Beursgids Aqua Nederland 2022

Page 1

WWW.AQUANEDERLAND.NL DRINK WATER PROCES WATER STEDELIJK WATER & RIOOLBEHEER AFVAL WATER 15, 16 & 17 MAART 2022 EVENEMENTENHAL GORINCHEM BEURSGIDS 2022 MEDIAPARTNER h2owaternetwerk.nl

Wat fijn dat we u mogen verwelkomen op Aqua Nederland 2022!

Alweer 3 jaar geleden vond de laatste editie van Aqua Nederland plaats. Een lange periode waarin we als watersector niet of moeizaam fysiek konden samenkomen. Hierdoor vinden wij het nog fantastischer dat wij u vandaag mogen verwelkomen. Ook is deze editie de eerste keer waarin de titel RioleringsVakdagen volledig geïntegreerd is in Aqua Nederland onder de waterpijler Stedelijk Water & Rioolbeheer.

het Stedelijk Watertheater met thema’s gericht op o.a. klimaat en rioolbeheer. Samen met een brede selectie aan brancheorganisaties en kennisinstellingen is er een mooi programma voor u uitgewerkt.

Gratis catering

Zoals u van ons gewend bent staan onze medewerkers voor u klaar om u te voorzien van een lekker hapje en drankje, zodat u zich volledig kunt richten op netwerken, zaken doen en het bijspijkeren van uw kennis.

‘Samen werken aan water’

Dat is het beursmotto van Aqua Nederland. Of u nu van een waterschap, drinkwaterbedrijf, gemeente of industrieel bedrijf bent, alles rondom water verandert. Met uitdagingen op het gebied van bijv. waterkwaliteit, grondstoffenherwinning, klimaatadaptatie of voldoende zoet water is samenwerking tussen alle schakels van de waterketen ontzettend belangrijk.

Bezoek

Next Level!

Met de vernieuwde bovenverdieping Next Level komt er meer beursruimte beschikbaar waarbij de nadruk ligt op ketensamenwerking, kennisdeling, innovatie, advies, carrière en netwerken. Hier treft u o.a. de Innovatiestraat, advies- en ingenieursbureaus, de IKN-straat, proefopstellingen van Festo en diverse kennistheaters met elk hun eigen thema’s.

Kennissessies

Het Watertheater krijgt iedere dag een ander thema: Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag. Tevens zijn er drie dagen lang kennissessies in

NIEUW! Gebruik uw ‘slimme’ bezoekersbadge U krijgt bij binnenkomst een gechipte naambadge. Haal uw badge langs de badgelezer van de exposant en ontvang hun bedrijfs- en productinformatie per mail. Handig! Als het standpersoneel in gesprek is bijv. of als u interessant gesprek heeft gehad. Zonder zware foldertassen naar huis, en alles is overzichtelijk en op het gemak digitaal na te lezen.

Zoals u kunt lezen is er genoeg te doen en te zien. Neem dus snel zelf een kijkje op de beursvloer! Maar liefst 350 exposanten en kennisleveranciers staan voor u klaar.

Hopelijk heeft u er net zoveel zin in als wij om elkaar weer te ontmoeten!

Met vriendelijke groet, Beursteam Aqua Nederland www.aquanederland.nl

Volg Aqua Nederland op: linkedin.com/company/aqua-en-rio facebook.com/VakbeursAquaNederland twitter.com/aqua_nederland

AQUA NEDERLAND 2
VOORWOORD
Afvalwater Drinkwater Proceswater Stedelijk Water & Rioolbeheer

Bezoek Next Level!

De vernieuwde bovenverdieping in Evenementenhal Gorinchem

De vernieuwde bovenverdieping ‘Next Level’ zorgt voor de hoognodige uitbreiding van de beursvloer van Aqua Nederland. Next Level wordt dé plaats waar u terecht kunt voor kennisproducten, netwerken, advies, innovaties, carrière. Ketensamenwerking staat hier centraal.

Bezoek Next Level onder andere voor:

• de vele leveranciers zoals TAUW, KWR, Evides Industriewater, Royal HaskoningDHV, Sweco Nederland, Siemens, ENVAQUA, Water Alliance, NWP, Vandervalk + Degroot BV, M.J. Oomen Moerdijk én meer.

• het keynotetheater, het Watertheater en het Stedelijk Watertheater met themadagen voor de industrie, waterschappen, drinkwaterbedrijven, stedelijk watermanagers en rioolbeheerders

• de Innovatiestraat die in samenwerking met Water Alliance is opgezet

• de drie proefopstellingen van Festo

• de Stichting IKN Straat met diverse leveranciers van innovatieve en decentrale oplossingen rond stedelijk afvalwater

• al uw vragen over de beurs die u kunt stellen op de Aqua Business Lounge waar u het beursteam van Aqua Nederland samen met beurspartners ENVAQUA, NWP en Water Alliance treft

Hoe u Next Level bereikt

Via de centrale roltrap in het midden van de beurshal, de roltrap links achterin of via de lift links achterin komt u op de bovenverdieping terecht.

BEKIJK HET PROGRAMMA OP DE VOLGENDE PAGINA’S EN NEEM SNEL EEN KIJKJE OP NEXT LEVEL!

BEURSGIDS 2022 3 NIEUWS

Innovatiestraat

In samenwerking met Water Alliance wordt voor de derde keer de Innovatiestraat georganiseerd. Wilt u in één oogopslag en binnen no time op de hoogte zijn van de nieuw ste (afval)watertechnologieproducten? Neem dan snel de roltrap naar de vernieuwde bovenverdieping ‘Next Level’ voor een bezoek aan de Innovatiestraat.

Ontmoet de volgende par tijen en laat u verrassen!

C.205A+B Nijhuis Saur Industries

C.205C Vislift B.V.

C.205D Moleaer

C.205E Rolapac

Innovatie

MediOxi – Mobile Water(reuse) Solutions

Wij zetten ons in voor water, pleiten voor de waarde van water, om onze toekomstige generaties te voor zien van een veilige wereld. #missionwater

Smart Vislift Ecology meets Technology

Moleaer nanobubble generatoren voor gasinjectie in vloeistoffen Moleaer nanobubble generatoren zijn uiterst effi ciente oplossingen om waterkwaliteit te verbeteren zonder gebruik van chemicaliën

ROLAPAC Drijflaagverwijderaar De oplossing voor drijflaagproblemen in rioolgemalen

C.205F Waterstromen B.V.

C.205G Vpdelta+

C.205H Stadlandwater

C.205I FieldFactors

C.205K Munisense

Stikstofterugwinning uit digestaat met strippingtechnologie met zuivering van effluent in bestaande zuivering Terugwinning van stikstof door strippen tot vloeibare duurzame meststof

Innovatieprogramma voor klimaatadaptatie VPdelta+ stimuleert en versnelt innovatie en klimaatadaptatie in Nederland

Quickscan Riolering en de WOP

Inspecteren met Quickscan Riolering en afkoppelen regenwater met de WOP

BlueBloqs

Gebruik regen om jouw project toekomstbestendig te maken!

Insightnow

Smart city waterbeheer

PlasticRoad

C.205L PlasticRoad B.V.

PlasticRoad, de oplossing voor een klimaatbestendige en circulaire infrastructuur, op basis van gerecycled kunststof

C.205O Purgatonia B.V. ICABUS

Lucratief hergebruik van uw WC papier

AQUA NEDERLAND 4
Standnr Bedrijf
(ADVERTENTIE) KOM LANGS OP ONZE STAND! NR. J.149

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Programma dinsdag 15 maart

Locatie Congreszaal 2

Tijdstip Onderwerp 15:30 - 17:00

ENVAQUA

De jury bestaat uit Stefanie Stubbé - water engineer & business case developer bij Royal HaskoningDHV, Jeroen Rijnhart - directeur Centre of expertise watertechnology en Onno de Vreede - programmadirecteur Human capital

Topsector water & maritiem

UITREIKING ENVAQUA INSPIRATIE AWARD BESTE WERKGEVER 2022

De Inspiratie Award ‘Beste Werkgever’ is voor water- of milieutechnologiebedrijf dat talent weet aan te trekken en te behouden. Hoe inspireer je je medewerkers en beloon je talent? Hoe verbinden we toekomstig talent met het juiste bedrijf? Waar bevindt zich talent en hoe wekken we hun interesse?

Met de Inspiratie Award ‘Grootste Talent’ spelen wij in op het verbeteren van de zichtbaarheid van de water- en technologiesector als aantrekkelijke werkgever.

Locatie Watertheater - Proceswater Dinsdag

Tijdstip Onderwerp

11:00 - 11:30

H2O Biofouling Solutions B.V.

Kasper Kusters - Specialist Cooling Water

11:30 - 12:00 RWB Water

Sandor Peper - Sales Manager

12:00 - 13:00

Netherlands Water Partnership

13:00-13:30

DJP De Hoop

(mede mogelijk gemaakt door Water Alliance)

Alfons Koelen - Development & Innovation

BIOMONITORING ALS TOOL OM INZICHT TE KRIJGEN IN EFFECTIVITEIT BIOFOULING BESTRIJDING

Voor koeling van processen wordt meestal oppervlaktewater gebruikt. Het koelwater bevat een diversiteit aan organismen die het koelwatersysteem vervuilen en dit kan operationele problemen opleveren. Daarnaast stimuleert een vervuild koelwatersysteem de vermeerdering van Legionella en andere pathogenen. Met een (online) biologische meetmethode kunnen deze risico’s eenvoudiger beheerst worden.

CHEMIEVRIJE EN DUURZAME KOELWATERBEHANDELING - WINST VOOR ALLES EN IEDEREEN

RWB neemt u mee in een duurzame, chemievrije en waterbesparende koelwaterbehandelingsmethode, waarbij problemen als kalkafzetting, corrosie, microbiologische groei en legionella voorkomen worden.

INDUSTRIE EN ADAPTATIE

OPZET EN REALISATIE WATERFABRIEK EERBEEK, RETOURWATER NAAR DE PAPIERFABRIEK

Oplopende druk op het grondwaterpeil in Eerbeek bood een kans voor een samenwerking tussen papierfabriek PJD de Hoop en de industriële waterzuivering Industriewater Eerbeek. Na zuivering wordt water retour gestuurd. Welke factoren speelden mee in de case? Hoe worden de gecreëerde stromen circulair benut en de veiligheid van het water behouden?

13:30 - 14:00

TAUW

Johan Blom - Consultant Water

14:00 - 14:30

Evides Industriewater

Otto Schepers en Bas van Eijk

14:30 - 15:00

Van Remmen UV-Technology (mede mogelijk gemaakt door Water Alliance) Jan-Willem Meisen - Accountmanager Legionella & drinkwater

15:00 - 15:30

Waterschapsbedrijf Limburg & De Water Zuiveringen Alliantie (Mobilis, Croonwolter&Dros, TAUW, Sweco, RWBwater)

Wim de Jong - Directeur Asset Management, WZA/CWD

Har Coenen - Manager afdeling Projectmanagement, Waterschapsbedrijf Limburg

Peter van der Pijl - Senior consultant Technologie, WZA/TAUW

15:30 - 16:00

TAUW

Heleen Niele - Watertechnoloog

ACTUALISATIE WATERVERGUNNINGEN RIJKSWATERSTAAT

Rijkswaterstaat is nu anderhalf jaar bezig om ongeveer 100 watervergunningen van de meest risicovolle industriële lozingen te bezien en -indien nodig- te herzien. TAUW ondersteunt Rijkswaterstaat hierbij samen met Witteveen+Bos en Royal HaskoningDHV. In deze lezing wordt ingegaan op de aanleiding voor deze inhaalslag en de aanpak die hierbij wordt gehanteerd.

DE WEG VAN HET WATER

We nemen u mee langs “de weg van het water”, voor, tijdens en na het gebruik in industriele processen op basis van praktijk cases. Voor elke stap lichten we onze aanpak, uitdagingen en oplossing toe. Van waterbron tot demiproductie en van afvalwaterzuivering tot hergebruik.

NIEUWE BRL, OPTIMALE LEGIONELLA BESTRIJDING MET UV

De oude BRL14010-01 bestrijding Legionella, schreef filtratie bij UV behandeling voor. Van Remmen, i.s.m. KWR, betwijfelde of dit de beste optie was. 1 Micron voorfilters zijn ideale groeilocaties en bij verkeerd beheer een bacteriologisch risico. De vernieuwde BRL en gevalideerde UV poortwachter, zonder voorfilter, doden Legionella efficiënt.

NIEUW MODULAIR BOUWCONCEPT VERDYGO VOOR HET ONTWERPEN, BOUWEN EN RENOVEREN VAN AWZI’S

Waterschapsbedrijf Limburg heeft een modulair bouwconcept ‘Verdygo’ gelanceerd voor afvalwaterbehandeling. Van concept, 10 jaar geleden, naar nu heeft dit geleid tot een bewezen modulaire, duurzame AWZI die ook nog sneller ontworpen en gebouwd is. Meer weten wat dat voor jouw organisatie kan betekenen? Kom naar de lezing om 13 uur!

VOORSPELLEN EN VERMINDEREN VAN DE SCHADELIJKE BROEIKASLACHGASEMISSIE UIT ACTIEFSLIBTANKS

Lachgas is een zeer sterk broeikasgas, wel 265 keer zo sterk als CO2. Tijdens het zuiveringsproces wordt lachgas geëmitteerd. Over het ontstaan en het voorkomen ervan is nog veel onduidelijk. Met machine learning kunnen we vaststellen welke omstandigheden en sensoren belangrijk zijn en met een zelflerend model hoe we deze emissies kunnen verminderen.

AQUA NEDERLAND 6
DINSDAG 15 MAART

16:00 - 16:30

Hoppenbrouwers Techniek B.V.

Dick Klaassen - Projectleider Industrial MSI

DIGITALE INFRASTRUCTUUR VOOR HET NIEUWE WATERBEHEER

De digitale transformatie is vol op stoom. Er wordt zelfs al gesproken over algoritmes, maar wat is er nodig om hier optimaal van te kunnen profiteren? Als basisvereiste moet data tussen OT en IT vrij kunnen stromen. Hoppenbrouwers legt als system integrator al jaren actief verbindingen tussen deze lagen. Dankzij opgedane ervaring en nieuwe technieken, nemen ze ons in deze presentatie mee in het ultieme ontwerp voor een digitale infrastructuur. Dit opent voor de bedrijven met proceswater de deuren naar de voordelen die Machine Learning en Predictive Maintanance ons beloven.

Locatie Stedelijk Watertheater

Tijdstip Onderwerp

12:30 - 13:00

Waterschap Brabantse Delta Croonwolter&dros

Lucien Vogels - Projectmanager Bouwen, Peter Withagen - Manager Watermarkt

13:00 - 13:30

Circospin B.V.

Franjo Stakovic - Aanjager van circulariteit, Marco Pastoor - Aanjager van circulariteit

13:30 - 14:00

Rolapac (mede mogelijk gemaakt door Water Alliance)

Laurens Verberne - Eigenaar Rolapac

14:00 - 14:30

IKT Nederland

Sebastiaan Luimes - Business Unit Manager

AFVALWATERPERSLEIDING (AWP2.0 EN BOA2.0): VAN EEN 60 KM LANGE PERSLEIDING NAAR PRAKTISCH BRUIKBARE BIG DATA OPLOSSING

Waterschap Brabantse Delta renoveerde de lange afvalwaterpersleiding van Moerdijk tot Bath in een uitdagend project. Croonwolter&dros realiseerde de centrale automatisering. Met stakeholdersessies en een variantenstudie werden bediening op afstand, real-time control, en dashboards voor de centrale regiekamer gerealiseerd.

CIRCULAIRE RIOOLGEMALEN ONTZORGING

Bij renovatie van rioolgemalen belanden afgeschreven producten als afval bij een afvalverwerker en wordt het potentieel voor circulaire upcycling niet benut. Circospin biedt de circulaire ontzorging en voorziet in een verbeterde CO2 prestatie, reductie van virgin materiaalgebruik en een aanzienlijke financiële besparing.

INNOVATIE: HOE GAAT U OM MET DRIJFLAGEN IN RIOOLGEMALEN?

Stedelijke gebieden krijgen steeds meer te maken met het ontstaan van drijflagen in rioolgemalen. Hierbij klonteren oa vetten en doekjes aan elkaar. Dit veroorzaakt hoge reinigingskosten en ongewenste arbeidsomstandigheden. De Rolapac drijflaagverwijderaar kan de oplossing zijn voor schoonmaakreductie en een duurzamer onderhoud.

VERGELIJKEND ONDERZOEK VAN RENOVATIETECHNIEKEN VOOR DRUKLEIDINGEN

Rioolrenovatietechnieken voor vrijverval riolering worden al jaren veelvuldig toegepast en er is hier al veel over bekend. Het renoveren van drukriolering is echter een stuk minder bekend, hoewel ook hier meerdere technieken voor worden aangeboden op de markt. Met een vergelijkende warentest onderzoekt het IKT welke technieken er beschikbaar zijn op de markt, hoe geschikt deze technieken zijn voor het renoveren van drukriolering en hoe deze technieken zich tot elkaar verhouden.

14:30 - 15:30

Netherlands Water Partnership

STEDELIJK WATERBEHEER IN DE PRAKTIJK

PROGRAMMA 7 BEURSGIDS 2022 DINSDAG 15 MAART
SCAN DE QR CODE VOOR HET UP TO DATE PROGRAMMA!

