HMB Nyt - aktivitetskalender forår 2022

Page 1

1 . H A LVÅ R 2 O 2 2

HMB

NYT

H A R E S K O V B Y M E D B O R G E R F O R E N I N G

“HARESKOVBY SKABER VI SAMMEN” MØD HMB’S NYE FORMAND

BYEN BOBLER AF KREATIVITET

KUNSTENS DAG SØNDAG D. 24. APRIL

AKTIVITETS KALENDER

FORÅR 2O22

BLIV MEDLEM OG LÅN

ANNEXET

NYE MULIGHEDER PÅ ANNEXGÅRDEN

Vinsmagning • Fastelavn • Strikkecafé • Mixed Media Workshop • Naturen som pusterum Hemmeligheden bag Spies-ånden • Sankt Hans • Fuglestemmer • Fra Jazzens historie


Kære Hareskovby Du sidder nu med seneste udgave af Hareskovby ­Medborgerforenings (HMB) aktivitetskalender i hænderne. Det er altid en glæde for os at præsentere aktiviteterne for det kommende halvår, og denne gang glæder vi os også over det nye udseende.

Mit navn er Preben Bitsch, og jeg blev valgt til formand for HMB på generalforsamlingen i september 2021. Jeg har boet her siden 2002 sammen med min familie. Jeg har fra starten syntes, at det er et helt unikt og dejligt sted at bo. Ikke kun på grund af skoven i baghaven, de fine børneinstitutioner, den supergode skole, idrætsforeningerne eller nærheden til storbyen – men i særdeleshed fordi stemningen her er så god. Hareskovby er præget af velvilje og interesse for, at vores by fortsat skal at være et levende og rart sted at bo, leve og vokse op.

Det sidste halve år har vi i bestyrelsen sat gang i et arbejde med vores kommunikation. Fordi vi mener, at HMB har brug for at være mere synlige. Både med­lemmer og folk i byen skal vide, hvad foreningen laver, og hvad den står for. Det fortæller vi lidt mere om på side 14 og 15. Måske er der endda et par ting, du ikke vidste, at HMB også beskæftiger sig med? På disse sider finder du mange gode grunde til at melde dig og din husstand ind i foreningen.

Og det er ret præcist det fællesskab, Hareskovby ­Medborgerforening er sat i verden for at bidrage til – og også derfor, at jeg synes, det er en spændende ­opgave at være med til at arbejde for. Vi håber at se dig til nogle af vores mange arrangementer. Og som (fortsat) medlem i HMB, fordi Hareskovby skaber vi sammen.

Når vi spørger folk rundt i byen, om de er medlem, så er det hyppigste svar: ”Ehh, det ved jeg faktisk ikke…” Det vil vi gerne lave om på, så derfor arbejder vi på en bedre kommunikation på alle platforme. Og så skal det være nemmere at komme i kontakt med HMB. Enten for at melde sig til et af de mange arrangementer, eller for at give sin mening til kende, og på den måde være med til at påvirke livet i Hareskovby.

AKTIVITETSUDVALGET

LOKALUDVALGET

ANNEXGÅRDEN

På gensyn Preben Bitsch Formand for HMB – Hareskovby Medborgerforening

DETTE ER DE TRE DELE, SOM ER HARESKOVBY MEDBORGERFORENING Læs mere på side 14-15

DET ER NEMT AT KOMME I KONTAKT MED OS: HMB’s hjemmeside finder du på hareskovbymedborgerforening.dk På hjemmesiden finder du information om HMB fx hvem, der er med i de forskellige udvalg, referater og nyttige links, inklusive en elektronisk version af dette blad. Siden står overfor en renovering, så den bedre fortæller historien om HMB og giver et bedre indblik i, hvad der sker lige nu. HMB på Facebook Hvis du er på Facebook, vil vi opfordre dig til at finde Hareskovby Medborgerforening og trykke ’Synes godt om’ vores Facebook-side. FB supplerer hjemmesiden og bruges til løbende information bl.a. om aktiviteterne. Både på hjemmesiden og på Facebook er nogle af aktiviteterne også beskrevet i flere detaljer. Nyhedsbrev HMB udsender et månedligt nyhedsbrev til alle medlemmer og interesserede med information om aktiviteter, nyheder og information om foreningens arbejde. Derfor er det også vigtigt, at du husker at angive din e-mailadresse, når du melder dig ind. Og skulle du ønske alene at modtage nyhedsbrevet, så kan du melde dig til på hjemmesiden.

