Zetor Forterra_FI

Page 1

ZETOR FORTERRA FORTERRA CL / HSX / HD

Tractor is Zetor. Since 1946.


2

ZETOR FORTERRA EHTYMÄTÖNTÄ VOIMAA FORTERRA CL ZETOR FORTERRA CL -mallissa on nelisylinterinen moottori, jonka teho on 136 hv. FORTERRA-traktorit ovat tunnetusti kestäviä ja vahvoja traktoreita. Erinomaisten vääntöominaisuuksien ansiosta FORTERRA CL on arvostettu, tehokas sekä hinnaltaan edullinen kone, jonka käyttökustannukset ovat lyömättömät.

FORTERRA HSX FORTERRA HSX on varustettu teknisesti uusimmalla käyttömukavuudella päivittäisiin töihin: 40 ECO voimansiirto, PowerShuttle-suunnanvaihtaja, viisinopeuksinen vaihteisto, kolmenopeuksinen pikavaihde, suurempi nostolaitteen nostoteho, HitchTronic-nostolaitten ohjaus, jousitettu etuakseli sekä ohjaamo ja paljon muuta.

1

2

3

FORTERRA HD FORTERRA HD on runsaimmin varusteltu traktori ZETOR-mallistossa. Vahvistettu vetojärjestelmä, isompi taka-akseli, isompi akseliväli vakauden lisäämiseksi, jousitettu etuakseli ja ohjaamo, sähköinen ohjaus-paneeli oikelala, isompi polttoainesäiliö jne. Tämä varustelu tekee FORTERRA HD -traktorista vahvan, tuottavan ja suorituskykyisen kumppanin.

SUORITUSKYKY FORTERRA-traktorit ovat ZETOR-malliston tehokkaimmat koneet. Traktorit on varustettu ZETOR-moottoreilla, jotka on suunniteltu maksimaaliseen suorituskykyyn kaikissa olosuhteissa.

KESTÄVYYS Erityinen huomio on kiinnitetty FORTERRA-mallien yksinkertaiseen, älykkääseen ja tehokkaaseen rakenteeseen. Traktoreiden yksinkertaisen rakenteen ansiosta ylläpito ja huolto ovat yksinkertaiset.

ALHAISET KOKONAISKUSTANNUKST Pieni polttoaineen kulutus ja edulliset varaosat tekevät FORTERRA-traktoreista yhden markkinoiden kaikkein taloudellisimmista traktoreista.


3

4

UUTTA 2020-MALLEISSA 5

1. Päivietty muoviteknologia varmistaa korkeamman lämpötilan kestävyyden ja ja materiaalin UV-kestävyyden.

2. Parempi lämmön poisto traktorin moottoritilasta.

3. Uudet valot valaisevat suuremman työalueen ja valaistus on entistä kirkkaampi.

4. Katon sisennetty muoto ja uudelleen muotoiltu kattoikkuna varmistavat hyvän näkyvyyden etukuormaimeen. FOPS-suojaus (Falling Object Protective Structures) on vakio. 6

5. Täysin uusi ilmastointi ja lämmitysjärjestelmä ovat merkittävästi teholtaan paremmat.

6. Turvallisuus varmistetaan kaikkien pyörien märällä jarrujärjestelmällä sekä jarrutehostajalla.


4

MOOTTORI TESTATTU USEIDEN SUKUPOLVIEN KÄYTÖSSÄ ZETOR-taktorien poikkuksellisen hyvä suosio perustuu pieneen polttoaineen kulutuksen, hyvään luotettavuuteen ja yksinkertaseen rakenteseen – nämä palkitsevat käyttäjän ei ainostaan alhaisilla käyttökustannuksilla, vaan myös suurella luettavuudella sekä pienillä ylläpidon ja huollon vaatimuksilla. ZETOR-traktorin moottorit on siksi luokitettu markkinoiden taloudellisimpien moottoreiden joukkoon.

MATALAN KULUTUKSEN JOHTAJA Uusi moottorisukupolvi tuo mukanaan kulutuksen ja päästöjen pienentämisen. ZETOR-traktoreissa on uudet moottorit, jotka täyttävät Stage V -päästöstandardin vaatimukset ja ne on testattu tutkijoiden toimesta Mendel Yliopistossa, Brnossa, Tsekin Tasavallassa. Tutkimuksen tuloksena on vahvistettu, että uusien moottorien polttoaineen kulutus on jopa 19,2 % pienempi kuin edellisen sukupolven moottorien.

