Magazine Bouwcenter Nelemans

Page 1

Werk maken van verduurzaming Bouwcenter Nelemans heeft innovatie als leidraad Een nieuw bouwconcept CASCO+


Laat uw gevel spreken! Een steen die uw gevelontwerp net even wat meer cachet geeft, die uw gebouw een geheel eigen gezicht geeft? Maak kennis met de uitgebreide steencollectie van de Rijswaard en Sterrewaard! In het Gelderse Aalst - langs de afgedamde Maas - bevindt zich steenfabriek De Rijswaard. De fabriek behoort tot de grootste en modernste steenfabriek van Nederland. Twee steenpersen zijn hier goed voor zo’n 148 miljoen stenen per jaar. Met ons brede assortiment Rijswaard/Sterrewaard gevelstenen laten we gevels tot zijn recht komen. Dankzij dit uitgebreide assortiment gevelstenen hebben wij voor ieder bouwproject een passende oplossing. Aan soorten en maten ontbreekt het niet. Voor elk ontwerp, of het nu om een appartement, woning, bedrijfsgebouw of een landhuis gaat, heeft de Rijswaard/ Sterrewaard een passende steen. De Sterrewaard collectie is de STER onder de Rijswaard bakstenen. Sterrewaard stenen onderscheiden zich van alle andere steensoorten. De diepe kleuren en fraaie nerf staan garant voor bouwwerken met een prachtige levendige uitstraling. De Retro stenen combineren de uitstraling van toen met de kwaliteit van nu. Door de bewerking van onze stenen in de trommelmachine verliezen de stenen hun scherpe randjes en krijgen ze een prachtige doorleefde uitstraling.

De Rijswaard 2, 5308 LV Aalst (Gld.) | T. 0418 - 55 22 21 info@rijswaard.nl | info@sterrewaard.nl www.rijswaard.nl | www.sterrewaard.nl

Kom onze co llectie bekijk en. Onze twee modern ingerichte sh owrooms zijn - op afsp raak - te bez oeken.


Beste lezer, Het midden- en kleinbedrijf is de kurk waarop de Nederlandse economie drijft. Dynamisch, betrokken en met een belangrijke regionale functie. Ook ons Bouwcenter Nelemans is een echt mkbbedrijf, met oog voor de regio en altijd werkend aan vernieuwing om relevant te blijven. Het bedrijf dat Jac Nelemans negentig jaar geleden in Zundert grondvestte, is uitgegroeid van een eenmanszaak tot een onderneming met zeven vestigingen. De rode draad in ons businessmodel is altijd dienstbaarheid geweest. Dat hebben we vormgegeven door goed naar onze klanten en relaties te luisteren en vestigingen dichtbij de doelgroep te openen. Een uitgebreide webshop - onze digitale vestiging - is een nuttige aanvulling daarop.

Een uitgave van Goo Media BV T 071 - 70 70 161 E redactie@goomedia.nl I www.goomedia.nl Realisatie Bianca van Essen Cristel van Laar Nima Larkani

‘Alles onder één dak en tot op de millimeter naar wens’, is ons motto. We dagen onze medewerkers voortdurend uit om het beste te geven en met nieuwe ideeën te komen. Dat beste is tegenwoordig duurzaam. Met innovatieve concepten zoals CASCO+ en een compleet (duurzaam) assortiment voor de bouw en afbouw, zijn we een uitstekende partner voor de bouwsector. In dit magazine maakt u kennis met Bouwcenter Nelemans.

Veel leesplezier, Directie Nelemans

Productie Ellen van Vliet

Tekstproductie Scripteq

Vormgeving Inge klein Gunnewiek Rachelle de Boer

Fotografie Marc Verwiel

© Goo Media BV 2020 Niets in deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, of op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Hoewel bij de samenstelling van deze uitgave de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht kunnen uitgever en auteurs geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de gevolgen van eventuele onjuistheden of onvolledigheden.

Bekijk en lees dit magazine ook online en deel de inhoud via internet, email en social media: familybusiness.goomedia.nl/nelemans

Deze uitgave kwam tot stand dankzij de medewerking van: Nelemans T 076 - 597 8000 I www.nelemans.nl

Deze uitgave is CO2 neutraal geproduceerd

Abrex b.v.  Embregts Transport BV  Fetim Group  Hörmann Nederland  Intracoat b.v.  Isover BV  Kingspan Unidek BV  MHK Atag Nederland b.v.  MHK Dekker Zevenhuizen b.v.  MHK Kemie  Moerman Sanitair b.v.  Van Oort International  Rockpanel BV  Rubi Benelux b.v.  Skantrae b.v.  Stanley Black & Decker Netherlands b.v.  Steenfabriek De Rijswaard BV  TGK Keukenmontage BV  Trespa International b.v.  Unilin Inslation B.V.  Velux Nederland BV  Weekamp Deuren  Xella Cellenbeton Nederland B.V.

1


4

18

22

2

30


Inhoud 4

Bouwcenter Nelemans heeft innovatie als leidraad

8

We zijn een complete bouwhandel

13 JEE-O

Een internationale speler op het gebied van sanitair

14

Alles onder ĂŠĂŠn dak en tot op de millimeter naar wens

18

Een nieuw bouwconcept CASCO+

22 Vijf of 350 woningen: wij zijn uw partner 26

Werk maken van verduurzaming

30

Met kennis van zaken

32

Snel je centen!

3


Familiebedrijf sinds 1930

Bouwcenter Nelemans heeft innovatie als leidraad Het bedrijf dat Jac Nelemans omstreeks 1930 startte in het Brabantse Zundert, wordt inmiddels geleid door de derde generatie. “Onze uitdaging ligt in het toevoegen van innovatieve bedrijfsactiviteiten.”

Omstreeks 1930 vestigde Jac Nelemans zijn aannemersbedrijf in het Brabantse dorp Zundert. Al snel werd de jonge ondernemer geconfronteerd met de gevolgen van de economische crisis van de jaren dertig. “Mijn grootvader was aannemer maar er werd nauwelijks nog gebouwd in die crisisjaren”, vertelt algemeen directeur Edgar Nelemans. “Jac loste dit op door te gaan handelen in bouwstoffen en brandstoffen.” Dat zou hij blijven doen; ook na de crisis bleef Nelemans een handel in bouwmaterialen en brandstoffen. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen Jac’s zonen Janus en Guust in het familiebedrijf. Onder hun leiding breidde het bedrijf zich verder uit; zo voegden de broers een showroom toe voor de presentatie van

keukens en tegels. Ook sloot Nelemans zich aan bij Alpha Ciboma, een inkooporganisatie die in 1995 verder ging onder de naam Bouwcenter. De inkooporganisatie heeft tegenwoordig ruim dertig leden, vrijwel allemaal familiebedrijven, die samen negentig Bouwcenter-vestigingen exploiteren.

De derde generatie In 1993 nam de derde generatie het familiebedrijf over: de broers Guido (1958) en Fred (1965) en hun neven Edgar (1961) en Hans (1956). Zij zijn vandaag de dag betrokken bij de operationele activiteiten, ieder vanuit een eigen discipline. Edgar is algemeen directeur, Guido commercieel directeur en Fred is verantwoordelijk voor de vestigingen. Hans is in 2018 teruggetreden. Een van de eerste wapenfeiten van de derde generatie was de overname van een zandhandel in 1993, gevolgd door de overname van een houthandel in 1997. Als groothandel in bouwmaterialen wilde Nelemans deze

Guido Nelemans

4


BOUWCENTER NELEMANS IN HET HET KORT In bijna negentig jaar tijd groeide familiebedrijf Nelemans uit van een eenmanszaak tot een onderneming met zeven vestigingen, waarvan zes in Noord-Brabant en één in Den Haag. Er werken 130 personen. Onder de Nelemans Groep vallen ook andere bedrijven, zoals de TegelMegastore, en de deelname in een houtzagerij in Rusland. CASCO+ is een nieuw concept dat Bouwcenter Nelemans in eigen beheer heeft ontwikkeld en waarmee het zich actief op de prefab bouwmarkt begeeft.

basismaterialen zelf in huis hebben. Edgar: “We groeiden snel, mede door die overnames. Dat zorgde voor de nodige organisatorische uitdagingen, met name op het gebied van efficiency. Tegelijkertijd wisten we dat we nog verder wilden groeien en bedachten daarom een satellietstructuur, met één hoofdvestiging en een aantal kleinere vestigingen daaromheen op ongeveer 25 kilometer afstand.”

