Harjun Kiekko kausijulkaisu 2022-2023

Page 1

KAUSI 2022–2023 Jani Sievinen valmentaa tekniikka edellä Markku Tolvanen kannustaa lasten vanhempia osallistumaan 8 10 Joona Tolvanen vetää luistelu- ja fysiikkavalmennusta 12 Jääkiekkoilijan on tärkeää suojata kasvot ja hampaat 14
Vaihde kohti talvea Renkaita ja huoltoja talven turvaksi Vianor Partner E-Autohuolto Nummela Veikkointie 18 p. 010 5810 842 ma-pe: 8.00–17.00 www.vianor.fi Vianor Partner E-Autohuolto Veikkola Teollisuustie 15 p. 010 5810 840 ma-pe: 7.30–17.00 Seuraavan sukupolven turvallisuutta Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 E-Autohuolto on myös osaava rengasliike Meiltä saat kattavat VIANOR-palvelut: Rengasmyynti, asennus- ja säilytyspalvelut. Päätuotteena luonnollisesti Nokian Tyres.

Sisällys 5 Puheenjohtajan palsta: Pasi Latva 6 Hallituksen jäsenet

Kustantaja: Harjun Kiekko ry Kuoppanummentie 22 03100 NUMMELA toimisto@harjunkiekko.fi

Yhteyshenkilö: Panu Heinistö p. 0400 211011 panu.heinisto@harjunkiekko.fi

Sponsorointi, mainokset: Arja Blom, p. 045 6466611 arja.blom@harjunkiekko.fi

Kansikuva: Mikko Loikkanen

Taitto: Taina Leino, Vitale Ay

Painopaikka: Painopalvelu, Ratastie, 03100 Nummela

YHDESSÄ

Jakelu: Länsi-Uudenmaan Mainosjakelu Oy, Lohja

Junioripäällikkö Tomi Mäntynen 8 Viiden MM-kullan 11 maailmanennätyksen Jani Sievinen valmentaa tekniikka edellä 10 ”Kannustaminen, kuskaaminen ja kustantaminen on meille kaikille vanhemmille yhteistä lasten harrastuksissa” 12 ”Hyvä asenne ja kova harjoittelu takaavat sen, että vain taivas on rajana” 14 Jääkiekkoilijan on tärkeää suojata kasvot ja hampaat 16 U8 (2014–2015 syntyneet) 17 U9 (2013 syntyneet) 18 U10 (2012 syntyneet) 19 U11 (2011 syntyneet) 20 U12 (2010 ja syntyneet) 22 U13–U14 (2009 ja 2008 syntyneet) 24 U15 (2007 syntyneet) 26 U16 (2006, 2005 syntyneet) 27 U18 28 U19 29 Edustus 30 Ladyt

7
OLEMME HYVIÄ IHMISIÄ TEEMME AINA PARHAAMME OLEMME POSITIIVISIA, ILOISIA & OMISTAUTUNEITA YHDESSÄ OLEMME HYVIÄ IHMISIÄ TEEMME AINA PARHAAMME OLEMME POSITIIVISIA, ILOISIA & OMISTAUTUNEITA
4

Tervehdys kaikille!

Viimeiset kaksi kautta ovat olleet kaikille erittäin haasteelliset koronaepidemian vuoksi. Nyt olemme vihdoin päässeet taas normaaliin rytmiin ja kausi onkin lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Näyttäisi siltä, että pääsemme viemään kauden läpi keskeytyksettä. Koronaika opetti meille kaikille sosiaalisten kontaktien tärkeyden. Koronarajoitukset hankaloittivat elämää monella tavoin ja rajoittivat myös urheilun harrastamista. Urheiluharrastukset ovat monin tavoin hyvin hyödyllisiä ja tärkeitä. Joukkueurheilussa opitaan pienestä pitäen toimimaan ryhmässä, sekä harjoittelemaan pitkäjänteisesti. Nämä ovat elämässä tärkeitä taitoja joista on suuresti höytyä työelämässä ja ihmisten kanssa kanssakäymisessä. Lapsille ja nuorille urheilu harrastus luo pohjaa myös terveille elämäntavoille ja sitä kautta hyvälle terveydelle

Harjun Kiekon tärkein tehtävä on liikuttaa lapsia, nuoria ja aikuisia LänsiUudellamaalla jääkiekon avulla. Jääkiekko on parhaimmillaan koko perheen harrastus ja luo elämän läpi kestäviä kaveruussuhteita ja vahvistaa yhteisöllisyyttä. Joskus harrastuksesta voi muodostua myös ammatti, mutta harrastamisen tärkein olemus on se, että se on kivaa. Mitä kauemmin jääkiekkoa voi harrastaa lähellä kotia, sen helpompaa, edullisempaa ja vaivattomampaa se on. Harjun Kiekossa olemme pystyneet luomaan hyvät edellytykset jääkiekon harrastamiselle Länsi-Uudella maalla. Edellytyksiä voi ja pitää aina parantaa, mutta lähtökohdat ovat hyvät. Harjun Kiekko on yhteisö ja yhdessä voimme kehittää toimintaa eteenpäin. Suuri kiitos jo tässä vaiheessa kautta kaikille valmentajille, huoltajille, rahastonhoitajille, joukkueenjohtajille, erotuomareille, vanhemmille ja tietenkin pelaajille. Kaikki me yhdessä muodostamme Harjun Kiekon yhteisön jotka mahdollistavat joukkueiden ja sitä kautta koko seuran toiminanna.

Meillä on vielä edessämme monta hyvää jääkiekkokuukautta tällä kaudella. Tsempataan ja tuetaan toisiamme, harjoitellaan ahkerasti ja ennen kaikkea nautitaan jääkiekosta ja liikunnasta!

Pasi Latva

Hallituksen puheenjohtaja Harjun Kiekko ry

PUHEENJOHTAJAN PALSTA
Terveisin

Pekka Heino Hallituksen jäsen Janne Johansson Hallituksen jäsen

Nuorten oma liikuntakortti!

MoreMove-kortti on tarkoitettu 13–17 -vuotiaille, korttiin kuuluu

• uinti Virkistysuimala Neidonkeitaalla

• kaikki Liikuntakeskuksen kuntosalit • vapaat vuorot Tennarissa aukioloaikoina

• lisäksi 15 - 17-vuotiaat voivat varata myös muiden liikuntasalien vapaita vuoroja (vaatii huoltajan täyttämän lupalapun ennen ensimmäistä varausta)

MoreMove-kortti on myynnissä Sporttikeskus Tennarin ja Virkistysuimala Neidonkeitaan kassoilla sekä Sammatin, Saukkolan ja Virkkalan kirjastoilla.

Lisätiedot hinnoista sekä aukioloajoista jne. lohjanliikuntakeskus.fi

MoreMove Lohja

Moremovelohja

Jarkko Kiuru Hallituksen jäsen Teemu Kokko Hallituksen jäsen Pasi Kujala Hallituksen jäsen Jenni Tuominen Hallituksen jäsen

KOTI ON SIELLÄ MISSÄ KAS ON

Erikokoisia vuokrakoteja monella paikkakunnalla. Katso vapaat asunnot www.vuokraovi.com tai www.kas.fi ja lähetä hakemus.

Lähes 9000 kotia, 39 paikkakunnalla.

6
Pasi Latva Niina Arvola Jarkko Kiuru Jenni Tuominen

Tervehdys!