2


ANNEXET Nyt mødested midt i Hareskovby Læs mere på side 5

6

side

side

Indhold

BLIV MEDLEM AF HMB – DIN MEDBORGERFORENING

Annexgården..................................... 4 Januar...................................................... 6

Det er nemt at blive medlem:

Februar................................................... 7

• Overfør 200 kr. på MobilePay til 25296

Marts........................................................ 8

• Overfør via netbank til kontonummer 1551-6643787 Husk at notere ­adresse og email. Medlemsskabet gælder hele husstanden i 2022.

H 7

7

side

April......................................................10 MobilePay

25296

Kunstens Dag....................................1 1

Maj.............................................................12 Juni............................................................13 Dette er HMB....................................14 Aktivitetsoversigt........................ 16

Udgiver: Hareskovby Medborgerforening v. Preben Bitsch Koncept og ide: Kirsten Fritsche, Lena Selander Bitsch Layout: Kirsten Fritsche Fotos: Niels Plum, Ole Laursen, Preben Bitsch, Lasse Winther, Bent Pedersen, Edgar Chmylko, Elevate, Giulia Bertelli, Tanaphong Toochinda, Markus Spiske Kevin Oetiker, Maksym Kaharlytskyi. Tryk: Prinfo Trekroner

3


ANNEXGÅRDEN – lej til fest eller lån til foreninger

Annexgården er Hareskovbys medborgerhus, og som medlem af HMB er det også dit hus. Annexgården har været medborgerhus siden 1986 og rummer mange dejlige minder for mange borgere i Hareskovby.

Kommunen ejer – HMB står for den daglige drift

Annexgården er ejet af Furesø Kommune, og drives af en styre- og arbejdsgruppe under HMB, som står for udlejning, indvendigt vedligehold og administration. Hele idéen er, at vi i Hareskovby har et fælles mødested til aktiviteter, foredrag, møder, fester m.m. Det er også muligt for Hareskovbys øvrige foreninger at låne Annexgården mandag til torsdag. Og som noget nyt kan du også møde Furesø Musikskole på Annexgården mandag til torsdag.

Leje af Annexgården • • • • • •

Annexgården er til rådighed for udlejning i weekenden fra fredag kl. 10 til søndag kl. 11 Annexgården er godkendt til 64 personer i de to primære lokaler Køkkenet er veludstyret og der er installeret tidssvarende AV-anlæg Tjek kalenderen på hjemmesiden, hvor man altid kan se, hvornår lokalet er ledigt. Booking foregår ved at sende mail til: leje@annexgaardenhareskovby.dk Se mere på annexgaardenhareskovby.dk

Kort om Annexgårdens historie

Annexgården var oprindelig landbrugsejendom på Værløse Overdrev, som området hed dengang. I 1899 købte journalist Michael P. Skandrup (1866-1955) gården og brugte den til sommerbolig. Det var Skandrup, der først købte jord i Hareskovby området og byggede de første huse – men gik senere fallit. I 1930’erne var Annexgården rekreationshjem, og senere blev gården hjemmeværnsbygning. Men fra 1986 har gården været medborgerhus.

4


GRATIS lån for medlemmer

ANNEXET

– nyt mødested i Hareskovby Barselsgrupper? Kreative fællesskaber? Læsegrupper eller andre interessegrupper?

Prøveperioden med udlån af Annexet fungerer efter følgende enkle regelsæt:

Hareskovby Medborgerforening tilbyder som en ­forsøgsordning medlemmer i HMB gratis at låne Annexet.

• Annexet kan lånes af borgere i Hareskovby, som er medlem af HMB, til mødeaktivitet, foredrag, undervisning etc., baseret på en konkret aftale med HMB.

I sommeren 2021 overtog Hareskovby Medborger­ forening eneansvaret for Annexet, som er side­ bygningen (mod skolen) til Annexgården.

• Lån af lokalet er omkostningsfrit, så længe formålet er af ikke-kommerciel karakter. • Hvis formålet med brug af lokalet har kommerciel karakter, opkræves en leje på kr. 150,- pr. time.

Annexet har et lille tekøkken og køleskab; der er lyst, varmt og dejligt, og desuden adgang til separat toilet (over gården). Der er også mulighed for at låne ­ projektor og lærred.

• Ønskes lokalet anvendt til en tilbagevendende eller fast aktivitet, udarbejdes en særlig aftale mellem bruger og HMB, så vi er enige om forudsætningerne.

HMB ser meget gerne, at Annexet bliver anvendt mest muligt, og vi starter derfor nu en prøveperiode der løber frem til sommeren 2022.

5


JANUAR

ONSDAG 26. JANUAR KL. 19 - 21

ØLSMAGNING v/Skovlyst Production

Bryggeriet udspringer oprindelig fra det lille bryghus i Hareskoven, men er i dag selvstændig flaskeproducent og rykket ud af skoven og tættere på forbrugerne. Efter smagningen vil der være mulighed

for at købe udvalgte specialøl til at tage med hjem. I forlængelse af ølsmagningen serveres en lille anretning med mulighed for at købe øl til.

