Page 1

60

DIENSTVERLENENDE BEROEPEN Administratie en organisatie Kinderopvang Marketing & sales Accountancy en fiscaliteit Vastgoed


2


DIENSTVERLENENDE BEROEPEN

Je hebt goesting om er letterlijk en figuurlijk - werk van te maken. Je popelt van ongeduld om je ambities waar te maken. Je wilt leren, ondernemen, doen. Welkom bij Syntra West.

28% 81% WORDT ZELFSTANDIG BINNEN 5 JAAR

SLAAGT

90% 95% IS TEVREDEN

IS AAN HET WERK

3


DIENSTVERLENENDE BEROEPEN

4

60

colofon COÖRDINATIE & EINDREDACTIE: Filip Roelandt, Sofie Barremaecker REDACTIE & FOTOGRAFIE: Chaelle Ornelis, Rosalie Buyse, Dominique Jauquet, Paul Gheyle OPMAAK & DRUK: Syntra West REDACTIEADRES: Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge

28

42

TANDARTSASSISTENT

MARKETING EN

Wil jij op een periode van één jaar het beroep van tandartsassistent aanleren vanuit de praktijk? Dan is deze voltijdse dagopleiding de juiste keuze.

COMMUNICATIE

50

54

BOEKHOUDER

BOEKHOUDKUNDIG

Het beroep van boekhouder is helemaal niet de saaie bezigheid waarvoor velen het houden, integendeel: als boekhouder ben je de spilfiguur in de onderneming!

ADMINISTRATIEF BEDIENDE

In deze opleiding leer je een pak technieken om van jou een echt marketingtalent te maken. We bekijken off- en online marketing met o.a. social media, SEO en e-mailmarketing.

V.U.: Syntra West, Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge ISO 9001: 2015 gecertificeerd.

Je zou graag optreden als de administratieve duizendpoot en je wilt je ook toeleggen op de boekhoudkundige aspecten van het bedrijf? Dan is deze opleiding op je lijf geschreven.


5

46

WINKELMANAGER

Deze dagopleiding biedt al de essentiĂŤle kennis die nodig is om aan de slag te kunnen in een leidinggevende functie in de retailsector.

INHOUD 5

Inhoud

7

Voorwoord

8

Inleiding

8

In beeld

10

Levenslang ondernemen

13

Voltijdse dagopleidingen

Administratie en organisatie

14

Apotheekassistent

18

Medisch secretaresse

24

Office management

28

Tandartsassistent

Kinderopvang

32

64

Kinderbegeleider van baby’s en peuters

Marketing & sales

38

Accountmanager

42

Marketing en communicatie

46

Winkelmanager

Accountancy en fiscaliteit

50

Boekhouder

54

Boekhoudkundig administratief bediende

Vastgoed VASTGOED - EN NOTARIEEL MEDEWERKER

De juridische sector boeit je sterk en je wil je administratieve vaardigheden uitspelen? Dan is deze 1-jarige opleiding helemaal jouw ding!

60

Vastgoedmakelaar

64

Vastgoed- en notarieel medewerker

69

Overzicht voltijdse dagopleidingen

73

Overzicht avondopleidingen

82

FAQ

86

Campussen


6


7

At your service!

Wil je je voorbereiden op de arbeidsmarkt; en je eigen competenties nog beter afstemmen op de vacatures van deze tijd? In deze brochure geven we je graag de mogelijkheden om uit te zoeken welke opleiding bij je past. Van administratie tot commercialisatie en van boekhouder tot vastgoedmakelaar; deze brochure maakt je wegwijs in ons opleidingsaanbod. Wij bieden compacte, competentie- en praktijkgerichte opleidingen aan met heel wat doorstroommogelijkheden. Naast het theoretische luik wordt er binnen iedere opleiding sterk ingezet op de vaardigheden en de attitudes waarover je binnen het specifiek beroep moet beschikken. Ook een stevige portie praktijk komt zowel tijdens de lessen als de stages aan bod. Doorheen het jaar maken zowel jij zelf, als je docent en je stagementor een online inschatting over jouw bruikbare vakkennis en gedrag. Met onze ondersteuning stel jij een echt competentiedossier op, met aandacht voor jouw talenten ĂŠn werkpunten. Zo krijg je een beter beeld over jezelf en heb je meteen je profiel op zak dat je kan gebruiken tijdens je eerste sollicitatiegesprek. Veel leesplezier!


8

INLEIDING

INTERVIEW VAN LEERTIJD TOT FISCALIST, DE EEUWIGE SYNTRA STUDENT

Mijn naam is Elke Uyttenhove. Sinds mei 2019 ben ik aan de slag bij Syntra West als opleidingsmanager voor de dienstverlenende sector, meer specifiek de vastgoedsector. Na enkele jaren zelf actief te zijn in de sector als erkend vastgoedmakelaar is het voor mij een boeiende uitdaging om opleidingen te ontwikkelen en te coördineren. De vastgoedwereld is dagelijks in beweging wat zorgt voor beroepen met een uitgebreid en variërend takenpakket waarbij je ook een portie verantwoordelijkheid krijgt. Daarom vind ik het belangrijk dat cursisten kunnen genieten van kwalitatieve opleidingen die afgestemd worden op de ontwikkelingen binnen de vastgoedsector. En hiervoor streef ik graag mee met Syntra West! Syntra West biedt stevige opleidingen waarbij er naast het theoretische luik ook heel wat aandacht wordt besteed aan praktijk en attitudes. Zo kan de cursist zich na het succesvol afronden van de opleiding profileren als specialist op de arbeidsmarkt. Denk maar aan de opleiding Vastgoedmakelaar die leidt tot een ondernemerschapsdiploma, erkend door het BIV (beroepsinstituut van vastgoedmakelaars) waarbij je de procedure kan starten om je beroeps-titel te behalen. OPLEIDINGSMANAGER

ELKE UYTTENHOVE, VASTGOEDSECTOR

Mijn naam is Cedric Maenhout, Toen ik zestien jaar was, had ik het wel gezien in het klassiek onderwijs, toen besloot ik om een nieuwe weg in te slaan en mij in te schijven in het leertraject van Syntra-West. Via leertijd kon ik wat minder klassiek les volgen en mijn kennis verwerven op de werkvloer bij een patroon. Zo kon ik studeren en werken gezond combineren. Op deze manier leerde ik al vroeg wat het inhoudt om te werken en wat het belang ervan is. Zo behaalde ik in 2013 mijn secundair diploma en had ik ineens een pak werkervaring opgedaan. Werkgevers wisten dat te appreciëren. Avondopleidingen bij Syntra West kunnen een sterke meerwaarde bieden omdat ze snel en praktisch toepasbaar zijn. Dit merkte ik op toen ik tijdens mijn leertijd ook de avondopleiding ‘Computerboekhouden BOB50’ volgde. Na mijn studies binnen de leertijd heb ik mij dan ook snel ingeschreven voor de versnelde avondopleiding ‘Bedrijfsbeheer’ waar ik bij mijzelf sterke interesse voor het financiële luik opmerkte tijdens het opmaken van een financieel plan. Door het feit dat ik veel interesse had in het financieel, luik heb ik ervoor gekozen om mij in te tekenen voor de voltijdse dagopleiding ‘boekhouder’. Wat mij vooral opviel, is dat je op korte termijn zeer veel kan leren, omdat er enkel bruikbare en relevante vakken opgenomen worden in het lesprogramma. Ik kan zeggen dat ik van elk vak dat ik in deze opleiding heb gevolgd meermaals zaken in de praktijk heb nodig gehad.


9

60

Er zitten geen onnodige bijkomende vakken in de modules verwerkt. De lessen worden gegeven door docenten die aanwezig zijn op de arbeidsmarkt en zo in de mogelijkheid zijn om de leerstof praktijkgericht over te brengen. In het verlengde van de dagopleiding ‘boekhouder’ biedt Syntra-West de tweejarige avondopleiding ‘fiscalist’ aan. Dit is een perfecte aanvulling op de reeds opgedane kennis en een door werkgevers (zowel bedrijven als boekhoudkantoren) zeer sterk gewaardeerde opleiding. De modules worden gedoceerd door docenten die pakken praktijkervaring hebben en steeds op de hoogte zijn van de actuele wetgeving. Deze opleiding was voor mij een absolute meerwaarde. Vele keren kon ik de opgedane kennis van in de les al daags nadien gebruiken op mijn job. Gezien ik toch de smaak te pakken had heb ik mij vervolgens ingeschreven voor de avondopleiding ‘beleggingsadviseur’. De bedoeling was inzicht te krijgen in het beurswezen echter heb ik veel meer geleerd dan ik had verwacht. De docent die merendeel van de vakken gaf was dan ook één van de meest bekwame docenten die ik in al mijn opleidingen heb mogen leren kennen. Ze was zeer professioneel. Aansluitend op al deze vooropleidingen heb ik mij ingeschreven voor de avondopleiding ‘Financieel management voor KMO. Hier ben ik nog eens dieper kunnen ingegaan op financiële analyse, berekeningen en kredietoplossingen.

Door het feit dat de lessen interactief werden gemaakt bleef er al heel wat leerstof ‘hangen’ door gewoon de lessen actief mee te volgen. Ik had deze cursus gezien als opfrissing maar ik ben verrast van wat ik heb bijgeleerd. Met deze opleiding heb ik mijn competenties rond adviseren en optimaliseren kunnen aanscherpen. Momenteel volg ik de avondopleiding ‘vermogens- en successieplanning’. Eens ik begreep hoe een vermogen opgebouwd wordt, (door hard werken, slim te ondernemen en te durven) vroeg ik mij af hoe vermogende mensen hun vermogens behouden, veilig stellen en nalaten naar volgende generaties. Welke mogelijkheden zijn er, waar je op moet letten en wat als je niets voorziet? Niemand werkt namelijk graag dag en nacht om op het einde van de rit niets over te houden voor zijn/ haar dierbaren. Eigenlijk heb ik steeds geleerd wat ik interessant vond door opleidingen te volgen en deze met mijn werk te combineren. De opleidingen zijn kwalitatief en een meerwaarde wat ervoor zorgt dat ze steeds ook professioneel bruikbaar zijn. Ik heb dat altijd als een extra stimulans gevonden om te blijven studeren. Het loont om opleidingen te volgen niet alleen op professioneel vlak maar ook op persoonlijk vlak. CÉDRIC MAENHOUT, DE EEUWIG STUDENT VAN SYNTRA-WEST


10

levenslang ondernemend leren ondernemen

De Vlaamse regering blijft ondernemerszin, ondernemerschap en het aanleren van ondernemerscompetenties stimuleren. Zij bevestigde in het nieuwe regeerakkoord de rol en het belang van de Syntra hierin. Het Syntra-netwerk staat inderdaad voor levenslang ondernemend leren. De opleidingen van de Syntra hebben een eigen, uniek, karakter voor praktijkgerichte opleidingen. Het Syntra-team van trainers en coaches zal jouw ondernemerszin prikkelen. Ze zullen je de nodige ondernemerschapsvaardigheden en skills bijbrengen zodat je professioneel je mannetje kan staan en klaar bent om aan de slag te gaan in de door jou gekozen richting. Veel succes !


11

50 906 – het getal die staat voor het huidige aantal openstaande vacatures in Vlaanderen binnen de sector. 9 – het getal die staat voor het aantal knelpuntberoepen binnen de sector. Denk maar aan boekhouder, syndicus, verzekeringsadviseur en management assistent. Kortom, ons land snakt naar professionals die een krak zijn in hun vak!


12

klaar gestoomd.


60

13

VOLTIJDSE DAGOPLEIDINGEN. DE PRAKTIJKGERICHTE FORMULE VAN VOLTIJDS DAGONDERWIJS.

Bij Syntra West stomen we je zeer praktijkgericht klaar in de formule van voltijds dagonderwijs. Concreet betekent dit dat je van maandag tot vrijdag keihard aan het knallen bent in jouw gekozen opleidingsparcours. In ons ondernemende parcours bestaat jouw opleiding uit twee delen: werkplekleren én campusleren, je gaat dus duaal leren. Ben jij 18+? Dan zijn de voltijdse dagopleidingen van Syntra West vast en zeker iets voor jou. Docenten met ruime expertise uit het beroepsleven staan je met raad en daad bij. Met een mooie mix van theorie en praktijk biedt Syntra West jou een alternatief wanneer je op één jaar tijd een extra diploma wenst of een alternatief zoekt voor hogeschool of unief. Bovendien kan je met een erkend diploma voltijdse dagopleiding meteen praktisch aan de slag. Contacteer ons gerust voor een persoonlijke afspraak op de campus met de cursusbegeleider van jouw voorkeuropleiding. Inschrijven kan ook online of offline op de campus.

METEN IS WETEN Tijdens je parcours gaan we jouw talenten en competenties screenen én op de kaart zetten. Je leert zo je sterktes en zwaktes kennen. En wordt hier sterker van. STUDENTENSTATUUT Als student voel je je al snel thuis in de ‘behapbare’ campussen. Tussen de 1000 studenten voltijdse dagopleiding die we jaarlijks mogen verwelkomen, vind je vast binnenkort ook jouw plaats. GROEIPAKKET Je kunt ook ten laste van je ouders blijven wanneer je een voltijdse dagopleiding volgt. Deze voldoen nl. aan de voorwaarden voor het behouden van het groeipakket (vroegere kinderbijslag).


