Page 1

2018 2019

Theater programma

Kaartverkoop: www.hanzehof.nl of 0575 - 51 20 13


Dubbel genieten!! Boek uw hotelovernachting na een theaterbezoek!

“More than Welcome” ‘s Gravenhof 6, 7201 DN Zutphen | T. (0575) 59 68 68 | www.hotelsgravenhof.nl


Inhoud Voorwoord .............................................................................. 4 Jaarverslag .............................................................................. 6 Theaterprogramma augustus ........................................................................... 12 september ........................................................................ 13 oktober .............................................................................. 17 november........................................................................... 28

Start kaartverkoop seizoen 2018\2019

december........................................................................... 43 januari ............................................................................... 52 februari .............................................................................. 60 maart . ................................................................................ 70 april .................................................................................... 80

De kaartverkoop start op 24 mei om 11.00 uur. Vanaf dat moment kunt u online, aan de theaterkassa en telefonisch uw kaarten bestellen. Bestelt u vóór 14 juli kaarten voor vijf verschillende voorstellingen, dan heeft u mogelijk recht op Toegiftpunten. Lees meer hierover op pagina 102.

mei ...................................................................................... 87 juni/juli .............................................................................. 93 Buurtheaters........................................................................... 95 Vrienden ................................................................................. 96 Sponsoren .............................................................................. 97 Uw complete avond uit .................................................... 99 Jeugd & familie en jongeren ......................................... 100 Scholen doen mee ............................................................ 101 Algemene informatie ....................................................... 102 Inleidingen ........................................................................... 105 Overzicht op genre ........................................................... 106 Overzicht op datum ......................................................... 110 Series ..................................................................................... 112 Bestelformulier . ................................................................. 113 Zaalverhuur ......................................................................... 116 Colofon .................................................................................. 122

Contactinformatie (0575) 512 013 Coehoornsingel 1 7201 AA Zutphen www.hanzehof.nl info@hanzehof.nl Openingstijden kassa di t/m vr 11.00 - 14.30 uur en een uur voorafgaand aan de voorstellingen Volg ons ook op Facebook en Twitter!

facebook.com/hanzehof

twitter.com/hanzehof

24 uur per dag eenvoudig kaarten bestellen via www.hanzehof.nl


4

voorwoord

Thuis in Theater Hanzehof U heeft onze belangrijkste uitgave van het jaar in handen: onze seizoensbrochure. De afgelopen maanden hebben we met veel aandacht en zorg gewerkt aan een nieuw en inspirerend theaterprogramma. Een programma waarin u duidelijk het Zutphense DNA terugvindt: creatief, artistiek en ‘down to earth’. We weten zeker dat we u hiermee veel plezier zullen doen.

Terugblik Maar voor we vooruitblikken kijken we nog heel even terug naar het afgelopen bewogen theaterjaar. Met een aantrekkende economie en hernieuwd vertrouwen in de cultuurwereld lijken we definitief weer de weg naar boven te zijn ingeslagen. De bezoekersaantallen zijn stijgend en ook inhoudelijke reacties van ons publiek zijn positiever dan ooit. We zijn dan ook trots op alles wat wij als organisatie in onze stad hebben kunnen bereiken en wat we nog in de toekomst verwachten te gaan bereiken. Dit afgelopen jaar stond in het teken van verbindingen aangaan en dat is gelukt. Zo zijn we stevig verbonden met professionele Zutphense podiumkunstenaars als Johannette Zomer, Jeroen den Herder en jonge Zutphense theaterprofessionals. Maar ook andere groepen in de samenleving zijn steeds vaker bij ons te gast. Samen met Stichting Buddy to Buddy nodigen we regelmatig vluchtelingen uit voor onze activiteiten, wat zorgt voor bijzondere samenwerkingen. Maar ook andere groepen waren veelvuldig in de Hanzehof te vinden, zoals leerlingen van scholen, studenten van muziekscholen en klanten van de voedselbank voor wie we theaterbezoek mogelijk maakten. Maar ook gasten van ver buiten onze stadsgrenzen werden gastvrij onthaald. In september werden de halve finales en finale van het AVROTROS Junior Songfestival uitgezonden vanuit de Oosterberg Buitensociëteit naar honderdduizenden huiskamers door het hele land. Van nog verder weg kwamen de jongeren van Up with People. Over de hele wereld doen zij vrijwilligerswerk en vermaken ze het publiek met hun grote shows; de theaterfoyer hing vol met vlaggen van alle landen waar deelnemers vandaan kwamen.

Festivals Naast onze theaterprogrammering (met komend seizoen zo’n 120 professionele voorstellingen!) zijn we ook gastheer of (mede)organisator van veel culturele festivals. Onze Oosterberg Buitensociëteit is voor veel muziekfestivals een van de hoofdpodia. Dat is natuurlijk zo voor klassieke festivals als het Beethoven Festival en het Internationaal Cellofestival, maar ook de Popronde was afgelopen jaar bij ons te gast in het ’Paradiso van het Oosten’, zoals sommigen de zaal liefkozend noemen. En tijdens het mede door ons georganiseerde festival Gluren bij de Buren was de Buitensociëteit weer omgetoverd tot de grootste huiskamer van Zutphen.

Vooruitblik Na een kijkje in het verleden richten we onze blik vol trots op de toekomst. Want trots zijn we zeker op ons nieuwe programma! We hopen u te verrassen, te verwonderen en te prikkelen. De basis van het programma wordt gevormd door het toneelaanbod met klassiekers als Shakespeares ‘King Lear’ tegenover nieuw geëngageerd toneel met bijvoorbeeld ‘Onze Straat’ van Het Nationale Theater. Het cabaretprogramma bevat een afwisseling van grote namen (Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw, Karin Bloemen) en aanstormend talent. Zutphen heeft een groot en enthousiast danspubliek, dit zorgde afgelopen seizoen weer voor volle zalen. Natuurlijk komt Introdans weer terug en u ziet de nieuwe voorstelling van Conny Janssen Danst. Ik ontmoet u graag bij een van onze voorstellingen of speciale projecten en wens u een inspirerend theaterjaar toe! Mirjam van Tiel, directeur


5

Wat is er allemaal te doen in de Hanzehof? Op de volgende pagina’s staat een selectie van de activiteiten uit het vorige theaterseizoen en daarna een aantal artiesten uit het nieuwe theaterseizoen waar we bijzonder trots op zijn!

foto: Erna Kuik


6

jaaroverzicht

augustus

Internationaal Cellofestival

6 concerten 1.000

meer dan

in de Oosterberg Buitensociëteit

bezoekers

september

AVROTROS Junior Songfestival

650.000 1.500

kijkers thuis

personen live publiek

in de Oosterberg Buitensociëteit tijdens twee halve finales en de finale.

september

Montage Toneelgroep Oostpool

10

dagen technische montage en repetities

voor ‘iHo’ van Toneelgroep Oostpool met onder anderen Hans Dagelet.

november en maart

december

Muziekconcoursen

Tot de nok toe gevuld

40 orkesten

1.300 100

Meer dan

bezoekers

uit het hele land tijdens verschillende muziekconcoursen.

en ruim

artiesten

vulden gelijktijdig de zalen

voor Bert Visscher (Rabobank Theaterzaal) en de IJsselzangers (Oosterberg Buitensociëteit).

KRO n hole t s issc Bas ar Zjuu na

n urse nco stco buren Orke ij de en b Stef Bos Glur et Vm

- NCR

gers l z an r IJsse che Viss

Ber t

n urse nco stco

nd eke r we eate al Th es t ona rsfe Nati wjaa phen Nieu nte Zut ee Gem

Orke

tage Mon pool t Oos oep elgr ival fest Tone ong or S Juni val

ti ofes Cell


7

januari

Nieuwjaarsfeest Gemeente Zutphen 2018 werd feestelijk gestart door de Gemeente Zutphen met het thema ‘Een stad vol talenten’.

januari

Nationaal Theaterweekend

5

1 1.000

tijdens het Nationaal Theaterweekend.

voorstellingen escaperoom bezoekers

We doen nog veel meer Naast het bezoek aan onze eigen professionele programmering komen tienduizenden mensen naar een van de honderden extra evenementen in een van onze zalen. Hiernaast ziet u enkele highlights uit het vorige theaterseizoen.

maart

Gluren bij de Buren

6.500 bezoekers

voor huiskamerfestival Gluren bij de Buren; mede-georganiseerd door Theater Hanzehof. Met een afsluiting in ‘de grootste huis­ kamer van Zutphen’. maart

Opnames KRO-NCRV

met Stef Bos meer dan

Samenvatting:

209

extra activiteiten*

65.065

extra bezoekers*

200.000 kijkers

voor het interview met Stef Bos dat KRO-NCRV opnam in de Oosterberg Buitensociëteit ter ere van Internationale Vrouwendag.

april

Scholen naar Zjuust

1.500

Zutphense basisschoolleerlingen

bezochten een voorstelling van Zjuust Jeugdtheater.

*Deze cijfers geven slechts een indicatie. Definitieve cijfers over het seizoen 2017\2018 worden op een later moment bekendgemaakt.


8

Paul de Leeuw is entertainer in hart en nieren en nu is hij terug in het theater met een eigen programma! vr 10 mei Paul de Leeuw \ VETTE PECH!

Paul de Leeuw


9

Anne Wil Blankers

DĂŠ grande dame van het Nederlandse toneel speelt een iconische rol in een prijswinnend toneelstuk. za 3 nov Driving Miss Daisy (Alfred Uhry) \ Anne Wil Blankers en Edwin Jonker


10

Ze is er weer! Ouder en wijzer, maar nog minstens zo ontwapenend en hilarisch. do 29 nov Brigitte Kaandorp \ Eh‌

Brigitte Kaandorp


11

HET CONGRES DANST... 24 t/m 26 augustus 2018 op meerdere locaties in de Zutphense binnenstad 1815: Napoleon was verslagen en de puinhopen van de oorlog smeulden nog na. Op het congres in Wenen moesten nieuwe grenzen worden vastgesteld en zouden de contouren van een nieuw Europa gestalte krijgen. De elite hield zich echter bezig met eten, drinken en dansen... op muziek van Beethoven.

PROGRAMMA IN DE OOSTERBERG BUITENSOCIĂ‹TEIT vrijdag 24 augustus Het Congres Danst - Apollo Ensemble zaterdag 25 augustus Beethoven en Bewonderaars - Hexagon Ensemble zondag 26 augustus Zondagmatinee - Hannes Minnaar en het Dudok Quartet

Lees verder op de volgende pagina... of kijk op www.beethoven-festival.nl


12

augustus

24 vrijdag

25 zaterdag

26 zondag

Het Congres Danst

Beethoven en Bewonderaars

Zondagmatinee

Beethoven Festival 2018 Apollo Ensemble

Beethoven Festival 2018 Hexagon Ensemble

Beethoven Festival 2018 - Hannes Minnaar en het Dudok Quartet

Het Beethoven Festival wordt groots geopend met dit concert met een paar van de mooiste werken van de compo­nist. Zoals zijn eerste - en enige grootschalige balletwerk: ‘Die Geschöpfe des Prometheus’ en zijn op twee gedachtes hinkende 7e symfonie. Wie Beethoven echt wil leren kennen moet deze uitdagende 7e symfonie zeker eens beluisteren. Dansers van Stichting Stoud (Stimulering Oude Dans) zullen in historische kostuums de verschillende dansen gestalte geven. Aan het eind van het concert is ook het publiek welkom op de dansvloer.

In dit programma toont het Hexagon Ensemble de dominantie van Beethoven over de gehele 19e eeuw. Het zeskoppige Hexagon Ensemble wisselt tijdens het concert telkens van bezetting voor drie kwintetten van Beethoven, Reicha en Spohr: eenmaal zonder piano, een keer zonder fluitist en een zonder hoboïst. Dat zorgt voor telkens een nieuw en ander geluid. Uiteindelijk komt alles samen in Schuberts ‘Rosamunde’. “Beethoven extra all inclusive!”

Tijdens deze Zondagmatinee presenteert het Beethoven Festival (inter)­ nationale topmusici. Het Dudok Quartet zet - ditmaal uitgebreid met een altviool - samen met de jonge pianovirtuoos Hannes Minnaar de tanden in een paar van Beethovens meest intrigerende werken. Voor de indrukwekkende ‘Fuga nr. 133’ liet Beethoven zich inspireren door de lastige vereniging van menselijke vrijheid en wetmatigheid. Hannes Minnaar soleert in de ‘Eroïca variaties op opus 35’ en laat zich door het Dudok Quartet begeleiden bij het 4e pianoconcert.

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 35,25

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 27,75

14.30 uur oosterberg buitensociëteit € 27,75

incl. garderobe

incl. garderobe

incl. garderobe

www.beethovenfestivalzutphen.nl gastvoorstelling

www.beethovenfestivalzutphen.nl gastvoorstelling

www.beethovenfestivalzutphen.nl gastvoorstelling

Apollo Ensemble o.l.v. David Rabinovich \ dansers van Stichting Stoud


13

januari

september

14 vrijdag

Open Monumentendag

King Lear (William Shakespeare) \ try-out

mei

april

maart

februari

9 zondag

juli tekst: William Shakespeare \ bewerking: Jibbe Willems \ regie: Servé Hermans \ spel: Huub Stapel, Wilfried de Jong, Porgy Franssen, Dirk Roofthooft, Sylvia Poorta e.a.

19.30 uur rabobank theaterzaal € 29,75 \ CJP € 15,incl. consumptie + garderobe

www.openmonumentendagzutphen.nl

september november

13.00 - 15.30 uur oosterberg buitensociëteit gratis toegang

oktober

‘King Lear’ is een klassieker die je gezien moet hebben. Bol van gekonkel, verraad, verderf en doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal. Regisseur Servé Hermans heeft een sterrencast tot zijn beschikking met onder anderen Huub Stapel als King Lear, Wilfried de Jong als de nar, Porgy Franssen, Dirk Roofthooft en Sylvia Poorta. De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cordelia. Om beurten vraagt hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten.

augustus

Toneelgroep Maastricht met Huub Stapel

l uxe buffet inleiding 18.30 uur

www.toneelgroepmaastricht.nl toneel alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

december

Tijdens de Open Monumentendagen zijn door heel Zutphen de deuren geopend van bijzondere monumentale gebouwen. Wij heten het publiek op zondagmiddag welkom in onze historische concertzaal: de Oosterberg Buitensociëteit. En we openen niet alleen de deuren van onze mooie zaal, we nodigen ook iedereen uit om er op rolschaatsen doorheen te zwieren! De afgelopen jaren werd dit door jong en oud met veel plezier gedaan. Rol je mee? Vermaak en cultuur snuiven ineen!

juni

Op rolschaatsen door de Buitensoos!


Oosterberg

Trotse sponsor van de BuitensociĂŤteit


22 zaterdag

Jan Brandts Buys Festival

Toneelgroep Oostpool

mei

april

maart

februari

22 zaterdag

januari

15

juli concept en regie: Marcus Azzini \ spel: Marcus Azzini, Eva Bartels, Ludwig Bindervoet, Joy Delima, Milou van Duijnhoven, Kendrick Etmon, Valentijn de Hingh, Minne Koole, Gery Mendes, Annica Muller, Rick Paul van Mulligen, Florian Myjer, Casper Nusselder, Tim Olivier Somer e.a.

14.00 uur oosterberg buitensociëteit € 24,75

20.00 uur rabobank theaterzaal € 23,75 \ CJP € 12,-

incl. garderobe

incl. consumptie + garderobe

gastvoorstelling

www.toneelgroepoostpool.nl toneel

augustus september oktober

Stel je voor: je koopt een kaartje voor een voorstelling zonder dat je weet waar het over gaat. Er is geen verhaal, geen script, het is geen stuk dat al eeuwenlang wordt gespeeld. Eén ding staat vast: het gaat over jou en mij, de wereld om ons heen. Dat is wat Marcus Azzini met ‘Allemaal Mensen’ gaat doen. Samen met een groep podiumkunstenaars uit diverse disciplines betreedt hij elke avond de bühne en maakt de schouwburg tot een ontmoetingsplaats.

november

met: Johannette Zomer, Jolien De Gendt, Barbare Schilstra, Eske Tibben, Denzil Delaere, Hendrik Vonk, Nemanja Milisevic en het Koninklijk Zutphens Mannenkoor

Allemaal Mensen (Marcus Azzini)

december

Het Jan Brandts Buys Festival staat geheel in het teken van deze van oorsprong Zutphense componist. Hij is de succesvolste operacomponist die Nederland heeft gekend met vele duizenden opvoeringen door heel Europa. Vooral zijn opera ‘Schneider von Schönau’ oogstte internationaal lof, maar ook ‘Der Mann in Mond’ en ‘Micarême’ hadden succes buiten de landsgrenzen. Dit sprankelende concert brengt de hoogtepunten uit de opera’s van Brandts Buys.

juni

Operaconcert

alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten


16

september

27 donderdag

29 zaterdag

30 zondag

MEYER-CHAFFAUD

Heit al geheurt

Blind date

Soul #2 Performers

BEK

Seizoensopening

Choreografen Jerôme Meyer en Isabelle Chaffaud werken sinds 2017 aan hun ‘SOUL’-serie, waarin ze de ziel van de mens steeds vanuit een ander perspectief blootleggen. “Met zulke makers zit de toekomst van dans en theater wel goed”, schreef Trouw na deel 1. In het imponerende en intieme vervolg ‘SOUL #2 Performers’ kijken Meyer en Chaffaud naar de dansers. Met hun lichaam zijn ze in staat tot prestaties die niet onderdoen voor die van een topatleet. Ze zijn ánders dan wij, het publiek in het pluche. Toch?

De mannen van Heit al geheurt zijn terug van weggeweest! Met hun krankzinnige cabaretentertainment (zo noemen ze het zelf) met een unieke Zutphense identiteit wordt het een hilarische avond. De heren werpen een blik op de wereld, hebben een scherpe kijk op Nederland en leggen het vergrootglas op Zutphen. Een avond barstensvol humor, emotie, venijn, lol en tot de rand toe gevuld met een schaterlach. Zutphenser dan dit geet nèèt!

We hebben een date! Een theaterdate wel te verstaan, samen met alle schouwburgen in Oost-Gelderland. Want in dit weekend vieren we de start van een kersvers theaterjaar. Speciaal hiervoor hebben wij allemaal een (andere) heerlijke theateravond in petto met één overeenkomst: de kaartjes kosten slechts een tientje (excl. reserveringskosten). Wie er waar te zien is blijft nog even geheim, het is immers een blind date… Maar we mogen wel alvast verklappen dat wij er in Zutphen een hartverwarmende muzikale zondagavond van zullen maken.

20.00 uur rabobank theaterzaal € 18,25 \ CJP € 10,25

20.00 uur rabobank theaterzaal € 10,25

20.00 uur rabobank theaterzaal € 10,25

incl. consumptie + garderobe

incl. garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.meyer-chaffaud.com dans

gastvoorstelling

blind date


17

5 vrijdag

Björn Kuipers

Yentl en de Boer

mei

april

maart

februari

4 donderdag

januari

oktober

20.00 uur rabobank theaterzaal € 29,75 \ CJP € 22,75

20.00 uur rabobank theaterzaal € 22,25 \ CJP € 16,75

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

theatercollege

www.yentlendeboer.nl cabaret

theaterbuffet

alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

juli augustus september november

oktober

tekst, muziek en zang: Yentl Schieman en Christine de Boer

december

Voetbalscheidsrechter Björn Kuipers is al jaren niet meer weg te denken uit het topvoetbal. Hij floot onder meer een Europa League-finale (Chelsea-Benfica), een Champions League-finale (Real Madrid-Atletico Madrid) en was te zien op meerdere internationale eindtoernooien. Als een van de weinige Nederlanders betreedt hij dan ook in 2018 het veld tijdens het WK-voetbal in Rusland. Naast een internationaal topscheidsrechter is Björn Kuipers ook succesvol ondernemer, met onder meer een eigen supermarkt in Oldenzaal. Tijdens dit theatercollege vertelt hij bijvoorbeeld over de momenten waar hij als scheidsrechter in het heetst van de strijd in een split second beslissingen moet nemen, terwijl miljoenen mensen hem op de vingers kijken. Na afloop is er gelegenheid voor een meet & greet.

Je kent ze misschien van hun muzikale bijdragen aan RTL Late Night en Opium TV. Of van hun liedjes op de radio. Het cabaretduo wordt geprezen om de kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie en ontving de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs 2014 voor het beste theaterlied (‘Ik heb een man gekend’). ‘Magie’ is de volgende stap in de grote Yentl en de Boer-saga, met nieuwe liedjes, bizarre verhalen en personages.

juni

Magie


WIJ WERKEN OOK VOOR DE HANZEHOF IN ZUTPHEN!

Verkoop en verhuur van audiovisuele apparatuur voor congressen, bijeenkomsten en evenementen.

Schumanpark 59 7336 AS APELDOORN (t) 055 - 5333392 info@nieuwenhuis.net www.nieuwenhuis.net

TO ONAANG EVEND OP HET GEBIED VAN BEEL D , G ELUID, LICHT EN VIDEO

Ad-Muzehof-2018.indd 1

07-03-18 15

Coehoornsingel 3 7201 AA Zutphen T 0575 59 44 44 E info@sutfene.nl I sutfene.nl

Thuis met Sutfene thuiszorg van hoog niveau

Thuis bij Sutfene

Ben jij verzorgende IG? Dan kun jij direct aan de slag in één van onze zorghuizen in Zutphen, Eefde en Gorssel, of in de thuiszorg, met een contract voor onbepaalde tijd.

wonen, welzijn en zorg

Behandeling bij Sutfene deskundigheid voor iedereen

Ook zoeken wij studenten (mbo/hbo) in de zorg, die graag een bijbaan willen in de weekenden en vakanties. Solliciteer nu op werkenbijsutfene.nl

wonen | welzijn | zorg | behandeling | revalidatie


Ragús the show

Ruysdael Kwartet \ kamermuziekserie

februari

6 zaterdag

mei

april

maart

6 zaterdag

januari

19

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 17,75 \ CJP € 10,25

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

theaterbuffet

www.ragus.ie show

juli augustus september oktober

20.00 uur rabobank theaterzaal € 29,75 \ CJP € 15,-

theaterbuffet

www.ruysdaelkwartet.nl klassiek alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

november

Wat blijft, zijn het verlangen, de passie en de vurigheid, maar verder presenteert Ragús een compleet vernieuwde show vol spetterende choreografieën, hartverwarmende songs en uitgekiende lichteffecten. Het Ierse volksspektakel toert al meer dan vijftien jaar door de Lage Landen en heeft nog geen spatje aan aantrekkelijkheid ingeboet. Het gezelschap tovert dan ook telkenmale een wervelend feest op de planken vol kleur, klank en ritme, waarbij de bezoeker zich op een volksfeest op een Iers dorpsplein waant. Basis zijn de authentieke dansstijlen met razendsnel voetenwerk, prachtige songs en kostuums en de klanken van traditionele akoestische instrumenten.

december

De hartslag van Ierland met een nieuwe show

Dit concert uit de kamermuziekserie van het Ruysdael Kwartet staat in het teken van Tsjechische composities. Het strijkkwartet ‘Cipressen’ van Dvorák is een romantische liefdesverklaring aan een onbeantwoorde liefde. Van diens hand is ook ‘Kwartet in E op. 80’. In de muziek van Pavel Haas komen verschillende muziekculturen samen: van ‘entartet’ tot jazz. Zijn ‘Strijkkwartet nr. 2 op. 7’ is een ode aan het Tsjechische boerenlandschap. Van Josef Suk wordt ‘Meditation op. 35’ gespeeld.

juni

Tsjechië


20

oktober

10 woensdag

10 woensdag

13\14 zaterdag\zondag

237 redenen om door te gaan

Spruijt en Opperman

Hanzefestival voor blaasorkesten

Orkater

Zij en Ik

Theatermakers Geert Lageveen en Leopold Witte hebben er dringend behoefte aan om de balans op te maken. Ze zijn allebei dik in de vijftig en hoe gaan ze daarmee om? Waar staan ze in het leven? Welke rol willen ze nog spelen? En hoe willen ze herinnerd worden? Terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten, leggen Geert en Leopold elkaar het vuur na aan de schenen. “Alles klopt aan deze voorstelling. Een juweeltje.” (Theaterkrant )

Last van slaapkamerproblemen, keuze­­stress of social media-overbelasting? Een avondje ‘Zij en Ik’ kan verhelderen en verhelpen. Want Carlie Spruijt en Eva Opperman zijn twee jonge twintigers die denken te weten hoe de wereld in elkaar zit. Twee meiden die maar al te graag aan hun oudere en wijzere publiek uitleggen hoe je een eerste date aanpakt, hoe je kinderen moet opvoeden en hoe je je toch-alveel-te-lange-dertien-in-een-dozijnrelatie spannend kan houden. Gebeurt dat niet in een overrompelende sketch, dan bezingen ze het wel.

tekst en spel: Geert Lageveen en Leopold Witte \ regie: Michiel de Regt \ dramaturgie: Laura van Dolron

regie: Silvester Zwaneveld \ script, liedteksten en muziek: Carlie Spruijt en Eva Opperman

20.00 uur rabobank theaterzaal € 24,25 \ CJP € 12,25

20.00 uur op locatie € 16,25

incl. consumptie + garderobe

incl. garderobe

theaterbuffet

www.orkater.nl toneel

Dit jaar viert het Hanzefestival haar eerste lustrum. Net als de voorgaande vier edities zullen verschillende blaasorkesten het podium betreden met als doel de blaasmuziek met zoveel mogelijk mensen te delen. De Oosterberg Buitensociëteit is niet voor niets opnieuw de festivallocatie: de zaal spreekt tot de verbeelding en inspireert de musici op het podium tot prestaties van hoog niveau. Het lustrum is aanleiding voor de organisatie om terug te kijken met oog op de toekomst: want wat maakt het Hanzefestival uniek?

www.spruijtopperman.nl cabaret

10.30 uur oosterberg buitensociëteit € 8, kaartverkoop via de organisatie www.musidesk.nl gastvoorstelling


18 donderdag

Tribute to Barbra Streisand

Op Sterk Water

mei

april

maart

februari

13 zaterdag

januari

21

20.00 uur rabobank theaterzaal € 24,75 \ CJP € 18,75

20.00 uur rabobank theaterzaal € 19,75 \ CJP € 15,-

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

theaterbuffet

www.petraberger.nl theaterconcert

www.opsterkwater.nl cabaret alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

juli augustus september oktober

met (in wisselende samenstelling): Maarten Voortman, Tim Zeegers, Dave Luza en Daniel Koopmans

november

Om het repertoire van Barbra Streisand te vertolken, heb je een topzangeres nodig. En die hebben we in Nederland: Petra Berger. Op haar met goud en platina bekroonde cd’s combineert ze klassieke muziek met pop. Tel daar haar persoon­ lijke bewondering bij op voor Streisand en alle ingrediënten voor een integer en mooi tribute-concert zijn aanwezig. Petra en haar band brengen prachtige vertolkingen van klassiekers als ‘Don’t Rain On My Parade’, ‘People’, ‘The Way We Were’ en ‘Evergreen’, pophits als ‘Woman In Love’ en ‘Guilty’ en natuurlijk nummers uit de vele films en musicals waarin ster en stem van Streisand straalden. Alles gelardeerd met boeiende verhalen over deze levende legende.

december

Petra Berger

Met het ongelooflijk grappige en muzikale ‘HOTEL’ heeft impro-cabaretgroep Op Sterk Water het genre op prachtige wijze vernieuwd. De gast­heren luisteren elke keer nauwkeurig naar de laatste nieuwtjes en sores van de plaats waar ze optreden. Zo ontstaat elke avond een volledig nieuw plot vol hilarische intriges en onverwachte wendingen. Ondersteund door een muzikant, interactieve pro­­jecties en een magische lift, onderzoekt Op Sterk Water hoe gastvrij we eigenlijk zijn.

juni

HOTEL


22

oktober

19 vrijdag

20 zaterdag

Slagerij van Kampen

Thijs Kemperink

Bonje!

