Page 1

Logistica producţiei:

Eficienţă şi randament Achiziţii | Depozitare | Distribuţie | Confirmare


Logistica este cheia producţiei În cadrul proceselor industriale de producţie, livrarea exactă și la timp a componentelor și a pieselor constituie condiţia esenţială pentru asigurarea unui proces de producţie eficient. Astfel, cerinţele privind procesul logistic sunt mari. Din acest motiv, Geberit Apparate AG a solicitat companiei Gebrüder Weiss să preia coordonarea și derularea proceselor logistice și de transport aferente fabricării liniei de produse din - WC AquaClean. Vechiul client al Gebrüder Weiss a beneficiat de o soluţie personalizată Kanban, care nu permite întreruperi în procesul de producţie.


Gebrüder Weiss a dezvoltat pentru noi o soluţie care asigură o depozitare rapidă și sigură. Astfel, la momentul aprovizionarii depozitului din Wil (CH), recipientele Kanban, de exemplu, sunt umplute deja cu toate componentele necesare în cadrul procesului ulterior de producţie. În acest fel, scoaterea din depozit este mult mai rapidă. Putem vorbi aici despre un lanţ logistic eficient și durabil, prin care se evită cheltuielile inutile și, astfel, se optimizează transporturilor. www.geberit.com

„ Colaborarea cu Gebrüder Weiss se bazează pe încredere şi competenţă.“ Josef Kunz, Şef Departament Achiziţii şi Logistică


The Challenge.


The Challenge Grupul Geberit Grupul Geberit este o companie activă pe plan mondial, cu sediul central la Jona (Elveţia), având reprezentanţe active în cca. 41 de ţări. De la înfiinţarea sa în anul 1874, compania este unul dintre pionierii tehnicii sanitare moderne. Astăzi, Geberit este lider european de piaţă în branșa sa. Compania are 17 unităţi de producţie în opt ţări. Logistica producţiei pentru Geberit Apparate AG În anul 2009, grupul Geberit a decis extinderea domeniului de activitate AquaClean din - WC și reluarea fabricării produselor acestei linii – producţie externalizată de către Geberit până în acel moment – la sediul propriu al concernului. Această decizie a pus compania în faţa unor noi provocări. Este înfiinţată Geberit Apparate AG, iar întregul proces de achiziţii trebuie organizat de la zero. Geberit apelează la know-how-ul unui prestator experimentat de servicii logistice, pentru a se putea concentra pe deplin asupra activităţilor principale și a proiectului de internalizare. Exigenţele companiei în ceea ce privește logistica sunt mari, în vederea creării de plusvaloare: livrare frecventă, rapidă și în termen scurt a cantităţilor de material în funcţie de producţie (stocuri reduse în supermarket), soluţii IT fiabile și disponibilitate pentru cooperare interdisciplinară.


The Solution.


The Solution Sistemul Kanban O soluţie specială, personalizată și în același timp deosebit de flexibilă, care tratează logistica ca pe o parte integrantă a sistemului de producţie. Soluţii logistice optimizate de depozitare O logistică de depozitare personalizată, care se orientează în funcţie de recipientele definite de Geberit. Principalul avantaj: cele 500 de componente și piese diferite provenind de la cca. 70 de producători sunt comisionate și etichetate cu informaţiile necesare, deja înaintea depozitării. Logistică performantă În cadrul expediţiilor de marfă din depozit, consolidarea comenzilor și sortarea prealabilă asigură viteza necesară. Astfel, Gebrüder Weiss garantează o aprovizionare rapidă și la termen.


The BeneďŹ ts.


The Benefits Stocuri reduse în depozit Produsele sunt furnizate în funcţie de necesităţi, evitându-se astfel acumularea de stocuri mari în supermarket-ul Geberit. În cazul în care producţia este sporită, Gebrüder Weiss crește frecvenţa transporturilor. Derulare eficientă a comenzilor Fluxul continuu de materiale și informaţii de-a lungul lanţului de livrare asigură o procesare rapidă a comenzilor și un timp redus de tranzit datorită sistemului Kanban. Soluţie IT personalizată în funcţie de proces Soluţia Kanban se adaptează condiţiilor de producţie: etichete special concepute conţin locul de depozitare în supermarket-ul Geberit. Astfel, efortul de planificare și control se reduce semnificativ. Acoperirea perioadelor de vârf sezoniere Prin externalizarea acestor activităţi, companiile pot atinge un nivel înalt de flexibilitate, transformându-și costurile fixe în costuri variabile, în funcţie de performanţă.


The Process.


Peste tot unde este nevoie de noi Gebrüder Weiss nu asigură doar logistica producţiei pentru Geberit. De mulţi ani coordonăm și realizăm transporturile interne din cadrul companiei, la nivel european. De asemenea, efectuăm și transportul produselor finite către comercianţii en-gros din majoritatea statelor Europei Centrale și de Est – în special prin intermediul filialei Gebrüder Weiss Pöchlarn. Danemarca, Suedia, Norvegia și Finlanda sunt aprovizionate direct de la unităţile de producţie Geberit din Langenfeld (Ruhrgebiet) și Pfullendorf (Württemberg). GW Air & Sea intervine în calitate de partener de transport pentru Orientul Îndepărtat.


GW Comisionare şi etichetare cu coduri de bare

–W il

Intrare zilnică de marfă în depozitul GW

Preluare în vederea producţiei

Depozitare intermediară

Depozitare în supermarket la Geberit

Ge

be

ri t

Transport GW > Geberit

–J

Un recipient gol din supermarketul Geberit declanşează comanda

Logistica producţiei la Geberit

on

a

Tr a n

Scoatere imediată din depozit/ pregătire pentru expediere

spo

rt


GW Comisionare şi etichetare cu coduri de bare

–W il

Intrare zilnică de marfă în depozitul GW

Preluare în vederea producţiei

Depozitare intermediară

Depozitare în supermarket la Geberit

Ge be

ri t

Transport GW > Geberit

–J

Un recipient gol din supermarketul Geberit declanşează comanda

Logistica producţiei la Geberit

on

a

Tr a

Scoatere imediată din depozit/ pregătire pentru expediere

o nsp

rt


www.gw-world.com

Geberit-CaseStudy-RO  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you