Olen Tomi Mäntynen ja olen aloittanut Harjun Kiekko ry:n junioripäällikkönä elokuussa 2021. Jääkiekon parissa olen ollut 42 vuotta. Kun peli hommat loppuivat, pelikaverini pyysi minua mukaan valmennushommiin katsomaan, kiinnostaisiko minua em. kuviot. No kyllä kiinnosti! Lähdin kehittämään itseäni valmentajana arjen ja koulutusten kautta.

Nyt olen ollut Harjun Kiekko ry:ssä juniorivalmentajana toista kautta. Alkanut kausi on jo käynnistynyt elokuussa. Joukkueiden harjoitukset pyörivät säännöllisesti ja turnauksiakin on pelattu. Sarjapelit ovat alkaneet kaikilla ja kiekkokoulu on käynnistynyt sekä Lohjalla että Nummelassa. Mikä sen hienompaa! Myös kiekko koulua on uudistettu. Nykyään siellä on 4 eri ryhmää: lapsi-vanhempi luistelu, aloittaville tarkoitettu kiekkokoulu, harrastusta jatkaville kiekkokoulu ja uutena tyttöjen oma kiekkokoulu. Hyvin seura on saanut lapsia mukaan kaikkiin ryhmiin ja mukaan voi ilmoittautua seuran sivujen kautta milloin vaan! Em. lisäksi kiekko koululaisilla on tiistaisin Kisakalliossa jumppakerho.

Aamujää mahdollisuutta tarjotaan yläasteen opiskelijoille torstai aamuisin Lohjalla. Siellä n. 20 kaveria mukana. Hieno juttu!

Koululuistelut jatkuvat tänä vuonna! Kahteen kouluun olen jo päässyt opettamaan luistelua sekä muutamien koulujen kanssa on sovittu asiasta. Lisäksi joidenkin koulujen kanssa on sovittu luistelusta, mikäli vaan koulujen kentät saadaan jäädytettyä, jolloin minulla on mahdollista mennä näihinkin kouluihin opettamaan.

Joululeiri järjestetään Joulun ja uuden vuoden välissä ikäluokille 2010 syntyneet – 2015 syntyneet.

Ilmoittautumiset Harjun Kiekon nettisivujen kautta marraskuussa 2022.

Nähdään halleilla!

Terveisin

Tomi Mäntynen

Junioripäällikkö p. 050 487 1382 tomi.mantynen@harjunkiekko.fi

Viiden MM-kullan 11 maailmanennätyksen Jani Sievinen valmentaa tekniikka edellä

Ex-uimari Jani Sievinen, 48, toimii nykyään erityisopettajana Numme lanharjun yläkoulussa. Tällä hetkellä hänen oppilaansa ovat 9-luokkalaisia. Sievinen on yhä vahvasti kiinni uinti maailmassa valmentamisen kautta:

– Tällä hetkellä pääpainoni val mennuksessa on tekniikassa ja koen olevani siinä pätevä. Lähestyn urhei lijaa tai asiakasta aina hänen omien ominaisuuksiensa kautta.

– Valmentaminen alkoi jo ollessani uimari. Tällä hetkellä valmennan yhtä triathlonistia ja vedän uintileirejä seu roille ympäri Suomea. Lisäksi vedän lapsille ja aikuisille uintikursseja Allas Seapoolissa Katajanokalla sekä muu taman kerran vuodessa etelän läm mössä.

Tunnollinen harjoittelija Jani Sievisen uintiuran saavutukset ovat vertaansa vailla. Hän on muun muassa voittanut viisi MM-kultaa ja tehnyt yksitoista maailmanennätystä. Hänellä on myös olympiahopea. Sie vinen kertoo olleensa uimarinural laan aina tunnollinen harjoittelija.

– Minua ei tarvinnut käskeä teke mään asioita. Ymmärsin miksi tree neissä ollaan. Halusin aina haastaa itseni mahdollisimman tuskalliseen olotilaan. Lisäksi tein jatkuvasti oma toimisia harjoituksia.

– Aloin harjoitella uintia 6-vuotiaa na joka päivä. Ensimmäinen vapaa päivä tuli silloin, kun yläkoulu loppui. Lisäksi harrastin 2–3 kertaa viikossa muun muassa yleisurheilua, hiihtoa, painia ja koripalloa.

Lähestyn

urheilijaa tai asiakasta aina hänen omien ominaisuuksiensa kautta. Vain harjoitus tekee mestarin!

Tekeminen lähtee itsestä – Kaikki tekeminen pitää lähteä itses tä. Mitä nuorempana ymmärtää miksi hallilla pitää käydä, niin sitä toden näköisemmin saavuttaa omat rajansa. Vain harjoitus tekee mestarin!

– Kun katselen omaa uraani taaksepäin niin se on ihan ok. Toisilla valinnoilla yhdessä vaiheessa olisin saavuttanut 30 arvokisamitalia lisää, Sievinen pohtii.

Maajoukkueessa 1989-2006

Jani Sievinen oli uinnin maajoukkuees sa vuodesta 1989 aina vuoteen 2006. Reissaaminen maailmalla alkoi jo 15-vuotiaana. Euroopan mestaruuk sien ja muiden arvokisojen mitali määrä Sievisellä on 31.

– Michael Phelps rikkoi lähes 9 vuotta vanhan maailmanennätykseni.

Vuoden urheilija -valinta osui kohdal leni vuonna 1994. Linnan juhliinkin olen päässyt mukaan10 kertaa kaik kiaan neljän eri presidentin kutsu mana.

Nummela-Helsinki-Norja

Jani Sievisen vaimo Maria Nyqvist asuu Helsingissä kahden lapsen kanssa.

– Lapset harrastavat koripalloa ja uintia. Itselläni on kaksi aikuista poi kaa, joista toinen asuu Nummelassa ja toinen Helsingissä. Kolme tytärtäni asuvat pohjois-Norjassa vain 130 kilo metriä Kilpisjärveltä. He vierailevat luonani 12–14 viikkoa vuodessa ja puhuvat täysin kolmea kieltä. Heillä harrastuksiin kuuluu uintia ja teline voimistelua. Vanhin poikani harrasti aikoinaan uintia ja nuorempi poika oli SM-nelonen trampoliinivoimistelussa.

9

Lukituksen parhaat puolet

ABLOY® EASY Vahvasti mekaaninen

Uudenlaista sujuvuutta, varmuutta ja pitkän patentin tuomaa turvaa aina vuoteen 2040 saakka. abloy.fi/easy

ABLOY® PULSE Älykkäästi digitaalinen

PULSE-lukitusjärjestelmä takaa sulavan liikkumisen ilman huolia kadonneista avaimista. abloy.fi/pulse

Meiltä saat

• Lukitus- ja avainpalvelut

• Oviautomatiikat

• Opasteet ja kilvet

• Rakennushelat

• Video- ja kameravalvontajärjestelmät

• Hälytys- ja turvajärjestelmät

Kannustaminen, kuskaaminen ja kustantaminen on meille kaikille vanhemmille yhteistä lasten harrastuksissa”

Markku Tolvanen valmensi ja ohjasi omien poikiensa ikäluokkia kiekkokoulusta ylöspäin ja kannustaa lasten vanhempia osallistumaan vapaaehtoisina urheiluseuran toimintaan.

Jääkiekon parista ammattinsa löytäneet Tolvasen vel jekset Joona, 30, Atte, 27, ja Eeli, 23, ovat kaikki aloit taneet jääkiekon harrastamisen noin kolmen vanhoina Nummelan Palloseuran kiekkokoulussa.

