Page 1

Складова логистика:

Модерни услуги в Сингапур Снабдяване | Складиране | Дистрибуция | Реализация


Service Excellence: В Лаутерах. В Сингапур. В целия свят. Gebrüder Weiss върви заедно със своите клиенти и показва дори на другия край на света обичайните високи постижения в областта на логистиката. Такъв е примерът с Tridonic. Gebrüder Weiss се грижи за логистиката на дългогодишния си клиент не само в Лаутерах, но вече и в Сингапур. Приложените там стандарти за качество – и най-вече комисионирането paperless – за Gebrüder Weiss са най-съвременни постижения в източноазиатския метрополис.


С Gebrüder Weiss имаме солиден равнопоставен партньор. Нашето стратегическо партньорство съществува от дълго време, при това с голям успех. Еднакво добро е качеството и на транспорта, и на складовата обработка. Добрата комуникация и компетентното управление на процесите ни помогнаха и за внедряването на логистичното решение в Сингапур – така, както го искахме. Тясната обвързаност между нашите системи ни дава бърз и ефективен обмен на информация и стоки. www.tridonic.com

„ Ние оценяваме личния контакт, s ни който Gebrüder Weiss предлага по целия свят. GW винаги е наблизо.“ Bernd Fink, Мениджър глобална логистика


The Challenge.


The Challenge Tridonic GmbH & Co KG Tridonic, дъщерна фирма на групата Zumtobel, разработва, произвежда и разпространява LED продукти, компоненти и контролни системи за иновативни осветителни решения. С тази си дейност фирмата със седалище в Dornbirn се нарежда между първите 4 производители на осветителни компоненти в света. Tridonic има 30 филиала по света,също дистрибуторски офиси,в които работят около 2000 души. 570 открития и повече от 2000 патента свидетелстват за иновативната мощ на компанията. Складова логистика за Tridonic GmbH & Co KG Gebrüder Weiss и Tridonic имат зад гърба си дългосрочни партньорски отношения, които почиват на постоянство, доверие и успех. От много години Gebrüder Weiss управлява централния склад в Лаутерах, откъдето биват обслужвани световните пазари. Там се осъществява цялостната складова логистика, от безхартиеното комисиониране през опаковането на стоките до подготовката им за транспортиране. Едно безпроблемно и рутинно сътрудничество. В съответствие с главоломния растеж на азиатския пазар, през есента на 2010 г. Tridonic потърси логистично решение в Сингапур, което имаше за целда обезпечи по-бързо обслужване на азиатския пазар и повишаване качеството на услугите. Компанията вече беше стъпила в Сингапур с търговски офис, но досегашните логистични решения не отговаряха на нарастващите обеми на продажби и на изискванията на азиатския пазар. Tridonic потърси доставчик на логистични услуги, който да предложи решение в Сингапур по европейски стандарт. Предложеното от Gebrüder Weiss решение се базираше на изпитани в практиката процеси, дългогодишен международен опит и най-високо IT-ноу-хау.


The Solution.


The Solution Надеждни системи Gebrüder Weiss взе логистичното решение за Tridonic в Лаутерах и успешно го внедри в Сингапур,като го адаптира към местните условия и специфичните изисквания на клиентите. Обработката се извършва както в Лаутерах - със скенери, без хартия. Гъвкаво решение Gebrüder Weiss изпълни задачата с помощта на местен логистичен партньор, който предостави под наем складови площи в близост до пристанището. При нужда складовият капацитет може да бъде увеличен по всяко време. По-високо ниво на развитие И в Азия управлението на складовете се извършва посредством ИТ-системата на GW. Високо технологичната централизирана система гарантира най-ефективното управление на стоковите потоци.


The BeneďŹ ts.


The Benefits Европейски стандарт Tridonic профитира от договорените качествени показатели и най-модерните технологични решения. Повече услуги на място Клиентът желаеше да се доближи до азиатския пазар. Предоставеният от Gebrüder Weiss склад предлага идеалните възможности за тази цел. Разположен в близост до пристанището на Сингапур, той се намира в най-подходяшата локация за организиране на транспорта. Силен партньор Tridonic се опира на надежден партньор с дългогодишен опит в областта на логистиката. Така компанията може да се съсредоточи и занапред върху основните си дейности. Gebrüder Weiss предоставя цялата инфраструктура в Сингапур и управлява всички процеси – едно огромно облекчение за Tridonic. Възможности за нови локации Вчера в Лаутерах, днес в Азия, утре в Америка? Разработеното за индивидуалните нужди на Tridonic логистично решение може да се прилага гъвкаво и да се разширява почти безкрайно. Разширяването е възможно по всяко време.


The Process.


Системата на GW се доказва в целия свят Gebrüder Weiss отговаря за цялостната организация на логистиката на Tridonic както в Лаутерах, така и в Сингапур. От централния склад в Лаутерах и други международни офиси високо технологичните светлинни компоненти пристигат и в азиатския хъб в Сингапур по въздух и море и се събират там– това спестява време и разходи за транспорт. Оттам Tridonic обслужва своите пазари в Азия, Австралия и Нова Зеландия. Най-модерни информационни системи следят за това, логистичният център на GW постоянно да разполага с достатъчно количество стоки. Интелигентните ITсистеми, използвани от GW, гарантират необходимия за целта обмен на информация и данни.


www.gw-world.com

Tridonic-CaseStudy-BG