Issuu on Google+

gov.pe.ca/diamondjubilee

1. 2.

In which year did Her Majesty The Queen accede to the Throne?

6. Which of the following is Her Majesty’s Official flag when visiting Canada?

A. 1953 B. 1952 C. 1950 D. 1955

A.

B.

Who represents Her Majesty The Queen in Canada? A. The President of the Queen’s Privy Council of Canada B. The Governor General of Canada and Lieutenant Governors C. The Minister of Foreign Affairs D. The Prime Minister of Canada

3. Who represents Her Majesty The Queen in Prince Edward Island? A. The Premier B. Our Members of Parliament C. The Lieutenant Governor D. The Prime Minister 4. When did The Queen last visit Prince Edward Island? A. 1964 B. 2000 C. 1973 D. 1997 5. The Queen officially opened what facility in Prince Edward Island? A. The Confederation Centre of the Arts B. The Queen Elizabeth Hospital C. Queen Elizabeth Elementary School D. The Confederation Bridge

C.

7.

D.

What form of government does Canada have? A. Constitutional Monarchy B. Monarchy C. Oligarchy D. Republic

8. In 2014, Prince Edward Island will mark another significant anniversary for Canada?

A. B. C. D.

Anniversary of the meeting of the Fathers of Confederation Prince Edward Island joins Canada Birth of Lucy Maud Montgomery Anniversary of the opening of the Confederation Bridge

9. What is Canada’s Royal Anthem? A. O Canada B. God Save the Queen C. Rule Britannia! D. The Maple Leaf Forever 10. Which member of the royal family visited Prince Edward Island most recently?

A. B. C. D.

The Earl of Wessex The Prince of Wales The Duke of Edinburgh The Duke of Cambridge

Answers 1 - B, 2 - B, 3 - C, 4 - C, 5 - A, 6 - B, 7 - A, 8 - A, 9 - B, 10 - D


Diamond Jubilee Trivia