Page 1

2009 Самостојни апарати


вовед

УДОБНОСТА НА УБАВИНАТА, УБАВИНАТА НА ТЕХНОЛОГИЈАТА, ДИЗАЈНОТ Е ВО ДВЕТЕ. Ние веруваме дека квалитетот и функционалноста може да се забележат. И веруваме дека дизајнот треба да биде привлечен. Треба да се издвојува и да воодушевува. Во соработка со големи имиња од интернационалниот дизајн, ние успеавме да го комбинираме она што некогаш беше некомпатибилно: убаво за гледање, лесно за употреба и со достапна цена. Со или без потпис.


вовед

Предноста на убавината делува. Предноста на извонредноста е тоа што е достапна. Предноста на Gorenje е што тоа го разбира. Отворени спрема нови идеи, ние ги трансформираме секојдневните домашни апарати во пожелни предмети. Користејќи го последниот збор на технологијата ние ги формираме атрактивните облици во извор на нова удобност. Посветени на пријателската наклонетост кон корисникот, ние го зголемивме разбирањето за потребите на модерните луѓе. Стратегиски посветени на сјајот, а покрај тоа и на достапноста на дизајнот, ние исцртавме нови перспективи во уметноста на живеењето. Gorenje е име, познато за прагматичните луѓе кои ја ценат убавината. Барајќи ја убавината, тие не забораваат на практичните аспекти. Тие ги прилагодуваат нивните списоци со работни обврски за да најдат време за мали, но важни искуства. Тие се искрени кога се работи за удобноста во нивните домови. Тие ја формираат иднината на сопствен начин. Исто така и нивните домови. Тие се потпираат на надворешниот дизајн кој функционира со едноставност. Со последниот збор на технологијата, кој бара помал напор и пријателска наклонетост кон корисникот. Со брендот кој не поставува никакви граници, но поттикнува нов, искрен пристап кон живеењето во домот.

03


вовед

ДОКАЗ ЗА ИЗВОНРЕДНОСТА Квалитетот е нашиот водич. Ние тоа го гарантираме. Над половина век традиција во производство на апарати за домаќинство, со посебно внимание за барањата и перформансите од страна на купувачите, и примена на модерна технологија, сведочат за квалитетот кој веќе увери милиони купувачи од целиот свет. Како дополнување на ефикасноста на услугите после продажба (after-sale services), примената на 6 Sigma раководните вештини за квалитет, кои се применуваат за функционалност, безбедност и естетика на производот, како и стандардот за гаранција на квалитет ISO 9001, гарантираат највисок квалитет.

Едноставноста е удобна. Ние го овозможуваме тоа. При развивање на нов производ, секогаш се бараат погодни решенија за олеснување на домашните задачи со што им се остава на корисниците да трошат повеќе слободно време на квалитетни работи. Интелигентната технологија »UseLogic®« користи сензори за надгледување на постапките и состојбите, значајно поедноставувајќи ја работата на производот. Удобните поволности на принципот »Easy to use« сведочат за најефективната употреба на понудената функционалност, во исто време донесувајќи одлични резултати и највисоко ниво на безбедност.

Функционалноста е прекрасна. Ние ја збогатуваме. Светскиот дизајн е најмногу поврзан со привлечната форма на изглед; сепак, Gorenje размислува за тоа на посестран начин. »Формата ја следи функцијата« е нашата водечка насока при развивање на новите решенија. Комбинацијата на ергономично дизајнирани погодни предности, природните материјали, и естетскиот изглед се сигурност за добивање одличен дизајн кој е интернационално препознатлив и награден со неколку престижни награди за дизајн.

Околината е темел на иднината. Ние ја чуваме. Денес, квалитетот на живеење е блиску поврзан со грижата за околината. Придржувајќи се кон најстрогите стандарди за заштита на околината (ISO 14001 и EMAS), нашата компанија со одговорност ја развива околината со пријателски технологии и постапки. Со понуда на производи изработени од материјали пријателски наклонети кон околината и со вклучување на функции кои даваат значајна моќ и заштеда на вода преку рокот на траење на апаратите, ви се придружуваме во заедничкиот напор да ја заштитиме околината за генерациите што доаѓаат.


вовед

Перење и сушење алишта

06

Машини за перење ............................ 06 Машини за перење - Slim . ............. 18 Машини за перење - Top load . .... 20 Машина за перење и сушење . ... 21 Машини за сушење алишта ........... 22

Машини за миење садови

28

Машини за миење садови ............. 28

Ладење и замрзнување

34

Фрижидери - карактеристики ....... 34 Комбинирани фрижидери . ............. 40 Вертикални замрзнувачи ................ 58 Хоризонтални замрзнувачи ........... 62 Old Timer . ................................................... 64 Monarque ................................................... 70

Готвење

74

Шпорети - карактеристики ............. 74 Електрични шпорети . ......................... 80 Комбинирани шпорети .................... 84 Плински шпорети . ................................ 87 Мини кујни ................................................ 88 Дополнителна опрема ........................ 89

05


Машини за перење

С урови кон флеките , не ж ни кон вашата облека


Машини за перење

Интерактивен интерфејс со контрола на допир

Gorenje Premium Touch е првата машина за перење што содржи екран со контрола на допир, лесен за користење. Софтверот, кој е екстремно пријателски настроен спрема корисникот, создаден од инженерите на Gorenje, ве води низ логичките избирања на интерактивниот LCD-дисплеј, лесен за читање на јазик по ваш избор.

UseLogic® технологија

UseLogic® технологијата се базира на иновативни солуции, кои автоматски го оптимизираат процесот на перење, придонесувајќи за значајна заштеда на вода, енергија и на време. Интелигентната сензорска технологија континуирано ја надгледува чистотата на водата и количеството пена и автоматски се грижи за дополнителното плакнење каде што е тоа определено. На секој циклус нивото на водата е автоматски наместено за типот на алиштата. На тој начин вашата облека и ткаенини се испрани нежно и ефикасно, давајќи ви оптимални резултати секогаш и во секое време.

7 kg XXL полнење

Барабанот со голем капацитет може да собере до 7 kg алишта, овозможувајќи ви да го оптимизирате полнењето, при што исто така обезбедува одлични резултати од перењето. Ергономски дизајнираната екстра-голема 33 cm тркалезна врата го прави полнењето и празнењето на барабанот многу полесно дури и при перење на ќебиња, постелина или други поголеми парчиња алишта. Во моделите Premium, од внатрешноста на барабанот, кога е отворена вратата, доаѓа светло, што ви олеснува да ја проверите содржината.

Машини за перење пријателски наклонети кон околината (мала потрошувачка на вода)

UseLogic® технологијата обезбедува минимална потрошувачка на вода, што ги прави машините за перење Gorenje екстремно пријателски наклонети кон околината. Со само 39 литри за едно перење, моделите Premium комбинираат одлични резултати од перењето и најмала потрошувачка на вода на пазарот.

A+AA оцена

Повеќето Gorenje машини за перење користат интелигентна UseLogic® технологија, која дава A-класа резултат за енергија, перење и центрифуга. Континуираниот развој со цел намалување на потрошувачката на енергија како дел од нашата тековна обврска спрема околината резултираше со супериорни, пријателски наклонети спрема природата, класа A+ машини за перење.

33 cm

Интелигентен сензор за полнење

Моделите Premium содржат интелигентни сензори за полнењето, за да ја утврдат тежината на алиштата во машината за перење. Според тежината на алиштата и селектираниот циклус, машината за перење автоматски сугерира за потребното количество на детергент. Ова може да обезбеди корисно штедење со оптимизирање на вашето користење на детергент, но никогаш по цена на резултатите од перењето!

07


Машини за перење

Мени за брзо избирање на лично креирани програми Моделите Premium Touch исто така ви овозможуваат да ги креирате и зачувате вашите лични програми. Оваа карактеристика е особено погодна кога се перат специфичен тип алишта, користејќи секогаш исти, фабрички наместени циклуси. Вие можете да ја креирате вашата лична програма со регулирање на типот на алишта, температура на перењето и други параметри и да ја оставите за понатамошно користење. Програмите може да бидат зачувани, така што при секое наредно користење менито ги прикажува прво вашите лични циклуси. За да ја пуштите програмата, најпрво селектирајте ја со едноставен допир, а потоа притиснете Start.

Регулатор за перење - Wash Wizard

Моделите Premium многу го поедноставуваат процесот на перење алишта со намалување на процедурата на три едноставни чекори. Употребувајќи ја функцијата Wash Wizard, сè што треба да направите е да го изберете видот на алишта, да го означите степенот на валканост и да притиснете Start. Машината за перење автоматски го регулира и го почнува оптималниот циклус.

Приспособени програми по мера на вашите потреби Во дополнение на стандардните програми за перење, машините за перење Gorenje исто така содржат голем број приспособени програми, програми за специјални намени и функции по мера на вашите лични потреби. MIX Различни ткаенини во слични бои, кои порано вообичаено се переле одвоено, сега може ефикасно да се перат заедно на 30 °. На тој начин, пред да перете, не е потребно да чекате да соберете целосно полнење со специфичен тип алишта. Брзо перење Опцијата за брзо перење Quick Wash ви овозможува уште повеќе да го скратите времето на најкарактеристичните програми. Типично, оваа опција е многу погодна за помалку валкани алишта, создавајќи дополнително штедење на време и вода. Најбрзата програма на Gorenje за рачно перење Hand Wash одзема само 24 минути, што значи дека вашата омилена облека е испрана за многу кратко време. Jogging За помалку валкани светли алишта користени за рекреативни активности или за алишта на кои им е потребно само освежување, Gorenje дизајнираше програма за брзо перење Jogging на 40 °C.

Перење на 30 °C за 17 минути Со поголемата ефикасност на детергентите за перење и соодветните програми за перење денеска е возможно да се постигнат одлични резултати на перење исто така и со перење на ниски температури. Наместо да изберете програм за перење на 40°C, одберете 30 °C и така застедете до 40% електрична енергија. Вашите помалку запрљани алишта ќе бидат освежени и ќе траат подолго. Со можност за скратување на програмот од 30 °C на 17 минути, дополнително заштедувате.

ЕКОНОМИЧНО

Рачно перење Вие сега можете да ги перете вашите најделикатни алишта за рачно перење со доверба, користејќи ја оваа специјално дизајнирана нежна програма што ги комбинира благиот ритам на перење и благото работење на центрифугата на 30 °C. Лесно пеглање Опцијата за програмата на Gorenje за лесно пеглање додава повеќе вода и има поблага работа на центрифугата за време на циклусот на плакнење, што го спречува собирањето на ткаенините една во друга. Како резултат на тоа, тие се помалку истуткани и набрани, што ги прави полесни за пеглање.

Одложено почнување и завршување на перењето Можете да го наместите времето за почеток на перењето (одложено почнување за 24 часа), што ефикасно ви овозможува да програмирате перењето да почне во време кога вам ви одговара. Најсофистицираните модели можат да се пофалат и со функцијата за завршување на перењето End Wash. Времето во кое сакате вашето перење да заврши, може да се намести до 24 часа однапред. Според избраната програма, машината за перење автоматски го пресметува соодветното време за почнување. Ова ви олеснува да можете да перете преку ноќ, кога тарифите за електрична струја се пониски. Друга предност на оваа функција е што вие можете да ја наместите програмата да заврши во најпогодното време за вас, за алиштата да се исушат.

Повеќе вода за заштита од алергии

Избирањето на дополнителните циклуси за плакнење или екстра-вода, ви овозможува секаков вид отстранувач на дамки, детергент или омекнувач што е употребен при перењето, да биде ефикасно исплакнат од вашите алишта и ткаенини, што е особено важно за каква било алергија од овие супстанции. Сензорот за чиста вода континуирано ја надгледува чистотата на водата додека трае циклусот на плакнење. Опцијата за автоматско продолжување на циклусот на плакнење со три дополнителни плакнења обезбедува водата во последниот циклус да биде ослободена од секакви нечистотии и алиштата да бидат целосно исплакнати. Се добиваат одлични резултати од перењето со најефикасно користење на вода и време. Во случај на вишок пена, сензорот за пена се пушта во дополнителната вода сè додека количество пена не се намали до соодветното ниво. Ова овозможува алиштата и ткаенините да бидат целосно исплакнати и остатокот од детергентот да биде ефикасно отстранет.


Машини за перење

Ефикасно отстранувње на дамките

За ефикасно отстранување на протеински дамки и кал, потребно е активирање на ензими. Докажано е дека тоа е најефикасно на температура од 40 °C. Со машините за перење Gorenje циклусите за перење на висока температура почнуваат со 40 °C во првите 15 минути од циклусот. Откако ќе заврши 15-минутниот ензимски стадиум и откако ќе бидат отстранети дамките, перењето продолжува во линија со селектираната програма и регулираната температура.

Без страв за малите љубопитници

Во текот на перењето, вратата на машината за перење на Горење не се отвара. Моделите Premium дополнително се опремени со ултра ладна врата UCD (Ultra Cool Door), која со помош на посебната изолација го спречува допирот со внатрешниот топол стаклен дел на вратата. За дополнителна сигурност на љубопитните прстиња возможно е апаратот да се заклучи со едноставно притискање на копче или комбинација на копчиња (зависно од моделот).

Ефикасен систем за натопување 4D

Системот за интензивно натопување 4D овозможува истовремен доток на вода, измешана со детергент, од дното, горната страна и двете страни на кадичката. Ова ефикасно го намалува потребното време за натопување, што значи дека и вкупното време за перење е исто така намалено. Специјалната перфорираност на барабанот се карактеризира со илјадници ситни дупчиња што овозможува дури и вашите најделикатни алишта да бидат испрани нежно и со внимание. Иновативниот ребрест дизајн 3D, како и специјалниот дизајн на стаклото на тркалезната врата обезбедуваат, без оглед на промените на ритамот на перење, алиштата секогаш да се наоѓаат во центарот на барабанот. Интензивното натопување носи извонредни резултати, при што обезбедува помала потрошувачка на вода и на енергија.

Систем за целосно искористување на детергентот-Detergent Saving System (DSS)

Машините за перење Gorenje содржат специјален, пријателски наклонет кон околината, Eco систем, кој го спречува испуштањето на детергентот додека трае дотокот на вода. Ова ви заштедува 20% од трошоците за детергент, а во исто време ефикасно ја штити околината.

- 20 %

Поцинкуваното кукиште овозможува ефикасна заштита Сите машини за перење на Горење се оплеменети со еколошка површинска заштита, слично на она што се користи во автомобилската индустрија. Трајноста на апаратот и ефикасната заштита против ‘рѓосување се загарантирани.

09


Машини за перење

AquaStop – ефикасна заштита

Машините за перење Gorenje содржат повеќекратен систем за заштита, кој е високоефикасен против какво било истекување. Системот содржи вентил на славината за вода, пловен прекинувач на дното на кадата од машината и автоматска пумпа за вода. Во случај да се расипе внатрешната пумпа, посебен механички уред го стопира истекот на вода во кадата. Поусовршените модели имаат сензор за истекување на водата инсталиран на дното на плочата, која, ако детектира некакво капење на вода, автоматски ги сопира вентилите на внатрешната пумпа.

Стилизиран лизгачки дозер за детергент

Машината за перење на Gorenje Premium Touch е опремена со стилизиран лизгачки дозер за детергент, кој автоматски со лизгање излегува надвор од машината, со притискање на копче. Функционално дизајнираниот дозер, кој е лесен за чистење, содржи три прегради и е лесен за определување на точното количество детергент и на сите видови помошни средства за чистење.

Супер тивка+

Дури и при најголема брзина на центрифугата, моделите Gorenje со способноста на нивните супериорни погони и високоефикасна изолација на куќиштето, се толку тивки што никогаш не го задушуваат звукот на нормалната конверзација. Најсофистицираните модели се карактеризираат со особено тивка функција: Super Silent+.

Најбрзи машини на светот со 2.000 вртежи во минута

Со брзина на центрифугата од 2.000 вртежи во минута, Gorenje’s Premium Touch е една од најбрзите машини за перење во светот. На крајот остатокот од влага во ткаенините е само 42 %, што помага алиштата да се исушат многу побрзо. Без оглед на тоа, машината ги пере вашита алишта многу внимателно поради автоматски наместеното, оптимално центрифугирање за избраната програма. Алтернативно, брзината на центрифугата може да биде наместена мануелно, намалена, дури и комплетно исклучена. Одличната стабилност на машината за перење, со бавен почеток и повеќестепена контрола на центрифугата, е постигната со нашиот специјален електронски контролен систем за стабилност (SCS).

Лесно управување со просторот на моделите SlimLine 44 cm

44 c

m

Ако живеете сами, или имате мало семејство, или имате мала бања, моделите на Gorenje SlimLine со длабочина од само 44 cm ви помагаат да ги вклопите во расположливиот простор. Екстраголемата тркалезна врата од 33 cm ви го олеснува полнењето и празнењето на барабанот, кој може да собере до 4,5 kg алишта. Во споредба со машините за перење со длабина од 60 cm, сите останати карактеристики остануваат исти.


Машини за перење

Top loader – супериорен капацитет & ефикасност

За помали бањи, во кои просторот е помал, Gorenje дизајнира машини со 40 cm отвор од горниот дел. И покрај умерената големина, машината на Gorenje со полнење од горниот дел сепак може да собере до 5 kg алишта одеднаш. Полењето е од горниот дел, олеснувајќи ви да не поднесувате голем терет на `рбетот. На предниот дел се наместени две тркала, што овозможуваат полесно поместување на машината и чистење на подот под неа.

Едноставно управување со притискање на едно копче Контролната плоча, која е лесна за читање, содржи лесно читлив текст, а централното контролно копче ја олеснува работата на машината. LCDдисплејот овозможува информации за статусот и прогресот на перењето. Како дополнение на стандардните програми, машината со полнење од горниот дел содржи програми и опции за специфични ткаенини и алишта: 30-минутната програма Quick Wash, програмата за волна и програмата за лесно перење се дизајнирани да ги поедностават работите што е можно повеќе.

Нежно отварање на вратата

На крајот на перењето барабанот секогаш застанува така што отворањето е позиционирано нагоре, што овозможува лесно празнење на барабанот. Инсталиран е и специјален заштитен систем за да овозможи нежно отворање на вратата.

