Maandbrochure Handelsbeurs september/november 2021

Page 1

Wasdaman © Evy Ottermans


agenda ZA 11.09.21, 20U15

A.L.I.C.E.

Muziektheater met talent van morgen

VR 17.09.21, 20U15

Amari Luma

In dit jaarlijkse internationale jongerenproject zie je muzikanten hun talent verder ontplooien. Onder regie van An Pierlé haalt de groep inspiratie uit Lewis Carrolls’ Alice in Wonderland. Het wordt een muzikale reis langs de coulissen van een rare experimentele droom.

Feestelijke avond met muziek van de Roma

Deze sfeervolle avond brengt Gentse Romamuzikanten naar de Handelsbeurs. Alle gevoelens weerklinken intens, van de grootste droefenis tot uitbundige vreugde. Ze versmelten tot een groot muziekfeest.

Een organisatie van Muziektheater Transparant en deSingel

i.s.m. AMARO vzw

© Joris Ceuppens

© Pascal Van Hoorebeke

ZO 12.09.21, 11U30 & 14U / LOCATIE: VREILAND

DI 21.09.21, 20U15

Muzikale vertelling in de natuur

Exotische elektronica

H van Humboldt (10+)

Dijf Sanders

Dijf Sanders overspoelt je met een staaltje organische elektronica van de bovenste plank. Spring mee op zijn trip rond zorgvuldig verzamelde veldopnames uit verre buitenlanden.

Duik mee in de onstuimige avon­ turen van ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt, de vader van de ecologie. Zijn ideeën over de klimaat­opwarming mogen dan 200 jaar oud zijn, ze zijn meer dan ooit relevant. Volg hem van hoge bergtoppen naar exotische jungles, en dat te midden van de natuur.

David Sanders (elektronica), Simon Segers (drums), Mattias De Craene (saxen) i.s.m. Democrazy

Barbara Rottiers (vertelling), Jeroen Goegebuer (muziek), Benjamin Boutreur (sax, klarinet), Lot Vandekeybus (tuba, ukelele, zang)

2


DI 28.09.21, 20U15

Rabih Abou-Khalil: ‘The Flood and The Fate of The Fish’

WO 22.09.21, 20U15

Chantal Acda: ‘Saturday Moon’

ALBUMRELEASE

Mediterrane meanders

De wereldberoemde Rabih AbouKhalil legt met zijn oed de link tussen Westerse en Oosterse muziek. Even virtuoos als naadloos combineert hij jazz en de Arabische tra­ditie in een mee­slepend en vurig verbond.

Nieuw album met internationale vriendschap

Binnen de indie scene bouwde Chantal Acda een ijzersterke reputatie op, zowel nationaal als internationaal. Ze presenteert de nieuwe parel Saturday Moon, opnieuw vergezeld van een indrukwekkend stel vrienden.

Rabih Abou Khalil (oed), Luciano Biondini (accordeon), Jarrod Cagwin (drums)

Chantal Acda (vocals, gitaar), Gaetan Vandewoude (gitaar, keys / Isbells), Niels Van Heertum (euphonium), Alan Gevaert (bas / dEUS), Eric Thielemans (drums, percussie)

DO 30.09.21, 20U00

Allez Chantez

GRATIS

Voluit samen zingen / online editie

ZO 26.09.21 - 14U & 16U

ZA 02.10.21, 20U15 & ZO 03.10.21, 15U

Zonzo Compagnie en ChampdAction: ‘RoundABOUT #1 Tsubasa Hori’ (6+)

Ultima Thule: ‘Kleine Held’ (12+)

PREMIÈRE

Een hedendaagse Odyssee in muzikaal figurentheater

PREMIÈRE

In ‘Kleine Held’ gaat Ultima Thule op zoek naar wat resteert als de grote heldendaden zijn verricht, de spots zijn uitge­ doofd en het applaus is gestopt. Tijdens deze muzikale Odyssee reis je mee met de man op zijn lange, eenzame weg terug naar huis en naar zichzelf.

Wonderlijke reis door een Japans geestenrijk

Nestel je in roundABOUT, een kleine arena waarin de Japanse slagwerker Tsubasa Hori je mee­ neemt naar een wonderlijk geesten­ rijk. Het verborgen paradijs van haar voorouders komt tot leven door mysterieuze videobeelden rondomrond en prikkelende muziek.