Joona toimii tällä hetkellä fysiikka- ja luistelu valmentajana Seguro Training -yrityksensä kautta sekä pelaaja-agenttina PSS -yrityksessä. Atte on ammatti urheilija EC Red Bull Salzburg -joukkueessa, joka pelaa ICE Hockey Leaguessa (ICEHL) Itävallassa. Eeli puoles taan on ammattiurheilija Nashville Predatorsissa, joka pelaa National Hockey Leaguessa (NHL) Pohjois-Ameri kassa.

Intohimoa ja kipinää

– Kannustaminen, kuskaaminen ja kustantaminen on meille kaikille vanhemmille yhteistä lasten harrastuk sissa. Tämän lisäksi minä lähdin valmentamaan ja ohjaamaan omien poikien ikäluokkia kiekkokoulusta ylöspäin, poikien isä Markku Tolvanen kertoo.

– Valmensin Nummelan Palloseurassa kaiken kaik kiaan reilut kymmenen vuotta pitäen pedagogisena tavoitteena sitä, että mukana olevilla lapsilla ja nuorilla olisi harrastuksessa niin hauskaa, että heille syntyisi intohimo ja kipinä harjoitella ja oppia treenien ulko puolellakin.

10
Laurinkatu 46 | 08100 Lohja | puh. 010 3098 405 lohja@securepoint.fi | www.securepoint.fi

– Joonan, Aten ja Eelin intohimo urheiluun kasvoi itsestään niin vahvaksi, ettei heitä tarvinnut patistaa harrastuksen pariin, vaan enemmänkin meidän piti vaatia heitä hoitamaan koti- ja koulutyöt kunnialla.

NUPS:n junnupolku Tolvasen veljekset kävivät NUPS:n junnupolkua muiden ikäkavereitten sa kanssa 13–15-vuotiaiksi saakka, jonka jälkeen he siirtyivät pelaamaan Espooseen.

– Tuolloin jääkiekosta tuli ”vaka vampaa” koska siihen alkoi mennä enemmän aikaa ja rahaakin. Harjoi tuksia alkoi olla enemmän ja matkat harjoituspaikalle pitenivät, Markku Tolvanen jatkaa.

– Haluan kuitenkin muistuttaa, että Nummelassa on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa laaduk kaasti hyvässä valmennuksessa ja pääkaupunkiseudulle pelaamaan

siirtymistä kannattaa harkita tarkoin. Useimmissa ikäluokissa HAKI:n jouk kueet ovat niin tasokkaita, että kiiret tä liigaseuroihin ei ole.

Monipuolista liikuntaa – Pojat olivat kovin liikunnallisia ja he pelasivat koko ajan erilaisia pelejä. Heidän harrastuksiin kuului jääkiekon lisäksi muun muassa jalka pallo, partio, pesäpallo, yleisurheilu ja golf.

– Uskon, että monipuolinen liikun ta on edesauttanut myöhemmin hei dän kiekkouraansa. Muut harrastuk set vähenivät hiljalleen, kun jääkiekko vei heiltä yhä enemmän aikaa. Näin kävi esimerkiksi jalkapallolle, kun po jat siirtyivät Espooseen pelaamaan, Tolvanen toteaa.

Liikunnalla vahva rooli Liikunnalla on ollut vahva rooli myös Markku Tolvasen omassa elämässä pikkupojasta lähtien.

– Minä olen pelannut muun muas sa jääkiekkoa, pesä- ja jalkapalloa. Aktiivisen pelaamisen jälkeen lähdin opettajaopintojeni lisäksi suoritta maan valmentajatutkintoja. 1980luvulla toimin useamman juniori joukkueen valmentajana ennen Vih tiin muuttoa, kertoo Kuoppanummen koulun rehtorina Nummelassa työs kentelevä Tolvanen.

– Toivoisin, että vanhemmat veisi vät lapsensa kokeilemaan erilaisia harrastuksia ja antaisivat sen jälkeen lapsen itse valita ne mieluisimmat jutut.

– Tämän jälkeen me vanhemmat voimme siirtyä kannustusjoukkoihin ja mikäli vanhemmilla on aikaa ja osaamista niin olisi hienoa, että he osallistuisivat vapaaehtoisina seuran toimintaan mahdollistaen uusien har rastajien mukaantulon ja toiminnan laajentamisen.

11

Hyvä asenne ja kova harjoittelu takaavat sen, että vain taivas on rajana”

Joona Tolvanen vetää Harjun Kiekon tietyille ikäluokille luisteluvalmennusta sekä fysiikkavalmennusta.

Joona Tolvanen teki jo oman am mattipeliuransa aikana fysiikka valmentajan hommia ja toimi Personal Trainerina Balanssiklubeille. Pelaamisen jälkeen hän siirtyi koko päiväisesti valmentamaan niin jäällä kuin jään ulkopuolella.

– Innostus valmentamiseen ja nimenomaan yksilövalmentamiseen juontaa juuret omilta juniorivuosilta. Näitä palveluita ei silloin ollut saata villa ja nyt yritän tarjota valmennusta,

jota olisin itse kaivannut nuorena ja jota olen nyt päässyt tarjoamaan monelle ammattijääkiekkoilijalle mukaan lukien omat veljeni.

Yrittäjänä monessa mukana

Tänä päivänä Tolvasen ajasta suurim man siivun haukkaa valmentaminen oman yrityksen Seguro Trainingin kautta.

– Olen myös osakkaana jääkiekko agenttitoimisto PSS:ssä. Meillä on li säksi perheyritys, jonka kautta valmis tamme vaatteita INTO Scandinavian Clothing -merkillä. Vastaan yhdessä vaimon kanssa yrityksen operatiivi sesta toiminnasta ja veljeni Eeli ja

Atte ovat mukana toiminnassa sään nöllisen epäsäännöllisesti.

Monipuolista valmennusta

Joona Tolvanen tarjoaa niin Harjun Kiekolle kuin monelle muullekin seu ralle ja yksityisryhmille sekä henkilöil le luistelu-, taito- ja fysiikkavalmen nusta.

– Teen muutaman Harjun kiekon ikäluokan kanssa yhteistyötä. Käyn vetämässä kyseisille ikäluokille luisteluvalmennusta sekä fysiikka valmennusta. Lisäksi on olemassa kausisuunnitelma sekä oheis harjoittelua, jotta joukkueen valmen tajat voivat keskittyä omaan tekemi seen paremmin. Tämä on näkemyk

12

seni mukaan paras kombinaatio pelaajien kehitystä ajatellen.

Yksilövalmennus lisääntynyt

Tolvanen kertoo, että nykypäivänä yksilövalmennus ja tietoisuus siitä on lisääntynyt merkittävästi.

– Tämä mahdollistaa pelaajien ke hityksen arjessa, kun pelaaja saa eri tyishuomiota kehityskohteisiinsa ja pystyy kehittämään vahvuuksia myös kauden aikana. Tämä taas vie suoraan joukkueita ja seuroja eteenpäin.

– Yksilövalmennusta on käytetty Ruotsissa ja Pohjois-Amerikassa jo vuosia ja nyt Suomessakin on alettu ottaa se hyvin vastaan. Maajoukkueet ovat saaneet hyviä tuloksia aikaiseksi ja on huomattu että yksilövalmenta jat auttavat yksilöitä ja joukkuetta sa manaikaisesti eteenpäin, eivätkä ole ”kilpailijoita” joukkueenvalmentajille.

Autan kehittymään yksilöinä

Joona Tolvasella ei ole Harjun Kiekon kanssa varsinaista sopimusta. Yleensä joukkueiden kanssa kuitenkin puhu taan kauden mittaisesta yhteistyöstä.

– Näitä projekteista osa voi loppua jouluna ja uusia alkaa tammikuun puolella, riippuen myös siitä miten omassa kalenterissa riittää aikaa.

