anbefalinger med på vejen (ikke kun fordi de taler svensk, men også fordi de er en fantastisk oplevelse). Nordic Run sluttede i Finland den 13. Juli på Alaveteli Camping, hvor H-DC Finlands 36th INTERNATIONAL RALLY blev afholdt 14. til 17. juli. Nordic Run 2016 var en rigtig våd fornøjelse, men dette til trods var der alligevel 19 som kørte hele turen. Træf og arrangementer i Distrikterne, der har også sidste år været gjort et stort arbejde i distrikterne for at glæde vores medlemmer, der har været et utal af fællesture, klubaftner med forskellige temaer bl.a. madaftner hvor medlemmer kunne komme og spise for små penge. Lokale stumpmarkeder i klubhusene og sidst på året julefrokoster og julehygge med banko og gløgg Der var træf i alle distrikterne Stor tak til distriktsbestyrelserne og deres respektive udvalg, med at få alle disse arrangementer op at stå. Der var to distriktsformænd som valgte at stoppe i utide pga. uenighed i bestyrelsen, det var i Midt og Syd 40 års Jubilæum i H-DCDK Der blev lagt rigtig meget tid og kræfter i at arrangere vores Jubilæum. Der blev oprettet et jubilæumsudvalg bestående af Hovedbestyrelses medlemmer til at arrangere jubilæet ét og vi synes at det blev et rigtig godt resultat. Vi var blevet enige om at holde en stor fest for vores medlemmer, der skulle være en egenbetaling på festen der svarede til indgangsprisen på vores træf. For de 150 kr. plus gebyr på

billetterne som var under 10 kr. fik medlemmet: en T-Shirt til de første 700 som købte billet, stor buffet, ølkort og underholdning. Dagen startede med åbent hus på parkeringspladsen udfor Idrætscenteret, hvor vi udstillede Jubilæumscyklen som Costom Cycle havde renoveret som hovedpræmie til aftenens lodtrækning. Forhandlerne var der med demo-cykler, så der var mulighed for en prøvetur på de nye 2017 modeller. Klubshoppen havde en masse tøj med og solgte ud, med selvfølgelig 40% rabat og fik solgt godt ud i det medbragte. BV. Eller Streethogs havde også taget en stand med for at glæde gæsterne med gode tilbud. Vi havde hyret en træskærer til at lave en Jubilæumsørn med vores logo på, som nu kan ses i vores museum. Distrikt 2 havde fået noget øl foræret, som var ved at løbe ud på datoen, disse blev delt ud til tørstige sjæle og smagte herligt. Robin havde fundet nogle gamle effekter fra Klubbens ungdom som kunne ses inde i forhallen. Vi havde et forrygende godt vejr hele dagen og jeg syntes det var rigtig godt besøgt. Indgangen til festen blev åbnet tidligt, for at undgå kø og medlemmerne kunne gå ind og få udleveret deres T-shirt. Spisningen gik rigtig fint og der var stor ros til maden. Vi havde valgt at have en konferencier på til at fortælle hvordan det hele skulle foregå, det var et dårligt valg, der var ingen der kunne forstå hvad han sagde. Vi havde fået en masse sponsor-præmier som blev delt ud til vores medlemmer, der var så mange at vi var nød til at samle dem i pakker for det ikke skulle tage hele aftenen, men også dette gik godt. Hovedpræmien på lotteriet blev trukket på scenen, hvor alle lodderne blev hældt ud på gulvet og loddet der blev trukket ud var Janne Gøtjes, hun var desværre blevet lidt overtræt og var gået i seng, så det var hendes mand Lars som modtog nøglerne til den flotte 1976 Shovelhead. Han så rigtig glad ud og senere på natten var Janne oppe igen så vi kunne sige tillykke til vinderen.

Der var rigtig mange flotte indslag i løbet af aftenen, bl.a. at give medlems nr. 0004 Sven Hansen hans 40 års jubilæumsnål. Dette var en kort gennemgang af et kæmpe stykke arbejde fra en lille skare og der skal lyde en stor tak til jer der gjorde den fantastiske dag muligt. Selvfølgelig også en kæmpe tak til de firmaer som sponsorerede gaver til festen og hermed til vores medlemmer. Præsidentmøde Tjekkiet Vi valgte sidste år at tage tre ekstra personer fra Hovedbestyrelsen med til Tjekkiet, som havde til opgave at promovere H-DCDK og vores træf, og de gjorde et fantastisk arbejde for at lokke nogle flere fra udlandet til at besøge vores træf, så det bliver spændende at se om der så også dukker nogen op her i 2017. Selve Præsident mødet lørdag gik meget på at tale om Super Rally og selvfølgelig også valg af den nye sekretær som blev Sakke, der er Præsident for den finske Harley klub. Sakke vil lægge meget af sit arbejde på at få kvaliteten på Super Rally op igen. Han mener at kvaliteten har været dalende over de sidste år og hvis man forsat vil have medlemmerne til at vælge Super Rally, skal kvaliteten op igen. Super Rally blev lagt fast for de næste mange år; 2018 Polen, 2019 Finland, 2020 Sverige og 2021 Irland som igen har fået en dialog i gang med regeringen derovre, som gerne vil have at de afholder et arrangement nu. Der har været fire åbne breve til hoved­ bestyrelsen, som medlemmer gerne ville have bragt i bladet, det har vi i Hovedbestyrelsen ikke efterkommet. Dels fordi H-D Journalen er vores ansigt udadtil og i HB mener vi ikke det vil gavne noget, at kritik bliver lagt offentlig frem for vores sponsorer, forhandlere og kommende medlemmer, nu hvor H-D Journalen ligger offentligt tilgængeligt på hjemmesiden. HB mener, at saglig kritik er godt for en forening som H-DCDK, men vi mener ikke at H-D Jorunalen er det rigtige sted at gøre det.

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

33


Vi har selvfølgelig svaret medlemmerne på deres spørgsmål og kritik og selvfølgelig ændret på nogle af de ting der blev nævnt, for selvfølgelig vil vi overholde hvad der står i love og regler, og i hovedbestyrelsesbeslutninger. Det har nu ikke været kutyme de sidste mange år at der har været bragt læserbreve i H-D Journalen, det sidste der minder om et læserbrev, er en artikel i november 2012 hvor der er to som stiller spørgsmål til Ibs Jernrøv, om den kunne køres inden for lovens rammer. Det næste jeg finder er sagen om en eksklusion i marts 2011 og sagen om én dansk Harley Klub der søgte optagelse i Federationen. Vi har talt om at der kan åbnes, en lukket online digital løsning, for medlemmerne på hjemmesiden, hvor breve og meninger kunne blive lagt op og besvaret. Afsluttende bemærkning. H-DCDK er en demokratisk forening, hvor alle som opfylder optagelsesbetingelserne kan blive medlem. I den forbindelse skal det også nævnes, at distriktsbestyrelser og hovedbestyrelsen består af frivillige som ud over deres almindelige arbejde, gerne vil gøre en indsats for H-DCDK. Der stilles kun et enkelt krav om minimum 12 måneders medlemskab af H-DCDK, hvis du ønsker at blive valgt til en af de lidt mere krævende poster, såsom Formand, Næstformand, Sekretær eller Kasserer. Hovedbestyrelsen er 100 % enige om at de nuværende optagelsesbetingelser er de rigtige, selv om nogen måske, nogen gange kunne ønske sig, at de folkevalgte også havde valgt en bacheloruddannelse i dansk sprog, en akademiuddannelse i kommunikation og formidling, finansøkonomi, ressourcestyring eller it og computerteknologi. Men vi er desværre kun bikere som prøver at gøre en indsats i H-DCDK og derfor håber vi at I kan leve med vores smuttere som kommer henad vejen. Hermed overgiver vi bestyrelsens ­beretning til forsamlingen. Spørgsmål fra salen: 1. Michael, Dist.5, - var en af de som havde skrevet et brev til HB og havde bl.a. spurgt ind til sagen omkring at

34

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

Anders, HB formand havde fået fratagelse sine beføjelser, dette var en misforståelse da det drejede sig om at Anders skulle ”tænk, tast, tal” før han svarede på evt. henvendelser som det var sket vedr. den tidligere næstformand Jan Smeds afgang. Vedr. ”fri bar” var dette indenfor de rammer der var udstukket til de enkelte distrikters, det var kun i Distrikt 1 at man havde valgt denne løsning den ene aften. Vedr. beslutningen om ikke at lade vores redaktør og webmaster deltage i Nordic Run var dette begrundet i at de andre nordiske lande ikke ville betales deres del af kagen og H-DCDK derved skulle dække hele omkostningen hvilket HB ikke var interesseret i. Savnede generelt mere info omkring HB beslutninger på nettet dette vil HB og distrikterne følge op på fremover. Ellers ingen spørgsmål. HGF tilsluttede sig herefter ­HB-beretningen. Pkt. C. Klubregnskab. Hovedkassereren præsenterede og gennemgik regnskabet for 2016. Bl.a. startede han med at redegøre for de spørgsmål fra salen sidste år angående forsikringskontoen, da man var kommet ”skævt” ind i året mod en overgang ved en årsafslutning. Spørgsmål fra salen: 1. Dorte, Dist.2, - museum står 2 steder ?, - Ib, det er specificeret ud i bilag 1, men kan godt se der er en fejl. 2. Gerhard Dist.2, - beløbet vedr. Vurderingerne ?, - Ib, forsikringsrådgiverne sender folkene ud til de cykler som skal vurderes samt at det er til ”driften” af vurderingsfolkene kontorhold. De hjælpemidler som man får udleveret vil gå videre til den. 3. Jan Dist.4, - forsikringsudvalgskontoen er det kun indtægter ?, - Ib det er kun indtægter. 4. Gitte Dist.2, - jubi, overnatning på hotellet ?, - Ib, der har været afholdt et HB-møde derfor er beløbet fremkommet. 5. Jan Dist.2, - udgiften til vurderingen, kunne den ikke ligges over til ”kun-

den”, - Ib, har kun modtaget bilagene og har ikke noget med selve vurderingen af gøre, det bliver afregnet til H-DCDK den anden vej rundt. 6. Lykke Dist.2, - hvis der er punkter til/i regnskabet der ikke stemmer kan man så fortsætte? 7. Knut Dist.1, - prisen på en Shovelhead ?, - synes at det var for dyrt. Og til spørgsmålet omkring fortsættelse, så kan man godt godkende regnskabet, når & hvis tastefejlen bliver belyst, såfremt at HGF vil godkende dette. 8. Jan Dist.4, - vedr. forsikringskontoen synes at nogle posteringer skulle være posteret andre steder, - Ib, på det gamle forsikringsregnskab har man tidligere betalt nogle af udgifterne her for H-DCDK. 9. Peter Dist.1, - Giver Knut ret i at jf. der er posterings/tastefejl i regnskabet så kan man godt godkende regnskabet såfremt at man finder frem til fejlen og hvorfor posteringen står som den gør. 10. Peter, Dist.2, - synes at medlemskort udgiften er for stor, - Ib HB er opmærksom på dette og vil kigge ind i det fremover. 11. Jørn Dist.1, - Vedr. HB-møder er det korrekt at udgifterne er som de er beskrevet, - Ib, det er korrekt at det foreligger et HB-møde under jubilæumskontoen da dette blev afholdt i forbindelse med dette arrangement. 12. Kristian Dist.2, - synes at der mangler nogle kr. (3-4) på sammenlægningen af de enkelte konti når man regner efter i kolonerne, -Ib, kan ikke svare for om regnskabs programmet har en fejl. Ib, - efter en gennemgang af bilag 1 har man fundet fejlen, - vedr. forsikringskontoen er der også sneget sig en fejl ind, - Regnskabet vil blive gennemgået sammen med en revisor, og derefter bliver der indkaldt til en ekstraordinær HGF med kun dette emne. 13. Knut, - synes at det godt kan godkendes med de ændringer der vil blive rettet. 14. Lotto Dist.1, - gi’r Knut ret, fejlen er ikke ”stor” nok til en ekstraordinær HGF. 15. Jan, Dist.4, - efter gennemgang så


Afstemningen om årsregnskabet for 2016 kunne ikke skabe et flertal. Den 2. juli afholdes der derfor igen en hovedgeneralforsamling på Fyn med kun årsregnskabet på mødets dagsorden.

s­ ynes han at det kræver en ekstra­ ordinær HGF da man ikke ved hvilket tal der fremgår af regnskabet. 16. Tommy Dist.5, - synes at der er for store mangler til at godkende. 17. Pernille Dist.3, - hvis man har haft en revisor gennemgang som har underskrevet Så synes at det skal godkendes. 18. M  utte Dist.4, - forklarede sin del i regnskabet. Efter diskussion omkring afstemning eller ej vedr. godkendelse ved afstemning blev det vedtaget at der indkaldes til en ekstraordinær HGF hvor kun dette emne er på dagsorden. Regnskabet blev herved ikke godkendt. Pkt. D. Udvalgsberetninger. 1. HD-Journalen, Chresten K. Torp. Bladet udkom seks gange til tiden i 2016, mange indlæg fra medlemmerne og journalisterne og synes at bladet har en god udvikling. Obs på at medlemsbladet er noget konkret man får tilbage for sit medlemskabsbeløb. 2. Arkiv/museet, Robin Harboe. 2016, - den første del af 2016 skete der ikke så meget, i forbindelse med Jubilæet måtte han så tage en del effekter med til denne event. Har så efterfølgende ”renoveret” lidt på udstillingen og lavet en aftalt med webmasteren om at lægge videoklip ud på hjemmesiden. Igen, hvis der er nogen der vil af med nogle effekter så ring og få lavet en aftale.

3. Forsikring, HB næstformand Henrik S. Jørgensen. Generelt. Pt. er der lige omkring 4000 policer. Der er for året 2016 indsendt samlet 651 stk. begæringer efter besigtigelse/vurdering, det er 56 stk. mindre sammenlignet med 2015. I 2017 er der behandlet 135 stk. begæringer hvilket er på niveau med 2015, men 27 stk. mere end samme periode sidste år. Skadesudviklingen 11 tyverier, 3 er blevet afvist. Bakkens åbning 84 havde søgt om tilladelse til kørsel. Salg af mc, men omregistrerer ikke. Det er ikke ”lovligt”, at sælge sin mc og lade forsikringen fortsætte i den gamle ejers navn og forsikring. Hvis dette opdages kan/vil forsikringsselskabet afvise evt. skadeserstatning. Ansvars- og kaskoforsikring Der har været en del spørgsmål om, hvornår der er fuld ansvars- og kaskodækning. Det er der fra 1. dage, hvis der indsendes en forsikringsbegæring, inden for en rimelig periode (ca. 3 uger), eller anvender et forsikringsbevis fra QBE Danmark A/S, dog skal reglerne for parkeringsforholdet og tyverialarm på motorcyklen stadig være opfyldt.

HGF 2017 MEDLEMSSERVICE M K Ialt 0/Ukendt 52 10 62 1-25 år 32 3 35 26-30 år 136 6 142 31-40 år 607 43 650 41-50 år 1545 182 1727 51-60 år 2350 282 2632 61+ år 839 42 881 Total 5561 568 6129

skoforsikring, men kun den lovpligtige ansvarsforsikring. Derfor er det vigtig, at det er person selv sikre sig, at der kommer en dækning indenfor rimelig tid. Pristalsregulering i 2017 Der vil ikke være nogen pristalsregulering i 2017, det betyder at det nuværende præmieniveau i 2016 vil fortsætte i hele 2017. Det er ikke så ofte det sker. Så det er dejligt og flot. Vedrørende de 150.- kr. som fremgår af girokortet, så bliver nogle af disse brugt på udgifter til vurderingsfolkene.

Forhandlerne Forhandlerne kan på ingen måde garantere at deres kunder kan få en ka-

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

35


Hovedkasser Ib Stejlborg aflægger økonomisk beretning. Årsregnskabet blev ikke godkendt.

