Page 1

2011 MAŠINE ZA PRANJE VEŠA I MAŠINE ZA SUŠENJE VEŠA

www .gorenje .rs


Mašine za pranje veša •M  ašine standardnih dimenzija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 • Mašine nestandardnih dimenzija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16


Sadržaj U ovom katalogu predstavljamo vam ponudu mašina za pranje veša i mašina za sušenje veša Gorenje. Da bismo vam pojednostavili put do vaše idealne mašine, aparate smo svrstali u tri različite grupe:

Mašine za sušenje veša • Kondezacioni modeli . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . • Odvodni modeli . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Kombinovane mašine za pranje i sušenje veša . . . . . . . . . . . . . . . . 30 22 29


Prave vrednosti čine Gorenje vrhunskim. ENERGETSKI RAZRED A Energetski razred označava koliko električne energije aparat potroši tokom rada. Sve mašine za pranje veša Gorenje kapaciteta od 6,5kg su u visokom energetskom razredu A, a one kapaciteta od 6,2 i 7kg u razredu A+ (za dodatnih 10% uštede energije u odnosu na razred A). Kod njih je potrošnja struje svedena na minimum, uz maksimalne rezultate.

Korist Snizićete račun za struju. I doprineti očuvanju životne sredine.

Učinak pranja A Ovo je važan parametar pri izboru koji pokazuje koliko kvalitetno će vaša mašina odraditi proces pranja i ukloniti nečistoće. Određuje se za svaku pojedinačnu mašinu u skladu sa evropskim normama, merenjem čistoće (različitog tipa) veša nakon pranja. Sve mašine za pranje veša Gorenje imaju najviši deklarisani učinak pranja A.

Korist Maksimalna čistoća veša uz minimalan utrošak struje, vode i deterdženta.

Učinak ceđenja A Označava isceđenost veša posle centrifugiranja, odnosno stepen vlage koji u njemu ostaje. On zavisi od toga na koliko obrtaja centrifuge radi vaša mašina za pranje veša i ne utiče na kvalitet pranja. Prema učinku ceđenja, mašine su rangirane u razrede A, B, C, D i E.

Korist Od stepena isceđenosti veša zavisi dužina i kvalitet sušenja – što je veći broj obrtaja vaše veš mašine, i vreme sušenja je kraće. Da bi se veš efikasno mašinski osušio, treba da bude opran na minimalno 800 obrtaja centrifuge.

AQUA STOP (ZAŠTITA OD IZLIVANJA) Sistem za zaštitu od izlivanja vode radi tako što u slučaju oštećenja ili pucanja dovodne unutrašnje cevi, automatski prekida dalji dovod vode u mašinu.

Korist Zaštita od izlivanja vode i poplavljivanja prostorije. Za sigurnost tokom rada mašine.

SCS – SISTEM KONTROLE STABILNOSTI SCS

Elektronski sistem koji vodi računa o stabilnosti veš mašine tokom rada. Usklađuje brzinu obrtaja centrifuge prema količini, vrsti i raspoređenosti veša. Ako ustanovi da je u određenom trenutku centrifugiranja veš raspoređen samo na jednu stranu, naloži mašini da smanji brzinu centrifuge kako stabilnost mašine ne bi bila dovedena u pitanje.

Korist Potpuna stabilnost mašine tokom centrifugiranja. I tiši rad.

Carbo tech Sve veš mašine Gorenje imaju kade izrađene od specijalnog materijala Carbotech-a. U pitanju je kvalitetna, postojana masa otporna na visoke temperature, mehanička oštećenja i udarce. Zbog odličnih svojstava, koristi ga i NASA u avio industriji. Korist Obezbeđuje duži životni vek aparata i smanjuje mogućnost kvarova i oštećenja bubnja.

Steril tub Program samočišćenja kojim se uništavaju sve preostale bakterije i nečistoće u mašini. Radi na višem nivou vode, koja se zagreva do 80°C i temeljno ispira kadu i bubanj. Traje 108 minuta kod klasičnih, i 88 kod slim modela.

Korist Za temeljno pranje prvenstveno kade mašine, gde mogu da se nakupe nečistoće i uzrokuju neprijatne mirise. Za potpunu higijenu kade i bubnja preporučuje se bar jednom mesečno, pogotovo ako retko perete veš na temperaturi iznad 60°C.

CDP

CDP

Sigurnosno zaključavanje vam omogućuje blokadu odabranih funkcija i programa, što je posebno značajno ako u kući imate decu.

Korist Neometan rad mašine.

Super silent Najbolji modeli veš mašina Gorenje imaju dodatnu zvučnu izolaciju oko najbučnijih delova mašine. Ona apsorbuje zvuk i minimalno ga prenosi na kućište aparata.

Korist Tiši rad aparata.


Iskoristite njegove prednosti! Odložen start Gotovo sve modele veš mašina Gorenje možete da podesite da počnu sa radom i do 24h unapred. Željeno vreme početka rada možete da naštelujete na 30 minuta u prvih dva sata, a dalje po jedan sat.

Korist Možete da programirate mašinu da počne i završi sa radom u vreme koje vam odgovara, npr. ujutru da možete da izvadite veš iz bubnja pre nego što krenete na posao. Možete da je podesite da radi tokom jeftine noćne tarife i dodatno uštedite električnu energiju.

Senzor čistoće VODE Nalazi se na odvodnom crevu i radi tako što prati čistoću vode koja posle drugog ispiranja izlazi iz mašine. Ako ustanovi da niije dovoljno čista, “narediće” mašini da odradi dodatna ispiranja. U slučaju da je čistoća vode na zadovoljavajućem nivou, mašina će prekinuti dalja ispiranja i preći na centrifugiranje.

Korist Idealno ispran veš. Ušteda energije i vode jer nema nepotrebnih ispiranja. Mašina sa senzorom čistoće vode posebno se preporučuje ljudima sklonim alergijama i porodicama sa malom decom.

RUČNO PRANJE Program koji se koristi za pranje delikatnih tkanina koje bismo inače morali da peremo na ruke. Podrazumeva pažljivo pranje veša na 30°C ili u hladnoj vodi. Završava se kratkom i laganom centrifugom na maksimalno 400 obrtaja.

Korist Bez sortiranja, u jednom ciklusu pranja, možemo da operemo manje zaprljani mešoviti veš zajedno. Omogućuje učestalo i redovno pranje veša, jer ne moramo da čekamo da nakupi dovoljna količina istog tipa veša.

mix program Prakičan program koji omogućuje istovremeno pranje odeće različitih materijala i približnih boja, na temperaturi od 30°C, 40°C ili čak 60°C, u zavisnosti od modela mašine. Veš mašine iz kolekcije Gorenje Simplicity imaju čak četiri MIX programa.

Korist Bez sortiranja, u jednom ciklusu pranja, možemo da operemo gomilu manje zaprljanog mešovitog veša zajedno. I uštedimo i vreme i energiju.

JogGing program Omogućiće vam da odmah posle treninga na temperaturi od 40° C operete do 3,5kg sportske odeće. Nije namenjen za dubinsko pranje, već osvežavanje i ispiranje blago zaprljane odeće.

Korist Imaćete gotovo svaki dan čistu odeću za trening. I sprečićete razvijanje buđi i neprijatnih mirisa na sportskoj opremi.

SKRAĆENJE PROGRAMA Većina programa kod veš mašina Gorenje može da se dodatno skrati. Npr. program za pamuk na 60° C može da se skrati za oko 20%. A najbrži program koji traje svega 17 minuta predstavlja program za brzo pranje kojim možete da operete manje zaprljan pamučni veš na 30° C.

Korist Ušteda vremena. I energije.

viši nivo vode Kad god perete veš, možete da uključite funkciju višeg nivoa vode i povećate količinu vode za odabran program.

Korist Bolje ispiran veš. Preporučuje se i za pranje kabastih komada veša i veoma prljave odeće, kao i i ako u vašoj porodici ima članova sklonih alergijama.

Dodatno ispiranje Ovo je važna funkcija, pogotovo ako vaša mašina nema senzor čistoće vode. Njenim aktiviranjem, mašina će posle programiranih ispiranja odraditi još jedno ispiranje veša. Može da se koristi i kada veš operemo ručno, pa želimo da ga mašinski isperemo. Korist Dodatno ispran veš. Preporučuje se domaćinstvima čiji su članovi skloni alergijama i kod pranja odeće za bebe.

smanjeno gužvanje Kod ove funkcije mašina dodatno vodi računa da pažljivije okreće bubanj i prilagodi centrifugu količini i vrsti veša.

Korist Sprečava prekomerno gužvanje veša. I omogućuje lakše i brže peglanje nakon sušenja.


