Page 1

Logistika distribucije:

Učinak s dodatnom vrijednošću Nabava | Skladištenje | Distribucija | Fulfilment


Jasna stvar: Logističko rješenje za CWS-boco Kvaliteta, stručno znanje i dobre ideje – usluge prijevoza i logistike poduzeća Gebrüder Weiss predstavljaju jednostavan tijek opskrbe robom na tržištima diljem svijeta. Klijent grupacije CWS-boco može višestruko profitirati: Osim klasičnih prednosti unajmljivanja neovisnih poduzeća za logistiku, CWS-boco može se potpuno osloniti na dugogodišnje iskustvo i stručnost poduzeća Gebrüder Weiss u međunarodnom robnom prometu. U središnjem skladištu grupacije CWS-boco u švicarskom Wilu nalazi se ne samo najmodernija infrastruktura skladišta, koja u jednakoj mjeri uzima u obzir dostavljače i CWS-boco s nacionalnim udruženjima, nego je u logistički proces izravno integrirano i globalno carinjenje. Za lokaciju u Švicarskoj to je vrlo korisno.


Gebrüder Weiss za nas osigurava prilagođene logističke usluge koje nam omogućuju jednostavno upravljanje kompleksnim procesima. To seže od suočavanja s izazovima uvoza i izvoza iz Švicarske do rješenja za nove poslovne procese na području Refurbishmenta. Na podršku i spremnost cjelokupnog tima možete se osloniti u svakom trenutku. www.cws-boco.com

„ Kompleksnost carinjenja jednostavno i profesionalno riješena“. Boris Wildner, upravitelj dobavnog lanca


The Challenge.


The Challenge Grupacija CWS-boco CWS-boco International GmbH sa sjedištem u Duisburgu raspolaže s CWS-om i bocom, dvjema uspješnim tradicijskim markama za higijenu praonica, radnu odjeću, tekstilne djelatnosti i podloge za prikupljanje prljavštine. Taj dvojac marki nastupa kao jedinstven servisni partner za profesionalne usluge. CWS-boco – tvrtka-kćer koncerna Haniel – ima vlastita zastupništva u 17 europskih zemalja, kao i u Kini, i zapošljava 8000 radnika. CWS-boco Supply AG ima sjedište u švicarskom Baaru u regiji Zug. Ovo poduzeće upravlja različitim kupovnim aktivnostima za nacionalna poduzeća grupacije CWS-boco na području Washroom Carea. Logistika distribucije za CWS-boco Supply AG CWS-boco tražio je davatelja logističkih usluga radi osnivanja europskog središnjeg skladišta u Švicarskoj. Osim skladišne logistike, potreban je bio i prijevoz za isporuku u središnje skladište (nabavna logistika) i prijevoz iz središnjeg skladišta prema nacionalnim poduzećima (logistika distribucije). Do ljeta 2009. CWS-boco ostvario je skladišnu logistiku za 5000 paleta u Central Distribution Centeru u Rodgau/južna Njemačka. U izazove za početak projekta spadaju i dizajn skladišta, novo oblikovanje protoka materijala i implementiranje infrastrukture. Osobite zahtjeve postavljale su posebnosti proizvoda CWS-boco koji postoje u različitim varijantama. Proizvodi koji sežu od tekućina (tekući sapuni), preko dezodoransa do klupka materijala

(maramice od tkanine), podliježu različitim skladišnim i carinskim odredbama. Osim toga, trebalo je pronaći rješenje za konsignacijsko skladište velikog dostavljača grupacije CWS-boco, Noventa AG iz Diepoldsaua. Izazov u ovom trokutu bio je elektroničkim putem opskrbiti informacijama i statistikom sve povezane partnere.


The Solution.


The Solution Isporuke iz cijelog svijeta Iz Italije, Engleske, Pakistana ili Kine: Roba dostavljača za CWS-boco stalno pristiže u središnje skladište u Wilu. Gebrüder Weiss odatle upravlja i organizira sve logističke procese – od nabave do distribucije. Tri do šest kamiona svakodnevno polazi u smjeru europskih nacionalnih organizacija grupacije CWS-boco. Skladište za glavne dobavljače Za Noventu, jednog od najvažnijih dobavljača grupacije CWS-boco, Gebrüder Weiss stavlja na raspolaganje konsignacijsko skladište. Cjelokupnim procesom – od slikanja kretanja robe do izračuna - upravlja se u GW-sustavu. Sigurno i brzo središnje upravljanje robom osigurava besprijekorna uvezanost grupacije CWS-boco i Novente. Carinjenje bez problema Gebrüder Weiss preuzima carinjenje i papirologiju za CWSboco. Za klijenta to znači: Nema stresa s papirima, nema nepotrebnog odugovlačenja. U otvorenom carinskom skladištu za dobavljače iz Kine i Pakistana, Gebrüder Weiss sa statusom „ZVE“ obavlja različita carinjenja na licu mjesta.


The Benefits.


The Benefits Prednosti poslovne lokacije Središnje skladište u Wilu bio je glavni cilj klijenta. S različitim varijantama carinjenja (OZL, EU-carinjenje) stvorene su prednosti poslovne lokacije. Blizina dobavljača Zahvaljujući blizini glavnog dobavljača, Novente u Diepoldsauu, vrijeme rada i s tim povezani troškovi značajno su smanjeni. Transparentni procesi Uspostavljanje sučelja za CWS-boco i glavnog dobavljača Noventa omogućuje središnje upravljanje i izvođenje procesa putem GW-sustava. Odvijanje procesa postaje transparentnije i lakše. Sve potrebne informacije dostupne su u svakom trenutku. Ušteda troškova Otvoreno carinsko skladište za robu iz Pakistana i Kine omogućuje klijentima da uskladištenu robu ne carine sve do trenutka slanja. Čistim Crossdockingom prijevoz se povezuje i učinkovitije provodi. To osigurava konkurentne prednosti i uštedu troškova.


The Process.


Sve pod kontrolom i izvan granica Učinkovita logistika koja seže i izvan granica zahtijeva visok stupanj stručnog znanja i poznavanje državnih i međunarodnih odredbi. Upravo poduzeća koja imaju poslovne lokacije ili središnje skladište u Švicarskoj trebaju zahtjevna i prilagođena carinska rješenja u Europi bez granica. Kao ovlašteni primatelj i pošiljatelj, Gebrüder Weiss može iskoristiti sve mogućnosti za CWS-boco i tako postići besprijekorno funkcioniranje carinskih procesa. S EU-carinjenjem, fiskalnim zastupništvom i otvorenim carinskim skladištem, Gebrüder Weiss pomaže grupaciji CWS-boco da ostvari EU-status.


www.gw-world.com

CWS-CaseStudy-HR  
CWS-CaseStudy-HR