Sted: Annexet, Skandrups Alle 7 Tilmelding: senest 21/1, afbud senest 24/1 Kontakt: hmbvin@bratbo.dk Pris: 150 kr. inkl. en let anretning

SØNDAG 30. JANUAR KL. 14 - 16

HEMMELIGHEDEN BAG SPIES-ÅNDEN v/Eva Vedel

Hvordan kan man skabe så stærk en korpsånd på tværs af forskellige kulturer, nationaliteter og landegrænser? Hvorfor var den lilla uniform så attraktiv og var Simon Spies i bund og grund en folkeforfører?

”Hemmeligheden bag Spies-ånden” er titlen på en hyldestbog til Simon Spies og Spies-ånden. 100 skæve historier og sjove anek­doter bliver via interviews samlet, sorteret og serveret fra medarbejdere i alle luftlag og verdenshjørner.

Sted: Annexgården, Skandrups Alle 7 Tilmelding: ingen tilmelding Kontakt: Karin Mathiesen, lama72@outlook.dk Pris: gratis, drikkevarer kan købes

Kom med på tur tilbage til de glade char­­ter­dage. Få en forsmag på bogen, når forfatteren Eva Vedel, der er bosat i ­Hareskovby, serverer udvalgte historier og anekdoter fra sin tid i den lilla uniform.

Hareskov Skoles

Annexet

Vidste du at du og din familie, som medlem af HMB, gratis kan benytte jer af Hareskov Skoles svømmesal på følgende tidspunkter:

På strikkecaféen i Annexet ud­veksler vi strikkeideer og erfaringer. Desuden strikker vi børnetøj til projekt “SPERANTA”. Det er et behandlingshjem for fysisk og psykisk handicappede børn i Rumænien, som netop i denne coronatid har det ekstra svært. Håndarbejds- og designlærer Ida Øhrstrøm vejleder med teknik og idéer.

SVØMMESAL

Strikkecafé den første mandag hver måned

STRIKKECAFÉ

tirsdag kl. 21 - 22 fredag kl. 14.30 - 16 lørdag kl. 13 - 15 Læs mere på www.hareskovbymedborgerforening. dk/hmb-motionssvomning

6


FEBRUAR

TIRSDAG 1. FEBRUAR KL. 18.45 - 21

FRA JAZZENS HISTORIE – Ben Webster v/Thomas Heilmann Denne aften skal vi se klip fra utallige film og TV-udsendelser fra Ben Websters lange karriere i USA og i Danmark. Alt sammen præsenteret af Thomas ­Heilmann, som er lektor og forfatter til en bog om Billie Holiday. Han har lavet radioudsendelser om

Billie Holiday, Count Basie og Duke Ellington, og gennem de seneste 16 år holdt foredrag om Basie, Ellington, pianisterne, saxofonisterne, sanger­ inderne, sangerne, dansk jazz, nordisk jazz og meget andet.

Sted: Hareskov Bibliotek, ”Dybet” Tilmelding: senest 31/1 Kontakt: Karin Mathiesen, lama72@outlook.dk Pris: gratis for medlemmer af HMB, øvrige 100 kr

MANDAG 7. FEBRUAR KL. 15 - 17

STRIKKECAFÉ

– hyggeligt samvær i Annexet

Sted: Annexet, Skandrups Alle 7 Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig Kontakt: Ida Øhrstrøm, idaoehrstroem@gmail.com Pris: gratis

ONSDAG 23. FEBRUAR KL. 19 - 21

VINSMAGNING v/Poul Jacobsen

Velkommen til en vinaften med temaet: ”Sjove, forskellige vine alle steder fra” – præsenteret af Poul Jacobsen. Poul er et omvandrende opslagsværk, når det gælder vin. Mange kender Poul fra Meny i Værløse, hvor Poul er at finde i vinafdelingen fredage og lørdage. Denne gang kommer vi vidt omkring både i viden, smag og geografi

Sted: Annexgården, Skandrups Alle 7 Tilmelding: senest 18/2, afbud senest 21/2 Kontakt: hmbvin@bratbo.dk Pris: 200 kr. inklusiv en let forplejning. Indbetaling til konto: reg.nr. 2112 konto nr. 6276388132 eller kontant eller MobilePay ved fremmøde.

SØNDAG 27. FEBRUAR KL. 14 - 16

FASTELAVN PÅ ANNEXGÅRDEN – skøn tradition for familien

Igen i år slår vi katten af tønden på Annexgården. Og når tønderne er slået ned, kårer vi en kattekonge/dronning. Som sædvanlig kan man købe kaffe, te og kakao samt fastelavnsboller.