Tocata da Fuga De oerdrift van de drums, de hartverwarmende energie van de bandleden en de indrukwekkende set-ups staan al jaren garant voor meeslepende shows. De Nederlandse slagwerkgroep Slagerij van Kampen is uitgegroeid tot een act van wereldformaat. Het gezelschap, ooit ontstaan uit nieuwsgierigheid naar wat de wereld aan klanken te bieden heeft, brengt in ‘Tocata da Fuga’ (aangeraakt door vlucht) een muzikale ode aan alle volken die onze planeet zo rijk maken en de prachtige muziek die ze hebben voortgebracht. Je hoort tijdens dit theaterconcert dan ook de hele wereld samenkomen, soms groots en meeslepend, dan weer ragfijn en verstild. Lang leve de verscheidenheid!

Thijs Kemperink is een rasverteller die niet alleen in Twente, maar ook daarbuiten, steeds vaker voor volle zalen speelt. De sympathieke Tukker vertelt zó beeldend dat het voelt alsof je bij hem thuis bent. De ijzersterke grappen over alledaagse situaties zijn voor iedereen herkenbaar. In zijn programma ‘Bonje’ vormt een ruzie met zijn allerbeste vriend de rode draad. Doe je je best om elkaar te begrijpen of blijft het ‘Bonje!’?

20.00 uur rabobank theaterzaal € 25,75 \ CJP € 19,50

20.00 uur rabobank theaterzaal € 19,75 \ CJP € 15,-

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

bistrobuffet

www.slagerijvankampen.nl theaterconcert

www.thijskemperink.nl cabaret


21 zondag

21 zondag

Zutphen Bloeit Open!

Dominic Seldis & James Pearson

Popronde

Open podium

Stand Up Bass

Wil je jouw podiumkunsten aan het publiek tonen? Dan is Zutphen Bloeit Open de ideale gelegenheid! Muzikanten, zangers en alle andere podiumkunstenaars uit Zutphen en omgeving zijn van harte welkom. Gitarist Frank Ong-Alok en zangeres Fleur Tolman (Flower to the People) organiseren het open podium en verzorgen waar nodig coaching en muzikale begeleiding. Tijdens het afgelopen theaterseizoen passeerden muzikanten, singer-songwriters, koren, schoolbandjes en nog veel meer de revue. Ben jij de volgende in het rijtje?

Bassist Dominic Seldis maakte zich de afgelopen jaren ongekend populair door zijn rol in de jury van het tvprogramma ‘Maestro’ en met het presenteren van zijn eigen programma ‘De Nieuwe Stradivarius’. Maar hij is vooral 1e bassist in het Koninklijk Concertgebouworkest; wat hij combi­­­­­­­­neert met soloconcerten over de gehele wereld. Samen met zijn muzikale partner James Pearson brengt hij een programma met prachtige bekende en minder bekende klassieke muziek, maar ook jazz, tango en musical. Voor liefhebbers van muziek en entertainment!

binnenstad zutphen

(*reserveren via de kapel)

open podium

www.kapeloptrijsselt.nl klassiek

www.popronde.nl

alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

juli augustus november

11.30 uur kapel op ‘t rijsselt € 20,25 \ tot 18 jaar gratis*

december

14.30 uur theaterfoyer gratis toegang

oktober

Aanmelden kan middels een e-mail naar fttp@planet.nl.

september

Het rondreizende popfestival Popronde komt weer naar Zutphen! Op tientallen (horeca)locaties in en rondom het centrum treden jonge talentvolle bands uit de landelijke Poprondeselectie op. Zij krijgen bij de Popronde de kans zich te laten zien aan publiek door het hele land en de nodige vlieguren te maken. Het publiek krijgt op haar beurt de kans om de grootste talenten van de Nederlandse popscene te ontdekken, ‘zappend’ van café tot kroeg!

juni

mei

april

maart

februari

21 zondag

januari

23


24

oktober

24 woensdag

25 donderdag

26\27\28

Charles Groenhuijsen

Matroesjka

vrijdag\zaterdag\zondag Festival Jazz & So

Optimisten hebben de hele wereld

BRAINWASH

We zijn veiliger, gezonder, rijker en beter opgeleid dan ooit. Natuurlijk liggen er grote uitdagingen, maar er is meer goed dan slecht nieuws. Bij alle vooruitgang scoort Nederland wereldwijd opperbest; we staan aan de top met zorg, onderwijs, infrastructuur en gelijkheid. Vergeleken met Amerika, het tweede vaderland van Charles Groenhuijsen, doet Nederland het stukken beter. Sterker nog: de meeste landen kunnen jaloers op ons zijn. Waarom zijn we daar niet wat vaker trots op? Optimisten bereiken nu eenmaal meer dan pessimisten.

Drion Dushi’s. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In ‘BRAINWASH’ fileert Matroesjka de actualiteit en maakt korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen je hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geest­ verruimend. Want in een wereld vol nepnieuws, sterke leiders en extre­misme kunnen alleen vette beats en harde grappen ons nog redden.

20.00 uur rabobank theaterzaal € 24,75 \ CJP € 18,75

20.00 uur rabobank theaterzaal € 19,75 \ CJP € 15,-

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.chgroenhuijsen.com theatercollege

www.matroesjkaspeelt.nl cabaret

www.jazzandsozutphen.nl

Dit weekend staat heel Zutphen in het teken van de jazz! Op zondagmiddag is de muziek te vinden op ruim 20 locaties door het hele stadscentrum en de rest van het weekend op alle straathoeken. Het gaat van streetparade-orkesten en -acts tot jazz-optredens in alle jazz-verwante stijlen. Denk aan New Orleans tot funky jazz en alles wat daar tussenin zit. De toegang is het hele weekend gratis, dus mis niets en blijf “in the mood!”

binnenstad zutphen


Naturally 7

Pipo en de Piratenprinses (3+)

februari

27 zaterdag

14.30 uur rabobank theaterzaal € 18,75

incl. consumptie + garderobe

incl. garderobe

www.naturallyseven.com theaterconcert

www.pipodeclown.nl jeugd & familie alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

juli augustus december

20.00 uur rabobank theaterzaal € 29,75 \ CJP € 22,50

november

oktober

Met hun stemmen bootsen de heren van het Amerikaanse Naturally 7 op verbluf­ fende wijze tal van muziekinstrumenten na: trompetten, elektrische gitaren, bas, cello, harmonica, drums, you name it. Sluit je ogen en je hoort een fantastische band. Doe ze open en je ziet zeven meesterlijke, strak in pak gestoken zangers. Op het repertoire prijken de betere popsongs, die in verrassende vocale vermommingen de zaal in worden geslingerd. Na de onuitwisbare indruk die de groep tijdens eerdere tournees in Nederlands maakte, is Naturally 7 vanuit thuisbasis New York in 2018 opnieuw ‘On Tour’ door Nederland voor een daverend concert zonder instrumenten.

september

On Tour 2018

Sapperdeflap! Naast de succesvolle tv-serie bij RTL Telekids heeft Pipo, de beroemdste clown van Nederland, nu in het theater zijn eigen familievoorstelling. Met zijn vrouw Mammaloe en de klunzige Klukkluk reist hij in zijn wiebelende Pipowagen de hele wereld rond, op zoek naar de mooiste plekjes om voor de kinderen op te treden. Maar die vervelende Dikke Deur zit het drietal op de hielen, want hij wil Pipo terug in zijn circus. Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen, tot snel in het theater!

juni

mei

april

maart

26 vrijdag

januari

25


Zin om een actief feestje te geven? Ontmoetingsplaats voor liefhebbers van opera in Gelderland en Overijssel

Dan is ons kegelcentrum een uitstekende keuze!

Organiseert kleinschalige optredens (o.a. Opera Aperitief), lezingen en cursussen ism de Nederlandse Reisopera

Voor hapjes en drankjes kan worden gezorgd. Ook is er mogelijkheid tot het spelen van darts.

Ondersteunt in de regio bij de realisatie van en pr over operavoorstellingen

Kegelcentrum Hanzehal Zutphen

Geeft informatie over opera en operavoorstellingen in Gelderland en Overijssel Voor aanmelding gratis nieuwsbrief en informatie: www.operaplatform-go.nl

De Rabobank wenst u

Fanny Blankers-Koenweg 2 (achterzijde Hanzehal) Tel. 0575 - 516 661 info@hanzehal.nl

een inspirerend theaterseizoen.

Trotse partner van de Hanzehof Theater kleurt het leven en moet dan ook toegankelijk zijn voor iedereen. Hier dragen we graag een steentje aan bij door het steunen van de Hanzehof.

rabobank.nl/noa Growing a better world together

Max.

80

personen


januari

27

27 zaterdag

Twente Plat

Het Gelders Orkest met Lisa Jacobs

mei

april

maart

februari

27 zaterdag

juli

20.00 uur theaterstudio € 21,65

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 21,25 \ CJP € 10,75

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.twenteplat.com gastvoorstelling

theaterbuffet

december

theaterbuffet

november

solist: Lisa Jacobs \ strijkers van Het Gelders Orkest

september

“Mijn viool is echt mijn maatje”, zegt Lisa Jacobs over haar Ruggiero-viool, in 1683 gebouwd in Cremona. Volgens haar een prachtig instrument, elegant en warm van klank, maar toch met een rauw randje. Deze muzikale vriend neemt ze uiteraard mee naar dit concert samen met Het Gelders Orkest in kamerorkestbezetting. Ze schittert in het ‘Vijfde vioolconcert’ van Mozart, het laatste dat hij schreef en ongetwijfeld zijn mooiste. Vooral de finale is bekend vanwege zijn exotische sfeer waardoor het concert met een knipoog wel eens ‘Turkse’ wordt genoemd. Ook kan Lisa schitteren in de uiterst virtuoze ‘Faust-variaties’ van Wieniawski.

augustus

Mozarts Vioolconcert nr. 5

oktober

Vorig jaar vierde Twente Plat het veertigjarig jubileum, maar de stortvloed humor is nog lang niet uitgedroogd. Ook dit seizoen overtreft de groep zichzelf weer in een nieuwe voorstelling. Deze zal weer bol staan van heerlijke conferences, knotsgekke sketches en doldwaze liedjes. Een bezoek aan Twente Plat is daarmee een feest voor de lachspieren! Streekhumor op zijn allerbest.

juni

Lachen is gezond

www.hetgeldersorkest.nl klassiek alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten


28

oktober

november

30\31 dinsdag\woensdag

2 vrijdag

Expeditie Eiland

Guido Weijers

De Oudejaarsconference 2018 \ try-out

Jelka van Houten, John Buijsman, Ferry Doedens, Lone van Roosendaal, Rutger de Bekker e.a. ‘Expeditie Eiland’ is een spannende en schurend komische musical met een vette knipoog naar de populaire tv-realitysoap ‘Expeditie Robinson’. Drie totaal verschillende gezinnen doen mee aan het nieuwe tv-programma ‘Expeditie Eiland’: de volkse familie Ten Kate, de omhooggevallen Van Stirum-Vinkesteijns en de ingedutte Kuipertjes. Mensen die elkaar normaal gesproken geen blik waardig gunnen, maar nu tot elkaar veroordeeld zijn. De hoofdprijs is dan ook niet misselijk: de winnaar krijgt het eiland en een geldbedrag van één miljoen euro! In een wirwar van beproevingen komen de kandidaten echter in steeds vreemdere situaties terecht, tot op zeker moment de zaak gierend uit de klauwen loopt en niemand zijn leven nog zeker is.

Guido Weijers sleurt je in zijn negende oudejaarsconference mee door het af­gelopen jaar. Hij trekt het uit z’n voegen, keert het binnenstebuiten, om het vervolgens met veel en soms bikkelharde humor weer aan elkaar te lijmen. Confronterend, provocerend, filosoferend, intelligent, wars van regels en razendsnel werpt hij zijn blik op de afgelopen 365 dagen. Nou ja, iets minder dus want pas op 31 december is het jaar compleet. Vanzelfsprekend dus dat ‘De Oudejaars­conference 2018’ in deze fase nog een try-out is. Maar jij zult er niet minder hard om lachen.

20.00 uur rabobank theaterzaal € 39,75 \ CJP € 30,-

20.00 uur rabobank theaterzaal € 31,25 \ CJP € 23,50

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

bistrobuffet

www.rep.nu musical

bistrobuffet

www.guidoweijers.nl cabaret


januari

29

3 zaterdag

Gia van den Akker

Driving Miss Daisy (Alfred Uhry)

mei

april

maart

februari

2 vrijdag

juli

20.15 uur theaterstudio € 15,25 \ met workshop € 22,75

20.00 uur rabobank theaterzaal € 29,75 \ CJP € 15,-

incl. garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.giavandenakker.com gastvoorstelling

t heaterbuffet inleiding 19.00 uur

toneel alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

december

bistrobuffet

november

oktober

met: Gia van den Akker, Yves Ytier, Friederike Kühl en Giovanni Succi

Wanneer Daisy Werthan (Anne Wil Blankers), een 72-jarige Joodse weduwe uit Atlanta, haar auto total loss rijdt, huurt haar zoon Hoke Colburn (Edwin Jonker) in als chauffeur. Tot afgrijzen van zijn moeder, die niet zit te wachten op iemand met een andere huidskleur. Het bekroonde ‘Driving Miss Daisy’ van Alfred Uhry vertelt het hartverwarmende verhaal van de ontluikende vriendschap tussen Daisy en Hoke. In het zuiden van de Verenigde Staten, in de jaren vijftig en zestig het toneel van rassenrellen, proberen ze hun weg te vinden. In 1988 won Alfred Uhry met zijn stuk de Pulitzerprijs, de verfilming een jaar later ontving drie Oscars.

augustus

Anne Wil Blankers en Edwin Jonker

september

De voorstelling ‘Face to Face’ vertelt een verhaal van afscheid en verzoening in een mix van dans, muziek, stem en spel. Afscheid raakt iedereen en maakt deel uit van ons bestaan. Oog in oog met afscheid zoekt iedereen zijn eigen manier om daarmee om te gaan. “Je moet je hele leven leren loslaten om uiteindelijk te kunnen sterven”, zei de Russische film­ regisseur Tarkowski eens. Vooraf­gaand aan de voorstelling wordt er een inleidende workshop verzorgd door Jaap Voigt.

juni

Face to Face


30

november

3 zaterdag

4 zondag

4 zondag

Comedy Night

Dirk Scheele

Symfonieorkest Nijmegen

Stand-up comedy van de bovenste plank

Huis-, tuin- en keukenavonturen (2 t/m 7 jaar)

Najaarsconcert 2018

Tijdens de Comedy Night gaat het maar om één ding: de lach! Een wisselend gezelschap van de beste stand-up comedians van Nederland breekt de tent af met hun rake grappen en onverwachte hilarische wendingen. Speciaal voor deze avond wordt een van onze zalen omgetoverd tot een intieme comedyclub waar je de comedians op het podium bijna aan kunt raken, zo dichtbij. Welke comedians en MC er deze avond staan is nog niet bekend, dus hou de website in de gaten!

Dirk Scheele is razend populair bij kinderen. Hij heeft een dagelijkse televisieserie op Nickelodeon, zijn theatershows trekken volle zalen en hij heeft fantastisch bekeken filmpjes op YouTube. De absolute hit op zijn kanaal is ‘Huis-, tuin- en keukenavonturen’. En daar gaat Dirk het theater mee in. Met vrolijke liedjes neemt hij je mee naar zijn huis, waar altijd wonderlijke en spannende dingen gebeuren. Stofzuigers komen tot leven, boterhammen dansen de boogie en de dieren in de tuin zingen mee. Joes en tante Viola zijn er natuurlijk bij op dit feest, waarop iedereen uit zijn dak gaat bij de ‘Pantoffelpolonaise’ en de ‘Pannenkoekenparty’.

Het Symfonieorkest Nijmegen is ook in 2018 te gast in Zutphen met een spectaculair concert. Ditmaal samen met een internationaal fenomeen op de viool: Kolja Kessing. Hij zal een stuk van Székely spelen en na de pauze een ‘Fantasie voor viool en orkest’ van Schumann ten gehore brengen. Daarnaast zal het orkest zich groots etaleren met muziek van Wagner, Kodaly en Dvorák.

20.00 uur theater hanzehof € 15,25 \ CJP € 11,50

11.00 uur rabobank theaterzaal € 14,25

14.30 uur oosterberg buitensociëteit € 22,25 \ CJP € 17,25

incl. consumptie + garderobe

incl. garderobe

incl. garderobe

www.dirkscheele.nl jeugd & familie

www.symfonieorkestnijmegen.nl gastvoorstelling

dirigent: Frans Aert Burghgraef \ solist: Kolja Lessing

theaterbuffet

www.comedyspot.nl cabaret


9 vrijdag

Sven Ratzke

Ciconia Consort

mei

april

maart

februari

9 vrijdag

januari

31

20.00 uur rabobank theaterzaal € 22,75 \ CJP € 17,25

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 22,75 \ CJP € 11,50

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

theaterbuffet

www.sven-ratzke.com theaterconcert

theaterbuffet

www.ciconiaconsort.nl klassiek alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

augustus september oktober

tekst en zang: Sven Ratzke \ toetsen: Christian Pabst \ bas: Florian Friedrich \ drums: Haye Jellema \ muziek: Pabst/Jellema/Friedrich

november

Is het altijd de femme die fataal is en de man in het ongeluk stort? Wat Sven Ratzke betreft niet. Hij zet juist de fatale en raadselachtige man - rebel, buitenbeentje, oplichter, duivel en casanova - centraal in zijn nieuwe programma. Hij vroeg een aantal van de beste singer-songwriters van dit moment, zoals Rufus Wainwright en Dez Mona, om nummers voor ‘HOMME FATALE’ te schrijven. Verleidelijke en filmische songs over de fatale man in al zijn facetten. Begeleid door een virtuoze band zoekt Ratzke, zoals altijd gehuld in glamourous outfits, meer dan ooit de popsound op.

december

HOMME FATALE

Voor het vierde jaar op rij komt het jonge top-strijkorkest Ciconia Consort naar Zutphen met opnieuw een bij­zonder programma. Ditmaal stappen zij in de intrigerende wereld van de filmmuziek. Dirigent Dick van Gasten licht aan de hand van film- en muziekfragmenten de werking van filmmuziek toe en het orkest speelt (film)muziek van Bernstein, Stravinsky en vele andere bekende of minder bekende filmcomponisten. Het Ciconia Consort is een van de meest talentvolle orkesten van Nederland. Met bijzondere cross-over programma’s weten zij een groot publiek aan zich te binden.

juli

juni

De weg naar Hollywood, componisten van het witte doek


32

november

10 zaterdag

11 zondag

Introdans

Zutphen Bloeit Open!

Open podium

Moderne meisjes In 2013 boekte Introdans een wereldhit met ‘Moderne meisjes’, dat werk van drie ‘grand old ladies’ van de Amerikaanse moderne dans bevatte. In het vervolg op deze succesvoorstelling komen opnieuw drie eigenzinnige choreografes samen. De Nederlandse Regina van Berkel en Didy Veldman en de Amerikaanse grootheid Lucinda Childs staan alle drie garant voor een aansprekende stijl en benadering van het moderne-balletidioom. Componist Ludovico Einaudi schrijft speciaal voor Introdans een nieuw arrangement van de filmmuziek van ‘Intouchables’ voor piano en strijkers.

20.00 uur rabobank theaterzaal € 25,25 \ CJP € 12,75

Wil je jouw podiumkunsten aan het publiek tonen? Dan is Zutphen Bloeit Open de ideale gelegenheid! Muzikanten, zangers en alle andere podiumkunstenaars uit Zutphen en omgeving zijn van harte welkom. Gitarist Frank Ong-Alok en zangeres Fleur Tolman (Flower to the People) organiseren het open podium en verzorgen waar nodig coaching en muzikale begeleiding. Tijdens het afgelopen theaterseizoen passeerden muzikanten, singer-songwriters, koren, schoolbandjes en nog veel meer de revue. Ben jij de volgende in het rijtje? Aanmelden kan middels een e-mail naar fttp@planet.nl.

14.30 uur theaterfoyer gratis toegang

incl. consumptie + garderobe

inleiding 19.00 uur

www.introdans.nl dans

open podium


14 woensdag

SPIJKERS

Pepijn Schoneveld

mei

april

maart

februari

14 woensdag

januari

33

20.00 uur theaterzaal € 35 \ cjp: € 30,-

20.00 uur op locatie € 16,25

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

incl. garderobe

www.joostspijkers.nl theaterconcert

theaterbuffet

www.jankedekkerproducties.nl show/musical

juli augustus september oktober

20.00 uur rabobank theaterzaal € 19,75 \ CJP € 15,-

www.pepijnschoneveld.nl cabaret

alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

november

Met ‘Spijkers II’ zette Joost Spijkers, een van de Ashton Brothers, een tweede stap in zijn zoektocht als zanger. En hoe! Het muzikale theaterprogramma werd lovend ontvangen door publiek en pers en haalde de Theaterkrant Top 10 van beste theatervoorstellingen van afgelopen seizoen. En wel hierom: “Alle nummers van Spijkers en Wittenbols vertellen een verhaal. Nooit voorspelbaar en door Spijkers met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. Met een prachtstem.” Dat vraagt om meer. Om meer vriendschap, hartstocht, drank, alledaagse dwaasheid, muziek, oftewel nog meer Spijkers. Het moet eruit, vóór het te laat is. Speciaal voor jou.

december

Spijkers II

Pepijn Schoneveld is er weer. Nu, in het theater. Nou ja, niet nu, als in op dit moment. Nu zit hij achter zijn computer en leest wat de pers allemaal voor moois over ‘Stante Pede’ schrijft. In zijn nieuwe show vertelt Pepijn hoe hij in het nu probeert te leven, maar daarbij gehinderd wordt door ‘de apen in zijn hoofd’. Was hij maar een kind. Of desnoods een hond, verlost van alle angsten en gedachten die hem plagen.

juni

Stante Pede


Leven is weten wat er speelt “Van huis uit lazen wij het Handelsblad, wat nu het NRC is. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest en wil graag weten wat de wereld bezighoudt. Wat ik aardig vind, is dat we hier geabonneerd zijn op verschillende kranten en dat ik in de huisbibliotheek alle literatuur voor handen heb.�

Fijn oud worden vraagt om de beste zorg en een mooie woonomgeving. Maar wat Huis ter Weegen en Huis Welgelegen in Warnsveld echt bijzonder maken, is dat bewoners leven zoals zij willen. Met zorg en activiteiten aangepast aan hun wensen en speciale aandacht voor dementie.

www.domusmagnus.com - 085 064 59 10

Wenst u informatie? Neem contact op via domusmagnus.com of 085 064 59 10


15 donderdag

Charkov Staats Opera Theater

Showponies

mei

april

maart

februari

15 donderdag

januari

35

juli “De beste show in tien jaar” Dagblad van het Noorden \ (de Volkskrant) \ (Telegraaf) \ (Trouw) \ (AD)

20.00 uur deventer schouwburg € 39,75

20.00 uur rabobank theaterzaal € 32,75 \ CJP € 24,75

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

theaterbuffet

december

opera

b usvervoer € 7.50 inleiding 19.00 uur

november

met: Alex Klaasen, Freek Bartels, Daniel Cornelissen, Jip Smit e.a.

september

Multitalent Alex Klaasen laat de allerbeste versie van zichzelf zien. Alle kunsten die hij beheerst kan hij kwijt: zang, dans, typetjes en komische sketches. ‘Showponies’ is cabaret, musical en comedy verpakt in een spectaculaire en snelle feelgoodrevue. Oftewel: revue 2.0. Zodat het publiek weer ouderwets kan genieten van een onge­ compliceerd avondje in het theater.

augustus

De Alex Klaasen Revue

oktober

‘De Parelvissers’ door het Charkov Staats Opera Theater is een geheel nieuwe klassieke versie van Bizets meesterwerk. Opera zoals opera moet zijn: spannend, sensueel en stijlvol. Een avond ouderwets genieten van schitterende decors, kostuums en een internationale cast met solisten, koor, dansers en orkest. In dit meesterwerk voert Bizet ons mee naar het sprookjes­ achtige Ceylon waar in de betoverende atmosfeer van het tropische eiland zich een spannend drama voltrekt. Zang en spel op het scherpst van de snede in een zinderende setting.

juni

De Parelvissers

www.alexklaasen.nl show alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten


36

november

16 vrijdag

16 vrijdag

Toonkunst Zutphen

De Indië Monologen

Mozarts Requiem & Krönungsmesse Toonkunst Zutphen laat de avond volledig in het teken staan van Mozart. Ze kozen drie werken uit zijn koor­ muziek waarin het koor en solisten zich uitgebreid zullen laten horen. Het ‘Requiem’ van Mozart is zeer geliefd bij een groot publiek. Een feestelijker karakter heeft ‘Krönungsmesse’, dat straalt van vitaliteit en energie. ‘Ave Verum Corpus’ verzoent het aardse met het hemelse. dirigent: Hans Lamers \ solisten: Selma Harkink, Maartje de Lint, Pascal Pittie, Nanco de Vries \ orkest: Ensemble Conservatoire

Met Yvonne Keuls, Kester Freriks en Anneloes Timmerije e.a. Zeventig jaar na de onafhankelijkheid van Indonesië staat ons koloniale verleden volop in de belangstelling. Er zijn veel Nederlanders met een Indische achtergrond. Bijna iedereen kent ook wel iemand die een verwantschap heeft met Indonesië. Hoe werkt die geschiedenis door in ons land en in onze levens? En hoe willen we ons ertoe verhouden? ‘De Indië Monologen’ is een bijzondere theateravond met wisselende combinaties van gasten en met Nederlands-Indië als centraal thema. In Theater Hanzehof komen onder anderen Yvonne Keuls en Kester Freriks hun verhaal vertellen. De vaste muzikale kern bestaat uit zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten.