ZETOR-traktorit eivät käytä lisäteho-ominaisuutta, jossa teho on käytössä vain tietyissä olosuhteissa. Zetor-moottoreissa on täysi teho saatavana traktorin ajonopeudesta tai voimanoton kytkennästä riippumatta.

— Tehtaan kehitystyö ja valmistus sekä tarkka ammattitaito ja laadukkaat materiaali ovat vakuuttavat. — Mekaaninen ruiskutuspumppu on luotettava, käytössä ongelmaton ja pitkäikäinen. — Kaksi tasapainoakselia pienentävät tärinää ja tekevät moottorin käynnistä tasaiseman. — Ympäristöystävällinen käyttö - FORTERRA-mallit käyttävät SCR- ja DPF-järjestelmiä tiukimpien päästörajojen noudattamiseksi (Stage V).


5

www.zetor.com

VOIMANSIIRTO TÄYDELLINEN VOIMAN SYNKRONOINTI JA TARKKUUS

— Tehtaan tuotannonohjaus ja valvonta sekä korkeiden laatustandardin käyttö. — Korkealaatuiset ja kestävät materiaalit varmistavat FORTERRA-malliston vaihteistot on kehitetty ja valmistettu pitkän käyttöiän suoraan ZETOR-tehtaan toimesta. Oman tuotannon ansiosta — Muunneltavuus yhtiö voi valvoa ja ohjata laatua, rakennetta ja tarjolla olevia — Itsenäinen voimanotto vakiona useita vaihtoehtoja. Hyvä luotettavuus ja pitkäikäisyys saavutetaan korkealuokkaisia materiaaleja käyttämällä.

FORTERRA CL FORTERRA-traktorien klassikko on nelivaihteinen, täysin synkronoitu vaihteisto täydennettynä kahdella nopeusaluella ja kolmiportaisella pikavaihteella (24/18). Vaihteet on sopivasti porrastettu niin, että seitsemän vaihdetta on yleisellä peltonopeusaluella 6–12 km/h. FORTERRA HSX / HD Viisivaihteinen vaihteisto kahdella nopeusalueella, kolmella pikavaihteella sekä kuormitettuna liikkeessä toimivalla suunnanvaihtajalla (30/30, käyttö 10 km/h nopeuteen asti) tyydyttää vaativimpienkin mukavuustason käyttäjien vaatimukset. Märät levykytkimet antavat luotettavat ja joustava suunnanvihdon.

ECO-järjestelmän voimansiirrolla voidaan suurin ajonopeus (40 km/h) saavuttaa matalammalla moottorin nopeudella (noin 1800 r/min). Tämä auttaa optimoimaan ja laskemaan polttoaineen kulutusta noin 15–20 % sekä pienentää moottorin kulumista ja melua. Peltonopeusalueella 6-12 km/h on 13 vaihdetta.

VOIMANULOSOTTO

Takavoimanoton nopeus on täysin riippumaton ajonopeudesta ja riippuu yksinomaan moottorin kierrosnopeudesta. Traktorissa on seuraavat vaihtoehdot takavoimanoton nopeuksien yhdistelmille: 540 / 540E / 1000 / 1000E. Traktori voidaan lisävarusteena varustaa ajovoimantolla 540 / 1000.

INNOVATIIVINEN VUO:N KYTKIN Märkä öljykylpyinen levykytkin on pitkäikäinen. Moduloitu kytkentä varmistaa, että käytettävä työkone käynnistyy pehmeästi.

FORTERRA HD Takavoimanoton kytkimessä on palauteohjattu käynnistys, joka varmistaa helpon, mukavan käytön ja pidemmän kytkimen käyttöiän.

PowerShift

PowerClutch

PowerShuttle

Kolmeportainen pikavaihde

Nappikytkin

Sähköhydraulinen suunnanvaihtaja


6

HYDRAULIIKKA KORKEA TYÖTEHO ZETOR oli ensimmäinen, jolla oli HitchTronic-toiminto – ja myöhemmin useiden palkintojen voittaja. FORTERRA on varustettu EHR-toiminnolla (Bosch sähköhydrauliikka) ja HitchTronic-toiminnolla. Kaksi lisähydauliikkasylinteriä varmistavat nostolaitteen vakaan toiminnan ja keskimääräistä tehokkaamman nostotehon. FORTERRA CL:n 77 kN sekä FORTERRA HSX ja FORTERRA HD jopa 85 kN. FORTERRA HD -traktorissa on neljä ulkopuolista hydrauliikkaventtiiliä pikaliittimillä ja sähköhydralisella ohjauksella. Kategoria III nostolaitteilla voidaan käyttää laajaa valikoimaa työkoneita.