– Opetan nuorille paljon hen kilökohtaisia ja lajitaidollisia ”small details -tyyppisiä asioita. Pienistä asioista muodostuu isompi kokonai suus ja tämä auttaa heitä kehitty mään yksilöinä ja sitä kautta he autta vat myös suoranaisesti joukkuetta menestymään.

– Niinkään taktisia tai pelitavalli sia neuvoja en anna, vaan joukkuei den omat valmentajat vastaavat siitä puolesta. Olen auttamassa valmenta jien työtä, jotta he voivat keskittyä enemmän omaan juttuunsa.

– Tietysti hyvät käytöstavat, kun nioitus pelikavereita, vastustajaa ja peliä kohtaan ovat arvoja, joita pyrin nuorille terävöittämään. Hyvä asenne ja kova harjoittelu takaavat sen, että vain taivas on rajana.

Usko aina itseesi

– Tärkein neuvo jääkiekkoa harrasta ville ja ammattilaisurasta haaveileville on, että usko itseesi. Ikinä ei ole turhan myöhäistä. Täytyy uskaltaa unelmoida isosti, jotta voi saavuttaa jotain.

– Ammattilaisuus vaatii kovaa har joittelua, asennetta ja myös hieman onnea. Kun lyö kaiken likoon niin aika näyttää mihin asti se riittää. Sitten ei tarvitse myöhemmin jossitella, jos olisi tehnyt joitakin osioita toisin.

Joona Tolvanen siirtyi itse Num melan Palloseurasta 14-vuotiaana Espooseen ja sieltä Pohjois-Amerikan kautta Porin Ässiin A-juniorina.

– Mestistä pelasin useammassa joukkueessa ja ulkomailla tuli pelat tua Euroopassa pari vuotta ammatti laisena, kunnes kipinä pelaamiseen alkoi sammua ja valmentaminen ja agenttina toimiminen kiinnostaa enemmän.

Jens-poika kiekkokoulussa Joona Tolvasen perheeseen kuuluu vaimo Julia ja poika Jens, 4, sekä muutama koira.

– Jensin kanssa käymme luistele massa kiekkokoulussa ja palailemassa kaikkia pallo- ja mailapelejä.

– Isä ja äiti asuvat Nummelassa ja veljet Eeli ja Atte ovat maailmalla kiek koilemassa ammattilaisina. Ulkomailla käyn veljien luona katsomassa pelejä ja kesällä pelataan yhdessä Numme lassa niin jäähallissa kuin golfkentällä.

Töitä ja aikaa perheen kanssa

Tulevaisuudessa Joona Tolvasen ta voitteena työpuolella on kasvattaa Seguro Trainigiä kansallisella tasolla ja luoda uudistuksia sekä nostaa Suomen vanhin agentuuritoimisto PSS takaisin huipulle.

– Tietysti haluan olla myös hyvä isä pojalleni ja viettää mahdollisim man paljon aikaa perheen kanssa ja nauttia elämästä.

– Haluan toivottaa tsemppiä Har jun Kiekon joukkueille loppukauteen. Harjoitelkaa ja pelatkaa kovaa, pilke silmäkulmassa. Nähdään hallilla!

* Ilmastointihuollot * Katsastustarkastukset * Määräaikaishuollot * Tuulilasien vaihdot Tervetuloa!

Autokorjaamo H. Seppälä

Viereläntie 189, 03300 OTALAMPI p. 044 731 0607, 044 787 4844 Avoinna ma–pe 8.30–17.00

13

Jääkiekkoilijan on tärkeää suojata kasvot ja hampaat

Vammoja syntyy rajuissa kontaktitilanteissa, kaatumisissa ja törmäyksissä sekä kiekon tai mailan osumisesta kasvoihin ja hampaisiin.

Jääkiekkoa harrastavan varustuksiin kuuluvat tärkeänä osana erilaiset suojukset, jotka mainitaan jääkiekko liiton sääntökirjassa. Kasvot ja ham paat on erityisen tärkeää suojata asiaankuuluvalla tavalla.

Jääkiekkoilijan tulee käyttää 18-vuotiaaksi asti kypärää ja koko kasvosuojusta. 18-22-vuotiaat suojaa vat kasvot ja hampaat suojausvisiirillä ja hammassuojalla. Sitä vanhemmille visiiri on pakollinen ja hammassuoja suositus kaikille pelaajille.

Suojaa jopa aivotärähdykseltä – Hammassuoja suojaa hammas vammojen lisäksi alapuolelta tulevis ta iskuista johtuvia leukojen voimak kaita yhteeniskeytymisiä, joista voi seurata jopa aivotärähdys. Myös niin sanotuissa höntsäpeleissä, ei vain oh jatuissa harjoituksissa tai peleissä, suo jainten käyttö on tärkeää, muistuttaa yleishammaslääkäri Tiina Noro Nummelan Oralin vastaanotolta.

Monenlaisia vaurioita

Yleisimmät jääkiekon parissa kasvoi hin syntyneet vammat ovat pienim millään pehmytkudoksen haavoja ja ruhjeita. Vakavimpia vammoja ovat murtumat luissa, kolhut, lohkeamat ja murtumat hampaissa sekä jopa ham paiden irtoamiset.

– Yleensä vammat syntyvät rajuis sa kontaktitilanteissa, kaatumisissa ja törmäyksissä sekä kiekon tai mailan osumisesta kasvoihin ja hampaisiin. Yläetuhampaat ovat yleensä suuri massa vaarassa, toteaa suu- ja leuka kirurgian erikoishammaslääkäri Ari Huuhka Nummelan Oralin vastaan otolta.

Pehmytkudoshaavoja ja lohkeamia

Pehmytkudoshaavat esimerkiksi huu lissa joudutaan usein ompelemaan lääkäripäivystyksessä

– Pieni hampaan palan lohkeama on lievä vamma, joka hoituu paikkaa malla. Isommat lohkeamat tai kovat iskut voivat johtaa hampaan ytimen vaurioon tai ympäryskudoksen vau rioon, mikäli hammas on liikkunut paikaltaan. Jos hampaan juuri mur tuu, silloin yleensä hammas mene tetään ja uuden hampaan saaminen tilalle on pitkä ja monimuotoinen prosessi, Huuhka jatkaa.

Hammasvaivat pitää tutkia pian Tavallisimmin vammojen, kuten haa vojen ja ruhjeiden ensihoito tapahtuu lääkäripäivystyksessä.

– Hammasvammat on syytä tutkia mahdollisimman pian, viimeistään kolmen vuorokauden sisällä tapa turmasta. Jos hammas on irronnut kokonaisena, silloin on syytä hakeu tua heti hoitoon, Noro ohjeistaa.

– Pienemmät lohkeamat ja kolauk set hoituvat yleishammaslääkärin toi mesta paikkaamalla, juurihoitamalla ja seurannalla, Noro jatkaa.

– Isommissa hammasvaivojen hoidossa tarvitaan juurihoidon erikoishammaslääkärin apua tietyissä tapauksissa. Hampaiden poistoon johtavissa tapaturmissa tarvitaan suukirurgian ja protetiikan erikois hammaslääkärin osaamista, jos me netetty hammas joudutaan korvaa maan keinojuurella eli implantilla, Huuhka täydentää.

Maito säilyttää hampaan Jos pysyvä hammas irtoaa kokonaan Suomen Hammaslääkäriliitto ohjeis taa ottamaan välittömästi yhteyttä hammaslääkäriin. Pysyvä hammas pyritään aina istuttamaan takaisin juurikuoppaansa. Maito on paras nes te hampaan säilyttämiseen hammas lääkärille menon ajaksi.

