Page 1

2008 Z A B AV N A E L E K T R O N I K A


UVOD

UDOBNOST LJEPOTE. LJEPOTA TEHNOLOGIJE. DIZAJN JE OBOJE. Prednost ljepote je što djeluje. Prednost odličnosti je što je dostupna. Prednost Gorenja je što to razumije i što s otvorenošću za izvorne ideje mijenja svakidašnje neprimjetnosti u predmete želja. S tehnološkom dorađenošću mijenja privlačne oblike u izvore nove udobnosti. Prisegom jednostavnoj uporabivosti produbljuje razumijevanje potreba suvremenih ljudi. Strateškim zavjetom vrhunskom ali dostupnom dizajnu zactrava nove perspektive stanovanja. Gorenje je ime koje poznaju praktični estetici. U traženju lijepog ne zaboravljaju na udobnost praktičnog. U promjenjivosti svojih rasporeda sati uzimaju si vremena za male ali važne doživljaje. U zavjetrini vlastitog doma su slobodoumni. Budućnost oblikuju po svome. Kao i svoj dom. Privlačnošću dizajna koji djeluje. Odličnošću tehnologije koja je prijazna i upotrebljiva. Znakom koji ne ograničava već štoviše nadahnjuje novu slobodoumnost življenja doma.


UVOD

03


UVOD

KAKVOĆA KAO VODILJA Kakvoća je vodilja. Osiguravamo ju. U Gorenju vjerujemo u kakvoću naših proizvoda, zato vam kod kupnje bilo kojeg aparata zabavne elektronike Gorenje nudimo dvogodišnju garanciju s našom punom podrškom. Jer su nam vaše zadovoljstvo i bezbrižnost prilikom kupnje i uporabe izabranog aparata od ključnog značaja.


UVOD

Illumina

06

Posebne prednosti ...................... 09 Modeli ......................................................... 12

DVD

42

Posebne prednosti ....................... 43 Modeli ....................................................... 44

LCD

18

Posebne prednosti ........................ 19 Modeli ........................................................ 22

Plazma

32

Posebne prednosti ....................... 33 Modeli ........................................................ 35

Televizori

38

100 Hz ...................................................... 38 50 Hz .......................................................... 39

05


07

ILLUMINA. NOVA LINIJA, NOVA INSPIRACIJA. Ljepota i tehnologija. Vrhunska.

Nova linija LCD televizora Gorenje ne skriva svoju zavodljivost i tehnološku cjelovitost. Iz udobnosti vaše sobe odvodi vas pogledom u svijet zanimljivog, dalekog, nestvarnog, filmskog. Najsuvremenija tehnologija brine se za potpuni doživljaj slike i zvuka a najsuvremeniji dizajn za potpunu pozornost prostora. To je linija Illumina. Vrhunska kakvoća u zagrljaju elegantnih i čistih linija. Obećanje je tu: vidjet ćete sve što se vidjeti da.


ILLUMINA. NAJBOLJE IZ OČIJU U OČI.


ILLUMINA

Speed stream 100 Hz. Jedinstveno. Odličnost slike zavisi i o broju prikazanih sličica u sekundi. Illumina vam s tehnologijom velike brzine osigurava čak 100 slika u sekundi što je dva puta više nego kod nekih LCD televizora. Izvanredno preciznim namještanjem dodatnih sličica uklanja se tzv. titranje slike što je posebno važno kod gledanja brzih kadrova kao što su to sportske i akcijske snimke. Speed stream 100 Hz djeluje tako da prije prikaza akcijskog prizora predvidi tok gibanja objekta na zaslonu i stvara dodatne sličice, potpuno usklađene s izvornim, i smješta ih među njih. Rezultat je čista i jasna, nevjerojatno oštra i bolje tekuća slika koja vam omogućava potpuni doživljaj dinamičnih i akcijskih trenutaka. Po vašim željama! Tehnologija Speed Stream + 100 Hz vam naime omogućava proizvoljno mijenjanje namještanja i prilagođavanje sadržaja koji gledate.

Pixellence advanced. Napredno. Gorenje Pixellence Advanced je nadgradnja suvremene Pixellence tehnologije koja se digitalnom obradom i procesiranjem brine za još bolju kakvoću prikazane slike. Poboljšani i snažniji video procesori slika svakoga trenutka dodaju svjetlosne točke što vidno poboljšava rezlučivost nepokretnih i pokretnih slika. Analizom video signala prate svaku pojedinu točku i uklanjaju moguće manjkavosti. Pixellence Advanced tehnologija uporabom novih, dodatnih algoritama i posebnih filtera omogućava vrhunski doživljaj slike jer izoštrava najmanje detalje, osigurava odličnu oštrinu i prikazuje nevjerojatnu dubinu slike.

Full HD. Najbolje za svaki HD signal Televizori s oznakom Full HD ready najbolji su izbor za sve vrste ulaznih HD signala – kako za do sada standardnih 720p i 1080i ali i novih 1080p. Dok format 720 p (‘progressive’) reporucira svih 720 redova od 24 do 60 puta u sekundi, format 1080i (‘interlace’) omogućava prikaz kompletnog okvira sa 1080 redova. Budite spremni za signale budućnosti koje uvodi sve veći broj televizijskih stanica a istovremeno se sve više koriste kod filmova na HD-DVD i drugim nosačima kao što su to npr. diskovi Blu-ray. Slijedite vrijeme i osigurajte si sliku na ekranu više razlučivost. U razlike, koje predstavlja tabela s prikazom horizontalnih i vertikalnih točaka, najlakše ćete se uvjeriti odgovarajućim razgledavanjem različitih modela televizora.

09


Inside out technology (PIP, PAP, PAT) LCD televizori Illumina omogućavaju različite načine praćenja vaših najomiljenijih sadržaja. S funkcijama slike u slici (PIP), slike uz sliku (PAP), slike uz teletekst (PAT) i s funkcijom za istovremeno praćenje televizijskog i računalskog programa, vidjet ćete više. To omogućavaju dva tunera u Illumini koji mijenjaju odnos slike u izabranim načinima iz 16:9 u 4: 3.

Cinema surround illusion Osjetite snagu zvuka! Za pravo ozračje kina sada vam nisu potrebni dodatni zvučnici i dosadni kabeli. Odličan zvučni sustav Cinema surround illusion raspoređuje zvuk po cijeloj prostoriji i stvara osjećaj uporabe više zvučnika. Sustav precizno raspodjeljuje i vremenski usklađuje zvuk i stupnjeve njegove glasnoće. Iako su zvučnici pred vama, Cinema surround illusion stvara osjećaj da zvuk dolazi sa svih stranica. Kao u kinodvorani!

Supreme digital color Najnovija tehnologija za poboljšanje slike, Supreme digital colour, naprednim procesiranjem video signala omogućava realnije boje i preciznije nijanse boja. Učinkovitom reprodukcijom boja stvaraju se izvanredne potankosti boja pa je stoga konačna slika točno onakva kakav je i u originalu. Supreme digital colour stvara osjećaj posve prirodne boje i omogućava odličnu dubinu prikazane slike.

Power save less then 1 watt Uštedite energiju. LCD televizori Illumina zamišljeni su kao štedljivi potrošači električne energije. S funkcijom Power save u stanju Stand-by vode brigu kako bi potrošnja energije bila mininamalna, manja od jednog W.


ILLUMINA

HD foto vision HD foto vision tehnologija omogućava pregled i prikazivanje vaših najomiljenijih snimaka. Trenutke, koje ste ulovili objektivom fotoaparata ili snimili video kamerom, možete neposredno pogledati na televizijskom ekranu koji će se smjesta promijeniti u veliki zaslon digitalnog fotoaparata ili kamere. HD foto vision tehnologija poboljšava prikazanu sliku jer ističe njene iznenađujuće pojedinosti i čuva prave boje kakve su bile u trenutku stvaranja snimke.

Textreme Istinski ćete biti iznenađeni upotrebljivošću najnovije Textreme tehnologije! Radi se o naprednoj obradi teletekst informacija koja vam omogućava brži i učinkovitiji pristup aktivnim stranicama i podstranicama teleteksta. Nema više neprestanog čekanja. Sada će vam sve stranice biti dostupne u jedan mah! Nezavisni procesor, uz uporabu 1000 stranične funkcije FastText, vodi brigu o direktnom pristupu svim osnovnim stranicama i svim podstranicama u izvanredno kratkom vremenu. Pomoću tehnologije Textreme vaš se LCD televizor Illumina mijenja u izvanredno i brzo oruđe za prikazivanje svih željenih sadržaja.