11


Машини за перење

Управување на допир Можност за комбинирање со моделот D 65238

WA 65205

Premium

Машина за перење - самостојна

A+

Енергетска класа

A

Ефект на перење

WA 74163

Premium

Машина за перење - самостојна

A

Ефект на сушење

• Дизајн: Бело • Капацитет: 6 кг • Сензор за полнење • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Осветлен барабан • Број на вртежи на центрифугата: 2000 rpm; Подеслива брзина на вртежи

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,02 kWh • Потрошувачка на вода: 39 l

A+

Енергетска класа

A

Ефект на перење

A

Ефект на сушење

• Дизајн: Бело • Капацитет: 7 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 1600 rpm; Подеслива брзина на вртежи

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,19 kWh • Потрошувачка на вода: 45 l

• Контролирано со допир(Touch Screen Display)

• Електронска единица со LCD

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Покажувач на процесот на перење на ЛЦД екран • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 29 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Чувствителни алишта

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Покажувач на процесот на перење на ЛЦД екран • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 19 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Чувствителни алишта

• Специјални програми: Микс / Jogging програм / Брза (quick)

• Специјални програми: Микс / Jogging програм / Интензивно

• Ензимска фаза • 4-Д накиснување • Сензор за чистина на водата • Контрола на пенење • Сензор за ниво на вода • Дополнително плавење • Целосен Aqua STOP • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Безшумна(super silent +) • Заклучување - заштита на деца (CDP) • Сервисна дијагностика • Приклучок на ладна вода

• Ензимска фаза • 4-Д накиснување • Сензор за чистина на водата • Контрола на пенење • Сензор за ниво на вода • Дополнително плавење • Делумен Aqua STOP • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Безшумна(super silent +) • Заклучување - заштита на деца (CDP) • Сервисна дијагностика • Приклучок на ладна вода

Комплет за подпултно вградување Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Комплет за подпултно вградување Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942327315

EAN Код: 3838942319839

и свила / Волна / Рачно перење / Перење со ладна вода програма

и свила / Волна / Рачно перење / Перење со ладна вода перење / Брза (quick) програма


Машини за перење

WA 62115

Exclusive

Машина за перење - самостојна

A

Енергетска класа

A

Ефект на перење

WA 62085

Exclusive

Машина за перење - самостојна

C

Ефект на сушење

A

Енергетска класа

A

Ефект на перење

C

Ефект на сушење

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 6,5 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 1100 rpm; Подеслива брзина

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 6,5 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 800 rpm; Подеслива брзина

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,22 kWh • Потрошувачка на вода: 47 l

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,22 kWh • Потрошувачка на вода: 54 l

• Дигитален ЛЕД дисплеј

• Дигитален ЛЕД дисплеј

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Покажувач на процесот на перење (LED display) • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 19 програми • Основни програми: Предперење на 95С / Памук / Синтетика

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Покажувач на процесот на перење (LED display) • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 19 програми • Основни програми: Предперење на 95С / Памук / Синтетика

• Специјални програми: Микс / Лесно пеглање / Интензивно

• Специјални програми: Микс / Лесно пеглање / Интензивно

• Ензимска фаза • Контрола на пенење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Тивко работење (super silent) • Заклучување - заштита на деца (CDP) • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода

• Ензимска фаза • Контрола на пенење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Нормално тивко работење • Заклучување - заштита на деца (CDP) • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода

Сет за подпултно вградување Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Сет за подпултно вградување -ексклузив 04 Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942412004

EAN Код: 3838942412035

на вртежи

/ Чувствителни алишта и свила / Волна / Рачно перење перење / Брза (quick) програма

на вртежи

/ Чувствителни алишта и свила / Волна / Рачно перење перење / Брза (quick) програма

13


Машини за перење

WA 63131

Exclusive

Машина за перење - самостојна

A

Енергетска класа

A

Ефект на перење

WA 50109

Classic

Машина за перење - самостојна

B

Ефект на сушење

A

Енергетска класа

A

Ефект на перење

WA 60129

Classic

Машина за перење - самостојна

C

Ефект на сушење

A+

Енергетска класа

A

Ефект на перење

B

Ефект на сушење

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 6,5 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 1300 rpm; Подеслива брзина

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 5,5 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 1000 rpm; Подеслива брзина

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 6 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 1200 rpm; Подеслива брзина

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,22 kWh • Потрошувачка на вода: 45 l

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,04 kWh • Потрошувачка на вода: 45 l

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,02 kWh • Потрошувачка на вода: 45 l

• Електронска единица со LCD

• Дигитален ЛЕД дисплеј

• Дигитален ЛЕД дисплеј

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Покажувач на процесот на перење на ЛЦД екран • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 19 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Чувствителни алишта

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Покажувач на процесот на перење (LED display) • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 15 програми • Основни програми: Предперење на 95С / Памук / Синтетика

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Покажувач на процесот на перење (LED display) • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 15 програми • Основни програми: Предперење на 95С / Памук / Синтетика

на вртежи

и свила / Волна / Рачно перење / Перење со ладна вода

• Специјални програми: Микс / Jogging програм / Интензивно перење / Брза (quick) програма / Економичен програм 30С

• Ензимска фаза • Сензор за чистина на водата • Контрола на пенење • Дополнително плавење • Делумен Aqua STOP • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Тивко работење (super silent) • Заклучување - заштита на деца (CDP) • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода

на вртежи

/ Чувствителни алишта и свила / Волна / Перење со ладна вода • Специјални програми: Микс / Лесно пеглање / Брза (quick) програма • Ензимска фаза • Контрола на пенење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Нормално тивко работење • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода

на вртежи

/ Чувствителни алишта и свила / Волна

• Специјални програми: Микс / Лесно пеглање / Брза (quick) програма

• Ензимска фаза • Контрола на пенење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Нормално тивко работење • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода

Сет за подпултно вградување Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942338274

EAN Код: 3838942433535

EAN Код: 3838942526879


Машини за перење

WA 63080

Exclusive

Машина за перење - самостојна

A

Енергетска класа

A

Ефект на перење

WA 60089

Classic

Машина за перење - самостојна

C

Ефект на сушење

A+

Енергетска класа

A

Ефект на перење

WA 50089

Classic

Машина за перење - самостојна

C

Ефект на сушење

A

Енергетска класа

A

Ефект на перење

C

Ефект на сушење

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 6,5 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 800 rpm; Подеслива брзина

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 6 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 800 rpm; Подеслива брзина

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 5,5 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 800 rpm; Подеслива брзина

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,22 kWh • Потрошувачка на вода: 52 l

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,02 kWh • Потрошувачка на вода: 45 l

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,04 kWh • Потрошувачка на вода: 45 l

• Електронска единица со LCD

• Дигитален ЛЕД дисплеј

• Дигитален ЛЕД дисплеј

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Покажувач на процесот на перење на ЛЦД екран • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 19 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Чувствителни алишта

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Покажувач на процесот на перење (LED display) • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 15 програми • Основни програми: Предперење на 95С / Памук / Синтетика

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Покажувач на процесот на перење (LED display) • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 15 програми • Основни програми: Предперење на 95С / Памук / Синтетика

• Специјални програми: Микс / Jogging програм / Интензивно

• Специјални програми: Микс / Лесно пеглање / Брза (quick)

• Ензимска фаза • Контрола на пенење • Дополнително плавење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Нормално тивко работење • Заклучување - заштита на деца (CDP) • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода

• Ензимска фаза • Контрола на пенење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Нормално тивко работење • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода

на вртежи

и свила / Волна / Рачно перење / Перење со ладна вода

перење / Брза (quick) програма / Економичен програм 30С

на вртежи

/ Чувствителни алишта и свила / Волна програма

на вртежи

/ Чувствителни алишта и свила / Волна / Перење со ладна вода • Специјални програми: Микс / Лесно пеглање / Брза (quick) програма • Ензимска фаза • Контрола на пенење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Нормално тивко работење • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода

Сет за подпултно вградување Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942338267

EAN Код: 3838942530142

EAN Код: 3838942433528

15


Машини за перење

WA 61061

Exclusive

Машина за перење - самостојна

A

Енергетска класа

A

Ефект на перење

WA 61061 R

Exclusive

Машина за перење - самостојна

E

Ефект на сушење

B

Енергетска класа

B

Ефект на перење

E

Ефект на сушење

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 6,5 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 600 rpm; Подеслива брзина

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 6,5 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 600 rpm; Подеслива брзина

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,22 kWh • Потрошувачка на вода: 69 l

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,41 kWh • Потрошувачка на вода: 69 l

• 15 програми • Основни програми: Предперење на 95С / Памук / Синтетика

• 15 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Чувствителни алишта

• Специјални програми: Краток програм • Ензимска фаза • Контрола на пенење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Нормално тивко работење • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода

• Специјални програми: Краток програм • Ензимска фаза • Контрола на пенење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Нормално тивко работење • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода

 ет за подпултно вградување С Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Сет за подпултно вградување класик Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942338229

EAN Код: 3838942338281

на вртежи

/ Чувствителни алишта и свила / Волна

на вртежи

и свила / Волна


Машини за перење

WA 50060

Classic

Машина за перење - самостојна

A

Енергетска класа

B

Ефект на перење

E

Ефект на сушење

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 5 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 600 rpm; Подеслива брзина на вртежи

• Потрошувачка на струја по циклус: 0,95 kWh • Потрошувачка на вода: 49 l • 15 програми • Основни програми: Предперење на 95С / Памук / Синтетика / Чувствителни алишта и свила / Волна / Перење со ладна вода • Специјални програми: Краток програм • Ензимска фаза • Контрола на пенење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Нормално тивко работење • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm EAN Код: 3838942411434

17


Машини за перење

44

44

cm

WS 53120

Exclusive

Машина за перење - самостојна

A

Енергетска класа

B

Ефект на перење

44

cm

WS 52105

Exclusive

Машина за перење - самостојна

B

Ефект на сушење

A

Енергетска класа

B

Ефект на перење

cm

WS 53080

Exclusive

Машина за перење - самостојна

C

Ефект на сушење

A

Енергетска класа

B

Ефект на перење

C

Ефект на сушење

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 5 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 1200 rpm; Подеслива брзина

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 5 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 1000 rpm; Подеслива брзина

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 5 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 800 rpm; Подеслива брзина

• Потрошувачка на струја по циклус: 0,95 kWh • Потрошувачка на вода: 37 l

• Потрошувачка на струја по циклус: 0,95 kWh • Потрошувачка на вода: 42 l

• Потрошувачка на струја по циклус: 0,95 kWh • Потрошувачка на вода: 44 l

• Електронска единица со LCD

• Дигитален ЛЕД дисплеј

• Електронска единица со LCD

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Покажувач на процесот на перење на ЛЦД екран • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 19 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Чувствителни алишта

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Покажувач на процесот на перење (LED display) • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 19 програми • Основни програми: Предперење на 95С / Памук / Синтетика

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Покажувач на процесот на перење на ЛЦД екран • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 19 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Чувствителни алишта

• Специјални програми: Микс / Jogging програм / Интензивно

• Специјални програми: Микс / Лесно пеглање / Интензивно

• Специјални програми: Микс / Jogging програм / Интензивно

• Ензимска фаза • Контрола на пенење • Дополнително плавење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Нормално тивко работење • Заклучување - заштита на деца (CDP) • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода

• Ензимска фаза • Контрола на пенење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Тивко работење (super silent) • Заклучување - заштита на деца (CDP) • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода

• Ензимска фаза • Контрола на пенење • Дополнително плавење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Нормално тивко работење • Заклучување - заштита на деца (CDP) • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода

Сет за подпултно вградување Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 44 cm

Сет за подпултно вградување Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 44 cm

Сет за подпултно вградување Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 44 cm

EAN Код: 3838942531057

EAN Код: 3838942527111

EAN Код: 3838942531064

на вртежи

и свила / Волна / Рачно перење / Перење со ладна вода

перење / Брза (quick) програма / Економичен програм 30С

на вртежи

/ Чувствителни алишта и свила / Волна / Рачно перење

перење / Брза (quick) програма / Економичен програм 30С

на вртежи

и свила / Волна / Рачно перење / Перење со ладна вода

перење / Брза (quick) програма / Економичен програм 30С


Машини за перење

44

44

cm

WS 40129

Classic

Машина за перење - самостојна

A

Енергетска класа

A

Ефект на перење

cm

WS 40085

Classic

Машина за перење - самостојна

B

Ефект на сушење

A

Енергетска класа

A

Ефект на перење

C

Ефект на сушење

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 4,5 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 1200 rpm; Подеслива брзина

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 4,5 кг • Отвор на врата 33 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 800 rpm; Намалување на

• Потрошувачка на струја по циклус: 0,85 kWh • Потрошувачка на вода: 37 l

• Потрошувачка на струја по циклус: 0,85 kWh • Потрошувачка на вода: 37 l

на вртежи

број на вртежи

• Дигитален ЛЕД дисплеј • Одложен почеток на перење (24 часа) • Покажувач на процесот на перење (LED display) • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 15 програми • Основни програми: Предперење на 95С / Памук / Синтетика / Чувствителни алишта и свила / Волна • Специјални програми: Микс / Лесно пеглање / Брза (quick) програма • Ензимска фаза • Контрола на пенење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Нормално тивко работење • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода

• Покажувач на процесот на перење (LED display) • 15 програми • Основни програми: Предперење на 95С / Памук / Синтетика / Чувствителни алишта и свила / Волна

• Специјални програми: Микс / Лесно пеглање / Брза (quick) програма

• Ензимска фаза • Контрола на пенење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Нормално тивко работење • Сервисна дијагностика • 3 прегради во просторот за дозирање детергент • Приклучок на ладна вода

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 44 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 44 cm

EAN Код: 3838942530135

EAN Код: 3838942530180

19


Машини за перење

40 cm

40 cm

WT 63110

Машина за перење - самостојна

A

Енергетска класа

A

Ефект на перење

40 cm

WT 63090

Машина за перење - самостојна

C

Ефект на сушење

A

Енергетска класа

A

Ефект на перење

WT 61060

Машина за перење - самостојна

C

Ефект на сушење

A

Енергетска класа

A

Ефект на перење

D

Ефект на сушење

• Дизајн: Бело • Капацитет: 6 кг • Сензор за полнење • Отвор на врата 20 cm; Агол на отварање на врата 110° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 1100 rpm; Подеслива брзина

• Дизајн: Бело • Капацитет: 6 кг • Сензор за полнење • Отвор на врата 20 cm; Агол на отварање на врата 110° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 900 rpm; Подеслива брзина

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,14 kWh • Потрошувачка на вода: 52 l

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,14 kWh • Потрошувачка на вода: 52 l

• Електронска единица со LCD

• Електронска единица со LCD

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Покажувач на процесот на перење на ЛЦД екран • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 15 програми • Основни програми: Предперење на 95С / Предперење /

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 15 програми • Основни програми: Предперење / Памук / Синтетика /

• Покажувач на процесот на перење (LED display) • 15 програми • Основни програми: Предперење / Синтетика / Обоени алишта

Димензии (Ш x В x Д): 40 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 40 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 40 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942516054

EAN Код: 3838942516047

EAN Код: 3838942516023

на вртежи

Памук / Синтетика / Обоени алишта и синтетика - 2,5кг / Чувствителни алишта и свила / Волна / Рачно перење / Перење со ладна вода • Специјални програми: Брза (quick) програма • Функции: Туткање • Контрола на пенење • Дополнително плавење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Сервисна дијагностика • Приклучок на ладна вода

на вртежи

Обоени алишта и синтетика - 2,5кг / Чувствителни алишта и свила / Волна / Рачно перење / Перење со ладна вода • Специјални програми: Брза (quick) програма • Функции: Туткање • Контрола на пенење • Дополнително плавење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Сервисна дијагностика • Приклучок на ладна вода

• Дизајн: Бело • Капацитет: 6 кг • Сензор за полнење • Отвор на врата 20 cm; Агол на отварање на врата 110° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 600 rpm • Потрошувачка на струја по циклус: 1,14 kWh • Потрошувачка на вода: 52 l

и синтетика - 2,5кг / Волна / Рачно перење / Перење со ладна вода • Специјални програми: Брза (quick) програма • Контрола на пенење • Дополнително плавење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Сервисна дијагностика • Приклучок на ладна вода


Машини за перење

40 cm

!

НОВО

WDT 63110

Exclusive

Машина за перење и сушење

B

Енергетска класа

A

Ефект на перење

C

Ефект на сушење

WD 63110

Exclusive Машина за перење и сушење - самостојна

B

Енергетска класа

A

Ефект на перење

C

Ефект на сушење

C

Ефект на сушење

• Дизајн: Бело • Капацитет: 6 кг • Отвор на врата 20 cm; Агол на отварање на врата 110° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 1100 rpm; Намалување на

• Дизајн: Бело • Капацитет: 6 кг • Отвор на врата 32 cm; Агол на отварање на врата 160° • Барабан од нерѓосувачки челик • Број на вртежи на центрифугата: 1100 rpm; Намалување на

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,14 kWh • Потрошувачка на енергија кВч/година 250 kWh • Потрошувачка на вода: 54 l • Годишна потрошувачка на вода: 11880 l • Време на перење: 140 мин. • Време на сушење: 90 мин.

• Потрошувачка на струја по циклус: 1,14 kWh • Потрошувачка на вода: 105 l

број на вртежи

• Дигитален ЛЕД дисплеј

број на вртежи

• Дигитален ЛЕД дисплеј • 15 програми (13 за перење и 2 за сушење) • Основни програми:Памук / Синтетика / Чувствителни алишта и свила / Волна / Рачно перење

• Максимален одложен старт 19 часа • Покажувач на процесот на перење (LED display) • Прикажување на преостанато време на перење на ЛЦД • 16 програми • Основни програми: Памук / Синтетика / Обоени алишта и

• Специјални програми: Брза (quick) програма • Програми: XL програм(за големи парчиња) • Функции: Пониска температура на сушење • Сензорска контрола на пенење • Дополнително плавење • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Приклучок на ладна вода

Димензии (Ш x В x Д): 40 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 40 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942557453

EAN Код: 3838942401268

синтетика - 2,5кг / Чувствителни алишта и свила / Волна / Рачно перење • Специјални програми: Брза (quick) програма • Програми XL програм(за големи парчиња) • Функции: Туткање • Сензорска контрола на пенење • Дополнително плавење • Заштита од прелевање • Систем за контрола на стабилноста (SCS) • Приклучок на ладна вода

21


Машини за сушење алишта

Помалку пеглање, повеќе слободно време


Машини за сушење алишта

Напредна UseLogic -технологија ®

Машините за сушење Gorenje содржат интелигентна UseLogic®технологија. Интелигентните сензори за влажност континуирано ја надгледуваат влажноста на вашите алишта и според тоа автоматски го местат времето за сушење. Кога ќе се постигне посакуваниот степен на сушење, машината за сушење автоматски ја стопира програмата за да не дојде до пресушување. Согласно со избраната опција, алиштата може да бидат малку влажни или суви за пеглање, малку суви, суви за во гардеробер или екстра-суви. Моменталната влажност може да се надгледува на дисплејот додека трае сушењето.

Енергетска ефикасност В

Машините за сушење на Горење спаѓаат во најштедливите на пазарот. Со оптимизацијата на воздушните текови, како и со одличниот кондензациски ефект, апаратите се сместени во класата Б. Во споредба со досега највисоката енергетска класа С, постигнуваме забележителна 13% енергетска заштеда.

Контролна табла на допир

Gorenje Premium Touch е единствена машина за сушење опремена со стилски контролен дисплеј на допир. Тоа ви помага да ја изберете оптималната програма на јазикот по ваш избор, како и други регулирања, како сушење на ‘слаба топлина’ или ‘без рабови’ за деликатни парчиња алишта. Исто така, може да креирате и да зачувате ‘омилени’ – вашите лични, најчесто користени програми за сушење. За да ја активирате машината за сушење, сè што треба да направите е да изберете и да притиснете Start.

Програма XL

Најефикасен начин за сушење на поголеми парчиња текстил! Посебната програма со двонасочно вртење на барабанот го спречува заплеткувањето на текстилот во СУШЕЊЕ текот на сушењето. Големите парчиња, како што се постелина, ќебиња и перници, со употреба на ХLпрограмата ќе бидат порамномерно исушени, а во исто време и значително помалку стуткани!

7 kg алишта, 34 cm тркалезна врата за отворање

Машините за сушење Gorenje можат да соберат до 7 kg алишта; таквиот капацитет (117 l), ги прави надмоќни во однос на многу други слични производи на пазарот и обезбедуваат оптимално сушење на поголеми количества алишта. Големата, удобна 34 cm широка врата за отворање го олеснува полнењето и празнењето на барабанот при сушење на големи парчиња како ќебиња, завеси, прекривки или перници. Моделите Premium и Exclusive се исто така снабдени и со светло во внатрешноста на барабанот и врата што се отвара до 189 степени, што дозволува лесен преглед на содржините и понатамошно олеснување на процесот на полнење и на празнење.

Кондензациски машини за сушење - Машини за сушење со вентилирање 34 cm

Машините за сушење Gorenje можат по избор да бидат кондензаторски или со вентилирање. Предноста на кондензаторските е што ним не им е потребно вентилирање, што значи дека вие можете да ги сместите каде било во вашиот дом. Пареата што се собира во текот на процесот на сушење се претвара во вода и се собира во резервоар, кој треба да се празни откако ќе заврши сушењето. Водата може да се користи за пеглање (пеглање на пареа) или автоматски да се исцеди преку излезна цевка директно во одводниот канал. Ова исто така ќе ве поштеди од домашната работа, постојано да го празните контејнерот секогаш кога ќе ја користите машината за сушење. Поради нивното извонредно затворање, кондензациските машини за сушење Gorenje се карактеризираат со извонредни кондензациски резултати.

23


Машини за сушење алишта

Една контролна плоча за перење и за сушење

Premium Touch дисплејот има единствена карактеристика, која ви овозможува да работите со вашата машина за перење и за сушење, со помош на една контролна плоча. Со обединување на двете машини во вертикала, екранот со допир на машината за перење, може да се употребува за работа на машината за сушење. Оваа значајна опција ви овозможува да ги вклучите машините за перење и за сушење во исто време.

Операција за управување со времето – вклучување 24 часа однапред

Моделите Premium и Exclusive од машините за сушење Gorenje, кои се управуваат со екран на допир или LCD-дисплеј плоча, ви овозможуваат да го одложите почнувањето на сушењето за 24 часа. Можете да ја наместите операцијата така што вашата облека ќе биде исушена до посакуваното ниво и спремна за диплење или за пеглање тогаш кога вам ви е најпогодно време за тоа.

Специјална полица за волнена облека или за спортски патики

Специјално дизајнираната полица за деликатни волнени парчиња може да се монтира во барабанот на машината за сушење. Само спружете го вашиот пуловер врз полицата и волната ќе остане мека и пердувеста. Полицата може исто така да се користи за патики, бидејќи полицата го спречува нивното превртување внатре во машината за сушење. Ова видно го скратува времето на процесот на сушење во споредба со процесот на сушење надвор.

Заштита на децата

Вратите на машините за сушење Горење не може да бидат отворени во текот на сушењето. За дополнително осигурување на безбедноста за љубопитните прсти машината со едноставно притискање на копче или со комбинација од копчиња (зависно од моделот) може и да се заклучи.

