Page 1

Mašine za pranje i mašine za sušenje veša

Nova generacija mašina za pranje i mašina za sušenje veša


Vaš dom je posebno mesto, mesto gde vaša porodica provodi dragocene zajedničke trenutke pripremajući obroke, razgovarajući o proteklom danu i međusobno se pomažući. Mi u Gorenju, doživljavamo dom kao središte zajedništva cele porodice. To uvek imamo na umu kada pronalazimo inovativna, inteligentna rešenja koja pojednostavljuju vaš svakodnevni život, a vaš dom pretvaraju u mesto uživanja i zadovoljstva. U ovom katalogu, pronaći ćete široku lepezu atraktivno oblikovanih mašina za pranje i sušenje veša, od kojih sve poseduju mnoštvo korisnih detalja koji će učiniti pranje savršenim, a pritom uštedeti energiju i napor.

2


Dom je mesto gde se deca mogu

bezbri탑no igrati

3


Mašina za pranje veša

4

Vodi brigu o vašoj odeći, tako da se vi možete brinuti o

svojoj porodici


Šta je ono što očekujete od vaše nove mašine za pranje veša? Naprednu tehnologiju ili lakoću rukovanja? Da li bi trebalo da ima veliku zapreminu i savršene dimenzije za vaš dom? Programe koji će zadovoljiti upravo vaše potrebe? Da brine o okolini, kao i o vašoj odeći? Možda su sigurnost, pouzdanost i atraktivni oblik na vrhu vašeg spiska želja? Možda tražite mašinu za pranje veša koja ima već sve ranije navedeno i vodi savršenu brigu o vašoj odeći? Ako je tako, odabrali ste pravi katalog.

<< Inteligentna savršenost Gorenje mašina za pranje veša neprekidno razmišlja o najboljem načinu pranja vašeg veša. Pomoću svojih inteligentnih senzora i UseLogic® “mozga”, mašina prikuplja podatke o procesu pranja. Zatim, prilagođava tačke nameštanja programa, vreme obrtanja, nivo vode i potrošnje energije u cilju optimalnog izvođenja procesa pranja. Tako se uvek dobija savršen rezultat pranja. Pročitajte više na stranicama 8-9.

>> Jednostavna za upotrebu Nema nikakvih poteškoća sa novim Gorenje mašinama za pranje veša – osim možda s odabirom nekog od brojnih atraktivnih modela. Posle toga, sve je lako. Kontrolna ploča prilagođena korisniku vodi vas kroz odabir funkcija, na željenom jeziku rada. Kreirajte svoje sopstvene programe ili koristite našu «Wash Wizard» (čarobnjak za pranje) funkciju kako biste odabrali savršeni proces pranja, prema vrsti tkanine i stepenu zaprljanosti odeće. Posebno široka vrata (33 cm) i osvetljeni bubanj, čine punjenje i pražnjenje mašine, kapaciteta do 6 kg, lakšim nego ikada pre. Pročitajte više na stranicama 10-11.

>> Sigurno za vas i vašu okolinu Gorenje je jedna od evropskih, ekološki najosvješćenijih kompanija. Većina naših mašina za pranje veša ima oznaku A, pomaže zaštiti okoline, štedi vodu, struju i sredstva za pranje. Opremljene funkcijama koje štite vašu odeću i vaš dom, naše mašine za pranje i sušenje veša, takođe su vrlo sigurne za upotrebu. Pročitajte više na stranicama 12-13.

5


Oblik

Oblikovana za

vaš dom Nove Gorenje mašine za pranje i sušenje veša su elegantne, imaju neprolazan, a moderan, dizajn i atraktivne detalje. Široka paleta samostojećih modela, modela smanjenih dimenzija i vitkih (slim) modela (dubine 44 cm)

zadovoljava

sve

posebne

potrebe.

<< Malena spolja – velika iznutra Gorenje slim modeli su pravi izbor za samce, male porodice ili ljude s ograničenim prostorom kupatila. Iako su duboke samo 44 cm, ove mašine mogu oprati do 4 kg veša uz centrifugu od 1200 obrt / min.

>> Upravljanje jednim dodirom Gorenje pruža jedinstvenu mogućnost upotrebe kontrolne ploče na vašoj mašini za, istovremeno, upravljanje mašine za pranje i sušenje veša. Mašina istovremeno vrši i nadzor nad oba aparata. Ovo elegantno rešenje prilagođeno korisniku, uz veliku uštedu prostora, pruža ono najbolje od oba aparata po najboljoj ceni.

6


>> Smanjene dimenzije – veliki rezultati Ako želite da ugradite mašinu za pranje veša u svoju kuhinju ili ostavu, zašto ne razmislite o jednom od Gorenje naprednih modela smanjenih dimenzija? 3 cm niže od uobičajenih mašina, one još uvek pružaju jednako izvanredan proces pranja, i imaju do 6 kg zapremine.

<< Savršeni par Bilo da izaberete mašinu za pranje veša ili sušenje veša iz našeg Classic, Exclusive ili Premium programa, njihovi prijatni oblici, vizuelni detalji i celokupan izgled čine ih savršenim parom. One će učiniti da vaš veš – i vaš dom – izgledaju fenomenalno.

7


Inteligentno

Inteligentno rešenje za

vaš dom

Gorenje mašine za pranje veša razmišljaju o tome kako savršeno oprati vaš veš. Pomoću svog UseLogic® ”mozga”, inteligentnih senzora i ostalih razvijenih funkcija, one neprekidno sakupljaju podatke o procesu pranja, prilagođavaju se kako bi postigle najbolji mogući rezultat pranja uz minimalnu potrošnju vode, energije i deterdženta. Pored svega, i dalje su jednostavne za upotrebu.

Senzor pene Previše pene daje slab rezultat pranja. Kako bi ovome doskočile, Gorenje mašine za pranje veša su opremljene senzorom koji nadgleda količinu pene tokom ciklusa pranja. Ako je prisutno previše pene, do 3 automatska ispiranja uvek osiguravaju pravilnu čistoću vaše odeće.

8

Senzor punjenja Inteligentni senzor punjenja vaga količinu veša u mašini i pomaže vam da odredite odgovarajuću količinu deterdženta za odabrani program pranja i temperaturu. Istovremeno, on automatski određuje optimalni nivo vode. Senzor punjenja je sjajan način za uštedu novca na sredstvu za pranje i postizanje najboljeg rezultata pranja svaki put.

