Page 1

3DIM

PROJECTE:

una guía


3DIM

2


EASC | GP - Mòdul Projectes 2012|2013

UP: TRIDIMENSIONAL

3DIM

dimecres 15,30 a 18,20hh | Aula 12/21

ENUNCIAT PROJECTE

tema: “Showroom” a partir d’una marca definida per l’alumne s’aplicarà el concepte explicat a un espai arquitectònic.

Programa i temporització -seleccioneu una marca i en feu una descripció: característiques, sector, target, objectius-filosofia d’empresa, productes que comercialitza, etc. -il·lustreu les seves característiques essencials a partir d’imatges significatives. Entrega: 16 gener Dossier A4. PDF. Explicada la marca a treballar, traslladarem la imatge d’empresa a un espai significatiu que sintetitzi la filosofia de la marca, a traves de: 1-guió. Definirem els objectius a assolir com a marca per un espai físic que la identifiqui; les estratègies a seguir. -programa d’activitats: objectiu del showroom. àrees públiques de promoció, exposició, nous productes, àrees de comunicació i difusió, espais educatius, d’oci, d’estudi, etc. -recursos espacials: recorreguts, elements dinamitzadors, zonificació. Espais interiors i exteriors. -recursos gràfics aplicats a l’espai. -característiques ambientals: il·luminació, colors, so, olors, etc Entrega: 23 gener Dossier A4. PDF.

2.espai treballarem la proposta de showroom a l’espai del pavelló Mies van de Rohe, farem una visita in situ i posteriorment amb les diferents peces tècniques lliurades pel professor, farem la maqueta de l’edifici. Visita: 30 gener. Construcció maqueta: 6 de febrer Dossier A4. PDF. 3.proposta desenvoluparem el guió proposat prèviament a l’espai escollit Entrega: 27 febrer Dossier A4. PDF.

3


3DIM

4


3DIM INDEX 1 elecció i antecendents de la marca 2 espai i localització 3 programa d’activitats 4 projecte: maqueta 5 projecte: documentació tècnica 6 projecte: imatges

5


3DIM

6


3DIM marca Loreak Mendian Chocolate Factory

Camper

7


3DIM

8


3DIM CAMPER. INDUSTRIA DEL CALZADO. REIVINDICACIÓN DEL DETALLE Y EL TRABAJO ARTESANAL ENTENDIDO COMO LA CONCIENCIA ENTRE EL PROCESO Y SU RESULTADO. DISEÑO DESENFADADO Y CUIDADO; ATENCIÓN AL DETALLE. COMBINA LA TRADICIÓN, EL ESTUDIO EN EL PASADO COMO CAMINO A “LO NUEVO”. COMBINA A MENUDO LA EXPERIENCIA DE EMPRENDIMIENTOS CON OTRAS MARCAS. DISEÑADORES PROPIOS Y EXTERNOS DE PRESTIGIO PRESENTACIÓN DEL PRODUCTO. PUESTA EN ESCENA, IMPACTO. ESCENOGRAFIAS IMPACTANTES EN LOCALES COMERCIALES NO MUY GRANDES. EXHIBICIÓN DIRECTA DEL PRODUCTO, LÍNEA COMPLETA. SE MIRA Y SE TOCA. COLORES, TEXTURAS Y ACABADOS SIN SOFISTICACIÓN. LA SENCILLEZ Y EL DETALLE SE TRASLADA AL INTERIORISMO. MATERIALES PRÓXIMOS, COLORES CÁLIDOS, TEXTURAS TODAS CON REMINISCENCIA RURAL Y SIMPLE. AMBIENTES MUY LUMINOSOS.

9


3DIM

10


3DIM LOCALITZACIÓ PAVELLÓ MIES VAN DE ROHE

11


3DIM

12


3DIM Cristal, acero y cuatro tipos distintos de mármol (travertino romano, mármol verde de los Alpes, mármol verde antiguo de Grecia y ónice doré del Atlas) fueron los materiales utilizados en la reconstrucción. El Pabellón Mies van der Rohe acoge de forma esporádica presentaciones y exposiciones temporales que pueden modificar ligeramente su aspecto interior. La arquitectura destaca por una geometría compuesta a base de planos verticales y horizontales de escasa sección. la línea de desarrollo es horizontal. es fácil reconocer su interior a partir de los grandes planos acristalados. en sus extremos, espejos de agua, que limitan y a la vez confunden sus límites.