Een nieuwe hoofdlocatie Dit groeiscenario zou echter niet meer worden aangestuurd vanuit Zundert, maar vanuit Etten-Leur. Door de voortdurende groei van Bouwcenter Nelemans was de vestiging in Zundert te klein geworden. In het nabije Etten-Leur werd een bouwlocatie gevonden aan de Ecustraat, geschikt voor een nieuw onderkomen met een oppervlakte van maar liefst 35.000m2. Het nieuwe pand was zó groot dat heel bouwend Nederland er in 2002 over sprak, aldus Edgar Nelemans. De hoofdvestiging in Etten-Leur heeft een drive-in groothandel in bouwmaterialen, een machinale timmerwerkplaats en een showroom voor keukens, badkamers, tegels, deuren, kasten en vloeren. Ook is hier het logistieke centrum voor de bevoorrading van de andere vestigingen ondergebracht alsmede het bedrijfskantoor. De keuze voor Etten-Leur betekende geen definitief afscheid van Zundert, waar grootvader Jac het familiebedrijf in 1930 begon. Op de oude locatie realiseerde Nelemans 28 woningen in 2006. En nog steeds is er in Zundert een Bouwcenter Nelemans, één van inmiddels zes ‘satellieten’.

Satellietstructuur Vanuit Etten-Leur ging Nelemans de satellietvisie verder vormgeven. In 2003 nam het familiebedrijf Imabo Breda

Edgar Nelemans

over. In 2004 opende Nelemans een Bouwcenter in Oosterhout én volgde de overname van een collega in Tilburg. In 2008 werd Roosendaal toegevoegd. Datzelfde jaar voegde Bouwcenter Dijkstra in Den Haag zich bij Nelemans. Den Haag? “Bouwcenter Dijkstra was een familiebedrijf zonder opvolger”, legt Edgar Nelemans uit. “Ik kende het bedrijf goed en zat in het stichtingsbestuur. Toen de eigenaar zijn bedrijf wilde verkopen, hebben we ons gemeld als geïnteresseerde partij en het uiteindelijke kunnen toevoegen aan onze groep.”

5


VELUX Nederland feliciteert Bouwcenter Nelemans met haar 90-jarige bestaan!

VELUX dakkapel serre, de unieke dakkapel Met de VELUX dakkapel serre wordt een zolder een ruimtelijke en lichte slaap- of speelkamer, zonder ingrijpende verbouwing. Uniek is dat ook het dak van de dakkapel serre uit VELUX dakramen bestaat. Daardoor komt er tot 3 x meer daglicht binnen dan bij een traditionele dakkapel. Ook het uitzicht en de ventilatiemogelijkheden zijn optimaal. Andere voordelen: • vergunningsvrij in de meeste gevallen • compleet bouwpakketsysteem incl. alle installatieproducten • van binnenuit op te bouwen: makkelijker, goedkoper én veiliger • binnen 1 dag te monteren • geen bouwkraan nodig • onderhoudsvrije buitenzijde Spaar via ons Rewards programma voor mooie producten bij onze Rewards-partners. Per VELUX dakkapel voor min. € 175 en max. € 200 aan Rewards! zie www.velux.nl/rewards

Velux Goo.indd 1

26-04-19 09:44

Voordelig en snel naar een energiezuinige woonzolder Amarillo zolderisolatiesysteem Hét systeem voor tevreden bewoners: • Snelle verwerking • Minimale overlast • Brandveilig • Akoestisch comfort • Duurzaam

Isover goo.indd 1

Vraag de gratis monsterkit aan op isover.nl/amarillo-verwerken

16-04-19 13:13


Fred Nelemans

Al met al telde Nelemans in 2008 zeven Bouwcenters, deed het familiebedrijf aan projectwikkeling en had het een deelname in een houtzagerij in Rusland. Datzelfde jaar stortte de bankensector de mondiale economie echter in een zware economische crisis die jaren zou duren en vooral de bouwsector ongekend hard zou raken. Aangezien de bouw laat-cyclisch is, werd de crisis pas na 2011 voelbaar bij Nelemans. Uiteindelijk zouden tachtig van de tweehonderd medewerkers afvloeien. “Dat was heel moeilijk”, vertelt Edgar, “we hebben hard moeten reorganiseren. Hierdoor hebben we wel onze zeven vestigingen kunnen behouden.”

Innovatieve concepten Inmiddels is Bouwcenter Nelemans weer volop op koers en voegt het regelmatig nieuwe bedrijfsactiviteiten toe, die aansluiten op een duidelijke behoefte vanuit de markt. Zo introduceerde Nelemans de TegelMegastores, een tegelconcept met online zichtbaarheid en bestelmogelijkheden. Er zijn eigen vestigingen in Breda, Den Haag en Tilburg en er is een franchisenemer in Zaandam. De TegelMegastore heeft 20.000 m2 aan tegels op voorraad en levert in de hele Benelux. Eerste kwartaal 2020 opent Nelemans wederom een nieuwe TegelMegaStore in ’s Hertogenbosch. In 2019 is weer een ander concept toegevoegd, CASCO+. Edgar Nelemans: “Er wordt tegenwoordig veel meer prefab en duurzaam gebouwd, wat zijn weerslag heeft op de handel in bouwmaterialen. Onze uitdaging ligt in het toevoegen van nieuwe, innovatieve bedrijfsactiviteiten, die aansluiten op de ontwikkelingen in de markt. CASCO+ is onze slimme oplossing voor snel en efficiënt prefab bouwen. Het omvat een compleet ruwbouw

casco dat we geheel op maat prefabriceren. We zijn trots op dit concept dat we zelf hebben ontwikkeld. We verwachten er veel van.” Eerste kwartaal 2020 opent Nelemans wederom een nieuwe TegelMegaStore in ’s Hertogenbosch. Meer over Casco+ leest u op pagina 19.

Familiebedrijf Bouwcenter Nelemans is een Brabants bedrijf waar in een gemoedelijke sfeer zaken gedaan kunnen worden. Speelt de factor familiebedrijf nog een rol van belang? Guido Nelemans vindt van wel. “We zijn laagdrempelig; iedereen kan hier binnenlopen en de sfeer is informeel. Ik denk dat onze klanten dat voelen.” Edgar: “Als dga doe je alles voor het familiebedrijf. Niets is te veel. We kunnen altijd een beroep op andere familieleden doen. Maar ook onze medewerkers voelen zich nauw betrokken doordat onze organisatie plat is, er korte lijnen zijn. Zo zijn we open over de resultaten om de betrokkenheid te vergroten. We hebben ons nooit als ‘directeur’ opgesteld. We houden van een no nonsense bedrijfsstijl, onze deur staat altijd open.”

7


Bouwcenter Nelemans voor de kleinzakelijke markt én grote aannemers

“We zijn een complete bouwhandel” Met een compleet assortiment, A-merken, de app Ibouwm@p en een loyaliteitsprogramma is Bouwcenter Nelemans een uitstekende partner voor de kleinzakelijke markt. Maar ook voor de grotere aannemersbedrijven heeft het familiebedrijf alles in huis.