Мои програми

Моделите Премиум овозможуваат најчесто употребуваните програми за сушење да бидат снимени под „Мои програми“. На тој начин нема да биде потребно секојпат да се избира меѓу различните можности. „Мои програми“ може да ги програмираме така што да се појават на екранот веднаш по вклучувањето на машината за сушење.


Машини за сушење алишта

Напредни програми за сушење за синтетички ткаенини

Со вашата машина за сушење Gorenje повеќе не се потребни омекнувачи при перењето, бидејќи вашата облека станува мека и не се тутка при процесот на сушење. Одлични резултати од сушењето се добиваат автоматски, земајќи ги предвид особините на некои видови ткаенини и местејќи ги соодветните регулирања. Како дополнение на стандардната програма за сушење за памучни ткаенини и слични долготрајни материјали и мешавини, машините за сушење Gorenje исто така обезбедуваат оптимално сушење на сите видови деликатни ткаенини. Mix Овозможува безбедно сушење на слична, разнобојна облека. Деликатни материјали Материјалите осетливи на температура како блузи, маици или долна облека, може да бидат безбедно доверени на нежната грижа на вашата машина за сушење Gorenje. Специјалната програма овозможува да се избере посакуваното ниво на сушење на ниска температура. Програма за проветрување Оваа програма е специјално дизајнирана за проветрување на чиста облека и ткаенини. Свежиот воздух ефикасно ги отстранува несаканите мириси од вашите инаку чисти алишта, поштедувајќи ве од непотребно перење во машина. Кратка програма Наменета е за сушење на половични количества памучни ткаенини. Така времето за сушење е помало за 20%.

Систем против туткање, за помалку пеглање

Машините за сушење Gorenje содржат систем против туткање, дизајниран за да се намали туткањето на облеката. Вртењето на барабанот и специјалниот ребрест 3D дизајн го спречува заплеткувањето на облеката и нивно собирање во куп, што резултира со зголемување на ефикасноста на сушењето. Периодот од 10 минути на крајот од процесот на сушење полека ги лади алиштата за понатаму да ја намали можноста од туткање. Дури и кога не можете веднаш да ја испразните машината за сушење, вашата облека нема да се истутка од автоматското периодично вртење на алиштата, минимум еден час откако ќе заврши циклусот.

Едноставно чистење на филтерот

За оптимални резултати од сушењето, потребно е редовно чистење на филтерот и празнење на кондензацискиот резервоар за вода. Филтерот, кој е поволно наместен на вратата на машината за сушење, е лесно достапен и неговиот ергономски дизајн го прави посебно лесен за чистење.

Кош за сушење на текстил

• за сушење на осетливи ткаенини (волна, свила итн.) • исто така за сушење и на потешки работи (патики) • кошот е сместен во барабанот • дел од стандардната опрема за моделите Премиум, можност за докупување за останатите модели • материјал: лакирана жица, отпорна на корозија и хемикалии

25


Машини за сушење алишта

D 63122

Exclusive Машина за сушење на алишта - проветрувачка

C

Енергетска класа

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 6 кг • Отвор на врата 34 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Осветлен барабан • Волумен на барабанот: 117 l • Потрошувачка на енергија: 3,41 kWh • Време на сушење: 110 мин.

D 61112

Classic Машина за сушење на алишта - проветрувачка

C

Енергетска класа

D 50110

Classic Машина за сушење на алишта - проветрувачка

C

Енергетска класа

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 6 кг • Отвор на врата 34 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Волумен на барабанот: 117 l • Потрошувачка на енергија: 3,41 kWh • Време на сушење: 110 мин.

• Дизајн: Бело • Капацитет: 5 кг • Отвор на врата 30 cm • Поцинкуван барабан • Потрошувачка на енергија: 2,83 kWh • Време на сушење: 100 мин.

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Сензорско и временско сушење • Покажувач на процесот на перење на ЛЦД екран • 15 програми • Програми: Памук / Синтетика / Осетливи алишта / Mix /

• Временски начин на сушење • LED покажувач на фаза на сушење • Програми: XL програм(за големи парчиња) / Освежување • Функции: Пониска температура на сушење / Туткање /

• Временски начин на сушење • Функции: Ладење • Автоматско исклучување при отворена врата

Волна / Брзо сушење / XL програм(за големи парчиња) / Освежување • Функции: Пониска температура на сушење / Туткање / Ладење • Памук: 5 нивоа на влажност • Сензор на влажност • Заклучување - заштита на деца (CDP) • Сервисна дијагностика • Едноставно чистење на филтерот • Автоматско исклучување при отворена врата • Звучен сигнал: Звучен сигнал за крај на програмот

• Сервисна дијагностика • Едноставно чистење на филтерот • Автоматско исклучување при отворена врата

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942217531

EAN Код: 3838942217555

EAN Код: 3838942361616

• Електронска единица со LCD

Ладење


Машини за сушење алишта

D 63325

Exclusive Машина за сушење на алишта - кондензациска

B

Енергетска класа

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 6 кг • Отвор на врата 34 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Осветлен барабан • Волумен на барабанот: 117 l • Потрошувачка на енергија: 3,36 kWh • Време на сушење: 100 мин.

D 61312

Classic Машина за сушење на алишта - кондензациска

B

Енергетска класа

D 50310

Classic Машина за сушење на алишта - кондензациска

B

Енергетска класа

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 6 кг • Отвор на врата 34 cm; Агол на отварање на врата 180° • Барабан од нерѓосувачки челик • Волумен на барабанот: 117 l • Потрошувачка на енергија: 3,36 kWh • Време на сушење: 100 мин.

• Дизајн: Бело • Галванизирано куќиште • Капацитет: 6 кг • Отвор на врата 34 cm; Агол на отварање на врата 180° • Поцинкуван барабан • Волумен на барабанот: 117 l • Потрошувачка на енергија: 3,36 kWh • Време на сушење: 100 мин.

• Одложен почеток на перење (24 часа) • Сензорско и временско сушење • Покажувач на процесот на перење на ЛЦД екран • 15 програми • Програми: Памук / Синтетика / Осетливи алишта / Mix /

• Сензорско и временско сушење • LED покажувач на фаза на сушење • Програми: XL програм(за големи парчиња) / Освежување • Функции: Пониска температура на сушење / Туткање /

• Временски начин на сушење • LED покажувач на фаза на сушење • Програми: XL програм(за големи парчиња) / Освежување • Функции: Пониска температура на сушење / Туткање /

Волна / Брзо сушење / XL програм(за големи парчиња) / Освежување • Функции: Пониска температура на сушење / Туткање / Ладење • Памук: 5 нивоа на влажност • Сензор на влажност • Заклучување - заштита на деца (CDP) • Сервисна дијагностика • Собирач (резервоар) на вода (4,2 l) • Едноставно чистење на филтерот • Автоматско исклучување при отворена врата • Звучен сигнал: Звучен сигнал за крај на програмот / Предупредување за полн сад за кондензатот

• Сервисна дијагностика • Собирач (резервоар) на вода (4,2 l) • Едноставно чистење на филтерот • Автоматско исклучување при отворена врата • Звучен сигнал: Предупредување за полн сад за кондензатот

• Сервисна дијагностика • Собирач (резервоар) на вода (4,2 l) • Едноставно чистење на филтерот • Автоматско исклучување при отворена врата • Звучен сигнал: Предупредување за полн сад за кондензатот

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 62 cm

EAN Код: 3838942434228

EAN Код: 3838942434204

EAN Код: 3838942439209

• Електронска единица со LCD

Ладење

Ладење

27


машини за миење садови

Е фикасен начин за сјајност на чистите садови


машини за миење садови

Автоматска програма

За машините за миење садови со вградената високоиновативна UseLogic® сензорска технологија не е потребно рачно избирање на програмата, при што машината автоматски го детектира количеството садови и степенот на валканоста на садовите. Најсофистицираните модели се карактеризираат со автоматска програма што ви овозможува да ги миете вашите садови на два температурни степена (кршливи стаклени садови или фин порцелан на пониска температура, а останатите помалку кршливи садови на поголема температура). Сензорите континуирано ја контролираат водата во машината, утврдувајќи ги нечистотиите и усогласувајќи го нивниот проток така што садовите се перфектно чисти, при што исто така обезбедуваат оптимална потрошувачка на вода, енергија и на време.

Одлично сушење

Одлично сушење се постигнува со употреба на топлината од последното топло плакнење. Бидејќи внатрешноста на машинското куќиште се лади побрзо од садовите, остатокот од пареата се кондензира на внатрешноста на машината, се цеди до дното и испарува. Резултат: одлично исушени садови. Во согласност со ЕУ-директивите, повеќето модели од Gorenje припаѓаат на класата ‘A’ резултати при сушење.

Тројна AAA ефикасност

Оцената AAA обезбедува оптимална енергетска ефикасност, резултат од чистењето и сушењето во највисоката A-класа. Во оваа класа се само оние апарати што целосно ги исполнуваат строгите европски директиви во врска со штедење енергија, а според тоа и заштита на нашата околина.

Сензор за чиста вода

Сензорот за квалитет на водата ја надгледува чистотата на водата сè додека водата не се ослободи од нечистотијата. Овие резултати значајно ја намалуваат потрошувачката на вода при миење на помалку извалкани садови, при што секогаш носат одлични резултати од чистењето.

Одложено почнување со миењето

Некои модели на Gorenje машините за миење садови исто така вклучуваат и можност за одложено започнување со миењето, што ефикасно ви овозможува да го наместите времето за миење до 19 часа однапред. Оваа функција ви дава можност за дополнителни заштеди, овозможувајќи ви да го програмирате миењето садови така што ќе се совпадне со евтината тарифа за струја.

Кратка турбопрограма Quick ‘n’ Shine

Селектираната програма ви овозможува да го намалите за половина времето потребно за миење со оптимизирање на степените на циклусот за миење садови. На тој начин посакуваниот ефект е исто така постигнат при целосна пополнетост на машината, со вашите садови измиени и со извонредни резултати.

3 во 1

Карактеристиката 3 во 1 овозможува машината автоматски да го детектира типот на детергент што се користи во машината: таблети, прашок или гел. Според тоа, апаратот автоматски ја приспособува операцијата за миење на садовите, со што обезбедува максимална ефикасност и чисти и сјајни садови.

во

29


машини за миење садови

Долг готварски прибор

Моделите на Gorenje, Premium и Exclusive, содржат погоден додаток во погорната кошница за сместување на долг прибор. На тој начин може да го оптимизирате вашето количество и да се осигурате дека приборот е сместен безбедно и нема да падне на дното на машината за миење садови додека трае процесот на миење.

Клик-клак систем за големи садови

Високофункционалниот Клик-клак систем е дизајниран за обезбедување оптимален простор потребен за садовите и за тавите, дозволувајќи ви да го оптимизирате количеството. Со преместување на кошницата за еден степен погоре, може да направите место во подолната рамка дури и за вашите поголеми садови. Подолната кошница има свиткувачки рамки, кои може да бидат наместени така што ќе се направи повеќе простор потребен за да се измијат лонци и тави со различни димензии.

Кошници по мерка

Горната и долната кошница се прилагодуваат на големината и обликот на садовите. Во долната кошница може да се соберат носачите за чинии, со што се отвора повеќе простор за миење на поголеми садови. Горната кошница може да се подигне, со што се обезбедува простор за чинии со поголеми димензии. Посебното прилагодување во горната кошница е наменето за миење на чувствителни чаши на сталак. Во поголемата долна кошница е обезбедено место и за приборот за јадење, кој може оптимално да се нареди во кошничка прилагодена токму за тоа.


машини за миење садови

Дополнителна рачка за вшприцување

За подобро намокрување и плакнење, како и за чиста и блескава чинија, најдобрите модели на машини за миење садови на Горење имаат дополнителна трета рачка за вшприцување. Оваа рачка овозможува уште потемелно плакнење на чинијата во горниот кош.

Twist - систем за одличен ефект при миењето

Поради правоаголната форма на машините за перење со ширина од 45 см, нормалната рачка не го зафаќа подеднакво предниот и задниот дел на машината за садови. Иновативното решение вклучува посебна изведба на рачката за миење, која покрај вртењето околу својата оска, се движи и напречно од предниот кон задниот ѕид и назад. Со ова се овозможува оптимална распрсканост на водата по целата машина за миење садови. Заедно со одличните резултати при миењето, обезбедена е и ниска потрошувачка на вода и на енергија.

Следна генерација XXL

Ексклузивна понуда од Gorenje е нашата инегрирана машина за миење садови, специјално дизајнирана за кујните што содржат ергономично приспособена кабинетска висина, која одговара за повисоката популација. 86 cm високи, што е 4 cm повеќе од стандардната висина на моделите, обезбедуваат екстраволумен, што навистина му дозволува на корисникот да искористи повеќе од флексибилната внатрешност на машината за миење садови.

Тивко работење+

Специјалната изолација на машините за миење садови Gorenje обезбедува речиси нечујно работење на машините. Најтивките машини Gorenje работат на само 49 dB (Европски стандард; реалната бучава измерена во лабораторија = 45 dB). Минималната разлика во степените на бучава, што може да биде детектирана од човечкото уво, е 3 dB.

Примери за гласност 0

10

20

30

40

50

60

70

80

90

120

dB

АВИОН

AquaStop - систем против поплавување

Со карактеристиката за безбедност AquaStop машината за миење садови може слободно да се остави да работи и ноќе, како и тогаш кога вие сте отсутни. Во случај на капење или поплава, AquaStop автоматски го запира дотокот на вода, додека преку сифоните го испумпува остатокот на водата надвор од кадичката на машината. AquaStop системот останува целосно функционален за времетраењето на работниот век на апаратот.

СООБРАЌАЈ

РАЗГОВОР

СПИЕЊЕ

ШУМОЛЕЊЕ

Speedwash

Кај малку валканата чинија може да го преполовите времето на миење, така што ќе го притиснете копчето за забрзано миење - SpeedWash. Програмата за забрзано миење SpeedWash автоматски ги приспособува температура и нивото на водата, а истовремено обезбедува оптимално чистење и сушење во најкратко можно време. На располагање е кај програмите Intensive, Auto, Bio in A-10% . Додека да се освестите, чинијата веќе е чиста и повторно е на располагање за употреба.

Варијабилно отворање на вратите

Заради подобро сместување и подобар изглед на долниот дел од апаратот, вратите при отворањето најнапред лесно се повлекуваат нанадвор, а потоа се отвораат до крај.

31


машини за миење садови

GS 61220 W

Classic

Машина за миење садови - самостојна

A

Енергетска класа

A

Ефект на миење

B

Ефект на сушење

• Капацитет: 12 комплети чинии и прибор за јадење • 8 програми: Нежно миење за осетливи садови; Интензивно

нова генерација на машини за миење садови

нова генерација на машини за миење садови

GS 63211 BXC

GS 63211 BW

Exclusive Машина за миење садови - самостојна

A

Енергетска класа

A

Ефект на миење

A

Ефект на сушење

Exclusive Машина за миење садови - самостојна

A

Енергетска класа

A

Ефект на миење

A

Ефект на сушење

• Информациски прикажувач • Капацитет: 12 комплети чинии и прибор за јадење • 5 програми: Нежно миење за осетливи садови; Програма

• Информациски прикажувач • Капацитет: 12 комплети чинии и прибор за јадење • 5 програми: Нежно миење за осетливи садови; Програма

• Внатрешност од не’рѓосувачки челик • Скриен грејач

• Внатрешност од не’рѓосувачки челик • Скриен грејач

• Внатрешност од не’рѓосувачки челик • Скриен грејач

• Варијабилна горна корпа • Преклопувачки носачи за тањири во долната корпа

• Варијабилна горна корпа • Преклопувачки носачи за тањири во долната корпа

• Варијабилна горна корпа • Преклопувачки носачи за тањири во долната корпа

• 3 распрскувачи • Делумна заштита од прелевање

• 2 распрскувачи • Комплетна заштита од прелевање (aqua stop)

• 2 распрскувачи • Комплетна заштита од прелевање (aqua stop)

Потрошувачка на енергија за нормален програм: 1,05 kWh Потрошувачка на вода: 17 l Бучност: 49 dB(A)

Потрошувачка на енергија за нормален програм: 1,05 kWh Потрошувачка на вода: 16 l Бучност: 49 dB(A)

Потрошувачка на енергија за нормален програм: 1,05 kWh Потрошувачка на вода: 16 l Бучност: 49 dB(A)

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 58 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 58 cm

EAN Код: 3838942320408

EAN Код: 3838942486814

EAN Код: 3838942486814

миење; Супер програм; Био програм; Економична програма; Накиснување; Плакнење и сушење • Температура на миење: 70, 65, 55, 45, 38 °C • Автоматско дозирање на средство за омекнување на водата за подобро миење • Светлосен сигнал за крај на миење • Сервисна дијагностика • Индикатор за сол за омекнување на водата; Индикатор на средство за миење

за стакло; Интензивно миење; Економична програма; Накиснување; Плакнење и сушење • Температура на миење: 60, 50, 45, 40 °C • Функција за таблета 3 во 1 • Автоматско дозирање на средство за омекнување на водата за подобро миење • Одложен старт 0-24 часа • Звучен и светлосен сигнал за крај на програмот • Сервисна дијагностика • Сигнално светло: Одбран програм; Индикатор за сол за омекнување на водата; Индикатор на средство за миење

за стакло; Интензивно миење; Економична програма; Накиснување; Плакнење и сушење • Температура на миење: 60, 50, 45, 40 °C • Функција за таблета 3 во 1 • Автоматско дозирање на средство за омекнување на водата за подобро миење • Одложен старт 0-24 часа • Звучен и светлосен сигнал за крај на програмот • Сервисна дијагностика • Сигнално светло: Одбран програм; Индикатор за сол за омекнување на водата; Индикатор на средство за миење


машини за миење садови

нова генерација на машини за миење садови

нова генерација на машини за миење садови

нова генерација на машини за миење садови

45 cm

GS 61110 BW

Classic

Машина за миење садови - самостојна

A

Енергетска класа

B

Ефект на миење

B

Ефект на сушење

• Капацитет: 12 комплети чинии и прибор за јадење • 5 програми: Нежно миење за осетливи садови; Програма за

стакло; Интензивно миење; Економична програма; Плакнење и сушење • Температура на миење: 60, 50, 45 °C • Автоматско дозирање на средство за омекнување на водата за подобро миење • Звучен сигнал за крај на програмата • Сигнално светло: Индикатор: вклучено/исклучено; Индикатор на средство за миење

45 cm

GS 51110 BW

Classic

Машина за миење садови - самостојна

A

Енергетска класа

B

Ефект на миење

B

Ефект на сушење

• Капацитет: 8 комплети чинии и прибор за јадење • 5 програми: Нежно миење за осетливи садови; Програма за

стакло; Интензивно миење; Економична програма; Плакнење и сушење • Температура на миење: 45, 50, 60 °C • Автоматско дозирање на средство за омекнување на водата за подобро миење • Звучен сигнал за крај на програмата • Сигнално светло: Индикатор: вклучено/исклучено; Индикатор на средство за миење

GS 53211 BXC

Exclusive Машина за миење садови - самостојна

A

Енергетска класа

A

Ефект на миење

A

Ефект на сушење

• Информациски прикажувач • Капацитет: 8 комплети чинии и прибор за јадење • 5 програми: Нежно миење за осетливи садови; Програма

за стакло; Интензивно миење; Економична програма; Накиснување; Плакнење и сушење • Температура на миење: 40, 45, 50, 60 °C • Функција за таблета 3 во 1 • Автоматско дозирање на средство за омекнување на водата за подобро миење • Одложен старт 0-24 часа • Звучен и светлосен сигнал за крај на програмот • Сервисна дијагностика • Сигнално светло: Одбран програм; Индикатор за сол за омекнување на водата; Индикатор на средство за миење

• Внатрешност од не’рѓосувачки челик • Скриен грејач

• Внатрешност од не’рѓосувачки челик • Скриен грејач

• Внатрешност од не’рѓосувачки челик • Скриен грејач

• Варијабилна горна корпа • Преклопувачки носачи за тањири во долната корпа

• Варијабилна горна корпа

• Варијабилна горна корпа

• 2 распрскувачи • Делумна заштита од прелевање

• 2 распрскувачи • Делумна заштита од прелевање

• 2 распрскувачи • Комплетна заштита од прелевање (aqua stop)

Потрошувачка на енергија за нормален програм: 1,1 kWh Потрошувачка на вода: 16 l Бучност: 53 dB(A)

Потрошувачка на енергија за нормален програм: 0,88 kWh Потрошувачка на вода: 13 l Бучност: 53 dB(A)

Потрошувачка на енергија за нормален програм: 1,05 kWh Потрошувачка на вода: 13 l Бучност: 49 dB(A)

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 58 cm

Димензии (Ш x В x Д): 45 × 85 × 58 cm

Димензии (Ш x В x Д): 45 × 85 × 58 cm

EAN Код: 3838942486753

EAN Код: 3838942486760

EAN Код: 3838942486821 Opcija GS 53211 BW - Бела EAN Код: 3838942486807

33


Фрижидери и замрзнувачи

С ве ж ина

која

трае


Фрижидери и замрзнувачи

0 ºC Zero’n’Fresh преграда за складирање свежа храна

Сензорски контролираната температура се одржува на околу 0 °C во Zero’n’Fresh фиока на извлекување и обезбедува идеална средина за складирање на производи што лесно се расипуваат, затворајќи ги внатре и одржувајќи ја нивната свежина подолго време. Преку MultiFlow системот свежиот воздух циркулира подеднакво околу складишните простори, одржувајќи ја температурата во фрижидерот константно, додека Cold Shower (CSS™) системот ја одржува константно температурата околу 0 °C. Свежиот воздух дува директно накај содржините на фиоката Zero’n’Fresh од отворите на преградната полица монтирана над преградата. На тој начин, новоскладираните производи не само што се ладат побрзо, туку и поефикасно во споредба со конвенционалните системи за ладење. Како резултат на тоа, мирисот и корисните хранливи вредности во зеленчукот, овошјето и на месните производи се зачувани, што значи дека вашата храна останува свежа три пати подолго. Преградата дополнително содржи два резервоара, што ви овозможува да ги поделите различните видови храна и ефикасно да управувате со расположливиот простор во согласност со вашите потреби. Преградата е монтирана на лизгачки шини, кои ви овозможуваат да ја извлечете напред колку што ви е потребно за да имате одличен преглед на содржината во неа. * Свежо месо, риба, морска храна, свежо тесто (н.п. пица-тесто), некои видови овошје и зеленчук (јагоди, цреши, шпаргла, лисест зелен зеленчук, зелена салата, печурки...)