6

Mašine za pranje veša standardnih dimenzija

Standardne mašine za pranje veša prepoznaćete po dubini od 60 cm i frontalnom punjenju. Razlikuju se po kapacitetu pranja, gde ćete moći da birate između mašina koje peru 6.2, 6.5, 7 ili 8 kg veša, i prema broju obrtaja centrifuge. U širokoj ponudi Gorenja moći ćete da nađete mašine od 600 do čak 1600 obrtaja u minuti. U svaku od njih ugrađena je senzorska tehnologija koja omogućuje efikasno i energetski štedljivo pranje veša. Sve mašine za pranje veša Gorenje su u visokom energetskom razredu a, a neke čak i u a+, a++, a+++. To znači da su programirane da maksimalno štede struju i čuvaju životnu sredinu.

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.


8kg

STanDaRDna DiMenZiJa

KaPaCiTeT PRanJa

Samostalna mašina za pranje veša

Samostalna mašina za pranje veša

WA 83149

WA 83129

A

Učinak pranja

B

A

Učinak ceđenja

CDP

Učinak pranja

B

Učinak ceđenja

CDP

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1400 obrt/min

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1200 obrt/min

Upravljanje:

Upravljanje:

• elektronski programator / elektronsko

• elektronski programator / elektronsko

upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (24 h) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (24 h) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

osnovni programi:

osnovni programi:

• SterilTub - antibakterijski program / 19

• SterilTub - antibakterijski program / 19

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje /

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje /

posebni programi:

Dodatni programi:

• Hladno pranje / Sport jogging / ispiranje /

• Hladno pranje / Sport jogging / ispiranje /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / intenzivni program / eco program - 30°C / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / intenzivni program / eco program - 30°C / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) /

Funkcije

Funkcije:

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

centrifuge / intervalna centrifuga / Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Sistem natapanja TUš + JeT Sistem / 4D natapanje

centrifuge / intervalna centrifuga / Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Sistem natapanja TUš + JeT Sistem / 4D natapanje

Karakteristike

Karakteristike:

• Super tiho + / integrisani Fuzzy Wizzard

• Super tiho + / integrisani Fuzzy Wizzard

/ Kolektorski motor / Senzorska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

/ Kolektorski motor / Senzorska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• Delimični aqua Stop • Zaštita od poplave

• Delimični aqua Stop • Zaštita od poplave

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,75 kWh • Potrošnja vode 61 l • buka 58/72 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,75 kWh • Potrošnja vode 61 l • buka 58/69 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.

7


8

7kg

STanDaRDna DiMenZiJa

KaPaCiTeT PRanJa

Samostalna mašina za pranje veša

Samostalna mašina za pranje veša

Samostalna mašina za pranje veša

WA 73167

WA 73147

WA 73127

A

Učinak pranja

A

A

Učinak ceđenja

Učinak pranja

A

CDP

CDP

Učinak pranja

B

Učinak ceđenja

CDP

SCS

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1600 obrt/min

A

Učinak ceđenja

• broj obrtaja centrifuge 1400 obrt/min

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1200 obrt/min

Upravljanje:

Upravljanje:

Upravljanje:

• elektronski programator / elektronsko

• elektronski programator / elektronsko

• elektronski programator / elektronsko

upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (24 h) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (24 h) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (24 h) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

osnovni programi:

osnovni programi:

osnovni programi:

• SterilTub - antibakterijski program / 19

• SterilTub - antibakterijski program / 19

• SterilTub - antibakterijski program / 19

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje /

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje /

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje /

Dodatni program:

posebni programi:

posebni programi:

• Hladno pranje / Sport jogging / ispiranje /

• Hladno pranje / Sport jogging / ispiranje /

• Hladno pranje / Sport jogging / ispiranje /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / intenzivniprogram / eco program - 30°C / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / intenzivniprogram / eco program - 30°C / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / intenzivniprogram / eco program - 30°C / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) /

Funkcije

Funkcije

Funkcije

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

centrifuge / intervalna centrifuga / Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem /

centrifuge / intervalna centrifuga / Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem /

centrifuge / intervalna centrifuga / Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem /

Karakteristike

Karakteristike:

Karakteristike

• Super tiho + / integrisani Fuzzy Wizzard /

• Super tiho + / integrisani Fuzzy Wizzard /

• Super tiho + / integrisani Fuzzy Wizzard

Kolektorski motor / automatska kontrola nivoa vode / Kada od nerđajućeg čelika / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

Kolektorski motor / automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

/ Kolektorski motor / automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• Delimični aqua Stop • Zaštita od poplave

• Delimični aqua Stop • Zaštita od poplave

• Delimični aqua Stop • Zaštita od poplave

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,67 kWh • Potrošnja vode 49 l • buka 54/74 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije: • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,65 kWh • Potrošnja vode 49 l • buka 58/72 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije: • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,67 kWh • Potrošnja vode 49 l • buka 58/69 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.


7kg

standardna dimenzija

9

kapacitet pranja

Samostalna mašina za pranje veša

Samostalna mašina za pranje veša

Samostalna mašina za pranje veša

WA 73141

WA 73120

WA 72145 BK

A

A

Učinak pranja

A

Učinak ceđenja

Učinak pranja

B

SCS

SCS

• Broj obrtaja centrifuge 1400 obrt/min

Učinak pranja

A

Učinak ceđenja

CDP

CDP

CDP

A

Učinak ceđenja

• Broj obrtaja centrifuge 1200 obrt/min

SCS

• Broj obrtaja centrifuge 1400 obrt/min

Upravljanje

Upravljanje

Upravljanje

• Elektronski programator / Elektronsko

• Elektronski programator / Elektronsko

• Elektronski programator / Digitalni LED

upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (24 h) / Izbor jezika (npr. Srpski) / Zvučni signal / Senzor čistoće vode / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu / Osnovni programi • SterilTub - antibakterijski program / 19 programa / Pamuk / Šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / Vuna / Ručno pranje /

upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (24 h) / Izbor jezika (npr. Srpski) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

ekran / Regulisanje početka pranja (24 h) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

Programi

Programi

• SterilTub - antibakterijski program / 19

• SterilTub - antibakterijski program / 19

programa / Pamuk / Šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / Vuna / Ručno pranje /

programa / Pamuk / Šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / Vuna / Ručno pranje /

Posebni programi

Dodatni program

Dodatni programi

• Hladno pranje / Mix / Sport jogging /

• Hladno pranje / Mix / Sport jogging /

• Mix / Ispiranje / Omekšavanje / Izbacivanje

Ispiranje / Omekšavanje / Izbacivanje vode / Ceđenje / Intenzivni program / Eco program - 30°C / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) / Funkcije • Viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja centrifuge / Intervalna centrifuga / Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem / Karakteristike • Super tiho + / Integrisani Fuzzy Wizzard / Automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

Ispiranje / Omekšavanje / Izbacivanje vode / Ceđenje / Intenzivni program / Eco program - 30°C / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) /

vode / Ceđenje / Intenzivni program / Eco program - 30°C / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje)

Funkcije

Funkcije

• Viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

• Viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

centrifuge / Intervalna centrifuga / Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem /

centrifuge / Intervalna centrifuga / Predpranje / Pumpa STOP / Sistem natapanja TUŠ + JET Sistem /

Karakteristike

Karakteristike

• Integrisani Fuzzy Wizzard / Automatska

• Super tiho + / Integrisani Fuzzy Wizzard

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu

/ Automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

Sigurnosni sistemi • Delimični Aqua Stop • Zaštita od poplave

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistem

• Zaštita od poplave

• Zaštita od poplave

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,67 kWh • Potrošnja vode 49 l • Buka 58/72 dB(A) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,67 kWh • Potrošnja vode 49 l • Buka 60/73 dB(A) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,67 kWh • Potrošnja vode 49 l • Trajanje programa (60°C) min 147 min • Buka 58/72 dB(A) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. Na svim nivoima prilagođen i stvoren za Vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši Vašu brigu preko telefona ili da Vam pošalje našeg servisera.