Guido Nelemans

“We willen dichtbij onze doelgroep zijn”, vertelt Guido Nelemans. Als commercieel directeur is hij verantwoordelijk voor de vestigingen van het Brabantse familiebedrijf. “Onze doelgroep bestaat uit kleinzakelijke bedrijven tot vijftig medewerkers, grotere aannemersbedrijven en zzp’ers. Door dichtbij de klant te zitten, kunnen we betere service verlenen. In aanvulling op onze hoofdvestiging in Etten-Leur hebben we vestigingen in Breda, Oosterhout, Tilburg, Zundert, Roosendaal en Den Haag (Bouwcenter Dijkstra, red.). Door alleen met A-labels te werken, kiezen we bovendien voor kwaliteit.”

bouwen en afbouwen. Het assortiment bestaat o.a. uit gevelstenen en dakpannen, keukens, badkamers, wand- en vloertegels, inloopkasten, binnen- en buitendeuren.

“We willen dichtbij onze doelgroep zijn”

Leveringscompleetheid Bouwcenter Nelemans streeft naar leveringscompleetheid. In de 2.500 m2 grote showroom in Etten-Leur worden op overzichtelijke wijze producten getoond waarmee aannemers een woning kunnen

8

Daarnaast heeft Nelemans een bouwshop met een afhaalmagazijn. Hier kunnen klanten zich niet alleen laten adviseren


over bouw-, afbouw-, hout- en plaatmaterialen maar ook over (elektrische) gereedschappen, bevestigingsmiddelen, elektra, kitten, klimmaterialen, werkkleding en producten voor persoonlijke bescherming. Klanten kunnen de materialen zelf afhalen of door Bouwcenter Nelemans laten afleveren op locatie.

“Ibouwm@p voor zakelijke klanten is een online productcatalogus met ruim 160.000 artikelen” Hoewel de andere vestigingen van Bouwcenter Nelemans eveneens one-stop-shops zijn, zijn daar geen showrooms met keukens en sanitair. Klanten kunnen daarvoor terecht in Etten-Leur; door de nabijheid van de hoofdvestiging, is dat geen punt.

Ibouwm@p voor zakelijke klanten Bouwcenter Nelemans biedt zakelijke klanten de mogelijkheid om de voorraad online te bekijken en producten te bestellen via Ibouwm@p. Deze internetprijslijst is een klantspecifieke prijs- en productcatalogus met ruim 160.000 artikelen. Wie beschikt over een persoonlijke inlogcode kan zijn bestellingen plaatsen via de Ibouwm@p. Guido Nelemans: “We hebben deze digitale tool zelf ontwikkeld. De Ibouwm@p komt voort uit onze online prijslijst die we in 2003 lanceerden. We zagen al vroeg de meerwaarde in van online dienstverlening.”

Bouwcenter-pas Met een loyaliteitsprogramma dat onder meer bestaat uit een klantenpas, De Bouwcenterpas, biedt Bouwcenter Nelemans zijn klantgroep korting en extra service. “En een warm welkom op de vestigingen”, vult Guido Nelemans aan. “We willen dat onze klanten zich hier thuisvoelen en weten dat zij kunnen terugvallen op

9


aero

OCHTE MEEST VERK (R C 6.0) T EN M DAKELE ND ER VAN NED LA 18 bron: GfK, 20

Constructief isolerend alles-in-1 dakelement

Een betere geluidsisolatie en thermische dakisolatie Snellere verwerking dankzij zelfborende schroeven Grotere overspanningen zonder tussengording(en) mogelijk www.unidekdakelementen.nl

Kingspan Goo.indd 1

16-04-19 14:18

Abrex 1-goo.indd 1

08-05-19 12:01


een deskundig team.” Deze pas is aan te vragen bij de bouwshopbalie in de Bouwcenters. Met de Bouwcenter-pas kan de klant Bouwcenter-punten sparen en verzilveren. Het is mogelijk om per bedrijf meerdere passen aan te vragen, gekoppeld aan één stamkaarthouder. Elke € 10,- exclusief 21% btw is goed voor één spaarpunt. Bouwcenterspaarpunten kunnen niet worden ingewisseld tegen contanten maar kunnen wel worden uitgegeven aan cadeaus zoals smartphones, laptops of drones. Meer informatie over de Bouwcenter-pas: www.nelemans.nl/ bouwmaterialen/bouwcenter-pas.

“Door dichtbij de klant te zitten, kunnen we betere service verlenen”

Bouwdeals voor particulieren Hoewel Bouwcenter Nelemans zich vooral richt op aannemers en projectontwikkelaars, zijn ook particulieren van harte welkom in de bouwshops en showrooms. Nelemans heeft speciaal voor deze klantgroep een webshop gebouwd, www.bouwdeals.nl. De online bouwmaterialenhandel heeft meer dan 10.000 producten tegen aantrekkelijke prijzen. Bouwdeals.nl heeft alles op het gebied van bindmiddelen, dakpannen, elektra, gereedschappen, hout, plaatmateriaal, ijzerwaren, keukens, stenen en tegels. De website biedt de mogelijkheid om bij grotere aantallen een offerte op maat aan te vragen. Daarnaast zijn er magazijnopruimingen, met aantrekkelijk geprijsde artikelen. De levering geschiedt doorgaans binnen 24 uur, in heel Nederland. Afhalen kan natuurlijk ook, bij een van de AfhaalCenters van bouwdeals.nl. Deze zijn ondergebracht bij de vestigingen van Bouwcenter Nelemans in Etten-Leur, Breda, Den Haag (Bouwcenter Dijkstra), Oosterhout, Roosendaal, Tilburg en Zundert.

11


KEMIE

DEUREN

Kemie keramiek: Estatuario Silk

ACCESSOIRES

Met marmer uit onze Keramiek collectie is alles mogelijk!

SERVICES skantrae.com

• Lengte van 360cm en is uit een stuk • Randen in verstek en endmatching • Wangen in verstek en bookmatching

t rd me ! citee um Gefeli arig jubile j 0 9 j u l li e

WWW.KEMIE.NL

Skandtrae goo.indd 1

COVERING THE FUTURE

24-04-19 MHKKemie 13:17 Goo.indd 1

09-05-19 13:35

Dé plaat voor de gevel en rondom het dak Robuuste, onderhoudsarme platen die geschikt zijn voor gevels en toepassingen rondom het dak. Voor ieder budget. De voordelen op een rij:  Ongevoelig voor vocht - afwerking van zaagranden niet nodig!  Bevestigen met bijpassende nagels en schroeven  Gemakkelijk te bewerken met standaard gereedschap  Zeer dimensiestabiel

 Lichtgewicht

 Brandklasse B-s2,d0

 Erkende levensduur van minimaal 50 jaar  Keuze uit meer dan 200 designs en kleuren

Ontdek alle voordelen en het complete assortiment op rockpanel.nl

Rockpanel Goo.indd 1

Passie voor koken, passie voor kwaliteit atag.nl

26-04-19 ATAG 09:42 Goo.indd 1 ATAG_19_02_163_AdvBouwcenterNelemans_90x124mm_V3.indd 1

23-04-19 08:57 19-4-2019 11:23:46


JEE-O

Een internationale speler op het gebied van sanitair Conceptdesigner Lammert Moerman startte het merk JEE-O vijftien jaar geleden met de ambitie om innovatie te brengen in de sanitair wereld. Inmiddels is JEE-O uitgegroeid tot een internationale organisatie op het gebied van sanitair. Het merk JEE-O ontleent zijn naam aan de originele eerste douche van de ‘original serie’ waarbij de J de vorm van de douche omvat en de O staat voor de bedieningsring. De collectie werd ontworpen door Lammert Moerman zelf. In de loop van de jaren heeft de collectie zich toegespitst op douches, kranen, baden en waskommen voor totale badkamerconcepten.