Gert Jochems, Els Trio en Esther Lybeert (spel), Esther Lybeert en Maarten Flamand (The Antler King – live muziek en soundscape), Filip Peeters (poppen)

Tsubasa Hori (concept, muziek en muzikale uitvoering), Sarah Yu Zeebroek (visueel design), Willem Mertens (videoanimatie)

Lees het artikel op p. 6 Schoolvoorstellingen op ma 04.10 om 10u en 14u. Contact via info@handelsbeurs.be

3


WO 06.10.21, 20U15

Maciej Obara Quartet: ‘Three Crowns’

ZO 17.10.21, 11U

Foyer Matinee: Helloune ‘Naked Songs’

Pools-Noors superkwartet

Na hun gelauwerde debuut Unloved (ECM) presenteert dit kwartet haar laatste worp. Naast eigen werk gaan ze aan de slag met composities van de Poolse Henryk Mikołaj Górecki. Hun intensiteit en focus schiet hen regelrecht naar de voorhoede van de hedendaagse jazz.

Klassieke gezangen in Arabische sfeer

Op haar nieuwe album Naked Songs duikt de sopraan Helloune met drie virtuozen in het onsterfelijke lied­ repertoire van Vivaldi, Purcell, Mozart en Fauré. Geliefde klassieke melodieën krijgen een nieuwe jas van jazz en Arabisch kruid.

Maciej Obara (altsax), Dominik Wania (piano), Ole Morten Vågan (contrabas), Gard Nilssen (drums)

Helena Schoeters (zang), Osama Abdulrasol (kanun, oed, gitaar), Hendrik Braeckman (gitaar), Kristof Roseeuw (contrabas)

VR 15.10.21, 20U15

Aspen labelnight

Brede waaier voor fijnproevers

Aspen Edities zette zich als klein, onafhankelijk platenhuis op de kaart met prachtig vormgegeven releases. Deze labelnight combineert moois van het kwintet Linus + Økland / Van Heertum / Zach met de mysterieuze geluidswereld van Poor Isa en extra combinaties tussen muzikanten uit de Aspen-stal. A Jazzlab Tour

ZA 16.10.21, 20U15

© Evy Ottermans

Bright Lights Sessions

MA 18.10.21, 20U15

Foyer Soiree: Fred Frith ft. Karen Willems

Een smeltkroes aan songwriters Wat als je een tros songwriters samen op een podium zet? Een avond vol spontane muzikale magie en kruisbestuiving? Bright Lights Sessions test het uit. De laatste namen van de artiesten volgen nog, maar reserveer alvast je plaats om overdonderd te worden.

Avontuur uit de avantgarde

Een nieuw duo van een Brits-Amerikaans boegbeeld van de avantgarde en een van de meest intrigerende drummers van België. Deze muzikale nomaden weigeren beperkingen en creëren tradities door te luisteren in het moment.

Met Aafke Romeijn, Emy Kabore (EMY), BLUAI, Thomas Oosterlynck (Amongster) and many more.

Fred Frith (elektrische gitaar), Karen Willems (drums)

4


Helloune

DI 19.10.21, 20U15

Nordmann: ‘In Velvet’

Elektrisch geladen jazz / rock

Nordmann pakt op hun laatste worp In Velvet uit met een nieuwe sound. Denk minder rock en meer elektronica, wat zich live vertaalt in een vijfmansbezetting. Edmund Lauret (gitaar), Mattias De Craene (tenorsax), Dries Geusens (bas), Elias Devoldere (drums), Thijs Troch (toetsen) i.s.m. Democrazy

© Alexander Popelier

DO 21.10.21, 20U

Allez Chantez

VR 22.10.21, 20U15

De Beren Gieren: ‘Less Is Endless’

GRATIS

Voluit samen zingen / online editie

Opgewekt nieuw album

De Beren Gieren brengt ode aan een universum dat wemelt van leven. Het is een zoektocht naar open routes waar ideeën kunnen ontstaan en evolueren. Het ontbrekende puzzelstukje spreekt immers meer tot de verbeelding dan het perfect afgewerkt geheel. Fulco Ottervanger (piano, fx, synths), Lieven Van Pée (contrabas, elektrische bas), Simon Segers, (drums, fx)