Jos maitoa ei ole, hammasta voi pitää kielen alla tai sen voi kääriä kos teaan paperiin. Lohjenneet palat kan nattaa ottaa mukaan hammashoitolaan.

Hampaan ennuste on hyvä, jos se saadaan istutettua kuoppaansa alle 30 minuutissa. Parasta olisi saada hammas paikoilleen jo tapaturmapai kalla. Hammaskuoppaa ei pidä puh distaa verihyytymästä, vaan hammas painetaan varovasti paikoilleen.

14

Rekisteröinti ja seurantaa

Noro ja Huuhka korostavat, että tär keää kaikissa tapauksissa on hammas vamman tarkka rekisteröinti ja tilan teen seuranta, jopa vuosien ajan.

– Vakuutusyhtiöön on tehtävä ilmoitus ja hoitoehdotus sekä hoito suunnitelma. Joistakin aluksi pieniltä vaikuttavista vammoista voi myöhem min kehittyä jopa hampaan menetyk seen johtavia seuraamuksia, sen vuoksi seuranta ja tilanteen ennakointi on tärkeää.

Valitettavan yleisiä

Noro ja Huuhka kertovat, että tarkkaa tietoa jääkiekon aiheuttamien vammo jen yleisyydestä ei ole olemassa, mutta valitettavan yleisiä ne kuitenkin ovat.

– Monet tapaturmat ovat sattuneet muualla kuin harjoituksissa tai peleissä eli vapaa-ajankin pelailussa on syytä suojata hampaat. Murtuneet luut raa joissa useimmiten paranevat ennal leen mutta hampaiden kanssa niin ei ole, joten siksikin hammasvammojen syntymistä tulee välttää kaikin keinoin.

Suojukset tärkeitä käyttää Suojuksia on tärkeä käyttää ja esi merkiksi hammassuojat tulee uusia, jos ne kuluvat tai ovat epäsopivat.

Urheilujuomat ja energiajuomat usein käytettynä liuottavat hammas kiillettä ja aiheuttavat vihlontaa ja reikiintymistä.

– Tämä on monilla urheilevilla nuorilla enenevässä määrin havaittu huolenaihe. Hampaiden hyvä puhdis taminen on tärkeää. Nuuskan käyttö on valitettavan yleistä jääkiekon pa rissa. Nuuska aiheuttaa limakalvo muutoksia, joista voi kehittyä suu syövän esiaste, siksi sen käyttö on erit täin haitallista, Tiina Noro muistuttaa.

Vakuutukset kuntoon

On tärkeää, että vakuutukset ovat kunnossa, myös vapaa-ajan tapa turmavakuutus.

– Hampaan menetys ja implantti hoito korvaamaan menetettyä hammasta kestää useita kuukausia, jopa vuosia ja vaatii paljon käyntejä hammaslääkärissä. Kustannuksia tulee useita tuhansia euroja hammasta kohti, Ari Huuhka valottaa.

ILMOITUS NRO 31

KOKO: 90x62 mm

lilat kehykset ympärilel

ILMOITUS NRO 1 Oheinen ilmoitus kokoon: 90x60 mm kehykset koko ilmoituksen ympärille

Autohuolto ja korjaamo KAHVIMAAN AUTO OY

Kaukoilantie 8 C, Nummela, p 010 439 4300 www.kahvimaanauto.fi

Säntikuja 6 , 03100 Nummela puh. 044 722 6281, email info@ojamart.fi

Bosch Car Service Nummelan Autopiste Oy Peräsimentie 9, 03100 Nummela Puh. 09 222 39 08 www.nummelanautopiste.fi info@nummelanautopiste.fi

Autohuolto A.Huhtanen Oy Raasakankuja 7, 03400 Vihti Puh. 040 726 90 52 www.autohuhtanen.fi info@autohuhtanen.fi

15
o Oy | ela
- Kaikki vakuutusyhtiöt - Toimialue Länsi-Uusimaa - Myös raskaan kaluston
- Raskaan kaluston tiepalvelu
hinaukset

PELAAJAT

2 Vaahtera Oliver 3 Laakko Mandi 5 Silvander Alex 7 Riikonen Tapio 8 Lappeteläinen Lenni 9 Laakko Luka 10 Silvander Ville 11 Rautakoski Elmo 12 Lehtola Jasper 14 Parhiala Sarayi 15 Kuntsi Jim 16 Kajan Veeti 18 Lindberg Roope 19 Napari Matias 20 Ranta Robin 21 Lemberg Miika

25 Rapp Elias 26 Hemming Joonatan 29 Joon Joel 33 Lempinen Elmeri 34 Halmisto Eemi 38 Aaltonen Sebastian 44 Ampuja Matias 64 Saarelainen Otto 68 Niklas Nordling 70 Turpeinen Otto 81 Iivonen Valtteri 82 Harjunpää Väinö 86 Sorri Eemil 88 Holmberg Rasmus 96 Tuura Lenni 99 Mustonen Atte

TOIMIHENKILÖT

Vastuuvalmentaja Mäntynen Tomi Joukkueenjohtaja Palmu-Lempinen Inka Joukkueenjohtaja Ranta Nina Valmentaja Aaltonen Turo Valmentaja Lappeteläinen Antti Valmentaja Silvander Jani Valmentaja Rautakoski Petri Valmentaja Parhiala Jarkko Valmentaja Iivonen  Hannu Valmentaja Lemberg Mikael Valmentaja Kajan Mikko Valmentaja Janne Laakko Valmentaja Napari Tommi Maalivahtivalmentaja Ampuja Lauri Teroitusvastaava Ranta Toni

Huoltaja Saarelainen Juha

Huoltaja Lehtola Joni Huoltaja Harjunpää Jari Huoltaja Laakko Nina Huoltaja Rapp Pia

Rahastonhoitaja Tuura Pia

Tiimiläinen Lehtola Mira Tiimiläinen Hemming Tiina

16
U8
eskinen AUTOPELTIKORJAAMO Juuritie 6, Nummela www.autopeltikorjaamoleskinen.fi Nähdään elokuvissa! Vihdin Kinossa www.vihdinkino.fi

PELAAJAT

5 Heinilä Joel 6 Ranta Rasmus 7 Nordling Benjamin 8 Korkonen Eeli 9 Kytönen Adele 10 Henttonen Viljami 11 Orrenmaa Hugo 12 Bäckström Jesper 14 Posio Eino 20 Lipasti Alexander 21 Lappeteläinen Niilo

23 Hynninen Emil 24 Palsanen Tim 26 Palenius Matias 27 Kunelius Veikka 29 Loikkanen Kalle 30 Nurmi Eemeli 42 Aalto Aleksi 54 Kanerva Saamo 55 Palo Jimi 61 Ourila Rasmus 77 Öhman Joonatan

TOIMIHENKILÖT

Vastuuvalmentaja Ourila Juha Valmentaja Bäckström Jami Valmentaja Lappeteläinen Antti Valmentaja Lipasti Antti Valmentaja Nordling Anu Valmentaja Orrenmaa Mikko O. Valmentaja Palenius Marko Valmentaja Palo Sami Maalivahtivalmentaja Korkonen Sonja Fysiikkavalmentaja Lipasti Eva Huoltovastaava Öhman Daniel

Huoltaja Heinilä Janne Huoltaja Kanerva Sari Huoltaja Loikkanen Mikko Huoltaja Hynninen Niko Huoltaja Jaatinen Osku Joukkueenjohtaja Palenius Carita Joukkueenjohtaja Öhman Johanna Rahastonhoitaja Nurmi Sini