In samenwerking met designers zoals Edward van Vliet, Osiris Hertman en Grand & Johnson ontwerpt JEE-O de meest toonaangevende oplossingen op het gebied van sanitair. De collectie van JEE-O bestaat uit de volgende series; original, fatline, pure, slimline, soho, flow en bloom series. Deze series bestaan uit douches, kranen, baden en waskommen waarmee een volledige badkamer kan worden ingericht. JEE-O brengt prachtig design en functionaliteit samen in badkamerconcepten. Het stopt niet bij de badkamer, de designs van JEE-O passen ook uitstekend in de rest van het huis, zoals de keuken, de sauna, bij het zwembad of op het strand. JEE-O is minimalistisch en innovatief met een kosmopolitisch karakter. Stoer en opvallend maar toch verfijnd: JEE-O creëert concepten met ruimte voor lichaam en geest, altijd in een sfeer van functionele luxe.

De douches en kranen van JEE-O zijn gemaakt van rvs en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals geborsteld, gepolijst, zwarte structuur coating en gun metal. Dankzij een kenmerkende ring, knop of joystick kan de temperatuur worden ingesteld. De baden en waskommen zijn in hun specifieke vorm gegoten door middel van een combinatie van quartz gesteente en resin genaamd DADOquartz. De design baden van JEE-O kennen een minimalistisch design, organische vormen, lichtgewicht, krasbestendig, met een lange levensduur en zijn allemaal uitgevoerd met een geïntegreerd overloopsysteem. Een aantal baden in de collectie kunnen aan de buitenzijde worden afgewerkt met de kleur zwart, groen of grijs. Meer informatie: www.jee-o.com

13


De vestigingen van Bouwcenter Nelemans

Alles onder ĂŠĂŠn dak en tot op de millimeter naar wens Bouwcenter Nelemans levert aan zakelijke- en particuliere klanten in heel Nederland vanuit Bouwshops en drive-in magazijnen in Etten-Leur, Oosterhout, Roosendaal, Tilburg, Zundert, Breda en Den Haag (Bouwcenter Dijkstra). De Bouwcenters hebben alles op het gebied van bouwmaterialen en hout- en plaatmaterialen.

14


Bouwcenter Nelemans biedt een breed assortiment aan bouw- en afbouwmaterialen en hout- en plaatmateriaal voor de realisatie van elke klus of project, particulier of professioneel. De dagelijkse drijfveer van het familiebedrijf is om een goede en betrouwbare partner te zijn, met kwaliteitsproducten, deskundig advies en klantgerichte service. De materialen kunnen desgewenst via Ibouwm@p worden besteld. Voor particulieren is er de website bouwdeals.nl.

Bouwmetaal Bouwmetaal is een onderdeel van het brede assortiment bij Bouwcenter Nelemans. Bouwstaalmatten, gegalvaniseerde bouwstaalmatten, Murfor het wapeningsysteem voor metselwerk, supportliggers, bladlood en nog veel meer materialen worden op voorraad gehouden.

Cement en mortels Bouwcenter Nelemans heeft diverse soorten cement, betonmortel, metselmortel en voegmortel op voorraad.

Bestel eenvoudig met de Ibouwm@p of kijk op www.bouwdeals.nl

Chemie Tot de chemische bouwproducten horen onder meer tegellijmen, egalisatiemiddelen, kitten, chemische mortel en voorstrijk en toeslagmiddelen. Bouwcenter Nelemans heeft een grote collectie op voorraad.

VESTIGINGEN Bouwcenter Nelemans levert aan zakelijke- en particuliere klanten in heel Nederland vanuit Bouwshops en drive-in magazijnen in Etten-Leur, Oosterhout, Roosendaal, Tilburg, Zundert, Breda en Den Haag (Bouwcenter Dijkstra) ĂŠn een webshop.

Fred Nelemans

15


Trouwe partner van Bouwcenter Nelemans

TRACK WALL

®

OPHANGSYSTEEM

NETJES

OPGEBORGEN

www.STANLEYWORKS. nl

RubiBenelux Goo.indd 1

23-05-19 09:17 Stanley Goo.indd 1

29-04-19 12:01

PAK JE EEN GEVELPLAAT OF KIES JE VOOR TRESPA®? Als je vakwerk wilt leveren, kies je voor kwaliteit. Neem daarom geen genoegen met minder en vraag altijd naar de originele gevelplaten van Trespa®. Alleen dan weet je zeker dat je kwaliteit met een lange levensduur in handen hebt. Trespa®-materiaal is solide, robuust, gemakkelijk te verwerken en onderhoudsvriendelijk; schilderen is niet nodig. Bovendien krijg je van Trespa® 10 jaar productgarantie, gebaseerd op de strengste testnormen. www.Trespa.com

Wetering 20, 6002 SM | P.O. Box 110, 6000 AC | Weert, the Netherlands

Trespa Goo.indd 1

Uniek voor Nelemans Bouwcentrum zijn de Trespa® Izeon® gevel platen voorzien van een special folie voor extra bescherming. Bezoek Nelemans Bouwcentrum bij jou in de buurt en neem Trespa® Izeon® direct mee uit voorraad.

25-04-19 11:20


Dakelementen Bouwcenter Nelemans is leverancier van dakelementen van verschillende merken zoals Isobouw, Unilin en Unidek. Ook kan het familiebedrijf dakelementen leveren voor zowel hellende als platte daken, voor nieuw te bouwen woningen en gebouwen, maar ook voor de na-isolatie van het dak van bestaande woningen en gebouwen.

en fijn grind beschikbaar. Dit product wordt in zakken van 25 kg, in bigbags of per m3 op locatie gestort.

Hout

Bouwcenter Nelemans heeft een breed assortiment gevelstenen, onder meer van Wienerberger, Caprice, de Rijswaard maar ook van het eigen, eigen scherp geprijsde Bouwcenter label. In de showroom in Etten-Leur zijn de vele soorten te zien.

Bouwcenter Nelemans heeft vele soorten hout(materiaal) op voorraad, voor de realisatie van elk denkbaar project, particulier of professioneel. Zo heeft Nelemans vurenhout, hardhout, tuinhout, houtproducten zoals aftimmerhout en hout & lijstwerk, kozijn- en raamhout en nog veel meer soorten.

Gips, kalk en pleisters

Plaat

Voor de stukadoor heeft Nelemans gipspleisters, kalk en sierpleisters in velen soorten en maten. Maar ook thuisklussers zijn bij Bouwcenter Nelemans aan het juiste adres.

Heeft u plaatmateriaal nodig voor de realisatie van uw particulier of zakelijk project? Ook dan bent u bij Bouwcenter Nelemans aan het juiste adres. Nelemans heeft diverse soorten plaatmateriaal zoals multiplex (interieur en exterieur), under­ layment, MDF, Gips- en gipsvezelplaten en brandwerende platen.

Gevelstenen

Isolatie Bouwcenter Nelemans heeft isolatiemateriaal voor verschillende toepassingen zoals dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Voor deze toepassingen worden verschillende soorten isolatiemateriaal gebruikt zoals EPS, Glaswol, PIR, Steenwol, XPS, PUR, Kooltherm en Multipor.

Kalkzandstenen Nelemans heeft een ruime selectie lijmblokken, lijmelementen, vellingblokken en kalkzandstenen voor toepassingen in dragende en niet dragende wanden, voor nieuwbouw-, verbouw- en herstelwerken, bijvoorbeeld in de woningbouw. Deze zijn eenvoudig op verschillende manieren te verwerken. Er is voor elke bouwuitdaging een oplossing te bedenken.

