__MAIN_TEXT__

Page 1

KUĆNI RED INFORMACIJE

REGOLAMENTO INFORMAZIONI

REGULATIONS INFORMATION

VORSCHRIFTEN INFORMATIONEN


HRVATSKI Smještajne jedinice

5

Klima kartica

6

Bazeni

8

More i plaža

9

Život u naselju

10

Sport i zabava

12

Praktični savjeti, informacije, usluge u naselju

12

Pravilnik naselja

14

ITALIANO Le unità abitative

17

Clima Card

18

Piscine

20

Mare e spiaggia

21

Vita nel centro

22

Sport e divertimento

24

Soluzioni facili, informazioni, servizi interni

24

Regolamento

26

ENGLISH Living units

29

Clima Card

30

Campsite

31

Swimming pools

32

Sea and the beach

33

Life in the center

34

Sport and recreation

36

Easy solutions, information and internal services

36

Detailed rules

38

DEUTSCH Die Untekünfte Clima Card Camping Platz Schwimmbäder Das Leben im Feriendorf Sport und Unterhaltung Einfäche Lösungen, Informationen und weitere Dienste Hausordnung

41 42 43 44 46 48 48 50


ZAHVALJUJEMO SVIM GOSTIMA KOJI SU IZABRALI NAŠE TURISTIČKO NASELJE ZA SVOJ ODMOR. Želimo Vam dati do znanja da je naš zadatak Vaše zadovoljstvo i da smo Vam na raspolaganju u bilo kojem trenutku Vašeg boravka kako bi ono bilo nezaboravno iskustvo. Za sve informacije vezano za dolaske, odlaske i Vaš boravak molimo Vas da pažljivo pročitate ovu brošuru dobrodošlice. Želimo Vam ugodan i siguran boravak! Direkcija naselja Turističko naselje „Bi Village“ smješteno je na samom jugu Istre,nasuprot otočja Brijuni. Kategorizirano sa tri zvjezdice nudi svojim gostima različite vrste smještajnih mogućnosti. S jedne strane nalazi se zelena oaza kamp parcela sa priključcima za struju i vodu, dok s druge strane gostima na raspolaganju stoje moderna smještajna rješenja kao što su mobilne kućice, apartmani te mali hotel sa 14 dvokrevetnih soba. Nedaleko slikovitog ribarskog mjesta Fažane i sedam kilometra udaljen od Pule, najvećeg istarskog grada, značajnog turističkog, povijesnog i kulturnog središta regije, Bi Village je idealno mjesto ako želite provesti jedan ugodan odmor u Istri, zahvaljujući prirodnim ljepotama i miru koji je okružuje.

MOLIMO VAS DA PROČITATE OVE BITNE INFORMACIJE KAKO BISTE SAZNALI VIŠE O PRAVILIMA UNUTAR NASELJA: 1) Informacije i pravila vezana za smještajne jedinice 2) Informacije i pravila vezana za kamp parcele 3) Informacije i pravila za korištenje bazena 4) Informacije i pravila za plažu i more 5) Informacije, procedure i pravila koja se moraju poštovati unutar naselja 6) Pravilnik naselja 4


Smještajne jedinice U sklopu turističkog naselja, sve uzduž glavne ulice pa do mora, prostire se naselje luksuznih apartmana. Ponudu apartmanskog naselja čine različite tipologije smještajnih rješenja, mobilne kućice te zidani objekti s vlastitim parkiralištem i terasom koji gostima pružaju potpunu privatnost i maksimalnu udobnost. U sezoni 2011. započeli smo sa novom procedurom prije dolaska gostiju i to sa zadaćom da smanjimo čekanje gostiju u redu te da im omogućimo jednostavniji dolazak. Tako svake srijede prije Vašeg dolaska šaljemo obavijest putem email-a u kojem Vas obavještavamo o vremenu kada će Vaša smještajna jedinica biti spremna odnosno u koliko sati ćete moći podignuti ključeve iste. A sve to iz razloga kako ne biste vrijeme proveli čekajući ključeve svoje smještajne jedinice već to vrijeme utrošili na nešto korisnije i zabavnije budući da ste na odmoru. Molimo Vas da imate na umu da svi gosti koji nemaju email adresu ili gosti koji su svoju rezervaciju izvršili putem agencije, rezerviranu smještajnu jedinicu mogu koristiti od 17 sati.

Svoju prijavu dužni ste izvršiti na recepciji naselja, nakon čega ključeve podižete u uredu informacija. Molimo Vas da odmah prilikom ulaska u smještaju jedinicu ukoliko primjetite neki nedostatak ili eventualni kvar kontaktirate ured informacija kako bi odmah riješili problem. Ukoliko je Vaš boravak duži od tjedan dana, promjena posteljine i ručnika biti će izvršena nedjeljom tijekom dana. Molimo Vas za strpljenje budući da promjena traje tijekom cijelog jutra.

KORISNE INFORMACIJE

Naše smještajne jedinice sastoje se od: - Kuhinje sa blagovaonicom - Blagovaonicom sa pomoćnim ležajem u smještajnim jedinicama sa mogućnošću dodatnih osoba - Dječjim krevetićem (na upit) - Kupaonicom - Dvokrevetnom sobom (kreveti za jednu osobu)

- Posteljinom i ručnicima za rezervirani broj osoba - Terasom sa sjedećom garniturom - Kompletnim kuhinjskim posuđem za rezervirani broj osoba - Frižiderom sa malom ledenicom - Klima uređajem na plaćanje (klima kartica) osim u vilama i room beach-u 5


POZOR!

Sve naše smještajne jedinice kao i mobilne kućice opremljene su klima uređajem koji radi putem klima kartice koju možete kupiti u uredu informacija u uredovno vrijeme. Trošak za ovu uslugu staviti ćemo Vam na račun koji ćete podmiriti nekoliko dana prije Vašeg odlaska. Smještajne jedinice moraju biti oslobođene najkasnije do 10,00 sati na dan odlaska,ostavljene u urednom stanju, a ključ smještajne jedinice mora biti vraćen osobi koja će izvršiti kontrolu iste.

Klima kartica

Upute za korištenje klima kartice nalaze se u svakoj smještajnoj jedinici ali za svaki slučaj navodimo ih i ovdje: 1) Klima kartica spremna za korištenje: stavite klima karticu kako biste mogli uključiti klima uređaj. 2) Jedna klima kartica ima vrijednost 146,00 kuna (ca. 20,00 €) i to za korištenje klima uređaja za 20 radnih sati. Ukoliko ne iskoristite svih 20 radnih sati sa kartice, povrat novca nije moguć. 3) Uključite klima uređaj pomoću daljinskog upravljača.

1) INSERT CARD

INSERT CARD

INSERT CARD

2)

3)

INSERT C

INSERT CARD

INSERT C

6


Kamp Tisuću boja, miris borova, zemlja crljenica, šljunčana plaža boje slonovače… kamp se sa svojim parcelama proteže do same obale mora. Proteže se duž osvijetljene šetnice koja ga odvaja od apartmanskog naselja da bi se proširio čak do mola na kojem su usidrene barke gostiju. Kamp raspolaže sa 1000 prostranih parcela uzduž 600 m duge plaže. Sve parcele imaju priključak za struju (10 ampera) i vodu te ovisno o zonama mogućnost bežičnog priključka na internet (uz nadoplatu). U blizini svih parcela nalazi se 5 modernih sanitarnih čvorova uređenih prema europskim standardima.

KORISNE INFORMACIJE:

Dolasci za kamp parcele mogući su od 15,00 sati do 24,00 sata dok ista parcela mora biti napuštena najkasnije do 12,00 sati na dan odlaska. Ukoliko parcelu ne oslobodite do navedenog vremena teretiti ćemo Vas za još jednu noć u kampu prema važećem cjeniku. Parcela mora biti ostavljena u urednom stanju,

bez oštećenja terena i vegetacije. Molimo Vas da poštujete zajedničke uređene zelene površine i da ne parkirate svoja vozila na nepredviđena mjesta.

7


Bazeni Turističko naselje „Bi Village“ raspolaže sa tri bazena sa slatkom vodom. Jedan bazen nalazi se u dijelu kampa dok su ostala dva u dijelu naselja. Kako bi gostima tijekom predsezone i podsezone dali mogućnost korištenja bazena, jedan bazen smo osposobili grijanom vodom.

Svaki bazen ima na raspolaganju određeni broj ležaljki, na korištenje gostima bez nadoplate. Korisni savjeti: • Korištenje bazena je isključivo za goste kampa • Prije ulaska u bazen obvezno se istuširajte • Zabranjen je ulazak u bazen u obući • Direkcija naselja ne odgovara za stvari ostavljene na bazenu • Direkcija naselja ne odgovara za eventualne ozljede na bazenu nastale prilikom neprikladnog ponašanja i neopreznosti gostiju • Gost može biti udaljen sa bazena u bilo kojem trenutku kada osoblje primijeti da se isti ponaša neprikladno i dovodi druge u opasnost • Bazeni su otvoreni od 09,00 do 13,00 i od 15,00 do 19,00 sati • Voda u jednom bazenu je grijana isključivo tijekom predsezone od 23.04. do 23.05. i postsezone od 07.10. do 30.10. • Jedan dan u tjednu je svaki bazen zatvoren radi održavanja i čišćenja

8


Plaža Naša plaža, duga skoro jedan kilometar, nalazi se u prekrasnom okviru između zelenih primorskih borova sa jedne i prekrasnog arhipelaga nacionalnog parka Brijuni sa druge strane. Prilagođena je svim dobnim skupinama i zahtjevima, za malu djecu, kao i odrasle osobe. Na plaži se možete opustiti na ležaljkama ispod suncobrana, koje je moguće iznajmiti na licu mjesta ili pak možete iznajmiti surf, barku, pedalinu ili ostale sportske sadržaje, koje će Vaš odmor učiniti jedinstvenim.

Plaža koja se proteže duž Bi Village-a karakteristična je po svojem šljunku boje slonovače, zrcali se u kristalno čistom moru, što još više pojačava plavo bijeli kontrast. Mol za čamce: Na našem molu ima mjesta za 15 brodica, ali se ta mjesta ne mogu unaprijed rezervirati. Mjesta su besplatna. Ako ste čamac doveli na prikolici, dovoljno je mjesta da prikolicu parkirate pored Vašeg šatora ili apartmana, a moguće je i ostaviti na našem parkiralištu u kampu.

KORISNE INFORMACIJE:

Nagrada “Plava Zastava” Naša plaža “Bi Val” već je niz godina nagrađivana “Plavom Zastavom”. Nagrada Plava Zastava dodjeljuje se samo ako se zadovolje 29 uvjeta koji se odnose na: 1) Odgoj i obrazovanje o okolišu te informiranje javnosti 2) Kvaliteta vode 3) Upravljanje okolišem 4) Sigurnost i usluge Nagrada Plava Zastava je ekološka etiketa koja se dodjeljuje u više od 3200 plaža i marina diljem 37 država Europe, Južne Afrike, Maroka, Tunisa, Novog Zelanda, Kanade i Kariba. Intelektualni vlasnik Plave zastave i međunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education - FEE, neovisna i neprofitna udruga koja dodjeljuje nagradu Plava Zastava od 1987. godine. U slučaju da Vam je potrebna pomoć, tu su za Vas naši spasioci koji su čuvari plaže i pomno

prate događanja na moru. Oni su tu da Vam pruže liječničku pomoć ukoliko Vam zatreba. Tijekom noćnih sati plaža je osigurana osobljem sigurnosti. Zabranjeno je nositi ležaljke sa bazena na plažu, bacati otpatke po plaži ili paliti otvorenu vatru.

Nije dopušteno ulaziti u more ukoliko je izvješena crvena zastava.

9


Život u kampu Proživjeti svoj odmor u turističkom naselju „Bi Village“ znači biti upoznat i sa svim mogućnostima koje Vam ono nudi. To isto znači da morate poštovati pravila i pridržavati se istih. Prilikom dolaska u naselje naše osoblje će Vam sa zadovoljstvom dati osnovne upute. Posebno smo posvećeni Vašoj privatnosti i sigurnosti unutar naselja, te smo stoga organizirali sigurnost koja će brinuti o Vama.

ULAZAK U NASELJE

Ulazak u naselje dozvoljen je i posjetiteljima u vrijeme od 07:00 do 23:00 sata. Tijekom noći u naselju mogu boraviti samo gosti naselja (između 23:00 i 07:00 sati) sa važećim camping-passom.