Spørgsmål fra salen. 1. Brigitte Dist.1, - Hvem sidder og forhandler med QBE, - Henrik HB, det gør Henrik, HB og Peter Hemmingsen. 2. Knut Dist.1, - Kunne man evt. kigge lidt på delen omkring ”sikring” af cyklen. 3. Mutte Dist.4, - Andre selskaber har nogle andre regler som man også skal forholde sig til. 4. Lotto Dist.1, - Enig med Mutte. Henrik, HB er ved at kigge ind på fordelen med vores forsikring kontra de andre. 4. Medlemsservice, ved HB næst­ formand, Henrik S. Jørgensen. 1. Medlemstallet er pr. 20. april 2017 på 6129. 2. Herudover er der medlemmer i kontingent restance samt ny medlemmer der har søgt medlemskab. 3. Vedrørende udmelding, - Så er der kun et sted man henvender sig - og det er til medlemsservice på mail: medlemsservice@hdc.dk 4. Overordnet er det gået rigtig godt i løbet af det første år, medlemmer har generelt en god tone, dog er der enkelte som ikke gør, så husk at medlemsservicejobbet bl.a. er at sørge for, at de regler som medlemmerne vedtager, bliver overholdt og at medlemsservice ikke har lavet reglerne. Husk at oplyse adresseændringer, samt at oplyse om køb at ny mc. Spørgsmål fra salen. 1. Knut Dist.1, - kunne godt tænke sig at navnet bliver ændret, fra medlemsservice da han ikke mente der var nogen ”service” længere a la råd og vejledning ved køb af mc som der var i ”gamle dage”. 2. Sanne Dist.2, - Går det ikke automatisk ved salg af cykel, nej man skal selv meddele når man af en eller an-

36

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

den årsag vil ud af klubben. 3. Lykke Dist.2, - Synes at hvis man er vidende om at et medlem ikke opfylder kravene skal gøre medlemsservice opmærksom på dette. 4. Michael Dist.5, - Faldende medlemstal. Hvorfor ?, - har visionsweekenderne givet nogle ideer…. Henrik HB, det er lagt ud til distrikterne om at de selv sætte dagsordenen for at fremskaffe nye medlemmer, visionsweekenden har også læring til formål at man kigger på de andre distrikter hvorledes de gør det og udvikler derfra. David Dist.2, - mener at det bunder i at vores forsikring er for dyre. Anders HB, - Der bliver gjort tiltag på forskellige fronter, Niller HB, - allerede sidste år fik vi rettet til på nogle fejl i forsikringsberegnerne, og vi har også planer fremadrettet om at gøre en indsats. Michael Dist.5, - husk at forsikringen er kun et tilbud til vores medlemmer, og fokuser på andre medlemmer. 5. Jan Dist.2, - man kunne åbne mere op ved træf og vores fester. 5. Klubshoppen, Skrannie Der er kørt et tilbuds program med 20,40,50 procent rabat - så køb, køb. 6. Marketing, Jesper Nymann. Annoncer til bladet og banner på hjemmesiderne, der er en generel stigning i tegninger, dog er max ved at være nået.

I fremtiden vil man prøve at få de små værksteder o.l. med. Spørgsmål fra salen. 1. Jan Dist.2, - Forårstræffet mangler på rigtig mange hjemmesider. Jesper ville kigge ind i dette men det er distrikternes webmastere der er ansvarlig. 7. Webmaster, Jesper Nymann Bladet er den ene ting at formidle i, noget andet er vores syv hjemmesider, (hoved- og distriktssider). Man er ved at arbejde på at få køb & salg til at være stedet hvor man finder sin kommende brugte Harley-Davidson motorcykel. Pt. er der ca. 50.000 besøgende på disse sider. På forsikringsdelen er der også rigtig mange der bruger beregneren til at checke op på prisen. Siden vil blive udviklet til en bedre version. Vedr. App så vil man kontakte SMC i Sverige der har en aktiv udgave og søger et samarbejde omkring udvikling af denne. Facebook, i løbet af 2017 vil man ­udvikle syv sider her også. Pkt. E. Indkomne forslag. Ændringsforslag til Love & Regler: Der skal ved ændringsforslag til klubbens Love & Regler være 2/3 af de stemmeberettige der skal stemme for en ændring. 144 stemmeberettigede var nu til stede, da nogle havde forladt HGF inden dette pkt.


Forslag nr. 1: Nuværende tekst: § 2. Optagelse. stk.1. H-DCDK kan optage alle, der er fyldt 18 år og er ejer af en Harley-Davidson motorcykel med V-motor, eller H-D bygget før 1955. Der fremsendes stel- og motornummer ved indmeldelsen. Denne dokumentation kan være kopi af registreringsattest, slutseddel, forsikringsbegæring, eller lign. stk.5. Bor et par på samme adresse og begge opfylder optagelsesbetingelserne, kan den ene blive medlem med nedsat kontingent (Parmedlemskab). Der vil kun blive sendt 1 blad til adressen. Man har hvert sit medlemsnummer. Ændres til: § 2. Optagelse. stk.1. H-DCDK kan optage alle, der er fyldt 18 år og enten er ejer eller bruger af en Harley-Davidson motorcykel med V-motor, eller H-D bygget før 1955. Der fremsendes stel- og motornummer ved indmeldelsen. Denne dokumentation skal være kopi af enten registreringsattest, købsbevis, slutseddel eller forsikringsbegæring. Der kan kun optages ét medlem pr. mc med mindre §.2. stk. 5 er opfyldt stk.5. Bor et par på samme adresse og den ene opfylder optagelsesbetingelserne, kan den anden blive medlem med nedsat kontingent (Parmedlemskab). Der vil kun blive sendt 1 blad til adressen. Man har hvert sit medlemsnummer. Forslagsstiller redegjorde for sit forslag. Gjorde opmærksom på at der er en trykfejl mellem det opslåede på hjemmesiden og det trykte som er blevet udleveret, fejlen består i ”den ene” og ”den anden” under stk.5. Forslaget vedtaget ved håndsoprækning med 138 for.

Forslag nr. 2: Nuværende tekst: § 13. Distriktsgeneralforsamlinger. stk.2. Adgang til distriktsgeneralforsamling er betinget af gyldigt medlemsskab. Såfremt at et medlem er i kontingentrestance betragtes medlemsskabet som værende ”ikke gyldigt”.

Kun aktive medlemmer som ikke er i restance og som har mindst 9 mdr. medlemsanciennitet, er valgbare til distriktsbestyrelsen. Valg til formand, næstformand, kasserer og sekretær kræves dog min. 12 mdr. anciennitet. Ændres til: § 13. Distriktsgeneralforsamlinger. stk.2. Adgang til distriktsgeneralforsamling er betinget af gyldigt medlemsskab af det pågældende distrikt. Såfremt at et medlem er i kontingentrestance betragtes medlemsskabet som værende ”ikke gyldigt”. Kun aktive medlemmer som ikke er i restance og som har mindst 9 mdr. medlemsanciennitet, er valgbare til distriktsbestyrelsen. Valg til formand, næstformand, kasserer og sekretær kræves dog min. 12 mdr. anciennitet.

dette forslag, hvilket flere fra salen var enig i. Forslagsstiller frafalder sit forslag. Forslag nr. 4 A: Nuværende tekst: § 19. Hovedgeneralforsamlingen. stk.1. H-DCDK har Hovedgeneralforsamling en gang om året, og den skal ligge inden udgangen af april. Adgang til hovedgeneralforsamlingen er betinget af gyldigt medlemskab. Såfremt at et medlem er i kontingentrestance betragtes medlemskabet som værende ”ikke gyldigt”. Tilføjes til stk. 1.: Hovedgeneralforsam­ lingen er højeste myndighed i klubbens anliggender, og dens beslutninger er så­ ledes gældende for alle medlemmer. Forslagsstiller redegjorde for sit forslag. Vedr. stk. 1, forslaget vedtaget med håndsoprækning, 124 for.

Forslagsstiller frafalder forslaget da det konflikter med § omkring de folkevalgtes deltagelse under distriktsgeneralforsamlingerne. Forslag nr. 3: Nuværende tekst: § 17. Hovedbestyrelsens opgaver. stk.1. H-DCDK’s øverste ledelse varetages af Hovedbestyrelsen. Hovedbestyrelsen repræsenter H-DCDK udadtil, både internationalt og nationalt, og leder H-DCDK's anliggender i overensstemmelse med H-DCDK’s love. Ændres til: stk.1. H-DCDK’s øverste ledelse varetages af Hovedbestyrelsen. Hovedbestyrelsen repræsenter H-DCDK udadtil, både internationalt og nationalt, og leder H-DCDK's anliggender i overensstemmelse med H-DCDK’s love, som er vedtaget på Hovedgeneralforsamlingen som er HDCDK højeste myndighed. Evt. fortolkninger af Love & Regler skal godkendes på Hovedgeneralfor­ samlingen. Forslagsstiller redegjorde for sit forslag. Spørgsmål, - Michael Dist.5, - synes at man fratager initiativet fra HB med

Formanden for Fyn Niller Fjerbæk, der i år har ansvaret for klubbens forårstræf, stillede et forslag til vedtægtsændring omkring det årlige nationale forårsklubtræf, at det fremover skulle kunne åbnes for ikke-medlemmer. Forslaget kunne ikke opnå vedtagelse.

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

37


Klubbens nyvalgte President Jonas Hjorth sidder her midt i årets generalforsamling nærmest badet i et himmelsk sollys. Det kan vi da vist godt ta´ som et okay tegn.

Forslag nr. 4 B: § 19, Stk. 6. Formand og Sekretær er på valg de ­ulige år. Næstformand og Kasserer er på valg de lige år. Tilføjes til stk. 6.: Personer der stiller op til en af de fire tillidsposter skal op­ slås samtidigt med og samme sted som indkomne forslag til Hovedgeneralfor­ samlingen på H-DCDK’s webside, senest 2 uger før Hovedgeneralforsamlingen jævnfør § 19 stk.3 Forslagsstiller redegjorde for sit forslag. Anders HB, - synes den kan være problematisk da man kan komme i en situation hvor ingen har meldt sig ved ”deadline”. Chresten Dist.5, - synes at det går imod det tidligere forslag omkring øverste myndighed. Peter, Jesper Dist.1, - synes heller ikke det er en god ide. Forsalget nedstemt da ingen af HGF deltagerne ønsker dette. Forslag nr. 4.C: § 19, Stk. 6. Tilføjes til stk. 6: Valg til de ovennævnte fire tillidsposter skal til Flertalsafstem­ ning på Hovedgeneralforsamlingen (= mere end 50% af stemmerne), også selv om det kun er en person som opstiller. Udgør stemmerne mindre end 50%, skal Hovedbestyrelsen overveje om personen bør vælges, eller om man skal indkalde til en ekstraordinær Hovedge­ neralforsamling, hvor man forsøger at få en anden kandidat til posten. Personen kan ved mindre end 50% af stemmerne også selv vælge at trække sit kandidatur tilbage.

38

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

Forslagsstiller redegjorde for sit forslag Jan Dist.2, - synes ikke det er en god ide’ og at man ikke kan bruge det til noget. Lykke Dist.2, - synes at forslaget skal trækkes. Chresten Dist.5, - synes man begrænser HGF flertallet. Forslaget nedstemt da ingen af HGF deltagerne ønsker dette. Forslag nr. 5: Nuværende tekst: § 10. Træf. stk.1. Ved det nationale træf må medlemmerne godt komme på andet end Harley-Davidson. Dog bør "det andet" stilles udenfor træfpladsen. Dette træf er KUN for medlemmer af H-DCDK eller/og pårørende. Pårørende er mand, kone eller børn. Ændres til: stk.1.
Ved det nationale træf må medlemmerne godt komme på andet end Harley-Davidson. Dog bør "det andet" stilles udenfor træfpladsen. Dette træf er KUN for medlemmer af H-DCDK eller/og pårørende/eller inviteret gæster.
Pårørende er mand, kone eller børn. Det er distriktsbestyrelsen der inviterer gæster, ligeledes er det distriktsbestyrelsen der uddeler gæstekort, inviterede gæster skal kunne vise gæstekort på forlangende. Forslagsstiller redegjorde for sit forslag. Michael Dist.5, - synes at man har markedsført Forårstræffet forkert, og at det altid har været kun for klubbens medlemmer, hvis det kunne glæde fra 2018 ville det være en anden sag, da man nu allerede har en fest/forårstræf

under opsejling Gitte Dist.2, - Spørgsmål til om det kun er bestyrelsen…, - ja det var distriktsbestyrelserne. Jørn Dist.1, - Kunne godt tænke sig at få præciseret hvem der kunne komme ind da definition på ”par” i dag er mange ting. Sanne Dist.2, - Synes at man skal tænke på det dalende medlemstal. Michael Dist.2, - Er alle mc velkommen? Også om fredagen, - Niller ja. Lykke Dist.2, - Kunne man ændre i teksten ? - da det ikke er alle der er gift. Gerlag Dist.2, - Synes godt om forslaget men undre sig over at det kun en bestyrelsen der kan inviterer. Jesper Dist.5, - Synes at det er en god ide da man åbner op. Forslaget nedstemt med 73 for, ud af 144 stemmeberettigede. Forslag nr. 6. Nuværende tekst: § 14. Distriktsbestyrelser. stk.1. Distrikterne ledes af en distriktsbestyrelse, der består af en Distriktsformand, Distrikts-næstformand, Distriktskasserer, Distriktssekretær og mindst 3 bestyrelsesmedlemmer. Det enkelte bestyrelsesmedlem vælges på distriktsgeneralforsamlingen for en periode på 2 år ad gangen. Formand og sekretær er på valg i de ulige år. Næstformand og kasserer er på valg i de lige år. Ændres til: § 14. Distriktsbestyrelser. stk.1.


Distrikterne ledes af en distriktsbestyrelse, der består af en Distriktsformand, Distrikts-næstformand, Distriktskasserer, Distriktssekretær og mindst tre bestyrelsesmedlemmer. Det enkelte bestyrelsesmedlem vælges på distriktsgeneralforsamlingen for en periode på to år ad gangen. Formand og sekretær er på valg i de ulige år. Næstformand og kasserer er på valg i de lige år. Ved alle valg uanset antal kandidater skal fremmødte medlemmer tilkende­ give deres stemme, enten ved hånd­ soprækning eller skriftligt.

Forslagsstiller frafalder sine forslag.

Nuværende tekst: § 19. Hovedgeneralforsamlingen. stk.6. Formand og Sekretær er på valg de ulige år. Næstformand og kasserer er på valg de lige år.

Konkret forslag. Jeg vil foreslå at vi hvert år på HGF vedtager et beløb for indeværende år til de 4 folkevalgte, dette beløb kan varierer fra år til år alt efter klubbens økonomi.

Ændres til: § 19. Hovedgeneralforsamlingen. stk.6. Formand og Sekretær er på valg de ulige år. Næstformand og kasserer er på valg de lige år. Ved alle valg uanset antal kandidater skal fremmødte medlemmer tilkende­ give deres stemme, enten ved hånd­ soprækning eller skriftligt. Forslagsstiller frafalder sine forslag. Forslag nr. 7. § 13. Distriktsgeneralforsamling tilføjes: Stk.11. Der udleveres dagsorden og regnskab i papirform med regnskabets tal for sidste og forrige år. § 19. Hovedgeneralforsamling tilføjes: Stk.9. Der udleveres dagsorden og regnskab i papirform med regnskabets tal for sidste og forrige år. Forslagsstiller frafalder sine forslag. Forslag nr. 8. § 22. Medlemsblad tilføjes: Stk. 5 Medlemmerne kan indsende artik­ ler, billeder, tips og læserbreve til med­ lemsbladet H-D Journalen

Forslag nr. 9. § 22. Medlemsblad tilføjes: Stk. 6. Den eller de der skrives om i H-D Journalen, eller på en af klubbens hjem­ mesider, får indsigt i indlægget og svare i samme blad eller på samme side, hvis den eller de ønsker det. Forslagsstiller frafalder sine forslag. Andre indkomne forslag. Nogle af de fremsendte spørgsmål vedr. div. udgifter blev besvaret under pkt. C klubregnskab.

Forslagsstiller redegjorde for sit forslag vedr. honorar til de 4 folkevalgte. Brigitte Dist.1, - Forstår godt forslaget men oplyste også, at man bruger rigtig meget tid på arbejdet. Henrik HB, - redegjorde for sit arbejde, og den tid han skal tage fra sin ”normale” arbejdstid. Ib HB, - redegjorde også for sit arbejde og det var i samme tråd som Henriks. Jonas Dist.1, - synes at forslaget er i tråd med dagens Danmark. Jørn Dist.2, - Distrikterne får ikke honorar, hvor er forskellen. Peter Dist.1, - Der står i love & regler at distrikterne formidler egne midler, så det er op til dem selv om de vil give honorar til deres bestyrelsesmedlemmer. Kenneth Dist.2, - Synes at der er en god debat og er glad for at folk respondere på forslaget. Han trækker hermed forslaget.

2. Sekretær: Jørgen Jørgensen, - genopstiller ikke. Peter Rytter opstiller til posten. Peter redegjorde for sit kandidatur overfor forsamlingen. Peter blev valgt til posten som ny Sekretær. Pkt. G. Valg af revisorer. Hans Chr. Larsen genopstiller. Janne Gøtje genopstiller ikke. Kenneth Overvad er foreslået som revisor. Hans Chr. Larsen & Kenneth Overvad blev valgt som revisorer. Pkt. H. Eventuelt. 1. Lykke D2, - kan man ikke få HB til at nedsætte et ”lov” udvalg som kan rette evt. fejl og misforståelser, synes at der var flere steder hvor teksten kunne misforstås. 2. Henrik HB, - Bad afgående formand Anders Hansen & sekretær Jørgen om at komme frem til tak for den ydede indsats. 3. Peter Dist.1, - Redegjorde for sin indstilling til æresmedlemmerne nr. 0002 Ib Johansen og nr. 0004 Sven Hansen - Som allerede var blevet godkendt af hovedbestyrelsen.

Dirigenten takkede for godt fremmøde og en god debat samt ønskede deltagerne en god tur hjem.

Pkt. F. Valg til hovedbestyrelsen. 1. Formand: Anders Hansen, - genopstiller ikke. Jonas Hjorth opstiller til posten. overfor forsamlingen. Jonas blev valgt til posten som ny Formand.