14

Administratie en organisatie

APOTHEEKASSISTENT

APOTHEEKASSISTENT

Wil je leren hoe geneesmiddelen in het lichaam werken om goed advies te kunnen geven? Wens je zelf bereidingen zoals capsules, poeders of zalfjes te kunnen maken? Ben je klantvriendelijk, zorgvuldig en nauwkeurig? Dan is de opleiding tot farmaceutisch-technisch assistent(e) of apotheekassistent(e) jou op het lijf geschreven. Als apotheekassistent(e) moet je ordelijk, hygiĂŤnisch en met grote verantwoordelijkheidszin kunnen werken. Je staat in voor het voorraadbeheer van geneesmiddelen en verwerkt bestellingen. Daarnaast is het belangrijk om de recepten nauwkeurig te bereiden en geneesmiddelen vakkundig te verkopen aan de klanten. De verplichting om als apotheekassistent(e) een erkende opleiding te volgen is een wettelijke eis, opgelegd door het Ministerie van Volksgezondheid en de Nationale Paramedische Raad. Deze opleiding werd daarom samen met diverse apothekersverenigingen ontwikkeld en staat garant voor een kwaliteitsvol opleidingstraject.

60

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING BESTEMD?

De opleiding richt zich tot de medewerkers in een apotheek die zich nog moeten regulariseren als apotheekassistent en tot diegenen die het beroep willen aanleren om als apotheekassistent te kunnen werken in een officina (apotheek).


webcode #121000

INFO

locatie: Roeselare startdatum: 29 september 2020 duur: 1 jaar prijs: € 1.185,80 (incl btw) webcode: 121000

15

LESROOSTER

MA

DI

WOE

DO

VRI

VM NM

VOORKENNIS

VERDER VERWACHTEN WE DAT JE

Toelatingsvoorwaarden • Je bent minimum 18 jaar • Je hebt een diploma HSO (ASO, TSO of BSO + 7de jaar)

• De Nederlandse taal beheerst • Een gezonde dosis motivatie bezit • Je het ziet zitten om op regelmatige basis een studiemoment in te lassen • Openstaat voor feedback van de docenten en je stagementor

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


16

Administratie en organisatie

APOTHEEKASSISTENT

EXAMEN

PRAKTISCH

Gedurende het cursusjaar wordt er op het einde van een vak of module een mondeling of schriftelijk examen afgenomen. De opleiding wordt afgesloten met een eindproef. Herexamens worden in de paasvakantie en in juli en augustus georganiseerd.

STAGEOVEREENKOMST

Er zijn geen lessen voorzien tijdens schoolvakanties. Let op, stage kan wel tijdens vakanties.

De stage omvat 300 uur. De cursist zoekt zelf een geschikte stageplaats. Omwille van objectiviteit mag de stage niet op de eigen werkplaats of bij familie t.e.m. de 2de graad plaatsvinden. GETUIGSCHRIFT

Wie deze opleiding met succes beĂŤindigt, ontvangt volgende documenten, erkend door de Vlaamse Gemeenschap: getuigschrift farmaceutisch technisch assistent, ook erkend door de beroepsfederaties en de Nationale Paramedische Raad. getuigschrift verkoper/verkoopster. Het getuigschrift wordt enkel toegekend aan deelnemers die regelmatig de lessen bijwonen, slagen voor de vakexamens van de verschillende vakken, de stage succesvol doorlopen, een eindwerk maken en dat met succes verdedigen voor een jury. DOCENT

In deze opleiding geven verschillende docenten les die dagdagelijks in de praktijk staan. Op deze manier wordt de nodige beroepskennis aangereikt. BIJKOMENDE INFO

De dagopleidingen van Syntra West voldoen aan de voorwaarden voor het behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag). Informeer naar de voorwaarden. Geen studietoelage mogelijk.

60

Er is les van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u30.


webcode #121000

17

PROGRAMMA 1) APOTHEEK-

2) VERKOPER-

ASSISTENT - 420U

VERKOOPSTER - 132U

MODULE 1

• initiatie marketing • persoonlijkheidsvorming en basis communicatieleer • verkooptechnieken • presentatietechnieken

• • • • • • • • • • •

Fysica - 12u Fysiologie, anatomie en biologie - 48u Galenica theorie - 32u Galenica praktijk - 24u Farmacologie - 36u Deontologie - 12u Scheikunde - 24u Communicatie - 4u Parafarmacie - 16u Eindwerkbegeleiding - 4u Examens - 20u

3) WERKPLEKLEREN/STAGE - 300U

MODULE 2

• • • • • • • •

Galenica theorie - 48u Galenica praktijk - 32u Farmacie - 56u Plantkunde - 12u Communicatie - 8u Toxicologie - 8u Stage- en eindwerkbegeleiding - 12u Examens - 12u

EINDPROEF

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


18

Administratie en organisatie

MEDISCHSE SECRETARESSE

MEDISCH SECRETARESSE ‘De administratieve spil van de medische wereld’

Na deze opleiding kan je op een medisch secretariaat terecht in medische centra, dokterspraktijken, ziekenhuizen en woonzorgcentra. Je bent in staat om de taken van een medisch secretaresse (m/v) uit te voeren: • Patiënten ontvangen, ze informeren over het verloop van het onderzoek, de behandeling en ze oriënteren • Het medisch dossier van de patiënt samenstellen en bijwerken bij elk bezoek of bij elke verandering van de situatie • De planning van de organisatie en de agenda van de arts bijhouden • Verslagen van operaties of medische handelingen invoeren, de lay-out verzorgen en ze doorsturen naar patiënten, artsen, ... • De patiënt adviseren bij de administratieve stappen (samenstelling van dossiers, invullen van formulieren, ...) • Briefwisseling registreren, sorteren, frankeren • De facturatie en de inning van de medische handelingen realiseren en er aangifte van doen bij de sociale zekerheidsinstellingen, ziekenfondsen, ... • Het beheer en bijhouden van documentatie • Verrichtingen uitvoeren voor het boekhoudkundig en budgetbeheer van de organisatie • De voorraad opvolgen, tekorten vaststellen, bestellingen plaatsen, … 60

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING BESTEMD?

Deze opleiding richt zich naar jonge mensen, die na het secundair onderwijs dit beroep willen aanleren. Ook gemotiveerde personen die zich wensen om te scholen kunnen deze studierichting aanvatten.


webcode #100202

INFO

locatie: Kortrijk en Brugge startdatum: K 1 oktober 2020 B 5 oktober 2020 duur: 1 jaar prijs: € 1.185,80 (incl btw) webcode: #100202

19

LESROOSTER

MA

DI

WOE

DO

VRI

VM NM

VOORKENNIS

VERDER VERWACHTEN WE DAT JE

Toelatingsvoorwaarden • Je bent minimum 18 jaar

• De Nederlandse taal beheerst. De lessen zelf gaan uiteraard door in het Nederlands • Over een gezonde dosis motivatie en inzet beschikt. Deze zijn, naast thuiswerk, erg belangrijk om te slagen in deze boeiende, maar ook intensieve praktijkgerichte opleiding • Open staat voor feedback. De coach voorziet feedback/evaluatie-momenten om je beter te maken en bij te sturen • Op tijd komt en de afgesproken data voor het indienen van opdrachten naleeft

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


20

Administratie en organisatie

MEDISCHSE SECRETARESSE

EXAMENS

PRAKTISCH

Gedurende het cursusjaar wordt er op het einde van een vak of module een mondeling of schriftelijk examen afgenomen. De opleiding wordt afgesloten met een eindproef. Herexamens worden in de paasvakantie en in juli en augustus georganiseerd.

GETUIGSCHRIFT

Er zijn geen lessen voorzien tijdens schoolvakanties. Let op, stage kan wel tijdens vakanties. STAGEOVEREENKOMST

De stage omvat 280 uur. De cursist gaat zelf op zoek naar een geschikte stageplaats. Omwille van objectiviteit mag de stage niet op de werkplaats of bij familie t.e.m. de 2de graad plaatsvinden.

Wie de opleiding met succes beĂŤindigt, ontvangt volgende documenten, erkend door de Vlaamse gemeenschap: diploma medisch secretaresse/secretaris Het diploma wordt enkel toegekend aan deelnemers die regelmatig de lessen bijwonen, slagen voor de examens van de verschillende vakken, de stage succesvol doorlopen, een eindwerk maken en deze met succes verdedigen voor een jury. DOCENT

Dit is een praktijkgerichte opleiding onder begeleiding van professionele docenten. BIJKOMENDE INFO

De dagopleidingen van Syntra West voldoen aan de voorwaarden voor het behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag). Informeer naar de voorwaarden. Geen studietoelage mogelijk. Er is les van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u30.

60


webcode #100202

21

PROGRAMMA 1E SEMESTER

WERKPLEKLEREN (280U)

• Inleiding + organisatie van het medisch secretariaat (44u) • Medische terminologie + instrumentarium (32u) • Anatomie, fysiologie, pathologie, hygiëne (32u) • Toegepaste sociale vaardigheden (16u) • Deontologie (8u) • Zakelijk Nederlands (32u) • Zakelijk Frans (32u) • Informatica (afstandsleren)

ONDERNEMERSSKILLS (88 UUR)

2E SEMESTER

• • • • •

Anatomie, fysiologie, pathologie (32u) Zakelijk Nederlands (8u) Zakelijk Frans (28u) Zakelijk Engels (16u) RIZIV-reglementering, gezondheidszorg en medische registratie (32u) • EHBO (20u) • Eindwerkbegeleiding (6u) EINDPROEF

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


22


23

Goed voorbereid als toekomstige officemanager


24

Administratie en organisatie

OFFICE MANAGEMENT

OFFICE MANAGEMENT ‘Ben jij die meertalige administratieve duizendpoot?’

Als administratief bediende beschik je over sterke administratieve en commerciële vaardigheden. Je vaardigheden worden ingezet op verschillende afdelingen binnen een bedrijf. Je staat in voor administratieve en ondersteunende taken waarvan de inhoud wordt bepaald door de afdeling waar je tewerkgesteld bent. Een mix aan taken worden je toegekend: uittypen van verslagen of nota’s, onthaal van klanten, vergaderzalen klaarzetten, telefoon beantwoorden, interne of externe post behandelen, facturen opstellen, enz. Je organisatievermogen wordt sterk aangesproken waarbij een professionele omgang met klanten, collega’s niet uit het oog mag verloren worden. Jouw extra troef? Je taalkennis!

60

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING BESTEMD?

Deze opleiding richt zich naar jonge mensen, die na het secundair onderwijs dit beroep willen aanleren. Ook gemotiveerde personen die zich wensen om te scholen kunnen deze studierichting aanvatten.


webcode #090384

INFO

locatie: Brugge startdatum: 7 oktober 2020 duur: 1 jaar prijs: € 1.185,80 (incl btw) webcode: #090384

25

LESROOSTER

MA

DI

WOE

DO

VRI

VM NM

VOORKENNIS

VERDER VERWACHTEN WE DAT JE

• Toelatingsvoorwaarden »» Je bent minimum 18 jaar • Je hebt een basiskennis Frans en Engels

• De Nederlandse taal beheerst. De lessen zelf gaan uiteraard door in het Nederlands • Over een gezonde dosis motivatie en inzet beschikt. Deze zijn, naast thuiswerk, erg belangrijk om te slagen in deze boeiende, maar ook intensieve praktijkgerichte opleiding • Open staat voor feedback. De coach/docent voorziet feedback/evaluatie-momenten om je beter te maken en bij te sturen • Op tijd komt en de afgesproken data voor het indienen van opdrachten naleeft

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


26

Administratie en organisatie

OFFICE MANAGEMENT

EXAMENS

PRAKTISCH

Gedurende het cursusjaar wordt er op het einde van een vak of module een mondeling of schriftelijk examen afgenomen. De opleiding wordt afgesloten met een eindproef. Herexamens worden in de paasvakantie en in juli en augustus georganiseerd.

GETUIGSCHRIFT

Wie deze opleiding met succes beëindigt, ontvangt volgende documenten, erkend door de Vlaamse gemeenschap: • certificaat verkoper/verkoopster • diploma meertalig administratief bediende

Er zijn geen lessen voorzien tijdens schoolvakanties. Let op, stage kan wel tijdens vakanties. STAGEOVEREENKOMST

De stage omvat 152 uur. De cursist gaat zelf op zoek naar een geschikte stageplaats. Omwille van objectiviteit mag de stage niet op de werkplaats of bij familie t.e.m. de 2de graad plaatsvinden.

Het diploma wordt enkel toegekend aan deelnemers die regelmatig de lessen bijwonen, slagen voor de examens van de verschillende vakken, de stage succesvol doorlopen, een eindwerk maken en deze met succes verdedigen voor een jury. DOCENT

In deze opleiding geven verschillende docenten les die dagdagelijks in de praktijk staan. Op deze manier wordt de nodige beroepskennis aangereikt. BIJKOMENDE INFO

De dagopleidingen van Syntra West voldoen aan de voorwaarden voor het behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag). Informeer naar de voorwaarden. Geen studietoelage mogelijk. Er is les van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u30.

