Page 1

FEBRUAR 2011

Academy school med tak og alle vegger på plass. Nå gjestår vinduer og siste puss på veggene. Det siste laget er en blanding av leire, sand og tapiokamel som kokes til lim og blandes i leireblandingen før det smøres på veggen. Limet binder leir og sandpartiklene sammen og etter en dag er denne hinna så hard at regnvann prelles av. Siste lag må gjentas med jevne mellomrom, på samme måte som vi også må male husene i Norge.

Workshoppen var en stor suksess. Det var intensive uker, men vi sitter igjen med gode minner og er

mange ideer og erfaringer rikere. Deltakerne har sendt oss gode tilbakemeldinger og skolebygningen fungerer bra. Designmessig passer den godt inn blant eksisterende bygg på skolens område. Den har god naturlig ventilasjon og føles sval og behangelig. Lysinnslippet er godt og rommene danner gode rammer for læring. Skolen er svært fornøyd, og elevene gleder seg til å ta i bruk de nye lokalene når skolen starter igjen i juni. Her i Thailand er det nemlig sommerferie snart. Fra mars til juni er den varmeste og tørreste perioden i året. Temperaturen stiger til mellom 40 og 45 grader på dagtid og blir skjelden mindre enn 30 grader på natterstid. Dette kan kanskje høres forlokkende ut etter måneder med snø og kulde, men når temperaturen paserer 40+ føles det like intenst som skikkelig sprengkulde. I tillegg faller alle bladene av trærne og bakken er brunsvidd. Det er en lettelse når det først regnet kommer og den intense varmen forsvinner. Naturen eksploderer, og fra en dag til en annen er de golde åssidene dekket av frodig jungel. I september/oktober slutter regnet og det blir lokal vinter. Den kan minne mer om en varm norsk sommer, og er i grunnen min favoritt.

Presise hjørner er en uitfordring, men med hjelp av ei stål-list, ei mureskje og stødige hender lager vi hjørnene først og legger så på avrettingslaget mot den presise avslutningen. Gangen mellom klaserommene er beregnet til opphold mellom timene, evt til egenstudier. Her skal det på plass benker av bambus langs veggene. Peter er i gang med å sage til rammene for benkene til gangen og bruker gulvet i klasserommet som arbeidsplass.

På vegne av alle i Ga Yaw Ga Yaw, Line.

Profile for Gyaw Gyaw

Gyaw Gyaw - Rapport Februar 2011  

Vi fortsetter arbeidet vi startet sammen med workshoppen og de nye klasserommene for Academy School tar sakte, men sikkert form.

Gyaw Gyaw - Rapport Februar 2011  

Vi fortsetter arbeidet vi startet sammen med workshoppen og de nye klasserommene for Academy School tar sakte, men sikkert form.

Profile for gyawgyaw
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded