Page 1

СВОБОДНОСТОЯЩИ У РЕ Д И

201 2


ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО. ОПИТ ОТ МИНАЛОТО.

КРЕАТИВНИ РЕШЕНИЯ ДНЕС.

Иновациите предизвикват границите. Но тяхната истинска стойност дори надхвърля това: тя се намира в балансирането на очакванията на потребителите и възможностите на съвременните технологии. С ъв ършенството представл ява съвременни, солидно изградени и надеж дни продукти, чиято ефективност ще убеди дори и тези с най-високи изисквания. Иновацията е начин на мислене и основна насока в развитието на висококачествени и трайни продукти.

Същността на добрия дизайн, е цялостното разбиране за формата, която облагородява стойността при основната употреба на продукта. Ние отделяме специално внимание на комфорта и безопасността, като отд аваме дъ л ж имото ува жение к ъм естетическото усещане на всеки един. Превъзходното качество на уникалните материали, ергономичност и естетическа хармония, надминават всичко известно от миналото и се сливат с днешните оригинални дизайнерски решения.

2

ДИЗАЙН

ИНОВАЦИИ


Разбирането на ну ж дите на потребителите з а к ач е с т в е н н ач и н н а ж ив о т е о с н о в е н ръководен принцип на развитието. Удобните решения надвишават началните очаквания с удивително прост избор на най-под ходящи програми и настройки. Възможно най-краткият път до желания резултат е гарантиран, без ограничаване възможностите за избор и без никакви усилия. Наша отговорност е търсенето на достъпни и удобни решения, които опростяват

УДОБСТВО

живота.

ЕКОЛОГИЯ Качеството на живот върви ръка за ръка с грижата за околната среда. Това ни принуждава да използваме екологосъобразни технологии и производствени процеси. Производственият пр оц е с вк л ючв а в с е повече материа л и и к о м п о н е н т и п о д х о д я щ и з а р е ц и к л и р а н е. Прод уктите се отличават по функциите, които осигуряват значителни икономии на енергия или вода по време на полезния им живот. Заедно, ние опазваме околната среда за идните поколения.

3


За

Gorenje Group

Gorenje е силно ангажиран с визията си да стане най-оригинален дизайнер и създател на продукти за дома, като същевременно е посветен на устойчивото развитие.

Gorenje Group е водещ европейски производител

души по целия свят. Гамата домакински уреди на

на домакински уреди. Той е доставял технологично

Групата се допълва от предлаганите кухненски

съвършени, добре проектирани и енергийно-

мебели и други продукти за дома. Наскоро са

ефективни домакински уреди на потребителите в

разработени също и дейности за опазване на

седемдесет страни по целия свят, подобрявайки

околната среда и управление на енергията.

качеството им на живот в продължение на повече от 60 години. С централата си в Словения и един от най-големите и най-модерните заводи в света Gorenje Group осигурява работа на над 10,000

ДОК А ЗАТЕ ЛСТВО

ЗА ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ За Gorenje, високото качество и отличните постижения на дизайна са израз на ефективността на модерната технология, която дарява марката с отличителен характер на върхови постижения. Управлението на технологичните процеси, чрез принцип 6 Сигма, осигуряването на качеството според стандарт ISO 9001, съответствието с най-строгите стандарти за околната среда (ISO 14001 и EMAS), както и ефективните услуги след продажбата, са най-доброто доказателство за качество. Репутацията на Gorenje се доказва от множество престижни международни награди, включително Red Dot Design Award; Plus X AwardTM; Grüner Stecker prize; Get Connected Product of the Year Award; Product Innovation Award; Trusted Brand; Superbrands; Icograda Excellence Design Award; ICSID Excellence Design Award; и Innovation of the year; за да назовем само няколко. www.gorenje.com

4


СЪДЪРЖАНИЕ 6

Печки

14

Стъклокерамични печки

19

Комбинирани печки

22

Електрически печки

24

Хладилници и фризери

32

Комбинирани хладилници

42

Side by Side хладилници

48

Вертикални фризери

54

Перални и сушилни машини

62

Перални машини

72

Сушилни машини

84 90

Съдомиялни машини Съдомиални машини

5


ПЕЧКИ

6


ПЕЧКИ

ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ПРИ ГОТВЕНЕ

Благодарение на иновативните си решения печките на Gorenje са сред най-добрите в Европа. Многобройните комбинации от котлони и ефективният дизайн на фурната HomeMade осигуряват отлични резултати при готвене. Специалните й функции, които могат да се задават от потребителя и ергономичният й дизайн допълнително облекчават процеса на готвене и печене. • • •

• •

Разнообразен избор от модели HomeMade: ефикасна форма на фурната имитираща традиционните фурни на дърва Оптимална комбинация от системи за готвене и специални функции за оптимални резултати при готвене Енергийна ефективност в клас A-20% Висококачествени материали и ергономичност за лесна употреба, поддръжка и безопасност

7


ПЕЧКИ

РАЗНООБРАЗНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА ПЛОТОВЕ

Специално проектирани печки за вашите нужди Широката гама от печки на Gorenje осигурява превъзходни кулинарни резултати. Електрически, газови или комбинирани, новите печки са налични с размери от 50 см или 60 см. Лекотата на употреба се гарантира от внимателния дизайн и елегантната и ергономична форма на копчетата за управление и от лесния за ползване електронен програмируем таймер. По-усъвършенстваните модели имат сензорно управление (на фурната и котлоните), което прави готвенето и печенето още по-лесни.

Готвене на газ Печките на газ на Gorenje се характеризират с максимално използване на пламъка, което означава добри резултати при нагряване и приготвяне на храната. Храната се сгъстява по-бързо, като задържа повечето течности и запазва естествения вкус. Дюзите са направени от три компонента, които лесно могат да бъдат разглобени и почистени.

Комбинация от газ и стъклокерамика В широката гама от печки на Gorenje можете да намерите и елегантната комбинация от газови котлони върху стъклокерамичен плот с 2 HiLight нагреватлени зони. Възползвайте се от мощността на газовата горелка и лесната за поддръжка стъклокерамична повърхност.

Автоматична защита За да осигурим пълна безопасност във Вашата кухня, газовите плотове са снабдени с автомачина защита, която ще затвори притока на газ, ако докато готвите неочаквано се възпламени огън.

8


ПЕЧКИ

Печки със стъклокерамичен плот Широката гама печки със стъклокерамичен плот предлага удобство и пълен контрол над готвенето. Разширените зони идеално пасват на различни по размер съдове, а стъклокерамичната повърхност не само дава максимални резултати при готвене, но и е изключително лесна за почистване.

BoilControl – контрол на кипене

Индикатор за остатъчна топлина

Две или три разширени зони и овална нагревателна зона

Функцията BoilControl предотвратява

За осигуряване на Вашата безопасност,

Разширените зони Ви дават възможност да

прекипяването тъй като тя автоматично наглася

индикатора за остатъчна топлина ще свети за

използвате най-подходящата зона в зависимост

температурата на всички бързонагряващи зони

всяка зона, която все още е топла. Докато

от разнообразието на домакински съдове, с

за готвене. След първоначалното загряване до

индикатора свети, не докосвайте зоната за

които разполагате. Овалната зона е особено

максимум, котлонът регулира топлината така,

да не се нараните. Остатъчната топлина може да

подходяща за приготвяне на месо или риба.

че да поддържа температурата до зададеното

използвате за размразяване или поддържане

Само с едно докосване може да изберете

ниво. Функцията може да бъде включвана или

на ястията топли.

подходящият размер на нагревателната зона,

изключвана по всяко време. Съдовете ви никога

което Ви помага да пестите енергия.

вече няма да прекипяват!

9


ПЕЧКИ

ИНОВАТИВНА ФУ Р Н А H O M E M A D E

Фурна HomeMADE. Уникална иновация, основана на традиционните каменни пещи Вътрешният дизайн на фурната е конструиран в асоциация с традиционните каменни пещи за печене на хляб! Иновативната технология се изразява в прецизно поставяне на нагревателните елементи за постигане на перфектни резултати при печене. Гладките, заоблени ръбове на задния панел и сводестата форма осигуряват по-ефективна циркулация на въздуха, както и равномерно разпределение на топлината във вътрешността на фурната. А резултатът е...? Равномерно изпечени, сочни и хрупкави ястия, мек хляб с апетитна коричка, множество любими ястия приготвени по най-правилната технология – технология, за която досега само мечтаехме. Оригиналното и впечатляващо постижение на Gorenje изразява признание към традицията и готварския опит, както и съчетание със съвременни технологии. Уникална технология, в комбинация с древна мъдрост!

Енергийна ефективност A -20%

Сензорен електронен програмируем таймер

Новото поколение уреди за готвене пестят

Печките на Gorenje са оборудвани с иновативен,

до 25% повече енергия от старите модели.

сензорно управляем електронен таймер. Сензор-

Уредите за готвене на Gorenje са произведени

ното управление позволява да настроите времето

от материали, кото се рециклират на 90%.

за готвене и подходящата температура, като те могат да бъдат наблюдавани на дисплея на контролния панел през целия процес на готвене. Звуков сигнал отбелязва края на процеса. Покритието на иновативния електронен таймер е идеално гладко и се почиства изключи-

10

EPT-функции:

телно лесно. Новите електронни програмируеми

Електронен програмируем таймер

таймери – най-модерната иновация на Gorenje,

Продължителност

доставяща удобство на потребителите!

Край на времето за готвене

Отмерване до минута

Звуков сигнал

Заключване за защита от деца


ПЕЧКИ

46 cm

Перфектен грил за перфектно запичане

BigSpace, голям обем на фурната

Широка повърхност на печене

Големият горен нагревател и малкият по-мощен

Със своите 65 литра полезен обем, фурните

46 сантиметровата фурна предлага 15%

нагревател са скрити във вдлъбнатини на

Gorenje са сред най-големите на пазара и

повече повърхност за печене, което е резултат

стените на фурната. Разликата във височината

лесно могат да поберат 7 килограмова пуйка.

от иновативния вътрешен дизайн на фурната.

на по-мощния нагревател, в комбинация със

Въпреки супер големия си обем, фурните

Разширената повърхност за печене, Ви дава

сводестата форма на фурната, осигурява винаги

постигат консумация на енергия клас А -20% и

възможност да приготвите повече храна само

равномерно и ефективно изпичане на ястието.

са едни от най-енергоспестяващите фурни на

в един съд, както докато готвите на едно ниво,

Малкият грил може да работи самостоятелно при

пазара, което се дължи единствено на дизайна

така и когато използвате повече нива на

пълна мощност, за допълнителна икономия на

от висш клас. Перфектни са за приготвяне

страницата. Високо ефективната конструкция

енергия, когато печете малко количество храна.

на няколко ястия едновременно, когато

на горните нагревателни елементи осигуряват

При някои модели, горният нагревател може да

организирате семейни срещи или партита в

равномерно разпределение на топлината по

се сваля за по-лесно почистване.

къщи!

цялата повърхност на съда, което Ви помага да постигнете перфектни резултати при печене.

Печене на различни нива

OpenView, отлична видимост

Телескопични водачи. За безопасност и по-добра видимост!

Като изберете печка с мултифункционална

За някои модели супер голямата фурна се

Телескопичните водачи, които се изваждат

фурна на Gorenje можете да печете на три

допълва от двойно осветление. В комбинация

напълно улесняват поставянето и изваждането

различни нива едновременно. Четвъртият

с изцяло стъклената врата на фурната, Вие

на тавите по време на печене. Така

нагряващ елемент, разположен около

имате перфектна възможност да наблюдавате

получавате по-добра видимост и можете по-

вентилатора загрява въздуха, а вентилатора

ястията и процеса на готвене.

лесно да работите с горещите тави без риск

разпределя топлината равномерно в

да се изгорите. Страниците са стандартно

цялата вътрешност на фурната. В резултат,

оборудване за топ моделите, но можете да ги

температурата е подходяща за готвене на

монтирате и във останалите модели от гамата

всички нива, което пести време и енергия.

на Gorenje. Поставянето на тавите е много полесно, а изваждането много по-безопасно.

11


ПЕЧКИ

ЕФЕ К Т И В Н О С Т

НА ПЕЧЕНЕ Нови мултифункционални фурни за многобройни кулинарни възможности С новите 50-сантиметрови печки от Gorenje постигате отлични резултати при готвене. Разработихме отлични комбинации между нагревателните елементи, с които можете да приготвите голямо разнообразие от вкусни ястия, които да са изпечени по най-подходящ начин. За прагматиците разработихме по-широка комбинация от 7 режима на готвене, включително и новите режим „Пица“ и „Поддържане на топлината“. 10-функционалната фурна ExpertCook ще зарадва всеки опитен кулинар, като с режимите си дава пълна свобода за реализация и на най-смелите кулинарни идеи.

Нов електронен програматор Новите модели печки с ширина 50см разполагат с електронен програматор с дигитален часовник и "SoftTOUCH" бутони за лесно управление. •

Електронен часовник

Таймер за напомняне – независима настройка за напомняне до 24 часа

Продължителност на готвене – до 10 часа

Настройка за край на готвене– до 24 часа

StayWarm, поддържане на ястията топли

Функция StayWarm,поддържаща точна температура на ястията. Настройката на температурата в диапазон от 30 и 95°C Ви позволява да поддържате ястията достатъчно топли за период до два часа. Предварително приготвените ястия ще останат топли и вкусни до

Режим „Пица"

момента на сервирането им. С тази нова функция може да планирате точно Вашите събития и никога няма да се тревожите, че гостите Ви

Фурната да се подгрее в продължение на 8

могат да закъснеят. Новите фурни на Gorenje – перфектен начин да

минути на 200º C. След подгряването пицата се

изградите репутация на перфектен кулинар!

поставя на средно ниво в плитка тавичка или сач. Време за печене 10 минути за пица от 400 гр.

12


ПЕЧКИ

Ниска температура на вратата на фурната

Край на неприятните изпарения

Гладка повърхност на вратата на фурната за лесно почистване

Фурните на Gorenje са снабдени с безопасни

Нашите печки разполагат с ефективна система

По вратата на фурната няма дупки за винтове

и енергийно ефективни врати - CoolDoors

за отвеждане на изпаренията извън фурната

или гумени уплътнения, които могат да събират

(CD). По-специалните модели имат трислойни

през специален процеп в задната част на

остатъци от храна. Това прави почистването

топлинни рефлектори на вратите - UltraCoolDoors

печката. Вентилационната система насочва

много по-лесно.

(UCD). Отличната изолация на вратата заедно

изпаренията директно към кухненския

със специалните рефлекторни слоеве на

аспиратор. Миризмите и изпаренията вече

стъклото подобряват работата на фурната

няма да се усещат в кухнята ви.

и същевременно намаляват значително консумацията на енергия. Ниската температура на външната страна на вратата ви предпазва от изгаряне, когато я докосвате.

Фурни и тави с превъзходно EcoClean емайлирано покритие na dotik

Водно почистване AquaClean

Чекмедже за съхранение Повечето печки на Gorenje имат допълнително

При EcoClean емайла, мазнините и

Premium и Exclusive моделите фурни имат

отделение, което ви дава още пространство за

хранителните замърсявания не загарят толкова

допълнителна характеристика – водно

съхранение на тави за печене и други кухненски

лесно и не се абсорбират в панелите на

почистване. Просто налейте половин литър

аксесоари.

вътрешните стени. Това иновативно решение

чешмяна вода в тава за печене, поставете

отразява топлината вместо да я поглъща.

я във фурната и изберете опцията водно

Топлината се разпределя равномерно във

почистване. Парата, генерирана от програмата

фурната, което довежда до отлични резултати при

за автоматично подгряване (70°C) действа

печенето и спестява енергия. Незалепващото

омекотяващо на отлаганията по стените

покритие EcoClean предпазва стените на

на фурната. След около половин час просто

фурната от натрупване на мазнини, което прави

избършете фурната с мека кърпа. При

почистването невероятно лесно.

използването на подходящи почистващи препарати, резултатът е поразителен, без да

Предпазен ключ Предпазният ключ на вратата на фурната предотвратява повреди и изгаряния, тъй като прави невъзможно отварянето на вратата от деца по време на работа на фурната.

замърсява околната среда.

13


ПЕЧКИ

EC 67345 BX

Електрическа печка

• Преден панел инокс • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Push-Pull копчета • Форма на пещ • Сваляща се врата • EcoClean емайл EC 67345 BX

• Стъклокерамичен плот • Индикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони • предна лява: Разширена зона 21/12 см, 2,2 kW • предна дясна: Ø 14,5 см, 1,2 kW • задна лява: Ø 14,5 см, 1,2 kW • задна дясна: Елипса 26,5×17 см, 2,4 kW • Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна + голям обем - 65 л • Голяма повърхност за печене

• Програмируем часовник: Таймер със сензорно управлние • Компактна врата с двойно стъкло • Механична защита на вратата • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

Основни предимства:

14

Енергийна ефективност A -20%

BigSpace - голям обем на фурната (65л.)

