HarperCollins Holland voorjaarsbrochure 2018

Page 1

Voorjaar 2018


februari 2018

voorjaar 2018

februari 2018

pag. 12

pag. 42

pag. 40

pag. 60

pag. 36

pag. 44

pag. 38

pag. 48

pag. 66

pag. 30

pag. 24

pag. 8

pag. 64

pag. 56

maart 2018

maart 2018

pag. 54

maart 2018

pag. 72

april 2018

pag. 84

pag. 46


april 2018

pag. 22

pag. 22

april 2018

pag. 82

pag. 26

pag. 14

pag. 10

mei 2018

pag. 78

pag. 58

pag. 62

pag. 32

pag. 18

pag. 28

pag. 28

pag. 4

pag. 76

pag. 74

Prijs, omvang en verschijningsdata van de boeken worden onder voorbehoud meegedeeld.

mei 2018

pag. 50

mei 2018

pag. 80


Christie Watson

Byron Katie

Dianne Lake

Dion Leonard

Andrew Hogan en Douglas Century

Non-Fictie


Christie Watson

Grote marketingcampagne:

Grote publiciteitscampagne:

  Tv-commercial

 Auteursbezoek

  Advertenties in dag- en weekbladen

 Recensies

  Verspreiden 1e hoofdstuk in weekblad

Met hoofd en hart

  Interviews in diverse kranten/ magazines

  Vooruitboekjes

  Samenwerking met diverse ziekenhuisbladen

 Bedrukte heliumballonnen

  Lezingentour

  Onlinecampagne

  Besprekingen

  Socialmediacampagne

  Samenwerking met leesclubs

  POS-materiaal, posters en flyers beschikbaar

  Samenwerking met beroepsen belangenverenigingen

© Lottie Davies

6

N

a meer dan twintig jaar achter de schermen op alle denkbare afdelingen in verschillende ziekenhuizen te hebben gewerkt, opent voormalig verpleegkundige Christie Watson de deuren voor ons allemaal. Ze leidt ons door ziekenhuisgangen naar premature baby’s die aan een netwerk van slangetjes vechten voor hun leven. Ze brengt ons naar een zaal waar verpleegkundigen kankerpatiënten chemotherapie toedienen. Ze neemt ons mee naar de Spoedeisende Hulp vol eenzame alcohol- en drugsverslaafden en we staan naast haar op de geriatrische afdeling, waar zich de kwetsbaarste mensen van onze samenleving bevinden. Ze maakt ons deelgenoot van de doodgewone en toch bijzondere levens die het pad van een verpleegkundige kruisen.

Zoals ieder van ons in aanraking komt met ziekte, van onszelf of van onze dierbaren, zo maken we ook allemaal het moment mee waarop we afhankelijk worden van de steun en de waardigheid die verpleegkundigen ons bieden. Hun belangrijke werk in de voorhoede van de zorg doen ze grotendeels achter de schermen en uit het zicht van het publiek. Met hoofd en hart is een eerbetoon aan verpleegkundigen, patiënten en hun naasten. Een oprecht, ontroerend en prachtig geschreven boek over hoop en troost, zorgzaamheid en compassie, leven en dood.

Christie Watson (1976) werkt aan St. Mary’s University in Londen, waar ze verpleegkundigen opleidt. Ook doceert ze creative writing. Eerder schreef ze de romans Tiny Sunbirds Far Away, bekroond met de Costa First Novel Award 2011, en Where Women Are Kings. Ze is een veelgevraagd spreker en zit in het bestuur van Amnesty International en dat van Index on Censorship.

Inspirerende ervaringen van een verpleegkundige: verhalen over hoop en troost, zorgzaamheid en compassie, leven en dood ISBN: 978 94 027 0105 0 Verschijnt: mei 2018 Prijs: € 19,99 Uitvoering: gebonden Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 356 pag.

NUR: 320 Oorspronkelijke titel: The Language of Kindness Vertaling: Ineke van Bronswijk Omslag: bij Barbara

ISBN e-book: 978 94 027 5523 7 Prijs e-book: € 13,99

Display 20 exemplaren

NON-FIC TIE

Een ode aan verpleegkundigen, patiënten en hun naasten. Even indringend en urgent als Ach, moedertje van Hugo Borst


‘Christie Watson is een opmerkelijke schrijver,

Zo begreep Cheryl dat ze de gordijnen pas open moest doen als mijn vader het licht kon verdragen. Cheryl wist dat mijn vader nog maar weinig tijd had en mijn moeder wilde kunnen zien. En dat mijn moeder het nodig had om hem te zien, dat haar dat later veel rust zou geven. Op dat moment besefte ik dat verplegen niet zozeer draait om het verrichten van medische handelingen, maar dat elk detail een patiënt en zijn familie troost kan bieden.’

‘De essentie van verplegen is zeer moeilijk te

Eindelijk weer een nieuw boek van Byron Katie!

die haar aandacht richt op een uiterst relevant debat. Dit is een welsprekend, ontroerend boek dat voor iedereen van groot belang is.’

Byron Katie

Nathan Filer, auteur van De schok van de val

Vraag jezelf vrij

‘De stem van verpleegkundigen wordt zelden gehoord. Christie Watson is oprecht en wijs en heeft zo’n goed oog voor mensen dat ze de ideale persoon is om recht te doen aan hun verhaal. Een beeld dat me lang is bijgebleven nadat ik het boek had uitgelezen is dat van de verpleegkundige die altijd bij de patiënt blijft, zelfs als alle anderen al lang weg zijn.’

Voor de lezers van Omdenken en Deepak Chopra

T

he Work van Byron Katie is een methode om de gedachten die al het lijden in de wereld veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. In Vraag jezelf vrij laat Byron Katie zien dat emoties zoals verdriet, boosheid en ontevredenheid worden veroorzaakt door het feit dat we onze negatieve gedachten geloven. Vier vragen brengen je terug naar de realiteit: wanneer we leren dat onze gedachten niet altijd ons humeur hoeven te bepalen, verliezen ze hun macht. En wanneer we accepteren dat onze gedachten niet per se de waarheid verkondigen, is het makkelijker om er afstand van te nemen. Pas dan kunnen we met mildheid kijken naar anderen en naar onszelf. Bevrijd je van destructieve en onware gedachten, stel jezelf de vier vragen die je hoofd en hart kunnen openstellen, en word gelukkig.

Suzanne O’Sullivan, auteur van It’s All in Your Head

vangen, maar Christie Watson lukt het in Met hoofd en hart. Dankzij haar krachtige manier van schrijven wordt ons de waarde van de verpleegkundige duidelijk.’ Janet Davies, directeur van het Royal College of Nursing

‘Byron Katie toont ons dat door een ijzeren logica te volgen elke negatieve gedachte kan verdwijnen.’ Flair

‘Katie slaat de spijker op zijn kop!’ O, The Oprah Magazine

9

‘Dit boek kan je helpen om jezelf veilig te voelen […] ongeacht welke gedachten er bij je opkomen. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken.’ Elizabeth Gilbert, auteur van Eten, bidden, beminnen

Hoe vier eenvoudige vragen tot grote verandering kunnen leiden Eigentijds en inspirerend

‘Het werk van Byron Katie is een zegen voor onze planeet.’ Eckhart Tolle, auteur van De kracht van het Nu

Verrassend perspectief op leven en dood Een boek dat je steeds opnieuw wilt raadplegen Helder advies in tijden van stress, burn-outs en hoge sociale druk

Verschijnt in meer dan 17 landen Een eerbetoon aan het belangrijke werk dat verpleegkundigen verrichten De medische wereld nu eens niet bezien vanuit het perspectief van een mannelijke arts, maar door een vrouwelijke verpleegkundige Een ontroerend, eerlijk en aangrijpend portret van wat er zich in een ziekenhuis afspeelt

© Brie Childers

Even urgent en indringend als Ach, moedertje van Hugo Borst, even liefdevol en belangrijk als De keizer aller ziektes van Siddhartha Mukherjee en Sterfelijk zijn van Atul Gawande

Bestsellerauteur Byron Katie leert al sinds 1992 honderdduizenden mensen over de hele wereld haar The Work-methode aan, een andere manier van kijken naar je gedachten en wat die met je doen. Ze geeft zeer populaire workshops en lezingen in ziekenhuizen, gevangenissen, op scholen en universiteiten en voor organisaties zoals Facebook.

ISBN: 978 94 027 0103 6 Verschijnt: maart 2018 Prijs: € 19,99 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 352 pag.

NUR: 728 Oorspronkelijke titel: A Mind At Home With Itself Vertaling: Linda Jansen Omslag: bij Barbara

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5521 3 Prijs e-book: € 13,99

NON-FIC TIE

‘Ik ben al twintig jaar verpleegkundige. Pas toen mijn vader op sterven lag – hij had longkanker – begreep ik de waarde van zorg en hoezeer die draait om menselijkheid en bezieling. Toen niets meer bleek te helpen en alle hoop uit de kamer van mijn vader was verdwenen – tezamen met het team van oncologen, radiologen en andere specialisten – kon de verpleegkundige aan zijn bed hem nog wel iets bieden: waardigheid, warmte en rust.


Het waargebeurde verhaal van een tiener die in de ban raakt van een van de beruchtste criminelen van Amerika

Het bewogen leven van het jongste lid van Mansons ‘ familie’

Dianne Lake

Mijn leven met Charles Manson

Onder leiding van Manson wordt de groep meegesleurd in een maalstroom van drugs, (seksueel) misbruik, manipulatie en waanzin, die in augustus 1969 eindigt in een reeks gruwelijke moorden, gepleegd door trouwe volgelingen van Manson.

Op mijn veertiende werd ik een van zijn ‘meisjes’. Op mijn zeventiende kreeg hij dankzij mijn getuigenis levenslang.

11

Lake maakt geen deel uit van de groep die de misdaden pleegt, maar wordt wel gearresteerd. Mede dankzij haar getuigenis wordt de sekteleider berecht en eindigt een van de beruchtste criminelen uit de Amerikaanse geschiedenis voorgoed achter slot en grendel. Voor het eerst doet Dianne Lake haar verhaal.

Met fotokatern (16 pag.)

Dianne Lake (1953) werkte jarenlang als docent in het speciaal onderwijs. Ze schreef dit boek met juriste en journaliste Deborah Herman.

ISBN: 978 94 027 0104 3 Verschijnt: april 2018 Prijs: € 19,99 Uitvoering: paperback met fotokatern Formaat: 150 x 228 mm Omvang: 400 pag.

NUR: 402 Oorspronkelijke titel: Member of the Family Vertaling: Jan Smit Omslag: DPS Design & Prepress Studio

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5522 0 Prijs e-book: € 13,99

NON-FIC TIE

E

ind 1967 sluit de veertienjarige Dianne Lake zich aan bij de commune van Charles Manson met niet veel meer bij zich dan een briefje met daarop de toestemming van haar hippieouders. Als jongste lid van de ‘familie’ krijgt ze het vaak hard te verduren, maar ze ondergaat het willoos. Dianne is wanhopig op zoek naar een vaderfiguur en de macht die de charismatische Charlie over zijn volgers heeft, kent geen grenzen.