5


Helden groot en klein

/ Evelyne Coussens

Nogal wat mensen moesten zichzelf het voorbije anderhalf jaar heruitvinden. Het gevoel van uitstappen langs de kant van de weg, rondkijken, en het even niet meer weten. In Kleine Held neemt Sven Ronsijn van figurentheatergezelschap Ultima Thule die zoekende mens teder bij de hand. Aangevuurd door de melancholische soundtrack van The Antler King ontstaat er zo een nieuw pad. Het is niet de eerste keer dat Ultima Thule zich laat omringen door muzikanten. In hun theater rond objecten en figuren spelen ook media als film, dans of muziek steeds een belangrijke rol. Voor Kleine Held vuurden de dromerige geluidswereld van The Antler King (Esther Lybeert en Maarten Flamand) en de verbeelding van regisseur Sven Ronsijn elkaar aan. A match made in heaven. De donkere, bevreemdende sound van de muziek paste precies op wat Ronsijn wilde vertellen. Een verhaal losweg geïnspireerd

door de oud-Griekse Odysseia, maar dan radicaal hertaald naar het nu. Ronsijn: ‘Kleine Held gaat over de zwerf­ tocht van een figuur, die na een heftige periode in zijn leven aan de kant van de weg staat en zich afvraagt wat de volgende stap is. Ondanks zijn successen uit het verleden voelt hij zich heel klein. Die eerste pas zetten en opnieuw in beweging komen is voor hem al een hele heldendaad.’

Alles weg

Het verhaal van Kleine Held lag klaar op het moment dat COVID-19 toesloeg. Toen de ploeg

6

een dik jaar later de tekst weer oppakte, bleek daar vanzelf een nieuwe dimensie aan te zijn toegevoegd. Lybeert: ‘We hadden intussen allemààl langs de kant van de weg gestaan. Als regisseurs, muzikanten en artiesten waren we maanden­ lang afgesneden geweest van onszelf en datgene wat ons identiteit geeft. Voor The Antler King is dat muzikant zijn, samenwerken met andere artiesten en optreden voor een publiek. Die ontwrichtende ervaring heeft zich vertaald in de tekst.’ De kleine held in Kleine Held werd


een muzikant die jarenlang zijn leven gaf om het te maken in de harde wereld van de muziekindustrie. Maar op een gegeven moment is het voorbij. Het touren, het succes, de roem – alles weg. Bij die sfeer van verlatenheid hoorde Ronsijn spontaan een bluesy, Amerikaanse sound. The Antler King doet daar zijn eigen hoek af. Lybeert en Flamand voegden aan hun basisinstrumentarium van gitaar en drums een hoop nieuwe instrumenten toe en ontwikkelden

een geheel eigen muzikale vertelling, vol humor en experiment.

Humor

Die humor is niet onbelangrijk. Want hoe ernstig het gegeven van een mens op zoek naar zichzelf misschien ook klinkt, Ultima Thule heeft er het handje van weg om op gezette tijden de zwaarte te relativeren. Ronsijn: ‘Het is bij mij een spontane reflex. Als de zaken te groot of te zwaar worden, zet ik daar graag iets tegenover dat onnozel is. Zo is er een scène

7

waarin een tourbus door het landschap rijdt, met een epische soundtrack onder – helemaal het intense leven on the road. Maar als je die bus achteraan opendoet komt daar een sixpack uit. Het romantische helden­ leven van de muzikant bestaat er ook maar gewoon uit om verveeld een biertje open te trek­ ken.’ (lacht) Tegelijkertijd schuilt onder die humor voor Ronsijn telkens weer de tragiek. ‘We doen zo hard ons best om top te zijn, maar in wezen zijn we allemaal zoekende. Ik vind het niet erg om dat te tonen, omdat je zo de realiteit een kans geeft. We zijn allemaal falende wezens. In elk van ons zit zo’n kleine held.’

ZA 02.10 & ZO 03.10

Ultima Thule: ‘Kleine Held’ (12+) première

Een hedendaagse Odyssee in muzikaal figurentheater Lees meer op pagina 3.