RECEPCIJA

Recepcija naselja smještena je na samom ulazu i otvorena je 24 sata. Na recepciji naselja gosti su dužni odmah izvršiti registraciju odnosno prijavu (svaki gost mora dati na uvid jedan važeći dokument, putovnicu ili osobnu iskaznicu). Svaki prijavljeni gost dobiti će camping-pass koji glasi na njegovo ime te je dužan u bilo kojem trenutku isti pokazati našoj sigurnosti. Čip za ulazak i izlazak motornih vozila iz naselja: Isti ćete dobiti prilikom registracije na recepciji i prijave Vašeg vozila sa točnom oznakom tablice. Ulazak i izlazak motornim vozilima te vožnja unutar naselja nisu dozvoljeni između 13,00 i 15,00 sati te noću od 24,00 do 07,00 sati. Napominjemo da je ulazak u naselje moguć isključivo sa čipom. Unutar naselja dozvoljena je brzina od max. 15 km/ sat. Molimo Vas da što manje koristite motorna vozila unutar naselja te da svoju brzinu prilagodite navedenom. Vozila mogu biti parkirana isključivo na označenim mjestima ili na parkirnom mjestu pored smještajne jedinice. Svi oni koji žele posjetiti naše naselje, svoj ulazak moraju prijaviti na recepciji naselja. Za to će platiti cijenu dnevne ulaznice i dobiti potvrdu koju moraju čuvati do trenutka izlaska iz naselja u slučaju kontrole našeg osoblja. Dnevni posjetitelji ne smiju ulaziti u naselje motornim vozilima. Dozvoljen je boravak u naselju najkasnije do 23,00 sata. Ukoliko se isti posjetitelj zatekne u naselju nakon navedenog vremena, biti će mu dodatno naplaćen još jedan dan.

ured informacija

Za eventualne hitnoće i pitanja gostiju na raspolaganju je noćna služba recepcije. Ured informacija je otvoren svakodnevno od 08,00 do 21,00 sat (direkcija zadržava pravo promjene

10

radnog vremena ureda). Ured je na raspolaganju gostima za: - Podizanje ključeva smještajne jedinice - Pitanja u vezi smještajne jedinice - Prijava eventualnih kvarova i nedostataka u smještajnoj jedinici - Informacije o naselju, o kulturnim i povijesnim znamenitostima u blizini naselja, o mogućnosti kupnje izleta - Kupnja žetona za perilice i sušilice - Kupnja klima kartica - Prijava izgubljenih stvari - Iznajmljivanje sefova u uredu informacija - Informacije o telefonskim brojevima Gosti su dužni prilikom podizanja ključeva smještajne jedinice obavijestiti djelatnike u uredu informacija o vremenu odlaska kako bi se organizirala kontrola za istu. Izleti koje nudimo: posjet Nacionalnom Parku Brijuni, Rovinj-Limski Kanal, Plitvička Jezera, Venezia itd. Molimo Vas da nas za sve informacije o izletima i kartama kontaktirate u poslijepodnevnim satima nakon 15,00 sati u uredu informacija. DELFIN SAFARI & GLASS BOAT Izlet koji će vama i vašim najmilijima ostati u nezaboravnom sjećanju. Zašto ne biste posjetili i sjevernu stranu našeg prekrasnog poluotoka. Ovaj trosatni izlet omogućiti će vam razgledavanje Kvarnera brodom te pogled u floru i faunu podmorja, uz veliku mogućnost susreta sa delfinima (koji obitavaju u Lošinjskom akvatoriju). U cijenu je uključena neograničena konzumacija pića, vožnja bananom ... BRIJUNI NP Otočje Brijuni jedan je od 7 nacionalnih parkova Hrvatske i jedini u Istri. Kao vaši domaćini imamo iznimnu čast ugostiti vas u ovako prekrasnom prirodnom ambijentu. Nemojte propustiti priliku posjetiti prekrasni arhipelag nasuprot naselja koji će vas ostaviti bez daha. Četverosatno razgledavanje otočja uključuje jednosatnu vožnju turističkim vlakom, obilazak safari parka i 2 muzeja. BRIJUNI ALL INCLUSIVE ILI RELAX Za sve one koji žele u godno provesti dan uz odmor i bezbrižno ljenčarenje na plaži. Gosti mogu izabrati relax verziju bez obroka ili pak all inclusive verziju u kojoj se gostima poslužuje ručak bez pića. PLITIVICE – cjelodnevni izlet Najstariji i najpoznatiji Nacionalni park u Hrvatskoj. Svake godine posjeti ga oko 900 000 posjetitelja, zadivljenih ovim prirodnim fenomenom, što je valjan razlog da se i vi odlučite na ovaj izlet. Ljepotu Plitivičkih jezera nemoguće je opisati riječima, već je na vama da ju sami otkrijete i doživite. Izlet uključuje transfer, vodiča, ulaznicu za Nacionalni park te obrok (ručak). ROVINJ – LIM FJORD cjelodnevni izlet Obuhvaća kružnu vožnju oko Brijunskog arhipelaga i Rovinja, uz razgledavanje Rovinja s vodičem. U izlet


je uključen i ručak na otočiću Sv. Katarina i kupanje. Na povratku predviđen je posjet Limskom kanalu i ulazak brodom u kanal. VENECIJA – cjelodnevni izlet Posjetite jedan od najromantičnijih gradova na svijetu. Grad na 118 otočića lagune ispresjecan kanalima, povezanim sa više od 350 mostova. Izlet uključuje 4 satnu vožnju katamaranom, razgledavanje Venecije uz vodiča. Po želji moguće su nadoplate za: vožnju gondolom, ručak, posjete muzejima, zvonik Sv. Marka. Pozivamo Vas da tijekom boravka u naselju rezervirate svoj odmor za nadolazeću sezonu po posebnim uvjetima!

blagajna

U uredu informacija nalazi se blagajna naselja koja je otvorena svakodnevno od 08,00 sati do 20,00 sati (direkcija zadržava pravo promjene radnog vremena). Plaćanje je moguće izvršiti u hrvatskoj valuti, kunama ili kreditnim karticama (VISA, American Express, Diners, Maestro, MasterCard). Za sve one koji žele promijeniti stranu valutu u kune, na raspolaganju je mjenjačnica. U uredu informacija nalaze se i dva bankomata. SVI GOSTI OBVEZNICI SU PLAĆANJA BORAVIŠNE PRISTOJBE I TROŠKOVA PRIJAVE. Za sve Vas koji želite pohraniti stvari na sigurno mjesto, u uredu informacija možete iznajmiti sef, te će Vas ta usluga koštati 20,00 kuna na dan. Isti trošak za uslugu biti će Vam nadodan u račun, a plaćanje izvršeno po završetku usluge. Svaki gost koji iznajmi sef, ključ od istoga je dužan imati kod sebe, ključ se ne ostavlja u uredu informacija.

Animacija

Uredi animacije su na raspolaganju gostima u periodu visoke sezone od 09,00 do 12,00 sati i od 15,00 do 20,00 sati. Velika novost od sezone 2009, moguć je odabir bogatog i raznolikog programa animacije/zabave/ sporta koji je prilagođen godinama i ukusima, s nizom popusta i besplatnih pogodnosti koje je naselje osiguralo onima koji posjeduju SAMCARD. Samarcanda, koja označava najpoznatiju svjetsku marku u turističkoj animaciji i njezin tim animatora pratiti će Vas tijekom cijelog Vašeg odmora, s profesionalnošću i osmijehom. Uživajte u Vašem odmoru i prepustite se vođenju naših profesionalnih animatora, naši zabavni programi smišljeni su da svaki trenutak učine posebnim: sport, fitness, izleti, igre, plesovi, večernji programi, aktivnosti za najmlađe... Sport i zabava Svi ljubitelji sporta i rekreacije u našem naselju pronaći će modernu opremu i terene za korištenje kao što su multifunkcionalni sportski terni (tereni), škola surfanja, škola plivanja, iznajmljivanje bicikli, aerobik i slično. Za sve informacije vezane za sport i rekreaciju možete se obratiti direktno u urede animacije, Sam Point.

Sanitarni čvor

Test kvalitete

Prilikom prijave na recepciji dobiti ćete test kvalitete. Molimo Vas da isti ispunite kako bi nam isti poslužio za poboljšanje kvalitete i uklanjanje nedostataka te kako bi saznali Vaše želje i potrebe. Ispunjenju upitnik potrebno je dostaviti u ured informacija djelatniku koji će Vam dati detaljne upute jer sa tim upitnikom sudjelujete u nagradnoj igri.

Kamp raspolaže sa 5 sanitarnih čvorova od koji svaki ima mogućnost i najma privatnih kupatila. Rezervaciju za korištenje privatnog kupatila potrebno je izvršiti prilikom rezervacije Vašeg mjesta u kampu te će korištenje za istu biti naplaćeno zajedno sa Vašim boravkom u kampu, bez obzira da li ste isti koristili ili ne. Ukoliko se odlučite na licu mjesta za korištenje privatnog kupatila, molimo Vas da se obratite u ured informacija kako bi djelatnici provjerili raspoloživost te Vam pružili uslugu. Sanitarni čvorovi opremljeni su perilicama rublja, a žetone za korištenje istih možete kupiti u uredu informacija. KAMPER SERVIS je na usluzi svim gostima kampa pored sanitara broj 5.

Sigurnost

Kućni ljubimci

Kako bi se gosti osjećali sigurni, osigurali smo 24-satnu zaštitu u naselju čiji je zadatak kontrola ulaza i izlaza u naselje, kontrola reda i mira, te prije svega zaduženost za osjećaj sigurnosti samih gostiju.

Kućni ljubimci su dozvoljeni u jednom dijelu kampa te u naselju isključivo u mobilnim kućicama (od broja 501 do broja 538). Isti moraju biti držani na povezu kako bi se djeca, a i odrasli osjećali sigurnima. 11


Sport i zabava

ANIMACIJA / ŠPORT

Turističko naselje Bi Village nudi svojim gostima mnoštvo zabavnih aktivnosti i sportova na vodi i na kopnu u svako doba dana. Mogućnosti su sljedeće: Sportski tereni • Beach volley • Košarka • Mali nogomet/ rukomet • 2 vanjska stola za stolni tenis • 2 stola za stolni tenis na zatvorenom

• Windsurf centar i škola windsurfa • Parasailing, Banana, Tuba, Jet ski, pedaline • Iznajmljivanje bicikala

Više u naselju • Sala za video igrice i biljar • Ronilački centar i škola ronjenja

Kako bi sudjelovali u navedenim aktivnostima i turnirima, obratite se u ured animacije ili direktno nekom od naših animatora.

Više u okolici • Teniski tereni i tečajevi tenisa • Jahanje i škola jahanja • Biciklističke staze • Pješačke staze

Jednostavne solucije, informacije i usluge u samom naselju

PIZZERIA

Osim restorana našim gostima je na raspolaganju i simpatična pizzeria za sve ljubitelje dobre pizze iz krušne peći, sve to u ugodnom ambijentu velike terase koja pruža panoramski pogled na brijunsko otočje.

12

POVEZANOST SA OKOLICOM

Autobusna stanica nalazi se odmah na kružnom toku ispred recepcije naselja te je tako svim gostima omogućeno jednostavno i brzo kretanje do grada i okolice. Povezanost je sa Pulom, Fažanom, Perojem, Barbarigom i okolnim mjestima. Za vozni red pitajte u redu informacija a karte možete kupiti u autobusu.


RESTORANI

Restoran sa svojim profesionalnim osobljem, stoji svima na raspolaganju, omogućavajući Vam da kušate tipična istarska jela te odličnu ribu i meso. Sve to popračeno vrhunskim vinima i glazbom. Osim dva restorana tu je i sport-bar, pizzeria, caffebar koji ce svojom bogatom ponudom zadovoljiti svaku gastronomsku želju.

RESTORAN PINETA MARE

Restoran Pineta Mare je najromantičniji restoran u naselju zbog svog položaja na samoj obali mora dopušta našim gostima da zadovolje svoje apetite za slasnim jelima ali i nezaboravnim trenutcima sa pogledom na zalaske sunca koji ostavljaju bez daha. Raspolaže sa prostranom terasom gdje ćete se moći udobno smjestiti u sjeni borova u pratnji dobre glazbe.

DORUČAK, POLUPANSION, PUNIPANSION

Ako boravite u sobama doručak je uključen u cijenu. Ako pak boravite u apartmanima ili ste gost kampa, možete zatražiti uslugu polupansiona ili punog pansiona. Ako želite rezervirati polupansion to će vas koštati 25,00 Eura po osobi na dan bez obzira da li izaberete ručak ili večeru jer podrazumijeva doručak plus jedan obrok po vašem izboru, dok će vas punipansion doći 42,00 Eura po osobi na dan. Ako želite koristiti ovu uslugu molimo vas da nas obavijestite prilikom rezervacije smještaja ili kod samog dolaska na recepciji naselja. Za istu će Vam biti izdan voucher koji ste obvezni za svaki obrok predati u restoranu, a jedan primjerak donijeti na blagajnu naselja prilikom naplate. Jednom izdani voucher znači da će Vam usluga biti ubačena u račun te ste istu obvezni platiti bez obzira da li ste koristili uslugu ili ne.

SLASTIČARNA

Na terasi slastičarne “All incontro” naši ce gosti moći kušati najraznovrsnije sladolede, ukusne doručke i osvježavajuće napitke.

RESTORAN BI VILLAGE

Smješten na samoj obali mora, restoran Bi Village nudi svojim gostima ugodnu atmosferu pogodnu za zabavu obitelji. Domaće specijalitete kušati možete svakodnevno, a djelatnici restorana uz europsku kuhinju nude Vam i tradicionalna jela mediterana, sve popraćeno uz more i glazbu.