Plug & play Povezivanje LCD televizora s računalom i namještanje prikazane slike još nikada nije bilo tako jednostavno! Linija Illumina kompatibilna je s Windows Plug-and-Play tehnologijom. Sve što morate napraviti je da računalo priključite na PC ulaz a televizor će se sam pobrinuti za povezivanje i usklađivanje. Nisu potrebna nikakva dodatna namještanja.

11


ILLUMINA LCD 32VIP822AHD-100 LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI • • • • •

100Hz LCD panel HD READY WXGA 1366X768 - plosnati televizor dijagonale 82 cm (32”) Speadstream 100Hz tehnologija prikaza slike s vremenom odziva 3 ms Supreme Digital Colour procesiranje video signala Inside Out tehnologija (PIP, PAP, PAT - 2 analogna tunera) Cinema Surround procesiranje tonskog signala


ILLUMINA

13


ILLUMINA 42VIP822APHD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI • • • • •

LCD panel HD READY WXGA 1366 x 768 - plosnati televizor dijagonale 106 cm (42”) Pixellence Advanced tehnologija poboljšanja slike Supreme Digital Colour procesiranje video signala Inside Out tehnologija (PIP, PAP, PAT - 2 analogna tunera) Cinema Surround procesiranje tonskog signala


ILLUMINA

ILLUMINA 32VIP822APHD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI • • • • •

LCD panel HD READY WXGA 1366X768 - plosnati televizor dijagonale 82 cm (32”) Pixellence Advanced tehnologija poboljšanja slike Supreme Digital Colour procesiranje video signala Inside Out tehnologija (PIP, PAP, PAT - 2 analogna tunera) Cinema Surround procesiranje tonskog signala

15


PC ulaz Za gledanje filmova, fotografija i vaših ostalih najomiljenijih sadržaja možete LCD televizor Illumina priključiti neposredno na vaše osobno računalo preko 15-pinskog D-sub (VGA) priključka. Nameštanje je posve jednostavno jer je linija Illumina kompatibilna s Windows Plug&Play tehnologijom.

2 HDMI Priuštite si sve oblike zabave! Na poleđini televizora Illumina nalaze se dva HDMI priključka koji omogućavaju više mogućnosti priključivanja. HDMI sučelje je digitalno audio/video sučelje koje vodi brigu o povezivanju između vašeg televizora i različitih audio/video uređaja koji imaju HMDI priključke kao što su npr. HD DVD playeri, digitalni SET-UP boxovi, računala, itd. HDMI ulaz pripremljen je za prijenos slike visoke definicije i prijenos višekanalnog digitalnog zvuka – kroz samo jedan kabel!

HD ready LCD televizori Gorenje najnovije linije Illumina potpuno su pripremljeni za prijam HD signala. Oznaka HD ready vam osigurava da prijamnici Illumina ispunjavaju zahtjevna tehnička mjerila udruženja EICTA: • najmanja razlučivost zaslona je 720 redaka u prikazu 16 : 9; • aparati imaju HDMI digitalni ulaz s podrškom zaštite sadržaja (HDCP) i analogne komponentne ulaze Y-Pb-Pr; • ulazi, koji podržavaju signale HD, udružuju HD video formate 720p 50/60 Hz i 1080i 50/60 Hz.


ILLUMINA

MODEL

ILLUMINA LCD 32VIP822AHD-100

ILLUMINA LCD 42VIP822APHD

ILLUMINA LCD 32VIP822APHD

PANEL Dijagonala (cm) Odnos slike

82

106

82

16 : 9

16 : 9

16 : 9

Vrsta panela

100 Hz

50 Hz

50 Hz

Razlučivost

WXGA (1366 x 768)

WXGA (1366 x 768)

WXGA (1366 x 768)

550 cd/m2

550 cd/m2

550 cd/m2

3ms

6,5ms

8ms

8500 : 1

8500 : 1

8500 : 1

HOR>176 VER>176

HOR>176 VER>176

HOR>176 VER>176

PAL/SECAM B/G,D/K,L/L’

PAL/SECAM B/G,D/K,L/L’

PAL/SECAM B/G,D/K,L/L’

Svjetlina Vrijeme odziva (t GTG) Kontrastni odnos-dinamični Vidni kut SISTEM Standard PAL TUNER Broj programskih mjesta Programiranje

100

100

100

Automatsko

Automatsko

Automatsko

/ /

/ /

/ /

/

/

/

2 x 8W

2 x 8W

2 x 8W

-

Pixellence Advanced

Pixellence Advanced

/

/

/

FASTEKST / 1000

FASTEKST / 1000

FASTEKST / 1000

2/ / /

2/ / /

2/ / /

/2x

/2x

/2x

/

/

/

ZVUK Mono/Stereo/Dualni Virtual Dolby®/Digitalni procesor Isključivanje zvuka Izlazna snaga SLIKA Poboljšanje slike PIP - slika u slici PAP - slika uz sliku PAT - slika i tekst COMB filter / CTI ZOOM načini ‘progressive scan’ MENI OSD Prednamještanje isključivanja Automatsko isključivanje Automatsko prebacivanje 16:9 - 4:3 TELETEKST Sustav / stranice memorije PRIKLJUČCI Antena 75 Ohmov SCART/RGB/S-VHS/AV vhod PC VGA / HDMI vhod Komponent ulaz Y/Pb/Pr Priključak za slušalice/audio izlaz OSTALO Bruto dimenzije (Š/D/V)

920/255/735

1145/335/853

920/255/735

Neto dimenzije (Š/D/V)

805/210/587

1035/282/727

805/210/587

20/15,8

30,3/24,8

20/15,8

crna

crna

crna

u skladu s VESA 400x200

u skladu s VESA 400x200

u skladu s VESA 400x200

Bruto/neto težina (kg) Boja Namještanje na zid - standard

17


LCD

LCD TELEVIZORI. TANJI NEGO LI MISLITE.


LCD

1080p 720p

575p

Najbolje za svaki HD signal Televizori oznake Full HD ready najbolji su izbor za sve vrste ulaznih HD signala – kako za do sada standardne 720p tako i za 1080i i nove 1080p. Međutim, dok format 720 p (‘progressive’) reproducira svih 720 redaka od 24 do 60 puta u sekundi, format 1080i (‘interlace’) omogućava prikaz kompletnog okvira od 1080 redaka. Budite spremni za signale budućnosti koje uvodi sve više televizijskih stanica a istovremeno se više koriste kod filmova na HD-DVD-u i drugim nosačima kao što su to npr. diskovi Blu-ray. Slijedite trendove i osigurajte sliku na ekranu više razlučivosti. Najlakše ćete se uvjeriti u razlike ako usporedite različite modele televizora predstavljene u tabeli s prikazom horizontalnih i vertikalnih točaka.

Pixellence. Tehnologija pravog doživljaja slike! Što je to pixellence? Pixellence je tehnologija digitalne obrade slike koja omogućava još veću kakvoću prikazane slike. Dodatni, vrlo snažni video procesori pixellence, ugrađeni u LCD prijamnike, dorađuju kakvoću slike i brinu za brojna poboljšanja. Prirodan je čak i izgled kože.

Kako djeluje tehnologija pixellence? Odlično!

S PIXELLENCE procesiranjem slike

Klasično procesiranje slike

Snažni video procesori dodaju svjetlosne točke i time poboljšavaju razlučivost nepokretnih i pokretnih slika. Još i više od toga! Procesori temeljito analiziraju video signal, provjeravaju i poboljšavaju svaku pojedinu točku te time uklanjaju moguće nedostatke. Obrada slike odvija se posebnim algoritmima i dodatnim filterima. Rezultat je oštra slika iznimne dubine, intenzivnih boja i s izrazitim kontrastom.

19


LCD

Progressive scan

Napredno prikazivanje za uvijek jasnu sliku Gorenje LCD i plazma prijamnici imaju sposobnost naprednog pregledavanja slike (‘progressive scan’) u neprepletenom načinu PAL. Brzina dvojnog prijelaza naprednog pregledavanja pomaže uklanjanju vodoravnih redaka što daje oštriju i jasniju sliku. Aparat se spoji s uređajem za prikazivanje (DVD player) preko komponentnih ulaza Y-Pb-Pr.

PAT - slika uz teletekst

PAP PC - TV + računalski signal

PIP - slika u slici

PAP - slika uz sliku

Kombinacija po mjeri. S brojnim funkcijama. Kod izbora kvalitetnog televizora obratite pažnju na oznake PIP, PAP, PAT i PAP PC. One označavaju funkcije slike u slici (PIP), slike uz sliku (PAP), slike uz teletekst (PAT) i istovremeno praćenje televizijskog i računalskog signala. Sve vam to omogućavaju predstavljeni LCD televizori Gorenje koji su opremljeni s dva tunera. Odnos slike se u načinima PAP, PAT i PAP PC promijeni iz 16:9 u 4:3.