Zand en grind Zand en grind kan op verschillende manieren toegepast worden. Bouwcenter Nelemans heeft vloerzand, voegzand, metselzand, grof

Ophalen of bezorgen? Klanten kunnen vooraf bestelde artikelen afhalen op een vestiging van Nelemans en Dijkstra Den Haag. Ook kunnen zij artikelen en materialen die niet vooraf besteld zijn, maar wel op voorraad zijn bij de verschil­ lende vestigingen, direct meenemen. Bestelde materialen kunnen op locatie worden geleverd. Producten voor 12.00 uur besteld, worden de volgende dag (op de bouwplaats) geleverd. Voorwaarde is wel dat de producten op voorraad zijn en er geen houtbewerking hoeft plaats te vinden.

17


Harder of slimmer werken?

Een nieuw bouwconcept: CASCO+ De manier van bouwen is de afgelopen tien jaar veranderd. Duurzaamheid is de leidraad en prefab de norm. Met het in eigen huis ontwikkelde bouwconcept CASCO+ kiest Bouwcenter Nelemans voor slim bouwen volgens eigentijdse normen. Het familiebedrijf richt zich met CASCO+ op aannemers van particuliere klanten.

Als gevolg van de aantrekkende economie liggen veel bouwprojecten op de tekentafel. Een bouwachterstand van jaren moet worden ingelopen. Er is echter een probleem: de bouwsector kampt met een personeelstekort, zowel op de bouwplaats als in de werkvoor­ bereiding. Volgens René Machielse, commercieel manager van Bouwcenter Nelemans, leidt dit regelmatig tot het niet halen van de gewenste bouwproductie. Het komt zelfs voor dat capaciteits­ problemen een aanbesteding in de weg staan. “Er is te veel werk voor te weinig mensen. De crisis van de afgelopen jaren heeft de bouwkolom gehalveerd. We zien dat mensen die voor de crisis in de bouw werkzaam waren, niet terugkeren. De hoge gemiddelde leeftijd van 50+ speelt hierbij zeker een rol.”

“Aannemers ontvangen een offerte met een 3D-model, met een overzicht van álles wat in de ruwbouw nodig is” Maar er is nóg iets veranderd. De inzichten in de manier van bouwen zijn in korte tijd veranderd. Duurzaamheid, circulair bouwen, de Wet op Private Kwaliteitsborging en normeringen als BENG en BREEAM zijn belangrijk geworden (lees meer over duurzaamheid op pagina 27 van dit magazine).

voorhand al rekening mee moeten houden. De klant ontvangt een zo compleet mogelijke aanbieding.

CASCO+

Vloeren, wanden, daken

Bouwcenter Nelemans heeft als toeleverancier van bouw-, hout- en afbouwmaterialen een slimme oplossing bedacht voor het capaciteitsprobleem: CASCO+. Met dit bouwconcept, dat aansluit bij de nieuwste bouwinzichten, wil Nelemans de bouwers volledig ontzorgen. CASCO+ omvat een compleet ruwbouw casco dat geheel op maat wordt geprefabriceerd en bestaat uit verdiepingshoge wanden, vloersystemen en dakconstructies.

CASCO+ maakt het mogelijk dat particulieren een eigen huis bouwen, volledig naar eigen ontwerp. Het concept heeft een uitgebreid keuzemenu van prefab wanden, vloersystemen en dakconstructies. Elk type vloer past, of het nu een combinatievloer, ribcassettevloer, breedplaatvloer of kanaalplaatvloer is. Door de grote keuze is het mogelijk om voor elke situatie de juiste vloer te kiezen. Alle systemen hebben hun eigen specifieke kenmerken en voordelen. Deze diversiteit geldt ook voor de wanden. CASCO+ werkt met prefab keramische

Bouwcenter Nelemans zorgt voor de coördinatie en advisering tijdens de werkvoorbereidingsfase en voor de tijdige uitlevering van alle prefab bouwmaterialen op de bouwplaats. Een constructeur beoordeelt een specifiek project al in een eerste stadium; hij bepaalt uit welke prefab onderdelen de woning is op te bouwen, geeft aan welke punten meer aandacht nodig hebben en waar de bouwers op

18


René Machielse

VOORDELEN VAN CASCO+

wandelementen die volautomatisch worden verlijmd en met robottechniek op maat worden gezaagd. Bouwcenter Nelemans is exclusief dealer van innovatieve wandconstructies van het Belgische familiebedrijf Ploegsteert. Het familiebedrijf biedt keramische wanden aan in verschillende druksterkten. Wanden kunnen tot op de millimeter nauwkeurig op maat worden gezaagd waardoor er gebouwd wordt volgens de nieuwste wettelijke eisen en keurmerken. Een bijkomend voordeel van die nauwkeurigheid is dat het een perfecte isolatie geeft. Diezelfde flexibiliteit zien we ook terug in de keuze voor de dakconstructie.

• • • • • • • • • •

Aanzienlijk kortere bouwtijd voor een compleet casco Minder verlet bij onwerkbaar weer Minder werkvoorbereidings- en constructeurskosten Minder bouwplaats- en begeleidingskosten Een schone en veilige bouwplaats tijdens de ruwbouw Meer productie/omzet zonder de inzet van extra personeel Hoogwaardige kwaliteit dankzij de productie onder geconditioneerde omstandigheden Minder ondernemersrisico CASCO+ voldoet aan de BENG-norm CASCO+ is een flexibel concept dat aan individuele wensen kan worden aangepast.

19


WWW.EMBREGTSTRANSPORT.COM INFO@EMBREGTSTRANSPORT.COM T: +31 (0)76 50 350 40

ISOLERENDE DAKELEMENTEN & ISOLATIEPLATEN VOOR SPOUW EN PLATDAK Al jaren een prettige en succesvolle samenwerking Unilin Insulation bv - Beneluxstraat 1 - Oisterwijk - Tel. 013 523 13 13

Unilin Goo.indd 1

02-05-19 Embregts 09:05 Goo.indd 1

03-06-19 10:58

• WBP verlijmd • FSC® gecertificeerd • Optimale verfhechting • Achterzijde kan onbehandeld blijven • Zeer vlakke toplaag zonder doortekening • Garantie tot 25 jaar

32751

FLEGT

DE TOP IN SCHILDERKLAAR MULTIPLEX Kijk op GevelNet .nl voor meer informatie of bel 020 5805285 Adv_UniPrime_184x124mm.indd 1 Fetim Group goo.indd 1

15-04-19 16-04-19 13:20 13:16


CASCO+ werkt met dakconstructies die met verschillende soorten plaat- isolatiematerialen gemaakt kunnen worden. Desgewenst kunnen ook elementen zoals een dakkapel, schoorsteen of zonnepaneel worden toegevoegd. Machielse benadrukt nog eens: “CASCO+ biedt volledige flexibiliteit.”

Aannemers Met CASCO+ richt Bouwcenter Nelemans zich op aannemers die vooral particulieren als opdrachtgever hebben. Nelemans neemt hen zorgen uit handen: de aannemer heeft één aanspreekpunt die het hele project coördineert.

Door het nieuwe bouwconcept CASCO+ kunnen aannemers hun capaciteit vergroten.Bouwcenter Nelemans stelt een team van specialisten samen waartoe ook externe experts horen. Zo schakelt het familiebedrijf een externe constructeur in die toetst of het voorstel van de architect en het bouwplan daadwerkelijk uitvoerbaar zijn in CASCO+. Vervolgens stuurt Nelemans het plan door naar de partners. Het volledige stappenplan bestaat uit de offerte, de opdracht, de definitieve documentatie, de tekenrondes, een akkoord op het tekenwerk, de productie en tenslotte de levering en montage. Bouwcenter Nelemans zorgt dat de tekeningen van de architecten worden omgezet in 3D. De aannemers ontvangen derhalve een offerte met een 3D-model, met een overzicht van álles wat in de ruwbouw nodig is, door het team van Nelemans gecontroleerd. Niets wordt aan toeval overgelaten.