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

39


JUST RELAX. It’s a SCHUBERTH.

M1

Den innovative åbne hjelm fra SCHUBERTH, inspireret af passionerede motorcyklister. Det fleksible design giver masser af muligheder for personlig tilpasning. Design din egen M1. For mere information: WWW.SCHUBERTH.DK


Specialister i flexleasing

Specialister i flexleasing

Få din drømmecykel

Danmarks billigste FLEXLEASING

Harley-Davidson Road Glide

Harley-Davidson Dyna Glide

Harley-Davidson Street Glide

1.937,- pr. måned (inkl. 25% moms)

1.730,- pr. måned (inkl. 25% moms)

Udbetaling: 60.000,- • Årgang 2012

Udbetaling: 38.000,- • Årgang 2005

3.307,- pr. måned (inkl. 25% moms) Udbetaling: 65.000,- • Årgang 2010

www.uniqueleasing.dk • Tlf.: 41 18 46 47


SUPER R A L LY 2017 BRNO

k. Her kan Brnos bymidte er gammel og smu ning og de man nyde byens specielle stem billige tjekkiske cafépriser.

Så er det ved at være tid! AF: TORP

Årets Super Rally 2017 bliver igen afholdt i Pinsen, det er weekenden omkring den 2. til 4. juni. Det er Harley-Davidson Club Brno, der i år byder velkommen til Federationen af europæiske Harley-Davidson klubbers store fælleevent. Det geografiske sted er Tjekkiets næststørste by Brno. I udkanten ligger den berømte racingbane Grand Prix Circuit. Spænd styrthjelmen og klem gashåndtaget i bund! Vi forbereder dig nu til dette års Super Rally.

Super Rally Kasterlee Belgium 1975.

42

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

Masser af historie Turen går som nævnt til Brno for de, der deltager i dette års Super Rally. Vi har kigget lidt på sagerne og fundet frem til en række turistattraktioner, seværdigheder og naturområder i nærheden af, hvor Super Rally vil blive afholdt. Brno (der også går under det mere mundrette Brünn på tysk) er en universitetsby med et rigt café- og barmiljø, der samtidig rummer en nærmest brutal historie. Området har både døjet med nazister, udrenselse af en etnisk tysk minoritet, kommunister og en grum borgerkrig i 1990’erne. Det kan man blandt andet bevidne i 10-Z Bunker­museet. Her har byens 500 vigtigste indbyggere haft mulighed for at søge ly i tilfælde af, Brno skulle blive mål for atommissiler. I dag står bunkeren bevaret som den fungerede dengang. Man kan prøve gasmasker, lære om den tids teknologi og mærke stemningen fra den Kolde Krig.


Tjek hjemmesiden Super Rally 2017 for konkret information. Her er en lille smagsprøve fra siden.

Massere af skøn natur Kan man ikke få nok maskiner på træfpladsen, kan man også besøge Brnos teknologimuseum, der huser motorcykler, biler og fly, der ligeledes har været brugt i Brnos hårde fortid. Men det stopper ikke her. Der er gamle slotte, middelalderkvarterer, den i arkitektkredse verdensberømte Bauhausvilla Vila Tugendhat og Benhuset, eller ossuariummet, hvor gamle skeletter er ophobet i gangene under Sct. James Kirken.

Benhuset under Sct. James Kirke. Når en grav var blevet tilpas gammel og pladsen for trang på middelalderens kirkegårde, var det kutyme at gemme de gamle knogler i krypterne under kirkerne - også i Brno.

Danmark til Brno over Berlin (Ca. 1.200 km)

SWEDEN

Lige syd for Brno ligger det UNESCOfredede område Pálava, der er oplagt til Mc-køretur midt på dagen og hvor vi også afholder festen. Her findes både sump, skove og klippefyldte sletter, der bestemt ikke bliver mindre smukke af at blive oplevet på ryggen af en HarleyDavidson med vind i håret og fart under dækkene. Dette område er også spækket med historiske sights, blandt andet middelalderbyen Mikulov, der har ligget nærmest urørt hen midt i alt skønheden. Her kan man nyde en kold pilsnerøl i solskinsvejret, mens man nyder udsigten til den smukke natur og det gamle slot - og forestiller sig tiden skruet hundredevis af år tilbage. Vi anbefaler læserne at besøge hjemmesider som Trip Advisor og Lonely Planet for mere information.

M AM RTS A J 2017 H-D JOUR NAL EN

43


Scout • Chief • Chieftain • Roadmaster

Vi har hele programmet

kom og prøv Vi tager alt i bytte

ENESTE FORHANDLER I DANMARK

VI TILBYDER finansiering forsikring leasing Jensens Motorcykler A/S Kometvej 1, 8700 Horsens 29 86 60 95 (Heidi) 28 44 58 13 (Brian) salg@jensensmc.dk www.jensensmc.dk


HARLEY-DAVIDSON SPECIALE · WWW.BIG-BIKE.DK Nyt gummi?

Service

Så er det os man bruger!

Få lavet dit olieskift nu!

Alt i bremsedele

NY

WE BS HO P

Her finder du b.la. alle varer fra

WWW.BIG-BIKE.DK OG SHOP.BIG-BIKE.DK Webshop med mere end 65.000 varenumre fordelt på aftermarket parts, reservedele, tøj og tilbehør.

Gode finansieringsmuligheder på motorcykler - vi kan tilbyde op til 10 år. Check www.big-bike.dk

BROKBJERGVEJ 4 · 8600 SILKEBORG · TLF.: 87 100 300


NYHEDER

KORT NYT NYHEDER • INFORMATION • GODE TIPS

„SOMETIMES YOU NEED A REALLY CROOKED ROAD TO GET YOUR HEAD STRAIGHT“ THE OLD BIKER

AF REDAKTIONEN

Pass me the salt

STURGIS 2017

Ozzy Osbourne på scenen til Sturgis Buffalo Chip i 2017 KLIPPET I EASYRIDERS

Der er kun én Ozzy Osbourne. Stifter af Black Sabbath og Ozzfest og kendt i hele verden som heavy metals Godfather. Onsdag d. 9. august vil han overraske publikum til The Largest Music Festival in Motorcycling på Sturgis Buffalo Chips Wolfman scene. Osbourne har valgt

46

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

at optræde netop på denne scene som ét af ganske få shows på sin første solotour i USA i over seks år. Der er således tale om en helt eksklusiv koncert. ”Man ved aldrig, hvad man kan forvente af Ozzy, men man kan være helt sikker på, at det bliver for vildt,” siger Rod

Woodruff, President for Sturgis Buffalo Chip. ”Han laver et fantastisk show, og dette er én af de optrædener, du ikke kan gå glip af. Det kan være din eneste mulighed for at opleve den legendariske Ozzy Osbourne live på scenen. Mon han stadig bider flagermushoveder af?”.


CUSTOM LÆDERKUNST Sædet på billedet har det taget ca. 130 arbejdstimer at lave og det vil stå i 15-20.000 danske kroner. Et "traktor sæde" eller et lille solo-sæde om du vil med motiv/navn på vil ligge på omkring 5.000 kr. Begge priser omfatter kun betrækket. Der laves aldrig et sæde fuldkommen magen til igen. Lædersmed Bettina Lindegaard vil til gengæld hjertens gerne udfører netop det som man ønsker sig. Aller mest er hendes motto "Din drøm er min opgave" Bettina elsker sit håndværk, sætter en ære i at lave unikaer, og selv de mindste detaljer er lavet med største omhu. Lindegaard Denmark - Leather Craft (facebook) Store Fuglede, Mobil 25110822

online katalog på www.streethogs.dk

Streethogs Søndergade 55 DK-8783 Hornsyld Lukketider for shop og værksted Daglig : 21- 09, Lørdag fra 15 Kan du ikke finde en bestemt reservedel i vore online katalog så kontakt os på e-mail eller på tlf 40

Streethogs yder certificeret assistance til Harley-Davidson entusiaster i form af professionelle reparationer, klargøring til syn, skader, renovering af motor og gearkasser

Time pris

380,-

med moms

59 06 09

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

47


BEDSTE KØB Harley-Davidson bruger olie, falder fra hinanden, ruster og får konstant motorstop. Denne smøre er en gammel skrøne, som er meget langt fra nutiden. En moderne Harley-Davidson er driftssikker som få, og ejerene oplever sjældent problemer. Når nutidens Harley ejere taler om problemer, er de ofte ejere af gamle ombyggede modeller. Noget kun Harley folket oplever, da Harley også er moderne langt efter de 40 år, eller ofte mere moderne. De fleste andre mærker har kun en levetid på 10-20 år før de ender i glemmebogen. Beviset på Harley-Davidsons moderne fortræffeligheder blev i 2013 offentliggjort af tyske Motorrad. Tyskerne havde kørt 50.000 km på en mængde motorcykler, og en suveræn vinder i denne test var en Harley-Davidson Road King. Den mister

Besøg os på

www.HDcamp.dk og find din nærmeste forhandler

mindst værdi, skal ikke så meget på værksted og slides meget lidt på de 50.000 km. Ud af 100 mulige point scorer Harley-Davidson Road King hele 85, i denne 50.000 km brugstest fra 2013. Top 10 i den tyske test så således ud (100 point max.): 1 - Harley-Davidson Road King - 85 point. 2 - Honda CBF1000 - 78 point. 2 - Suzuki Bandit 1250S - 78 point. 4 - Triumph Sprint ST ABS - 76 point. 5 - BMW K1200S - 75 point. 5 - Kawasaki ER6F - 75 point. 7 - Honda VFR ABS - 74 point. 8 - Yamaha YZF R1 - 73 point. 9 - Suzuki VStrom 1000 - 71 point. 10 - Suzuki GSXR 1000 - 70 point.

Hurtig rejsning meD stang smarte campingtelte og uDstyr

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

49


NYHEDER

Aarhus vinder Bar & Shield prisen for Danmark og Sverige Harley-Davidson Inc. har egen ”Oscaruddeling", når den prestigefyldte Bar & Shield pris hvert år uddeles til de forhandlere, der har klaret sig særligt godt. For Danmark og Sverige blev det Cap’s Harley-Davidson Aarhus, der løb med prisen her i 2017. Harley-Davidson bedømmer hvert år H-D forhandlerne på salg, resultater, kundetilfredshed og medarbejdernes viden om modeller og tilbehør, og de bedste forhandlere målt på de parametre tildeles Bar & Shield prisen, en slags Oscar i Harley- Davidson regi. Cap’s Harley- Davidson Aarhus vandt den flotte pris for Danmark og Sverige. ”Vi er meget stolte over at blive
tildelt prisen. Der har været vildt
travlt i butikken og på værkstedet over en lang periode, og så er det ekstra dejligt at få sådan en belønning,” fortæller Alf Vatne, indehaver hos Cap’s Harley-Davidson Aarhus. ”Samtidig viser det, at selv om der er meget travlt, så holder vi et højt niveau hele vejen rundt. En kæmpe stor tak til alle medarbejdere, og også en stor tak til alle vores loyale kunder og samarbejdspartnere.” Kundeoplevelse og uddannelse ”Vi gør os hver dag stor umage med at give vores kunder

50

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

en god service og en god oplevelse, og vi måler på det gennem H-D’s kundeoplevelses-barometer CXI. Det giver os mulighed for at tage action med det samme, hvis vi får feedback fra kunderne, som vi skal reagere på. Samtidig følger vores medarbejdere H-D's uddannelsesprogram på H-D University i England, så vi sikrer, at alle hele tiden er opdaterede med nyeste viden. På værkstedet har vi mekanikere, der er “Master of Technology”, som er det højeste uddannelsesniveau, du kan opnå i Harley-Davidson” fortæller Alf Vatne, CAP’s Harley-Davidson Aarhus. 20 års jubilæum Som en ekstra fjer i hatten modtager Cap’s Harley-Davidson Aarhus prisen i et jubilæumsår. Det var den første april i år 20 år siden, at Cap’s startede forretningen i Risskov, og nogen bedre jubilæumsgave kunne Cap’s Harley-Davidson vel næppe få. Det bliver en stor 2017 sæson i Aarhus.


FORÅRSKOLLEKTIONEN VENTER PÅ DIG! Forårsnyhederne fra Harley-Davidson MotorClothes er på hylderne ude hos forhandlerne. Du kan glæde dig til et afslappet og behageligt look og førsteklasses kvalitet. Som altid med karakteristiske H-D detaljer og grafik. Kig ind i butikken og gå på jagt på hylderne.

NYHEDER FRA HD: Harley-Davidson Aalesund i Battle of the Kings finale! En ny roadster-model er brugt til at lave den specialbyggede motorcykel, som nu har bragt den skandinaviske forhandlere fra Aalesund til finalen i Custom King 2017 Næsten 100.000 stemmer blev tastet ind på nettet frem til midt i februar i år. Harley-Davidson Aalesund og deres “Dirt Scrambler” vandt den nordiske konkurrence og er dermed videre til Battle of the Kings finalen 2017, der afgøres ved EICMA udstillingen i Milano senere i november i år. Se mere om Harley-Davidson konkurrencen på www.h-d.com/battleofthekings.

Danske F1 Drømme Udkommer den 5. maj 2017 DANSKE F1 DRØMME. Denne tredobbelte biografi er historien om den første helhjertede danske satsning mod F1 med racerkørerne Tom Belsø, Jac Nellemann og Thorkild Thyrring. Bogen beskriver hele deres karriere i alle klasser, men med fokus på deres formelaktiviteter. De mødtes alle tre i den tids talentklasse – Formel Ford – der blev trinbrættet for dem i 1970 på vej mod det forjættede land F1. Her er historierne fra A til Z. De havde trådt deres racersko godt og grundigt i vidt forskellige kategorier i 1960’erne. Tom havde længe kørt i tunge standardbiler, mens Jac lige så længe havde prøvet

kræfter i gokart og Thorkild var startet direkte i F3, men med bedagede modeller. Det var ingen optimal måde at nå F1 på. Så hvem var de første danskere i F1 og hvem nåede sine drømmes mål først? Hvem var egentlig de danske forløbere for Jan Magnussen, Nicolas Kiesa og Kevin Magnussen? Dette og meget mere giver de over 330 sider med mere end 900 fotos svaret på. Da en stor del at billedmaterialet stammer fra racerkørernes private arkiver, indeholder bogen sjældne og ikke før viste billeder. Forfatteren har fået lov at bringe historier og billeder som går tæt på. Sideantal: 331, Pris: 398,ISBN: 978-87-93589-01-8, Forlag: Veterania

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

51


NYHEDER

Mange afskærer fenderstruts på deres Harley, enten i forbindelse med ”bred røv” eller for at sætte solosæde på.

Information til Harley-Davidson ejere

Afskæring af fenderstruts tilladt For nogle år siden fik SKAD fritaget afskæring af fenderstruts på Softail, og Færdselsstyrelsen fjernede ”Konstruktiv ændring” status på ”operationen”. Årsagen til dette var, at man i et bestemt område i Danmark mente hos den lokale SKAT afdeling, at denne konstruktive ændring betyder, at afgiften er tabt. Efter flere års kamp, kom den 1. januar i år de nye regler, som nu betyder at man har klare beskrivelser af, hvordan man lovligt kan bygge om, og her er der nu også mulighed for lovligt at afskære fenderstruts. To typer fenderstruts Der findes i dag to typer fenderstruts, dem der består af to ”horn,” der holder bagskærmen, og dem, der er forbundet med hinanden for at holde ud over skærmen også sædet.

