Page 1

Raktárlogisztika:

Korszerű megoldás Szingapúrban Beszerzés | Raktározás | Disztribúció | Rendelésfeldolgozás


Kiváló szolgáltatások Lauterachban, Szingapúrban az egész világon A világ bármely szegletében a megszokott kiváló szolgáltatási színvonalat nyújtó Gebrüder Weiss a nemzetközi tevékenységi körrel rendelkező vállalatok megbízható partnere. Jó példa erre a Tridonic vállalat esete. A Gebrüder Weiss már sok éve együttműködik ezzel az ügyfelével, és Lauterach mellett Szingapúrban is nyújt raktárlogisztikai szolgáltatásokat számára. A Gebrüder Weiss tevékenysége során a legszigorúbb minőségi szabványokhoz tartja magát, köszönhetően az elektronikus, papírmentes rendeléselfogadásnak és visszaigazolásnak – legyen szó akár Ausztriáról, akár az ázsiai kistigrisről.


A Gebrüder Weiss-ben olyan remekül irányított szolgáltatót találtunk, amellyel egyenrangú partneri viszonyt tudtunk kialakítani. A stratégiai együttműködésünk már hosszú ideje tart, rendkívül sikeresen. Az áruszállítás megbízhatóságával éppúgy teljes mértékben meg vagyunk elégedve, mint a raktározás minőségével. A remek kommunikációnak és a hozzáértő rendelésteljesítésnek köszönhetően sikeres raktárlogisztikai tevékenységet tudtunk kialakítani Szingapúrban – pontosan úgy, ahogy eredetileg terveztük. Rendszereink magas fokú összekapcsoltságának köszönhetően gyors és hatékony az adat- és áruáramlás. www.tridonic.com

„ Rendkívül fontos számunkra az a személyes kapcsolat, amelyet a Gebrüder Weiss szerte a világon nyújt számunkra. Lehetünk bárhol, a GW mindig közel van hozzánk.” Bernd Fink, nemzetközi logisztikai igazgató


Feladat


Feladat A Tridonic GmbH & Co KG A Tridonic a Zumtobel-csoport leányvállalataként LED-es termékeket, összetevőket és vezérlő rendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz innovatív világítási megoldásokhoz. A dornbirni székhelyű cég a világ négy legjobb világítástechnikai gyártó vállalata közé tartozik. A Tridonic 30 fióktelepe és értékesítési irodái világszerte mintegy 2000 munkatársat foglalkoztatnak. A vállalat innovációs erejéről 570 találmány és több mint 2000 szabadalom tanúskodik. Raktárlogisztikai tevékenységek a Tridonic GmbH & Co KG számára A Gebrüder Weiss és a Tridonic sokéves üzleti kapcsolatra tekint vissza, amely folyamatosságon, kölcsönös bizalmon és sikeren alapszik. A Gebrüder Weiss már évek óta végzi a lauterlachi központi raktár irányítását, amely a világ minden piacát kiszolgálja. Valamennyi raktárlogisztikai tevékenységet a központi raktár végzi az elektronikus, papírmentes rendeléselfogadástól és visszaigazolástól az áruk csomagolásán keresztül egészen a szállítás előkészítéséig. A két vállalat közötti együttműködés a sokéves közös munkának köszönhetően rendkívül gördülékeny. Az ázsiai piacokon végbement gyors növekedésre reagálva a Tridonic 2010 őszén logisztikai megoldást keresett szingapúri telephelye számára. A vállalat célkitűzései a következők voltak:

az ázsiai piacok gyorsabb kiszolgálása és a szolgáltatási minőség javítása. A nemzetközi vállalat már rendelkezett szingapúri értékesítési irodával, az addig alkalmazott logisztikai megoldások azonban már nem tudtak lépést tartani az ázsiai piacok bővülésével és az ezzel összefüggésben megnövekedett elvárásokkal. A Tridonic olyan szolgáltatót keresett, amely Szingapúrban is képes az európai szabványoknak megfelelő logisztikai megoldást megvalósítani. A Gebrüder Weiss által elkészített ajánlat bevált folyamatokon, sokéves nemzetközi tapasztalaton és a legfejlettebb informatikai szaktudáson alapult.


Megoldรกs


Megoldás Megbízható rendszerek A Gebrüder Weiss a Tridonic számára nyújtott logisztikai megoldást a lauterachi telephelyről exportálta Szingapúrba, és a helyi viszonyokhoz, valamint az ügyfélspecifikus elvárásokhoz igazította azt, aminek köszönhetően a teljes megvalósítás sikeres volt. A rendelésfeldolgozás Lauterachhoz hasonlóan teljes mértékben papírmentesen, szkennerek segítségével történik. Rugalmas megoldás A Gebrüder Weiss a raktári logisztikát egy logisztikai partnerrel együtt alakította ki, amelynek a kikötő közelében található raktárhelyiségeiben a Gebrüder Weiss területet bérelt. A raktári kapacitások igény szerint bármikor bővíthetők. Korszerű technológia A raktárkezelés irányítása Ázsiában is a GW saját rendszerén keresztül történik. A nagy teljesítményű információs rendszerek a technológia legújabb állását tükrözik, és központi felületként hatékony áruirányítást tesznek lehetővé.


Eredmény


Eredmény Európai szabvány A Tridonic élvezi a szerződésben rögzített minőségi jellemzők és a legmagasabb fejlettségi szintet tükröző, bevált technológiák előnyeit. A helyi szolgáltatások kiszélesítése Ügyfelünk közelebb akart kerülni ázsiai piacaihoz. A Gebrüder Weiss által rendelkezésre bocsátott raktár kiváló lehetőségeket kínál ehhez. Mivel a szingapúri kikötő közelében található, az elhelyezkedése ideális a szállítások lebonyolításához. Szoros kapcsolat A Tridonic megbízható, sokéves tapasztalattal rendelkező partnerre bízta logisztikai feladatai ellátását. A nemzetközi vállalat ennek köszönhetően továbbra is központi tevékenységére összpontosíthatja figyelmét. A Gebrüder Weiss Szingapúrban a teljes infrastruktúrát biztosítja és valamennyi folyamat irányítását elvégzi – mindez érezhető tehermentesítést jelent a Tridonic számára. További telephelyek Tegnap Lauterach, ma Ázsia, holnap már Amerika? Kifejezetten a Tridonic igényeinek megfelelően kialakított logisztikai megoldás rugalmasan bevethető és szinte korlátlanul kiterjeszthető – tetszőleges időpontban végezhetőek bővítések.


Folyamat


A GW-rendszer világszerte beváltja a hozzáfűzött reményeket A Gebrüder Weiss a Tridonic vállalat teljes logisztikai tevékenységének lebonyolításáért felelős, Lauterachban és Szingapúrban egyaránt. A high-tech világítási összetevők a lauterachi központi raktárból és más nemzetközi telephelyekről – légi és tengeri szállítással –közösen jutnak el a Szingapúrban található ázsiai elosztóközpontba, ezáltal a vállalat időt és szállítási költséget takarít meg. A Tridonic a szingapúri központból szolgálja ki ázsiai, ausztráliai és új-zélandi piacait. A legmodernebb információs rendszerek gondoskodnak arról, hogy a GW logisztikai centruma mindig kielégítő árumennyiséggel rendelkezik. Az ehhez szükséges nemzetközi adatáramlást a GW intelligens informatikai rendszerei biztosítják.


www.gw-world.com

Tridonic-CaseStudy-HU  
Tridonic-CaseStudy-HU