Het ontroerende verhaal van een man die een zwerfhondje redde. Of redde het hondje de man?

Voor de lezers van Marley & ik en Een hond met negen levens

Dion Leonard

Mijn vriendschap met Gobi 20th Century Fox heeft de filmrechten gekocht The New York Times- en Sunday Times-bestseller ‘Hartverwarmend. Dit verhaal bewijst hoe oprecht en diep de gevoelens tussen een man en zijn hond kunnen zijn.’

13

Publishers Weekly

In dit krachtige verhaal vertelt Leonard over zijn moeilijke jeugd (hij woonde vanaf zijn veertiende op straat), over zijn fascinatie voor extreme sporten en hoe zijn leven een andere wending nam door zijn band met Gobi.

Dion Leonard komt uit Australië. Tegenwoordig woont hij samen met zijn vrouw Lucja in Schotland. Hij loopt regelmatig ultramarathons, onder andere door de Sahara en de Kalahariwoestijn. www.findinggobi.com @findinggobi

ISBN: 978 94 027 0102 9 Verschijnt: februari 2018 Prijs: € 15,00 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 256 pag.

NUR: 402 Oorspronkelijke titel: Finding Gobi Vertaling: Linda Jansen Omslag: HarperCollins us/Katya Kholyapina

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5520 6 Prijs e-book: € 9,99

NON-FIC TIE

D

ion Leonard, een bekende ultramarathonloper, nam deel aan een van de zwaarste wedstrijden ooit – tweehonderdvijftig kilometer door de Gobiwoestijn – ­toen hij een zwerfhondje zag. Het hondje rende met hem mee, en Leonard, die zich normaal gesproken uitsluitend met winnen bezighield, merkte dat zijn houding veranderde. Niet alles draaide meer om hem en de wedstrijd: de zorg voor het zwervertje werd ook belangrijk voor hem. Ter plekke besloot hij Gobi, zoals hij het hondje noemde, mee naar huis te nemen – een beslissing die zijn leven zou veranderen.


Voor fans van Andy McNab en Manhunt en lezers van De jacht op Pablo Escobar

Het ongelooflijke verhaal van de opkomst en ondergang van Mexico’s grootste drugsbaron

Andrew Hogan & Douglas Century

De jacht op El Chapo

Maar uiteindelijk bleek ook de machtige El Chapo een Nemesis te hebben: Andrew Hogan, een Amerikaanse dea-agent. De jacht op El Chapo vertelt zijn verhaal, over hoe hij infiltreerde in het kartel en met ijzeren volharding alle sporen bleef volgen die naar de wrede kartelleider leidden. Tijdens deze geheime operatie ontdekte Hogan dat hij en El Chapo allebei een obsessieve aandacht hadden voor de kleinste details. Hogans aanpak werkte: El Chapo werd in 2014 opgepakt en is in januari 2017 uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Een absolute must voor alle kijkers van de Netflix-serie Narcos De filmrechten zijn gekocht door Sony Pictures True crime op z’n allerbest 15

Verschijnt bij aanvang van het proces tegen El Chapo

In april 2018 begint de rechtszaak tegen de Mexicaanse drugsbaron

Andrew Hogan is een voormalig undercoveragent bij de dea. Hij zit nu in het bedrijfsleven en woont op een geheime locatie. Douglas Century is journalist, hij schrijft onder andere voor Billboard en The New York Times. Hij schreef ook verschillende boeken, die vaak true crime en undercoverwerk als onderwerp hebben.

ISBN: 978 94 027 0048 0 Verschijnt: april 2018 Prijs: € 19,99 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 320 pag.

NUR: 339 Oorspronkelijke titel: Hunting El Chapo Vertaling: Jan Smit ISBN e-book: 978 94 027 5388 2 Omslag: HarperCollins US/Katya Prijs e-book: € 13,99 Kholyapina ook verkrijgbaar

NON-FIC TIE

J

oaquín Guzmán Loera, beter bekend als El Chapo, maakte sinds de jaren tachtig carrière binnen het Mexicaanse Sinaloakartel, en uiteindelijk gold hij als een van de rijkste (in 2009 werd zijn vermogen geschat op 1 miljard dollar) en machtigste drugsbaronnen van Mexico, en staatsvijand van de vs. Zijn spectaculaire ontsnappingen – onder andere via een anderhalve kilometer lange tunnel – droegen bij aan zijn bekendheid.


Lina Bengtsdotter Karin Slaughter

C.J. Cooke

Liv Constantine

Mary Kubica

Mick Finlay Jeroen Windmeijer

Thrillers


Eerste deel van een grootse crimetrilogie. Niet voor niets in Zweden verkozen tot thrillerdebuut van het jaar!

Voor fans van Lisbeth Salander uit de Millennium-trilogie, Saga Norén uit The Bridge en Stella Gibson uit The Fall

Introductieprijs

15,00

Lina Bengtsdotter 19

Charlie Lager 1: De vrouw die terug moest O

p een warme zomeravond verdwijnt de zeventienjarige Annabelle uit het afgelegen dorpje Gullspång. De politie kan geen enkele aanwijzing vinden, de ouders zijn radeloos. In Stockholm krijgt de ervaren rechercheur Charline ‘Charlie’ Lager te horen dat zij op de zaak wordt gezet. Met tegenzin begeeft Charlie zich naar Gullspång – het dorp waar ze is geboren. Ze is er sinds haar veertiende niet meer geweest, en met reden. Tijdens haar zoektocht naar de waarheid over Annabelle wordt ze hardhandig geconfronteerd met haar eigen verleden, en de geheimen die in Gullspång altijd diep weggestopt werden. Kan ze iets voor de verdwenen Annabelle doen? En kan Charlie zelf nog wel geholpen worden?

Verschijnt 2018

Lina Bengtsdotter (1977) groeide op in Gullspång, waar de Charlie Lager-serie zich afspeelt. Tegenwoordig woont ze met haar kinderen in Stockholm, en werkt ze als docente Zweeds en psychologie. De vrouw die terug moest werd in Zweden verkozen tot thrillerdebuut van het jaar.

Verschijnt 2019

ISBN: 978 94 027 0098 5 Verschijnt: mei 2018 Prijs: van mei t/m augustus 2018 € 15,00, daarna € 17,99 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 320 pag.

NUR: 305 Oorspronkelijke titel: Annabelle Vertaling: Ydelet Westra Omslag: Studio Jan de Boer

ISBN e-book: 978 94 027 5518 3 Prijs e-book: € 12,99

THRILLER

© Lina Bengtsdotter


Grote marketingcampagne:

Grote publiciteitscampagne:

 Vooruitboekjes

  Interviews in diverse kranten/magazines

  Advertenties in dag- en weekbladen

  Besprekingen

 Tafeldisplay

  Blogtour

 Onlinecampagne

  Lezingentour

  Samenwerking met leesclubs

 Socialmediacampagne

 Advertenties Hebban

Grootse Zweedse crimetrilogie Sterke vrouwelijke hoofdpersoon Vertaalrechten verkocht aan 10 landen Van de uitgeverij die ook Camilla Läckberg groot maakte Zweedse boekhandels verkochten in de eerste maand al 25.000 exemplaren

21

Bengtsdotter wordt ook wel de ‘Swedish Crime Queen’ genoemd

‘Briljante detective, indringend als een Zweedse zomernacht.’ Daily News Display 6 exemplaren

THRILLER

  POS-materiaal, posters en flyers beschikbaar


Karin Slaughter stelt nooit teleur

Meer dan 100.000 exemplaren verkocht! Nu in midprice

Karin Slaughter

Goede dochter

‘Slaughter doet waar ze goed in is: ze laat de

lezer gruwelen.’

12,50

midprice

‘Karin Slaughter verbluft opnieuw. Haar

beschrijving van geweld tegen vrouwen is angstaanjagend, maar ook hun vechtlust geeft ze alle eer.’

Elsevier ‘Opnieuw een huiveringwekkende thriller

KnackFocus

die nog lang nazindert.’

23

Nu

5

€ ,00 gebonden Laatste adem is de spannende inleiding op Karin Slaughters nieuwste thriller, Goede dochter, waarin Charlie opnieuw een grote rol speelt. Ze denkt dat ze de verschrikkingen uit haar jeugd inmiddels achter zich heeft gelaten. Maar dan slaat het geweld opnieuw toe en verandert haar leven in een nachtmerrie…

ISBN: 978 94 027 0121 0 Verschijnt: april 2017 Prijs: € 5,00 Uitvoering: gebonden Formaat: 125 mm x 200 mm Omvang: 128 pag. NUR: 305 Oorspronkelijke titel: Last Breath Vertaling: Ineke Lenting Omslag: Marry van Baar

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5353 0 Prijs: € 3,99

Internationaal bestsellerauteur Karin Slaughter is een van ’s werelds meest gewaardeerde schrijvers. Haar weergaloze thrillers zijn in 33 talen verschenen en wereldwijd zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht. Karin Slaughter baseert haar boeken altijd op waargebeurde misdaden, waarbij het haar meer gaat om het motief dan om de misdaad zelf. Ze grijpt de kans die ze als auteur heeft om lastige thema’s aan de kaak te stellen. Geweld tegen vrouwen speelt een belangrijke rol in haar oeuvre. www.queenofcrime.nl www.karinslaughter.com

ISBN paperback: 978 94 027 0094 7 Verschijnt: april 2017 Prijs: € 12,50 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 512 pag.

NUR: 305 Oorspronkelijke titel: The Good Daughter Vertaling: Ineke Lenting Omslag: Marry van Baar

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5266 3 Prijs e-book: € 9,99

THRILLER

‘Gruwelijk knap opgeschreven.’ de Volkskrant 

Boeken Magazine


Vakkundig gecomponeerde thriller, voor de lezers van Saskia Noort

Hoe goed ken je je partner echt? En kun je die ooit echt kennen?

C.J. Cooke

Ik weet alleen mijn naam nog

Een man krijgt een telefoontje: zijn vrouw is weg en heeft hun baby en peuter alleen thuis gelaten. Wanneer hij thuiskomt blijkt haar auto op de oprit te staan, maar haar mobiel, portemonnee en paspoort zijn er nog. Zijzelf is echter verdwenen. Er wordt een landelijke zoektocht georganiseerd. Met de babycamera’s van het gezin blijkt te zijn geknoeid: iemand hield hen in de gaten. Wie heeft Eloïse meegenomen? Of is ze uit vrije wil vertrokken? Maar waarom zou ze de drie mensen die het meest van haar hielden in de steek willen laten?

Goodreads

‘Intens, spannend en door­ weven met de problemen van de huidige tijd. Een meeslepende psychologische thriller op zijn best.’ Elle

‘Ik weet alleen mijn naam nog is een meesterlijk geschreven thriller die je een verrassende reis laat beleven. No way dat je dit pakkende boek weg kunt leggen.’