52

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

Dem der ikke er forbundet med hinanden, som for eksempel på en Softail, kan uden egentlig godkendelse afskæres. Man skal dog sikre sig at man har taget billeder før, under og efter afskæringen, så man kan dokumentere, at det kun drejede sig om to ”horn”. Vigtigt er at understrege, at man på intet tidspunkt må svejse et loop eller stivere ind i stellet, da det så betyder krav om godkendelse. Fenderstruts, der er forbundet med hinanden, kan afskæres, men så skal der isvejses et loop, og der skal foretages en vurdering af et anerkendt prøvningslaboratorie med hensyn til stivhed, svejsekvalitet og foretaget ændring. Denne ændring skal også anmeldes til syn. I kan se et eksempel på et Norton stel. For at lette muligheder i forbindelse med godkendelse af

ombygninger, som ikke er omfattet af TÜV, så er SKAD i gang med, i samarbejde med Teknologisk Institut, at udarbejde forskellige, letforståelige afprøvninger, som udføres i Danmark. Det vil sige, at man ikke længere skal køre sin motorcykel til TÜV i Tyskland. Formålet er at gøre det mere overskuelig og prisbillig at få godkendt en ombygning. Det skal understreges, at foreningen SKAD ikke vil stå for nogen form for afprøvning, men det er Teknologisk Institut, der håndterer de praktiske øvelser. SKAD’s opgave i dette sammenhæng er udelukkende at sikre, at de forhold der skal godkendes er velskrevne og nemme at forstå. SKAD’s medlemsværksteder vil have opgaven at hjælpe dem, der ønsker det. Thomas Krebs


DE ÆLDRE BIKERE FYLDER I ULYKKESSTATISTIKERNE KLIPPET I METROXPRESS

Antallet af trafikdræbte motorcyklister er steget i takt med at flere midaldrende mænd har anskaffet sig de tohjulede køretøjer. Flere og flere midaldrende mænd veksler friværdien i ejerboligen til en kværn. Ved årsskiftet var der 156.311 motorcykler på de danske veje. Det er en stigning på hele 31,6 procent siden 2007, viser nye tal, som Metroxpress har fået fra Danmarks Statistik. Stigende boligpriser og reallønsfremgang de seneste to-tre år har oven på kriseårene sat gang i hjulene hos motorcykelforhandlerne, vurderer formand for Motorcykel Forhandler Foreningen, John Tange. Han fortæller, at den typiske midaldrende motorcykelkøber ofte går efter såkaldte ‘naked bikes’ med blottede motordele. - Det er ofte modeller, hvor man sidder ret oprejst og uden læ fra en kåbe. På sådan en cykel mærker man virkelig vinden og farten, siger han. 9 ud af 10 motorcykler i Danmark ejes af mænd, og midaldrende mænd

i 45-60-års alderen er stærkt overrepræsenterede. Stigning i antallet af dræbte motorcyklister Jesper Sølund, dokumentationschef i Sikker Trafik, bemærker, at antallet af dræbte i motorcykelulykker i 2016 steg til 26 fra 19 i 2015 og 10 dræbte i 2012, da antallet af dødsfald var lavest. - Risikoen for at blive dræbt, når man kører på motorcykel, er voldsomt meget større, end hvis man kører bil, og det er jo ikke så ulogisk, da man kører med samme hastighed, men på en motorcykel sidder temmelig ubeskyttet, siger han til Metroxpress og pointerer, at alderen har stor betydning for, hvor alvorligt man kommer til skade: - De midaldrende mænd fylder ret meget i ulykkesstatistikkerne, og de kommer altså ofte mere til skade end de unge mænd. Mens en mand

på 18-30 år måske slipper med en forstuvet arm og nogle knubs, bliver skaderne langt mere alvorlige, når man kommer højere op i alderen. Der ser vi, at brækkede knogler går ind og skader bløddele som for eksempel lungerne, siger han til Metroxpress. I forsikringsselskabet Alm. Brand gør skadechef Brian Wahl Olsen opmærksom på, at det er lige så vigtigt at forsikre sig selv som den dyrt indkøbte motorcykel. - Vi har i sidste uge sendt breve ud til en del kunder, som har tegnet en kasko for deres motorcykel, men ikke har fået ændret deres ulykkesforsikring, så den også dækker den forhøjede risiko, der er ved motorcykelkørsel. Det er jo lidt tosset at forsikre maskinen til 100.000 vis af kroner, men ikke sikre sig selv, hvis ulykker sker, siger han til Metroxpress og tilføjer, at den typiske forsikringssum ved invaliditet er en million kroner.

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

53


NYHEDER

MOTOmania 7 En tegneserie for motorcykelentusiaster !

MOTOmania 7 Udkommer den 24. maj 2017 Holger Aue viser med fine detaljerede tegninger sin kærlighed og besættelse af motorcykelverden, samtidig med at irriterende hustruer og nærtagende betjente angriber dit mellemgulv af latter. MOTOmania er en fortælling om de skøreste tegneseriehelte på landevejen, hvor hver kilometer kørt, er et angreb på dine lattermuskler – motorcykler er deres liv! Med sin spidse blyant, store kærlighed til tekniske detaljer og en ualmindelig god sans for situationskomik, tegner Holger Aue motorcykel-kulturen, som alle med et smil på læben kan nikke genkendende til. Selv motorcykelhadere får lyst til at hoppe op på de to-hjulede. 1994 blev det store gennembrud

for Holger Aue, som sender fyrene ud på deres benzin-gennemblødte eventyr i form af den første tegneserie der ser dagens lys. Sidenhen er tegneserien blevet trykt i det Tyske tidsskriftet “Motorrad”, som har ført den groteske humor til kultstatus. Tegneseriens fem skøre tegneseriefigurer fik hurtigt et voksende antal læsere og går i den danske udgave, under navnene; Gustav Gedestyr, Robert Røgslør, Anthon Andenplads, Hans Hæsblæs og Bent Brembo. MOTOmania 7 Sideantal: 48 Format: Hardcover, stor ISBN: 978-87-89792-91-0 Pris: 175,Udgivelsesdato: 24. maj

Alt til din Harley

· Stort lager · Hurtig levering · 30 års erfaring · Dansk katalog online

nygaardmc.dk

54

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17


Fremgang for selskabet bag Indian Motorcyklerne Det går godt for Polaris Industries Inc., der siden 2011 har ejet Indian Motorcycle’s brand. Snescooter og ATV producenten fra Minnesota kan rapportere om en stigning på hele 17 % i det samlede omsætning i første kvartal af 2017 sammenlignet med første kvartal af 2016: fra 983 millioner amerikanske dollars til 1,153 milliard amerikanske dollars. Desværre er selve motorcykelsalget samt PG&Asalget (reservedele, beklædning

og tilbehør) på 120,3 millioner USD, et fald på 35 % sammenlignet med de 185,3 miliioner USD fra første kvartal af 2016, som inkluderede salg af Victory Motorcycles for hele 46,3 millioner USD. Salget af Indian Motorcycles steg dog i det første kvartal grundet stører detailsalg, som dog igen bliver modregnet i et fald i salget af de spændende trehjulede Slingshots moto-roadster.

MOTORCYKELREJSER

VIETNAM 15 dg fra KUN 25.700,- ALT INCL.

Nord til Syd - Hanoi til Ho Chi Minh

SKANDINAVIENS STØRSTE OG MEST ERFARNE

USA 11 - 19 dg fra kr. 19.995,-

Arizona, Florida, Kyst til Kyst, Classic West Highlights, Route 66 og Wild West.

NEW ZEALAND 21 dg

Den flotteste og mest varierede rejse.

EUROPA 3 - 13 dg

Harzen, Rhinen, Skotland, Kroatien med Alperne, Irland m.m. Priser fra 2.195,-

www.dream-bike.dk

+45 40 18 85 65

REALISER DINE DRØMME!

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

55


”Keep your bike well maintained - Harley boots ain’t made for walking”

Kom forbi eller RING og få et godt tilbud  Konkurrencedygtige priser på dæk  Alt i reparation og renovering  Rullefeltsjustering  Salg af udstyr og reservedele  Serviceeftersyn  Skade opgørelse og reparation

MEDLEM AF

WWW.SKAD.DK

v/Johnny Jeppesen • Sagavej 6 • 9260 Gistrup • tlf.: 98 19 35 35 • hd@port6.dk • www.port6.dk

MC rejser - MC rejser - MC rejser - MC rejser - MC rejser - MC rejser - MC rejser - MC rejser - MC rejser - MC rejser

CUBA ØST 2 – 21 FEBRUAR 2018 Vi står klar med din EGEN motorcykel i Havana. Nu kan du køre fra Havana og helt ud til de store bjerge, Sierra Mastra, den vilde østkyst og til perlen Santiago de Cuba. Oplev Castros unikke blanding af socialisme og salsa – før det er for sent !

Turen forener de sjoveste motorcykelveje med de bedste overnatningssteder, de smukkeste strande og Cubas kultur og samfund. Turen guides af Søren Vestergaard som har kørt Cuba rundt 10 gange på motorcykel og kender landet indgående.

Havana, en af verdens mest forførende byer, venter på dig. Det samme gør de tropiske strande, de grønne bjerge, de historiske byer, og den ualmindelige imødekommende befolkning.

I februar er vinden varm og mild på Cuba. Nyd Cuba på din egen motorcykel.

Se mere på .dk -mundo www.moto kt os eller konta 5 2 på 4014 21 56

20 DAGE

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

Nyd livet.

Søren Vestergaard Allingvej 3, VesterAlling DK - 8963 Auning Tlf: +45 4014 2125, Fax: +45 8649 2224 Email: soren@moto-mundo.dk www.moto-mundo.dk

Moto Mundo MC rejser


Scandinavian Rallies 2017 H-DCF 37th International Rally 13-16 July, Ikaalisten Kylpylä, www.hdcf.fi

H-DCDK International Rallies Mini Sturgis 27-28 May, Sydjylland (Souths Jutland)

H-DOCN 31th International Rally 23-25 June, Tretten www.h-docn.no

H-DCS 47th International Rally 18-20 August, Lidköping www.hdcs.se

Danish Bike Meet 16-18 June, Midt Jylland (Middle Jutland) Midsommertræf 24-25 June, Sjælland (Zealand) Bornholmertræf & Custom Show 14-16 July, Bornholm Fyns Harley Meeting 28-30 July, Fyn Tolnetræf 25-27 August, Nordjylland (NorthsJutland)

H-DCICE 12 th International Rally 14-16 July, Borgarfjördur www.hdcice.is

www.hdc.dk

Probably the best Rallies in the world! Just another reason to be a member!


DISTRIKT 1 SJÆLLAND AF IB JOHANSEN

KALENDEREN

Forår

N

u er vi alle forhåbentligt på motorcykel igen. Jeg håber, at det bliver en rigtig god sommer, så der kan køres rundt og hilses på i de andre distrikter og klubber. God vind til alle. Jeg håber, at I kigger forbi klubhuset i Viby om tirsdagen til klubaften eller søndag formiddag til fællestur. Fællesture køres hver søndag fra klubhuset. I april køres der ca. kl. 11, og ellers er det ca. kl. 10. resten af sæsonen. Hold dig eventuelt underrettet via SMS. Den første tirsdag i måneden bliver der lavet dejlig mad til en flad 50'er, vi spiser kl.18. Tilmelding er nødvendig, så madmutter ved, hvor mange gryder der skal sættes over, så send en SMS til 21253299 og meld jer til med navn, medlemsnummer og antal. Efter spisning, ca. kl. 19.00, er der et kort distriktsmøde. Den 1. april var der jubilæum i Caps, hvor mange mennesker var inde for at ønske tillykke. Distrikt Sjælland var

DET SKER I 2017

stærkt repræsenteret, og bestyrelsen overrakte på distriktets vegne CAPS en kurv med forskellige godter. Til nye og gamle medlemmer: kom i klubben en tirsdag kl.19 og hør, hvor og hvordan vi afholder eksempelvis et TOY RUN, som det kunne være, I vil være med på næste år. Der vil blive holdt Sankt Hans aften i klubhuset i Viby sammen med vores udlejer. Her vil kunne købes lidt godt til maven, og campingpladsen åbner, så der kan sættes telte op, så man er klar til midsommertræffet dagen efter. Er man helt vild for at sove i sin k ­ ludevilla, så må man selvfølgelig også gerne overnatte fra fredag til lørdag. Midsommertræffet åbner for indgangen kl.12, og der vil som sædvane være god mad, god musik, games og masser af øl og drinks. Der vil også være mulighed for en fællestur. Rammerne for et godt træf er sat, I skal kun medbringe godt humør. Jeg håber især at se mange af Sjællands medlemmer bakke op om træffet. Det kunne være rart, hvis nogle af de mange medlemmer, der har betalt til klubben i mange år, vil komme en tur ned til klubhuset i Viby og være med til de ting, vi kører til eller blot få en sludder. Det kunne jo være, I havde nogle gode historier eller interessante steder at køre hen.

OLD TIME RUN 11.06.2017 SANKT HANS FEST 23.06.2017 MIDSOMMERTRÆF 24.-25.06.2017

GENEREL INFORMATION DISTRIKTSMØDE Afholdes den første tirsdag i måneden kl. 19.30. KLUBAFTEN I køresæsonen: Hver tirsdag Udenfor køresæsonen: D. 1. og 3. tirsdag i måneden SØNDAGSTUR HVER UGE MED OPSTART FRA KLUBHUSET. Maj, juni, juli og august: kl. 10.00 April og september: kl. 11.00 Læs mere på hdcsj.dk

58

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17


Harley-Davidson Club of Denmark’s

Årlige MIDsommertræf ey l r Ha & s n a i Ind y Onl

Liv em Ga usi Go mes k dm ko ld ad eø l

INDGANGSPRIS KR. 100,-

de å r om . 18

PILSNER ØL KR. 10,-

n l fte g a ni k u n g j pi e. 23. eda

r l fr rf Caåm bne ns bå

ha kt n a S

7 1 0 2 i n u j 24-25. ub Cl

Har le

Davidson y-

o

do

d

Adresse : Truelstrupvejen 4, DK 4130 Viby SJ

N

Den ark m

Distrikt 1 : hdcsj.dk

g s a l l ow

e


DISTRIKT 1 SJÆLLAND

SØNDAG DEN 11.JUNI 2017

OLD TIME RUN Turen går i år til Toftehøjen plejecenter i Viby Sjælland. Vi starter fra campingpladsen ”De Hvide svaner ” Karrebæksmindevej 741, 4736 Karrebæksminde kl. 09 til en kop kaffe og et rundstykke til de morgenfriske. Kl. 10 kører vi ud i det sydsjællandske landskab med kurs mod Bårse Rundel, hvor der vil være opsamling og afgang derfra ca. 11:15. Igen køres gennem landskabet til Køge Havn som

60

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

sidste stop, inden turen går det sidste stykke til Viby Sjælland. Forventet ankomst i Køge ca. kl. 12 plus- minus. Hvis du ikke har mulighed for at køre med på hele turen, så er du også velkommen på Toftehøjen og være med til at gøre det til en fantastisk dag for de ældre. Lokalaviser og tv vil komme. Vi regner med at være på Toftehøjen ca. kl. 13:00.


1. april 2017

S

AF: BETTINA BRODKA

å blev sæsonen skudt i gang fra Harley-Davidson Club Denmarks Klubhus i Viby Sjælland. Næstformand Pia Ellebirke fik skrevet kilometer ned fra de fremmødte ca. 25 Harley-Davidson motorcykler, der senere tog ud på fællesturen, trods de lidt våde veje, og det sidste kunne ses på de kære cykler,

da de vendte tilbage til kaffehuset igen, men så havde de heldigvis også taget solen med tilbage! Der blev grillet lidt pølser og hygget omkring bordene. Senere kørte folk videre ud et dejligt forårsvejr til flere forskellige træfsteder på Sjælland – på denne dejlige åbningsdag for HD bikerne.

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

61


DISTRIKT 1 SJÆLLAND

STUMPE MARKED AF: BETTINA BRODKA

T

raditionen tro blev Stumpemarkedet på Sjælland skudt i gang og det var også i år rigtig godt besøgt. Der er ikke nogen konkrete tal på hvor mange der var igennem kaffehuset i Viby på dagen, men i et bud på ca. 150 personer er ikke helt ved siden af. Foråret lurer jo

62

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

om hjørnet og diverse Harley stumper og tøj skifter ejermand og der gives gode håndslag i hænderne. Det er dejligt at se medlemmerne bruger anledningen til at tømme ud i lageret derhjemme, bestille et bord så give vi andre glæde af at byde på stumperne. En fantastisk dag.

„FORÅRET LURER JO OM HJØRNET OG DIVERSE HARLEY STUMPER OG TØJ SKIFTER EJERMAND OG DER GIVES GODE HÅNDSLAG I HÆNDERNE“


Cruise for a Cure 29. april AF PIA ELLEBIRKE / FOTO ERLA SÆVARSDOTTIR

S

å blev det igen tid til Cruise for a Cure, og i år var der rigtig mange penge, der skulle deles ud til flere gode formål. Først og fremmest sagde Jørgen Kaufmann 110.000 tak, da vi efter en meget våd tur til Hillerød Torv fik overrakt hele to checks til Cystisk Fibrose Foreningen, amerikanerbiler og mc’er kr. 10.000 og Ragnhill Bruun fonden fik 100.000 kr. De flotte checks blev overrakt af henholdsvis Pia Ellebirke og Anders Bruun. Tak til de ”rigtige” bikere, der bare kører uanset vejret, det er bare for sejt. Tak til de ”rigtige” bikere,

der støttede via mobile pay uanset deltagelse. Tak til Cap`s for morgenmad, uanset de måtte tage fryseren i brug eller fodre ænderne i Valby med 200 rundstykker. Tak til Vaffelhuset for udlån af borde og parasol, uanset ejeren ikke kører Harley-Davidson. Tak til Thomas Mitchinson, som fyrede den af på guitaren i den gode sags tjeneste uanset den korte varsel. Så uanset - endte det faktisk med at blive en rigtig god dag med sol over Hillerød Torv. Vi var nogle få, der kørte til åbent hus hos Jamesville i Slangerup, inden vi satte næsen hjemad. Tak for en god dag.