10

6.5kg

standardna dimenzija

kapacitet pranja

Samostalna mašina za pranje veša

Samostalna mašina za pranje veša

Samostalna mašina za pranje veša

WA 63140

WA 63131

WA 62145 H

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

A

Učinak ceđenja

A

Energetski razred

CDP

A

B

Učinak pranja

Učinak ceđenja

CDP

SCS

• Broj obrtaja centrifuge 1400 obrt/min

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

A

Učinak ceđenja

CDP

SCS

• Broj obrtaja centrifuge 1300 obrt/min

SCS

• Broj obrtaja centrifuge 1400 obrt/min

Upravljanje

Upravljanje

Upravljanje

• Elektronski programator / Elektronsko

• Elektronski programator / Elektronsko

• Elektronski programator / Digitalni LED

upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (24 h) / Izbor jezika (npr. Srpski) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (24 h) / Izbor jezika (npr. Srpski) / Zvučni signal / Senzor čistoće vode / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

ekran / Regulisanje početka pranja (24 h) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

Programi

Programi

Programi

• SterilTub - antibakterijski program / 19

• SterilTub - antibakterijski program / 19

• SterilTub - antibakterijski program / 19

programa / Pamuk / Šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / Vuna / Ručno pranje /

programa / Pamuk / Šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / Vuna / Ručno pranje /

programa / Pamuk / Šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / Vuna / Ručno pranje /

Dodatni program

Dodatni program

Dodatni program

• Hladno pranje / Mix / Sport jogging /

• Hladno pranje / Mix / Sport jogging /

• Mix / Ispiranje / Omekšavanje / Izbacivanje

Ispiranje / Omekšavanje / Izbacivanje vode / Ceđenje / Intenzivni program / Eco program - 30°C / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) /

Ispiranje / Omekšavanje / Izbacivanje vode / Ceđenje / Intenzivni program / Eco program - 30°C / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) Dugme /

vode / Ceđenje / Intenzivni program / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje)

Funkcije

Funkcije

Funkcije

• Viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

• Viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

• Viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

centrifuge / Intervalna centrifuga / Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem /

centrifuge / Intervalna centrifuga / Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem

centrifuge / Intervalna centrifuga / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem /

Karakteristike

Karakteristike

Karakteristike

• Integrisani Fuzzy Wizzard / Automatska

• Super tiho + / Integrisani Fuzzy Wizzard

• Super tiho + / Integrisani Fuzzy Wizzard

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

/ Automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

/ Automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak na toplu i hladnu vodu /

Sigurnosni sistemi

• Zaštita od poplave

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,65 kWh • Potrošnja vode 45 l • Buka 60/76 dB(A) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• Delimični Aqua Stop • Zaštita od poplave

• Zaštita od poplave

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,65 kWh • Potrošnja vode 45 l • Buka 58/69 dB(A) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,67 kWh • Potrošnja vode 47 l • Buka 58/72 dB(A) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. Na svim nivoima prilagođen i stvoren za Vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši Vašu brigu preko telefona ili da Vam pošalje našeg servisera.


6.5kg

standardna dimenzija

kapacitet pranja

Samostalna mašina za pranje veša

Samostalna mašina za pranje veša

WA 62135

WA 62115

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

B

Učinak ceđenja

CDP

SCS

• Broj obrtaja centrifuge 1300 obrt/min

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

C

Učinak ceđenja

CDP

SCS

• Broj obrtaja centrifuge 1100 obrt/min

Upravljanje

Upravljanje

• Elektronski programator / Digitalni LED

• Elektronski programator / Digitalni LED

ekran / Regulisanje početka pranja (24 h) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

ekran / Regulisanje početka pranja (24 h) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

Programi

Programi

• SterilTub - antibakterijski program / 19

• SterilTub - antibakterijski program / 19

programa / Pamuk / Šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / Vuna / Ručno pranje /

programa / Pamuk / Šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / Vuna / Ručno pranje /

Dodatni program

Dodatni program

• Mix / Ispiranje / Omekšavanje / Izbacivanje

• Mix / Ispiranje / Omekšavanje / Izbacivanje

vode / Ceđenje / Intenzivni program / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje)

vode / Ceđenje / Intenzivni program / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje)

Funkcije

Funkcije

• Viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

• Viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

centrifuge / Intervalna centrifuga / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem

centrifuge / Intervalna centrifuga / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem

Karakteristike

Karakteristike

• Super tiho + / Integrisani Fuzzy Wizzard

• Super tiho + / Integrisani Fuzzy Wizzard

/ Automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

/ Automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• Zaštita od poplave

• Zaštita od poplave

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,67 kWh • Potrošnja vode 47 l • Buka 58/69 dB(A) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,67 kWh • Potrošnja vode 47 l • Buka 58/66 dB(A) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Obrtaji centrifuge Informacija o broju obrtaja centrigufe nam kaže kojom brzinom se okreće bubanj prilikom centrifugiranja. Viši broj obrtaja znači više isceđen veš (tj. veš u kome ostaje manje vlage). Takvom vešu je potrebno manje vremena za sušenje. Broj obrtaja centrifuge kod jeftinijih modela je najčešće između 600 i 800 obrtaja, dok mašine srednjeg cenovnog ranga karakterišu obrtaji između 800 i 1200. Mašine sa većim brojem obrtaja su najčešće u višim cenovnim razredima. Broj obrtaja centrifuge u minuti kod mašina Gorenje kreće se od 600 do 1600. Najadekvatniji izbor je mašina za pranje veša sa brojem obrtaja centrifuge između 1000 i 1200. To je i broj obrtaja centrifuge koji se preporučuje svima koji za sušenje koriste mašinu za sušenje veša. Veš opran i isceđen na tim obrtajima brže će se osušiti u mašini za sušenje i potrošiti manje vremena i energije. Bitno: Ne plašite se visokih brojeva obrtaja centrifuge. Savremene mašine za pranje veša Gorenje imaju intervalnu centrifugu. Ona pažljivo i nežno prevrće veš na jednu stranu, pa potom pravi pauzu. Onda se ovo ponavlja u suprotom pravcu sve dok mašina ne dostigne zadatu centrifugu. Tako vodi računa da ne izgužva i ne ošteti ni najnežnije tkanine.

Gorenje je kvalitet i sigurnost. Na svim nivoima prilagođen i stvoren za Vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši Vašu brigu preko telefona ili da Vam pošalje našeg servisera.

11


12

6.2kg

STanDaRDna DiMenZiJa

KaPaCiTeT PRanJa

Samostalna mašina za pranje veša

Samostalna mašina za pranje veša

Samostalna mašina za pranje veša

WA 60149 S

WA 60129 S

WA 60109 S

A

Učinak pranja

A

A

Učinak ceđenja

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1400 obrt/min

Učinak pranja

B

A

Učinak ceđenja

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1200 obrt/min

Učinak pranja

C

Učinak ceđenja

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1000 obrt/min

Upravljanje

Upravljanje

Upravljanje

• elektronski programator / Digitalni LeD

• elektronski programator / Digitalni LeD

• elektronski programator / Digitalni LeD

ekran / Regulisanje početka pranja (24 h) / Servisna dijagnostika /

ekran / Regulisanje početka pranja (24 h) / Servisna dijagnostika /

ekran / Regulisanje početka pranja (24 h) / Servisna dijagnostika /

programi

programi

programi

• SterilTub - antibakterijski program / 15

• SterilTub - antibakterijski program / 15

• SterilTub - antibakterijski program / 15

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna /

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna /

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna /

Dodatni program

Dodatni program

Dodatni program

• Hladno pranje / Mix / ispiranje /

• Hladno pranje / Mix / ispiranje /

• Hladno pranje / Mix / ispiranje /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / eco program - 30°C /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / eco program - 30°C /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / eco program - 30°C /

Funkcije

Funkcije

Funkcije

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

centrifuge / intervalna centrifuga / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem /

centrifuge / intervalna centrifuga / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem /

centrifuge / intervalna centrifuga / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem

Karakteristike

Karakteristike

Karakteristike

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• Zaštita od poplave

• Zaštita od poplave

• Zaštita od poplave

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,66 kWh • Potrošnja vode 45 l • buka 60/76 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,66 kWh • Potrošnja vode 45 l • buka 59/74 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,66 kWh • Potrošnja vode 45 l • buka 59/72 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.


6.2kg

STanDaRDna DiMenZiJa

KaPaCiTeT PRanJa

13

Samostalna mašina za pranje veša

Samostalna mašina za pranje veša

Samostalna mašina za pranje veša

WA 60089 S

WA 60105

WA 60085

A

Učinak pranja

C

A

Učinak ceđenja

SCS

• broj obrtaja centrifuge 800 obrt/min

C

Učinak pranja

A

Učinak ceđenja

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1000 obrt/min

C

Učinak pranja

SCS

• broj obrtaja centrifuge 800 obrt/min

Upravljanje

Upravljanje

Upravljanje

• elektronski programator / Digitalni LeD

• elektronski programator / Servisna

• elektronski programator / Servisna

ekran / Regulisanje početka pranja (24 h) / Servisna dijagnostika / programi • SterilTub - antibakterijski program / 15 programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna /

dijagnostika

dijagnostika

programi

programi

• SterilTub - antibakterijski program / 15

• SterilTub - antibakterijski program / 15

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna /

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna /

Dodatni program

Dodatni program

Dodatni program

• Hladno pranje / Mix / ispiranje /

• Hladno pranje / Mix / ispiranje /

• Hladno pranje / Mix / ispiranje /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / eco program - 30°C /

Učinak ceđenja

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / eco program - 30°C /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / eco program - 30°C /

Funkcije

Funkcije

Funkcije

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

centrifuge / intervalna centrifuga / Predpranje / Tuš sistem /

centrifuge / intervalna centrifuga / Predpranje / Tuš sistem /

centrifuge / intervalna centrifuga / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem / Karakteristike

Karakteristike

Karakteristike

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• Zaštita od poplave

• Zaštita od poplave

• Zaštita od poplave

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,66 kWh • Potrošnja vode 45 l • buka 58/71 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,66 kWh • Potrošnja vode 45 l • buka 59/72 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,66 kWh • Potrošnja vode 45 l • buka 58/71 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.