<<

ClearWater senzor Gorenje ClearWater senzor osigurava savršenu čistoću vašeg veša, bez prekomernog ispiranja. Tokom drugog ciklusa ispiranja, senzor proverava čistoću vode. Ako rezultat nije zadovoljavajući, mašina izvodi do tri dodatna postupka ispiranja. Kada je voda čista, čist je i vaš veš, a ispiranje se zaustavlja. Na taj način, uvek se postiže optimalno ispiranje, a istovremeno se štede voda i vreme.

Jedinstveno upravljanje na dodir Gorenje Premium Touch model je jedina mašina za pranje veša na tržištu koja ima sistem elegantnog upravljanja na dodir. Prstom se jednostavno dodirne tabla da bi se izabrao odgovarajući program i ostale tačke nameštanja. Tabla vas jednostavno vodi kroz postupak, na željenom jeziku rada.


>> Operite do 6 kg veša u odgovarajućoj količini vode Gorenje mašine za pranje veša mogu da obrade do 6 kg veša (44 cm duboki slim modeli do 4 kg). Jedna od najvećih zapremina bubnja na tržištu - 54 litara (slim modeli 36 litara) - omogućava pranje svakog kilograma veša u odgovarajućoj količini vode. Različite vrste tkanina upijaju različitu količinu vode u različitom obimu, a Gorenje Flexis tehnologija se automatski prilagođava kako bi pružila pravilnu količinu vode pri svakom pranju.

<< Izaberite kada želite da vaš veš bude spreman «Start Delay» (odložen početak pranja) dozvoljava nameštanje početka rada mašine do 24 sata unapred. Na ovaj način možete odlučiti da mašina pere dok ste na poslu i vaš veš je spreman u trenutku kada se vratite kući. Ili možete da koristite jeftiniju noćnu tarifu. «End Wash» (završetak pranja) tačka nameštanja Vrhunski modeli poseduju korisnu «End Wash» (završetak pranja) tačku nameštanja, tako da se jednostavno može izabrati vreme prestanka rada mašine (do 22 sata unapred). Mašina će samostalno izračunati pravilno vreme početka rada.

>> Spremni za budućnost Napredna tehnologija Gorenje mašina za pranje veša dopušta jednostavnu nadogradnju novim programima i funkcijama čim one postanu dostupne. Jednostavno pozovite vaš lokalni Gorenje servis i mi ćemo instalirati najnovije programe u vašu mašinu.

<< Enzimi na delu Enzimi igraju ključnu ulogu u odstranjivanju prljavštine i mrlja, a najdelotvorniji su na 40° C. Upravo iz tog razloga, prvih 15 minuta svakog ciklusa pranja na temperaturama iznad 50° C ostaje na 40° C, optimalnoj temperaturi za aktiviranje enzima. Po završetku ove faze i odstranjivanju mrlja, pranje se nastavlja na izabranoj temperaturi.

>> Bubanj koji će vaš veš voleti Bubanj Gorenje mašine za pranje veša je delotvoran i nežan. Kako bismo postigli najbolji rezultat obrtanja, razvili smo posebna 3D rebra bubnja koja usmeravaju veš u središte bubnja. Drugi važan faktor je ritam obrtanja koji zavisi od vrste tkanine. Naše mašine poseduju čitav niz različitih ritmova obrtanja, što osigurava optimalan intenzitet pranja za svaki vrstu tkanine. Više od hiljadu posebno oblikovanih otvora pružaju savršeni učinak centrifuge – istovremeno nežno postupajući s vašom odećom.

9


Jednostavno za upotrebu

Sada

cela porodica

može da pere veš

Ako postoji ikakav problem sa novim Gorenje mašinama za pranje veša, to je izbor među brojnim atraktivnim modelima. Jednom, kada se odlučite, sve – od punjenja do odabira odgovarajućih funkcija i pražnjenja – lakše je nego ikada pre.

<<

Specijalno velika vrata i osvetljeni bubanj Vrata Gorenje mašine su širine 33 cm i otvaraju se pod uglom od 183°, omogućavajući lako punjenje i kabastijim komadima odeće, poput ćebadi i pokrivača za krevete. Gorenje vrhunski modeli imaju elektronsko otvaranje lakim dodirom – samo se pritisne dugme i vrata se otvaraju. Čim se vrata otvore, unutrašnja rasveta bubnja se uključuje kako bi se imao bolji pregled.

<<

10

Automatska klizna posuda za doziranje Na Premium Touch modelima, samo dodirnite dugme na kontrolnoj tabli i klizna posuda za doziranje deterdženta će iskliznuti napolje, kao fioka kod CD playera.

Najbrža mašina za pranje veša na svetu Uz brzine obrtanja do 2000 obrt / min i specijalno oblikovani bubanj, Premium Touch model će, kao nijedna druga mašina, ocediti vaš veš, što je ključ za postizanje dobrog rezultata sušenja. Iako je brza, ova mašina i dalje vodi izuzetnu brigu o vašem vešu. Stepeni obrtanja u Gorenje mašinama za pranje veša se automatski prilagođavaju, kako bi se osiguralo optimalno centrifugiranje za izabrani program pranja. Na taj način će i vaša najosetljivija odeća biti pažljivo obrađena. Takođe, možete izabrati smanjenje brzine obrtanja ili u potpunosti isključiti centrifugiranje.

>> Dodatne tačke nameštanja Zavisno od izabranog modela, postoji široka lepeza dodatnih funkcija. Dve najpopularnije tačke nameštanja su viši nivo vode za vrlo zaprljanu odeću ili zavese, i specijalno prilagođavanje centrifuge za vrlo osetljivu odeću.


<< Specijalni programi za specijalne potrebe Uz standardne programe pranja, Gorenje mašine za pranje veša pružaju veći broj korisnih specijalnih programa i funkcija: . Mix: Operite do 6 kg različitih tkanina slične boje na temperaturi do 30°, umesto razvrstavanja i odvojenog pranja odeće. . Jogging: Program za brzo pranje manjih količina slabije zaprljanog veša, poput sportske odeće. . Quick Wash (brzo pranje): Za manje zaprljan veš, izaberite kraći ciklus pranja s manje ispiranja. Najbrži program brzog pranja (Quick Wash) traje samo 25 minuta. . Intensive: Intenzivna, dodatna obrada za jako zaprljan veš (do 6 kg) i neosetljive tkanine, na temperaturi do 60°. . Easy Ironing (lako peglanje): Uz više vode i smanjenu brzinu obrtanja kod središnjeg i krajnjeg centrifugiranja, ovaj program smanjuje izgužvanost vaše odeće, olakšavajući peglanje. . ½ Load (polovično punjenje): Imate veša za samo pola punjenja bubnja? Izaberite ovaj program i uštedite vodu i energiju (dostupno samo kod Exclusive modela bez pokazne table).