TRGOVAČKI CENTAR

U centralnom dijelu naselja nalazi se dobro opskrbljena trgovina koja nudi svakodnevno svježe proizvode koji nisu iskljucivo hrvatskog porijekla vec se tu mogu naći i inozemni proizvodi koji ce itekako zadovoljiti naše internacionalne kupce. Ovdje možete naći karakteristične suvenire Pule i okolice, koji će vas podsjetiti, tijekom dugog zimskog perioda, na ugodno proveden odmor u našem naselju ili ce pak biti simpatičan način da pokažete svojim prijateljima i rodbini kako ste mislili na njih i za vrijeme odmora. U sklopu trgovačkog centra nalazi se i bogato opremljen kiosk koji gostima, pored velikog izbora domaćih dnevnih listova, mjesečnika i magazina, nudi i širok asortiman stranih listova i revija. Pored tiskovina u ponudi su i sve vrste duhanskih proizvoda, pregršt razglednica Bi-Village-a, Pule i Istre, poštanske marke, telefonske kartice, prepaid bonovi za domace GSM mreže. U sklopu naselja nalaze se trgovina sa sportskom odjećom, trgovina sa artiklima za plažu, enoteka i trgovina sa artiklima za kampiranje. • Kiosk • Call shop ‘Bla Bla’ • Suvenirnica • Bazar • Doktor • Frizer • Slastičarna • Gift Shop • Masaža • Supermarket • Trgovina sa opremom za kampiranje ‘Kamp Oprema’ • Vinoteka • Trgovina sa artiklima za plažu 13


Pravilnik naselja: Ulazak u naše naselje potvrđuje Vaše poznavanje te poštivanje ovog pravilnika. Ukoliko se gost ne pridržava sljedećih pravila može biti udaljen iz naselja. ZABRANJENO JE: 1. Korištenje roštilja na ugljen; dozvoljen je samo plinski ili električni roštilj 2. Kupanje kućnih ljubimaca u sanitarnim čvorovima 3. Ulaziti u more ukoliko je izvješena crvena zastava 4. Paliti vatru unutar ili izvan naselja 5. Ulaziti i izlaziti iz naselja te se voziti po naselju između 13,00 i 15,00 sati te između 24,00 i 07,00 sati 6. Voziti naseljem brzinom većom od 15 km/h 7. Upravljati plovilima unutar 200 m obalnog pojasa 8. Podizati ograde oko kampera ili šatora 9. Puštati pse da slobodno šeću po kampu, voditi ih sa sobom u restoran ili supermarket 10. Parkirati vozilo izvan za to predviđenih površina, odnosno izvan parcele 11. Proizvoditi buku 12. Odlagati smeće izvan za to predviđenih kontejnera 13. Prati suđe ili robu izvan predviđenih mjesta 14. Pustiti djecu bez pratnje jednig roditelja ili odgovorne osobe 15. se bez kupaćeg kostima 16. Sunčati se bez kupaćeg kostima Direkcija zadržava pravo inspekcije u bilo kojem trenutku kako bi se uvjerila da se poštuju gore navedena pravila. Knjiga žalbi nalazi se u uredu informacija. Mole se gosti da na recepciji naselja ostave jedan važeći dokument za vrijeme boravka u naselju. Zabranjeno je mijenjati parcelu bez prethodne suglasnosti od strane direkcije. Gubitak ključeva smještajnih jedinica, čipa za ulazak/izlazak iz turistčkog naselja ili klima kartice biti će obračunat po službenom cjeniku.

DIREKCIJA I DJELATNICI NASELJA ŽELE VAM UGODAN BORAVAK!

14


15


LA DIREZIONE LA RINGRAZIA PER AVER SCELTO IL NOSTRO CENTRO VACANZE Ci teniamo a farVi sapere che la Vostra soddisfazione è il nostro impegno e che per ogni necessità il nostro Staff è a Vostra dispozitione. Per tutte le indicazioni, arrivo, partenza e soggiorno Vi invitiamo a leggere le indicazioni riportate su questa brochure di regolamento. Vi auguriamo una vacanza sicura e serena! Felice Soggiorno - La Direzione Il Centro Vacanze Bi-Village si trova nel Sud dell’Istria, direttamente di fronte al Parco Nazionale dell’arcipelago delle Brijuni. Con una classificazione turistica di tre stelle offre ai Suoi Clienti campeggio con piazzole attrezzate, allacciamento per acqua ed elettricità e moderni appartamenti, case mobili, confortevoli stanze in soluzione hotel, fronte mare. A pochi passi dal piccolo borgo di pescatori di Fasana e a sette chilometri da Pola, la più grande Città dell’Istria, importante centro turistico, storico e culturale, è il posto ideale per trascorrere una gradevole vacanza nella regione più bella della Croazia, grazie alle bellezze naturali ed alla quiete che vi regna.

VI IMPEGNIAMO CINQUE MINUTI PER CIO CHE C’È DA SAPERE: 1) Informazioni e regolamento delle unità abitative 2) Informazioni e regolamento sulle nostre piazzole 3) Informazioni e regolamento all’interno delle piscine 4) Informazioni e regolamento nella spiaggia e mare 5) Informazioni, procedure e regole da osservare all’interno del Centro 6) Regolamento interno

16


Le unità abitative Gli appartamenti rappresentano una valida alternativa alla classica vacanza in albergo. La sistemazione negli appartamenti è una scelta ideale per le famiglie e per coloro che desiderano la pace, in una totale comodità. Sono spaziosi, arredati con gusto, con la cucina attrezzata ed il comodo bagno, tutti dotati di balcone o terrazza. Realizzati in stile mediterraneo, i nostri appartamenti sono ubicati in verdi parchi, distano da 350 metri a 50 metri dal mare e spiaggia. Nella stagione 2011 abbiamo iniziato una nuova procedura per far evitare ai nostri clienti inutili code. Così ogni mercoledì prima del giorno di arrivo Vi invieremo una mail riepilogativa nella quale sarà indicata l’ora precisa in cui Vi consegneremo le chiavi dell’unità abitativa prenotata. In questo caso è inutile quanto snervante stazionare presso Ufficio Informazioni in attesa delle chiavi, meglio iniziare da subito a godere dei servizi del Centro, l’ora da noi comunicata arriverà presto. Per tutti ospiti che non sono in possesso di una mail valida o hanno una prenotazione fatta con una nostra agenzia partner, la consegna delle chiavi verrà fissata per le ore 17,00. Tutti gli ospiti devono essere registrati presso l’ufficio reception, con documenti validi (passaporto o carta d’identità).

Una volta entrati nell’unità abitativa, se riscontrate qualche guasto o mancanza nella dotazione, rivolgetevi all’Ufficio Informazioni e il nostro personale avrà la cura di risolvere il problema in breve tempo. Se il Vostro soggiorno supera una settimana, il cambio della biancheria e asciugamani verrà eseguito nella giornata di domenica durante il giorno. Vi preghiamo in questo caso di piegare preventivamente biancheria e asciugamani sporchi e di pazientare perchè il cambio è previsto entro la mattinata.

INFORMAZIONI UTILI

Le nostre strutture sono composte da zona giorno con angolo cottura e in alcune divano letto per eventuale persona extra su richiesta, culla su richiesta (a pagamento), bagno munito di wc e doccia con lavandino, camera con due letti singoli, terrazza esterna con tavolo e sedie da giardino, stoviglie e pentolame per il numero di persone previsto all’interno della unità abitativa, biancheria da letto e asciugamani con cambio settimanale (ogni domenica), frigorifero con piccola cella freezer, impianto di aria condizionata funzionante con clima card a pagamento (non a pagamento nelle Ville e Room Beach).

17


ATTENZIONE!

Tutte le nostre unità abitative e Mobilhome sono dotate di aria condizionata regolamentata da una scheda (clima card) la quale si può acquistare presso il nostro Ufficio Informazioni e sarà inserita nel Vostro conto. Tutti gli alloggi devono essere riconsegnati al mattino del giorno di partenza prima delle ore 10,00, lasciati puliti e in ordine, e le chiavi vanno consegnate alla persona che effettuerà il controllo presso la Vostra unità abitativa. Le pulizie finali sono comprese nel prezzo del Vostro soggiorno. Vi preghiamo di lasciare i locali in un stato decoroso.

Clima Card 1) Clima Card pronta: per far funzionare il climatizzatore inserire la tessera 2) Una clima card costa 146,00 kune (cca. 20,00 €) ed ha un’autonomia di 20 ore senza possibilità di rimborso per le ore non usufruite. 3) Accendete l’aria condizionata usando il telecomando.

1) INSERT CARD

INSERT CARD

INSERT CARD

2)

3)

INSERT C

INSERT CARD

INSERT C

18


Il Campeggio Mille colori, profumo di pineta, terra rossa, spiaggia ciotolosa bianco avorio, il campeggio con le sue piazzole si estende fino ad arrivare fronte mare. Costeggiato da una lunga passeggiata illuminata che lo divide dalle unità abitative fino ad arrivare al molo dove ormeggiano le barche. Il campeggio dispone di circa 1000 ampie piazzole (da 100 mq ) che si estendono lungo 600 metri di spiaggia. Tutte le piazzole sono dotate di allacciamento elettrico (10 Ampere) e idrico, e sono tutte vicine ai confortevoli servizi sanitari. In tutti gli servizi c’è la possibilità di noleggiare il bagno privato da prenotare precedentemente. Poi ci sono servizi adatti alle persone disabili, fasciatoio per bambini, lavatrici a gettoni.

INFORMAZIONI UTILI

Gli arrivi vengono accettati dalle ore 15,00 alle ore 24,00 mentre la partenza deve avvenire entro le ore 12,00, superato tale orario verrà addebitata una notte supplementare secondo listino prezzi per campeggio. La piazzola dovrà essere lasciata in perfetto ordine ed eventuali scavi dovranno essere

adeguatamente ricoperti e comunque la vegetazione non dovrà essere danneggiata. Vi preghiamo di rispettare gli spazi comuni evitando di lasciare l’auto in sosta al di fuori della Vostra piazzola. Ogni piazzola da diritto di allacciamento ad una sola presa elettrica.

19


Piscine Oltre al mare cristallino agli ospiti del villaggio sono a disposizione tre piscine all’aperto, tutte con acqua dolce. Una si trova nell’area campeggio, le altre due vicino alle unità abitative. Come novità abbiamo creato una piscina con acqua riscaldata molto utile per far si che i nostri ospiti possano divertirsi anche nei periodi di bassa stagione.

Ogni piscina dispone di numerosi lettini ad uso gratuito. Informazioni utili: • L’uso delle piscine è gratuito e riservato ai clienti del Centro Vacanze • È obbligatoria la doccia prima di immergersi in piscina • È vietato entrare in piscina con scarpe • La Direzione non risponde di quanto lasciato o dimenticato all’interno dell’area piscina • La Direzione declina ogni responsabilità per incidenti o danni a persone o cose accaduti nell’area piscina e provocati dall’imprudenza dei bagnanti • In qualsiasi momento possono essere allontanati i bagnanti che si trovino in evidente stato di ubriachezza o che comunque mantengano un comportamento non corretto sia in piscina che fuori • Le piscine sono apperte dalle ore 09,00 alle ore 13,00 e dalle ore 15,00 alle ore 19,00 • Una piscina è riscaldata solo in periodo dal 23.04. al 23.05. e dal 07.10. al 30.10. • Ciascuna piscina avrà una chiusura giornaliera settimanale per le pulizie

20


Spiaggia La nostra spiaggia , lunga quasi un chilometro, si trova in una splendida cornice tra verdeggianti pini marittimi da un lato e di fronte al parco nazionale dall’arcipelago delle Isole Brijuni. La spiaggia è adatta ad ogni carattere e da ogni personalità ed età. Per i bambini e grandi, per i pigri e per i tipi sportivi.

Vi potete rilassare sui lettini da spiaggia sotto gli ombrelloni, che affitterete direttamente sul posto, o noleggiare un surf o una barca, un pedalò, o qualche altro accessorio, che farà della Vostra permanenza qui una vacanza unica. La spiaggia che costeggia il Bi Village è caratteristica per la presenza di sassolini bianco avorio che, specchiandosi nelle acque limpide e fresche della costa istriana, fanno da contrasto con il blu del mare. Ormeggi: Sul nostro molo c’è posto per 15 imbarcazioni. I posti sono gratuiti ma non si possono prenotare in anticipo. Il rimorchio può essere parcheggiato accanto alla tenda, in alternativa essere lasciato al parcheggio del villaggio, il rimorchio verrà addebitato con lo stesso costo previsto dal listino in riferimento alla seconda auto/carrello barca.

INFORMAZIONI UTILI

Il premio “Bandiera Blu” La nostra spiaggia “Bi Val” da anni vanta il premio “Bandiera Blu”. Il premio Bandiera Blu viene assegnato solo dopo che si osservano 29 criteri collegati a: 1) Educazione Ambientale e Informazione 2) Qualità delle Acque 3) Gestione Ambientale 4) Servizi e Sicurezza Il premio Bandiera Blu viene assegnato solo per una stagione alla volta! nel 2009. la spiaggia del Bi Village è il pretendente alla Bandiera Blu per la 5° volta. Il premio Bandiera Blu è un’etichetta ambientale che viene consegnato a più di 3200 spiaggie e marine situate nei 37 paesi tra Europa, Sud Africa, Marocco, Tunisia, Nuova Zelanda, Canada e i Caribi. Il programma della Bandiera Blu porta il marchio FEE (Foundation for Environmental Education = Fondazione per l’educazione ambientale), un’organizzazione indipendente e non-profit. La campagna Bandiera Blu esiste dal 1987.