60


webcode #090384

27

PROGRAMMA 1) BASISPAKKET ADMINISTRATIEF BEDIENDE

4) STAGE (152U)

• • • • •

ONDERNEMERSSKILLS

Bedrijfsadministratie (64 uren) Informatica (124 uren) Communicatie (100 uren) Vreemde talen (152 uren) Sociale Wetgeving en personeelsadministratie (24 uren) • Boekhouden (40 uren) • Eindwerkbegeleiding (8 uren) • Eindproef

(88 UUR)

2) MODULE TALEN

• Aanvulling Frans (40 uren) • Aanvulling Duits (48 uren) • Aanvulling Engels (72 uren) 3) VERKOPER/VERKOOPSTER

• Initiatie marketing (20u) • Persoonlijkheidsvorming en basis communicatieleer (52u) • Verkoopstechnieken en presentatietechnieken (60u)

Succes is geen toeval. Het is hard werken, volharding, leren, studeren, opoffering met als allerbelangrijkste: hou van wat je doet of van wat je leert. PELÉ

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


28

Administratie en organisatie

TANDARTSASSISTENT

TANDARTSASSISTENT ‘zet een tandje bij’

De tandartsassistent(e) vormt een belangrijke schakel tussen de tandarts en de patiënt. De assistent(e) is vóór, tijdens en na de behandeling, zowel voor de tandarts als voor de patiënt, een onontbeerlijke steun en toeverlaat. De tandartsassistent(e) werkt in loondienst bij een tandarts of een tandheelkundig specialist. Het kan gaan om een solopraktijk of een groepspraktijk. Om de tandarts te ondersteunen in zijn beroep met alsmaar meer werkdruk werd de tandartsassistent(e) in het leven geroepen. De vraag naar onderhoud van het gebit neemt almaar toe maar steeds minder jonge tandartsen starten in ons land alleen een praktijk op. Steeds meer tandartsen richten een groepspraktijk op. Het takenpakket van een tandartsassistent(e) situeert zich zowel op vlak van onthaal en administratie, als op begeleiding en voorlichting van patiënten, assistentie aan de stoel, praktijkorganisatie en administratie. De opleiding leidt tot het beroep van tandarts-assistent(e) maar afgestudeerden in deze opleiding kunnen ook terecht in de medische vertegenwoordiging binnen tandheelkunde. Stage is heel belangrijk, zo ondervind je ook in de praktijk wat je in de lessen hebt gezien.

60

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING BESTEMD?

We richten ons met de opleiding minimaal op afgestudeerden HSO. Bovendien moet je interesse hebben in tandheelkunde en in het combineren van een administratieve functie met het werken met mensen op een hygiënische, patiëntgerichte en verantwoorde wijze.


webcode #110834

INFO

locatie: Brugge startdatum: 8 oktober 2020 duur: 1 jaar prijs: € 1.185,80 (incl btw) webcode: #110834

29

LESROOSTER

MA

DI

WOE

DO

VRI

VM NM

VOORKENNIS

VERDER VERWACHTEN WE DAT JE

Toelatingsvoorwaarden • Je bent minimum 18 jaar • Je hebt een diploma HSO (ASO, TSO of BSO + 7de jaar)

• De Nederlandse taal beheerst. De lessen zelf gaan uiteraard door in het Nederlands. • Over een gezonde dosis motivatie en inzet beschikt. Deze zijn, naast thuiswerk, erg belangrijk om te slagen in deze boeiende, maar ook intensieve praktijkgerichte opleiding. • Open staat voor feedback. De coach/docent voorziet feedback/evaluatie-momenten om je beter te maken en bij te sturen. • Op tijd komt en de afgesproken data voor het indienen van opdrachten naleeft.

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


30

Administratie en organisatie

TANDARTSASSISTENT

EXAMENS

PRAKTISCH

Gedurende het cursusjaar wordt er op het einde van een vak of module een mondeling of schriftelijk examen afgenomen. De opleiding wordt afgesloten met een eindproef. Herexamens worden in de paasvakantie en in juli en augustus georganiseerd. Er zijn geen lessen voorzien tijdens schoolvakanties. Let op, stage kan wel tijdens vakanties.

GETUIGSCHRIFT

STAGEOVEREENKOMST

De stage omvat 280 uur. De cursist gaat zelf op zoek naar een geschikte stageplaats. Omwille van objectiviteit mag de stage niet op de werkplaats of bij familie t.e.m. de 2de graad plaatsvinden.

Wie deze opleiding met succes beĂŤindigt, ontvangt volgende documenten, erkend door de Vlaamse gemeenschap: diploma tandartsassistent Het diploma wordt enkel toegekend aan deelnemers die regelmatig de lessen bijwonen, slagen voor de examens en de stage, een eindwerk maken en deze met succes verdedigen voor een jury. DOCENT

In deze opleiding geven verschillende docenten les die dagdagelijks in de praktijk staan. Op deze manier wordt de nodige beroepskennis aangereikt. BIJKOMENDE INFO

De dagopleidingen van Syntra West voldoen aan de voorwaarden voor het behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag). Informeer naar de voorwaarden. Geen studietoelage mogelijk. Er is les van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u30. WETTELIJKE VERPLICHTING

KB 4 augustus 1996: de tandartsassistent is wettelijk verplicht zich te laten inenten tegen hepatitis.

60


webcode #110834

31

PROGRAMMA De opleiding omvat leerinhouden omtrent de organisatie en administratie van een tandheelkundige praktijk en leerinhouden omtrent de assistentie bij tandheelkundige behandelingen

ONDERNEMERSSKILLS (132U) WERKPLEKLEREN / STAGE (280 U)

MODULE 1

• Tandheelkundige basisbegrippen en -behandelingen (48u) • Secretariaat: basisbegrippen en -vaardigheden (40u) • Algemene medische noties en atiëntenbegeleiding in de tandheelkundige praktijk (60u) • Specifieke tandheelkundige behandelingen m.i.v. producten en materialen (60u) MODULE 2

• Specifieke tandheelkundige behandelingen m.i.v. producten en materialen (72u) • Secretariaat tandheelkundige praktijk (72u) • Werkomgeving en milieu (68u) EINDPROEF

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


32

Kinderopvang

KINDEROPVANG

KINDERBEGELEIDER VAN BABY’S EN PEUTERS

In Vlaanderen zoekt de kinderopvangsector voortdurend naar goed opgeleide en gemotiveerde mensen voor diverse vormen van kinderopvangvoorzieningen of - initiatieven. De voltijdse dagopleiding ‘kinderopvang’, bestemd voor jonge mensen, wil deze leemte opvullen. Tijdens deze opleiding komt niet alleen het verzorgende aspect van kinderopvang aan bod, ook de ontwikkeling van kinderen en de communicatie met de ouders staan op het programma. Verder leer je wat er allemaal op het praktische niveau komt kijken bij kinderopvang. Kortom, deze opleiding stoomt je helemaal klaar om je in een nieuw avontuur te storten. Alles wat komt kijken bij de opvang van kinderen komt aan bod. Niet alleen het verzorgende, maar ook de communicatie, ontwikkeling van kinderen, inrichting van de opvang. Kortom na dit jaar ben je klaar om jou te storten in een nieuw avontuur.

60

De opleiding beoogt een gespecialiseerde, kwaliteitsvolle vorming te bieden aan (toekomstige) verantwoordelijken van een zelfstandig opvanginitiatief. De verantwoordelijke verzekert een kwaliteitsvolle opvang, hetzij in dag, nacht, weekend, buitenschoolse, occasionele

of flexibele opvang, in een aangepaste accommodatie. De verantwoordelijke begeleidt en ondersteunt het team, bepaalt de pedagogische visie en staat in voor het bedrijfseconomische, commercieel en logistiek beleid. De verantwoordelijke/ondernemer is verantwoordelijk voor het scheppen van een pedagogisch opvangklimaat waar kinderen optimale ontwikkelingskansen krijgen en waarin ouders en opvoeders de verantwoordelijkheid voor de opvoeding delen. Dit betekent het ontwikkelen, uitvoeren, bewaken, evalueren en bijstellen van het beleid op volgende terreinen: pedagogisch beleid, ouderbeleid, verzorgende beleid, personeels- en samenwerkingsbeleid, accommodatiebeleid, financiële beleid en administratie, juridische beleid en externe beleid. VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING BESTEMD?

Deze opleiding is bestemd voor wie als zelfstandige of verantwoordelijke/begeleider van een kinderdagverblijf wil werken. Met het diploma ‘Kinderbegeleider baby’s en peuters’ kan je als zelfstandige aan de slag tot maximaal 18 kindjes of als begeleider in de groepsopvang.


33

webcode #111429

INFO

locatie: Roeselare startdatum: 7 oktober 2020 duur: 1 jaar prijs: € 1 500,40 (incl btw) stage: 140 uur webcode: #111429

LESROOSTER

MA

DI

WOE

DO

VRI

VM NM

VOORKENNIS

VERDER VERWACHTEN WE DAT JE

Toelatingsvoorwaarden • Minstens 18 jaar worden in de loop van het kalenderjaar waarin de cursus start. • Cursisten beschikken bij voorkeur over een getuigschrift beroepssecundair onderwijs in een sociale opleiding of een diploma hoger secundair onderwijs.

• De Nederlandse taal beheerst • Een gezonde dosis motivatie en inzet bezit • Je het ziet zitten om vaak een studiemoment in te lassen • Openstaat voor feedback van de docenten en je stagementor • Stipt aanwezig bent om de lessen te starten • Actief deelneemt aan de lessen

Voor cursisten die niet beschikken over bovenstaand getuigschrift of diploma, wordt door de cursusbegeleider of spildocent, voorafgaand aan de inschrijving, een intakegesprek afgenomen. Vrijstellingen zijn slechts in beperkte mate mogelijk. Elke module, zowel basisniveau als ondernemersniveau, moet met goed gevolg worden doorlopen. • Om jouw stage te mogen aanvatten, moet je een ‘uittreksel strafregister’ en een medisch attest kunnen voorleggen aan de stageplaats. • Beschikken over een sterke interesse in omgaan met kinderen is een must! BIJKOMENDE INFO

Ik volgde in 2016-2017 de opleiding verantwoordelijke in de kinderopvang. Deze opleiding heb ik met glans volbracht door de goeie lessen en de vele hulp van de docenten. Door deze opleiding werk ik nu als zelfstandige in het kinderdagverblijf ‘t Freubelke. Ik ben dan ook de docenten, de opleiding en Syntra dankbaar.

De cursisten hebben drie dagen per week les van 9u-12u30 en van 13u15-16u30.

LAURA HUL (VOLTIJDSE DAGOPLEIDING KINDEROPVANG)

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


34

Administratie en organisatie

KINDEROPVANG

EXAMENS

PRAKTISCH

Gedurende het cursusjaar wordt er op het einde van een vak of module een mondeling of schriftelijk examen afgenomen. De opleiding wordt afgesloten met een eindproef. Herexamens: gedurende het jaar, tijdens de paasvakantie, juli en augustus worden herexamens georganiseerd.

GETUIGSCHRIFT

Er zijn geen lessen voorzien tijdens schoolvakanties. Let op, stage kan wel tijdens vakanties. STAGEOVEREENKOMST

Contact met de praktijk maakt integraal deel uit van het opleidingsconcept ‘Kinderbegeleider van baby’s en peuters’ bij Syntra West. In de loop van de opleiding zijn er in totaal 140 uur werkplekleren voorzien. Dit laat toe om de opgedane kennis tijdens de lessen te toetsen aan de dagelijkse praktijk. Als ondernemende cursist ga je zelf op zoek naar een stageplaats. Dit zijn alvast je eerste stappen in het leren solliciteren. Een stage-werkervaring staat mooi op je cv. Zeker wanneer uw stagementor je attitudes en competenties via een referentie onderschrijft.

60

Na slagen op alle examens, stage en verdediging eindproef, ontvang je het diploma ‘Kinderbegeleider baby’s en peuters’. Met dit diploma kan je als zelfstandige aan de slag tot maximaal 18 kindjes of in de groepsopvang als begeleider. Als je kwaliteitsvolle kinderopvang wilt garanderen, is het belangrijk om je blijvend te ontwikkelen. SYNTRA speelt hier op in met een ruime waaier aan interessante bijscholingen en trainingen voor verantwoordelijken en medewerkers in de kinderopvang. DOCENT

Dit is een praktijkgerichte opleiding onder begeleiding van professionele docenten. BIJKOMENDE INFO

Deze opleiding beantwoordt aan de kwalificatie-eisen die sinds de invoering van het nieuwe decreet op 1/4/2014 van kracht zijn. Na deze opleiding ben je in orde om te starten als begeleider in de gezins- groepsopvang of als zelfstandige groepsopvang van maximum 18 kindjes.