<< Napravite sopstvene programe Premium Touch modeli dopuštaju stvaranje i memorisanje vaših sopstvenih programa, što predstavlja pogodnost ako često ponavljate iste postupke pranja. Nakon memorisanja programa, sve što treba da uradite je da izaberete program i pritisnete Start.

<<

Govori vaš jezik Kod modela opremljenih pokaznom tablom, možete da izaberete željeni jezik rada. Tako će izbor programa i dodatnih tačaka nameštanja biti još jednostavniji.

Kontrolna tabla prilagođena korisniku Birač programa i dugmad za dodatna nameštanja su ergonomski oblikovani, tako da se brzo i lako može izabrati odgovarajući tip pranja. Gorenje modeli sa LCD displejima prikazuju izabrani program i dodatne tačke nameštanja, a Premium Touch modeli imaju, korisniku prilagođeni, meni upravljanja na dodir koji vas vodi do optimalnih rezultata pranja.

Prepustite čarobnjaku pranje vaše odeće Naši Premium modeli poseduju jedinstveni program pranja nazvan «Wash Wizard» (čarobnjak za pranje). Jednostavno recite mašini koji tip veša želite da operete i koliko je veš zaprljan, i pritisnite Start. Mašina za pranje veša će automatski pronaći najbolji program i započeti savršeni proces pranja.

<<

Sledite postupak pranja Svi Exclusive i Premium modeli dopuštaju blisko praćenje postupka pranja. Na modelima sa LCD displejom može se, uz podatke o izabranom programu i dodatnim tačkama nameštanja, videti i potrošnja vode, brzina obrtanja i broj preostalih minuta. Zvučni znak će se oglasiti po završetku pranja.

11


Ekološki osvešćena i sigurna

Štiti okolinu i vašu

porodicu Gorenje

je

jedna

od

evropskih,

ekološki

najosvješćenijih kompanija. Većina naših mašina za pranje veša ima oznaku A. Opremljene funkcijama koje štite vašu odeću i vaš dom, naše mašine za pranje i sušenje veša su, takođe, vrlo sigurne za upotrebu.

>> Delotvorna i ekološki osvešćena Zahvaljujući inteligentnoj UseLogic® tehnologiji, većina naših mašina s obrtanjem iznad 800 obrt / min postiže i zadovoljava trostruku A oznaku za potrošnju energije, pranje veša i uspešnost ceđenja. To omogućava zaštitu okoline, uz istovremenu uštedu novca za vodu, struju i sredstva za pranje. Trošite manje deterdženta uz ECO sistem Gorenje ECO sistem sprečava isticanje deterdženta prilikom ispuštanja vode. Deterdžent ostaje u bubnju tokom celokupnog ciklusa pranja, omogućavajući 100% iskorištenost. ECO sistem štiti okolinu i štedi do 20% na troškovima za deterdžent.

Posebni 4D sistem kvašenja Specijalan sistem kvašenja brzo dovodi vodu i deterdžent u dodir sa vešom sa svih strana; na dnu, sa bočnih strana i na vrhu bubnja, umesto samo na dnu mašine. Odeća je mnogo brže i bolje nakvašena, što, zauzvrat, poboljšava rezultat pranja. Na taj način, postupak pranja je skraćen, i možete da uštedite na energiji!

<< Dodatno ispiranje za ljude s alergijom Gorenje mašine za pranje veša vode posebnu brigu o ljudima koji su alergični na deterdžent. Jednostavno programirajte mašinu da izvrši dodatna ispiranja, ili da doda više vode tokom procesa pranja.

12


>> Tihe poput uobičajenog razgovora Pri centrifugiranju, Gorenje mašine za pranje ne proizvode više buke od uobičajenog, tihog razgovora. Zapravo, većina modela nosi oznaku Super Silent, a neki čak i oznaku Super Silent+. Uz to, specijalan elektronski sistem kontrole stabilnosti (SCS) osigurava savršenu čvrstoću i stabilnost mašine tokom centrifugiranja.

>> Zaštićeno od malih, znatiželjnih prstiju Vrata se ne mogu otvoriti tokom ciklusa pranja, a naši Premium modeli poseduju i zaštitu ultra hladnih vrata (UltraCoolDoor - UCD) – dodatni plastični pokrivač koji štiti od ugrejanog unutrašnjeg stakla vrata. Uz to, kontrolna tabla može se zaključati jednostavnim pritiskom na dugme.

<< Savršena zaštita vode Gorenje mašine za pranje veša su opremljene sigurnosnim sistemima koji sprečavaju svako isticanje vode, i štite elektronske komponente od oštećenja. . Zaštita od izlivanja: Ako su ventili za doziranje vode neispravni ili je nivo vode previsok, pumpa počinje da ispušta vodu iz kadice mašine sve dok se ne postigne optimalni nivo vode za izabrani program, ili dok se kadica u potpunosti ne isprazni. . Delimični Aqua Stop (Exclusive modeli): Mehanički sistem prekida dotok vode u kadicu mašine ukoliko dođe do kvara na dovodnoj cevi. . Potpuni Aqua Stop (Premium modeli): Senzor isticanja vode je postavljen na dno mašine. On otkriva svako prisustvo vode koje se događa iz bilo kog razloga, i prekida dotok vode (usavršeni delimični Aqua Stop). Napravljena da traje Kada kupujete Gorenje proizvod, dobijate mašinu za pranje veša koja je napravljena da traje godinama. Za njeno pravljenje, upotrebljeni su materijali najvišeg kvaliteta. Na primer, kadice su konstruisane od nerđajućeg čelika ili Carbotecha - specijalne, usavršene supstance koja može da podnese sve vrste temperatura i hemikalija. Krajnje otporan metal, upotrebljen je za izradu kućišta, a šarka vrata je konstruisana iz jednog komada zbog izvanredne izdržljivosti.

>> Nema više upropašćene odeće Kontrolne table Gorenje mašina za pranje veša na siguran način vas vode kroz izbor odgovarajućih tačaka nameštanja, tako da ne možete slučajno uništiti svoju odeću. Naš PMP sistem (zaštita od neodgovarajuće primene programa) vam jednostavno neće dopustiti nameštanje nepravilne temperature ili brzine centrifuge za izabrani program.

13


Pregled ponude

Gorenje mašine za pranje veša Premium Premium modeli u potpunosti koriste inteligentnu tehnologiju. Prilagodljivi programi nude superiorno izvođenje pranja. Takođe, oni vode posebnu brigu o korisniku i imaju sjajno oblikovane detalje. Premium Touch model ima elegantnu, korisniku prilagodljivu tablu s upravljanjem na dodir, i brzinu centrifuge do 2000 obrt / min. Premium Blue model je opremljen plavom LCD displejom i poseduje većinu funkcija Premium Touch modela. Maksimalna brzina centrifuge je 1800 obrt / min.