BoilControl функция за предотвратяване на изкипяване

PerfectGrill - максимално голяма повърхност на грил наргевателя

HomeMADE фурна

SuperSize - голяма зона за печене

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Стъклена тава • Филтър за мазнини • Решетка • Двойна телескопична страница • Обща мощност: 10,3 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална) • Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см • EAN код: 3838942565779


ПЕЧКИ

EC 67320 BW

Електрическа печка

EC 65101 AW

Електрическа печка

EC 67 SYW

Електрическа печка

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Push-Pull копчета • Форма на пещ • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Форма на пещ • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Push-Pull копчета • Форма на пещ • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Стъклокерамичен плот • Индикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони • предна лява: Разширена зона 21/12 см, 2,2 kW, • предна дясна: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна лява: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна дясна: Ø 18 см, 1,8 kW

• Стъклокерамичен плот • Индикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони • предна лява: Ø 21 см, 2,3 kW, • предна дясна: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна лява: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна дясна: Ø 18 см, 1,8 kW

• Стъклокерамичен плот • Индикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони • предна лява: Ø 21 см, 2,3 kW, • предна дясна: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна лява: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна дясна: Ø 18 см, 1,8 kW

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна + голям обем - 65 л • Голяма повърхност за печене

• Начин на управление: Механично управление • Вентилаторна фурна + голям обем - 60 л • Голяма повърхност за печене

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна + голям обем - 65 л • Голяма повърхност за печене

• Програмируем часовник: Таймер със сензорно управлние • Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

• Студена врата с три стъкла • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

• Механичен таймер за напомняне • Студена врата с три стъкла • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

ОБОРУДВАНЕ • Плитка емайлирана тава • Филтър за мазнини • Решетка • Вградени водачи

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Дръжка за тава • Решетка • Двойна телескопична страница

• Обща мощност: 9,7 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

• Обща мощност: 9,2 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

• Обща мощност: 9,8 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• EAN код: 3838942661877

• EAN код: 3838942575488

• EAN код: 33838942741777

15


ПЕЧКИ

EC 67 SYB

Електрическа печка

KC 66185 BX

Комбинирана ст ък локерамична печка

KC 67130 BW

Комбинирана ст ък локерамична печка

• Черен цвят • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Форма на пещ • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Преден панел инокс • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Форма на пещ • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Форма на пещ • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Стъклокерамичен плот • Индикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони • предна лява: Ø 21 см, 2,3 kW, • предна дясна: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна лява: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна дясна: Ø 18 см, 1,8 kW

• Стъклокерамичен комбиниран плот • Електрическо запалване на газовите котлони • Индикатор за остатъчна топлина • Нагревателни зони: 1 голяма горелка + 1 малка горелка + 2 HiLight нагревателни зони • предна лява: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • предна дясна: Ø 5 см, 1 kW, • задна лява: Ø 18 см, 1,8 kW, • задна дясна: Ø 9 см, 3 kW

• Стъклокерамичен комбиниран плот • Електрическо запалване на газовите котлони • Индикатор за остатъчна топлина • Нагревателни зони: 1 голяма горелка + 1 малка горелка + 2 HiLight нагревателни зони • предна лява: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • предна дясна: Ø 5 см, 1 kW, • задна лява: Ø 18 см, 1,8 kW, • задна дясна: Ø 9 см, 3 kW

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна + голям обем - 65 л • Голяма повърхност за печене

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна + голям обем - 65 л • Голяма повърхност за печене

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна + голям обем - 65 л • Голяма повърхност за печене

• Механичен таймер за напомняне • Студена врата с три стъкла • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

• Студена врата с три стъкла • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

• Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Дръжка за тава • Решетка • Двойна телескопична страница

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Двойна телескопична страница

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Филтър за мазнини • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

• Обща мощност: 9,8 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

• Обща мощност: 5,2 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

• Обща мощност: 6,3 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• EAN код: 3838942697302

• EAN код: 3838942600951

• EAN код: 3838942603150

16


ПЕЧКИ

EC 57335 AX

Електрическа печка

EC 57335 AW

Електрическа печка

• Преден панел инокс • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Стъклокерамичен плот • Индикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони • предна лява: Разширена зона 18/12 см, 1,7 kW, • предна дясна: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна лява: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна дясна: Ø 18 см, 1,8 kW

• Стъклокерамичен плот • Индикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони • предна лява: Разширена зона 18/12 см, 1,7 kW, • предна дясна: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна лява: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна дясна: Ø 18 см, 1,8 kW

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна - 53 л

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна - 53 л

• Електронен таймер програматор • Студена врата с три стъкла • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

• Електронен таймер програматор • Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Филтър за мазнини • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Филтър за мазнини • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

• Обща мощност: 9,3 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,9 кВт/ч (конвенционална)

• Обща мощност: 9,3 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,9 кВт/ч (конвенционална)

• Размери (ШхВхД): 50 × 85 × 60 см

• Размери (ШхВхД): 50 × 85 × 60 см

• EAN код: 3838942717352

• EAN код: 3838942706905

17


ПЕЧКИ

EC 56320 AX

Електрическа печка

EC 56320 AW

Електрическа печка

EC 55101 AW

Електрическа печка

• Сив металик • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Стъклокерамичен плот • Индикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони • предна лява: Ø 18 см, 1,7 kW, • предна дясна: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна лява: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна дясна: Ø 18 см, 1,7 kW

• Стъклокерамичен плот • Индикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони • предна лява: Ø 18 см, 1,7 kW, • предна дясна: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна лява: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна дясна: Ø 18 см, 1,7 kW

• Стъклокерамичен плот • Индикатор за остатъчна топлина • 4 нагревателни зони • предна лява: Ø 18 см, 1,7 kW, • предна дясна: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна лява: Ø 14,5 см, 1,2 kW, • задна дясна: Ø 18 см, 1,7 kW

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна - 48 л

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна - 48 л

• Начин на управление: Механично управление • Вентилаторна фурна - 46 л

• Електронен таймер програматор с дигитален дисплей • Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл

• Електронен таймер програматор с дигитален дисплей • Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл

• Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

ОБОРУДВАНЕ • Плитка емайлирана тава • Решетка • Вградени водачи

• Обща мощност: 7,9 kW • Консумация на енергия: 0,78 кВт/ч (вентилаторна), 0,79 кВт/ч (конвенционална)

• Обща мощност: 7,9 kW • Консумация на енергия: 0,78 кВт/ч (вентилаторна), 0,79 кВт/ч (конвенционална)

• Обща мощност: 7,8 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,79 кВт/ч (конвенционална)

• Размери (ШхВхД): 50 × 85 × 60,5 см

• Размери (ШхВхД): 50 × 85 × 60,5 см

• Размери (ШхВхД): 50 × 85 × 60,5 см

• EAN код: 3838942629259

• EAN код: 3838942487316

• EAN код: 3838942604065

18


ПЕЧКИ

K 65320 BW

Комбинирана печка

K 67120 BW

Комбинирана печка

K 66102 AW

Комбинирана печка

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Форма на пещ • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Форма на пещ • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Форма на пещ • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Комбиниран плот • Електрическо запалване на газовите котлони • Нагревателни зони: 1 голям и 1 стандартен газов котлон + 2 бързонагряващи котлона • предна лява: Ø 14,5 см, 1,5 kW, • предна дясна: Ø 9,4 см, 3 kW, • задна лява: Ø 18 см, 2 kW, • задна дясна: Ø 4,6 см, 1 kW

• Комбиниран плот • Електрическо запалване на газовите котлони • Нагревателни зони: 1 голям и 1 стандартен газов котлон + 2 бързонагряващи котлона • предна лява: Ø 14,5 см, 1,5 kW, • предна дясна: Ø 9,4 см, 3 kW, • задна лява: Ø 18 см, 2 kW, • задна дясна: Ø 4,6 см, 1 kW

• Комбиниран плот • Електрическо запалване на газовите котлони • Нагревателни зони: 1 голям и 1 стандартен газов котлон + 2 бързонагряващи котлона • предна лява: Ø 14,5 см, 1,5 kW, • предна дясна: Ø 9,4 см, 3 kW, • задна лява: Ø 18 см, 2 kW, • задна дясна: Ø 4,6 см, 1 kW

• Начин на управление: Механично управление • Вентилаторна фурна + голям обем - 65 л • Голяма повърхност за печене

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна + голям обем - 65 л • Голяма повърхност за печене

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна + голям обем - 60 л • Голяма повърхност за печене

• Програмируем часовник: Таймер със сензорно управлние • Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

• Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

• Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Решетка • Вградени водачи

• Обща мощност: 6,2 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

• Обща мощност: 6,8 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

• Обща мощност: 5,7 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• EAN код: 3838942603365

• EAN код: 3838942623721

• EAN код: 3838942600982

19


ПЕЧКИ

K 55220 AX2

Комбинирана печка

K 57120 AW2

Комбинирана печка

• Преден панел инокс • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Комбиниран плот • Електрическо запалване на газовите котлони • Нагревателни зони: 1 голям и 1 стандартен газов котлон ; 1 стандартен и 1 бързонагряващ електрически • предна лява: Ø 14,5 см, 1 kW, • предна дясна: Ø 9,4 см, 3 kW, • задна лява: Ø 18 см, 2 kW, • задна дясна: Ø 4,6 см, 1 kW

• Комбиниран плот • Електрическо запалване на газовите котлони • Нагревателни зони: 1 голям и 1 стандартен газов котлон ; 1 стандартен и 1 бързонагряващ електрически • предна лява: Ø 14,5 см, 1 kW, • предна дясна: Ø 9,4 см, 3 kW, • задна лява: Ø 18 см, 2 kW, • задна дясна: Ø 4,6 см, 1 kW

• Начин на управление: Механично управление • Вентилаторна фурна - 53 л

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна - 53 л

• Механичен таймер за напомняне • Студена врата • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

• Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

• Обща мощност: 5 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,91 кВт/ч (конвенционална)

• Обща мощност: 6,4 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,9 кВт/ч (конвенционална)

• Размери (ШхВхД): 50 × 85 × 60 см

• Размери (ШхВхД): 50 × 85 × 60 см

• EAN код: 3838942717406

• EAN код: 3838942778957

20


ПЕЧКИ

K 56120 AW2

Комбинирана печка

K 55101 AW2

Комбинирана печка

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Комбиниран плот • Електрическо запалване на газовите котлони • Нагревателни зони: 1 голям и 1 стандартен газов котлон ; 1 стандартен и 1 бързонагряващ електрически • предна лява: Ø 18 см, 2 kW, • предна дясна: Ø 7,5 см, 1,75 kW, • задна лява: Ø 14,5 см, 1 kW, • задна дясна: Ø 10 см, 2,7 kW

• Комбиниран плот • Електрическо запалване на газовите котлони • Нагревателни зони: 1 голям и 1 стандартен газов котлон ; 1 стандартен и 1 бързонагряващ електрически • предна лява: Ø 18 см, 2 kW, • предна дясна: Ø 7,5 см, 1,75 kW, • задна лява: Ø 14,5 см, 1 kW, • задна дясна: Ø 10 см, 2,7 kW

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна - 48 л

• Начин на управление: Механично управление • Вентилаторна фурна - 46 л

• Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл

• Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

ОБОРУДВАНЕ • Плитка емайлирана тава • Решетка • Вградени водачи

• Обща мощност: 5,1 kW • Консумация на енергия: 0,78 кВт/ч (вентилаторна), 0,79 кВт/ч (конвенционална)

• Обща мощност: 5 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,79 кВт/ч (конвенционална)

• Размери (ШхВхД): 50 × 85 × 60,5 см

• Размери (ШхВхД): 50 × 85 × 60,5 см

• EAN код: 3838942712630

• EAN код: 3838942712654

21


ПЕЧКИ

E 67120 BW

Електрическа печка

E 57120 AW

Електрическа печка

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Форма на пещ • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Електрически плот • Нагревателни зони: 4 бързонагряващи котлона • предна лява: Ø 18 см, 2 kW, • предна дясна: Ø 14,5 см, 1,5 kW, • задна лява: Ø 14,5 см, 1,5 kW, • задна дясна: Ø 18 см, 2 kW

• Електрически плот • Нагревателни зони: 1 бързонагряващ + 2 стандартни + 1 стандартен с лимит на температурата • предна лява: Ø 18 см, 2 kW, • предна дясна: Ø 14,5 см, 1 kW, • задна лява: Ø 14,5 см, 1 kW, • задна дясна: Ø 18 см, 1,5 kW

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна + голям обем - 65 л • Голяма повърхност за печене

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна - 53 л

• Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

• Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

• Обща мощност: 10,3 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,87 кВт/ч (конвенционална)

• Обща мощност: 8,9 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,9 кВт/ч (конвенционална)

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери (ШхВхД): 50 × 85 × 60 см

• EAN код: 3838942623707

• EAN код: 3838942778971

22


ПЕЧКИ

E 56120 AW

Електрическа печка

E 55102 AW

Електрическа печка

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Цвят: Бял • Ергономичен дизайн на дръжката и копчета • Сваляща се врата • EcoClean емайл

• Електрически плот • Нагревателни зони: 2 бързонагряващи + 1 стандартен + 1 стандартен с лимит на температурата • предна лява: Ø 18 см, 2 kW, • предна дясна: Ø 14,5 см, 1,5 kW, • задна лява: Ø 14,5 см, 1 kW, • задна дясна: Ø 18 см, 1,5 kW

• Електрически плот • Нагревателни зони: 1 бързонагряващ + 2 стандартни + 1 стандартен с лимит на температурата • предна лява: Ø 18 см, 2 kW, • предна дясна: Ø 14,5 см, 1 kW, • задна лява: Ø 14,5 см, 1 kW, • задна дясна: Ø 18 см, 1,5 kW

• Начин на управление: Механично управление • Мултифункционална фурна - 48 л

• Начин на управление: Механично управление • Вентилаторна фурна - 46 л

• Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл

• Компактна врата с двойно стъкло • Есо Емайл • Почистване: Функция водно почистване

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Плитка емайлирана тава • Решетка • Метални водачи с възможност за сваляне

ОБОРУДВАНЕ • Дълбока емайлирана тава • Решетка • Вградени водачи

• Обща мощност: 8,1 kW • Консумация на енергия: 0,78 кВт/ч (вентилаторна), 0,79 кВт/ч (конвенционална)

• Обща мощност: 7,5 kW • Консумация на енергия: 0,79 кВт/ч (вентилаторна), 0,79 кВт/ч (конвенционална)

• Размери (ШхВхД): 50 × 85 × 60,5 см

• Размери (ШхВхД): 50 × 85 × 60,5 см

• EAN код: 3838942712401

• EAN код: 3838942712647

23


ХЛАДИЛНИЦИ

ДЪЛГОТРАЙНА СВЕЖЕСТ

Поколението ефективни хладилници с фризери изпъкват с внимателно проектирания си интериор от новата естетична линия "VitroLook", който предлага, наред с пълната видимост на съдържанието на хладилника, и ясни и разбираеми символи, които дискретно препоръчват най-подходящата зона за съхранение за всеки тип храна. • • • • •

24

Висок енергиен клас: A++ Прецизно SensoTech управление на температурата Функционално проектиран интериор Иновативни решения за по-дълготрайна свежест на храната Голям избор от модели съобразени с потребителя


ХЛАДИЛНИЦИ

25


ХЛАДИЛНИЦИ

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЕФЕКТИВНОСТ Н А С Ъ Х РА Н Е Н И Е

Халогенно осветление Избрани модели имат стилно халогенно осветление, което ви позволява да виждате отлично съдържанието на хладилника си. Заради доброто си разположение, лампите осветяват всяко кътче на интериора, независимо колко пълен е хладилника. В същото време може да използвате максимално най-горния рафт.

TwinPower, два компресора за по-голяма мощност Комбинираните хладилници с два компресора осигуряват отделно действие за отделенията на хладилника и фризера, което позволява прецизна настройка на температурата за охлаждане и замразяване, напълно независимо от температурата на околната среда. Така храните се съхраняват при оптимални условия, докато се спестява значително количество електроенергия. Едно допълнително предимство е възможността да изключите от захранването всяко отделение поотделно, което, например, улеснява почистването на фризера без да се засяга работата на хладилника и обратното.

A ++ енергийна ефективност

Компресор с клапан

По-големият обем не означава задължително

до минимум консумацията на енергия. Ако

по-висока сметка за ток. В допълнение към

изберете уред за охлаждане Gorenje с висок

отличната си топлоизолация, хладилниците и

енергиен клас А++, A+ или A, ще спестите

фризерите Gorenje имат по-добро уплътнение

енергия с до 40%. Уреди, които са на 15 или

Моделите с един компресор с клапан имат

на вратите, както и най-съвременни

повече години, консумират до три пъти повече

основно предимство пред традиционните

компоненти и електроника на охладителната

енергия в сравнение с новите.

комбинирани хладилници с фризер с един компресор: отделението на хладилника може

система, проектирани така, че да намалят

да бъде изключено, докато отделението на

Енергоспестяване

на 100л

24 ч.

на година

-66,6 %

0,59 kWh

1995

690 kWh

Комбиниран хладилник с фризер

0,19 kWh

2011

230 kWh

Спестени*

фризера продължава да работи. Това осигурява допълнителни икономии, когато сте извън

* Цена на електроенергия 0,2 евро за kWh

26

92,00 EUR/година

дома си за по-дълго време, например, когато сте на почивка.


ХЛАДИЛНИЦИ

+8°C

+8°C

+8°C

+5°C +5°C +5°C +5°C

0°C

+5°C

0°C -12°C -18°C

-12°C

Идеалните условия за съхранение на храни

-18°C

Различните храни изискват различни условия

за да запазят свежестта на храната и да

за съхранение. Комбинираните хладилници на

предотвратят загубата на ценни хранителни

Gorenje осигуряват 5 температурни зони,

вещества.

8 °C: хляб, тестени храни, масло, конфитюр, готвени меса, консервирани храни, екзотични плодове. 5 °C: млечни продукти, плодови сокове, готвени храни, десерти, сирене, пудинг, яйца, кисело мляко, някои видове плодове (напр. пъпеши и дини) 0 °C (Zero’n’Fresh): специално чекмедже за съхранение на прясно месо, риба и морски дарове, тесто (напр. за пица) и някои видове плодове и зеленчуци (череши, боровинки,

аспержи, зелени листни зеленчуци, марули, гъби и др.) Поради ниската температура в чекмеджето, провизиите ви ще останат свежи по-дълго време! - 12 °C: идеална за съхранение на малки количества, малки замразени зеленчуци, сладоледи на клечка или фунийка, ледени кубчета - 18 °C: оптимална температура в чекмеджетата на фризера за съхранение на замразени продукти.

