Page 1

NYHEDSBREV sommer 2011

Gunslevholms Olympiske Lege

Håndbold spillede play-off

Endnu engang blev de Olympiske Lege afviklet på Gunslevholm, med fantastisk indmarch, velkomsttale ved IOC-medlem Carina Kamper, den olympiske fakkel og det olympiske motto: Citius - Altius – Fortius, som på latin betyder: Hurtigere – Højere – Stærkere.

Både vores pige- og drengehold spillede play-off kamp på udebane mod Gladsaxe Elite-sports College den 28. april. Desværre gik ingen af vores hold videre til kvartfinalen, men tabte dog ikke uden kamp. Begge hold kom godt fra start og lagde ud med at komme foran. De spillede godt, men tabte til sidst med få mål.

8 store nationer dystede i 3 dage om sejr og ære, og med stor entusiasme. Det kunstneriske udtryk blandt isdanserne var højt, skihop-deltagerne lettere nervøse og stridsvognene fik problemer i de skarpe kurver. Vi oplevede bl.a. også yndige synkronsvømmere, nogle yderst koncentrerede langrendsløbere og nogle meget sveddryppende og voldsomme kampe i sumo-brydning. Efter mange uforglemmelige præstationer fra alle landene, løb USA til sidst af med sejren, skarpt forfulgt af Danmark.

Den kommende årgang 28 var på besøg i maj Så fik vi set hinanden, fik hilst på basisholdet og basislæreren og mødt linieholdet. Vi fik løst lidt op for nervøsiteten, vi fik sved på panden, grint og leget fjollede lege og nu glæder vi os til at mødes igen den 14. august. God sommer til 28. årgang, og husk nu at det kan betale sig at holde sig i form sommeren over.


Fodbold DM i Jylland

DM-sølv til mix-hold

Vi var så heldige, at både drenge 1 og Gunspigerne havde kvalificeret sig til DM. Vi drog glade og forventningsfulde afsted til Jylland og alle var indstillede på masser af sejre og gode grin og hygge. Pigerne var ramt af en del skader og fik hjælp af 5 ukuelige håndboldpiger, men det var rigtig dejligt at se kampgejsten og viljen, da pigerne på 3. dagen stod sammen som et hold og kæmpede sig til en 8. plads. Drengene spillede røven ud af bukserne og blev klart nr. 1 i puljen, men de måtte desværre tage til takke med en 5. plads, da de tabte kvartfinalen på straffespark efter 8. spark. Vi takker for en rigtig god tur med nogle dejlige elever, god holdånd og flot fodboldspil:-)

Den 19. maj drog gymnastiklinien til Odense for at stille op med 3 hold til DM. I ugerne inden havde de udvalgte gymnaster fra pige A, pige B og mix-hold haft super travlt med at træne. Vi havde valgt at stille op i flere rækker, for at så mange som muligt kunne få oplevelsen. Det er meget anderledes end hvad vi ellers oplever i forbindelse med opvisninger, og det er en fin afslutning på året og samtidig er det en tradition at deltage i danmarksmesterskaberne i teamgym for efterskoler.

Adventure på Kullen Som afslutning på året blev adventurelinien udfordret med en 2-dags tur til Kullen i Sverige. Der var udfordringer på programmet med både klatring, mountainbiking og desværre også regnvejr. Der blev klatret, kravlet og hoppet i timevis med og uden sikring i klipperne på Kullen og eleverne nød det smukke og vilde landskab og hinandens gode selskab.

Vi har dog ikke tradition for at hjembringe medaljer, men vores mix-hold leverede en super flot indsats, som blev belønnet med en sølvmedalje. Både elever og lærere var glade, stolte og særdeles tilfredse, men også meget trætte, da de kom hjem sent torsdag nat.

street football Gunslevholm deltog i DBU´s første DM finalestævne i Street Football, som blev afholdt på Rådhuspladsen lørdag den 25. juni. Det blev til en flot femte plads med nederlag i kvartfinalen til de senere Danmarksmestre.


Mick Øgendahl på gunslevholm Da vores gymnastiklærer Torben Matthiesen i sin tid har været gymnastiktræner for Mick Øgendahl her på Falster, fik han arrangeret et stand-up show med Mick Øgendahl her på Gunslevholm, til stor jubel for vores elever. Mick tog sin gode ven Steen Moltzen med, som udover at være stand-up komiker også er tidligere Gunslevholm-elev, og han varmede op for Mick Øgendahl. Det blev i det hele taget lidt af en festdag. Der kom masser af mennesker i huset til de 2 forestillinger, deriblandt forældre og gamle elever. Vores musikhold underholdt med nye numre i pausen mellem forestillingerne, og showet med både Steen Moltzen og Mick Øgendahl satte godt gang i lattermusklerne, især da bl.a. Torben røg gennem hakkemaskinen.