MA 25.10.21, 20U15

Blauwe Maandag: Tutu Puoane

ZA 23.10.21, 16U

Uma Chine (6+)

Nieuwe reeks: laat je verrassen Op deze Blauwe Maandag krijg je een verrassende inkijk in het leven, werk en ziel van een artiest. De jazz­ zangeres Tutu Puoane geeft de aftrap. Aan de hand van de muziek, songs en verhalen die haar leven vorm geven leer je haar kennen als nooit tevoren.

Meerstemmig voor jonge oren Uma Chine is een reusachtige vrouw die magisch-realistische vertelsels de wereld in stuurt. In deze korte set voor kinderen hoor je nieuwe nummers vol dro­ merige pianoklanken en gelaagde stemmen.

Een wisselwerking tussen de Handelsbeurs en Kopergietery

© Carmen De Vos

© Joelle Van Autreve

ZA 23.10.21, 20U15

DI 26.10.21, 20U15

Magisch realisme

Opening act: Rombouts & Watts Eigenwijze, bezwerende pop

Uma Chine: ‘Changes’ / support: Rosa Butsi solo

Ellen Schoenaerts: ‘Vrijblijvend advies’

Na hun veelbesproken debuut verwent Uma Chine de Belgische popscene opnieuw door opvolger Changes. Samen met gelaagdheid van de stemmen en vervormde synths en gitaren garanderen originele wendingen een intrigerende luisterervaring.

Na haar lovend onthaalde debuut en tal van theatrale en muzikale omzwer­ vingen presenteert Ellen Schoenaerts haar nieuwe worp Vrijblijvend Advies. Met eigenwijze Nederlandstalige pop en een scherpe pen zet ze weer een ijzersterk album neer.

Nele De Gussem (stem, gitaar), Rana Holail Mohamed (stem), Sherien Holail Mohamed (stem), Simon Raman (drums), Gilles Vandecaveye-Pinoy (toetsen), Nils Vermeulen (bas)

Ellen Schoenaerts ​(zang, elektrische gitaar en piano), Elisabeth Klinck (viool), Alban Sarens (keys, sax), Cesar De SutterPinoy (gitaar), Alan Gevaert (bas), Eric Thielemans (drums)

i.s.m. Democrazy

i.s.m. Democrazy

8


The City’s Song © Bjorn Comhaire

WO 27.10.21, 20U15

NABOU: ‘You Know'

VR 29.10.21, 20U15

The City’s Song: ‘The Tehran Sessions’

ALBUMRELEASE

Spraakmakend kwartet met debuutalbum

PREMIÈRE

Een bruisende stad in muziek en beeld

Nabou Claerhout doet op haar trombone veel jazzharten sneller slaan, van op Jazz Middelheim tot het North Sea Jazz Festival. Denk aan een frisse bezetting waar een sterke atmosferische klank en melan­ cholische lijnen worden afgewisseld met ritmische weelde. Na het succes van de debuut-ep presenteren ze hun eerste langspeler You Know.

Voor dit project trok Thomas Noël met de Gents-Iraanse Farnoosh Khoda­dadeh en cineast Jonatan Lyssens naar de straten en huizen van Teheran. Het resulteert in een hedendaags portret van de stad, met rijke composities en begeleidende beelden. Laat je meeslepen, ontroeren en overdonderen.

Nabou Claerhout (trombone, composities), Roeland Celis (elektrische gitaar), Trui Amerlinck (contrabas), Mathias Vercammen (drums)

Thomas Noël (keys, compositie), Soroosh Gharahmanloo (setar, zang, compositie), Farnoosh Khodadadeh (daf ), Robbe Kieckens (percussie), Anaïs Moffart (bas)

9


Secular Psalms

/ Karel Van Keymeulen

De Amerikaanse jazztrompettist Dave Douglas heeft iets met het Lam Gods. Haar onuitputtelijke rijkdom zette hij het voorbije jaar om in zijn compositie Secular Psalms. Een ode aan Gent en haar meesterwerk, over pure schoonheid en ons soms harde bestaan. Jazztrompettist Dave Douglas komt al naar Gent sinds eind jaren tachtig. Elke keer brengt hij het Lam Gods een bezoek. ‘Als het veelluik dicht is oogt het vooral grijs, maar wanneer die deuren openen, krijg je een explosie van kleuren. BOEM’, vertelt hij. Na het schrijven van de compositie Flemish Primitives in 2002 voor het Ictus Ensemble, begon hij nog veel inten­ ser naar de Vlaamse pri­ mitieven en de wereldberoemde polyptiek te kijken. De opdracht van de Handelsbeurs om er een compositie van te maken voor het Van Eyckjaar beschouwt hij dan ook als een eer.