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Programma woensdag 16 maart

Locatie Congreszaal 1

Tijdstip Onderwerp

14:30 - 15:45

De Energie- & Grondstoffenfabriek van de Nederlandse waterschappen

INSPIRATIESESSIE OVER GRONDSTOFFEN

Een vraaggesprek over de grondstoffen van de waterschappen met verschillende gasten en drie pitches van ICABUS, P4S en Bintell.

Locatie Watertheater - Waterschap Woensdag

Tijdstip Onderwerp

10:30 - 11:00 CirTec B.V.

(mede mogelijk gemaakt door Water Alliance) Coos Wessels - Algemeen directeur

11:00 - 11:30

Siemens Nederland, Digital Industries

Roy Weening - Digital Transformation Consultant, Nienke Vergeer - iIoT Innovator

11:30 - 12:00

ELIQUO Water & Energy Tonke van de Pol - Procestechnoloog

12:00 - 12:30

Hoppenbrouwers Techniek B.V. Dick Klaassen - Projectleider Industrial MSI

VAN WC-PAPIER NAAR WAARDEPAPIER

Rioolwater is een waardevolle bron voor grondstoffen. Voor het terugwinnen van cellulose (toiletpapier) hebben we het over een potentie van 4 milj. ton in Europa. Bedenk hoeveel bomen niet gekapt hoeven te worden als we deze cellulose gewoon nog eens gebruiken! In deze presentatie meer over de (on)mogelijkheden van het oogsten van (deze) vezels.

ELKE DRUPPEL TELT IN ONZE DIGITALE TOEKOMST

Samen versnellen we de digitale transformatie van de waterindustrie. Wat kunnen we leren van het verleden en andere industrieën?

MEER BIOGAS, MINDER METHAAN: KLIMAATDOELSTELLINGEN EN SLIB?

Bij de ontwatering van vergist slib vinden veel ongewenste methaanemissies plaats. De Elovac® technologie demonstreert in de praktijk dat met ontgassing van vergist slib de methaanemissie wordt verminderd, de biogas opbrengst wordt verhoogd en de slibontwatering wordt verbeterd.

DIGITALE INFRASTRUCTUUR VOOR HET NIEUWE WATERBEHEER

De digitale transformatie is vol op stoom. Er wordt zelfs al gesproken over algoritmes, maar wat is er nodig om hier optimaal van te kunnen profiteren? Als basisvereiste moet data tussen OT en IT vrij kunnen stromen. Hoppenbrouwers legt als system integrator al jaren actief verbindingen tussen deze lagen. Dankzij opgedane ervaring en nieuwe technieken, nemen ze ons in deze presentatie mee in het ultieme ontwerp voor een digitale infrastructuur. Dit opent voor de waterschappen van Nederland de deuren naar de voordelen die Machine Learning en Predictive Maintanance ons beloven.

12:30 - 13:00

ELIQUO Water & Energy

Bert Geraats - Technology Manager

13:00 - 14:30

Moderator: Mike van Boldrik, WZA/TAUW

13:00 - 13:30

Waterschapsbedrijf Limburg & De WZA

Wim de Jong - Directeur Asset Management, WZA/CWD, Har Coenen - Manager afdeling Projectmanagement, Waterschapsbedrijf Limburg, Peter van der Pijl - Senior consultant Technologie, WZA/TAUW

13:30 - 14:00

TAUW

Heleen Niele - Watertechnoloog

BOUWSTENEN VOOR KWALITEITSVERHOGING EFFLUENT

KRW eisen en verwijdering van medicijnresten geeft uitdagende opgaven voor de behandeling van afvalwater. Een blik op innovatieve mogelijkheden om hier in Nederland invulling aan te geven, met ervaringen uit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

MINISYMPOSIUM WATER ZUIVERINGEN ALLIANTIE (WZA)

De WZA bestaat uit: Mobilis, Croonwolter&Dros, TAUW, Sweco en RWBwater

14:00 - 14:30

Waterschap Brabantse Delta Croonwolter&dros

Lucien Vogels - Projectmanager Bouwen, Peter Withagen - Manager Watermarkt

DEEL

1: NIEUW MODULAIR BOUWCONCEPT VERDYGO VOOR HET ONTWERPEN, BOUWEN EN RENOVEREN VAN RWZI’S

Waterschapsbedrijf Limburg heeft een modulair bouwconcept ‘Verdygo’ gelanceerd voor afvalwaterbehandeling. Van concept, 10 jaar geleden, naar nu heeft dit geleid tot een bewezen modulaire, duurzame RWZI die ook nog sneller ontworpen en gebouwd is. Meer weten wat dat voor jouw organisatie kan betekenen? Kom naar de lezing om 13 uur!

DEEL

2: VOORSPELLEN EN VERMINDEREN VAN DE SCHADELIJKE BROEIKASLACHGASEMISSIE UIT ACTIEFSLIBTANKS

Lachgas is een zeer sterk broeikasgas, wel 265 keer zo sterk als CO2. Tijdens het zuiveringsproces wordt lachgas geëmitteerd. Over het ontstaan en het voorkomen ervan is nog veel onduidelijk. Met machine learning kunnen we vaststellen welke omstandigheden en sensoren belangrijk zijn en met een zelflerend model hoe we deze emissies kunnen verminderen.

DEEL 3: AFVALWATERPERSLEIDING (AWP2.0 EN BOA2.0): VAN EEN 60 KM LANGE PERSLEIDING NAAR PRAKTISCH BRUIKBARE BIG DATA OPLOSSING

Waterschap Brabantse Delta renoveerde de lange afvalwaterpersleiding van Moerdijk tot Bath in een uitdagend project. Croonwolter&dros realiseerde de centrale automatisering. Met stakeholdersessies en een variantenstudie werden bediening op afstand, real-time control, en dashboards voor de centrale regiekamer gerealiseerd.

AQUA NEDERLAND 8 WOENSDAG 16 MAART

Locatie Stedelijk Watertheater

Tijdstip Onderwerp

11:00 - 11:30

GEP Watermanagement

Fred Prins - Adviseur

11:30 - 12:00

VPdelta / TU Delft

Robert van Roijen - Programma Manager

12:00 - 12:30

De Waterbank

Joost Brouwer - Initiatiefnemer

ENERGIE UIT WATER

Gebruik je regenwater voor wc spoeling en gebruik de energie uit je regenwater voor verwarming en koeling.

TOEPASSEN INNOVATIES IN PUBLIEKE DOMEIN: WAAR

LOOP JE

TEGEN AAN

We staan voor een enorme uitdaging. Door het veranderende klimaat moet we onze steden en dorpen op een klimaatadaptieve manier inrichten. Er zijn veel innovaties die daarbij kunnen helpen, maar toch zien we dat deze weinig worden toegepast. Waar lopen we tegen aan en wat zijn de ervaringen? Wat zijn de voorbeelden waar het wel lukt?

DE VERBINDING VAN VRAAG EN AANBOD VAN RESTWATER

De Waterbank is HET verbindingsplatform voor vraag en aanbod van restwater. Door slim het hele jaar met water om te gaan wil de Waterbank miljoenen liters restwater gebruiken. Door vraag en aanbod van restwater te verbinden draagt de Waterbank eraan bij om de Nederlandse waterbalans terug in evenwicht te brengen. De verbinding wordt gemaakt op het gebied van kwaliteit, kwantiteit, tijd en locatie en vindt plaats tussen publieke en private partijen. Door deze verbinding te maken zal de druk op bestaande bronnen afnemen en zelfs de mogelijkheid hebben om aan te vullen. Daarnaast maakt de Waterbank de maatschappij ervan bewust wat de waarde van water is. Dit komt naar voren door unieke verhalen wat terug te lezen is op het platform.

12:30 - 13:00

Cicom & Copier (mede mogelijk gemaakt door Stichting IKN)

Tom Nagtegaal - Adviseur/Projectmanager

13:00 - 14:30

WaterWindow

Joost de Haan - Directeur, Robert Kramps - Systemisch Strateeg

MAKKELIJKE AFKOPPELKANSEN: PLUK NU EERST HET LAAGHANGENDE FRUIT

Afkoppelen is standaard bij Nieuwbouw en Groot-onderhoudsprojecten. Daar mag dit ‘meeliften’ enorm veel geld kosten. Waar niks staat gepland gebeurt niks. Het regenwater zal daar naar het gemengd stelsel blijven lopen. Juist daar ligt veel meer resultaat voor minder geld! Tijd voor een eigen FCL/ECL.

WORKSHOP: BEWUST NAAR EEN GEZONDE STAD

Om onze steden ook in de toekomst gezond te houden moeten we ze eerst gezond maken. Met de opgaven van vandaag valt dat niet mee. Als professional lever jij een onmisbare bijdrage, maar je weet dat een gezonde stad om meer vraagt dan dat wat jij kan bijdragen. Samenwerken is echter niet altijd vanzelfsprekend.