Široki kut gledanja. Odlična slika. Potpuna geometrija slike na potpuno ravnom zaslonu omogućava kakvoću slike i onda kada televizor ne gledate pod pravim kutom. LCD televizori Gorenje imaju kut gledanja od 170 stupnjeva što znači da ćete sliku dobro vidjeti i kada ćete ju promatrali sa strane. Visoki kontrast je još jedno jamstvo da će slika biti odlična u svim uvjetima gledanja.

kut 170º


LCD

Prikaz DVB-T signala

Iznenađujuće brzo vrijeme odziva

Svi televizijski prijamnici Gorenje HD ready prilagođeni * su za digitalni prizemni način prijenosa zvuka i slike odnosno prikaz DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial), koji je u Europi ali i drugdje u svijetu određen kao standard za prijenos digitalne televizije i zvuka koji se može primati antenom dok se prijenos podataka pojedinog programa odvija u sustavu kodiranja MPEG-4 ili MPEG-2.

Brzi odziv omogućava iznimno oštru sliku bez zamućenja. Televizori potpune razlučivosti imaju izrazitije odnose kontrasta i bolju svjetlinu. Sve prednosti pokazuju se na televizorima većih dijagonala.

*kod priključivanja odgovarajućeg DVB-T prijamnika

Ulaz HDMI za povezivanje s drugim izvorima Sučelje HDMI je digitalno audio-video sučelje. HDMI predstavlja vezu između vašeg prijamnika i bilo kojeg audio-video izvora s priključkom HDMI, kao npr. HD DVD playeri, digitalni SET-UP boxovi, itd. Ulaz HDMI podržava prijenos slike visoke definicije kao i višekanalni digitalni zvuk jednim kabelom.

HD Ready Budite spremni za prijam HD signala! TV prijamnici Gorenje s oznakom HD ready ispunjavaju zahtjevna tehnička mjerila udruženja EICTA: • najmanja razlučivost zaslona je 720 redaka u prikazu 16 : 9; • aparati imaju HDMI digitalni ulaz s podrškom zaštite sadržaja (HDCP) i analogne komponente ulaza Y-Pb-Pr; • ulazi koji podržavaju signale HD udruženi su s HD video formatima 720p 50/60 Hz i 1080i 50/60 Hz.

21


FULL HD LCD

LCD 47VIP51BFHD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI • • • • • • •

LCD panel Full HD WUXGA 1920 x 1080 − plosnati televizor dijagonale 120 cm (47”); format zaslona 16:9 PIP − slika u slici PAP − slika uz sliku PAT − slika uz teletekst PAP PC − TV i računalni signal 2 x HDMI ulaz stolni stalak/postavljanje na zid

PANEL: dijagonala 120 cm • kontrastni odnos 9500 : 1 • svjetlina 550 cd/m2 • vrijeme odziva 6,5 ms VIDEO: standard PAL/SECAM BG/DK • CTI • slika u slici (2 TUNER) • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • Virtual Dolby® • digitalni procesor • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM TELETEKST: FASTEKST − 1000 stranica memorije • Z+V europski (šumnici) PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2 x SCART • RGB • AV-IN ulaz • S-VHS ulaz • PC ulaz • 2 x HDMI ulaz • komponentni ulaz Y-Pb-Pr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: crna PRILOŽEN ZIDNI NOSAČ


FULL HD LCD

LCD 42VIP51BFHD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• LCD panel Full HD WUXGA 1920 x 1080 − plosnati televizor dijagonale 106 cm (42”); format zaslona 16:9 • PIP − slika u slici • PAP − slika uz sliku • PAT − slika uz teletekst • PAP PC − TV i računalni signal • 2 x HDMI ulaz • stolni stalak/namještanje na zid PANEL: dijagonala 106 cm • kontrastni odnos 8500 : 1 • svjetlina 550 cd/m2 • vrijeme odziva 6,5 ms VIDEO: standard PAL/SECAM BG/DK • CTI • slika u slici (2 TUNER) • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • Virtual Dolby® • digitalni procesor • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM TELETEKST: FASTEKST − 1000 stranica memorije • Z+V europski (šumnici) PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2 x SCART • RGB • AV-IN ulaz • S-VHS ulaz • PC ulaz • 2 x HDMI ulaz • komponentni ulaz Y-Pb-Pr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: crna PRILOŽEN ZIDNI NOSAČ

LCD 37VIP51BFHD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• LCD panel Full HD WUXGA 1920 x 1080 − plosnati televizor dijagonale 94 cm (37”); format zaslona 16:9 • PIP − slika u slici • PAP − slika uz sliku • PAT − slika uz teletekst • PAP PC − TV i računalni signal • 2 x HDMI ulaz • stolni stalak/namještanje na zid PANEL: dijagonala 94 cm • kontrastni odnos 8500 : 1 • svjetlina 550 cd/m2 • vrijeme odziva 6,5 ms VIDEO: standard PAL/SECAM BG/DK • CTI • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • digitalni procesor • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM TELETEKST: FASTEKST − 1000 stranica memorije • Z+V europski (šumnici) PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2 x SCART • RGB • AV-IN ulaz • S-VHS ulaz • PC ulaz • HDMI ulaz • komponentni ulaz Y-Pb-Pr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: crna PRILOŽEN ZIDNI NOSAČ

23


PIXELLENCE

LCD 37VIP81BPHD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• LCD panel HD READY WXGA 1366 x 768 - plosnati televizor dijagonale 94 cm (37”); format zaslona 16:9 • PIXELLENCE procesiranje slike • PIP − slika u slici • PAP − slika uz sliku • PAT − slika uz teletekst • PAP PC − TV i računalni signal • 2 x HDMI ulaz • stolni stalak/namještanje na zid PANEL: dijagonala 94 cm • kontrastni odnos 7500 : 1 • svjetlina 550 cd/m2 • vrijeme odziva 8 ms VIDEO: standard-PAL/SECAM BG/DK • CTI • slika u slici (2 TUNER) • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • Virtual Dolby® • digitalni procesor • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM TELETEKST: FASTEKST − 1000 stranica memorije • Z+V europski PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2 x SCART • RGB • AV-IN ulaz • S-VHS ulaz • PC ulaz • 2 x HDMI ulaz • komponetni ulaz Y-Pb-Pr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: crna PRILOŽEN ZIDNI NOSAČ

LCD 32VIP81BPHD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• LCD panel HD READY WXGA 1366 x 768 - plosnati televizor dijagonale 82 cm (32”); format zaslona 16:9 • PIXELLENCE procesiranje slike • PIP − slika u slici • PAP − slika uz sliku • PAT − slika uz teletext • PAP PC − TV i računalni signal • 2 x HDMI ulaz • stolni stalak/namještanje na zid PANEL: dijagonala 82 cm • kontrastni odnos 7500 : 1 • svjetlina 550 cd/m2 • vrijeme odziva 8 ms VIDEO: standard-PAL/SECAM BG/DK • CTI • slika u slici (2 TUNER) • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • Virtual Dolby® • digitalni procesor • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM TELETEKST: FASTEKST − 1000 stranica memorije• Z+V europski PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2 x SCART • RGB • AV-IN ulaz • S-VHS ulaz • PC ulaz • 2 x HDMI ulaz • komponetni ulaz Y-Pb-Pr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: crna PRILOŽEN ZIDNI NOSAČ


LCD HD READY

LCD 37SIP784AHD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• LCD panel HD READY WXGA 1366 x 768 - plosnati televizor dijagonale 94 cm (37”) • PAT − slika uz teletext • PIP i PAP slika kod priključivanja na HD izvore signala (HDMI, Y Pb Pr, PC) • HDMI ulaz • stolni stalak PANEL: dijagonala 94 cm • kontrastni odnos 7000:1 • svjetlina 550 cd/m2 VIDEO: standard-PAL/SECAM BG/DK/LL’ • CTI • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • digitalni procesor • 3D Panorama • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM TELETEKST: FASTEKST − 1000 stranica memorije• Z+V europski PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2xSCART • RGB • AV-IN ulaz • PC ulaz • HDMI ulaz • komponetni ulaz Y/Pb/Pr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: crna