La spiaggia è sorvegliata anche di notte dai nostri guardiani. In particolare è vietato utilizzare gli sdrai e i lettini della spiaggia attrezzata per sedute notturne, gettare rifiuti e bottiglie sull’arenile e appiccare fuochi di qualsiasi natura.

È vietato entrare in mare quando in spiaggia viene esposta la bandiera rossa.

21


Vita nel Centro Vivere in piena libertà una vacanza al Centro Vacanze Bi Village significa oltre a conocere servizi e strutture per meglio utilizzarle e goderne appieno tutti i vantaggi, anche rispettare alcune facili ed indispensabili regole. Al Vostro arrivo il nostro personale avrà il piacere di descriverVi dove, quando e perchè rivolgerVi ai nostri uffici, distribuiti in vari punti del Centro. Abbiamo pensato al rispetto della Vostra privacy e Vostra tranqulità, con un servizio di vigilanza permanente che con discrezione e diplomazia saprà far rispettare ogni eventuale imprevisto.

Accesso al centro vacanze

Orario diurno con possibilità di ingresso anche ai visitatori giornalieri dalle ore 07,00 alle ore 23,00. Orario notturno con possibilità d’ingresso solo per gli ospiti del Centro Vacanze muniti di regolare camping-pass (23,00 – 07,00) e senza macchine.

Ufficio accettazione

Si trova all’ingresso del Villaggio ed è aperto tutti i giorni 24 ore. Svolge le mansioni di assegnazione delle piazzole e unità abitative, registrazione di tutti gli ospiti o visitatori giornalieri, consegna dei camping-pass personali, informazioni o segnalazioni durante la notte. Il camping-pass personale, consegnatoVi al momento della registrazione è indispensabile per effettuare le operazioni di pagamento del soggiorno e registrare ospiti presso la propria unità abitativa o piazzola. È sempre bene avere con se il campingpass soprattuto per l’accesso e l’uscita dal Centro Vacanze.

Chip per entrata

Se siete muniti di auto o moto, al momento della registrazione Vi verrà consegnato un chip con codice che Vi darà libero accesso in entrata e uscita al Centro Vacanze. Durante le ore di riposo (13,0015,00 e 24,00-07,00) è vietato entrate – uscire e circolare con i veicoli dentro il Villaggio. Tutti coloro che intendono accedere al Centro Vacanze a scopi di visita, devono presentarsi all’Ufficio Accettazione con un documento. Tutti sono obbligati a pagare l’entrata come da Listino Prezzi. Ai visitatori giornalieri è proibita l’entrata con auto o moto. La permanenza all’interno del Centro è consentita agli ospiti giornalieri fino alle ore 23,00. Dopo tale ora Vi sarà richiesto il pagamento di un giorno supplementare. 22

Ufficio informazioni

L’ufficio informazioni dove clienti ritirano le chiavi all’arrivo è aperto tutti i giorni dalle ore 08,00 alle ore 21,00 (la direzione può esercitare il diritto di cambiamento degli orari). L’ufficio è a disposizione per informazioni riguardanti: le unità abitative e il campeggio, segnalazioni guasti, rotture o mancanze nelle dotazioni, iscrizioni ad escursioni e ad altre iniziative organizzate dal Centro Vacanze, numeri telefonici, oggetti smarriti, cassette di sicurezza (a pagamento, 20,00 kune al giorno), acquisto la tessera per aria condizionata, etc. Al momento del ritiro chiavi gli ospiti sono obbligati ad informare il personale del momento in cui desiderano il controllo della unità abitativa (in giorno partenza). Vi offriamo gite sul Parco Nazionale Brijuni, Rovigno, Plitvice, Venezia etc. Per tutte le informazioni e biglietti Vi preghiamo di contattare l’ufficio informazioni dalle ore 15,00. DELFIN SAFARI & GLASS BOAT La vacanza per Lei e per i suoi più cari rimarrà un ricordo indimenticabile. Perché non visitare la parte orientale della nostra bellissima penisola!! Questa gita della durata di tre ore vi permetterà di visitare il Quarnero con la nave, di vedere la flora e la fauna del sottomare, con possibilità di incontrare i delfini (che abitano nelle acque intorno all’isola di Lussino). Il prezzo comprende l’illimitata consumazione delle bibite, giro sulla banana gonfiabile trainata (banana riding) ..... BRIJUNI PN Le isole Brijuni è uno dei 7 parchi nazionali della Croazia e l’unico in Istria. Nelle veci dei Vostri padroni di casa siamo onorati di ospitarVi in un ambiente talmente bello e naturale. Non lasciateVi sfuggire l’opportunità di visitare il bellissimo arcipelago che vi lascerà senza fiato. La visita della durata di quattro ore include il viaggio con il trenino turistico di un’ora, la visita del parco safari e di due musei. BRIJUNI ALL INCLUSIVE o RELAX Per tutti coloro che vogliono passare la giornata a riposare pigramente stesi sulla spiaggia. Gli ospiti possono scegliere tra la versione relax senza il pasto o la versione “all inclusive” con il pranzo incluso (bibite escluse). PLITIVICE – gita giornaliera Il più vecchio e anche il più famoso parco nazionale in Croazia. Ogni anno viene visitato da circa 900 mila ospiti, meravigliati da questo fenomeno naturale, che è il motivo valido per deciderVi a fare questa gita. La bellezza dei Laghi di Plitvice non può essere descritta a parole, sta a voi scoprirla e viverla. La gita comprende la trasferta, la guida, l’entrata al parco e il pranzo. ROVIGNO – LIM FJORD – gita giornaliera La gita prevede il viaggio con la nave sulla parte


occidentale della penisola, intorno all’arcipelago di Brijuni, viaggio a Rovigno e la visita della città con la guida. È compreso il pranzo sull’isola St. Catarina e il bagno. Al viaggio di ritorno si visita il Canale di Leme, lo stupendo fiordo della nostra costa. VENEZIA – gita giornaliera Visitate una delle città più romantiche del mondo. Sviluppatasi su 118 isolette della laguna, divisa dai canali e collegata da 354 ponti. La gita prevede il viaggio di andata e ritorno (in tutto 4 ore) con il catamarano e la visita guidata. Gli extra su richiesta (pagando il supplemento): viaggio in gondola, pranzo, la visita dei musei, il campanile di San Marco. Vi invitiamo a prenotare la Vostra vacanza per 2013. presso nostro Ufficio Informazioni con condizioni e offerte speciali!

Quality test

Nel momento della registrazione Vi sarà dato un quality test. Vi preghiamo gentilmente di compilarlo e consegnato per l’Ufficio Informazioni. Questo è molto importante per sapere le Vostre opinioni, soluzioni ed eventuali mancanze per migliorare la qualità e il servizio. Con questo quality test siete direttamente parte di un’estrazione premi di vari sconti per il Vostro prossimo soggiorno. (tutte le informazioni potranno essere richieste direttamente in Ufficio Informazioni).

campeggio che il periodo di riposo, ma soprattutto si occupano della sicurezza degli ospiti.

Uffico animazione

L’ufficio animazione effettua un orario di apertura variabile in base alla stagionalità, lo troverete comunque indicato sul programma animazione. Generalmente l’orario di apertura è il seguente: 09,00-12,00 e 15,00-20,00. Solo per i titolari di SAMCARD lo Staff di Animazione propone un programma esclusivo di intrattenimento e divertimento per tutti i gusti e per tutte le età. L’equipe di animazione Samarcanda Vi accompagnerà per tutta la vacanza con la professionalità e il sorriso che contraddistinguono il marchio più famoso nel mondo dell’intrattenimento per villaggi turistici. Godetevi la Vostra vacanza e lasciateVi condurre dai nostri animatori professionisti; i nostri programmi di intrattenimento sono pensati per rendere unico ogni momento della giornata: sport, fitness, escursioni, giochi, balli di gruppo, coinvolgenti spettacoli serali, attività per i più piccoli…..

Servizi igienici Ufficio cassa

L’ufficio cassa si trova annesso l’Ufficio Informazioni e aperto tutto il giorno dalle ore 08,00 alle ore 20,00 (la direzione può esercitare il diritto di cambiamento dei orari). Presso tale ufficio i clienti devono pagare il proprio soggiorno previa presentazione degli appositi camping-pass personali. Il pagamento può essere effettuato in valuta croata, Kune o con carta di credito – VISA, Amex, Mastercard, Diners e Maestro-Bancomat). Per tutti quelli che hanno valuta da cambiare, qui si trova anche cambio valute. Due sportelli Bancomat sono installati all’interno del Centro Vacanze, presso l’Ufficio Informazione. TUTTI GLI OSPITI SONO OBBLIGATI A PAGARE LA TASSA DI SOGGIORNO E LE SPESE DI REGISTRAZIONE!

All’interno del Campeggio ci sono 5 servizi igienici. In tutti i servizi c’è la possibilità di noleggiare il bagno privato da prenotare precedentemente. Lo stesso servizio sarà applicato nel Vostro conto con il prezzo da listino. Una volta prenotato, sarà automaticamente addebitato nel conto del cliente. Se decidete direttamente in Campeggio di usufruire di questo servizio, Vi preghiamo gentilmente di recarvi presso l’Ufficio Informazioni per conoscere la la disponibilità. Disponiamo inoltre di servizi adatti alle persone disabili, fasciatoio per bambini, lavatrici a gettoni (da acquistare presso l’Ufficio Informazioni).

Animali domestici SICUREZZA

Per farsi’ che gli ospiti si sentano al sicuro, abbiamo assicurato il servizio di vigilanza che copre le 24 ore nel villaggio che controlla sia le entrate e le uscite del

Cani o altri animali domestici sono ammessi nel Centro Cacanze, sia nella parte dell Villaggio (Case Mobili dal numero 501 al numero 539) che nella parte del Campeggio (area delimitata attrezzata per camper, caravan o tende). 23


Sport e divertimento

ANIMAZIONE / SPORT

Il Centro Vacanze Bi Village offre ai suoi ospiti una vasta gamma di attività sportive, sia sport acquatici che a terra a qualsiasi ora del giorno. Qui puoi spaziare con tantissime opportunità di svago; Campi sportivi • 1 campo da beach volley • 1 campo da basket • 1 campo da calcetto/pallamano • 2 tavole outdoor per ping pong • 2 tavole indoor per ping pong Altro in villaggio; • sala giochi, billiardo

• centro sub • centro wind surf • parasailing, banana, tub, pedalò, jet ski • mountain bike Altro nelle vicinanze; • campi da tennis e scuola • equitazione e scuola • percorsi per bici • percorsi per escursionisti Per l’iscrizione ai vari corsi sportivi e tornei recatevi presso l’Ufficio Animazione o rivolgetevi direttamente ad uno dei nostri animatori.

Soluzioni facili, informazioni e servizi interni

PIZZERIA

A disposizione per i nostri Clienti la simpatica Pizzeria con forno a legna, per gli amanti della buona pizza, con posti a sedere in un terrazzo rialzato che permette un panorama incredibile sulle Isole Brjoni.

24

TRASPORTI

Nella strada esterna al Centro Vacanze, a due passi dalla reception troverete una fermata dell’autobus di linea il quale effettua collegamenti quotidiani per Pola, Fažana, Peroj, Barbariga. Per l’orario dei bus chiedete presso Ufficio Informazioni. I biglietti potete comprarli nel bus.


RISTORAZIONE

I ristoranti con il loro personale altamente qualificato, sono a Vostra disposizione, per farVi gustare i nostri piatti tipici di ottimo pesce e carne, in una perfetta cornice di ottimi vini e musica. Ci sono inoltre lo sport-bar, la pizzeria, un caffè-bar che con la loro ricca offerta soddisfano senz’altro la Vostra curiosità gastronomica.

COLAZIONE, MEZZA PENSIONE COMPLETA

Il ristorante Pineta Mare è il ristorante più romantico del Villaggio in quanto si trova direttamente in riva al mare e permette ai nostri ospiti di soddisfare il loro appetito non solo con dei succulenti piatti ma anche il loro spirito con albe e tramonti mozza fiato. Dispone di un ampio terrazzo dove accomodarsi sotto l’ampia ombra dei pini e accompagnati da buona musica e da un meraviglioso gioco di candele.

PENSIONE,

Se soggiornate nelle camere la colazione è inclusa nel prezzo del soggiorno. Se invece alloggiate negli appartamenti o occupate una piazzola, potete richiedere la colazione, la mezza o piena pensione al ristorante. Se desiderate prenotare la mezza pensione sono 25,00 € per persona al giorno, indifferentemente se si tratta di cena o pranzo perchè include la colazione + un pasto a vostra scelta, mentre il costo della pensione completa è di 42,00 € al giorno per persona. Se desiderate usufruire di queste possibilità dovete gentilmente comunicarlo al momento della prenotazione oppure al Vostro arrivo al Villaggio presso Ufficio Informazione, che vi consegnerà un voucher per il ristorante. Lo stesso servizio sarà applicato nell conto, una volta ricevuto il voucher sarete obbligati al pagamento anche senza usufruire dei pasti.