27


ХЛАДИЛНИЦИ

ПЕРФЕКТЕН К Л И М АТ

SensoTech Регулиране на температурата Електронното управление със светодиоден дисплей позволява прецизно настройване на оптималната температура за охлаждане и замразяване, независимо от температурата на околната среда. Светлинен сигнал, в комбинация със звуков, ще ви предупреди за покачване на температурата в уреда. В допълнение към основните си функции, тези модели предлагат функциите FastFreeze за фризерите и SuperCool за хладилниците. Всички модели със светодиоден дисплей предлагат и икономичната еко програма. По този начин, храната ще бъде съхранена оптимално, а вие ще спестите енергия.

Еко-икономична програма

В периоди на не толкова честа употреба (отваряне на вратата) или отсъствие от дома по време на отпуска, еко програмата ще осигури оптимална температура и ще спести енергия.

FastFreeze - Функция бързо замразяване

Функция SuperCool за охлаждане на по-големи количества храна

Постоянна температура в хладилника

Поддържането на качеството на замразената

Когато се активира функцията SuperCool,

Благодарение на вградения в задната стена

храна зависи предимно от бързината на проце-

хладилникът ще ускори процеса на охлаждане,

на хладилника вентилатор, студеният въздух

са на замразяване. Когато процесът е по-бърз,

а температурата ще падне близо до точката на

в хладилника непрекъснато циркулира. Това

кристалите, които се образуват, са по-малки

замръзване. Ниската температура заедно с

осигурява бързо и равномерно охлаждане на

и не нарушават клетките на храната, позво-

големия обем храна е идеална комбинация за

целия хладилник и намалява кондензацията

лявайки й да запази витамините, минералите

бързо охлаждане на храната след по-основно

по задната стена и под рафтовете. Така се

и хранителните вещества за по-дълго време.

пазаруване. След 6 часа, функцията се изключ-

създават идеални условия за съхранение на

За да се ускори този процес, изберете модел с

ва автоматично и температурата в хладилното

различни видове храни, които се запазват

функция FastFreeze, която ще замрази храната

отделение се връща до първоначалната си

свежи за по-дълго време.

до крайно ниската температура от –24ºC. Ако

настройка.

функцията не се деактивира ръчно, процесът на ускорено замразяване се прекратява автоматично след определен период от време и температурата във фризера се връща до първоначално зададеното ниво.

28


ХЛАДИЛНИЦИ

Вид хранителни продукти

Трайност

Плодове • • • • • • •

Ябълки Круши, киви Грозде, дюли Праскови Цариградско грозде, френско грозде, сливи Кайсии, боровинки, череши Малини, ягоди

до 180 дни до 120 дни до 90 дни до 30 дни до 21 дни

Колбаси, говеждо, свинско, телешко, други пресни меса Птиче месо Риба Морски дарове

до 7 дни

до 14 дни до 3-5 дни

Месо •

MultiFlow технология

ZeroZone – 0°C отделение

• • •

до 5 дни до 4 дни до 3 дни

Зеленчуци

Технологията MultiFlow за ускорена цир-

Сензорно-управляваната температ ура около

к улация на възд уха осиг урява постоянна

0°C в отделението ZeroZone осиг урява иде-

температ ура във всички модели с отделение

ална среда за съхранение на прясна храна*,

• • •

ZeroZone. Ст уденият възд ух преминава през

която ще се съхрани за по-дълго време. По -

отворите на задната стена на х ладилника

стоянната температ ура се под държа от сис-

направо в отделението. В сравнение с кон-

темата за цирк улация на възд уха MultiFlow.

венционалните системи, функцията MultiFlow

Така ох лаж дането е по-бързо и по-ефикасно

Млечни продукти

осиг урява по-ефикасно ох лаж дане на

отколкото в конвенционалните х ладилници.

храната, запазване на свежест та, аромата и

Зеленчуците, плодовете и месото запазват

хранителните вещества на плодовете, зелен-

витамините и аромата и остават свежи за

• • •

чуците и месото по-дълго време.

три пъти по-дълго време! Отделението е на

* Прясно месо, риба, морски дарове, прясно тесто (напр.

подвижни направляващи релси и допълни-

за пица), някои плодове и зеленчуци (дребни плодове,

телно е снабдено с две к у тии за разделяне

череши, аспержи, листни зеленчуци, марули, гъби…)

Зеле, чесън, моркови Целина, подправки Салата, карфиол, цикория, ревен Салата, карфиол, цикория, ревен Лук, гъби, спанак, грах

Мляко Масло Сирене

до 180 дни до 30 дни до 21 дни до 14 дни до 7 дни

до 7 дни до 30 дни до 30 дни

на храната и за пренареж дане на пространството според вашите ну ж ди.

Отделение FreshZone за малотрайни храни

Бързо изстудяване на бутилки

Новото поколение хладилници имат FreshZone

Когато изберете функцията Fast bottle chill,

отделение, проектирано да запазва свежестта

системата MultiFlow вкарва изстуден въздух

на малотрайните продукти. Вентилатор вкарва

през отворите на задната стена, охлаждайки

студен въздух директно в отделението, така че

напитките ви по-бързо. Бутилките се поставят

температурата да е възможно най-ниската в

в специална подвижна поставка, направена

хладилника. В резултат, плодовете, зеленчуците

от некорозиращ метал. Когато се махне, по-

и месата остават свежи за по-дълго време.

ставката за бутилки може да се използва като поднос за вино, което се съхранява при стайна температура.

29


ХЛАДИЛНИЦИ

УДОБНО

С Ъ Х РА Н Е Н И Е

Замразено в обикновен фризер

Замразено с NoFrost технология

NoFrost DualAdvance - Край на сложното размразяване Съвременната технология NoFrost DualAdvance

Gorenje предлага тази технология също и в

премахва влажността от фризера, чрез

комбинираните хладилници с фризер, където

използване на интензивна циркулация на свеж

тя се използва за поддържане на оптимални

въздух, за да се предотврати натрупването

условия за съхранение на прясна храна и в

на скреж върху храните и вътрешните стени.

отделението на хладилника.

Досадното размразяване и почистване на фризера е вече в миналото.

Напълно са разделени процесите на охлаждане и замразяване;

Замразените храни няма да залепват една за друга;

Използването на пространството и

отделенията на фризера и хладилника; •

подредбата на храната във фризера са подобрени; •

Запазват се качеството, цвета и аромата на замразени храни.

30

Няма обмен на аромати между Поддържа се оптимална влажност в отделението на хладилника

Прясната храна запазва хранителните си качества си и не изсъхва


ХЛАДИЛНИЦИ

Плъзгащи се рафтове

Рафтове, които се променят

SnackBin контейнер

Иновативните плъзгащи се рафтове са новост

Някои модели имат горен рафт, който се

Контейнерът SnackBin е идеално място за съх-

на пазара за уреди за охлаж дане и ви позво-

разделя, така че да оптимизирате допълнител-

ранение на продукти като сирене, салами, пас-

ляват лесен достъп до съхраняваните продукти

но наличното пространство в хладилника си.

тети, сандвичи или масло. Плътно затварящият

и по-добър изглед към цялото съдържание.

Делимата полица може да се използва като

се капак на контейнера запазва продуктите

Рафтовете имат леко повдигнати крайчета,

обикновена или да бъде разделена на два

и ги предпазва от изсъхване. Контейнерът

които задържат разляното и така предпазват от

по-малки рафта, които да се поставят един под

SnackBin е монтиран на дъното на стъкления

замърсяване долните рафтове и продукти.

друг. Така си създавате място за съхранение

рафт в отделението на хладилника, така че лес-

на по-високи контейнери или бутилки.

но може да го извадите и да го използвате като съд за сервиране. Контейнерът може да се мести на ляво или дясно, така че да подредите интериора по ваш избор.

Различни варианти на контейнери и чекмеджета за пресни храни

Дълбок рафт за бутилки на вратата

Хладилниците на Gorenje имат оптимални условия за съхранение на пло-

Този крайно практичен рафт ви позволява удобно съхранение на продукти,

дове и зеленчуци. Различните модели имат разнообразни комбинации

които се вадят от хладилника най-често: картонени опаковки и дву-литрови

от контейнери и чекмеджета за съхраняване на пресни храни, което ви

бутилки могат да се съхраняват в дълбокия рафт, докато по-малкообемните

помага да направите своя избор в зависимост от нуждите си. В допълне-

продукти и конфитюри могат да се поставят на по-плиткия рафт отпред. Този

ние към подходящата температура и влажност, някои модели предлагат

рафт е лесен за достигане и виждане, което го прави удобен за употреба и

доста голям контейнер, който чувствително ще увеличи свежестта и ще

от деца.

запази витамините и хранителните вещества на храните.

31


ХЛАДИЛНИЦИ

RK 6201 UX/2

Х ладилник&фризер

• Неръждаема стомана цвят инокс • Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 366 / 331 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,911 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 333 кВт/ч

RK 6201 UX/2

• SensoTech електронно управление • Цифров сензорен дисплей • Самостоятелно управление на хладилника и фризера • TwinPower - Два компресора • Панта на вратата: Самозатваряща се панта • Звукова аларма и лампичка за индикация за висока температура във фризера • Еко програма

Основни предимства: A+ енергийна ефективност

Функция FastFreeze за ефикасно замразяване на пресни храни

Отделение ZeroZone с температура около 0°C

Охладителна система MultiFlow

Електронно управление SensoTech със светодиоден дисплей

SpaceBox голямо чекмедже с телескопични водачи във фризера

Функция SuperCool за бързо охлаждане на големи количества храна

2 компресора за оптимална ефективност

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 245 л • Мултипоток охлаждане - хладилник • Автоматично размразяване • 0°C - отделение ZeroZone с два контейнера с телескопични водачи (33 л) • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 4 полици • 1 поставка за яйца (12×) • Поставка за бутилки • Дълбока врата с рафт за бутилки от две части • Аларма при отворена врата Фризерна част • Капацитет на фризера: 86 л • Обем на замразяване: 10 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • Изтеглящо се чекмедже с телескопични водачи SpaceBox • Чекмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • 2 рафта във фризерното отделение • 1 съд за лед • Размери (ШхВхД): 60 × 200 × 64 см • EAN код: 3838942737107

32


ХЛАДИЛНИЦИ

NRK 6201 MX

Х ладилник&фризер

RK 6201 BX

Х ладилник&фризер

RK 6201 BW

Х ладилник&фризер

• Неръждаема стомана цвят инокс

• Неръждаема стомана цвят инокс

• Цвят: Бял

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 377 / 353 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,893 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 326 кВт/ч

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 391 / 364 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,836 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 305 кВт/ч

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 391 / 364 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,836 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 305 кВт/ч

• SensoTech електронно управление • Цифров сензорен дисплей • 1 компресор с клапан • Възможно е изключване на хладилното отделение • Звукова аларма и лампичка за индикация за висока температура във фризера • Еко програма

• Механично управление • 1 компресор • Вентилатор

• Механично управление • 1 компресор • Вентилатор

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 278 л • Автоматично размразяване • Чекмедже FreshZone • 5 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 4 полици • 1 поставка за яйца (12×) • Поставка за бутилки • Дълбока врата с рафт за бутилки от две части • Аларма при отворена врата

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 278 л • Автоматично размразяване • Бързо охлаждане • 5 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 4 полици • 1 поставка за яйца (8×) • Поставка за бутилки

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 278 л • Автоматично размразяване • Бързо охлаждане • 5 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 4 полици • 1 поставка за яйца (8×) • Поставка за бутилки

Фризерна част • Капацитет на фризера: 75 л • Обем на замразяване: 10 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • No frost: във фризерната част • Чекмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 съд за лед

Фризерна част • Капацитет на фризера: 86 л • Обем на замразяване: 4 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 отделение с врата • 1 рафт • 1 съд за лед

Фризерна част • Капацитет на фризера: 86 л • Обем на замразяване: 4 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 отделение с врата • 1 рафт • 1 съд за лед

• Размери (ШхВхД): 60 × 200 × 64 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 200 × 64 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 200 × 64 см

• EAN код: 3838942724619

• EAN код: 3838942715327

• EAN код: 3838942702181

33


ХЛАДИЛНИЦИ

NRK 6181 MX

Х ладилник&фризер

RK 6181 LX

Х ладилник&фризер

NRK 68 SYB

Х ладилник&фризер

• Неръждаема стомана цвят инокс

• Неръждаема стомана цвят инокс

• Черен цвят

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 328 / 304 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,838 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 306 кВт/ч

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 342 / 315 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,824 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 301 кВт/ч

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 328 / 305 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,799 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 292 кВт/ч

• SensoTech електронно управление • Цифров сензорен дисплей • 1 компресор с клапан • Възможно е изключване на хладилното отделение • Звукова аларма и лампичка за индикация за висока температура във фризера • Вентилатор • Еко програма

• SensoTech електронно управление • Цифров дисплей • 1 компресор с клапан • Възможно е изключване на хладилното отделение • Звукова аларма и лампичка за индикация за висока температура във фризера • Вентилатор

• SensoTech електронно управление • 1 компресор • Еко програма

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 229 л • Автоматично размразяване • Чекмедже FreshZone • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (12×) • Поставка за бутилки • Дълбока врата с рафт за бутилки от две части • Аларма при отворена врата

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 229 л • Автоматично размразяване • Бързо охлаждане • Чекмедже FreshZone • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (12×) • Поставка за бутилки • Дълбока врата с рафт за бутилки от две части

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 230 л • Автоматично размразяване • Чекмедже FreshZone • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (12×) • Поставка за бутилки • Дълбока врата с рафт за бутилки от две части

Фризерна част • Капацитет на фризера: 75 л • Обем на замразяване: 10 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • No frost: във фризерната част • Чекмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 съд за лед

Фризерна част • Капацитет на фризера: 86 л • Обем на замразяване: 10 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • Чекмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 рафт • 1 съд за лед

Фризерна част • Капацитет на фризера: 75 л • Обем на замразяване: 4 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • No frost: във фризерната част • Копче за бързо замразяване • Чекмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна

• Размери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

• EAN код: 3838942724602

• EAN код: 3838942732621

• EAN код: 3838942608803

34


ХЛАДИЛНИЦИ

NRK 68 SYW

Х ладилник&фризер

NRK 61811 X

Х ладилник&фризер

NRK 61811 W

Х ладилник&фризер

• Цвят: Бял

• Цвят неръждаема стомана

• Цвят: Бял

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 328 / 305 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,799 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 292 кВт/ч

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 328 / 305 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,799 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 292 кВт/ч

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 328 / 305 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,799 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 292 кВт/ч

• SensoTech електронно управление • 1 компресор • Еко програма

• SensoTech електронно управление • 1 компресор • Еко програма

• SensoTech електронно управление • 1 компресор • Еко програма

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 230 л • Автоматично размразяване • Чекмедже FreshZone • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (12×) • Поставка за бутилки • Дълбока врата с рафт за бутилки от две части

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 230 л • Автоматично размразяване • Чекмедже FreshZone • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (8×)

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 230 л • Автоматично размразяване • Чекмедже FreshZone • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (8×)

Фризерна част • Капацитет на фризера: 75 л • Обем на замразяване: 4 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • No frost: във фризерната част • Копче за бързо замразяване • Чекмедже за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна

Фризерна част • Капацитет на фризера: 75 л • Обем на замразяване: 4 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • No frost: във фризерната част • 2 чекмеджета за замразена храна • 2 фиксирани и 2 регулируеми крачета

Фризерна част • Капацитет на фризера: 75 л • Обем на замразяване: 4 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • No frost: във фризерната част • 2 чекмеджета за замразена храна • 2 фиксирани и 2 регулируеми крачета

• Размери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

• EAN код: 3838942608698

• EAN код: 3838942791574

• EAN код: 3838942791567

35


ХЛАДИЛНИЦИ

RK 6181 AX/2

Х ладилник&фризер

RK 6181 AW/2

Х ладилник&фризер

• Неръждаема стомана цвят инокс

• Цвят: Бял

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 342 / 316 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,825 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 301 кВт/ч

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 342 / 316 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,825 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 301 кВт/ч

• Механично управление • Самостоятелно управление на хладилника и фризера • TwinPower - Два компресора • Лампичка за индикация за висока температура във фризера

• Механично управление • Самостоятелно управление на хладилника и фризера • TwinPower - Два компресора • Лампичка за индикация за висока температура във фризера

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 230 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (8×) • Поставка за бутилки

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 230 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (8×) • Поставка за бутилки

Фризерна част • Капацитет на фризера: 86 л • Обем на замразяване: 10 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • Копче за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 отделение с врата • 1 рафт • 1 съд за лед

Фризерна част • Капацитет на фризера: 86 л • Обем на замразяване: 10 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • Копче за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 отделение с врата • 1 рафт • 1 съд за лед

• Размери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

• EAN код: 3838942732638

• EAN код: 3838942702419

36


ХЛАДИЛНИЦИ

RK 61821 X

Х ладилник&фризер

RK 61811 X

Х ладилник&фризер

RK 61811 W

Х ладилник&фризер

• Неръждаема стомана цвят инокс

• Неръждаема стомана цвят инокс

• Цвят: Бял

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 342 / 322 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,599 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 219 кВт/ч

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 342 / 322 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,8 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 292 кВт/ч

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 342 / 322 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,8 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 292 кВт/ч

• Механично управление • 1 компресор

• Механично управление • 1 компресор

• Механично управление • 1 компресор

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 230 л • Автоматично размразяване • Чекмедже FreshZone • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (8×) • Поставка за бутилки

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 230 л • Автоматично размразяване • Чекмедже FreshZone • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (8×) • Поставка за бутилки

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 230 л • Автоматично размразяване • Чекмедже FreshZone • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (8×)

Фризерна част • Капацитет на фризера: 92 л • Обем на замразяване: 4 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 18 ч • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 отделение с врата • 1 рафт • 1 съд за лед

Фризерна част • Капацитет на фризера: 92 л • Обем на замразяване: 4 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 21 ч • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 отделение с врата • 1 рафт • 1 съд за лед