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 32,75

20.00 uur rabobank theaterzaal € 25,25 \ CJP € 12,75

incl. garderobe

incl. consumptie + garderobe

theaterbuffet

www.toonkunstzutphen.nl gastvoorstelling

theaterbuffet

www.indiemonologen.nl overig


17 zaterdag

Concertconcours HaFaBra

Nashville Night

mei

april

maart

februari

17\18 zaterdag\zondag

januari

37

juli zang: Jordyn Mallory en Rachel Kramer \ band: Leon Priest, Wim van de Vliert, Bas van Wetten, Marcel Fisser, Xander Buvelot en Micky Fisser

20.00 uur rabobank theaterzaal € 24,75 \ CJP € 18,75

november

10.00 uur oosterberg buitensociëteit € 8,- \ kinderen tot 12 jaar gratis

december

incl. consumptie + garderobe kaartverkoop via de organisatie www.mbgf.nl gastvoorstelling

augustus

Het is maar een klein cafeetje in Nashville, Tennessee. Toch is The Bluebird Café een historische plek. Countryhelden als Garth Brooks, LeAnn Rimes en Carrie Underwood boekten er hun eerste successen en Taylor Swift werd er als vijftienjarige tijdens een van de vele songwriteravonden ontdekt. Niet voor niets is het illustere muziekcafé het decor van de populaire dramaserie ‘Nashville’. De muzikanten van Nashville Night met onder anderen de uit de countryhoofdstad afkomstige special guest Jordyn Mallory - nemen je mee op stap naar het beroemde café.

september

jury: Danny Oosterman, Dick Bolt en Tijmen Botma

The road to Bluebird Café

oktober

Maar liefst 20 orkesten uit de hele regio geven acte de présence tijdens dit concours in de Oosterberg Buitensociëteit. Zij laten hun muzikale kunnen horen aan een deskundige jury. De organisatie is in handen van de Muziekbond Gelderland-Flevoland (MBGF).

juni

Muziekbond Gelderland-Flevoland

www.nashvillenight.nl theaterconcert alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten


38

november

18 zondag

22 donderdag

De Brief voor de Koning, de musical (8+)

Kunst & Kitsch

Homemade Productions De musical ‘De brief voor de Koning’ is een ode aan een van de allerbeste Nederlandse kinderboeken. Schrijfster Tonke Dragt won er de Griffel der Griffels mee. Als Yoeri het boek opent, springen plotseling ridders, jonk­ vrouwen, gemene spionnen en raad­sel­achtige kluizenaars tevoorschijn. Zo beleeft hij het verhaal van de jonge Tiuri, die een geheimzinnige en gevaarlijke opdracht krijgt. naar het boek van: Tonke Dragt \ script, liedteksten en regie: Dick van den Heuvel \ spel: Robin van den Heuvel, Jochem Smit, Lars Mak, Jannes Matthee e.a.

Liz Snoijink, Raymonde de Kuyper, Arie Cupé e.a. ‘Kunst & Kitsch’ van Peter Shaffer, onder meer bekend van het Oscar-winnende ‘Amadeus’, werd door Jon van Eerd bewerkt voor topactrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper. De spannende samenstelling van de cast maakt deze uitdagende komedie met haar puntige teksten, onverwachte wendingen en dolkomische situaties tot een voorstelling die bij velen hoog op het verlanglijstje zal komen. Snoijink speelt de tourgids van een oersaai landhuis. Zij wordt echter op staande voet ontslagen omdat zij met haar ongebreidelde fantasie de rondleiding met allerlei spannende zelfverzonnen extra’s bijkleurt. vertaling en regie: Jon van Eerd

14.30 uur rabobank theaterzaal € 22,75

20.00 uur rabobank theaterzaal € 27,75 \ CJP € 14,-

incl. garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.homemadeproductions.nl jeugd & familie

theaterbuffet

www.pretpakhuis.nl toneel


23 vrijdag

Eric Vloeimans & Juan Pablo Dobal

Sjaak Bral

mei

april

maart

februari

23 vrijdag

januari

39

20.00 uur rabobank theaterzaal € 24,25 \ CJP € 18,25

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

theaterbuffet

www.ericvloeimans.nl theaterconcert

theaterbuffet

www.sjaakbral.nl cabaret alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

juli augustus december

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 21,75 \ CJP € 16,50

november

oktober

Twee rasmusici voeren je mee op de wind die in Argentinië de zwoele vooravond inluidt: de ‘Viento Zonda’. Trompettist en componist Eric Vloeimans is als een van de weinige jazzmusici een echte publiekslieveling. Dat komt niet alleen door zijn uitzonderlijke muzikaliteit, maar ook door zijn innemende (podium)persoonlijkheid. Vloeimans verweeft zeer verschillende muziekgenres en heeft dan ook uiteenlopende bewonderaars. De Argentijn Juan Pablo Dobal werkte met vele grote namen in de klassieke muziek, maar is vooral bekend als vaste pianist van het Carel Kraayenhof Tango Ensemble.

september

Viento Zonda

Sjaak Bral brengt als enige caba­retier al eenentwintig jaar een oudejaars­ conference naar de theaters. Nonstop, solo, altijd actueel, vlammend en vertederend, met bravoure en veel humor gebracht. Ook 2018 wordt vakkundig gefileerd en opgediend, overgoten met de gulle lach. En wat een jaar was het: de Nederlander wordt geteisterd door een maalstroom van nieuws, echt of onecht. Dat veroor­zaakt een instabiel levens­gevoel, waarbij dat van de Groningers verbleekt.

juni

Vaarwel 2018


40

november

24 zaterdag

24 zaterdag

PURPER

Muziekvereniging de Harmonie Gorssel-Eefde

Jubileumconcert 110-jarig bestaan

PURPER’s Passie Waarom heeft iedereen tegenwoordig een bucketlist? Waarom jagen we zo kramp­ achtig onze dromen achterna, zien we genieten als een taak en zijn we bijna dwangmatig op zoek naar passie? Er is zelfs supermarktbrood dat ‘Liefde & Passie’ heet. Hoogste tijd om te bepalen waar het woord passie nou echt voor staat. Dus gaan Frans Mulder en Erik Brey, PURPERS van het eerste uur, multi-instrumentalist Diederick Ensink en de nieuwe PURPER-aanwinst, de eigenzinnige actrice/singer­ songwriter Anne van Veen, op zoek naar hun eigen passies. Zet PURPER maar gauw op je bucketlist!

Muziekvereniging de Harmonie Gorssel-Eefde viert haar 110-jarig jubileum met een bijzonder concert met medewerking van verschillende gasten. Zo zal The Voice-winnares Iris Kroes (‘het meisje met de harp’) enkele nummers ten gehore brengen. Ook een groep jonge dansers van dansschool Mars Bentum zullen zich laten zien met een verrassend en onvergetelijk optreden. Uiteraard laat het orkest ook veelvuldig van zich horen met mooie en bekende muziek­stukken tijdens dit gevarieerde jubileumconcert.

met: Frans Mulder, Erik Brey, Diederick Ensink en Anne van Veen

20.00 uur rabobank theaterzaal € 27,75 \ CJP € 21,-

19.30 uur oosterberg buitensociëteit € 15,25 \ kinderen tot 12 jaar gratis

incl. consumptie + garderobe

incl. garderobe

theaterbuffet

www.purper.eu cabaret

theaterbuffet

www.deharmoniegorsseleefde.nl gastvoorstelling


29 donderdag

Oost-Gelders Symfonie Orkest

Brigitte Kaandorp

mei

april

maart

februari

25 zondag

januari

41

juli

14.30 uur oosterberg buitensociëteit € 20,25 \ vrienden van OGSO € 18,25

20.00 uur rabobank theaterzaal € 26,75 \ CJP € 24,25

incl. garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.ogso.nl gastvoorstelling

www.brigittekaandorp.nl cabaret

september november

oktober

De cabaretdiva is ouder en wijzer geworden. Desondanks blijft het leven met zijn onverwachte plotwendingen en zijwegen haar toch nog regelmatig overvallen. Gelukkig weet Brigitte Kaandorp immer op glansrijke wijze haar reet te redden, om daar vervolgens op de planken vrolijk verslag van te doen. Opnieuw zal zij een poging wagen de wereld voor de mensen in de zaal te duiden en orde in de chaos te scheppen. Of zij daarin zal slagen is de vraag, maar dat mag de pret niet drukken, want ondertussen valt er genoeg te lachen. De weg is zoals altijd het doel. Eh… Kaandorp komt eraan!

augustus

Eh…

theaterbuffet

december

Het Oost-Gelders Symfonie Orkest brengt ditmaal een muzikaal rijk klassiek concert met werken van Carl Maria von Weber, Mendelssohn en Beethoven. De Nederlandse top­violist Mathieu van Bellen tekent voor een schitterende vertolking van Mendelssohns vioolconcert, maar het concert wordt door het orkest geopend met de ouverture uit ‘Der Freischütz’ van Carl Maria van Weber. Na de pauze sluit het orkest af met de revolutionaire 7e symfonie van Beethoven.

juni

Daadkracht & Betovering

alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten


Bloemen voor ieder moment, voor elke gelegenheid!

Gespecialiseerd in rouwarrangementen Groot assortiment binnen en buitenplanten De mooiste boeketten samengesteld door onze vakbekwame bloemistes Wij bezorgen zelf in de hele regio Emmerikseweg 27, Zutphen www.klavertuin.nl 0575-528986

• Tuinaanleg

• Sierbestratingen

• Tuinonderhoud

• Boomverzorging

• Beplantingen

• Schuttingen

• Vijvers André Dimmendaal: René van Loenen: E-mail:

06-27488815 06-12602005 info@hbklooken.nl

Lage Weide 27, 7231 NN Warnsveld Tel. 0575 - 521273

WWW.MUSEAZUTPHEN.NL

WELKOM! De Musea Zutphen bestaan uit het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak. Duik in de woelige geschiedenis van onze Hanzestad. Ontdek het verhaal van Zutphen aan de hand van unieke, wonderschone en verassende objecten in het Stedelijk Museum Zutphen. In Museum Henriette Polak maakt u kennis met de naamgeefster en oprichtster van het museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst van Nederland. Ontdek de omvangrijke collectie die de kracht en verscheidenheid van figuatie toont. Doe mee met een rondleiding en volg een cursus of een workshop in het auditorium. Geniet na uw museumbezoek van een hapje en een drankje in ons Museumcafé of boek een van de Cultuur & Culinair arrangementen. AGENDA Naast de vaste collectiepresentaties presenteren wij in 2018/2019 de volgende tentoonstellingen:

Adel in beeld 09.06.18 - 30.09.18 De Zutphense Uitblinkers 20.10.18 - 03.02.19

De portretten van Willem den Ouden 17.03.18 - 01.07.18 Onalledaags 14.07.18 - 28.10.18

Zilver voor iedereen WWW.MUSEAZUTPHEN.NL Theodoor Heynes & de aquarel 16.02.19 - 09.06.19 17.11.18 - 31.03.19


43

116zaterdag zaterdag

Peter Pannekoek

Gerard Op een van mooie Maasakkers pinksterdag optie tweede regel en evt derde regel

mei

april

maart

30 vrijdag

februari

januari

december

juni

Later was alles beter

40 jaar liedjes

20.00 uur rabobank theaterzaal € 21,25 \ CJP € 16,-

20.00 uur rabobank theaterzaal € 21,75 \ CJP € 16,50

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

september november

oktober

Gerard van Maasakkers kon niet bevroeden dat zijn eerste liedje ‘Hee gaode mee’ de start zou zijn van een bloeiende carrière van (voorlopig) veertig jaar. De winnaar van de Gouden Harp 2007 en de Annie M.G. Schmidtprijs 2011 én 2013 heeft voor dit ‘Best of’-programma slechts één probleem: welke pareltjes van zijn inmiddels dertien albums gaat hij spelen? ‘40 jaar liedjes’ is een mooie, intieme avond met veelkleurige liedjes en anekdotes. Van ontroering naar uitbundigheid en weer terug. “Intieme schetsen, prachtig en trefzeker verwoord, vol herkenning, ingetogen humor en levenslust.” (de Volkskrant)

augustus

juli

De kaarten voor zijn eerste voorstelling ‘Zacht van binnen’ waren niet aan te slepen, mede dankzij zijn optredens bij DWDD, waar hij twee sei­zoenen lang huiscabaretier was. Dus kunnen we nauwelijks wachten tot supertalent Peter Pannekoek de theaters induikt met deze opvolger, een voorstelling over later. Want ‘Later was alles beter’. Het oude is aan het sterven en het nieuwe moet nog geboren worden. Nu is de tijd van Peter Pannekoek.

www.peterpannekoek.nl cabaret

www.gerardvanmaasakkers.com theaterconcert alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

december


44

december

1 zaterdag

6 donderdag

Open Fanfare Orkest

Paul de Munnik

Celebration of a New Beginning Het Open Fanfare Orkest viert haar ontstaan met een sprankelend en feestelijk concert met als thema ‘Celebration of a New Beginning’. Het orkest staat op de bühne samen met de beroemde Noorse tubaïst Oystein Baadsvik en de creatieve duizendpoot Marlies Claasen. Op het programma staan onder meer ‘The Year of the Dragon’ van Philip Starke, het feeste­ lijke ‘Fanfare for a Celebration’ en het opzwepende ‘Guerre de Secciones’. dirigent: Willem van Zee

Goed Jaar Na zijn geprezen solodebuut ‘Nieuw’ komt Paul de Munnik met opvolger ‘Goed Jaar’. Aan de hand van de nummers van zijn gelijknamige tweede soloalbum loopt hij verder op het pad dat hij is ingeslagen. Intiem, verhalend en vooral muzikaal theater. Hij loodst het publiek rustig en geestig langs de zaken die hem raken en die hem inspireren tot dat wat hij het liefste doet: het zingen van de mooiste theaternummers. “Hij kan muzikaal uit de voeten met een tango, een stomende blues, een vleugje rock-‘n-roll en hij is qua interpretatie een geweldige chansonnier met zijn warme stem”, schreef Trouw over ‘Nieuw’. regie: Koos Terpstra \ piano en zang: Paul de Munnik \ gitaar: Wouter Planteijdt

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 12,75

20.00 uur rabobank theaterzaal € 24,75 \ CJP € 18,75

incl. garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.openfanfareorkest.nl gastvoorstelling

www.pauldemunnik.nl cabaret \ theaterconcert

theaterbuffet


januari

45

7 vrijdag

juli

juni

mei

april

maart

februari

Ellen ten Damme

zang: Ellen ten Damme \ muziek: Thijs Cuppen, Guus Bakker/Mark Haanstra, Arthur Lijten, Marieke de Bruijn, Jos Teeken, Ben Mathot, Mark Mulder en Matthias Konrad

incl. consumptie + garderobe theaterbuffet

december

september november

20.00 uur rabobank theaterzaal € 29,75 \ CJP € 22,50

oktober

Ellen ten Damme en haar achtkoppige superband The Magpies hebben een retourtje Parijs-Berlijn op zak en maken een tussenstop bij ons theater. Alleskunner Ten Damme beweegt zich in dit theaterconcert kriskras door het knarsende en piepende Europa en roept op tot Chantez! Dansez! Maintenant! ‘PARIS - BERLIN’ is een muzikale ode aan de chansonniers en topentertainers van de vorige eeuw, denk aan Edith Piaf, Bertolt Brecht, Kurt Weill, Yves Montand, Brigitte Bardot en Marlene Dietrich. Met veel geweldige muziek uit de jaren twintig dus, toen Parijs en Berlijn vooropliepen, maar ook met repertoire uit de jaren veertig en vijftig en muziek van nu. Want al gaat alles naar de klote, laten we dansen en zingen, de liefde en het leven vieren!

augustus

PARIS - BERLIN

www.ellentendamme.nl theaterconcert alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten


46

december

8 zaterdag

9 zondag

12 woensdag

QHarmony Nijmegen o.l.v. Jan Nellestijn

Het Coco Collectief

Julika Marijn

HRFSTWND

Buiten is het koud, binnen is muziek

Uit Verdriet Geboren

QHarmony is het enige studenten­ harmonieorkest van Nijmegen. Meer dan 60 studenten van de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen geven gevarieerde concerten vol jeugdig enthousiasme. Hierdoor nemen zij een bijzondere plek in binnen de Nijmeegse muziekwereld. Ondanks dat het orkest pas 20 jaar bestaat en veel verloop kent, schuwt het de grote podia in en rondom Nijmegen niet. In het verleden zochten zij al vaak bijzondere muzikale samenwerkingen. Dit HRFSTWND-concert zal daarvan een prachtig voorbeeld zijn!

In Het Coco Collectief hebben vijf eigenzinnige klassiek geschoolde zangeressen zich verzameld. Het re­ pertoire van dit bijzondere gezelschap bestaat uit een gevarieerde selectie van meestal klassieke origine. Zo brachten zij in 2017 de cd ‘Winter­ reise’ uit waarop zij dit bekende werk van Franz Schubert op eigenzinnige wijze vertolken. Tijdens hun concerten schuwen ze een beetje theatraliteit niet, waardoor ze zich in de Kapel op ’t Rijsselt zeker thuis zullen voelen! De zangeressen worden begeleid door pianist Maurice Lammerts van Bueren.

Julika Marijn duikt vertellend, zingend en spelend in het leven van Helene Kröller-Müller (1869-1939), een power­ vrouw avant la lettre die als een van de eersten op grote schaal werk kocht van kunstenaars als Van Gogh en Mondriaan. Met haar collectie legde ze de basis voor het Kröller-Müller Museum, dat Marijn inzage gaf in de ruim drieduizend brieven die Helene schreef aan haar zielsverwant Sam van Deventer. Waarom wijdde zij haar leven aan de kunst en wat hoopte ze daarin te vinden?

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 15,25

11.30 uur kapel op ‘t rijsselt € 20,25 \ tot 18 jaar gratis*

20.00 uur rabobank theaterzaal € 19,75 \ CJP € 10,25

incl. garderobe

(*reserveren via de kapel)

incl. consumptie + garderobe

www.kapeloptrijsselt.nl klassiek

www.julikamarijn.nl toneel

www.qharmony.nl gastvoorstelling


14 vrijdag

Speelman en Speelman

Peter Heerschop

mei

april

maart

februari

13 donderdag

januari

47

juli augustus

In zijn functie van Minister van Enthousiasme reist Peter Heerschop door het land om uit te leggen waarom je vrolijker wordt als je begint te twijfelen aan je zekerheden. Dat je het snelst iets leert als je het gevoel hebt dat het fout mag gaan. Hij zal voorbeelden geven van dingen die totaal verkeerd zijn gegaan, zodanig dat jij er hard om moet lachen omdat je beseft dat anderen soms nog onnozeler zijn dan jij. Lol is een serieuze zaak, maar de lach zal regeren tijdens de eerste 365 dagen van de regeerperiode van deze minister.

20.00 uur rabobank theaterzaal € 18,75 \ CJP € 14,25

20.00 uur rabobank theaterzaal € 19,75 \ CJP € 15,-

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

november

oktober

spel: Daan en Joost Speelman \ toetsen: Jeroen van der Blom

De Minister van Enthousiasme \ try-out

september

Daan en Joost Speelman komen met een nieuw programma boordevol zelfgeschreven liedjes waarin de absurde werkelijkheid wordt omgezet in stof tot lachen. Eigenlijk precies zoals je gewend bent van de broers. Ze blijven elkaar uitdagen en zijn steeds op zoek naar mooie vormen om hun dagelijkse verwondering in te verpakken. Want het enige waar ze grip op hebben, is wat ze kunnen aanraken. Om de rest kun je maar beter lachen.

juni

Met terugwerkende kracht \ try-out

www.speelmanenspeelman.nl theaterconcert \ cabaret

december

cabaret alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten


48

december

15 zaterdag

16 zondag

Ruysdael Kwartet \ kamermuziekserie

Toms Magische Speelgoedwinkel

All British Music

Henry Purcell is een van de grootste componisten uit de Britse muziekgeschiedenis, maar het Ruysdael Kwartet neemt ook de muziek van drie landgenoten ter hand. Thomas Adès mijmert in ‘Arcadiana’ over een verdwenen idyllisch land en Edward Elgar weet in zijn ‘Strijkkwartet in e op. 83’ de “zon te vangen”. Het werk ‘Noveletten’ van Frank Bridge is een fantasievol karakterstuk, net als ‘Fantasia’ van de grote meester Purcell zelf. Allemaal staat het op de lessenaar van het Ruysdael Kwartet.

De Winterse Familiemusical (6+) met Marleen van der Loo, Bartho Braat e.a. Met een mix van avontuur, muziek, magie en humor krijgt ‘Toms Magische Speelgoedwinkel’ het jonge publiek ongetwijfeld op het puntje van de stoel. In de familiemusical maken we kennis met Tom en zijn prachtige, kleurrijke speelgoedwinkel. Elke avond als de lichten doven en de klok slaat, komt het speelgoed tot leven en wordt Tom de superheld Hercules, die de wereld beschermt tegen al het kwaad. Maar dan verschijnt de jaloerse vijand Hades en moet Tom al zijn krachten gebruiken om zijn ‘thuis’ te redden. Zo laat hij zien dat iedereen, groot of klein, een superheld kan zijn.

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 17,75 \ CJP € 10,25

14.30 uur rabobank theaterzaal € 17,75

incl. consumptie + garderobe

incl. garderobe

www.ruysdaelkwartet.nl klassiek

www.tomsmagischespeelgoedwinkel.nl jeugd & familie


20 donderdag

Christmas with Anúna

Emilio Guzman

mei

april

maart

februari

20 donderdag

januari

49

20.00 uur rabobank theaterzaal € 19,75 \ CJP € 15,-

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

luxe buffet

www.anuna.ie theaterconcert \ klassiek

juli augustus september oktober

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 28,25 \ CJP € 14,50

november

Het internationale topkoor Anúna keert terug naar Zutphen met een hartverwarmend kerstconcert in de Oosterberg Buitensociëteit. Gelukkig, want Anúna brengt koormuziek van het hoogste niveau, een klanktapijt van loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve gregoriaanse liederen, waarbij de zangers en zangeressen vaak nadrukkelijk het contact met hun publiek zoeken. Samen met prachtige kostuums en flakkerend kaarslicht levert dit een betoverend kerstconcert op, met klassiekers als ‘Silent Night’, ‘Away In A Manger’ en andere sfeervolle, traditionele liedjes, afgewisseld door eigentijds werk. Anúna staat onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn.

luxe buffet

www.emilioguzman.nl cabaret alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

december

De ultieme kerstbeleving

Het einde der wereld nadert en dat stemt Emilio Guzman vrolijk. Of het nu Trump is die opschept over de grootte van de nucleaire knop of de gevolgen van het broeikaseffect: we gaan naar de kloten, het maakt niet meer uit. Voorheen was hij boos. Hij maakte drie voorstellingen tegen populisme en dat heeft niets geholpen. De wereld is alleen maar populistischer geworden. Als het toch niet uitmaakt wat hij doet, kan hij net zo goed doen waar hij zin in heeft.

juni

Kom dan!


Gun jezelf de schoonheid van het moment Opeens is er dat moment dat de muziek je optilt en meeneemt. Even is al het andere hĂŠĂŠl ver weg. Dat moment beleef je met Het Gelders Orkest. Elk concert weer genieten van live symfonische muziek op het allerhoogste niveau, in de concertzaal of juist daarbuiten. Gun jezelf dit moment en ontdek het nieuwe programma in Theater Hanzehof.

> www.hetgeldersorkest.nl


22 zaterdag

Johan Derksen Keeps The Blues Alive

Comedy Night

mei

april

maart

februari

22 zaterdag

januari

51

20.00 uur rabobank theaterzaal € 26,75 \ CJP € 20,25

20.00 uur theater hanzehof € 15,25 \ CJP € 11,50

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.keepsthebluesalive.nl theaterconcert

juli augustus

theaterbuffet

www.comedyspot.nl cabaret alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

december

theaterbuffet

november

oktober

Johan Derksen neemt je mee naar zijn jonge jaren, toen Engelse bands als de Rolling Stones, Them en The Animals de wereld veroverden. Zo maakte een breed publiek kennis met de muziek van Amerikaanse bluesgrootheden als John Lee Hooker, Muddy Waters en B.B. King. Het gevolg was de opkomst van Nederlandse bluesbands, zoals Cuby + Blizzards, Bintangs en Livin’ Blues. Muziekkenner Derksen is dé ambassadeur van de bluesmuziek in Nederland. Voor deze tournee gaat hij op pad met de beste blueszangers en -muzikanten van ons land en houdt zo ‘The Blues Alive’.

september

Met The Clarks, A.J. Plug, Kat Riggins, Erwin Java, Roel Spanjers, Theo van Es e.a.