Nauwkeurigheid Die nauwkeurigheid is noodzakelijk want bij prefab bouwen kunnen alleen in het tekentraject nog aspecten worden aangepast; tijdens de productie kan niets meer veranderd worden. Om foutmarges te minimaliseren, werken alle partijen die betrokken zijn bij CASCO+ daarom met BIM. In deze werkmethodiek werken diverse disciplines in de bouwsector integraal samen in het 3D Bouw Informatie Model (BIM). De software detecteert automatisch fouten. Het projectteam van Nelemans werkt de bouwvolgorde minutieus uit in BIM waardoor de faalkosten uit een project worden gehaald. Ook dat is een sterke punt van CASCO+: faalkosten worden geminimaliseerd waardoor het ondernemersrisico van de aannemer reduceert. Met CASCO+ neemt Bouwcenter Nelemans aannemers zorgen uit

handen en organiseert het een totaaltraject. Het nieuwe concept is een slimme oplossing voor het grote, waarschijnlijk blijvende, personeelstekort in de bouw. Door de korte bouwtijd van CASCO+ wordt bouwen bovendien minder weersafhankelijk. Machielse: “Het mooiste van dit concept is misschien wel dat het zó flexibel is dat het kan worden aangepast aan de individuele wensen van de eindklant. De kwaliteit van de woning is groot mede door de

geconditioneerde productie. Uiteindelijk stelt CASCO+ ons in de gelegenheid om méér te produceren met eenzelfde aantal mensen! Het resultaat is duurzaam en van grote kwaliteit.”

“CASCO+ biedt volledige flexibiliteit” Enthousiast ontvangen De aannemers ontvangen het nieuwe concept enthousiast vanwege de waarde die het aan de bouwkolom toevoegt. Met het slimme CASCO+ ontzorgt Bouwcenter Nelemans de aannemer, wordt de bouwtijd korter en het resultaat beter. Dat het werk op de bouwplaats ook minder zwaar is, is een fijne bijkomstigheid. Wie meer wil weten over CASCO+, kan contact opnemen met Bouwcenter Nelemans.

21


Bouwcenter Nelemans, partner in projecten

”Vijf of 350 woningen, wij zijn uw partner” Met een grote, gespecialiseerde afdeling keukens, sanitair, tegels en andere afbouwproducten, is Bouwcenter Nelemans een uitstekende partner voor projectontwikkelaars en aannemers. “Wij verzorgen showroomtrajecten voor nieuwbouwprojecten waarbij we kopersavonden organiseren.”

Marc Swagemakers is als project-coördinator verantwoordelijk voor de begeleiding van het project tijdens het showroomtraject en verzorgt de communicatie over de voortgang naar de aannemer. In de moderne showroom in de hoofdvestiging in Etten-Leur, maar liefst 2.500 m2 groot, vertelt hij over de partnerships met projectontwikkelaars en aannemers én over particuliere klanten.

Op welke klantgroep richten jullie je? “Of het nu om een project van vijf woningen of om 350 woningen gaat: aannemersbedrijven van elke omvang kunnen bij ons terecht. Zij kunnen hun klanten naar ons doorsturen om keuken, sanitair en/of tegels uit te zoeken. In overleg met de aannemer nodigen wij hun klanten uit en verzorgen het keuze- en offertetraject van de verschillende producten.Wij verzorgen deze showroomtrajecten met plezier. Tijdens de kopersavonden informeren we de kopers, samen met de aannemer, op informele wijze over de mogelijkheden en procedures binnen het project.”

22


Welk voordeel biedt Bouwcenter Nelemans aannemers en projectontwikkelaars? “Aangezien we een groothandel zijn in bouwmaterialen hebben we vaak al een relatie met de aannemer. Het is dan praktisch om bij Bouwcenter Nelemans ook de afbouw te regelen. We verzorgen de complete afbouw met uitzondering van elektra en stoffering. Handig is natuurlijk dat we alle disciplines onder één dak hebben: keukens, badkamers, tegels en binnendeuren. Onze showroom is een bedrijf binnen ons bedrijf.

“We zijn trots dat ook particulieren spontaan onze showroom binnenstappen”

Marc Swagemakers

Bouwcenter Nelemans is een zelfstandig bedrijf dat bijna alles wat bij nieuwbouw, verbouw of renovatie komt kijken, in huis heeft. Een aannemer heeft bij de uitvoer van een project één aanspreekpunt; zo’n korte lijn zorgt voor goede communicatie. We overleggen steeds over de voortgang van een project. Niet onbelangrijk: we bewaken ook de sluitingsdatum. Zeker met prefab bouwen moet je alles eerder plannen! Verder zijn we een familiebedrijf, al bijna negentig jaar, met een fijne, toegankelijk sfeer en een goede naam in de regio.”

Kunt u enkele projecten noemen? “Bouwcenter Nelemans is partner in het project De Streek in Etten-Leur. Hier worden ruim 350 woningen - rijwoningen, 2-kappers en vrijstaande woningen - gebouwd. Binnen dit project zijn wij de projectshowroom voor de sanitair- en tegelkeuze. Inmiddels is de helft van de woningen van De Streek opgeleverd.”

23


Leverancier van zand - grind - kalkproducten

Intracoat Klef 6, 5763 PG Milheeze | T. 0493-314850 info@intracoat.nl | www.intracoat.nl

NewWave badmeubelen; eindeloos combineren en creëren!

www.hrbadmeubelen.nl Intracoat Goo.indd 1

29-04-19 VanOort 09:28Goo.indd 1

18-04-19 14:56

Garagedeuren en aandrijvingen

Aluminium voordeuren

Het Ytong blok is een handig en flexibel bouwproduct voor dragende en niet-dragende scheidingen in woningen, winkels en kantoren. De blokken zijn licht én sterk, energiezuinig én comfortabel, veilig én makkelijk te verof bewerken. Geschikt voor zowel nieuw- als verbouw. Combineer rechte en ronde blokken en bouw wat je klant vraagt. Door het uitgekiende pakket hulpmaterialen en gereedschappen bouw je alles met het Ytong blok, dé oplossing voor elke klus.

Europa’s grootste assortiment voordeuren en garagedeuren www.hormann.nl

Motiv 212-19 A

Hofmann Nederland goo.indd 1

gewerbliche Endkunden

ONTDEK HOE XELLA U KAN HELPEN OP HET GEBIED VAN SLIM BOUWEN OP XELLA.NL/YTONG

Bouw in oplossingen

17-04-19 Xella07:45 Goo.indd 1

29-04-19 09:12


Een soortgelijk project hebben we uitgevoerd in Zevenbergen: BosselaanZuid. Hier worden 64 woningen gerealiseerd - rijwoningen, 2-kappers, bungalows en vrijstaande woningen. Wij verzorgen ook hier het showroomtraject voor sanitair en tegels. Onlangs is ook de vervolgfase van 58 woningen afgerond. We hebben kopersavonden georganiseerd waarbij de aannemer en architect aanwezig waren. Een heel ander project is Hemels wonen in Den Bosch. Het betreft de herbestemming van de Heilig Hart Kerk. Hierin worden veertien luxe woningen gerealiseerd. De aanstaande bewoners komen hier in Etten-Leur keukens, tegels en sanitair uitzoeken.

OOK VOOR PARTICULIEREN! Ook particulieren zijn van harte welkom bij Bouwcenter Nelemans. Marc Swagemakers: “Aangezien we een Bouwcenter zijn, hebben nogal wat mensen het idee dat je hier als particulier niet terecht kunt, maar het tegendeel is waar. We zijn trots dat particulieren spontaan onze mooie showroom binnenstappen! Hun aandeel groeit bovendien snel. Door het tekort aan woningen kiezen veel huis­eigenaren voor modernisering van hun woning.”