Ik kijk positief terug naar mijn jaar bij Syntra West. Als mama van twee kids was ik heel zenuwachtig om terug te gaan studeren. Ik zat met zoveel vragen: gaat het me nog lukken, kan ik dit combineren met mijn gezinsleven, wie zal er in mijn richting zitten, ... Maar al snel verdwenen mijn zorgen. Ik kwam terecht in een hele leuke, jonge, creatieve groep van alle leeftijden. De lessen waren boeiend en de lesgevers heel professioneel. Voor de leerkrachten was geen vraag te veel en voor hulp maakten ze ook steeds tijd. Ondertussen ben ik ook werkzaam in de gekozen studierichting en heb er nog geen moment spijt van gehad. En bovenop mijn diploma kreeg ik er ook nog paar vrienden bij. Lieselot Slock (voltijdse dagopleiding kinderopvang)


webcode #111429

35

PROGRAMMA Het traject is modulair opgebouwd: INZICHT IN DE SECTOR - 24U

• Historiek en functie • Kinderopvanginitiatieven

VOEDING - 16U

SAMENWERKEN - 12U

• Voeding bij baby’s, peuters en kleuters • Eetsituatie en -begeleiding

• Informatie-, advies- en hulpverleningsdiensten • Lokaal overleg • Samenwerken met externen

OUDERS - 36U TAKENPAKKET EN ZELFREFLECTIE - 24U

• Rol kinderbegeleider • Opbouw opleiding (examens, eindproef, stage) • Zelfreflectie KINDEREN - 68U

• Ontwikkeling van baby’s en peuters • Observeren • Omgaan met baby en peuter SPELEN - 40U

• Soorten spel en spelmaterialen • Begeleiding in spel • Doel van het spel GEZONDHEID - 96U

• Zorg baby en peuter en voor kind met specifieke zorgbehoefte • Hygiëne • Ergonomie • EHBO (incl. attest Levensreddend handelen bij kinderen)

• Contact met ouders in de kinderopvang • Soorten contacten GEBOUW EN INRICHTING - 16U

• Keuze van een geschikt pand • Indelen van de kinderopvang

BEHEER ZELFSTANDIG KINDEROPVANGINITIATIEF - 124U

• • • • •

Commercieel beleid Recht Boekhouden Fiscaliteit Verzekeringen

EINDWERKBEGELEIDING - 8U

VEILIGHEID EN MILIEU - 20U

WERKPLEKLEREN / STAGE -

• • • • •

140U

Veiligheidsplan Veilig materiaal Brand-en evacuatie Voedselveiligheid Risico-analyse, crisisplan

DEELSTAGE 1: ALS BEGELEIDER DEELSTAGE 2: ALS ZELFSTANDIGE

TEAM - 28U

• • • •

Taakverdeling Rollen en functies Leiderschap Communicatie in team

EINDPROEF

ZORG VOOR KWALITEIT - 16U

• Kwaliteit in de kinderopvang • Ontwikkelen van eigen professionaliteit

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


36


37

Goed voorbereid als toekomstige accountmanager


38

Marketing & sales

ACCOUNTMANAGER

ACCOUNTMANAGER ‘Intermediaire schakel tussen klant en bedrijf of organisatie’

Verkopen is vandaag harde concurrentie voeren en daarbij maken veeleisende consumenten het niet makkelijk om potentiële klanten binnen te halen. Er is meer nodig dan de juiste look of een vlotte babbel. Vandaag verkopen vraagt een andere aanpak! Je verantwoordelijkheden liggen anders en daarvoor heb je de juiste vaardigheden nodig. Als account manager ben je de intermediair tussen je klant en de organisatie waar je tewerkgesteld bent. Je leeft je in in de klant, je zorgt dat hij krijgt wat hij wil. Je moet een vertrouwd adviseur zijn, een consultant die de klant met raad en daad bijstaat. Enkel wie beschikt over sterke commerciële en de juiste persoonlijke vaardigheden is in staat bestellingen succesvol af te ronden. Tijdens de praktijkgerichte dagopleiding account manager professionaliseer je je verder in het commerciële gebeuren. Je wordt er gevormd tot een échte adviseur die de klant de juiste verkoopondersteuning biedt om tot een win-winsituatie te komen. Deze opleiding is gegarandeerd de start van een mooie carrière.

60

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING BESTEMD?

Deze praktijkgerichte dagopleiding is gericht naar mensen die zich op één jaar tijd willen specialiseren tot account manager. Je kan in dienstverband gaan werken of zelfstandig aan de slag gaan.


webcode #111400

INFO

locatie: Kortrijk en Brugge startdatum: K 6 oktober 2020 B 6 oktober 2020 duur: 1 jaar prijs: € 1.185,80 (incl btw) webcode: #111400

39

LESROOSTER

MA

DI

WOE

DO

VRI

VM NM

VOORKENNIS

VERDER VERWACHTEN WE DAT JE

Toelatingsvoorwaarden • Je bent minimum 18 jaar

• De Nederlandse taal beheerst. De lessen zelf gaan uiteraard door in het Nederlands • Over een gezonde dosis motivatie en inzet beschikt. Deze zijn, naast thuiswerk, erg belangrijk om te slagen in deze boeiende, maar ook intensieve praktijkgerichte opleiding • Open staat voor feedback. De coach/docent voorziet feedback/evaluatie-momenten om je beter te maken en bij te sturen • Op tijd komt en de afgesproken data voor het indienen van opdrachten naleeft

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


40

Marketing & sales

ACCOUNTMANAGER

EXAMENS

PRAKTISCH

Gedurende het cursusjaar wordt er op het einde van een vak of module een mondeling of schriftelijk examen afgenomen. De opleiding wordt afgesloten met een eindproef. Herexamens worden in de paasvakantie en in juli en augustus georganiseerd.

GETUIGSCHRIFT

Er zijn geen lessen voorzien tijdens schoolvakanties. Let op, stage kan wel tijdens vakanties.

STAGEOVEREENKOMST

De stage omvat 25 dagen. De cursist gaat zelf op zoek naar een geschikte stageplaats. Omwille van objectiviteit mag de stage niet op de werkplaats of bij familie t.e.m. de 2de graad plaatsvinden.

Wie deze opleiding met succes beëindigt, ontvangt volgende documenten, erkend door de Vlaamse gemeenschap: • Certificaat verkoper/ verkoopster • Diploma commercieel afgevaardigde • Diploma marketing en sales verantwoordelijke Het diploma wordt enkel toegekend aan deelnemers die regelmatig de lessen bijwonen, slagen voor de examens van de verschillende vakken, de stage succesvol doorlopen, eindwerken maken en deze met succes verdedigen voor een jury. DOCENT

In deze opleiding geven verschillende docenten les die dagdagelijks in de praktijk staan. Op deze manier wordt de nodige beroepskennis aangereikt. BIJKOMENDE INFO

De dagopleidingen van Syntra West voldoen aan de voorwaarden voor het behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag). Informeer naar de voorwaarden. Geen studietoelage mogelijk. Er is les van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u30.

60


webcode #111400

41

PROGRAMMA 1) VERKOPER-VERKOOPSTER (132U)

DIVERSEN

• Initiatie marketing • Persoonlijkheidsvorming en basis communicatieleer • Verkooptechnieken • Presentatietechnieken

• • • • • •

Persoonlijk ontwikkelingsplan Beursverkoop Vergadertechnieken Efficiënt netwerken Sensibilisering in wetgeving Powerpointpresentatie opmaken

2) COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDE (132U) 3) MARKETING EN SALES MARKETING

VERANTWOORDELIJKE (256U)

• • • •

DEEL 1:

Belang van marketing voor KMO De 4 P’s Concurrentieanalyse SWOT-analyse

COMMERCIËLE COMMUNICATIE

• • • • • •

Prospectie Telefonisch afspraken maken Klantvriendelijkheid en nazorg Mailings en folders Offertes opmaken Vervolmaking negociatie

SITUATIONELE VERKOOPONDERSTEUNING (INDIRECTE OF DOORVERKOOP)

• • • •

Situationeel coachen Evaluatiegesprekken, bijsturingsgesprekken Opvolging Account- en timemanagement

• • • • • •

Marketingfundamenten Customer focus Marktonderzoek Marketing mix Storytelling Projectwerking

DEEL 2:

• • • • • • •

Klantgericht schrijven Bouwen aan een emotionele merkrelatie Marketingstrategie Communicatieplan Digitale transformatie Toegepaste bedrijfsvoering Eindwerkbegeleiding en projectwerking

EINDPROEF 4) STAGE

25 werkdagen

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


42

Marketing & sales

MARKETING & COMMUNICATIE

MARKETING & COMMUNICATIE ‘Zet jezelf in de markt!’

Ben je geboeid door marketing en communicatie? Dan is deze opleiding de eerste stap in de goede richting! In deze opleiding maak je eerst kennis met de boeiende wereld van de marketing. We stomen je in het eerste semester klaar tot een echte marketingcoördinator! Je krijgt niet enkel het luik marketing maar ook de nieuwste verkooptechnieken en inzichten komen uitgebreid aan bod. Na dit intensief marketing bad komen nog de luiken ‘copywriting’, ‘social media’ en ‘eventmanagement’ aan bod: Bij de module social media kom je in de wereld terecht van Facebook, LinkedIn en Twitter! Vandaag de dag is social media niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Naast persoonlijk gebruik doen steeds meer bedrijven beroep op social media, voor zowel klantenwerving als personeelsselectie of commerciële acties. In een commercieel, innoverende organisatie is een cruciale rol weggelegd voor de social media expert. Hij is als geen andere geplaatst om een bedrijf wegwijs te maken in de continue verandering die deze sector ondergaat.

60

Bij de module ‘Eventmanagement’ leer je diverse soorten van evenementen te managen. De dag van vandaag weten ondernemingen maar al te goed dat evenementen een noodzakelijk onderdeel zijn van de marketing– en communicatiestrategie. Zij doen dan ook vaak beroep op een specialist die de nodige kennis en kunde heeft om evenementen zoals congressen, beurzen, academische zittingen, seminaries, modeshows en muziekhappenings voor te bereiden, te coördineren en te leiden. Het spreekt voor zich dat een organisator van evenementen over een brede waaier aan praktische vaardigheden en theoretische kennis moet beschikken om een evenement van A tot Z tot een goed eind te brengen.


webcode #111398

INFO

locatie: Kortrijk startdatum: 5 oktober 2020 duur: 1 jaar prijs: € 1.185,80 (incl btw) webcode: #111398

43

LESROOSTER

MA

DI

WOE

DO

VRI

VM NM

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING BESTEMD?

VERDER VERWACHTEN WE DAT JE

Deze opleiding richt zich naar jonge mensen, die na het secundair onderwijs dit beroep willen aanleren. Ook gemotiveerde personen die zich wensen om te scholen kunnen deze studierichting aanvatten.Voorkennis

• De Nederlandse taal beheerst. De lessen zelf gaan uiteraard door in het Nederlands • Over een gezonde dosis motivatie en inzet beschikt. Deze zijn, naast thuiswerk, erg belangrijk om te slagen in deze boeiende, maar ook intensieve praktijkgerichte opleiding • Open staat voor feedback. De coach voorziet feedback/evaluatie-momenten om je beter te maken en bij te sturen • Op tijd komt en de afgesproken data voor het indienen van opdrachten naleeft

VOORKENNIS

Toelatingsvoorwaarden • Je bent minimum 18 jaar

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


44

Marketing & sales

MARKETING & COMMUNICATIE

EXAMENS

PRAKTISCH

Gedurende het cursusjaar wordt er op het einde van een vak of module een mondeling of schriftelijk examen afgenomen. De opleiding wordt afgesloten met een eindproef. Herexamens worden in de paasvakantie en in juli en augustus georganiseerd.

GETUIGSCHRIFT

Er zijn geen lessen voorzien tijdens schoolvakanties. Let op, stage kan wel tijdens vakanties

STAGEOVEREENKOMST

De stage omvat 25 dagen. De cursist gaat zelf op zoek naar een geschikte stageplaats. Omwille van objectiviteit mag de stage niet op de werkplaats of bij familie t.e.m. de 2de graad plaatsvinden.

Wie de opleiding met succes beëindigt, ontvangt volgende documenten, erkend door de Vlaamse Gemeenschap: • Diploma marketing en sales verantwoordelijke • Diploma copywriter • Diploma social media consultant • Diploma eventmanager Het diploma wordt enkel toegekend aan deelnemers die regelmatig de lessen bijwonen, slagen voor de examens van de verschillende vakken, de stage succesvol doorlopen, eindwerken maken en deze met succes verdedigen voor een jury. DOCENT

In deze opleiding geven verschillende docenten les die dagdagelijks in de praktijk staan. Op deze manier wordt de nodige beroepskennis aangereikt. BIJKOMENDE INFO

De dagopleidingen van Syntra West voldoen aan de voorwaarden voor het behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag). Informeer naar de voorwaarden. Geen studietoelage mogelijk. Er is les van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u30.

60


webcode #111399

45

PROGRAMMA 1) MARKETING EN SALES

COPYWRITER (108 U)

EVENTMANAGER

DEEL 1: WERVENDE SCHRIJF-

DEEL 1: BASISMODULE EVENE-

TECHNIEKEN (24 U)

MENTEN (88U)

• Introductie in copywriting en oriëntatie • Taal die verkoopt • Creatief denken • Examen

• Introductie met het beroep van organisator van evenementen • Referentiekader & projectmanagement • Communicatievaardigheden • Toegepaste wetgeving • Moduleproef

VERANTWOORDELIJKE (256U) DEEL 1:

• • • • • •

Marketingfundamenten Customer focus Marktonderzoek Marketing mix Storytelling Projectwerking

DEEL 2:

• Klantgericht schrijven • Bouwen aan een emotionele merkrelatie • Marketingstrategie • Communicatieplan • Digitale transformatie • Toegepaste bedrijfsvoering • Eindwerkbegeleiding en projectwerking EINDPROEF

SOCIAL MEDIA CONSULTANT (76U)

• • • • •

Strategy & policies Efficiency & monitoring Content managing Youtube concept Privacy & wetgeving

DEEL2: TOEPASSINGEN OP COPYFORMATS (60 U)

• De briefing • Copy voor branding, product en conversie • Copy voor content marketing • Copy voor direct marketing • Copy voor personality, community en PR • Examen

DEEL 2: ORGANISATIE VAN EVENEMENTEN (72U)

• Commerciële vaardigheden • Diverse evenementen • Moduleproef EINDPROEF

ONDERNEMERSSKILLS

DEEL 3: COPYWRITER ALS BEROEP (24 U )

• Professionele briefing (eindproefopdracht) • Reglementering en sectorwerking • Toegepaste bedrijfsvoering met bedrijfsbezoek • Business skills waaronder personal branding, presentatie- en verkooptechnieken • Examen

STAGE

EINDPROEF EINDPROEF

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


46

Marketing & sales

WINKELMANAGER

WINKELMANAGER

Doe-het-zelf-zaken, elektrozaken, voedingswinkels en -ketens, mode- en luxezaken hebben allen een grote vraag aan gekwalificeerd leidinggevend personeel. De kans is dan ook zeer groot dat je met deze praktijkgerichte opleiding en coaching slaagt in het vinden van een job als winkelverantwoordelijke. Niet alleen het kennen van verkooptechnieken, het beheersen van leidinggevende en communicatieve vaardigheden maar vooral ook productkennis is een must om in deze sector aan de slag te gaan en door te kunnen groeien. Deze dagopleiding biedt alle essentiële kennis nodig om werk te vinden in de retail sector. Deze cursus is dan ook gegarandeerd de start van een mooie carrière!