Exclusive Specijalni programi i funkcije čine našu Exclusive liniju prilagodljivom svakoj situaciji. Mala potrošnja energije i vode, zaštita okoline i atraktivan izgled potvrđuju superiornost ovih mašina. Exclusive Green model je opremljen zelenom LCD displejom i brojnim tačkama nameštanja. Maksimalna brzina centrifuge je 1400 obrt / min.

Tabla s upravljanjem na dodir, na jednostavan način vas vodi kroz različite opcije, prikazuje izabrane tačke nameštanja i tok pranja. A

B C

D

E

F

A posuda za doziranje deterdženta B tabla s upravljanjem na dodir C info D start E otvaranje posude za deterdžent F vrata

LCD displej prikazuje izabrane tačke nameštanja i tok pranja

A B

C

D

E

F

G

H

A posuda za doziranje deterdženta B birač programa C meni D potvrda E Quick (brzi) program F lako peglanje G start H vrata

LCD displej prikazuje izabrane tačke nameštanja i tok pranja

A B

C

D

E

F

G

A posuda za doziranje deterdženta B birač programa C meni D potvrda E Quick (brzi) program F lako peglanje G start

Pokazivači ciklusa pranja prikazuju tok pranja

A

Exclusive model je opremljen pokazivačem ciklusa pranja i brojnim korisnim tačkama nameštanja. Maksimalna brzina centrifuge je 1400 obrt / min.

B

C

D

E

F

G

A posuda za doziranje deterdženta B birač programa C centrifuga D quick (brzi) program E viši nivo vode F isperi i sačekaj G start

Classic Classic modeli nude korisne programe za lakše korišćenje koji zadovoljavaju osnovne potrebe. Oni daju sjajne rezultate pranja i sušenja, i kombinuju klasičnu lepotu s pouzdanom tehnologijom.

A B C

A posuda za doziranje deterdženta B birač programa C isperi i sačekaj D start

14

D


Zajedničke karakteristike 6 kg tereta

SCS – sistem kontrole stabilnosti

Enzimska faza

SLIM : 4 kg tereta – 44 cm duboka

UseLogic®

Zaštita od izlivanja

Velika vrata 33 cm

Senzor pene

Filter sa samočišćenjem

Ugao otvaranja vrata 183°

PMP – zaštita od neodgovarajuće primene programa

Sistem tuša

3 D rebro bubnja i specijalna perforacija bubnja

Eco sistem (optimalna upotreba sredstva za pranje)

Dodatne karakteristike

Pogodnosti

Premium Touch

Premium Blue

Exclusive Green

Delimični/Potpuni

Delimični

Exclusive

Classic

Upravljanje na dodir (TCS) Senzor punjenja ClearWater senzor «Start Delay» (odložen početak pranja) funkcija «End Wash» (završetak pranja) funkcija Vuna Mix Quick wash (brzo pranje) Jogging Easy ironing (lako peglanje) Intensive Osvetljenje bubnja 4 D sistem kvašenja Nadogradnja programa

Plug and play

CDP zaštita od dečije igre UCD ultra hladna vrata Aqua Stop

Potpuni

Sistem tuša Super Silent

1000 obrt / min i više

Super Silent + DSS - sistem za čuvanje deterdženta

15


Mašine za pranje veša WA 65205

Premium

Mašina za pranje veša - samostalna

A

Energijski razred

A

Učinak pranja

A

Učinak ceđenja

Upravljanje Elektronski programator (UseLogic), Upravljanje preko ekrana na dodir (touch screen), Mogućnost nadgrađivanja programa, Odložen početak pranja (24 h), Završetak pranja, Izbor jezika, Senzor količine veša, Senzor čistoće vode, Servisna dijagnostika, Zaključavanje programa – zaštita od dece (CDP), Osvetljenje bubnja, Najveći otvor vrata (33 cm) Programi Pamuk, Osetljiv i šaren veš, Delikatan veš i svila, Vuna, Ručno pranje Dodatni programi Jogging program, MIX, Ceđenje, Ispiranje, Omekšavanje, Izbacivanje vode Funkcije Intenzivno pranje, Quick program, Anticreast sistem, Povišen nivo vode, Podešavanje broja obrtaja centrifuge, Podešavanje temperature, Dodatno ispiranje, Predpranje, 4-D natapanje, Pumpa STOP, Elektronsko otvaranje vrata, DSS - sistem za čuvanje deterdženta Sigurnosni sistemi Delimični AquaSTOP, Ultra Cool Door (UCD), Zaštita od prelivanja, Samostalno regulisanje količine vode, Kontrola penjenja, Kontrola stabilnosti (SCS)

Tehnička svojstva/Dimenzije . Broj obrtaja centrifuge: 2000 rpm . Kapacitet: do 6 kg suvog veša . Potrošnja električne energije: 1,02 kWh . Potrošnja vode: 39 L . Vreme pranja: 130 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 60 cm

16

WA 64163

Premium

Mašina za pranje veša - samostalna

A

Energijski razred

A

Učinak pranja

A

Učinak ceđenja

Upravljanje Elektronski programator (UseLogic), Centralno pozicioniran programator, Dvoredni, plavi ekran, Odložen početak pranja (24 h), Završetak pranja, Izbor jezika, Senzor čistoće vode, Servisna dijagnostika, Zaključavanje programa – zaštita od dece (CDP), Najveći otvor vrata (33 cm) Programi Pamuk, Osetljiv i šaren veš, Delikatan veš i svila, Vuna, Ručno pranje Dodatni programi Jogging program, MIX, Ceđenje, Ispiranje, Omekšavanje, Izbacivanje vode Funkcije Intenzivno pranje, Quick program, Anticreast sistem, Povišen nivo vode, Podešavanje broja obrtaja centrifuge, Podešavanje temperature, Dodatno ispiranje, Predpranje, 4-D natapanje, Pumpa STOP, Elektronsko otvaranje vrata, DSS - sistem za čuvanje deterdženta Sigurnosni sistemi Delimični AquaSTOP, Ultra Cool Door (UCD), Zaštita od prelivanja, Samostalno regulisanje količine vode, Kontrola penjenja, Kontrola stabilnosti (SCS)

Tehnička svojstva/Dimenzije . Broj obrtaja centrifuge: 1600 rpm . Kapacitet: do 6 kg suvog veša . Potrošnja električne energije: 1,02 kWh . Potrošnja vode: 39 L . Vreme pranja: 126 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 60 cm