17
U9 Tammelantie 8, 03600 KARKKILA puh. 09 225 5006

PELAAJAT

1 Tuominen Leo MV 2 Mannerkoski Eetu 7 Vaahtera Tuukka 8 Wejberg Mikael 9 Kuparinen Noora 10 Nuotio Saima 11 Suominen Samuel 12 Lintukangas Max 13 Niemenlehto Viggo 14 Leirilaakso Rasmus 15 Snellman Samuel 17 Koskinen Vanessa 22 Kanerva Mikael 24 Karvonen Tomi 26 Fedin Daniil 27 Heinonen Noel 28 Beketov Alexander

29 Alanko Elliot 34 Koskinen Elmo 40 Lähdeniemi Viljami 42 Norva Olavi 50 Kaartinen Oliver MV 51 Larva Chris 52 Tuuliniemi Nooa 62 Kauhanen Jesse 64 Wikström Aleksi MV 65 Laukka Matias 66 Leino Elmo 68 Jäppinen Jesperi 71 Aaltonen Eeva 79 Hellstedt Saga 82 Huuhtanen Peetu 96 Kangas Emil 98 Iivonen Eemeli MV

TOIMIHENKILÖT

Vastuuvalmentaja Tuominen Janne Valmentaja Huuhtanen Jarno Valmentaja Kangas Mikko Valmentaja Iivonen Hannu Valmentaja Lähdeniemi Juho-Matias Valmentaja Leino Max Valmentaja Niemenlehto Olli Valmentaja Suominen Jani Valmentaja Kaartinen Mikko Maalivahtivalmentaja Lehtinen Mikael Huoltaja Kanerva Antti Huoltaja Kauhanen Janne Huoltaja Kuparinen Sanna Huoltaja Mannerkoski Seppo Huoltaja Vesikkala Hanna Huoltaja Wikström Sari Huoltaja Tuominen Jenni

Huoltaja Larva Marianne Huoltaja Törmä Elina Joukkueenjohtaja Kauhanen Päivi Joukkueenjohtaja Iivonen Enja-Niina Joukkueenjohtaja Leino Reeta Tiimiläinen Rongonen Karina Rahastonhoitaja Hellstedt Anne

18
U10

PELAAJAT

4 Eriksson Johannes 6 Kollin Iivari 7 Ourila Anton 8 Nordström Aaron 9 Prokopyev Mikael 10 Koskinen Aaron 11 Rautakoski Aatu 12 Ketola Viljo 15 Lamberg Oskari 18 Ikävalko Oliver 20 Lahti Elias 21 Lytz Valtteri 22 Kuhmonen Onni 25 Haapala Miska 26 Lampikari Eino 29 Räikkönen Sebastian 44 Ampuja Javor

47 Kuusisto Veeti 55 Stirkkinen Roope 69 Silvas Roni 79 Purje Kasper 81 Viita Eetu 83 Säkkinen Oliver 88 Mahkonen Topias 89 Suominen Veeti 91 Parkkinen Tatu 98 Sjöblom Emil 96 Utriainen Vilho 99 Suominen Valtteri

TOIMIHENKILÖT

Vastuuvalmentaja Lamberg Harri Valmentaja Lampikari Jari Valmentaja Lahti Mikko Valmentaja Koskinen Lassi Valmentaja Kuhmonen Sami Valmentaja Ourila Juha Valmentaja Rautakoski Petri Valmentaja Ampuja Lauri Vastuuhuoltaja Stirkkinen Jarkko Huoltaja Suominen Jarno Huoltaja Purje Vesa Huoltaja Eriksson Jan Huoltaja Räikkönen Toni Huoltaja Säkkinen Jarno Joukkeenjohtaja Soukka Laura Varajoukkueenjohtaja Mahkonen Toni Rahastonhoitaja Backström Jonna

19 U11
Kolarikorjaukset ja automaalaukset meiltä! Automaalaamo Värikaksikko Oy Tarrankaari 1, Lohja, p. 0400 470 928 www.varikaksikko.fi AUTOKORJAAMO TOP1 https://autokorjaamo-top1.business.site/ p 044 5793994 Joukolantie 4, Nummela

PELAAJAT

1 Nummela Mikael MV 3 Maimik Mark 9 Ekqvist Otto 10 Sinisaari Leo 11 Kanerva Matias 12 Kortesalmi Aarne 13 Lehtinen Peetu 15 Hämeenniemi Onni 19 Ranua Otso 21 Ikonen Eino 22 Helkama Aaro 23 Salo Nuutti 24 Korjonen Miklas 25 Hämäläinen Leevi 26 Tuliniemi Lenni 29 Sjöberg Trevor

34 Timoharju Johannes MV 40 Nyberg Jere MV 50 Lehtinen Mikael 52 Nummela Erik 70 Määttä Santeri 72 Suutari Max 76 Miettinen Otso 77 Lehtonen Mio MV 82 Sulonen Eino 86 Sinisalo Peter 88 Nurmi Axel 89 Beketov Leo 91 Stelmacher Luca 92 Parkkonen Lenni 97 Arvola Aapo

TOIMIHENKILÖT

Vastuuvalmentaja Jantunen Elmeri Valmennuskoordinaattori Sinisalo Tomas Joukkueenjohtaja Arvola Niina Joukkueenjohtaja Lehtinen Jenni Valmentaja Määttä Tero Valmentaja Stelmacher Petri Valmentaja Lehtinen Mikael Valmentaja Sulonen Heikki Vastuuhuoltaja Hämäläinen Marko Huoltaja Jukka Sinisaari Huoltaja Nyberg Niko Huoltaja Jorma Paananen Huoltaja Suutari Jesse Huoltaja Maimik Vjatseslav Varainhankinta Lehtonen Tiina

20 U12
KARKKILA Takkointie 9, p. 09 2257 010 LOHJA Suurlohjankatu 17, p. 019 331 073 WWW.SISUSTE-SIIVONEN.FI
21 Naaranpajuntie 3, Nummela p. 044 7705 136 invar.nummela@sok.fi Ruoka maistuu parhaalta yhdessä syöden, ja meillä on aina pöytä katettuna sinua varten. Ramirent Lohja Levysepäntie 4 08150 Lohja Puh. 020 750 2590 www.ramirent.fi Konevuokraamo palveluksessasi Vuokrakoneet kaikkeen rakentamiseen ja remontointiin Tervetuloa palvelevaan rakennuskonevuokraamoon! Stokvis Tapes – teipit ja tiivisteet Mielestämme tilitoimistopalvelu ei ole pelkkä kustannus, vaan investointi, jonka pitää tuottaa! www.tilitie.fi Lue lisää palveluistamme: TALOUSHALLINTO & YRITYSNEUVONTA

PELAAJAT

4 Kiuru Lauri A 7 Virtala Herman 8 Laaksonen Eemi A 10 Tuominen Alex A 10 Polvi Pirkka C 11 Bah Usman 12 Malmberg Elina Mv 12 Erkkilä Aleksi 15 Huusko Akseli C 16 Walinen Kerttu 17 Tanhua Aamos 20 Lappalainen Ville A 21 Ghaemmaghami Darius 22 Kaisla Samuel 25 Hyytiäinen Ida 27 Mäki Vili 28 Paldanius Anton 30 Kokko Frida 32 Korte Jimi 33 Åström Tristan A 34 Lehtonen Venni 35 Tiesmäki Samu Mv