LCD 32SIP784AHD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• LCD panel HD READY WXGA 1366 x 768 - plosnati televizor dijagonale 82 cm (32”) • PAT − slika uz teletext • PIP i PAP slika kod priključivanja HD izvora signala (HDMI, Y Pb Pr, PC) • HDMI ulaz • stolni stalak PANEL: dijagonala 82 cm • kontrastni odnos 7000:1 • svjetlina 550 cd/m2 VIDEO: standard-PAL/SECAM BG/DK/LL’ • CTI • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • digitalni procesor • 3D Panorama • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM TELETEKST: FASTEKST − 1000 stranica memorije• Z+V europski PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2xSCART • RGB • AV-IN ulaz • PC ulaz • HDMI ulaz • komponetni ulaz Y/Pb/Pr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: crna

25


LCD HD READY

LCD 26SIP784AHD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• LCD panel HD READY WXGA 1366 x 768 - plosnati televizor dijagonale 66 cm (36”) • PAT − slika uz teletext • PIP i PAP slika kod priključivanja HD izvora signala (HDMI, Y Pb Pr, PC) • HDMI ulaz • stolni stalak PANEL: dijagonala 66 cm • kontrastni odnos 6000:1 • svjetlina 550 cd/m2 VIDEO: standard-PAL/SECAM BG/DK/LL’ • CTI • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • digitalni procesor • 3D Panorama • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM TELETEKST: FASTEKST − 1000 stranica memorije• Z+V europski PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2xSCART • RGB • AV-IN ulaz • PC ulaz • HDMI ulaz • komponetni ulaz Y/Pb/Pr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: crna PRILOŽEN ZIDNI NOSAČ

LCD 37VIP51BHD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• LCD panel HD ready WXGA 1366 x 768 - plosnati televizor dijagonale 94 cm (37”); format zaslona 16:9 • PIP − slika u slici • PAP − slika uz sliku • PAT − slika uz teletext • PAP PC − TV i računalni signal • HDMI ulaz • stolni stalak/namještanje na zid PANEL: dijagonala 94 cm • kontrastni odnos 7000 : 1 • svjetlina 550 cd/m2 • vrijeme odziva 8 ms VIDEO: standard PAL/SECAM BG/DK • CTI • slika u slici (2 TUNER) • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • Virtual Dolby® • digitalni procesor • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM TELETEKST: FASTEKST − 1000 stranica memorije• Z+V europski (šumnici) PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2 x SCART • RGB • AV-IN ulaz • S-VHS ulaz • PC ulaz • HDMI ulaz • komponentni ulaz Y-Pb-Pr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: crna PRILOŽEN ZIDNI NOSAČ


LCD HD READY

LCD 37VIP51HD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• LCD panel HD ready WXGA 1366 x 768 - plosnati televizor dijagonale 94 cm (37”); format zaslona 16:9 • PIP − slika u slici koja nudi reprodukciju dva programa • PAP − slika uz sliku • PAT − slika uz teletext • HDMI ulaz • stolni stalak/namještanje na zid PANEL: dijagonala 94 cm • kontrastni odnos 7000 : 1 • svjetlina 550 cd/m2 • vrijeme odziva 8 ms VIDEO: standard PAL/SECAM BG/DK • CTI • slika u slici (2 TUNER) • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualno • Virtual Dolby® • digitalni procesor • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM TELETEKST: FASTEKST - 1000 stranica memorije• Z+V europski (šumnici) PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2 x SCART • RGB • AV-IN ulaz • S-VHS ulaz • PC ulaz • HDMI ulaz • komponentni ulaz Y-Pb-Pr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: srebrna PRILOŽEN ZIDNI NOSAČ

LCD 32VIP51BHD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• LCD panel HD ready WXGA 1366 x 768 - plosnati televizor dijagonale 82 cm (32”); format zaslona 16:9 • PIP − slika u slici • PAP − slika uz sliku • PAT − slika uz teletext • PAP PC − TV i računalni signal • HDMI ulaz • stolni stalak/namještanje na zid PANEL: dijagonala 82 cm • kontrastni odnos 7000 : 1 • svjetlina 550 cd/m2 VIDEO: standard PAL/SECAM BG/DK • CTI • slika u slici (2 TUNER) • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • Virtual Dolby® • digitalni procesor • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM TELETEKST: FASTEKST − 1000 stranica memorije• Z+V europski (šumnici) PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2 x SCART • RGB • AV-IN ulaz • S-VHS ulaz • PC ulaz • HDMI ulaz • komponentni ulaz Y-Pb-Pr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: crna PRILOŽEN ZIDNI NOSAČ

27


LCD HD READY

LCD 32VIP51HD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• LCD panel HD ready WXGA 1366 x 768 - plosnati televizor dijagonale 82 cm (32”); format zaslona 16:9 • PIP − slika u slici koja nudi reprodukciju dva programa • PAP − slika uz sliku • PAT − slika uz teletext • HDMI ulaz • stolni stalak/namještanje na zid PANEL: dijagonala 82 cm • kontrastni odnos 7000 : 1 • svjetlina 550 cd/m2 VIDEO: standard PAL/SECAM BG/DK • CTI • slika u slici (2 TUNER) • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • Virtual Dolby® • digitalni procesor • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM TELETEKST: FASTEKST - 1000 stranica memorije• Z+V europski (šumnici) PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2 x SCART • RGB • AV-IN ulaz • S-VHS ulaz • PC ulaz • HDMI ulaz • komponentni ulaz Y-Pb-Pr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: srebrna PRILOŽEN ZIDNI NOSAČ

LCD 26S51BHD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• LCD panel HD READY WXGA 1366 x 768 − plosnati televizor dijagonale 66 cm (26”) • PAT − slika uz teletext • PIP i PAP slika kod priključivanja na HD izvore signala (HDMI, Y Pb Pr, PC) • HDMI ulaz • Stolni stalak PANEL: Dijagonala 66 cm • Kontrastni odnos 6000:1 • Svjetlina 550 cd/m2 VIDEO: standard-PAL/SECAM BG/DK/LL’ • CTI • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • digitalni procesor • 3D Panorama • Muting • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM TELETEKST: FASTEKST- 1000 stranica memorije• Z+V europski PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2xSCART • RGB • AV-IN ulaz • PC ulaz • HDMI ulaz • komponetni ulaz Y/Pb/Pr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: crna PRILOŽEN ZIDNI NOSAČ

LCD 26S51HD LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• LCD panel HD READY WXGA 1366 x 768 − plosnati televizor dijagonale 66 cm (26”) • PAT − slika uz teletext • PIP i PAP slika kod priključivanja HD izvora signala (HDMI, Y Pb Pr, PC) • HDMI ulaz • Stolni stalak PANEL: dijagonala 66 cm • kontrastni odnos 6000:1 • svjetlina 550 cd/m2 VIDEO: standard-PAL/SECAM BG/DK/LL’ • CTI • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza .100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • digitalni procesor • 3D Panorama • Muting • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM TELETEKST: FASTEKST- 1000 stranica memorije• Z+V europski PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2xSCART • RGB • AV-IN ulaz • PC ulaz • HDMI ulaz • komponetni ulaz Y/Pb/Pr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: srebrna PRILOŽEN ZIDNI NOSAČ


LCD 20S51

LCD

LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• LCD plosnati televizor dijagonale 51 cm (20”); format zaslona 4:3 • teletekst • stolni stalak/namještanje na zid PANEL: dijagonala 51 cm − TFT LCD panel • kontrastni odnos 600 : 1 • svjetlina 500 cd/m2 • razlučivost SVGA (800 x 600 ) • vrijeme odziva 8 ms VIDEO: standard-PAL/SECAM BG/DK • slika u slici (PC ulaz) • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • digitalni procesor • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja TELETEKST: FASTEKST - 7 stranica memorije• Z+V europski PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2 x SCART • RGB • AV-IN ulaz • S-VHS ulaz • PC ulaz VGA • priključak za slušalice BOJA: srebrna PRILOŽEN ZIDNI NOSAČ

LCD 19S51W LCD televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• LCD plosnati televizor dijagonale 48 cm (19”); format zaslona 16:10 • teletekst • stolni stalak/namještanje na zid PANEL: dijagonala 48 cm − TFT LCD panel • kontrastni odnos 1000 : 1 • svjetlina 300 cd/m2 • razlučivost XGA (1440 x 900 ) • vrijeme odziva 5 ms VIDEO: standard PAL/SECAM BG/DK • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza . 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja TELETEKST: FASTEKST • Z+V europski (šumnici) PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • SCART • RGB • AV-IN ulaz • PC ulaz VGA • HDMI ulaz • komponentni ulaz Y-Pb-Pr • priključak za slušalice BOJA: srebrna PRILOŽEN ZIDNI NOSAČ