25

Sara Blaedel, auteur van De vergeten zusjes

‘Twee verhalen, twee verbluffende mysteries. En als die samenkomen, dan begint de verrassing pas echt. Aangrijpend en spannend. Dit is een boek dat je wil aanraden aan je vrienden.’ R.L. Stine, auteur van de Kippenvel- en Fear Street-series

© Daniel Dale

C.J. Cooke is schrijver, dichter en redacteur. Ze doceert creative writing aan de universiteit van Glasgow. Ik weet alleen mijn naam nog is haar eerste psychologische thriller.

ISBN: 978 94 027 0093 0 Verschijnt: maart 2018 Prijs: € 17,99 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 352 pag.

NUR: 305 Oorspronkelijke titel: I Know My Name Vertaling: Ingrid Zweedijk Omslag: twelph.com

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5514 5 Prijs e-book: € 12,99

THRILLER

E

en vrouw wordt wakker op een strand, haar lichaam zit onder de schrammen en blauwe plekken. Ze heeft geen idee wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Ze wordt opgevangen door vreemden en probeert er stapje voor stapje achter te komen wie ze is.


Voor lezers van Gillian Flynn en Paula Hawkins

‘De beste psychologische thriller die je dit jaar zult lezen.’ Lee Child

Liv Constantine

Het perfecte leven van mevrouw Parrish

Het perfecte leven van mevrouw Parrish is een ingenieuze en fascinerende psychologische thriller. De wisseling van perspectief, de smakelijke plotwendingen en de buitengewoon goedgeschreven personages – Amber zal de onschuldige lezer nog lang achtervolgen – maken dit tot een onvergetelijk debuut.

‘Een verslavend debuut vol onverwachte wendingen.’ Karin Slaughter

‘Een buitengewoon debuut en een beklemmende psychologische thriller […]. Lezers zullen in de ban raken van de ijzingwekkende personages, die je het verhaal in trekken en niet meer loslaten.’

27

Sara Blaedel

‘Heerlijk dubbelzinnig – net zo inventief, betoverend en verslavend als Gone Girl of Het meisje in de trein.’ Library Journal

© Erica Livingston

Het perfecte leven van mevrouw Parrish verschijnt in 10 landen

Liv Constantine is de naam waarachter twee zussen, Lynne en Valerie Constantine, schuilgaan. Het perfecte leven van mevrouw Parrish is hun gezamenlijke debuut. www.livconstantine.com

ISBN: 978 94 027 0095 4 Verschijnt: april 2018 Prijs: € 17,99 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 416 pag.

NUR: 305 Oorspronkelijke titel: The Last Mrs Parrish Vertaling: Theo Horsten Omslag: HarperCollins Iberica/DPS Design & Prepress Studio

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5515 2 Prijs e-book: € 12,99

THRILLER

A

mber Patterson heeft maar één doel: de perfecte Daphne Parrish – rijk, mooi en getrouwd met de al even perfecte Jackson Parrish – van haar troon stoten en haar leven overnemen. Daphnes geld, huis, status, man: Amber zal niet rusten voor ze het allemaal bezit. En dus haalt ze alles uit de kast om haar doel te bereiken: manipulatie, bedrog en zelfs zwendel.


Een jonge vrouw ontdekt dat de dood van haar man geen ongeluk was

Een spannende, duistere whodunit

Mary Kubica

Laatste leugen lara’s wereld stort in wanneer haar echtgenoot Nick en hun vierjarige dochtertje Maisie betrokken raken bij een botsing. Maisie overleeft het gelukkig, maar Nick overlijdt. Wanneer Maisie nachtmerries krijgt over een enge man en een zwarte auto begint Clara te vermoeden dat iemand het op Nick voorzien had. Volgens de politie is ze getraumatiseerd door het verlies van haar man, maar de wanhopige Clara kan haar gevoelens niet negeren en gaat zelf op onderzoek uit. Ze laat zich door niemand tegenhouden om achter de waarheid te komen, maar soms kun je maar beter niet alles willen weten...

7

€ ,50

‘Briljant, intens, en uiterst verslavend. Bereid je voor op een achtbaan van emoties!’ B.A. Paris

‘Huiveringwekkende psychologische thriller… [Kubica] laat wederom zien dat ze een meester is in spannende manoeuvres.’

Zo’n lief meisje

© Megan Bearder

Op een ijskoude ochtend in Chicago ziet Heidi Wood haar in een flits op het perron staan. Ze is niet ouder dan een jaar of vijftien en houdt een baby in haar armen geklemd. Ze heeft zo’n verlaten, eenzame uitstraling dat Heidi haar niet kan vergeten. Als ze haar later weer ziet, neemt ze een drastische beslissing: ze neemt het meisje mee naar huis. Een goede daad met grote gevolgen, want wie is dit meisje, wat wil ze… en hoe komt ze aan een baby?

29

Publishers Weekly

ISBN: 978 94 027 0099 2 Verschijnt: mei 2018 Prijs: € 7,50 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 416 pag. NUR: 305 Oorspronkelijke titel: Pretty Baby Vertaling: Karin Schuitemaker Omslag: twelph.com ISBN e-book: 978 94 027 5012 6 Prijs e-book: € 5,99

Mary Kubica studeerde geschiedenis en Amerikaanse literatuur. Haar debuut, Zo’n lief meisje, was een bestseller. De filmrechten zijn verkocht aan de maatschappij dat ook de hbo -serie True Detective produceerde.

ISBN: 978 94 027 0101 2 Verschijnt: mei 2018 Prijs: € 17,99 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 416 pag.

NUR: 305 Oorspronkelijke titel: Every Last Lie Vertaling: Karin Pijl Omslag: twelph.com

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5519 0 Prijs e-book: € 9,99

THRILLER

C


Een detective zoals een detective zou moeten zijn

Voor fans van Sherlock en Hercule Poirot

Mick Finlay

Arrowood Dan krijgt privédetective William Arrowood bezoek van de mooie Caroline Cousture, die op zoek is naar haar verdwenen broer. Arrowood heeft weinig zin in de zaak, maar kan het geld goed gebruiken. Pas wanneer blijkt dat de vermiste man voor Arrowoods aartsvijand Mr. Cream werkte, gaat hij overstag. Hij wil Cream koste wat kost vernederen. Al snel blijkt echter dat het om veel meer gaat dan een simpele verdwijning. Kan Arrowood deze zaak oplossen zonder dat er nog meer slachtoffers vallen? En hoe blijft hij uit de buurt van die lastpak Sherlock Holmes?

‘Arrowood is een held met tekortkomingen, maar wel innemend. Het plot vliegt met verve van gevaar naar wending en terug.’ The Times

‘Fel en edgy.’ Booklist

‘Een zeer plausibel alternatief voor Sherlock Holmes.’

31

Publishers Weekly

Mick Finlay werd geboren in Schotland, maar groeide op in Canada. In Engeland werkte hij onder andere bij een circus en als slagersjongen, voordat hij docent psychologie werd. Hij woont met zijn gezin in Brighton.

ISBN: 978 94 027 0092 3 Verschijnt: maart 2018 Prijs: € 17,99 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 384 pag.

NUR: 330 Oorspronkelijke titel: Arrowood Vertaling: Theo Horsten Omslag: HarperCollins UK/Katya Kholyapina

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5513 8 Prijs e-book: € 12,99

THRILLER

L

onden 1895. Een moordenaar maakt de Londense straten onveilig. De armen hebben honger, misdadigers nemen de leiding.


Het Nederlandse antwoord op Dan Brown

Ruim 20.000 exemplaren verkocht! Nu in midprice

Jeroen Windmeijer

Het Pauluslabyrint ‘Een thriller zoals Dan Browns De Da

Vinci Code. Ongelooflijk spannend.’ Remco Houtepen, boekverkoper van het jaar 2016 ‘Een goedgeschreven actiethriller met

inhoud.’ Nederlands Dagblad ‘Ambitieus debuut. Een intelligente intrige

met meer respect voor religie en subtieler dan De Da Vinci Code.’ Vrij Nederland  ‘Jeroen Windmeijer ontpopt zich tot een

Nederlandse Dan Brown. Een stevige thriller met historische dwarsverbanden.’ De Telegraaf ‘Weergaloos! In één adem uitgelezen.

Een intelligente pageturner.’

midprice

‘De snelheid van Dan Brown, de diepgang van

Umberto Eco.’ Wim Krings, Boekhandel Krings ‘Er valt veel lof over dit boek te zingen.

Over de vaart waarmee het is geschreven, de vakkundig opgebouwde spanning en de ingenieuze wijze waarop de Leidse en Bijbelse geschiedenis in elkaar is vervlochten. Ieder hoofdstuk eindigt met een cliffhanger.’

33

Maarten Dessing ‘De couleur locale spreekt heel veel lezers aan.’ Leidsch Dagblad ‘Neemt je in een wervelwind mee langs alle

hoogtepunten van de sleutelstad. Windmeijer weet een goede balans te vinden tussen het verhaal in Leiden en de christelijke context die nodig is om het belang van Petrus voor de stad te duiden.’ De Boekenkrant

Fik Meijer ‘Geloofwaardig en vakkundig. ‘Een spannend boek met interessante,

vernieuwende inzichten en een groot mysterie dat stukje bij beetje wordt ontrafeld.’

© Taco van der Eb

De Leesfabriek

Een opmerkelijk boek!’ Geloven in Nederland

De nieuwe Windmeijer Het Pilgrim Fathers-geheim verschijnt augustus 2018

Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) schrijft thrillers waarin Romeinse en Bijbelse geschiedenis verweven worden met de geschiedenis van zijn woonplaats Leiden. Zijn eerste boek werd door pers en boekhandel met open armen ontvangen; in Leiden, en ver daarbuiten. Met Het Pauluslabyrint vestigt hij zich definitief als grootse verhalenverteller. Zijn thrillers zijn plotdriven, superslim en ontzettend origineel.

ISBN: 978 94 027 0096 1 Verschijnt: mei 2018 Prijs: € 10,00 Uitvoering: paperback Formaat: 150 mm x 228 mm Omvang: 400 pag.

NUR: 305 Omslag: Wil Immink Design

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5188 8 Prijs e-book: € 6,99

THRILLER

Over het werk van Jeroen Windmeijer:

10,00


Judith Visser

Rene Denfeld

Juliet Butler

Rhiannon Navin Brianna Wolfson

Kate Quinn

Keith Stuart

Jess Kidd

Romans


Een pure en overdonderende roman over opgroeien met autisme

Voor de lezers van Mark Haddon en Daniel Tammet

Judith Visser

Zondagskind

Zondagskind vertelt het verhaal van een jong meisje dat opgroeit in de jaren tachtig en negentig, een tijd waarin weinig bekend was over autisme. Jasmijn bewandelt haar eigen, hobbelige pad en leert bij elk obstakel zichzelf en de wereld waarin ze leeft beter te begrijpen. Zondagskind neemt de lezer mee in de belevingswereld van iemand met asperger.

Over het werk van Judith Visser: ‘Judith Visser schrijft beeldend en met humor.’ Metro

‘Judith Visser schrijft met vaart.’ Algemeen Dagblad

‘Visser raakt de lezer recht in haar ziel.’