In deze workshop breng je samen met betrokken professionals de verborgen mechanismen in beeld die integrale samenwerking in de weg staan.

14:30 - 15:30

Netherlands Water Partnership

INNOVATIE EN IMPLEMENTATIE IN STEDELIJK WATERBEHEER

9 PROGRAMMA WOENSDAG 16 MAART
BEURSGIDS 2022 SCAN DE QR CODE VOOR HET UP­TO­DATE PROGRAMMA!

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Programma donderdag 17 maart

Locatie Foyer, Next Level

Tijdstip Onderwerp

13:00 - 16:00

Platform DIO & 11 partners

LIVE DEMONSTRATIES: DIGITAAL PROJECTGEREEDSCHAP

Platform Dio tovert ‘Next Level’ tijdens Aqua Nederland om tot demonstratieruimte voor Digitale projectvoorbereiding & -uitvoering. Samen met collega’s gaat u de nieuwste digitale hulpmiddelen uitproberen die u morgen direct kunt toepassen. Wat kunt u verwachten? 11 bedrijven laten u de nieuwste digitale oplossingen voor uw projecten zien, ga zelf aan de slag met hulpmiddelen in praktijk demonstraties en ontmoet de ontwikkelaars en collega’s en praat na bij de DIO borrel.

Locatie Watertheater - Drinkwater Donderdag

Tijdstip Onderwerp

10:00 - 11:30 ENVAQUA

11:30 - 12:00

Hoppenbrouwers Techniek B.V.

Dick Klaassen - Projectleider Industrial MSI

12:00 - 12:30

Sweco Nederland

Edwin van der Veer - Projectleider Watertechnologie en BIM-manager

12:30 - 13:00

De Waterbank

14:30 - 15:00

Dunea

(mede mogelijk gemaakt door Stichting IKN)

Ruben Wentink - Strategisch omgevingsmanager zuinig en bewust drinkwatergebruik en Klimaat adaptatie

15:00 - 15:30

Van Remmen UV-Technology (mede mogelijk gemaakt door Water Alliance)

Kaspar Groot Kormelinck - RD Coördinator & AOP specialist

TECHTALK: LEGIONELLA EN WARM TAPWATER, DIALOOG LEGIONELLA

EXPERTS ENVAQUA EN VERWARMING EXPERTS NVI

Georganiseerd door ENVAQUA en de Nederlandse verwarmingsindustrie (NVI). De experts van beide organisaties bundelen hun krachten en kennis om tot een gezamenlijk standpunt te komen om maximale energiebesparing te realiseren zonder concessies te doen aan de volksgezondheid.

DE HACK KOMT; HOE BEN JE VOORBEREID?

De cyberdreiging is reëel. Veiligheid in het digitale domein moet voor elke bedrijf de hoogste prioriteit hebben. Niemand is daar meer van doordrongen als Hoppenbrouwers. Halverwege vorig jaar werd het bedrijf getroffen door een wereldwijde ransomware aanval. In deze presentatie vertellen zij openlijk over de aanval en de nasleep, maar zullen ze zich vooral concentreren op wat hun partners ervan kunnen leren. Door de lessen van de hack te combineren met hun jarenlange ervaring binnen het OT-domein, is dit een must see voor iedereen die zijn beveiliging serieus neemt.

BIM6D: HOE GAAT BIM HELPEN BIJ HET PRAKTISCH BEHEREN VAN EEN WATERZUIVERING

Het is een welbesproken onderwerp bij de meeste Drinkwaterbedrijven in Nederland: BIM. “Het komt op ons af” en “we moeten er wat mee” horen wij vaak in de gesprekken met drinkwaterbedrijven, gevolgd door de beruchte: “Ja, maar hoe dan?”. Terwijl ontwerpend en bouwend Nederland inmiddels bekend is met BIM in deze eerste fases van de levenscyclus van assets, zitten de drinkwaterbedrijven met een opgaaf in de langste levenscyclus. “Wat te doen met al die (3D) informatie die op ons af komt?” Met deze praktische toelichting op wat BIM in de beheerfase te leveren heeft laten wij zien dat BIM een fenomeen is om te omarmen. Door slim om te gaan met een geteste en bewezen systeem in combinatie met het relatief nieuwe BIM geven wij praktische invulling aan BIM in de beheerfase.

DE VERBINDING VAN VRAAG EN AANBOD VAN RESTWATER

De Waterbank is HET verbindingsplatform voor vraag en aanbod van restwater. Door slim het hele jaar met water om te gaan wil de Waterbank miljoenen liters restwater gebruiken. Door vraag en aanbod van restwater te verbinden draagt de Waterbank eraan bij om de Nederlandse waterbalans terug in evenwicht te brengen. De verbinding wordt gemaakt op het gebied van kwaliteit, kwantiteit, tijd en locatie en vindt plaats tussen publieke en private partijen. Door deze verbinding te maken zal de druk op bestaande bronnen afnemen en zelfs de mogelijkheid hebben om aan te vullen. Daarnaast maakt de Waterbank de maatschappij ervan bewust wat de waarde van water is. Dit komt naar voren door unieke verhalen wat terug te lezen is op het platform.

DRINKWATER DE BLAUWE LIJN BIJ INRICHTING FYSIEK LEEFOMGEVING

Toen drinkwater nog vanzelfsprekend was! Die tijd is voorbij, waar droge voeten en water uit de kraan de gewoonste zaak van de wereld waren vragen drinkwaterbedrijven in NL om zuinig en bewust om te gaan met drinkwater. Wat zijn de uitdagingen en wat kunnen wij en wat kan jij eraan doen? Voorbeelden uit de praktijk, ontwikkeling toolbox en hoe ver mogen we gaan?

VERWIJDEREN VAN MICROVERONTREINIGINGEN UIT WATER MET UV-H2O2; ADVANOX™

Veel ecologische problemen correleren met medicijnresten, pesticiden en cosmetica die via ons water het milieu in vloeien. Nieuwe problemen vragen nieuwe oplossingen; UV-C licht en waterstofperoxide met gepatenteerde reactoren; Advanox™. Niet scheiden of adsorberen, maar permanent oxideren. Wij laten zien wat het kan, kost en oplevert.

AQUA NEDERLAND 10 DONDERDAG 17 MAART

15:30 - 16:00

Acquaint

HOE VERSCHILLENDE DATABRONNEN KUNNEN BIJDRAGEN AAN EEN TOEKOMSTBESTENDIGE DRINKWATERVOORZIENING

Leidingeigenaren wereldwijd staan op dit moment voor een grote uitdaging. Leidingen worden ouder en kunnen na verloop van tijd falen.

Daarbij wordt de drinkwatervoorziening telkens kritieker, water wordt schaars, óók in Nederland.

Vragen die aan bod zullen komen zijn bijvoorbeeld:

- Hoe ga je als leidingeigenaar met deze uitdaging om?

- Hoe bepaal je de risico’s?

- Hoe kun je zo efficiënt mogelijk omgaan met je ondergrondse assets?

- Hoe bepaal je wanneer je een leiding vervangt?

- Hoe zorg je ervoor dat iedereen continu toegang blijft houden tot schoon drinkwater?

- Hoe ga je met lekkages om?

- Hoe handel je, reactief of proactief? Of beide?

Door slim gebruik te maken van verschillende databronnen werken samen aan een toekomstbestendige drinkwatervoorziening.

16:00 - 16:30

Hoppenbrouwers Techniek B.V.

DIGITALE INFRASTRUCTUUR VOOR HET NIEUWE WATERBEHEER

De digitale transformatie is vol op stoom. Er wordt zelfs al gesproken over algoritmes, maar wat is er nodig om hier optimaal van te kunnen profiteren? Als basisvereiste moet data tussen OT en IT vrij kunnen stromen. Hoppenbrouwers legt als system integrator al jaren actief verbindingen tussen deze lagen. Dankzij opgedane ervaring en nieuwe technieken, nemen ze ons in deze presentatie mee in het ultieme ontwerp voor een digitale infrastructuur. Dit opent voor de drinkwaterbedrijven van Nederland de deuren naar de voordelen die Machine Learning en Predictive Maintanance ons beloven.

Locatie

Stedelijk Watertheater

Tijdstip Onderwerp

12:30 - 13:00

Rolapac (mede mogelijk gemaakt door Water Alliance)

Laurens Verberne - Eigenaar Rolapac

13:00 - 13:30

Circospin B.V.

Franjo Stakovic - Aanjager van circulariteit, Marco Pastoor - Aanjager van circulariteit

13:30 - 15:00

WaterWindow Joost de Haan - Directeur, Robert Kramps - Systemisch Strateeg

INNOVATIE: HOE GAAT U OM MET DRIJFLAGEN IN RIOOLGEMALEN?