No Frost Advantage - систем против создавање мраз

Со иновативната технологија на Gorenje, No Frost Advantage, свежиот воздух циркулира околу складишните простори, намалувајќи го степенот на влажност во замрзнувачот за да спречи создавање мраз врз храната и во внатрешноста на апаратот. Замрзнатите производи не се лепат еден за друг, што обезбедува подобар преглед на замрзнатите содржини, додека и контролирањето на температурата помага да се зачува квалитетот, бојата и аромата на складираната храна. Тоа што не се акумулира мраз исто така значи и оптимална употреба на просторот за складирање; во исто време, потребното време за одмрзнување е сосема елиминирано. Во дополнение на вертикалните замрзнувачи, оваа технологија е исто така вметната во замрзнувачите на Gorenje.. Клучна конкурентска предност на замрзнувачите Gorenje е системот што ефикасно ја елиминира влагата само од замрзнувачката секција, при што го одржува оптималното ниво на влажност во делот на фрижидерот. Ова го спречува сушењето на храната и обезбедува оптимални услови за долготрајно складирање на овошје и на зеленчук. Вашата зелена салата ќе остане покрцкава и посвежа подолго отколку во моделите што содржат Total No Frost во двете секции на комбинираниот апарат.

Вид продукт

Траење

ОВОШЈЕ јаболка

до 180 дена

круши, киви

до 120 дена

грозје, дуња

до 90 дена

праски

до 30 дена

црвени рибизли, сливи

до 21 дена

кајсии, боровници, цреши

до 14 дена

малини, јагоди

до 3-5 дена

Овошје колбаси, говедско, свинско, телешко месо

до 7 дена

пилешко

до 5 дена

риба

до 4 дена

школки

до 3 дена

Зеленчук зелје, лук, корени

до 180 дена

целер и билки

до 30 дена

марула, карфиол, цикорија, рабарбара

до 21 дена

кељ, аспарагус, зелен кељ, кинеска зелка, ротквици

до 14 дена

кромид, печурки, спанаќ, грав

до 7 дена

Млечни производи млеко

до 7 дена

путер

до 30 дена

кашкавал

до 30 дена

A+ енергетска ефикасност

Поголемиот волумен не е потребно да биде преведен во поголема сметка за електрична струја. Во дополнение на одличната топлотна изолација, фрижидерите и замрзнувачите на Gorenje исто така содржат и унапредено затворање на вратата, како и компоненти на системот за ладење и замрзнувачка електроника по последниот збор на технологијата, а секој од нив е дизајниран да ја минимизира потрошувачката на енергија. Одбирајќи еден од апаратите за ладење Gorenje со најголема енергетска ефикасност, со енергетски резултати со оцена A+ или A, може да ви донесе заштеда на енергијата за повеќе од 25%.

35


Фрижидери и замрзнувачи

Дисплеј со контрола на допир

Фрижидерите и замрзнувачите Gorenje содржат интелигентна UseLogic®технологија, која континуирано ја надгледува, адаптира и ја контролира температурата во фрижидерот и во секциите за замрзнување во апаратот. Моделите Premium Touch се опремени со интерактивни екрани за контрола со допир. што ви овозможува да управувате со апаратот на јазик по ваш избор. Сите модели што се карактеризираат со LCD (Дисплеј со течен кристал) дисплеи или екрани за контрола со допир исто така може да се пофалат со Eco модот за штедење енергија, кој со не многу честа употреба обезбедува оптимални температурни услови, обезбедувајќи ви одлично штедење на енергија прекувремено. Кога заминувате на подолго патување, можете едноставно да го активирате модот за патување Go’n’Save, кој автоматски ја мести температурата на фрижидерот на 9 °C, а температурата на замрзнувачот на –18 °C. Ова ќе обезбеди оптимални услови за чување на храната, како и максимизирање на енергетската ефикасност.

LED-дисплеј контролна табла

Електронската контрола преку LED-дисплејот обезбедува високо ниво на уредност кога се работи за контролата на температура. Многу напредни модели содржат два дисплеја за одделна контрола на температурата на деловите на фрижидерот и замрзнувачот. Во дополнение на основната функција, овие модели исто така може да се пофалат со опцијата за брзо замрзнување, FastFreeze и опцијата SuperCool , која нагло ја намалува температурата по прередувањето на фрижидерот, што следи по големо пазарување. Вграденото светло и звучниот аларм ќе ве предупредат доколку дојде до зголемување на температурата во апаратот. Дополнителни функции на екранот за контрола со допир Гласовни пораки: Дисплејот за контрола со допир ви овозможува да ги снимате и слушате вашите говорни пораки. Радио: Интерфејс-плочата содржи вградено радио, кое се управува со контролниот дисплеј со допир. Листа на рецепти и енергетски вредности на храната: Корисни копчиња за полесно, побрзо и поздраво готвење. Погодни копчиња за складирање на храната: Базата на податоци на контролниот дисплеј со допир ќе ви помогне да ги тргнете сите сомневања во врска со тоа како некои производи би требало да бидат складирани. Заклучување заради достапност на децата: Оваа опција ви овозможува да го заклучите дисплејот за да ги спречите децата да ги измешаат регулирањата. Копчиња за управување и одржување: Корисни копчиња за ефикасно управување и чистење на апаратот.

Идеална клима за чување на храната

Различни видови храна бараат различни услови за чување. Комбинираните фрижидери Gorenje обезбедуваат 5 температурни простори, што помагаат во пролонгирањето на свежината на вашата храна и го спречуваат губењето на вредните хранливи состојки. 8 °C: леб, печива, путер, џем, готвена храна, конзервирана храна и егзотично овошје. 5 °C: сушени производи, овошен сок, готвена храна, десерти, сирење, пудинг, јајца, јогурти и некои видови овошје ( на пр.дињи и лубеници). 0 °C (Zero’n’Fresh): специјалната фиока наменета за чување на свежо месо, риба и морски плодови, свежо тесто (н.п. за пица) и некои видови овошје и зеленчук (јагоди, цреши, боровинки, аспарагус, зелен лиснат зеленчук, марула, печурки итн.). Заради ниската температура вo фиоката, вашите производи ќе останат свежи подолго време! - 12 °C: идеална температура за чување на помали пакувања: замрзнат зеленчук, сладоледни корнети, коцки мраз. - 18 °C: оптимална температура во фиоките на фрижидерот за чување на замрзнати производи.


Фрижидери и замрзнувачи

Опции за брзо ладење и брзо замрзнување на големи количества храна

Со избирање на опцијата fast-chill, фрижидерот со замрзнувач рапидно ја намалува температурата над точката на замрзнување. Ниската температура поврзана со голем волумен е идеално за многу брзо ладење на храната при прередување на вашиот фрижидер. По шест часа, опцијата fast-chill автоматски се исклучува сама од себе и температурата на фрижидерот со замрзнувач се враќа на претходната вредност. Кога сакате да замрзнете поголеми количества свежа храна, одберете ја опцијата fast-freeze, која работи на екстремно ниски температури од –32 °C. Замрзнувањето на овој степен на интензитет ја задржува замрзнатата храна во одлична форма подолго отколку конвенционалното замрзнување. Кога храната ќе замрзне комплетно, фрижидерот автоматски ја запира функцијата за засилување на замрзнувањето; по ваш избор, модот fast-freeze може да биде исклучен мануелно.

Дозер за ладна вода

Некои модели фрижидери и замрзнувачи на Gorenje се опремени со дозери за вода. Иновативната карактеристика на оваа солуција е што не морате да го поврзувате фрижидерот до довод. Наместо тоа, можете да користите оригинално шише за вода, кое зафаќа минимален простор. Дизајнот ‘through-the-door’ (»преку вратата«) нуди совршена удобност - дури немате потреба ниту да го отворате фрижидерот!

Fresh’n’Cool преграда за храна што брзо се расипува Брзо ладење на шишиња

Кога ќе ја изберете опцијата fast bottle chill, системот MultiFlow го дува свежиот воздух преку отворите на задниот ѕид, ладејќи ги вашите пијалаци многу побрзо. Шишињата се сместени во специјален, подвижен држач, направен од некорозивен метал. Кога ќе го извадите од фрижидерот, држачот за шишиња се зголемува дупло како послужавник за шише вино што треба да се чува на собна температура.

Следната генерација фрижидери содржат Fresh’n’Cool преграда дизајнирана да ја заштити и одржи свежината на храната што брзо се расипува. Вентилаторот дува свеж воздух директно во преградата, така што температурата внатре може да се регулира и одржува околу 0 °C, зависно од температурните регулирања во фрижидерот. Како резултат, овошјето, зеленчукот и месото остануваат свежи подолго време.

37


Фрижидери и замрзнувачи

Приспособлива полица

Разделената горна полица во некои модели овозможува понатамошно приспособување на слободниот простор во вашиот фрижидер. Полицата може да биде користена како обична полица или може да биде поделена на две помали полици, кои може потоа да бидат ставени една врз друга. На овој начин, вие можете да креирате место за складирање на повисоки садови или шишиња.

Целосно користење на просторот

Gorenje апаратите за ладење се дизајнирани така што да може максимално да се користи расположливиот простор за складирање. Нашите иновативни солуции ви овозможуваат да ја складирате храната со логички стил, правејќи ги производите лесно достапни и обезбедувајќи одличен преглед на содржините во фрижидерот.

Полица на извлекување In’n’Out

Телескопската полица овозможува подобар преглед и полесна достапност до складираните производи без непотребно сортирање. Освен тоа, извлекувајќи ја полицата комплетно надвор, ја претворате во модерен послужавник за сервирање, кој може да биде уредно поставен на маса заедно со целата содржина на него.

Длабока полица за шишиња

Оваа многу практична полица ви овозможува систематско складирање на производи што се вадат од фрижидер многу често: тетрапак и 2-литарски шишиња може да бидат складирани во длабокиот држач одзади, додека малите пакувања и тегли може да бидат сместени на плиткиот држач напред. Полицата е позиционирана на најдостапно, лесно видливо место, што исто така ја прави лесно достапна и за децата.

Држачот за туби

овозможува лесно складирање на туби, спречувајќи ја вообичаената расфрленост. Бидејќи тубите може да бидат сместени во држачот одозгора надолу, нивните содржини се лесно достапни, дури и кога тие се речиси празни.

Основни солуции за удобност

Садот Ready’n’Serve овозможува идеално место за складирање храна како сирење, салама, намази, паштета, сендвичи или путер. Цврсто затворениот сад ја чува храната безбедно и ја заштитува од сушење. Садот Ready’n’Serve е монтиран на дното на стаклената полица во делот на фрижидерот, така што може лесно да се извади и да се користи како сад за сервирање. Садот може да се помести влево или десно за да се постигне што повеќе приспособена внатрешност.


Фрижидери и замрзнувачи

Голем сад за зеленчук

Gorenje фрижидерите со замрзнувач обезбедуваат оптимални услови за ладење на складираното овошје и зеленчук. Како дополнување на одржувањето на температурата и на влажноста, некои модели доаѓаат со голем сад за овошје и зеленчук, дизајниран да ги зачува хранливите материи и да ја пролонгира свежината на вашата храна: одлична солуција за вашето неделно пазарување.

Полици на извлекување

Иновативните полици на извлекување се новина на пазарот на апаратите за ладење, овозможувајќи ви слободен пристап до складираните производи и подобар видик на содржините. Полиците се карактеризираат со ќошеста рамка, што ги задржува течностите и спречува валкање на пониските полици и производи.

Длабоки полици на вратата на фрижидерот

Иновативните полици на вратата на фрижидерот олеснуваат да се најдат и да се дофатат помалите замрзнати производи, кои се вадат почесто. Идеално за отворени пакувања замрзнат зеленчук како грашок и зелен грав, замрзнати пици, сладолед и сладоледни корнети!

Фиока на извлекување Big’n’Freeze

Оваа специјална фиока на извлекување во фрижидерот ќе ве импресионира со нејзиниот извонредно голем капацитет и извонредна достапност до складираните замрзнати производи. Погодните телескопски лизгачки шини (само кај моделите Exclusive и Premium) го олеснуваат извлекувањето на фиоката, а притоа спречувајќи ја да падне.

Халогенско светло

Избраните модели содржат модерно халогенско светло, давајќи ви одличен преглед на храната во фрижидерот. Заради нивната погодна поставеност, светлата одлично го осветлуваат секој ќош, секое делче и отвор од внатрешноста без оглед колкав е фрижидерот. Во исто време, оваа солуција исто така обезбедува максимално користење на горната полица.

Антибактериска заштита

Внатрешните плочи и врати на фрижидерите Gorenje се покриени со специјален материјал од неорганска сребрена смеса. Со моќта на своите својствени антибактериски способности, оваа заштитна облога спречува да се шират штетни микроорганизми, дури и при присуство на расипана храна, на која, како резултат од долго стоење, и поминал рокот на употреба. Заштитата функционира додека трае целиот рок на употреба на апаратот.

39


Фрижидери и замрзнувачи

!

!

НОВО

НОВО

NRS 85557 E

Premium

Самостоен комбиниран фрижидер

A

NRS 95605 E

A

Енергетска класа

Енергетска класа

Вкупен бруто/нето капацитет: 550 / 521 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 1,47kWh Потрошувачка на енергија кВч/година: 537kWh Бучност: 50 dB(A)

Вкупен бруто/нето капацитет: 605 / 555 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 1,49 kWh Потрошувачка на енергија кВч/година: 544 kWh Бучност: 48 dB(A)

• Електронско управување • 1 компресор

• Електронско управување • Дигитален покажувач на температурата • 1 компресор

Ладилник • Нето капацитет фрижидер: 341 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 3 стаклени полици • 3 подвижни стаклени полици • Флексибилен сад за јајца • Внатрешно осветлување

Замрзнувач • Нето капацитет замрзнувач: 180 l • Капацитет на замрзнување: 10 кг • И здржливост при прекин на електрична енергија: 3 h • Не се насобира мраз - No frost • Брзо замрзнување • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 2 фиоки • 4 полици на врата на замрзнувачот

Premium

Самостоен комбиниран фрижидер

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 397 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Брзо ладење • Oº C – фиока со два подвижни контејнера Zero«n«Fresh • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 1 сад за месо • Полица за сервирање Ready’n’Serve • Држач за шишиња 3 • Внатрешно осветлувањ

Димензии (Ш x В x Д): 89 × 176,8 × 70,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 91 × 177,7 × 70 cm

EAN Код: 3838942518713

EAN Код: 3838942553653

Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 158 l • Капацитет на замрзнување: 10 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 7 h

• Не се насобира мраз - No frost • Брзо замрзнување • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 корпа за брзо замрзнување • 3 полици на врата од замрзнувачот


Фрижидери и замрзнувачи

NRK 67358 SA

Premium

Самостоен комбиниран фрижидер

A+

Енергетска класа

NRK 67358 SB

Premium

Самостоен комбиниран фрижидер

A+

Енергетска класа

Боја: Алуминиум Отварање на врата: Десно Вкупен бруто/нето капацитет: 352 / 320 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,88 kWh Бучност: 42 dB(A)

Боја: Црна Отварање на врата: Десно Вкупен бруто/нето капацитет: 352 / 320 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,88 kWh Бучност: 42 dB(A)

• Контролирано со допир (Touch Screen Display) • Дигитален покажувач на температурата • Одвоено управување на фрижидерот и замрзнувачот • 2 компресора • Гласовна или звучна сигнализација во случај на незгода • Радиоприемник / Кујнски рецепти(готвач) / Говорни пораки

• Контролирано со допир (Touch Screen Display) • Дигитален покажувач на температурата • Одвоено управување на фрижидерот и замрзнувачот • 2 компресора • Гласовна или звучна сигнализација во случај на незгода • Радиоприемник / Кујнски рецепти(готвач) / Говорни пораки

• Економичен програм: Go’n’Save / “EСО” програм

• Економичен програм: Go’n’Save / “EСО” програм

/ Совети

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 245 l • Multiflow ладење - фрижидер • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Брзо ладење • Oº C – фиока со два подвижни контејнера Zero«n«Fresh (33 l) • 3 стаклени полици - 1 полица на телескопско извлекување • Флексибилен сад за јајца (12×) • 3 полици на извлекување Ready«n«Serve • Дводелна полица за шишиња • Држач за туби • Внатрешно осветлување (халогенско) • Филтер за отстранување миризба Замрзнувач

/ Совети

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 245 l • Multiflow ладење - фрижидер • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Брзо ладење • Oº C – фиока со два подвижни контејнера Zero«n«Fresh (33 l) • 3 стаклени полици - 1 полица на телескопско извлекување • Флексибилен сад за јајца (12×) • 3 полици на извлекување Ready«n«Serve • Дводелна полица за шишиња • Држач за туби • Внатрешно осветлување (халогенско) • Филтер за отстранување миризба Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 75 l • Капацитет на замрзнување: 10 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h • Не се насобира мраз - No frost • Брзо замрзнување • Голема фиока за замрзнување • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 фиока за брзо замрзнување • 2 сада за мраз

• Нето капацитет замрзнувач: 75 l • Капацитет на замрзнување: 10 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h • Не се насобира мраз - No frost • Брзо замрзнување • Голема фиока за замрзнување • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 фиока за брзо замрзнување • 2 сада за мраз

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 200 × 64 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 200 × 64 cm

EAN Код: 3838942409905

EAN Код: 3838942409899

41


Фрижидери и замрзнувачи

NRF 71433 XC

Комбиниран фрижидер со горна комора

A

Енергетска класа

NRF 71433 W

Комбиниран фрижидер со горна комора

A

Енергетска класа

Боја: Сребрена Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 435 / 423 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 1,64 kWh Бучност: 43 dB(A)

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 435 / 423 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 1,64 kWh Бучност: 43 dB(A)

• 1 компресор

• 1 компресор

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 324 l • Брзо ладење • 3 стаклени полици

Замрзнувач

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 324 l • Брзо ладење • 3 стаклени полици

Замрзнувач

RK 60355 HEC

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

A

Енергетска класа

Боја: Сребрена Отварање на врата: Лево/десно отварање на врата Вкупен бруто/нето капацитет: 342 / 316 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,93 kWh Потрошувачка на енергија кВч/година: 339 kWh Бучност: 40 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор • Антибактериска заштита - фрижидер Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 230 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 1 метален држач за шишиња • Внатрешно осветлување Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 99 l • Капацитет на замрзнување: 5 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 8 h • Не се насобира мраз - No frost • Брзо замрзнување • 2 полици на вратата на замрзнувачот

• Нето капацитет замрзнувач: 99 l • Капацитет на замрзнување: 5 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 8 h • Не се насобира мраз - No frost • Брзо замрзнување • 2 полици на вратата на замрзнувачот

• Нето капацитет замрзнувач: 86 l • Капацитет на замрзнување: 4 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 врата