Alle udklædte børn får en slikpose. Vi vil rigtig gerne have nogle forældre, der vil hjælpe med til at afvikle arran­ ge­mentet.

Sted: Anexgården, Skandrups Alle 7 Tilmelding: senest 20/2 – noter antallet af børn og deres alder Kontakt: Karin Mathiesen, lama72@outlook.dk Pris: gratis – alle er velkomne

7


MARTS

LØRDAG 5. MARTS KL. 13 - 16

MIXED MEDIA WORKSHOP FOR BØRN I Hareskovby er der mange børn, unge og voksne, som dyrker talent og kreativitet gennem at tegne og male. HMB tilbyder nu en workshop for børn med mulighed for læring, undervisning og fordybelse i maling og tegning. Og ikke mindst et sted at samles omkring fælles interesser i hyggeligt fællesskab.

Karen Serena er billedkunstner og har stor erfaring med undervisning af børn og unge. Workshoppen er for børn på 8-15 år. Max 12 deltagere. HMB har modtaget støtte fra Furesø Kommunes Kulturudvalg til denne workshop, så vi kan holde udgiften nede.

Sted: Annexet, Skandrups Alle 7 Tilmelding: senest 20/2 Kontakt: Karin Mathiesen, lama72@outlook.dk Pris: 200 kr. pr. deltager

SØNDAG 6. MARTS KL. 10.30 - 11.30

BYTTE-FRØ-DAG – velkommen til årets frø pop-up!

Alle er velkomne til at kigge forbi til frøbyttedag på Annexgården. Foreningen Frøsamlerne står for arrangementet, og vi lover at tage masser af spændende frø med i alle størrelser og farver. Konceptet er, at man tager sit overskud af gode, spiredygtige frø af egen avl eller over-

skudsfrø fra købte frø med, og så deler vi på kryds og tværs. Fortvivl ikke, der er også lidt frø til dem, der ikke har noget at bytte med. Husk at tage nogle små poser eller kaffefiltre med til at gemme frø i. Husk at mærke frøposer tydeligt, så vi ved hvilke frø, der ligger på bordene.

Sted: Annexgården, Skandrups Alle 7 Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig Kontakt: Kristine Uldahl, kristine_uldahl@hotmail.com Pris: gratis

SØNDAG 6. MARTS KL. 14 - 16

FOREDRAG MED BENT PETERSEN

– En supernørds vej gennem bioinformatik til forsker og professor i Malaysia Kom og lyt til et superinspirerende foredrag hvor Bent Petersen, forsker i ­bioinformatik på Globe Institute ved Københavns Univer­ sitet, vil fortælle om sit arbejde med DNA, bioinformatik, supercomputere og de spændende projekter han arbejder med.

Foredraget vil være på et niveau hvor alle kan følge med og de forskellige emner vil blive grundigt introduceret. Foredraget vil være krydret med masser af billeder og sjove ­historier fra Bents arbejde rundt i ­hele verden.

Sted: Annexgården, Skandrups Alle 7 Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig Kontakt: Karin Mathiesen, lama72@outlook.dk Pris: gratis. Kaffe, te, saft og kage kan købes

MANDAG 7. MARTS KL. 15-17

STRIKKECAFÉ

– hyggeligt samvær i Annexet

Sted: Annexet, Skandrups Alle 7 Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig Kontakt: Ida Øhrstrøm, idaoehrstroem@gmail.com Pris: gratis

8


TIRSDAG 8. MARTS KL. 19 - 21

BORGMESTEREN KOMMER TIL BYEN OG HMB’S GENERALFORSAMLING Mød vores borgmester og hør om højdepunkter fra det sidste år og hvordan det nye byråd er kommet i gang. Der er selvfølgelig rig mulighed for at stille spørgsmål. Ca. kl. 20 starter HMB’s ordinære generalforsamling ifølge vedtægterne. Sted: Annexgården, Skandrups Alle 7 Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig Kontakt: Anders Riiber Høj, gn4q@kk.dk, 21576884 Pris: gratis

ONSDAG 23. MARTS KL. 19 - 21.30

KEND FUGLENE I VORES OMRÅDE – foredrag med Jan Smidt

Jan Smidt er medlem af Ornitologisk Fore­ ning og har ledet mange fugleture – også for HMB. Han vil i sit foredrag fokusere på nogle af vores standfugle såsom rødhals, gærdesmutte og solsort samt nogle af de tidligst ankomne trækfugle som trane,

­ ransanger og hvid vipstjert. Kom og lær g deres stemmer og lær, hvor du har størst sand­synlighed for at finde fuglene. Foredraget vil også være et oplæg til fugleturen søndag d. 3. april.