Je noemt de compositie Secular Psalms ofte ‘seculiere psalmen’. Wijst dit erop dat je

het werk niet alleen als religieus ziet? ‘Inderdaad, voor mij gaat het niet alleen over religie. Seculier wil zeggen ‘voor iedereen’. Ik gebruik wel de religieuze liedvorm psalm als verwijzing naar verdriet, hoop en de menselijke nood aan elkaar. Het Lam Gods is zo rijk, zo verhalend. Jan en Hubert Van Eyck gaven niet alleen commentaar op spiritualiteit en de menselijke conditie, maar ook op de kunstvorm an sich en de praktijk van hun eigen leven.’ Hoe spreekt het schilderij tot jou? ‘Voor mij gaat het over schoonheid en het bestaan. Het is mysterieus, lyrisch en spiritueel. Op de panelen zie je verschillende groepen

10

mensen bij elkaar. Armen en rijken, muzikanten, pelgrims, aanbidders, krijgers, rechters. Heilige figuren worden op een zeer eso­ terische wijze getoond. Mijn eerste blik op het werk richt zich altijd op de vochtige, koude stenen kamer met aarts­ engel Gabriel en de maagd Maria. Hij geeft haar de boodschap van God door dat hij haar heeft uitverkoren om de moeder van zijn zoon te worden, en zij zegt: ‘Ok, goed’. Heel stoïcijns en filosofisch.’

Hoe begin je aan een compositie over een dergelijk rijk werk? ‘Ik bestudeerde de muziek van Guillaume Dufay (1397-1474) die wellicht bevriend was met Jan Van Eyck, gezien ze beiden tot


“We hebben misschien dierbaren verloren maar toch gaan we door. Dat is de boodschap.”

het hof van Filip Van Bourgondië behoorden. Daarnaast vond ik ook een gedicht van Chris­ tine de Pizan, een Frans­ talige schrijfster uit die tijd. Mijn sound doet denken aan Dufay en ik gebruik wat van zijn compositorische technieken, maar het blijft hedendaagse muziek. Een van de musici uit de groep vroeg me waar­ om ik zoveel tijd aan deze opdracht besteedde. Maar hoeveel tijd denk je dat Van Eyck in zijn werk stak?.’

Was de pandemie van grote invloed op je compositie? ‘Beslist, daardoor werd het dieper en meer persoonlijk. Ik besefte dat we een hele tijd niet meer samen zouden

zijn. Met de andere musici, verspreid over de wereld, ging ik vaak in dialoog. Het duurde uiteindelijk meer dan een jaar om het album af te maken. Voor het eerst zal ik zingen, naast Berlinde Deman. Daarvoor schreef ik mijn conclusie. Van Eyck maakte Het Lam Gods niet lang nadat de pest ravages aanrichtte in Europa. Wat later begon Maarten Luther met zijn reformatie.’

Waarover gaat je besluit? ‘Over onszelf, waarom we muziek maken, over onze vreugde en onze pijn. Ook Black Lives Matter en de Amerikaanse verkiezingen, waarvoor ik me sterk heb ingezet, sijpelden

11

binnen. We zaten immers met leiders die ons naar een ongeziene crisis hebben geleid. We hebben misschien dierbaren ver­ loren maar toch gaan we door. Dat is de boodschap.’ DO 04.11.21

Dave Douglas: ‘Secular Psalms’ (première)

Nieuwe muziek voor Van Eyck Met Dave Douglas (VS, trompet), Tomeka Reid (VS, cello), Antoine Pierre (BE, drums), Marta Warelis (PL, piano, harmonium), Frederik Leroux (BE, gitaren, luit, banjo), Berlinde Deman (BE, tuba, serpent, stem) Een productie van de Handelsbeurs in coproduc­ tie met Concertgebouw Brugge/Kaap, November Music en Jazz fest Berlin met de steun van Baloise Insurance en Stad Gent.