29


LCD

MODEL PANEL dijagonala (cm) odnos slike razlučivost svjetlina vrijeme odziva (t GTG) kontrastni odnos - dinamični vidni kut

LCD 47VIP51BFHD

LCD 42VIP51BFHD

LCD 37VIP51BFHD

LCD 37VIP81BPHD

LCD 37SIP784AHD

LCD 37VIP51BHD

LCD 37VIP51HD

120 16 : 9

106 16 : 9

94 16 : 9

94 16 : 9

94 16 : 9

94 16 : 9

94 16 : 9

FULL HD WUXGA (1920 x 1080)

FULL HD WUXGA (1920 x 1080)

FULL HD WUXGA (1920 x 1080)

WXGA (1366 x 768)

WXGA (1366 x 768)

WXGA (1366 x 768)

WXGA (1366 x 768)

550 cd/m2 6,5 ms 9500 : 1

550 cd/m2 6,5 ms 8500 : 1

550 cd/m2 6,5 ms 8500 : 1

550 cd/m2 8 ms 7500 : 1

550 cd/m2 8 ms 7000 : 1

550 cd/m2 8 ms 7500 : 1

550 cd/m2 8 ms 7000 : 1

HOR>176 VER>176

HOR>176 VER>176

HOR>178 VER>178

HOR>176 VER>176

HOR>176 VER>176

HOR>176 VER>176

HOR>176 VER>176

PAL/SECAM B/G,D/K

PAL/SECAM B/G,D/K

PAL/SECAM B/G,D/K

PAL/SECAM B/G,D/K

PAL/SECAM B/G,D/K,L/L’

PAL/SECAM B/G,D/K

PAL/SECAM B/G,D/K

100 automatsko

100 automatsko

100 automatsko

100 automatsko

100 automatsko

100 automatsko

100 automatsko

/ / /

/ / /

/ / /

/ / /

/ / -/

/ / /

/ / /

2x8W

2x8W

2x8W

2x8W

2x8W

2x8W

2x8W

-

-

-

Pixellence

-

-

-

SISTEM standard TUNER broj programskih mjesta programiranje ZVUK dualni/stereo/mono Virtual Dolby®/digitalni procesor isključivanje zvuka izlazna snaga SLIKA poboljšanje slike PIP - slika u slici

(HDMI, YPbYPr, PC)

PAP - slika uz sliku

(HDMI, YPbYPr, PC)

PAT - slika i tekst COMB filter /CTI ZOOM načini ‘progressive scan’ MENI OSD prednamještanje isključivanja automatsko isključivanje automatsko prebacivanje 16:9 - 4:3 TELETEKST sustav /stranice memorije

/

/

/-

/

/

/

/

FASTEKST /1000

FASTEKST /1000

FASTEKST /1000

FASTEKST /1000

FASTEKST /1000

FASTEKST /1000

FASTEKST /1000

PRIKLJUČCI antena 75 Ohm SCART/RGB/S-VHS/AV ulaz 2/ / / 2/ / / 2/ / / 2/ / / 2/ /-/ 2/ / / 2/ / / PC VGA/HDMI ulaz / / / /2 /2 / / komponentni ulaz Y/Pb/Pr priključak za slušalice/audio izlaz / / / / / / / OSTALO bruto dimenzije (Š/D/V) 1235/349/880 1135/349/880 1020/287/835 1030/287/820 1030/287/820 1020/287/835 1020/287/835 neto dimenzije (Š/D/V) 1170/335/850 1060/300/785 950/275/700 953/245/698 930/244/675 950/275/700 950/275/700 bruto/neto težina (kg) 42/30 28,2/22,6 28,2/22,6 25,6/20 28,2/21,7 28,2/22,6 28,2/22,6 boja crna crna crna crna crna crna srebrna zidni nosač priložen priložen priložen priložen priložen priložen skladno z namještanje na zid - standard VESA 400x200 VESA 400x200 VESA 400x200 VESA 400x200 VESA 400x200 VESA 400x200 VESA 400x200


LCD

LCD 32SIP784AHD

LCD 32VIP81BPHD

LCD 32VIP51BHD

LCD 32VIP51HD

LCD 26SIP784AHD

LCD 26S51BHD

LCD 26S51HD

LCD 20S51

LCD 19S51W

82 16 : 9

82 16 : 9

82 16 : 9

82 16 : 9

66 16 : 9

66 16 : 9

66 16 : 9

51 4:3

48 16:10

WXGA (1366 x 768)

WXGA (1366 x 768)

WXGA (1366 x 768)

WXGA (1366 x 768)

WXGA (1366 x 768)

WXGA (1366 x 768)

WXGA (1366 x 768)

SVGA (800 x 600)

XGA (1440 x 900)

550 cd/m2 8 ms 7000 : 1

550 cd/m2 8 ms 7500 : 1

550 cd/m2 8 ms 7000 : 1

550 cd/m2 8 ms 7000 : 1

500 cd/m2 8 ms 6000 : 1

550 cd/m2 8 ms 6000 : 1

550 cd/m2 8 ms 6000 : 1

HOR>176 VER>176

HOR>176 VER>176

HOR>176 VER>176

HOR>176 VER>176

HOR>176 VER>176

HOR>176 VER>176

HOR>176 VER>176

HOR>176 VER>176

HOR>170 VER>170

PAL/SECAM B/G,D/K,L/L’

PAL/SECAM B/G,D/K

PAL/SECAM B/G,D/K

PAL/SECAM B/G,D/K

PAL/SECAM B/G,D/K,L/L’

PAL/SECAM B/G,D/K

PAL/SECAM B/G,D/K

PAL/SECAM B/G,D/K

PAL/SECAM B/G,D/K

100 automatsko

100 automatsko

100 automatsko

100 automatsko

100 automatsko

100 automatsko

100 automatsko

100 automatsko

100 automatsko

/ / -/

/ / /

/ / /

/ / /

/ / -/

/ / -/

/ / -/

/ / -/

/ / -/-

2x8W

2x8W

2x8W

2x8W

2x8W

2x8W

2x8W

2x3W

2x5W

-

Pixellence

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

/-

-/

-

-

FASTEKST/7

FASTEKST / 7

2/ / / //

1/ /-/ / /

(HDMI, YPbYPr, PC)

(HDMI, YPbYPr, PC) (HDMI, YPbYPr, PC) (HDMI, YPbYPr, PC)

(HDMI, YPbYPr, PC)

(HDMI, YPbYPr, PC) (HDMI, YPbYPr, PC) (HDMI, YPbYPr, PC)

/

/2

/

/

/

/

/

FASTEKST /1000

FASTEKST /1000

FASTEKST /1000

FASTEKST /1000

FASTEKST /1000

FASTEKST /1000

FASTEKST /1000

2/ /-/

2/ / / /

2/ / / /

2/ / / /

2/ /-/

2/ /-/ /

2/ /-/ /

/

/

/

/

/

500 cd/m2 300 cd/m2 8 ms 5 ms 600 : 1 (standard) 700 : 1 (standard)

920/255/735 920/255/735 920/287/735 920/287/735 775/230/665 785/255/665 785/255/665 589/534/291 805/200/603 825/210/622 835/250/616 835/250/616 674/180/523 700/220/535 700/220/535 523/741/214 20,6/15,9 21,1/16,4 20,7/15,7 20,7/15,7 15,8/12,6 17,4/12,0 17,4/12,0 11,4/7,8 crna crna crna srebrna crna crna srebrna srebrna priložen priložen priložen priložen priložen priložen skladno z skladno z VESA 400x200 VESA 400x200 VESA 400x200 VESA 400x200 VESA 400x200 VESA 400x200 VESA 400x200 VESA 100x100

550/206/439 485/140/391 9/5,6 srebrna priložen VESA 100x100

31


PLAZMA

P L A Z M A T E L E V I ZO R I . Z E LO V E L I K I .


PLAZMA

Velik, a tanak. Primjeren za proizvoljno namještanje. Plazma-televizori Gorenje su tako tanki da ne zauzimaju prostor ni u manjim privatnim prostorijama kao ni u konferencijskim dvoranama. Svojom veličinom omogućavaju odličnu preglednost i u poslovnoj uporabi. Promišljeni oblik s modernim okvirom i meko zaobljenim rubovima uljepšava izvedba stolnog stalka za taj izvanredno tanak televizor. Može ga se namestiti na zid, na ormarić, na stol: jednostavno, gdjegod se želi.

Visoka kontrastnost. Potpuna geometrija. Zbog visoke kontrastnosti kakvoća slike je osigurana bez obzira na vanjske okolnosti. U podne ili u ponoć, uživat ćete u jasnim i oštrim slikama bez mijenjanja svjetla u prostoriji. Zbog potpune geometrije na sliku ne utječu vanjska magnetska polja a slika se može neiskrivljena gledati iz različitih kutova.