Mašine za pranje veša WA 63131

Exclusive

Mašina za pranje veša - samostalna

A

Energijski razred

A

Učinak pranja

Upravljanje Elektronski programator (UseLogic), Centralno pozicioniran programator, Dvoredni, zeleni ekran, Odložen početak pranja (24 h), Izbor jezika, Senzor čistoće vode, Servisna dijagnostika, Zaključavanje programa – zaštita od dece (CDP), Najveći otvor vrata (33 cm) Programi Pamuk, Osetljiv i šaren veš, Delikatan veš i svila, Vuna, Ručno pranje Dodatni programi Jogging program, MIX, Ceđenje, Ispiranje, Omekšavanje, Izbacivanje vode Funkcije Intenzivno pranje, Quick program, Anticreast sistem, Povišen nivo vode, Podešavanje broja obrtaja centrifuge, Podešavanje temperature, Dodatno ispiranje, Predpranje, Tuš sistem, Pumpa STOP, DSS - sistem za čuvanje deterdženta

WA 63080

Exclusive

Mašina za pranje veša - samostalna

A

Energijski razred

A

Učinak pranja

Upravljanje Elektronski programator (UseLogic), Centralno pozicioniran programator, Dvoredni, zeleni ekran, Izbor jezika, Servisna dijagnostika, Najveći otvor vrata (33 cm) Programi Pamuk, Osetljiv i šaren veš, Delikatan veš i svila, Vuna, Ručno pranje Dodatni programi Jogging program, MIX, Ceđenje, Ispiranje, Omekšavanje, Izbacivanje vode Funkcije Intenzivno pranje, Quick program, Anticreast sistem, Povišen nivo vode, Podešavanje broja obrtaja centrifuge, Predpranje, Tuš sistem, Pumpa STOP, DSS - sistem za čuvanje deterdženta Sigurnosni sistemi Zaštita od prelivanja, Samostalno regulisanje količine vode, Kontrola penjenja, Kontrola stabilnosti (SCS)

WA 62111

Exclusive

Mašina za pranje veša - samostalna

A

Energijski razred

A

Učinak pranja

Upravljanje Elektronski programator (UseLogic), Centralno pozicioniran programator, Zaključavanje programa – zaštita od dece (CDP), Najveći otvor vrata (33 cm) Programi Pamuk, Osetljiv i šaren veš, Delikatan veš i svila, Vuna, Ručno pranje Dodatni programi MIX, Ceđenje, Ispiranje, Omekšavanje, Izbacivanje vode Funkcije Intenzivno pranje, Quick program, Anticreast sistem, Povišen nivo vode, Podešavanje temperature, Predpranje, Tuš sistem, Pumpa STOP, DSS - sistem za čuvanje deterdženta Sigurnosni sistemi Zaštita od prelivanja, Samostalno regulisanje količine vode, Kontrola penjenja, Kontrola stabilnosti (SCS)

Sigurnosni sistemi Delimični AquaSTOP, Zaštita od prelivanja, Samostalno regulisanje količine vode, Kontrola penjenja, Kontrola stabilnosti (SCS)

Tehnička svojstva/Dimenzije . Broj obrtaja centrifuge: 1300 rpm . Kapacitet: do 6 kg suvog veša . Potrošnja električne energije: 1,14 kWh . Potrošnja vode: 45 L . Vreme pranja: 137 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 60 cm

Tehnička svojstva/Dimenzije . Broj obrtaja centrifuge: 800 rpm . Kapacitet: do 6 kg suvog veša . Potrošnja električne energije: 1,14 kWh . Potrošnja vode: 52 L . Vreme pranja: 137 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 60 cm

Tehnička svojstva/Dimenzije . Broj obrtaja centrifuge: 1100 rpm . Kapacitet: do 6 kg suvog veša . Potrošnja električne energije: 1,14 kWh . Potrošnja vode: 45 L . Vreme pranja: 137 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 60 cm

17


Mašine za pranje veša WA 61121

Classic

Mašina za pranje veša - samostalna

A

Energijski razred

A

Učinak pranja

WA 61081

Classic

Mašina za pranje veša - samostalna

A

Energijski razred

A

Učinak pranja

WA 61061

Classic

Mašina za pranje veša - samostalna

A

Energijski razred

A

Učinak pranja

Upravljanje Elektronski programator (UseLogic), Centralno pozicioniran programator, Najveći otvor vrata (33 cm)

Upravljanje Elektronski programator (UseLogic), Centralno pozicioniran programator, Najveći otvor vrata (33 cm)

Upravljanje Elektronski programator (UseLogic), Centralno pozicioniran programator, Najveći otvor vrata (33 cm)

Programi Pamuk, Osetljiv i šaren veš, Delikatan veš i svila, Vuna

Programi Pamuk, Osetljiv i šaren veš, Delikatan veš i svila, Vuna

Programi Pamuk, Osetljiv i šaren veš, Delikatan veš i svila, Vuna

Dodatni programi Ceđenje, Ispiranje, Omekšavanje, Izbacivanje vode

Dodatni programi Ceđenje, Ispiranje, Omekšavanje, Izbacivanje vode

Dodatni programi Ceđenje, Ispiranje, Omekšavanje, Izbacivanje vode

Funkcije Anticreast sistem, Podešavanje temperature, Tuš sistem, Pumpa STOP, DSS - sistem za čuvanje deterdženta

Funkcije Anticreast sistem, Podešavanje temperature, Tuš sistem, Pumpa STOP, DSS - sistem za čuvanje deterdženta

Funkcije Anticreast sistem, Podešavanje temperature, Tuš sistem, Pumpa STOP, DSS - sistem za čuvanje deterdženta

Sigurnosni sistemi Zaštita od prelivanja, Samostalno regulisanje količine vode, Kontrola penjenja, Kontrola stabilnosti (SCS)

Sigurnosni sistemi Zaštita od prelivanja, Samostalno regulisanje količine vode, Kontrola penjenja, Kontrola stabilnosti (SCS)

Sigurnosni sistemi Zaštita od prelivanja, Samostalno regulisanje količine vode, Kontrola penjenja

Tehnička svojstva/Dimenzije . Broj obrtaja centrifuge: 1200 rpm . Kapacitet: do 6 kg suvog veša . Potrošnja električne energije: 1,14 kWh . Potrošnja vode: 52 L . Vreme pranja: 137 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 60 cm

Tehnička svojstva/Dimenzije . Broj obrtaja centrifuge: 800 rpm . Kapacitet: do 6 kg suvog veša . Potrošnja električne energije: 1,14 kWh . Potrošnja vode: 57 L . Vreme pranja: 137 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 60 cm