Stedelijke gebieden krijgen steeds meer te maken met het ontstaan van drijflagen in rioolgemalen. Hierbij klonteren oa vetten en doekjes aan elkaar. Dit veroorzaakt hoge reinigingskosten en ongewenste arbeidsomstandigheden. De Rolapac drijflaagverwijderaar kan de oplossing zijn voor schoonmaakreductie en een duurzamer onderhoud.

CIRCULAIRE RIOOLGEMALEN ONTZORGING

Bij renovatie van rioolgemalen belanden afgeschreven producten als afval bij een afvalverwerker en wordt het potentieel voor circulaire upcycling niet benut. Circospin biedt de circulaire ontzorging en voorziet in een verbeterde CO2 prestatie, reductie van virgin materiaalgebruik en een aanzienlijke financiële besparing.

WORKSHOP: BEWUST NAAR EEN GEZONDE STAD

Om onze steden ook in de toekomst gezond te houden moeten we ze eerst gezond maken. Met de opgaven van vandaag valt dat niet mee. Als professional lever jij een onmisbare bijdrage, maar je weet dat een gezonde stad om meer vraagt dan dat wat jij kan bijdragen. Samenwerken is echter niet altijd vanzelfsprekend. In deze workshop breng je samen met betrokken professionals de verborgen mechanismen in beeld die integrale samenwerking in de weg staan.

SCAN DE QR­CODE VOOR HET UP TO DATE PROGRAMMA!

11 DONDERDAG 17 MAART PROGRAMMA BEURSGIDS 2022

²

AQUA NEDERLAND 12 Plattegrond
F.132 F.139 K.149 L.130 F.208 G.141 B.131 A.118 L.113 K.108 J.129 F.126 J.111 B.134 A.130 D.103 D.141 E.113 G.137 B.206 B.135 Entree Aqua Lounge Lezing/Workshop Business Lounge Toilet Roltrap Horeca Legenda Lift J.101 L.146 B.131 A.130 A.118 B.134 B.135
² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ²

Na jaren van gestage groei zorgt de vernieuwde bovenverdieping ‘Next Level’ voor de hoognodige uitbreiding van de beursvloer van Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen. Next Level wordt dé plaats waar u terecht kunt voor kennisproducten, netwerken, advies, innovaties en carrière. Ketensamenwerking staat hier centraal.

AQUA NEDERLAND 14 PLATTEGROND
WATER 15, 16 & 17 MAART 2022 WATER RIOOLBEHEER ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² WATER 15, 16 & 17 MAART 2022 AFVAL WATER WATER RIOOLBEHEER ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² ² Plattegrond B.206 F.208

De Festo Didactic op Aqua Nederland te bewonderen!

De kernprocessen van de waterkringloop en de procestechniek doorgronden? Met de leersystemen van Festo Didactic maak je het praktisch. Ontdek het zelf op Next Level!

Het EDS® Water Management is een modulair opleidingssysteem waarmee de principes van drinkwaterwinning, watertransport en afvalwaterbehandeling worden uitgelegd. Het biedt een compacte inleiding tot meet-, besturings- en regel techniek. Als winnaar van de Worlddidac Awards 2016 is het leer systeem EDS® Water Management een innovatieve kwalificatie oplossing die studenten uitgebreid voorbereidt op een carrière op het gebied van waterbeheer.

Fitterijdemonstraties

Ontdek wat vakmanschap inhoud tijdens de fitterijdemonstraties van de Nederlandse topteams van de waterbedrijven Waternet, Waterbedrijf Groningen en Vitens. Het is een vakbekwaamheidstest waarbij de teams zo snel mogelijk een 150 mm GN/C drinkwater distributieleiding onder druk aanboren, vervolgens de aansluitleiding koppelen aan een meteropstelling en deze doorverbinden naar een tapkraan. Op het moment dat er water uit de tapkraan komt is het over en wordt de tijd gestopt.

EduKit PA combineert industriële meettechniek, gesloten en open besturing voor drie basisparameters (niveau, debiet en druk) en leerscenario’s voor de automatisering (sensoren, PLC) op basis van continue processen. Het is ideaal voor kleine budgetten en beperkte ruimtes en als eerste kennismaking met meet- en regeltechniek. Het MPS® PA-CWS is groter en meer praktijkgericht, het biedt naast niveau, debiet en druk ook de mogelijkheid een temperatuurregeling te maken.

WIJ DEMONSTREREN HET GRAAG OP AQUA NEDERLAND

15, 16 EN 17 MAART 2022.

IEDERE BEURSDAG WORDEN ER VANAF 11:00 UUR OP HET HELE UUR DEMONSTRATIES GEGEVEN IN DE BEURSHAL.

Partners (organisatoren en fitterijteams):

Sponsoren (materiaalleveranciers):

BEURSGIDS 2022 15
NIEUWS

Productnieuws Aqua Nederland 2022

BEST INSTRUMENTS

Uitbreiding analyse pakket Swan

BEST Instruments heeft nu al bijna 17 jaar de exclusieve vertegenwoordiging van Swan in Nederland en België.

Recentelijk heeft Swan Zwitserland de firma Seres overgenomen. Seres biedt een mooie aanvulling van de bestaande mogelijkheden.

ALBERS ALLIGATOR PROJECTEN BV

Pieken in (riool ) water aanvoer op vangen?

Albers Alligator heeft altijd de passende oplossing voor u. Een verplaatsbare tijdelijke vloeistofopslag, de Winbag. Of een grote opslag, onderhoudsarm met een lange levens duur. Daarvoor maken wij de Rioolwaterbuffers en Bagtanks. Betontanks afdekken, een bio-gasopslag, of drijvende afdekkingen op uw drinkwaterbekken, Albers Alligator heeft de jarenlange ervaring en de beste materialen om u te helpen. Uw wens en de best passende oplossing is onze inspiratie, onze honderden referentie projecten het bewijs. Alle producten worden in ons familiebedrijf in Wageningen geproduceerd.

Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Tel: +31 (0)317 419144

Mail: info@albersalligator.com STANDNUMMER F.139

De applicaties die wij momenteel ondersteunen zijn: alkaliteit, aluminium, ammonium, benzeen, chloor, chloordioxide, chloride, COD, fenol, fosfaat, geleidbaarheid, H2S, hardheid, hydrazine, kleur, natrium, nitraat, nitriet, olie in water, ozon, pH, redox, SAC, silica, slibniveau, sulfide, TOC, troebelheid, TSS, UV-T, UV toepassingen, waterstof, ijzer en (opgelost) zuurstof.

De opstellingen zijn te zien op onze stand F.112 op de Aqua Nederland.

www.bestinstruments.nl

STANDNUMMER F.112

BRENNTAG NEDERLAND BV

voor een beter milieu

Meer dan ooit wordt het bedrijfsleven geconfronteerd met verscherpte emissie-eisen voor water en lucht.

Via onze specialisten voorzien wij u van advies om te kunnen voldoen aan deze eisen. Brenntag beschikt over een compleet portfolio aan chemische hulpstoffen voor alle industriële sectoren.

* Nutriënten (micro&macro, stikstof/fosfaatblends en koolstofbronnen): biologische zuiveringen, vergisting, bodemsanering en afvalwater

* Actief kool: lucht, biogas, rookgas, afvalwater, proceswater en bodemsanering

* Coagulanten (ijzer, aluminium en organische basis): afvalwater, defosfatatie, H2S en mestverwerking

* Precipitanten: struviet reactoren en zware metaal verwijdering

Meer informatie bij Brenntag op STANDNUMMER D.112

CEW WATERCAMPUS LEEUWARDEN

WaterCampus Leeuwarden biedt een keten waarin ideeën, educatie, onderzoek, gespecialiseerde laboratoria, een applicatiecentrum, demosites, marketing, matchmaking, zakendoen en export met elkaar verbonden zijn, de WaterCampus Innovatieketen.

Speelt water binnen uw bedrijfsprocessen een belangrijke rol en wilt u hier slimmer, duurzamer en circulair mee omgaan? Of ontwikkelt u toepassingen op het gebied van watertechnologie en wilt u uw innovatieproces versnellen? Dan kan WaterCampus Leeuwarden u van dienst zijn.

WaterCampus Leeuwarden organiseert samenwerking tussen (internationale) bedrijven, kennisinstellingen en overheden in de watertechnologiesector, met het doel synergie te creëren voorinnovatie, onderwijs en ondernemerschap van wereldniveau.

