Page 1

Gorenje Postboks 517 Sentrum N-0105 Oslo Salg: 800 11 994 - Fax 800 11 995 Service: 800 16 556 - Fax 800 16 557 Teknisk support: 800 13 954 www.gorenje.no

D E S I G N S O M VA R E R


HEMMELIGHETENE BAK DESIGN

En rett linje er grunnlaget for enhver tegning, enhver design. Du kan bue den, sno den, la den gå i sikksakk. Eller du kan la den være urørt, jevn og sitrende av liv og potensial. Den sorte stripen er det alltid så synlige gjennomgangstemaet i Gorenje Pininfarina-designen. Designen er en hyllest til den klassiske tradisjonen, men som på samme tid også strekker seg som en ubrutt helhet inn i fremtiden. Det er dette som virkelig gjør god design klassisk, det er kompromissløse linjer som varer evig. Øynene dine følger automatisk den dominerende sorte stripen og bryter de fysiske lovene for den øyeblikkelige slutten og beveger seg videre. Utførelsen er en overraskende kombinasjon av overflater i kaldt, børstet aluminium og sort skinnende glass som fredelig og stillferdig reflekterer livet i rommet hvor det plasseres. Alle håndtak, knapper og andre forstyrrende elementer er borte. Det som er igjen er en familie av elegante husholdningsapparater, som er enkle å forstå og like enkle å bruke. Under den harde overflaten ligger det gjemt en rekke nye teknologier og egenskaper, og alle er en del av hovedkonseptet – continuum. Gorenje Pininfarina-designen er et dristig og energisk møte mellom motpoler. Interessekonflikten er tydelig: tradisjon og bunnsolid stabilitet kontra elegant futurisme og lunefullhet. Enkelte design er her i dag og borte i morgen. Overlevelse er nøkkelen, evnen til å overleve trender, for å bli et ikon. Gorenje Pininfarinadesignen er en distinkt ny gren som er fastsatt på å overleve rust og tidens uvisshet.


3


D E S I G N S O M VA R E R 4


5


6


Design i detalj God design utgjør en visuell og lett forståelig helhet. Enhver bryter, enhver kurve påvirker helhetsuttrykket. Med Gorenje Pininfarina-designen står materiale, funksjoner og former til hverandre i livaktig kontrast eller i fredelig symbiose. Og med et komplett utvalg av husholdningsapparater fra ventilatorer til oppvaskmaskiner, kan du få en helhet i designen. Alt er nydelig balansert, lyst og mørkt, yin og yang.

7


KJØLESKAP/FRYSESKAP

8


9


Touch-kontrolldisplay Den sorte stripen har et integrert touch-kontrolldisplay i lyse gråtoner som reflekterer aluminiumets følsomhet. Displayet er nesten usynlig på avstand på grunn av det kompakte mørket som omgir det. Det lettanvendelige interaktive touchkontrolldisplayet utvider kjøleskapets funksjoner og kan for eksempel gi råd om oppbevaring av mat og til og med foreslå næringsrike oppskrifter.

Hurtigvisning En stripe svart glass går tvers over fronten. Ved å trykke på touch-displayet vil en del av stripen forvandles til gjennomsiktig glass med et grønnlig skjær som viser et gjennomsiktig vindu. Vinduet byr på et praktisk, men fristende glimt av det som finnes inni kjøleskapet.


11


Kjøleskapsoppbygning Valget av farger, former og materiale følger helt og holdent det grunnleggende designkonseptet. Hyllene er av glass med et grønt skjær som står i vakker kontrast til konveksbuet børstet aluminium. Kontrastene mellom grønt/ grått og mørkt/lyst er allerede synlig gjennom det ytre gjennomsiktige vinduet.

Kosmetikkbokser To små hvite bokser med grønt lokk dekorerer begge sidene av det gjennomsiktige vinduet – et lurt sted å oppbevare kosmetikk eller medisiner. Et lite konkavt håndtak gjør det lett å åpne boksene.

Todelt hylle En smart og funksjonell detalj er holderen av lettmetall som byr på fleksibel oppbevaring av beholdere i ulike størrelser.

12


In’n Out-hylle

Zero‘n Fresh

Kombinasjonen av mørkt naturlig treverk, solid aluminium og myke runde former er en ærbødig hyllest til fortiden, men som også har forventinger om fremtiden. Hyllen er multifunksjonell og kan også brukes som serveringsbrett.