Tijdens de Comedy Night gaat het maar om één ding: de lach! Een wisselend gezelschap van de beste stand-up comedians van Nederland breekt de tent af met hun rake grappen en onverwachte hilarische wendingen. Speciaal voor deze avond wordt een van onze zalen omgetoverd tot een intieme comedyclub waar je de comedians op het podium bijna aan kunt raken, zo dichtbij. Welke comedians en MC er deze avond staan is nog niet bekend, dus hou de website in de gaten!

juni

Stand-up comedy van de bovenste plank


52

januari

4 vrijdag

4 vrijdag

Het Gelders Orkest met Pacho Flores

Late Lente

Nieuwjaarsconcert Het Gelders Orkest luidt het nieuwe jaar in met trompetgeschal; letterlijk. Tijdens dit wervelende feestconcert is de Venezolaanse trompettist Pacho Flores de solist. Net als dirigent Christian Vásquez, komt hij voort uit ‘El Sistéma’: een bijzonder project in Venezuela om kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking met muziek in aanraking te brengen. Het programma is hartverwarmend en swingend Zuid-Amerikaans: tango’s, opzwepende vuurdansen en Braziliaanse volkswijsjes. Maar ook een tintje Strauss…

Ellen Pieters, Guido Spek, Sjoerd Pleijsier, Julia Herfst e.a. ‘Late Lente’ is een brutale en pittige tragikomedie over de romance tussen de beroemde zangeres Mira Faber en de veelbelovende pianist Bow. Zij is begin vijftig, hij midden twintig. De muziek brengt hen samen en wordt de soundtrack van een spannende flirt. Maar wanneer die ontaardt in een heftige liefde, komt hun omge­ ving resoluut in actie. Ambities, reputaties en familiebanden dreigen de geliefden uiteen te drijven. Mira staat voor het grootste dilemma van haar leven: zichzelf redden of eindelijk zichzelf worden. script: Jeremy Baker \ regie: Kees Prins \ spel: Ellen Pieters, Guido Spek, Sjoerd Pleijsier, Julia Herfst e.a.

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 30,25 \ CJP € 15,25

20.00 uur rabobank theaterzaal € 27,75 \ CJP € 14,25

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

t heaterbuffet inleiding 19.00 uur

www.hetgeldersorkest.nl klassiek

theaterbuffet

www.degraafencornelissen.nl toneel


9 woensdag

Verso en Vincent van Amsterdam

Rundfunk

mei

april

maart

februari

6 zondag

januari

53

juli

11.30 uur kapel op ‘t rijsselt € 20,25 \ tot 18 jaar gratis*

20.00 uur rabobank theaterzaal € 22,75 \ CJP € 17,25

(*reserveren via de kapel)

incl. consumptie + garderobe

november

“Ultiem amusement van absurdistisch Rundfunk.” - AD “Barst bijna uit elkaar van de sterke vondsten.” - De Volkskrant

september

Het duo Rundfunk, bekend van de gelijknamige tv-komedie, maakte afgelopen seizoen een droomdebuut in het theater. Hun eerste voorstelling ‘Wachstums­ schmerzen’ zorgde voor een vloedgolf aan lovende recensies en er ontstond een ware run op de kaarten. Dus gaan bedenkers, schrijvers en hoofdrolspelers Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde nog een jaartje door. In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn.

augustus

Wachstumsschmerzen

oktober

Het eerste concert van het jaar in de Kapel op ’t Rijsselt belooft weer bij­­zonder te worden, geheel volgens de traditie! Ditmaal niet doordat verschil­lende muziekstijlen samenkomen het programma is nu klassiek - maar wel door de bijzondere combinatie van instrumenten die te horen zullen zijn. Verso speelt werken van Bach, Schubert en Paganini op panfluit en gitaar. Vincent van Amsterdam laat horen dat zijn accordeon zeker niet onder hoeft te doen voor een klassiek orgel.

juni

Nieuwjaarsconcert Kapel op ‘t Rijsselt

www.kapeloptrijsselt.nl klassiek

december

www.rundfunk.sexy cabaret alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten


54

januari

12 zaterdag

13 zondag

16 woensdag

Bruce Springsteens ‘Born In The U.S.A.’

Stichting Arcato

Marco Lopes

Legendary Albums Live \ try-out

Preludio, Scala en Arcato

Moedt

The Boss was op de toppen van zijn kunnen, toen hij in 1984 ‘Born In The U.S.A.’ uitbracht. Het legendarische album bevat maar liefst zeven Top 10 hits, zoals het titelnummer, ‘Dancing In The Dark’ en ‘I’m On Fire’. Erwin Nyhoff en de LA Live Band spelen de plaat in een twee uur durend rockspektakel, inclusief een video­ presentatie van Jan Douwe Kroeske.

Bijna 100 jonge muzikanten van tussen de 6 en 18 jaar brengen met veel enthousiasme klassieke muziek ten gehore. De drie ensembles van Stichting Arcato (Preludio, Scala en Arcato) verzorgen twee keer per jaar een bijzonder concert in de Oosterberg Buitensociëteit in Zutphen. Zelfs de allerjongsten, die nog niet in een ensemble spelen, leveren hun bijdrage aan dit concert. De ensembles staan onder leiding van vioolpedagoge Petra Westra en dirigent Herman Draaisma.

Cabaretier, theatermaker en acteur Marco Lopes stond in 2016 in de finale van het Leids Cabaret Festival. In zijn eerste avondvullende programma vraagt hij zich af of kwetsbaarheid een kracht is of juist een zwakte. Hoe stoer is het om echt te falen? En hoe zit het met de jonge generatie en hun geworstel met identiteit? Waar vindt hij de rust en de moed om niet te moeten? Veel vragen, maar Marco houdt het luchtig.

20.00 uur rabobank theaterzaal € 29,75 \ CJP € 22,50

14.30 uur oosterberg buitensociëteit € 7,75 \ t/m 14 jaar € 4,75

20.00 uur op locatie € 16,25

incl. consumptie + garderobe

incl. garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.arcato.nl gastvoorstelling

www.marcolopes.nl cabaret

met: Jan-Peter Bast, Erwin Nyhoff, Wies Kavelaar, Rob Winter, Wouter Kiers, Arie den Boer en Marco Dirne

theaterbuffet

www.legendaryalbumslive.com theaterconcert


18 vrijdag

Arie en Silvester

Genoeg nu over jou!

mei

april

maart

februari

17 donderdag

januari

55

juli

20.00 uur rabobank theaterzaal € 25,25 \ CJP € 19,-

20.00 uur rabobank theaterzaal € 29,75 \ CJP € 15,-

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.silvesterzwanenveld.nl cabaret

september oktober november

‘Genoeg nu over jou!’ is een heerlijke, bitterzoete komedie, waarmee actrice Ingeborg Elzevier (82) haar zestigjarig toneeljubileum viert. Dat doet ze in goed gezelschap. Annick Boer schitterde afgelopen seizoen in de zwarte komedie ‘Aquarium’, en ook de immer innemende en indrukwekkende Peter Tuinman staat op het podium. De voorstelling werd speciaal voor het drietal geschreven. Als de dochter des huizes haar man verliest, is het de vraag wie daar het meeste onder lijdt: de dochter of haar moeder. De dochter is in staat het leven weer op te pakken, de moeder blijft hangen in diepe rouw. Maar was de relatie tussen schoonmoeder en -zoon wel zo hecht? En hoe staat de (schoon)vader in dit verhaal?

augustus

Ingeborg Elzevier, Annick Boer en Peter Tuinman

theaterbuffet

december

De mannen die jarenlang werden gevreesd door het gegoede cabaret zijn terug van weggeweest. Wie? Arie en Silvester! In deze ‘best of show’ worden alle onvergetelijke acts afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en keihard door je strot geduwd! De heren gaan als vanouds te keer. ‘Inhoud’ wordt vakkundig platge­ stampt, ‘theaterwetten’ worden met vuile voeten getreden en ‘nuance’ wordt met de grond gelijkgemaakt. Kortom: Oude wijn door oude zakken. En dus nog steeds ongeschikt voor tere zielen.

juni

WIE?!

www.hummelinckstuurman.nl toneel alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten


56

januari

19 zaterdag

19 zaterdag

20 zondag

De Kleine Zeemeermin De Musical (4+)

Dutch Swing College Band

LAKSHMI

100 years of jazz!

ADEM

In 1917 werd de allereerste 78 toe­ren­plaat met jazzmuziek opgenomen door de Original Dixieland Jazz Band uit New Orleans: ‘Livery Stable Blues’. Het betekende het begin van de hoogtijdagen van de jazz. De Dutch Swing College Band, Nederlands bekendste jazzorkest en winnaar van onder meer een Gouden Notenkraker en een Edison, viert dit eeuwfeest met een avondvullend programma. Je hoort een selectie van muzikale hoogtepunten uit de geschiedenis van de traditionele jazz en hits uit het eigen, ruim zeventigjarig repertoire.

Lakshmi Swami Persaud is een groot talent en wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziek­ scene met haar pop-noir. Ze is niet voor niets vernoemd naar de godin van de liefde: op haar debuutalbum bezingt LAKSHMI de liefde in al haar vormen. Ze verpakt haar persoonlijke, poëtische verhalen in donkere, elek­ tronische pop met strijkers en heftige synths.

14.30 uur rabobank theaterzaal € 18,75

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 27,75 \ CJP € 21,-

20.00 uur rabobank theaterzaal € 19,75 \ CJP € 15,25

incl. garderobe

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.vanhoorne.com jeugd & familie

www.dsc.nl theaterconcert

Sita Vermeulen speelt de hoofdrol in dit prachtige nieuwe sprookje, waarin een lieve zeemeermin een mooie prins redt van een zinkend schip en op slag verliefd op hem wordt. Maar de gemene tovenares Fien denkt daar anders over en smeedt een plannetje met haar man Titus. Hoe loopt dat af? Vaar mee op de swingende muziek­ golven naar de kleurrijke onderwater­ wereld in deze spetterende familie­­ voorstelling. regie: Bas Groenenberg \ spel: Sita Vermeulen, Michael van Hoorne, Esther van Santen e.a.

concept, tekst, muziek en zang: Lakshmi Swami Persaud \ gitaar: Pascal Voorbraak \ drums en percussie: Rogier van Roosmalen \ viool en zang: Pauline Koning \ bas en toetsen: Sjaak Thiessen

www.lakshmimusic.com theaterconcert


24 donderdag

Van der Laan & Woe

Joris Linssen & Caramba

mei

april

maart

februari

23 woensdag

januari

57

20.00 uur rabobank theaterzaal € 24,75 \ CJP € 18,75

20.00 uur rabobank theaterzaal € 22,75 \ CJP € 17,25

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

bistrobuffet

www.vanderlaanenwoe.nl cabaret

www.jorislinssen.nl theaterconcert alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

juli augustus september oktober

tekst, muziek en spel: Niels van der Laan en Jeroen Woe \ regie: Lidwien Roothaan

regie: Aike Dirkzwager \ zang en teksten: Joris Linssen \ band: Marcel van der Schot, Kees van den Hoogen, Erik van Loo en Djem van Dijk

november

Van der Laan & Woe brengen met ‘Pesetas’ een avond totaalcabaret die bol staat van de grappen, scènes en muzikale acts. Wie Niels en Jeroen alleen kent van het satirische tv-programma ‘De Kwis’: stop met lezen en koop zo snel mogelijk een kaartje! Want ‘Pesetas’ is een virtuoze tijdreis die je alleen gelooft als je erbij bent geweest. Ben je niet gestopt met lezen, dan nog even dit: “Van der Laan & Woe zijn oergeestig in show vol fantastische vondsten. (…) Je mond valt open van zo veel vindingrijkheid en theatraal vernuft. (de Volkskrant )

december

Pesetas

In het leven van Joris Linssen en zijn muzikale vrienden van Caramba draait alles om enthousiasme en passie. Raken en geraakt worden, daar gaat het om. En dat doen deze top­ muzikanten vol overgave met hun opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang. De Nederlandstalige band met de Mexicaanse peper brengt een theaterconcert vol interactie, energie en ontroering. Recht in het hart: ‘RAAK!’

juni

RAAK!


het grootste

www.lomanenvandeweerd.nl Houtmarkt 65, Zutphen 0575-519040 Volg ons op Facebook en Instagram

hoofdstraat 28 gorssel | www.museummore.nl


26\27 zaterdag\zondag

Aventus Dans

Nationaal Theaterweekend

mei

april

maart

februari

25 vrijdag

januari

59

incl. garderobe

www.aventusdans.nl gastvoorstelling

oktober

september

augustus

juli

theater hanzehof € 10,25

november

20.00 uur rabobank theaterzaal € 12,75

Het Nationaal Theaterweekend is het leukste weekend van het jaar! In tientallen theaters door het hele land zijn er verrassende voorstellingen én allerlei gratis activiteiten. En misschien nog wel het mooiste: de kaartjes voor de voorstellingen in dit weekend kosten maar een tientje (excl. reserveringskosten)! Het addertje onder het gras: je koopt een blind date-kaartje. Pas kort van tevoren wordt bekendgemaakt wie er op het programma staat. Tijdens de voorgaande edities van het Nationaal Theaterweekend organiseerden wij een open huis, waren er rondleidingen achter de schermen, was er een escaperoom en stonden er foodtrucks voor de deur. Wat staat er dit jaar op het programma? Binnenkort meer!

www.nationaaltheaterweekend.nl

alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

december

Dit jaar bestaat de Opleiding voor Moderne Dans van Aventus 10 jaar. In deze themavoorstelling wordt dit jubileum gevierd. De jonge dansers laten in een avondvullend programma hun passie voor dans zien in choreo­­ grafieën van negen choreografen uit verschillende dansstijlen. Wil je op de hoogte blijven van het thema van deze voorstelling en wil je weten wie dit jaar de gastchoreograaf is? Volg Aventus Dans dan op hun website en facebookpagina.

juni

Themavoorstelling


60

januari

februari

31 donderdag

1 vrijdag

Ronald Snijders

De Eddy Zoëy Band

Groot Succes 2 Nederland staat aan de vooravond van het nieuwe programma van Ronald Snijders: ‘Groot Succes 2’, de opvolger van - u raadt het al - ‘Groot Succes’, dat tot op heden de theaters niet haalde. Ronald Snijders verbluft in ‘Groot Succes 2’ zijn publiek opnieuw met taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels. Voor zijn vorige voorstelling ‘Welke Show’ ontving Snijders een nominatie voor de Poelifinario, de belangrijkste cabaretprijs van Nederland. tekst, muziek en spel: Ronald Snijders \ tekstbijdragen: Fedor van Eldijk

Van Boudewijn de Groot tot Lil’ Kleine Eddy Zoëy en zijn formidabele band razen door de Nederlandstalige popgeschie­ denis voor een avond sentiment en - op zijn minst - meeneuriën. Van de keurige jaren vijftig (‘Ik hou van jou, blijf je trouw’) naar de rock-‘n-roll van de jaren zestig (‘Kom van dat dak af’), via de aanloop naar de politiek verantwoorde jaren zeventig (‘Meneer de President’) en de nederpop in de jaren tachtig (‘Is dit alles?’), van het niks-aan-de-hand in de jaren negentig (‘Het is een nacht’) stappen we in onze eigenwijze eeuw (‘Watskeburt’) om te eindigen in het nu (‘Drank & Drugs’). Een supermix van het beste wat Nederland te bieden had en heeft.

20.00 uur rabobank theaterzaal € 22,25 \ CJP € 16,75

20.00 uur rabobank theaterzaal € 19,75 \ CJP € 15,25

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.normalemensen.nl cabaret

www.eddyzoey.nl theaterconcert


Lavinia Meijer

Dangerous Liaisons (Vivaldi)

februari

2 zaterdag

mei

april

maart

1 vrijdag

januari

61

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 21,75 \ CJP € 16,50

20.00 uur deventer schouwburg € 34,25

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.laviniameijer.com theaterconcert \ klassiek

www.opera2day.nl opera

b usvervoer € 7.50 inleiding 19.00 uur

alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

juli augustus september oktober november

Harpiste Lavinia Meijer is een van de belangrijkste en spannendste musici van onze tijd. Ze speelt niet alleen klassiek repertoire, maar ook hedendaagse muziek en laat zo onvermoede kanten van haar instrument zien. Muziek gaat tenslotte over verbinden. Lavinia werkte samen met artiesten zoals Philip Glass, Iggy Pop, Ludovico Einaudi en Laurie Anderson en is geboeid door veranderingen binnen de kunst. Haar ervaringen en interesses brengt ze samen in een programma waarin ze bruggen bouwt tussen haar muziek en beeldende en schrijvende kunst, spoken word, film, animaties en nieuwe elektronische experimenten.

december

Untitled 1

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren een spik­­splinternieuwe barokopera waarin Vivaldi’s meest opwindende aria’s samenkomen op een nieuw libretto. Er wordt een al even opwindend verhaal mee verteld, gebaseerd op de roemruchte briefroman ‘Les Liaisons Dangereuses’. Marquise de Merteuil en Vicomte de Valmont spelen een gevaarlijk spel met de liefde. De voormalige geliefden troeven elkaar af met sensuele wreedheden. Ze dagen elkaar uit om anderen te verleiden. De felle emoties krijgen een weer­ klank in Vivaldi’s vocale en instrumentale vuurwerk, uitgevoerd door een sprankelende internationale cast en de topmusici van de Bachvereniging.

juni

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging


62

februari

2 zaterdag

3 zondag

DE VERLEIDERS: #niksteverbergen \ try-out

Zutphen Bloeit Open!

Open podium

Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Tom de Ket en Leopold Witte DE VERLEIDERS richten hun vlijmscherpe pijlen dit keer op de handelaren in big data: de Facebooks, Apples, Googles en Übers van deze wereld. Ze hebben een ongekende macht, voelen zich boven elke wet verheven en weten alles van ons. Het schrikbeeld van Orwells ‘1984’ is anno nu de verontrustende realiteit. Zonder dat we er erg in hebben. Zonder dat we het erg vinden! DE VERLEIDERS tonen aan dat iedereen geheimen heeft die niet onthuld mogen worden, of waarvan je niet eens weet dat je ze hebt. Lees voor het bezoek aan ‘#niksteverbergen’ de voorwaarden en klik dan op accepteer.

20.00 uur rabobank theaterzaal € 32,25 \ CJP € 16,25

Wil je jouw podiumkunsten aan het publiek tonen? Dan is Zutphen Bloeit Open de ideale gelegenheid! Muzikanten, zangers en alle andere podiumkunstenaars uit Zutphen en omgeving zijn van harte welkom. Gitarist Frank Ong-Alok en zangeres Fleur Tolman (Flower to the People) organiseren het open podium en verzorgen waar nodig coaching en muzikale begeleiding. Tijdens het afgelopen theaterseizoen passeerden muzikanten, singer-songwriters, koren, schoolbandjes en nog veel meer de revue. Ben jij de volgende in het rijtje? Aanmelden kan middels een e-mail naar fttp@planet.nl.

14.30 uur theaterfoyer gratis toegang

incl. consumptie + garderobe

t heaterbuffet inleiding 19.00 uur

www.de-verleiders.nl toneel

open podium


9 zaterdag

Introdans

Martijn Koning

mei

april

maart

februari

8 vrijdag

januari

63

juli

19.00 uur rabobank theaterzaal € 14,75

20.00 uur rabobank theaterzaal € 19,75 \ CJP € 15,-

incl. garderobe 

incl. consumptie + garderobe

www.introdans.nl dans \ jeugd & familie

www.martijnkoning.nl cabaret

december

november

oktober

De familievoorstellingen van Introdans zijn van het niveau dat u gewend bent van Introdans, maar ook geschikt voor de hele familie!

Martijn is de ‘Koning van de dieren’ in zijn nieuwe theaterprogramma. Dieren speelden altijd al een grote rol in zijn voorstellingen, maar nu is het echt tijd om een volledige show te wijden aan onze beste vrienden. Honden, katten, olifan­ ten, haaien, parkieten, naakte molratten: zo’n beetje alle dieren komen langs. En mensen natuurlijk. Verwacht veel snelheid, veel grappen, veel absurdisme, veel Martijn Koning en vooral veel dieren. “Hij is scherp, heeft originele invallen, wisselt persoonlijke en algemene observaties lekker af en reageert gevat op vrijwel alles wat er in de zaal gebeurt.” (Theaterkrant over zijn vorige show ‘Koning te rijk’)

augustus

Koning van de dieren

september

Het Israëlische choreografenduo Inbal Pinto en Avshalom Pollak maakt de meest wonderlijke voorstellingen, met een volstrekt eigen ‘geluid’. Alsof ze een magische doos openen, toveren ze dwaze karakters en vreemde types tevoorschijn in producties vol subtiele humor, slapstick, dans, mime, theater, cabaret, acrobatiek, wonderlijke kostuums, filmpjes en geluidsfragmenten. Ze weten daarmee ook de jongste toeschouwers in hun greep te houden.

juni

Gekkigheid (6+)

alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten


64

februari

9 zaterdag

10 zondag

Simeonkwartet

Gluren bij de Buren 2019

Canto Ostinato Het mag inmiddels een traditie heten: de uitvoering van Simeon ten Holts ‘Canto Ostinato’ door het Simeon Kwartet. Dit muziekwerk wordt nooit op dezelfde wijze gespeeld en het spelen en beluisteren ervan heeft daardoor bijna meer weg van een ritueel dan van een concert. Dit wordt benadrukt door de loungeconcertsetting waarbij het publiek op een matras of ligbed luistert en geniet van de meebewegende lichtshow. Tijdens het concert zijn ook gewone zitplaatsen beschikbaar.

Simeonkwartet: Cathelijne Maat, Esther Scheerder, Emile Engel en een nieuwe pianist \ licht: Mark Hengeveld

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 25,25

Het grootste festival van Zutphen! Tijdens de drie voorgaande edities van Gluren bij de Buren openden tientallen huiskamers in alle wijken van Zutphen en Warnsveld de deuren voor het publiek. Dat gaat ook in 2019 weer gebeuren! Tussen de schuifdeuren staan lokale artiesten uit alle hoeken van de podiumkunst: acteurs, dansers, vertellers en natuurlijk muzikanten. Aan de andere kant van de kamer het publiek, op de bank, de vloer en alle stoelen die bij elkaar gesleept konden worden. Heerlijk knus en bovenop het optreden! In het najaar van 2018 volgt meer informatie over de aanmelding voor artiesten en huiskamers voor Gluren bij de Buren 2019.

gratis toegang

incl. garderobe

www.simeonkwartet.nl gastvoorstelling

www.glurenbijdeburen.nl


15 vrijdag

Art (Yasmina Reza) \ try-out

Judeska in de TBS-kliniek

mei

april

maart

februari

14 donderdag

januari

65

20.00 uur rabobank theaterzaal € 29,75 \ CJP € 22,50

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

toneel

www.jandino.nl toneel \ cabaret alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

juli december

20.00 uur rabobank theaterzaal € 28,75 \ CJP € 14,50

november

oktober

tekst: Yasmina Reza \ vertaling: Coot van Doesburgh \ regie: Paula Bangels \ spel: Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom

augustus

De komedie ‘Art’ is een van de bekendste en succesvolste toneelstukken van de Franse schrijfster Yasmina Reza. In deze fonkelnieuwe uitvoering kruipen Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom in de huid van drie vrienden, die al bekvechtend over een wit schilderij hun vriendschap testen. Het begint allemaal als Serge voor een idioot hoog bedrag een hypermodern doek koopt en zijn vrienden Mark en Ivan uitnodigt om het te komen bewonderen.

september

Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom

Cabaretier Jandino Asporaat komt met een knotsgekke klucht om je lachspieren op de proef te stellen: ‘Judeska in de TBS-kliniek’. De hoofrolspeelster belandt daar na een lange reeks vergrijpen en moet noodgedwongen op zoek gaan naar zichzelf door middel van creatieve therapieën, groepsgesprekken en agressietraining. Maar zij kan er niet tegen dat haar wordt verteld wat ze moet doen. Slaagt het personeel erin om van Judeska een beter mens te maken of zijn zij straks degenen die therapie nodig hebben?

juni

Het HUIS van ASPORAAT


Vandaag richten wij onze lB ik. Met 95%ecyclede r e g t s e e m de n a v g n i k k a verp . Nederland

op het theater Al bijna 100 jaar de grootste blikfabriek in Deventer


Gers Pardoel

Concordia Eefde en Ettens Mannenkoor

februari

16 zaterdag

mei

april

maart

16 zaterdag

januari

67

19.30 uur oosterberg buitensociëteit € 15,-

incl. consumptie + garderobe

www.gerspardoel.nl theaterconcert

kaartverkoop via de organisatie www.concordiaeefde.nl gastvoorstelling alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

juli augustus december

20.00 uur rabobank theaterzaal € 24,75

november

oktober

Recent was Gers Pardoel een van de smaakmakers van het VTM-programma ‘Liefde voor muziek’ en vorig jaar sloot hij zijn eerste theatertour in Vlaanderen succesvol af. En nu Gers de smaak van het theater heeft geproefd, wil hij meer. Dus brengt hij zijn show naar Nederland en speelt hij met zijn band zijn grootste hits, liedjes waar hij een sterke band mee heeft en uiteraard nieuwe songs. De Nederlandse zanger vertelt openhartig hoe hij van keukenboer uitgroeide tot artiest, je hoort de verhalen achter nummers als ‘Louise’ en ‘Bagagedrager’ en Gers klapt af en toe behoorlijk uit de school tijdens een heerlijke, ontwapenende avond.

september

Gers Pardoel neemt je mee de theaters in!