Фризерна част • Капацитет на фризера: 92 л • Обем на замразяване: 4 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 21 ч • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 отделение с врата • 1 рафт • 1 съд за лед

• Размери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

• EAN код: 3838942720352

• EAN код: 3838942720345

• EAN код: 3838942720321

37


ХЛАДИЛНИЦИ

RK 61810 W

Х ладилник&фризер

RK 6338 W

Х ладилник&фризер

• Цвят: Бял

• Цвят: Бял

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 342 / 322 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,8 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 292 кВт/ч

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 330 / 303 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,791 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 289 кВт/ч

• Механично управление • 1 компресор

• Механично управление • 1 компресор

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 230 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (8×)

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 205 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 2 полици на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 2 съда за яйца (6×)

Фризерна част • Капацитет на фризера: 92 л • Обем на замразяване: 4 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 21 ч • 2 чекмеджета за замразена храна • 1 отделение с врата • 1 рафт • 1 съд за лед

Фризерна част • Капацитет на фризера: 98 л • Обем на замразяване: 5 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 20 ч • Копче за бързо замразяване • 2 чекмеджета тип кошница за замразена храна • Чекмедже тип кошница за бързо замразяване • 1 съд за лед

• Размери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 177 × 62,5 см

• EAN код: 3838942720307

• EAN код: 3838942740916

38


ХЛАДИЛНИЦИ

RK 4181 AX

Х ладилник&фризер

RK 4181 AW

Х ладилник&фризер

RK 6161 AW

Х ладилник&фризер

• Неръждаема стомана цвят инокс

• Цвят: Бял

• Цвят: Бял

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 293 / 284 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,728 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 266 кВт/ч

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 293 / 284 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,728 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 266 кВт/ч

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 304 / 285 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,721 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 263 кВт/ч

• Механично управление • 1 компресор

• Механично управление • 1 компресор

• Механично управление • 1 компресор

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 223 л • Автоматично размразяване • 3 стъклени полици • 1 делима полица • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 5 полици на вратата • Поставка за бутилки

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 223 л • Автоматично размразяване • 3 стъклени полици • 1 делима полица • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 5 полици на вратата • Поставка за бутилки

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 232 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (8×) • Поставка за бутилки

Фризерна част • Капацитет на фризера: 61 л • Обем на замразяване: 5 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 15 ч • 3 чекмеджета за замразена храна • 1 съд за лед

Фризерна част • Капацитет на фризера: 61 л • Обем на замразяване: 5 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 15 ч • 3 чекмеджета за замразена храна • 1 съд за лед

Фризерна част • Капацитет на фризера: 53 л • Обем на замразяване: 3 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 20 ч • 2 чекмедже за замразена храна • 1 съд за лед

• Размери (ШхВхД): 54 × 179,5 × 60 см

• Размери (ШхВхД): 54 × 179,5 × 60 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 162 × 64 см

• EAN код: 3838942755118

• EAN код: 3838942717017

• EAN код: 3838942702358

39


ХЛАДИЛНИЦИ

RF 6328 W

Свободностоящ х ладилник с горна камера

RF 6278 W

Свободностоящ х ладилник с горна камера

RF 4141 AW

Свободностоящ х ладилник с горна камера

• Цвят: Бял

• Цвят: Бял

• Цвят: Бял

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 312 / 310 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,763 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 278 кВт/ч

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 259 / 258 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,71 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 259 кВт/ч

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 234 / 232 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,66 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 241 кВт/ч

• Механично управление • 1 компресор

• Механично управление • 1 компресор

• Механично управление • 1 компресор

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 242 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 2 съда за яйца (6×)

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 190 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Рафтове на вратата: 2 полици на вратата • 1 рафт за масло/сирене • 2 съда за яйца (6×)

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 183 л • Автоматично размразяване • 3 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 3 рафта на вратата • 1 поставка за яйца (6×)

Фризерна част • Капацитет на фризера: 68 л • Обем на замразяване: 3,5 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 16 ч • Копче за бързо замразяване • 1 мрежеста полица • 1 съд за лед

Фризерна част • Капацитет на фризера: 68 л • Обем на замразяване: 3,5 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 16 ч • Копче за бързо замразяване • 1 мрежеста полица • 1 съд за лед

Фризерна част • Капацитет на фризера: 49 л • Обем на замразяване: 2,5 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 16 ч • Копче за бързо замразяване • 1 мрежеста полица • 1 съд за лед

• Размери (ШхВхД): 60 × 165,5 × 62,5 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 143,5 × 62,5 см

• Размери (ШхВхД): 54 × 144 × 56,5 см

• EAN код: 3838942770722

• EAN код: 3838942770708

• EAN код: 3838942774652

40


ХЛАДИЛНИЦИ

RF 4208 W

Свободностоящ х ладилник с горна камера

RB 6288 W

Х ладилник&фризер

• Цвят: Бял

• Цвят: Бял

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 191 / 190 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,612 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 223 кВт/ч

• Отваряне на вратата: Смяна на посоката на отваряне на вратата • Бруто/нето обем: 271 / 268 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,664 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 242 кВт/ч

• Механично управление • 1 компресор

• Механично управление • 1 компресор

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 145 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 5 полици на вратата • 2 полици за масло/сирене • 2 съда за яйца (6×)

Хладилна част • Вътрешна лампа • Нето обем: 247 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 1 съд за зеленчуци • Рафтове на вратата: 4 полици • 1 рафт за масло/сирене • 2 съда за яйца (6×)

Фризерна част • Капацитет на фризера: 45 л • Обем на замразяване: 2,5 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 16 ч • Копче за бързо замразяване • 1 мрежеста полица • 1 съд за лед

Фризерна част • Капацитет на фризера: 21 л • Обем на замразяване: 2 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 12 ч • Копче за бързо замразяване • 1 съд за лед

• Размери (ШхВхД): 54 × 123 × 58 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 143,5 × 62,5 см

• EAN код: 3838942713293

• EAN код: 3838942768309

41


ХЛАДИЛНИЦИ SIDE BY SIDE

ПРОСТОРНИ SIDE BY SIDE ХЛАДИЛНИЦИ

Изключително просторни Side by Side хладилници с удобно отваряне с две врати, привлекателен дизайн и енергийна консумация с грижа за околната среда. В допълнение към забележителното пространство, новите модели разполагат и с иновативен интериор с големи чекмеджета за съхранение, удобни дълбоки полици на вратата и стъклени полици, които позволяват отлична подредба и лесен достъп до храната. • Технология NoFrost • Просторен интериор • LED осветление • Електронно управление с LCD дисплей

42


ХЛАДИЛНИЦИ SIDE BY SIDE

43


ХЛАДИЛНИЦИ SIDE BY SIDE

ПОЛЕЗЕН ОБЕМ

Луксът на свежестта Луксът на свежестта, удобна двойна врата, атрактивен дизайн и природосъобразна консумация на енергия. 540-литровия хладилник Side By Side лесно съхранява огромни количества храна. Освен забележителния обем, новите модели имат иновативен дизайн със стъклени рафтове, големи чекмеджета за съхранение и удобни дълбоки рафтове и кутии на вътрешната стена на вратата.

A+ енергийна ефективност

По-големият обем не означава задължително по-висока сметка за ток. В допълнение към отличната си топлоизолация, хладилниците и фризерите Gorenje имат по-добро уплътнение на вратите, както и най-съвременни компоненти и електроника на охладителната система, проектирани така, че да сведат до минимум консумацията на енергия.

Атрактивен дизайн

NoFrost технология

Новият модел хладилник Side by Side на

Съвременната технология NoFrost интензивно

Gorenje, от неръждаема стомана, в черно и

циркулира студен въздух, за да премахне влаж-

бяло, изпъква със своята ергономична дръжка,

ността от фризера и хладилника. Това предо-

проектирана така, че да отговаря на чиста-

твратява натрупването на скреж върху храните

та линия на уредите и да позволява лесно

и вътрешните стени на уреда. Използването

отваряне на вратата. Елегантният външен вид

на пространството за съхранение е оптимално

се подсилва от интерактивния светодиоден дис-

и досадното размразяване и почистване на

плей, който осигурява удобство при ползване

фризера вече не е необходимо. Пакетите със

и непрекъснат контрол върху температурата в

замразени храни вече не залепват едни за

отделенията на хладилника и фризера.

други, което значително подобрява чистотата и добрата подредба на съдържанието.

44


ХЛАДИЛНИЦИ SIDE BY SIDE

Просторни прозрачни чекмеджета Хладилниците Gorenje Side by Side предлагат оптимални условия за съхраняване на големи количества плодове и зеленчуци. На разположение са три големи кутии, изработени от висококачествени прозрачни пластмаси. Повече от отлично решение за висококачествено съхранение на хранителните стоки за седмицата. Предимствата на стъклените полици Стъклените рафтове в хладилниците на Gorenje

Електронно управление с LCD дисплей

са изработени от закалено стъкло. Те са силно устойчиви. В случай на нежелано разливане,

Електронното управление позволява точни

течността не залива долния рафт. Компактни-

настройки на температурата на охлаждане и

те стъклени рафтове осигуряват перфектна

замразяване независимо от температурата на

опора за храни в малки и тънки пакети. Освен

околната среда. В допълнение към функцията

това, стъклените полици са много лесни за

за заключване ChildLock, моделът предлага

почистване.

опция FastFreeze и режим на почивка, в която хладилникът работи на 7°C, а фризерът - при

Дълбоките рафтове и кошчета във вратата

-15°C. По този начин, можете да сте уверени,

на отделението на фризера са идеалното

че храните се съхраняват по подходящ начин,

решение, което позволява подредено съхра-

докато ви няма, без да използвате прекалено

нение на храните. Отворени пакети с малки

много енергия.

замразени зеленчуци, пици, меки и твърди форми за лед ще бъдат лесно достъпни в удобните рафтове на вратата.

Ледогенератор Хладилниците Side by Side имат специално устройство за правене на лед както и допълнително чекмедже за съхранение на лед или ледени кубчета. Напълнете въртящата се тавичка с вода и я оставете да замръзне. След това освободете ледените кубчета в чекмеджето с едно извъртане на ключа и използвайте леда за освежаване на вашите напитки. По този начин вие ще бъдете перфектния домакин по всяко време.

LED осветление на хладилника и фризера Моделът Side by Side на Gorenje с усъвършенстваното и икономично светодиодно осветление на интериора, позволява ясна видимост в отделенията на хладилника и фризера. Внимателно обмисленото разположение на лампите елегантно осветява целия интериор, независимо колко пълен е хладилника, а в същото време, позволява максимално използване на пространството на горния рафт.

45


ХЛАДИЛНИЦИ SIDE BY SIDE

NRS 9181 CXB

Х ладилник&фризер

• Цвят: Инокс • Бруто/нето обем: 228 / 380 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 1,22 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 445 кВт/ч • SensoTech електронно управление • Електронно управление с LCD дисплей • Филтър за вода • Минибар • Автомат за лед • Автомат за натрошен лед • Автомат за студена вода

NRS 9181 CXB

Основни предимства: A+ енергийна ефективност

Електронно управление SensoTech със светодиоден дисплей Функция SuperCool за бързо охлаждане на големи количества храна

Функция FastFreeze за ефикасно замразяване на пресни храни NoFrost функция

Хладилна част • LED осветление • Нето обем: 380 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 3 стъклени свалящи се полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 4 полици • 1 рафт за масло/сирене • Съд за месо 1 • 1 поставка за яйца • Аларма при отворена врата Фризерна част • LED осветление • Капацитет на фризера: 179 л • Обем на замразяване: 13 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 3 ч • Система NoFrost Absolute • 2 чекмеджета за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • Брой подвижни полици: 3 • Температурен регулатор • Метална врата

• Размери (ШхВхД): 90,6 × 177 × 73,5 см • EAN код: 3838942798801

46


ХЛАДИЛНИЦИ SIDE BY SIDE

NRS 9181 CX

Х ладилник&фризер

NRS 85728 X

Х ладилник&фризер

NRS 85728 BK

Х ладилник&фризер

• Цвят: Инокс

• Цвят: Инокс

• Цвят: Черен

• Бруто/нето обем: 228 / 380 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 1,22 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 445 кВт/ч

• Бруто/нето обем: 563 / 537 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 1,22 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 445 кВт/ч

• Бруто/нето обем: 563 / 537 л • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 1,22 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 445 кВт/ч

• SensoTech електронно управление • Електронно управление с LCD дисплей • 1 компресор • Филтър за вода • Автомат за лед • Автомат за натрошен лед • Автомат за студена вода

• SensoTech електронно управление • 1 компресор • Полуавтоматичен ледогенератор

• SensoTech електронно управление • 1 компресор • Полуавтоматичен ледогенератор

Хладилна част • LED осветление • Нето обем: 380 л • Автоматично размразяване • 4 стъклени полици • 3 стъклени свалящи се полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 4 полици • 1 рафт за масло/сирене • Съд за месо 1 • 1 поставка за яйца • Аларма при отворена врата

Хладилна част • LED осветление • Нето обем: 345 л • 4 стъклени полици • 3 стъклени свалящи се полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 5 полици на вратата • 1 рафт за масло/сирене • Аларма при отворена врата

Хладилна част • LED осветление • Нето обем: 345 л • 4 стъклени полици • 3 стъклени свалящи се полици • 2 съда за зеленчуци • Рафтове на вратата: 5 полици на вратата • 1 рафт за масло/сирене • Аларма при отворена врата

Фризерна част • LED осветление • Капацитет на фризера: 179 л • Обем на замразяване: 13 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 3 ч • Система NoFrost Absolute • 2 чекмеджета за бързо замразяване • 2 чекмеджета за замразена храна • Брой подвижни полици: 3 • Температурен регулатор • Метална врата

Фризерна част • LED осветление • Капацитет на фризера: 192 л • Обем на замразяване: 10 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 7 ч • Система NoFrost Absolute • 3 Пластмасови чекмеджета за съхраняване на замразена храна • 2 чекмеджета за замразена храна • Рафтове на вратата на фризерното отделение 5 • Брой подвижни полици: 3 • Температурен регулатор • Метална врата

Фризерна част • LED осветление • Капацитет на фризера: 192 л • Обем на замразяване: 10 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 7 ч • Система NoFrost Absolute • 3 Пластмасови чекмеджета за съхраняване на замразена храна • 2 чекмеджета за замразена храна • Рафтове на вратата на фризерното отделение 5 • Брой подвижни полици: 3 • Температурен регулатор • Метална врата

• Размери (ШхВхД): 90,6 × 177 × 73,5 см

• Размери (ШхВхД): 90,2 × 176 × 75 см

• Размери (ШхВхД): 90,2 × 176 × 75 см

• EAN код: 3838942798795

• EAN код: 3838942761539

• EAN код: 3838942761553

47


ФРИЗЕРИ

ВИСОКОКАЧЕСТВЕНО ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ХРАНА

Иновативната система за охлаждане, мощните компресори и ефикасната топлоизолация осигуряват висококачествената работа на фризерите в класовете с висока енергийна ефективност. Интериорът с VitroLook дизайн, подвижните кошници, чекмеджетата, които се издърпват и електронното регулиране на температурата осигуряват отличните условия за съхранение на замразената храна. • • • • •

48

Отлична енергийна ефективност: А+ Съвременна система за охлаждане FastFreeze - Бързо замразяване на големи количества храни Оптимално запазване на хранителните качества, витамините и минералите Възможност за комбиниране на отделни фризер и хладилник (Side by side)


ФРИЗЕРИ

49


ФРИЗЕРИ

ЗАПАЗВАНЕ

Н А Х РА Н И Т Е Л Н И Т Е В Е Щ ЕС Т В А A + енергийна ефективност Както всички охладителни уреди, така фризерите Gorenje са от висок енергиен клас. Фризерите имат по-добро уплътнение на вратите, както и най-съвременни компоненти и електроника на охладителната система, проектирани така, че да сведат до минимум консумацията на енергия.

FastFreeze - Функция бързо замразяване Поддържането на качеството на замразената храна зависи предимно от бързината на процеса на замразяване. Когато процесът е по-бърз, кристалите, които се образуват, са по-малки и не нарушават клетките на храната, позволявайки й да запази витамините, минералите и хранителните вещества за по-дълго време. За да се ускори този процес, изберете модел с функция FastFreeze, която ще замрази храната до крайно ниската температура от -24ºC.

No Frost Absolute - Край на сложното размразяване Съвременната технология NO FROST Absolute премахва влажността от фризера, чрез използване на интензивна циркулация на свеж въздух, за да се предотврати натрупването на скреж върху храните и вътрешните стени. Досадното размразяване и почистване на фризера е вече в миналото

50

Предотвратява заскрежаването

Замразените храни няма да залепват една за друга

Подобрено използване на пространството

Подобрена подредбата на храната във фризера

Качеството, цвета и аромата на замразените храни се запазват

Край на досадното размразяване и почистване


ФРИЗЕРИ

Съхранение на замразена храна

Препоръчително време за съхранение във фризера Вид храна

Време

зависи от състава на храната, от нейното

плодове, говеж до

от 10 до 12 месеца

качество и срок на годност. Високото

зеленчуци, телешко, птиче

от 8 до 10 месеца

съдържание на мазнини, например скъсява

еленско

от 6 до 8 месеца

времето за съхранение. В този случай крехкото

свинско

от 4 до 6 месеца

месо може да се съхрани във фризер до 12

кайма

4 месеца

хляб, тестени храни, готвени храни, риба

3 месеца

карантия

2 месеца

пушени колбаси, тлъста риба

1 месец

Време за съхранение на замразена храна

месеца, докато мазното месо от 4 до 6 месеца. Замразявайте храната в затворени пликове или контейнери, за да осигурите правилното и съхранение.

