Page 1

Radio Crochet is een groots concert op de Gentse Kouter waaraan iedereen kan deelnemen. Een gezellig en pretentieloos samen zingen, instrumenten bespelen of in de handen klappen.

Voor letterlijk iedereen. Zowel voor wie een instrument speelt als voor wie geen noten kan lezen. Of je een geschoolde muzikant bent of amateur, jong of oud, of zelfs enkel in de douche en op de fiets zingt, iedereen is welkom. Kom je onvoorbereid? Dan kan je samen met alle andere toevallige passanten gewoon meezingen of –klappen.

Vlaanderens blueslegende Roland Van Campenhout (o.a. Rory Gallagher Band) en Peter Vermeersch (Flat Earth Society) begeleiden de verzamelde menigte op gitaar en saxofoon, terwijl acteur Wim Opbrouck (In de gloria, In Vlaamse Velden) de dirigentenrol op zich neemt. Er is ruimte om iets te drinken, gezellig te praten, maar vooral: om en masse muziek te maken.

Peter Vermeersch, bezieler en huiscomponist van Flat Earth Society, herschrijft een aantal klassiekers voor massaorkest. Dat gaat van de ‘Bolero’ over Ya Mustafa naar ‘De fanfare van honger en dorst’. De muziek is beschikbaar vanaf maart, via www.handelsbeurs.be of via pauwel.dewilde@handelsbeurs.be. Voor scholen, groepen, koren, harmonieën, fanfares en orkesten kan het handig zijn om de muziek op te vragen en op voorhand door te nemen, maar dat is niet vereist. Je kan ook gewoon afkomen en je laten meeslepen.

Op zaterdag 10 mei. Er is keuze uit twee sessies, om 15u en om 17u, maar de enthousiastelingen mogen gerust de hele middag blijven staan.

We ontmoeten elkaar op de Kouter, aan de voet van de Handelsbeurs. Kom ook een kijkje nemen in de Handelsbeurs zelf. Je kan er iets drinken en als eerste jouw tickets kopen voor het nieuwe seizoen. Je kan ook je fiets laten herstellen, een gerecycleerde Handelsbeurstas kopen en nog veel meer.

Elk instrument dat je zelf naar de Kouter kan dragen is welkom. Er zal naast het podium geen versterking of elektriciteit worden voorzien, dus daar hou je best rekening mee. De cellisten en andere zitinstrumentalisten mogen een eigen stoeltje meebrengen.


Diegene die de muziek opvragen brengen best zelf een standaard mee. Tenzij je de liedjes uit het hoofd opvoert natuurlijk. De eenvoudige partijen worden op het podium geprojecteerd.

Deelnemen is eenvoudig: je komt gewoon naar de Kouter met of zonder een instrument, voorbereid of niet. Het is natuurlijk altijd handig (zeker bij groepen) dat we op voorhand weten met hoeveel we ongeveer zullen zijn. Je mag dat altijd laten weten aan pauwel.dewilde@handelsbeurs.be.

Tramlijnen 1, 4, 21 en 22 stoppen allemaal gemakkelijk dicht bij de Kouter. Bovendien zijn er tickets te koop op de Kouter zelf en De Lijn organiseert een wedstrijd waarmee je kaartjes kan winnen.

Dit massaconcert past binnen Ha’fest, het vierdaagse festival van de Handelsbeurs en is eigenlijk het hoogtepunt voor de muziekliefhebbers zelf. Radio Crochet ontstond als vanzelf, omdat we er van overtuigd zijn dat er in Gent een passie voor muziek door de straten en de huiskamers zoeft. Dat er veel muziekliefhebbers zelf ook graag muziek spelen, of toch op zijn minst verwoede pogingen ondernemen. Wij willen al deze muzikanten en klankliefhebbers de kans bieden om zich uit te leven en om deel uit te maken van het grote orkest dat zaterdag 10 mei de Kouter zal doen daveren.

Heb je nog vragen, dan kan je altijd terecht bij pauwel.dewilde@handelsbeurs.be. Meer info over HA’fest vind je op www.handelsbeurs.be.

Alvast veel succes en tot op 10 mei.

Radio crochet wat waar wanneer docx  

Kom meer te weten over Radio Crochet, het grootse orkest tijdens Ha'fest. Een organisatie van Handelsbeurs Concertzaal.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you