37

Noordhollands Dagblad

‘Judith Visser weet perfect hoe ze haar lezers moet verleiden en blijven prikkelen.’ Hebban

Promotie: Eerste oorspronkelijk Nederlands werk over een meisje met asperger

 Vooruitboekjes

Autobiografisch proza

 Leesexemplaren

Auteur is veelgevraagd spreker over autisme

 Interviews, besprekingen en lezingen

Verschijnt ter gelegenheid van Wereld Autismedag (2 april)

 Onlinecampagne

 Boek blow-ups

Judith Visser (1978) kwam er op volwassen leeftijd achter dat ze het syndroom van asperger heeft. Dat verklaarde veel, bijvoorbeeld waarom ze wel op haar derde al kon lezen en schrijven, maar niet kon praten, waarom ze zich bij dieren meer op haar gemak voelt dan bij mensen en waarom zij letterlijk ziek werd van verjaardagsfeestjes. Door haar ervaringen weet ze de zintuigelijke waarnemingen van een jong meisje met asperger op grandioze wijze in tekst te vangen. In Zondagskind blikt zij terug op haar jeugd.

ISBN: 978 94 027 0117 3 Verschijnt: maart 2018 Prijs: € 19,99 Uitvoering: paperback met flappen Formaat: 150 mm x 228 mm Omvang: 480 pag.

NUR: 301 Omslag: Irwan Droog

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5503 9 Prijs e-book: € 13,99

ROMAN

J

asmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Dan hoeft zij zich niet af te vragen wat er bedoeld wordt. Of na te denken over wat ze moet antwoorden. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor de voortdurende stroom van prikkels, die ervoor zorgt dat haar hoofd implodeert? Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden.


Voor de lezers van Kamer en Kind van sneeuw

Rene Denfeld

Introductieprijs

Het sneeuwmeisje M

adison verdween op vijfjarige leeftijd in het bos, toen ze met haar ouders op zoek was naar de perfecte kerstboom. Dat was drie jaar geleden. Hoewel de kans dat ze nog leeft bijzonder klein is, huren haar ouders een specialist in: Naomi Cottle, bijgenaamd ‘de kindvinder’. Naomi begrijpt verdwenen kinderen beter dan wie dan ook, omdat ze zelf ook ooit is ontvoerd. Naomi’s zoektocht naar het meisje voert haar terug naar haar eigen verleden, naar het pleeggezin waar ze geborgenheid vond. Van de tijd daarvoor herinnert ze zich niks. Maar hoe dieper ze het bos in loopt, hoe dichterbij haar verleden komt. Diep in dat duistere woud woont een meisje dat denkt dat ze een sneeuwmeisje is. Omdat ze altijd binnen moet blijven, in de hut die ze deelt met een jager, heeft ze een rijke innerlijke belevingswereld. Haar redding ligt in fantasie, hoop en liefde op een plek waar je die niet verwacht.

Promotie:  POS-materiaal beschikbaar  Leesexemplaren

15,00

‘Een duister, briljant verhaal over veerkracht en het diep menselijke instinct om te willen overleven. Denfeld verweeft het magische denken van kinderen met sprookjes, dromen, herinneringen en nachtmerries tot een angstaanjagende en tegelijkertijd opbeurende roman, die erom vraagt gelezen te worden.’

39

A.M. Homes, auteur van Een brandbaar huwelijk

‘Verbazingwekkend.’ Margaret Atwood

‘Rene Denfeld heeft de gave om op de meest duistere plaatsen licht te brengen. Het sneeuwmeisje is een beeldschone roman die je niet meer loslaat. Rauw en realistisch, verpakt in een sprookje dat schitterend is en je ook de rillingen bezorgt – net als sneeuw.’ Erin Morgenstern, auteur van Het nachtcircus

© Gary Norman

 Interviews, besprekingen en lezingen

Rene Denfeld is onderzoeksjournalist. Voor haar artikelen en boeken won zij diverse prijzen. Ze werkt met terdoodveroordeelden, en woont met haar drie kinderen in Portland, Oregon.

ISBN: 978 94 027 0082 4 Verschijnt: maart 2018 Prijs: van maart t/m juni 2018 € 15,00, daarna € 17,99 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 256 pag.

NUR: 302 Oorspronkelijke titel: The Child Finder Vertaling: Mieke Trouw Omslag: Robin Bilardello/Wil Immink Design

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5505 3 Prijs e-book: € 12,99

ROMAN

Prachtige indringende vertelstem van een kind


Een biografische roman over het fascinerende leven van Masha en Dasha, de beroemde Siamese tweeling uit Moskou

Prachtig en ontroerend geschreven

Juliet Butler

Onafscheidelijk

Masha en Dasha zijn een Siamese tweeling. De wereld waarin ze zijn geboren is hard. Aan de ene kant moeten gebreken uit het zicht blijven, aan de andere kant worden ze beschouwd als een interessant medisch geval. Maar Masha en Dasha willen meer zijn dan alleen ‘die Siamese tweeling’. Kun je samen wel gelukkig zijn als je eigenlijk zo verschillend bent? En hoe kom je tot je recht als je altijd in de schaduw van de ander leeft?

© Peter Clark

 Goodreads

‘Hoe liefde ook in de verschrik­ kelijkste omstandigheden kan bestaan, en de diepe eenzaamheid die je kunt voelen als je nooit alleen kunt zijn. Lees dit prachtige boek.’ The Scotsman

‘Een meeslepend en tragisch verhaal over een “onafscheidelijke” tweeling: twee verschillende mensen wier lot het was om eeuwig verbonden te zijn en nooit aan de ander te kunnen ontsnappen.’ Press Association

41

‘Dat dit boek überhaupt is geschreven, en dan ook nog met zo veel mededogen, is te danken aan de volhardende auteur, die twaalf jaar lang de tweeling hielp bij het ontleden van hun verhaal.’ Science

Juliet Butler (Basingstoke, 1959) werkt als journalist voor de Sunday Times, The Guardian en Time Magazine. Ze studeerde Russisch aan de universiteit van Exeter en verhuisde in 1982 naar Moskou, waar ze Masha en Dasha Krivoshlyapova leerde kennen. De Siamese tweeling (1950-2003) werd kort na hun geboorte bij hun moeder weggehaald en ondergebracht in tehuizen, waar ze jarenlang aan medische experimenten werden blootgesteld. De verschrikkingen uit hun vroege jeugd lieten diepe sporen na. Juliet Butler volgde hen twaalf jaar en schreef de biografie Masha und Dasha over de tweeling. www.julietbutler.com

ISBN: 978 94 0270 077 0 Verschijnt: februari 2018 Prijs: € 19,99 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 416 pag.

NUR: 302 Oorspronkelijke titel: The Less You Know, the Sounder You Sleep Vertaling: Marjet Schumacher Omslag: bij Barbara

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5501 5 Prijs e-book: € 13,99

ROMAN

D

asha kan zich een leven zonder haar zusje niet voorstellen. Masha is brutaal, stoer en onbevreesd. Dasha is rustig en bedachtzaam, maar overal bang voor. Voor de dokters die enge onderzoeken komen doen, voor de kinderen door wie ze gepest worden en voor de grote boze buitenwereld. Gelukkig is Masha altijd bij haar.


Na de dood van zijn broer probeert Zach grip te krijgen op een wereld die nooit meer hetzelfde zal zijn

Extreem luid & ongelooflijk dichtbij meets The Lovely Bones

Rhiannon Navin

Enig kind

Hierdoor wordt Zachs leven in tweeën gespleten: voor en na de schietpartij. Soms deed Andy erg gemeen tegen hem. Mag je dan blij zijn als je broer er niet meer is? Zach weet niet hoe hij met al zijn gevoelens, en het verdriet en de wanhoop van zijn ouders om moet gaan. Hij wil dat alles weer normaal is. Hij wil dat zijn moeder er weer voor hém is, en niet alleen maar bezig is met de ouders van de dader. Hij wil dat zijn vader naar hem kijkt, in plaats van naar buiten staart. Om toch een gevoel van geborgenheid te hebben trekt Zach zich terug in Andy’s kledingkast. Alleen daar voelt hij zich veilig en kan hij de chaos in zijn hoofd ordenen. En daar ontspint zich een hele nieuwe wereld.

‘Enig kind gaat over de angst van iedere ouder: wat als de moordenaar van je kind iemand is die je kent of die je dacht te kennen? Mijn felicitaties aan Rhiannon Navin – dit is een voortreffelijk debuut.’ Harlan Coben

43

‘Verbazingwekkende debuutroman.’ Publishers Weekly

‘Een van de beste debuten van dit jaar.’ Library Journal

Promotie: Vertaalrechten verkocht aan 16 landen

 Leesexemplaren

Een verhaal dat je bij de keel grijpt

 Recensies

Een roman over verdriet, dat plaatsmaakt voor hoop

 Socialmediacampagne

© Michael Lionstar

Rhiannon Navin werd geboren in Duitsland, werkte in New York in de reclamewereld voor ze ging schrijven en woont daar met haar gezin. Enig kind is haar debuut.

ISBN: 978 94 027 0078 7 Verschijnt: februari 2018 Prijs: € 19,99 Uitvoering: paperback met flappen Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 384 pag.

NUR: 302 Oorspronkelijke titel: Only Child Vertaling: Angela Knotter Omslag: Irwan Droog

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5502 2 Prijs e-book: € 13,99

ROMAN

D

e zevenjarige Zach is getuige van een gruwelijke gebeurtenis op zijn school: een schietpartij waarbij vijftien kinderen omkomen. Een van de kinderen is Zachs oudere broer Andy.


Voor de lezers van Een jongen van Nick Hornby en De schok van de val van Nathan Filer

Brianna Wolfson

Introductieprijs

Het leven gaat niet altijd over roze R

osie Collins is iemand die dansend door het leven gaat. Rex Thorpe is juist heel serieus. Als ze elkaar ontmoeten, wordt Rex meegezogen in de tornado die Rosies liefde is. Uitersten trekken elkaar weliswaar aan, maar ze veroorzaken ook frictie. Want Rosie mag dan onweerstaanbaar zijn, ze is ook dodelijk vermoeiend. Hoelang houd je het vol in een wereld die uit louter roze glitters lijkt te bestaan?

Na hun scheiding probeert hun dochter Willow haar plek in het leven te vinden. Ze is stapelgek op haar sprankelende moeder, die alles door een roze bril ziet, en heeft een hekel aan haar vader, want hij heeft het alleen maar over regels. Als de wervelwind van Rosies emoties een vlucht neemt, ligt een gebroken hart op de loer. Het leven gaat niet altijd over roze is een prachtige roman over de strijd om je weg te vinden in een wereld van extremen, over hoe je hart kan breken en ook weer kan helen. En bovenal over hoe liefde je kan veranderen – zelfs als ze je niet kan redden.