Muziekvereniging Concordia Eefde en het Ettens Mannenkoor brengen na vijf jaar wederom een bijzonder pro­­gramma naar de Oosterberg Buitensociëteit: een concert vol overbekende film- en gamemuziek voor koor en orkest. De muziek wordt ondersteund en verrijkt met beeldmateriaal. Op het programma staat onder meer ‘The Exodus Song’, de muziek uit de Star Wars Saga, ‘Conquest of Paradise’ (uit de film ‘1492’), ‘Hymn to the Fallen’ (uit ‘Band of Brothers’) en ‘Baba Yetu’ (uit de game ‘Civilization’).

juni

Games 2 the Movies


68

februari

17 zondag

17 zondag

Sprookjessprokkelaar de musical (6+)

Le Nuove Musiche

(Niet) getreurd

Naar het boek van Paul van Loon, Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling In deze nieuwe, spannende Efteling familiemusical heeft de twaalfjarige Sterre haar enige boek letterlijk stukgelezen. Haar opa wijst haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de deur? Naar het boek van Paul van Loon en Prinses Laurentien van Oranje. Let op: per speeldag mogen tien grootouders met hun kleinkind meespelen in de voorstelling.

De muziek van Monteverdi wordt op bijzondere wijze naar deze tijd gebracht door vocaal ensemble Le Nuove Musiche. Zij leggen de nadruk op de menselijke emoties in het werk van Monteverdi: treurnis, troost en verdriet, maar ook de liefde in al haar verscheidenheid. Monteverdi was als geen ander in staat in zijn muziek deze gevoelens te verklanken. Hij legde daarmee de basis voor de opera zoals wij die nu kennen. Le Nuove Musiche kreeg in 2017 vijf sterren in de Volkskrant voor de cd ‘Monteverdi XL’.

script en liedteksten: Allard Blom \ muziek: René Merkelbach \ regie: Mark van Haasteren

13.30 uur rabobank theaterzaal € 17,75

11.30 uur kapel op ‘t rijsselt € 20,25 \ tot 18 jaar gratis*

incl. garderobe

(*reserveren via de kapel)

www.efteling.com jeugd & familie

www.kapeloptrijsselt.nl klassiek


23 zaterdag

23 zaterdag

Opvliegers 4: Trossen Los!

Comedy Night

Het Gelders Orkest

Rian Gerritsen, Anouk van Nes, Sandra Mattie en Joanne Telesford

Stand-up comedy van de bovenste plank

Maestro Jules Onthult: Bruchs Vioolconcert

In deel vier van de populaire vriendinnencomedy ‘Opvliegers’ gaan de dames op cruise. Ze hebben moeite hun pro­blemen aan de wal los te laten en ook nog eens last van de fysieke en psychische ongemakken die de over­ gang met zich meebrengt. Dus kom aan boord, dompel je onder in een wereld van zwembandjes, reddings­boten en knappe kapiteins en lach onbedaarlijk om de nieuwe avonturen van Moniek, Joke, Shirley en Loes - de zus van Lydia.

Tijdens de Comedy Night gaat het maar om één ding: de lach! Een wisselend gezelschap van de beste stand-up comedians van Nederland breekt de tent af met hun rake grappen en onverwachte hilarische wendingen. Speciaal voor deze avond wordt een van onze zalen omgetoverd tot een intieme comedyclub waar je de comedians op het podium bijna aan kunt raken, zo dichtbij. Welke comedians en MC er deze avond staan is nog niet bekend, dus hou de website in de gaten!

Ooit wel eens willen weten hoe beroemde componisten hun meesterwerk nou schreven? Dirigent Jules van Hessen ontrafelt de geheimen achter de klassieke topstukken in ‘Maestro Jules Onthult’. In dit programma neemt hij Bruchs ‘Vioolconcert’ onder de loep. Waarom is dit een superhit en is er een topviolist voor nodig? Waar klinken er volksmelodietjes uit de Balkan? Voor de pauze vertelt Jules van Hessen en speelt Het Gelders Orkest belangrijke fragmenten. Na de pauze hoor je het complete stuk.

20.00 uur theater hanzehof € 15,25 \ CJP € 11,50

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 25,25 \ CJP € 12,75

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

theaterbuffet

www.rep.nu show

theaterbuffet

www.comedyspot.nl cabaret

theaterbuffet

www.hetgeldersorkest.nl klassiek alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

juli augustus september december

20.00 uur rabobank theaterzaal € 25,25 \ CJP € 19,-

november

oktober

viool: Niek Baar

juni

mei

april

maart

februari

20 woensdag

januari

69


70

maart

2 zaterdag

7 donderdag

Toneelgroep Oostpool

Harrie Jekkers en Klein Orkest

What’s in a fairytale?! - Bambi Toneelgroep Oostpool laat Bambi zien zoals je hem nog nooit hebt gezien. Het onschuldige hertje maakt plaats voor een gevaarlijk dier met tanden, vertolkt door Benny Claessens. Met rond hem zes wellustige jagers die allemaal een stukje van zijn lieve onschuld willen opeisen. ‘Bambi’ is deel twee uit de reeks ‘What’s in a fairytale?!’, waarin oer­ oude verhalen met nieuwe ogen worden bekeken. tekst: Joachim Robbrecht \ regie: Sarah Moeremans \ spel: Kharim Amier, Benny Claessens, Joep van der Geest, Tommie Kinneging, Mirjam Stolwijk, Maureen Teeuwen en Louis van der Waal

Later is allang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug Na een sabbatical van 14 jaar, gevolgd door de succesvolle voorstelling met ‘Jekkers & Jeroen’, heeft Harrie Jekkers de smaak weer helemaal te pakken. Nog één keer gaat hij terug naar zijn muzikale roots, als zanger van de legendarische nederpopgroep Klein Orkest. Tussen 1979 en 1985 scoorde de band hits als ‘Later is allang begonnen’, ‘Koos Werkeloos’ en ‘Over 100 jaar’, en natuurlijk de evergreens ‘O, O, Den Haag’ en ‘Over de Muur’. In dit muziektheaterprogramma vertelt Jekkers op cabareteske wijze over het ontstaan en het einde van Klein Orkest. teksten en composities: Harrie Jekkers en Koos Meinderts \ zang: Harrie Jekkers \ bas: Chris Prins \ toetsen: Henk Jan Heuvelink \ drums: Niek Nieuwenhuijsen

20.00 uur rabobank theaterzaal € 23,75 \ CJP € 12,-

20.00 uur rabobank theaterzaal € 29,75 \ CJP € 24,75

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.toneelgroepoostpool.nl toneel

theaterbuffet

www.bvmooiweer.nl theaterconcert


Jeroen van Merwijk

De Tranen van Maria \ Stabat Mater

februari

9 zaterdag

mei

april

maart

9 zaterdag

januari

71

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 25,25 \ CJP € 12,75 \ tot 18 jaar € 10,-

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

luxe buffet

www.jeroenvanmerwijk.nl cabaret

luxe buffet

www.johannettezomer.com klassiek alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

juli augustus september oktober

20.00 uur rabobank theaterzaal € 19,75 \ CJP € 15,-

november

Sinds Jeroen van Merwijk ruim 25 jaar geleden voor het eerst optrad, was hij goed voor dertien opmerkelijke soloprogramma’s, zo’n duizend liederen, columns, hoorspelen en sketches. Verder bedacht en presenteerde hij ook tv- en radio­ programma’s en schreef hij zeven boeken. Eind 2014 zette hij definitief een punt achter zijn solocarrière. Toch is hij nu terug. Tenminste, zijn alter ego Lucky. Lucky vindt Van Merwijk maar een slappe zak, die zijn kans heeft gehad. Hij brengt zelf de fijnzinnige en ironische liedjes naar het theater. ‘Lucky’ is een solovoorstelling voor twee persoonlijkheden.

december

Lucky

In het weekend van Internationale Vrouwendag komt de in Zutphen wonende sopraan Johannette Zomer samen met enkele van haar muzikale vrienden om een heel bijzondere ‘Stabat Mater’ ten gehore te brengen. Internationale Vrouwendag is voor Johannette symbool voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Daarom is het voor haar een uitermate geschikte gelegenheid dit evenement te organi­seren waaraan vrouwen uit diverse culturen en met verschillende achtergronden meewerken.

juni

Johannette Zomer en vrienden


72

maart

10 zondag

13 woensdag

14 donderdag

Junior Jazz Festival Zutphen 2019

Yvonne van den Eerenbeemt

Mathilde Santing

BRONST

Renaissance

Tijdens het Junior Jazz Festival Zutphen 2019 zullen jonge talentvolle jazzmusici van verschillende conservatoria te horen zijn in de zalen van Theater Hanzehof. Het doel van het festival is talentontwikkeling en stimuleren, maar ook het verbreden van het Zutphense jazzmuziek-aanbod. Om het festival laagdrempelig te houden en een groot publiek te bereiken zal bij veel concerten de toegang gratis zijn. Hou de facebookpagina van Junior Jazz Festival Zutphen in de gaten voor het volledige programma.

Yvonne van den Eerenbeemt stond in 2014 in een ijzersterke finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar tweede programma ‘BRONST’ gaat over dierlijke driften, over de beestachtigheid die onder onze deftige dasjes schuilgaat. Als ‘BRONST’ een natuur­ documentaire zou zijn, dan was Yvonne de paradijsvogel. En die maken rare sprongen, zeker als ze zich willen voortplanten. Verwacht wanhopige betogen, fluwelen liedjes en weinig tact. “Een groot talent dat je bij de kladden grijpt.” (jury AKF)

Sinds haar televisiedebuut in 1981 bij Sonja Barend veroverde Mathilde Santing de harten van een miljoenenpubliek. Haar buitengewone stem en technische beheersing geven haar de onschuld van een wit meisje van zeventien, maar het volume en de souplesse van een volwassen zwarte soulzangeres. Toch wil ze nog een keer helemaal opnieuw beginnen. Voor dit theaterconcert was dan ook maar één titel denkbaar: ‘Renaissance’, dat in het teken staat van haar nieuwe album dat komend najaar, op haar geboortedag, verschijnt.

13.00 uur theater hanzehof verschillende prijzen

20.00 uur op locatie € 16,25

20.00 uur rabobank theaterzaal € 21,75 \ CJP € 16,50

incl. garderobe

incl. consumptie + garderobe

gastvoorstelling

www.yvonnevandeneerenbeemt.nl cabaret

www.mathildesanting.com theaterconcert


16 zaterdag

Roué Verveer

Concertconcours HaFaBra

mei

april

maart

februari

16 zaterdag

januari

73

incl. consumptie + garderobe www.roueverveer.nl cabaret

10.00 uur oosterberg buitensociëteit € 8,- \ kinderen tot 12 jaar gratis kaartverkoop via de organisatie www.mbgf.nl gastvoorstelling alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

juli augustus december

20.00 uur rabobank theaterzaal € 24,75 \ CJP € 18,75

november

oktober

Roué Verveer behoort tot de grote jongens in cabaretland. De zalen zitten vol, zijn big smile spat regelmatig van het tv-scherm en hij heeft met zijn boek ‘Waarom? Daarom!’ een bestseller op zijn naam staan. Zijn gloednieuwe show ‘Heppie De Peppie’ belooft weer op-en-top Roué te worden: een stortvloed aan hilariteit, scherpe grappen, slimme improvisaties en zelfspot. “Een show van Roué Verveer is als een weerzien met een populaire oom op de verjaardag van oma: hij praat je in geuren en kleuren bij over wat hij heeft meegemaakt, er valt veel te lachen en er wordt af en toe een maatschappijkritische noot gekraakt.” (de Volkskrant)

september

Heppie De Peppie

Na het najaarsconcours in november keert de MBGF terug voor een schit­­ terend voorjaarsconcours. Ditmaal betreden 10 orkesten uit het hele land het podium van de Oosterberg Buitensociëteit. Zij gaan de strijd aan om de punten in verschillende divisies. Een deskundige jury velt het oordeel. De organisatie is in handen van de Muziekbond Gelderland-Flevoland (MBGF).

juni

Muziekbond Gelderland-Flevoland


ZOMER ACADEMIE ZUTPHEN.

Ongestoord genieten! Adatum zorgt ervoor dat u niets hoeft te missen

Muzikale verdieping voor professionele musici, studenten en amateurmusici. Zomer 2018: 5-daags Festival Najaar 2019: Mozart ZauberflĂśte

WWW.ZOMERACADEMIEZUTPHEN.NL

Wij zijn gespecialiseerd in: besparingen, telefonie, mobiel, ICT, data, netwerken, websites, hardware en cloud oplossingen.

bezoek onze website www.adatum.nl

De TorenstadGroep bezit een substantiĂŤle vastgoedportefeuille en participaties in werkmaatschappijen die in heel Nederland actief zijn op het vlak van projectontwikkeling , het management, de verkoop en de verhuur van vastgoed. Onze vastgoedportefeuille bestaat uit zowel bedrijfsonroerend goed als woningen. Heeft u interesse in ons bedrijf dan vindt u onderstaand onze contactgegevens. TorenstadGroep Dreef 4C Postbus 4228 7200 BE Zutphen Tel. 0575-587400 email : info@torenstad.nl website : www.torenstad.nl


17 zondag

20 woensdag

Juf Roos gaat op vakantie (2+)

Café des Chansons

Abafazi

Parlez moi d’amour

Helela Mama!

De oer-Hollandse Juf Roos is dé YouTube-hit van het jaar. Met haar buurjongen Gijs beleeft ze vrolijke avonturen en zingt ze de allerleukste liedjes, die ook ouders, opa’s en oma’s nog kennen uit hun kindertijd. Logisch dus dat alle peuters en kleuters fan zijn. En nu komen ze ook nog naar ons theater voor een doldwaas avontuur! Zing en doe mee met Juf Roos en Gijs!

Het Tobalita Strijkkwartet bestaat uit leden van het Nederlands Philhar­ monisch Orkest. Samen met de in Franstalig België opgegroeide zangeres Charlotte Hasen brengen zij een unieke combinatie van Franse chansons en prachtige op klassieke lijst geschoeide arrangementen. De musici leerden elkaar kennen toen Charlotte op de Amsterdamse Noordermarkt het publiek tot tranen toe wist te roeren met haar zang. In dit concert is er aandacht voor onder meer Yves Montand en Jacques Brel; voor het eerst in de Kapel op ‘t Rijsselt.

De Afrikaanse drum, de marimba en hun geweldige stemmen: dat zijn de basisinstrumenten voor de swingende nieuwe show van de tien power­ vrouwen van Abafazi (Zulu voor ‘vrouwen’). Van oudsher wordt de drum vooral door mannen bespeeld, maar de kleurrijke en energieke Abafazi zetten dit stereotype beeld op zijn kop. In ‘Helela Mama!’, een eerbetoon aan iconische zwarte vrouwen die een lans braken voor de vrijheid, nemen ze je mee op reis langs de muziek en cultuur van Zuid-Afrika.

13.30 en 16.00 uur rabobank theaterzaal € 16,75

11.30 uur kapel op ‘t rijsselt € 20,25 \ tot 18 jaar gratis*

20.00 uur rabobank theaterzaal € 27,75 \ CJP € 21,-

incl. garderobe

(*reserveren via de kapel)

incl. consumptie + garderobe

www.jufroostheater.nl jeugd & familie

www.kapeloptrijsselt.nl klassiek

theaterbuffet

show alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

17 zondag

januari

75


76

maart

21 donderdag

22 vrijdag

Tineke Schouten

Ontmoetingen; een tipje van de sluier

Internationaal Cellofestival Zutphen

Highlights Al jaren behoort Tineke Schouten tot de absolute top van het Nederlandse cabaret. In ruim 35 jaar maakte ze 23 theatershows, zette ze ontelbare typetjes op de planken, ontwikkelde ze sketches en tv-shows en schreef ze prachtige liedjes. Hiermee bouwde ze door de jaren heen een enorme schare trouwe fans op. Als vervolg op haar persoonlijke show van de afgelopen seizoenen maakt Tineke in ‘Highlights’ een reis door haar enorme theatercarrière. De mooiste sketches, types en liedjes - voorzien van een nieuw jasje - passeren de revue. Uiteraard kan Tineke het niet laten om ook met nieuw materiaal te komen.

Het Internationaal Cellofestival Zutphen en Theater Hanzehof presenteren samen het programma van de 10e editie van dit succesvolle tweejaarlijkse festival. Artistiek leider Jeroen den Herder stelt u voor aan een selectie van de musici die op het festival te horen zullen zijn. Zij verrassen u met een breed programma van barok tot lichte muziek. Allemaal in het teken van de cello, of zoals Micha Hamel het instrument eens noemde “de heraut van de weemoed”.

met: zevenkoppig liveorkest

20.00 uur rabobank theaterzaal € 36,25 \ CJP € 27,25

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 10,25

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

theaterbuffet

www.tinekeschouten.tv show \ cabaret

www.cellofestivalzutphen.nl klassiek


januari

77

23 zaterdag

Louise Korthals

Turks Fruit (Jan Wolkers)

mei

april

maart

februari

22 vrijdag

juli

20.00 uur rabobank theaterzaal € 23,75 \ CJP € 18,-

20.00 uur rabobank theaterzaal € 29,75 \ CJP € 15,-

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.louisekorthals.nl cabaret

www.hummelinckstuurman.nl toneel

augustus november

tekst: Jan Wolkers \ bewerking: Sophie Kassies \ regie: Hanneke Braam \ met: Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper

september

De autobiografische bestseller ‘Turks Fruit’ van Jan Wolkers heeft na bijna vijftig jaar nog niets aan zijn universele kracht en ontroering ingeboet en staat nog altijd hoog genoteerd op de boekenlijst van middelbare scholieren. ‘Turks Fruit’ vertelt van de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster, die een dramatische wending krijgt als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneelbewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan dit liefdesverhaal zonder weerga.

oktober

regie: Olivier Diepenhorst \ muziek: Erik Verwey

Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper

t heaterbuffet inleiding 19.00 uur

alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

december

In 2011 won ze het Amsterdams Kleinkunst Festival, voor haar eerste avondvullende programma ‘Vlieguur’ ontving ze de Neerlands Hoop en opvolger ‘Zonder Voorbehoud’ werd met een sterrenregen ontvangen. Hebben we er met Louise Korthals een nieuwe cabaretvedette bij? In ‘Alles is er’ gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles en schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden.

juni

Alles is er


78

maart

24 zondag

24 zondag

Zutphen Bloeit Open!

The Bootleg Sixties

Open podium Wil je jouw podiumkunsten aan het publiek tonen? Dan is Zutphen Bloeit Open de ideale gelegenheid! Muzikanten, zangers en alle andere podiumkunstenaars uit Zutphen en omgeving zijn van harte welkom. Gitarist Frank Ong-Alok en zangeres Fleur Tolman (Flower to the People) organiseren het open podium en verzorgen waar nodig coaching en muzikale begeleiding. Tijdens het afgelopen theaterseizoen passeerden muzikanten, singer-songwriters, koren, schoolbandjes en nog veel meer de revue. Ben jij de volgende in het rijtje?

Ze hebben in Sir Elton John een van hun grootste fans, de makers van de beste sixties-muziekshow ter wereld. Komend seizoen keert The Bootleg Sixties terug naar de Nederlandse theaters met een nieuwe setlist van vertrouwde hits uit de zestiger jaren. Je hoort wereldberoemde songs van onder andere The Doors, Simon & Garfunkel, The Beatles, Rolling Stones, The Who en Shocking Blue. Ook visueel valt er veel te genieten, dankzij drie schermen met filmbeelden uit die periode.

Aanmelden kan middels een e-mail naar fttp@planet.nl.

zang en bas: Den Pugsley \ zang en drums: Steve Phypers \ zang en gitaar: Jamie Cook en Tony Skeggs \ zang en toetsen: Chris Skornia

20.00 uur theaterfoyer gratis toegang

20.00 uur rabobank theaterzaal â‚Ź 26,75 \ CJP â‚Ź 20,25 incl. consumptie + garderobe

open podium

www.thebootlegsixties.com theaterconcert

theaterbuffet


Nathalie Baartman

’s-Gravenstad Muziektheater Zutphen

februari

29\30 vrijdag\zaterdag

mei

april

maart

27 woensdag

januari

79

20.00 uur rabobank theaterzaal € 26,25

incl. consumptie + garderobe

incl. garderobe

www.nathaliebaartman.nl cabaret

www.gravenstad.nl gastvoorstelling alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

juli augustus december

20.00 uur rabobank theaterzaal € 19,75 \ CJP € 15,25

november

oktober

‘Breek’ is een subtiel-hilarische voorstelling over kwetsbaarheid en het ongemak van stilte. Alles op het randje van de gekte. Ze zei: “Neem een ‘breek’, joh. Dat kan hier op de stoeptegel. Hier heb je een hapje gefrituurde sprinkhaan. Verstil de gewoonte, troost die vreemdeling en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer.” De opvolger van ‘Voest’, gebracht door “een bijzonder, eigenzinnig en betrokken cabaretier”, zoals Theaterkrant Natalie Baartman omschreef.

september

Breek

Het indrukwekkende ensemble van ’s-Gravenstad Muziektheater speelt de musical ‘Carmen’, gebaseerd op de gelijknamige opera van Georges Bizet. In de musical komen de overbekende thema’s van Bizet terug in een modern jasje. Het verhaal gaat over de beeldschone onafhankelijke hoofdfiguur Carmen die geniet van de bewondering van de mannen om haar heen. Maar al snel blijkt dat Carmen haar emoties beter onder controle heeft dan haar bewonderaars. De afwisselende scènes en muziekstukken zorgen dat het publiek geboeid is vanaf de eerste tot de laatste noot.

juni

Carmen de musical


80

april

4 donderdag

5 vrijdag

Laten we eerlijk zijn

Mart Hillen

In Concert

Owen Schumacher, Beau Schneider en Hanneke Drenth De makers van de succesvolle relatiekomedie ‘Hart tegen Hart’ slaan opnieuw hard en humoristisch toe met een gloednieuwe en pijnlijk grappige voorstelling. Het verhaal speelt zich af in een flatgebouw, waar van alles en nog wat aan moet gebeuren. Tijd voor groot onderhoud dus. Drie stellen steken de koppen bij elkaar, maar al snel blijkt dat hun onderlinge relaties ook een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken. Zeiken over de buren was nog nooit zo grappig. Met in de hoofdrollen typetjeskanon Owen Schumacher (‘Koefnoen’), topacteur Beau Schneider en comédienne Hanneke Drenth.

De jonge fingerstyle-gitarist Mart Hillen bespeelt zijn instrument als gitarist, bassist en drummer. De instrumentale virtuoos won de finale van Rabo on Stage in Zutphen en een fingerstyle­ wedstrijd en deelde het podium met zijn grote voorbeeld Tommy Emmanuel. In deze voor­stelling verbindt Hillen zijn fijnzinnige gitaarspel met mooie, persoonlijke verhalen. De muziek is gevarieerd: Mart speelt nummers van Marco Borsato tot BLØF en van Michael Jackson tot U2. Ervaar de passie en liefde voor het vak van deze uitzonderlijk goede muzikant. regie: Leoni Jansen

regie: Bruun Kuijt \ spel: Owen Schumacher, Beau Schneider en Hanneke Drenth

20.00 uur rabobank theaterzaal € 26,75 \ CJP € 20,25

20.00 uur rabobank theaterzaal € 17,75 \ CJP € 13,50

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.rep.nu toneel

www.marthillen.com theaterconcert


7 zondag

Paulien Cornelisse

Orkest van het Oosten

mei

april

maart

februari

6 zaterdag

januari

81

juli

20.00 uur rabobank theaterzaal € 24,25 \ CJP € 18,25

14.30 uur oosterberg buitensociëteit € 30,25 \ CJP € 15,25

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.pauliencornelisse.nl cabaret

inleiding 13.30 uur

december

bistrobuffet

november

dirigent: Alpesh Chauhan \ solist: Pablo Ferrández

september

Zutphen zal vanmiddag kennismaken met het Orkest van het Oosten. Op uitnodiging van Het Gelders Orkest spelen zij enkele concerten samen met de Spaanse cello­virtuoos Pablo Ferrández en de uiterst talentvolle dirigent Alpesh Chauhan. Op de lessenaars staat onder meer een temperamentvol Oost-Europees programma met muziek uit Smetana’s opera ‘De verkochte bruid’ en het lyrische ‘Celloconcert’ van Dvorák. De ‘Eerste symfonie’ van Sjostakovitsj vormt de finale van dit prachtige concert.

augustus

Dvoráks Celloconcert met Pablo Ferrández

oktober

Paulien Cornelisse is schrijfster van bestsellers als ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ en ‘De verwarde cavia’, won als cabaretier de Neerlands Hoop met ‘Dagbraken’ en werd genomineerd voor de Poelifinario voor ‘Maar ondertussen’. In haar vierde voorstelling ‘Om mij moverende redenen’ kijkt ze in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven. Wat is er aan de hand met mensen die te hard ‘eh’ zeggen? Waar zit de ‘meelulspier’? En hoe zit het met het gevoelsleven van een korstmos? “Hilarische anekdotes levert dat op.” (Trouw )

juni

Om mij moverende redenen

www.ovho.nl klassiek alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten


SAMEN WERKT HET NU EENMAAL BETER!

GLASVERZEKERINGSOPLOSSING VOOR ONDERNEMERS

Postbus 4147, 7200 BC Zutphen Nieuwstad 81, Zutphen • Telefoon 0575 - 515442 E: info@sgv.nl • I: www.sgv.nl


12 vrijdag

Woodstock The Story

Pieter Derks

mei

april

maart

februari

11 donderdag

januari

83

20.00 uur rabobank theaterzaal € 27,75 \ CJP € 21,-

20.00 uur theaterzaal € 35 \ cjp: € 30,-

20.00 uur rabobank theaterzaal € 26,25 \ CJP € 19,75

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

theaterbuffet

www.woodstockthestory.nl theaterconcert \ show

theaterbuffet

www.jankedekkerproducties.nl show/musical

theaterbuffet

www.pieterderks.nl cabaret

alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

juli augustus december

regie en spel: Laurens ten Den \ muzikale leiding: Matthijs van Noort \ zang en muziek: Martin van der Starre, Muriël te Loo, Thomas Meeuwis e.a.

november

oktober

Woodstock is nog steeds hét festival onder de popfestivals. Bijna een half miljoen mensen verzamelden zich in 1969 op een stuk boerenland in de staat New York. Ze rookten, dronken en luisterden naar muziek van onder anderen The Who, Janis Joplin, Melanie, Joe Cocker, Santana en natuurlijk Jimi Hendrix, wiens waanzinnige versie van het Amerikaanse volkslied een pamflet werd tegen de oorlog in Vietnam. ‘Woodstock The Story’ balt tijdens de vijftigste verjaardag drie dagen van peace, love and music samen in drie zinderende uren.

september

50th Anniversary Tour

Komt dat zien! Pieter Derks gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks wordt verkocht. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen.

juni

Voor wat het waard is


84

april

13 zaterdag

14 zondag

Conny Janssen Danst

Oost-Gelders Symfonie Orkest

Vernuft en Verfijning

BROOS Na ‘HOME’ (2017) en de remake van ‘INSIDE OUT’ (2018) brengt Conny Janssen Danst een sprankelende dansvoorstelling over ouderdom, jeugd, de breekbaarheid van het leven en het verglijden van de tijd. ‘BROOS’ toont de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht. Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dertien dansers - jonge talenten en bekende gezichten - werkt Conny Janssen opnieuw samen met Maartje Teussink, die met speciaal voor ‘BROOS’ gecomponeerd werk live te horen is. Trouw omschreef de multi-instrumentalist Teussink als “een alchemist in een muzieklaboratorium vol plukkende gitaarriffs, bonkende bassen en sferische soundscapes”.