Отличен изглед и оптимално използване на пространството Чекмеджетата на фризера са в стил VitroLook,

на пакетите с храна. Съхранението и

което ви дава голяма видимост на замразените

достъпа до храната са още по-лесни поради

храни. Пластмасовите чекмеджета се

функционалното решение на осветлението на

вадят лесно и позволяват удобна подредба

интериора. Храната не залепва.

51


ФРИЗЕРИ

FN 6181 CW

Вертикален фризер

• Обем на замразяване: 18 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 15 ч • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,814 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 297 кВт/ч • Бруто/нето обем: 231 / 217 л • SensoTech електронно управление • Температурен регулатор • NoFrost система • Чекмедже за бързо замразяване

FN 6181 CW

• 6 чекмеджета за замразена храна • 1 отделение с врата • 1 съд за лед

• Вътрешна лампа • Звукова аларма и лампичка за индикация за висока температура във фризера

• Размери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

Основни предимства:

52

• EAN код: 3838942694738

A+ енергийна ефективност

FastFreeze отделение за бързо замразяване

SensoTech електронно управление

Eco – economy еко – икономична програма

NoFrost функция

Вътрешно осветление


ФРИЗЕРИ

F 6181 AW

Вертикален фризер

F 6248 W

Вертикален фризер

• Обем на замразяване: 25 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 28 ч • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,815 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 297 кВт/ч • Бруто/нето обем: 309 / 261 л

• Обем на замразяване: 15 кг • Време на съхранение при спиране на тока: 20 ч • Консумация на електрическа енергия kWh/24ч: 0,726 кВт/ч • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 265 кВт/ч • Бруто/нето обем: 238 / 208 л

• Механично управление • Температурен регулатор • Ръчно размразяване

• Механично управление • Аналогов температурен индикатор • Температурен регулатор • Ръчно размразяване

• 6 чекмеджета • 2 отделения с врата • 1 съд за лед • Мощност при включване: 0,1 kW

• 4 кошници • 2 отделения с врата • Мощност при включване: 0,1 kW • Копче за бързо замразяване

• Вътрешна лампа • Лампичка за индикация за висока температура във фризера

• Вътрешна лампа • Звукова аларма и лампичка за индикация за висока температура във фризера • Звукова аларма за отворена врата

• Размери (ШхВхД): 60 × 180 × 64 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 143,5 × 62,5 см

• EAN код: 3838942694714

• EAN код: 3838942768033

53


Перални машини

УСЕЩАНЕ ЗА БЕЛОТА UltraWHITE

Новаторската програма UltraWhite, разработена специално за бяло пране, събира експертните познания и опита на специалистите на Gorenje. В комбинация с правилния избор за начин на пране SensoCARE, програмата демонстрира отлично разбиране на съвременните нужди на потребителите. Ефективността на пералната машина се основава на технологията SensorIQ, която автоматично оптимизира процеса на изпиране и осигурява безопасна работа. Идеалната грижа за вашето пране съвместява възможно най-кратко време на работа с минимална консумация на енергия. • • • • • •

54

Отличен клас на енергийна ефективност A+++ -20%. Логичен избор на настройки и други програми SensoCARE – 4 режима на пране Специални програми според типа пране Старателно обмислени ергономични решения Висококачествени компоненти от издръжливи материали.


Перални машини

55


Перални машини

П Е Р ФЕ К Т Н А

БЕЛОТА Високо ефективна грижа за прането Идеалната грижа за прането изисква

специалната програма UltraWhite.

точна комбинация от температура,

Комбинацията от четирите параметъра,

вода, времетраене, обороти и препарат.

изброени по-горе, осигурява идеална белота

Специалистите на Gorenje разчитат на

при ниски температури. Това, което пералните

дългогодишния си опит и експертни знания,

машини на Gorenje могат да направят с бялото

за да разработят новаторско решение за

пране, могат да направят още по-ефективно и

ефективна грижа за бяло пране, създавайки

с цветното.

Програма UltraWHITE Запазва белотата на вашето деликатно пране. Програмата UltraWHITE е предназначена за бяло и деликатно пране като синтетика, коприна, найлон и дантела. Поради специфичния характер на влакното, този вид дрехи не бива да бъдат третирани при високи температури. Те ще бъдат отлично изпрани при температура на водата не по-висока от 30°C, благодарение на по-интензивното въртете на барабана и използването на повече вода. При обичайни условия обикновено бялото пране придобива сивкав или жълтеникав оттенък и губи своята белота. С програмата UltraWHITE вашето бяло пране ще остане наистина бяло.

Отлична енергийна ефективност Редица новаторски решения като ефективните програмни алгоритми, барабана на пералната машина OptiDrum, системата за ефикасно накисване QuickWet в комбинация с технологията SensorIQ водят до изключителна енергийна ефективност. Най-добрите модели на Gorenje са класифицирани като клас A+++ -20%, което означава, че те използват средно с 50% по-малко електроенергия отколкото уредите, означени като клас A.

56

До 9 kg пране при едно зареждане Барабанът на пералната машина е с голям обем и поема до 9 kg пране, което ви позволява да оптимизирате зарежданото количество дрехи и едновременно с това да осигурите перфектни резултати от прането. Ергономично проектираната голяма врата с размер от 34,5 cm прави зареждането и изваждането на прането много по-лесно, дори в случаите, когато перете одеала, спално бельо или подобен обемен текстил. Найдобрите модели перални са снабдени с лампичка, монтирана във вътрешността на барабана, която светва при отварянето на вратата и ви улеснява при проверката на прането.


Перални машини

Програми според вида на прането Правилна програма за всеки тип пране. Пералните машини Gorenje предлагат няколко програми за пране и различни температурни настройки. Най-често използваните програми за пране на памучни тъкани, синтетика, смесено пране, деликатни материи и вълна се намират от дясната страна на програматора. От лявата страна се намират специални програми, разработени за специфично пране. В допълнение към новаторската програма UltraWhite, пералната машина предлага още и програмите PerfectBlack, BioWash, NightWash, QuickWash, както и две потребителски програми MyFavourite, които лесно могат да бъдат персонализирани от потребителя. •

UltraWHITE - Програмата UltraWhite предлага ефикасна грижа на деликатното бяло пране, като запазва белотата му при температури от 30°C

PerfectBlack – изпира прането ви при температура от 30°C, използвайки течен препарат, за да запази черните цветове на дрехите ви.

BioWash – тази програма е предназначена за хора, които предпочитат да перат дрехите си с натурални продукти като например топчета BioBall или друг алтернативен био препарат.

NightWash – тази програма е предназначена за пране през нощта. Регулираните обороти на въртене и центрофугиране правят работата на пералнята тиха.

QuickWash – Тази програма ще изпере вашите любими дрехи при температура от 30°C само за 17 минути.

MyFavorite – Съществуват две програмни позиции за персонализирани потребителски програми. Определете вида на прането, температурата, други желани настройки, и ги запазете.

TimeComfort

StainExpert

Изпиране в желаното от вас време. Опцията

Съдействие в борбата с най-упоритите петна Често

StartDelay позволява отлагане на старта на

се случва неподходящото първоначално изпиране

програмата до 24 часа. Функцията EndTime,

да подсили упоритостта на петното в тъканите.

която ви позволява да зададете часа, в който

Това намалява възможността за премахването

желаете прането да приключи. Пералната

му при последващо пране. Високият клас модели

машина автоматично ще изчисли точния час

на Gorenje ви предлагат специална функция за

за включване в зависимост от избраната

ефективно премахване на най-упоритите петна.

програма. По този начин можете да използвате

Изберете най-подходящата опция измежду чети-

по-ниските цени на нощната електроенергия,

рите предложени групи петна, за да сте сигурни, че

както и да сте сигурни, че прането ви ще бъде

дрехите ви ще бъдат ефективно изпрани.

Плодове: портокали, ягоди, банани, доматен сок, плодови пюрета и др.

Кафе: чай, кафе, какао, шоколад, кисело мляко, паста, червило и др.

Вино: червено вино, тъмни плодови сокове, боровинки, червено цвекло, мастило и др.

Органични продукти: мазнина, олио, масло, яйца, кръв, трева, и др.

готово за простиране в удобен за вас час.

57


Перални машини

ТЕХНОЛОГИИ

С ГРИЖ А ЗА ПОТРЕБИТЕ Л Я OptiDrum – Здравина за вашите дрехи Отлично запазване на прането. Новаторски проектираният интериор на барабана от неръждаема стомана е напълно пригоден за ефективно движение на дрехите при прането. Големият обем позволява спокойна работа, дори когато перете голямо количество дрехи. Отворите в барабана са проектирани така, че размерът, формата и броят им да спомогнат за по-ниската консумация на вода и електроенергия. Вълнообразните релефни ребра нежно преместват дрехите към задната част на барабана, след което ги повдигат нагоре. Наклоненият дизайн на стъкления люк на вратата също допринася за правилното извършване на този процес. OptiDrum дизайнът се грижи максимално за вашето пране.

SensorIQ технология

SterilTub – Чиста машина за чисто пране

Винаги оптимално използване на енергия, вода

Решение за приятно ухаещи дрехи. Когато

и време Пералните машини Gorenje притежа-

перете при ниски температури и с мек перилен

ват множество датчици, които непрекъснато

препарат, във вътрешността на машината

съблюдават процеса на изпиране. Въз основа на

се създават предпоставки за развиване на

събраната информация, технологията SensorIQ

бактерии. Тези бактерии могат да причинят

автоматично регулира процеса според вида на

отделянето на неприятна миризма от

избраната програма и количеството пране. Опти-

изпраните и изсушени дрехи в момента, в

малните резултати в допълнение към значително-

който те се навлажнят. Програмата SterilTub,

то спестяване на електроенергия, вода и време

която работи при температура от 80°C, ще

са гарантирани.

почисти безупречно интериора на вашата

TotalWeight – Автоматично разпознаване на

пералня и ще спомогне за най-добрата грижа

теглото на прането: Използвайки датчика за тегло,

за вашето пране.

пералната машина автоматично настройва програмата за изпиране спрямо реалното количество дрехи в барабана. Освен че пести електроенергия и вода, тази функция позволява тиха и спокойна работа на машината, което удължава нейния живот.

1 Сензор за тегло 2 Сензор за контрол на стабилността 3 Сензор за оборотите, 4 Сензор за температурата на мотора 5 АкваСтоп сензор, 6 Сензор за температурата 7 Заключване 8 Хидростат 9 Сензор за нивото на водата

Ефикасно накисване с помощта на системата QuickWet

Обща консумация на перилен препарат

Изключително бързо накисване на прането и

Идеална грижа за прането с точното

по-кратки програми. Системата за интензивно

количество препарат. Пералните машини

накисване QuickWet позволява притокът на

Gorenje използват специална система,

вода, смесена с перилен препарат, да става

благоприятна за околната среда, която

едновременно от долната и горната част на

предотвратява ненужното използване на

барабана. По този начин дрехите се накисват

перилен препарат, докато пералнята се пълни

по-бързо, а програмата за изпиране е по-

с вода. Тази система намалява консумацията

кратка, което пести електроенергия.

на перилен препарат с до 20% и спомага за поефикасната защита на околната среда.

58

-20 %


Перални машини

Режими на изпиране SensoCARE Изцяло персонализирано пране. Пералните машини Gorenje ви предлагат опция да избирате метода на изпиране, който е найподходящ за вашите нужди. Ако възнамерявате да използвате стандартните програми (за пране на памук, синтетика, смесен текстил, деликатни тъкани и вълна), можете да избирате между 4 различни режима. Режимите NormalCARE, EcoCARE, TimeCARE и AllergyCARE са оптимизирани, за да позволят постигането на отлични резултати и грижа за вашите дрехи.

NormalCARE: предварително запаметен в уреда

TimeCARE: режим на пране с повишена честота на

режим, който е подходящ за изпиране на текстил

движенията за постигане на ефективно изпиране за

след нормална ежедневна употреба и с оптимална

възможно най-кратко време.

консумация на електроенергия и време.

EcoCARE: режим на пране при ниска консумация

AllergyCARE: режим на пране, който е особено

на вода и електроенергия, когато времетраенето на

подходящ за хора с чувствителна кожа; използва

програмата няма значение.

допълнително вода за безупречно изплакване на дрехите.

Лесно управление

SoftSound операции

Грижа за прането само в три стъпки Ергономично

ако го завъртите надясно, ще получите достъп до

Приятни звукови сигнали. В допълнение към

проектираният наклонен панел за управление

най-често използваните програми. При моделите

изключителния си дизайн пералните машини

предоставя отличен поглед и контрол върху

във високия клас тези програми са последвани

Gorenje са приятни и за слуха. Звуковите

процеса на изпиране и избраните настройки.

от LCD дисплей, който предлага четири различни

сигнали и висококачествените говорители

В допълнение ви позволява да избирате лесно

режима на изпиране. В заключение, можете

допринасят за по-приятното потребителско

правилната програма, режима на изпиране и да

да избирате и допълнителни функции. Когато

усещане. Специално внимание е обърнато на

задавате други специални настройки. Стъпките,

го направите, остава да натиснете единствено

движението на програматора и операционните

които трябва да извършите, са подредени в

бутона Start. LCD дисплеят ви дава възможност

бутони, отделението за перилния препарат и

логическа последователност от ляво на дясно.

да изберете език измежду 33 предварително

вратата на пералнята.

Програматорът е централно позициониран на

зададени настройки.

панела за управление и е лесен за боравене;

59


Перални машини

ОТЛИЧНО

К АЧ ЕС Т В О

Траен нагревател DuraHeat

Редуцирано натрупване на котлен камък и по-дълъг живот. Нагревателят DuraHeat е покрит със защитен слой от никел, който прави повърхността му много гладка и намалява натрупването на котлен камък. В сравнение със стандартните нагреватели животът на DuraHeat е по-дълъг, а операциите с пералната машина - по-ефективни. Това затвърждава качествата на пералната машина и удължава живота й.

Здрав казан от FiberTech

Казанът на пералнята машина е изработен от изключително устойчив материал. Пералните машини с високи обороти и голям капацитет на зареждане разполагат с казан, изработен от съвременен материал, наречен FiberTech. Материалът има отлични механични свойства и е силно устойчив на температури и химикали. В сравнение с казана от неръждаема стомана, този вид няма никакви проблеми с корозията. Другите модели разполагат с казан, изработен от изключително устойчивия, високотехнологичен материал CarboTech, който притежава отлична здравина дори за моделите с обороти на центрофугиране до 1,400 rpm.

Ефикасен и енергийно ефективен двигател PowerDrive

Корпус с цинково покритие

Изключително безшумна работа

Енергийно ефективен, безшумен и

Качествена защита за дълъг живот.

Край на дразнещия шум при въртенето на

надежден двигател на пералната машина.

Пералните машини Gorenje притежават

барабана. Дори при най-енергичното въртене

Това поколение перални машини е с

покритие, благоприятно за околната среда,

на барабана пералните машини Gorenje

обороти на центрофугиране от 1,600 rpm и

също както автомобилите. Здравината на

са тихи колкото обикновен разговор, което

капацитет на зареждане до 9 kg, разполага

уреда и ефективната защита от корозия са

се дължи висококачествения двигателен

с високоефективен, електронно управляван

гарантирани.

механизъм и ефективната изолация на

двигател, който в сравнение с универсалните

корпуса. Моделите във високия клас са

електромотори е по-надежден и тих.

още по-безшумни и достигат стандартите

Използването на минимално количество

на категория Super Silent (Изключително

електроенергия и прането на повече като обем

безшумни).

дрехи удължава полезния живот на двигателя. Електромоторът е силно ефективен, защото достига максимална мощност много бързо.

60


Перални машини

Функция AquaStop – идеална защита от наводнение Защита от наводнение. Пералните машини

Aqua Stop: моделите са оборудвани със

Gorenje са оборудвани със системи за

специална механична система, която

безопасност, които предотвратяват изтичането

спира притока на вода в казана, ако се

на вода и защитават електронните компоненти

получи проблем с тръбата, въвеждаща

на уреда от повреди. •

Total Aqua Stop: моделите във високия

водата. •

Защита от преливане: ако клапаните

клас разполагат със специален датчик,

за дозиране на водата се повредят

който е инсталиран от долната страна

или нивото на водата е твърде високо,

на пералната машина. В случай на

помпата активира изпразването на

протичане, датчикът незабавно изключва

казана, докато се достигне оптимално

електрическия клапан, за да прекъсне

ниво на водата за избраната програма

подаването на вода към уреда.

или докато казанът се изпразни.

Модерно отделение за препарат

Лесен за почистване филтър

Просто разпределение на перилните препа-

Леснодостъпен филтър, който не позволява

рати. Разделителят с три отделения е функцио-

протичане на вода. Филтърът е инсталиран в

Безопасна операция на електромотора за безу-

нално проектиран за лесно разпределение на

долната предна част на пералната машина.

пречна работа Прегряването на електромото-

всички видове препарати. Символите и знаци-

Когато натиснете леко капачето, вратичката

ра, причинено от прекомерна натовареност

те в разделителя показват препоръчителното

ще се отвори. В допълнение е приложена

или вода може да доведе до повреда. За да се

количество препарат и омекотител, нужни за

дренажна тръбичка, с която можете да източите

избегне подобен проблем, електромоторите са

цяло или половин пране в зависимост от вида

излишната вода в резервоара. Инструкциите

оборудвани с механична защита от прегря-

на дрехите. Допълнителни означения могат да

за почистване на филтъра се намират от

ване. Ако защитата прегрее, електромоторът

се видят и върху уплътнението на барабана.

вътрешната страна на капака.

автоматично се изключва, за да предотврати

Защита от прегряване на електромотора

по-сериозно прегряване или повреда. Заключване за защита Безопасност за вашите любопитни деца.

Интелигентни ергономични решения

Вратата на пералната машина не може да бъде отворена по време на прането. За допълнителна безопасност машината може да бъде

Наклонен панел за управление

заключена посредством натискане на бутон

Ергономична дръжка на вратата

или комбинация от бутони (в зависимост от

Логическа последователност при избор на настройки

модела). Контрол на стабилността

Лесно разбираеми символи

Функционален разделител за

Стабилност на машината по време на работа.