33


PLAZMA

Centar multimedijskih mogućnosti. S četiri priključka. Brojni priključci za priključivanje drugih uređaja povećavaju mogućnost uporabe vašeg televizora. Na njega možete jednostavno priključiti većinu digitalnih, audio ili video uređaja, kao što su kamera, fotoaparat, videorekorder, DVD jedinica, računalo i slično. Pogledajte obiteljske fotografije, domaći video-uradak, računalnu prezentaciju ili štogod želite u novim mogućnostima!

PAT - slika uz teletext

PAP PC - TV + računalni signal

PIP - slika u slici

Kombinacija po mjeri. S brojnim funkcijama. Pri izboru kvalitetnog televizora obratite pažnju na oznake PIP, PAP, PAT i PAP PC. One označavaju funkcije slike u slici (PIP), slike uz sliku (PAP), slike uz teletekst (PAT) i istovremenu reprodukciju televizijskog i računalnog signala. Sve vam to omogućavaju predstavljeni LCD televizori Gorenje koji imaju dva tunera. Odnos slike se u načinima PAP, PAT i PAP PC iz 16:9 promijeni u 4:3.

PAP – slika uz sliku


PLAZMA

PDP 50SIP05AHD Plazma televizor

POSEBNE PREDNOSTI • • • • • •

plazma panel HD ready WXGA 1368 x 768 točaka − plosnati televizor dijagonale 125 cm (50”); format zaslona 16:9 PIP − slika u slici koja nudi reprodukciju dva programa PAP − slika uz sliku PAT − slika uz teletext HDMI ulaz stolni stalak/namještanje na zid; dodatni zvučnici

PANEL: dijagonala 125 cm - plazma panel WXGA 1368 x 768 točaka • kontrastni odnos 8000 : 1 • svjetlina 1000 cd VIDEO: standard PAL/SECAM BG/DK • CT • slika u slici (2 TUNER) • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • digitalni procesor • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM • štednja zaslona TELETEKST: FASTEKST − 1000 stranica memorije• Z+V europski (šumnici) PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2 x SCART • RGB • AV-IN ulaz • S-VHS ulaz • PC ulaz • HDMI ulaz • komponentni ulaz Y-Pb-Pr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: crna

35


PLAZMA

PDP42SIP15AHD Plazma televizor

POSEBNE PREDNOSTI • • • • • •

plazma panel HD ready WXGA 1024 x 768 − plosnati televizor dijagonale 106 cm (42”); format zaslona 16:9 PIP − slika u slici koja nudi reprodukciju dva programa PAP − slika uz sliku PAT − slika uz teletext HDMI ulaz Stolni stalak/namještanje na zid; dodatni zvočniki

PANEL: dijagonala 106 cm - plazma panel WXGA 1024 x 768 točaka • kontrastni odnos 15000 : 1 • svjetlina 1500 cd/m2 VIDEO: standard PAL/SECAM BG/DK • CTI • slika u slici (2 TUNER) • NTSC reprodukcija TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: mono/stereo/dualni • digitalni procesor • isklj. zvuka • regulacija zvuka MENI: višejezični meni • prednamještanje isključivanja • ZOOM TELETEKST: FASTEKST − 1000 stranica memorije• Z+V europski (šumnici) PRIKLJUČCI: antena 75 Ohm • 2 x SCART • RGB • AV-IN ulaz • S-VHS ulaz • PC ulaz • HDMI ulaz • komponentni ulaz Y-PbPr • tonski izlaz • priključak za slušalice BOJA: crna


PLAZMA

MODEL

PDP 50SIP05AHD

PDP 42SIP15AHD

PANEL dijagonala (cm)

125

106

odnos slike

16 : 9

16 : 9

razlučivost

WXGA (1368 x 768)

WXGA (1024 x 768)

1000 cd/m

1500 cd/m2

svjetlina kontrastni odnos

2

8000 : 1

15000 : 1

HOR>170 VER>170

HOR>170 VER>170

PAL/SECAM B/G,D/K

PAL/SECAM B/G,D/K

100

100

automatsko

automatsko

/ /

/ /

/

/

2 x 14 W

2 x 14 W

FASTEKST/1000

FASTEKST/1000

2/ / /

2/ / /

/

/

/

/

bruto dimenzije (Š/D/V)

1328/363/860

1170/365/766

bruto dimenzije (Š/D/V)

1225/100/745

1038/99/643

bruto/neto težina (kg)

66/51

43,4/43

boja

crna

crna

vidni kut SISTEM standard TUNER broj programskih mjesta programiranje ZVUK mono/stereo/dualno Virtual Dolby®/digitalni procesor isključivanje zvuka izlazna snaga SLIKA PIP – slika u slici PAP – slika uz sliku PAT – slika uz teletekst COMB filter /CTI ZOOM načini ‘progressive scan’ MENI OSD prednamještanje isključivanja automatsko isključivanje automatsko prebacivanje 16:9 / 4:3 TELETEKST sustav/stranice memorije PRIKLJUČCI antena 75 Ohm SCART/RGB/S-VHS/AV ulaz PC VGA/HDMI ulaz komponentni ulaz Y-Pb-Pr priključak za slušalice/audio izlaz OSTALO

37


100 Hz

TVF 29VIP73-100 100 Hz televizor

POSEBNE PREDNOSTI • • • • • • •

Potpuno ravni ekran 72 cm (29”) - REAL FLAT 100 Hz tehnologija PIP - slika u slici, nudi praćenje dvaju programa PAP - slika uz sliku PAT - slika i teletekst MULTIPIP Trodimenzionalni zvuk Virtual Dolby® bez dodatnih podešavanja zvučnika

KATODNA CIJEV: Dijagonala ekrana/vidljiva - 72/68 • Tip cijevi - REAL FLAT • 100 Hz tehnologija • Standard - PAL/SECAM BG/DK • Temperaturno usklađivanje boja • CTI • Slika u slici (2 TUNER) • PAP • PAT • MULTIPIP • NTSC prikazivanje TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • automatsko programiranje ZVUK: Mono/Stereo/Dualno • Digitalni procesor • Muting • Kontrola zvuka • Virtual Dolby® • Subwoofer MENI: Višejezični meni • Prednamještanje isključivanja • Zaključavanje programa TELETEKST: 2000 stranica • FASTEKST • Z+I europski –šumnici PRIKLJUČCI: Antena 75 Ohm • 3xSCART • RGB • AV-IN ulaz • S-VHS ulaz (SCART) • Priključak za slušalice BOJA: Srebrna

TVF 29V31-100 100 Hz televizor

POSEBNE PREDNOSTI • • • •

Potpuno ravni ekran 72 cm (29”) − REAL FLAT 100 Hz tehnologija PIP 1 − slika u slici Prostorni zvuk Virtual Dolby® bez dodatnih namještanja zvučnika

KATODNA CIJEV: Dijagonala ekrana/vidljiva − 72/68 • Tip cijevi − REAL FLAT • 100 Hz tehnologija • Standard PAL/SECAM BG/DK • Temperaturno usklađivanje boja • CTI • PIP 1 − slika u slici • NTSC prikazivanje TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • Automatsko programiranje ZVUK: Mono/stereo/dualno • Digitalni procesor • Isključivanje zvuka • Kontrola zvuka • Virtual Dolby® MENI: Višejezični meni • Prednamještanje isključivanja • Zaključavanje programa TELETEKST: FASTEKST/2000 strana • Z+I europski (šumnici) PRIKLJUČCI: Antena 75 Ohm • 3 x SCART • RGB • AV-IN ulaz • S-VHS ulaz (SCART) • Priključak za slušalice BOJA: crna


TVF 29S15A

50 Hz

50 Hz televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• Potpuno ravni ekran 72 cm (29”) - REAL FLAT • Suvremeni dizajn u srebrnoj boji • Teletekst KATODNA CIJEV: Dijagonala ekrana/vidljiva - 72/68 • Tip cijevi - REAL FLAT • Standard-PAL/SECAM BG/DK • Temperaturno usklađivanje boja • NTSC prikazivanje TUNER: Hyperband/PLL frekvencijska sinteza • 100 programskih mjesta • Automatsko programiranje ZVUK: Mono/Stereo/Dualno • Digitalni procesor • Muting • Kontrola zvuka MENI: Višejezični meni • Prednamještanje isključivanja • Zaključavanje programa TELETEKST: 7 stranica • FASTEKST • Z+I europski – šumnici PRIKLJUČCI: Antena 75 Ohm • 2xSCART • RGB • AV-IN ulaz • S-VHS ulaz (SCART) • Priključak za slušalice BOJA: Srebrna