Tehnička svojstva/Dimenzije . Broj obrtaja centrifuge: 600 rpm . Kapacitet: do 6 kg suvog veša . Potrošnja električne energije: 1,3 kWh . Potrošnja vode: 62 L . Vreme pranja: 137 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 60 cm

18


Mašine za pranje veša WU 62111

Exclusive

Mašina za pranje veša - podpultni model

A

Energijski razred

A

Učinak pranja

Upravljanje Elektronski programator (UseLogic), Centralno pozicioniran programator, Zaključavanje programa – zaštita od dece (CDP), Najveći otvor vrata (33 cm)

WS 43122

Exclusive

Mašina za pranje veša - slim model

A

Energijski razred

A

Učinak pranja

WS 42112

Classic

Mašina za pranje veša - slim model

A

Energijski razred

A

Učinak pranja

Dubina mašine 44 cm

Dubina mašine 44 cm

Upravljanje Elektronski programator (UseLogic), Centralno pozicioniran programator, Dvoredni, zeleni ekran, Odložen početak pranja (24 h), Izbor jezika, Senzor čistoće vode, Servisna dijagnostika, Zaključavanje programa – zaštita od dece (CDP), Najveći otvor vrata (33 cm)

Upravljanje Elektronski programator (UseLogic), Centralno pozicioniran programator, Najveći otvor vrata (33 cm)

Programi Pamuk, Osetljiv i šaren veš, Delikatan veš i svila, Vuna, Ručno pranje

Dodatni programi MIX, Ceđenje, Ispiranje, Omekšavanje, Izbacivanje vode

Funkcije Intenzivno pranje, Quick program, Anticreast sistem, Povišen nivo vode, Podešavanje temperature, Predpranje, Tuš sistem, Pumpa STOP, DSS - sistem za čuvanje deterdženta

Dodatni programi Jogging program, MIX, Ceđenje, Ispiranje, Omekšavanje, Izbacivanje vode

Funkcije Quick program, Anticreast sistem, Predpranje, Tuš sistem, Pumpa STOP, DSS - sistem za čuvanje deterdženta

Sigurnosni sistemi Podpuni AquaSTOP, Zaštita od prelivanja, Samostalno regulisanje količine vode, Kontrola penjenja, Kontrola stabilnosti (SCS)

Funkcije Intenzivno pranje, Quick program, Anticreast sistem, Povišen nivo vode, Podešavanje broja obrtaja centrifuge, Podešavanje temperature, Dodatno ispiranje, Predpranje, Tuš sistem, Pumpa STOP, DSS - sistem za čuvanje deterdženta

Programi Pamuk, Osetljiv i šaren veš, Delikatan veš i svila, Vuna, Ručno pranje Dodatni programi MIX, Ceđenje, Ispiranje, Omekšavanje, Izbacivanje vode

Programi Pamuk, Osetljiv i šaren veš, Delikatan veš i svila, Vuna

Sigurnosni sistemi Zaštita od prelivanja, Samostalno regulisanje količine vode, Kontrola penjenja, Kontrola stabilnosti (SCS)

Sigurnosni sistemi Delimični AquaSTOP, Zaštita od prelivanja, Samostalno regulisanje količine vode, Kontrola penjenja, Kontrola stabilnosti (SCS)

Tehnička svojstva/Dimenzije . Broj obrtaja centrifuge: 1100 rpm . Kapacitet: do 6 kg suvog veša . Potrošnja električne energije: 1,14 kWh . Potrošnja vode: 45 L . Vreme pranja: 137 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 82 × 60 cm

Tehnička svojstva/Dimenzije . Broj obrtaja centrifuge: 1200 rpm . Kapacitet: do 4 kg suvog veša . Potrošnja električne energije: 0,76 kWh . Potrošnja vode: 37 L . Vreme pranja: 147 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 44 cm

Tehnička svojstva/Dimenzije . Broj obrtaja centrifuge: 1100 rpm . Kapacitet: do 4 kg suvog veša . Potrošnja električne energije: 0,76 kWh . Potrošnja vode: 37 l . Vreme pranja: 145 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 44 cm

19


Mašina za sušenje veša

20

Inteligentna, jednostavna za upotrebu i

sigurna


Postupak pranja nije završen dok se odeća u potpunosti ne osuši. Upotrebom Gorenje mašine za sušenje veša možete biti sigurni da će vaša odeća biti brzo i nežno osušena, na način koji vi želite spremna za stavljanje u orman. U velikoj ponudi mašina za sušenje veša, možete izabrati

delotvorne

odvodne

ili

napredne

kondenzacione mašine za sušenje veša. Kod kondenzacione mašine za sušenje, nema potrebe za ventilacionim prozorčićem ili odvodnom cevi u zidu. Voda se jednostavno sakuplja u velikom pregradku koji je lako isprazniti.

<< Inteligentni mozak Gorenje mašine za sušenje veša su opremljene Gorenje UseLogic® ”mozgom” baziranim na inteligentnim senzorima, tako da možete izabrati, vama odgovarajući, stepen sušenja. Sušenje naizmeničnim obrtanjem u oba smera i faza hlađenja, takođe, osiguravaju smanjenu izgužvanost vaše odeće. Vrhunski Gorenje modeli imaju inteligentne pogodnosti poput odgađanja početka sušenja, i čak nude mogućnost stvaranja vaših sopstvenih programa. Naš Premium Touch model je opremljen jedinstvenom kontrolnom tablom s upravljanjem na dodir. Pročitajte više na stranici 26.

>> Jednostavna za upotrebu Modeli s pokaznim tablama vas brzo vode do savršenog programa sušenja. Odlučite koliko suva ili vlažna, treba da bude vaša odeća i namestite mašinu za sušenje na automatsko prekidanje rada na određenom stepenu vlažnosti. Specijalno široka vrata (34 cm) i osvetljeni bubanj čine punjenje i pražnjenje odeće do 6 kg vrlo jednostavnim. Pročitajte više na stranici 27.

<< Sigurna i ekološki osvešćena Naše mašine za sušenje veša su opremljene sigurnosnim funkcijama koje štite vašu odeću, kao i vašu decu. Štaviše, one su među ekološki najosvješćenijima na tržištu i pomažu na uštedi novca kod potrošnje energije. Pročitajte više na stranici 28.