Promotie:

15,00

‘Het boek begint met liefde, verbeelding en verwondering en eindigt met een verwoestend verlies en een peilloos verlangen. En gelukkig overwint de liefde.’ Bookreporter

45

‘Een tedere, bitterzoete en onvergetelijke roman over een meisje […] en haar moeder, die ze vereert, vreest en heel erg nodig heeft. Brianna Wolfson schrijft razendknap over liefde en verlangen, en over de pieken en dalen van manischdepressiviteit. Luanne Rice

‘Een prachtig, betoverend debuut. Sprankelend, verhelderend en eerlijk.’ Phaedra Patrick

 Leesexemplaren  Recensies  Campagne op Hebban  Socialmediacampagne

Brianna Wolfson komt oorspronkelijk uit New York. Ze woont nu in San Francisco. Inspiratie voor haar boeken vindt ze onder andere in waargebeurde verhalen over complexe families. www.briannawolfson.com

ISBN: 978 94 027 0079 4 Verschijnt: maart 2018 Prijs: van maart t/m juni 2018 € 15,00, daarna € 17,99 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm

Omvang: 320 pag. NUR: 302 Oorspronkelijke titel: Rosie Coloured Glasses Vertaling: Monique de Vré Omslag: bij Barbara

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5504 6 Prijs e-book: € 12,99

ROMAN

Een aangrijpende roman over liefde en familie


Tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt een vrouw gerekruteerd voor een geheim netwerk van vrouwelijke spionnen

Voor liefhebbers van Simone van der Vlugt en Ken Follett

Kate Quinn

Het Alice-netwerk

In Het Alice-netwerk komen de levens van twee sterke vrouwen bij elkaar door gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog in een spannend en meeslepend verhaal over moed, opoffering en verlossing.

‘Kate Quinn heeft bewezen een van de besten in dit genre te zijn.’ BookPage

‘Een heerlijk boek boordevol details, dat je gewoon niet kunt wegleggen.’ rt Book Reviews

47

‘Zenuwslopende gebeurtenissen leiden naar een adembenemende climax, die de gekwelde personages eindelijk rust geven. Een geweldige historische roman!’ Historical Novel Society

Meeslepende historische roman Geïnspireerd op Louise de Bettignies, alias Alice Dubois, naar wie het spionnennetwerk, dat echt heeft bestaan, werd vernoemd Gekozen door Reese Witherspoon voor haar Book Club

© Peter Clark

Kate Quinn studeerde aan de universiteit van Boston. Ze heeft diverse historische romans op haar naam staan, waaronder de Empress of Rome Saga en twee romans over de beruchte Borgia-familie. Haar boeken zijn in verschillende talen vertaald.

ISBN: 978 94 027 0083 1 Verschijnt: april 2018 Prijs: € 17,50 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 480 pag.

NUR: 342 Oorspronkelijke titel: The Alice Network Vertaling: Arthur Wevers Omslag: Elsie Lyons/Katya Kholyapina

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5506 0 Prijs e-book: € 9,99

ROMAN

L

onden, 1947. Charlotte ‘Charlie’ St. Clair is ongetrouwd en zwanger. Haar moeder neemt haar mee naar Europa om dit ‘probleempje’ te verhelpen. In plaats van haar zwangerschap te laten beëindigen zoals de bedoeling was, besluit ze haar nicht Rose te gaan zoeken, die tijdens de oorlog in het door nazi’s bezette Frankrijk is verdwenen. De enige die zou kunnen weten waar ze is, is de mysterieuze Eve Gardiner. Maar Eve, die tijdens de Eerste Wereldoorlog als spion deel uitmaakte van het Alice-netwerk, heeft zo haar eigen geheimen. Wat haar drijft is woede en de wil de man te vinden die haar, en de andere vrouwen van het netwerk, destijds zo meedogenloos heeft verraden.


Kan een familie die uit elkaar is gevallen zichzelf weer opbouwen, blokje voor blokje?

Nu in goedkope editie

Keith Stuart

10,00

Blokkenjongen ‘Mijn zoon werd in 2012 gediagnosticeerd met een stoornis uit het autistisch spectrum. Als ouder heb je zo veel wensen en ambities voor je kinderen, maar uiteindelijk wil je gewoon dat ze gelukkig zijn. En wij wisten soms niet hoe. Totdat mijn zoon en ik Minecraft gingen spelen. Toen ontdekte ik dat spelletjes doen een gezamenlijke en creatieve bezigheid voor de hele familie kan zijn.’

49

Keith Stuart

Meer dan 20 landen verloren hun hart aan vader Alex en zoon Sam ■Goodreads Een vader die opnieuw leert liefhebben

© Dan Griliopoulos

150.000 exemplaren verkocht in de uk

‘De beste emotionele rollercoaster van het jaar. […] Stuarts schrijfstijl is simpel maar mooi, intrigerend en pakkend. Het feit dat dit ook zo overkomt in de vertaling, is natuurlijk volledig te danken aan vertaalster Angela Knotter, die er samen met Stuart voor zorgt dat de personages tot leven komen en alle emoties diep tot de lezer doordringen.’ Hebban 

Keith Stuart (1971) is games editor bij The Guardian. Het online computerspel Minecraft had grote impact op zijn relatie met zijn autistische zoon. Blokkenjongen is gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

ISBN: 978 94 027 0081 7 Verschijnt: maart 2018 Prijs: € 10,00 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 416 pag.

NUR: 302 Oorspronkelijke titel: A Bay Made Of Blocks Vertaling: Angela Knotter Omslag: Little, Brown UK/Katya Kholyapina

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5146 8 Prijs e-book: € 7,99

ROMAN


Een verdwijningszaak, een verzamelaar en een geriatriefluisteraar die de chaos het hoofd moet bieden

‘Schitterend!’ The Times

Jess Kidd

Het huis van de verzamelaar

De thuiszorg probeert zijn leven weer enigszins op de rails te krijgen, maar deze man is niet makkelijk en de beste geriatrie-fluisteraars zijn op deze zaak stukgelopen. Maud Drennan is de zoveelste die gaat proberen om de vijandige Cathal Flood te temmen. Mauds aanwezigheid zorgt ervoor dat Mr. Flood een beetje ontdooit, en met de hulp van haar excentrieke huisbaas en een bende heilige geesten probeert ze erachter te komen wát zijn geheim nu precies is. Wat heeft deze man op zijn geweten? En hoe lang duurt het voordat Maud zelf gevaar loopt?

Over De laatste riten: ‘Geweldig boek! Zo’n verhaal dat je glimlachend leest en dat je telkens wil herlezen.’ Louis de Bernières, auteur van Kapiteins Corelli’s mandoline

‘Kidd schrijft deze vrij duistere geschiedenis met een lichte originele pen. Origineel debuut voor liefhebbers van het bovennatuurlijke.’

51

Trouw

‘Een onvergetelijk debuut.’ M.L. Stedman, auteur van The Light Between Oceans

Promotie:  Leesexemplaren  Recensies

© Travis McBride

 Onlinecampagne

Jess Kidd (1973) is docent creative writing. Met Het huis van de verzamelaar laat ze haar veelzijdigheid als schrijver zien. Eerder toonde zij haar literaire kwaliteiten in een sublieme Ierse roman die zeer goed besproken werd. Ze won de Costa Award 2016 en stond op de shortlist voor de Irish Book Awards 2016.

ISBN: 978 94 027 0097 8 Verschijnt: mei 2018 Prijs: € 19,99 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 352 pag.

NUR: 302 Oorspronkelijke titel: Hoarder Vertaling: Anna Livestro Omslag: Irwan Droog

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5517 6 Prijs e-book: € 13,99

ROMAN

M

r. Flood is een obsessieve verzamelaar. Hij heeft zijn huis van top tot teen volgestouwd met bijzondere spullen: opgezette vogels, poppen, boeken... Vrij normaal voor iemand met verzamelwoede, behalve dan dat hij tussen al die spullen een groot geheim verbergt.


Sarah Morgan

Nikola Scott

Shana Gray Nora Roberts

Susan Wiggs

Emma Heatherington

Feelgood


Welkom terug in het hart van New York met het tweede deel van Sarah Morgans ultieme feelgoodserie!

Voor fans van Nora Roberts en Jill Mansell

Sarah Morgan

Vlinders in Central Park

Dit is het tweede deel van Sarah Morgans heerlijke nieuwe serie. Alle delen zijn prima los te lezen, maar als je eenmaal begint, wil je door! Want als geen ander heeft Morgan het talent om feelgood te combineren met een boeiend verhaal en geweldige personages. En natuurlijk speelt het bruisende New York weer een grote rol.

‘Fijn uitgewerkte personages en soepele dialogen.’ nbd over Nachten in New York

‘Een perfecte mix van schattig en sexy.’ Booklist

‘Een liefdesbrief aan New York.’

55

rt Book Reviews

‘Elk boek van Morgan is goed voor een ik-ben-in-de-zevendehemel-ervaring.’ Publishers Weekly

 Goodreads Reeds verschenen

Promotie:  Leesexemplaren  Campagne met Hebban/Chicklit.nl  Crosspromotie  Socialmediacampagne ISBN: 978 94 027 0017 6

Verschijnt: juli 2018

Sarah Morgan schreef tientallen romans waarvan in totaal meer dan 15 miljoen exemplaren zijn verkocht. Ze won meerdere prijzen voor ‘beste romance-auteur’ in de Verenigde Staten en heeft fans over de hele wereld. www.sarahmorgan.com

ISBN: 978 94 027 0085 5 Verschijnt: maart 2018 Prijs: € 15,00 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 352 pag.

NUR: 340 Oorspronkelijke titel: Sunset in Central Park Vertaling: Henske Marsman Omslag: Harlequin/Véronique Cornelissen/Peter Verwey

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5508 4 Prijs e-book: € 9,99

F E E LG O O D

T

uinarchitect Frankie Cole gelooft niet in de liefde. Bij de scheiding van haar ouders zat ze op de eerste rij, en dat heeft haar voorgoed van alle romantische dromen genezen. De enige man bij wie ze zich op haar gemak voelt, is Matt – en dat komt omdat hun vriendschap totaal platonisch is. Maar waarom wordt ze de laatste tijd als hij in de buurt is telkens zo zenuwachtig?


Zeven dagen, zeven mannen. Om haar doel te bereiken moet Tess ze weerstaan…

Een verslavende feelgoodroman

Shana Gray

Krijtstreep en lippenstift

Het sollicitatiegesprek verloopt echter heel anders dan ze had gedacht. Tess wordt geblinddoekt en in een helikopter meegenomen naar een geheime locatie. Daar blijkt dat ze aan wel heel speciale eisen moet voldoen: zeven dagen lang moet ze elke dag een opdracht uitvoeren, met behulp van zeven mysterieuze assistenten – één voor elke dag van de week. Tess zal al haar talenten moeten gebruiken om de opdrachten goed uit te kunnen voeren, zonder afgeleid te raken door de onweerstaanbare mannen die haar moeten helpen.

Promotie:  Teasercampagne

57

 Leesexemplaren  Campagne met Chicklit.nl  Crosspromotie

 Goodreads

© Travis McBride

Shana Gray schrijft zowel erotische korte verhalen als romans. Ze woont in Ontario en reist zo vaak mogelijk, om zo veel mogelijk van de wereld te zien.

ISBN: 978 94 027 0088 6 Verschijnt: april 2018 Prijs: € 15,00 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 416 pag.