Sted: Annexgården, Skandrups Alle 7 Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig Kontakt: Inger Helt Poulsen, i.helt.poulsen@gmail.com Pris: gratis

SØNDAG 26. MARTS KL. 10 - 12.30

NATUREN SOM PUSTERUM – kom og mærk naturen

Kom og mærk naturens sundhedsfremmende effekt i vores egen dejlige natur, Hareskoven! Karen Heinesen, som både er psykomotorisk terapeut og naturterapeut, inviterer dig med i skoven for at opleve naturens evne til at give os ro, i en måske lidt

hektisk hverdag. Karen arbejder til hverdag i skoven med mennesker ramt af forskellige livskriser. Vi mødes til bål og går derefter en tur i skoven hvor vi undervejs afprøver enkle øvelser alle kan udføre og have glæde af.

Sted: Hareskoven, mødested oplyses senere, se HMB´s FB-side eller hjemmeside Tilmelding: senest 25/3, max 10 personer, min. 18 år Kontakt: Karen Heinesen, karens_privat@hotmail.com Pris: gratis

9


APRIL

SØNDAG 3. APRIL KL. 13 - 15

FUGLETUR

– kend fuglene i vores område Sammen med Jan Smidt prøver vi på turen at se og høre de fugle, som vi hørte om den 23. marts. Desuden tager vi en snak om fugle og vejr. Skulle der dukke bevingede forårsgæster op, som vi ikke har talt om, så tager vi dem med. Sted: Oplyses senere, se HMB´s FB-side eller hjemmeside Tilmelding: senest onsdag 30/3 Kontakt: Inger Helt Poulsen, i.helt.poulsen@gmail.com Pris: gratis, deltagerantal 20.

MANDAG 4. APRIL KL. 15 - 17

STRIKKECAFÉ

– hyggeligt samvær i Annexet

Sted: Annexet, Skandrups Alle 7 Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig Kontakt: Ida Øhrstrøm, idaoehrstroem@gmail.com Pris: gratis

TIRSDAG 19. APRIL KL. 15.30 - 18

LÆR AT LAP’ DIN CYKEL – med MTB Tours

MTB Tours holder åbent værksted hvor byens børn og unge kan komme og lære at gøre cyklen forårsklar. Max. 16 personer.

Sted: MTB Tours, Gammel Hareskovvej 321 Tilmelding: senest 30/3 Kontakt: Johanne, johanne_bratbo@hotmail.com Pris: gratis

ONSDAG 20. APRIL KL. 9.30 - CA. 12.30

VANDRETUR

– i Store Hareskov og Aldershvile Skov Har du fri i dagtimerne, så kom med på formiddagsvandring i Store Hareskov og skovene ved Bagsværd Sø. Turen er på ca. 10 km og vi kommer rundt og ser nogle af de interessante ting i skoven, som ligger lidt væk fra de store stier bl.a. karpedamme, rillesten og stendysser. I en pause undervejs kan medbragt ­drikkelse mv. indtages. Tag solidt fodtøj på, da der visse steder kan være lidt fugtigt i skoven.

Sted: Rema 1000 på Gl. Hareskovvej Tilmelding: Mogens tlf 4221 0893 Kontakt: Mogens Persson, umvpersson@gmail.com Pris: gratis

SØNDAG 30. APRIL KL. 13 - 14.30

FØLG DE HISTORISKE STEN – på Værløse gamle flyveplads

For børn og voksne! Jonstrup – fra bo­plads til by. En historie hugget i sten. Hele historien, fra 15.000 år tilbage i tiden til nu, ligger hugget i sten, strøet ud mellem hangar 3 og 4 langs Perimetervej i ­Jonstrup. Kom og hør billedhugger Olav Johannisson fra Hareskovby fortælle den spændende historie om de 12 sten og projektet bag. Turen tager ca. 1 time. Max. 25 personer.

10

Sted: Gammel Værløse Flyveplads se kort på www.historiesten.dk Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig Kontakt: Inger Helt Poulsen, i.helt.poulsen@gmail.com Pris: gratis


Kunstens Dag

SØNDAG 24. APRIL KL. 11 - 16

DAGEN HVOR BYEN SUMMER AF KREATIVITET – kom og vær med til den lokale kunstdag i byen Kunstens Dag gennemføres i år for 13. gang. Dagen starter kl. 11, hvor borgmesteren traditionen tro byder velkommen og åbner udstillingerne i Hareskovbys ”kulturtrekant” Hareskov Bibliotek, Hareskov Skole og ­Medborgerhuset Annexgården. Alle lokaler summer af kreativitet og aktiviteter for både børn og voksne. Du kan møde op mod 30 lokale kunstnere – både gamle og nye – der udstiller deres kunst og er klar til en snak. Børnene fra Hareskov Skole udstiller i skolens store gymnastiksal, og det plejer at være både fantasifuldt og tankevækkende.