60

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING BESTEMD?

• Deze prakijkgerichte opleiding is bestemd voor personen die in de toekomst een leidinggevende functie als winkelmanager of winkelverantwoordelijke in een winkel of filiaal van een winkelketen ambiëren.


webcode #100205

INFO

locatie: Kortrijk startdatum: 8 oktober 2020 duur: 1 jaar prijs: € 1.185,80 (incl btw) webcode: #100205

47

LESROOSTER

MA

DI

WOE

DO

VRI

VM NM

VOORKENNIS

VERDER VERWACHTEN WE DAT JE

Toelatingsvoorwaarden • Je bent minimum 18 jaar

• De Nederlandse taal beheerst. De lessen zelf gaan uiteraard door in het Nederlands • Over een gezonde dosis motivatie en inzet beschikt. Deze zijn, naast thuiswerk, erg belangrijk om te slagen in deze boeiende, maar ook intensieve praktijkgerichte opleiding • Open staat voor feedback. De coach/docent voorziet feedback/evaluatie-momenten om je beter te maken en bij te sturen • Op tijd komt en de afgesproken data voor het indienen van opdrachten naleeft

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


48

Marketing & sales

WINKELMANAGER

EXAMENS

PRAKTISCH

Gedurende het cursusjaar wordt er op het einde van een vak of module een mondeling of schriftelijk examen afgenomen. De opleiding wordt afgesloten met een eindproef. Herexamens worden in de paasvakantie en in juli en augustus georganiseerd.

GETUIGSCHRIFT

Er zijn geen lessen voorzien tijdens schoolvakanties. Let op, stage kan wel tijdens vakanties. STAGEOVEREENKOMST

De stage omvat 360 uur. De cursist gaat zelf op zoek naar een geschikte stageplaats. Omwille van objectiviteit mag de stage niet op de werkplaats of bij familie t.e.m. de 2de graad plaatsvinden.

Wie deze opleiding met succes beëindigt, ontvangt volgende documenten, erkend door de Vlaamse gemeenschap: • Certificaat Verkoper/verkoopster • Certificaat Productkennis • Diploma Winkelverantwoordelijke Het diploma wordt enkel toegekend aan deelnemers die regelmatig de lessen bijwonen, slagen voor de examens van de verschillende vakken, de stage succesvol doorlopen, eindwerken maken en deze met succes verdedigen voor een jury. DOCENT

In deze opleiding geven verschillende docenten les die dagdagelijks in de praktijk staan. Op deze manier wordt de nodige beroepskennis aangereikt. BIJKOMENDE INFO

De dagopleidingen van Syntra West voldoen aan de voorwaarden voor het behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag). Informeer naar de voorwaarden. Geen studietoelage mogelijk. Er is les van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u30.

60


webcode #100205

49

PROGRAMMA VERKOPER-VERKOOPSTER (132U)

FRANCHISENEMER (24 U)

• Initiatie marketing • Persoonlijkheidsvorming en basis communicatieleer »» Psychologie en inzichten in ‘de mens’ • Zelfkennis • Klanten en consumenten »» Sterkte - en zwakteanalyse van zichzelf »» Lichaamstaal »» Assertiviteit »» Zakelijke etiquette »» Correct taalgebruik • Verkoopstechnieken »» Prospectie »» Fasen verkoopsgesprek »» Inzicht in de verschillende verkoopstechnieken »» Inzicht in aankoopprocessen van de klanten »» Klachtenbehandeling • Presentatietechnieken »» Demonstratie »» Presentatie »» Spreken in openbaar

WINKELMANAGER (140U)

De cursus bestaat uit 6 onderdelen die elk een belangrijk aspect van de functie ‘winkelverantwoordelijke’ belichten: • • • • • •

Juridisch luik Leidinggeven en organisatie Personeelsbeheer en sociale wetgeving Financieel beheer Voorraadbeheer en logistiek proces Detailmarketing en winkelinrichting

EXAMEN EINDPROEF ONDERNEMERSSKILLS (88U) STAGE (360U)

• 72 u als verkoper/verkoopster • 288 u als winkelverantwoordelijke

PRODUCTKENNISMODULE (64U)

In deze module leer je de eigenschappen van de belangrijkste productcategorieën. Je leert hoe je deze kan gebruiken in een verkoopsgesprek om de klant te adviseren en overtuigen en hoe je accessoires kunt bijverkopen. Door deze bijkomende kennis vergroot je jouw kans om in een winkel aan de slag te gaan. Syntra West biedt je de kans om je te specialiseren in één van deze sectoren: • Elektro • Food • Doe-het-zelf • Mode meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


50

Accountancy en fiscaliteit

BOEKHOUDER

BOEKHOUDER

Een goede boekhouder staat centraal in het financiële luik van een onderneming en als vertrouwenspersoon kan het hele bedrijf op hem rekenen. Als boekhouder ben je sterk in cijfers en het analyseren ervan. Deze opleiding bevat geen eindeloze stroom theorie, maar staat bol van concrete praktische toepassingen. Dat kan tellen! Je leert de boekhouding te voeren van een éénmanszaak tot een vennootschap. Aan het eind van de rit kan je jaarrekeningen neerleggen, weet je alles van financiële ratio’s en financieringstechnieken en heb je alle regels van de fiscaliteit onder de knie.

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING BESTEMD?

Als je werken met getallen boeiend vindt, interesse hebt in de financiële organisatie van een onderneming, dan ben jij de geschikte persoon om als boekhouder aan de slag te gaan. Het beroep van boekhouder is helemaal niet de saaie bezigheid waarvoor velen het houden. Integendeel. Dit vormt een levend geheel waar je als boekhouder een centrale rol in speelt. Deze opleiding richt zich naar: • Pas afgestudeerden uit het secundair onderwijs die nog eens 3 jaar studeren voor een bachelor niet zien zitten. Op anderhalf jaar tijd kan je het diploma boekhouder in handen hebben. • Studenten die gestart zijn aan de hogeschool maar daar hun draai niet vinden. • Iedereen die geïnteresseerd is om een diploma boekhouden te behalen en die klassikaal dagonderwijs verkiest boven avondonderwijs.


webcode #080523

INFO

locatie: Brugge startdatum: 7 oktober 2020 duur: 1,5 jaar prijs: € 1. 185,80 (incl btw) stage: 12 weken (38uur/ week) webcode: #080523

51

LESROOSTER

MA

DI

WOE

DO

VRI

VM NM

VOORKENNIS

VERDER VERWACHTEN WE DAT JE

Wij verwachten geen specifieke voorkennis, het traject wordt opgebouwd vanaf nul.

• De Nederlandse taal beheerst • Een gezonde dosis motivatie bezit • Je het ziet zitten om elke avond een studiemoment in te lassen • Openstaat voor feedback van de docenten en je stagementor • Stipt aanwezig bent om de lessen te starten • Actief deelneemt aan het lesgebeuren

• Cursisten die deze opleiding willen volgen, moeten minimum een diploma hoger secundair onderwijs (6 jaar ASO, 6 jaar TSO of 7 jaar BSO) hebben behaald. • Cursisten die niet over een diploma HSO beschikken, dienen een computertest af te leggen. Deze test vereist geen voorkennis. De test gaat na of de kandidaat de nodige maturiteit en algemene basisvaardigheden bezit om de opleiding met succes te volgen en te beëindigen. Neem voor de start van de cursus contact op met de campus voor meer informatie.

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


52

Accountancy en fiscaliteit

BOEKHOUDER

EXAMEN

PRAKTISCH

Gedurende het cursusjaar wordt er op het einde van een vak of module een mondeling of schriftelijk examen afgenomen. De opleiding wordt afgesloten met een eindproef. Herexamens worden in de paasvakantie en in juli en augustus georganiseerd.

GETUIGSCHRIFT

Er zijn geen lessen voorzien tijdens schoolvakanties. Let op, stage kan wel tijdens vakanties.

Na het slagen voor alle vakken van alle opleidingsmodules, de stage én de eindproefverdediging ontvang je een diploma ‘boekhouder’. Het diploma is erkend door de Vlaamse overheid. DOCENT

Dit is een praktijkgerichte opleiding onder begeleiding van professionele docenten. STAGEOVEREENKOMST BIJKOMENDE INFO

Contact met de praktijk maakt integraal deel uit van het opleidingsconcept ‘Voltijdse dagopleiding boekhouder’ bij Syntra West. In de loop van de opleiding zijn er in totaal 12 weken stage voorzien. Dit laat toe om de opgedane kennis tijdens de lessen te toetsen aan de dagelijkse praktijk. Deze stage wordt doorlopen aan het einde van de opleiding vanaf september tot december. Als ondernemende cursist ga je zelf op zoek naar een stageplaats. Dit zijn alvast je eerste stappen in het leren solliciteren. De stage kan worden gedaan bij een boekhoudkantoor of bij de financiële afdeling van een bedrijf. Enkel bedrijven die personeel in dienst hebben en die een jaarrekening moeten neerleggen komen als stageplaats in aanmerking. Een stage-werkervaring staat mooi op je cv. Zeker wanneer uw stagementor je attitudes en competenties via een referentie onderschrijft.

De dagopleidingen van Syntra West voldoen aan de voorwaarden voor het behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag). Informeer naar de voorwaarden. Geen studietoelage mogelijk. Er is les van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u30.


webcode #080523

53

PROGRAMMA

MODULE 1

MODULE 3

• • • • • •

• • • • • • • •

Algemeen boekhouden (128u) Burgerlijk recht (16u) Sociale wetgeving (24u) BTW (40u) Personenbelasting (32u) Handels- en vennootschapsrecht (16u)

MODULE 2

• Boekhouden en vennootschapsboekhouden (104u) • Financieel beleid (44u) • BTW (36u) • Personenbelasting (24u) • Handels- en vennootschapsrecht (24u) • Vennootschapsbelasting (24u)

Analytisch boekhouden (52u) Gevalsstudies (80u) Update BTW (8u) Update Personenbelasting (8u) Registratie en Successie (28u) Vennootschapsbelasting (56u) Financiële doorlichting jaarrekening (20u) Beroepsorganisaties, deontologie, plichtenleer (4u)

STAGEMODULE (456 U)

EINDPROEF

The secret of getting ahead is getting started. AGATHA CHRISTIE

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


54

Accountancy en fiscaliteit

BOEKHOUDKUNDIG ADMINISTRARIEF BEDIENDE

BOEKHOUDKUNDIG ADMINISTRATIEF BEDIENDE

Heb je oog voor cijfers maar gaat je interesse uit naar administratie? Dan is deze opleiding voor jou dé ideale uitdaging! De klemtoon wordt vooral gelegd op een grondige administratieve kennis; daarenboven willen wij jou alle basis boekhoudkundige verrichtingen dieper uitleggen. Je staat open om een deel van je opleiding in afstandsonderwijs af te werken. Geen enkele vacature als boekhoudkundig administratief bediende zal jij uit de weg gaan. .

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING BESTEMD?

Ben je minimum 18 jaar en heb je een sterke motivatie om te solliciteren voor een administratieve job met een accent op boekhoudkundige taken, dan kan je toegelaten worden tot deze opleiding. Deze opleiding richt zich naar: • Pas afgestudeerden uit het secundair onderwijs (niet uit de richting handel en kantoor); die nog eens 3 jaar studeren voor een bachelor niet zien zitten • Studenten die gestart zijn aan de hogeschool maar daar hun draai niet vinden • Afgestudeerden leertijd Polyvalent Administratief Medewerker • Personen die zich willen heroriënteren na een periode thuis, werkloos, enz. • Arbeiders/arbeidsters die een (boekhoudkundige)-administratieve functie beogen • Iedereen die geïnteresseerd is om een getuigschrift administratief bediende te behalen en die klassikaal dagonderwijs verkiest boven avondonderwijs


webcode #190617

INFO

locatie: Brugge startdatum: 7 oktober 2020 duur: 1 jaar prijs: € 1.185,80 (incl btw) stage: 4 weken (38uur/ week) klassikaal + afstandsonderwijs webcode: #190617

55

LESROOSTER

MA

DI

WOE

DO

VRI

VM NM

VOORKENNIS

VERDER VERWACHTEN WE DAT JE

Kan je al wat overweg met een pc? Ben je de Nederlandse taal machtig en heb je een basis kennis Frans en Engels dan kan je gemakkelijk instappen in deze opleiding.

• De Nederlandse taal beheerst • Een gezonde dosis motivatie bezit • Je het ziet zitten om ook een stuk leerstof online door te nemen • Openstaat voor feedback van de docenten en je stagementor • Stipt aanwezig bent om de lessen te starten • Actief deelneemt aan het lesgebeuren


56

Accountancy en fiscaliteit

BOEKHOUDKUNDIG ADMINISTRARIEF BEDIENDE

EXAMEN

PRAKTISCH

Gedurende het cursusjaar wordt er op het einde van een vak of module een mondeling of schriftelijk examen afgenomen. De opleiding wordt afgesloten met een eindproef. Herexamens worden in de paasvakantie en in juli en augustus georganiseerd. Er zijn geen lessen voorzien tijdens schoolvakanties. Let op, stage kan wel tijdens vakanties.