STANDNUMMER B.206

AQUA NEDERLAND 16
Brenntag Nederland BV Water Treatment Chemie

CONSILIUM SAFETY NETHERLANDS BV

GAS-SENSOREN H2S, O2, CH4, CO2, O3 …

When Safety Matters

Uw afvalwaterzuivering/drinkwater productie locatie kan een stuk veiliger worden met de gasdetecto ren en de gasdetectie systemen van Buveco Gasdetection B.V. Robuust, bedrijfszeker, explosie veilig (ATEX en IECex), kalibreren zonder special tools, zijn de ken merken van onze gasdetectie sensoren / transmitters. Veel gassen zijn detecteerbaar, zoals H2S, O2, O3, Methaan, CO2 en ClO2.

Als fabrikant van gasdetectie systemen, adviseren en begeleiden wij u graag, van A tot Z, van aanvraag tot uitvoer en m.b.t. het preventief onderhoud.

Meer informatie: Sales.nl@consiliumsafety.com

STANDNUMMER G.141

ELSCOLAB BV

All in one autonome bathymetrie en waterkwaliteitsmetingen.

Hydrografisch onderzoek geeft ons veel inzicht in onze waterwegen. Wat nu als dit onderzoek autonoom kan worden uitgevoerd samen met het meten van de waterkwaliteit? Elscolab biedt deze totaaloplossing met een op afstand bestuurbaar bootje (rQPOD), uitgerust met de Sontek HydroSurveyor (ADCP) en YSI EXO multiparameterprobe.

Geef via Google Maps het meetplan in, plaats het toestel in het water en start de meting. De rQPOD keert zelf terug met alle waardevolle informatie over debiet, snelheidsprofielen, bathymetrie alsook waterkwaliteitsparameters (conductiviteit, algae, temperatuur, zuurstof, pH, fosfaat, nitraat, etc.) die je later in de HYPACK-software omzet naar een inzichtelijk GPD-gecorreleerde rapportage.

BEZOEK ONZE STAND G.102 www.elscolab.com

ENVIROCHEMIE BV

EnviroChemie heeft de afgelopen jaren diverse mooie water behandelingsinstallaties mogen leveren voor klanten uit de chemische-, en farmaceutische industrie. Speciaal voor deze branches bouwen wij individueel ontworpen installaties voor de productie van (ultra) puur proces water en de zuivering van afvalwater. Ook combinatie-projecten waarbij afvalwater wordt hergebruikt zijn op dit moment een hot topic. Neem contact met ons op en laat u verbazen over de mogelijkheden die EnviroChemie haar klanten kan bieden.

Door waterexperts voor waterexperts

Met de door EnviroChemie ontwikkelde WaterExpert™ app heeft u en ieder lid van uw team te allen tijde een compleet overzicht van de gehele bedrijfsvoering en alle processen van uw zuiveringsinstallatie.

De WaterExpert™ app combineert realtime databewaking, alarmmanagement, gedigitaliseerde fabrieksrondleidingen, kennismanagement, onderhoudsmanagement, asset management en, indien gewenst, toegang op afstand tot uw installatie in één gebruiksvriendelijk platform.

STANDNUMMER A.118

FESTO BV

Wij werken samen met u aan de ontwikkeling van automatiseringsoplossingen voor de waterindustrie en adviseren u over het hele traject, van de compressor, sturing tot en met de laatste klep. Voor totaalprojecten, deelsystemen of componenten.

Configurator voor proceskleppen

Van handmatig bediende tot geautomatiseerde bolkranen en vlinderkleppen – de nieuwe configurator maakt het selecteren van de juiste oplossing heel gemakkelijk. Stel de parameters in en de configurator geeft gelijk suggesties voor passende combinaties. Dit maakt het engineeringproces sneller, betrouwbaarder en simpeler! De 3D-weergave van uw procesventielunit en de configuratieklare CAD-gegevens laten geen ruimte voor fouten.

STANDNUMMER B.134

BEURSGIDS 2022 17
PRODUCTNIEUWS

GMB

Als waterschap of drinkwater bedrijf kunt u bij GMB terecht met allerlei vraagstukken. Zo kunnen we het gehele proces van een zuivering voor u oppak ken: van ontwerp tot in bedrijf nemen en 3D opleveren. Gevolgd door het beheer, onderhoud en advies over optima lisaties. Zo ontzorgen wij u volledig van begin tot eind. Bovendien zijn we multitechnisch. Met procestechnologie, elektrotechniek, werktuigbouw, civiel, constructies, milieu en gastechnieken hebben we vrijwel alles wat er op een zuiveringsinstallatie gebeurt in eigen huis. Daarnaast zijn wij continu bezig met verbeteren en innoveren bijvoorbeeld met aquathermie en digitalisering.

MEER WETEN? WIJ ONTMOETEN U GRAAG OP STAND F.126

HAUS EUROPE BV

Naast de beste resultaten in slibontwatering en het terugwinnen van waardevolle stoffen met de inmiddels bewezen HAUS performance legt HAUS Europe BV een steeds sterkere focus op service.

Met een groeiend team sterk toegewij de service engineers en onze voorraad van alle cruciale componenten, waaronder trommels schroeven en tandwielkasten in ons magazijn te Ridderkerk, wordt stilstand tijdens service of calamiteit tot een minimum beperkt.

Op de beurs laten wij u graag zien wat volgens ons service is voor een duurzame en waardevaste afvalwaterbehandeling.

STANDNUMMER J.129

LEIDERDORP INSTRUMENTS BV

Innovatieve hydrologie meetapparatuur op Aqua Nederland

Leiderdorp Instruments ontwerpt, assembleert en verkoopt meetapparatuur voor toepassing in de geotechniek, waaronder hydrologie-meetapparatuur. Tijdens de beurs Aqua Nederland presenteert het bedrijf op stand K.108 loggers voor waterstand, waterkwaliteit en waterspanning. Deze instrumenten worden ingezet voor grondwaterstand, oppervlaktewater, rioolover storten en EC-metingen.

Bezoekers kunnen op de stand met specialisten van gedachten te wisselen over:

• De nieuwe ElliTrack waterspanningsmeter + logger met 3 opvallende voordelen; Beter te ontluchten, kleiner meetvolume en met groter filter.

• LevelStick: Autonome waterstandlogger (optioneel met LoRa). Geen gedoe met kabels, stekkers of laptop. Real-time aflezing op smartphone.

• Toepassing van de nieuwste communicatie technieken NBIoT, LoRa en LTE-M.

BEZOEK ONS OP STAND K.108

LUTZ-JESCO NEDERLAND BV

Uitgebreide serie Stappenmotor membraan doseerpompen met digitaal kleurendisplay van Lutz Jesco

De stappenmotor-membraandoseerpompen zijn op basis van hun ontwerp bijzonder geschikt wanneer het om zeer nauwkeurige en reproduceerbare industriële doseertaken gaat. De stappenmotor, met een slijtarme tandriemaandrijving, zorgt voor een bijzonder homogene en rustige dosering. De nieuwe MEMDOS SMART serie valt niet alleen op vanwege het elegante ontwerp maar ook door het grafische kleurendisplay met meertalig keuzemenu met daardoor een eenvoudige bediening.

De doseerpompserie is in verschillende capaciteit bereiken (tot 30 l/uur) en in vier materiaalvarianten, voor vele vloeistoffen, beschikbaar.

BEZOEK ONZE STAND J.101

MOUS WATERBEHEER

maakt communicatie eenvoudig toekomstbestendig

Voor diverse gemeenten heeft Mous Waterbeheer zo’n 3000 telemetrie locaties voorzien van de SVA-X16 communicatie module, waardoor de verbindingen toekomst bestendig zijn gemaakt. Deze module is een perfecte oplossing voor de uitfasering van com municatie door providers.

Door de eenvoudige plug & play oplossing zijn de ombouw kosten van de SVA-X16 laag. In één dag kunnen tot wel 15 locaties omgebouwd worden. Reden voor verschillende gemeenten in Noord- en Midden-Nederland om te kiezen voor Mous Waterbeheer. Wilt u meer weten over oplossingen voor de uitfasering van verbindingen?

BEZOEK ONS OP STAND B.135

AQUA NEDERLAND 18
PRODUCTNIEUWS

PENTAIR

Innovatieve waaier is dé oplossing bij verstopping

Het toenemende aantal vezelhoudende doekjes in ons afvalwater zorgt samen met gesmolten vet regelmatig voor verstopping van rioolgemalen. Gevolg? Hoge operationele kosten, lage rendementen en gezondheidsrisico’s voor onderhoudsmedewerkers. De X-Centric waaier van Pentair rekent genadeloos af met verstopping. Het succes van deze innovatieve waaier zit hem in de hydraulische oplossing, die helemaal ontworpen is om het probleem van verstopping efficiënt op te lossen.

Na uitgebreide testen bij Pentair in Winterswijk en Amerika, is de X-Centric ook in de praktijk getest. Op één van de test locaties is het aantal verstoppingen gedaald van meerdere verstoppingen per week tot ruim anderhalf jaar compleet verstoppingsvrij.