Lotteri hvor præmierne er værker fra de udstillende ­kunstnere er naturligvis også tilbage. Den hyggelige Café Kunstpause serverer forskellige steder på området, og overskuddet fra caféen går til den skoleklasse, der står for ­arrangementet. Musikskolens elever under­ holder i løbet af dagen. Vil du udstille på Kunstens Dag, så skriv til info@kunstensdag.dk eller kontakt Inger Helt Poulsen på 40 87 93 51 eller i.helt.poulsen@gmail.com

Sted: Annexgården, Skandrups Allé 7, Hareskov Bibliotek og Hareskov Skole, Poppel Allé 12. Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig Kontakt: info@kunstensdag.dk Pris: gratis

11 11

Vil du udstille på Kunstens Dag? Skriv til os


MAJ

SØNDAG 1. MAJ KL. 13 - 15

LET FORÅRSVANDRETUR

– til den tidligere Værløse Flyvestation v/Anna Bodil Hald og Jørn Gry (godt 3 km) Vi vil se på blomsterne, Storkøbenhavns største lynghede og høre om naturgenopretning af området, som biolog Anna Bodil Hald er meget engageret i. Anna Bodil Hald arbejder nu især som natur­konsulent. Hun er forkvinde for Dansk Botanisk Forenings Østkreds og Værløse

Naturgruppe, og deltager i mange andre naturrelaterede grupper. Hun har været en sand ”vagthund for naturen”, ikke mindst i Furesø Kommune og har bl.a. andet for dette modtaget en miljøpris.

Sted: Kør ad Ballerupvej, drej op ad Jonstrupvangvej (ca. 1 km.) og drej til venstre ad Tyskervej (ca. 300 m) til P-plads ved Jonstrupvang Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig Kontakt: Inger Helt Poulsen tlf. 40879351, i.helt.poulsen@gmail.com Pris: gratis

MANDAG 2. MAJ KL. 15 - 17

STRIKKECAFÉ

– hyggeligt samvær i Annexet Sted: Annexet, Skandrups Alle 7 Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig Kontakt: Ida Øhrstrøm, idaoehrstroem@gmail.com Pris: gratis

ONSDAG 18. MAJ KL. 19 - 21

VINSMAGNING – VIN TIL GRILL – vin til grill v/Poul Jacobsen

I aften smager vi på vine som passer godt til sommerens grillaftener, især hvidvin og rosé. 200 kr. inkl. let forplejning. Poul påtænker at komme med nyrøget laks. Sted: Annexgården, Skandrups Alle 7 Tilmelding: senest 13/5. Afbud senest 16/5 Kontakt: hmbvin@bratbo.dk Pris: 200 kr. Konto nr. 2112 6276388132, eller kontant eller MobilePay ved fremmøde

Den 21. juni kan du komme og se de vilde orkideer blomstre i John Erbahns have i Hareskovby.

12


JUNI

TIRSDAG 21. JUNI KL. 15 - 18

VILDE ORKIDÉER

– åben (og fri) have i Hareskovby v/ John Ehrbahn Som formand for interessegruppen for vedligeholdelse af vores søer i Hareskovby samt Vild have-ambassadør, bidrager John til at sætte skub i den vilde havebevægelse til glæde for biodiversiteten. John hjælper gerne, hvis du vil gøre din have lidt mere vild. Vi skal slippe haverne “fri” fordi halvdelen af vores arter af dagsommerfugle er i fare for at forsvinde, og naturen har akut brug for plads.

Vi kan ikke ændre sammensætningen af vores landskab i morgen, men vi kan helt selv ændre vores haver. Når du slipper en del af din have fri, skaber du nye vigtige levesteder for sommer­ fugle, vilde bier og biller. En enkelt have gør ikke den store forskel, men sammen kan vi skabe et vigtigt helle for naturen og bruge haverne til at styrke biodiversiteten.

Sted: Åvej 58 Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig Pris: gratis

TORSDAG 23. JUNI KL. 19 & 21.30

SANKT HANS

– HIF, Spejderne og HMB indbyder til Sankt Hans i Hareskovby Vi starter med børnebål kl. 19 med efter­følgende snobrød. Kl. 21.30 tændes Sankt. Hans bålet. Der bliver båltale, musik og midsommerhygge i fodboldcaféen. Arrangeres i samarbejde med Hareskov IF og Spejderne. Sted: Ved HIF’s klubhus på Birkevang Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig Kontakt: Anders Riiber Høj, gn4q@kk.dk, 21576884 Pris: gratis