GETUIGSCHRIFT

STAGEOVEREENKOMST

Contact met de praktijk maakt integraal deel uit van het opleidingsconcept ‘Voltijdse dagopleiding administratief boekhouder’ bij Syntra West. In de loop van de opleiding zijn er in totaal 4 weken stage voorzien. Dit laat toe om de opgedane kennis tijdens de lessen te toetsen aan de dagelijkse praktijk. Deze stage wordt doorlopen aan het einde van de opleiding. Als ondernemende cursist ga je zelf op zoek naar een stageplaats. Dit zijn alvast je eerste stappen in het leren solliciteren. Een stage-werkervaring staat mooi op je cv. Zeker wanneer uw stagementor je attitudes en competenties via een referentie onderschrijft.

Volg je regelmatig de lessen en leg je alle examens af van de modules administratie, dan bekom je een getuigschrift administratief bediende. Slaag je ook voor alle examens van de module ondernemersskills dan bekom je een getuigschrift bedrijfsbeheer en wordt je getuigschrift administratief bediende omgezet naar een diploma. Slaag je voor de examens van de module eenjarige praktijk cursus voor de kleine onderneming dan bekom je het getuigschrift ondernemerschapstraject module met examens. De opleiding eenjarige praktijk cursus voor de kleine onderneming maakt deel uit van het traject financieel adviseur. Wens je dus na dit opleidingsjaar door te groeien tot financieel adviseur dan kan je de module financieel management en de module advies vaardigheden in avondopleiding volgen. Zo bekom je het getuigschrift financieel adviseur voor de kmo. Indien je ook slaagde voor de module ondernemersskills wordt dit ook omgezet naar een diploma. Alle diploma’s en getuigschriften die wij uitreiken zijn erkend door de Vlaamse overheid. DOCENT

Dit is een praktijkgerichte opleiding onder begeleiding van professionele docenten. BIJKOMENDE INFO

De dagopleidingen van Syntra West voldoen aan de voorwaarden voor het behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag). Informeer naar de voorwaarden. Geen studietoelage mogelijk. Er is les van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u30.


webcode #190617

57

PROGRAMMA MODULE 1

MODULE 2

BASISPAKKET

ONDERNEMERSSKILLS

ADMINISTRATIEF BEDIENDE

(88 UUR KLASSIKAAL)

(512 UUR KLASSIKAAL) MODULE 3

• • • • • • •

Bedrijfsadministratie (64u) Informatica (124u) Communicatie (100u) Frans (72u) Engels (60u) Duits (20u, we starten vanaf 0) Sociale Wetgeving en personeelsadministratie (24u) • Boekhouden (40u) • Eindwerkbegeleiding (8u) EINDPROEF

PRAKTIJK CURSUS BOEKHOUDEN VOOR DE KLEINE ONDERNEMING (80 UUR KLASSIKAAL EN 48 UUR AFSTANDSONDERWIJS)

• • • •

Boekhouden en bedrijfsadministratie (44u) Personenbelasting (12u) BTW (20u) Sociale wetgeving van de zelfstandige (4u)

STAGEMODULE (152 UUR)

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


58


59

Goed voorbereid als toekomstig vastgoedmakelaar


60

Vastgoed

VASTGOEDMAKELAAR

VASTGOEDMAKELAAR Alle facetten van de vastgoedwereld. Van vastgoedmedewerker tot vastgoedmakelaar-bemiddelaar of syndicus.

Wil je uitblinken in een job binnen de vastgoedsector dan is deze intensieve dagopleiding helemaal jouw ding. In twee jaar tijd komt het theoretisch, het commercieel en het administratief luik aan bod die de vastgoedmakelaar moet beheersen. Je wordt helemaal ondergedompeld in de boeiende vastgoedwereld. Klanten zullen bij jou terecht kunnen voor zowel professioneel advies, een commerciële aanpak voor de verkoop of verhuur van hun eigendom maar ook voor het opmaken van juridisch correcte documenten. Ook voor het knelpuntberoep syndicus word je klaargestoomd door de portie vastgoedbeheer die je te zien krijgt tijdens de opleiding. Na het succesvol slagen voor de opleiding kan je aankloppen bij het BIV (Beroeps Instituut Vastgoedmakelaars) om je stage aan te vatten en je erkenningsnummer te behalen.

60

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING BESTEMD?

Voor iedereen die van de schoolbanken komt of reeds hogeschool studies heeft aangevat maar deze om één of andere reden heeft moeten stopzetten.


webcode #160050

INFO

locatie: Oostende startdatum: 7 oktober 2020 duur: 2 jaar prijs: € 1.185,80 (incl btw) stage: 10 weken (380u) webcode: #160050

61

LESROOSTER

MA

DI

WOE

DO

VRI

VM NM

VOORKENNIS

VERDER VERWACHTEN WE DAT JE

Je bent in het bezit van een diploma hoger secundair onderwijs (diploma 6 jaar ASO, 6 jaar TSO, 6 jaar KSO of 7 jaar BSO) of je bent geslaagd voor een EVC/EVK-procedure. Deze EVC/EVK-procedure gaat na of je als kandidaat-cursist over de nodige capaciteiten en kwaliteiten beschikt om het opleiding aan te vatten. Je dossier moet tijdig digitaal bezorgd worden.

• De Nederlandse taal beheerst. De lessen zelf gaan uiteraard door in het Nederlands • Over een gezonde dosis motivatie en inzet beschikt • Open staat voor feedback van de docenten en stagementor • Stipt aanwezig bent om de lessen te starten

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


62

Vastgoed

VASTGOEDMAKELAAR

EXAMENS

PRAKTISCH

Gedurende het cursusjaar wordt er op het einde van een vak of module een mondeling of schriftelijk examen afgenomen. Tijdens de opleiding zijn er 3 eindproeven voorzien waaronder een grote eindproef ‘Vastgoedmakelaar’ op het einde van de opleiding. Herexamens worden gedurende het jaar, tijdens de paasvakantie, juli en augustus georganiseerd.

DIPLOMA

Er zijn geen lessen voorzien tijdens schoolvakanties. Let op, stage kan wel tijdens schoolvakanties.

Dit is een praktijkgerichte opleiding onder begeleiding van professionele docenten.

Indien je slaagt voor de opleiding ontvang je het diploma vastgoedmakelaar en het getuigschrift administratief vastgoedbediende en verkoper/verkoopster. Dit diploma en getuigschrift is erkend door de Vlaamse Overheid. DOCENT

BIJKOMENDE INFO STAGEOVEREENKOMST

Binnen de opleiding is de stage ook een belangrijk element. Zo ondervind je in de praktijk wat het betekent om te werken als vastgoedmakelaar en kan je de aangeleerde kennis ook toepassen. De stageplek mag je zelf kiezen (geen stageplaats bij familie). Er zijn twee stageperiodes voorzien. Tijdens deze periode zijn er geen lessen gepland. De eerste stage doe je als vastgoedbediende en duurt twee weken. De tweede stageperiode is je eindstage en doe je als vastgoedmakelaar / syndicus. Deze duurt 10 weken. Bij deze stage hoort ook een stageopdracht. Deze wordt tijdens de lessen uit de doeken gedaan.

60

Tijdens het volgen van deze opleiding kan je ten laste blijven van je ouders. Deze dagopleiding voldoet aan de voorwaarden voor het behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag).


webcode #160050

63

PROGRAMMA JAAR 1

JAAR 2

ADMINISTRATIEF VASTGOED-

ONDERNEMERSKILLS (88U)

VASTGOEDMAKELAAR –

BEDIENDE (180U)

• Zelfkennis - 8u • Opstellen marketingplan - 8u • Overtuigingskracht - 12u • Verkooptechnieken - 8u • Opstellen van een financieel plan - 12u • Pitchen - 8u • Netwerken - 8u • Zicht op de markt, digitale transformatie - 8u • Toekomstgericht plannen en organiseren - 8u • Digital marketing - 8u • Pitch (= eindproef)

DEEL 2 (256U)

• Inleiding tot de vastgoedsector - 8u • Inleiding tot het vastgoedrecht - 56u • Zakelijke administratie in het vastgoedkantoor - 24u • Praktijk van een vastgoeddossier - 32u • Praktijk van het vastgoedbeheer - 24u • Onthaalmanagement - 20u • Begeleiding eindwerk - 8u • Stage - 2 weken • Eindproef

VASTGOEDMAKELAAR – AANVULLENDE VORMING

DEEL 1 (256U)

(172U)

• Basisbeginselen voor de vastgoedmakelaar - 20u • Recht - 76u • Sociale wetgeving - 20u • Boekhoudkunde en financieel beleid - 44u • Bouwkunde en technologie - 40u • Kadaster en onroerende voorheffing - 12u • Fiscale wetgeving - 24u • Verzekeringen in de vastgoedsector - 20u

• Persoonlijkheidsvorming - 52u • Initiatie marketing - 20u • Presentatietechnieken - 20u • Verkooptechnieken - 40u • Zakelijk Frans (vastgoedsector) - 40u

• Recht - 44u • Contracten, opdrachten en mandaten - 48u • Boekhoudkunde en financieel beleid - 24u • Kantoororganisatie en marketing - 40u • Bouwkunde en technologie - 24u • Fiscale wetgeving - 20u • Vastgoedbeheer - 56u VASTGOEDMAKELAAR – DEEL 3 (256U)

• Recht - 40u • Speciale vastgoedtransacties - 28u • Ramingen en schattingen • Plaatsbeschrijvingen - 24u • Overdracht handelsfondsen - 20u • Ruimtelijke ordening, stedenbouw en milieurecht - 36u • Fiscale wetgeving - 24u • Hypotheekleningen en andere - 20u • Bouwkunde en technologie - 24u • Begeleiding eindwerk - 12u STAGE – 10 WEKEN EINDPROEF

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


64

Vastgoed

VASTGOED- EN NOTARIEEL MEDEWERKER

VASTGOED- EN NOTARIEEL MEDEWERKER De basiskennis, attitudes en vaardigheden waarover een vastgoed- en notarieel medewerker moet beschikken.

Wil je er uitspringen als ondersteunende kracht door je te specialiseren in de juridische en vastgoedmaterie dan is deze stevige dagopleiding iets voor jou. In één jaar leer je de juridische werkinstrumenten kennen waarmee de medewerker dagelijks wordt geconfronteerd. Daarnaast worden ook de nodige attitudes en vaardigheden bijgebracht. Steeds meer vastgoedkantoren, notariaten en advocatenassociaties, maar ook start-ups en groei-kmo’s zoeken ondersteunende krachten. Als vastgoed- en notarieel medewerker ben je de schakel tussen de klanten en het kantoor. Je onthaalt de klanten en je kan hun vragen beantwoorden en de juiste informatie opvragen. Je staat in voor al het ondersteunend en dossier voorbereidend werk. Je kan contracten en gewone aktes opmaken, dossiers samenstellen en opvolgen. De opleiding is volledig afgestemd op het werkterrein van het kantoor en richt zich op de praktische handelingen waarmee een juridisch medewerker dagelijks mee te maken heeft.

60

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING BESTEMD?

Voor iedereen die van de schoolbanken komt of reeds hogeschool studies heeft aangevat maar deze om één of andere reden heeft moeten stopzetten.


webcode #160520

INFO

locatie: Brugge startdatum: 7 oktober 2020 duur: 1 jaar prijs: € 1.185,80 (incl btw) stage: 4 weken (152u) webcode: #160520

65

LESROOSTER

MA

DI

WOE

DO

VRI

VM NM

VOORKENNIS

VERDER VERWACHTEN WE DAT JE

Je bent in het bezit van een diploma hoger secundair onderwijs (6 jaar ASO, 6 jaar TSO, 6 jaar KSO of 7 jaar BSO) of je hebt enkele jaren ervaring in een notariaat of juridische omgeving.

• De Nederlandse taal beheerst. De lessen zelf gaan uiteraard door in het Nederlands • Over een gezonde dosis motivatie en inzet beschikt • Open staat voor feedback van de docenten en stagementor • Stipt aanwezig bent om de lessen te starten

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


66

Vastgoed

EXAMENS

PRAKTISCH

Gedurende het cursusjaar wordt er op het einde van een vak of module een mondeling of schriftelijk examen afgenomen. Tijdens de opleiding zijn er 3 eindproeven voorzien. Herexamens worden gedurende het jaar, tijdens de paasvakantie, juli en augustus georganiseerd.

DIPLOMA

Er zijn geen lessen voorzien tijdens schoolvakanties. Let op, stage kan wel tijdens schoolvakanties. STAGEOVEREENKOMST

Binnen de opleiding is stage ook een belangrijk element. Zo ondervind je in de praktijk wat het betekend om te werken als vastgoed- en notarieel medewerker en kan je de aangeleerde kennis ook toepassen. De stageplek mag je zelf kiezen (geen stageplaats bij familie). Er zijn twee stageperiodes voorzien van telkens twee weken. Tijdens deze periode zijn er geen lessen ingepland. Bij deze stage hoort ook een stageopdracht. Deze wordt tijdens de lessen uit de doeken gedaan.