“Nelemans is een zelfstandig Bouwcenter dat bijna alles wat bij nieuwbouw, verbouw of renovatie komt kijken, in huis heeft” Een vierde partnership is het project De Marckhoek in Breda. Hier werden 64 luxe appartementen en vijftien patiowoningen in het hoger segment gebouwd. Bouwcenter Nelemans heeft hier zowel de keukens als sanitair en tegels geleverd.”

Welke merken keukens, sanitair en tegels voert Bouwenter Nelemans? “Wij kiezen voor kwaliteit en bieden keukens, sanitair en tegels aan in diverse prijsklassen. Sensum is ons private label-merk dat geproduceerd wordt bij de grootste keukenfabriek uit Duitsland. Deze hoogwaardige keukens zijn zeer scherp geprijsd en kunnen de prijsconcurrentie met elk merk aan. Bijkomend voordeel is dat deze keukens CO2-neutraal geproduceerd worden, want voor elke verkochte keuken worden op Madagascar achttien bomen geplant. Verder voeren we de merken Ballerina en Beda. Beda is een Nederlandse keukenfabrikant die erg sterk is in maatwerk en veel mogelijkheden biedt op het gebied van houten fronten, die nu zeer populair zijn. Wat betreft apparatuur zijn we dealer van o.a. Etna, Pelgrim, Atag, Miele, Bora en Quooker. Op het gebied van sanitair en tegels leveren we de bekende A-merken, maar ook hier is Sensum ons private label-merk.”

25


RenĂŠ Machielse

Bouwcenter Nelemans heeft alle producten in huis voor een duurzame woning

Werk maken van verduurzaming

26


Sinds het klimaatakkoord van Parijs in 2015 is er een kentering in de maatschappij gaande. Duurzaamheid staat bovenaan de agenda. Ook in de bouwwereld is duurzaamheid een belangrijk issue. Dat is bij Bouwcenter Nelemans niet anders.

Via trainingen op locatie en door e-learning vergroot Bouwcenter Nelemans zijn kennis over duurzaamheid. Het is immers belangrijk dat medewerkers weten waarover ze spreken wanneer ze opdrachtgevers adviseren die duurzaam willen bouwen. Commercieel manager René Machielse: “Sinds ‘Parijs’ is er een kentering in de maatschappij. Duurzaamheid staat bij iedereen op de agenda. In de bouw zien we dat het keurmerk BREEAM vaker wordt gevraagd, met name in de utiliteitsbouw; steeds meer bedrijven willen groener werken en steeds meer eindklanten vragen aannemers daarnaar. Bouwcenter Nelemans kan alles leveren wat nodig is voor een BREEAMcertificering.”

zeer gespecialiseerde bedrijven kunnen hieraan voldoen. De zogenaamde chain-of-custody moet gesloten zijn. Het bosbeheer, het hakken van de bomen, het zagen van het hout en alle stappen tot en met gebruik door de opdrachtgever en de recycling van de materialen toe: alles moet kloppen, óók hoe de werknemers worden behandeld in het hele proces. Daarbij heeft de Nederlandse wetgeving bepaald dat in 2050 alle bouwmaterialen circulair moeten zijn, dus dat ze kunnen worden hergebruikt. Elke fabrikant met wie Bouwcenter Nelemans samenwerkt, bereidt zich hierop voor. Volgens Machielse is er nóg een reden om te verduurzamen: “Een pand met een BREEAMcertificaat is waardevoller en verkoopt beter. Ook de financiering komt sneller rond.“

“Bouwcenter Nelemans voegt aan elke productgroep duurzame alternatieven toe”

BREEAM Het keurmerk BREEAM, een wereldwijde standaard, stelt niet alleen zeer hoge eisen aan de toegepaste materialen, maar ook aan de omgeving. Materiaalkeuze, afvalstromen, omgevingsfactoren, zelfs de afstand die een vrachtwagen moet afleggen om bij een bouwplaats te komen, worden in de weging meegenomen. Alleen

BENG BREEAM wordt vooral voor de utiliteitsbouw gevraagd. Maar ook voor de woningbouw gaat veel veranderen. Zo wordt de normering BENG in 2020 van kracht. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Bouwen. Dit betekent dat de algehele kwaliteit van bouwen omhoog moet en vloeren, spouwmuren, daken maar ook de luchtdichtheid van de binnenruimte aan strengere normen dienen te voldoen. Een andere game changer is de Wet op Private Kwaliteitsborging. Deze wet eist

27


TGK Keukenmontage B.V. Emmerblok 25 4751 XE Oud Gastel T : 0165 522050

www.jee-o.com Jee-O-adv. goo.indd 1

03-05-19 TGK14:21 Goo.indd 1

29-04-19 15:10

Werkblad: FENIX NTM® Night Blue | kraan: Lanesto Cannes Gold | spoelbak: Lanesto Urban Gold

FENIX NTM

®

STOER & INNOVATIEF

FENIX NTM® is een stoer en innovatief keukenblad. De revolutionaire nanotechniek zorgt dat het oppervlak zijdezacht aanvoelt en bovendien heeft deze ‘slimme’ bovenlaag een aantal unieke eigenschappen: het oppervlak is extreem mat, laat geen vingerafdrukken zien en reflecteert niet. Voor een prachtige design keuken combineert u het keukenblad met mooie gekleurde spoelbak en kraan van Lanesto.

Laat u inspireren op: www.dekkerzevenhuizen.nl/fenix Soft touch

Fingerprint proof

Extreem mat oppervlak

Zelfherstellend vermogen

MHK Dekker goo.indd 1 Niet statisch

PITT cooking mogelijk

Stootvast

Anti-bacteriële eigenschappen

24-04-19 11:48 Vormvast


dat een pand precies wordt gebouwd, zoals het is getekend. Een vergunning is immers afgegeven op de tekening. De wet maakt een einde aan de praktijk dat het eindresultaat afwijkt van de oorspronkelijke tekening. Duurzaamheid geldt overigens niet alleen voor nieuwbouw, ook de bestaande bouw moet er aan geloven. Het kabinet wil 30.000 50.000 woningen voorbereiden op een gasvrije toekomst. Verder zal vooral isolatie de verduurzaming van de bestaande bouw moeten gaan regelen. Bouwcenter Nelemans speelt hierop in door de benodigde producten in huis te hebben: van isolatie tot kierdichting, isolerende deuren, duurzame materialen en zelfs duurzame installaties.

“Bouwcenter Nelemans kan alles leveren wat nodig is voor een BREEAMcertificering” Duurzaam assortiment Bouwcenter Nelemans verkoopt een breed assortiment duurzame bouw- en afbouwmaterialen met diverse keurmerken zoals dubokeur, Cradle 2 Cradle, ISO14001 en Blaue Engel. Ook verkrijgbaar zijn gereedschappen waarmee men stofvrij kan werken. Alle vestigingen verkopen PEFC en FSC gecertificeerd hout: bouwhout met een herleidbare, duurzame herkomst. Bouwcenter Nelemans is volop bezig aan elke productgroep duurzame alternatieven toe te voegen, producten die door onafhankelijke instanties zijn gecertificeerd. Zo krijgt de klant dus de keuze. Uiteindelijk zullen niet duurzame producten worden uitgefaseerd. Ook op andere manieren werkt Bouwcenter Nelemans aan een beter milieu, bijvoorbeeld met een groener wagenpark dat minder uitstoot geeft. Door minder kilometers te maken, wagens voller te beladen en de retourlogistiek efficiënter te maken, wordt verder gefinetuned. Nelemans wil graag groene alternatieven bieden. Ook een aannemer die klant is bij Nelemans, moet zijn klanten immers groene en duurzame alternatieven kunnen bieden als daarom wordt gevraagd.

