Page 1

Logistika oskrbovalne verige:

Zanesljiva odprema kot kazalec uspešnosti Nabava | Skladiščenje | Distribucija | Zadovoljstvo


Na vrhu logistike Podjetje Kästle je vodilno na mednarodnem področju inovativnosti in kakovosti. Vsak posamezen proizvod – smučka gre skozi serijo strogih pregledov. Proizvajalec smuči uporablja le najnovejšo tehnologijo, saj le tako lahko zagotovi svojim strankam najboljšo kakovost. Na področju logistike se poslužuje najboljših tehnologij za pravočasno in varno odpremo. Podjetje Gebrüder Weiss jim je v veliko podporo.


Po zaslugi organizacijske izkušenosti podjetja GW, imamo danes točen pregled nad našo oskrbovalna verigo. Ta pa je popolna osnova za gospodarsko in trajnostno delovanje. S tem smo zmanjšali stroške in čas dobave ter povečali zadovoljstvo kupcev. To je res velik uspeh. www.kaestle-ski.com

» Naše sodelovanje odlikuje visoka zahteva po kakovosti in zmogljivosti.« Oliver Binder, direktor oddelka za raziskave in razvoj


The Challenge.


The Challenge Kästle GmbH Podjetje Kästle je visoko specializiran avstrijski proizvajalec smuči. Od leta 1924 podjetje z nenehnimi inovacijami sooblikuje razvoj smučarskega športa. Vsi izdelki so predmet kakovosti in zmogljivosti. S sedežem v Welsu (Avstrija), se podjetje orientira na proizvodnjo smuči za freeride, freestyle, allmountain in ski touring. Glede odpreme, podjetje Kästle stavi na koncept specializirane trgovine in, v primerjavi z ostalimi proizvajalci smuči, sodeluje izključno s specializirano športno trgovino. Logistika oskrbovalne verige podjetja Kästle GmbH Po svoji vrnitvi leta 2007, je podjetje iskalo logističnega partnerja, ki lahko ponudi potrebne svetovne splošne pogoje logistike. Ti se začnejo pri transportu občutljivih surovin za proizvodnjo smuči in se končajo z izredno varnostjo nekje na vrhu gore. Zahteva po kakovosti podjetja Kästle se glasi: samo tisto, kar občutno izboljša zmogljivost, bo tudi uporabljeno. Da so v praksi visoke zahteve tudi zadoščene, Na področju logistike podjetje Kästle stavi na Gebrüder Weiss, na samo enega sogovornika za celotne transportne in logistične postopke. Logistični koncept, ki se je osredotočil na iskanje rešitve, jo je našel v centralnem skladišču v avstrijskem Welsu ter implementaciji dodatne skladiščne lokacije v Chicagu. Posebne zahteve je imelo podjetje Kästle pri skladiščenju, embalaži in odpremi svojih izdelkov. Izziv v projektu pa so predstavljala tudi sezonska nihanja fleksibilnosti smučarske panoge in zmožnosti prilagajanja stalnemu širjenju in razvoju ponudbe izdelkov.


The Solution.


The Solution Celostne logistične rešitve Podjetje Gebrüder Weiss poskrbi za celoten transportni in logistični potek v podjetju Kästle: od zanesljive nabave in varnega skladiščenja, do svetovne distribucije povprečno 16.000 smuči na leto, vključno z vezmi in dodatno opremo. Tako je zagotovljena kombinacija učinkovitih transportnih sredstev ter pravočasne in varne dostave izdelkov tudi v najbolj oddaljene smučarske regije po vsem svetu. Visok potencial koristi Gebrüder Weiss uporablja, poleg moderne logistične opreme, najboljše tehnologije na področju logistike ter sistem Track & Trace (sledenje pošiljkam). Prav tako zagotavljajo končnim potrošnikom podrobne informacije o vsebini njihove dostave. Varna odprema Skupaj s stranko je podjetje Gebrüder Weiss razvilo po meri izdelano embalažo, ki zagotavlja varen in učinkovit transport. V logističnih centrih se tudi sestavljajo nekatere komponente za smuči.


The BeneďŹ ts.


The Benefits Vse storitve na enem mestu Kot z edinim sogovornikom v zvezi s transportnimi in logističnimi postopki, ima podjetje Kästle tako večjo korist od enotne kompetentnosti in doslednosti celotnega postopka. Učinkovite strategije S centralnim skladiščem v Welsu je neposredno povezano skladišče v Chicagu. To prinaša podjetju Kästle dodatne prednosti: čeprav preko oceana, a blizu svojim strank. Čas dobave v ZDA in Kanado je na ta način občutno zmanjšan, prav tako so nižji tudi stroški distribucije. Fleksibilen partner Za smučarsko panogo so značilna sezonska nihanja. Podjetje Gebrüder Weiss se tem danostim prilagodi ter hitro in fleksibilno reagira na spremembe in razširitve ponudbe izdelkov podjetja Kästle. Zadovoljne stranke Dobro vodeno omrežje, zanesljiva dostava, usklajen potek poslovanja: tega ne ceni samo podjetje Kästle, ampak tudi stranke proizvajalca smuči.


The Process.


Celotna logistika na enem mestu Načrtovanje in organizacija logistike je za vsako podjetje velik izziv. Vse skupaj pa postane še bolj nepregledno, ko podjetje za različna področja znotraj logistične verige najame več izvajalcev. Iz tega razloga podjetje Kästle zaupa le enemu ponudniku teh storitev: podjetje Gebrüder Weiss je v avstrijskem Welsu odgovorno za vse transportne in logistične postopke proizvajalca smuči, od tu pa se izvaja tudi distribucija po Evropi in v Avstralijo. Prav tako pa se iz centralnega skladišča v Welsu vodi tudi skladišče v Chicagu. Od tam podjetje Kästle upravlja svoje trge v ZDA in Kanadi.


www.gw-world.com

Kastle-CaseStudy-SI  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you