TOIMIHENKILÖT

Hindersson Carolus 63 Mäkinen Maxi 64 Koskinen Justus 66 Åström Joosa 68 Sinkko Miro 69 Finneman Oliver 70 Hyvärinen Essi C 72 Munck Emil 76 Hankimo Oskari 77 Luomansuu Joose 88 Nurmi Konsta 90 Holman Peetu 95 Nylander Tomi 96 Walinen Paavo

96

40 Kaaja Adiel Mv 44 Vesilahti Anthony 46 Rieppo Daniel 60 Sinkko Miki 61 Aho Onni Haitta-ainetyöt laadusta tinkimättä logo tähÄN Soita, kerromme mielellämme lisää 045 121 0840 tai 045 164 9660

62 MEILLÄ PYÖRII PÄIVYSTYS 24 H www.ktpipe.fi TÄMÄ KOKOON 90 x 62 mm – kehykset ympärille

97

22 U13– U14
Vastuuvalmentaja Mäkinen Sami Valmentaja Ghaemmaghami Arsalan Valmentaja Kiuru Jarkko Valmentaja Nylander Simo Valmentaja Korte Jari Apuvalmentaja Laaksonen Teemu Apuvalmentaja Käppä-Virtala Ly Apuvalmentaja Mäki Harri Apuvalmentaja Tuominen Janne Maalivahtivalmentaja Laitinen Sakke Vastuuhuoltaja Erkkilä Mika Vastuuhuoltaja Kaaja Sari Huoltaja Åström Antti Huoltaja Kaisla Jussi Huoltaja Koskinen Lassi Huoltaja Luomansuu Riku Rahastonhoitaja Suoniemi Ville Kioskivastaava Zachari Susanne Joukkueenjohtaja Hyytiäinen Sanna Pelijoukkueenjohtaja Holman Tomi Pelijoukkueenjohtaja Nurmi Anu Pelijoukkueenjohtaja Sinkko Maarit Haitta-ainetyöt laadusta tinkimättä logo tähÄN Soita, kerromme mielellämme lisää 045 121 0840 tai 045 164 9660
Koskinen Anton A
Sirviö Aada 99 Hyytiäinen Kira

saisiko näihin kehykset ympärille ja koko voisi olla 1/8 sivu kaikilla

ILM. 1)

Asuin- ja muut rakennukset rakentaa TS NIITTI

OY

Asuin- ja muut rakennukset rakentaa

Hannankatu 6, Nummela p. 045 – 1373932

TS NIITTI OY

Hannankatu 6, Nummela p. 045 – 1373932

ILM. 2)

ILM. 2)

Luotettava rakennus- ja remontointipalvelu Nummelassa, Lohjalla ja Uudellamaalla TRT INFO@TRT RAKENNUS.FI RAKENNUS OY p. 040 6782233 ILM 3) EURO-AUTO

Luotettava rakennus- ja remontointipalvelu Nummelassa, Lohjalla ja Uudellamaalla

TRT INFO@TRT RAKENNUS.FI RAKENNUS OY p. 040 6782233

EURO-AUTO

Palvelee Vihdissä

Tuuliviirinkuja 5, 03400 VIHTI 050 575 3006 myynti@euro auto.fi

Sorrontie 11, 08500 LOHJA p. 044 098 9886 www.ppk-sahko.fi JOUKKUEEN U13 14 SIVULLE Kehykset ympärille puh. 045 1113 542 Rasitie 3, Nummela

Palvelee Vihdissä

EURO-AUTO

03400

Palvelee Vihdissä

Tuuliviirinkuja 5, 03400 VIHTI 050 575 3006 myynti@euro-auto.fi

Remontit, putkityöt, kylpyhuoneremontit, uudisrakentaminen Rakennuspalvelu 050 4104257 ja LVI palvelut 045 2274448 Linnaniituntie 24, 03100 NUMMELA

tämän voisi laittaa kokoon 190 x 65mm

23
ILM 3)
Tuuliviirinkuja 5,
VIHTI 050 575 3006 myynti@euro auto.fi KATTO KUNTOON 100 %:N TYYTYVÄISYYSTAKUULLA! UUDENMAAN TEHOPESU OY, Veikkointie 1, 03100 NUMMELA p. 040 485 3384 www.tehopesu.fi

PELAAJAT

1 Aho Ilona MV 3 Sandström William 4 Parhiala Natay 7 Lehtinen Patrik A 8 Liman Juuso 9 Saarni Riia 10 Jussila Joel 15 Varnala Antti 17 Ojala Topias 18 Viita Aatu 20 Lehtamo Tuukka 21 Leino Eeli 22 Ekqvist Leo 23 Hintsa Karlo 24 Artola Severi A 26 Hintsa Peetu 27 Rautakoski Miio 28 Kunttu Ville 29 Kansanen Hugo

30 Kunttu Kalle MV 31 Perälä Eemeli 35 Metsälä Miiko MV 36 Aaltonen Arttu A 40 Heino Nooa 41 Solas Roope 42 Aalto Elias 44 Holman Tiitus 50 Toivonen Rasmus 51 Ojala Sinja 53 Virtanen Miiko MV 57 Pätäri Jussi A 72 Kanervo Matias 76 Laitinen Topi C 78 Lamberg Samuel 86 Vuori Elmeri C 87 Holmberg Aaron 88 Hornborg Henrik A 96 Tuura Miko A

TOIMIHENKILÖT

Vastuuvalmentaja Aalto Marko Valmentaja Heino Pekka Valmentaja Jussila Hannu Fysiikkavalmentaja Liman Juha Maalivahtivalmentaja Lamberg Henri Vastuuhuoltaja Vuori Ville Huolto Aho Mikko Huolto Holman Tomi Huolto Kanervo Jari Huolto Kunttu Jani Huolto Lehtamo Matti Huolto Ojala Marko Huolto Viita Antti Joukkueenjohtaja Metsälä Pertti Varajoukkueenjohtaja Laitinen Sami Pelijoukkueenjohtaja Jussila Maisa Pelijoukkueenjohtaja Toivonen Tiina

Rahuri Holmberg Virve

Rahuri Vuori Anniina

Tiimiläinen Pätäri Piritta

Tiimiläinen Artola Johanna

24
U15

TUNNE RINTASI — KERROMME MITEN

Katso tunnerintasi.fi

25

PELAAJAT

1 Laine Reko MV 2 Alhonen Veikka 5 Mäntynen Jami 6 Nieminen Mauno 11 Kujala Aaron 15 Seppälä Aapo 16 Lehtola Aapo MV

Hiltunen Lenni-Aleksi

Vuola Ville 20 Vuola Veeti

Alilehto Eliot

22 Johansson Alex 24 Karvonen Tuomas 28 Koskinen Atte 37 Nuotio Ohto 61 Johansson Oskari 66 Ruotsala Aaron 69 Litja Tuomas 74 Haavisto Jasper MV 77 Varmo Onni 86 Kujala Benjamin 93 Nurmi Mikko

TOIMIHENKILÖT

Vastuuvalmentaja Paalanen Mika Valmentaja Nurmi Sami Joukkueenjohtaja Johansson Janne Varajoukkueenjohtaja Hiltunen Petri Vastuuhuoltaja Kujala Pasi Rahastonjoukkue Antila Laura

26 U16
17
19
21
LOHJAN LAAKERI JA TARVIKE OY www.lohjanlaakeri.com Gruotilankatu 13, 08150 LOHJA, puh. 019 325 176

PELAAJAT 2 Kalatie Tiitus 4 Vaisalo Oliver 8 Saarni Petrus 9 Hornborg Edvard 16 Koppanen Valtteri 17 Jantunen Miika