Димензии (Ш x В x Д): 70 × 181,8 × 68,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 70 × 181,8 × 68,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 180 × 64 cm

EAN Код: 3838942528446

EAN Код: 3838942528439

EAN Код: 3838942583636


Фрижидери и замрзнувачи

NRK 60325 HW

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

A

Енергетска класа

RK 60355 HW

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

A

Енергетска класа

RF 60308 HW

A+

Енергетска класа

 оја: Бела Б Отварање на врата: Лево/десно отварање на врата Вкупен бруто/нето капацитет: 328 / 305 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,94 kWh Потрошувачка на енергија кВч/година: 343 kWh Бучност: 41 dB(A)

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно отварање на врата Вкупен бруто/нето капацитет: 342 / 316 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,93 kWh Потрошувачка на енергија кВч/година: 339 kWh Бучност: 40 dB(A)

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно отварање на врата Вкупен бруто/нето капацитет: 296 / 295 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,71 kWh Потрошувачка на енергија кВч/година: 259 kWh Бучност: 38 dB(A)

• Електронско управување • 1 компресор • Економичен програм: “EСО” програм

• Механичко управување • 1 компресор • Антибактериска заштита - фрижидер

• Механичко управување • 1 компресор • Антибактериска заштита - фрижидер

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 230 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 1 метален држач за шишиња • Внатрешно осветлување Замрзнувач

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 230 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 1 метален држач за шишиња • Внатрешно осветлување Замрзнувач

Classic

Комбиниран фрижидер со горна комора

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 230 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 3 стаклени полици • Голем сад за зеленчук и овошје • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 75 l • Капацитет на замрзнување: 4 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h • Не се насобира мраз - No frost • Брзо замрзнување • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 врата

• Нето капацитет замрзнувач: 86 l • Капацитет на замрзнување: 4 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 врата

• Нето капацитет замрзнувач: 65 l • Капацитет на замрзнување: 4,5 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 22 h • Брзо замрзнување • 1 мрежна полица • 1 врата • 1 полица на врата од замрзнувачот

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 180 × 64 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 165 × 64 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 165 × 64 cm

EAN Код: 3838942583681

EAN Код: 3838942583629

EAN Код: 3838942583674

43


Фрижидери и замрзнувачи

RK 67365 A

Premium

Самостоен комбиниран фрижидер

A+

Енергетска класа

RK 67365 E

Premium

Самостоен комбиниран фрижидер

A+

Енергетска класа

Боја: Алуминиум Отварање на врата: Десно Вкупен бруто/нето капацитет: 366 / 331 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,87 kWh Бучност: 40 dB(A)

Боја: Инокс Отварање на врата: Десно Вкупен бруто/нето капацитет: 366 / 331 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,87 kWh Бучност: 40 dB(A)

• Контролирано со допир(Touch Screen Display) • Дигитален покажувач на температурата • Одвоено управување на фрижидерот и замрзнувачот • 2 компресора • Гласовна или звучна сигнализација во случај на незгода • Радиоприемник / Кујнски рецепти(готвач) / Говорни пораки

• Контролирано со допир(Touch Screen Display) • Дигитален покажувач на температурата • Одвоено управување на фрижидерот и замрзнувачот • 2 компресора • Гласовна или звучна сигнализација во случај на незгода • Радиоприемник / Кујнски рецепти(готвач) / Говорни пораки

• Економичен програм: Go’n’Save / “EСО” програм

• Економичен програм: Go’n’Save / “EСО” програм

/ Совети

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 245 l • Multiflow ладење - фрижидер • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Брзо ладење • Oº C – фиока со два подвижни контејнера Zero«n«Fresh (33 l) • 3 стаклени полици - 1 полица на телескопско извлекување • Флексибилен сад за јајца (12×) • 1 метален држач за шишиња • 3 полици на извлекување Ready«n«Serve • Дводелна полица за шишиња • Држач за туби • Внатрешно осветлување (халогенско) • Филтер за отстранување миризба Замрзнувач

RK 60395 HFE

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

A

Енергетска класа

Боја: Сребрена Отварање на врата: Лево/десно отварање на врата Вкупен бруто/нето капацитет: 391 / 365 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,99 kWh Потрошувачка на енергија кВч/година: 361 kWh Бучност: 40 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор • Антибактериска заштита - фрижидер

/ Совети

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 245 l • Multiflow ладење - фрижидер • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Брзо ладење • Oº C – фиока со два подвижни контејнера Zero«n«Fresh (33 l) • 3 стаклени полици - 1 полица на телескопско извлекување • Флексибилен сад за јајца (12×) • 1 метален држач за шишиња • 3 полици на извлекување Ready«n«Serve • Дводелна полица за шишиња • Држач за туби • Внатрешно осветлување (халогенско) • Филтер за отстранување миризба Замрзнувач

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 279 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Cool’n’Fresh • 6 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 1 метален држач за шишиња • Внатрешно осветлување

Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 86 l • Капацитет на замрзнување: 10 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h • Брзо замрзнување • Голема фиока за замрзнување • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 фиока за брзо замрзнување • 3 полици на врата од замрзнувачот • 2 сада за мраз

• Нето капацитет замрзнувач: 86 l • Капацитет на замрзнување: 10 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h • Брзо замрзнување • Голема фиока за замрзнување • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 фиока за брзо замрзнување • 3 полици на врата од замрзнувачот • 2 сада за мраз

• Нето капацитет замрзнувач: 86 l • Капацитет на замрзнување: 4 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 врата

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 200 × 64 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 200 × 64 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 200 × 64 cm

EAN Код: 3838942324864

EAN Код: 3838942324871

EAN Код: 3838942583698


Фрижидери и замрзнувачи

!

НОВО

RK 60395 HFW

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

A

Енергетска класа

RK 60355 HAC

A

Енергетска класа

Боја: Црна Отварање на врата: Лево/десно отварање на врата Вкупен бруто/нето капацитет: 391 / 365 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,99 kWh Потрошувачка на енергија кВч/година: 361 kWh Бучност: 40 dB(A)

Боја: Алуминиум Отварање на врата: Лево/десно отварање на врата Вкупен бруто/нето капацитет: 342 / 316 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,93 kWh Потрошувачка на енергија кВч/година: 339 kWh Бучност: 40 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор • Антибактериска заштита - фрижидер

• Механичко управување • 1 компресор • Антибактериска заштита - фрижидер

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 279 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Cool’n’Fresh • 6 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 1 метален држач за шишиња • Внатрешно осветлување

Замрзнувач

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 230 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 1 метален држач за шишиња • Внатрешно осветлување

Замрзнувач

NRK 41285 EC

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

A

Енергетска класа

Боја: Сребрена Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 278 / 264 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,87 kWh Бучност: 42 dB(A)

• Електронско управување • 1 компресор • Економичен програм: “EСО” програм

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 202 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 1 стаклена полица • 2 стаклени полици на извлекување • 1 деллива стаклена полица на извлекување • 2 сада за зеленчук • 3 полици на врата • 1 полица за путер и сирење • Флексибилен сад за јајца (12×) • Внатрешно осветлување

Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 86 l • Капацитет на замрзнување: 4 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 врата

• Нето капацитет замрзнувач: 86 l • Капацитет на замрзнување: 4 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 врата

• Нето капацитет замрзнувач: 62 l • Капацитет на замрзнување: 3 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 13 h • Не се насобира мраз - No frost • Брзо замрзнување • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 врата • 1 сад за лед

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 200 × 64 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 180 × 64 cm

Димензии (Ш x В x Д): 54 × 179,5 × 60 cm

EAN Код: 3838942583605

EAN Код: 3838942583612

EAN Код: 3838942428005

45


Фрижидери и замрзнувачи

NRK 41285 W

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

A

Енергетска класа

RK 41295 EC

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

A

Енергетска класа

RK 41295 W

A

Енергетска класа

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 278 / 264 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,87 kWh Бучност: 42 dB(A)

Боја: Сребрена Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 293 / 284 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,86 kWh Бучност: 40 dB(A)

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 293 / 284 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,86 kWh Бучност: 40 dB(A)

• Електронско управување • 1 компресор • Економичен програм: “EСО” програм

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 202 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 1 стаклена полица • 2 стаклени полици на извлекување • 1 деллива стаклена полица на извлекување • 2 сада за зеленчук • 3 полици на врата • 1 полица за путер и сирење • Флексибилен сад за јајца (12×) • Внатрешно осветлување Замрзнувач

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 223 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 1 стаклена полица • 2 стаклени полици на извлекување • 1 деллива стаклена полица на извлекување • 2 сада за зеленчук • 4 полици на врата • 1 полица за путер и сирење • Флексибилен сад за јајца (12×) • Осветлена внатрешност Замрзнувач

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 223 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 1 стаклена полица • 2 стаклени полици на извлекување • 1 деллива стаклена полица на извлекување • 2 сада за зеленчук • 4 полици на врата • 1 полица за путер и сирење • Флексибилен сад за јајца (12×) • Осветлена внатрешност Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 62 l • Капацитет на замрзнување: 3 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 13 h • Не се насобира мраз - No frost • Брзо замрзнување • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 врата • 1 сад за лед

• Нето капацитет замрзнувач: 61 l • Капацитет на замрзнување: 5 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 15 h • Брзо замрзнување • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 фиока за брзо замрзнување • 1 сад за лед

• Нето капацитет замрзнувач: 61 l • Капацитет на замрзнување: 5 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 15 h • Брзо замрзнување • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 фиока за брзо замрзнување • 1 сад за лед

Димензии (Ш x В x Д): 54 × 179,5 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 54 × 179,5 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 54 × 179,5 × 60 cm

EAN Код: 3838942425660

EAN Код: 3838942427985

EAN Код: 3838942425646


Фрижидери и замрзнувачи

RK 6357 E

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

A

Енергетска класа

RK 6337 AL

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

A

Енергетска класа

RK 6337 E

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

A

Енергетска класа

Боја: Сребрена Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 341 / 322 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,97 kWh Бучност: 41 dB(A)

Боја: Алуминиум Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 330 / 308 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,95 kWh Бучност: 42 dB(A)

Боја: Сребрена Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 330 / 308 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,95 kWh Бучност: 42 dB(A)

• Електронско управување • Дигитален покажувач на температурата • Одвоено управување на фрижидерот и замрзнувачот • 2 компресора • Звучен сигнал и предупредувачко светло за премногу висока

• Електронско управување • Дигитален покажувач на температурата • Одвоено управување на фрижидерот и замрзнувачот • 2 компресора • Звучен сигнал и предупредувачко светло за премногу висока

• Електронско управување • Дигитален покажувач на температурата • Одвоено управување на фрижидерот и замрзнувачот • 2 компресора • Звучен сигнал и предупредувачко светло за премногу висока

Ладилник • Нето капацитет фрижидер: 204 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 2 сада за јајца (6×) • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност

Ладилник • Нето капацитет фрижидер: 205 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • Флексибилен сад за јајца (8×) • 1 метален држач за шишиња • Халогенско осветлување на внатрешноста

Ладилник • Нето капацитет фрижидер: 205 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 2 сада за јајца (6×) • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност

температура во делот за замрзнување

Замрзнувач

температура во делот за замрзнување

Замрзнувач

температура во делот за замрзнување

Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 118 l • Капацитет на замрзнување: 15 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 25 h • Брзо замрзнување • 3 фиоки за замрзната храна • 1 фиока за брзо замрзнување • 1 сад за лед

• Нето капацитет замрзнувач: 103 l • Капацитет на замрзнување: 15 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 20 h • Брзо замрзнување • 2 корпи за смрзната храна • 1 корпа за брзо замрзнување • 1 сад за лед

• Нето капацитет замрзнувач: 103 l • Капацитет на замрзнување: 15 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 20 h • Брзо замрзнување • 2 корпи за смрзната храна • 1 корпа за брзо замрзнување • 1 сад за лед

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 185,5 × 62,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 177 × 62,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 177 × 62,5 cm

EAN Код: 3838942211546

EAN Код: 3838942211577

EAN Код: 3838942211720

47


Фрижидери и замрзнувачи

RK 6336 W

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

B

Енергетска класа

RK 6333 AC

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

B

Енергетска класа

RK 6333 W

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

B

Енергетска класа

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 330 / 308 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 1,24 kWh Бучност: 42 dB(A)

Боја: Алуминиум Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 330 / 308 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 1,3 kWh Бучност: 39 dB(A)

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 330 / 308 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 1,3 kWh Бучност: 39 dB(A)

• Механичко управување • Одвоено управување на фрижидерот и замрзнувачот • 2 компресора • Звучен сигнал и предупредувачко светло за премногу висока

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

температура во делот за замрзнување

Ладилник • Нето капацитет фрижидер: 205 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 2 сада за јајца (6×) • Осветлена внатрешност Замрзнувач

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 205 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 2 сада за јајца (6×) • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност Замрзнувач

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 205 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 1 стаклена полица • 2 сада за зеленчук • 2 сада за јајца (6×) • 3 мрежни полици • Осветлена внатрешност Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 103 l • Капацитет на замрзнување: 15 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 20 h • Брзо замрзнување • 2 корпи за смрзната храна • 1 корпа за брзо замрзнување • 1 сад за лед

• Нето капацитет замрзнувач: 103 l • Капацитет на замрзнување: 5 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 20 h • Брзо замрзнување • 2 корпи за смрзната храна • 1 корпа за брзо замрзнување • 1 сад за лед

• Нето капацитет замрзнувач: 103 l • Капацитет на замрзнување: 5 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 20 h • Брзо замрзнување • 2 корпи за смрзната храна • 1 корпа за брзо замрзнување • 1 сад за лед

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 177 × 62,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 177 × 62,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 177 × 62,5 cm

EAN Код: 3838942211744

EAN Код: 3838942512377

EAN Код: 3838942214196


Фрижидери и замрзнувачи

RK 6285 E

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

A

Енергетска класа

RK 6285 W

A

Енергетска класа

Боја: Сребрена Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 284 / 264 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,84 kWh Бучност: 39 dB(A)

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 284 / 264 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,84 kWh Бучност: 39 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 205 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 2 сада за јајца (6×) • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност Замрзнувач

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 205 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 2 сада за јајца (6×) • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност Замрзнувач

RK 6283 W

Classic

Самостоен комбиниран фрижидер

B

Енергетска класа

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно отварање на врата Вкупен бруто/нето капацитет: 284 / 264 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 1,15 kWh Потрошувачка на енергија кВч/година: 420 kWh Бучност: 39 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор • Антибактериска заштита - фрижидер Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 205 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 1 стаклена полица • 2 сада за зеленчук • 2 сада за јајца (6×) • 3 мрежни полици • Осветлена внатрешност Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнува: 59 l • Капацитет на замрзнување: 3 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 16 h • Брзо замрзнување • 1 полица за замрзната храна • 1 корпа за брзо замрзнување • 1 сад за лед

• Нето капацитет замрзнува: 59 l • Капацитет на замрзнување: 3 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 16 h • Брзо замрзнување • 1 полица за замрзната храна • 1 корпа за брзо замрзнување • 1 сад за лед

• Нето капацитет замрзнувач: 59 l • Капацитет на замрзнување: 3 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 16 h • Брзо замрзнување • 1 полица за замрзната храна • 1 корпа за брзо замрзнување • 1 сад за лед

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 155,5 × 62,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 155,5 × 62,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 155,5 × 62,5 cm

EAN Код: 3838942211751

EAN Код: 3838942211768

EAN Код: 3838942211775

49


Фрижидери и замрзнувачи

RF 4245 W

Classic

Комбиниран фрижидер со горна комора

A

Енергетска класа

RF 6275 E

Classic

Комбиниран фрижидер со горна комора

A

Енергетска класа

RF 6275 W

A

Енергетска класа

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 234 / 228 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,78 kWh Бучност: 41 dB(A)

Боја: Сребрена Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 259 / 258 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,85 kWh Бучност: 41 dB(A)

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 259 / 258 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,85 kWh Бучност: 41 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 183 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • Осветлена внатрешност

Замрзнувач

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 190 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • Голем сад за зеленчук и овошје • 2 сада за јајца (6×) • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност Замрзнувач

Classic

Комбиниран фрижидер со горна комора

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 190 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 1 стаклена полица • Голем сад за зеленчук и овошје • 2 сада за јајца (6×) • 1 метален држач за шишиња • 3 мрежни полици • Осветлена внатрешност Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 45 l • Капацитет на замрзнување: 2,5 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 16 h • Брзо замрзнување • 1 мрежна полица • 1 врата

• Нето капацитет замрзнувач: 68 l • Капацитет на замрзнување: 3,5 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 16 h • Брзо замрзнување • 1 мрежна полица • 1 врата • 1 сад за лед

• Нето капацитет замрзнувач: 68 l • Капацитет на замрзнување: 3,5 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 16 h • Брзо замрзнување • 1 мрежна полица • 1 врата • 1 сад за лед

Димензии (Ш x В x Д): 54 × 144 × 56,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 143,5 × 62,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 143,5 × 62,5 cm

EAN Код: 3838942485879

EAN Код: 3838942211782

EAN Код: 3838942211799


Фрижидери и замрзнувачи

RF 6273 EC

Classic

Комбиниран фрижидер со горна комора

A

Енергетска класа

RF 6273 W

A

Енергетска класа

Боја: Сребрена Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 259 / 258 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,85 kWh Бучност: 41 dB(A)

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 259 / 258 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,85 kWh Бучност: 41 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 190 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 1 стаклена полица • Голем сад за зеленчук и овошје • 2 сада за јајца (6×) • 3 мрежни полици • Осветлена внатрешност Замрзнувач

Classic

Комбиниран фрижидер со горна комора

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 190 • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 1 стаклена полица • Голем сад за зеленчук и овошје • 2 сада за јајца (6×) • 3 мрежни полици • Осветлена внатрешност Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 68 l • Капацитет на замрзнување: 3,5 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 16 h • Брзо замрзнување • 1 мрежна полица • 1 врата • 1 сад за лед

• Нето капацитет замрзнувач: 68 l • Капацитет на замрзнување: 3,5 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 16 h • Брзо замрзнување • 1 мрежна полица • 1 врата • 1 сад за лед

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 143,5 × 62,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 143,5 × 62,5 cm

EAN Код: 3838942468995

EAN Код: 3838942211805

51


Фрижидери и замрзнувачи

R 67364 A

Premium

Самостоен фрижидер

A

Енергетска класа

R 67364 E

Premium

Самостоен фрижидер

A

Енергетска класа

Боја: Алуминиум Отварање на врата: Десно Вкупен бруто/нето капацитет: 356 / 346 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,51 kWh Бучност: 39 dB(A)

Боја: Инокс Отварање на врата: Десно Вкупен бруто/нето капацитет: 356 / 346 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,51 kWh Бучност: 39 dB(A)

• Контролирано со допир (Touch Screen Display) • Дигитален покажувач на температурата • 1 компресор • Радиоприемник / Кујнски рецепти(готвач) / Говорни пораки

• Контролирано со допир (Touch Screen Display) • Дигитален покажувач на температурата • 1 компресор • Радиоприемник / Кујнски рецепти(готвач) / Говорни пораки

• Економичен програм: Go’n’Save / “EСО” програм • Антибактериска заштита - фрижидер

• Економичен програм: Go’n’Save / “EСО” програм • Антибактериска заштита - фрижидер

/ Совети

Ладилник

/ Совети

Ладилник

R 60395 HFAC Самостоен

A

Енергетска класа

Боја: Алуминиум Отварање на врата: Лево/десно отварање на врата Вкупен бруто/нето капацитет: 390 / 388 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,5 kWh Потрошувачка на енергија кВч/година: 183 kWh Бучност: 38 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор • Антибактериска заштита - фрижидер

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 346 l • Multiflow ладење - фрижидер • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Брзо ладење • Oº C – фиока со два подвижни контејнера Zero«n«Fresh (38 l) • 5 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 1 полица на телескопско извлекување • Флексибилен сад за јајца (12×) • 1 метален држач за шишиња • 3 полици на извлекување Ready«n«Serve • Дводелна полица за шишиња • Држач за туби • Внатрешно осветлување (халогенско) • Филтер за отстранување миризба

• Нето капацитет фрижидер: 346 l • Multiflow ладење - фрижидер • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Брзо ладење • Oº C – фиока со два подвижни контејнера Zero«n«Fresh (38 l) • 5 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 1 полица на телескопско извлекување • Флексибилен сад за јајца (12×) • 1 метален држач за шишиња • 3 полици на извлекување Ready«n«Serve • Дводелна полица за шишиња • Држач за туби • Внатрешно осветлување (халогенско)

• Нето капацитет фрижидер: 388 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Cool’n’Fresh • 6 стаклени полици • Голем сад за зеленчук и овошје • 1 метален држач за шишиња • Внатрешно осветлување

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 180 × 64 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 180 × 64 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 180 × 64 cm

