Page 1

Logistika u lancu snabdevanja:

Pouzdano slanje kao faktor uspeha Nabavka | Skladištenje | Distribucija | Realizacija


Na vrhu logistike Svaka pojedinačna skija prolazi kroz seriju strogih kontrola pre nego što izađe iz proizvodnje. Zbog toga je firma Kästle vodeća firma na polju inovacija i kvaliteta na svetskom nivou. Da bi svojim kupcima obezbedili najbolji kvalitet, ovaj proizvođač skija primenjuje najsavremeniju tehnologiju u procesima proizvodnje. U skladu sa tim, za bezbedno slanje i slanje bez kašnjenja koristi isključivo najbolje tehnologije u oblasti logistike. Gebrüder Weiss podržava firmu Kästle u tome.


Zahvaljujući organizacionom iskustvu firme Gebrüder Weiss danas imamo precizan pregled našeg lanca snabdevanja. Idealna osnova za ekonomičan i održiv način rada. Na taj način uspeli smo da smanjimo svoje troškove, skratimo vreme isporuke i povećamo zadovoljstvo kupaca. Šta se više može poželeti? www.kaestle-ski.com

„ Naše partnerstvo se odlikuje visokim zahtevima u pogledu kvaliteta i rezultata.“ Oliver Binder, R&D Director


The Challenge.


The Challenge Kästle GmbH Firma Kästle je visokospecijalizovani austrijski proizvođač skija. Od 1924. godine, ovo preduzeće zahvaljujući stalnim inovacijama daje pečat razvoju skijaškog sporta. Svi proizvodi su jako kvalitetni. Preduzeće sa sedištem u Velsu (Austrija) fokusirano je na oblasti skijaškog sporta freeride, freestyle, allmountain i skitour. U oblasti prodaje, Kästle se oslanja na koncept saradnje sa specijalizovanim trgovinama i za razliku od svih ostalih proizvođača skija, sarađuje isključivo sa specijalizovanim sportskim stručnim radnjama kao partnerima u prodaji. Logistika u lancu snabdevanja za Kästle GmbH Kästle je nakon svog povratka na tržište 2007. godine tražio partnera u logistici, koji bi mu obezbedio sve potrebne uslove za rad širom sveta. To počinje pri transportu osetljivih sirovina za proizvodnju skija, a završava se sa isporukom proizvoda u specijalzovane prodavnice na skijalištima. Firma Kästle postavlja visoke zahteve u vezi sa kvalitetom usluga. Kako bi se zadovoljili visoki standardi, Kästle se u oblasti logistike oslanja na Gebrüder Weiss kao jedinog partnera koji ga prati u svim procesima u okviru transporta i logistike. Koncept logistike orjentisan ka rešenjima predviđao je otvaranje centralnog skladišta u austrijskom gradu Vels kao i dodatnog skladišta u Čikagu. Kästle je postavljao posebne zahteve u vezi sa skladištenjem, pakovanjem i slanjem svojih proizvoda. Veliki izazovi za logističara su uslovljeni sezonskim poslovanjem u skijaškom sportu.


The Solution.


The Solution Kompletna logistička rešenja Od pouzdane nabavke preko sigurnog skladištenja pa sve do distribucije širom sveta, sa godišnjim prosekom od 16.000 skija uključujući skijaške vezove i dodatnu opremu – Gebrüder Weiss vodi računa o kompletnom transportu i logistici za firmu Kästle. Na taj način je zagarantovana kombinacija efikasnih transportnih sredstava, kao i pravovremeno i bezbedno dostavljanje svih proizvoda i do najudaljenijih skijališta na svetu. Veliki potencijal korisnosti Pored najmodernije opremljenih logističkih centara, Gebrüder Weiss za Kästle primenjuje najbolje tehnologije u oblasti logistike, između ostalog komisioniranje bez dokumentacije i opciju Track & Trace. Ove usluge garantuju krajnjim kupcima detaljne informacije o sadržaju njihove isporuke. Sigurno slanje Gebrüder Weiss je zajedno sa svojim klijentom osmislio boksove za slanje proizvoda po meri, koji transport čine sigurnijim, efikasnijim i značajnijim. Pored toga, u logističkim centrima vrši se takođe i sortiranje komponenti za skije.


The Benefits.


The Benefits Usluge iz prve ruke Sa firmom Gebrüder Weiss kao jedinim partnerom u procesima transporta i logistike, firma Kästle profitira od povezane kompetencije i kompletnog procesnog lanca. Efikasne strategije Iz centralnog skladišta u Velsu upravlja se putem informacionih tehnologija i skladištem u Čikagu koje se direktno popunjava. To za Kästle znači veliku prednost: Kompanija je i preko okeana bliža kupcima. Vreme isporuke za SAD i Kanadu se može značajno smanjiti. Troškovi distribucije se smanjuju kroz paket isporuke u Evropi. Fleksibilni partner Za skijašku branšu karakteristične su sezonske oscilacije. Gebrüder Weiss se prilagođava tim okolnostima i reaguje brzo i fleksibilno na promene i proširenje asortimana proizvoda proizvođača Kästle. Zadovoljstvo kupaca Uigrana mreža, pouzdana usluga dostave, nesmetano obavljanje posla: to ne ceni samo Kästle, već i kupci ovog proizvođača skija.


The Process.


Celokupna logistika iz jedne ruke Planiranje i organizacija logistike je veliki izazov za preduzeće. To postaje jako zbunjujuće ukoliko preduzeće za logističke usluge angažuje više provajdera za različite usluge. Iz tog razloga Kästle se oslanja na samo jednog provajderu: Gebrüder Weiss iz austrijskog grada Vels zadovoljava potrebe klijenta u vidu transporta i logistike i iz tog skladišta se distribuira roba po Evropi i Australiji. Takođe se i skladište u Čikagu snabdeva iz centralnog skladišta u Velsu, odatle se opslužuju dobavljači u SAD i Kanadi.


www.gw-world.com

Kaestle-CaseStudy-RS  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you