14

6.2kg

STanDaRDna DiMenZiJa

KaPaCiTeT PRanJa

Samostalna mašina za pranje veša

Samostalna mašina za pranje veša

WA 60065

WA 610 SYW

A

E

Učinak pranja

A

Učinak ceđenja

Učinak pranja

C

SCS

• broj obrtaja centrifuge 600 obrt/min

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1000 obrt/min

Upravljanje

Upravljanje

• elektronski programator / Servisna

• elektronski programator / Digitalni LeD

dijagnostika

KaPaCiTeT PRanJa i šTa ODabRaTi

Učinak ceđenja

ekran / Regulisanje početka pranja (24 h) / Servisna dijagnostika /

programi

• SterilTub - antibakterijski program / 15 programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna /

programi

• SterilTub - 15 programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje /

Dodatni program

Dodatni program

• Hladno pranje / Mix / ispiranje /

• Hladno pranje / Mix / ispiranje /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / eco program - 30°C /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) / eco program - 30°C /

Funkcije

Funkcije

• viši nivo vode / Predpodešen broj obrtaja

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

centrifuge / intervalna centrifuga / Predpranje / Tuš sistem /

centrifuge / intervalna centrifuga / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem /

Karakteristike

Karakteristike

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 54 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• Zaštita od poplave

• Zaštita od poplave

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,66 kWh • Potrošnja vode 52 l • buka 57/69 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,66 kWh • Potrošnja vode 45 l • buka 59/72 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Danas je svaki kućni aparat označen energetskom nalepnicom. Kada je u pitanju mašina za pranje veša, na njoj ćete između ostalog naći i informaciju o kapacitetu pranja – koja kaže koliko veša ta mašina može da opere tokom jednog pranja. U ponudi Gorenja naći ćete mašine kapaciteta od 5, 6, 6.2, 6.5, 7, 8 kg. Sve što treba je odlučite koji je pravi. Odgovor traži da razmislite koliko iznosi najteža gomila belog veša kojeg stavljate na pranje, kao i koliko često je perete. veliki kapaciteti su savršeni kada perete posteljinu i kabaste stvari poput ćebadi. i, naravno, ukoliko je vaša porodica mnogobrojna. a sa ekonomičnog aspekta, uvek je pametnije koristiti pun kapacitet mašine. još dve bitne stvari koje mogu da vam pomognu u razmišljanju koji kapacitet mašine za pranje je pravi za vas. •Savremene tkanine, mašine za pranje veša i deterdženti, pa i navike, danas su sasvim drugačije od onih u kojima je živela naša baka ili prababa. Zato vam preporučujemo poštovanje nekih osnovnih pravila, kao što je da sortirate veš pre nego ga ubacite u mašinu. Treba ga sortirati prema: vrsti tkanine (košulje i bluze ne peremo zajedno sa farmerkama), bojama (uvek perite odeću sličnih boja) i stepenu zaprljanosti (za više zaprljan veš treba dodati više deterdženta). ako poštujete ovo pravilo, a u porodici nema više od 5 članova, onda vam najverovatnije ne treba mašina sa najvećim kapacitetom pranja. •Poštujte maksimalni kapacitet mašine za pranje veša. Celokupan kapacitet vaše mašine koristite samo kad perete beo i neosetljiv veš. Osetljivog veša u mašinu uvek stavite duplo manje od deklarisanog kapaciteta, a vunenog do 1kg.

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.


15

VAŠA NOVA POMOĆNICA < Novi, izuzetno brz LCD ekran >

www.gorenje.rs


16

Mašine za pranje veša nestandardnih dimenzija

U Gorenju vam nudimo mogućnost izbora između dva različita tipa mašina za pranje veša nestandardnih dimenzija. Prvi tip su mašine smanjene dubine od 44 cm koje se u Gorenju zovu SLiM i označene su početnim slovima WS u nazivu modela. Drugi tip mašina nestandardnih dimenzija predstavljaju mašine za pranje veša sa punjenjem odozgo – tzv. TOP LOaD. Osim po specifičnoj širini od 40 cm, u Gorenju ćete ih prepoznati i po početnim slovima WT u nazivu aparata. Oba tipa mašina za pranje veša nestandardnih dimenzija donose u isto vreme i uštedu prostora, i besprekoran učinak kada je čistoća vašeg veša u pitanju.

44 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.


5,5kg

neSTanDaRDna DiMenZiJa

KaPaCiTeT PRanJa

17

Samostalna mašina za pranje veša nestandardnih dimenzija

Samostalna mašina za pranje veša nestandardnih dimenzija

Samostalna mašina za pranje veša nestandardnih dimenzija

WS 53145

WS 53125

WS 53105

A

Učinak pranja

B

A

Učinak ceđenja

CDP

Učinak pranja

B

• broj obrtaja centrifuge 1400 obrt/min

Učinak pranja

C

Učinak ceđenja

CDP

CDP

SCS

A

Učinak ceđenja

SCS

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1200 obrt/min

• broj obrtaja centrifuge 1000 obrt/min

Upravljanje:

Upravljanje:

Upravljanje:

• elektronski programator / elektronsko

• elektronski programator / elektronsko

• elektronski programator / elektronsko

upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (24 h) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu

upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (24 h) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (24 h) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

osnovni programi:

osnovni programi:

osnovni programi:

• SterilTub - antibakterijski program / 19

• SterilTub - antibakterijski program / 19

• SterilTub - antibakterijski program / 19

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje /

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje /

posebni programi:

Dodatni program:

Dodatni program:

• Hladno pranje / Sport jogging / ispiranje /

• Hladno pranje / Sport jogging / ispiranje /

• Hladno pranje / Sport jogging / ispiranje /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / intenzivniprogram / eco program - 30°C / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / intenzivniprogram / eco program - 30°C / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / intenzivniprogram / eco program - 30°C / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) /

Funkcije:

Funkcije:

Funkcije:

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

centrifuge / intervalna / Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Sistem natapanja Tuš sistem

centrifuge / intervalna / Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Sistem natapanja - Tuš sistem /

centrifuge / intervalna / Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Sistem natapanja Tuš sistem /

Karakteristike:

Karakteristike

Karakteristike

• Super tiho + / integrisani Fuzzy Wizzard /

• Super tiho + / integrisani Fuzzy Wizzard /

• Super tiho + / integrisani Fuzzy Wizzard /

Kolektorski motor / automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 36 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu / Slim mašina za pranje veša - 44 cm duboka /

Kolektorski motor / automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 36 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu / Slim mašina za pranje veša - 44 cm duboka /

Kolektorski motor / automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 36 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu / Slim mašina za pranje veša - 44 cm duboka

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• Zaštita od poplave

• Zaštita od poplave

• Zaštita od poplave

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,55 kWh • Potrošnja vode 42 l • buka 55/70 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 44 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,55 kWh • Potrošnja vode 42 l • buka 55/68 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 44 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,55 kWh • Potrošnja vode 42 l • buka 55/66 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 44 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.


18

5kg

neSTanDaRDna DiMenZiJa

KaPaCiTeT PRanJa

Samostalna mašina za pranje veša nestandardnih dimenzija

Samostalna mašina za pranje veša nestandardnih dimenzija

Samostalna mašina za pranje veša nestandardnih dimenzija

WS 53120

WS 50129

WS 50089

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

B

Učinak ceđenja

A

Energetski razred

A

CDP

Učinak pranja

B

Učinak ceđenja

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

SCS

C

Učinak ceđenja

SCS

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1200 obrt/min

• broj obrtaja centrifuge 1200 obrt/min

• broj obrtaja centrifuge 800 obrt/min

Upravljanje

Upravljanje

Upravljanje

• elektronski programator / elektronsko

• elektronski programator / Digitalni LeD

• elektronski programator / Digitalni LeD

upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (24 h) / izbor jezika (npr. Srpski) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

ekran / Regulisanje početka pranja (24 h) / Servisna dijagnostika

ekran / Regulisanje početka pranja (24 h) / Servisna dijagnostika /

programi

programi

programi

• SterilTub - antibakterijski program / 19

• SterilTub - antibakterijski program / 15

• 15 programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš /

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna /

Osetljiv veš i svila / vuna /

Dodatni program

Dodatni program

Dodatni program

• Hladno pranje / Mix / Sport jogging /

• Mix / eco program / ispiranje / Omekšavanje

• Hladno pranje / Mix / eco program /

ispiranje / Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / intenzivni program / eco program - 30°C / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) /

/ izbacivanje vode / Ceđenje / eco program - 30°C /

Funkcije

Funkcije

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

centrifuge / intervalna centrifuga / Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem /

centrifuge / intervalna centrifuga / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem /

ispiranje / Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / eco program - 30°C /

Funkcije

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja centrifuge / intervalna centrifuga / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem /

Karakteristike Karakteristike • integrisani Fuzzy Wizzard / automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 36 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu / Slim mašina za pranje veša - 44 cm duboka /

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 36 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu / Slim mašina za pranje veša - 44 cm duboka

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• Zaštita od poplave

• Zaštita od poplave

Karakteristike

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 36 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu / Slim mašina za pranje veša - 44 cm duboka /

Sigurnosni sistemi

• Zaštita od poplave Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,55 kWh • Potrošnja vode 37 l • buka 56/70 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 44 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,55 kWh • Potrošnja vode 42 l • buka 56/70 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 44 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,55 kWh • Potrošnja vode 42 l • buka 56/66 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 44 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.