NUR: 340 Oorspronkelijke titel: Working Girl Vertaling: Erica van Rijsewijk Omslag: bij Barbara

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5511 4 Prijs e-book: € 9,99

F E E LG O O D

T

ess’ vader is ontslagen bij Diamond Enterprises omdat hij gefraudeerd zou hebben. Tess is altijd overtuigd geweest van zijn onschuld. Jaren later, wanneer haar vader inmiddels is overleden, krijgt ze eindelijk de kans om wraak te nemen: ze solliciteert naar de functie van assistent van Mr. King, de directeur van het bedrijf. Als ze eenmaal toegang heeft tot alle dossiers zal ze haar vaders onschuld vast wel kunnen bewijzen.


Een familiegeschiedenis vol geheimen

Voor lezers van Kate Morton, Santa Montefiore en Cathy Kelly

Nikola Scott

De schaduw van mijn moeder

Tientallen jaren later treft Addie, Elizabeths volwassen dochter, een onbekende vrouw voor haar deur die beweert dat ze haar zus is. Addie gelooft haar niet, maar als ze haar vader ernaar vraagt, komt ze erachter dat alles wat ze dacht te weten over haar vroegere leven één grote leugen is. De twee zussen besluiten op onderzoek uit te gaan, en ontdekken de opzienbarende waarheid over een verdwenen kind en een zomer die het leven van hun moeder voorgoed veranderde.

Goodreads-lezers over De schaduw van mijn moeder: ‘My Mother’s Shadow is definitely a book that is going to stay with me for a long time.’ Joanna 

‘I highly recommend My Mother’s Shadow because it has it all. A perfect summer. A young woman in love. And a shocking secret kept for decades.’

59

Suzanne 

‘Once I had started reading I just couldn’t put it down.’ Karen 

‘I cannot recommend this novel enough!’

‘Een intrigerend verhaal met verrassende wendingen, een grandioos begin en prachtige beschrijvingen. Ik ben er weg van.’

Abby 

Dinah Jefferies, auteur van De vrouw van

© Shelley DeJager

de theeplanter

Nikola Scott werd geboren in Duitsland en verhuisde na haar studie naar New York. Ze werkte jarenlang als redacteur bij een uitgeverij voor ze besloot om zelf te gaan schrijven. Tegenwoordig woont ze met haar man en twee kinderen in Frankfurt. De schaduw van mijn moeder is haar debuutroman.

ISBN: 978 94 027 0089 3 Verschijnt: mei 2018 Prijs: € 15,00 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 480 pag.

NUR: 302 Oorspronkelijke titel: My Mother’s Shadow Vertaling: Karin Schuitemaker Omslag: Rose Cooper/Wil Immink Design

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5512 1 Prijs e-book: € 9,99

F E E LG O O D

H

et is 1958. De jonge Elizabeth is naar een landhuis aan de Engelse kust gestuurd om de laatste dagen van haar zieke moeder niet te hoeven meemaken. Ondanks de ziekte van haar moeder lukt het Elizabeth om te genieten van wat een zonnige zomer lijkt te worden. Maar dan wordt ze verliefd, zonder iemand in de buurt om haar te waarschuwen voor haar naïviteit.


Laat je opnieuw verrassen door de magische vertelkunst van Nora Roberts

Het tweede deel van de spannende Sleutel-trilogie

Nora Roberts

Sleutel tot de wijsheid

In dit tweede deel kan Dana nog steeds niet geloven in wat voor situatie ze is beland, maar één ding is zeker: het is haar beurt om een gouden sleutel te zoeken. Natuurlijk duikt ze meteen in de boeken, want lezen is waar haar leven om draait. Ze werkte in een bibliotheek en de enige keer dat haar hart werd gebroken was door een schrijver. Het kan dus niet anders dan dat ze in een boek het antwoord zal vinden. Maar dan ontdekt ze dat ze in een verhaal is terechtgekomen dat enger en ongrijpbaarder is dan de spannendste thriller...

‘Een onweerstaanbare nieuwe trilogie.’ Booklist

‘Pittige personages en een frisse, energieke stijl.’ Publishers Weekly

‘Amerika’s lievelingsauteur.’

61

The New Yorker

‘Vrouwen zijn net zo verslaafd aan haar romans als chocoholics aan chocolade van Godiva.’ The New York Times

Reeds verschenen

ISBN: 978 94 027 0018 3

Verschijnt: zomer 2018

Nora Roberts heeft inmiddels ruim 225 romans op haar naam staan. Wereldwijd zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. Met elke nieuwe roman staat ze boven aan de bestsellerlijsten. Het zijn indrukwekkende feiten die haar fans niet zullen verbazen, want Nora Roberts is een auteur van onvergelijkbare grootheid. Wie eenmaal aan haar boeken verslingerd raakt, wil maar één ding: meer. www.noraroberts.com

ISBN: 978 94 027 0084 8 Verschijnt: februari 2018 Prijs: € 15,00 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 352 pag.

NUR: 302 Oorspronkelijke titel: Key of Knowledge Vertaling: Angela Knotter ISBN e-book: 978 94 027 5507 7 Omslag: Wil Immink Design Prijs e-book: € 9,99 ook verkrijgbaar

F E E LG O O D

M

alory, Dana en Zoe… Drie jonge vrouwen ontmoeten elkaar op een stormachtige avond in een indrukwekkend landhuis, waar ze een aanbod krijgen dat hun levens voorgoed verandert. Hoe? Dat vertelt Nora in de drie spannende delen van de Sleutel-trilogie.


Twee heerlijke verhalen voor op een zonnige dag

‘De succesvolste auteur op planeet aarde.’ The Washington Post

Nora Roberts

Die ene plek onder de zon Verrukkelijke verrassing Wanneer Nathan Powell uitgeput thuiskomt van een lange reis, wil hij niets liever dan in bad, vervolgens zijn bed in duiken en slapen! Maar hij is de drempel nog niet over of hij voelt dat er iets mis is. Er zijn dingen verplaatst en er staat ineens een vaas met bloemen die hij er niet had neergezet. De grootste verrassing zit echter in het bad waar hij zo naar uitkeek: een volslagen vreemde vrouw…

Explosieve gevoelens Architect Cody Johnson is een dromer, terwijl bouwkundig ingenieur Abra Wilson juist heel praktisch is. Wanneer ze samen moeten werken om een ontwerp van Cody uit te voeren, zijn de botsingen dan ook niet van de lucht. En ja, als twee sterke karakters zo vaak botsen en er ook nog andere gevoelens mee beginnen te spelen, kan een explosie niet lang uitblijven…

‘De kracht van beide verhalen ligt in de soepele schrijfstijl, de humor en de hoopgevende liefde.’ nbd Biblion

‘Nora Roberts op haar best. Spannend, sensueel.’ People

63

‘Een verhalenverteller met een enorm talent.’ Publishers Weekly

‘Weer zo’n lekker boek van Nora Roberts dat garant staat voor urenlang leesplezier.’ Flair

‘Al haar boeken zijn levendig, sexy en goed opgebouwd.’ Kirkus Reviews

Nora Roberts schreef meer dan 225 boeken en verkocht daarvan meer dan 500 miljoen exemplaren. Geen wonder dus dat The New Yorker haar ‘Amerika’s favoriete auteur’ noemt. Toch doet die uitspaak haar geen recht, want ook ver buiten de vs is Nora een fenomeen. Bijvoorbeeld in Nederland en België, waar vele van haar titels op de bestsellerlijsten terechtkomen. www.noraroberts.com

ISBN: 978 94 027 0091 6 Verschijnt: mei 2018 Prijs: € 15,00 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 352 pag.

NUR: 302 Oorspronkelijke titel: Loving Jack, Best Laid Plans Vertaling: Ingrid Meijer Omslag: Wil Immink Design

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5534 3 Prijs e-book: € 9,99

F E E LG O O D

T

wee klassieke Nora Roberts-verhalen, geschreven met humor en vaart zoals alleen deze meesterverteller dat kan.


Wereldwijd werden 20 miljoen exemplaren van Susan Wiggs’ boeken verkocht

Voor de lezers van Rosamunde Pilcher en Maeve Binchy

Susan Wiggs

De zomer dat alles anders werd

Tot haar vader, oorspronkelijk een Fransman, komt aanzetten met een kist vol oude spullen en foto’s die hem uit Frankrijk is opgestuurd. De foto’s roepen veel vragen op over het verleden, en hij wil niets liever dan in de zomer terugkeren naar zijn geboorteplaats – mét Camille en haar dochter. Maar durft Camille haar veilige leventje wel los te laten?

‘Uitstekende research […] Goed opgebouwde, zich voortstuwende feelgoodroman met vlotte dialogen.’ nbd Biblion over Het suikerhuis

‘Lekker lang lezen en meedromen met fijne personages in prachtige setting.’

65

nbd Biblion over Zomer aan het

meer

‘Een voortreffelijk geschreven verhaal.’ Booklist

‘De personages zijn warm en menselijk.’ Library Journal

Promotie:  Leesexemplaren  Recensies

‘Een ontroerende familiegeschiedenis.’ Publishers Weekly

 Crosspromotie

© Susan Doupe

 Socialmediacampagne

Susan Wiggs schrijft het liefst over de dagelijkse levens van gewone mensen. Dat ze dit doet op een manier die lezers aanspreekt, blijkt uit het feit dat haar boeken regelmatig op nummer 1 van The New York Times-bestsellerlijst staan, en dat er wereldwijd bijna 20 miljoen exemplaren van haar boeken zijn verkocht. www.susanwiggs.com

ISBN: 978 94 027 0087 9 Verschijnt: april 2018 Prijs: € 15,00 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 416 pag.

NUR: 340 Oorspronkelijke titel: Map of the Heart Vertaling: Erica Disco Omslag: Wil Immink Design

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5510 7 Prijs e-book: € 9,99

F E E LG O O D

V

ijf jaar geleden is Camilles echtgenoot door een ongeluk overleden. Sindsdien doet Camille haar uiterste best om op de been te blijven en hun dochter alleen op te voeden, en dat lukt best aardig. Maar dat is dan ook het enige wat ze doet, want Camille neemt geen enkel risico meer. Ze begint niet aan nieuwe relaties, reist niet meer… Zo houdt ze haar leven veilig en overzichtelijk.


Hartverwarmende roman die je laat lachen en huilen

Voor lezers van Jojo Moyes, Rowan Coleman en Jill Mansell

Emma Heatherington

De tien wensen van Lucy Harte M

Promotie:  Leesexemplaren  Recensies  Crosspromotie

Geïnspireerd door Lucy’s levenslust en sprankelende persoonlijkheid besluit Maggie om de hartenwens van het meisje te vervullen. Stap één is het vinden van de jongen die Lucy’s hart, háár hart, voor het eerst veroverde. Dat lijkt niet zo moeilijk te zijn. Maar zijn de toekomstdromen van een meisje genoeg om Maggie weer vertrouwen in zichzelf en in de toekomst te geven?