GELATERIA

Il Centro Vacanze Bi Village dispone di un’affermata gelateria artigianale “All’Incontro” che potrà offrire ai nostri Clienti oltre che gelati dai gusti più vari anche delle golose colazioni e dissetanti aperitivi.

RISTORANTE BI VILLAGE

RISTORANTE PINETA MARE

Situato sulla costa, il ristorante Bi Village offre ai propri ospiti un ambiente confortevole e piacevole per tutta la famiglia. Si possono assaporare tutti i giorni i piatti tipici della cucina europea, piatti tradizionali del mediterraneo e le specialità della casa, in un‘atmosfera attorniata dalla musica ed il mare.

CENTRO COMMERCIALE

Nella parte centrale del Villaggio si trova un fornito negozio alimentare, che offre quotidianamente prodotti freschi e tanti altri prodotti, non solo di produzione croata ma anche internazionale in modo da rispettare quanto ci è possibile le abitudini dei nostri Clienti. Qui si trovano i souvenirs caratteristici di Pola ed Istriani, che vi ricorderanno, durante il lungo periodo invernale, delle piacevoli vacanze passate e del nostro villaggio oppure saranno un simpatico modo di dire ai Vostri amici e parenti che avete pensato a loro anche in vacanza. Nell’ambito del centro commerciale si trova anche un’edicola ben fornita, che offre agli ospiti oltre ai quotidiani croati, un’ampia scelta di quotidiani, riviste e giornali esteri. Dentro il Villaggio ci sono anche: negozio con articoli da spiaggia, negozio con abbigliamento sportivo, enoteca e negozio con articoli per campeggio. • Tabacchino • Call shop ‘Bla Bla’ • Souvenir • Bazar • Dottore • Parrucchiera • Gelateria • Gift Shop • Massaggi • Supermercato • Articoli da Campeggio ‘Kamp Oprema’ • Enoteca • Negozi di abbigliamento e articoli spiaggia

25


Regolamento L’atto di entrata presuppone la piena accettazione del seguente regolamento. Il mancato rispetto dello stesso può comportare l’allontamento dal villaggio. Non è permesso:

1. Grigliare a carbone, è permesso solo grigliare a gas o griglia elettrica 2. Lavare gli animali domestici nei servizi 3. Entrare in mare quando in spiaggia viene esposta la bandiera rossa 4. Accendere fuochi all’interno o all’esterno del campeggio 5. Entrare, uscire o circolare con veicoli a motore dalle ore 13,00 alle ore 15,00 inoltre dalle ore 24,00 alle ore 07,00 6. Superare i limiti di velocita di 15 km/h 7. Manovrare qualsiasi imbarcazione ad una distanza inferiore ai 200 metri dalla costa 8. Elevare recinzioni intorno a roulottes, camper o tende 9. Lasciare liberi i cani, portarli al ristorante o al supermercato 10. Parcheggiare i veicoli fuori dai posti segnati o fuori dalla propria piazzola 11. Provocare rumori molesti 12. Sporcare, lasciare o gettare qualsiasi tipo di rifiuto fuori dagli appositi contenitori 13. Lavare le stoviglie o la biancheria nei luoghi non predisposti 14. L’ingresso nei nodi sanitari ai bambini non accompagnati da genitore o altra persona che ne ha la custodia 15. Prendere il sole senza il costume da bagno 16. Non denunciare alla Direzione eventuali malattie infettive

La Direzione si riserva il diritto discrezionale di ispezioni in qualsiasi momento per accertarsi che questo regolamento venga rispettato. Il libro dei reclami si trova presso l’Ufficio Informazioni. Gli ospiti sono pregati di lasciare uno dei documenti dei membri del gruppo all’ufficio reception per tutto til tempo del soggiorno nel villaggio. È severamente vietato cambiare la piazzola senza prima rivolgersi alla direzione. La perdita delle chiavi dell’appartamento, del chip per entrata/uscita dal villaggio turistico o della scheda ricaricabile per aria condizionata, sarà addebitata in base al listino prezzi in vigore.

LA DIREZIONE E IL PERSONALE DEL CAMPEGGIO VI AUGURANO BUONA PERMANENZA!

26


27


OUR MANAGEMENT TEAM WOULD LIKE TO THANK YOU FOR CHOOSING OUR HOLIDAY CENTER FOR YOUR VACATION! We want to let you know that your satisfaction is very important to us and that our Staff is at your disposal for anything that you need to make your holiday a memorable experience. For all information regarding arrivals, departures and your stay please read this welcome brochure. We hope that you will have nice and safe holiday! The Management Bi Village is situated on the South of Istria, located directly opposite the National Park of the Brijuni archipelago. With three star tourist classification offers to all the guests modern apartments and mobile homes, comfortable double-rooms near the sea with hotel services, as well as modern campsite with all facilities second to the european standard. Just a stone’s throw from the fishing village of FaŞana, and 7 km from Pula, the biggest town of Istria, an important holiday, historical and cultural center, it is the ideal place to spend a pleasant holiday in Istria, the most beautiful region of Croatia, with its natural beauties.

PLEASE TAKE FIVE MINUTES TO READ THIS IMPORTANT INFORMATION REGARDING THE RULES AND REGULATIONS OF BI VILLAGE HOLIDAY CENTER: 1) 2) 3) 4) 5) 6) 28

Information and regulation regarding living units Information and rules for our pitches in the camp site Information and regulations regarding the swimming pools Information and rules regarding the Beach and the Sea Information, procedures and rules to be observed within the Center Detailed rules


Living Units As a part of the holiday resort, on the left side from the main road to the beach of the village, apartments are stretching themselves toward the see. Settled between two swimming pools our apartments are individually built facilities, with their own parking and a shaded veranda oriented to the seaside for the major part, and some of them to the pool. In the season 2011. we started a new procedure to avoid unnecessary waste of time of our costumers, which means that the Wednesday before your arrival we will send you an e-mail summary with the exact time in which the unit that you booked will be ready for you. And all that not to waste your time of the holiday just waiting for the keys. Please note that all those who are not in possession of a valid email address or have made a regular booking with our agency partners, the delivery of the keys will be available after 17,00. Every guest is obligated to make the registration in the Reception with valid documents (passport or identity card). The key of the living unit you will get at the Information Office.

Once you have checked into your accommodation, if you find anything missing or not in the function, please contact our Staff in the Information Office and they will take care to resolve the problem as soon as possible. If you are staying more that one week, the change of bed linen and towels will be on Sundays during morning. Please, fold the laundry prior to this time and be patient.

USEFUL INFORMATION

Our living units consist of: living room with kitchen, living area with possibility of extra beds on request, baby cot (on payment), bedroom with single beds, bed linen and towels, bathroom equipped with toilet, shower and sink, complete

set of dishes and cookware for the number of people expected, fridge with small freezer, terrace with table and chairs, air-conditioning with running climate card fee (no fee for Villas and Room Beaches).

29


ATTENTION!

All our units and mobil homes are equipped with air-conditioner on payment. It’s regulated by clima card which you can buy in the Information Office every day. The cost for this service will be put in your account. All the units must be left in the morning on the departure day before 10,00 and the key must be returned to the person who will make the control of the unit.

Clima Card

Instructions for the use of air-conditioner you will find in your living unit but for every case here are one more time: 1) Clima card ready: put in the card to turn in the air-condition 2) Clima card costs 146,00 kuna, ca. 20,00 â‚Ź and lasts for 20 working hours. It is not reimburseable. 3) Turn on the air conditioning using the remote control

1) INSERT CARD

INSERT CARD

INSERT CARD

2)

3)

INSERT C

INSERT CARD

INSERT C

30


Campsite A thousand colors, the scent of pine, red earth, an ivory white pebbly beach, the campsite runs right down to the sea. Along the side, a well-lit path separates it from the accommodation and goes down to the jetty where the boats are tied up. The campsite has about 1000 large pitches that are extending themselves along 600 m of beach. All the pitches are supplied with electricity and water and are close to the 5 sanitary services confronting to european standards. In each sanitary blocks the guest have private bathrooms on disposal, on payment, previous reservation required as also sanitary facilities specialy adapted to disable persons, area for changing babies, room with washmachines on coins.

USEFUL INFORMATION

Please remember that arrivals for the pitches are between 15,00 and 24,00, while departures must be before 12,00 pm. After that time you will be charged for an extra night according to the pricelist. The pitch should be left in perfect order and any excavation should be properly covered and no

vegetation should be left damaged. Please respect the common areas and the space of other guests, do not park your car outside your parking place or your pitch (even if the places nearby are temporarily not occupied). All the pitches have the right for connection water and electricity (limited to 10 ampers).

31


Swimming Pools In addition to the beach, Bi village offers three open swimmingpools with sweet water. All pools are surrounded by greenery and unless of refreshment in hot summer days gives to all a possibility of relaxation and vacation on freely (no charge) chaises. The swimming pools are located in various parts of the Village for your greater convenience. One is in the campsite area and the other two are near the apartments.

Useful information • Use of the swimming pools is free and reserved for the guests of the resort • It is compulsory to shower before entrance into the pool • It is forbidden to wear shoes in the pool • The Management is not responsible for property forgotten or left in or out of the pool • The Management accepts no responsabilty for accidents or damage to persons or property caused by the imprudence of guests in the swimming pool • Guests can be expelled from the pool any time if their behaviuor is inappropriate • During the low season one swimming pool is filled with heated water (in the period 23.04-23.05. and 07.10-30.10.) • All pools are opened during the season: 09,00 – 13,00 and 15,00-19,00 • Each pool is closed one day of the week because of the cleanless

32


Beach Almost a kilometer long, our beach is set against a splendid backdrop of luxuriant umbrella pines on one side and the National Park of the archipelago of the Brijuni Islands on the other. There is something for everyone, regardless your character or age. For children and for grown-ups, for the lazy and for the more sporty. You can relax on sun loungers under the beach umbrellas available for rent directly on the beach, or hire a windsurf board, boat, pedal or other accessory to make your stay here a unique holiday. The characteristic beach alongside the Bi Village is covered with ivory white pebbles reflecting in the clear fresh water of the Istrian coast, contrasting with the blue of the sea. Sun loungers and beach umbrellas can be hired directly on the beach. Moorings: There are 15 boat places at our jetty. Places are free, but cannot be booked in advanced. The trailer can be parked next to your tent/unit or left in the Village car park. It will be charged at the same price as a second car/boat trailer on our price list.

USEFUL INFORMATION

The award “Blue Flag” Already several years our beach “Bi Val” has been awarded by a Blue Flag. The award of a Blue Flag beach is based on compliance with 29 criteria covering the aspects of: 1) Environmental Education and Information 2) Water Quality 3) Environmental Management 4) Safety and Services All Blue Flags are only awarded for one season at a time! In the year 2009. Bi Village is supposed to be awarded for the 5th year with the Blue Flag award. The Blue Flag is a voluntary eco-label awarded to over 3200 beaches and marinas in 37 countries across Europe, South Africa, Marocco, Tunisia, New Zealand, Canada and the Caribbean. The Blue Flag Programm is owned and run by the independent non-profit organization Foundation for Environmental Education (FEE). The Blue Flag campaign was founded in 1987. The beach is equipped with watch towers and

for any help here are our lifeguards. Ask them if necessary and they will give you medical care that you need. During the night the beach is patrolled by our guards. It is forbidden to use the sun loungers and beach chairs ant night, throw garbage and bottles or set fires of any kind on the beach.

It is forbidden to enter the sea when the red flag is flying.

33


Life in the center Living your holiday in freedom in Bi Village means that you should get to know the facilities we offer so that you may enjoy the full benefits of Holiday Center. It also means that you have to respect some simple but essential rules. Upon arrival, our Staff will be pleased to describe where, when and why you should come to our offices, located in various parts of the Center. We put a lot of thought in the respect of your peace and privacy. Therefore we provided a permanent security service that is very discreet and diplomatic and who will help you.

ACCESS TO THE HOLIDAY CENTRE

During the day there is possibility of entry for visitors from 07,00 until 23,00. During the night only guests of the Holiday Center with valid camping-pass can be in the Holiday Center.

CHECK-IN OFFICE

Situated in the entrance, open every day a week 24 hours a day. The Office performs the duties of checkin (registration of the guest) with valid documents (passport or identity card), acceptance of daily visitors and delivery of personal camping-pass. For eventually intervences during the night, you will find also our night receptionists.

Magnetic chip for the entrance

If you are with the car or some other type of motor vehicle, at the time of your registration you will be asked for number of your car and get a magnetic chip. It gives you free access in and out to the Holiday Center. Access by car or driving inside the Holiday Cnter is forbidden from 13,00 until 15,00 and from 24,00 until 07,00. This chip has to be returned upon departure. It is allowed to drive with max. 15 km/h.