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

63


DISTRIKT 2 FYN AF NILLER, FORMAND FOR DISTRIKT FYN

Det er forår

KALENDEREN

D

DET SKER I 2017

et er simpelthen sådan en pragtfuld tid, vi er midt i: de gule marker (hvad enten man kan lide lugten fra dem eller ej), det er længe lyst, og vores cykler er ude igen. Det har ellers været nogle hektiske måneder i klubben det sidste stykke tid. Der er virkeligt blevet arbejdet igennem, både i klubhuset og i buehallen. Kilometeraflæsning er blevet afholdt, og en del medlemmer har indgivet deres speedometer stand, så nu er det bare at få kørt nogle kilometer. Vi har allerede fået kørt de første par fællesture i distriktet bl.a. til åbent hus i Røddinge og til Jensen Motorcykler i Horsens. Superrally ligger også lige om hjørnet; denne gang bliver det afholdt i Tjekkiet, og der håber vi, at en masse H-DCDK-medlemmer kører ned og deltager i træffet. Vores hjemmeside bliver stadig opdateret mindst en gang om ugen. Det er her, du kan få de sidste nye informationer om, hvad der er gang i ude i klubhuset. Kik ind på www.hdcf.dk Fyn var i år vært ved hovedgeneralforsamlingen. 162 medlemmer var mødt op, og Distrikt Fyn havde hele fem forslag med til ændringer i år. Jeg havde selv fremsat et forslag ang. ikke-medlemmer på forårstræffet. Man-

ge stemte faktisk for ændringen, men desværre ikke nok. Det er jo den risiko, man løber, når man kommer med ændringsforslag. Sådan er det jo nu en gang, men ingen grund til sure miner af den grund - bare op på hesten og

ÅBENT HUS ARRANGEMENT VED JIFI PARTS 13.05.2017 NATIVE REBELES SOMMREFEST 19.05.2017

„Kilometeraflæsning er blevet afholdt, og en del medlemmer har indgivet deres speedometer stand, så nu er det bare at få kørt nogle kilometer“ afsted igen. Måske vi kan få en lille udfordring her med de frivillige hjælpere til træffet, da der jo ikke må være nogle som ikke er medlemmer, så hjælp os med at få besat nogle vagter. Jeg vil bare gerne sige tak til alle medlemmer, som dukkede op på generalforsamlingsdagen og tak til de ikke-medlemmer, som lavede mad til os og passede baren, mens døren var lukket. Vi håber, at alle kom godt hjem. Vi ses igen den 6. maj til forårstræf.

HORSENS STATE PRISON MOTORCYKEL FESTIVAL 25.05.2017 THE WALLACE RALLY, SCOTLAND 25.05.2017 SYD TRÆF 26.05.2017 RINKENES TRÆF 27.05.2017 SUPER RALLY 31.05.2017 SØPAVILIONEN 02.06.2017 MAGIC BIKE RÜDESHEIM 15.06.2017

GENEREL INFORMATION LEJE AF KLUBHUS FOR DISTRIKTETS MEDLEMMER: Kontakt Formand Niels Fjerbæk formand@hdcf.dk KLUBAFTEN Torsdag klokken 19:00. SØNDAGSTURE FRA TERNINGEN ÅRSLEV Igen i år køres der fra Terningen i Årslev hver søndag klokken 12.00 SMS-INFO Få info om hvad der sker i klubben. Send en sms med fuld navn og medlemsnummer til Kenneth Overvad 2763 2780. Læs mere på www.hdcf.dk

64

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17


HDCF

2017

Friday 28/7 - Sunday 30/7 Harley - Bar - Beach - Market - Camping - Toilet & Bath Music & Fun “DANGEROUS THURSDAY” 27/7 at 18.00 Exhibition of American cars, Motorcycles and Live band. You are all welcome! BEER

1,5

free entra n thurs ce day

ØL

EURO

10

KR

2x breakfast included 8 live bands 20.000 kwm campground 1030 visitors in 2016 Kertemindevejen 38, 5290 Marslev Denmark

Entrence 200 kr/30 euro

info : www.hdcf.dk M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

65


DISTRIKT 3 SYD AF KLAUS, NÆSTFORMAND

Hej Syd

KALENDEREN DET SKER I 2017

F

orever 2 Wheel’s i Fredericia er i min verden en sæsonstart hvert år. Med stor hjælp fra Kolding Harley Klub samt H-DCDK distrikt 2 Fyn lykkedes det med gode trofaste hjælpere fra distrikt Syd at bygge en lille hyggestand. I år med en computer, der fremviste billeder fra det materiale Carsten havde modtaget fra flere af vores seks distrikter ude fra det ganske land. Da årets F2W messe lukkede ned åbnede Fredericia Harley Klub efterfølgende dørene. Det er mig en fornøjelse at lokke en god håndfuld bikere fra distrikt Syd med derud, som aldrig før har sat fødderne på det sted (jeg tror ikke, det bliver sidste gang de tog springet ud i et besøg hos en rigtig motorcykelklub). En tak til alle,der gjorde denne dag til endnu en dejlig dag blandt bikere. Siden sidst har vi afprøvet et af Pernilles (kasserer) forslag, fælles spisning på to udvalgte klubaftner. Det bliver vist noget vi skal prøve igen. Der var en rigtig pæn tilslutning. Tak til vores Ina, der anbefalede den første kro og tak

til Gert og John for kromad til nummer to - En egnsret som jeg sent vil glemme, det var virkelig noget der faldt i min smag. Det var ej heller så ringe, at formanden måtte få rester med hjem. (smil eller rettere mums). Sæsonstart har Klaus (næstformand) skrevet en artikel om - tak for det. Så jeg vil blot sige, at det var dejligt at køre på motorcykel med de mennesker, som jeg holder så meget af. Det er jo i bund og grund det, som det hele handler om, ik? Måske var det lige på sin plads at takke Polle, Carsten, Alice, Conni, Lars Lorentzen og Flemming Oppenhaimer (smil - du ka’ ta det!) for at springe til i sidste øjeblik. Til sidst og som I sikkert har gættet tusind tak til Ina for dejlig hjemmelavet æblekage til dessert. Nå, nu vil jeg gå og glæde mig til den 28. april, hvor vi er nogle der tager over på Als for at aftenhygge med Als Harley Klub samt Valhal, og for næste morgen at tage på vores nye tiltag ”æ røvtur fra Tinglev til Skagen” for så lige at droppe indenom Renegades Harley Klub i Nordjylland til aften med en overraskelse samt en overnatning. Det bliver bare et godt år i år…… ik? See you out there...

MINI STURGIS 27.-28.05.2017 LATE SANKT HANS 01.07.2017 ÅRØ TRÆF 04-04.08.2017

OBS: Hold øje med vores hjemmeside, da der er events, hvor datoerne ikke er fastlagt.

GENEREL INFORMATION KLUBAFTEN Anden fredag og fjerde onsdag hver måned. H-D-MUSEEUM Ring til Robin Harbo på tlf. 20 31 17 90 for aftale. SMS-SERVICE Skriv navn og medlemsnummer til tlf. 29 10 00 60. Læs mere på www.hdcs.dk

66

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17


Pilsnerøl

kr. 10,-

Fadbamser

kr. 20,-


HENVENDELSE FRA ET MEDLEM

Kim Mørch, Medlemsnummer 3273

68

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

Med Venlig hilsen Henrik Søfeldt Jørgensen Vicepresident H-DCDK

Davidson y-

ub Cl

Kære Kim Tak for din indspark med ønske om, at vi bringer noget i H-D Journalen om de nye regler for opbygning af replika motorcykler. Det står meget klart i vores §2 stk. 1; H-DCDK kan optage alle, der er fyldt 18 år og enten er ejer eller bruger af en Harley-Davidson motorcykel med V-motor, eller H-D bygget før 1955. Der fremsendes

stel- og motornummer ved indmeldelsen. Denne dokumentation skal være kopi af enten registreringsattest, købsbevis, slutseddel eller forsikringsbegæring. Hvis motorcyklen ikke kan identificeres som en Harley-Davidson, og det mener jeg ikke en replika motorcykel kan, idet den sikkert ikke vil fremstå som en Harley-Davidson på registreringsattesten, ja så kan man ikke blive meldt ind i klubben på den pågældende cykel i henhold til glædende Love og Regler. Hvis vi skal optage replika motorcykler, vil det kræve en vedtægtsændring, og det skal stå dig frit for at stille forslaget til en kommende hovedgeneralforsamling. Jeg ser p.t. ingen grund til at H-DCDK eller H-D Journalen går yderligere ind i sagen, da der under de nuværende Love og Regler i foreningen ikke tillades replika motorcykler som medlemsgrund. Har le

Da der nu endelig er nye synsregler, så vil det være passende, om vi i H-DCDK også lod replika Harleyer blive medlem af klubben, altså de motorcykler, der er bygget over en H-D motor. Med de nye regler kan man ny opbygge sit eget stel, der godt nok skal godkendes, men vi kan også købe et uoriginalt, godkendt stel og andre dele og dermed bygge en unik og personlig H-D. Derfor bør klubben godkende en replika motorcykel som en rigtig H-D og optage medlemmer på disse motorcykler.

Den ark m


DISTRIKT 3 SYD

SÆSONSTART I distrikt Syd startede vi traditionen tro med at mødes til Åbent Hus ved Custom Cycle i Rødding.

„JEG OPGAV HURTIGT AT TÆLLE RESTEN AF MOTORCYKLERNE EFTER JEG HAVDE NÅET OMKRING 200, FOR GÆSTER KOM OG KØRTE I ET VÆK“ 70

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17


I SYD AF: KLAUS NÆSTFORMAND

S

olen skulle lige have jaget morgentågen på flugt, så jeg dukkede først op ved 11-tiden og sikken et syn. Der var motorcykler overalt, så det var med nogen vanskelighed overhovedet at finde et sted at sætte sin egen. Ikke fordi de tidligt ankomne havde parkeret usmart, men jeg tror ganske enkelt ikke, der har været så mange gæster til Åbent Hus ved Custom før. Jeg opgav hurtigt at tælle resten af motorcyklerne, efter jeg havde nået omkring 200, for gæster kom og kørte i ét væk. Selvom dealer-autorisationen er væk, så er det bare ved Custom, man mødes! Køen til de grillede ringrider-pølser var uendelig – så var det da trods alt lettere at gå rundt med en øl i venstre hånd og hilse på gamle venner. Ved 13-tiden var vi en mindre, men pæn flok der forlod det gode selskab og satte kursen mod Gråsten. Jeg bemærkede gennem Aabenraa by et digitaltermometer der viste 17 grader, så i Syd er vi ikke i tvivl om hvem vejrguderne holder med! Centerpubben i Ulsnæs-centeret havde – som i tidligere år – sat grillen op udenfor og stod klar med pølser og øl til os. Der var nu en del, der var kommet i forkøbet, så her var det heller ikke let at finde parkeringsmulighed uden man skulle gå flere meter – og det er vel ikke derfor vi har en Harley-Davidson! Herefter trillede vi videre til dagens sidste pitstop, nemlig ved klubhuset i Tinglev, hvor der både var kolde øl og varm kaffe til de mange fremmødte. Her i Tinglev havde vi aftalt at foretage den landsomfattende kilometeraflæsning. Ikke fordi vi længes mod efterår, men mon ikke det bliver spændende at se, hvor mange km / miles vi sådan får trillet i løbet af en sommer. En flok blev ved klubhuset, hvor der var fællesspisning om aftenen, så alt i alt en rigtig dejlig sæsonstart i Syd.

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

71


DISTRIKT 4 NORD AF CLAUS B. ANDERSEN

Hej Distrikt Nord

KALENDEREN DET SKER I 2017

I

skrivende stund er jeg netop kommet hjem fra en lang weekend på Fyn, først med Hovedbestyrelsesmøde hele lørdagen og derefter Hovedgeneralforsamling om søndagen. Generalforsamlingen var noget af et tilløbstykke med godt 160 deltagere, betydeligt flere end, der plejer at være, og Distrikt Nord var repræsenteret med 16 deltagere, hvilket jeg synes er fantastisk når man tager vejret i betragtning. Rigtig sejt gået! Jeg ved ikke, om det var to nyvalg til Hovedbestyrelsen, der trak, eller hvad det var, men vi fik i hvert fald valgt en ny præsident og en ny sekretær, som jeg har store forventninger til. Jeg kender dem begge rigtigt godt fra deres tid i distrikterne, og jeg er sikker på, at de begge bliver et stort aktiv som alle medlemmer kan glæde sig til. Desværre havde der sneget sig en fejl ind i klubbens regnskab, derfor skal der være en ekstraordinær generalforsamling, og det er rigtig ærgerligt. Heldigvis er der ikke sådan nogle problemer her i distriktet. Jeg håber, I er lige så glade for at have mig som formand, som jeg er for posten. Vi lagde ud med en forrygende sæsonstart i

weekenden omkring d. 1. april. Lørdag var der Åbent hus hos forhandlerne, og der var rigtig mange besøgende - også fra Nord. Søndag d. 2. april havde vi vores sæsonstart i distriktet. Vi mødtes hos Port6, hvor Johnny og Dennis som sædvanligt åbnede deres lokaler gæstfrit. Der blev optalt 103 fremmødte motorcykler og 25-30 bagsædepassagerer. Det er fantastisk! Vi fik noteret 90 deltagere til den nye kilometerkonkurrence, så nu er det bare at give den gas, så vi kan få pokalen hjem til Nordjylland. Tom Cruiser kørte en dejlig tur med os, og vi sluttede på Kongerslev Kro hvor vi igen blev beværtet fyrsteligt. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle de involverede for en rigtig fin dag. Planlægningen af Tolne-træffet kører også rigtig fint, det meste er ved at være på plads sådan rent planlægningsmæssigt. Af nyheder kan jeg nævne “ happy hour “ om lørdagen, her er også oprettet online billetsalg med mulighed for købe på forhånd og dermed spare penge, desuden er der nu også mulighed for at overnatte i sovevogn, det er sådan en slags skurvogn med eget rum og seng til to personer. Du kan læse ­mere om dette på vores hjemmeside www.hdcn.dk. Vores hjemmeside får snart følgeskab af en distrikts-facebookside, idet Hovedbestyrelsen har besluttet, at alle distrikter skal have deres egen side på Facebook. Hjemmesiden får også en overhaling her i 2017, og bl.a. kommer der en ny køb/salg sektion. Jeg vil bare slutte af med at ønske god køresæson, hold øje med hjemmesiden, og tilmeld dig distriktets SMS service: der er nok at køre efter, og der kommer hele tiden nyt til. Pas på jer selv og hinanden.

72

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

KØRETUR FRA MØLLEN Q8 01.05.2017 MC-UDSTILLING PÅ SÆBY HAVN/ VENDELBOERNE MC 13.05.2017 TOY - RUN 20.05.2017 KØRETUR FRA TYLSTRUP KRO 12.06.2017 KØRETUR FRA AALBORG HARLEYDAVIDSON KLUB 07.08.2017 TOLNE-TRÆF 25.08.2017

GENEREL INFORMATION MANDAGSTURE Se aktivitetskalender på hjemmesiden. KILOMETERDYSTEN Se mere på hjemmesiden. SMS-INFO Få info om, hvad der sker i klubben. Send „Tilmeld + medlemsnummer + navn“ til tlf. 20 13 55 05. Læs mere på www.hdcn.dk


M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

73


DISTRIKT 4 NORD

TOLNE TRÆF

du behøver ikke ligge på jorden… Vi tilbyder som sædvanligt vores populære telte og som noget nyt er der i år også mulighed for at sove i husvogn. Telt til 2 personer inkl. indgang og morgenmad,

Soverum i vogn til 2 personer inkl. indgang og morgenmad,

kun kr. 900,-

kun kr. 2.500,-

Det eneste du skal medbringe er dit gode humør og en sovepose.

Bestil hos kasserer@hdcn.dk, din bestilling er først gyldig når betaling har fundet sted.

MC-UDSTILLING PÅ SÆBY HAVN Lørdag den 13. maj 2017 kl. 10 afholder Vendelboerne Mc en mc-udstilling på Sæby Havn i forbindelse med deres træf. Distrikt Nord laver en køretur, hvor vi mødes på Transportcenter Sæby kl. 9.45 – hvorefter der er afgang til havnen. Omkring kl. 12 vil der være en

Bestyrelsen i Distrikt Nord

MANDAGSTUR DEN 12. JUNI FRA TYLSTRUP

KØRETUR DEN 7. AUGUST FRA AALBORG HARLEY-DAVIDSON CLUB

Vi mødes ved Tylstrup kro og kører derfra kl. 19.00. Turen slutter ved Renegades Mc, hvor Distriktet vil være vært med lidt mad og drikke. Turguide: Jens Bækgaard.

Vi mødes hos Aalborg Harley-Davidson Club, Dannebrogsgade 39, 9000 Aalborg. Turen starter kl. 19, hvor vi kører sydover mod Nibe. Turen ender hos Aalborg Harley-Davidson Club, hvor distriktet er været ved lidt mad og drikke. Turguider: Jesper Lykkegaard og Søren Munk Vel mødt!

Bestyrelsen i Distrikt Nord

74

fællestur på ca. 75-100 km. som igen slutter på træfpladsen hos Vendelboerne Mc. Vel mødt!