21


<<

Inteligentna

Sušite kad želite Na modelima s pokaznom tablom, možete odgoditi početak sušenja do 24 sata. Vaša odeća će biti savršeno osušena upravo kada vi to želite. Jedinstveno upravljanje na dodir Gorenje Premium Touch je jedina mašina za sušenje veša na tržištu današnjice koja ima elegantnu tablu s upravljanjem na dodir. Ona vam pomaže da izaberete pravi program i tačke nameštanja, na željenom jeziku rada. Sve što treba da uradite je da dodirnete tablu prstom. Kreirajte sopstvene programe S našim Premium Touch modelom, možete kreirati i memorisati sopstvene programe sušenja. Pokrenite sopstveni ciklus sušenja jednostavnim izborom programa i pritiskom na Start.

>> Automatski prekida rad kad je odeća suva Senzor vlage, u našim, senzorima opremljenim mašinama za sušenje, automatski beleži količinu vlage u vašem vešu i prilagođava potrebno vreme sušenja. Jednostavno, izaberite da li želite vlažnu odeću, odeću spremnu za peglanje, skoro suvu, potpuno suvu ili presušenu odeću. Displej, takođe, prikazuje trenutnu količinu vlage tokom celokupnog ciklusa sušenja.

<< Nema više nabora Gorenje sistem protiv stvaranja nabora je oblikovan tako da spreči gužvanje odeće. Ako ne možete da ispraznite mašinu za sušenje odmah nakon prestanka rada, bubanj se okreće u redovnim intervalima do 1 dodatog sata, tako da vaš veš ne bude izgužvan. Tokom sušenja, bubanj se naizmenično vrti u oba smera kako se veš ne bi zapleo. Stvaranje nabora se dalje sprečava postepenim hlađenjem veša tokom poslednjih 10 minuta ciklusa sušenja.

22


Jednostavna za upotrebu

>> Nadgledajte vašu mašinu za pranje i mašinu za sušenje veša preko jedne pokazne table Kod naših Premium Touch modela možete da integrišete mašinu za pranje i mašinu za sušenje veša u jedan sistem koji se nadgleda preko jedne pokazne table. To je vrlo elegantno rešenje, lako za upotrebu. Sama mašina za sušenje veša nije opremljena kontrolnom tablom, nego se može nadgledati preko table s upravljanjem na dodir mašine za pranje veša. Mašina za pranje veša i mašina za sušenje veša mogu se koristiti u isto vreme.

>> Programi po vašoj meri Pri sušenju, važno je da se mogu izabrati odgovarajući postupci sušenja za različite tkanine. Naše mašine za sušenje imaju odgovarajuće programe, precizno oblikovane za svaki tip tkanine. One, takođe, nude i posebne programe, uključujući «Mix program» (program za mešani veš) za zajedničko sušenje različitih tkanina, , «Quick Dry program» (brzo sušenje) za skraćeno vreme sušenja i «Delicate program» (program za osetljivi veš) za osetljive tkanine. Osvežite svoju odeću Naš specijalni «Refresh program» (program za osvežavanje odeće) osvežava vašu odeću svežim, hladnim vazduhom. To je idealan način odstranjivanja neugodnih mirisa bez prethodnog pranja odeće.

<< Lako napuniti– teško oštetiti Zahvaljujući vratima širine 34 cm, njihovom uglu otvaranja od 189° i osvetljenom bubnju, lako je puniti i prazniti mašinu sa do 6 kg veša. Konstruisane od galvanizovanog čelika i opremljene otpornim šarkama iz jednog komada, Gorenje mašine za sušenje su izvanredno izdržljive.

>> Zaštitite svoj osetljiv veš Gorenje mašine za sušenje veša poseduju specijalnu korpu koja pomaže zaštiti osetljivih tkanina poput vune. Korpa u koju se stavlja osetljiv veš smeštena je unutar bubnja tokom sušenja. Na ovaj način, sadržaj korpe miruje dok se bubanj vrti. To je, takođe, korisno kod sušenja težih komada odeće, poput sportske obuće, jer sprečava njihovo poskakivanje unutar mašine.

23


Okolina i sigurnost

>> Radi naporno – bez previše energije Gorenje mašine za sušenje veša imaju C oznaku potrošnje, što ih svrstava među najbolje mašine za sušenje veša na tržištu. One štite okolinu a istovremeno štede novac i struju. Super tiha (Super Silent) Moraćete zaista pažljivo da slušate kako biste čuli rad Gorenje mašine za sušenje veša. Ona ne proizvodi više buke od običnog, tihog razgovora – samo 64 dB.

<<

>> Sigurnost dece Naši Exclusive i Premium modeli su opremljeni posebnim dugmetom za zaključavanje kontrolne table, što onemogućava promenu tačaka nameštenja. Mašina za sušenje će započeti sa procesom sušenja tek po pritisku dugmeta Start.

PMP sistem Gorenje mašine za sušenje veša poseduju pogodnost PMP sistema (zaštita od neodgovarajuće primene programa) koji proces sušenja čini sigurnim i sprečava oštećenja vaše odeće. Ova funkcija predlaže pravilne tačke nameštanja za sušenje i sprečava sušenje na prekomernim temperaturama.

<< Filter – jednostavan za čišćenje Čist filter je od posebne važnosti za postizanje optimalnog dejstva sušenja. Upravo iz tog razloga smo razvili poseban filter koji je smešten na vratima, tako da ga možete vrlo jednostavno odstraniti i očistiti. Bez pregrejavanja Gorenje mašine za sušenje veša su opremljene specijalnim senzorima kako bi se izbeglo pregrejavanje. Ako se zabeleži pregrejavanje, mašina prekida rad. Sušenje se nastavlja čim se električni motor ohladi na određenoj temperaturi.

24

Bez izlivanja Naše kondenzacione mašine za sušenje veša su opremljene senzorom koji konstantno proverava nivo vode nakupljenu u donjem kondenzacionom pregradku. Ako nivo vode postane previsok, pumpa prebacuje vodu u gornji kondenzacioni pregradak. Ako je gornji pregradak pun, mašina neće raditi dok se on ne isprazni.