Het Oost-Gelders Symfonie Orkest presenteert een bloemlezing uit het Franse repertoire uit de late 19e eeuw. Het concert opent met de elegante en rijk georkestreerde balletmuziek van de suite uit ‘Sylvia’ van Delibes. Fluitiste Carolo Ligt wordt door het orkest bege­leid in het charmante ‘Concertino pour flûte’ van Chaminade en een bewerking van thema’s uit Bizets ‘Carmen’ van de hand van Borne. Het orkest sluit af met de ‘Symfonie in g-mineur’ van Lalo. dirigent: Alexander Geluk

20.00 uur rabobank theaterzaal € 25,25 \ CJP € 12,75

14.30 uur oosterberg buitensociëteit € 20,25 \ vrienden van OGSO € 18,25

incl. consumptie + garderobe

incl. garderobe

t heaterbuffet inleiding 19.00 uur

www.connyjanssendanst.nl danswww.ogso.nl gastvoorstelling


20 zaterdag

Het Nationale Theater

Naar Casablanca

mei

april

maart

februari

17 woensdag

januari

85

juli tekst: Jibbe Willems \ regie: Madeleine Matzer \ spel: Stefan Rokebrand, Jamie Grant, Tjebbo Gerritsma, Gürkan Küçüksentürk e.a. \ muziek: Helge Slikker

20.00 uur rabobank theaterzaal € 29,75 \ CJP € 15,-

20.00 uur rabobank theaterzaal € 28,25 \ CJP € 14,25

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

inleiding 19.00 uur 

www.hnt.nl toneel

t heaterbuffet inleiding 19.00 uur

www.matzer.org toneel alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

augustus september oktober

De makers van de theatersuccessen ‘Oeroeg’ en ‘Gejaagd door de wind’ verpakken ditmaal een onvergetelijke klassieker in fraai muziektheater. In een schemerige wereld vol politiek en heroïek ontvouwt zich een venijnig liefdesverhaal, waarin onmogelijke keuzes moeten worden gemaakt. ‘Naar Casablanca’ verbindt onze geschiedenis met de prangende actualiteit: ooit vluchtte men Europa uit, nu zoeken velen hun hoop op ons continent.

november

Het ont­­­roerende verhaal, het ontregelende effect van een intieme voorstelling in een verder lege schouwburg, zorgen voor een bijzondere theater­ belevenis. Tussendoor en na afloop worden hapjes en drankjes uitgedeeld.

MATZER Theaterproducties. Met Stefan Rokebrand, Jamie Grant e.a.

december

Regisseur Daria Bukvic zet de schouwburg in als locatie voor een straatfeest op het toneel. Het publiek zit op het podium rondom de acteurs, die in drie grote scènes twaalf jaar lief en leed tussen de bewoners van een straat ergens in Nederland spelen.

juni

Onze Straat (Nathan Vecht)


86

april

20 zaterdag

25 donderdag

26 vrijdag

Comedy Night

Trudy Labij & Frans Mulder

Cabarestafette 2018-2019

Stand-up comedy van de bovenste plank

’t Is Nogal Fris Voor De Tijd Van Het Jaar

Tijdens de Comedy Night gaat het maar om één ding: de lach! Een wisselend gezelschap van de beste stand-up comedians van Nederland breekt de tent af met hun rake grappen en onverwachte hilarische wendingen. Speciaal voor deze avond wordt een van onze zalen omgetoverd tot een intieme comedyclub waar je de comedians op het podium bijna aan kunt raken, zo dichtbij. Welke comedians en MC er deze avond staan is nog niet bekend, dus hou de website in de gaten!

Cabaretier Frans Mulder bracht vorig seizoen een soloprogramma. Trudy Labij, topactrice en rascomédienne, zag zijn solo en dacht: dat wil ik ook, iets eigens, met muziek, een mespuntje ernst en een flinke scheut absurdisme. Het resultaat is deze eenmalige gezamenlijke voorstelling, waarbij twee onthutsend eerlijke en meedogenloos geestige solo’s naadloos in elkaar overgaan. Ze vertellen en zingen over hun levens, liefdes, ouders en carrières en filosoferen over het heden en de nabije toekomst.

De formule van Cabarestafette is al sinds 1985 simpel en doeltreffend: drie aanstormende talenten voor de prijs van één. Een mooie kans dus om jong, bruisend talent te spotten. Elke avond betreden drie nieuwe talenten het podium, elk met een geheel eigen stijl. Vaak gaat het om winnaars van de verschillende cabaretfestivals, die de kans krijgen om voor een groot publiek te spelen, podiumervaring op te doen en hun spel te verfijnen.

spel: Trudy Labij en Frans Mulder \ muzikant: Diederick Ensink

20.00 uur theater hanzehof € 15,25 \ CJP € 11,50

20.00 uur rabobank theaterzaal € 22,75 \ CJP € 17,25

20.00 uur rabobank theaterzaal € 19,75 \ CJP € 15,-

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

cabaret

cabaret

theaterbuffet

www.comedyspot.nl cabaret


87

januari

mei

2 donderdag

Woezel & Pip en de Tijdmachine (2+)

Kom hier dat ik u kus (Griet Op de Beeck)

juli

14.00 uur rabobank theaterzaal € 18,75

20.00 uur rabobank theaterzaal € 29,75 \ CJP € 15,-

incl. garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.woezelenpip.nl jeugd & familie

t heaterbuffet inleiding 19.00 uur

www.toptheater.nl toneel alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

september oktober

tekst: naar de roman van Griet Op de Beeck \ toneelbewerking: Janine Brogt \ regie: Mirjam Koen

november

‘Kom hier dat ik u kus’ van Griet Op de Beeck werd binnen een week na verschijning een bestseller en DWDD Boek van de Maand. Inmiddels zijn er ruim 360.000 exemplaren verkocht. Na het succes van de toneelbewerking van haar debuutroman ‘Vele hemels boven de zevende’ is nu Op de Beecks confronterende verhaal over Mona en de verhoudingen in haar familie voor het theater bewerkt. Mirjam Koen regisseert dit aangrijpende verhaal over ouders en kinderen, de zoektocht naar identiteit, het lef om eigen keuzes te durven maken en de grillen van de liefde.

augustus

Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema, Oda Spelbos e.a.

december

Kinderhelden Woezel & Pip komen naar het theater met alweer zo’n fantastisch theateravontuur voor de allerjongste bezoekers. Zou jij ook willen weten hoe het is om groot te zijn? Woezel & Pip kunnen niet wachten. Als de Wijze Varen even niet kijkt, stappen ze met hun vriendjes Buurpoes en Charlie stiekem in zijn nieuwe tijdmachine. Op naar het land van nog niet gebeurd. Zing en dans mee met nieuwe liedjes en schuif naar het puntje van je stoel als het een klein beetje spannend wordt.

juni

mei

april

maart

februari

30 dinsdag


88

mei

3 vrijdag

8 woensdag

Karin Bloemen en band

Ruysdael Kwartet \ kamermuziekserie

Der Jagd, der Tod und das Mädchen

Souvenirs ‘Souvenirs’ wordt weer zo’n ouderwets rijke Bloemen-show, met dierbare oude en verrassende nieuwe songs, onvoorspelbare conferences, hilarische typetjes, prachtige jurken en een dito decor. Met in het middelpunt een comédienne die alle facetten van het vak beheerst. In haar nieuwe show haalt Karin de bezem door haar huis. Want een mens verzamelt wat in zijn leven: foto’s van bijzondere momenten, mooie en minder mooie herinneringen, kampeerspullen die je allang niet meer gebruikt, noem maar op. Als een stier stormt ze door de porseleinkast en doet alle overbodige ballast de deur uit.

Het aanvangsthema van Mozarts’ ‘Strijkkwartet’ doet denken aan hoorn­ geschal, de aankondiging van de jacht. En daarmee is de toon voor dit concert gezet. Een veel recenter werk is het ‘Strijkkwartet nr. 3’ dat componist Jorg Widmann in 2003 componeerde. Voor de muzikanten is het zowel muzikaal als fysiek een flinke uitdaging door het grote theatrale aspect van het werk. Verder staat op het programma ‘Der Tod und das Mädchen’ van Schubert, gebaseerd op het gelijknamige gedicht van Matthias Claudius.

20.00 uur rabobank theaterzaal € 32,75 \ CJP € 24,75

20.00 uur oosterberg buitensociëteit € 17,75 \ CJP € 10,25

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

theaterbuffet

www.labloemen.nl cabaret

www.ruysdaelkwartet.nl klassiek


11 zaterdag

Paul de Leeuw

It’s a Man’s World!

mei

april

maart

februari

10 vrijdag

januari

89

spel en zang: Paul de Leeuw \ piano: Miguel Wiels of Bernd van den Bos

20.00 uur rabobank theaterzaal € 29,75 \ CJP € 22,50

20.00 uur rabobank theaterzaal € 26,75 \ CJP € 20,25

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

theaterbuffet

www.bopper.nl cabaret

bistrobuffet

www.thelegends.biz theaterconcert alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

augustus september oktober

zang: Steffen Morrison en Big Boy Caprice \ band: Wiboud Burkens, Michael Varekamp, Yoran Aarssen, Andrew Riezenbeek, Andert Tijsma, Jeremiah Owusu-Ansah

november

Paul de Leeuw gooide een paar seizoenen geleden hoge ogen met zijn onemanshow ‘Ik ben rustig!’ Zo kende Trouw hem vier sterren toe: “Een openhartig cabaretprogramma van een man die steeds beter beseft wat hij heeft in het leven.” Maar soms zit dat leven niet mee. Geboren worden in Rotterdam, maar je kinderen zijn Ajax-supporters. Je vader koopt Ruud Gullit, maar leent je geen geld voor een autootje. Poliepen in de blaas. Dat is humor waar je een beetje om moet huilen, dat is ‘VETTE PECH’. Je leest het: Paul zorgt weer voor een ontspannen avondje vol hilariteit en ontroering, verhalen en liedjes.

december

VETTE PECH!

Soullegendes als James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye schreven de soundtrack van een hele generatie. Maar what does it really take to be a man? Zangers Steffen Morrison en Big Boy Caprice kruipen in de weerbarstige karakters van de grootste soulzangers op aarde en toveren de theaters samen met een spetterende liveband om tot swingende soultempels.

juli

juni

Steffen Morrison, Big Boy Caprice e.a.


15 woensdag

Yang Yang Cai

Op Hoop van Zegen

mei

april

maart

februari

12 zondag

januari

91

juli

11.30 uur kapel op ‘t rijsselt € 20,25 \ tot 18 jaar gratis*

20.00 uur rabobank theaterzaal € 37,75 \ CJP € 28,50

(*reserveren via de kapel)

incl. consumptie + garderobe

www.kapeloptrijsselt.nl klassiek

theaterbuffet

december

november

tekst: Allard Blom, naar Herman Heijermans \ regie: Paul van Ewijk \ muziek: Tom Bakker \ spel: Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Rolf Koster e.a.

september

Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren, laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven, leidt nog steeds tot de conclusie: de vis wordt duur betaald. Deze zorgvuldige nieuwe bewerking van de musical­ versie uit 2008 is indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk. Theater zoals Heijermans het bedoelde.

augustus

Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf e.a.

oktober

Yang Yang Cai was pas 9 jaar oud toen zij een duizendkoppig publiek wist te boeien in het Hamburgse concert­ gebouw. Ze is nog steeds jong, maar heeft zich ontwikkeld tot een zeer veelzijdige pianiste. Tijdens dit concert staat werk van onder anderen Szymanoswki en Chopin op het programma. Vooral het plezier dat Yang Yang Cai uitstraalt tijdens het spelen was de reden haar uit te nodigen een recital in de Kapel op ’t Rijsselt te spelen.

juni

Pianorecital

www.degraafencornelissen.nl musical alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten


92

mei

16 donderdag

17 vrijdag

Finalistentour 2019

Omdenken

De ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’ Omdenkshow \ reprise

BNNVARA Leids Cabaret Festival Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Wim Helsen en Tim Fransen hebben allemaal gemeen dat ze hun inmiddels succesvolle carrière begonnen op het BNNVARA Leids Cabaret Festival. Grote kans dus dat je op deze avond zomaar de nieuwe helden van het cabaret ontdekt, want sinds 1978 is het festival een springplank voor veel grote namen gebleken. Tijdens de Finalistentour trekken de drie finalisten van 2019 het land in om hun finaleavond integraal over te doen. Maar dan zonder de zenuwen van de eindstrijd in Leiden. Kom kijken en oordeel zelf of zij de terechte winnaars waren.

Kinderen zijn een onuitputtelijke bron van liefde, plezier en avontuur. Dus waar komen die irritatie, frustratie of zelfs regelrechte wanhoop bij ouders dan af en toe vandaan? Berthold Gunster en Dion Vincken hebben een prikkelend en verleidelijk advies: stop met opvoeden. Dat leggen ze uit in ‘De ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’ Omdenkshow’; een mix van theater, lezing en cabaret, bedoeld voor iedereen die zin heeft in een verfrissende en humoristische avond om over na te denken. Omdenken speelde in theaterseizoen 2015\2016 dezelfde show in Theater Hanzehof.

20.00 uur rabobank theaterzaal € 17,75 \ CJP € 13,50

20.00 uur rabobank theaterzaal € 26,25 \ CJP € 19,75

incl. consumptie + garderobe

incl. consumptie + garderobe

www.leidscabaretfestival.nl cabaret

www.omdenken.nl theatercollege

theaterbuffet


93

1 zaterdag

Een goed mens

Kwatta Kweeste (6+)

mei

april

maart

februari

18 zaterdag

januari

juni

tekst: Flip Broekman \ regie: Johan Doesburg \ spel: Aart Staartjes en Victor Reinier

20.00 uur rabobank theaterzaal € 28,75 \ CJP € 14,50

19.00 uur rabobank theaterzaal € 12,25

incl. consumptie + garderobe

incl. garderobe

t heaterbuffet inleiding 19.00 uur

www.hummelinckstuurman.nl toneel

www.kwatta.info jeugd & familie alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

juli augustus september oktober

regie: Annelies van Wieringen \ spel: Enzo Coenen, Tesse de Lange, Kaatje Kooij e.a.

november

Een dokter krijgt aan het eind van zijn leven zijn jongere ik op bezoek. Ze willen maar een ding van elkaar weten: wat is de reden dat er zoveel anders is gegaan dan hij had verwacht? Is zijn jongere alter ego zo naïef of is de oude dokter te cynisch? Of komen ze er samen achter dat hun leven helemaal niet zo mislukt is? Flip Broekman schreef de thrillerkomedie ‘Een goed mens’ speciaal voor acteur Aart Staartjes, waarmee de wens om hem weer terug te zien op het toneel vervuld is. Met publiekslieveling Victor Reinier, afgelopen seizoen te zien in de komedie ‘Roem’ en al jaren hoofdrolspeler in de populaire tv-serie ‘Flikken Maastricht’, heeft hij de perfecte tegenspeler gekregen.

december

Aart Staartjes en Victor Reinier

De ‘Kwatta Kweeste’ is een voor­ stelling voor bange avonturiers en avontuurlijke bangeriken. Een voor­stelling waarbij je niet rustig op je stoel zit, maar op reis gaat met het meisje Dorothy. Zij is verdwaald, vreselijk verdwaald in het land van Oz. Samen ga je op ontdekkingstocht. Maar in het land van Oz is niets wat het lijkt. Wie weet blijkt de kleinste van de groep een held en je vader een bangerik. Misschien beland je zelf wel in de spotlights op het grote toneel…

juni

Op avontuur in het land van Oz


94

juni

juli

16 zondag

30 zondag

13 zaterdag

Kurios klarinetkwartet & Carina Vinke

Stichting Arcato

Muzehof Centrum voor de Kunsten

Interbellum

Preludio, Scala en Arcato

Eindvoorstelling met muziek, theater en dans

Het interbellum - de periode tussen beide wereldoorlogen - was in vele opzichten een roerige periode; zowel in maatschappelijk als in muzikaal opzicht. De muzikale voorkeur ontwikkelde zich van de romantiek naar nieuwe populaire stijlen als jazz en ballroom. In Frankrijk werd een onvergetelijke stempel op de muziek gedrukt door de Groupe de Six. In Argentinië was die rol weggelegd voor Astor Piazzolla. Het Kurios Klarinetkwartet en alt/ mezzosopraan Carina Vinke bieden een staalkaart van deze periode in de muziekgeschiedenis.

Bijna 100 jonge muzikanten van tussen de 6 en 18 jaar brengen met veel ent­ housiasme klassieke muziek ten gehore. De drie ensembles van Stichting Arcato (Preludio, Scala en Arcato) verzorgen twee keer per jaar een bijzonder concert in de Oosterberg Buitensociëteit in Zutphen. Zelfs de allerjongsten, die nog niet in een ensemble spelen, leveren hun bijdrage aan dit concert. De ensembles staan onder leiding van vioolpedagoge Petra Westra en dirigent Herman Draaisma.

Als afsluiting van het cursusjaar be­ treden de leerlingen van de Muzehof en het Muzecollectief samen het podium. Dit is de apotheose van de traditionele ‘projectweken’ waarin honderden leerlingen drie weken werken aan muziek, decors, dans en spel. Het resultaat van dat werk wordt getoond in de Rabobank Theaterzaal van de Hanzehof. Tijdens de voorstelling zijn alle leeftijden, instrumenten en muziekstijlen vertegenwoordigd. Het enthousiasme spat van het podium af!

11.30 uur kapel op ‘t rijsselt € 20,25 tot 18 jaar gratis*

14.30 uur oosterberg buitensociëteit € 7,75 \ t/m 14 jaar € 4,75

14.00 en 19.00 uur rabobank theaterzaal € 10,- \ t/m 11 jaar € 6,-

(*reserveren via de kapel)

incl. garderobe

www.kapeloptrijsselt.nl klassiek

www.arcato.nl gastvoorstelling

kaartverkoop via de organisatie www.muzehof.nl gastvoorstelling


27\28 di\wo

12 woensdag

juli

november

december

Schouwburg Orpheus

Deventer Schouwburg

Schouwburg Lochem

mei

april

11 wo - zo 15

maart

Theaters in de regio

februari

januari

95

Deventer

Lochem

In het beroemde verhaal van Hoffmann mijmert Klara over liefde en geluk, en over haar lievelingspop De Notenkraker. Haar ouders, meneer en mevrouw Stahlbaum, veranderen na twaalven in de Muizenkoning en de Muizenkoningin. Radu Poklitaru’s Notenkraker: een klassiek sprookjesballet gerestyled. De persoonlijke stijl van choreograferen van Radu Poklitaru kenmerkt zich door een mengeling van vele, zowel klassieke als moderne, dansstijlen. Hij is een van de grootste moderne choreografen buiten West-Europa.

20.00 uur (wo t/m za) 15.00 uur (zo) meerdere rangen & prijzen

20.00 uur meerdere rangen & prijzen

20.00 uur € 27,50

meer informatie op: www.orpheus.nl musical

meer informatie op: www.deventerschouwburg.nl musical

meer informatie op: www.schouwburglochem.nl dans

augustus

Een nieuwe groots opgezette versie van de wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, met de hits ‘Don’t Cry for me Argentina’ en ‘You Must Love me’, begeleid door een negenkoppig live-orkest. De tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag.

september

Als drie jeugdvrienden elkaar na lange tijd weer terugzien, besluiten ze de reis die ze na hun eindexamen maakten nog eens over te doen. Voor ze goed en wel zijn vertrokken, slaat het noodlot toe: ze raken betrokken bij een schietpartij. In hun pogingen uit handen van de politie te blijven, werken ze zichzelf steeds verder in de nesten. Tijdens de roadtrip die volgt worden ze pijnlijk geconfronteerd met hun nooit ingeloste dromen.

oktober

De Notenkraker - Kiev Ballet

november

EVITA de musical - Brigitte Heitzer, René van Kooten e.a.

december

Selma Ann Louis - met Plien & Bianca en Arjan Ederveen

juli

juni

Apeldoorn


96 vrienden

Word vriend Iedereen die het theater in Zutphen een warm hart toedraagt wordt uitgenodigd zich aan te melden als Vriend van de Hanzehof. Met uw vriendschap laat u niet alleen zien dat u het belangrijk vindt dat het stadstheater behouden blijft, maar draagt u ook bij aan de realisatie van projecten in de Hanzehof. Met schenkingen uit de Vriendengroep konden wij in de afgelopen jaren onder meer de nieuwe vleugel in de Buitensociëteit, stoelverhogers voor kinderen en het jubileumboek over de Buitensociëteit betalen. Afgelopen seizoen ging er een bijdrage naar de nieuwe fotokunstwerken in de theaterfoyer en de digitale reclameborden in de stad.

Vriend

Goede Vriend

€ 18,- per theaterseizoen € 8,- voor een partner op hetzelfde adres

€ 45,- per theaterseizoen, per adres

- voorrang bij de start van de kaartverkoop - uitnodiging voor de jaarlijkse seizoenspresentatie met een voorproefje van het nieuwe theaterseizoen - de tweemaandelijkse agenda per post - gratis toegang tot inleidingen* - uitnodiging voor het Vriendencafé dat enkele malen per seizoen plaatsvindt - mogelijkheid tot deelname aan het jaarlijkse vriendenuitje - mogelijkheid tot deelname aan de Vrienden-denktank

- voorrang bij de start van de kaartverkoop - uitnodiging voor de jaarlijkse seizoenspresentatie met een voorproefje van het nieuwe theaterseizoen - de tweemaandelijkse agenda per post - gratis toegang tot inleidingen* - uitnodiging voor het Vriendencafé dat enkele malen per seizoen plaatsvindt - mogelijkheid tot deelname aan het jaarlijkse vrienden­uitje - mogelijkheid tot deelname aan de Vrienden-denktank - twee (extra) Toegiftpunten (per adres)

Hartsvriend

Aanmelden als Vriend

€ 85,- per theaterseizoen, per adres

U kunt zich als Vriend aanmelden via onze website: www.hanzehof.nl. Ook kunt u zich aanmelden via het bestelformulier achterin deze brochure.

- voorrang bij de start van de kaartverkoop - uitnodiging voor de jaarlijkse seizoenspresentatie met een voorproefje van het nieuwe theaterseizoen - de tweemaandelijkse agenda per post - gratis toegang tot inleidingen* - uitnodiging voor het Vriendencafé dat enkele malen per seizoen plaatsvindt - mogelijkheid tot deelname aan het jaarlijkse vriendenuitje - mogelijkheid tot deelname aan de Vrienden-denktank - vier (extra) Toegiftpunten (per adres) - twee vouchers voor een gratis theaterdiner (per adres)

ANBI-status Door onze ANBI-status is schenken fiscaal aantrekkelijk gemaakt. Raadpleeg voor meer informatie onze website.

De extra voordelen van Goede Vriend en Hartsvriend kunnen aan het begin van elk seizoen door de Hanzehof worden aangepast. Mocht dit zo zijn dan wordt u daar vooraf over geïnformeerd en krijgt u de gelegenheid om uw Vriendschapsniveau aan te passen. * niet van toepassing op inleidingen bij reisvoorstellingen in de Deventer Schouwburg.


sponsoren 9797

Word sponsor In deze tijd waarin de overheid zich steeds meer terugtrekt uit de financiering van (podium)kunsten worden culturele organisaties gedwongen andere financieringsmodellen te vinden. Met het intensiveren van het cultureel ondernemerschap binnen de Hanzehof weten we hierin almaar meer te slagen. Naast de verbinding met het publiek zoeken we de verbondenheid met het (lokale) bedrijfsleven. Met interessante exposuremogelijkheden bieden we onze sponsoren een goede mogelijkheid hun maatschappelijke en culturele betrokkenheid te concretiseren.​ Onderstaande sponsoren leveren ieder een bijdrage aan het behoud van een sterk en bestendig cultureel klimaat in Zutphen en de regio. Voor meer informatie over samenwerkingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met directeur Mirjam van Tiel (m.vantiel@hanzehof.nl).

Hoofdsponsoren

Sponsoren


Beste wijnspeciaalzaak van Nederland: de lekkerste wijnen in de betaalbare klasse Wijnwinkel van het Jaar 2010

uitgeroepen door vakblad Perswijn

Wijnspeciaalzaak van het Jaar 2010, 2011, 2012 en 2013

uitgeroepen door De Wijnalmanak

W W W. s c h a a p v e l d . n l Beste wijnwinkel van Nederland 2010

(Perswijn magazine)

pelikaanstraat 4a - 7201 dr Zutphen - tel.: 0575-514427 - info@schaapveld.nl

0131219 Adv Schaapveld 180x122.5.indd 1

12-02-13 12:42

Eekhuis staat voor

kwaliteit en garantie!! Maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dat doen we graag samen met U! Maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dat doen we graag samen met U!