5kg

neSTanDaRDna DiMenZiJa

KaPaCiTeT PRanJa

19

Dostupna u beloj boji

Samostalna mašina za pranje veša nestandardnih dimenzija

Samostalna mašina za pranje veša nestandardnih dimenzija

Samostalna mašina za pranje veša nestandardnih dimenzija

WS 50105

WS 50085

WS 510 SYB

A

Energetski razred

A

C

Učinak pranja

Učinak ceđenja

A

Energetski razred

A

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1000 obrt/min

C

Učinak pranja

Učinak ceđenja

A

Energetski razred

A

SCS

• broj obrtaja centrifuge 800 obrt/min

Učinak pranja

C

Učinak ceđenja

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1000 obrt/min

Upravljanje:

Upravljanje

Upravljanje

• elektronski programator / Servisna

• elektronski programator • Servisna dijagnostika

• elektronski programator / Digitalni LeD

dijagnostika

ekran / Regulisanje početka pranja (24 h) / Servisna dijagnostika /

osnovni programi:

programi

programi

• SterilTub - antibakterijski program / 15

• SterilTub - antibakterijski program / 15

• SterilTub - antibakterijski program / 15

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna /

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna /

programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje

posebni programi:

Dodatni program

Dodatni program

• Mix / eco program / ispiranje / Omekšavanje

• Mix / eco program / ispiranje / Omekšavanje

• Hladno pranje / Mix / eco program /

/ izbacivanje vode / Ceđenje / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) / eco program - 30°C /

/ izbacivanje vode / Ceđenje / eco program - 30°C /

ispiranje / Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) / eco program - 30°C / Funkcije

Funkcije • viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja centrifuge / intervalna / Predpranje / Sistem natapanja Tuš sistem /

Funkcije • viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja centrifuge / intervalna centrifuga / Predpranje / Tuš sistem /

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja centrifuge / intervalna centrifuga / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem

Karakteristike

Karakteristike

Karakteristike

• Tihi rad / integrisani Fuzzy Wizzard /

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska

Kolektorski motor / automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 36 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu / Slim mašina za pranje veša - 44 cm duboka /

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 36 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu / Slim mašina za pranje veša - 44 cm duboka /

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 36 l / Prečnik vrata 33 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• Zaštita od poplave

• Zaštita od poplave

• Zaštita od poplave

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,55 kWh • Potrošnja vode 42 l • buka 56/68 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 44 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,55 kWh • Potrošnja vode 42 l • buka 56/66 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 44 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (40°C) kWh / 0,55 kWh • Potrošnja vode 42 l • buka 56/68 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 44 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.


20

5kg

neSTanDaRDna DiMenZiJa

KaPaCiTeT PRanJa

m

c 40

Samostalna mašina za pranje veša nestandardnih dimenzija WT 63110

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

C

Učinak ceđenja

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1100 obrt/min Upravljanje

• elektronski programator / elektronsko Upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (19 h) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika programi

TOP LOaD Mašine Zahvaljujući veoma malim dimenzijama, lako ćete joj naći mesto u kupatilu. ne „ljuti se“ ni kada je stave iza vrata, već i tada savršeno opere do 6 kg veša. Posle samo nekoliko pranja, postaće vam jasno da TopLoader mašine, koje se pune odozgo, imaju mnogo aduta i da baš ništa ne gubite time što ne možete da vidite mokar veš, koji se vrti u bubnju. na modele mašina za pranje sa punjenjem odozgo, naši kupci se tek navikavaju, a u Francuskoj ih obožavaju, pre svega zbog idealnih odnosa smanjenih dimenzija (širina 40 cm) i odličnog kapaciteta pranja (6 kg). iskustvo pokazuje da se vešom lako manipuliše, a ukoliko ste zaboravili da stavite neku odeću, ovi modeli vam omogućavaju lako zaustavljanje i naknadno ubacivanje. Preporučljiva je kupovina modela na točkiće (lako se pomeraju po prostoru) i onih koji imaju opciju Redy open (garantuje da će, prilikom svakog zaustavljanja mašine, otvor biti na gore, pa ćemo veš lako izvaditi).

• 15 programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje / Dodatni program

• Hladno pranje / intezivno pranje / ispiranje / Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / Funkcije

• Podesiv broj obrtaja centrifuge / Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP

Karakteristike

• Ready-to-open / integrisani Fuzzy Wizzard / automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 42 l / Otvor vrata 20 cm / Ugao otvaranja vrata 110 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu Sigurnosni sistemi

• Zaštita od poplave • Sistem protiv gužvanja

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (60°C) kWh / 1,14 kWh • Potrošnja vode 52 l • buka 61/75 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 40 × 85 × 60 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.


6kg

neSTanDaRDna DiMenZiJa

KaPaCiTeT PRanJa

21

Samostalna mašina za pranje veša nestandardnih dimenzija

Samostalna mašina za pranje veša nestandardnih dimenzija

Samostalna mašina za pranje veša nestandardnih dimenzija

WT 63090

WT 62080

WT 61060

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

C

Učinak ceđenja

A

Energetski razred

A

Učinak pranja

SCS

• broj obrtaja centrifuge 900 obrt/min

D

Učinak ceđenja

A

Energetski razred

A

D

Učinak ceđenja

SCS

SCS

• broj obrtaja centrifuge 800 obrt/min

Učinak pranja

• broj obrtaja centrifuge 600 obrt/min

Upravljanje

Upravljanje

Upravljanje

• elektronski programator / elektronsko

• elektronski programator / Regulisanje

• elektronski programator / Zvučni signal /

Upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (19 h) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika /

početka pranja (19 h) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika /

Servisna dijagnostika /

programi

programi

programi

• 15 programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš /

• 15 programa / Pamuk / Osetljiv veš i svila /

• 15 programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš /

Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje /

vuna / Ručno pranje /

Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje /

Dodatni program

Dodatni program

Dodatni program

• Hladno pranje / intezivno pranje / ispiranje /

• Hladno pranje / intezivno pranje / ispiranje /

• Hladno pranje / intezivno pranje / ispiranje /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje /

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje /

Funkcije

Funkcije

Funkcije

• Podesiv broj obrtaja centrifuge / Dodatno

• Podesiv broj obrtaja centrifuge / Dugme

• Dodatno ispiranje • Predpranje

ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Podešavanje temperature /

/ Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP /

Karakteristike

Karakteristike

Karakteristike

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 42 l / Otvor vrata 20 cm / Ugao otvaranja vrata 110 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 42 l / Otvor vrata 20 cm / Ugao otvaranja vrata 110 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 42 l / Prečnik vrata 20 cm / Ugao otvaranja vrata 110 ° / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• Zaštita od poplave • Sistem protiv gužvanja

• Zaštita od poplave • Sistem protiv gužvanja

• Zaštita od poplave

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (60°C) kWh / 1,14 kWh • Potrošnja vode 52 l • buka 61/74 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 40 × 85 × 60 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (60°C) kWh / 1,14 kWh • Potrošnja vode 52 l • buka 61/74 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 40 × 85 × 60 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Potrošnja energije (60°C) kWh / 1,14 kWh • Potrošnja vode 52 l • buka 61/74 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 40 × 85 × 60 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.


22

Mašine za sušenje veša najbrže do suvog i lepršavog veša

Prosečno četvoročlano domaćinstvo nedeljno potroši više od sat vremena na prostiranje i skupljanje veša. i bar dan i po na sušenje istog, u idealnim vremenskim uslovima. a šta se dešava sa vešom kada dođe kišni i hladni period bez sunčanih dana? Mašina za sušenje veša nudi trajno rešenje bez obzira na vremenske prilike! Sa njom, gomilanje prljavog veša, čekanje lepog vremena, kao i prostiranje po nameštaju i radijatorima, postaje prošlost. Zbog brojnih prednosti, mašina za sušenje postepeno postaje sve prisutnija u modernim domaćínstvima. neophodna je porodicama sa bebama i decom zbog potrebe za uvek čistim vešom. Praktična je i za velika domaćinstva jer može da osuši i do 7kg veša (kod boljih modela), kao i za poslovne ljude koji malo vremena provode kod kuće, a moraju da imaju visoko negovanu odeću. Preporučuje se i starijim ljudima koji nisu u mogućnosti da samostalno obavljaju sve kućne poslove.

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.


23

PREDNOSTI MAŠINSKOG SUŠENJA VEŠA su brojne.