13


3DIM Memòria del projecte.

La tipologia del projecte s’apropa al showroom, de caràcter efimer i coincidint amb de la presentació d’una nova línia de productes i campanya: Extraordinary Crafts. La elecció del Pabelló Mies es justifica per la seva situació urbana: a prop d’un parc, un àrea d’equipament firal i a pocs metres d’un museu. L’arquitectura és neutra amb molta lluminositat i transparències. És un espai petit amb un àrea coberta reduida; el programa d’activitats s’ha ajustat a aquesta limitació. La intenció d’intervenció intenta respecta al màxim l’arquitectura i volumetria del Pabelló, introduint elements que varien la percepció dels materials però no axí la volumetria.

Camper, la marca escollida, té una filosofia d’exhibició i montatge d’espais comercials molt simple i mínim equipament, fent una aposta important al color, la llum i l’espai neutre, a la manera de pausa visual.

Programa:

accés i punt d’informació. espai de projeccions audiovisuals. un espai singular amb un petit taller de calçat. un bar/cafeteria (permet la visita diurna i nocturna) i una petita botiga de souvenirs.

Recursos volumètrics i gràfics.

El element més important i que estructura l’accés està constituit per una cinta transparent de policarbonat anclat al terra a través d’un perfil d’alumini continuu; d’una alçada de 1,80 deixa al pla horitzontal de la coberta sense cap tipus d’interrupcions visuals. La cinta s’inspira en la intervencció del despatx de disseny Sanaa (2010) que juga amb el límit sense fer-lo explicit. El material és del color corporatiu de l’empresa i té serigrafiat el logotip en una tonalidad desaturada al 50%. Ja dins de l’espai la cinta s’obre donant pas al primer punt del recorregut: el punt d’informació amb una taula rodona que juga amb el pla vertical (espai centripet). La taula és de fusta natural i geometria simple (cilindrica). Tot seguit el visitant es trobarà davant d’una pantalla gegant de video ubicada al pla d’aigua que actual de superficie reflectant i multipliacadora. S’exhibirà una serie de videos musicals de la campaña (http:// www.camper.com/#/es/home/p87). La pantalla està modulada per tres elements repetitus que projecten la pelicula amb un petit desfas temporal d’un minut (el só manté coherència). Un cop superat aquest focus d’interés, el visitant es dirigeix al petit taller de reparació de calçat. El sostre de tot l’interior està revestit d’una superficie de tèxtil rustic i de forma ondulada, rigidiçat a través de polímers projectats. Al final del recorregut ens trobem a la zona de la piscina on trobarem el bar amb taules contínues i fanals de papel penjant del sostre on es moveràn al compàs del vent... A l’explanada de la piscina trobarem dos accions gràfiques importants. Un mur recobert per un tapís verd (jardí vertical) inspirat en la façana medianera de Caixaforum-Madrid i Prada-Omotesando/Tokio (Herzog i deMeuron)

14


3DIM

Utilitzant dos tonalitats de verds, destacarem la marca Camper. L’altre la trobarem al fons de la piscina, on s’han pintat de vermell corporatiu les pedres amb el nom de l’empresa (inspirat en el tapís de Nike, fet de “hormas” de sabates de fusta natural) Aquestes dues accions és un homenatge a la inspiració de Camper cap a la natura i simplicitat...

15


3DIM

16


3DIM PROCÉS

17


3DIM

ZONIFICACIÓ

18


3DIM

MAQUETES D’ESTUDI 19


3DIM

20


3DIM

DOCUMENTACIÓ TÈCNICA PLANTA I ALÇAT

21


3DIM

22


3DIM

23


3DIM

24


3DIM

25


3DIM

Guillermo Grasso Š2013

3DIM enunciat i guia del projecte  

EASC- mòdul projectes enunciat del projecte