Mašine za sušenje veša D 65238

Premium

Mašina za sušenje veša – kondezacijska

C

Energijski razred

Tower verzija – u kombinaciji sa mašinom za pranje veša Upravljanje Zajedničko upravljanje preko displeja mašine za pranje veša, UseLogic®, Odložen početak pranja (24 h), Izbor jezika, Zvučni signal, Servisna dijagnostika, Zaključavanje programa – zaštita od dece (CDP) Programi Pamuk (5 stepena vlažnosti), Sintetika (4 stepena vlažnosti), Osetljiv veš (2 stepena vlažnosti), MIX Vuna, Osvežavanje, Quick Funkcije Niža temperatura sušenja, Anticrease, Anticrease off, Stepen vlažnosti, Hlađenje Karakteristike Posuda kondenzata (4,2 l), Velika vrata (Ø 34 cm), Veliki ugao otvaranja vrata (189°), Osvetljenje bubnja, Reverzibilno okretanje bubnja, Senzor vlažnosti, Vakuumske nogice

D 65225

Premium

Mašina za sušenje veša – kondezacijska

C

Energijski razred

Upravljanje UseLogic®, Upravljanje preko ekrana na dodir (touch screen), Odložen početak pranja (24 h), Izbor jezika, Zvučni signal, Servisna dijagnostika, Zaključavanje programa – zaštita od dece (CDP) Programi Pamuk (5 stepena vlažnosti), Sintetika (4 stepena vlažnosti), Osetljiv veš (2 stepena vlažnosti), MIX Vuna, Osvežavanje, Quick Funkcije Niža temperatura sušenja, Anticrease, Anticrease off, Stepen vlažnosti, Hlađenje Karakteristike Posuda kondenzata (4,2 l), Velika vrata (Ø 34 cm), Veliki ugao otvaranja vrata (189°), Osvetljenje bubnja, Reverzibilno okretanje bubnja, Senzor vlažnosti, Vakuumske nogice Sigurnosni sistemi Automatsko isključenje mašine prilikom otvaranja vrata, Upozorenje za punu posudu kondenzata, Indikator “čistoće filtera”

Sigurnosni sistemi Automatsko isključenje mašine prilikom otvaranja vrata, Upozorenje za punu posudu kondenzata, Indikator “čistoće filtera”

Tehnička svojstva/Dimenzije . Kapacitet: 6 kg . Potrošnja električne energije: 0,73 kWh/ciklus/kg . Trajanje programa sušenja: 120 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 60 cm

Tehnička svojstva/Dimenzije . Kapacitet: 6 kg . Potrošnja električne energije:0,73 kWh/ciklus/kg . Trajanje programa sušenja: 120 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 60 cm

25


Mašine za sušenje veša D 63225

Excluxive

Mašina za sušenje veša – kondezacijska

C

Energijski razred

D 63122

Exclusive

Mašina za sušenje veša – sa odvodom vazduha

C

Energijski razred

Upravljanje UseLogic®, Centralno pozicioniran programator, Dvoredni, zeleni ekran, Odloženi početak sušenja (24 h), Izbor jezika, Zvučni signal, Servisna dijagnostika, Zaključavanje programa – zaštita od dece (CDP)

Upravljanje UseLogic®, Centralno pozicioniran programator, Dvoredni, zeleni ekran, Odloženi početak sušenja (24 h), Izbor jezika, Zvučni signal, Servisna dijagnostika, Zaključavanje programa – zaštita od dece (CDP)

Programi Pamuk (5 stepena vlažnosti), Sintetika (4 stepena vlažnosti), Osetljiv veš (2 stepena vlažnosti), MIX Vuna, Osvežavanje, Quick

Programi Pamuk (5 stepena vlažnosti), Sintetika (4 stepena vlažnosti), Osetljiv veš (2 stepena vlažnosti), MIX Vuna, Osvežavanje, Quick

Funkcije Niža temperatura sušenja, Anticrease, Anticrease off, Stepen vlažnosti, Hlađenje

Funkcije Niža temperatura sušenja, Anticrease, Anticrease off, Stepen vlažnosti, Hlađenje

Karakteristike Posuda kondenzata (4,2 l), Velika vrata (Ø 34 cm), Veliki ugao otvaranja vrata (189°), Osvetljenje bubnja, Reverzibilno okretanje bubnja, Senzor vlažnosti, Vakuumske nogice

Karakteristike Velika vrata (Ø 34 cm), Veliki ugao otvaranja vrata (189°), Osvetljenje bubnja, Reverzibilno okretanje bubnja, Senzor vlažnosti, Odvodno crevo iza/levo (110 mm), Vakuumske nogice

Sigurnosni sistemi Automatsko isključenje mašine prilikom otvaranja vrata, Upozorenje za punu posudu kondenzata, Indikator “čistoće filtera”

Sigurnosni sistemi Automatsko isključenje mašine prilikom otvaranja vrata, Indikator “čistoće filtera”

Tehnička svojstva/Dimenzije . Kapacitet: 6 kg . Potrošnja električne energije:0,73 kWh/ciklus/kg . Trajanje programa sušenja: 120 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 60 cm

Tehnička svojstva/Dimenzije . Kapacitet: 6 kg . Potrošnja električne energije:0,67 kWh/ciklus/kg . Trajanje programa sušenja: 120 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 60 cm

26


Mašine za sušenje veša D 61212

Classic

Mašina za sušenje veša – kondezacijska

C

Energijski razred

D 61112

Classic

Mašina za sušenje veša – sa odvodom vazduha

C

Energijski razred

Upravljanje UseLogic®, Centralno pozicioniran programator, Servisna dijagnostika

Upravljanje UseLogic®, Centralno pozicioniran programator, Servisna dijagnostika

Programi Osvežavanje

Programi Osvežavanje

Funkcije Niža temperatura sušenja, Isključenje grejača, Anticrease, Hlađenje

Funkcije Niža temperatura sušenja, Isključenje grejača, Anticrease, Hlađenje

Karakteristike Posuda kondenzata (4,2 l), Velika vrata (Ø 34 cm), Veliki ugao otvaranja vrata (189°), Reverzibilno okretanje bubnja, Vakuumske nogice

Karakteristike Velika vrata (Ø 34 cm), Veliki ugao otvaranja vrata (189°), Reverzibilno okretanje bubnja, Odvodno crevo iza/levo (110 mm), Vakuumske nogice

Sigurnosni sistemi Automatsko isključenje mašine prilikom otvaranja vrata, Upozorenje za punu posudu kondenzata, Indikator “čistoće filtera”

Sigurnosni sistemi Automatsko isključenje mašine prilikom otvaranja vrata, Indikator “čistoće filtera”

Tehnička svojstva/Dimenzije . Kapacitet: 6 kg . Potrošnja električne energije:0,73 kWh/ciklus/kg . Trajanje programa sušenja: 120 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 60 cm

Tehnička svojstva/Dimenzije . Kapacitet: 6 kg . Potrošnja električne energije:0,67 kWh/ciklus/kg . Trajanje programa sušenja: 110 min . Mere aparata (šxvxd): 60 × 85 × 60 cm

27


Gorenje d.o.o. Beograd Kralja Milutina 46 11000 Beograd Srbija Tel: +381 11 36 10 555 11 36 12 150 Fax: +381 11 36 13 215 www.gorenje.co.yu

Katalog Gorenje Masine za pranje i susenje vesa  

Katalog Gorenje Masine za pranje i susenje vesa

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you