Štedećete vaše vreme i energiju Kada se jednom odlučite za kupovinu mašine za sušenje veša, više nećete moći da zamislite život bez nje. Za početak, zaboravićete na prostiranje veša i čekanje i po nekoliko dana na suvu odeću. Mašinsko sušenje traje oko 1 do 1,5h kod mašine kapaciteta 5kg, što je znatno manje nego kad se odeća suši napolju. Na potrebno vreme najviše utiče stepen vlažnosti koji ostaje u vešu nakon pranja, što zavisi od broja obrtaja centrifuge vaše veš mašine. Da biste mogli efikasno da osušite veš u mašini, bitno je da vaša veš mašina ima minimalno 800 obrtaja centrfuge! Efikasnije ćete održavati odeću Bez obzira na vremenske prilike uvek ćete imati besprekorno suv veš. Ta činjenica će vam značiti ne samo u jesenjem i zimskom periodu kada su padavine učestale, već i tokom leta kada jako Sunce može da presuši ili izbledi boje vaše odeće. Poboljšaćete mekoću veša Mašinski osušena odeća je znatno mekša i lepršavija nego kad se suši napolju, zbog čega nije potrebno da koristite omekšivač tokom pranja. Veš se pri tom neće skoreti niti pokupiti mirise spoljnih zagađivača i čađi, karakterističnog u zimskog periodu zbog grejanja na drva i ugalj. Lakše ćete peglati Sve mašine za sušenje Gorenje imaju automatski program sa smanjeno gužvanje kojim se veš dodatno rastresa nakon završenog sušenja. Zahvaljujući ovome i poboljšanoj mekoći brže i lakše ćete ga peglati. Bez bojazni od skupljanja Dokazano je da se tekstilne stvari nošenjem potroše 70%, pri pranju 20%, a tokom sušenja samo 10%. Skupljanje veša tokom sušenja posledica je visokih tempratura. Zato je važno odabrati mašine za sušenje sa specijalnim programima za svaku vrstu tkanine, koji usklađuju parametre sušenja prema specifičnim svojstvima materijala. Time doprinose negovanju i očuvanju izgleda naše odeće. U svakom slučaju, preporuka je da se pridržavate uputstva sa etikete i ne sušite u mašini odeću koja nije predviđena za to.

Gorenje je kvalitet i sigurnost. Na svim nivoima prilagođen i stvoren za Vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši Vašu brigu preko telefona ili da Vam pošalje našeg servisera.


Prave vrednosti čine Gorenje vrhunskim. ENERGETSKI RAZRED B Ključni faktor u odabiru mašine za sušenje veša je energetski razred, jer spadaju u veće potrošače električne energije u domaćinstvu. Mašine za sušenje veša Gorenje iz nove generacije rangirane su među najbolje na tržištu kada je potrošnja struje u pitanju. Većina ih je u energetskom razredu B (svi kondenzacijski modeli), koji je najekonomičniji razred za mašine za sušenje veša kojim se ostvaruje 13% uštede struje u odnosu na razred C.

Korist Ušteda električne energije – niži račun za struju.

KAPACITET SUŠENJA U asortimanu Gorenja nalaze se mašine za sušenje veša kapaciteta od 6 i 7kg. Preporuka je da se kapacitet mašine za sušenje veša uskladi sa kapacitetom veš mašine. U slučaju da je vaša veš mašina kapaciteta 6.2kg, treba izabrati mašinu za sušenje od 6kg. Ako imate veš mašinu od 6.5kg, preporučljivo je kupiti mašinu za sušenje od 7kg. Korist Ekonomična potrošnja električne energije iskorišćenjem kompletnog kapaciteta bubnja.

ODLOŽEN START Omogućava podešavanje početka rada aparata i do 24 časa unapred. Prva dva sata vreme možete da definišete za po 30 minuta, a kasnije po jedan sat. Korist Samostalno uključenje mašine, npr. tokom noćne jeftine tarife (za dodatnu uštedu električne energije). I usklađivanje završetka rada kad nam najviše odgovara (npr. kad dođemo s posla ili ujutru da možemo odmah da izvadimo veš iz mašine i time sprečimo da se dodatno izgužva).

MIX PROGRAM Bolji modeli poseduju funkciju MIX. Korisna je kad želimo da osušimo mešovit veš u jednom ciklusu, na nižim temperaturama. Korist Bez sortiranja, moći ćete da osušite do 3kg mešovitog veša zajedno. I uštedite i vreme i energiju.

OSVEŽAVANJE Odlična funkcija kad želimo da provetrimo nošen veš da bismo otklonili neprijatne mirise od hrane, duvanskog dima ili vlage. Radi tako što se veš tretira na ambijentalnoj temperaturi tokom 20 minuta, bez uključenja grejača. Time se simulira provetravanje i sušenje napolju. Korist Za uklanjanje neprijatnih mirisa iz veša. I kad ne smemo da ga izlažemo toploti, a ne možemo ni da ga sušimo napolju zbog loših vremenskih prilika.

BRZO SUŠENJE Program za skraćeno sušenje na višoj temperaturi (75°C), nakon kojeg ne ostaje ni malo vlage u vešu. Namenjen je sušenju neosetljivih tkanina, jer nije preporučljivo tretirati osetljiv veš na visokim temperaturima. Korist Za brzo sušenje neosetljive pamučne i lanene odeće. Skraćuje vreme sušenja za oko 20%, zbog čega štedi energiju i vreme.

PROGRAMI ZA PAMUK, VUNU, OSETLJIV VEŠ, SINTETIKU Bolji modeli mašina za sušenje veša Gorenje opremljeni su programima za različite vrste tkanina, koji imaju predefinisane parametre sušenje u skladu sa njihovim svojstvima. Korist Odabirom mašine za specijanim programima za različite materijale omogućiće vam očuvanje besprekornog izgleda vaše odeće.

SNIŽAVANJE TEMPERATURE Odabirom ove funkcije, možete da smanjite fabrički definisanu temperaturu za vrstu tkanine, odnosno za program koji ste odabrali. Korist Preporučuje se kod izuzetno osetljivih tkanina (čipka, majce sa printovima, šljokicama i sl.), ako brinemo da bi mogle da se deformišu tokom sušenja.


Iskoristite njegove prednosti! PROGRAM PROTIV GUŽVANJA Automatski se uključuje posle završenog ciklusa sušenja. Radi tako što mašina na svaka dva minuta bubanj okreće po 5 sekundi. Fabrički je definisan da traje 1h, ali kod nekih modela ga je moguće isključiti ili produžiti na 2 sata. Korist Rastresa veš i smanjuje stepen izgužvanosti. Za lakše i brže peglanje.

SENZORSKO UPRAVLJANJE (SENZOR VLAŽNOSTI) Kod senzorskih mašina za sušenje veša, određivanje vremena i temperature sušenja odvija se automatski, preko specijalnih senzora za vlagu. Oni prate proces sušenja, mereći vlažnost, i isključuju mašinu čim se veš osuši do odabranog nivoa. Na vama je samo da odredite program i željeni stepen vlažnosti: veoma suvo, suvo, suvo za šifonjer, malo vlažno, vlažno za peglanje. Korist Štedi se energija i eliminiše mogućnost da dođe do presušivanja veša.

XL PROGRAM Namenjen je za sušenje velikih komada odeće, poput prekrivača i posteljine. Radi tako što se bubanj vrti određenom dinamikom u levu i desnu stranu i rastresa tkaninu. Korist Za ravnomerno i temeljno sušenje kabastog veša. Sprečava njegovo uvrtanje.

PREČNIK VRATA 34 cm Mašine za sušenje veša Gorenje iz nove generacije imaju povećan prečnik vata od 34cm, sa jakim, čvrstim šarkama koje obebzeđuju širok ugao otvaranja od 180°. Korist Lakša manipulacija vešom, što je značajno posebno kod većih komada odeće kao što je posteljina i ćebad. Veća dostupnost kompletne površine bubnja.

VREMENSKO UPRAVLJANJE Kod mašina sa vremenskim upravljanjem, korisnik ručno podešava vreme sušenja, u odnosu na vrstu tkanine. Ovi parametri nalaze se u tabelama u uputstvima za upotrebu koje dobijate uz kupljeni aparat. Korist Samostalno određivanje trajanja sušenja i potpuna kontrola u upravljanju mašinom.

SERVISNA DIJAGNOSTIKA Mašine Gorenje obavestiće vas paljenjem lampice ili putem LCD ekrana (u zavisnosti od modela) o smetnjama i nefunkcionalnostima u radu aparata. Korist Skraćuje vreme potrebno za identifikaciju kvara. Brže ponovno osposobljavanje aparata.

VAKUUMSKE NOGICE Sve mašine za sušenje veša Gorenje imaju vakuumskim nogice koje omogućuju stabilno pričvršenje za podlogu. Korist Maksimalna stabilnost u radu mašine. Za bezbedno postavljanje mašine za sušenje na veš mašinu (tzv. tower postavka), bez opasnosti da će aparat postavljen gore da se pomeri ili sklizne tokom rada.

HLAĐENJE Nakon svakog sušenja, mašina isključuje grejač i tretira veš na ambijentalnom vazduhom kako bi se rashladio.