Schoonmaakdiensten: • Kantoren Schoonmaakdiensten: Scholen •• Kantoren •• Bouwoplevering Scholen •• Bouwoplevering Glasbewassing • Glasbewassing Specialistisch onderhoud: • Reinigen en conserveren Specialistisch onderhoud: van vloeren • Reinigen en conserveren • Tapijtreiniging van vloeren Gevelreiniging •• Tapijtreiniging •• Graffiti reiniging Gevelreiniging • Graffiti reiniging Brummen - (0575) 76 90 94 - deltacaredienstverlening.nl Brummen - (0575) 76 90 94 - deltacaredienstverlening.nl

Schildersbedrijf Eekhuis Nijverheidsstraat 17 7391 ZT Twello T (0571) 271481 F (0571) 276213 E info@eekhuis.nl W www.eekhuis.nl


complete avond uit 9999

Uw complete avond uit Uw theaterbezoek tot een complete avond uit maken? Boek daarvoor een maaltijd voorafgaand aan de voorstelling of een arrangement na afloop.

Theaterbuffet Het vertrouwde Theaterbuffet is bij een groot aantal voor­stellingen te reserveren. Het buffet bestaat uit een breed aanbod koude en warme voor- en hoofdgerechten. Er worden zowel vlees-, vis-, als vegetarische gerechten geserveerd. Het buffet kost € 18,50 per persoon, inclusief een kopje koffie of thee.

Bistrobuffet Het Bistrobuffet is een buffet vol heerlijke lichte gerechten, voor ieder wat wils! Het Bistrobuffet kost € 15,95 per persoon.

Luxe buffet Bij enkele voorstellingen kunt u van een extra luxe buffet genieten. U kunt kiezen uit heerlijke voor-, hoofd- én nagerechten. De kosten hiervoor bedragen € 24,50 per persoon. Alle maaltijden zijn tot 24 uur voor aanvang van de voorstelling te reserveren. Dieetwensen graag uiterlijk 3 dagen voorafgaand aan het buffet doorgeven via de receptie.

Nazit-arrangement Bij alle voorstellingen kunt u een nazit-arrangement boeken. Wij reserveren voor u een tafeltje in de foyer waarop uw drankje al klaar staat en een bordje warme en koude hapjes. Dit arrangement kunt u direct bij uw boeking reserveren, aan de bar voor aanvang of in de pauze van de voorstelling.

foto: Eva Kraaijenbrink


100 jeugd & scholen

Jeugd & familie en jongeren Met theater kun je niet vroeg genoeg beginnen vinden wij! Daarom stellen we ieder jaar een uitgebreid programma samen voor jonge theaterbezoekers.

Bij jeugdvoorstellingen staat vaak een minimumleeftijd aangegeven. In het belang van het publiek, de spelers en uw kinderen verzoeken wij u deze leeftijdsgrens aan te houden.

Een kijkje achter de schermen Heb je altijd al willen weten wat er achter de schermen in een theater gebeurt? De toneelmeester laat tijdens een rondleiding zien wat er allemaal moet gebeuren voordat je in de zaal van een mooie voorstelling kunt genieten. Voor iedereen vanaf 8 jaar (kinderen onder begeleiding van een volwassene).

Datum: wo 1 mei om 11.00 uur Ook te boeken voor scholen/groepen.

Hiep Hiep Hoera! Het leukste verjaardagsfeestje vier je bij ons! Als je vijf of meer vriendjes of vriendinnetjes meebrengt naar de voor­stelling, mag je zelf gratis naar binnen. Je stoel wordt versierd, er is een drankje achteraf en een cadeautje. Het verjaardagsfeestje is te boeken bij alle jeugd­ theatervoorstellingen. Bestellen is mogelijk tot 48 uur voor de voorstelling.

CJP Jongeren die (via school) een CJP-pas hebben, krijgen bij een groot deel van de voorstellingen een grote korting (vaak tot wel 50%). Hiermee willen we het theater voor jongeren makkelijker toegankelijk maken en zo de culturele interesse aanwakkeren.


101 101

Scholen doen mee Alle Zutphense middelbare scholen komen één of meerdere keren per theaterseizoen naar de Hanzehof. Regelmatig bezoeken ze hier voorstellingen in groepsverband, maar nog specialer: ze spelen ook zelf regelmatig in een van onze zalen.

Baudartius College

Aventus

Sinds jaar en dag vindt de ‘Grote Avond’ van het Baudartius College plaats in de Rabobank Theaterzaal van de Hanzehof. Inmiddels spelen ook de leerlingen van de KC-lijn (Kunst en Cultuur) hun voorstelling in de Hanzehof en vinden er diploma-uitreikingen plaats in de Oosterberg Buitensociëteit.

Behalve de middelbare scholieren zijn ook de MBOleerlingen van Aventus veelvuldig te vinden in de Hanzehof. De studenten van de dansopleiding voeren jaarlijks hun themavoorstelling op in de Hanzehof en de modeleerlingen showen hun creaties tijdens een catwalkshow in een van onze zalen.

Vrijeschool Zutphen

Met de klas naar het theater

Van een school waar ‘maken’ en creativiteit de boventoon voeren in het onderwijs, kan natuurlijk worden verwacht dat ook zij gebruikmaken van onze mooie zalen. De jaarlijkse kooruitvoeringen van honderden vrijeschool­ leerlingen in de Oosterberg Buitensociëteit zijn telkens een indrukwekkende gebeurtenis in de historische ambiance van de zaal.

Bijna alle leerlingen van middelbare scholen in Zutphen bezoeken tijdens hun middelbare schooltijd minstens één keer klassikaal een voorstelling in de Hanzehof. In samen­ werking met de docenten stellen we een interessant programma samen, zodat schoolgroepen onze voor­ stellingen voordelig kunnen bezoeken. Docenten kunnen voor de mogelijkheden contact opnemen via marketing@hanzehof.nl.

Het Stedelijk en Isendoorn College

Bij veel voorstellingen geldt een CJP-korting. Daardoor kunnen leerlingen ook individueel voorstellingen voordelig bezoeken.

Leerlingen van zowel Het Stedelijk als het Isendoorn College zijn - naast hun regelmatige theaterbezoek - ook al vaak op het theaterpodium te zien geweest. Van beide scholen zijn de grote jaarlijkse musicaluitvoeringen in de Hanzehof gespeeld en van Het Stedelijk is daarnaast de speciale ‘musicalstroom’ een regelmatige gast.

Basisscholen Via Cultuur en School bezoeken alle basisschoolleerlingen van Zutphen en Warnsveld ons theater. Daarnaast maken ze gebruik van onze faciliteiten voor eigen uitvoeringen, bijeenkomsten en rondleidingen achter de schermen.


102 algemene informatie

Algemene informatie Kaartverkoop voor Vrienden van de Hanzehof

Rolstoelplaatsen/ Handicapplaatsen

Bestellen via www.hanzehof.nl vanaf donderdag 17 mei - 11.00 uur

Het is NIET mogelijk via internet handicap- en/of rolstoelplaatsen te bestellen. Dit kan wel met het bestelformulier, aan de kassa en telefonisch. Er is een beperkt aantal rolstoelplaatsen beschikbaar.

Vrienden van de Hanzehof kunnen met voorrang kaarten bestellen (maximaal twee kaarten per voorstelling per Vriend). Dat kan met het bestelformulier of met de speciale inlogcode via www.hanzehof.nl. Als u het formulier vóór 24 mei inlevert, wordt uw bestelling met voorrang behandeld.

Kaartverkoop voor iedereen Het bestellen van kaarten voor seizoen 2018\2019 kan vanaf 24 mei 11.00 uur via internet, telefoon en aan de kassa.

Kaarten bestellen U kunt kiezen voor verzending via de post of voor het ontvangen van e-tickets. In geval van verzending wordt er € 3,50 verzendkosten gerekend. De reserveringskosten zijn inbegrepen in de kaartprijs (ook bij e-tickets). Bestellingen via onze website kunt u betalen met iDEAL en/ of de Podium Cadeaukaart.

Bestellen via het bestelformulier Uw bestelformulier wordt op volgorde van binnenkomst verwerkt. Na betaling van de bevestigingsfactuur worden de kaarten toegezonden of naar keuze afgehaald. U betaalt per bestel­ formulier € 3,50 administratiekosten.

Podium Cadeaukaart en Theater- en tegoedbonnen bij bestelling via internet Bestelinformatie over betalen met de Podium Cadeaukaart vindt u op www.hanzehof.nl. Heeft u nog oude theaterbonnen en/of wilt u tegoedbonnen gebruiken bij uw internet­ bestelling, dan kunt u na afronding van uw internetbestelling de bonnen per post naar ons opsturen. Wij storten dan de waarde van de bonnen terug op uw rekening. Vergeet niet uw naam, adresgegevens en uw volledige IBAN-nummer te noteren.

Geannuleerd? Verplaatst? Annuleringen, verplaatsingen en andere wijzigingen melden wij op onze website. Natuurlijk proberen we u ook persoonlijk te berichten. Het is daarom belangrijk dat wij beschikken over uw juiste huisadres, e-mailadres en telefoonnummer(s).

Terugbrengen plaatskaarten Mocht u een voorstelling onverhoopt toch niet kunnen bezoeken, dan kunt u tot 48 uur vóór de voorstelling uw kaarten omruilen voor een tegoedbon of kaarten voor een andere voorstelling. De omruil- of annuleringskosten zijn € 3,50 per kaart. Verzendkosten worden nooit terugbetaald.

Kopiekaarten e-tickets Heeft u e-tickets besteld, maar wilt u later toch geprinte kaarten afhalen, dan betaalt u hiervoor € 1,- per kaart.

Toegift

Roken

Bestelt u vóór de zomersluiting (14 juli 2018) kaarten voor vijf of meer voorstellingen, dan krijgt u van ons twee digitale Toegiftpunten. Gedurende het theaterseizoen kunt u deze punten inruilen voor Toegiftkaarten waarmee u voor slechts € 3,50 één van de hiervoor geselecteerde voorstellingen bezoekt. Wij houden u tijdens het theaterseizoen tweemaandelijks op de hoogte van het toegiftaanbod. Let op: per geselecteerde voorstelling is er slechts een beperkt aantal Toegiftkaarten beschikbaar; op = op. Grijp uw kans, want naar mate het seizoen vordert worden de mogelijk­heden beperkter en loopt u het risico uw Toegiftpunten niet meer in te kunnen zetten. Aan het eind van het theaterseizoen vervallen eventuele overge­ bleven punten.

Er mag alleen worden gerookt in de daarvoor bestemde rookruimtes.

Camera en mobiele telefoon In de zalen dient uw mobiele telefoon uitgeschakeld te zijn. Het maken van foto’s, film- en geluidsopnames is niet toegestaan.

Aanvangstijd Zorg dat u op tijd aanwezig bent. Na aanvang kunt u geen toegang meer krijgen tot de voorstelling. U ontvangt hiervoor geen restitutie.


103

Parkeren en route

Cabaret op locatie

Extra Service Senioren

Gratis parkeergelegenheid bevindt zich aan de achterzijde van de Hanzehof en de Hanzehal (Fanny Blankers-Koenweg). Parkeren aan de voorzijde van het theater is slechts zeer beperkt toegestaan. Theater Hanzehof bevindt zich op loopafstand van het NS-station. Een routebeschrijving vindt u op www.hanzehof.nl.

De voorstellingen uit de ‘Klein cabaretserie’ vinden niet plaats in de Rabobank Theaterzaal, maar op een kleinere locatie ergens in ons pand of op een andere locatie in Zutphen. U krijgt ruim van tevoren bericht over de locatie waar de voorstelling te zien zal zijn.

Wilt u liever samen met anderen naar het theater dan alleen? Ziet u op tegen het zelf regelen van theater- en concertbezoek? Theater Hanzehof en stichting Vier het Leven werken samen om het voor de oudere theaterliefhebber (65+) mogelijk te maken onbezorgd van voorstellingen te blijven genieten. U wordt thuis opgehaald door een gastvrouw of gastheer van Vier het Leven en in de Hanzehof verwelkomd met koffie of thee.

Uw kaartje is inclusief consumptie en garderobe Bij de meeste voorstellingen is uw toegangskaart inclusief bewaakte garderobe en een drankje in de pauze of na afloop. Dit zal bij het uitgaan van de zaal voor u klaarstaan. Staat uw drankje er niet bij, dan kunt u deze aan de bar bestellen: u kunt kiezen uit koffie, thee, fris, sap, bier of wijn. Bij jeugdtheater- en familievoorstellingen ontvangt u geen consumptie, maar staat na afloop limonade voor de kinderen klaar.

Gehoorversterking Bij concerten en voorstellingen in de Rabobank Theaterzaal kunt u gebruikmaken van onze draadloze geluidsversterking. De geluidsversterking functioneert op alle plaatsen in de zaal, met uitzondering van de plekken direct rond de geluidsplaatsen. De benodigde apparatuur kan worden geleend bij de garderobe. U betaalt hiervoor een borg van € 10,-.

Theateragenda per post ontvangen Wilt u onze tweemaandelijkse theater­agenda per post ontvangen? Stuurt u dan een e-mail hierover naar info@hanzehof.nl. De kosten bedragen € 10,- per theaterseizoen.

Kapel op ‘t Rijsselt Kaarten reserveren voor de kamermuziekconcerten in de Kapel is ook mogelijk via de organisatie zelf. (Deel) abonnementen en gratis kaarten voor jongeren t/m 18 jaar kunnen alleen gereserveerd worden via de Kapel. Meer informatie: www.kapeloptrijsselt.nl of 0575 - 57 05 21. Aan de kassa van de Kapel is pinnen of betalen met creditcard niet mogelijk. Kapel op ’t Rijsselt Mettrayweg 25 - 7211 LC Eefde www.kapeloptrijsselt.nl

Busvervoer naar Deventer Bij twee reisvoorstellingen bieden wij de mogelijkheid om voordelig en makkelijk met de bus naar Deventer te gaan (v.v.). U kunt meteen bij uw bestelling een buskaartje (€ 7,50) boeken. Let op: bij gebruik van ons busvervoer is het niet mogelijk de inleiding in Deventer te bezoeken. Voor het busvervoer geldt een minimaal aantal van vier reizigers per voorstelling.

Samen met andere gasten geniet u van de voorstelling, in de pauze staat een drankje voor u klaar. Na afloop wordt u weer veilig thuisgebracht. Wilt u meer informatie? Kijk op www.4hetleven.nl of bel: 035 - 524 51 56.

Onder voorbehoud Dit jaarprogramma is weliswaar met de grootst mogelijke zorg samengesteld, maar een fout is niet altijd te voor­ komen. Aan (druk)fouten kunnen op voorhand geen rechten worden ontleend.

Voorwaarden VSCD De Algemene Bezoekersvoorwaarden van de VSCD zijn van toepassing. Een exemplaar van de voorwaarden is verkrijgbaar bij de receptie.

Gesloten De kassa van de Hanzehof is gesloten van za 14 jul tot en met ma 20 aug. Openingstijden rondom feestdagen worden online gepubliceerd.


House of Brands alle bekende woonmerken onder 1 dak

Zutphen is elke zondag open!

Eijerkamp Zutphen wonen, design & slapen Gerritsenweg 11 | T 0575 - 583600 Elke zondag open (11.00-17.00)

Thuis begint bij

Eijerkamp Veenendaal wonen, design & slapen

wonen, slapen & design

Dicht bij Utrecht | Aan de A12, afslag 23A Einsteinstraat 1 | T 0318 - 583838 Zondags altijd gesloten


inleidingen 105 105

Inleidingen Bij verschillende voorstellingen bieden we voorafgaand aan de voorstelling ter verdieping een extra programma aan. Tijdens deze inleidingen legt een (artistiek) medewerker van de productie uit wat de artistieke grondslag en/of de cultuurhistorische context van de voorstelling is. Hierdoor kunt u nog meer genieten van de voorstelling, omdat u simpelweg meer weet. Onze inleidingen beginnen om 19.00 uur (tenzij anders vermeld) en kosten € 3,50 per persoon. Voor Vrienden van de Hanzehof is de toegang gratis. Vooraf reserveren is gewenst in verband met de grote belangstelling. vr

14 sep

King Lear (William Shakespeare) \ try-out \ Toneelgroep Maastricht met Huub Stapel

za

03 nov

Driving Miss Daisy (Alfred Uhry) \ Anne Wil Blankers en Edwin Jonker

za

10 nov

Introdans \ Moderne meisjes

vr

04 jan

Het Gelders Orkest met Pacho Flores \ Nieuwjaarsconcert

za

02 feb

DE VERLEIDERS: #niksteverbergen \ try-out \ Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Tom de Ket en Leopold Witte

za

23 mrt

Turks Fruit (Jan Wolkers) \ Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper

zo

07 apr

Orkest van het Oosten \ Dvorák Celloconcert met Pablo Ferrández

za

13 apr

Conny Janssen Danst \ BROOS

wo 17 apr

Het Nationale Theater \ Onze Straat (Nathan Vecht)

za

20 apr

Naar Casablanca \ MATZER Theaterproducties. Met Stefan Rokebrand, Jamie Grant e.a.

do

02 mei

Kom hier dat ik u kus (Griet Op de Beeck) \ Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema, Oda Spelbos e.a.

za

18 mei

Een goed mens \ Aart Staartjes en Victor Reinier


106 overzicht op genre

toneel

cabaret

vr 14 sep King Lear (William Shakespeare) \ try-out \ Toneelgroep Maastricht met Huub Stapel za 22 sep Toneelgroep Oostpool \ Allemaal Mensen (Marcus Azzini) wo 10 okt 237 redenen om door te gaan \ Orkater za 03 nov Driving Miss Daisy (Alfred Uhry) \ Anne Wil Blankers en Edwin Jonker do 22 nov Kunst & Kitsch \ Liz Snoijink, Raymonde de Kuyper e.a. wo 12 dec Julika Marijn \ Uit Verdriet Geboren vr 04 jan Late Lente \ Ellen Pieters, Guido Spek, Sjoerd Pleijsier, Julia Herfst e.a. vr 18 jan Genoeg nu over jou! \ Ingeborg Elzevier, Annick Boer en Peter Tuinman za 02 feb DE VERLEIDERS: #niksteverbergen \ try-out \ Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Tom de Ket en Leopold Witte do 14 feb Art (Yasmina Reza) \ try-out \ Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom vr 15 feb Judeska in de TBS-kliniek za 02 mrt Toneelgroep Oostpool \ What’s in a fairytale?! - Bambi za 23 mrt Turks Fruit (Jan Wolkers) \ Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper do 04 apr Laten we eerlijk zijn \ Owen Schumacher, Beau Schneider en Hanneke Drenth wo 17 apr Het Nationale Theater \ Onze Straat (Nathan Vecht) za 20 apr Naar Casablanca \ MATZER Theater­ producties. Met Stefan Rokebrand, Jamie Grant e.a. do 02 mei Kom hier dat ik u kus (Griet Op de Beeck) \ Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema, Oda Spelbos e.a. za 18 mei Een goed mens \ Aart Staartjes en Victor Reinier

vr 05 wo 10 do 18 za 20 do 25 vr 02

za 23 mrt

T urks Fruit (Jan Wolkers) \ Chris Peters, Ali Zijlstra e.a.

za 03 wo 14 vr 23 za 24 do 29 vr 30 do 06 do 13 vr 14 do 20 za 22 wo 09 wo 16 do 17 wo 23 do 31 za 09 vr 15 za 23 za 09 wo 13 za 16 do 21 vr 22 wo 27 za 06 vr 12 za 20 do 25 vr 26 vr 03 vr 10 do 16

okt Yentl en de Boer okt Spruijt en Opperman okt Op Sterk Water okt Thijs Kemperink okt Matroesjka nov Guido Weijers \ De Oudejaarsconference 2018 \ try-out nov Comedy Night nov Pepijn Schoneveld nov Sjaak Bral nov PURPER nov Brigitte Kaandorp nov Peter Pannekoek dec Paul de Munnik dec Speelman en Speelman \ try-out dec Peter Heerschop \ try-out dec Emilio Guzman dec Comedy Night jan Rundfunk jan Marco Lopes jan Arie en Silvester jan Van der Laan & Woe jan Ronald Snijders feb Martijn Koning feb Judeska in de TBS-kliniek feb Comedy Night mrt Jeroen van Merwijk mrt Yvonne van den Eerenbeemt mrt Roué Verveer mrt Tineke Schouten mrt Louise Korthals mrt Nathalie Baartman apr Paulien Cornelisse apr Pieter Derks apr Comedy Night apr Trudy Labij & Frans Mulder apr Cabarestafette 2018-2019 mei Karin Bloemen en band mei Paul de Leeuw mei Finalistentour 2019 \ BNNVARA Leids Cabaret Festival

do 06 dec

Paul de Munnik


107

theaterconcert

show

za 13 okt Tribute to Barbra Streisand \ Petra Berger vr 19 okt Slagerij van Kampen vr 26 okt Naturally 7 vr 09 nov Sven Ratzke wo 14 nov SPIJKERS za 17 nov Nashville Night vr 23 nov Eric Vloeimans & Juan Pablo Dobal za 01 dec Gerard van Maasakkers do 06 dec Paul de Munnik vr 07 dec Ellen ten Damme do 13 dec Speelman en Speelman \ try-out do 20 dec Christmas with Anúna za 22 dec Johan Derksen Keeps The Blues Alive za 12 jan Bruce Springsteens ‘Born In The U.S.A.’ \ Legendary Albums Live \ try-out za 19 jan Dutch Swing College Band zo 20 jan LAKSHMI do 24 jan Joris Linssen & Caramba vr 01 feb De Eddy Zoëy Band do 01 feb Lavinia Meijer za 16 feb Gers Pardoel do 07 mrt Harrie Jekkers en Klein Orkest do 14 mrt Mathilde Santing zo 24 mrt The Bootleg Sixties vr 05 apr Mart Hillen do 11 apr Woodstock The Story za 11 mei It’s a Man’s World! \ Steffen Morrison, Big Boy Caprice e.a.

za 06 do 15 wo 20 wo 20 do 21 do 11 vr 03

vr 26 okt Naturally 7

do 07 mrt Harrie Jekkers en Klein Orkest

okt nov feb mrt mrt apr mei

Ragús the show Showponies \ De Alex Klaasen Revue Opvliegers 4: Trossen Los! Abafazi Tineke Schouten Woodstock The Story Karin Bloemen en band

do 15 nov

Showponies \ De Alex Klaasen Revue

do 11 apr

Woodstock The Story


108 overzicht op genre

klassiek

dans

za 06 okt Ruysdael Kwartet \ kamermuziekserie \ Tsjechië zo 21 okt Dominic Seldis & James Pearson za 27 okt Het Gelders Orkest met Lisa Jacobs \ Mozarts Vioolconcert nr. 5 vr 09 nov Ciconia Consort zo 09 dec Het Coco Collectief za 15 dec Ruysdael Kwartet \ kamermuziekserie \ All British Music do 20 dec Christmas with Anúna vr 04 jan Het Gelders Orkest met Pacho Flores \ Nieuwjaarsconcert zo 06 jan Verso en Vincent van Amsterdam vr 01 feb Lavinia Meijer zo 17 feb Le Nuove Musiche za 23 feb Het Gelders Orkest \ Maestro Jules Onthult: Bruchs Vioolconcert za 09 mrt Johannette Zomer \ De Tranen van Maria zo 17 mrt Café des Chansons vr 22 mrt Internationaal Cellofestival Zutphen \ Ontmoetingen; een tipje van de sluier zo 07 apr Orkest van het Oosten wo 08 mei Ruysdael Kwartet \ kamermuziekserie \ Der Jagd, der Tod und das Mädchen zo 12 mei Yang Yang Cai zo 16 jun Kurios klarinetkwartet

do 27 za 10 vr 08 za 13

sep nov feb apr

MEYER-CHAFFAUD Introdans \ Moderne meisjes Introdans \ Gekkigheid (6+) Conny Janssen Danst \ BROOS

opera do 15 nov Charkov Staats Opera Theater \ De Parelvissers za 02 feb OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging \ Dangerous Liaisons (Vivaldi)

overig zo 30 do 04 wo 24 vr 16 za 26 zo 27 wo 01 vr 17

sep Blind date \ Seizoensopening okt Björn Kuipers okt Charles Groenhuijsen nov De Indië Monologen & jan THEATERWEEKEND mei Rondleiding achter de schermen mei De ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’ Omdenkshow \ reprise

za 27 okt

do 04 okt

Het Gelders Orkest met Lisa Jacobs

Björn Kuipers

zo 07 apr

za 13 apr

Orkest van het Oosten

Conny Janssen Danst \ BROOS


109

musical

jeugd & familie

di 30 & Expeditie Eiland \ Jelka van Houten, wo 31 okt John Buijsman, Ferry Doedens, Lone van Roosendaal e.a. zo 18 nov De Brief voor de Koning, de musical (8+) za 19 jan De Kleine Zeemeermin De Musical (4+) zo 17 feb Sprookjessprokkelaar de musical (6+) wo 15 mei Op Hoop van Zegen \ Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf e.a.

za zo zo zo za vr zo zo di za

27 okt Pipo en de Piratenprinses (3+) 04 nov Dirk Scheele 18 nov De Brief voor de Koning, de musical (8+) 16 dec Toms Magische Speelgoedwinkel 19 jan De Kleine Zeemeermin De Musical (4+) 08 feb Introdans \ Gekkigheid (6+) 17 feb Sprookjessprokkelaar de musical (6+) 17 mrt Juf Roos gaat op vakantie (2+) 30 apr Woezel & Pip en de Tijdmachine (2+) 01 jun Op avontuur in het land van Oz (6+)

di 30 \ wo 31 okt

Expeditie Eiland \ Jelke van Houten, John Buijsman, Ferry Doedens e.a.

za 27 okt

Pipo en de Piratenprinses (3+)

wo 15 mei

Op Hoop van Zegen \ Bill van Dijk, Mariska van Kolck e.a.

z0 17 feb

Sprookjessprokkelaar de musical (6+)