60

VASTGOED- EN NOTARIEEL MEDEWERKER

Indien je slaagt voor de opleiding ontvang je het diploma administratief vastgoedbediende, het diploma notarieel medewerker, het getuigschrift succesvol ondernemen en het getuigschrift verkoper/verkoopster erkend door de Vlaamse overheid. DOCENT

Dit is een praktijkgerichte opleiding onder begeleiding van professionele docenten. BIJKOMENDE INFO

Tijdens het volgen van deze opleiding kan je ten laste blijven van je ouders. Deze dagopleiding voldoet aan de voorwaarden voor het behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag).


webcode #160520

67

PROGRAMMA COMMERCIËLE VAARDIGHE-

NOTARIEEL MEDEWERKER

DEN (132U)

(240U)

• Persoonlijkheidsvorming en communicatieleer - 52u • Initiatie marketing - 20u • Presentatietechnieken - 20u • Verkooptechnieken - 40u

• Notariële inrichting - 28u • Burgerlijk Recht - 32u • Contracten en verbintenissen - 52u • Onthaal - 8u • Familierecht en erfenisrecht - 32u • Notariële correspondentie - 4u • Registratie - 36u • Successie - 36u • Begeleiding eindwerk - 8u

ADMINISTRATIEF VASTGOEDBEDIENDE (180U)

• Inleiding tot de vastgoedsector - 8u • Inleiding tot het vastgoedrecht - 56u • Zakelijke administratie in het vastgoedkantoor - 24u • Praktijk van een vastgoeddossier - 32u • Praktijk van het vastgoedbeheer - 24u • Onthaalmanagement - 20u • Begeleiding eindwerk - 8u • Stage - 2 weken • Eindproef

ONDERNEMERSKILLS

STAGE – 2 WEKEN EINDPROEF

The best way of learning about anything is by doing. RICHARD BRANSON

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


68


69

Overzicht voltijdse dag­ opleidingen

PERSONAL BRANDING

WERKPLEKLEREN

Leer jouw unieke kwaliteiten inzetten als verkoopargumenten! We werken keihard aan je vakkennis en je ondernemerschapszin. Daarbovenop maken gerichte competentiemetingen, een persoonlijk ontwikkelplan en een stevige basis succesvol ondernemen van jou een succesvolle ondernemer of medewerker, die zijn/haar marktwaarde kent.

Een voltijdse dagopleiding bevat twee belangrijke elementen. Enerzijds het campusleren dat algemene en vaktechnische kennis bijbrengt, anderzijds het werkplekleren of de stage waarbij opgedane kennis intensief wordt ingeoefend en aangescherpt - dit zoveel mogelijk in een reële bedrijfscontext. Leren in de campus én op de werkplek is de toekomst! Wij stemmen jouw competenties af op de arbeidsmarkt.


VOLTIJDSE DAGOPLEIDINGEN

70

cursist

ouder

werkgever

docent

It’s so easy

oud-cursist

weetjes

voer een zoekopdracht in

078 353 653

1. Ga naar www.syntrawest.be 2. Typ de webcode in het zoekvenster bovenaan 3. Vind snel alle opleidingsinfo

OPLEIDING

WEBCODE

CAMPUS

Apotheekassistent

121000

Roeselare

Boekhoudkundig administratief bediende

190617

Brugge

Medisch secretaresse

100202

Kortrijk/Brugge

Office management

090384

Brugge

Tandartsassistent

110834

Brugge

Fietshersteller-fietsvakhandelaar

120006

Veurne

Motor- en bromfietsmecanicien-garagehouder

130001

Veurne

Onderhoudsmecanicien garage

120007

Kortrijk

Aannemer installateur centrale verwarming en sanitair

110615

Oostende/Kortrijk

Binnenschrijnwerker

150649

Brugge

Elektricien

110903

Oostende

koeltechnisch installateur

120009

Kortrijk

Light & Sound

130240

Kortrijk

Polyvalent lasser

120998

Kortrijk

Schilder [NIEUW]

100310

Brugge

Servicetechnieker zwaar rollend materieel

160018

Kortrijk

Designer van schoenen en handtassen

130076

Roeselare

Interieurinrichter

120021

Roeselare

Juwelier - Goudsmid

120023

Kortrijk

Administratie & organisatie

Automotive

Bouw en techniek

Creatieve opleidingen


VOLTIJDSE DAGOPLEIDINGEN

71

OPLEIDING

WEBCODE

CAMPUS

Modevormgever

070682

Roeselare

080523

Brugge

Boomverzorger

130289

Roeselare

Hoefsmid

120990

Brugge

Hondentrimmer, uitbater honden-en kattenpension 130256

Veurne

Tuinaannemer - tuinverzorger

100002

Roeselare

Ambachtelijk chocoladebewerker-ijsbereider voltijdse dagopleiding

170014

Brugge

Brood-en banketbakker voltijdse dagopleiding

111430

Brugge

Restauranthouder

111041

Brugge

Slager-spekslager

111035

Kortrijk

Bouwkundig BIM-tekenaar

111381

Brugge

C# Programmeur

190046

Kortrijk

Full stack developer

180058

Roeselare

Grafisch mediavormgever

130072

Roeselare/Brugge

Netwerkbeheerder

110146

Kortrijk

111429

Roeselare

Beauty Professional

110876

Brugge/Kortrijk

Gespecialiseerd voetverzorger

111428

Brugge/Kortrijk

kapper

180199

Brugge/Kortrijk

kleur- en stijlconsulent

111424

Brugge

kunstnagelstyliste

111423

Brugge/Kortrijk

Make-up Artist (MUA)

180721

Kortrijk

FinanciĂŤn Boekhouder Groen en dierenzorg

Horeca, voeding en toerisme

ICT en multimedia

Kinderopvang Kinderbegeleider van baby’s en peuters Personenzorg

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


VOLTIJDSE DAGOPLEIDINGEN

72

cursist

ouder

werkgever

docent

It’s so easy

oud-cursist

weetjes

voer een zoekopdracht in

078 353 653

1. Ga naar www.syntrawest.be 2. Typ de webcode in het zoekvenster bovenaan 3. Vind snel alle opleidingsinfo

OPLEIDING

WEBCODE

CAMPUS

Personal Stylist

180722

Kortrijk

Sportverzorger-Personal trainer

110248

Brugge

Accountmanager

111400

Brugge/Kortrijk

Marketing en communicatie

111398

Kortrijk

Winkelverantwoordelijke

100205

Kortrijk

Vastgoed- en notarieel medewerker

160520

Brugge

Vastgoedmakelaar

160050

Oostende

Sales, marketing en communicatie

Vastgoed en verzekeringen


73

Overzicht avondopleidingen

PRAKTISCHE AVONDOPLEIDINGEN Wil je een zaak starten, je als zelfstandige vestigen, of een dienst of beroep leren van A tot Z? Dan moet je kunnen terugvallen op een goede basis. Om te slagen als zelfstandige - of succesvol te zijn in het bedrijfsleven - is vakkennis noodzakelijk, maar niet voldoende.

Bij Syntra West leer je ondernemend denken, hoe je een zaak opzet, leiding geeft en zaken uitbouwt. De lessen vinden meestal ‘s avonds plaats en duren 1 tot 3 jaar. Is het een modulaire opleiding, dan kan je zelf het leertraject samenstellen.