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

Bestyrelsen i Distrikt Nord


Toy-Run 2017

Til Børnecenter Himmerland Lørdag d. 20 maj 2017 afholder vi igen vores årlige Toy-Run arrangement. Også i år kører vi til Børnecenter Himmerland Rebild Skovhusvej 2 i Skørping. Kl. 11.00 mødes vi ved Port 6 i Gistrup, hvor vi hygger og sparker dæk. Hver deltager betaler 100 kr. for at være med. Kl. 12.30 køre vi samlet en tur ...som ender ved børnecentret ca. kl. 13.30 Her vil vi blive modtaget af de glade børnene og personalet som...traditionen tro… vil beværte om med dejlig kaffe og kage i hyggeligt samvær. Vi vil overrække det indsamlede beløb og bagefter give børnene dagens store oplevelse....en tur på en Harley !!! Så... HUSK ...ekstra hjelm til dem. Kl 15.00 er arrangementet slut og vi kan køre hjemad efter en god dag, hvor vi har givet børnene en stor oplevelse, som de helt sikkert vil huske i lang tid. Mød op og støt dette vigtige arrangement !!!! som er med til at vise hvad Harley klubben også står for : Socialt engagement og mangfoldighed. Vi glæder os til, at se rigtigt mange til denne tur. På bestyrelsens vegne TomCruiser


DISTRIKT 5 MIDT AF STEEN LARSEN

KALENDEREN

Maj 17

S

æsonen er i fuld gang, og vi havde en hektisk weekend med fællesspisning fredag. Lørdag d. 1. april kørte vi til Caps i Aarhus, som havde 20-års jubilæum. Butikken havde valgt at fejre det med en flot øl-brandbil, som kunne slukke enhver tør plet. Vi havde derfor ikke distriktets ølvogn med, men den er der igen næste gang. Derefter kørte vi til klubhuset, hvor der var standerhejsning og kilometeraflæsning. Søndag var der fællestur til Four Roses MC, og det blev en skøn tur næsten direkte vestover. Four Roses MC bød på en bid brød, og tørsten blev vist også stillet. Deres klubhus ligger lidt uden for byen Vemb ved Nissum Fjord, så der kan der holdes en god fest uden at forstyrre andre. Vi har også afholdt en ekstraordinær generalforsamling, hvor vi fik valgt en ny kasserer, og det blev Marianne Lindgaard, som tager over efter Stig Østergaard. Der er godt gang i distriktets fællesture, så mød op til dem. Der bliver lagt kræfter i at arrangere dem. De køres den første søndag i hver måned. Hvis du ligger inde med et godt forslag, så meld ind; bestyrelsen kan hjælpe med at realisere din ønsketur. Danish Bikemeet ligger lige rundt om hjørnet, og vi glæder os! Vi har stadig brug for hjælpende hænder til at få træffet til at glide bedst muligt, så al hjælp er meget velkommen. På hjemmesiden kan du se, hvad du kan

DET SKER I 2017

hjælpe med. Tjek ind på www.hdcm. dk. Det er nu muligt at købe billetter på nettet, og det letter arbejdet med, hvor mange vi skal lave aftensmad til, og så er festen godt i gang. Se på http://www. billetsalg.dk, og se under billetter. Dér finder du Harley-Davidson Club DK. Aktiviteterne er mange, så det er bare at komme afsted og deltage i det, du kan nå her i Distrikt Midt.

KLUBAFTEN

12.05.2017 KLUBAFTEN

26.05.2017 DISTRIKT SYD-TRÆF

26-28.05.2017 FÆLLESTUR

04.06.2017 KLUBAFTEN

Vi ses derude.

09.06.2017 DANISH BIKEMEET

16-18.06.2017 KLUBAFTEN

23.06.2017

„Vi har stadig brug for hjælpende hænder til at få Danish Bike Meet træffet til at glide bedst muligt, så al hjælp er meget velkommen“

DISTRIKT SJÆLLAND MIDSOMMERTRÆF 23.06.2017 FÆLLESTUR

02.07.2017 KLUBAFTEN

07.07.2017

TJEK HJEMMESIDE FØR DU KØRER Der kan forekomme ændringer.

GENEREL INFORMATION FÆLLESTUR Første søndag i måneden med opstart klokken 13:00 fra klubhuset. KLUBAFTEN Fredag i ulige uger fra klokken 19:00 – 21:00. SMS-SERVICE Få info om, hvad der sker i klubben. Send navn, medlemsnummer og telefonnummer til tlf. 51 19 77 43. Læs mere på www.hdcm.dk

76

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17


16-18 JUNI 2017 FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 12 Træfpladsen og baren åbner Kl. 18 Aftensmad Kl. 21 - 00 Band: Rock Parade

Kl. 07 - 10 Morgenmad Kl. 11 Fællestur Kl. 14.30 Games Kl. 18 Aftensmad Kl. 22: Band

På gensyn i 2018!

Kl. 07 - 10 Morgenmad Kl. 12.00 Træfpladsen lukker

Entré 150 kr. Øl 10 kr.

ÅBENT FOR ALLE MOTORCYKLISTER

Vildmarksbad - husk badetøj

Foto: TT 77

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN


Mindeord SØMAND

22-06-60 # 14.03.17. Den 14-3-2017 sluttede livet brat for havnearbejder igennem 35 år Preben ” Sømand” Jensen, da han efter kun tre ugers sygdom, døde af akut organsvigt, forårsaget af toksiner. Hvilke slags gift ved vi stadig ikke, men håber at obduktionerne vil give os svar.

N

AF: BIRGITTE S. B. MAGIC GABRIEL, FOTO: PRIVAT OG KOLONNEBILLEDE VED H.I.C

avnet Sømand startede egentligt med, at han blev kaldt Sørøver Sally, efter børnetimen af samme navn. Fordi han, så usædvanligt for datiden der først i 70'erne, fik øreringe i begge ører. Hvordan det pludselig blev lavet om til Sømand, kunne han faktisk ikke selv huske. Mange kendte ikke engang hans rigtige navn - og på gravstenen, kommer det også kun til at stå Sømand. Sømand havde siden sin aller tidligste ungdom, været bidt af knallerter og motorcykler. Hans første rigtige motorcykel var en Kawasaki 500 H1 Mach3 2 takt, som dengang i 70-erne blev kaldt en dødsmaskine, da bremserne på ingen måde svarede til cyklens formåen. Hurtigt kom interessen dog for de engelske og amerikanske motorcykler. Hans første af dem var en BSA som han fik i 1981/82, derefter fulgte en Harley-Davidson

78

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

omkring 1988. Dette var starten til evig troskab mod HD. Sømands hjerte og sjæl tilhørte de to hjul – tilhørte Harleyerne og livet omkring det. Hans hjerte tilhørte friheden på vejen, vinden i det lange hår. For livet var bedst på motorcykel! Citat: ”4 Wheels move the body, 2 Wheels move the soul” Citatet her et helt præcis kendetegn for Sømand. Det kom helt klar til udtryk, da vi i 2013 kørte Coast to Coast – vest til øst i USA, en tur på over 7000 km og igen i 2015 fra nord til Syd New-York op over Canada til Key West i Florida. I vinteren 2015 satte han sig pludselig for at ville bygge en Dragster og selv at kører den – klassen i Dragracing skulle selvfølgelig være Harley Breakout. Han fik desværre kun en sæson, men han elskede det og ikke mindst samværet i pit ´en med alle de andre bikere.


Birgitte & Sømand – og nogle af de mange smukke blomster ved begravelsen.

Mindeturen gik fra Kapellet på Vestre Kirkegård i Aarhus via grenåmotorvejen til Kalø.

”4 Wheels move the body, 2 Wheels move the soul” Citatet her et helt præcis kendetegn for Sømand.

Sømand var i 80érne og op til midt i 90érne med i forskellige Århusianske mc-klubber Gonzo, Dillen og til sidst Tornados. Sømands altid åbne, glade og positive sind, gjorde at han var utrolig vellidt – ikke mindst hans karakteristiske latter, satte sig fast hos de fleste. Sømands evne til at fastholde venskaber på tværs af alle skel, viste sig mere end tydeligt, da over 700 mødte op til bisættelsen. På trods af at sæsonen knap var gået i gang og mange forsikringer endnu ikke var trådt i kraft, så var vi et sted mellem 100 og 150 motorcykler, der fulgte ham ud på hans sidste mc-tur. Hans sidste tur foregik selvfølgelig i

sidevognen på en HD Electra Glide, den selvsamme motorcykel, som han selv havde -ud over en Early Shovel, en Kawasaki 500, en Triumph Bonneville og selvfølgelig Dragsteren. Turen gik fra Kapellet på Vestre Kirkegård i Århus til Kalø. Man kan ikke sige Kaløtræf uden at sige Sømand, han var fast inventar hver tirsdag i mc sæsonen. Fra Kalø gik turen videre til Sdr. Kastrup på Djursland, hvor vi boede de sidste fem år. Sømand var biker med stor B og nok en af de sidste RIGTIGE Bikere. Han vil blive frygteligt meget savnet, ikke kun af mig, men af alle og ikke mindst i hele miljøet omkring motorcykler. På trods af hans forkærlighed til Harley´er var hans indstilling, at det ikke var motorcyklens mærke, men glæden ved at køre, der talte mere end noget andet. Han talte og hilste på alle – uden undtagelse.

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

79


SLUTSPURT

VI HOLDER KÆMPE UDSALG PÅ HELE SHOPPEN OG HAR NU 50% PÅ HELE SORTIMENTET, SÅ VI KAN FÅ PLADS TIL NYE VARER!

ALLE STØRRELSER FOREFINDES IKKE

% 0 -5

T G A R F S I T A R G

Lækkert tøj og tilbehør til hende og ham


søgt Swap Meet Søndag d. 30. april var der et velbe Aarhus. hos Gun City Choppers i Lystrup ved

NyImedlemsdag MIDT

VOXP OP

Distrikt Midt inviterede lørdag den 29. april til ”ny medlemsdag” i klubhuset i Hårup kombineret med lidt almindelig praktisk arbejde i og omkring klubhuset

M

AF: BESTYRELSEN H-DCM

an fik også besøg af en mindre gruppe kollegaer fra Distrikt Syd, der var på vej nordover til Skagen og til en sandsynligvis glad aften hos Renegades Mc i Sdr. Saltum. Road Captain og Distriktsformand for Syd Kristian Michalsen styrede det hele fra et bagsæde og var lun trods det lidt kølige aprilvejr. Der blev holdt et fælles indlæg for de nye med oplysninger om alt imellem himmel og jord ang. Harley klubben. Otte interne træf rundt i landet, en kæmpe årlig europisk Super Rally event via federationen af Harley-Davidson klubber i Europa, en ny tradition med Nordic Run i det fællesskab, der er imellem over 20.000 organiserede Harley-Davidson ejere i de nordiske lande, forhåbentlig næste gang i 2018 med en velorganiseret tur Island rundt, de mange distriktsaktiviteter ud over hele

landet og derudover deltagelse i et hav af andre tilbud udenfor selve klub-regi, som eksempelvis Sæsonåbninger, Allingåbro Motorfestival, arrangement ved Horsens Statsfængsel, Old Bike Meet og det årlige Raceday i Mosten MC, Thy træf, besøg og aktiviteter i lokalklubber og så videre og så… Hold da lige op! Man bliver jo helt forpustet bare ved tanken, og de nye unge medlemmer så nu nærmest også helt lamslåede ud. De har jo måske et job, de skal tænke lidt på og måske en lille ny familie, de skal passe med skole-hjem samtaler o.s.v.. Efter den omfattende gennemgang blev der varmet pølser på grillen og sparket dæk. Der kom ro på igen, og firebanden fra Sønderjylland blev sendt nordover i aprils flotteste motorcykelvejr. Det var igen en dejlig dag i Hårup. Velkommen til de nye – Det gør slet ikke noget, I endnu ikke er over 60 år.

nummer 14180 Brian Gleerup, medlems Shovel årgang en te køb m fra Ejstruphol ruar 2016. feb i l ina orig n ste næ 2 197 at bruge til me kom Brian håber, han erfar, som svig d me n me sam n bbe klu o. har købt lidt nyere H-D-ev

VOXPOP

ti Netop nyindmeld Dennis Madsen, øbt dk in ny kom på en klubben. Han an r te ts or sp rn Je pet ombygget chop nnis ligere kørte De årgang 1973. Tid altid r ha en m r, Race Super Motar og son og at id av y-D rle Ha drømt om en rket. et omkring mæ være med i miljø

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

81


DISTRIKT 5 MIDT

Klar til sæson 2017 og Danish Bikemeet AF: MARTIN OG JESPER

S

kærtorsdag blev der holdt arbejdsdag i Distrikt midt, og der var mange hjælpende bikerE, som gav en hånd med. Vi mødtes kl. 09 til morgenmad og hyggesnak. Mætte og fulde af energi fik vi fordelt dagens opgaver. •B  ålpladsen blev sat i stand, så vi kan slå kreds og røv i sæde omkring bålet. •D  er blev ryddet op og rengjort til den store guldmedalje •K  noglehesten Dan fik helt styr på vores toiletvogn, som kan benyttes af alle medlemmer i Harley-Davidson klubben, hvis de lige svinger forbi klubhuset på en køretur eller lige tager en overnatning i telt på græsplænen bag klubhuset. •B  ænke og borde skulle olieres, og der skulle tre store biker til at åbne de to bøtter træolie. •U  dendørs bar blev sat op, og det er bare tip top. •O  prydning og udsmidning til den helt store guldmedalje. Middagsmaden til de knoklende biker bestod af grillet pølser og kold kartoffelsalat, som nogle slet ikke havde tid til at komme ind for at få, de var alt for opslugt af arbejdet. Resten af dagen gik stille og roligt med hyggesnakke og lidt mere arbejde, rengøring og oprydning. Tak for den store indsats. Nu er vi klar til en god sæson og ikke mindst Danish Bikemeet 16. til 18. juni.

82

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17


MOTORLÆRE 2016-17 i distrikt Midt

Midt har igennem vinteren holdt motorlære forskellige steder i distriktet.

VOXPOP

AF: BESTYRELSEN H-DCM

D

en sidste motorlære var hos Mosten Mc, hvor vi havde glæde af at møde Hans-Jørgen Hitz. Han fortalte kort omkring Mosten Mc fra start og frem til nu. Og om hvordan Mosten Race Day er opstået. Hitz fortæller; ”En af grundene til, at Mosten Mc blev startet var, at vi ville lave et kanongodt Engelsk Træf. Hovedparten af motorcyklerne i Mosten var dengang engelske, og vi kørte derfor til en del engelske træf, blandt andet til Albion Rally på Fyn, BSA træf, Britania Rally i Sverige og Engelsk Træf i Humburgsund i Norge, alle sammen nogle rigtig gode og hyggelige træf på deres måde, men vi syntes tit, der manglede noget aktion, noget musik

og underholdning samt noget at spise. Der skete derfor ofte det, at vi improviserede vores egen underholdning, som resulterede i en opsang fra værtsklubben. Det var nok her, vi fik det skub, der skulle til for at komme i gang, da de spurgte os, hvorfor vi ikke selv lavede et træf med gang i. I sommeren 1982 hvor vi overvejede at starte klubben op, gik vi internt under navnet Allingåbro Twin Club, som vi syntes kunne være et passende navn til foreningen, men vi fandt hurtig ud af at der var en del klubber i bl.a. Sverige og Tyskland, der hed Twin Club, så det navn droppede vi hurtigt igen. Vi skulle derfor have fundet på et andet navn til klubben, og der kom mange underlige navne frem på bordet, hvorefter der kom fra et fjernt hjørne i

. 13943 en, medlems nr Claus Kristians ønsker 09 20 r Iron fra på en Sportste på er et om kil ge an godt kørevejr m f. træ yrle e gode Ha klokken og nogl

stuen i Spanghuse i Bode, "hvorfor ikke bare kalde os for Mosten, som vi altid har gjort” Og selvfølgelige skulle vi det. Læs meget mere om Mosten Mc på www.mosten-mc.dk Der går fra Distrikt Midt en stor tak til CAPS, AROS, Peters Værksted, Nytårskur V. Poul Erik Sejersen og til Mosten Mc for det venlige værtsskab i årets motorlære-runde.

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

83


DISTRIKT 5 MIDT

Sæsonstart, flaghejsning og kilometeraflæsning AF MARTIN OG JESPER

S

å kom dagen som vi alle havde gået og ventet på - nemlig den 1. april, hvor sæsonen blev skudt i gang med et brag af en dag. Start og slut i klubhuset med en afstikker til Cap’s sæsonstart og 20 års jubilæum. De morgenfriske Harley-Davidson-kørere i distrikt MIDT mødtes tidligt i klubhuset til kaffe og hyggesnak. Der blev sparket dæk, og alt det nye bling bling på cyklerne blev vist frem. Klokken blev over 09, inden folk var færdige med at snakke og havde vist alt deres fine nye udstyr frem. Formand Steen fik samling på tropperne, og Kaj blev enstemmigt valgt som turguide fra klubhuset og til Cap’s. Jeg tror, at det var et dårlig valg, for jeg er sikker på, at Kaj valgte en tur på de mest beskidte, veje, for alle motorcykler var møgbeskidte da feltet kom ud til Cap’s. Kaj var utrolig glad og smilende som altid, mens alle andre gik og kiggede på deres beskidte motorcykler og vidste godt, hvad klokken var slået, når de kom hjem igen efter dagens arrangement, nemlig vask og polering af motorcyklerne.