Palsanen Theo 24 Jokinen Arttu MV

Tschaplin Ben

Nurkkala Arttu MV

Ala-aho Roni MV

Ilonen Elmeri

Pätäri Ossi A

51 Takalo Taavi C 54 Rantanen Emil 61 Etelämäki Aaro 64 Hietala Niklas A 67 Kiianlehto Oskari 70 Ikonen Otto 73 Davidts Noah 80 Kikas Handro 86 Suominen Joel 87 Sinervo Niko 88 Latomäki Georg 98 Roos Max

TOIMIHENKILÖT

Vastuuvalmentaja Saarenpää Jarmo Valmentaja Huusko Richard Valmentaja Niemi Nic Joukkueenjohtaja Palsanen Tom Vastuuhuoltaja Rantanen Jan-Erik Huoltaja Kikas Hanno Huoltaja Joronen Mikael

27
U18
23
25
30
37
44
50
MUKANA JÄÄTÄVÄSSÄ VAUHDISSA! ma–pe 9–18 la 9–14 www.esankaluste.fi KALUSTEET, SÄNGYT, PATJAT, MATOT, LAMPUT, SISUSTAVARA, PIHAKALUSTEET JA -RAKENNUKSET Yli 50 vuotta kivijalassa Karkkilassa!

PELAAJAT 2 Saunamäki Valtteri 3 Laitinen Arttu A 5 Makkonen Miki A 7 Ekegren Niklas 8 Sohlman Henri 20 Varrio Ian 23 Heiskanen Tomi 24 Latva Leo C

27 Takalo Topi 41 Etelämäki Erkka 56 Suvanto Roni 60 Toiviainen Richard MV 70 Hyytiäinen Sebastian 92 Määttä Elias 51 Hellgren Aatu 88 Nordling Emil

TOIMIHENKILÖT

Vastuuvalmentaja Takalo Janne Valmentaja Jokinen Jani Huoltaja Toiviainen Marcus Huoltaja Sohlman Sami Huoltaja Suvanto Jusa Joukkueenjohtaja Makkonen Mika

JOUKKUE U19 SIVUN ALAREUNAAN ALLA OLEVA MAINOS saisi varmaan olla jos mahtuu koko U19 sivun alareunan levyinen, jos ei mahdu niin vaihda pienemmäksi. ohuet kehykset ympärille.

28
U19
www.koirahoitolaterriloves.fi p. +358 40 823 6059 ILMOITUS NR O 17 Tämä
LOHJAN SAMMUTINHUOLTO KY Pajakatu 14 F, 08150 LOHJA p. 050 0471897 Ilmoitus nro 18 Koko. 90
NPA-tarvike Oy Katinhännäntie 29, 03250 OJAKKALA p. 0400 472029
kokoon 90 x 40 mm ja kehykset ympärille
x 40 mm Kehykset ympärille

PELAAJAT

TOIMIHENKILÖT

18 Tarkkala Max 20 Kukkula Leevi MV 22 Kulppi Eevert 24 Nieminen Nic 27 Muukkonen Ville C 34 Sanna Sami 35 Varis Tuukka MV 41 Heinonen Niko MV 42 Männistö Aleksi 44 Tihveräinen Jon A Karkkila-Nummela

47 Nikander Jesse 53 Rantanen Janne 57 Henricson Andreas 63 Nieminen Paavo 65 Holopainen Teemu 71 Lilja Tuukka 77 Mettomäki Teemu Suominen Joel Ikonen Otto

AVAIMET KÄTEEN -TAKUUTOIMITUKSELLA LN25 2050 € LN35 2250 € FT25 1950 € RW25 2200 € sis. perusasennuksen Jari Nurmi • 045 123 3121 • www.solrex.fi ILMALÄMPÖPUMPUN HUOLTO 185 €

29 EDUSTUS
5 Sahlberg Benjamin 7 Rinkelo Jonne 8 Heinonen Jami 10 Suutarinen Altti 11 Laitinen Pekka A 13 Särme Teemu 13 Mettomäki Saku 16 Österlund Jani 17 Kalatie Joonas A 18 Toivonen Kim
Päävalmentaja Koponen Eetu Valmentaja Paananen Juha Huoltaja Mettomäki Jari Huoltaja Koivunen Vesa Huoltaja Nicklen Juho

13

Holm Sari MV

Suikki Sari

Pursiainen Elina

Saarinen Kirsi C

Anttila Noora

Salenius Salla

Salovaara-Rinne Ninja A

Sjögren-Laaksonen Miia

Lehtonen Kirsi

Andström Janica MV

63

Korkonen Sonja MV 74 Montonen Minka

Keskitalo Sini 80 Erkkilä Jenni 84 Korhonen Julia 98 Kinnula Tiia 99 Ilkanheimo Maria Friman Sari Palenius Carita Salminen Aada Trygg Maija-Leena Wikström Sari

1 Unelmien saavuttamiseen

30 LADYT
12
17
18
20
23
32
PELAAJAT Tutustu lisää op.fi/omistaja-asiakkuus Omistaja-asiakkuus – elämääsi varten
5
9
10
Toivanen Emma
16
Koivumäki Anu A
77
TOIMIHENKILÖT Joukkueenjohtaja Salovaara-Rinne Ninja Rahastonhoitaja Suikki Sari Huoltaja Rinne Anssi
Maksuton tutustumiskäynti HINTA 59 € KOKO KEVÄT AL K AA 7. - 8 0 2 23 TIEDUSTELUT JA LISÄTIEDOT: Kiekkokoulun rehtori Janne Tuominen janne.tuominen@harjunkiekko.fi LauantaiLohja Sunnuntai Nummela www.harjunkiekko.fi VIHTIRESORT TEDITIIKERIN LUISTELU-JA KIEKKOKOULU Tu l e opp i m a a n k i v a s s a y mp är i s t ös s ä l u i s t e l u a j a j ääk i e k ko a ! Tuleoppimaan kivassaympäristössä luisteluajajääkiekkoa! .1.

PIENILLÄ ARJEN VALINNOILLA SAAMME YHDESSÄ IHMEITÄ AIKAAN

Jokaisen työntekijämme ja asiakkaan on helppo olla mukana tekemässä parempaa paikkaa elää, sillä hymy kassalla tai kiitos kokille voi tehdä huonostakin päivästä hyvän. Oman seudun onnea voi edistää arjen valinnoilla ja ostaa lähituottajien ruokaa tai polkaista pyörällä lähikauppaan auton sijaan.

JOSKUS TARVITAAN ISOMPIA TEKOJA JA NIISSÄKIN OLET OSUUSKAUPAN

OMISTAJANA MUKANA: lahjoittamassa terveellistä ruokaa vähävaraisille, auttamassa ukrainalaisia, tukemassa lasten ja nuorten urheilua tuhansille paikallisille lapsille, kylvämässä pörriäispeltoja tai suojelemassa latvavesiä ja niiden kautta Itämerta palasen kerrallaan – ja kuinkas muuten kuin oman seudun onneksi.

PIENIÄ HYVIÄ TEKOJA OMAN SEUDUN ONNEKSI
Tutustu
hyviin tekoihin
SIUNTIONJOEN VESISTÖN KUNNOSTUS PRISMALIIGA PÖRRIÄISPELLOT VALMENTAJAT PEREHDYTYKSESSÄ TURVALLISUUSPÄIVÄT SINUN TOIVE APU UKRAINAAN VENNER EILISEN TÄHDET KANNUSTAJAT
SSO:lla on pienen yrityksen sydän, mutta ison yrityksen vastuu.
SSO:n pieniin
pieniähyviätekoja.fi