STANDNUMMER L.130

SULTEQ POMPEN EN REVISIE / SULTEQ DISTRIBUTIE ALLWEILER

Introductie nieuwe Allweiler AEB DE Doseerpomp

Deze nieuw doseerpomp is standaard uitgevoerd in RVS, waardoor deze universeel toepasbaar is voor vrijwel elke toepassing. De slimme opbouw van de serie maakt een groot capaciteits- en druk bereik mogelijk, waarbij de buitenafmetingen van de vier pompgroottes gelijk zijn. Voor een ander debiet kan eenvoudig de rotor/stator combinatie worden uitgewisseld, en behoeft het leidingwerk niet te worden aangepast.

Wij willen u graag alle mogelijkheden van deze pomp en alle andere pompen toelichten tijdens uw bezoek op onze stand!

Sulteq Distributie Pompen / info@sulteq.nl / 088 2588900

STANDNUMMER E.113

TASK-LÄCKEBY

Task Industriële Milieutechnieken is gespecialiseerd in industriële luchtzuivering (emissiebehandeling), geurbehandeling, waterzuiverings en waterbehandelingsinstallaties.

Ook renovatie en optimalisatie van bestaande installaties behoren tot ons vakgebied. Daarnaast levert Task equipment voor water- en luchtzuiveringstoepassingen.

Task is exclusief Benelux verdeler van de Roto-Sieve roterende trommelzeven en Läckeby slib-slib en slib-water warmte wisselaars. De ROTO SIEVE roterende trommelzeven verwijderen vaste deeltjes en vezels uit diverse vloeistof- en slibstromen. Ruim 5.000 toestellen wereldwijd in werking in tal van industrieën. Läckeby warmtewisselaars slib/slib, slib/ water en lucht/water: de meest efficiënte weg naar energie recuperatie uit diverse slibstromen en andere hoog viskeuze vloeistoffen. Onderhoudsvriendelijk, verstoppingsongevoelig, minimaal ruimtebeslag (modulair en stapelbaar systeem).

STANDNUMMER J.111

WATERCAMPUS LEEUWARDEN (Zie CEW pagina 16)

WATSON-MARLOW BV

Ontdek de nieuwe Watson Marlow Qdos CWT pomp

Watson-Marlow Fluid Technology Group lanceert Qdos Conveying Wave Technology (CWT). CWT zorgt voor een goede precisie bij het doseren van chemicaliën zonder dure randapparatuur. De pompen maken gebruik van een vloeistofcontactelement met dezelfde basisfunctie als de slang van een slangenpomp. Dit voorkomt vapour lock en zorgt voor stabiele prestaties, zelfs bij schommelingen in omgevingstemperatuur en druk. De pompkop heeft een EPDM-element (geen pompslang) met een PEEK track. Hierdoor blijven de interne krachten laag. Qdos CWT pompen zijn heel nauwkeurig bij de dosering van chemicaliën. Overdoseren hoeft niet om een betrouwbare behandeling te garanderen.

STANDNUMMER A.130

BEURSGIDS 2022 19
PRODUCTNIEUWS

Deelnemerslijst

Standnr

B.204 Acquaint

Bedrijfsnaam

J.137 ADS Groep Water en ADS Groep Toelevering Water

A.108 Aerzen Nederland BV

C.142 Afvalwatertechniek NB Milieu BV

L.107 Air Liquide BV

K.148 AkaNova BV

F.139 Albers Alligator Projekten BV

J.117 Aliaxis Nederland BV

A.126 Allsorb Air Filter BV

L.105 Almond Techniek BV

M.119 Ambi Smeersystemen

D.125 Amiblu Netherlands BV

B.203 Anticimex BV

J.109 APT BV

B.118 Aquador BV

K.135 AquaKing / BIMEX

M.124 Aquaservice Nederland

E.120 Arcus Nederland bv

E.125 Ardani Valves

J.125 Arveon / Altop Kunststoftechniek

J.127 Askové Kunststof Industrie BV

G.114 Aspatec holland BV

F.105 ASV Services BV

J.104 ATB Nederland

H.154 Atox NV

B.116 AUMA Benelux BV

F.132 Avedko BV

H.130 AVEVA Select Benelux (formerly Wonderware Benelux)

C.138 AVK Nederland BV

H.153 AWT Watertreatment BV

M.150 AxFlow BV

H.142 AZZURO BV

M.121 Bar Instruments

I.145 Bernard Controls Benelux N.V.

L.150 Bertfelt Benelux

F.112 BEST Instruments

F.108 bestUV BV

F.141 Beuker SP | Beuker AQA

C.112 Beulco Holland

J.110 Binder Engineering

E.155 Biogas Holland

L.132 Blue tec bv

A.120 BOEG BV EVOQUA Water Technologies

K.101 Börger Benelux

B.122 Bosman Watermanagement BV

L.143 BRAY CONTROLS BENELUX BV

D.112 Brenntag Nederland BV

A.121 Brightwork BV

Standnr Bedrijfsnaam

G.154 Brinck Meettechniek

L.146 Busch Vacuum Solutions Business Lounge Business Lounge Aqua Nederland E.127 Buytenhek Pumps International BV M.113 BYTECH Pompen

J.144 CARMEUSE

I.104 CG Drives & Automation / Emotron K.110 CGK Group L.108 CirTec BV K.137 Colasit Holland BV G.141 Consilium Safety Netherlands BV B.117 Conval Nederland BV IKN 2 Copier Water BV D.131 CORROSION

J.114 CRA Nederland BV Maxx GmbH TriOS GmbH C.215 Croonwolter&dros J.118 DAB Pumps BV M.149 DAC E.104 Danfoss BV L.153 Dejonghe Techniek A.134 Desman Pumps BV G.142 Distrimex Pompen & Service BV L.142 DL Plastics BV D.107 Dryden Aqua NL / Pomaz BV D.122 Duijvelaar Pompen bv G.145 Duits Sustainable Solutions D.101 Dutair by Sjerp & Jongeneel L.111 Dutch Filtration L.102 Dutch Spiral BV L.155 EagleBurgmann Netherlands BV F.144 EasyStairs BV C.101 Edo Pumps nv D.140 Eekels Pompen BV I.115 Efcon® Water BV G.110 ELIQUO Water and Energy BV B.112 Elobau G.102 Elscolab BV L.122 EMEC Benelux BV H.112 Endress+Hauser Nederland

E.104 Engie Electroproject BV A.202 Envaqua

A.118 EnviroChemie BV

L.129 Epimid Vorrink Kunststoffen BV

G.130 ERIKS Nederland

E.132 EURAD

K.130 EURO INDEX b.v. I.213 Evides Industriewater K.142 Evilim Industriewater BV

AQUA NEDERLAND 20

Standnr

G.101 Feralco Nederland BV

E.116 Ferrotech BV

B.134 Festo BV

C.205l Field Factors

M.130 Fishflow Innovations

Bedrijfsnaam

Standnr Bedrijfsnaam

A.206 Iloq Benelux BV

J.133 Flexim Instruments Benelux BV

C.114 Flottweg Nederland bv #Scheidingstechnologie M.120 Flowserve BV

C.156 Flowtrackers BV

A.119 FSM Frankenberger GmbH & Co. KG

K.134 Gardner Denver Nederland BV Robuschi Elmo Rietschle Wittig

M.110 GENAP BV

D.213 Geodirect BV

H.116 Georg Fischer N.V.

IKN 4 GEP Watermanagement BV

F.126 GMB

D.124 Gorman Rupp Europe

I.138 GroenLeven BV

G.211 Grünbeck Waterbehandeling BV H.128 Grundfos Nederland BV

F.202 H2O Biofouling Solutions BV M.153 Hach

G.131 Hailo Werk Rudolf Loh GmbH & Co. KG

L.110 Hanna Instruments bv

D.204 HaskoningDHV Nederland BV

L.148 Hatenboer Water

J.129 Haus Europe BV

C.111 Heartfil BV

IKN 3 Hendrikse Relinen

E.156 Hermes Technologie GmbH & Co. Kommanditgesellschaft E.130 Hidrostal BV

H.120 Hiller GmbH

F.156 HMS Networks Benelux K.118 Hofmeijer MP BV

G.135 Hollander Techniek BV

B.132 Homa Pompen BV

E.105 Hoppenbrouwers Techniek

L.134 Hoyer Motors

D.113 Huba Control A.G.