Information Office

Open every day from 08,00 untill 21,00 (the Management has the right to change the working hours during the season). This office is available to the guests for following activities: collect key upon arrival of booked accommodation unit, to answer on the questions regarding the living units, for reporting complaints or poor service, to give information about the Holiday Center, activities, domestic initiatives, cultural activities, museums, registration for the trips 34

and other events, telephone numbers. Here you can also buy coins for the washing machines and driers, buy a clima card for your air-conditioning, rent a deposit box (on payment, 20,00 kuna daily). In the moment of taking the key of the living unit, guests are obligated to inform the staff about the time when they want to leave the unit because of the control. We offer you trips to National Park Brijuni, Rovinj-Lim Fjord, Plitvice, Venezia etc. For all the information and tickets we kindly ask You to visit Information Office after 15,00. DELFIN SAFARI & GLASS BOAT An excursion that you and your family will always remember. Why wouldn’t you visit the eastern side of our beautiful peninsula. This three hours boat excursion will allow you to visit the Kvarner Bay, to see the flora and fauna of the underwater world, with a great chance to meet the dolphins (who inhabit the waters around Lošinj). The price includes beverages, banana riding....... BRIJUNI NP The Brijuni islands is one of the 7 Croatia’s National Parks and the only one in Istria. We are proud to welcome you in such an amazing and natural environment. Don’t miss this opportunity to visit these beautiful islands which will leave you breathless. This 4 hours excursion includes the visit of main island named Veli Brijun with the guide, the one-hour ride on the touristic train, visit of the Safari park and two museums. BRIJUNI ALL INCLUSIVE or RELAX For those who want to enjoy a lazy day, just lying on the marvelous beach of the Mali Brijun Island. You can choose between two options; just relax or choose relaxing with lunch (beverages excluded) and a visit of the Austro-Hungarian’s Fort settled on this island. PLITIVICE –whole day excursion The oldest and the most famous National Park of Croatia. Every year 900 thousand visitors travel there to admire this natural phenomenon, a valid excuse to decide to take on this excursion. The beautifulness of the Plitvice Lakes can’t be expressed in words, it is up to you to discover them. Transfer, guide, entrance and lunch are included in price. ROVINJ – LIM FJORD – whole day excursion This boat excursion on the western side of the peninsula will guide you around the Brijuni archipelago, then to the magnificent town of Rovinj which you will visit with a guide. Swimming and lunch will follow on the Island of St. Katarina. On the return you will visit also the Lim fjord, a beautiful coastal inlet. VENICE – whole day excursion Visit one of the most famous and romantic cities of the world. It is developed on 118 little islands of the lagoon, divided by the canals and connected by more than 350 bridges. The excursion includes the trip with the catamaran (4 hours in all) and the visit of the city with a guide. On request (paid extra): a ride in gondola, lunch, visit of museums, St. Marc’s Campanile (bell tower). We are glad to inform you that you can also book your Holiday for the next season with some special offers and conditions just fo you!


Quality test

At the moment of your registration at the reception, you will get quality test. We kindly ask you to fill it and answer on those simple questions. This is our opportunity to learn more about your opinions and wishes, to find out what you maybe would like to change and also to improve our quality. The quality test you should give in the Information Office to our Staff and they will be glad to explain you the way you can also win some special offers and discounts.

Cash office

In the Information Office you will find also Cash Office. It is open every day from 08,00 until 20,00 (the Management has the right to change the working hours during the season). In the moment of payment You are obligated to show your camping-pass. You can pay your stay in croatian currency, Kuna or with Credit Card such as VISA, American Express, Diners, Mastercard, Maestro. If the case that you have foreign currency, than you can change it also in the Information Office (there is Exchange Office). For all the guests there are two bank machines, one installed inside the Information Office and one out of the Office. ALL GUESTS ARE OBLIGATED TO PAY THE TOURIST TAX AND REGISTRATION COSTS! For the guests that would like to rent a deposit box, they can ask in the Information Office for this kind of service. You will get the key of deposit box which you have to take with you. Rent of deposit box costs 20,00 kuna a day. This cost will be insert on your invoice which you will pay at the end.

Security

There is security during the day and night with responsability for maintaining the silence and order and to ensure the safety of all guests in the Holiday Center.

pay this service and will be issued an entry permit which they have to keep until leave the Center. Day visitors are prohibited to enter with motor vehicles. It is allowed to remain in the Center until 23:00. If the day guests leave after that time they will be required to pay one extra day according to the pricelist.

Animation Office

Open in the season fom 09,00 until 12,00 and from 15,00 until 20,00. Bi Village welcomes you with lots of fun, sport, entertainment and relax. Your holidays with us will be unique. You have the opportunity to choose a personal sport and entertainment program according to your age and desires. In addition SAMCARD owners will be granted special discounts and free fees within the resort. Samarcanda the best entertainment company, will be with you for your entire holidays with the utmost professionality and customer care. Enjoy your holidays with us and let us drive you through our special entertainment programs. With us every day will be unique: sports, fitness, excursions, games, group dances, evening shows and activities for our youngest guests.

Restrooms

In the camp site there are 5 sanitary services confronting to european standards. In each sanitary blocks the guest have private bathrooms on disposal, on payment, previous reservation required as also sanitary facilities specialy adapted to disable persons, area for changing babies, room with washmachines on coins. If you would like to have private bathroom upon your arrival, please ask at the Information Office. The Staff will check the availability. For all owners of a camper near the toilet block nr. 5 is a place for discharge a sewage accumulated.

Pets Daily visitors

All those wishing to enter the Holiday Center in purpose of visit, should report to the Reception showing an identity document. They will have to

Dogs and other pets are allowed in the Center, both in the campsite (only one part of the campsite) and in the mobilhomes (from nr.501 until 539). Dogs must be kept on the chain to assure security fo all the guests. 35


Entertainment / sport

ENTERTAINMENT / SPORT

Bi Village Holiday Centre offers its guests various activities, both on water and on land, at any time of the day. You can choose between different entertainment opportunities; Sport Fields • Beach volley • Basketball • Mini Football / Volleyball • 2 outdoor ping pong tables • 2 indoor ping pong tables More on – site • Video games and billiards

• Diving center • Windsurf center • Parasailing, banana ride, tube, pedal - boats, jet ski • Bike rental Nearby • Tennis courts and tennis courses • Horse riding and courses • Bike routes • Hiking routes In order to participate in various courses and tournaments please visit the Entertainment team office or ask directly to one of our Entertainment team member.

Easy solutions, information and services on - site

PIZZERIA

Guests can also dine in the charming Pizzeria with its wood oven for lovers of a good pizza, with a raised terrace offering an extraordinary view over the Brijuni islands.

36

TRANSPORT

In front of the Reception, you will find a bus stop which makes daily connections to Pula, Fažana, Peroj, Barbariga. For time table just ask at the Information Office. Tickets are available in the bus.


RESTAURANTS

Staffed by highly qualified personnel, in our restaurants, guests can enjoy our typical fish and meat dishes, accompanied by excellent wines and music. There is also the sport-bar, pizzeria and café offering a wide variety of food and drink to satisfy your gastronomic curiosity.

PINETA MARE RESTAURANT

The PinetaMare restaurant is the Village’s most romantic as it is located right by the sea, enabling our guests to satisfy not just their appetite with the delicious dishes but also their spirit with breathtaking dawns and sunsets. It has a large terrace where you can dine under the shade of the pines, accompanied by good music and a marvellous play of candlelight.

BREAKFAST, HALF BOARD, FULL BOARD If you are staying in the rooms, breakfast is included in the price of your holiday. If, on the other hand, you are staying in the flats or on a campsite space, you can ask for breakfast, half or full board at our restaurant. If you would like to book half board, this costs €25.00 per person per day, irrespective of whether you eat dinner or lunch, because it includes breakfast plus one meal of your choice, and the full board it comes to cost €42.00 per person/day. If you would like to take advantage of this option, please let us know when you make your booking or when you arrive at our Information Office. For this service you will get the voucher which you are obligated to show in the restaurant. Once taken it will be added in your account obligated to pay.

ICE CREAM SHOP

The Bi Village Holiday Centre has a highly acclaimed ice cream shop, the All’Incontro, offering guests not just the most varied flavours of home-made ice cream, but also tasty breakfasts and thirst quenching aperitifs.

BI VILLAGE RESTAURANT

Situated on the coast, the restaurant Bi Village offers a comfortable and pleasant environment for all the family. The typical plates of the European kitchen, the traditional plates of the Mediterranean and the specialties of house can be savoured every day, in an atmosphere embraced by the sea and enveloped by the music.

COMMERCIAL CENTER

In the centre of the Village there is a well-stocked grocery’s shop offering fresh products every day including numerous other products, both Croatian and international to give our guests what they are accustomed to as far as possible. Here you can find souvenirs typical of Pula and Istria to remind you of your pleasant holiday spent in our Village during the long winter months, or they could be a nice way of letting your friends and relatives know you have been thinking of them while on holiday. In the shopping centre, there is a well-stocked newsagent’s offering guests Croatian newspapers together with a wide choice of foreign dailies, magazines and newspapers. In the Village you can find also a sport cloth stores, beach wear and accessories shop, wine shop and shop with camping equipment. • Tobacconist • Call shop ‘Bla Bla’ • Souvenir • Bazar • Doctor • Hairdresser • Ice Cream • Gift Shop • Massage • Supermarket • Camping Items ‘Kamp Oprema’ • Shops of clothing and beach 37


Regulations Entering the Holiday Center implies full acceptance of the regulations. Failure to respect the regulations could lead to you being asked to leave. It is not allowed to:

1. Charcoal grill, it is only allowed to grill with gas or electric grill 2. Bath your pets in toilets 3. Enter the sea when the red flag is flying 4. Light fires inside or outside the campsite 5. Enter, leave or circulate on the campsite with a motor vehicle from 13,00 to 15,00 and from 24,00 to 07,00 6. Exceed the 15 km/h speed limit 7. Manouvre any type of vessel nearer than 200 m from the coast 8. Erect a fence arround caravans, campers or tents 9. Leave dogs free or take them into the restauant or supermarket 10. Park vehicles outside the designated places or away from your own pitch 11. Make a disturbing noise 12. Make a mess or leave/throw rubbish away from the special containers 13. Wash dishes or clothes away from the designates areas 14. Allow children to enter the toilet blocks or leave them alone unless accompained by a parent or responsible adult 15. Sunbathe without a bathing costume 16. Fail to report infectious diseases to the Management The Management reserve the right to carry out inspections at any moment to verify respect for these regulations. Complaint book is in the Information Office. Guests are invited to leave one identification document of group members at Reception while they are staying in the holiday center. Changing pitch without the prior consent of the Management is strictly forbidden. Loss of the flat keys, the chip to enter/leave the campsite or the prepaid air conditioning card will be dbited according to the current price list.

THE CAMPISTE MANAGEMENT AND STAFF WISH YOU A PLEASANT HOLIDAY!

38


DIE DIREKTION HEISST SIE WILLKOMMEN IN UNSEREM FERIENDORF BI VILLAGE Die Mitarbeiter unserer Ferienanlage verstehen es als Ihre Hauptaufgabe, den Gästen möglichst alle Wünsche zu erfüllen und Ihren Verbleib heiter und unbesorgt zu gestalten. Für alle Informationen über Ankunft, Abfahrt und Unterkunft laden wir Sie ein, die Hinweise und Vorschriften dieser Broschüre zu lesen und wünschen Ihnen einen erholsamen Urlaub. Die Direktion Bi Village, ein 3-Sterne-Platz, bietet seinen Gästen einen Campingplatz mit jedem Komfort sowie moderne Apartments und gemütliche Mobilheime direkt am Meer. Nur ein Katzensprung vom kleinen Fischerdorf Fazana und drei Kilometer von Pula dem Hauptort und wichtigen touristischen, historischen und kulturellen Zentrum von Istrien - entfernt, ist es der ideale Ort, um einen angenehmen Urlaub in Istrien zu verbringen, das dank den Naturschönheiten und der hier herrschenden friedlichen Ruhe die schönste Gegend Kroatiens ist. Mit drei nagelneuen Pools bietet Bi-Village Spaß und Erholung für Groß und Klein.

WAS ZU WISSEN IST: 1) Informationen und Vorschriften betreffend unserer Unterkünfte 2) Informationen und Vorscriften betreffend unserer Campingplatz 3) Informationen und Vorscriften betreffend unserer Schwimmbäder 4) Informationen und Vorschriften betreffend Strand und Meer 5) Hausordnung

40


Die Unterkünfte Im Rahmen unseres Feriendorf findet man Luxus-Apartmenthäuser. Das Angebot der Appartementsiedlung umfasst verschiedene Typologien der separaten Bauten mit eigenem Parkplatz und Terrasse, die unseren Gästen eine komplette Privatsphäre garantieren. Modern eingerichtet bieten sie auch ein Maximum an Komfort. Unsere Unterkünfte sind im Grünen eingebettet und respektieren die Schönheit und die Ruhe der Natur. Im Saison 2011. Haben wir mit eine neue Procedure begonnen. Sie werden am Mittwoch vor Ihrer Ankunft eine e-mail bekommen, wo wir Ihnen die genaue Uhrzeit angeben, in der die Übergabe der Schlüssel Ihrer Unterkunft stattfindet. In diesem Fall hat es keinen Sinn beim Informationsbüro zu warten, Sie können schon beginnen sich das Feriendorf zu geniessen bis zur vorgesehene Uhrzeit der Schlüsselübergabe. Nach dem Check-in gemacht, wenden Sie sich am Imformationsbüro, wir garantieren Ihnen die in der e-mail angegebenen Uhrzeit.