84

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

Cap’s 20 års jubilæum I anledning af 20 års jubilæum var der gjort ekstra meget ud af sæsonåbningen. De nye modeller var sat frem og folk kunne melde sig på til en prøvetur på den model de ønskede at prøve. Vejret blev bedre og bedre som tiden gik, og der kom flere og flere mennesker ind til Cap’s. Jeg tror, vi på et tidspunkt var mere en 350 mennesker på pladsen foran Cap’s. Det var en rigtig fed oplevelse, motorcykelstøj og god musik i baggrunden, pølsevogn og Brandbil med øl aftapningshaner med forskellige ølvarianter i, det er lige noget for en rigtig biker.

Tilbage til klubhuset og Flaghejsningen Kl. 13 kørte vi mod klubhuset igen, og i samlet flok kørte vi om bag klubhuset, hvor flaghejsningen og kilometertællingen skulle finde sted. Flaghejsningen gik godt, efter at formanden havde fumlet lidt med hvordan flaget skulle vende og bindes fast på snoren til flagstangen. Da flaget var gået til tops, blev der holdt et minuts stilhed for vores savnede medlemmer, som ikke er her til at kører sammen med os mere. Derefter var det så tid til at Stig skulle til at humpe rundt på sine krykker, for at få aflæst alle medlemmernes kilometertæller til klubbens interne konkurrence om, hvem der kører flest kilometer i sæsonens løb. Imens blev der kæmpet med at få grill og mad klar, og 15.15 blev der serveret pølser, brød og kartoffelsalat. Resten af dagen forløb stille og roligt, masser af hyggesnak, og nogle skulle lige slå lidt mave efter indtagelsen af maden. Tak for alletiders dag – nu er sæsonen skudt i gang.


r Vi hafor brugpere hjælemmesiden

VO XP OP

å hj an – Se p vad du k d. h me e p l hjæ

DANISH BIKE MEET STÅR FOR DØREN – KOM OG GIV EN HÅND MED. Vi er klar til Danish Bikemeet, men der er stadig brug for en hjælpende hånd. Selv den mindste hjælp er kærkommen, så vil du være med til at lave træffet 2017 til noget helt specielt – så mød op på klubaftenerne og hør hvad du kan hjælpe med eller se vagtplanen på hjemmesiden og skriv dig på.

Der er stadig pladser både i den snaksaglige indgangsvogn, den KEDELIGE bar og den helt vildt sjove toiletvogn

CAMPER VED KLUBHUSET I MIDT Der er altid plads til, at du slår dit telt op ved klubhuset og bruger vores toiletvogn og faciliteter.

VO XP OP

s Larson, medlem Thomas Mørup gang år D RO Vpumpet nr. 14038 på en og køre ud og tiv ak re 2003 vil i år væ ubben. med distriktskl

KLUBAFTENER Der er planlagt klubaften i klubhuset på :

Fredag den 12. maj Fredag den 26. maj Fredag den 9. juni Fredag den 23. juni Der er altid mulighed for lidt mad og drikke, men den sidste klubaften i hver måned er der fællesspisning i klubben til gratis, gratis.

FÆLLES DISTRIKTSKØRETUR Søndag den 4. juni og søndag den 2. juli Nærmere detaljer finder du på distriktets hjemmeside www.hdcm.dk Du kan også tilmelde dig sms-service, så får du løbende besked om distriktets arrangementer og fællesture på din telefon.

Bent Rasmussen, me dlems nr. 8749 på H-D Ultra jubilæum smodel fra 2003 planlægger at delta ge i distriktets fællesture. M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

85


DISTRIKT 5 MIDT

Sæsonstart

hos Big Bike og fællestur

Traditionen tro skulle vi fejre sæsonstart med et kørehold til Big Bike langfredag. AF: MARTIN OG JESPER

D

er var linet op med stegt pattegris, fede cykler og gode tilbud i butikken i Silkeborg. Vi mødtes i klubhuset og Kaj var vores Road Captain til en fælles tur inden vi lander hos Big Bike. Vejrguderne var ikke helt på vores side langfredag, men alligevel trodsede ni medlemmer regn og kulde. Vi startede turen ved 10 tiden efter en kop friskbrygget kaffe og snak om turen. Køreturen gik forbi Tvillum, Trust, Kongensbro, Lemming og Nisset, hvor vi gjorde holdt ved Danmarks største

86

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

solfangeranlæg – der fylder adskillige marker. Kl. 11.04 landede vi ved Big Bike og der blev snakket, hygget, shoppet og sparket dæk, inden svinet skulle parteres kl. 12.30. Da svinet var klar til at blive parteret, blev der gået til makronerne, man skulle ikke tro, at menneskerne havde set mad før eller havde fået morgenmad, men en rigtig biker kan jo også spise en masse kød og meget lidt grønt (Grønt er jo kun til pynt eller til kaninerne) Mange trods dårlig vejr Vi var heldigvis ikke de eneste der havde trodset vejrguderne – der var

stuvende fuldt hos Big Bike. Det er nu 12. gang, at Big Bike holder sæsonstart først i april og det bliver bare bedre og bedre. Servicen og humøret hos Big Bikes medarbejdere var højt og det skinnede igennem ved ankomsten. Det er bare en dejlig oplevelse og vi kan virkelig anbefale at svinge forbi Big bike shoppen/værkstedet på en køretur, hvis I er i Silkeborg området. Tak for en rigtig dejlig og hyggelig dag sammen med andre biker og ikke mindst personalet hos Big Bike for et virkelig godt arrangement igen i år.


„Da svinet var klar til at blive parteret, blev der gået til makronerne“

VOXPOP

s nr. 10241 en, medlem Niels E. Niels ng 1987 ga år n olutio på Softtail Ev verse distriktstræf til di kommer i år og dæk af. t kilometer lid er og brænd M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

87


DISTRIKT 6 BORNHOLM AF SEBASTIAN D. GREN-HANSEN

Hej Bornholm


KALENDEREN DET SKER I 2017

S

å er vi kommet i gang i den nye bestyrelse, og vi synes, det går fint trods mange afbud mest pga. bestyrelsesmedlemmernes arbejdstider og arbejdssteder. Vi har afholdt fastelavnsfest med tøndeslagning. Det var en rigtig hyggelig eftermiddag/aften med rigtig god opbakning fra medlemmerne - tak for det. Vi har også kørt vores første fællestur, som traditionen tro gik til det gamle posthus i Allinge, hvor vi fik kaffe og æblekage. Her var igen god opbakning fra medlemmerne med hele 38 motorcykler. Som noget nyt kørte dem, der skulle til Rønne ind om Café 18, som er en af vores gode sponsorer og hilste på og fik en enkelt bajer. Vi er i klubben blevet enige om at gøre noget for vores sponsorer og gøre opmærksom på, at vi sætter pris på deres bidrag til klubben. Turen blev afsluttet med spisning i klubben. Vejret var fint, og det er kun blevet dårligere siden. Vi ser frem til, at det bliver bedre.

Vi har også fået lavet ventilation i baren, som har været et emne i nogle år efterhånden, men når selv rygerne klager, så må den være galt. Det ser også ud til at virke, og klubben blev testet grundigt til Lars Byders fødselsdag, hvor der var 170 gæster. Musikanlæg er også lige på trapperne, så er der også styr på det. Der er indkøbt en Ipad, som skal køre med YouSee musik og evt. Spotify. Der er en del, der har planer om at tage til Super Rally, og der er flere muligheder for at køre med grupper, der har planlagt tur dertil fra Bornholm. Vi har også planlagt forårsrengøring med lidt projekter, der skal laves, så vi håber da, at der er mange, der vil deltage. Ellers er det Bornholmertræffet, der nu skal planlægges og gøres klar til. Der er allerede rigtig fin opbakning fra alle. Der bliver igen Custom Bike-show og amerikanerbiler og Custom Cars-udstilling. Det bliver rigtigt godt, så det er bare om at komme afsted, og der kan bestilles billetter på billetsalg.dk . Nu venter vi bare på godt vejr.

FORÅRSRENGØRING 20.05.2017 FÆLLESTUR 25.05.2017 FREDAGSHOTDOG 02.06.2017 SUPERRALLY I BRNO Pinsen 2017 TIRSDAGSMØDE 13.06.2017 FÆLLESTUR (TRÆFTUREN) 17.06.2017 FREDAGSHOTDOG 07.07.2017 TIRSDAGSMØDE PÅ TRÆFPLADSEN 11.07.2017 BORNHOLMERTRÆF 2017 14-16.07.2017

Vi ses.

GENEREL INFORMATION GENEREL INFORMATION AKUTKASSEN Har du brug for akutkassen, så ring til Sjat på tlf. 56 95 75 26. KLUBAFTEN Hver fredag aften. Læs mere på www.hdcb.dk

88

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

V


BORNHOLMERTRÆFFET

2017

FREDAG DEN 14. JULI KL. 12.00 TIL SØNDAG DEN 16. JULI KL. 12.00

CAMPING: Det er muligt at bruge campingplads og faciliteter fra mandag

den 10. juli mod et overnatningsgebyr på kr. 25,- pr. overnatning. Der vil være åben i træffets VIP bar fra onsdag til lørdag, og Expect no mercy spiller i hovedteltet torsdag aften.

MUSIK:

& Refuel. lm o h rn o B a fr y rc e Expect No M rdag eftermiddag er der akustisk Både fredag og lø et Simon og Ralle. d an t d n la b ed m k plænemusi

M AD: Ko

ØL KR. 10,-

mplet madbillet inkl. indgang for kr. 400,- der omfatter Grill se lv bøf fredag, helstegt pattegris lør dag, røget sild på træffets fællestur og morgenmad både lørdag og sønd ag, samt én telt-rejsningsøl ved din incheckning.

BORNHOLM CUSTOM BIKE S H O W 2017 Stor motorcykelu dst

med lækre præm illing mange kategorieier i r.

INDGAelNagGti:ge præ-salgs

Køb ford illetsalg.dk pakker på www.b

Davidson y-

Bornholm

ub Cl

HDCB.DK

tom Bike show s u C

Har le

SE MERE PÅ

Den ark m


DISTRIKT 6 BORNHOLM

Vejret spillede i alle højeste grad med, så Bornholm kunne leve op til sit navn som solskinsøen, da første fællestur blev afviklet lørdag den første april – og det var ikke en aprilsnar.

Første fællestur på Solskinsøen AF: PALLE TURELL

I

omegnen af 40 Harleyer mødte op ved klubben, så der kunne aflæses kilometer/miles-tællere. Hertil flere medlemmer fra klubben, som ikke helt var køreklare endnu. Snakken gik lystigt, og der var rigtig god stemning at spore, nu da sæsonen skulle til at skydes i gang.

90

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

Kl. 13.30 blæste Michael Sørensen til afgang og varetog som sædvanlig roadcapt-rollen. En tur ind over øen, igennem Almindingen og videre til Gudhjem og frem til første pitstop, som igen var Det Gamle Posthus i Allinge. Vi nåede alle frem i god stil, eller rettere sagt næsten alle. Et enkelt medlem

valgte at blive inde i Almindingen og nyde botanikken, men samtidig for at ærgre sig over, at cyklens baghjulsleje ikke ville mere. Efter en god kop kaffe eller to med tilhørende æblekage gik turen igen til Rønne. Denne gang var pitstop lagt hos vores gode sponsor Café 18. Også efter


"EFTER EN GOD KOP KAFFE ELLER TO MED TILHØRENDE ÆBLEKAGE, GIK TUREN IGEN TIL RØNNE" denne etape måtte vi lade et medlem tage den sidste del af turen på ladet af en Falck-vogn, denne gang på grund af en defekt rem. Efter lidt hygge i cafeens gård kørte vi tilbage til klubhuset, hvor der var dækket op til aftenens spisning, som Anna og Freya var mestre for. 32 medlemmer havde meldt sig til spisning

og kunne nyde den dejligste mørbradgryde. En fantastisk dag i et fantastisk miljø. Humøret er højt sæsonen 2017 er skudt i gang, nu skal der bare køres.

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

91


ub Cl

Har le

Davidson y-

Den ark m

DEN DANSKE INTERESSE FOR HARLEY-DAVIDSON MOTORCYKLEN

Vi er i et fællesskab på ca. 6.400 medlemmer, der arbejder på at styrke Harley-kulturen i Danmark. Harley-Davidson Club of Denmark har aktiviteter internationalt, nationalt og især ude i vore seks distrikter, der hver især fungerer med egen demokratisk struktur.

SUPER RALLY

Internationalt deltager mange af vores klubmedlemmer i det årlige Super Rally med op mod 8000 H-D deltagere, arrangeret af den europæiske føderation af frie Harley klubber, en organisation som H-DCDK var med til at skabe og som klubben historisk altid har været en vigtig del af.

NORDISK SAMARBEJDE

DISTRIKTERNE

Hver landsdistrikt fungerer med egen bestyrelse, økonomi og aktiviteter, som flittigt koordineres landet rundt. Vi mødes i klubben på kryds og tværs til arrangementer hele året. Eksempelvis tilbyder vi Toyruns, som støtter lokal børnevelgørenhed, skruekurser og stumpemarkeder, sociale komsammen-aftener, fester med gedigen Rock & Roll og meget, meget mere.

Klubben er sammentømret i et skandinaviske samarbejde med fem landeklubber, der repræsenter over 20.000 medlemmer totalt. Alle ejer mindst én Harley-Davidson motorcykel. Der arbejdes hele tiden på at optimere det fælles skandinavisk HD miljø.

HDCN.DK

MOTORCYKELMAGASINET H-D JOURNALEN

HDCM.DK

HDCSJ.DK HDCS.DK

H D C F. D K

HDCB.DK

WEB, FACEBOOK OG SMS M.V.

Alle klubbens medlemstilbud bliver kommunikeret effektivt og understøttes via web portal, der også indeholder landets mest omfattende site for køb og salg af brugte Harley-Davidson motorcykler og udstyr. Her er fri adgang og alle er velkommen til at se med på www.hdc. dk. Man kan også ”like” klubben på facebook og få løbende inspiration og nyheder den vej.

Udkommer 6 gange årligt og leveres i medlemmers postkasse med spændende turberetninger, reportager fra lokalt klubliv og internationale H-D træf, artikler om det udødelige og evigt unge brand Harley-Davidson og omtale af historiske HD modeller, tekniske artikler og aktuel nyhedsstof om amerikanske motorcykler med tilhørende livsstil.

UDENLANDSK INDBETALING AF KONTINGENT Kontohaver: Harley-Davidson Club of Denmark Kontonr: 7605 1129724 IBAN kontonr.: DK9776050001129724 SWIFT-adresse/BIC: VEHODK22

Husk navn og medlemsnummer på indbetaler.

MOTORCYKELTRÆF

Klubben afholder selv syv årlige træf fordelt over hele landet og deltager i mange tilsvarende motorcykelarrangementer både her hjemme og i udlandet. Der er altid mulighed for at finde en kørekammerat og nyde go’ stemning og fest. Der er sædvanligvis mellem 500-1000 H-D kørere på vore træf. Som aktivt medlem kan du blive en del af et rigt klubliv med rigtig god historisk soliditet.

92

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17


Kontakt Robin Harbo, arkiv@hdc.dk, mobilnr. 2031 1790

13. februar

ÅBENT HUS HOS CAP’S HARLEY-DA VIDSON

Nr. 3. 2017

maj – jun

Nr. 4. 2017

jul – aug

10. april 12. juni

Nr. 5. 2017

sep – okt

11. august

Nr. 6. 2017

nov – dec

09. oktober

YE S! NU VI UD AT SK AL LU CY KL ER NEFT E .

START LØRDA G

MedleM

sblad

for Harley-

davidso

modeller

CAP’S COPENHA

SCREW IT,

BOSSE JENSEN

LET’S RIDE.

WWW.CAPSSH

LAK, PINSTR

CAP’S ÅRHUS

CAP’S ONLINE

A/S LYSTRUPVEJ 1E, 8240 TLF. 8741 RISSKOV 5555, WWW.CAPS-M C.DK

SHOP

OP.DK

ey

-Davidso

De n m ar k

referat fra ÅretserDistrik tsgeneralforsam linger

H-D Journalen udbydes ikke i løssalg. Alt annoncemateriale skal derfor være relateret til H-DCDK’s formål. Klubbens formål kan kort beskrives som omhandlende alt der er relateret til et liv som motorcyklist på en Harley- Davidson motorcykel. Beslægtede aktiviteter og motorcykelmærker i gennemført amerikansk livsstil kan også omtales. Bestilling af annoncer H-DCDK Marketing v/ Jesper Nymann Ny-Munkegade 94, 2 th, 8000 Aarhus C Telefon: 20 28 92 22 Mail: annonce@hdc.dk

KLUB SHOP

H-DCDK udbyder et omfattende katalog i klub-accessories. Der er fri mulighed for at købe billig Harley klubtøj for både kvinder og mænd på hjemmesiden hdc-shop.dk – Man kan også ofte møde Klubshoppen ude på landets træfpladser og i klubbens distriktsklubhuse.