AVONDOPLEIDINGEN NAJAAR 2020

74

cursist

ouder

werkgever

docent

It’s so easy

oud-cursist

weetjes

voer een zoekopdracht in

078 353 653

1. Ga naar www.syntrawest.be 2. Typ de webcode in het zoekvenster bovenaan 3. Vind snel alle opleidingsinfo

OPLEIDING

WEBCODE

CAMPUS

Administratief bediende

110808

Brugge/Kortrijk

Adviseur payroll en sociale wetgeving

110812

Kortrijk/Brugge

Apotheekassistent

110826

Roeselare

Coach levenslang leren

200008

Brugge

Kmo ondernemer

180078

Brugge

Medisch secretaris/secretaresse

110810

Brugge/Kortrijk

Professional organizer

200007

Brugge

Zelfstandig trainer

180429

Brugge

Basis fietstechniek

110154

Kortrijk/Veurne

Car cleaning

120969

Wervik

Carrosserietechnicus

180180

Kortrijk

Drone piloot

170156

Kortrijk

Herstellen van fietsframes

130784

Veurne

Hulpmecanicien voor motor- en bromfietsen

100860

Veurne

Oldtimerrestaurateur

180128

Kortrijk

Onderhoudsmecanicien personenwagens

180188

Kortrijk

Servicetechnieker elektrische fietsbatterij

180179

Veurne

Technicus elektrische fiets

120315

Veurne

Bewakingsagent

070097

Kortrijk/Gent

PrivĂŠdetective

040117

Kortrijk

Administratie & organisatie

Automotive

Bewaking en opsporing


AVONDOPLEIDINGEN NAJAAR 2020

OPLEIDING

75

WEBCODE

CAMPUS

Aannemer binnenschrijnwerk

150206

Brugge

Aannemer installateur centrale verwarming en sanitair

180136

Kortrijk/Oostende

Aannemer metsel- en betonwerken

110911

Brugge

Aannemer parket, laminaat en houten vloeren

110942

Brugge

Aannemer pleisterwerken

110934

Brugge

Aannemer schilderwerken

110944

Roeselare

Aannemer sloopwerken

160068

Brugge

Aannemer tegelzetten

160115

Brugge

Assistent werfleider algemene bouw

190314

Kortrijk

Basis onderhoudsmechanica

070125

Kortrijk

Basisopleiding bedrijfselektriciteit

080102

Kortrijk/Oostende

Basisopleiding elektriciteit

140254

Brugge/Kortrijk/Oostende/ Roeselare

Basisopleiding elektronica

040178

Kortrijk

Basisopleiding metselwerken

100866

Brugge

Basisopleiding onderhoudsmechanica

070125

Kortrijk

Basisopleiding pleisterwerken

100867

Brugge

Basisopleiding polyvalent lassen

190058

Ieper/Kortrijk/Oostende/ Roeselare

Basisopleiding schilderwerken

100310

Roeselare

Basisopleiding tegelzetten

100883

Brugge

Certificaat in de koeltechniek Cat. 1

100960

Kortrijk/Oostende

Certificaat in de koeltechniek Cat. 1: actualisatie

120211

Kortrijk/Oostende

Elektromecanicien

170303

Kortrijk

Energie- en wateradviseur

180129

Oostende

Energiedeskundige type A

080078

Oostende

Houtskeletbouwer

170088

Kortrijk

Inbraakbeveiliging

040168

Gent/Kortrijk

Bouw en techniek


AVONDOPLEIDINGEN NAJAAR 2020

76

OPLEIDING

WEBCODE

CAMPUS

Installateur hernieuwbare energie: fotovoltaïsche systemen

130826

Gent/Kortrijk/Oostende

Installateur hernieuwbare energie: wamtepompen

130827

Gent/Oostende

Installateur hernieuwbare energie: zonneboilers-sanitair warm water

130825

Oostende

Installateur waterbehandelingssystemen

170084

Oostende

IoT-Technicus smart buildings

180176

Kortrijk

Koelmonteur

130671

Kortrijk/Oostende

Meubelmaker

150191

Brugge/Kortrijk

Ondernemer lastechnieken

190333

Kortrijk/Oostende

PLC Siemens S7 Classic module 2: Gevorderde programmatie en foutenanalyse

040201

Kortrijk

PLC Siemens S7 TIA Portal module 1: Elementaire Hard- en Software

120602

Kortrijk

PLC Siemens S7 TIA Portal module 2: Gevorderde programmatie en foutenanalyse

170133

Kortrijk

Pompen en appendages

Kortrijk

Projectcoördinator algemene bouw

190315

Kortrijk

Renovatiecoördinator

170087

Brugge

Residentieel ventilatietechnicus

110465

Oostende

Smart Repair: elektrische huishoudapparaten

040164

Kortrijk

Technicus brandbeveiliging

040173

Kortrijk

Technicus databekabeling

040166

Kortrijk

Technicus domoticasystemen

040174

Kortrijk

Technicus gasvormige brandstoffen

160387

Kortrijk/Oostende

TIG lasser

110381

Kortrijk/Oostende

Antiekhandelaar

050479

Brugge

Autobekleder

070367

Roeselare

Basis kleding

050926

Roeselare

Dameskleermaker

110292

Roeselare

Creatieve opleidingen


AVONDOPLEIDINGEN NAJAAR 2020

77

OPLEIDING

WEBCODE

CAMPUS

Glazenier

050454

Brugge

Handboekbinder

050058

Brugge

Interieurinrichter

180044

Brugge/Roeselare

Interieurstylist - kleuradvies

130151

Roeselare

Juwelier goudsmid

050438

Kortrijk

Keramist

050457

Brugge

Kinderkledij

130214

Roeselare

Kunstsmid

050777

Brugge

Marokijnbewerker

110283

Roeselare

Meubelstoffeerder

050427

Roeselare

Modeontwerper

050929

Roeselare

Ontwerper van handtassen en lederen accessoires 160060

Roeselare

Patroontekenaar systeem Roose

110795

Roeselare

Pottenbakker

050459

Brugge

Restauratievakman van papier

050059

Brugge

Retoucheur van kleding

140872

Roeselare

Schoendesign

120778

Roeselare

Schoenhersteller

120127

Roeselare

Vervaardiger van lingerie & korsetterie

110275

Roeselare

Vormgever van kleine maakseries

160175

Kortrijk

Woningstoffeerder

050426

Roeselare

Adviesvaardigheden voor de zelfstandig consultant

060476

Kortrijk

Adviseur vermogens- en successieplanning

060476

Kortrijk

Beleggingsadviseur

040811

Kortrijk

Boekhouder

080523

Brugge/Kortrijk/ Oostende/Roeselare

EĂŠnjarige praktijkcursus boekhouden

060480

Brugge/Ieper/Kortrijk/ Oostende/Roeselare

Accountancy en fiscaliteit


AVONDOPLEIDINGEN NAJAAR 2020

78

OPLEIDING

WEBCODE

CAMPUS

Financieel management voor KMO

050863

Kortrijk

Fiscalist

040810

Brugge/Kortrijk/Roeselare

Basisjaar hondentrajecten

170101

Kortrijk/Veurne

Boomverzorger

110739

Roeselare

Florist

050014

Roeselare

Hoefsmid

110532

Brugge

Hondenfokker

050181

Veurne

Hondengedragskundige

120115

Veurne

Hondeninstructeur

050183

Veurne

Hondentrimmer

050180

Veurne

Tuinaanlegger - groenbeheerder

050013

Roeselare

Uitbater honden- en kattenpension

100552

Veurne

Zadelmaker

110849

Veurne

Ambachtelijk chocoladebewerker

111036

Brugge

Ambachtelijk ijsbereider

111014

Brugge

Artisanaal bier brouwen

100044

Roeselare

Aspirant sommelier

111017

Brugge/Kortrijk/Roeselare

Brood- en banketbakker

111037

Brugge

Foodlab Specialist

190291

Brugge

Friturist

110668

Kortrijk

Grootkeukenmanager

110725

Kortrijk

Hotelmanagement - hotelhouder

070551

Oostende

Kaasmeester

120231

Brugge

Microbrouwer

170120

Brugge

Regiogids Kust

120146

Oostende

Regiogids Leiestreek

080601

Roeselare

Groen en dierenzorg

Horeca, voeding en toerisme


AVONDOPLEIDINGEN NAJAAR 2020

79

OPLEIDING

WEBCODE

CAMPUS

Regiogids Westhoek

120147

Ieper

Reisconsulent / travelmanager

130348

Brugge

Reisleider battlefield toerisme

120593

Roeselare

Reisleider Europa

040845

Roeselare

Reisleider verre bestemmingen

120592

Roeselare

Restauranthouder

180189

Brugge

Slager-spekslager

111034

Kortrijk

Storyteller

190596

Ieper

Uitbater kleinschalige logies - B&B

040846

Ieper

Vishandelaar

180008

Brugge

Voedingsproductontwikkelaar

170086

Roeselare

Wijnbouwer - wijnmaker

120307

Roeselare

Wijnhandelaar - sommelier

111018

Brugge/Kortrijk/Roeselare

Zytholoog

080127

Brugge/Roeselare

Back-end developer

180059

Roeselare

Bouwkundig BIM-tekenaar

120063

Kortrijk

C# programmeur

180144

Kortrijk

Cybercriminaliteits- & beveiligingsexpert

180130

Brugge

Data analist

160186

Kortrijk

Data-Analist zaterdagtraining

180516

Kortrijk

Desktop publisher

130075

Roeselare

Drupal Developer

150008

Roeselare

Fotograaf

180560

Brugge

Front-end developer

180060

Brugge

Grafisch Vormgever

130071

Brugge

IT-infrastructuurarchitect

170085

Kortrijk

Netwerkbeheerder

110149

Kortrijk

ICT en multimedia


AVONDOPLEIDINGEN NAJAAR 2020

80

OPLEIDING

WEBCODE

CAMPUS

Reclamebeletteraar

130126

Brugge

Stripauteur / Illustrator

110161

Brugge

Video Content Creator

190047

Brugge

Webshop ondernemer

110105

Kortrijk

Allround Grimeur: basis make-up

130423

Brugge/Ieper/Kortrijk/Oostende/Roeselare

Allround Grimeur: make-up gevorderd

130476

Brugge/Kortrijk

Barbier

190599

Kortrijk

Beroepsbekwaamheid masseur

070610

Brugge/Kortrijk/Oostende/ Roeselare

Esthetisch deskundige

180725

Brugge/Kortrijk

Gelaatsverzorging

180724

Kortrijk

Gespecialiseerd voetverzorger

150439

Brugge/Kortrijk

Imagostylist

130424

Kortrijk

Kapper

100344

Brugge/Kortrijk

Kunstnagelstylist

040765

Brugge/Kortrijk/Oostende/ Roeselare

Schoonheidsspecialist

170340

Brugge/Kortrijk

Kinderbegeleider van baby’s en peuters

180043

Roeselare

Begrafenisondernemer

110779

Brugge

Herborist

080489

Brugge/Kortrijk

Kruidenverwerker

110738

Brugge/Kortrijk

Basisjaar de mens

060444

Brugge/Kortrijk

Gezondheidscoach

050815

Brugge/Kortrijk

Personal trainer

180071

Brugge

Sportmanager

170039

Brugge

Sportverzorger

140184

Brugge/Kortrijk

Wielerverzorger

140184

Kortrijk

Personenzorg


AVONDOPLEIDINGEN NAJAAR 2020

OPLEIDING

81

WEBCODE

CAMPUS

Account manager

040816

Brugge

Autoverkoper

100548

Brugge

Copywriter

040819

Brugge

Eventmanager

100350

Roeselare

Marketingcoรถrdinator

040817

Kortrijk

Sales assistant

060481

Kortrijk

Social media professional

120118

Brugge

Dispatcher (e-learning)

160455

Brugge

Heftruckchauffeur

090279

diverse

Hoogwerker

080472

diverse

Kwaliteitscoรถrdinator

130594

Kortrijk

Preventieadviseur niveau 2

190447

Brugge/Kortrijk

Preventieadviseur niveau 3

190451 / 050576

diverse

Rijschoolinstructeur

090256

Brugge/Roeselare

Vakbekwaamheid goederenvervoer over de weg

040639

Brugge/Kortrijk

Administratief vastgoedbediende

080525

Kortrijk/Oostende

Notarieel medewerker

060494

Kortrijk

Praktijkcursus vastgoed

040803

Kortrijk

Vastgoedcoach

040803

Oostende

Vastgoedmakelaar

040814

Kortrijk/Oostende

Vastgoedpromotor

050862

Kortrijk

Verzekeringstussenpersoon

040815

Kortrijk

Sales, marketing en communicatie

Transport

Vastgoed en verzekering


82

WAT HOUDT HET STUDENTENSTATUUT IN?

De voltijdse dagopleidingen van Syntra West zijn officieel erkende ondernemerschapstrajecten die minimaal 17 lesuren per week tellen. Wie een voltijdse dagopleiding volgt, kan, mits naleving van de voorwaarden, fiscaal ten laste blijven van de ouders en het recht op groeipakket (vroegere kinderbijslag) behouden. Opgelet: • Indien men tijdens het cursusjaar bepaalde modules of een opgelegde stage laat vallen, waardoor men niet meer aan 17 uren per week komt, dan vervalt vanaf die datum het recht op groeipakket (vroegere kinderbijslag). • Indien men tijdens het lopende cursusjaar stopt met het volgen van de dagopleiding, dan vervalt vanaf de maand van stopzetting het recht op groeipakket (vroegere kinderbijslag), tenzij je je onmiddellijk na de uitschrijving als werkzoekende inschrijft bij de VDAB. Je krijgt dan groeipakket (vroegere kinderbijslag) tijdens de beroepsinschakelingstijd op voorwaarde dat je nog geen 25 jaar bent en niet meer dan een bepaald bedrag per maand verdient.

60

FAQ

• Het is in alle gevallen de verantwoordelijkheid van de cursist en de ouders om de gewijzigde situatie of stopzetting mee te delen aan het Groeipakket.be.Iemand die in juni de opleiding beëindigt, blijft groeipakketgerechtigd voor de vakantieperiode. • Met het formulier P9bis wordt nagegaan of aan alle voorwaarden voldaan is. • De jongere dient zich in geval van stopzetting van de opleiding of op het einde van de opleiding zo snel mogelijk in te schrijven bij de VDAB als werkzoekende schoolverlater, opdat er verder recht kan zijn op groeipakket (vroegere kinderbijslag) tijdens de beroepsinschakelingstijd. WAT HOUDT EEN STAGE (OVEREENKOMST) IN?

Een voltijdse dagopleiding bevat twee belangrijke elementen. Enerzijds het campusleren dat algemene en vaktechnische kennis bijbrengt, anderzijds het werkplekleren of de stage waarbij opgedane kennis intensief wordt ingeoefend en aangescherpt – dit zoveel mogelijk in een reële bedrijfscontext. Er zijn verschillende types stages. Allemaal zijn ze onbezoldigd en bedoeld om te leren, met specifieke aandacht voor sterktes en aandachtspunten. Voor alle stages wordt uiteraard een gepaste verzekering tegen arbeidsongevallen voorzien.


FAQ

VRIJSTELLING VAN STEMPELCONTROLE BIJ HET

83

OPLEIDINGSCHEQUES

VOLGEN VAN EEN VOLTIJDSE DAGOPLEIDING

Voorwaarden voor vrijstelling van stempelcontrole bij het volgen van een voltijdse dagopleiding is een bevoegdheid van de VDAB. Wij verwijzen u voor vragen hieromtrent naar uw lokale werkwinkel.

Indien je als werknemer een voltijdse dagopleiding volgt, kan je voor een aantal voltijdse dagopleidingen in aanmerking komen voor opleidingscheques. Informeer hiernaar bij inschrijving. ANNULERINGVOORWAARDEN

PRAKTISCH EN EFFICIËNT

Praktijk: Lesgevers uit de praktijk geven je de nodige gedetailleerde beroepskennis. Concreet: wie niet meer leerplichtig is en toch verder - of opnieuw - naar school wil, kan bij Syntra West een praktische dagopleiding volgen. Theorie en praktijk krijgen er juist die dosering waarmee je na je opleiding meteen aan het werk kunt. Wie dat wil, kan zo ook een eigen zaak opstarten. In de lessen “succesvol ondernemen” leer je hoe je een bedrijf moet leiden, wat je verplichtingen zijn, wat je statuut en je boekhouding juist inhoudt. Met je haalbaarheidsstudie maak je bij het opstarten van je onderneming een goede indruk op je financiers. Resultaat: wie de volledige opleiding met succes beëindigt, krijgt een erkend diploma.

• Bij annulering (steeds schriftelijk per e-mail of per fax t.a.v. de contactpersoon, die vermeld staat op de bevestigingsmail/brief) vanaf één week vóór de start van de cursus gelden volgende regels: bij voltijdse dagopleidingen is annulering tot uiterlijk vóór het einde van de tweede lesweek mogelijk, in dit geval blijft de helft van het inschrijvingsgeld verschuldigd. Vanaf de derde lesweek is het inschrijvingsgeld integraal verschuldigd. • Syntra West heeft steeds het recht om een geplande cursus te annuleren of te verplaatsen naar een andere datum, zonder dat zij hiervoor aansprakelijk kan gesteld worden en zonder schadevergoeding. In dat geval hebben de reeds ingeschreven cursisten het recht om zich uit te schrijven en wordt het reeds betaalde inschrijfgeld integraal terugbetaald.

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


CAMPUSSEN

84

60

CAMPUS BRUGGE

TEN BRIELE

CAMPUS KORTRIJK

Spoorwegstraat 14 8200 Brugge t. 078 35 36 53

Ten Briele 7 8200 Brugge

Doorniksesteenweg 220 8500 Kortrijk t. 078 35 36 53

OPENINGSUREN

OPENINGSUREN

Ma - Vr 08:30 - 22:00 Zaterdag 08:30 - 12:00 Zondag gesloten

Ma - Vr 08:30 - 22:00 Zaterdag 08:30 - 12:00 Zondag gesloten

Neem contact op voor de aangepaste vakantieregeling in de schoolvakanties.

Neem contact op voor de aangepaste vakantieregeling in de schoolvakanties.


CAMPUSSEN

85

CAMPUS IEPER

CAMPUS ROESELARE

Grachtstraat 13 8900 Ieper t. 078 35 36 53

Oostnieuwkerksesteenweg 111 8800 Roeselare t. 078 35 36 53

OPENINGSUREN

OPENINGSUREN

Ma 08:15 - 22:30 Do 08:15 - 22:30 Di - wo - vr - za - zo gesloten

Ma - Do 08:30 - 22:00 Vr 08:30 - 17:00 Zaterdag 08:30 - 12:00 Zondag gesloten

Neem contact op voor de aangepaste vakantieregeling in de schoolvakanties.

Neem contact op voor de aangepaste vakantieregeling in de schoolvakanties.

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


CAMPUSSEN

86

60

CAMPUS OOSTENDE

CAMPUS VEURNE

Zandvoordeschorredijkstraat 73 8400 Oostende t. 078 35 36 53

Sint-Idesbaldusstraat 2 8630 Veurne t. 078 35 36 53

OPENINGSUREN

OPENINGSUREN

Ma - Do 08:00 - 22:00 Vrijdag 08:00 - 16:30 Za-Zo gesloten

Ma - Vr 08:30 - 22:00 Zaterdag 08:30 - 12:00 Zondag gesloten

Neem contact op voor de aangepaste vakantieregeling in de schoolvakanties.

Neem contact op voor de aangepaste vakantieregeling in de schoolvakanties.


87

meer info of inschrijven via www.syntrawest.be


Volg een opleiding bij Syntra West. Schrijf nu in. www.syntrawest.be

INFODAGEN

za 14 maart 10u-16u

za 27 juni 9u-12u

ma 29 juni 14u-20u

za 29 aug 9u-12u

wo 2 sept 18u-21u

CAMPUSSEN

CAMPUSSEN

CAMPUSSEN

Brugge, Ieper, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Veurne

Brugge, Ieper, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Veurne

Brugge, Ieper, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Veurne

onze groep

60

focus op ondernemerschap

focus op bedrijven

focus op publieke sector

focus op haven en logistiek

Profile for groepsyntrawest

Syntra West sectorbrochure Dienstverlenende beroepen VJ 2020  

Syntra West sectorbrochure Dienstverlenende beroepen VJ 2020