EAN Код: 3838942324833

EAN Код: 3838942324826

EAN Код: 3838942583667

Classic


Фрижидери и замрзнувачи

R 60395 HW Самостоен

A

Енергетска класа

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно отварање на врата Вкупен бруто/нето капацитет: 390 / 388 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,5 kWh Потрошувачка на енергија кВч/година: 183 kWh Бучност: 38 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор • Антибактериска заштита - фрижидер

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 388 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 6 стаклени полици • Голем сад за зеленчук и овошје • 1 метален држач за шишиња • Внатрешно осветлување

Classic

RB 4215 W

Classic

Самостоен фрижидер

A

Енергетска класа

RB 3121 W

Самостоен фрижидер

B

Енергетска класа

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 205 / 202 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,71 kWh Бучност: 41 dB(A)

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 123 / 120 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,5 kWh Бучност: 40 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 185 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • Голем сад за зеленчук и овошје • 2 сада за јајца (6×) • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност Замрзнувач

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 103 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 3 стаклени полици • Голем сад за зеленчук и овошје • Осветлена внатрешност

Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 17 l • Капацитет на замрзнување: 2 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 12 h • Брзо замрзнување • 1 врата • 1 сад за лед

• Нето капацитет замрзнувач: 17 l • 1 врата

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 180 × 64 cm

Димензии (Ш x В x Д): 54 × 124,1 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942583643

EAN Код: 3838942490361

EAN Код: 3838942360381

Classic

53


Фрижидери и замрзнувачи

RB 41205 EC

Classic

Самостоен фрижидер

A

Енергетска класа

RB 41201 W

Classic

Самостоен фрижидер

B

Енергетска класа

R 41221 W

Самостоен фрижидер

B

Енергетска класа

Боја: Сребрена Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 203 / 200 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,71 kWh Бучност: 40 dB(A)

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 203 / 200 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,97 kWh Бучност: 40 dB(A)

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 219 / 217 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,6 kWh Бучност: 40 dB(A)

• Електронско управување • Дигитален покажувач на температурата • 1 компресор • Антибактериска заштита - фрижидер

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 183 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 1 стаклена полица • 2 стаклени полици на извлекување • 1 деллива стаклена полица на извлекување • Голем сад за зеленчук и овошје • 3 полици на врата • 1 полица за путер и сирење • Флексибилен сад за јајца (12×) • Осветлена внатрешност Замрзнувач

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 183 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 1 стаклена полица • 2 стаклени полици на извлекување • 1 деллива стаклена полица на извлекување • Голем сад за зеленчук и овошје • 3 полици на врата • 1 полица за путер и сирење • Флексибилен сад за јајца (12×) • Осветлена внатрешност

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 217 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 1 стаклена полица • 3 подвижни стаклени полици • 1 деллива стаклена полица на извлекување • Голем сад за зеленчук и овошје • 3 полици на врата • 1 полица за путер и сирење • Флексибилен сад за јајца (12×) • Осветлена внатрешност

Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 17 l • Капацитет на замрзнување: 2 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 12 h • Брзо замрзнување • 1 сад за лед

• Нето капацитет замрзнувач: 17 l • Капацитет на замрзнување: 2 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 12 h • 1 сад за лед

Димензии (Ш x В x Д): 54 × 124,5 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 54 × 124,5 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 54 × 124,5 × 60 cm

EAN Код: 3838942428012

EAN Код: 3838942440885

EAN Код: 3838942440861

Classic


Фрижидери и замрзнувачи

R 6295 AC

Самостоен фрижидер

A

Енергетска класа

Classic

R 6295 W

Самостоен фрижидер

A

Енергетска класа

Classic

R 6293 W

Самостоен фрижидер

B

Енергетска класа

Боја: Алуминиум Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 285 / 284 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,46 kWh Бучност: 40 dB(A)

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 285 / 284 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,46 kWh Бучност: 40 dB(A)

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 285 / 284 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,63 kWh Бучност: 40 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

Ладилник

Ладилник

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 284 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 5 стаклени полици • Голем сад за зеленчук и овошје • 2 сада за јајца (6×) • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност

• Нето капацитет фрижидер: 284 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 5 стаклени полици • Голем сад за зеленчук и овошје • 2 сада за јајца (6×) • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност

• Нето капацитет фрижидер: 284 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 1 стаклена полица • Голем сад за зеленчук и овошје • 2 сада за јајца (6×) • 5 мрежни полици • Осветлена внатрешност

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 143,5 × 62,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 143,5 × 62,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 143,5 × 62,5 cm

EAN Код: 3838942512391

EAN Код: 3838942211812

EAN Код: 3838942211829

Classic

55


Фрижидери и замрзнувачи

RB 6295 W

Classic

Самостоен фрижидер

A

Енергетска класа

R 6164 W

Самостоен фрижидер

A

Енергетска класа

Classic

RB 6154 W

A

Енергетска класа

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 271 / 268 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,79 kWh Бучност: 41 dB(A)

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 157 / 156 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,39 kWh Бучност: 39 dB(A)

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 149 / 145 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,64 kWh Бучност: 40 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 247 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • Голем сад за зеленчук и овошје • 2 сада за јајца (6×) • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 156 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • Голем сад за зеленчук и овошје • Флексибилен сад за јајца (6×) • Осветлена внатрешност

Замрзнувач

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 124 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 3 стаклени полици • Голем сад за зеленчук и овошје • Флексибилен сад за јајца (6×) • Осветлена внатрешност Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 21 l • Капацитет на замрзнување: 2 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 12 h • Брзо замрзнување • 1 врата • 1 сад за лед

Classic

Самостоен фрижидер

• Нето капацитет замрзнувач: 21 l • Капацитет на замрзнување: 2 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 12 h • 1 врата • 1 сад за лед

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 143,5 × 62,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942211836

EAN Код: 3838942211515

EAN Код: 3838942211508


Фрижидери и замрзнувачи

RB 4091 W

Самостоен фрижидер

B

Енергетска класа

Боја: Бела Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 90 / 88 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,54 kWh Бучност: 38 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 88 l • Рачно одмрзнување • 1 стаклена полица • Флексибилен сад за јајца (6×)

Димензии (Ш x В x Д): 54 × 61 × 58 cm EAN Код: 3838942213717

Classic

57


Фрижидери и замрзнувачи

F 67308 A

Premium

Вертикален замрзнувач

A+

Енергетска класа

F 67308 E

Premium

Вертикален замрзнувач

A+

Енергетска класа

Боја: Алуминиум Капацитет на замрзнување: 25 кг Издржливост при прекин на електрична енергија: 28 h Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,77 kWh Вкупен бруто/нето капацитет: 309 / 261 l

Боја: Инокс Капацитет на замрзнување: 25 кг Издржливост при прекин на електрична енергија: 28 h Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,77 kWh Вкупен бруто/нето капацитет: 309 / 261 l

• Електронско управување • Дигитален покажувач на температурата • Регулација на температура • Рачно одмрзнување • Голема фиока за замрзнување • 6 фиоки • 1 врата • 1 фиока за брзо замрзнување • 3 сад за мраз • Брзо замрзнување • “EСО” програм: Економична програма за заштеда • Внатрешно осветлување • Звучна сигнализација во случај на незгода (превисока

• Електронско управување • Дигитален покажувач на температурата • Регулација на температура • Рачно одмрзнување • Голема фиока за замрзнување • 6 фиоки • 1 врата • 1 фиока за брзо замрзнување • 3 сад за мраз • Брзо замрзнување • “EСО” програм: Економична програма за заштеда • Внатрешно осветлување • Звучна сигнализација во случај на незгода (превисока

• Бучност: 42 dB(A) • 2 тркалца + 2 подесливи ногарки

• Бучност: 42 dB(A) • 2 тркалца + 2 подесливи ногарки

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 180 × 64 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 180 × 64 cm

EAN Код: 3838942324918

EAN Код: 3838942324932

температура во делот за замрзнување)

температура во делот за замрзнување)


Фрижидери и замрзнувачи

F 60305 HAC

Classic

Вертикален замрзнувач

A

Енергетска класа

F 60305 HW

Classic

Вертикален замрзнувач

A

Енергетска класа

Боја: Алуминиум Капацитет на замрзнување: 25 кг Издржливост при прекин на електрична енергија: 28 h Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,82 kWh Потрошувачка на енергија кВч/година: 299 kWh Вкупен бруто/нето капацитет: 309 / 261 l

Боја: Бела Капацитет на замрзнување: 25 кг Издржливост при прекин на електрична енергија: 28 h Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,82 kWh Потрошувачка на енергија кВч/година: 299 kWh Вкупен бруто/нето капацитет: 309 / 261 l

• Механичко управување • Регулација на температура • Рачно одмрзнување • 6 фиоки • 2 вратички • 1 сад за лед • Брзо замрзнување • Предупредувачки светлосен сигнал за превисока температура • Бучност: 42 dB(A) • 2 тркалца + 2 подесливи ногарки

• Механичко управување • Регулација на температура • Рачно одмрзнување • 6 фиоки • 2 вратички • 1 сад за лед • Брзо замрзнување • Предупредувачки светлосен сигнал за превисока температура • Бучност: 42 dB(A) • 2 тркалца + 2 подесливи ногарки

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 180 × 64 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 180 × 64 cm

EAN Код: 3838942587412

EAN Код: 3838942577260

59


Фрижидери и замрзнувачи

F 6311 W

Classic

Вертикален замрзнувач

B

Енергетска класа

F 6241 W

Classic

Вертикален замрзнувач

B

Енергетска класа

F 4071 W

Classic

Вертикален замрзнувач

B

Енергетска класа

Боја: Бела Капацитет на замрзнување: 24 кг Издржливост при прекин на електрична енергија: 26 h Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 1,13 kWh Вкупен бруто/нето капацитет: 310 / 274 l

Боја: Бела Капацитет на замрзнување: 15 кг Издржливост при прекин на електрична енергија: 20 h Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 1,02 kWh Вкупен бруто/нето капацитет: 238 / 208 l

Боја: Бела Капацитет на замрзнување: 4 кг Издржливост при прекин на електрична енергија: 16 h Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,67 kWhh Вкупен бруто/нето капацитет: 64 / 53 l

• Механичко управување • аналоген термометар • Регулација на температура • Рачно одмрзнување • 4 • 3 корпи • Брзо замрзнување • Внатрешно осветлување • Звучен сигнал и предупредувачко светло за премногу висока

• Механичко управување • аналоген термометар • Регулација на температура • Рачно одмрзнување • 4 • 2 корпи • Брзо замрзнување • Внатрешно осветлување • Звучен сигнал и предупредувачко светло за премногу висока

• Механичко управување • Регулација на температура • Рачно одмрзнување • 1 полица за замрзната храна • 1 корпа за брзо замрзнување • Брзо замрзнување • Предупредувачки светлосен сигнал за превисока температура • Бучност: 41 dB(A) • 2 фиксни ногарки + 2 подесливи ногарки

• Звучен сигнал за предолго отворена врата • Бучност: 41 dB(A) • 2 фиксни ногарки + 2 подесливи ногарки

• Звучен сигнал за предолго отворена врата • Бучност: 42 dB(A) • 2 фиксни ногарки + 2 подесливи ногарки

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 177 × 62,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 143,5 × 62,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 54 × 61 × 58 cm

EAN Код: 3838942211591

EAN Код: 3838942211584

EAN Код: 3838942212000

температура во делот за замрзнување

температура во делот за замрзнување


Фрижидери и замрзнувачи

F 3101 W

Classic

Вертикален замрзнувач

B

Енергетска класа

Боја: Бела Капацитет на замрзнување: 9 кг Издржливост при прекин на електрична енергија: 19 h Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,76 kWh Вкупен бруто/нето капацитет: 106 / 90 l

• Механичко управување • Регулација на температура • Рачно одмрзнување • 2 корпи за смрзната храна • 1 корпа за брзо замрзнување • Брзо замрзнување • Предупредувачки светлосен сигнал за превисока температура • Бучност: 40 dB(A) • 2 фиксни ногарки + 2 подесливи ногарки

Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60 cm EAN Код: 3838942357510

61


Фрижидери и замрзнувачи

FH 9411 W

Хоризонтален замрзнувач

C

Енергетска класа

FH 9311 W

Хоризонтален замрзнувач

C

Енергетска класа

FH 9211 W

Хоризонтален замрзнувач

C

Енергетска класа

Капацитет на замрзнување: 26 кг Издржливост при прекин на електрична енергија: 38 h Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 1,32 kWh Вкупен бруто/нето капацитет: 400 / 380 l

Капацитет на замрзнување: 19 кг Издржливост при прекин на електрична енергија: 35 h Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 1,15 kWh Вкупен бруто/нето капацитет: 325 / 307 l

Капацитет на замрзнување: 14 кг Издржливост при прекин на електрична енергија: 34 h Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,9 kWh Вкупен бруто/нето капацитет: 210 / 198 l

• Механичко управување • Регулација на температура • Рачно одмрзнување • 2 корпи • Брзо замрзнување • Внатрешно осветлување • Предупредувачки светлосен сигнал за превисока температура • Бучност: 43 dB(A) • 4 фиксни ногарки

• Механичко управување • Регулација на температура • Рачно одмрзнување • 2 корпи • Брзо замрзнување • Внатрешно осветлување • Предупредувачки светлосен сигнал за превисока температура • Бучност: 42 dB(A) • 4 фиксни ногарки

• Механичко управување • Регулација на температура • Рачно одмрзнување • 1 корпа за брзо замрзнување • Брзо замрзнување • Внатрешно осветлување • Предупредувачки светлосен сигнал за превисока температура • Бучност: 41 dB(A) • 4 фиксни ногарки

Димензии (Ш x В x Д): 130 × 85 × 70 cm

Димензии (Ш x В x Д): 110 × 85 × 70 cm

Димензии (Ш x В x Д): 80 × 85 × 70 cm

EAN Код: 3838942393594

EAN Код: 3838942393617

EAN Код: 3838942393624


Фрижидери и замрзнувачи

FH 9141 W

Хоризонтален замрзнувач

C

Енергетска класа

Капацитет на замрзнување: 9 кг Издржливост при прекин на електрична енергија: 23 h Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,7 kWh Вкупен бруто/нето капацитет: 130 / 124 l

• Механичко управување • Регулација на температура • Рачно одмрзнување • 1 корпа за брзо замрзнување • Брзо замрзнување • Предупредувачки светлосен сигнал за превисока температура • Бучност: 40 dB(A) • 4 фиксни ногарки Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 70 cm EAN Код: 3838942393631

63


Old TimeR

O ld

T ime R ,

Р Е Т Р О

С Т И Л


Old TimeR

Благодарение на најновото достигање во технологијата, новата линија Олдтајмери сега се претставува ВО ИЗБРАНИ БОИ, кои естетски се вклопуваат во современите кујни, без притоа да ја попречат или разбијат нивната хармонија. Заоблениот конвексен дизајн е препознатлив знак за целата низа успешни, штедливи и пријатни за околината апарати.

Олдатјмерите отсега се на располагање во следниве бои:

Црвена

Безбедно оставање на шишиња

Алуминиум

Крем

Плава

Црна

Вентилациски систем

За да обезбедиме рамномерна температура по целиот фрижидер, во внатрешноста на апаратот вградивме вентилатор, кој ја стимулира циркулацијата на воздухот и така го подобрува ладењето. Ваквиот систем подолго ги одржува свежи продуктите и подготвените јадења во фрижидер, независно од тоа на која полица се сместени, исто така го спречува собирањето влага или кондензат на стаклените полици, како и на внатрешните ѕидови на апаратот.

Во фрижидерите Горење шишињата не им одземаат простор на другите продукти на внатрешната страна од вратата на фрижидерот или пак на стаклените полици, бидејќи за нив е предвиден посебен носач. Со него искористеноста на просторот за чување е оптимална, а бидејќи носачот има благ наклон, истиот овозможува и безбедно оставање на веќе отворени шишиња.

65


Old TimeR

RB 6288 OR

Old Timer

Самостоен фрижидер

A+

Енергетска класа

RB 6288 OC

Old Timer

Самостоен фрижидер

A+

Енергетска класа

RB 6288 OA

Old Timer

Самостоен фрижидер

A+

Енергетска класа

Боја: Црвена Отварање на врата: Десно Вкупен бруто/нето капацитет: 271 / 268 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,62 kWh Бучност: 41 dB(A)

Боја: Крем Отварање на врата: Десно Вкупен бруто/нето капацитет: 271 / 268 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,62 kWh Бучност: 41 dB(A)

Боја: Алуминиум Отварање на врата: Десно Вкупен бруто/нето капацитет: 271 / 268 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,62 kWh Бучност: 41 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор

Механичко управување 1 компресор

Механичко управување 1 компресор

Ладилник

Ладилник Нето капацитет фрижидер: 247 l Автоматско одмрзнување - фрижидер Брзо ладење 5 стаклени полици Голем сад за зеленчук и овошје 2 сада за јајца (8×) 1 метален држач за шишиња Осветлена внатрешност

Ладилник Нето капацитет фрижидер: 247 l Автоматско одмрзнување - фрижидер Брзо ладење 5 стаклени полици Голем сад за зеленчук и овошје 2 сада за јајца (8×) 1 метален држач за шишиња Осветлена внатрешност

• Нето капацитет замрзнувач: 21 l • Капацитет на замрзнување: 2 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 12 h • Брзо замрзнување • 1 врата • 1 сад за лед

Замрзнувач

Замрзнувач Нето капацитет замрзнувач: 21 l Капацитет на замрзнување: 2 кг Издржливост при прекин на електрична енергија: 12 h Брзо замрзнување 1 врата 1 сад за лед

Замрзнувач Нето капацитет замрзнувач: 21 l Капацитет на замрзнување: 2 кг Издржливост при прекин на електрична енергија: 12 h Брзо замрзнување 1 врата 1 сад за лед

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 146,5 × 63,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 146,5 × 63,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 146,5 × 63,5 cm

EAN Код: 3838942439544

EAN Код: 3838942439537

EAN Код: 3838942439551

• Нето капацитет фрижидер: 247 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Брзо ладење • 5 стаклени полици • Голем сад за зеленчук и овошје • 2 сада за јајца (8×) • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност


Old TimeR

RF 62308 OBB

RK 62358 OBB

A+

A+

Old Timer Комбиниран фрижидер со горна комора Енергетска класа

Old Timer

Самостоен комбиниран фрижидер Енергетска класа

Боја: Црна Отварање на врата: Десно Вкупен бруто/нето капацитет: 296 / 294 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,71 kWh Бучност: 39 dB(A)

Боја: Црна Отварање на врата: Десно Вкупен бруто/нето капацитет: 342 / 315 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,78 kWh Бучност: 41 dB(A)

• Електронско управување • 1 компресор • Економичен програм: “EСО” програм

• Електронско управување • Дигитален ЛЕД дисплеј • Дигитален покажувач на температурата • 1 компресор • Звучен сигнал и предупредувачко светло за премногу висока температура во делот за замрзнување

• Економичен програм: “EСО” програм • Антибактериска заштита - фрижидер Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 229 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Брзо ладење • 4 стаклени полици • Голем сад за зеленчук и овошје • Флексибилен сад за јајца (12×) • 1 метален држач за шишиња • Дводелна полица за шишиња • Осветлена внатрешност Замрзнувач

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 229 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 4 стаклени полици • Голем сад за зеленчук и овошје • Флексибилен сад за јајца (12×) • 1 метален држач за шишиња • Дводелна полица за шишиња • Внатрешно осветлување Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 65 l • Капацитет на замрзнување: 4,5 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 22 h • Брзо замрзнување • 1 мрежна полица • 1 врата • 1 полица на врата од замрзнувачот • 1 сад за лед

• Нето капацитет замрзнувач: 86 l • Капацитет на замрзнување: 10 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 18 h • Брзо замрзнување • 2 фиоки за чување на замрзната храна • 1 фиока за брзо замрзнување • 2 полици на вратата на замрзнувачот • 1 сад за лед

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 173,7 × 64 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 188,7 × 64 cm

EAN Код: 3838942457173

EAN Код: 3838942455384

67


Old TimeR

RK 6285 OR

Old Timer

Самостоен комбиниран фрижидер

A

Енергетска класа

RK 6285 OC

Old Timer

Самостоен комбиниран фрижидер

A

Енергетска класа

RK 6285 OA

A

Енергетска класа

Боја: Црвена Отварање на врата: Десно Вкупен бруто/нето капацитет: 284 / 264 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,84 kWh Бучност: 39 dB(A)

Боја: Крем Отварање на врата: Десно Вкупен бруто/нето капацитет: 284 / 264 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,84 kWh Бучност: 39 dB(A)

Боја: Алуминиум Отварање на врата: Десно Вкупен бруто/нето капацитет: 284 / 264 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,84 kWh Бучност: 39 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 205 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Брзо ладење • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 2 сада за јајца (8×) • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност Замрзнувач

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 205 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Брзо ладење • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 2 сада за јајца (8×) • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност Замрзнувач

Old Timer

Самостоен комбиниран фрижидер

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 205 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Брзо ладење • 4 стаклени полици • 2 сада за зеленчук • 2 сада за јајца (8×) • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 59 l • Капацитет на замрзнување: 3 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 16 h • Брзо замрзнување • 1 полица за замрзната храна • 1 корпа за брзо замрзнување

• Нето капацитет замрзнувач: 59 l • Капацитет на замрзнување: 3 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 16 h • Брзо замрзнување • 1 полица за замрзната храна • 1 корпа за брзо замрзнување

• Нето капацитет замрзнувач: 59 l • Капацитет на замрзнување: 3 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 16 h • Брзо замрзнување • 1 полица за замрзната храна • 1 корпа за брзо замрзнување

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 158,5 × 63,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 158,5 × 63,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 158,5 × 63,5 cm

EAN Код: 3838942439513

EAN Код: 3838942439506

EAN Код: 3838942439520


Old TimeR

RF 6275 OA

Old Timer Комбиниран фрижидер со горна комора

A

Енергетска класа

Боја: Алуминиум Отварање на врата: Десно Вкупен бруто/нето капацитет: 259 / 258 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,85 kWh Бучност: 41 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 190 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • Брзо ладење • 4 стаклени полици • Голем сад за зеленчук и овошје • 2 сада за јајца (8×) • 1 метален држач за шишиња • Осветлена внатрешност Замрзнувач

• Нето капацитет замрзнувач: 68 l • Капацитет на замрзнување: 3,5 кг • Издржливост при прекин на електрична енергија: 16 h • Брзо замрзнување • 1 мрежна полица • 1 врата • 1 сад за лед Димензии (Ш x В x Д): 60 × 146 × 63,5 cm EAN Код: 3838942439490

69


MONARQUE

БИДЕЈЌИ ИЗБРАНИТЕ РАБОТИ СО ВРЕМЕ С Т А Н У В А А Т Д Р А Г О Ц Е Н О С Т И


MONARQUE

Антибактериска заштита

Внатрешните ѕидови на фрижидерите Горење се облагородени со слој неорганско соединение на база на сребро. Благодарение на своето природно антибактериско дејство, споменатата заштита го спречува развојот на штетни микроорганизми и во случаите кога, поради предолго чување, продуктите се расипале. Ефикасноста е загарантирана за целиот животен век на фрижидерот.