67

Iedereen houdt van Lucy Harte:

© Divine Photography

‘I finished this book in two days and loved every second of it.’ Sylvia  ‘What a wonderful read. It was so heart warming and sad. Just couldn’t put it down!’ Christine  ‘This is a beautifully written exquisite story. Not only a novel, but a ‘wake up call’ or self improvement book.’ Anne  ‘An inspiring read. Funny how a book can influence your life choices’ Cheryl  amazing ‘Amazing!! Wonderfully written, charming characters. I laughed, I cried, I sympathized and felt like I was part of the story. What a marvelous book!’ Ruby  ‘A very special story. The topic is a very important one: organ donation. How the death of a person can help save the life of another.’ Alba  ‘What an amazing, amazing book. I want to go back in time and start it over so I can experience it for the first time again. This book was a treasure and a blessing.’ Angie  ‘This book is so beautifully written that you can feel the confusion, the uncertainty, the joy, and finally the acceptance of the heroine. I cried and smiled as it ended.’ Khalidah  ‘Wow! This book had me smiling and also in tears. Its a heartwarming story and I didn’t expect the ending. One I would recommend to others.’ Manda  (Bron: Goodreads)

Emma Heatherington heeft diverse films, toneelstukken, musicals en romans geschreven. De tien wensen van Lucy Harte is haar debuut in Nederland.

ISBN: 978 94 027 0086 2 Verschijnt: maart 2018 Prijs: € 17,99 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 384 pag.

NUR: 302 Oorspronkelijke titel: The Legacy of Lucy Harte ISBN e-book: 978 94 027 5509 1 Vertaling: Ingrid Zweedijk Prijs e-book: € 12,99 Omslag: HarperCollins/Katya Kholyapina ook verkrijgbaar

F E E LG O O D

aggie O’Hara weet beter dan wie ook dat je leven in één seconde kan veranderen. Zeventien jaar geleden kreeg zij een tweede kans, toen ze het hart van de veertienjarige Lucy Harte kreeg. Wanneer Maggies hart vervolgens wordt gebroken, is ze zo ontdaan dat ze niet meer weet hoe ze verder moet. Dan ontvangt ze onverwachts een brief van Lucy’s oudere broer. Hij geeft haar Lucy’s dagboeken en foto’s.


Wat is er beter dan in de lentezon zitten met een feelgoodroman? Daarom hebben wij voor dit voorjaar een selectie gemaakt uit de romans van de grootste bestsellerauteurs die allemaal één ding gemeen hebben: hun verhalen weten je te raken. Nora Roberts, Susan Mallery, Sarah Morgan, Robyn Carr, RaeAnne Thayne en Sherryl Woods nemen je mee in prachtig geschreven verhalen over vriendschap, familie en relaties.

ISBN: 978 94 027 0132 6 Prijs: € 10,Omvang: 320 Omslag: Véronique Cornelissen/Peter Verwey ISBN e-book: 978 94 027 5537 4 Prijs e-book: € 6,99

ISBN: 978 94 027 0133 3 Prijs: € 10,Omvang: 320 Omslag: Véronique Cornelissen/Peter Verwey ISBN e-book: 978 94 027 5538 1 Prijs e-book: € 6,99

ISBN: 978 94 027 0134 0 Prijs: € 10,Omvang: 320 Omslag: Véronique Cornelissen/Peter Verwey ISBN e-book: 978 94 027 5539 8 Prijs e-book: € 6,99

69

Deze zes auteurs:  Hebben samen meer dan 550 miljoen exemplaren van hun boeken verkocht  Werden allemaal genomineerd voor prestigieuze prijzen  Stonden op de bestsellerlijsten van The New York Times

Samen meer dan 550 miljoen exemplaren verkocht!

 Staan garant voor een onvergetelijke leeservaring

FE

IE

+1 2 GRATIS e10

ril

01

8

10

ap

ELGOODACT

Feelgood 2 + 1 gratis Pakket 3 x 6 exemplaren

t / m 10 j u l i 2

ISBN: 978 94 027 0138 8 Formaat: 140 mm x 215 mm NUR: 302 Verschijnt: 10 april 2018

Deze actie wordt ondersteund met de volgende marketingmaterialen:

 Tafelstrook en actieposter beschikbaar   Nieuwsbrief naar 35.000 feelgoodlezeressen  Socialmediacampagne

ISBN: 978 94 027 0135 7 Prijs: € 10,Omvang: 320 Omslag: Véronique Cornelissen/Peter Verwey ISBN e-book: 978 94 027 5540 4 Prijs e-book: € 6,99

ISBN: 978 94 027 0136 4 Prijs: € 10,Omvang: 320 Omslag: Véronique Cornelissen/Peter Verwey ISBN e-book: 978 94 027 5541 1 Prijs e-book: € 6,99

ISBN: 978 94 027 0137 1 Prijs: € 10,Omvang: 320 Omslag: Véronique Cornelissen/Peter Verwey ISBN e-book: 978 94 027 5542 8 Prijs e-book: € 6,99

F E E LG O O D

Haal de lente in huis met de fijnste feelgoodromans


Tomi Adeyemi

Jette Schrรถder

Julie Kagawa

Gena Showalter

Claudia Gray

Michael Grant

Jessi Kirby

Young Adult


Tomi Adeyemi

De pas drieëntwintigjarige auteur wordt nu al met J.K. Rowling vergeleken

Bloed en beenderen

De YA-fantasy belofte van 2018

The Orïsha Legacy 1

O

oit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken. Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen.

Op Black Lives Matter geïnspireerde fantasy Filmrechten verkocht aan Fox 2000. De productie is in handen van het team dat ook Twilight, The Maze Runner en The Fault in Our Stars heeft geproduceerd

73

De trilogie verschijnt in 20 landen Fantasydebuut van een groot jong talent

Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand...

Promotie:  Vooruitboekjes

© Elena Seibert

Magic can burn, turn tides, light the darkness and bring back the dead. But magic is gone. One girl must bring it back

 Boekenlegger  Interviews  Leesexemplaren  Recensies  Blogtour

Tomi Adeyemi (1994) is een Nigeriaans-Amerikaanse auteur. Ze woont in San Diego en studeerde Engelse literatuur aan Harvard. Na haar studie kreeg ze een onderzoeksbeurs die haar in de gelegenheid stelde West-Afrikaanse mythologie en cultuur te bestuderen. Dit inspireerde haar tot het schrijven van de serie The Orïsha Legacy. De delen 2 en 3 verschijnen respectievelijk in het voorjaar van 2019 en 2020.

ISBN: 978 94 027 0108 1 Verschijnt: maart 2018 Prijs: € 17,99 Uitvoering: gebonden Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 384 pag.

NUR: 285 Oorspronkelijke titel: Children of Blood and Bone ISBN e-book: 978 94 027 5526 8 Vertaling: Angelique Verheijen Prijs e-book: € 9,99 Omslag: Rich Deas/Véronique Cornelissen/Peter Verwey ook verkrijgbaar

YO U N G A D U LT

Het grote boek van de Bologna Children’s Book Fair 2017


Hartverwarmende en vrolijkmakende roman

Het ultieme feelgoodboek voor Young Adults

Jette Schröder

De Happiness-goeroe

Tot haar eigen verbazing is haar optreden een doorslaand succes. Binnen de kortste keren zijn duizenden meiden in de ban van de mysterieuze, gemaskerde goeroe die de ‘Happiness Lifestyle’ predikt. Iris besluit haar dubbelrol nog even te blijven spelen. Ze blogt, vlogt, opent een heuse Happiness-webshop en geeft zelfs online masterclasses als ‘Find Your Inner Rainbow’ en ‘Embrace Your Flaws’.

‘Jette Schröder schrijft leuk en herkenbaar.’ Chicklit.nl

Promotie:  Vooruitboekjes   Met een bijbehorende Happiness­ website, dehappinessgoeroe.nl, met handige printables

75

 Socialmediacampagne  POS-materiaal beschikbaar

Ze heeft het zo druk met haar nieuwe carrière dat haar studie en vriendschappen onder druk komen te staan. De terugkerende aanvaringen met haar knappe, maar irritante onderbuurman dragen ook niet echt bij aan haar Happiness. Hoe lang duurt het voor het echt uit de hand loopt?

© Emiel Ypma

En is er dan nog wel een weg terug?

Jette Schröder (1987) zat nog op de middelbare school toen ze haar eerste verhaaltjes verkocht aan Sesamstraat. Ze werkte enige tijd als publiciteitsmedewerker bij een uitgeverij totdat ze besloot haar baan op te zeggen zodat ze meer tijd zou hebben voor wat ze het allerleukst vindt om te doen: schrijven! Inmiddels heeft ze zeven kinderboeken op haar naam staan, waaronder de Love Story-reeks. De Happiness-­goeroe is haar eerste Young Adult-roman.

ISBN: 978 94 027 0114 2 Verschijnt: mei 2018 Prijs: € 17,99 Uitvoering: gebonden Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 256 pag.

NUR: 285 Omslag: Will Immink Design

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5531 2 Prijs e-book: € 9,99

YO U N G A D U LT

O

m een vriendin in nood te helpen, valt Iris tijdens een spectaculair feest in voor een bekend tv-medium. Ze verdiept zich in mantra’s, leert een paar spirituele oneliners uit haar hoofd en geeft zichzelf een mooie artiestennaam: Vlinder.

Met Happinessplanner


Het spectaculaire laatste deel van de Talon Saga

 op Hebban

Julie Kagawa

Inferno

Ember weet inmiddels wel dat de drakenorganisatie Talon verraderlijk is en alleen maar uit op macht. Maar dat ook haar eigen broer haar heeft verraden, is een klap in haar gezicht. Samen met Riley en haar grote liefde Garrett raakt ze verwikkeld in levensgevaarlijke situaties, en als klap op de vuurpijl moeten ze het opnemen tegen een heel leger van drakenklonen. In de vurige finale van de Talon Saga komen alle thema’s uit de voorafgaande delen samen: heldendom, verraad, opoffering en een verboden liefde. Nog één keer gooit Julie Kagawa alles in de strijd in het zenuwslopende laatste deel.

‘Levendig taalgebruik, een complex en knap plot en spannende verhaallijnen zullen de lezers geboeid vanaf de eerste bladzijde houden.’ rt Book Reviews

‘Een spannend fantasyverhaal over een drakenmeisje dat zich staande moet houden in een wereld vol geweld.’

77

nbd Biblion

‘Het commentaar van de buitenstaanders Ember en Garrett op de gewoontes van jongeren is zeer vermakelijk en geloofwaardig.’ Kirkus Reviews

Join them... or burn! Reeds verschenen

ISBN: 978 94 027 0140 1

ISBN: 978 94 027 0520 1

ISBN: 978 94 027 1230 8

ISBN: 978 94 027 2480 6

Julie Kagawa is de auteur van bestsellers als The Iron Fey, Blood of Eden en de Talon Saga. Ze is geboren in Sacramento en opgegroeid op Hawaï, waar ze al met schrijven begon toen ze nog op school zat. Om haar fans te ontmoeten, reist ze de hele wereld rond. Zo was ze al twee keer te gast in Nederland en België. www.juliekagawa.com

ISBN: 978 94 027 0113 5 Verschijnt: mei 2018 Prijs: € 15,00 Uitvoering: paperback met flappen Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 352 pag.