Korist Eliminiše mogućnost da dođemo u kontakt sa vrućim vešom.


26

KoNDENZAcIjSKI

MODeL

MODeL

U asortimanu Gorenja nalaze se dva tipa mašina za sušenje veša – odvodni i kondenzacijski. Kako odabrati pravi?

KOnDenZaCiJSKa Mašina za sušenje veša Kod kondenzacijskog tipa vazduh kruži u zatvorenom sistemu. Funkcioniše tako što uvlači ambijentalni vazduh koji se zagreva i ulazi u bubanj gde oduzima vešu vlagu. Ta vlaga se u kontaktu sa hladnim kondenzatorom pretvara u vodu, koja se skuplja u specijalnoj posudi. Tu posudu posle svakog sušenja treba jednostavno izvući i isprazniti, a voda može da se koristi i za peglanje veša jer je destilizovana. Preporuka: pogodna je za prostorije bez ventilacionog prozorčeta ili otvora, gde ne postoji mogućnost odvođena toplog vazduha napolje.

Kondenzacijska mašina za sušenje veša

Kondenzacijska mašina za sušenje veša

D 73325

D 72325 BK

B

Energetski razred

B

Energetski razred

CDP

Upravljanje • elektronski programator / elektronsko upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka sušenja (24 h) / izbor jezika (npr. Srpski) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu

Upravljanje • elektronski programator / Odloženi start u koracima / Servisna dijagnostika /

programi

programi

• Mix / Osvežavanje (20 min) / vuna / brzi

• Mix / Osvežavanje (20 min) / Sintetika 3

program / Sintetika 3 nivoa vlažnosti / Pamuk 5 nivoa vlažnosti / Osetljiv veš 2 nivoa vlažnosti /

nivoa vlažnosti / Pamuk 5 nivoa vlažnosti /

Funkcije

Funkcije

• Sniženje temperature / Sistem protiv

• Sniženje temperature / Sistem protiv

gužvanja / Opcije nivoa vlažnosti 5 / Hlađenje /

gužvanja / Opcije nivoa vlažnosti 5 / Hlađenje /

Karakteristike

Karakteristike

• Zapremina bubnja 117 l / Rezervoar za

• Zapremina bubnja 117 l / Rezervoar za

vodu 4,2 l / Prečnik vrata 34 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Osvetljenje bubnja / Reverzibilno okretanje bubnja / Senzor vlažnosti / vakumske nogice za postavljanje mašine za sušenje na mašinu za pranje veša

vodu 4,2 l / Prečnik vrata 34 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Osvetljenje bubnja / Reverzibilno okretanje bubnja / Senzor vlažnosti / vakumske nogice za postavljanje mašine za sušenje na mašinu za pranje veša /

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• automatski prekid rada kada su vrata

• automatski prekid rada kada su vrata

otvorena / Upozorenje za punu posudu kondenzata

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Kapacitet 7 kg • Potrošnja energije 3,92 kWh • Trajanje programa sušenja min 110 min • buka 65 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

otvorena / Upozorenje za punu posudu kondenzata /

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Kapacitet 7 kg • Potrošnja energije 3,92 kWh • Trajanje programa sušenja min 110 min • buka 65 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.


KoNDENZAcIjSKI

MODeL

MODeL

Kondenzacijska mašina za sušenje veša

Kondenzacijska mašina za sušenje veša

Kondenzacijska mašina za sušenje veša

D 72325

D 63325

D 61312

B

Energetski razred

B

Energetski razred

B

Energetski razred

CDP

Upravljanje • elektronski programator / Odloženi start u koracima / Servisna dijagnostika /

Upravljanje • elektronski programator / elektronsko upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (24 h) / izbor jezika (npr. Srpski) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

Upravljanje • elektronski programator / Servisna dijagnostika

programi

programi

program

• Mix / Osvežavanje (20 min) / Sintetika 3

• Mix / Osvežavanje (20 min) / vuna / brzi

• Osvežavanje (20 min)

nivoa vlažnosti / Pamuk 5 nivoa vlažnosti /

program / Sintetika 3 nivoa vlažnosti / Pamuk 5 nivoa vlažnosti / Osetljiv veš 2 nivoa vlažnosti /

Funkcije

Funkcije

Funkcije

• Sniženje temperature / Sistem protiv

• Sniženje temperature / Sistem protiv

• Sistem protiv gužvanja / Hlađenje

gužvanja / Opcije nivoa vlažnosti 5 / Hlađenje /

gužvanja / Opcije nivoa vlažnosti 5 / Hlađenje /

Karakteristike

Karakteristike

Karakteristike

• Zapremina bubnja 117 l / Rezervoar za

• Zapremina bubnja 117 l / Rezervoar za

• Zapremina bubnja 117 l / Rezervoar za vodu

vodu 4,2 l / Prečnik vrata 34 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Osvetljenje bubnja / Reverzibilno okretanje bubnja / Senzor vlažnosti / vakumske nogice za postavljanje mašine za sušenje na mašinu za pranje veša /

vodu 4,2 l / Prečnik vrata 34 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Osvetljenje bubnja / Reverzibilno okretanje bubnja / Senzor vlažnosti / vakumske nogice za postavljanje mašine za sušenje na mašinu za pranje veša /

4,2 l / Prečnik vrata 34 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Reverzibilno okretanje bubnja / vakumske nogice za postavljanje mašine za sušenje na mašinu za pranje veša /

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• automatski prekid rada kada su vrata

• Lako čišćenje filtera / Sigurnosni sistemi

• automatski prekid rada kada su vrata

otvorena / Upozorenje za punu posudu kondenzata

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Kapacitet 7 kg • Potrošnja energije 3,92 kWh • Trajanje programa sušenja min 110 min • buka 65 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

/ automatski prekid rada kada su vrata otvorena / Upozorenje za punu posudu kondenzata

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Kapacitet 6 kg • Potrošnja energije 3,36 kWh • Trajanje programa sušenja min 100 min • buka 65 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

otvorena / Upozorenje za punu posudu kondenzata

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Kapacitet 6 kg • Potrošnja energije 3,36 kWh • Trajanje programa sušenja min 100 min • buka 65 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.

27


28

KoNDENZAcIjSKI

MODeL

MODeL

ODvODna Mašina za sušenje veša

Kondenzacijska mašina za sušenje veša

Kondenzacijska mašina za sušenje veša

D 50310

D 6 SYW

B

Energetski razred

Upravljanje • elektronski programator /Servisna dijagnostika

B

Energetski razred

Upravljanje • elektronski programator / Odloženi start u koracima / Servisna dijagnostika /

programi

programi

• Osvežavanje (20 min)

• Mix / Osvežavanje (20 min) / Sintetika 3

Kod ovog tipa mašine vazduh se izbacuje napolje putem odvodne cevi. Proces sušenja počinje tako što ventilator uvlači ambijentalni vazduh, koji prolazi kroz grejač (zagreva se) i ulazi u bubanj gde izvlači vlagu iz veša. Potom prolazi kroz filter koji zadržava sve nečistoće i preko rebrastog creva koje se nalazi na poleđini mašine izlazi napolje. Preporuka: za prostorije gde postoji ventilacioni prozor ili otvor. Može da se postavi i na terasu.

nivoa vlažnosti / Pamuk 5 nivoa vlažnosti

Funkcije

Funkcije

• Sistem protiv gužvanja / Hlađenje

• Sistem protiv gužvanja / Opcije nivoa vlažnosti 5 / Hlađenje /

Karakteristike

Karakteristike

• Zapremina bubnja 117 l / Rezervoar za vodu

• Zapremina bubnja 117 l / Rezervoar za

4,2 l / Prečnik vrata 34 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Reverzibilno okretanje bubnja /

vodu 4,2 l / Prečnik vrata 34 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Osvetljenje bubnja / Reverzibilno okretanje bubnja / Senzor vlažnosti / vakumske nogice za postavljanje mašine za sušenje na mašinu za pranje veša

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• automatski prekid rada kada su vrata

• automatski prekid rada kada su vrata

otvorena / Upozorenje za punu posudu kondenzata

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Kapacitet 6 kg • Potrošnja energije 3,36 kWh • Trajanje programa sušenja min 100 min • buka 65 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 62 cm

otvorena / Upozorenje za punu posudu kondenzata /

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Kapacitet 6 kg • Potrošnja energije 3,36 kWh • Trajanje programa sušenja min 100 min • buka 65 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 62 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.