Historisk gruppe i

HARESKOVBY Vi arbejder med at indsamle ­gamle ­fotos fra Hareskovby og tage nye ­billeder af huse m.v. som offentliggøres på hjemme­siden hareskovhistorie.dk. Her kan man i øje­blikket se mere end 3000 forskellige billeder fra Hareskovby, bl.a. billeder af stort set alle husene i byen samt også en del fotos af gamle sommerhuse. Her kan du se hvad som har ligget p å de forskellige grunde gennem årene, og følge med i hvordan byen har udviklet sig. Med mellemrum ­arrangerer vi også guidede byvandringer samt foredrag, hvor du kan lære mere om byens ­historie og høre anekdoter fra byens mere end 100-årige historie. Hvis du har lyst til at være med i ­arbejdet, kan du kontakte Mogens Persson, tlf. 42210893 eller på mail umvpersson@gmail.com.

13


DETTE ER HARESKOVBY MEDBORGERFORENING De fleste i Hareskovby kender nok HMB for de forskellige aktiviteter, med Kunstens Dag som det største, årlige arrangement. Men HMB er meget mere. Vi står på tre ben: • Lokaludvalget arbejder med lokalplaner, trafik, høringssvar til kommunen m.m. og indbefatter Søgruppen. • Aktivitetsudvalget står bag alle de mange aktiviteterne i dette blad. • Annexgården er hele byens medborgerhus. Huset ejes af Furesø Kommune, men HMB står for driften.

Sådan arbejder HMB

Bestyrelsen samt de forskellige grupper og udvalg arbejder året rundt. Det mest synlige er aktivitetsudvalget, men lokaludvalget (inkl. søgruppen) og styregruppen bag Annexgården arbejder løbende med en række opgaver og projekter. HMB’s bestyrelse mødes typisk en gang om måneden og gennemgår de overordnede spørgsmål og emner. Møderne indeholder altid en opdatering fra de forskellige udvalg og arbejdsgrupper. Du finder alle medlemmer i bestyrelse og udvalg på hareskovbymedborgerforening.dk.

Aktivitets­udvalget

Lokal­udvalget

Aktivitetsudvalget spiller en vigtig rolle i foreningen og i byen. Udvalget skaber aktiviteter for og med byens borgere, som bidrager til en levende by og til fælles­ skabet. De store arrangementer som Kunstens Dag og Skt. Hans (i samarbejde med Hareskov IF og spejderne) er altid populære, men kalenderen er også fyldt med andre aktiviteter indenfor kunst, kultur og gode historier.

Lokaludvalget tager sig af de lokale forhold, høringssvar til Furesø Kommune, samt generelle opgaver og projekter i byen. Fx er busdrift et tilbagevendende emne for lokaludvalget, ligesom omlægningen af krydset Åvej/ Tibberup Allé har haft stor fokus. Udvalget er kommunens lokale samarbejdspartner og har ­arbejdet sammen med dem om den seneste lokalplan – inkl. den igangværende revidering.

Formand for udvalget er Inger Helt Poulsen, der sammen med de øvrige medlemmer holder i de mange tråde og aktiviteter over året. Har du gode ideer til aktiviteter, foredrag, musik eller andet, så hører vi meget gerne fra dig. Tag fat i Inger på i.helt.poulsen@gmail. com eller telefon 4087 9351.

HMB er fast høringspart for kom­munen. Det betyder, at alle hør­ inger, der vedrører forhold i Hareskovby, også kommer forbi HMB og lokaludvalget. Lokal­ud­valget samler og afstemmer synspunkter i de forskellige sager, og giver sin mening til kende i et høringssvar til kommunen. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er HMB som bestemmer udfaldet af høringerne – det er kommunen.

Annexgården

HMB står for administration og udlejning af Annexgården, som er vores fælles medborgerhus I Hareskovby. På s. 4-5 kan du læse mere om Annexgården, udlejning og også om muligheden for at låne Annexet, et mindre lokale i en af sidebygningerne. En styregruppe med Johanne Bratbo i spidsen står for arbejdet med Annexgården, herunder aftalen og samarbejdet med kommunen.

14

Lokaludvalget bistår også grupper af borgere, der arbejder for enkeltsager, fx de tilbagevendende planer om Ring 4’s udvidelse og senest om den uhensigts­ mæssige vejbelægning på dele af Skovbovænget. Opbakningen består bl.a. af erfaringer, kontakter og rådgivning i processerne. Formand for udvalget er Anders Riiber Høj der, udover at have været aktiv i HMB’s bestyrelse længere, end de fleste kan huske, også har et omfattende netværk i både det politiske og forenings­ mæssige liv i kommunen og området i øvrigt. Har du emner, som du synes, HMB bør tage op eller beskæftige sig med, så er du velkommen til at kontakte Anders Riiber Høj på gn4q@kk.dk.