M A J 2017 H-D JOUR NAL EN

of denMar

nr. 2. Marts 2016 www.HdC.d k

Sæsone Harley-Dn starter hos CAP’s avidson en fed fest . Glæd stumpem med demokøjer til rsel, grill, koldearked, LIVE børnene drikke, sjovmusik, for - you name kl. 14 trækker it! Husk udstyr for vi vinderen at 25.000. af kl. 10 med kaffe og Vi åbner rundstyk ker.

GL. KØGE GEN TLF. 3645 LANDEVEJ 84, 2500 A/S 0345, WWW.CAPS-M VALBY C.DK

n Club

2 friske

harleydavidson

D. 2. APRIL KL. 10-16 HOS CAP’S .

b

H-DCDK Arkiv

mar – apr

Clu

Ring på telefon 7027 0304

-

Nr. 2. 2017

n

Forsikringsspørgsmål

DEADLINE

2016

SPØRGSMÅL

Hvis medlemsbladet eller medlemskortet udebliver – eller hvis du som medlem har generelle spørgsmål til klubben, så skal du sende en mail til medlemsservice@hdc.dk

jan – feb

2 – marts

Den eneste betingelse er, at du skal medsende dokumentation for, at du ejer mindst én Harley-Davidson motorcykel.

PERIODE

nummer

Harley-Davidson Club of Denmark Postboks 84 7000 Fredericia

NR Nr. 1. 2017

H-D Journalen

Man kan melde sig ind i vores klub via hjemmesiden og på mail medlemsservice@hdc.dk eller ved at sende et postbrev til:

UDGIVELSESPLAN 2017

Kommende udgivelser af H-D Journalen

Ha rl

HISTORISK

Siden 1976 har Harley-Davidson Club of Denmark vokset til et stort og omfattende historisk fællesskab, der igennem tiden har omfattet over 15.000 enkeltpersoner. Aktuelt er vi næsten 6.400 betalende medlemmer, og vi har plads til endnu flere.

93

IPE OG MALER

KUNST

historie Den store moDel electra gliDe

foroMt PinsetUr aLe til sUPer rallY i aragÓn , sPanien

k


Harley-Davidson Club of Denmark tilbyder landets mest fordelagtige forsikringsordning for alle typer af Harley-Davidson motorcykler.

Der vil ikke være nogen pristalsregulering i 2017, det betyder at det nuværende præmieniveau i 2016 vil fortsætte i hele 2017.

Godkendte tyverialarmer Listen på de godkendte (elektroniske) tyverialarmer med startspærre er pr. 1. marts 2017 reduceret til kun at være følgende godkendt alarm: • Original Harley-Davidson tyverialarm med startspærre De motorcykler som er blevet indtegnet inden 1. marts 2017 og som er blevet godkendt med anden tyverialarm vil fortsat være godkendt. Ved ejerskifte vil motorcyklen dog ikke kunne fortsætte med den tidligere alarm, men vil ved tegning af kaskoforsikring gennem H-DCDK og Lloyd´s 1886 v/QBE Danmark A/S, skulle benytte en af de godkendte tyverialarmer.

Til gamle, som nye, medlemmer På www.hdc.dk er det muligt at udregne en forventet forsikringspræmie, læse mere om sikringskravene, udfylde den elektroniske forsikringsbegæring, der sendes direkte til Medlemsservice, hvilket gør ekspeditionen hurtigere. Det er også muligt, at downloade en forsikringsbegæring til printeren.

Ansvars- og kaskoforsikring Der har været en del spørgsmål om, hvornår der er fuld ansvars- og kaskodækning? Det er der fra 1. dage, hvis der indsendes en forsikringsbegæring, inden for en rimelig periode (ca. 3 uger), eller anvender et forsikringsbevis fra Lloyd’s 1886 v/ QBE Danmark A/S, dog skal reglerne for parkeringsforholdet og tyverialarm på motorcyklen stadig være opfyldt.

Parkeringsforholdet

Du sender en e-mail til forsikring@hdc.dk om, at du har fået ny adresse på parkerings­ forholdet. E-mailen skal indeholder oplys­ ninger om det nye sted med følgende oplysninger:

94

H-D JOU RNALEN M A J 2 0 17

Medlemsnr. i e-mailens emnefelt Den nye adresse 3-4 stk. digitale billeder af stedet Samt en lille beskrivelse af stedet Så vil det blive vurderet om stedet kan godkendes via e-mail, og derefter videresendes godkendelse til Lloyd’s 1886 v/QBE Danmark A/S.

Ved omvurdering (op) af motorcykelen Ved omvurdering hvor værdien skal sættes op, er det samme procedure som ved nytegning af HD forsikring. Dvs. at der skal sendes en udfyldt og underskrevet forsikringsbegæring til HDCDK's Medlemsservice.

Nedsættelse pr. mail Der har været en hel del henvendelser om, at få revurderet sin Harley-Davidson på grund af de faldende priser på brugt markedet. Det kan betyde, at man betaler for en overdækning, som man ikke får noget ud af, da forsikringen dækker den kontante købspris på en tilsvarende motorcykel. Det klares ved, at der sendes en mail til forsikring@hdc.dk, dog skal det fremgå hvem man er, et medlemsnummer. og stelnummeret, samt et beløb på den nye vurdering.

Ved en skadesituation Når der anmeldelse en skade til Lloyd’s 1886 v/QBE Danmark A/S kan de bede om dokumentation på, at der er betalt kontingent til H-DCDK – Jf. forsikringsbetingelserne, hvori der står at der skal være tegnet medlemskab af H-DCDK og kontingent er betalt – Hvis medlemskabet af H-DCDK er ophørt, vil kaskoforsikringen blive betragtet som ophørt, hvorfor kaskoskader vil blive afvist. Bemærk: Dog vil nye medlemmer modtage et indbetalingskortet ca. 3-4 uger efter godkendt indmeldelse.

Godkendte monterede tyverialarmer Liste over de godkendte tyverialarmer med startspærre er: • Original Harley-Davidson tyverialarm med startspærre Liste over de godkendte skivebremselåse er: • ABUS Detecto 7000 RS1 • ABUS Granit Detecto X-plus 8000 (Denne forhandles ikke længere) • ABUS GRANIT Detecto X Plus 8008

• ABUS Granit Detecto X-Plus 8077 • Oxford OF3 • Artago 32 S, sensor alarm Til motorcykler med tromlebremse på forog baghjul kan anvende en af følgende to alarmer: • ABUS GRANIT Detecto X Plus 8008 • Oxford OF3 på baghjulets tandhjulet, dog kræver det at der er huller i tandhjulet til skivealarmen.

Forsikringsspørgsmål Har du forsikringsspørgsmål til HDCDK’s Forsikringsordning, kan du ringe til ForsikringsRådgiverne på tlf. 70 27 03 04, fra mandag til fredag mellem 09:00 og 15:00.

Dansk Autohjælp H-DCDK har fået en rimelig prissætning fra Dansk Autohjælp på vejhjælp til motorcykel i Danmark. Prisen vil kun være muligt at modtage i forbindelse med forsikringstegningen. Det vil sige, at præmien for vejhjælpsdele følger den valgte kørselsperiode på forsikringen.

Dækningen i forhold til valg af kørselsperiode (pris i 2017): 6 måneder 7 måneder 8 måneder 9 måneder 10 måneder 11 måneder 12 måneder

416,00 DKK 451,00 DKK 488,00 DKK 524,00 DKK 566,00 DKK 602,00 DKK 638,00 DKK

Hvis der skal tilknyttes Dansk Autohjælp på en bestående forsikring, skal man kontakte ForsikringsRådgiverne (telefon 70 27 03 04). Læs mere på www.hdc.dk for at se betingelserne.

Davidson y-

ub Cl

Hvis du og/eller din Harley-Davidson flytter adresse – f.eks. ny parkeringsadresse, vinteropbevaring eller til service mv. udenfor kørselsperioden (læs: vinter) – så skal dit nye parkeringsforhold godkendes af HDCDK’s Forsikringsudvalg igen for at opret holde din kaskoforsikringsdækning.

• • • •

Har le

Pristalsregulering i 2017

Den ark m


Hovedbestyrelse – plus formænd og næstformænd for hver af de seks distrikter. Formand:

Næstformand:

Klubkasserer:

Sekretær

Jonas Hjorth tlf.: 2829 1828 president@hdc.dk

Henrik Søfeldt Jørgensen tlf.: 2121 9713 vicepresident@hdc.dk

Ib Stejlborg Postboks 84 7000 Fredericia kasserer@hdc.dk

Peter Rytter tlf.: 2622 8490 secretary@hdc.dk

Medlemsservice: Harley-Davidson Club of Denmark • Postboks 84 • 7000 Fredericia • e-mail: medlemsservice@hdc.dk

DISTRIKT SJÆLLAND 1 Formand Ib ”Ibster” Johansen tlf.: 2089 8620 formand@hdcsj.dk

Næstformand: Sekretær: Kasserer: Bestyrelsen: Suppleanter: Revisor: SMSservice: Klubhus:

Pia Ellebirke, Tlf : 2635 4607, mail; naestformand@hdcsj.dk Anne-Mette Larsen, Tlf: 2125 3299, mail; sekretaer@hdcsj.dk Erla Sævarsdottir, Tlf: 6089 6622 , mail; kasserer@hdcsj.dk Joan Larsen, mail; bm1@hdcsj.dk, Henrik Egeriis, tlf.: 2292 9765, bm3@hdcsj.dk, Brian: bm2@hdcsj.dk Bettina Brodka, Tlf : 4054 2325, mail; bm4@hdcsj.dk, Flemming Kramer, bm5@hdcsj.dk Tommy Harder, sup1@hdcsj.dk, Jeanette Hestehave, mail; sup2@hdcsj.dk Bjarne Vinding, Janne Gøtje Bettina Brodka, tlf.: 4054 2325, sms@hdcsj.dk Truelstrupvejen 4, 4130 Viby Sjælland

DISTRIKT FYN 2 Formand Niller Fjerbæk tlf.: 2074 1271 formand@hdcf.dk

Næstformand: Kasserer: Sekretær: Bestyrelsen: Suppleanter: Revisor: Webmaster: SMSservice: Distrikts-Journalist: Klubhus:

Søren Andresen: tlf.: 2560 7606, naestformand@hdcf.dk Kenneth Overvad, Tlf.: 2763 2780, mail; kasserer@hdcf.dk Carsten E. Bonde: tlf. 6146 8804, sekretaer@hdcs.dk Jan Thornfeldt Larsen, Tlf.: 4030 4145, mail. bm1@hdcf.dk Thomas Thomsen: tlf.: 24670655, bm2@hdcf.dk, Jan Schoubo: tlf.: 6011 3879, bm3@hdcf.dk David Poorhamidi, Tlf.: 5360 4243, mail; sup1@hdcf.dk, Kirsten Brandt, Tlf.: 2731 1636, mail. sup2@hdcf.dk, Christian Hartmann, mail. sup3@hdcf.dk Sten Jensen og Anders Korsgaard. Søren Andresen, Tlf.: 2560 7606, mail; webmaster@hdcf.dk Kenneth Overvad, tlf. 2763 2780 Thormar Thorkelsson, Tlf.: 6132 0221, mail; journalist@hdcf.dk Kertemindevej 38, 5198 Marslev, tlf.: 6595 2590

DISTRIKT JYLLAND SYD 3 Formand: Kristian Michaelsen formand@hdcs.dk

Næstformand: Klaus Jensen: tlf.: 7466 9299, tlf.: 2390 4523, naestformand@hdcs.dk Sekretær: Carsten E. Bonde: tlf. 6146 8804, sekretaer@hdcs.dk Kasserer: Pernille Høxbro, Tlf.: 6012 7429, mail; kasserer@hdcs.dk Bestyrelsen: Poul Erik Mathiesen, Jens Tryk, bm3@hdcs.dk, John Hansen, bm1@hdcs.dk Bo M. Nielsen, bm4@hdcs.dk, Gert Frank, Tlf.: 2346 1125, mail; bm5@hdcs.dk Suppleanter: Erling Storm, Tlf.: 4028 4327, mail; sup1@hdcs.dk, Anker Thøisen: tlf.: 2682 6721, supp2@hdcs.dk Webmaster: Carsten Bonde, Tlf.: 6146 8804, mail; webmaster@hdcs.dk Journalist: Steen Sødergreen, Tlf.: 2399 8811, mail; journalist@hdcs.dk Revisorer Jens Müller: tlf.: 7482 2928, cc@custom-cycle.dk, Michael Holland: tlf.: 7452 5535, Søren Lassen: tlf.: 6126 2722, sl@rnet.dk Klubhus: Håndværkersvinget 3, 6360 Tinglev

DISTRIKT JYLLAND NORD 4 Formand: Claus B. Andersen tlf.: 2710 5701 formand@hdcn.dk

Næstformand: Flemming Nørgaard, naestformand@hdcn.dk Sekretær: Rikke Madsen: tlf.: 9848 0051, 2381 6481, sekretaer@hdcn.dk Kasserer: Jørgen R. Von der Maase, mail; kasserer@hdcn.dk Bestyrelsen: Kim Veggerby: bm1@hdcn.dk, Ernst Outzen: bm2@hdcn.dk, Carsten Christensen: bm3@hdcn.dk Søren Munk: bm4@hdcn.dk, Tom Lauritzen: bm5@hdcn.dk Suppleanter: Kurt Pedersen, Tlf.: 2889 5758, mail; sup1@hdcn.dk, Tanja Viborg Jørgensen: sup2@hdcn.dk Revisorer: Hans Christian ”Mutte” Larsen, Bendy Dunker Klubshop: klubshop@hdcn.dk

DISTRIKT JYLLAND MIDT 5 Formand: Steen Larsen tlf.: 6169 7829 formand@hdcm.dk

Næstformand: Sekretær: Kasserer: Bestyrelsen: Suppleanter: Webmaster: Revisor: Klubhus:

Hans Haaning, naestformand@hdcm.dk Susanne Larsen , sekretaer@hdcm.dk Marianne Lindegaard, Tlf.: 6022 4426, kasserer@hdcm.dk Dan Nilsson, bm1@hdcm.dk, Martin Thomsen,, mail; bm2@hdcm.dk, Marianne Bang, Tlf.: 5029 6650, mail; bm3@hdcm.dk Inger Dalgaard Skovborg, Tlf.: 2940 7303 , Benny Nielsen, mail; sup1@hdcm.dk, Jesper Nymann, mail; sup2@hdcm.dk, Steen Larsen, webmaster@hdcm.dk Jens Ulrik Nielsen, Poul Erik Sejersen Linåvej 9c, Hårup, 8600 Silkeborg

DISTRIKT BORNHOLM 6 Formand: Sebastian Hansen formand@hdcb.dk

Næstformand: Michael Sørensen: tlf.: 4021 0196, naestformand@hdcb.dk Sekretær: Per Harder, mail; sekretaer@hdcb.dk Kasserer: Simon Dam, mail; kasserer@hdcb.dk Bestyrelsen: Thomas Skov Hansen, tlf. 2173 5015, bm1@hdcb.dk, Tina Delgren, Tlf.: 2225 0334, mail; bm2@hdcb.dk, Ole Hjorth, Tlf.: 2992 6467, mail; bm3@hdcb.dk Suppleanter Anna Farsøe Tlf.: 2224 7811, mail; sup1@hdcb.dk, Morten Hæstrup Tlf.: 6142 3355, mail; sup2@hdcb.dk Revisorer: Jim Didriksen, Johnny Holm


CAP’S HAR DANMARKS BEDSTE UDVALG AF BRUGTE HARLEY-DAVIDSON MOTORCYKLER MED

2 ÅRS GARANTI

*

24 måneder

HARLEY | ORIGINALS WARRANTY™ 24 måneders garanti på brugte motorcykler.

Vi tilbyder fordelagtig finansiering i op til 120 måneder og formidler billig forsikring. Kig ind i vores butikker i Aarhus og København, eller besøg vores hjemmeside www.caps-mc.dk, og se det store udvalg af topklargjorte brugte Harley-Davidson motorcykler. Alle står klar til hurtig levering. *Undtagen mæglersalg og H-D ældre end 15 år.

CAP’S ÅRHUS A/S

LYSTRUPVEJ 1E, 8240 RISSKOV

TLF. 8741 5555, WWW.CAPS-MC.DK

CAP’S ONLINE SHOP WWW.CAPSSHOP.DK

CAP’S COPENHAGEN A/S

GL. KØGE LANDEVEJ 84, 2500 VALBY TLF. 3645 0345, WWW.CAPS-MC.DK

HARLEY | ORIGINALS WARRANTY™ er et produktnavn ejet af Harley-Davidson Warranty Services*. *Harley-Davidson Warranty Services er et handelsnavn for Car Care Plan Limited. Hovedkontor: Jubilee House, 5 Mid Point Business Park, Thornbury, West Yorkshire, BD3 7AG, England. Registreret i England og Wales Nr. 850195. Car Care Plan Limited har autorisation fra og er underlagt tilsyn af Financial Conduct Authority. © H-D 2016. Harley, Harley-Davidson og Bar & Shield logoet er blandt H-D U.S.A., LLC’s varemærker.

H-D Journalen 03 2017  
H-D Journalen 03 2017  
Advertisement