NUR: 285 Oorspronkelijke titel: Inferno Vertaling: Karin de Haas Omslag: Harlequin/Véronique Cornelissen/Peter Verwey

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5530 5 Prijs e-book: € 9,99

YO U N G A D U LT

E

en jong drakenmeisje raakt verwikkeld in een epische strijd.


Met Eeuwige leven is Gena Showalters fantasyserie compleet!

Unieke fantasy vol spanning en humor

Gena Showalter

Eeuwige leven De oorlog tussen Troika en Myriad, de twee rijken van het Eeuwige leven, is nog lang niet voorbij. Tenley heeft gekozen voor Troika, maar werkt in het geheim samen met Killian. Hoewel hij bij de vijand hoort, kan Tenley hem maar niet uit haar hoofd zetten. Zal haar liefde voor Killian hen redden of betekent die juist de ondergang wanneer de duisternis van Myriad steeds dichterbij komt? In het slot van de Everlife-trilogie moet Tenley alles op alles zetten om de rijken van het Eeuwige leven tot elkaar te brengen en de mensen van wie ze houdt te redden. Actie, verraad en een verboden liefde zorgen voor een bloedstollend einde van deze populaire serie.

‘Een inventief opgebouwde fantasywereld en geweldige personages.’ Kirkus Reviews

‘Het gebruik van religie maakt het verhaal origineel en gelaagd, en geeft het boek een epische draagwijdte. Publishers Weekly

79 ‘Ik heb genoten van de dynamiek tussen Tenley, Killian en Archer, maar zeker ook van de wijsheden en mooie quotes.’ Reviews & Roses

‘Het verhaal is intrigerend, en de cover is een echte eyecatcher. Prachtig!’ Chicklit.nl Reeds verschenen

ISBN: 978 94 027 2340 3

ISBN: 978 94 027 2470 7

Gena Showalter schrijft romans en fantasy voor zowel volwassenen als jongeren. Haar boeken zijn wereldwijd bestsellers en worden vaak bestempeld als ‘humoristisch en intens’, ‘niet weg te leggen’ en ‘verslavend’. Met Alice in Zombieland, het eerste deel van The White Rabbit Chronicles, debuteerde ze als Young Adult-auteur. Deze serie was meteen een internationaal succes. members.genashowalter.com

ISBN: 978 94 027 0111 1 Verschijnt: april 2018 Prijs: € 17,99 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 448 pag.

NUR: 285 Oorspronkelijke titel: Everlife Vertaling: Erica van Rijsewijk Omslag: Harlequin/Katya Kholyapina

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5528 2 Prijs e-book: € 9,99

YO U N G A D U LT

H

oop is het enige wat ze heeft…


Een meisje dat afstamt van heksen moet het opnemen tegen gevaarlijke duistere krachten

Voor fans van Leigh Bardugo

Claudia Gray

Zwartkracht

Ze moet alle zeilen bijzetten om haar vrienden te beschermen en voelt zich kwetsbaarder dan ooit voor de donkere verleiding...

‘Het eeuwige conflict tussen het doel en de middelen houdt het verhaal spannend en de plot levendig.’ Kirkus Reviews

‘De manier waarop Gray de hekserij – inclusief spreuken, regels en geschiedenis – beschrijft, tilt het boek uit boven andere in het historische genre.’

81

Publishers Weekly

Over Duizend stukjes van jou: ‘Een must have voor iedereen!’ Chicklit.nl

Gray kreeg 5 sterren op YoungAdultBooks.nl en stond op de Hebban-shortlist van Beste Young Adult-boek van 2016 en 2017

Reeds verschenen

ISBN: 978 94 027 0053 4

Verschijnt: zomer 2018

Claudia Gray (New York, 1970) is behalve schrijfster van Young Adult-romans een kenner en een groot liefhebber van scifi. Voor Disney Lucasfilm Press schreef ze Lost Stars, een Young Adult-boek over een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Star Wars-films, en zeer succesvol bij Star Wars-fans! Met haar Vuurvogel-trilogie brak ze door in Nederland. www.claudiagray.com

ISBN: 978 94 027 0112 8 Verschijnt: mei 2018 Prijs: € 15,00 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 352 pag.

NUR: 285 Oorspronkelijke titel: Steadfast Vertaling: Marjet Schumacher Omslag: Nanja Toebak

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5529 9 Prijs e-book: € 9,99

YO U N G A D U LT

N

adia en haar vrienden dachten dat ze het kwaad in Captive’s Sound hadden verslagen, maar niets is minder waar. Elizabeth, een klasgenoot die in werkelijkheid een tovenares is, is terug: mooier, machtiger en gevaarlijker. Bovendien manifesteert zich een nieuw en nog groter kwaad in hun woonplaats. Hoewel Nadia’s magische krachten zijn toegenomen, voelt ze zich nog steeds een groentje en is er niemand die haar hiermee kan helpen.


Michael Grants alternatieve geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog

Voor liefhebbers van De boekendief en De jongen op de berg

Michael Grant

I

talië, zomer 1943. De slag in Noord-Afrika was nog maar het begin; er is nog een lange weg te gaan voor Frangie, Rainy en Rio. Het volgende doel van het Amerikaanse leger is Sicilië, en inmiddels weten ze wat het betekent om te vechten, om mensen te zien sneuvelen en vooral wat het is om bang te zijn.

‘Grant windt geen doekjes om het seksisme, racisme en geweld waarmee de hoofdpersonen worden geconfronteerd. Een aangrijpend en veelbelovend verhaal.’

Rio, het ooit zo naïeve meisje, verandert in een geroutineerde soldaat, Frangie, de zachtaardige zwarte verpleegster, weet niet of ze het geweld nog kan verdragen, en Rainy, de roekeloze Joodse spionne, wordt op een missie gestuurd die eindigt in een nachtmerrie...

Publishers Weekly, starred review

De lange weg vertelt een verhaal van moed en doorzettingsvermogen, en van de gruwelen van oorlog. Maar het onderliggende thema is misschien nog belangrijker en van alle tijden: het seksisme, racisme en antisemitisme waar de jonge vrouwen mee te maken krijgen. Gelukkig zijn er de vriendschappen, de humor en zelfs de liefde die het leven dragelijk houden. Reeds verschenen

‘De grondige research, indringende manier van vertellen en emotionele diepgang maken het tot een magnifiek verhaal.’

83

Kirkus Reviews

‘Ook dit tweede deel in de serie is een fascinerend en zeer goedgeschreven zoektocht naar de Tweede Wereldoorlog en de rol van de vrouw daarin.’ Booklist, starred review

ISBN: 978 94 027 2320 5

Michael Grant is de auteur van de veelgeprezen Gone-serie. Hij is een uniek talent en een veelzijdig schrijver. In In de voorste linie en De lange weg geeft hij een nieuwe draai aan de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Michael Grant heeft uitgebreid onderzoek gedaan voor de Frontlines-serie. Feiten en fictie worden kundig met elkaar verweven. www.frontlinesbook.com

ISBN: 978 94 027 0109 8 Verschijnt: april 2018 Prijs: € 15,00 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 416 pag.

NUR: 285 Oorspronkelijke titel: Silver Stars Vertaling: Irene Paridaans Omslag: Wil Immink Design

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5527 5 Prijs e-book: € 9,99

YO U N G A D U LT

De lange weg


Een meisje wordt wakker uit een coma en merkt dat er dingen voor haar worden verzwegen, dingen die ze zich niet meer kan herinneren

Voor fans van Jay Asher, Sarah Dessen en John Green

Jessi Kirby

N

a een verkeersongeluk waarbij ze bijna is verdronken, komt Olivia bij in het ziekenhuis. Ze kan zich niets van de gebeurtenissen herinneren. Aanvankelijk denkt ze dat het komt doordat ze een week in coma heeft gelegen, maar dan blijkt dat ze meer tijd ‘kwijt’ is: ze herinnert zich niets meer van de afgelopen vier jaar. Zelfs de jongen die beweert haar vriendje te zijn is een vreemde voor haar...

Iedereen blijft haar maar vertellen wie ze is, waar ze van houdt en waar ze een hekel aan heeft, maar zelfs het feit dat ze vegetariër zou zijn, zegt haar niets. De enige van wie ze niets hoort is Walker, de jongen die haar leven heeft gered. Telkens wanneer ze hem probeert te bedanken, gaat hij haar uit de weg. Liv raakt er steeds meer van overtuigd dat er dingen voor haar worden verzwegen. Maar waarom? In haar mooie poëtische stijl beschrijft Kirby hoe Liv probeert te achterhalen wat er is gebeurd terwijl ze tegelijkertijd haar plek moet zien te vinden in een leven dat ze zich niet herinnert.

‘Kirby’s boek is origineel en wijs tegelijkertijd.’ Sarah Dessen

85

‘Een opmerkelijk boek over de kracht om het leven te leiden dat je wilt in plaats van het leven dat mensen van je verwachten.’ ala Booklist

Over Dingen die we zeker weten: ‘Dit oprechte liefdesverhaal blijft je nog lang bij en zal heel veel lezers aanspreken, vooral degenen die hebben genoten van Een weeffout in onze sterren van John Green.’ School Library Journal

‘Heerlijke roman met een serieuze ondertoon.’  YoungAdultBooks.nl

Jessi Kirby is de auteur van diverse Young Adult-romans, waaronder Dingen die we zeker weten. www.jessikirby.com

ISBN: 978 94 027 0107 4 Verschijnt: maart 2018 Prijs: € 15,00 Uitvoering: paperback Formaat: 140 mm x 215 mm Omvang: 256 pag.

NUR: 285 Oorspronkelijke titel: The Secret History of Us Vertaling: Carola Bijlsma Omslag: Plainpicture/Stephen Carroll/ Katya Kholyapina

ook verkrijgbaar

ISBN e-book: 978 94 027 5525 1 Prijs e-book: € 9,99

YO U N G A D U LT

De verborgen geschiedenis van ons


Contactpersonen Nederland:

Contactpersonen BelgiĂŤ:

Commercieel Manager Miranda Mettes miranda.mettes@harpercollins.nl Tel: 020 - 3038604

Accountmanagers

Accountmanager Annemieke Tetteroo annemieke.tetteroo@harpercollins.nl Tel: 06 - 14389525

Lin Louage l.louage@agorabooks.com

Vertegenwoordiger Sander Motshagen sander.motshagen@harpercollins.nl Tel: 06 - 29523250 Verkoopmedewerker binnendienst Marianne Prins marianne.prins@harpercollins.nl Tel: 020 - 3038619 Marketing Carola Vriend carola.vriend@harpercollins.nl Tel: 020 - 3038610 PR & Publiciteit Chantal Hattink chantal.hattink@harpercollins.nl Tel: 020 - 3038620

Martine de Smet m.desmet@agorabooks.com

Debbie van Wassenhove d.vanwassenhove@agorabooks.com

Marketing en publiciteit Wouter Claes wouter@agorabooks.com

Agora NV Ninovesteenweg 24, 9320 Aalst, BelgiĂŤ Tel: +32 (0) 53788700


HarperCollins Holland, Kabelweg 37, 1014 BA Amsterdam, Tel. + 31 (0)20 - 6626646


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.