Jubilardag & gl. elevfest Vi samlede ca. 100 jubilarer til brunch i gymnastiksalen, og snakken gik lystigt rundt omkring. De ældste havde 25 års jubilæum, så der var meget at samle op på og mange navne man skulle grave frem fra baghovedet. Om eftermiddagen blev der spillet fodbold i det smukke vejr og hygget på sidelinien med en kold fadøl og en mindre gruppe var inde at afprøve det nye springcenters muligheder. Lidt over 100 samledes om festen kl.18 og der var god stemning og dejlig mad. Flere havde valgt at medbringe telt og sovepose, så de kunne snakke og danse til den lyse morgen.


afslutningsuge Skoleårets sidste uge har handlet om at hygge sig. Vi har været på afslutningstur til Møn, med cykler, oppakning, indkøb i Stege, egen madlavning over bål, meget våd nat i telt, vandretur langs stranden til Møns Klint, Sankt Hans arrangement med grillmad, bål, bålsange og mindebøger, endnu en våd nat i telt og endnu en cykeltur hjem til skolen, hvor alle valgte at blive den sidste weekend. Mandag blev alle værelser tømt og rengjort og vi fik endnu engang øvet os i at danse Lanciers, så vi var klar til den afsluttende gallafest tirsdag. De flotte kjoler blev fundet frem og alle nød denne sidste uforglemmelige aften i hinandens selskab. Dimissionen blev traditionen tro en følelsesladet begivenhed og dermed et endeligt farvel til 27. årgang på Gunslevholm. God vind fremover!

Carina Kamper siger farvel og tak Da jeg i december måned fik mulighed for at komme tilbage til Gunslevholm som lærer, var jeg overhovedet ikke i tvivl om, at jeg ville sige ja. Jeg havde været i praktik hernede i 2004, og lige siden har jeg ønsket mig at komme tilbage til skolen.... og tilbage til øen. Det har været en drøm at være her og derfor er det også med et strøg af vemod, at jeg nu allerede siger farvel igen. Jeg har fået mulighed for at dyrke min fritidsinteresse på fuldtid de næste to år, hvor jeg skal studere til professionel manuskriptforfatter på Den danske Filmskole. Jeg har mødt mange fantastiske mennesker de sidste 6 mdr. på Gunslevholm, som har været til stor glæde i mit liv....og også til stor inspiration;-) Jeg har aldrig haft så gode kollegaer, og jeg har heller aldrig haft så dejlige elever:-) Tak fordi I alle tog så godt imod mig. Tak for store kram og rigtig mange gode grin. Håber vi ses igen derude i livet. Tak for Gunslevholm og tak for nu.....CK

Farvel og tak til 27.årgang

musiklæreren synger på sidste vers... Jeg har efter 4 super gode år på Gunslevholm besluttet mig for at søge nye udfordringer. Jeg begynder 1/8 på Svenstrup Efterskole, hvor jeg skal undervise i musik og engelsk. Det har været utroligt lærerrigt og givende at være på Gunslevholm, og mine første år som efterskolelærer vil altid stå som noget særligt for mig. Tusind tak og på gensyn til de dejlige elever og kollegaer som jeg har haft fornøjelsen af. Thomas

Så løber timeglasset snart ud. Hvert år ved skolestart er eleverne fyldt med forventninger, spænding og følelsen af at der ligger et langt år og forløb foran dem. Nu er det tid til mindebøger, kan du huske oplevelser og pakke værelset ned. En gennemgående følelse hos rigtig mange af dem er, hvor blev tiden af. Skoleåret som ved starten virkede langt er nu overstået, ja næsten følelsen af at være blevet væk. Hvordan kunne det gå så hurtigt? Tiden er gået, som tid nu gør minut for minut og time for time, men ja den har været fyldt med oplevelser, indtryk, udfordringer, overraskelser, skuffelser, glæder, ja godt sagt livet når det leves og udleves. Jeg vil godt takke jer elever, jer forældre og hele skolens personale for bidragene til 27.årgang. Det har været et indholdsrigt og forrygende år. Kenn Rye Forstander

Nyhedsbrev sommer 2011  
Nyhedsbrev sommer 2011  

Nyhedsbrev Gunslevholm Idrætsefterskole sommer 2011

Advertisement