PÄISTEAJON KÄÄNNÖN JAKSOTUS FORTERRA HD voidaan varustaa etuvedon akselin, tasauspyörästö lukon ja takavoimanoton automaattisten toimintojen yhdistelmällä – ajonopeuden, pyörien kääntymiskulman ja takanostolaitteen asennon yhdistelmästä riippuen. Tämä lisää merkittävästi mukavuutta peltotyössä; vetovoiman lisäys tai vähennys päisteessä manuaalisesti ei ole jatkuvasti tarpeen ajettavuuden parantamiseksi.

HITCHTRONIC Kun järjetelmä on käytössä erilaisten säätöjen tai yhdistelmien asetusten tekeminen ei ole tarpeen. Vain työkoneen työsyvyyden asetus on tehtävä. Kun työkone on kiinnitetty nostolaitteeseen ja kone saavuttaa asetetun työsyvyyden, ohjausjärjestelmä mittaa maan vastuksen ja tämä arvo ohjaa automaattisesti nostolaitetta.

— Mahdollisuus käyttää raskaita työkoneita. — Maksimi nostoteho 77 kN FORTERRA CL ja 85 kN FORTERRA HSX/HD. — Hyvä tuottavuus HitchTronic nostolaitteen automaattisen ohjauksen avulla.


www.zetor.com

7

OHJAAMO MUKAVA JA ERGONOMINEN Mukava ja käyttäjäystävällinen, ergonominen rakenne – nämä ovat FORTERRA-ohjaamon pääominaisuudet. Kaikki hallinnan ominaisuudet on suunniteltu parasta ergonomiaa ja traktorin käyttöä kunnioittaen sekä lisäämään maksimaalista hyötykäyttöä ja mukavuutta erilaisissa maastoissa ja ympäristöissä. Traktori voidaan varustaa mekaanisella tai ilmajousitetulla kääntyvällä istuimella, joka takaa kuljettajan mukavuuden. FORTERRA HD -traktorissa on ergonominen monitoimipaneeli, jossa on useita hallintalaitteita. Niiden hyvän oikealla olevan sijainnin ansiosta kuljettajalla on kaikki käden ulottuvilla hydrauliikan hallintalaitteista päisteautomatiikkaan.

Erittäin hyvä näkyvyys mukavasta ja tilavasta ohjaamosta.

Täysin uusi värinäytöllä varustettu mittaristo parantaa selkeyttä ja kuljettajalle annettavan informaation havainnointia. Kaikki tärkeät tiedot ovat yhdessä paikassa.

Traktori on varustettu uudella ohjausyksiköllä, jolla ohjataan työvaloja ja pyörivää varoitusvaloa. Siinä on lukuisia kehittyneitä toimintoja kuten automaattinen työvalojen aktivointi valitun ajosuunnan mukaan ja muistitoiminto.

Kaikki FORTERRA-mallit voidaan lisävarusteena varustaa ohjaamon jousitusjärjestelmällä kuljettajan mukavuuden maksimoimiseksi.

Lisävarusteena FORTERRA HSX ja HD -mallien etuakselit voidaan varustaa jousituksella. Yhdessä jousitetun ohjaamon kanssa tämä tarjoaa pehmeän ja mukavan ajon.


8

ALKUPERÄISET ZETOR-VARAOSAT ZETOR TRACTORS a.s. turvaa ja varmistaa myyjäverkostonsa avulla maailmanlaajuisesti alkuperäisten ZETORvaraosien myynnin ja saannin takuukorjausten ja takuun jälkeisten korjausten tekemiseen. Varaosien laatu tarkistetaan jatkuvasti tuotannon aikana ja niiden laatu on identtinen uuden tuotteen kokoonpano-osien kanssa. Alkuperäisiin osiin tehdään kaikki parannukset ja innovaatiot, joilla palautetaan ja varmistetaan täysi toimivuus ja korjatun koneen hyvät käyttöominaisuudet. Toimitetun osan alkuperäisyys varmistetaan alkuperäisellä pakkauksella ja siinä olevalla ainutkertaisella tunnustusnumerolla. — ZETOR-varaosat ovat korkealatuisia ja kohtuuhintaisia. — Traktorin pitkän käyttöiän varmistamiseksi suosittelemme vain alkuperäisten ZETOR-varaosien käyttöä.