Довршена форма

Површините од брусен алуминиум и сребро елегантно се преплетуваат со дизајнот на секој кујнски мебел, а во вашиот живот внесуваат колорит со добродојдените и пред си квалитативни промени.

Врвни услови за вино

Витрината за чување вино нуди врвни услови за едноставно чување на дури 52 шишиња вино од вашиот најомилен избор. Подрачјето на работна температура му овозможува како на белото така и на црвеното вино да се развијат во идеални температурни услови. Високото ниво на влажност спречува затките да ја изгубат својата вистинска форма, додека пак грижливо поставениот дизајн го штити шишето од несаканите вибрации.

Заштита и употребливост

Стаклената врата со посебна навлака го штити виното од штетните ултравиолетови зраци, а елегантните лизгачки полици овозможуваат да изберете кое било од шишињата, без притоа да ги преместите останатите. Една од многубројните предности на витрината за чување вино е и единицата за ладење со вентилаторско ладење, која нема потреба од дополнително проветрување и на овој начин овозможува вградување витрина под вашиот стандарден работен пулт.

71


MONARQUE

XWC 660 F

XWC 660

XWC 660 EF

Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 158 / 156 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,54 kWhh Бучност: 42 dB(A)

Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 158 / 156 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,54 kWhh Бучност: 42 dB(A)

Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 158 / 156 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,57 kWh Бучност: 42 dB(A)

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

• Електронско управување • Дигитален покажувач на температурата • 1 компресор

Витрина за вино

Ладилник

Витрина за вино

Ладилник

Витрина за вино

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 156 l • 5 големи дрвени полици • 2 мали дрвени полици • Внатрешно осветлување

• Нето капацитет фрижидер: 156 l • 5 големи дрвени полици • 2 мали дрвени полици • Внатрешно осветлување

• Нето капацитет фрижидер: 156 l • 5 големи дрвени полици • 2 мали дрвени полици • Внатрешно осветлување

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 90 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 87 × 58,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 90 × 60 cm

EAN Код: 3838942323744

EAN Код: 3838942323737

EAN Код: 3838942323782


MONARQUE

XWC 660 E

XBC 660 F

XBC 660

Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 158 / 156 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,57 kWh Бучност: 42 dB(A)

Боја: Црна Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 160 / 156 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,74 kWh Бучност: 42 dB(A)

Боја: Црна Отварање на врата: Лево/десно Вкупен бруто/нето капацитет: 160 / 156 l Потрошувачка на енергија кВч/24ч: 0,74 kWh Бучност: 42 dB(A)

• Електронско управување • Дигитален покажувач на температурата • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

• Механичко управување • 1 компресор

Витрина за вино

Ладилник

Разладна витрина

Ладилник

Разладна витрина

Ладилник

• Нето капацитет фрижидер: 156 l • 5 големи дрвени полици • 2 мали дрвени полици • Внатрешно осветлување

• Нето капацитет фрижидер: 156 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 3 стаклени полици • 2 мали дрвени полици • Внатрешно осветлување

• Нето капацитет фрижидер: 156 l • Автоматско одмрзнување - фрижидер • 3 стаклени полици • 2 мали дрвени полици • Внатрешно осветлување

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 87 × 58,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 90 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 87 × 58,5 cm

EAN Код: 3838942323775

EAN Код: 3838942323751

EAN Код: 3838942323768

73


Шпорети

К улинарски задоволства за секого


Шпорети

Едноставно управување

Различните сензори на стакло–керамичките плочи овозможуваат директно управување со секој одделен грејач. Ергономскста вграденост на управувачкиот дел овозможува целосна прегледност и надзор. Овозможено е и заклучување на ринглата, со што децата се спречени да ја користат без надзор.

Автоматски програми за печење Кременадла во парче Печење во помало тавче на решетка на средно ниво. Температурата на рерната е на 195 °C, предвиденото време за печење на 1 кг месо изнесува 1 час и 50 минути.

Нараснување на киснато тесто Три минутно загревање на рерната на 40 °C. Тестото нараснува во сад на решетката од рерната на второто ниво оддолу.

Котлети, риби Печење на решетка на горното ниво со затворени врати. Под решетката е наместено тавче за собирање на капките масло. На средина од печењето месото треба да се преврти. Температурата на рерната изнесува 250 °C,предвиденото време за печење за 4 х 200 грама месо изнесува 25 минути.

Киснат овесен колач Печење во темен модел за овесен колач, поставен на решетката од рерната на второто ниво оддолу. Температурата е 160 °C, а за 1 кг тесто е предвиден еден час печење.

Пиле Печење пиле на решетка на средно ниво. Тавчето за собирање на капките е наместено во долното ниво. Температурата на рерната е на 170 °C, предвиденото време за печење на 1 кг пиле изнесува 1 час.

Леб Печење во плитко тавче на средина на рерната. Температурата на рерната изнесува 200 °C, предвиденото време на печење за 1,5 кг тесто изнесува 1 час и 15 минути.

Ситно печиво, кекси Пет–шест минутно загревање на рерната на температура од 160 °C. Печење во плитки тавчиња на две нивоа истовремено (второ и четврто ниво оддолу). Предвиденото време за печење за 2х300 г изнесува 25 минути.

Говедско печено Печење, односно динстање месо во покриен сад, ставен на решетката од рерната на второ ниво. Температурата на рерната изнесува 220 °C, предвиденото време за печење на 1 кг месо изнесува 1 час и 50 минути.

Пица Осумминутно загревање на рерната на температура од 200 °C. По загревањето, ставете ја пицата во плитко тавче или на посебен камен, кој е наменет за печење пици. За 400 грама пица предвидено е десетминутно печење.

Одмрзнување Замрзнатата храна ставате ја на решетката од рерната на средината на рерната. Тавчето за собирање на капките е наместено во долното ниво.

Функции на рерната

Долен и горен греач

Долен греач (Чистење со вода)

Горен греач

Плински термостат

Инфра греач

Греење со вентилатор

долен, горен, округол греач и вентилатор

Инфра греач и вентилатор

Долен греач и вентилатор

Долен греач, округол греач и вентилатор

75


Шпорети

Одличен дизајн на копчињата

Ергономскиот дизајн на копчињата не само што обезбедува силен зафат и не дозволува да ви се лизнат прстите туку, исто така, ви го олеснува контролирањето на ситуацијата и ви помага да бидете главен во секое време. Понапредните модели се со вградени контроли. Кога шпоретот е исклучен, контролите едноставно се вовлекуваат во контролната табла за дополнителна безбедност и леснотија во чистењето, а да не зборуваме за одличниот естетски изглед на тенката, рамна површина. Металните рачки од вратата на рерната се карактеризираат со одличен, ергономичен дизајн за дополнителен силен зафат.

Струја или гас? Приспособени шпорети по мера на вашите потреби

Широката палета на шпорети од Gorenje е дизајнирана за да овозможи одлични кулинарски изведби. Дали електрични, на гас или комбинирани, новите шпорети се со големина од 50 cm или 60 cm. Леснотијата во ракувањето е загарантирана од восприемачкиот дизајн, тенката и ергономична форма на контролните копчиња и електронски програмирачки тајмер лесен за користење. Пософистицираните модели поседуваат контроли (за рерна и за плоча) осетливи на допир, што го прави готвењето уште полесно.

Гас или комбинација од гас и струја на керамички стаклени плочи

Широкиот спектар на Gorenje плочи исто така опфаќа селекција од керамички стаклени плочи опремени со гас-рингли. Стаклена керамичка плоча што поседува комбинација од гас и Hi-light рингли е исто така достапна. Како додаток на овозможувањето на професионална готварска контрола, оваа комбинација ви нуди дополнителна предност од лесно чистење и привлечен дизајн.


Шпорети

Готвење со гас

Шпоретите на гас Gorenje се карактеризираат со одлична работа на отворен оган, што би можело да се нарече одличен извор на топлина и подобрена готварска работа. Храната се згуснува побрзо, при што се задржуваат хранливите материи и се зачувува природниот вкус. Ринглите се направени од три компоненти, кои можат лесно да се извадат и да се исчистат.

Две и три или овални прстенести рингли

Двете или три прстенести рингли и овозможуваат на вашата плоча да се адаптира прецизно на различни тави. Овалната загревачка зона е идеална за готвење големи парчиња месо или риба. Со едноставно префрлување на додатните прстени, вие можете да ја зголемите готвачката зона, ако е потребно, овозможувајќи корисно штедење на енергија.

Wok-рингла

Дизајнирана рингла со три прстени ја загрева wok-тавата за кратко време, што ви овозможува да го приготвите јадењето брзо. Зеленчукот ќе биде крцкав и добро зготвен и ќе задржи повеќе витамини, минерали и други хранливи материи, за разлика од храната што е зготвена на конвеционален начин.

Електронски тајмер за програмирање

Индивидуални модели поседуваат врвна технологија на електронско програмирачки тајмери. Дигиталниот дисплеј од кој лесно се чита ќе ви овозможи да ја контролирате температурата во рерната и да го одредите почетокот и крајот на печењето до 9 часа однапред. Алармот ве известува кога рерната е исклучена автоматски. Освен што го покажува времето (24-часовен часовник), електронскиот тајмер исто така содржи минутен потсетник, кој го покажува преостанатото време на готвење/печење.

77


Шпорети

Готвење на повеќе рафтови наместени на различни нивоа

Со одбирање на Gorenje-рерна вие ќе можете да ги печете вашите бисквити на три различни рафтови наместени на различни нивоа во исто време. Четврто грејно тело е поставено околу разладувачката перка на задниот дел на рерната, што овозможува рамномерно и брзо распространување на топлина. Ова обезбедува поефикасно кружење на топол воздух и донесува извонредно готвење и резултати, а ви заштедува време и енергија.

Додаток-расклопувачки лизгачки шини

Расклопувачките лизгачки шини, кои можат да бидат целосно извадени, го олеснуваат ставањето на тави за печење во рерната и нивното вадење, додатно овозможувајќи ви подобар преглед на печењето. Ризикот од запалување овие шини го намалуваат значајно. Додека веќе е опфатен како дел од стандардната опрема во сите наши современи модели, шините поседуваат додатна предност во тоа што тие можат да бидат поставени во кој било Gorenje-шпорет или рерна од ‘следна генерација’.

Дополнителни длабоки, XXL тави за печење

За гурмани што уживаат во правењето домашен леб, лазањи, пити и сл., ние имаме дизајнирано специјална, дополнителна длабока тава за печење од 5 cm. Тавата поседува EcoClean обвивка од емајл, која го прави чистењето едноставно, без користење на штетни хемикалии. Како додаток, ѕидовите на рерната помалку се валкаат, поради подигнатите страни на тавата што штити од истурање на маснотиите. Нашиот голем избор тави за печење исто така содржи емајл и стаклени тави во традиционални димензии. Најпосле, може да се користат и како тави за сервирање.

Температурна сонда за месо

Некои модели на Gorenje-рерни се опремени со темературна сонда, која овозможува директна контрола на печењето на месото. Сè што е потребно да се направи е да се стави врвот на сондата во месото и да се намести потребното ниво. Индикаторот на контролната табла ќе алармира кога месото е готово и такво какво што вие сакате да биде. Со оваа сонда вие можете да уживате секој пат во совршено печење!


Шпорети

Ниска температура на вратата од рерната

Gorenje-рерните се опремени со безбедни енергетски ефикасни CoolDoors (CD). Пософистицираните модели содржат тројна глазура што ја рефлектира топлината UltraCoolDoors (UCD). Квалитетната изолација на вратата во комбинација со специјални рефлективни стаклени слоеви ги подобрува резултатите на рерната, заедно со значително пониска потрошувачка на енергија. Ниската температура на надворешниот дел на вратата ве штити од изгореници при допир на истата.

DCS+ динамично ладење на рерната

Експертите на Gorenje усовршија ефикасен систем за динамично ладење на рерната за време на готвењето (DCS), а и за по готвењето (DCS+). Специјалниот вентилатор овозможува ладење на жешкиот воздух во рерната со снабдување на ладен воздух однадвор. По завршување на готвењето, ветилаторот со помош на топлотниот сензор ја намалува температурата на само 75°C (DCS+). На овој начин системот обезбедува комплетно безбедно готвење.

Рерна со мазна врата за полесно чистење

Вратата на рерната, која може лесно да се извади, не поседува видливи дупки за завртки, пластични отпечатоци или засеци (кои се добро познати стапици за нечистотија), што значи дека тие може брзо и лесно да бидат исчистени.

Простран горен дел (плафон) на рерната за дополнителна безбедност

Горниот дел на рерната е делумно вдлабнат – доволно за да се приспособи највисокото грејно тело. Оваа карактеристика овозможува подобро користење на внатрешноста на рерната и зголемена безбедност. Со ова ризикот од неадекватно допирање на загреани делови при досегнување во рерната е драстично намален. Горното грејно тело може да се навали што овозможува олеснување на чистењето на истото уште повеќе.

Рерни и тави за печење обложени со квалитетен EcoClean-емајл

Внатрешноста на рерната се истакнува со квалитетна EcoClean емајлобвивка, која е толку мазна и непропустлива што топлината е рефлектирана во центарот на рерната, место да се апсорбира во таблите и тавите. Ова иновативно решение создава рамномерно распространување на топлината во внатрешноста на рерната, што донесува значителна заштеда на енергија и извонредни готвачки резултати. Нелепливата EcoClean емајл-обвивка заштитува од лепење на маснотии на ѕидовите на рерната или на тавата, што го прави чистењето многу лесно. Premium и Exclusive моделите додатно поседуваат погодна AquaClean-опција. Само истурете пола литар вода во тавата за печење, ставете ја во рерната и одберете ја AquaClean-опцијата. Пареата што ќе ја создаде програмата “автоматско затоплување,, (50 °C) ќе помогне во омекнување на нечистотијата на ѕидовите на рерната. Приближно по половина час едноставно избришете ја рерната со мека крпа. Без користење на средства за чистење, резултатот е изненадувачки, а и не е штетно за животната средина.

79


ЕЛЕКТРИЧНИ Шпорети

EC 7969 ED

Premium

Електричен шпорет

A

Енергетска класа

Телескопски водилки

EC 7705 E

Premium

Електричен шпорет

A

Енергетска класа

EC 7705 B

Premium

Електричен шпорет

A

Енергетска класа

 Дизајн: Челна плоча од стакло и инокс • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

 Дизајн: Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

 Дизајн: Кафена • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

Стаклокерамичка плоча Сензорско управување на допир Автоматска контрола на температурата за заштита од претекување Тајмер Сигурносен уред Можност за заклучување Сигнализација на преостаната топлина Грејни места: лево напред: Грејна површина со три димензии • Ø 21/17,5/12 cm, 2,3 kW (hi-light) десно напред: Круг Ø 14,5 cm, 1,2 kW (hi-light) • лево назад: Круг Ø 14,5 cm, 1,2 kW (hi-light) • десно назад: Елипсеста грејна површина Ø 14/25 cm, 2 kW • (hi-light)

Стаклокерамичка плоча Сигнализација на преостаната топлина Грејни места: лево напред: Елипсеста грејна површина Ø 21/12 cm, 2,2 kW • (hi-light) • десно напред: Круг Ø 14,5 cm, 1,2 kW (hi-light) лево назад: Круг Ø 14,5 cm, 1,2 kW (hi-light) • десно назад: Елипсеста грејна површина Ø 26,5×17 cm, • 2,4 kW (hi-light)

Стаклокерамичка плоча Сигнализација на преостаната топлина Грејни места: лево напред: Елипсеста грејна површина Ø 21/12 cm, 2,2 kW • (hi-light) • десно напред: Круг Ø 14,5 cm, 1,2 kW (hi-light) лево назад: Круг Ø 14,5 cm, 1,2 kW (hi-light) • десно назад: Елипсеста грејна површина Ø 26,5×17 cm, • 2,4 kW (hi-light)

Механичко управување Мултифункционална рерна - 53 l

Механичко управување Мултифункционална рерна - 53 l

Механичко управување Мултифункционална рерна - 53 l

• Електронски програмски часовник • Телескопски водилки - 3 нивоа • Длабока/ плитка емајлирана тава за печење • Стаклен сад за печење • Тројно застаклена врата на рерната (Ултра ладна врата) • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Чистење на рерната: Задна каталитичка страна • Светло од горе

• Жичани шини - држачи за плех • Длабока/ плитка емајлирана тава за печење • Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Светло од горе

• Жичани шини - држачи за плех • Длабока/ плитка емајлирана тава за печење • Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Светло од горе

Стандарна опрема

Стандарна опрема

Стандарна опрема

• Филтер за маснотии • Решетка на рерната

• Филтер за маснотии • Решетка на рерната

• Филтер за маснотии • Решетка на рерната

Приклучна моќ-струја: 10,1 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,91 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Приклучна моќ-струја: 10,4 kW Потрошувачка: 0 ,79 kWh (вентилаторска), 0,91 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Приклучна моќ-струја: 10,4 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,91 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942331503

EAN Код: 3838942331480

EAN Код: 3838942331473


ЕЛЕКТРИЧНИ Шпорети

EC 7705 W

Premium

Електричен шпорет

A

Енергетска класа

E 2705 B

Classic

Електричен шпорет

B

Енергетска класа

E 2705 W

Classic

Електричен шпорет

B

Енергетска класа

 Дизајн: Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

 Дизајн: Кафена • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

 Дизајн: Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

Стаклокерамичка плоча Сигнализација на преостаната топлина Грејни места: лево напред: Елипсеста грејна површина Ø 21/12 cm, 2,2 kW • (hi-light) • десно напред: Круг Ø 14,5 cm, 1,2 kW (hi-light) лево назад: Круг Ø 14,5 cm, 1,2 kW (hi-light) • десно назад: Елипсеста грејна површина Ø 26,5×17 cm, • 2,4 kW (hi-light)

Електрична плоча за готвење Грејни места: лево напред: Нормална рингла со температурно • ограничување Ø 22 cm, 2 kW десно напред: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • лево назад: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • десно назад: Експрес рингла Ø 18 cm, 2 kW •

Електрична плоча за готвење Грејни места: лево напред: Нормална рингла со температурно • ограничување Ø 22 cm, 2 kW десно напред: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • лево назад: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • десно назад: Експрес рингла Ø 18 cm, 2 kW •