TVF 21S73A 50 Hz televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• Potpuno ravni ekran 55 cm (21”) - REAL FLAT • Suvremeni dizajn u srebrnoj boji • Teletekst KATODNA CIJEV: Dijagonala ekrana/vidljiva - 55/51 • Tip cijevi - REAL FLAT • Standard - PAL/SECAM BG/DK • Temperaturno usklađivanje boja • NTSC prikazivanje TUNER: Hyperband/Naponska sinteza • 100 programskih mjesta • Automatsko programiranje ZVUK: Mono/Stereo/Dualno • Digitalni procesor • Muting • Kontrola zvuka MENI: Višejezični meni • Prednamještanje isključivanja • Zaključavanje programa TELETEKST: 7 stranica • FASTEKST • Z+I europski - šumnici PRIKLJUČCI: Antena 75 Ohm • 2xSCART • RGB • S-VHS-SCART • AV-IN ulaz • Priključak za slušalice BOJA: Srebrna

TVF 21S15/21S15A 50 Hz televizor

POSEBNE PREDNOSTI • • • •

Potpuno ravni ekran 55 cm (21”) - REAL FLAT Suvremeni dizajn u srebrnoj boji Automatsko programiranje Teletekst

KATODNA CIJEV: Dijagonala ekrana/vidljiva - 55/51 • Tip cijevi - REAL FLAT • Standard - PAL/SECAM BG/DK • Temperaturno usklađivanje boja • NTSC prikazivanje TUNER: Hyperband/Naponska sinteza • 100 programskih mjesta • Automatsko programiranje ZVUK: Mono/Stereo/Dualno • Digitalni procesor • Muting • Kontrola zvuka MENI: Višejezični meni • Prednamještanje isključivanja • Zaključavanje programa TELETEKST: 7 stranica • FASTEKST • Z+I europski - šumnici PRIKLJUČCI: Antena 75 Ohm • 2xSCART • RGB • S-VHS-SCART • AV-IN ulaz • Priključak za slušalice BOJA: Srebrna

39


50 Hz

TVC 21 M40 50 Hz televizor

POSEBNE PREDNOSTI • Suvremeni dizajn u srebrnoj boji • Avtomatsko programiranje • Teletekst

KATODNA CIJEV: Dijagonala ekrana/ slike -55/51 • Tip cijevi- FLAT • Standard PAL/SECAM BG/DK • Temperaturno usklađivanje boja • NTSC(AV) TJUNER: Hyperband/naponska sinteza • 100 programskih mjesta • Automatsko programiranje ZVUK: Mono • Muting • Kontrola zvuka MENI: Višejezični meni na zaslonu • Prednamještanje isključivanja • Samostalno isključivanje • Zaključavanje programa TELETEKST: 7 stranica • FASTEKST • Z+I europski - šumnici PRIKLJUČCI: Antena 75 Ohma • 2x SCART • RGB • Cinch ulaz AV-IN • Priključak za slušalice BOJA: Srebrna

TVC 20 M25 50 Hz televizor

POSEBNE PREDNOSTI

• Suvremeni dizajn u srebrnoj ili crnoj boji • Automatsko programiranje • Teletekst KATODNA CIJEV: Dijagonala ekrana/slike 51/48 • Konvecionalni tip cijevi • Standard PAL/SECAM BG/DK • Temparaturno uskladivanje boja • NTSC (AV) TUNER: Hyperband/naponska sinteza • 100 programskih mjesta • Automatsko programiranje ZVUK: Mono • Muting • Kontrola zvuka MENI: Višejezični izbornik na zaslonu • Prednamještanje isključivanja • Samostalno isključivanje • Zaključavanje programa TELETEKST: 7 stranica • FASTEKST • Europski Z+I PRIKLJUČCI: Antena 75 Ohma • SCART • RGB • S-VHS-SCART BOJA: Srebrna / Crna


TELEVIZORI

MODEL dijagonala (cm)

TVF 29 VIP73-100

TVF 29V31-100

TVF 29 S15A

TVF 21 S73A

TVF 21 S15/ TVF 21 S15A

TVC 21M40

TVC 20M25

/-

/-

-/

-/

-/

-/

-/

KATODNA CIJEV Dijagonala ekrana/vidljiva Tip cijevi Format ekrana Sustav boja Standard

72/68

72/68

72/68

55/51

55/51

55/51

51/48

REAL FLAT

REAL FLAT

REAL FLAT

REAL FLAT

REAL FLAT

FLAT

Konvencionalna

4:3

4:3

4:3

4:3

4:3

4:3

4:3

PAL/SECAM

PAL/SECAM

PAL/SECAM

PAL/SECAM

PAL/SECAM

PAL/SECAM

PAL/SECAM

B, G / D, K

B, G / D, K

B, G / D, K

B, G / D, K

B, G / D, K

B, G / D, K

B, G / D, K

TUNER Broj programskih mjesta Programiranje

100

100

100

100

100

100

100

automatsko

automatsko

automatsko

automatsko

automatsko

automatsko

automatsko

/ /

/ /

/ /

/ /

/ /

/-/-

/-/-

-

-

-

ZVUK Mono/Stereo/Dualno Virtual Dolby

®

Digitalni procesor

-

-

-

-

Muting Izlazna snaga

2 x 10 W

2 x 10 W

2 x 10 W

2x8W

2x8W

2x6W

1x6W

CTI

-

-

-

-

-

PIP – slika u slici

-

-

-

-

-

PAP – slika uz sliku

-

-

-

-

-

-

PAT – slika uz teletekst

-

-

-

-

-

-

MULTIPIP

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

FASTEKST/7

FASTEKST/7

FASTEKST/7

FASTEKST/7

FASTEKST/7

2

2

2

2

1

-

-

-

-

-

SLIKA

Pamćenje video statusa Temperat. usklađivanje boja Kontrola formata 4:3/16:9 MENI OSD Prednamještanje ON/OFF Automatsko isključivanje Zaključavanje programa TELETEKST Sustav/stranica

FASTEKST/2000 FASTEKST/2000

PRIKLJUČCI Antena 75 Ohma SCART

3

3

RGB Priključak za slušalice S-VHS

-

Ulaz Audio/Video OSTALO Bruto dimenzije (Š/D/V)

898/575/675

913/575/700

898/570/675

656/569/563

687/563/561

687/563/561

570/588/578

Neto dimenzije (Š/D/V)

770/484/x582

780/500/586

770/484/582

596/468/467

600/476/450

600/488/460

500/470/465

51/46

49/44

51/46

25/22,2

25/22,2

23/20

24/21

srebrna

crna

srebrna

srebrna

srebrna

srebrna

srebrna/crna

Bruto/Neto težina (kg) Boja

41


DVD

DV D J E D I N I C E . V R LO Z VJ E Z DA N O.


DVD

Viša razlučivost slike. Za profesionalni nivo i kod manjih filmskih formata. Zahvaljujući sustavu kompresije MPEG-2 može se postići kakvoća slike usporediva s profesionalnim formatom Digital Video D1. Vodoravna razlučivost slike doseže 500 TV redaka, što je dvaput više nego što doseže VMS i Video CD. Reprodukcija MPEG-4 omogućava odličnu sliku i zvuk kod onih filmova koji su do 10 puta manji od formata MPEG2. Format medija DivX posebnom tehnologijom kompresije videa omogućava pohranjivanje velikih datoteka (filmova, glazbenih spotova i sličnog) na različite medije koje se mogu reproducirati na svim Gorenjevim DVD playerima, snimačima i sustavima kućnog kina.

Različitost zvučnih formata. Odličnost s 5.1 zvučnim izlazom. DTS (Digital Theater System) stvara čar zvuka kinodvorane, Dolby Digital/AC 3 omogućava reprodukcija 5 punih kanala i dodatnog niskofrekventnog kanala a Dolby Digital Surround Sound pribavlja vrhunski doživljaj sa šest diskretnih kanala digitalnog zvuka. Prijenosom odvojenih zvukova preko svakog kanala stvara se istinski prostorni zvuk kakav ste do sada bili navikli slušati samo u kinematografima. Audio izlazi omogućavaju vrhunski zvuk MP3 snimaka koje se temelje na tehnologiji kompresije velikih glazbenih datoteka i do 10 puta. Bez okrnjene kakvoće! Iako je prednost kućnog kina baš u prostornom zvuku, slušanje najmilije glazbe možete si priuštiti i na samo vaš osobni način.