препарати с елегантен механизъм

Системата за контрол на стабилността ще се

за изваждане

погрижи прането ви да се разпределя равно-

Голям отвор за вратата и удобен

мерно в барабана. Ако датчикът за контрол на

механизъм за отваряне •

Лесно достъпен филтър, лесен за почистване

стабилността усети дисбаланс, барабанът ще спре да се върти, за да позволи по-равномерно разпределение на прането.

61


Перални машини

W 9865 E

Перална машина

Superior

Характеристики • PowerDrive мотор • SensoCARE • StainExpert • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1600 обр./мин. • 9 кг • Обем на барабана: 64 л • LED осветление на барабана • Вход за топла вода

W 9865 E

Управление • Отложен старт (24 ч) • Настойка на време за работа • Звуков сигнал • Регулация на оборотите • Регулация на температурата • Двуредов дисплей с пълна информация за прането

ADVANTAGES THAT COUNT A -50 % енергийна ефективност

StainExpert, ефикасно премахване на петна

LogiControl LCD дисплей

OptiDrum, отлично грижа за прането

SensoCARE, 4 стила на пране

DuraHeat, издръжлив нагревател

Програми • 31 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Вълна / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Сензорна технология SensorIQ

PowerDrive мотор

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight // Интензвино накисване QuickWet // 4-D накисване // ECO система

TotalWeight control, пране адаптирано към теглото на прането EndTime, настройка на времето за край на програмата

AquaStop, защита от преливане

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Пълен аква стоп // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от FiberTech

SterilTub, самопочистваща програма

Технически данни • Енергиен клас А-50% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 174 • Годишна консумация на вода: 11470 л • Ниво на шума: 72 dB(A) • Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см • EAN код: 3838942764905

62


Перални машини

W 9825 I

Superior

Перална машина

W 8844 I

Перална машина

Superior

W 8824 I

Superior

Перална машина

Carbo Tech

Carbo Tech

Характеристики • PowerDrive мотор • SensoCARE • StainExpert • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин. • 9 кг • Обем на барабана: 64 л • LED осветление на барабана

Характеристики • PowerDrive мотор • SensoCARE • StainExpert • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1400 обр./мин. • 8 кг • Обем на барабана: 64 л • LED осветление на барабана

Характеристики • PowerDrive мотор • SensoCARE • StainExpert • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин. • 8 кг • Обем на барабана: 64 л • LED осветление на барабана

Управление • Отложен старт (24 ч) • Настойка на време за работа • Звуков сигнал • Регулация на оборотите • Регулация на температурата • Двуредов дисплей с пълна информация за прането

Управление • Отложен старт (24 ч) • Настойка на време за работа • Звуков сигнал • Регулация на оборотите • Регулация на температурата • Двуредов дисплей с пълна информация за прането

Управление • Отложен старт (24 ч) • Настойка на време за работа • Звуков сигнал • Регулация на оборотите • Регулация на температурата • Двуредов дисплей с пълна информация за прането

Програми • 31 програми • Основни програми: Памук / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 31 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Вълна / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 31 програми • Основни програми: Памук / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight // Интензвино накисване QuickWet // 4-D накисване // ECO система

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight // Интензвино накисване QuickWet // 4-D накисване // ECO система

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight // Интензвино накисване QuickWet // 4-D накисване // ECO система

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Пълен аква стоп // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Пълен аква стоп // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от FiberTech

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Пълен аква стоп // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Технически данни • Енергиен клас А-50% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 174 • Годишна консумация на вода: 11470 л • Ниво на шума: 68 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-40% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 169 • Годишна консумация на вода: 11280 л • Ниво на шума: 72 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-40% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 169 • Годишна консумация на вода: 11280 л • Ниво на шума: 69 dB(A)

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• EAN код: 3838942764929

• EAN код: 3838942764943

• EAN код: 3838942764936

63


Перални машини

W 8624 H

Advanced

Перална машина

W 7623 L

Advanced

Перална машина

Carbo Tech

W 7603 L

Advanced

Перална машина

Carbo Tech

Carbo Tech

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • SensoCARE • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин. • 8 кг • Обем на барабана: 64 л • LED осветление на барабана

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • SensoCARE • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин. • 7 кг • Обем на барабана: 54 л

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • SensoCARE • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1000 обр./мин. • 7 кг • Обем на барабана: 54 л

Управление • Отложен старт (24 ч) • Настойка на време за работа • Звуков сигнал • Регулация на оборотите • Регулация на температурата • Дисплей с активни настройки

Управление • Отложен старт (24 ч) • Настойка на време за работа • Звуков сигнал • Регулация на оборотите • Регулация на температурата • Дисплей с активни настройки

Управление • Отложен старт (24 ч) • Настойка на време за работа • Звуков сигнал • Регулация на оборотите • Регулация на температурата • Дисплей с активни настройки

Програми • 23 програми • Основни програми: Памук / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 23 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Вълна / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 23 програми • Основни програми: Памук / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight // Интензвино накисване QuickWet // 4-D накисване // ECO система

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight // ECO система

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight // ECO система

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Аква стоп // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Аква стоп // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Аква стоп // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Технически данни • Енергиен клас А-40% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 169 • Годишна консумация на вода: 11280 л • Ниво на шума: 69 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-30% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 169 • Годишна консумация на вода: 9960 л • Ниво на шума: 69 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-30% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 169 • Годишна консумация на вода: 9960 л • Ниво на шума: 66 dB(A)

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• EAN код: 3838942761447

• EAN код: 3838942751899

• EAN код: 3838942752117

64


Перални машини

W 8424

Essential

Перална машина

W 7443 L

Essential

Перална машина

Carbo Tech

W 7423

Essential

Перална машина

Carbo Tech

Carbo Tech

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • SensoCARE • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин. • 8 кг • Обем на барабана: 64 л

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • SensoCARE • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1400 обр./мин. • 7 кг • Обем на барабана: 54 л

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • SensoCARE • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин. • 7 кг • Обем на барабана: 54 л

Управление • Отложен старт (24 ч) • Звуков сигнал • Регулация на оборотите • Регулация на температурата • Дисплей

Управление • Отложен старт (24 ч) • Звуков сигнал • Регулация на оборотите • Регулация на температурата • Дисплей

Управление • Отложен старт (24 ч) • Звуков сигнал • Регулация на оборотите • Регулация на температурата • Дисплей

Програми • 23 програми • Основни програми: Памук / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 23 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Вълна / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 23 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Вълна / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight // Интензвино накисване QuickWet // 4-D накисване // ECO система

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight // ECO система

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight // ECO система

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Аква стоп // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Технически данни • Енергиен клас А-40% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 169 • Годишна консумация на вода: 11280 л • Ниво на шума: 74 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-30% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 169 • Годишна консумация на вода: 9960 л • Ниво на шума: 72 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-30% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 169 • Годишна консумация на вода: 9960 л • Ниво на шума: 74 dB(A)

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• EAN код: 3838942761461

• EAN код: 3838942751820

• EAN код: 3838942751868

65


Перални машини

W 7403

Essential

Перална машина

W 6423

Essential

Перална машина

Carbo Tech

W 6403

Essential

Перална машина

Carbo Tech

Carbo Tech

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • SensoCARE • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1000 обр./мин. • 7 кг • Обем на барабана: 54 л

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • SensoCARE • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин. • до 6 кг • Обем на барабана: 54 л

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • SensoCARE • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1000 обр./мин. • до 6 кг • Обем на барабана: 54 л

Управление • Отложен старт (24 ч) • Звуков сигнал • Регулация на оборотите • Регулация на температурата • Дисплей

Управление • Отложен старт (24 ч) • Звуков сигнал • Регулация на оборотите • Регулация на температурата • Дисплей

Управление • Отложен старт (24 ч) • Звуков сигнал • Регулация на оборотите • Регулация на температурата • Дисплей

Програми • 23 програми • Основни програми: Памук / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 23 програми • Основни програми: Памук / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 23 програми • Основни програми: Памук / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight • ECO система

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight • ECO система

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight • ECO система

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Технически данни • Енергиен клас А-30% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 169 • Годишна консумация на вода: 9960 л • Ниво на шума: 72 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-30% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 150 • Годишна консумация на вода: 9840 л • Ниво на шума: 74 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-30% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 150 • Годишна консумация на вода: 9840 л • Ниво на шума: 72 dB(A)

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• EAN код: 3838942751851

• EAN код: 3838942751882

• EAN код: 3838942751844

66


Перални машини

W 7223

Primary

Перална машина

W 7203

Primary

Перална машина

Carbo Tech

W 6202

Primary

Перална машина

Carbo Tech

Carbo Tech

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • SensoCARE • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин. • 7 кг • Обем на барабана: 54 л

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • SensoCARE • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1000 обр./мин. • 7 кг • Обем на барабана: 54 л

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • SensoCARE • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1000 обр./мин. • до 6 кг • Обем на барабана: 54 л

Управление • Регулация на оборотите • LED индикатори

Управление • Регулация на оборотите • LED индикатори

Управление • Регулация на оборотите • LED индикатори

Програми • 18 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Вълна / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 18 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Вълна / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 18 програми • Основни програми: Памук / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight • ECO система

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight • ECO система

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight • ECO система

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Безопасност и надеждност • Издръжлив нагревател DuraHeat // Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Технически данни • Енергиен клас А-30% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 169 • Годишна консумация на вода: 9960 л • Ниво на шума: 74 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-30% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 169 • Годишна консумация на вода: 9960 л • Ниво на шума: 72 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-20% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 167 • Годишна консумация на вода: 10250 л • Ниво на шума: 72 dB(A)

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• EAN код: 3838942751950

• EAN код: 3838942751936

• EAN код: 3838942751929

67


Перални машини

44 cm

WA 614 SYB

WA 614 SYW

Перална машина

WS 512 SYB

Перална машина

Carbo Tech

Перална машина

Carbo Tech

Carbo Tech

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1400 обр./мин. • до 6 кг • Обем на барабана: 54 л

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1400 обр./мин. • до 6 кг • Обем на барабана: 54 л

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин. • до 5 кг • Обем на барабана: 36 л

Управление • Отложен старт (24 ч) • Регулация на оборотите

Управление • Отложен старт (24 ч) • Регулация на оборотите

Управление • Отложен старт (24 ч) • Регулация на оборотите

Програми • 15 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и коприна / Вълна / Ръчно пране / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 15 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и коприна / Вълна / Ръчно пране / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 15 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и коприна / Вълна / Ръчно пране / Ензимна фаза • Предпране

Допълнителни програми • Програма Еко

Допълнителни програми • Програма Еко

Допълнителни програми • Програма Еко

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • Забавяне на изплакването

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • Забавяне на изплакването

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • Забавяне на изплакването

Сензорна технология SensorIQ • ECO система

Сензорна технология SensorIQ • ECO система

Сензорна технология SensorIQ • ECO система

Безопасност и надеждност • Аква стоп • Контрол на стабилността SCS • Казан от карботех

Безопасност и надеждност • Аква стоп • Контрол на стабилността SCS • Казан от карботех

Безопасност и надеждност • Контрол на стабилността SCS • Казан от карботех

Технически данни • Енергиен клас А-10% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 197 • Годишна консумация на вода: 10670 л • Ниво на шума: 76 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-10% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 197 • Годишна консумация на вода: 10670 л • Ниво на шума: 76 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-10% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 169 • Годишна консумация на вода: 8800 л • Ниво на шума: 70 dB(A)

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 44 см

• EAN код: 3838942611339

• EAN код: 3838942610639

• EAN код: 3838942611520

68


Перални машини

44 cm

44 cm

44 cm

WS 512 SYW

W 6202/S

Перална машина

Primary

Перална машина

Carbo Tech

W 6443/S

Essential

Перална машина

Carbo Tech

Carbo Tech

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин. • до 5 кг • Обем на барабана: 36 л

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • SensoCARE • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1000 обр./мин. • до 6 кг • Обем на барабана: 42 л

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • SensoCARE • Иновационен барабан OptiDrum • Максимални обороти на центрофуга: 1400 обр./мин. • до 6.5 кг • Обем на барабана: 42 л

Управление • Отложен старт (24 ч) • Регулация на оборотите

Управление • Регулация на оборотите • LED индикатори

Управление • Отложен старт (24 ч) • Звуков сигнал • Регулация на оборотите • Регулация на температурата • Дисплей

Програми • 15 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и коприна / Вълна / Ръчно пране / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 18 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Вълна / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 23 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Вълна / Ръчно пране / кратко / Ензимна фаза • Предпране

Допълнителни програми • Програма Еко

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни програми • BioWash за пране с био продукти // UltraWhite грижа за деликатно бяло пране // PerfectBlack специална грижа за черно пране // NightWash нощно пране // MyFavorite лични програми // Sport за спортно облекло // Програма Еко

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • Забавяне на изплакването

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • СТОП помпа

Сензорна технология SensorIQ • ECO система

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight • ECO система

Сензорна технология SensorIQ • Автоматично разпознаване на теглото на прането TotalWeight • ECO система

Безопасност и надеждност • Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Безопасност и надеждност • Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Безопасност и надеждност • Заключване на челния панел // Контрол на стабилността SCS // Казан от карботех

Технически данни • Енергиен клас А-10% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 169 • Годишна консумация на вода: 8800 л • Ниво на шума: 70 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-20% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 169 • Годишна консумация на вода: 10460 л • Ниво на шума: 68 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-30% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 153 • Годишна консумация на вода: 10270 л • Ниво на шума: 70 dB(A)

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 44 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 44 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 44 см

• EAN код: 3838942610660

• EAN код: 3838942766114

• EAN код: 3838942765681

69


Перални машини

OPTI ПЕРАЛНИ МАШИНИ

О П Т И М А Л Н О С П ЕС Т Я В А Н Е С O P T I Л И Н И Я ТА П Е РА Л Н И М А Ш И Н И

SterilTub самопочистване

ColdWash - пране със студена вода

Отложен старт

СПЕСТЯВА енергия, препарат, време и вода

СПЕСТЯВА 20% от консумацията на енергия - Пране на 15°C за свежи и съхранени дрехи

СПЕСТЯВА ДО 40% от разхода за енергия при пране на нощна тарифа

Решение за приятно ухаещи дрехи. Когато

Експертите на Gorenje разработват специална

Отложеният старт до 24 часа позволява

перете при ниски температури и с мек перилен

програма на ниска температура, напълно

да изберете най-подходящото време за

препарат, във вътрешността на машината

съобразена с нуждите на потребителите.

започване на прането. Това ще улесни

се създават предпоставки за развиване на

Програмата на 15°C е подходяща за леко

използването на пералната през нощта, когато

бактерии. Тези бактерии могат да причинят

замърсени дрехи, като осигурява съществени

тарифата за електроенергия е най-ниска.

отделянето на неприятна миризма от

икономии на време и мощост. Нагревателят

изпраните и изсушени дрехи в момента, в

ще работи единствено ако температурата на

който те се навлажнят. Програмата SterilTub,

входящата вода е по-ниска от 15°C. Съчетано

която работи при температура от 80°C, ще

с използването на подходящи препарати за

почисти безупречно интериора на вашата

пране при ниски температури, резултатите от

пералня и ще спомогне за най-добрата грижа

прането са безупречни.

за вашето пране.

Енергийна ефективност А+

СПЕСТЯВА ДО 10% консумация на енергия в сравнение с енергиен клас А. Непрекъснато развитие, насоченo към намаляване на потреблението на енергия, като част от нашия постоянен ангажимент към околната среда дава резултат в достигането на висок, еко съобразен A-10% енергиен клас за пералните машини.

70


Перални машини

WA 6089

Classic

Перална машина

WA 6109

Classic

Перална машина

Carbo Tech

WA 6129

Classic

Перална машина

Carbo Tech

Carbo Tech

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • Максимални обороти на центрофуга: 800 обр./мин. • до 6,5 кг • Обем на барабана: 54 л

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • Максимални обороти на центрофуга: 1000 обр./мин. • до 6,5 кг • Обем на барабана: 54 л

Характеристики • Стандартен колекторен мотор • Максимални обороти на центрофуга: 1200 обр./мин. • до 6,5 кг • Обем на барабана: 54 л

Управление • Отложен старт (24 ч) • Регулация на оборотите

Управление • Отложен старт (24 ч) • Регулация на оборотите

Управление • Отложен старт (24 ч) • Регулация на оборотите

Програми • 15 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и коприна / Вълна / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 15 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и коприна / Вълна / Ензимна фаза • Предпране

Програми • 15 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Деликатно и коприна / Вълна / Ензимна фаза • Предпране

Допълнителни програми • Програма Еко

Допълнителни програми • Програма Еко

Допълнителни програми • Програма Еко

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • Забавяне на изплакването

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • Забавяне на изплакването

Допълнителни функции • Самопочистваща програма SterilTub • Забавяне на изплакването

Сензорна технология SensorIQ • ECO система

Сензорна технология SensorIQ • ECO система

Сензорна технология SensorIQ • ECO система

Безопасност и надеждност • Казан от карботех

Безопасност и надеждност • Казан от карботех

Безопасност и надеждност • Казан от карботех

Технически данни • Енергиен клас А-10% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 202 • Годишна консумация на вода: 10780 л • Ниво на шума: 71 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-10% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 202 • Годишна консумация на вода: 10780 л • Ниво на шума: 72 dB(A)

Технически данни • Енергиен клас А-10% • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 202 • Годишна консумация на вода: 10780 л • Ниво на шума: 74 dB(A)

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• EAN код: 3838942799297

• EAN код: 3838942799280

• EAN код: 3838942799273

71


СУШИЛНИ МАШИНИ

72


СУШИЛНИ МАШИНИ

УСЕЩАНЕ ЗА МЕКОТА UltraSOFT

Сушилните машини могат да се похвалят с изключителни системи за изсушаване и предотвратяване на намачкването. Сензорната технология SensorIQ оптимизира процедурата по сушене и по този начин отлично запазва прането, като едновременно изразходва минимално количество електроенергия. Можете да изберете между обикновеното сушене NormalCARE и терморегулируемия метод GentleCARE. Програмите и допълнителните настройки са съобразени със съвременния начин на живот и са гаранция за безопасна работа и отлично запазване на прането. • • • • • •

Технология SteamTech за сушене чрез пара Технология IonTech за изглаждане на гънките чрез въздушен йонизатор Двупосочна система за насочване на въздушната струя TwinAir Регулируема програма за сушене SensoCARE Кондензационна сушилня с термопомпа A -40% енергиен клас Изключително голям обем на барабана от 120 литра

73


СУШИЛНИ МАШИНИ

ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ Р Е З УЛТАТ И

Дрехи,изсушени с IonTech технология

Дрехи, изсушени със стандартна технология на сушене

Уникално третиране на тъканите с технологията IonTech

Кондензационна сушилня с термопомпа

Идеално гладко и свежо пране Сушилните

Йонизаторът ефективно премахва неприятните

Изключително икономично сушене

машини във високия клас притежават

миризми от прането като тези от храна и

Кондензационната сушилня с термопомпа

уникален въздушен йонизатор, който

тютюнев дим, и едновременно с това го

изсушава прането при температури по-ниски,

допълнително изглажда тъканите, като

освежава. Благодарение на него прането става

отколкото при обикновените модели сушилни,

премахва гънките и статичното електричество,

още по-меко.