De to buede skuffene i kraftig, grønn plast passer perfekt mellom det buede bakpanelet og den buede døren. Plassen blir utnyttet optimalt og fungerer samtidig som en 0ºC fersk-sone for grønnsaker, frukt og kjøtt.

Fryseroppbygning De konkave og konvekse formene er brukt vekselvis i fryseren og gir den et dynamisk utseende i tillegg til at den byr på maksimal kapasitetsutnyttelse. Men det er ikke den eneste genistreken. De elegante kurvede dørene skjuler diskré gjennomsiktige hyller som er praktiske for oppbevaring av vaffelis eller åpne pakker.

13


14 A

14


KOMFYR/OVN

15 A15


Touch-kontrolldisplay Et kraftig, buet aluminiumshåndtak strekker seg over den svarte skinnende overflaten som en bro og et touch-kontrolldisplay utsmykker den øvre delen, men illusjonen er intakt. Den svarte stripen er fremdeles en visuell enhet, full av karakter. Touch-kontrolldisplayet er noe for seg selv. Den glatte glassflaten er lett å holde ren, og touch-kontrolldisplayet er utstyrt med mange muligheter. Du kan blant annet lagre dine egne oppskrifter når du baker eller lager mat.

16


17


Komfyren Den oppadgående sorte, vertikale stripen fanger blikket og fører det fra gulvet og opp, opp, opp. Tynne horisontale gliper går på tvers av den vertikale linjen, som små bekker fra en elv. De markerte, kalde linjene går ikke ubemerket hen. De dristige og utfordrende konvekse buene på håndtaket og frontpanelet gir en spennende kontrast til det strenge uttrykket og tilfører designen energi og kvalitet. De skildrer enkle former som man tilsynelatende kunne tegnet med ett enkelt pennestrøk.

18


Teleskopskinner Interiøret i ovnene kommer med teleskopskinner, som gjør det enklere å ta ut varme plater.

Quadro Ultra Cool-dør Takket være avansert teknologi er det mulig å ta på ovnsdøren selv når komfyren er i bruk. Den lever til og med opp til den høyeste ener gibesparelsesstandarden, energiklasse A.

19


KOKEPLATER/VENTILATOR

20


21


Ventilator Ventilatoren er en oppsiktsvekkende konstruksjon. Kontrasten slår i mot deg – rastløs, men gir også en form for indre balanse og oppfyllelse. Linjer møter kurver. Glass møter aluminium. Grått møter sort. Mykt møter hardt. Med denne får du ikke bare et produkt i særegen utførelse, men også en effektiv og superstille ventilator.

22


23


Touch-kontroll Ingen overflødige detaljer som knotter eller knapper bør ta oppmerksomheten bort fra de rene og enkle formene. Ved hjelp av et fingertrykk kan alle oppvarmingsområdene styres på mange måter. Med den opplagte effekten på sansene våre, er det tydelig at designen går mye lengre enn den visuelle kreasjonen favner om. Det bør være en altomfavnende sanselig opplevelse.


Induksjonsplater Den skinnende sorte overflaten på induksjonskomfyren gjør at enhver gryte eller panne blir til en spøkelsesaktig skulptur som minner om månen som speiler seg i havet. De grafiske pregene er rigorøse.

Betjeningspanel Ventilatorens betjeningspanel er diskré integrert i den sorte stripen. Når den settes i gang, sender de ovale knappene ut et mykt rødt lys som skaper spennende gjenspeilinger i den sorte fasaden.

Gasskokeplater Risten er en grasiøs blanding av linjer og lekre kurver som utgjør et velkonstruert tak for gassbrenneren. Selv gassbrenneren er en begrepsmessig chef-d’oeuvre. Den er utført i sort og aluminium for å opprettholde det gjennomgående rene utseendet.

25


26


Gorenje Postboks 517 Sentrum N-0105 Oslo Salg: 800 11 994 - Fax 800 11 995 Service: 800 16 556 - Fax 800 16 557 Teknisk support: 800 13 954 www.gorenje.no

D E S I G N S O M VA R E R

Katalog Gorenje Pininfarina  

Katalog Gorenje Pininfarina