HDMI izlaz Kako bi postojalo više mogućnosti povezivanja između televizora i audio/ video uređaja, kao što su HD DVD playeri , digitalni SET-UP boxovi, računala i slično, na stražnjoj strani televizora nalazi se HDMI priključak koji sliku visoke definicije i višekanalni digitalni zvuk može prenijeti kroz samo jedan kabel!

Reprodukcija različitih medija. Također i tisuću puta presnimljenih sadržaja. Digitalni memorijski mediji visokih sposobnosti omogućavaju pohranjivanje multimedijskih programa i aplikacija kako za računalnu uporabu tako i za reprodukciju u DVD jedinicama. Pored uobičajenih DVD diskova mogu se odabrati DVD+R diskovi koji su dvosmjerno kompatibilni postojećim i budućim DVD playerima te DVD+RW diskovi koji kod jednake dvosmjerne kompatibilnosti omogućavaju i više od 1000-kratno snimanje. Obzore slobode povećava i format medija DivX na DVD i CD diskovima te na memorijskim karticama. Na DVD video disk mogu se pohraniti i snimke s više položaja kamere. Kadrovi, snimljeni iz do 9 različitih položaja, mogu se za vrijeme reprodukcije po volji zamjenjivati. Izvori snimaka mogu biti različiti dok je za snimanje televizijskih sadržaja najprimjereniji DVD snimač koji omogućava do 6 sati željenih sadržaja.

43


DVD

DVD 3200X DVD player

POSEBNE PREDNOSTI • • • • • • •

peprodukcija DivX formata slovenski meni izlaz ‘progressive scan’ audio analogni izlaz 5.1 HDMI izlaz izlaz Dolby digital − optički i koaksijalni povećavanje razlučivosti na 1080i ‘upscaling’

REPRODUKCIJA MEDIJA: DVD • DVD-R/RW • DVD+R/RW • VCD • CD • CD-R • CD-RW • MPEG • JPEG • MP3 MENI: višejezični meni UPRAVLJANJE: automatsko prepoznavanje medija • ubrzana reprodukcija • usporena reprodukcija • izbor poglavlja • izbor jezika • izbor podnaslova • digitalno povećavanje slike • mijenjanje odnosa slike • vremensko traženje • funkcija zaključavanja AUDIO DEKODIRANJE: Dolby digital • DTS • LPCM VIDEO IZLAZ: komponentni izlaz Y-Pb-Pr • RGB (SCART) + video cinch izlaz • HDMI izlaz AUDIO IZLAZ: koaksijalni/optični digitalni izlaz • analogni 5.1 BOJA: crna

PRILOŽEN HDMI KABEL


DVD

MODEL SUSTAV – PODRŽANI FORMATI snimanje na medije izbor kvalitete snimanja reprodukcija medija reprodukcija MPEG-4/DivX podržavanje podnaslova – nastavci datoteka UPRAVLJANJE TV tuner uključivanje snimanja - timer uključivanje snimanja - VPS signal OSD - višejezični meni/slovenski VFD - vakuumski fluorescentni pokazivač funkcija zaključavanja - 8 nivoa VIDEO namještanje formata slike funkcija ‘progressive scan’ povećavanje slike - ZOOM ubrzana reprodukcija/usporena reprodukcija zaustavljanje slike AVDIO ugrađen Dolby Digital dekoder/DTS Dolby Prologic II dekoder tonska matrica s 2 na 5.1 surround sustav digitalni izlaz Dolby Digital/DTS DTS analogni izlaz LPCM 96kHz/48kHz VIDEO IZLAZ SCART (RGB+CVBS) S-VHS-Mini din/CVBS-video izlaz HDMI izlaz AVDIO IZLAZ analogni izlaz - prednji L+D analogni izlaz - centar/surround L+D/dubokotonac - subwoofer izlaz za zvučnike - prednji L+D izlaz za zvučnike - centar/surround L+D/dubokotonac - subwoofer optički digitalni izlaz koaksijalni digitalni izlaz POTROŠNJA potrošnja/u stanju pripravnosti napon/frekvencija naponsko područje OSTALO bruto dimenzije (Š/D/V) neto dimenzije (Š/D/V) bruto/neto težina (kg) boja

DVD 3200 X DVD, DVD -R/RW, DVD+R/RW, VCD, CD,CD-R,CD-RW, MPEG, JPEG,MP3 .smi/.srt/.sub/.txt -

/

/ /

/

/ / -

max. 10 W/<6 W 230 V/50 Hz 170–270 V 490/345/85 420/280/38 3,6/2,6 crna

45


BELEŽKE


SERVISNA MREŽA

Skab-Gorenje servis B. Luka, Bulevar C. Dušana 15 T: 051/213-473 F: 051/213-472 skab-gorenje@blic.net

G elektroservis doo Livno, Kralja Tvrtka bb T: 034/200-306 F: 034/208-122 gorenje-livno@tel.net.ba

Elektro-Centar doo Bihać, Harmani H5 T: 037/222-645 F: 037/222-788 elektro.centar@bih.net.ba

SZD El.servis“Jurić“ Ljubuški, Leopolda Mandića 5 T: 039/833-881 F: 039/831-290 danijel.juric@tel.net.ba

SZR Elektro usluge Bijeljina, D.Tucovića 90 T: 055/220-690 F: 055/220-696 mirsadde@tera.net.ba

Elektro Simić Milići, Zanatski centar bb T: 056/740-868 F: 056/740-057 elsimic@teol.net

Elektron Commerce doo Brčko, Ul.Tabakovića 19 T: 049/504-273 F: 049/504-273 elkomgorenje@hotmail.com

El.servis Stojkić Mostar, Kralja Zvonimira 19 T: 036/328-348 F: 036/328-348 srecko.stojic@tel.net.ba

SZR „MIČIĆ“ Doboj, Dobojskih brigada bb T: 053/204-530 F: 053/204-530 l.micic@teol.net

El.servis Briško Mostar, M.Tita 141D T: 036/580-786, 061/132-473 brisko_servis@yahoo.com

SZR Kula Foča, Svetosavska bb T: 058/214-872 F: 058/211-200 frigokula@zona.ba Frigo Mar doo Gradiška, Vidovdanska G8 T: 051/830-122 F: 051/830-260 frigomar@gradiska.com SZR Elektron Konjic, Varda 30 T: 036/730-654 F: 036/730-654 electron@bih.net.ba

Martini d.o.o. Mostar, Ante Starčevića 66 T: 036/348-040, 063/312-018, F: 036/348-158 sladjan.knezic@tel.net.ba El.centar Gorenje Prijedor, Kralja Petra 20 T: 052/232-711 F: 052/232-711 gorenje@poen.net general servis d.o.o. Sarajevo, E.Šehovica 54 T: 033/656-777 F: 033/656-777 servis@general-servis.ba

Servis „Tevetron“ S.Most, Muhići 25 T: 037/685-041 tevtron@bih.net.ba SZR E-luks Teslić, Svetog Save 137 T: 053/433-169, 061/189-761 F: 053/433-169 e-lux@teol.net Petrić elektronik d.o.o. Travnik, Kalibunar 28F T: 030/511-730 F: 030/513-071 petric-12@net.hr Servis „Minja“ Trebinje, Miće Ljubibratića 10 T: 065/627-617 goranko@teol.net Slatina servis doo Tuzla, Slatina 11 T: 035/282-010 F: 035/282-010 slatina_servis@yahoo.com SZR Omega RZ Vitez, S.Radića bb T: 063/335-158, 061/792-218 omegarz@global.net.ba BES CENTAR d.o.o. Zenica, Bulevar K.Bana br.33 T: 032/401-923 F: 032/442-781 bes_centar@bih.net.ba El.servis“Šumo“ Žepče, Lupoglav 20 T: 063/352-133, 061/766-618 marko.sumic@tel.net.ba


Gorenje Commerce d.o.o. Gorenje Commerce d.o.o. OJ Servis Tel.: 033/771-380, 771-383 E-mail: bevanda@servis.ba

Kamenolom br.11, 71215 Blažuj-Sarajevo, Bosna i Hercegovina Tel.: +387 33 773-097, +387 33 773-095 Fax: +387 33 773-060 E-mail: prodajabt@gorenje.ba www.gorenje.ba

Zadržavamo pravo promjene tehničkih karakteristika bez prethodne najave. Podaci i slike u katalogu su informativnog karaktera te su moguće manje razlike.

Katalog Gorenje Zabavna elektronika 2008  
Katalog Gorenje Zabavna elektronika 2008  

Katalog Gorenje Zabavna elektronika 2008

Advertisement