Alkuperäiset ZETOR-varaosat on saatavana vain valtuutetuilta ZETORmyyjiltä. Lisätiedot: www.zetor.com/sales-and-servicenetwork

ALKUPERÄISET ZETOR-ÖLJYT Suosittelemme ZETOR-traktoreihin alkuperäisiä ZETOR-öljyjä, jotka ovat identtiset tehtaalla käytettyjen öljyjen kanssa. ZETOR-öljyjä on saatavana valtuutettujen myyjien ja huoltopisteiden kautta.

— — — —

Moottoriöljy Voimansiirron öljy Etuakselin öljy Hydrauliikkaöljy

Pidennä traktorisi käyttöikää käyttämällä alkuperäisiä ZETOR-öljyjä.


www.zetor.com

TUOTEKEHITYS JA VALMISTUS EUROOPAN SYDÄMESSÄ YLI MILJOONA ASIAKASTA EIVÄT VOI OLLA VÄÄRÄSSÄ

9

ZETOR-traktorimalliston tuotannon alusta, vuodesta 1946, on valmistettu yli 1,3 miljoonaa yksikköä, joista suurin osa on toimitettu vientiin ympäri maailmaa yli 90 maahan.

TUOTANTO

TUOTEKEHITYS

ZETOR-traktorien, moottorien ja voimansiirron valmistus keskittyy Tsekin Tasavaltaan. Taustana omalle tuotekehitys- ja valmistuskeskukselle on mahdollisuus edistää ja valvoa tuotteiden parasta laatua ja mahdollistaa innovaatioiden tehokas ohjaus sekä kehitys ja käyttöönotto. ZETOR TRACTORS a.s. on yhtiönä vastuullinen toimija, joka korostaa ja panostaa tuotteiden korkeaan laatuun, ekologiaan ja ympäristön suojeluun. Näiden periaatteiden takuuna on ISO 9001 -laatusertifikaatti, joka yhtiölle on hankittu.

ZETOR TRACTORS a.s. -yhtiön tekninen osasto ja osaaminen muodostuvat pitkäaikaisesta ja vakaasta tutkimuksesta, kehitttämisestä ja testaamisesta. Sitä edustaa korkealaatuinen ammattilaisten tutkimusryhmä, joka käyttää laajaa tietoaan ja se perustuu käytännön kenttäkokemuksiin, jota tukee uusimman teknologian käyttö. Se varmistaa valmistusohjelman kokonaisvaltaisen ja systemaattisen tutkimuksen ja kehittämisen – konseptista, suunnittelusta, kokoonpanosta ja toiminnallisten näytteiden ja prototyyppien tuotannosta aina traktorien ja moottoreiden laboratorio- ja käyttötesteihin.


10

ZETOR FORTERRA FORTERRA CL MALLI

YKSIKKÖ

100

110

120

FORTERRA HSX

130

140

120

FORTERRA HD

130

140

130

140

150

MOOTTORI Tyyppi

Teho (ECE R120) Nimellisnopeus

Stage V

kW

70.4

78.4

86.2

93.2

100.2

86.2

93.2

100.2

93.2

100.2

108.2

hv

95.7

106.6

117.2

126.7

136.2

117.2

126.7

136.2

126.7

136.2

147.1

r/min

2200

Sylinterit / venttiilit

4 / 16

Turbo

Turboahdettu

Tilavuus

cm3

4,156

Halkaisija / iskun pituus

mm

105 / 120

Suurin vääntömmentti ¹ Vääntömomentin nousu

2

Nm

420.0

471.5

507.3

557.6

606.6

507.3

557.6

606.6

557.6

606.6

607.1

%

42

43

40

42

43

40

42

43

42

43

32

VOIMANSIIRTO Tyyppi

Suunnanvaihtaja, 4 vaihdetta, 2 nopeusaluetta ja 3 automaattista pikavaihdetta

Vaihteiden määrä (eteen/taakse)

24/18

Vaihtaminen

Suunnanvaihtaja

Pikavaihde

Nappikytkin

Nappikytkin vaihdevivussa (PowerClutch)

km/h

40

ECO 40

Suurin nopeus

Suunnanvaihtaja, 5 vaihdetta, 2 nopeusaluetta ja 3 automaattista pikavaihdetta 30/30 Synkronoitu

Mekaninen (SynchroShuttle)

Sähköhydraulinen (PowerShuttle)

3-nopeuksinen PowerShift

VOIMANULOSOTTO Tyypi

Monilevyinen voimanoton kytkin

r/min

Itsenäinen (540/540E/1000/1000E) tai itsenäinen & ajovoimanotto (540/1000)

Etuvoimanoton nopeus LISÄVAR.

r/min

1000

Etuvoimanoton suurin teho

kW

Takavoimanoton nopeus

LISÄVAR.