което запазва дрехите по-добре. Сушилната

което се натрупва в процеса на сушене.

машина е единственият домакински уред, който използва едновременно охлаждащата и нагряващата част на термопомпата. Пълноценното използване на машината води до 40% по-ниска консумация на електроенергия в сравнение с уредите от клас А.

TwinAir – ефективно сушене на прането Равномерно сушене на дрехите. Кондензационните сушилни машини с термопомпа притежават уникална система за обдухване. Благодарение на двупосочното въртене, тя позволява равномерно и интензивно подаване на струя топъл и сух въздух в барабана през двата въздушни канала. Посоката на струята се променя с въртенето на барабана, което осигурява постоянна интензивност на сушене по време на целия работен цикъл. Равномерното разпределение спомага дрехите да не се заплетат и крайният резултат е перфектен.

74


СУШИЛНИ МАШИНИ

SteamTech – съвършенство без гладене Идеално изгладено и освежено пране. Новите

SteamTech програми

Описание на програмата

технологии при грижата за вашето пране използват пара, за да изгладят всяка гънка.

Ризи

Тази програма може да изсуши до 5 ризи и да ги обработи с пара, така че да бъдат готови за прибиране в гардероба веднага след като програмата приключи.

Памук

Освежаване и изглаждане на гънките на изсушено памучно пране.

Смесено

Освежаване и изглаждане на гънките на изсушено смесено пране.

Синтетика

Освежаване и изглаждане на гънките на изсушено синтетично пране.

Спално бельо

Освежаване и изглаждане на гънките на чаршафи.

Освежаване

Обработка с пара на пране, което не е мръсно, но има нужда от освежаване (например сезонни дрехи, които са престояли в гардероба известно време).

Гладенето на памучните и смесени тъкани вече е много по-лесно - възможно е дори да не е необходимо! Отделна, забележителна програма за сушене на ризи чрез пара ще зарадва тези от вас, който не обичат да гладят. Просто поставете до 5 чисти ризи в сушилнята. Изсушаването и премахването на гънките им чрез пара ще отнеме само 20 минути. Програмата за освежаване е идеална за дрехи, които сте обличали, но все още не са готови за пране, или пък за дрехи, които са престояли повече време в гардероба. Тя ще премахне неприятните миризми и ще омекоти дрехите без да ги изпира.

75


СУШИЛНИ МАШИНИ

МЕКИ

И ЗАПА ЗЕНИ Лесно управление

Получаване на желаните резултати само в три стъпки. Ергономично проектираният панел за управление позволява лесно извършване на операциите; стъпките следват от дясно на ляво. Най-често използваните програми за сушене се намират от лявата страна на програматора. До програматора има секция с допълнителни настройки като например отложен старт на цикъла на сушене или сушене при ниска температура, които се допълват от LED индикатори и LCD дисплей. Панелът за управление приключва с бутона за стартиране и спиране, намиращ се от лявата страна на сушилната машина. Този дизайн на панела за управление предлага на потребителя един прост и лесен процес на сушене.

Отложен старт на сушене

Сухи точно навреме. Стартът на цикъла на сушене може да бъде програмиран 24ч предварително. Дрехите ви ще бъдат изсушени до желаното от вас ниво и готови за съхранение или гладене в най-удобното за вас време.

Технология SensoCARE

SensorIQ

Индивидуално сушене Сушилните машини

Вашето пране всеки път е изсушено както

Gorenje ви позволяват да изберете начин

трябва! Технологията SensorIQ автоматично

на сушене, който е най-подходящ за вашите

регулира процеса на сушене в зависимост

нужди. Методът NormalCARE включва

от избраната програма, вида на прането и

оптимизирани програми за сушене за всички

желаното ниво на изсушаване. Датчикът за

видове дрехи. За да получите още по-добра

влажност непрекъснато регулира времето за

грижа за вашето пране, изберете метода

сушене според останалата в дрехите влага.

GentleCARE, който позволява сушене при

Когато датчикът засече достигане на избраното

по-ниски температури и запазване на вашите

ниво на изсушаване, той автоматично спира

дрехи.

сушилната машина. Дрехите са подходящи за гладене, изсушени и подходящи за прибиране в гардероба, или пък са много сухи – точно както ги предпочитате.

1 Термопредпазител, 2 Самовъстановяващ се термостат, 3 Входно-изходен температурен сензор, 4 Сензор за температурата на мотора, 5 Сензор за температурата на въздуха, 6 Сензор за температурата на компресора, 7 Сензор за влага, 8 Заключване на вратата, 9 Сензор за ниво на водата

76


СУШИЛНИ МАШИНИ

Допълнителни програми за сушене на синтетични тъкани Вашата сушилна машина Gorenje премахва

Програми за сушене Памук

За сушене на всякакви видове памучни тъкани (хавлиени кърпи, халати, кърпи за лице, памучни ризи и панталони, ленени дрехи).

Смесени тъкани

Позволява безпроблемно сушене на дрехи, които са с различни цветове, но имат подобен състав.

Синтетика

За дрехи, произведени от синтетични влакна.

Деликатни тъкани

Можете спокойно да оставите дрехи, които са температурно чувствителни - например блузи, ризи или фино бельо, на грижата на сушилната машина. Специална програма ще се погрижи за изсушаването на деликатното пране при ниска температура.

Вълна

За внимателно изсушаване на вълнени дрехи и облекла със смесен състав, който включва вълна (шалове, шапки, пуловери, шалове за глава и др.)

Ризи

За изсушаване на ризи и блузи с тегло до 2 kg.

Спално бельо

Най-ефикасният начин за сушене на големи по обем дрехи! Специалната програма с двупосочно въртене на барабана предотвратява омотаването и намачкването на дрехите.

Програма за освежаване

Тази програма е специално проектирана за освежаване на чисти дрехи и тъкани (например сезонни дрехи, които са престояли в гардероба известно време).

Програма за сушене с фиксирано време

За повече дрехи, които имат нужда от допълнително изсушаване, или само за няколко дрехи, които се нуждаят едва от няколко минути.

нуждата от използването на омекотител в процеса на прането, тъй като вашите дрехи стават меки и свежи, докато се сушат.

Описание на програмата

Идеален резултат при сушенето се постига при автоматично отчитане на различните видове текстил и извършване на подходящите настройки. В допълнение към стандартните програми за сушене на памучни тъкани и потвърди материали и смеси, сушилните машини Gorenje също така гарантират оптимално сушене за всякакви видове деликатни тъкани.

Сушене на няколко дрехи

Ефективно изсушаване на единични облекла С помощта на сушилните машини Gorenje сега вие можете да сушите дори по една дреха. Предимството на функцията SmallLoad е незабавното изсушаване на дрехите, от които имате нужда, без да се налага да чакате натрупването на необходимото количество дрехи за сушене.

(задайте желаното времетраене за програмата)

Специална кошница за вълнени дрехи или спортни обувки Внимателно сушене на вълнени пуловери. Можете да монтирате към барабана на сушилнята специално проектирана стойка за деликатни вълнени облекла. Просто разстелете пуловера в отделението и вълната ще остане мека и пухкава. Можете да използвате кошницата и за сушене на спортни обувки, защото ги предпазва от въртене в барабана. Това значително съкращава процеса на сушене в сравнение с простирането им навън.

77


СУШИЛНИ МАШИНИ

УДОБНИ

И ЗАЩИТЕНИ Голяма вместимост и до 9 kg при едно зареждане Повече сухи дрехи с едно зареждане. Сушилните машини Gorenje събират до 9 kg дрехи. По отношение на капацитета (120 l) това ги поставя в по-висок клас в сравнение с другите конкурентни продукти на пазара и осигурява оптимално сушене на по-

120 l

големи количества дрехи. Вратата, която се отваря на 180 градуса, е достатъчно голяма: 35-сантиметровият отвор помага за полесното зареждане и изпразване на барабана, когато сушите обемни артикули като например одеала, пердета, покривки или възглавници. Някои модели притежават LED осветление във вътрешността на барабана, което ви помага да виждате по-добре съдържанието му и по-лесно да зареждате и изпразвате машината.

AutoDrain – директно изпразване на кондензатора Край на ръчното изпразване на кондензатора.

специален почти 5-литров резервоар, който

Ако изберете кондензационна сушилна

се изпразва след всеки цикъл на сушене.

машина вместо модел на изпарение, отворът

Ако резервоарът на кондензаторът е свързан

за извеждане на изпаренията от помещението

с канализационната система посредством

вече няма да ви е необходим. При този тип

тръбата AutoDrain, ръчното му изпразването

сушилни машини парата се кондензира в

повече няма да е необходимо.

Лесен за почистване филтър Леснодостъпен. Филтърът е удобно поставен във вратата. Конструкцията му позволява лесно почистване с влажна кърпа. Като алтернатива можете да го извадите и изплакнете под течаща вода. Редовното почистване на филтъра и изпразването на резервоара на кондензатора ще гарантират оптимален ефект от сушенето при следващия цикъл.

78


СУШИЛНИ МАШИНИ

Без преливане Нашите кондензаторни сушилни машини са оборудвани с датчик, който постоянно контролира нивото на вода в долния резервоар на кондензатора. Ако нивото на водата се повиши твърде много, помпата прехвърля вода в горния резервоар на кондензатора. Ако горният резервоар се напълни, сушилнята спира да работи, докато не го изпразните. Без прегряване Сушилните машини Gorenje са оборудвани със специален датчик, който предотвратява прегряването. Ако датчикът регистрира прегряване, машината спира да работи. Процесът продължава, когато електромоторът се охлади до нормално състояние. Заключване за защита от деца Вратата не може да се отвори по време на цикъла на сушене. За допълнителна безопасност можете да заключите панела за управление, като натиснете бутон или комбинация от бутони (в зависимост от модела).

Интелигентни ергономични решения •

Наклонен панел за управление за по-лесен преглед

Лесно отваряне на вратата с едно натискане

Голям отвор на вратата за лесно зареждане на големи облекла

Новаторски проектиран панел за управление, който предоставя отличен поглед върху настройките

Функционален резервоар на кондензатора

Лесни за почистване филтри

79


СУШИЛНИ МАШИНИ

D 9864 E

Superior

Сушилна на принципа на конденза с термопомпа

Характеристики • Голям обем - 9 кг, 120 л • IonTech въздушен йонизатор • TwinAir - двупосочно впръскване на въздух • Термопомпа • Обем на барабана: 120 л • LED осветление на барабана • Голям отвор на вратата: 35 см • Голям ъгъл на отваряне на вратата: 180 ° • Барабан, който се движи в двете посоки • Директно отвеждане на водата AutoDrain

D 9864 E

Управление • Отложен старт Програми • 27 • Програми: Памук / Синтетика / Фино / Смесено / Вълна / XL програма • SteamTech - сушене с пара

ADVANTAGES THAT COUNT

80

Функции • По-ниска температура на сушене • Против намачкване

A–40% енергийна ефективност

SensorIQ сензорно контролирано сушене

Кондензационна сушилна с термопомпа

Етапи от цикъла извеждани на LED дисплей

SteamTech сушене с пара

StartDelay отложен старт на цикъла на сушене

IonTech уникално третиране на тъканите

Голям обем на барабана 120 л

TwinAir, равномерно изсушено пране

Сензор за влажност на прането

Технически данни • Ниво на шум: 66 dB(A)re 1 pW • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 135 кВт/ч

SensoCARE, 2 стила на сушене

Барабан от неръждаема стомана с вътрешно осветление

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

Допълнителни характеристики • Звуков сигнал • Лесно почистване на филтъра • Отложен старт • Индикация за етап на програмата на LCD дисплея • Сигнал за „пълен контейнер“ • Вакумни крачета Сензорна технология SensorIQ • Сензор за влага • Сервизна диагностика Безопасност и надеждност • Защита от прегряване • Автоматично изключване при отворена врата • Заключване на челния панел • Барабан от инокс

• EAN код: 3838942748875


СУШИЛНИ МАШИНИ

D 8664 N

Advanced

Сушилна на принципа на конденза с термопомпа

D 7462 J

Essential

Сушилна на принципа на конденза с термопомпа

D 844 BH

Essential

Сушилна на принципа на конденза

Характеристики • 8 кг • IonTech въздушен йонизатор • TwinAir - двупосочно впръскване на въздух • Термопомпа • Обем на барабана: 120 л • LED осветление на барабана • Голям отвор на вратата: 35 см • Голям ъгъл на отваряне на вратата: 180 ° • Барабан, който се движи в двете посоки • Директно отвеждане на водата AutoDrain

Характеристики • 7 кг • TwinAir - двупосочно впръскване на въздух • Термопомпа • Обем на барабана: 117 л • LED осветление на барабана • Голям отвор на вратата: 35 см • Голям ъгъл на отваряне на вратата: 180 ° • Барабан, който се движи в двете посоки • Директно отвеждане на водата AutoDrain

Характеристики • 8 кг • Обем на барабана: 120 л • LED осветление на барабана • Голям отвор на вратата: 35 см • Голям ъгъл на отваряне на вратата: 180 ° • Барабан, който се движи в двете посоки • Директно отвеждане на водата AutoDrain

Управление • Отложен старт

Управление • Отложен старт

Управление • Отложен старт

Програми • 27 • Програми: Памук / Синтетика / Фино / Смесено / Вълна / XL програма / Освежаване

Програми • 15 програми • Програми: Памук / Синтетика / Фино / Смесено / Вълна / XL програма

Програми • 15 програми • Програми: Памук / Синтетика / Фино / Смесено / Вълна / XL програма • SteamTech - сушене с пара

Функции • По-ниска температура на сушене • Против намачкване

Функции • По-ниска температура на сушене • Против намачкване • Охлаждане (10 мин)

Функции • По-ниска температура на сушене • Против намачкване • Охлаждане (10 мин)

Допълнителни характеристики • Звуков сигнал • Лесно почистване на филтъра • Индикация за етап на програмата на LCD дисплея • Сигнал за „пълен контейнер“ • Вакумни крачета

Допълнителни характеристики • Звуков сигнал • Лесно почистване на филтъра • Индикация за етап на програмата на LCD дисплея • Сигнал за „пълен контейнер“ • Вакумни крачета

Допълнителни характеристики • Звуков сигнал • Лесно почистване на филтъра • LED индикатор за етап на програмата • Сигнал за „пълен контейнер“ • Вакумни крачета

Сензорна технология SensorIQ • Сензор за влага • Сервизна диагностика

Сензорна технология SensorIQ • Сензор за влага • Сервизна диагностика

Сензорна технология SensorIQ • Сензор за влага • Сервизна диагностика

Безопасност и надеждност • Защита от прегряване • Автоматично изключване при отворена врата • Заключване на челния панел • Барабан от инокс

Безопасност и надеждност • Защита от прегряване • Автоматично изключване при отворена врата • Заключване на челния панел • Барабан от инокс

Безопасност и надеждност • Защита от прегряване • Автоматично изключване при отворена врата • Заключване на челния панел • Барабан от инокс

Технически данни • Ниво на шум: 66 dB(A)re 1 pW • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 132 кВт/ч

Технически данни • Ниво на шум: 66 dB(A)re 1 pW • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 170 кВт/ч

Технически данни • Ниво на шум: 65 dB(A)re 1 pW • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 282 кВт/ч

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• EAN код: 3838942748899

• EAN код: 3838942748844

• EAN код: 3838942748837

81


СУШИЛНИ МАШИНИ

D 744 BJ

Essential

Сушилна на принципа на конденза

D 724 BL

Primary

Сушилна на принципа на конденза

D 624 BL

Primary

Сушилна на принципа на конденза

Характеристики • 7 кг • Обем на барабана: 117 л • LED осветление на барабана • Голям отвор на вратата: 35 см • Голям ъгъл на отваряне на вратата: 180 ° • Барабан, който се движи в двете посоки • Директно отвеждане на водата AutoDrain

Характеристики • 7 кг • Обем на барабана: 117 л • Голям отвор на вратата: 35 см • Голям ъгъл на отваряне на вратата: 180 ° • Барабан, който се движи в двете посоки • Директно отвеждане на водата AutoDrain

Характеристики • 6 кг • Обем на барабана: 117 л • Голям отвор на вратата: 35 см • Голям ъгъл на отваряне на вратата: 180 ° • Барабан, който се движи в двете посоки • Директно отвеждане на водата AutoDrain