110 overzicht op datum

Overzicht op datum Hanzehof 2018\2019 september vr 14 sep King Lear (William Shakespeare) \ try-out \ Toneelgroep Maastricht met Huub Stapel za 22 sep Toneelgroep Oostpool \ Allemaal Mensen (Marcus Azzini) do 27 sep MEYER-CHAFFAUD zo 30 sep Blind date \ Seizoensopening

oktober do vr za za

04 okt Björn Kuipers 05 okt Yentl en de Boer 06 okt Ragús the show 06 okt Ruysdael Kwartet \ kamermuziekserie \ Tsjechië wo 10 okt 237 redenen om door te gaan \ Orkater wo 10 okt Spruijt en Opperman za 13 okt Tribute to Barbra Streisand \ Petra Berger do 18 okt Op Sterk Water vr 19 okt Slagerij van Kampen za 20 okt Thijs Kemperink zo 21 okt Dominic Seldis & James Pearson wo 24 okt Charles Groenhuijsen do 25 okt Matroesjka vr 26 okt Naturally 7 za 27 okt Pipo en de Piratenprinses (3+) za 27 okt Het Gelders Orkest met Lisa Jacobs di 30 & Expeditie Eiland \ Jelka van Houten, wo 31 okt John Buijsman, Ferry Doedens, Lone van Roosendaal e.a.

november vr 02 nov Guido Weijers \ De Oudejaarsconference 2018 \ try-out za 03 nov Comedy Night za 03 nov Driving Miss Daisy (Alfred Uhry) \ Anne Wil Blankers en Edwin Jonker zo 04 nov Dirk Scheele vr 09 nov Sven Ratzke vr 09 nov Ciconia Consort za 10 nov Introdans \ Moderne meisjes wo 14 nov Pepijn Schoneveld wo 14 nov SPIJKERS do 15 nov Showponies \ De Alex Klaasen Revue do 15 nov Charkov Staats Opera Theater De Parelvissers vr 16 nov De Indië Monologen za 17 nov Nashville Night

zo 18 nov De Brief voor de Koning, de musical (8+) do 22 nov Kunst & Kitsch \ Liz Snoijink, Raymonde de Kuyper e.a. vr 23 nov Sjaak Bral vr 23 nov Eric Vloeimans & Juan Pablo Dobal za 24 nov PURPER do 29 nov Brigitte Kaandorp vr 30 nov Peter Pannekoek

december za 01 dec Gerard van Maasakkers do 06 dec Paul de Munnik vr 07 dec Ellen ten Damme zo 09 dec Het Coco Collectief wo 12 dec Julika Marijn \ Uit Verdriet Geboren do 13 dec Speelman en Speelman \ try-out vr 14 dec Peter Heerschop \ try-out za 15 dec Ruysdael Kwartet \ kamermuziekserie \ All British Music zo 16 dec Toms Magische Speelgoedwinkel do 20 dec Christmas with Anúna do 20 dec Emilio Guzman za 22 dec Johan Derksen Keeps The Blues Alive za 22 dec Comedy Night

januari vr 04 jan

L ate Lente \ Ellen Pieters, Guido Spek, Sjoerd Pleijsier, Julia Herfst e.a. vr 04 jan Het Gelders Orkest met Pacho Flores \ Nieuwjaarsconcert zo 06 jan Verso en Vincent van Amsterdam wo 09 jan Rundfunk za 12 jan Bruce Springsteens ‘Born In The U.S.A.’ \ Legendary Albums Live \ try-out wo 16 jan Marco Lopes do 17 jan Arie en Silvester vr 18 jan Genoeg nu over jou! \ Ingeborg Elzevier, Annick Boer en Peter Tuinman za 19 jan De Kleine Zeemeermin De Musical (4+) za 19 jan Dutch Swing College Band zo 20 jan LAKSHMI wo 23 jan Van der Laan & Woe do 24 jan Joris Linssen & Caramba za 26 & zo 27 jan THEATERWEEKEND do 31 jan Ronald Snijders


111

februari

april

vr 01 feb Lavinia Meijer vr 01 feb De Eddy Zoëy Band za 02 feb DE VERLEIDERS: #niksteverbergen \ try-out \ Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Tom de Ket en Leopold Witte za 02 feb OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging \ Dangerous Liaisons (Vivaldi) vr 08 feb Introdans \ Gekkigheid (6+) za 09 feb Martijn Koning do 14 feb Art (Yasmina Reza) \ try-out \ Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom vr 15 feb Judeska in de TBS-kliniek za 16 feb Gers Pardoel zo 17 feb Sprookjessprokkelaar de musical (6+) zo 17 feb Le Nuove Musiche wo 20 feb Opvliegers 4: Trossen Los! za 23 feb Comedy Night za 23 feb Het Gelders Orkest \ Maestro Jules Onthult: Bruchs Vioolconcert

do 04 apr Laten we eerlijk zijn \ Owen Schumacher, Beau Schneider en Hanneke Drenth vr 05 apr Mart Hillen za 06 apr Paulien Cornelisse zo 07 apr Orkest van het Oosten do 11 apr Woodstock The Story vr 12 apr Pieter Derks za 13 apr Conny Janssen Danst \ BROOS wo 17 apr Het Nationale Theater \ Onze Straat (Nathan Vecht) za 20 apr Naar Casablanca \ MATZER Theaterproducties. Met Stefan Rokebrand, Jamie Grant e.a. za 20 apr Comedy Night do 25 apr Trudy Labij & Frans Mulder vr 26 apr Cabarestafette 2018-2019 di 30 apr Woezel & Pip en de Tijdmachine (2+)

maart za 02 mrt Toneelgroep Oostpool \ What’s in a fairytale?! - Bambi do 07 mrt Harrie Jekkers en Klein Orkest za 09 mrt Jeroen van Merwijk za 09 mrt Johannette Zomer wo 13 mrt Yvonne van den Eerenbeemt do 14 mrt Mathilde Santing za 16 mrt Roué Verveer zo 17 mrt Juf Roos gaat op vakantie (2+) zo 17 mrt Café des Chansons wo 20 mrt Abafazi do 21 mrt Tineke Schouten vr 22 mrt Louise Korthals vr 22 mrt Internationaal Cellofestival Zutphen \ Ontmoetingen; een tipje van de sluier za 23 mrt Turks Fruit (Jan Wolkers) \ Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper zo 24 mrt The Bootleg Sixties wo 27 mrt Nathalie Baartman

mei wo 01 mei Rondleiding achter de schermen do 02 mei Kom hier dat ik u kus (Griet Op de Beeck) \ Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema, Oda Spelbos e.a. vr 03 mei Karin Bloemen en band wo 08 mei Ruysdael Kwartet \ kamermuziekserie \ Der Jagd, der Tod und das Mädchen vr 10 mei Paul de Leeuw za 11 mei It’s a Man’s World! \ Steffen Morrison, Big Boy Caprice e.a. zo 12 mei Yang Yang Cai wo 15 mei Op Hoop van Zegen \ Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf e.a. do 16 mei Finalistentour 2019 \ BNNVARA Leids Cabaret Festival vr 17 mei De ‘Lastige kinderen? Heb jij even geluk’ Omdenkshow \ reprise za 18 mei Een goed mens \ Aart Staartjes en Victor Reinier

juni za 01 jun zo 16 jun

Op avontuur in het land van Oz (6+) Kurios klarinetkwartet


112 series

Series Dit seizoen hebben wij vier aantrekkelijk geprijsde series samengesteld voor theaterliefhebbers. Bestelt u deze voorstellingen als serie in één keer, dan ontvangt u een korting op de reguliere toegangsprijs voor de losse voorstellingen.

Avonturenserie \ serieprijs: € 75,-

Klein cabaretserie \ serieprijs: € 56,-

In de Avonturenserie beleeft u vier fantastische theatrale avonturen; van gevestigde namen, maar ook van nieuw talent.

Ontdek vier cabaretiers waarvoor de grote zaal nog nét een maatje te groot is, maar die we u wel willen laten zien! De voorstellingen vinden plaats op locatie.

do 27 sep vr 09 nov zo 20 jan za 13 apr

MEYER-CHAFFAUD \ Soul #2 Performers Sven Ratzke \ HOMME FATALE LAKSHMI \ ADEM Conny Janssen Danst! \ BROOS

Toneelserie \ serieprijs: € 126,-

wo 10 okt wo 14 nov wo 16 jan wo 13 mrt

Spruijt en Opperman \ Zij en Ik Pepijn Schoneveld \ Stante Pede Marco Lopes \ Moedt Yvonne van den Eerenbeemt \ BRONST

In deze serie bezoekt u vijf van de mooiste toneelvoorstellingen van dit seizoen. Ontroerend, vermakelijk en van hoge kwaliteit.

Het Gelders Orkest-serie \ serieprijs: € 90,Het Gelders Orkest is al jaren niet weg te denken uit de Oosterberg Buitensociëteit. Ook komend seizoen spelen ze concerten in grote en kleinere bezettingen.

za 03 nov Driving Miss Daisy (Alfred Uhry) \ Anne Wil Blankers en Edwin Jonker vr 18 jan Genoeg nu over jou! \ Ingeborg Elzevier, Annick Boer en Peter Tuinman za 23 mrt Turks Fruit (Jan Wolkers) \ Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper za 20 apr Naar Casablanca \ MATZER Theaterproductie za 18 mei Een goed mens \ Aart Staartjes en Victor Reinier

za vr za zo

27 okt Mozarts Vioolconcert nr. 5 \ met Lisa Jacobs 04 jan Nieuwjaarsconcert \ met Pacho Flores 23 feb Maestro Jules Onthult: Bruchs Vioolconcert 07 apr Orkest van het Oosten


113

Bestelformulier Hanzehof 2018\2019 Boek vanaf 24 mei 11.00 uur via www.hanzehof.nl Uw bestelformulier wordt op volgorde van binnenkomst verwerkt. U kunt ook via www.hanzehof.nl bestellen; u weet dan direct of uw kaarten toegewezen zijn. Bestellen van handicapplaatsen en rolstoelen kan alleen via dit bestelformulier of aan de kassa.

Graag dit blokje volledig invullen

Deze ruimte wordt ingevuld door de Hanzehof

Achternaam

Volgnummer

Voorletters

Ontvangen

Dhr./Mevr.

Behandeld

Adres

Factuur / bij ophalen

Postcode

Ingevoerd

Paraaf

Woonplaats

Verzonden

Paraaf

Telefoon E-mailadres

A.u.b. hieronder uw keuze aankruisen: Ik betaal na ontvangst van de bevestigingsfactuur. Zodra de betaling bij de Hanzehof is ontvangen, worden de kaarten aan mij toegezonden. Eventuele Theater- en concertbonnen (NB: geen Podium Cadeaukaart) heb ik aangehecht aan dit formulier meegestuurd; deze worden verrekend met het te betalen bedrag. Ik pin/betaal contant of betaal (deels) met Theater- of tegoedbonnen bij het afhalen van mijn bestelling (na ontvangst van een bevestiging). Voorkeurrij en/of opmerkingen: Heeft u speciale wensen, kunt u vanwege een handicap ergens niet zitten of heeft u hoogtevrees, noteer dit dan hier. Bent u rolstoelgebruiker, dan graag hier vermelden of het om een standaard of grote elektrische rolstoel gaat.

����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� �����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������

Indien een voorstelling is uitverkocht wil ik zonder verplichting op de wachtlijst worden geplaatst.

Datum ���������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������

Handtekening ���������������������������������������������������������������������������������������������


Uitleg bij invullen bestelformulier Het invullen gaat als volgt: Per voorstelling/concert vult u hier­onder de datum en de titel in. In de kolommen daarnaast kunt u aangeven hoeveel kaarten u wilt hebben voor deze voorstelling/dit concert (aantal kaarten normale prijs en/of kortingsprijs). Daarnaast kunt u evt. invullen voor hoeveel personen u een inleiding en/of een theater-, bistro- of luxe buffet wilt bijboeken (check in deze brochure de beschikbaarheid ervan). NB: Series kunt u onderaan dit formulier invullen. Heeft u vragen? Laat het ons weten.

Graag duidelijk schrijven datum

voorstelling \ concert

aantallen invullen normaal

CJP

inleiding

theaterbuffet \ bistrobuffet \ luxe buffet

series

check

Avonturenserie

-H  eeft u uw theater- en/of tegoedbon(nen) aan dit formulier vastgehecht? - Als u naast vrienden of bekenden wilt zitten, maak dan uw formulieren aan elkaar vast.

Toneelserie Klein cabaretserie Het Gelders Orkest-serie

ter informatie blijf op de hoogte van wat er speelt! tweemaandelijkse agenda per post (kosten € 10,- per seizoen)

ja / nee

nieuwsbrief per mail (gratis)

ja / nee

Ik word Vriend van de Hanzehof! (meer informatie op blz. 96)

ja / nee

-D  e administratiekosten bedragen € 3,50 per formulier. - Overige arrangementen bestelt u via de website of aan de kassa.


115

Rabobank Theaterzaal TONEEL TONEEL

R11 R11 1 3

2

4 2 2 2 6 4 2 2 6 4

2 2 6 4

2 2 6 4

3 1 lkon a ij3b 1z lkon ba zij

R1 1 R13 15 37 56 74 62 4 2 1 R23 1 4 2 4 2 5 37 5 6 8 6 9 711 913 11 15 1317 1516 1714 1612 1410 12 10 8 4 2 4 59 7 8 6 8 6 10 11 913 11 10 12 15 1317 1519 1720 1918 2016 1814 16 14 12 2 6 4 6 711 9 8 10 8 13 11 15 1317 1519 17211922 20 18 16 1814 1612 14 12 10 21 22 20 6 4 10 8 10 8 913 11 12 14 12 14 16 15 13 16 18 17 1519 1721 1923 24 22 20 18 20 21 23 24 22 6 4 10 8 10 8 913 11 12 14 14 16 12 15 1317 1519 1721 16 18 18 20 24 2322 2420 22 1923 21 6 4 10 8 10 8 913 11 12 14 12 15 1317 1519 1721 23 16 1814 16 18 20 24 2322 2420 22 19 21 4 6 10 8 10 8 913 11 12 14 15 1317 1519 1721 23 24 22 20 18 16 14 16 12 19 21 23 24 22 20 18 4 6 10 8 10 8 913 11 12 14 14 16 15 13 12 16 18 17 1519 17211923 21 18 20 24 2322 2420 22 4 6 10 8 10 8 913 11 12 14 15 1317 1519 1721 23 24 22 20 18 16 14 16 12 19 21 23 24 22 20 18

1 R33 1 5 37 R4 1 R4 3 15 3 59 7 R5 1 R5 3 15 3 7 59 7 11 R6 1 R6 3 15 3 7 59 7 11 R7 1 R7 3 15 3 7 59 7 11 R8 1 R8 3 15 3 7 59 7 11 R9 R9 1 3 1 5 37 5 9 711 R10 R10 1 3 1 5 37 5 9 711

2 2 6 4

zij

2 2 6 4

2 15 3 4 2 6 4 7 59 7 10 8 10 8 6 11 913 11 12 14 15 1317 1519 1721 23 24 22 20 18 16 14 16 12 19 21 23 24 22 20 18 2 15 3 2 4 4 6 7 59 711 10 8 10 8 6 913 11 12 14 15 1317 1519 1721 23 24 22 20 18 16 14 16 12 19 21 23 24 22 20 18 R13 R113 2 3 15 37 59 711 913 15 17 19 18 16 14 12 10 8 106 84 6 4 2 11 13 15 17 19 18 16 14 12 R14 R114 2 3 15 37 59 711 913 15 17 19 18 16 14 12 10 8 106 84 6 4 2 11 13 15 17 19 18 16 14 12 R15 R115 2 3 15 37 4 59 711 913 11 10 128 106 8 6 4 2 12 14 15 13 14 16 17 1519 1718 1916 18 R16 R116 3 15 37 4 2 59 711 913 11 10 128 106 8 6 4 2 12 14 15 13 14 16 17 1519 1718 1916 18 R17 R117 3 15 37 4 2 59 711 913 11 10 128 106 8 6 4 2 12 14 15 13 17 1519 1718 1916 1814 16 R18 R118 3 15 37 4 2 6 8 59 711 913 15 17 19 10 12 10 8 6 4 2 12 14 14 16 16 18 18 20 11 13 15 1721 1920 21

zij 4 ba 2 lk zij 4 on ba 2 lko n

R2

R3

TONEEL TONEEL

1 3 1 ba zij5b 3 5 lko a lk n on

R12 R12 1 3

6

2 4 on4 2 n lk6 alko a b zij zijb

BALKON BALKON R1

1 R31 15 37 59 711 13 9 11 14 15 13 17 15 16 18 19 17 18 19 R2 1 R23 1 5 37 59 7 11 13 9 11 15 13 14 16 18 17 15 18 19 19 17 R3 1 R33 1 5 37 59 11 7 13 15 13 14 9 11 16 18 17 15 18 19 19 17 R4 1 R43 1 5 37 59 11 7 13 14 15 13 9 11 16 18 17 15 18 19 19 17 R5 1 R53 1 5 37 59 11 7 13 15 13 14 9 11 16 18 17 15 19 17 18 19 3 R56 7 R6 9 711 13 9 11 15 13 17 15 19 17 20 21 19 23 21 22 24 24 25 25 23 3 R5 7 7 R79 711 9 11 13 15 13 17 15 19 17 20 21 19 22 24 23 21 25 23 24 25

4 10 128 106 8 12 14 16 4 6 10 128 10 8 12 14 16

2 6 4 2

4 10 128 106 8 12 14 16 4 6 8 10 12 10 8 12 14 16

2 6 4 2

2 6 4 2

2 6 4 2

4 2 10 128 106 8 6 4 2 12 14 1 3 1 2 16 5 6 4 6 4 2 10 8 10 8 12 14 16 18 20 18 16 14 12 1 3 1 2 22 4 2 5 6 6 4 12 10 128 10 8 14 16 16 18 18 20 14 22 R8 1 R83 15 37 2 6 4 2 59 711 13 12 10 128 10 8 6 4 9 11 14 16 15 13 16 18 17 15 19 17 18 20 20 22 21 19 23 21 22 24 24 23 14

Oosterberg Buitensociëteit

Rabobank Buitensociëteit

TONEEL

Zijbalkon links

Rij 1

Zijbalkon rechts

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Zijbalkon links

Zijbalkon rechts

14 15 16 17 18 19 20 21 Balkon

Balkon 2

2

3

3

4

4

5

5


Oosterberg BuitensociĂŤteit Onze klassieke concertzaal dateert uit 1891. De fenomenale akoestiek staat landelijk zeer goed bekend onder musici en andere gebruikers. De bijzondere ambiance maakt deze zaal geschikt voor concerten, diners, feesten, presentaties en nog veel meer.

theater

660

cabaret

275

carrĂŠ

100

diner

300

feest

650

concert

850

foto: Jelle van der Meulen


zaalverhuur 117

ZAALVERHUUR THEATER HANZEHOF De juiste locatie voor uw evenement Zoekt u een zaal voor een evenement? Dan bent u bij ons op de juiste plek! Onze zalen lenen zich uitstekend voor congressen, feesten, vergaderingen en andere gelegenheden, zowel zakelijk als privé.

Wat denkt u van een diner op het podium van de theater­zaal of een groots gala in de monumentale Oosterberg Buitensociëteit? Of wilt u met uw school of vereniging schitteren voor een volle zaal? We helpen u graag deze dromen werkelijkheid te maken.

Maximale capaciteit

1500

personen

Gratis parkeren

Meer weten? Uw contactpersoon is Maaike de Graaf m.degraaf@hanzehof.nl 0575-584616

Een selectie van onze tevreden opdrachtgevers:


118 zaalverhuur

\ Studio Multifunctionele vergader- en theaterzaal

theater

120

cabaret

80

carré

35

\ Theaterstudio Kleine theaterzaal

theater

100

cabaret

80

\ Panoramazaal Subzaal

theater

60

cabaret

45

carré

24

\ Schildzaal Subzaal

theater

40

cabaret

30

carré

22

\ IJsselzaal Subzaal

theater

40

cabaret

30

diner

20

diner

64


119

\ Berkelzaal Subzaal

theater

40

cabaret

30

carré

22

\ Theaterfoyer Gezellige theaterfoyer

diner

200

feest

350

\ Artiestenlounge Multifunctionele vergader- en loungeruimte

cabaret

30

carré

20

\ Artiestenfoyer Multifunctionele vergader- en loungeruimte

cabaret

20

carré

15

\ La Bloemen-zaal Kleedkamer

theater

18

cabaret

12

foto’s: Eva Kraaijenbrink en Jelle van der Meulen


120 zaalverhuur

Rabobank Theaterzaal Onze theaterzaal is een sfeervolle zaal die zeer geschikt is voor voorstellingen, seminars, congressen en zelfs diners op het podium. theater

550


121

foto: Eva Kraaijenbrink


122 colofon

Colofon Oplage 14.000 exemplaren

Voorstellingsteksten KW Theaterpromotie

Concept en eindredactie Jelle van der Meulen

Advertentiewerving Antoinette Ruisch

Redactie Antoinette Ruisch. Lionne Michiels

Ontwerp en realisatie Neerlandsvlak, Zutphen

Theater Hanzehof wordt gesubsidieerd door de gemeente Zutphen.

Fotoverantwoordling voorstellingen Amy van Leiden \ Anne Claire de Breij \ Arjan Benning \ Arjan Benning & botoboto \ Arjan Benning & Eelco Claassen \ Arjan Vermeer \ Astrid Verhoef \ Bart Sparnaaij \ Bas Meijer \ Ben van Duin \ Bob Bronshoff \ Bram Jonker \ Casper Koster \ Claire Konstantino \ Claudia Hansen \ Corb!no \ Corné van der Stelt \ Curly and Straight \ Danny Ellinger \ David Cohen de Lara & Piet Schreuders \ Dromenjager BV \ Dutchfoto \ Egon Smit \ Eric Fecken \ Erwin Olaf \ Ferry Knijn \ Frank Ruiter \ Frank Visschedijk \ Gerhard Witteveen & Harmen van Straaten \ Hans Colijn \ Hans Hijmering \ Hans Peter van Velthoven \ Hans Withoos \ Henk Bleeker \ Ilja Meefout \ Jaap Reedijk \ Jasper Loeffen \ Jochem Jurgens \ Joris van Bennekom \ Juri Hiensch \ Kelly Steentjes, Lisanne Hoogerwerf, Anita Pantus \ Kim Balster \ Kirill Bashkirov \ Krista van der Niet \ Laura Marijn \ Leo van Velzen \ Lesley Pols \ Loens media \ Luuk Poorthuis \ Maarten Ederveen \ Making Waves \ Marcello Orselli \ Marco Borgreve \ Mark Engelen \ Mark Kohn \ Maurice Lammerts van Bueren \ Merlijn Doomernik \ Michel Gorrisen \ Michiel Voet \ Ministerie van Beeld \ Nichon Glerum \ Nick van Ormondt \ Nick van Ormondt & Jan Aarntzen \ Patrick van Gemert \ Paul Posse & Magic Group Media \ Paul Roos \ Phile Deprez \ Piek \ Piek & Studio Bunder \ Pieter Henket \ PR Anúna \ PR Naturally 7 \ Raul Neijhorst \ Robin Kamphuis \ Ronald Knapp \ Roy Beusker \ Ruud Baan \ Sarah Carlier \ Saskia Kerkhoff \ Serum Ontwerp \ Stephan Vanfleteren \ Tessa Postuma de Boer \ Thijs Meuwese & Daan Colijn \ Vincent Boon \ Walt Cisco, Joris van Bennekom en Geert Gratama \ Wim Lanser

    

                            


? j i j s e i k t Wa Voorpret is deel van het genoegen.

De keuze voor een theatervoorstelling

is een persoonlijke keuze. Daar kan je je lang van tevoren op verheugen.

Driekant Ambachtscentrum biedt ook volop keuze. Met een van de meest uitgebreide biologische bakkerijproducten van Nederland. Dat maakt de keuze voor Driekant niet moeilijk.

Al onze producten zijn 100% biologisch. NL-BIO-01

Lange Hofstraat 23-25 in het centrum 7201 HT Zutphen T 0575-515142

Lijmerij 23 achter het NS station 7202 AZ Zutphen www.driekant.nl

Driekant in de binnenstad Onze bakkerij en lunchroom in de Lange Hofstraat biedt dagelijks vele soorten vers biologisch brood, een hoogwaardig assortiment patisserieproducten, puur van smaak en bereid van uitsluitend biologische grondstoffen, alles in eigen huis gemaakt. Onder het genot van een kopje koffie met gebak of een heerlijke lunch bent je live getuige van het ambachtelijk bakkersvak. Driekant aan het spoor Onze vestiging achter het NS station Zutphen biedt nog meer keuze. We maken daar biologische banketbakkerskroketten en bitterballen in vele soorten, vegetarisch, vlees of vis. Pizzabroodjes vers uit de oven, warme appeltaart met vele soorten koffie, om mee te nemen of in het sfeervolle cafĂŠ te nuttigen. Ook daar zie je met eigen ogen hoe de bakkerij- en keukenproducten worden bereid. Het aangrenzende terras biedt ruim plek om in deze pionierswijk te genieten van een heerlijk glas bier, vruchtensap of wijn. Alles 100% biologisch natuurlijk! Driekant economie Kies je voor Driekant dan kies je tegelijkertijd voor een economie die uitgaat van duurzame producten en duurzame arbeid. Driekant biedt leerwerktrajecten en arbeidstrainingen aan mensen die graag mee willen doen in het arbeidsproces. Daarop is Driekant afgestemd, een economie waarin iedereen welkom is. Driekant, de keuze is snel gemaakt!

brood koffie gebak taart koekjes chocolade


NIEUW BIJ BEDSHOP DE DUIF

90 dagen omruilgarantie op de matraskern Vraag naar de voorwaarden in de winkel

Puur Nederlands vakmanschap voor optimaal slaapcomfort OptiMix: onze boxsprings zijn naar wens helemaal zelf samen te stellen OptiColor: luxe en trendy stoffen van o.a. de Ploeg

OptiSleep boxsprings vanaf € 2.595,-

GRATIS BEZORGING. OUDE MATRASSEN WORDEN EVT. RETOUR GENOMEN

openingstijden: ma. 13.00 - 18.00 uur / din. - don. 09.30 - 18.00 uur / vrij. 09.30 - 21.00 uur / zat. 09.00 - 17.00 uur

Nieuwstad 44-48 7201 NR Zutphen tel. 0575 512816 www.bedshopdeduif.nl Filiaal : Haverstraatpassage 31 7511 EV Enschede

tel. 053 - 4358359 enschede@bedshop.nl Parkeertip: Irene Parkeergarage

Theater Hanzehof - Theaterprogramma 2018/2019  
Theater Hanzehof - Theaterprogramma 2018/2019  
Advertisement