K.106 Hubert Stavoren BV

F.110 HydroBusiness BV

L.144 Hydrochemie Conhag bv

E.204 Hydrorock International

F.110 Hydroscope B.113 Hydrothane STP BV L.123 IA Groep BV

C.156 IE Systems BV M.117 ifm electronic bv

I.142 Imbema G.107 IMD bv J.116 Indaver Separation Technologies H.123 Industrial Pump Group Nederland BV L.109 Induvac bv IKN 1 Infra Campus Stichting IKN B.124 Infra SCADA

H.146 Instra bedrijfswagen en werkplaatsinrichtingen & VebaBox Cold Chain Innovators D.128 Inter Act BV J.138 INVENT Umwelt und Verfahrenstechnik AG K.126 Inventflow BV A.115 I Real BV H.109 ISS Tanks

F.122 IWAKI Europe E.110 Johannes de Boer L.133 Jotem Waterbehandeling J.122 JUMO Meet en Regeltechniek BV B.131 Kadiks Automatisering BV F.115 Kaeser Compressoren BV D.118 Kemeling Kunststoffen D.116 Kemira Rotterdam BV J.112 Kersten coating technology C.140 Kin Pompentechniek BV J.145 Kleiss & Co.bv J.149 KNW/KNW fitterijdemonstraties/H2O/Watervacatures D.102 Kobato BV G.153 Koenders Instruments K.150 Kolmer Elektromotoren BV C.124 Kozegho, Lda G.126 KROHNE Nederland BV B.108 KSB Nederland BV H.106 Kuipers Electronic Engineering BV (TMX) D.138 Kwakernaak BV D.209 KWR Water Research Institute C.128 KWT Waterbeheersing BV I.140 KZ C.108 L. van Raak Milieutechniek BV L.121 Lagersmit Sealing Solutions BV L.106 Landustrie Sneek BV I.153 Lechler Benelux K.108 Leiderdorp Instruments BV M.118 Leister Technologies Benelux BV G.144 Lek/Habo I.106 Lenntech BV M.123 Lhoist B.128 Lubo International BV C.118 Lubrafil Filtration

BEURSGIDS 2022 21
DEELNEMERSLIJST

Deelnemerslijst

Standnr

J.101 Lutz Jesco Nederland BV

G.213 M.J. Oomen Moerdijk

D.141 Macero BV

Bedrijfsnaam

L.113 MACHEREY NAGEL GmbH & Co. KG

K.156 Machinefabriek De Smidse BV

G.155 MANN+HUMMEL Vokes Air BV

F.136 Mavalma Valves Made BV

L.101 Melotte Pumptechnology BV

M.141 Merrem & la Porte BV

H.102 Messner Aeration Systems B.V

I.119 Metrohm Nederland

F.146 microLAN Optimalisatie van Sensor Datastromen

I.122 Milder Holland BV

F.215 Mioto

C.215 Mobilis BV

D.117 Modderkolk Projects & Maintenance BV

C.205d Moleaer

I.141 Monostore bv

G.106 Morselt Watertechniek BV

K.124 Mosman Installatie & Kunststoftechniek BV

B.135 Mous Waterbeheer

D.115 MPI Pumps

F.106 Multi Instruments Analytical BV

C.205k Munisense waterniveau, waterkwaliteit en BRO

A.202a Netherlands Water Partnership (NWP)

C.117 Netzsch Pompen Nederland BV

I.121 Nidec Netherlands BV

C.205a Nijhuis Industries C.205b Nijhuis Saur Industries

E.122 NKI Neede BV

A.111 Nordic Water Benelux BV

M.125 Novotec N.V.

E.153 OC_Max BV

B.119 ODS Metering Systems BV

F.138 Olmia BV

K.149 Omicron Benelux BVBA

G.143 Omnial Waterzuivering Techniek BV

C.132 Opticon Benelux Naarden BV

M.136 Oqema

M.124a PB International BV

M.128 Pentair

L.130 Pentair

F150 pewag Nederland BV

I.114 Plasticon

C.205L PlasticRoad BV E.106 Pmt Benelux Nv

J.105 Poly Products BV F.208 Powerspex

Standnr

Bedrijfsnaam

A.123 Primozone Production K.112 Prince Kunststof infra C.127 Pro Water BV D.206 PROCENTEC F.134 Prodek Solutions BV I.134 Profilplast BV C.104 ProMinent Verder BV A.123 PureBlue Water C.205o Purgatoria BV B.133 putrenovatie.nl D.141 QM Environmental Services Nederland BV E.102 Qsenz BV E.142 Qua vac BV F.104 Rational Solutions BV K.122 Reko Industrial Equipment BV D.134 REMONDIS

A.208 Renotec B.109 Rietland F.109 RLC Roosterreiniger BV I.150 RMA Hydromet E.208 Rockflow by ROCKWOOL C.205e ROLAPAC Drijflaagverwijderaar I.130 RWB Water I.120 Safic Alcan Necarbo BV G.137 Saint Gobain PAM Nederland D.126 Sandfirden Technics Thordon Bearings IKN 6 Sanitas Water L.112 SCHENKgroep A.109 Schmidt Watertechniek BV H.130 Schneider Electric BV K.107 Schwer Fittings BV K.143 Seepex GmbH J.113 SEM Waterbehandeling BV C.134 Sencon / SAM L.118 Senzorro E.138 Service in Separation BV D.208 Siemens

M.114 Snoek Technology J.119 Sodeco Valves BV J.140 Solvoy BV M.126 Spaans Babcock BV K.146 SPIE Nederland BV, Smart city H.118 SPIRAC BV M.107 Spirofil BV

L.138 SPX FLOW Europe Ltd The Netherlands C.205H Stadlandwater | Management en Advies B.127 Staka Schakelkasten M.144 STC Trade BV

AQUA NEDERLAND 22

Standnr

Standnr

L.145 Steelfast BV

K.128 Stork

F.155 Strocon BV

Bedrijfsnaam

E.113 Sulteq Pompen en Revisie / Sulteq Distributie Allweiler

E.210 Sweco Nederland

J.142 Sysmex Nederland BV J.111 Task Läckeby D.215 TAUW

C.126 Triflex BV

A.117 Turbin BV

A.122 U F M BV

H.124 Ulfima BV

C.129 Umwelttechnik Hoffmann GmbH

L.137 United Rentals BV

M.118 Valk Welding BV

A.112 Van den Borne BV

E.124 Van der Ende Groep

D.150 Van Kaam BV

H.140 Van Remmen UV Technology A.124 Van Walraven BV

D.210 Vandervalk + Degroot BV

L.115 Vandezande K.109 VARIBOX E.109 VDH watertechnology bv D.121 VEGA Nederland

F.211 Veolia Water Technologies Netherlands H.108 Verhoeve Milieu en Water BV

Bedrijfsnaam

K.111 VGE International BV

M.106 Vink Kunststoffen BV C.205c Vislift BV

M.127 Vlaartechniek BV G.203 VLST

E.154 Vogelsang BV D.103 Vopo Pompen en Machinefabriek BV C.205g VPdelta+

E.140 VTN Veiligheidstechniek Nederland BV

D.212 Wageningen University & Research

F.143 Wager Europe

E.118 WAM Holland BV

E.151 WASYS BENELUX

A.202b Water Alliance

B.206 WaterCampus L.116 Waterslag BV C.205f Waterstromen BV

A.130 Watson Marlow BV

J.106 WEG Benelux D.131 Wemeco Products BV B.123 Wetlantec Nederland BV A.110 Wiefferink BV I.126 Wilo Nederland BV H.143 Wopereis M.111 WTA Luchttechniek BV B.209 YP Your Partner I.143 ZDS Pump Innovation

BEURSGIDS 2022 23
‘SUCCESVOLLE COMMUNICATIE ZIT IN DE AUTORITEIT VAN DE ZENDER’ GEBRUIK DE INGANG DIE HET KNW/H2O HEEFT UW DOELGROEP STAAT OPEN VOOR DEZE ZENDER GA DUS VOOR PRINT & ONLINE PROMOTIE H2O magazine (advertentie + advertorials) www.h2owaternetwerk.nl (banners + advertorials) KNW / H2O email nieuwsbrief (banners + advertorials) Kijk voor meer informatie op: WWW.H2OPROMO.NL 070 - 3234 - 070 info@mooijmanmarketing.nl www.mooijmanmarketing.nl DEELNEMERSLIJST (ADVERTENTIE)
U wilt uw (afval)water hergebruiken of uw ‘water-footprint’ verkleinen? U streeft naar een verlaging van chemische en biologische verontreinigingen? U wenst, ondanks de strengere lozingseisen, een lagere TCO? En u zoekt een (semi)permanente, mobiele of pilot-oplossing voor koop, lease, huur of volledige outsourcing? Logisticon: al 30 jaar uw bewezen partner voor heldere oplossingen. Bel of mail voor een antwoord op al uw watervragen, een TCO-berekening of een vrijblijvende waterscan. U wordt direct geholpen. SLIMME DRIEHOEK … GOED VOOR UW KASBOEK T +31 (0)184 60 82 60 E water@logisticon.com W www.logisticon.com Logisticon Water Treatment B.V. Logisticon Verhuur B.V. Energieweg 2 2964 LE Groot-Ammers, Nederland
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.