Управление • Отложен старт

Управление • Отложен старт

Управление • Отложен старт

Програми • 15 програми • Програми: Памук / Синтетика / Фино / Смесено / Вълна / XL програма

Програми • 15 програми • Програми: Памук / Синтетика / Фино / Смесено / Вълна / XL програма

Програми • 15 програми • Програми: Памук / Синтетика / Фино / Смесено / Вълна / XL програма

Функции • По-ниска температура на сушене • Против намачкване • Охлаждане (10 мин)

Функции • По-ниска температура на сушене • Против намачкване • Охлаждане (10 мин)

Функции • По-ниска температура на сушене • Против намачкване • Охлаждане (10 мин)

Допълнителни характеристики • Звуков сигнал • Лесно почистване на филтъра • LED индикатор за етап на програмата • Сигнал за „пълен контейнер“ • Вакумни крачета

Допълнителни характеристики • Лесно почистване на филтъра • LED индикатор за етап на програмата • Сигнал за „пълен контейнер“ • Вакумни крачета

Допълнителни характеристики • Лесно почистване на филтъра • LED индикатор за етап на програмата • Сигнал за „пълен контейнер“ • Вакумни крачета

Сензорна технология SensorIQ • Сензор за влага • Сервизна диагностика

Сензорна технология SensorIQ • Сензор за влага • Сервизна диагностика

Сензорна технология SensorIQ • Сензор за влага • Сервизна диагностика

Безопасност и надеждност • Защита от прегряване • Автоматично изключване при отворена врата • Заключване на челния панел • Барабан от инокс

Безопасност и надеждност • Защита от прегряване • Автоматично изключване при отворена врата • Барабан от инокс

Безопасност и надеждност • Защита от прегряване • Автоматично изключване при отворена врата • Барабан от инокс

Технически данни • Ниво на шум: 65 dB(A)re 1 pW • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 284 кВт/ч

Технически данни • Ниво на шум: 65 dB(A)re 1 pW • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 284 кВт/ч

Технически данни • Ниво на шум: 65 dB(A)re 1 pW • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 284 кВт/ч

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 60 см

• EAN код: 3838942748868

• EAN код: 3838942748813

• EAN код: 3838942748806

82


СУШИЛНИ МАШИНИ

D 6 SYB

Сушилна на принципа на конденза

D 6 SYW

Сушилна на принципа на конденза

WD 95140

Premium

Комбинирана перална със сушилна

Резултат от миене

Carbo Tech

Характеристики • 6 кг • Обем на барабана: 117 л • LED осветление на барабана • Голям отвор на вратата: 34 см • Голям ъгъл на отваряне на вратата: 180 ° • Барабан, който се движи в двете посоки • Директно отвеждане на водата AutoDrain

Характеристики • 6 кг • Обем на барабана: 117 л • LED осветление на барабана • Голям отвор на вратата: 34 см • Голям ъгъл на отваряне на вратата: 180 ° • Барабан, който се движи в двете посоки • Директно отвеждане на водата AutoDrain

Характеристики • Максимални обороти на центрофуга: 1400 об./мин. • Капацитет пране: 9 кг • Капацитет сушене: 7 кг • Обем на барабана: 59 л • Ъгъл на отваряне на вратата: 140°C

Управление • Отложен старт

Управление • Отложен старт

Програми • 12 програми • Програми: Памук / Синтетика / Смесено / XL програма / Освежаване • Drying time selection: step

Програми • 12 програми • Програми: Памук / Синтетика / Смесено / XL програма / Освежаване • Drying time selection: step

Функции • По-ниска температура на сушене • Против намачкване • Охлаждане (10 мин)

Функции • По-ниска температура на сушене • Против намачкване • Охлаждане (10 мин)

Допълнителни характеристики • Лесно почистване на филтъра • LED индикатор за етап на програмата • Сигнал за „пълен контейнер“ • Вакумни крачета

Допълнителни характеристики • Лесно почистване на филтъра • LED индикатор за етап на програмата • Сигнал за „пълен контейнер“ • Вакумни крачета

Сензорна технология SensorIQ • Сензор за влага • Сервизна диагностика

Сензорна технология SensorIQ • Сензор за влага • Сервизна диагностика

Сензорна технология SensorIQ • Система за спестяване на препарат DSS • Интензивно накисване QuickWet • 4-D накисване

Безопасност и надеждност • Защита от прегряване • Автоматично изключване при отворена врата • Барабан от инокс

Безопасност и надеждност • Защита от прегряване • Автоматично изключване при отворена врата • Барабан от инокс

Безопасност и надеждност • Аква стоп • Заключване на челния панел • Заключване на вратата

Технически данни • Ниво на шум: 65 dB(A)re 1 pW • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 284 кВт/ч

Технически данни • Ниво на шум: 65 dB(A)re 1 pW • Консумация на електрическа енергия kWh/год: 284 кВт/ч

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 62 см

• Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 62 см

Технически данни • Енергиен клас: А • Консумация на електрическа енергия (пране + сушене): 1424 kWh/год. • Годишна консумация на вода (пране): 11400 л/год. • Ниво на шум (макс.) пране: 64 dB(A)

• EAN код: 3838942614927

• EAN код: 3838942614934

Управление • Дисплей с активни настройки • Регулация на температурата • Отложен старт • Настройка на време за работа • Звуков сигнал Програми пране • Брой програми: 14 • Памук / Синтетика / Деликатно и коприна / Вълна / Ръчно пране Специални програми пране • Интензивна / Половин зареждане / Парне със студена вода / Допълнително изплакване Програми сушене • Против намачкване • Бързо сушене • Ниво на влажност памук / синтетика / деликатно • Освежаване Допълнители характеристки • СТОП помпа • Енергоспестяващ електрически нагревател

• Размери на продукта (ШхВхД): 60 × 85 х 64,5 • EAN код: 3838942678233

83


СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ

84


СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ

ЕФИКАСНОСТ И ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН БЛЯСЪК

Оптималното използване на водата и високата енергийна ефективност са чертите, които отличават нашите съдомиялни машини. Удобните за ползване от потребителя програми и функции увеличават възможността за измиване на до 14 позиции наведнъж. Иновативният интериор от неръждаема стомана е изключително гъвкав по отношение на подредбата на съдовете. • • •

Енергиен клас A+AA Удобни програми за измиване Много голям обем и разновидности

85


СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ

ЕФИК А С Н О С Т

НА ИЗМИВАНЕТО Автоматична програма

Повечето усъвършенствани модели имат възможност за избор между два режима на температура (стъкло или фин порцелан на по-ниска температура или по-малко чупливи – на по-висока температура). Сензорите контролират наблюдават водата в съдомиялната, идентифицират замърсеността и според това нагласят операциите на машината така, че приборите да бъдат перфектно чисти като същевременно осигуряват оптимална консумация на вода, енергия и време.

Кратка турбо програма QuickIntensive

Самопочистващ се филтър Автоматичната система за почистване с

Избраната програма ви позволява да намалите

филтър ефикасно отмива остатъците от храна и

на половина времето необходимо за измиване

предпазва от запушване. Това предотвратява

на чиниите тъй като оптимизира етапите на

появата на проблеми и грешки при работа на

цикъла на измиване. По този начин, желаният

миялната.

ефект се постига и при голям обем чинии, а резултатите са впечатляващи.

Интериор от неръждаема стомана Интериора на съдомиялната машина е от неръждаема стомана, която спомага за удължаването на полезния живот на уреда и за по-лесното почистване.

Program table

86

Програма на измиване

ТИПОВЕ СЪДОВЕ

ТЕМПЕРАТУРА

Накисване

Тенджери и тигани готови за измиване

Студено предварително измиване

Деликатно измиване

Леко замърсени и чупливи съдове

Измиване на 45°C

AUTO 60-70 IFC/DIN

Нормално замърсени съдове, включително и със засъхнали остатъци

Измиване на 60°C или 70°C

Био

Нормално замърсени съдове

Измиване на 50°C

Супер

Силно замърсени тенджери и тигани, включително и със засъхнали остатъци

Измиване на 70°C

БЪРЗО ДЕЛИКАТНО ИЗМИВАНЕ

Леко замърсени и чупливи съдове

Измиване на 50°C

БЪРЗО БИО

Нормално замърсени съдове

Измиване на 45°C

БЪРЗО НОРМАЛНО

Нормално замърсени съдове, включително и със засъхнали остатъци

Измиване на 70°C

БЪРЗО СУПЕР

Силно замърсени тенджери и тигани, включително и със засъхнали остатъци

Измиване на 70°C


СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ

3в1 (Нова генерация съдомиялни) Само като активирате функцията "3 в 1", съдомиялната ви машина автоматично ще разбере какъв вид препарат използвате. Ако използвате таблетки, съдомиялната ще регулира измиващия цикъл и ще пропусне употребата на препарата за изплакване, което прави тази функция изключително удобна. Ако използвате препарат на прах или гел, препарата за изплакване ще бъде освободен, за да постигнете оптимални резултати и перфектен блясък.

Отложен старт

Някои модели съдомиялни на Gorenje включват отложен старт Delay Start, което ви позволява да настроите времето за включване в следващите 24 часа. Тази функция позволява допълнително спестяване тъй като може да настроите миялната за период с ниска тарифа на електроенергия.

Икономична консумация на вода

Енергиен клас A+AA

Новото поколение съдомиялни машини консумират

Висококачествените съдомиялни машини са

много по-малко вода. Използвайки до 41 процента

сред най-енергоспестяващите днес; те имат

по-малко вода, тези съдомиялни ви дават

изключителна енергийна ефективност и водят до

възможността активно да дадете своя принос

значителни спестявания. Нещо повече, те имат

към защитата на околната среда. Използвайки

впечатляващ първокласен ефект на измиване и

икономичните съдомиялни машини вие

изсушаване. От сега нататък ще миете съдовете

изразходвате в пъти по-малко вода в сравнение

си отговорно и природосъобразно, тъй като

с ръчното миене не съдове. Най-добрите модели

миялните на Gorenje са в съответствие със

използват впечатляващото количетсво от 10 л вода.

строгите правила на европейския съюз за пестене на енергия.

* Важи за програма Еко

87


СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ

ПРИГОДЕН ИН Т Е Р И О Р

SpaceDelux, забележително пространство Удобната трета кошница разширява общия капацитет на съдомиялната до 14 комплекта! Тя е подходяща за подреждане на прибори и чаши за кафе. Тази подредба осигурява и по-добри резултати при миене, както и лесна употреба и оптимално използване на пространството.

MultiClack система

Удобно решение за почистване на големи съдове, чинии и чаши. Съдомиялните на Gorenje притежават изключителна система на горната кошница приспособима на три нива. Преместването на кошницата е много лесно, благодарение на монтираният от двете страни механизъм. MultiClack системата ви осигурява повече пространство за миене на съдове с различни размери.

Кошници с променлива височина Удобно решение за почистване на големи

благодарение на монтираният от двете страни

съдове, чинии и чаши. Съдомиялните на

механизъм. MultiClack системата ви осигурява

Gorenje притежават изключителна система на

повече пространство за миене на съдове с

горната кошница приспособима на три нива.

различни размери

Преместването на кошницата е много лесно,

88


СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ

Twist система за оптимално измиване

Сензор за чиста вода

Поради правоъгълната форма на

стига до предната и задната част. Това дава

Сензорът за качеството на водата контроли-

45-сантиметровите модели, стандартната

възможност на водата да бъде впръскана по

ра чистотата на водата, докато тя напълно се

перка не може да достигне до предната и задна

цялата вътрешна част на съдомиялната и да

избистри. Това дава резултати чрез значително

част на съдомиялната еднакво добре. Gorenje

бъдат постигнати оптимални резултати. Освен

намаляване на консумацията на водата когато

разработва иновативно решение: специална

перфектното измиване се консумира по-малко

съдовете са леко замърсени, като всеки път се

душ перка, който се върти и допълнително

вода и енергия.

постигат перфектни резултати.

се движи по дължината на предния панел и

AquaStop система за безопастност от наводняване Ако пуснете съдомиялната машина и излезете или заспите, допълнителната Аква Стоп система се грижи за сигурността. В случай на протичане или наводнение, системата автоматично спира притока на вода. Системата Аква Стоп е напълно функционална по време на целия живот на уреда

Поставка за дълги кухненски прибори Моделите от по-висок клас разполагат с удобна подвижна поставка на горната кошница, която е изключително удобна за подредба на дълги кухненски прибори. По този начин оптимизирате подредбата на съдовете за миене, като сте сигурни че те няма да се подхлъзнат или паднат на дъното по време на миене.

89


СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ

GS 610 SYB

Свободностояща съдомиялна машина Резултат от миене

Резултат от сушене

• Цвят: Черен • Цвят на кошницата: Сив • Брой комплекти: 12 комплекта • 5 програми: Деликатно; Програма за стъкло; Интензивна програма; Еко програма; Изплакване и изсушаване • Температури: 70, 50, 40 °C • Функция 3 в 1 • Автоматично дозиране на средствата за омекотяване на водата • Отложен старт (2,4,6,8 ч) • Звуков и светлинен сигнал за край на програма • Сервизна диагностика • Сигнална лампа: Индикатор включено/изключено; Индикатор за сол; Индикатор за водата

GS 610 SYB

• Вътрешност от инокс • Скрит нагревател • 2 кошници • Подвижна горна кошница • Долна сгъваема кошница за чинии

Основни предимства: Енергийна ефективност A-10% Икономично използване на водата: 10 L Автоматични програми

90

• 2 перки за разпръскване • Аква стоп защита

Програма за бързо измиване QuickIntensive ExtremeSilence: Изключително тиха работа

• Консумация на енергия - нормална програма: 1,05 кВт/ч • Консумация на вода: 16 л • Продължителност на нормален цикъл: 140 мин. • Индикатор за грешки • Самопочистващ се филтър • Ниво на шума: 49 dB(A) • Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 58 см • EAN код: 3838942689765


СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ

GS 610 SYW

GS 62214 W

Свободностояща съдомиялна машина Резултат от миене

GS 52214 W

Свободностояща съдомиялна машина Резултат от сушене

Резултат от миене

Свободностояща съдомиялна машина Резултат от сушене

Резултат от миене

Резултат от сушене

• Цвят: Бял • Цвят на кошницата: Сив

• Цвят: Бял • Цвят на кошницата: Сив

• Цвят: Бял • Цвят на кошницата: Сив

• Брой комплекти: 12 комплекта • 5 програми: Деликатно; Програма за стъкло; Интензивна програма; Еко програма; Изплакване и изсушаване • Температури: 70, 50, 40 °C • Функция 3 в 1 • Автоматично дозиране на средствата за омекотяване на водата • Отложен старт (2,4,6,8 ч) • Звуков и светлинен сигнал за край на програма • Сервизна диагностика • Сигнална лампа: Индикатор включено/изключено; Индикатор за сол; Индикатор за водата

• Брой комплекти: 12 комплекта • 7 програми: Деликатно; Интензивна програма; Еко програма; Кратка програма; Накисване; Изплакване и изсушаване • Температури: 40, 50, 62, 65 °C • Функция 3 в 1 • Автоматично дозиране на средствата за омекотяване на водата • Отложен старт (2,4,6,8 ч) • Звуков и светлинен сигнал за край на програма • Сервизна диагностика • Сигнална лампа: Избор на програми; Индикатор за сол; Индикатор за водата

• Брой комплекти: 9 комплекта • 7 програми: Деликатно; Интензивна програма; Еко програма; Кратка програма; Накисване; Изплакване и изсушаване • Температури: 40, 50, 55, 62, 65 °C • Функция 3 в 1 • Автоматично дозиране на средствата за омекотяване на водата • Отложен старт (2,4,6,8 ч) • Звуков и светлинен сигнал за край на програма • Сервизна диагностика • Сигнална лампа: Избор на програми; Индикатор за сол; Индикатор за водата

• Вътрешност от инокс • Скрит нагревател

• Вътрешност от инокс • Скрит нагревател

• Вътрешност от инокс • Скрит нагревател

• 2 кошници • Подвижна горна кошница • Долна сгъваема кошница за чинии

• 2 кошници • Подвижна горна кошница • Долна сгъваема кошница за чинии

• 2 кошници • Подвижна горна кошница • Долна сгъваема кошница за чинии

• 2 перки за разпръскване • Аква стоп защита

• 2 перки за разпръскване • Аква стоп защита със сензор

• 2 перки за разпръскване • Аква стоп защита със сензор

• Консумация на енергия - нормална програма: 1,05 кВт/ч • Консумация на вода: 16 л • Продължителност на нормален цикъл: 140 мин. • Индикатор за грешки • Самопочистващ се филтър

• Консумация на енергия - нормална програма: 1,02 кВт/ч • Консумация на вода: 12 л • Продължителност на нормален цикъл: 140 мин. • Индикатор за грешки • Самопочистващ се филтър

• Консумация на енергия - нормална програма: 0,77 кВт/ч • Консумация на вода: 9 л • Продължителност на нормален цикъл: 140 мин. • Индикатор за грешки • Самопочистващ се филтър

• Ниво на шума: 49 dB(A) • Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 58 см

• Ниво на шума: 52 dB(A) • Размери (ШхВхД): 60 × 85 × 58 см

• Ниво на шума: 52 dB(A) • Размери (ШхВхД): 44,8 × 84,5 × 60 см

• EAN код: 3838942689758

• EAN код: 3838942749810

• EAN код: 3838942749889

91


"Гор ене Бъ л г ария" ЕООД С офия 1346 | ул .Бел к ам ък 6 Тел : +359 2 89 24 150 | Факс: +359 2 89 24 168 E- mail: info.bulg aria@gorenje.c om w w w.gorenje.bg

07/2012

Gorenje freestanding catalogue 2012  
Gorenje freestanding catalogue 2012  

Freestanding catalogue

Advertisement