Manta

ZO 31.10.21, 9U30 - 10U30 - 15U30 - 16U30

ZO 31.10.21, 15U

Poëtische dans voor de allerjongsten

Met de familie naar Kopergietery Rabot

Klankennest: ‘Manta’ (4 - 24 mnd)

Zoete Zondag: Leonie Gysel (6+)

Deze klankinstallatie laat kin­ deren kennismaken met de reuzen­ manta, een sierlijke rog die door de tropische oceanen zwerft. Zijn bijzondere gedaante en bewegingen krijgen vorm in hout, textiel, glas en live muziek. Deze geborgen omgeving nodigt uit tot verken­ ning, verwondering en spel.

Op Zoete Zondag schotelt een muzikant je iets bijzonders voor. Verwacht een intiem theatraal concert met een unieke, persoon­ lijke selectie van anekdotes en muziek die het hart doet zingen. Ook een speciaal hapje kan hier­ bij niet ontbreken. Zak op deze zondag af naar KOPERGIETERY Rabot voor een intense ontmoeting met zangeres Leonie Gysel.

Liesbeth Bodyn (zang, artistieke leiding), Annemie Osborne (cello, zang, compositie), Aya Suzuki (percussie, zang)

Een wisselwerking tussen de Handelsbeurs en KOPERGIETERY

12


“Een naam hebben als een suffe boekhouder en toch rocken als de beste? Enkel DIRK. kan dat.” STUDIO BRUSSEL

DI 02.11.21, 20U15

VR 05.11.21, 20U15

SUWI / support: Patches

Mauro Pawlowski: ‘Eternal Sunday Drive’ / support: Hi Hawaii

Ear candy voor 40 jaar Democrazy Vreedzaam, slim en zonder omwegen maakt SUWI muziek die tot de verbeelding spreekt en je achterlaat in een waas van roze en blauw. In het najaar van 2021 trakteert het trio op een tweede album vol eenvoudige structuren, luchtige melodieën en ademende grooves.

Grenzeloze melodieuze pop­ muziek voor 40 jaar Democrazy

Mauro Pawlowski brengt na 20 jaar zijn eerste album onder eigen naam uit, met grenzeloze melodieuze popmuziek.

Cyriel Vandenabeele (gitaar), Elias Devoldere (drums), Mattias Geernaert (bas)

i.s.m. Democrazy

i.s.m. Democrazy

ZA 06.11.21, 20U15

Millionaire support: mattiasdecraene

ALBUMRELEASE

DO 04.11.21, 20U15

Dave Douglas: ‘Secular Psalms’

PREMIÈRE

SOLD OUT

Nieuw album voor 40 jaar Democrazy

Nieuwe muziek voor Van Eyck

Als een van de sleutelfiguren van de hedendaagse jazzscene presenteert de Amerikaanse trompettist Dave Douglas de gloednieuwe compositie Secular Psalms. Hij liet zich hiervoor inspireren door Van Eyck, Guillaume Dufay, de coronapandemie en Black Lives Matter. Voor de uitvoering verzamelt hij een internationaal sextet en een aantal Gentse coryfeeën met een brede horizon.

i.s.m. Democrazy

MA 08.11.21, 20U15

DIRK.

ALBUMRELEASE

Uit de bol voor 40 jaar Democrazy

Deze koningen van De Afrekening presenteren hun plaat Cracks in Common Sense. Warm en nostalgisch als Weezer. Edgy en intelligent zoals de Pixies. Maar ook eigenzinnig, nerdy en sexy zoals alleen DIRK. kan zijn.

Dave Douglas (VS, trompet), Tomeka Reid (VS, cello), Antoine Pierre (BE, drums), Marta Warelis (PL, piano, harmonium), Frederik Leroux (BE, gitaren, luit, banjo), Berlinde Deman (BE, tuba, serpent, stem)

i.s.m. Democrazy

Lees het artikel op p. 10

13Kosmo Sound © Geert Vandepoele


Mooneye © Tom Verbruggen

DI 09.11.21, 20U15

DO 11 T/M ZA 13.11.12

Compact Disk Dummies: ‘Satellites’ / support: LYDMOR

DUYSTERfestival

SOLD OUT

In de luwte van het Gentse Licht­ festival maakt de Handelsbeurs de omgekeerde beweging. We duiken de duysternis in. Op dit gloednieuwe muziekfestival zijn niemand minder dan Ayco Duyster en Eppo Janssen curatoren van dienst.