60

90

HYDRAULIIKKA Hammaspyöräpumpun tuotto

l/min

70

85

Hydrauliikaventtilit (pikaliittimet)

6+1

8+1

Ulkopuolisen hydraulikan ohjaus

Mekaaninen ohjaus

Sähköhydraulinen lohkojen ohjaus (virtaus & ajoitus)

NOSTOLAITE Tyyppi

Kolmepistenostolaite

Bosch sähköhydrauliikka ja HitchTronic, 2 ulkopuolista sylinteriä Kategoria II tai Kategoria III LISÄVAR.

Kategoria III

Suurin nostoteho

kN

77

85

Nostoteho koko nostoalueella

kN

69

76

Käyttöpaine

MPa

20


11

FORTERRA CL MALLI

YKSIKKÖ

100

110

120

FORTERRA HSX

130

140

120

130

FORTERRA HD

140

130

140

OHJAAMO Ohjaamon jousitus

Lisävaruste

Vakio

Kuljettajan istuin

Mekaaninen jousitus tai ilmajousitus

Ilmajousitus

Apumiehenistuin

Vakio (turvavyöllä)

Lämmitys / ilmastointi

Vakio / lisävaruste

Lämmitetyt peilit ja takalasin hurteenpoisto

Vakio

Katto

Kattoikkuna ja FOPS-suojaus

Radion asennusvalmius / radio

Vakio / lisävaruste

Ohjauspyörä

Kallistettava ja teleskooppi

Vakio / vakio

AJAMINEN Ajojärjestelmä

4WD

Vetävä etuakseli

Ohjaus

Hydrostaattinen

Ajojarrut

Itsenäiset hydrauliset märät nelipyöräjarrut

Perävaunujarrut LISÄVAR.

Pneumaattiset 2+1 letkua

Polttoainesäiliö

l

Ureasäiliö

l

Etulokasuojat

Jäykkä

Jäykkä tai jousitettu LISÄVAR.

230

Jousitettu

270 28 Kääntyvät

Kiinteät tai kääntyvät LISÄVAR. MUUT OMINAISUDET

3

Käyttöpaino

kg

Suurin etuakselin kuorma

kg

Suurin taka-akselin kuorma

kg

Suurin kokonaispaino

kg

4300-4800

4300-5310

4980-5700

800

900 472

8000

9000

10000

Suurin pituus

mm

5495

5213

Suurin leveys

mm

2375

2495

Suurin korkeus

mm

2945

2959

Akseliväli

mm

2490

2590

2720

Muut lisävarusteet: etuvoimanotto, etunostolaite ja hydrauliikkaventtiilit eteen, perävaunujarrut (pneumaattiset 2+1 letkua tai hydrauliset & pneumaattiset 2+0 letkua), radio, valot, pyörivät varoitusvalot, renkaat. LISÄVAR.

Lisävaruste, 1 ECE R120, 2 ECE R120, 3 ilman etu- ja takapainoja.

150


My family. My work. My Zetor.

SEURAA MEITÄ facebook.com/zetor twitter.com/zetortractors instagram.com/zetortractors youtube.com/traktoryzetor

PIIRROKSET JA KUVAT OVAT VAIN KUVAUSTARKOITUKSESSA, SILLÄ TÄSSÄ ESITTEESSÄ OLEVAT KUVAT VOIVAT ESITTÄÄ LAITTEITA, JOTKA EIVÄT OLE SAATAVANA VAKIOMALLEISSA, JA VOIVAT OLLA SAATAVANA LISÄVARUSTEINA. ZETOR TRATORS A.S. PIDÄTTÄÄ OIKEUDEN MUUTTAA TÄSSÄ ESITTEESSÄ JULKAISTUJA TIETOJA ILMAN EDELTÄVÄÄ ILMOITUSTA. ZETOR TRATORS A.S. EI OLE VASTUUSSA ONGELMISTA, JOTKA JOHTUVAT TÄSSÄ ESITTEESSÄ JULKAISTUISTA MAHDOLLISISTA VÄÄRISTÄ TIEDOISTA. TÄMÄ ESITE ON VIIMEKSI TARKASTETTU: 6/2020

www.zetor.com zetor@zetor.com

MYYNTI JA MAAHANTUONTI

HCPII

HCP Finland Oy Hautomonkatu 2 60120 Seinäjoki puh. 06-4128115, www.hcpetersen.fi


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.