Механичко управување Мултифункционална рерна - 53 l

Механичко управување Конвенционална рерна - 57 l

Механичко управување Конвенционална рерна - 57 l

• Жичани шини - држачи за плех • Длабока/ плитка емајлирана тава за печење • Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Светло од горе

 Ражен со мотор • Жичани шини - држачи за плех • • Длабока/ плитка емајлирана тава за печење Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Чистење на рерната: Чистење со Aqua Clean Функција • Светло од горе •

 Ражен со мотор • Жичани шини - држачи за плех • • Длабока/ плитка емајлирана тава за печење Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Чистење на рерната: Чистење со Aqua Clean Функција • Светло од горе •

Стандарна опрема

Стандарна опрема

Стандарна опрема

• Филтер за маснотии • Решетка на рерната

 Решетка на рерната •

 Решетка на рерната •

Приклучна моќ-струја: 10,4 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,91 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Приклучна моќ-струја: 8 kW Потрошувачка: 0,95 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Приклучна моќ-струја: 8 kW Потрошувачка: 0,95 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942331466

EAN Код: 3838942360145

EAN Код: 3838942360145

81


ЕЛЕКТРИЧНИ Шпорети

EC 51101 AW

Classic

Електричен шпорет

B

Енергетска класа

E 51101 AW

Classic

Електричен шпорет

B

Енергетска класа

E 775 W

Exclusive

Електричен шпорет

A

Енергетска класа

• Дизајн: Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

 Дизајн: Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

 Дизајн: Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

Стаклокерамичка плоча Сигнализација на преостаната топлина Грејни места: • лево напред: Круг (hi-light) Ø 18 cm, 1,7 kW (hi-light) • десно напред: Круг (hi-light) Ø 14,5 cm, 1,2 kW (hi-light) • лево назад: Круг (hi-light) Ø 14,5 cm, 1,2 kW (hi-light) • десно назад: Круг (hi-light) Ø 18 cm, 1,7 kW (hi-light)

Електрична плоча за готвење Грејни места: лево напред: Експрес рингла Ø 18 cm, 2 kW • десно напред: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • лево назад: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • десно назад: Нормална рингла со температурно ограничување • Ø 18 cm, 1,5 kW

Електрична плоча за готвење Грејни места: лево напред: Експрес рингла Ø 18 cm, 2 kW • десно напред: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • лево назад: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • десно назад: Нормална рингла со температурно ограничување • Ø 18 cm, 1,5 kW

Механичко управување Конвенционална рерна - 49 l

Механичко управување Конвенционална рерна - 49 l

Механичко управување Мултифункционална рерна - 53 l

• Нивоа за припремање на храна • Плитка емајлирана тава • Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Чистење на рерната: Чистење со Aqua Clean Функција • Светло од горе

• Нивоа за припремање на храна Плитка емајлирана тава • Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Чистење на рерната: Чистење со Aqua Clean Функција • Светло од горе •

 Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитки плехови • Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Светло од горе •

Стандарна опрема

Стандарна опрема

Стандарна опрема

• Решетка на рерната

 Решетка на рерната •

 Филтер за маснотии • Решетка на рерната •

Приклучна моќ-струја: 7,67 kW Потрошувачка: 0,94 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60,5 cm

Приклучна моќ-струја: 7,37 kW Потрошувачка: 0,94 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60,5 cm

Приклучна моќ-струја: 8,9 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска), 0,9 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942487552

EAN Код: 3838942487514

EAN Код: 3838942360213


ЕЛЕКТРИЧНИ Шпорети

EC 235 W

Classic

Електричен шпорет

B

Енергетска класа

E 275 B

Classic

Електричен шпорет

B

Енергетска класа

E 275 W

Classic

Електричен шпорет

B

Енергетска класа

 Дизајн: Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

 Дизајн: Кафена • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

 Дизајн: Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

Стаклокерамичка плоча Сигнализација на преостаната топлина Грејни места: лево напред: Круг Ø 18 cm, 1,8 kW (hi-light) • десно напред: Круг Ø 14,5 cm, 1,2 kW (hi-light) • лево назад: Круг Ø 14,5 cm, 1,2 kW (hi-light) • десно назад: Круг Ø 18 cm, 1,8 kW •

Електрична плоча за готвење Грејни места: лево напред: Експрес рингла Ø 18 cm, 2 kW • десно напред: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • лево назад: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • десно назад: Нормална рингла со температурно ограничување • Ø 18 cm, 1,5 kW

Електрична плоча за готвење Грејни места: лево напред: Експрес рингла Ø 18 cm, 2 kW • десно напред: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • лево назад: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • десно назад: Нормална рингла со температурно ограничување • Ø 18 cm, 1,5 kW

Механичко управување Конвенционална рерна - 57 l

Механичко управување Конвенционална рерна - 57 l

Механичко управување Конвенционална рерна - 57 l

• Нивоа за припремање на храна • Длабока емајлирана тава за печење • Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Чистење на рерната: Чистење со Aqua Clean Функција • Светло од горе

 Ражен со мотор • • Нивоа за припремање на храна Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава • Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Чистење на рерната: Чистење со Aqua Clean Функција • Светло од горе •

 Ражен со мотор • • Нивоа за припремање на храна Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава • Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Чистење на рерната: Чистење со Aqua Clean Функција • Светло од горе •

Стандарна опрема

Стандарна опрема

Стандарна опрема

• Решетка на рерната

 Решетка на рерната •

 Решетка на рерната •

Приклучна моќ-струја: 8 kW Потрошувачка: 0,93 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60 cm

Приклучна моќ-струја: 7,5 kW Потрошувачка: 0,93 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60 cm

Приклучна моќ-струја: 7,5 kW Потрошувачка: 0,93 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942360190

EAN Код: 3838942360138

EAN Код: 3838942331114

83


КОМБИНИРАНИ Шпорети

KC 7722 E

Exclusive

Комбиниран шпорет

A

Енергетска класа

K 7722 E

Exclusive

Комбиниран шпорет

A

Енергетска класа

K 7722 W

A

Енергетска класа

• Дизајн: Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

 Дизајн: Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

 Дизајн: Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

Комбинирана стаклокерамичка плоча Грејни места: • лево напред: Круг Ø 14,5 cm, 1,2 kW (hi-light) • десно напред: Плински горач Ø 5 cm, 1 kW (hi-light) • лево назад: Круг Ø 18 cm, 1,8 kW (hi-light) • десно назад: Плински горач Ø 9 cm, 3 kW (hi-light)

Комбинирана плоча Грејни места: лево напред: Експрес рингла Ø 14,5 cm, 1,5 kW • десно напред: Плински горач Ø 10 cm, 3 kW • лево назад: Експрес рингла Ø 18 cm, 2 kW • десно назад: Плински горач Ø 5,3 cm, 1 kW •

Комбинирана плоча Грејни места: лево напред: Експрес рингла Ø 14,5 cm, 1,5 kW • десно напред: Плински горач Ø 10 cm, 3 kW • лево назад: Експрес рингла Ø 18 cm, 2 kW • десно назад: Плински горач Ø 5,3 cm, 1 kW •

Механичко управување Мултифункционална рерна - 53 l

Механичко управување Мултифункционална рерна - 53 l

Механичко управување Мултифункционална рерна - 53 l

• Електронски програмски часовник • Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење Плитки плехови • • Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Светло од горе

 Електронски програмски часовник • Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитки плехови • Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Светло од горе •

 Електронски програмски часовник • Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитки плехови • Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Светло од горе •

Стандарна опрема

Стандарна опрема

Exclusive

Комбиниран шпорет

Стандарна опрема

• Филтер за маснотии • Решетка на рерната

 Филтер за маснотии • Решетка на рерната •

 Филтер за маснотии • Решетка на рерната •

Приклучна моќ-струја: 6,4 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска) 0,91 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Приклучна моќ-струја: 6,9 kW Потрошувачка: 0 ,79 kWh (вентилаторска) 0,91 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Приклучна моќ-струја: 6,9 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска) 0,91 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942329814

EAN Код: 3838942350368

EAN Код: 3838942350375


КОМБИНИРАНИ Шпорети

K 2702 BD

Classic

Комбиниран шпорет

B

Енергетска класа

K 2702 WD

Classic

Комбиниран шпорет

B

Енергетска класа

K 772 ED

A

Енергетска класа

 Дизајн: Кафена • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

 Дизајн: Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

• Дизајн: Иноксна предна плоча • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Комбинирана плоча Грејни места: лево напред: Експрес рингла Ø 14,5 cm, 1,5 kW • десно напред: Плински горач Ø 10 cm, 3 kW • лево назад: Експрес рингла Ø 18 cm, 2 kW • десно назад: Плински горач Ø 5,3 cm, 1 kW •

Комбинирана плоча Грејни места: лево напред: Експрес рингла Ø 14,5 cm, 1,5 kW • десно напред: Плински горач Ø 10 cm, 3 kW • лево назад: Експрес рингла Ø 18 cm, 2 kW • десно назад: Плински горач Ø 5,3 cm, 1 kW •

Комбинирана плоча Грејни места: • лево напред: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • десно напред: Плински горач Ø 10,1 cm, 3 kW • лево назад: Експрес рингла Ø 18 cm, 2 kW • десно назад: Плински горач Ø 5,1 cm, 1 kW

Механичко управување Конвенционална рерна - 57 l

Механичко управување Конвенционална рерна - 57 l

Механичко управување Мултифункционална рерна - 53 l

 Ражен со мотор • • Нивоа за припремање на храна Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава • Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Чистење на рерната: Чистење со Aqua Clean Функција • Светло од горе •

 Ражен со мотор • • Нивоа за припремање на храна Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава • Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Чистење на рерната: Чистење со Aqua Clean Функција • Светло од горе •

• Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитки плехови • Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Светло од горе

Стандарна опрема

Стандарна опрема

Exclusive

Комбиниран шпорет

Стандарна опрема

 Решетка на рерната •

 Решетка на рерната •

• Филтер за маснотии • Решетка на рерната

Приклучна моќ-струја: 5,5 kW Потрошувачка: 0,95 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Приклучна моќ-струја: 5,5 kW Потрошувачка: 0,95 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Приклучна моќ-струја: 6,4 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска) 0,9 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942360152

EAN Код: 3838942350221

EAN Код: 3838942363016

85


КОМБИНИРАНИ Шпорети

K 772 WD

Exclusive

Комбиниран шпорет

A

Енергетска класа

K 271 B

Classic

Комбиниран шпорет

A

Енергетска класа

K 271 W

Classic

Комбиниран шпорет

A

Енергетска класа

• Дизајн: Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

 Дизајн: Кафена • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

 Дизајн: Кафена • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната •

Комбинирана плоча Грејни места: • лево напред: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • десно напред: Плински горач Ø 10,1 cm, 3 kW • лево назад: Експрес рингла Ø 18 cm, 2 kW • десно назад: Плински горач Ø 5,1 cm, 1 kW

Комбинирана плоча Грејни места: лево напред: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • десно напред: Плински горач Ø 10,1 cm, 3 kW • лево назад: Експрес рингла Ø 18 cm, 2 kW • десно назад: Плински горач Ø 5,1 cm, 1 kW •

Комбинирана плоча Грејни места: лево напред: Нормална рингла Ø 14,5 cm, 1 kW • десно напред: Плински горач Ø 10,1 cm, 3 kW • лево назад: Експрес рингла Ø 18 cm, 2 kW • десно назад: Плински горач Ø 5,1 cm, 1 kW •

Механичко управување Мултифункционална рерна - 53 l

Механичко управување Конвенционална рерна - 57 l

Механичко управување Конвенционална рерна - 57 l

• Жичани шини - држачи за плех • Длабока емајлирана тава за печење • Плитки плехови • Двојна стаклена врата на рерната (cool door) • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Светло од горе

 Ражен со мотор • Нивоа за припремање на храна • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава • Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Чистење на рерната: Чистење со Aqua Clean Функција • Светло од горе •

 Ражен со мотор • Нивоа за припремање на храна • Длабока емајлирана тава за печење • Плитка емајлирана тава • Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Чистење на рерната: Чистење со Aqua Clean Функција • Светло од горе •

Стандарна опрема

Стандарна опрема

Стандарна опрема

• Филтер за маснотии • Решетка на рерната

 Решетка на рерната •

 Решетка на рерната •

Приклучна моќ-струја: 6,4 kW Потрошувачка: 0,79 kWh (вентилаторска) 0,9 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60 cm

Приклучна моќ-струја: 5 kW Потрошувачка: 0,93 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60 cm

Приклучна моќ-струја: 5 kW Потрошувачка: 0,93 kWh (конвенционална) Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942362972

EAN Код: 3838942362941

EAN Код: 3838942362934


Плински Шпорети

G 4705 W Плински шпорет

Classic

G 51104 AW Плински шпорет

Classic

G 475 W Плински шпорет

• Дизајн: Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

 Дизајн: Бела • Ергономски копчиња и рачка Врата која се вади EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

• Дизајн: Бела • Ергономски копчиња и рачка • Врата која се вади • EcoClean емајл во внатрешноста на рерната

Плин Грејни места: • лево напред: Стандарден горач Ø 7,5 cm, 1,9 kW • десно напред: Плински горач Ø 10,1 cm, 3 kW • лево назад: Стандарден горач Ø 7,5 cm, 1,9 kW • десно назад: Плински горач Ø 5,1 cm, 1 kW

Плин Грејни места: лево напред: Плински горач Ø 5,5 cm, 1 kW десно напред: Стандарден горач Ø 7,5 cm, 1,75 kW лево назад: Стандарден горач Ø 7,5 cm, 1,75 kW десно назад: Плински горач Ø 10 cm, 2,7 kW

Плин Грејни места: • лево напред: Стандарден горач Ø 7,5 cm, 1,9 kW • десно напред: Плински горач Ø 10,1 cm, 3 kW • лево назад: Стандарден горач Ø 7,5 cm, 1,9 kW • десно назад: Плински горач Ø 5,1 cm, 1 kW

Механичко управување Плинска рерна - 53 l

Механичко управување Плинска рерна - 53 l

Механичко управување Плинска рерна - 53 l

 Нивоа за припремање на храна • • Длабока емајлирана тава за печење • Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Светло од горе

 Нивоа за припремање на храна • Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) •

 Нивоа за припремање на храна • • Длабока емајлирана тава за печење • Двојно застаклена компактна врата • Eco Clean емајл (рерна и плехови) • Светло од горе

Стандарна опрема

Стандарна опрема

Стандарна опрема

• Решетка на рерната

 Решетка на рерната •

• Решетка на рерната

Димензии (Ш x В x Д): 60 × 85 × 60 cm

Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60,5 cm

Димензии (Ш x В x Д): 50 × 85 × 60 cm

EAN Код: 3838942350979

EAN Код: 3838942487712

EAN Код: 3838942361012

Classic

87


Плински Шпорети / МИНИ КУЈНИ

G 20 W

MK 100 S-L

MK 100 S-R

 Дизајн: Бела • Ергономски копчиња •

• Дизајн: Бела

• Дизајн: Бела

Плин Грејни места: напред: Стандарден горач Ø 7,5 cm, 1,9 kW • назад: Плински горач Ø 10,1 cm, 3 kW •

• Многу практична за гарсоњери, бунгалови, саеми... • Дел за готвење, миење и ладење како една целина • Делот за гатвење е на лева или десна страна, по желба или

Функции

Функции Многу практична за гарсоњери, бунгалови, саеми... Дел за готвење, миење и ладење како една целина Дел за готвење, миење и ладење како една целина

 Двојно застаклена компактна врата •

Дел за ладење • Бруто/нето зафатнина: 123/120 litrov • Зафатнина на делот за замрзнување: 17 litrov • Потрошувачка на електрична енергија: 0,63 kWh • Енергетска класа: B

• Бруто/нето зафатнина: 123/120 litrov • Зафатнина на делот за замрзнување: 17 litrov • Потрошувачка на електрична енергија: 0,63 kWh • Енергетска класа: B

Дел за готвење • 1 брзозагревачка плоча Ø 180 mm // 2,0 kW • 1 брзозагревачка плоча Ø 145 mm // 1,5 kW

• 1 брзозагревачка плоча Ø 180 mm // 2,0 kW • 1 брзозагревачка плоча Ø 145 mm // 1,5 kW

Повеќенаменски простор за сад за отпадоци, детергенти или вграден подпултен бојлер

Повеќенаменски простор за сад за отпадоци, детергенти или вграден подпултен бојлер

Мерки Мерки на апаратот (ш/в/д): 100/87/60 cm EAN koda: 3838942206504

Мерки Мерки на апаратот (ш/в/д): 100/87/60 cm EAN koda: 3838942206504

Плински шпорет

Приклучна моќ-струја: 4,6 kW Димензии (Ш x В x Д): 40 × 85 × 60 cm EAN Код: 3838942193163

Classic

Мини кујна

потреба на корисникот.

Мини кујна

Дел за ладење

Дел за готвење


Шпорети

Дополнителна опрема Сет за готвење на пареа

Gorenje-рерните ви овозможуваат да готвите на здрав начин користејќи го нашиот специјален сет за готвење на пареа. Храната што е подготвена со овој сет ги задржува витамините, аромата и автентичниот вкус, за разлика од храната што е подготвена на конвенционален начин. Вашиот зеленчук нема да биде препечен и ќе ги задржи природните бои. Готвењето на пареа исто така ви овозможува да ја подготвите храната без додавање масло. Сетот за готвење, кој е составен од три дела, содржи рамна цедалка, длабока емајлирана тава и капак. Сетовите за готвење на пареа исто така може да бидат купени одделно и може да се користат во сите најнови модели на Gorenje шпорети и рерни.

Професионален сет на тави за печење

Ова е доста корисен дел од опрема направена од квалитетна алуминска смеса обвиткана со силикон што се загрева извонредно брзо и е идеален за готвење на кулинарски специјалитети во рерна. Топлината ги меша влажноста, аромата и вкусот, обезбедувајќи секогаш перфектно печење на вашите филети, стекови или котлети. Најдобро од сè е тоа што вие не треба да додавате масло! Професионалниот сет од тави за печење може исто така да се купи одделно и може да се користи во сите понови модели на шпоретите и рерните Gorenje*.

Екстра-длабока XXL тава за печење

За гурманите што уживаат да прават домашен месен леб, лазањи, печена храна и слично, ние направивме екстра тава за печење длабока 5 cm. Тавата се карактеризира со EcoClean емајлирана облога, што ја прави лесна за чистење со обична вода од чешма, без употреба на штетни хемикалии. Освен тоа, ѕидовите на рерната помалку се валкаат, бидејќи повисоките страни на тавата штитат маснотијата да не прска надвор од тавата. Имаме голем избор на тави за печење, емајлирани и стаклени, со традиционални големини што можат да се користат и како послужавници за сервирање.

Стаклен сад за печење

Садот за печење направен од квалитетно стакло е доволно голем за уживање во секојдневното готвење; сепак, тој е особено извонреден за специјални прилики. Проѕирното стакло ќе ви овозможи перманентно надгледување на процесот на готвење во садот за печење. Исто така, можете на време да се погрижите за крцкавото суфле, сочните пити, штрудли и златно-жолти печени компири. Димензии на садот(H/W/D): 24/406/360 mm.

Рерна на три нивоа со можност за целосно извлекување

Водилки, бидејќи печењето е побезбедно и поефикасно. Целосното вовлекување на телескопските водилки обезбедуваат лесен пристап до печените производи на секое од 3-те нивоа. Ставањето на храната во рерната е поедноставно и побезбедно. Вашата печка опремена со телескопски водилки добива на капацитет, бидејќи тие обезбедуваат опција за печење на храната на повеќе нивоа истовремено.

Пица-сет

*Шпорети од 50 cm произведени по 2000 г; шпорети од 60 cm произведени по 2002; и вградени рерни произведени по 2003 г.

Пополнете го вашиот дом со деликатна арома од вашата штотуку приготвена пица во традиционална тава за пица, користејќи ги нашите специјални послужавници. Послужавникот е направен од камен и не е потребно да се мачка со масло, што овозможува не само да биде помалку мрсна вашата пица туку и да биде прекрасно крцкава. Сетот за пица, кој е составен од три дела, вклучува дрвена пекарска штица за поставување на вашата пица на жешкиот камен послужавник и прирачен нож за сечење пица.

89


БЕЛЕШКИ


БЕЛЕШКИ


Gorenje GA DOOEL Партизански одреди бр.99, 1000 Скопје, Македонија Тел.: +389 2 3088 150, Факс: +389 2 3064 177 E-mail: gorenje@gorenje.com.mk www.gorenje.com.mk

Сликите во каталогот може да се разликуваат од апаратите во продажба. Го задржуваме правото на можни грешки во каталогот.

Реализација: Горење д.д.; Маркетинг; 07/2009

Freestanding catalogue Macedonia  

Household appliances catalogue

Advertisement