Lange termijn Bouwcenter Nelemans heeft de lean-and-green award, een certificaat dat bevestigt dat het bedrijf energiezuinig onderneemt. De factor familiebedrijf speelt zeker een rol in het enthousiasme waarmee Nelemans de duurzaamheidsagenda omarmt. Familiebedrijven hebben doorgaans meer oog voor de lange termijn en willen graag bouwen aan een duurzame toekomst voor volgende generaties.

29


Trainingen in duurzaamheid

Met kennis van zaken Bouwcenter Nelemans biedt medewerkers trainingen aan om optimaal te kunnen presteren in een groothandel voor bouwmaterialen die in rap tempo innoveert. Duurzaamheid is een thema, ook als het de medewerkers zelf betreft.

Bouwcenter Nelemans telt 130 medewerkers. Floor Kusters, P&O manager, vertelt dat het niet eenvoudig is om in een groeiende economie nieuwe medewerkers te vinden. Aan de gebruikelijke wervingskanalen zoals online job boards, wervings- en selectie­ bureaus en social media is een originele methode toegevoegd. “We stimuleren onze medewerkers om binnen hun familie- en vrienden­kring personeel te werven. Bij succes ontvangen zij een ‘aanbrengbonus’.”

“E-learning is een flexibele, laagdrempelige manier om aan je kennis en competenties te werken” Opleidingsmogelijkheden Doorlopende scholing om de kennis op peil te houden in een snel innoverende markt, is essentieel. Floor Kusters vertelt dat scholing van medewerkers bij Bouwcenter Nelemans voor een groot deel wordt

30

aangeboden in de vorm van learning-onthe-job. Het is een aantrekkelijke combinatie van werk met scholing waarbij gebruik wordt gemaakt van de kennis en kunde van ervaren medewerkers. “Daarnaast zetten we scholing in voor medewerkers die al langer in dienst zijn. Afhankelijk van de scholingsbehoefte gaan we op zoek naar een passende opleiding. We maken regelmatig gebruik van het aanbod van Hibin-opleidingen, de opleidingstak van de brancheorganisatie. Voor commerciële medewerkers is het van belang dat zij ook scholing aangeboden krijgen over nieuwe ontwikkelingen zoals CASCO+.” Nelemans biedt verder cursussen en opleidingen aan op het gebied van verkoop, bouwkunde, productkennis en veiligheid.


Floor Kusters

GoodHabitz Bouwcenter Nelemans doet mee met het scholingsproject GoodHabitz, een pilot van branchevereniging Hibin.

“We zetten scholing in voor medewerkers die al langer in dienst zijn”

Het enorme aanbod van GoodHabitz biedt medewerkers de mogelijkheid zich op allerlei terreinen te blijven ontwikkelen. Het omvat praktische tools zoals werken in Excel maar biedt ook mogelijkheden om te werken aan competenties zoals organiseren of presenteren. Andere modules zoals vitaliteit of mindfulness focussen meer op de persoon zelf. Floor Kusters: “Bouwcenter Nelemans vindt ook de duurzame inzetbaarheid van de eigen medewerkers belangrijk!”

Hierin staat de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker centraal. Floor Kusters: “Hoe kunnen mensen op een gezonde en duurzame manier hun loopbaan doorlopen? Hoe haal je je pensioen als je zwaar werk hebt? Wat hebben jongeren nodig om zich happy te voelen in hun baan? GoodHabitz bestaat uit verscheidene e-learningmodules. E-learning is een flexibele, laagdrempelige manier om aan je kennis en competenties te werken.”

31


Voor kleine zelfstandigen en zzp’ers: sneljecenten.nl

Snel je centen! “Onze creditmanager van de afdeling debiteurenbeheer signaleerde dat kleine ondernemers en zzp’ers vaak lang moeten wachten op betalingen”, vertelt Edgar Nelemans, algemeen directeur van Bouwcenter Nelemans. “Dat bracht ons op het idee om een platform te ontwikkelen, sneljecenten.nl, waarmee we deze groep klanten willen ontzorgen. De app is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Pools. Met de app nemen we hen het factureren, het aanmanen en eventueel het inzetten van incassomaatregelen, uit handen. Ons doel is om in een paar duidelijke en eenvoudige stappen het debiteurenbeheer over te nemen en te zorgen dat betalingen sneller worden gedaan.”

“Sneljecenten.nl benadert de opdrachtgevers van de klanten netjes, duidelijk en met korte termijnen” Zo werkt het Allereerst dient de klant de app sneljecenten. nl te downloaden. De app draait op Apple en Android platforms. Het team van sneljecenten.nl richt een iDeal-account in. De

32

Late betalingen zijn een veel voorkomend kwaad, zelfs in een goed draaiende economie. Het vervelende is dat iedereen last heeft van de gevolgen. Nelemans ontwikkelde, samen met een partner, de app sneljecenten.nl, speciaal voor kleine zelfstandigen.

klant kan dan meteen zien of een betaling is binnengekomen. Facturen worden vanuit een centraal systeem verstuurd. Is een factuur (nog steeds) niet betaald? Door met de app een foto van de factuur te maken, gaat nog diezelfde dag een eerste betalingsherinnering uit. Edgar Nelemans: “Sneljecenten.nl zorgt ook voor de follow-up en benadert de opdrachtgevers van onze klanten netjes, duidelijk en met korte termijnen. Termijnen die natuurlijk strak worden opgevolgd. Dat is de kracht van sneljecenten.nl." Acties, per klant en per factuur, zijn realtime te checken met behulp van de app of via het eigen account, dat te benaderen is via de website www.sneljecenten.nl.

Duidelijkheid Voor een laag en vast bedrag neemt sneljecenten.nl ondernemers/ zzp’ers hun debiteurenbeheer uit handen. Natuurlijk gaat dat onder hun eigen naam en in hun eigen huisstijl. Edgar Nelemans: “De klant kan zijn logo uploaden naar de app en eigen leveringsvoorwaarden toevoegen. Zo creëren we een gepersonaliseerde omgeving. Mocht de klant nog geen leveringsvoorwaarden hebben, geen probleem, wij helpen hem er dan ook mee.” Nelemans wil zijn klanten ontzorgen en duidelijkheid scheppen. Op www.sneljecenten.nl staan de heldere tarieven vermeld voor onder andere het opstellen van een factuur, debiteurenbeheer, opzetten van een iDeal-account, kredietrapport, 14-dagenbrief en incassoprocedure. Edgar Nelemans verwacht dat de belangstelling voor sneljecenten.nl groot zal zijn. “We willen de app ook aan collega Bouwcenters en andere branches beschikbaar stellen.”


IndustriĂŤle binnendeuren collectie

Weekamp Deuren: partner van Bouwcenter Nelemans, samen sterk in deuren!


Vestigingen Nelemans Etten-Leur Ecustraat 2, 4879 NP Etten-Leur T. 076 - 5978000 | etten-leur@nelemans.nl Nelemans Breda Huifakkerstraat 6 4815 PN Breda T. 076 - 5225353 | breda@nelemans.nl Nelemans Oosterhout Damweg 4, 4905 BS Oosterhout T. 0162 - 422585 | oosterhout@nelemans.nl Nelemans Tilburg Aphroditestraat 4, 5047 TW Tilburg T. 013 - 5784222 | tilburg@nelemans.nl Nelemans Zundert Ambachten 25, 4881 XZ Zundert T. 076 - 5978440 | zundert@nelemans.nl Nelemans Roosendaal Blauwhekken 7, 4751 XD Oud-Gastel T. 0165 - 512627 | roosendaal@nelemans.nl Dijkstra Den Haag Dynamostraat 15, 2525 KB Den Haag T. 070 - 3803377 | denhaag@nelemans.nl


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.