MODeL

oDVoDNI

MODeL

Odvodna mašina za sušenje veša

Odvodna mašina za sušenje veša

Odvodna mašina za sušenje veša

D 63122

D 61112

D 61110

C

Energetski razred

C

Energetski razred

C

Energetski razred

CDP

Upravljanje • elektronski programator / elektronsko Upravljanje sa LCD ekranom / Regulisanje početka pranja (24 h) / izbor jezika (npr. Srpski) / Zvučni signal / Servisna dijagnostika / Zaštita za decu /

Upravljanje • elektronski programator / Servisna dijagnostika

Upravljanje • elektronski programator / Servisna dijagnostika

programi

programi

programi

• Mix / Osvežavanje (20 min) / vuna / brzi

• Osvežavanje (20 min)

• Osvežavanje (20 min)

program / Sintetika 3 nivoa vlažnosti / Pamuk 5 nivoa vlažnosti / Osetljiv veš 2 nivoa vlažnosti / Funkcije

Funkcije

Funkcije

• Sniženje temperature / Sistem protiv

• Sistem protiv gužvanja / Hlađenje

• Sistem protiv gužvanja / Hlađenje

gužvanja / Opcije nivoa vlažnosti 5 / Hlađenje Karakteristike

Karakteristike

Karakteristike

• Zapremina bubnja 117 l / Prečnik vrata 34 cm

• Zapremina bubnja 117 l / Prečnik vrata 34 cm

• Zapremina bubnja: 117 l / Prečnik vrata:

/ Ugao otvaranja vrata 180 ° / Osvetljenje bubnja / Reverzibilno okretanje bubnja / Senzor vlažnosti / Prečnik odvodnog creva 110 mm pozadi/levo / vakumske nogice za postavljanje mašine za sušenje na mašinu za pranje veša

/ Ugao otvaranja vrata 180 ° / Reverzibilno okretanje bubnja / Prečnik odvodnog creva 110 mm pozadi/levo / vakumske nogice za postavljanje mašine za sušenje na mašinu za pranje veša /

34 cm / Ugao otvaranja vrata: 180 ° / Reverzibilno okretanje bubnja / Prečnik odvodnog creva 110 mm pozadi/levo / vakumske nogice za postavljanje mašine za sušenje na mašinu za pranje veša /

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• automatski prekid rada kada su vrata

• automatski prekid rada kada su vrata

• automatski prekid rada kada su vrata

otvorena

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Kapacitet 6 kg • Potrošnja energije 3,41 kWh • Trajanje programa sušenja min 110 min • buka 64 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

otvorena

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Kapacitet 6 kg • Potrošnja energije 3,41 kWh • Trajanje programa sušenja min 110 min • buka 64 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 60 cm

otvorena

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Kapacitet: 6 kg • Potrošnja energije: 3,41 kWh • Trajanje programa sušenja min: 110 min • buka: 64 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd): 60 × 85 × 60 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.

29


30

Kombinovane mašine za pranje i sušenje veša

Pored samostalnih mašina za sušenje veša, u Gorenju postoje i kombinovane mašine za pranje i sušenje. U pitanju je jedan aparat koji obavlja dve funkcije – pranje i sušenje veša, zbog čega je odlično rešenje za skučena kupatila. ipak, ukoliko ste u mogućnosti, preporučujemo vam da kupite dve odvojene mašine, jer su kombinovane u suštini mašine za pranje veša sa dodatom funkcijom sušenja. bubanj je prvenstveno namenjen pranju veša, zbog čega je ravnomernost sušenja lošija nego kod samostalnih modela, pa dolazi do presušivanja veša i bespotrebnog trošenja energije. Takođe, moći ćete da osušite duplo manju količinu veša od one koju operete, zbog čega ćete trošiti i više vremena i električne energije. novinu na tržištu predstavlja kombinovani model WDT 95140 iz Gorenja, koji pere 9, a suši 7kg veša. Pri tom je u najvišem energetskom razredu a+ - za maksimalnu uštedu struje. To je više nego značajno kod aparata ovog kapaciteta.

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.


pRANjE I SUŠENjE

KOMbinOvana Mašina

KOMbinOvana Mašina

Mašina za pranje i sušenje veša

Mašina za pranje i sušenje veša

Mašina za pranje i sušenje veša

WD 95140

WD 63110

WTD 63110

A

Učinak pranja

A

Učinak ceđenja

B

Energetski razred

A

Učinak pranja

C

B

Učinak ceđenja

CDP

Energetski razred

A

Učinak pranja

C

Učinak ceđenja

SCS

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1400 obrt/min

SCS

• broj obrtaja centrifuge 1100 obrt/min

• broj obrtaja centrifuge 1100 obrt/min

Upravljanje

Upravljanje

Upravljanje

• elektronski programator / Digitalni LeD

• elektronski programator /

• elektronski programator / Digitalni LeD

ekran / Odložen početak pranja 12 h / Zaštita za decu /

Digitalni LeD ekran

ekran / Odloženi početak pranja 19 h / programi

programi • 14 programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje /

programi • 15 programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje /

• 16 programa / Pamuk / šaren i osetljiv veš / Osetljiv veš i svila / vuna / Ručno pranje /

Dodatni programi

Dodatni program

Dodatni program

• Pranje više zaprljanog veša / intezivno

• Pranje više zaprljanog veša / ispiranje /

• Pranje više zaprljanog veša / intezivno

pranje / šareni veš i sintetika - 2,5 kg / ispiranje / Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / brzi program

Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje)

pranje / ispiranje / Omekšavanje / izbacivanje vode / Ceđenje / Jednostavno peglanje (smanjeno gužvanje) /

Funkcije

Funkcije

Funkcije

• viši nivo vode / Podesiv broj obrtaja

• Podesiv broj obrtaja centrifuge / Dodatno

• Podesiv broj obrtaja centrifuge / Dodatno

centrifuge / Dodatno ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Podešavanje temperature Steam tech / air bubble

ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP / Tuš sistem /

ispiranje / Predpranje / Pumpa STOP /

Karakteristike

Karakteristike

Karakteristike

• Direct drive motor / integrisani Fuzzy

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska

• integrisani Fuzzy Wizzard / automatska

Wizzard / automatska kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 59 l / Prečnik vrata 33,6 cm / Ugao otvaranja vrata 180 ° / Reverzibilno okretanje bubnja / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

kontrola nivoa vode / Carbotech kada / Zapremina bubnja 48 l / Prečnik vrata 32 cm / Ugao otvaranja vrata 160 ° / Reverzibilno okretanje bubnja / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

Sigurnosni sistemi

Sigurnosni sistemi

• Zaštita od poplave • Sistem protiv gužvanja

• Sistem protiv gužvanja

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Kapacitet 9 kg (Pranje), 7 kg (Sušenje) • Potrošnja energije (60°C) kWh / 1,4 kWh pranje • Potrošnja vode 57 l - pranje • Trajanje programa (60°C) min 100 min • Trajanje programa sušenja min 90 min • buka 41/64 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 60 × 85 × 64,5 cm

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Kapacitet 6 kg (Pranje), 4 kg (Sušenje) • Potrošnja energije (60°C) kWh / 1,14 kWh • Trajanje programa (60°C) min 130 min • Trajanje programa sušenja min 120 min • buka 63/76 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 59 × 85 × 55 cm

kontrola nivoa vode / Kada od nerđajućeg čelika / Zapremina bubnja 50 l / Prečnik vrata 20 cm / Ugao otvaranja vrata 110 ° / Reverzibilno okretanje bubnja / Kontrola stabilnosti (SCS) / Priključak za hladnu vodu /

Tehničke karakteristike/Dimenzije • Kapacitet 6 kg (Pranje), 3 kg (Sušenje) • Potrošnja energije (60°C) kWh / 1,14 kWh pranje • Potrošnja vode 54 l - pranje • Trajanje programa (60°C) min 140 min • Trajanje programa sušenja min 90 min • buka 56/73 db(a) • Dimenzije aparata (šxvxd) 45 × 85 × 60 cm

Gorenje je kvalitet i sigurnost. na svim nivoima prilagođen i stvoren za vas. Pozovite! Jedinstveni broj za celu Srbiju 0700 100 700. Očekuje vas ekipa stručnih savetnika – da reši vašu brigu preko telefona ili da vam pošalje našeg servisera.

31


PET GODINA GARANCIJE NA VELIKE KUĆNE APARATE Gorenje Svi veliki kućni aparati Gorenje, kupljeni u Srbiji, imaju petogodišnju garanciju. Odluka da garancija traje 5 godina proistekla je iz želje da kupcima pružimo još veće zadovoljstvo i bezbrižnost. Ona je i potvrda poverenja u naše razvojne stručnjake i u kvalitet i trajnu vrednost naših aparata. Bitno. Prilikom kupovine aparata robne marke Gorenje, od svog prodavca, obavezno tražite fiskalni račun i uredno popunjen garantni list.

JEDINSTVENI BROJ SERVISA ZA CELU TERITORIJU SRBIJE Radno vreme pozivnog centra radnim danima 08h - 18h subotom 08h - 12h Uvek možete poslati e-mail na adresu servis@gorenje.rs ili ostaviti poruku na telefonskoj sekretarici.

www.gorenje.rs Priprema: Marketing Gorenje d.o.o. Beograd. Jun 2011. • Slike u katalogu mogu se razlikovati od prodajnog modela u celosti i / ili delovima. Zadržavamo prava na mogućnost greške u katalogu i za iste ne odgovaramo.

Masine za pranje i susenje  

katalog masina za pranje i susenje, ves masine, susare

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you