Dette arbejder vi med i HMB lige nu Hen over efteråret har vi arbejdet ihærdigt med at få ind­ ført et medlemssystem, som skal gøre det nemmere at administrere medlemskaberne. Som det har været hidtil, skal hver husstand selv huske at betale kontingentet i ­januar. Glemmer man det, meldes man automatisk ud. Det er selvsagt både upraktisk og besværligt. Med et nyt medlemssystem, får vi fremover en lettere og automatisk proces for betaling af kontingent. Derudover har vi også stor fokus på foreningens kommunikation og synlighed. Det skal være nemt at finde ud af, hvad der sker i din lokale forening, hvad HMB står for og måske allervigtigst: hvorfor du skal være medlem. Det er også derfor, vi har givet bladet her et nyt look, så du forhåbentlig får endnu mere lyst til at kigge i det og se, hvad HMB tilbyder. Hjemmesiden står overfor en til­svarende ’overhaling’, så den i højere grad kan blive stedet, hvor du kan finde al relevant information om HMB – både aktuel og historisk. Og sidst men ikke mindst styrker vi indsatsen på sociale medier, i første omgang Facebook, som er et glimrende medie til aktuel og hurtig information.

Vil du være med til at arbejde for trivsel og sammenhold i din by? Trivsel og sammenhold er en fælles opgave, som alle i byen bidrager til. I HMB kan vi altid bruge flere hoveder og hænder til at bidrage til arbejdet for fællesskabet i byen. Tag fat i os, hvis du har lyst til at bidrage til livet i Hareskovby. Det behøver ikke at være en fast plads i bestyrelsen – det kan fx være hjælp til et eller flere arrangementer i løbet af året. Eller det kan være hjælp med kompetencer: opbygning af hjemmeside, kommunikation, regnskab eller noget helt fjerde. Så kom og vær med – vi har det både sjovt og hyggeligt, og det giver stor mening, at være med til at udvikle Hareskovby som sted at leve og bo i. Du er meget velkommen til at tage fat i HMB’s formand, Preben Bitsch, og høre mere om foreningens arbejde. Ham kan du fange på 40 30 50 83 eller formand@hareskovbymedborgerforening.dk.

15


AKTIVITETSKALNDER FORÅR 2022

JANUAR se side 6 ONSDAG 26. JANUAR KL. 19 - 21 SØNDAG 30. JANUAR KL. 14 - 16

FEBRUAR se side 7 TIRSDAG 1. FEBRUAR KL. 18.45 - 21 MANDAG 7. FEBRUAR KL. 15 - 17 ONSDAG 23. FEBRUAR KL. 19 - 21 SØNDAG 27. FEBRUAR KL. 14 - 16

MARTS se side 8 og 9 LØRDAG 5. MARTS KL. 13 - 16 SØNDAG 6. MARTS KL. 10.30 - 11.30 SØNDAG 6. MARTS KL. 14 - 16 MANDAG 7. MARTS KL. 15 - 17 TIRSDAG 8. MARTS KL. 19 - 21

ONSDAG 23. MARTS KL. 19 - 21.30 SØNDAG 26. MARTS KL. 10 - 12.30

APRIL se side 10 og 11 S ØNDAG 3. APRIL KL. 13 - 15 MANDAG 4. APRIL KL. 15 - 17 TIRSDAG 19. APRIL KL. 15.30 - 18 SØNDAG 24. APRIL KL. 11 - 16 ONSDAG 20. APRIL KL. 9.30 - CA. 12.30 SØNDAG 30. APRIL KL. 13 - 14.30

MAJ se side 12 SØNDAG 1. MAJ KL. 13 - 15 MANDAG 2. MAJ KL. 15 - 17 ONSDAG 18. MAJ KL. 19 - 21

JUNI se side 13 TIRSDAG 21. JUNI KL. 15 - 18 TORSDAG 23. JUNI KL. 19 & 21.30

ØLSMAGNING HEMMELIGHEDEN BAG SPIES-ÅNDEN FRA JAZZENS HISTORIE STRIKKECAFÉ VINSMAGNING FASTELAVN MIXED MEDIA WORKSHOP FOR BØRN BYTTE-FRØ-DAG FOREDRAG MED BENT PETERSEN STRIKKECAFÉ BORGMESTEREN KOMMER TIL BYEN OG HMB’S GENERALFORSAMLING KEND FUGLENE I VORES OMRÅDE NATUREN SOM PUSTERUM FUGLETUR STRIKKECAFÉ LÆR AT LAP’ DIN CYKEL KUNSTENS DAG VANDRETUR FØLG DE HISTORISKE STEN LET FORÅRSVANDRETUR STRIKKECAFÉ VINSMAGNING – VIN TIL GRILL VILDE ORKIDÉER SANKT HANS

Hareskovby Medborgerforening