Dansbare pop voor 40 jaar Democrazy i.s.m. Democrazy

WO 10.11.21, 20U15

Mooneye / support: Pauwel

Schreel Van de Velde / Elias / De Portables 12.11 Siem Reap / Slow Crush 13.11 Indrė Jurgelevičiūtė / Astronaute / Sam De Nef 11.11

Nieuwe songs voor 40 jaar Democrazy

Het valt moeilijk te ontkennen dat ook de ‘nieuwe’ Mooneye nog steeds als geen ander folk, rock en indiepop versmelt. Ze presenteren hun nieuwe plaat.

DO 18 T/M ZO 21.11.21

Istanbul Ekspres

Festival met Turkse muziek

Duik in de culturele melting pot van Istanbul, waar Turkse artiesten sinds jaar en dag hun oriëntaalse erfgoed vermengen met frisse popmuziek en bruisende jazz. Hou de site in de gaten voor het programma.

Michiel Libberecht (zang, gitaar), Jesse Maes (gitaar), Guillaume Navarro (gitaar), Ramses Van Den Eede (drums), Stan Holvoet (bas) i.s.m. Democrazy

i.s.m. De Centrale

16


ZO 28.11.21, 15U

Zoete Zondag: Sara Salvérius (6+) Met de familie naar de Handelsbeurs

Op Zoete Zondag schotelt een muzikant je iets bijzonders voor. Verwacht een intiem theatraal concert met een unieke, persoon­ lijke selectie van anekdotes en muziek die het hart doet zingen. Ook een speciaal hapje kan hier­ bij niet ontbreken. Zak op deze zondag af naar de Handelsbeurs voor een intense ontmoeting met accordeonist Sara Salvérius.

MA 22.11.21, 20U15

Foyer Soiree: Trio Heinz Herbert

Nieuw album met botsende jazz

Al bijna een decennium fladderen deze drie klankalchemisten vrolijk rond in hun eigen jazzwereld. Na het winnen van de Zenith Award for Emerging Artists presenteren ze hun vijfde album vol veelzijdige geluidsstructuren en botsende ritmes. Hou je vast.

Een wisselwerking tussen de Handelsbeurs en KOPERGIETERY

DI 30.11.21, 20U15

Bombataz / Bram Weijters ‘Crazy Men’

Dominic Landolt (elektrische gitaar, fx), Ramon Landolt (synth, piano, live-sampling), Mario Hänni (drums, fx)

ALBUMRELEASES

Dansbare cocktail en fusion

Een trip door de ruimte

Het Brusselse Bombataz is niet voor één gat te vangen. Ze plukken elementen uit elk mogelijk genre, gaande van jazz en dansbare funk tot een snuifje synthhop. Het zorgt voor een onvergelijkbare cocktail die te allen tijde even dansbaar is.

Alex Koo (piano), Attila Gyárfas (drums), Ralph Alessi (trompet)

Toetsenwizard Bram Weijters en zijn 'Crazy Men' duiken in de Belgische muziekgeschiedenis. Zet je schrap voor onontgonnen parels op het snijvlak van jazz, fusion, improv en rock.

WO 24.11.21, 20U15

Alex Koo: ‘Identified / Flying Object’ support: Jukwaa ALBUMRELEASE

Vitja Pauwels (gitaar, stem), Hendrik Lasure (toetsen), Ruben De Maesschalck (bas), Casper Van De Velde (drums)

De Belgisch-Japanse pianist en componist Alex Koo scheert hoge toppen als opkomend talent in binnen- en buitenland. Zijn nieuwe album in trio speelt hij samen met jong stokken­ geweld en een ECM-icoon op trompet.

Bram Weijters (piano, keyboards, samples), Sam Vloemans (trompet, effecten), Andrew Claes (sopraansax, EWI, e-percussion), Vincent Brijs (baritonsax), Gerben Brys (basgitaar), Steven Cassiers (drums)

DO 25.11.21, 20U

Allez Chantez

GRATIS

Voluit samen zingen / online editie

17