Sobald Sie in Ihrer Unterkunft eintretten, kontrollieren Sie sofort ob alles in Ordnung ist. Falls etwas fehlt, wenden Sie sich im Informationsbüro und wir werden sofort eine Lösung finden. Falls Ihr Urlaub mehr als eine Woche dauert, findet der Bettwäsche und Handtücher Wechsel am Sonntag. Wir bitten Sie , die schmutzige Wäsche zusammenzulegen, unser Personal wird sobald wie möglich vorbei kommen.

NÜTZLICHE INFORMATIONEN

Unsere Unterkünfte sind ausgestattet mit Wohnraum mit Kochecke, Sofa für eventuelle zusätzliche Person auf Anfrage, Kinderbett auf Anfrage (gegen Gebühr), Badezimmer mit WC, Dusche und Waschbecken, Doppelbettzimmer mit zwei Einzelbetten, Terrasse mit Gartentisch und Stühle, Kochgeschirr und Essgeschirr für die vorgesehene Anzahl Personen, Bettwäsche und Handtücher, Kühlschrank mit Gefrierfach, Klimaanage mit Klima-Card gegen Gebühr (nur in Villa und Room Beach im Preis inbegriffen).

41


ACHTUNG!

Alle unsere Unterkünfte sind mit Klimaanlage ausgestattet, die mit einer Klima-Card funktioniert. Diese kann man bei unsere Informationsbüro zu jeder Zeit erhalten und am Ende mit ganze Rechnung bezahlen. Am Abfahrtstag müssen die Unterkünfte bis 10,00 Uhr frei gelassen werden nach einer Kontrolle unseres Personals. Die Endreinigung ist im Preis inbegriffen. Wir bitten Sie jedoch Ihre Unterkuft ordentlich zu hinterlassen.

Klima Card 1) Klima Card bereit: Setzen Sie die Karte um die Klimaanlage einzuschalten. 2) Klima Card kostet 146,00 kuna, ca. 20,00 € und dauert 20 Stunden (nicht rückzahbar). 3) Schalten Sie die Klimaanlage ein mit der Fernbedienung.

1) INSERT CARD

INSERT CARD

INSERT CARD

2)

3)

INSERT C

INSERT CARD

INSERT C

42


Campingplatz Tausend Farben, der Duft der Pinien, rote Erde, ein elfenbeinfarbiger Kiesstrand: Das sind die Merkmale des Campingplatzes, der sich mit seinen Stellplätzen bis zum Meer erstreckt. Gesäumt von einer langen, beleuchteten Promenade, die ihn von den Unterkünften trennt, und die sich bis zur Mole hinzieht, an der die Boote vertäut sind. Der Campingplatz verfügt über etwa 1000 große Stellplätze (je ca. 100 qm), die sich entlang 600 Meter Strand erstrecken. Alle Stellplätze sind mit Strom- und Wasseranschluss ausgestattet und befinden sich in der Nähe der komfortablen Waschhäusern.

NÜTZLICHE INFORMATIONEN

Ankünfte werden von 15,00 bis 24,00 Uhr akzeptiert, Abfahrt muss bis 12,00 Uhr stattfinden. Falls Sie später erfolgt wird eine zusätzliche Nacht gegen Preisliste verrechnet. Der Stellplatz muss ordentlich hinterlassen werden, eventuelle Gruben müssen zugedeckt und die Pflanzen nicht beschädigt werden.

Wir bitten, die Fahrzeuge nur innerhalb der eigenen Stellplätze zu parken, auch wenn die Nachbarstellplaätze nicht besetzt sind. Die elektr. Installationen auf den Stellplätzen sind für den Anschluss von Geräten mit 10 Ampers ausgelegt.

43


Schwimmbäder Das Feriendorf Bi Village verfügt über drei Schwimmbäder mit Süsswasser. Alle Schwimmbäder werden von Grün umgeben und seit Erfrischung gibt in heißen Sommern Tagen zu einer ganzen Möglichkeit von Entspannung und Urlaub auf frei Liegestuehle. Die Pools befinden sich in verschiedenen Bereichen des Feriendorfes, damit Sie es nie zu weit haben. Ein Pool befindet sich im Campingplatz, andere zwei in der Nähe der Unterkünfte. Alle drei verfügen mit Liegen, ohne Gebühr, die Anzahl ist begrenzt. NEU im Saison 2011 ist ein beheiztes Schwimmbad. Nutzliche Informationen: • Die Benutzung der Schwimmbäder ist kostenlos und nur den Gästen des Feriendorfes erlaubt • Duschen vor dem Baden • Man darf in der Schwimmzone nicht mit Schuhe eintreten • Die Direktion haftet nicht für Verluste in den Kabinen und allgemein in den Schwimmzonen, für Beschädigungen sowie Schäden infolge höherer Gewalt, Unruhen usw. • Gäste können aus dem Pool entfernt werden im Fall unangemessenes Verhalten • Beheiztes Schwimmbad ist nur im Vorsaison und Nachsaison im Funktion (im Period 23.04-23.05. und 07.10.-30.10.) • Alle Schwimmbäder haben folgende Öffnungszeiten: von 09,00 bis 13,00 und von 15,00 bis 19,00 Uhr • Jedes Becken schliesst einmal in der Woche

44


Strand Unser fast ein Kilometer langer Strand wird auf der einen Seite von einem herrlichen natürlichen Rahmen von grünen Pinien gesäumt und blickt auf der anderen Seite auf den Nationalpark der Brijuni Inseln. Er erfüllt jeden Anspruch und eignet sich für Groß und Klein. Für Kinder und Erwachsene, für Faulenzer und für Aktivurlauber.

Sie können sich auf den Liegen unter Sonnenschirmen aalen, die direkt am Strand gemietet werden können, oder ein Surfbrett, ein Boot, ein Tretboot oder irgend ein anderes Sportgerät mieten, um ihren Aufenthalt hier zu einem unvergesslichen Urlaub zu machen. Dank den elfenbeinweißen Steinchen, die sich im klaren, frischen Wasser der istrischen Küste spiegeln, und einen reizvollen Kontrast zum Blau des Meeres bilden, ist der Strand, der das Bi Village säumt, wirklich einzigartig. Bootsanlegeplätze: An unserer Mole gibt es 15 Bootsanlegeplätze. Die Plätze sind kostenlos, können jedoch nicht vorher reserviert werden. Wenn keine Anlegeplätze frei sind, kan mann eine Platz auf einer Boje mieten. Der Bootsanhänger kann neben dem Zelt/ Apartement oder auf dem Parkplatz des Feriendorfes abgestellt werden. Für den Anhänger wird derselbe Preis berechnet, wie in der Preisliste für das zweite Auto/Bootsanhänger vorgesehen.

NÜTZLICHE INFORMATIONEN

Internationale Anerkennung des Strandes mit der “Blaue Flagge” Seit 1987 wird in Zusammenarbeit mit der F.E.E. die “Blaue Flagge” vergeben. Die Auszeichnung wird verliehen, wenn bestimmte Anforderungen (insgesammt 29) bezüglich des: 1) Umweltmanagements, 2) der Umweltkommunikation erfüllt sind, 3) ausreichende Entsorgungsbereiche für (Sonder-)Abfälle und Abwasser 4) und die standardgemäßen Sicherheitsaspekte beachten werden, Die BLAUE FLAGGE ist das erste gemeinsame Umweltsymbol, das für jeweils ein Jahr vergeben wird.Der Bi Villages Strand wird im 2009 die 5. Mal mit Blaue Flagge ausgezeichnet. Die Blaue Flagge ist ein exklusives Öko-Label, das weltweit mehr als 3200 Badestellen und Sportboothäfen in 37 Ländern in Europa, Marokko, Südafrika, Neuseeland, Kanada und in der Karibik auszeichnet. Der Strand ist von Bademeistern bewacht, die

leicht erkennbar sind. Wenden Sie sich an Ihnen für jegliche Problemen, Sie sind in direktem Kontakt mit dem Arzt und stehen Ihnen zur Verfügung. Der Strand ist auch während der Nacht bewacht. Es ist verboten Nachts Liegen und Liegestühle zu benutzen, Müll jeder Art am Strand zu werfen oder Feuer anzuzünden.

Es ist verboten bei rotter Flagge ins Meer hinein zu gehen.

45


Das leben im feriendorf Wenn Sie frei und gedankenlos das Feriendorf geniessen wollen, ist es wichtig, dass Sie alle unsere Dienstleistungen und Strukturen genau kennenlernen und gleichzeitig wenige und leichte Regeln respektieren und beachten. Bei Ihrer Ankunft wird Ihnen unser Personal genau erklären wo Sie alle unsere Büros finden, an denen Sie sich jederzeit wenden können. Um den Aufenthalt so angenehm wie möglich zu gestalten, stellt unsere Ferienanlage den eigenen Gästen eine Vielfalt an Dienstleistungen und eine ständige Überwachtung im ganzen Park für Ihre Sichrheit zur Verfügung.

Eingang

Tagesöffnungszeiten für unsere Tagesbesucher in der Zeit von 07,00 bis 23,00 Uhr. Nachts nur für die Gäste mit gültigem Camping-Pass (zwischen 23,00 und 07,00 Uhr).

Rezeption

Befindet sich beim Eingang des Campings und ist jeden Tag 24 Stunden geöffnet. Erfüllt folgende Aufgaben: Anweisung der Stellplätze oder Unterkünfte, Registrierung der Gäste, Aufnahme der Tagesbesucher, Übergabe der persönlichen Camping-Pässe, Informationen und Meldungen während der Nacht.

Das Chip für Auto

Wenn Sie mit einem Motorfahrzeug ankommen, wird Ihnen bei der Ankunft ein Chip übergeben, mit der Sie frei ausführen können. Chip muss am Abfahrt zurückgegeben werden. Zwischen 13,00 und 15,00 und 24,00 bis 07,00 Uhr es ist verboten mit Autos zu fahren. Um Ruhe und Sicherheit aller zu gewährleisten, bitten wir das Auto so wenig wie möglich im Betrieb zu setzen und auch nur Hauptstrasse zu benutzen mit max. 15 km/h. Alle Tagesbesucher müssen sich am Rezeption beim Eingang vostellen. Für die Aufnahme ist ein gültiger Dokument notwending. Für Besuch wird ihm der Tagespreis laut der Preisliste verrechnet. Dem Tagesbesucher ist der Eintritt mit Fahrzeuge verboten. Der Aufenthalt im Resort ist bis spätestens 23,00 Uhr erlaubt. Falls er später das Camping verlässt, wird ihm noch ein Tag verrechnet.

46

Informationsbüro

Das Informationsbüro ist jeden Tag von 08,00 bis 21,00 Uhr geöffnet (die Direktion kann in der Vorsainson und Nachsaison Zeiten ändern). Dieses Büro ist zur Verfügung für folgende Informationen: Übergabe der Schlüssel der reservierten Unterkunft, Dienstleistunen und Unterhaltungsmöglichkeiten innerhalb des Feriendorfs, Aktivitäten im Campngplatz, Infos über kulturelle Ausstellungen, Ausflüge, Telefonnummern, verlorene Gegenstände, Schliessfächer (Presi ist 20,00 kuna pro Tag, die Anzahl ist begrenzt), Meldung von Schäden und Mängel, Meldung von Beschwerden und schlechte Dienste, Reservierung für die nächste Saison, Übergabe der Clima Kard usw. Zum Zeitpunkt der Ausgabe von Schlüsseln, die Gäste sind verpflichtet der Uhrzeit für die Kontrolle zu sagen (am Abreisetag kommt unser Kontroller und macht die Kontrolle ob alles in Ordnung ist). Wir bieten Ihnen folgende Ausflüge: Besuch den National Park Brijuni, Plitvice Seen, Rovinj-Lim, Venedig usw. Für alle Informationen und Tickets besuchen Sie uns im Informationsbüro ab 15,00 Uhr. DELFIN SAFARI & GLASS BOAT Ein Ausflug, an den Sie und Ihre Familie sich immer erinnern werden. Besuchen Sie auch die Ostseite unserer schönen Halbinsel. Dieser 3 Stunden lange Ausflug ermöglicht Ihnen die Kvarner – Bucht zu besuchen, mit einer großen Chance die Delfine zu treffen (die die Wasser um Lošinj bewohnen). Der Preis enthalt die Getränke, das Banane Fahren…… BRIJUNI NP Die Brijuni Inseln ist einer der 7 Nationalparks Kroatiens und der einzige in Istrien. Wir sind stolz, Sie in solch einer erstaunlichen und natürlichen Umgebung zu begrüßen. Verpassen Sie diese Gelegenheit nicht, diese schönen Inseln zu besuchen, die Sie atemlos verlassen werden. Dieser 4 Stunden lange Ausflugspreiss schließt den Reiseleiter, die einstündige Fahrt auf dem touristischen Zug, den Besuch des Safari-Parks und der zwei Museen ein. BRIJUNI ALL INCLUSIVE or RELAX Für diejenigen, die den ganzen Tag einfach das faule Liegen am Strand der Insel Mali Brijun genießen wollen. Sie können auch wählen; sich nur entspannen oder in Begleitung eines Reiseleiters die österreichisch-ungarische Festung besuchen und am Strand mittagessen (Getränke nicht inbegriffen).


PLITIVICE - Tagesausflug Der älteste und der berühmteste Nationalpark Kroatiens. Jedes Jahr kommen neunhunderttausend Besucher hier, um diese Naturerscheinung zu erleben, der hinreichende Beweggrund diesen Ausflug zu machen. Die Schönheit der Plitvice Seen kann nicht in Wörtern ausgedrückt werden, es liegt an Ihnen sie zu entdecken. Fahrt, Reiseleiter, Eintritt und Mittagessen sind im Preis inbegriffen. ROVINJ - LIM FJORD - Tagesausflug Ein Schiffausflug auf der Westküste unserer Halbinsel. Besuchen Sie das wunderbare Städchen Rovinj mit Reiseleiter, baden Sie auf der Insel Hl. Katarina neben Rovinj. Während Rückfahrt erleben Sie den Limfjord, ein schmaler Meeresarm zwischen Vrsar und Rovinj. Mitagessen inbegriffen. VENEDIG - Tagesausflug Besuchen Sie eine der berühmtesten und der romantischsten Städte der Welt, die auf 118 kleinen Inseln der Lagune erichtet wurde, geteilt durch die Kanäle und verbunden durch mehr als 350 Brücken. Der Ausflug schließt die Reise mit dem Katamaran (4 Stunden insgesamt) und Stadtführung an. Extras auf Anfrage (gegen Aufpreis): Fahrt in der Gondel, Mittagessen, Museum-Besuch, St. Marc Campanile (Glockenturm)...

KASSE

Die Kasse befindet sih im Informationsbüro und ist jeden Tag zwischen 08,00 und 20,00 Uhr geöffnet die Direktion kann in der Vorsainson und Nachsaison Zeiten ändern). Bezahlung ist möglich mit Kroatische Währung – Kuna oder mit Kreditkarte (VISA, American Express, Diners, Mastercard oder Maestro). Im Fall Sie haben ausländischer Währung, hier gibts auch Wechselstube wo Sie können das Geld wechseln. Es gibt auch zwei Geldautomaten, beide im Informationsbüro. ALLE GÄSTE SIND VERPFLICHTET DIE KURTAXE UND ANMELDEGEBÜHR ZU BEZAHLEN!

Quality test

Am Rezeption Sie werden Quality Test bekommen. Wir bitten Sie dieser Test zu ausfüllen und am Informationsbüro zu übergeben. Test ist sehr nützlich für uns um herauszufinden Ihre Wünscheund Bedürfnisse und die Qualität zu verbessern. Mit dieser Test Sie sind Teilnahme im Gewwinspiel.

Animation und Sport

Die Touristische Siedlung Bi Village taucht zusammen mit Ihnen ein- in eine neue, von Spaß, Sport und Relaxing erfüllte Welt - welche Ihnen einen einzigartigen Uralub verleihen wird. Die Saison 2009 bringt einige Novitäten mit sich: Auf Sie wartet eine ganze Palette von neuen Animationsprogrammen, die Ihrem Alter, wie auch Ihren Interessen angepasst sind. Der Besitz einer SAMCARD gibt Ihnen die Chance zahlreiche Programme gratis zu besuchen, wie auch einen großen Nachlaß auf viele andere Angebote, die Ihnen Bi Village bietet. Ihr Samarcanda-Animationsteam wird Ihren Urlaub mit Freude und Professionalität begleiten, und vor allem das macht diesen Animationsbrand zum führenden Markenzeichen in der Welt.

Sanitargebäude

Im Campingplatz befinden sich 5 Sanitargebäude. Alle verfügen mit einzehle Waschbecken, Wäschewasch- und Geschrirrspülbecken. Hir sind auch Privatbadezimmern zur Verfügung die Sie können auch reservieren gegen Gebühr. Im Fall dass Sie sich vor Ort für einen Prvatbadezimmer entscheiden, wenden Sie sich im Informationsbüro. Für alle Camper-Besitzer gibt es in der Nähe des Sanitar Nr. 5 einen Platz für den Abfluss.

SICHERHEIT

Uns ist sehr wichtig, dass unsere Gäste sich wohl und sicher fühlen, deswegen sorgt unser Sicherheitsdienst rund um die Uhr für Ihre Sicherheit. Sie kontrolieren die Eingang und Ausgang, die Ruhezeit und, vor allem, sie sorgen für die Sicherheit der Gäste.

Tiere

Hunde und andere Haustiere sind im Resort akzeptiert, in der Zone Campingplatz (ein Teil) und in Mobilheime (von Nr. 501 bis Nummer 539).

47


Unterhaltung / sport

UNTERHALTUNG / SPORT

Das Urlaubszentrum Bi Village bietet seinen Gästen jederzeit des Tages erlebensreiche Aktivitäten auf Wasser und Land an. Sie können zwischen verschiedenen Unterhaltung Gelegenheiten wählen; Sportplätze • Beach volley • Basketball • Minifußball-/Handballspielplatz • 2 Outdoor Tischtennistisch • 2 Indoor Tischtennistisch Mehr am Ort • Video Games und Billard • Tauchzentrum und Tauchschule

• Windsurfzentrum und Windsurfschule • Parasailing, Banane Fahrt, Tube, Jet ski, Tretboote, • Fahrradverleih Mehr in der Umgebung • Tennis Plätze und Tennisschule • Reiten und Reitschule • Fahrradtouren • Wanderung Touren um an den verschiedenen Kursen und Turniere teilzunehmen, wenden Sie sich an Animation Büro oder direkt an unseren Assistenten.

Einfache Lösungen, Informationen und Dienstleistungen am Ort

PIZZERIA

Eine gute Pizza gibt es in der hübschen Pizzeria mit Holzofen, deren erhöhte Terrasse einen unglaublichen Blick auf die Brionischen Inseln bietet.

48

VERKEHRSMITTEL

In der Nähe der Rezeption, gleich vor unserer Ferienanlage finden Sie die Bushaltestelle, wo täglich einen Bus fährt nach Richtung Pula. Für weitere Informationen über Fahrpläne wenden Sie sich an unser Informationsbüro. Fahrkarten kan mann einfach im Bus kaufen.


RESTAURANTS

Die Restaurants mit ihrem hoch qualifizierten Personal stehen zu Ihrer Verfügung, um Sie mit unseren typischen Spezialitäten aus ausgezeichnetem Fisch und Fleisch, begleitet von köstlichen Weinen und Musik, zu verwöhnen. Außerdem gibt es die Sportbar, die Pizzeria und ein Café, die mit ihrem reichen Angebot sicher all Ihre kulinarischen Wünsche erfüllen.

RESTAURANT PINETA MARE

Das Restaurant Pineta Mare ist das romantischste Restaurant des Feriendorfes, denn es befindet sich direkt am Meer. Hier kommen nicht nur Feinschmecker auf ihre Kosten, denn die Gäste können auch atemberaubende Sonnenauf- und -untergänge erleben. Das Restaurant verfügt über eine große Terrasse, auf der die Gäste im Schatten der Pinien sitzen können, begleitet von guter Musik und dem zauberhaften Spiel der Kerzen.

FRÜHSTÜCK, HALBPENSION, VOLLPENSION

Bei Übernachtung in den Zimmern ist das Frühstück im Aufenthaltspreis inbegriffen. Bei Unterkunft in den Apartments oder auf einem Stellplatz kann das Frühstück, Halbpension oder Vollpension im Restaurant bestellt werden. Halbpension kann für 25,00 € pro Person und Tag gebucht werden, egal ob Sie Abend- oder Mittagessen wünschen, denn der Preis enthält das Frühstück und eine Mahlzeit Ihrer Wahl, und die Vollpension wird Ihnen 42.00 € pro Person pro Tag kosten. Wenn Sie diese Möglichkeiten in Anspruch nehmen möchten, bitten wie Sie, dies bei Buchung oder bei Ihrer Anreise im Ferienzentrum bei der Informationsbüro anzugeben. Für jede Service Sie werden ein Voucher bekommen die Sie müssen im Restaurant vorzeigen. Einmal Service bestellt, wird automatisch im Ihr Konto sein und nicht rückzahlbar.

EISDIELE

Im Ferienzentrum Bi Village befindet sich auch die beliebte Eisdiele “All’Incontro”, in der unseren Gästen nicht nur hausgemachtes Eis in den verschiedensten Geschmacksrichtungen, sondern auch leckere Frühstücke und erfrischende Aperitife serviert werden.

RESTAURANT BI VILLAGE

Aufgestellt auf der Küste bietet das Restaurant Bi Village ein bequemes und angenehmes Stimmung für alle Familie an. Die typischen Platten der europäischen Küche, die traditionellen Platten vom Mittelmeer und die Spezialgebiete des Hauses können Sie jeden Tag riechen, in einer Atmosphäre, die umarmt vom Meer und begeistert durch Musik ist.

GESCHÄFTE

Im Herzen des Ferienzentrums befindet sich ein gut sortiertes Lebensmittelgeschäft und viele sonstige Produkte, nicht nur kroatischer, sondern auch internationaler Produktion erhältlich sind, damit unsere Gäste nicht auf ihre Gewohnheiten verzichten müssen. Hier findet man charakteristische Souvenirs von Pula und Istrien, die Sie während des Winters an den angenehmen Urlaub in unserem Feriendorf erinnern werden, oder die als sympathisches Mitbringsel Freunden und Verwandten zeigen, dass Sie auch im Urlaub an sie gedacht haben. Im Einkaufszentrum befindet sich auch ein gut sortierter Kiosk, in dem die Gäste nicht nur kroatische Tageszeitungen, sondern auch ausländische Zeitschriften und Zeitungen finden. Im Dorf können Sie auch eine Sporttuchegeschäfte, Strandartikeln einkaufen, Weinladen und Laden mit Campingausstattung finden. • Tabak Geschäft • Call shop ‘Bla Bla’ • Souvenir • Bazar • Arzt • Friseur • Eisdiele • Gift Shop • Massage •Supermarkt • Campingausstattung ‘Kamp Oprema’ • Enoteca/Weinladen • Strandartikeln Geschäft 49


Hausordnung Der Eintritt in die Ferienanlage bedeutet die volle Anerkennung folgender Vorschrifften. Die jenigen sich nict daran halten, werden sofort von der Ferienanlage entfernt. Es ist nicht gestattet: 1. Mit Holzkohle zu grillen, nur mit Gas oder Elektro 2. Hunde in den Sanitäranlagen zu waschen 3. Bei roter Flagge ins Meer hinein zu gehen 4. Innerhalb oder ausserhalb der Ferienanlage Feuer anzuzünden 5. Mit Fahreugen zwischen 13,00 und 15,00 Uhr und zwischen Mitternacht und 07,00 Uhr durch den Eingang und Ausgang und innerhalb der Ferienanlage zu fahren 6. Der Geschwindigkeit von 15 km/h zu überschreiten 7. Die Boote in einem Abstand von weniger als 200 m von Strand zu benutzen 8. Die Enfriedung der Caravans, Wohnmobile oder Zelte zu erweitern 9. Hunde frei laufen zu lassen, oder sie in den oder Supermarket oder Restaurants mitzunehmen 10. Fahrzeuge ausserhalb der dafür vorgesehenen Flächen oder ausserhalb des eigenen Stellplatzes zu parken 11. Störenden Lärm zu verursachen 12. Irgendwelche Abfälle ausserhalb der dafür vorgesehenen Mülltonnen abzulegen oder wegzuwerfen 13. Geschirr oder Wäsche ausserhalb der nicht vorgesehenen stellen zu waschen 14. Kinder alleine zu lassen 15. Sich ohne Badeanzug zu sonnen 16. Eine eventuelle Infektionskrankheit der Direktion nicht mitzuteilen. Die Direktion behält sich das Entscheidungsrecht vor, zu jeder Zeit zu kontrollieren, dass diese Regeln beachtet werden. Das Beschwerdebuc befindet sich im Informationsbüro. Wir bitten unsere Gäste eine von den Dokumenten (von einem Mitglied der Gruppe), die zusammen eine Wohnheit oder Stellplatz benutzt, an der Rezeption zu lassen. Der Verlust der Appartmentschlüssel, das Ein-und Ausgangchips oder der wiederaufladbaren Karte für die Klimaanlage wird laut geltender Preisliste berechnet.

Die Direktion und das Personal wünschen Ihnen einen angenehmen Aufenthalt.

50


51


Dragonja 115 - 52212 Fa탑ana - Croazia tel. +385 52 300 300 - fax +385 52 380 711 www.bivillage.com - info@bivillage.com

52

Profile for Gruppo Biasuzzi

Regolamento bv 4 lingue  

Regolamento bv 4 lingue  

Advertisement