__MAIN_TEXT__

Page 1

GOLF avisen

GRATIS – TA’ DIT PERSONLIGE EKSEMPLAR

DANMARKS STØRSTE GOLFAVIS 7. ÅRGANG

i DELTAG E ND SPÆNDE NCER

RE KONKUR & 66 SIDE 63

Nr. 1 – februar 2011

KOPIUDSTYR

- derfor skal du holde dig fra det golf rejsenyheder

nye destinationer Se side

55

HVAD ER FORSKELLEN

SIMGOLF VS. GOLF Se side

28

Barløseborg

Tilbage på sporet Se side

12

Pas på fælderne Fælles indsats mod producenterne Utrolig ringe kvalitet

Side 46


GOLFavisen · FEBRUAR 2011

leder

Håbet er lysegrønt

GOLFavisen

Tilbuddene gælder t.o.m. 12.03.11, hvis ikke andet fremgår. Forbehold for trykfejl, manglende leverancer og udsolgte varer. Alle priser pr. stk., hvis ikke andet fremgår.

Kære læser,

Hammerholmen 18 DK 2650 Hvidovre Tlf.: 36 30 55 52 Mail: info@golfavisen.dk

Udgiver

Jørgen Mizander Seniorskribent jm@golfavisen.dk

www.GOLFavisen.dk

M

% 0 2 - 70% 199

KUP-PRIS!

150

PR. ÆSKE

SPAR 50%

FRIT VALG

129

SPAR 49%

699

SPAR 35%

PURE DISTANCE

Sort sko, med Ion Mask- Nano behandling, vandtæt uden membran. Vor normalpris 1.099,-

SPAR 36%

Per Korsgaard Webmaster og udstyr pko@golfavisen.dk

Layout

Louise Ettrup-Mikkelsen louise@ettrup-mikkelsen.com

Så har Mette Kramer, der følger de professionelles karriere, skrevet om de danske herre og dame-proers program og udfordringer her i 2011. Antallet er større end nogensinde før. For første gang har vi f.eks. ikke færre end ni herre-proer med på Europatouren, hele syv var med i Qatar.

Skribenter

Jørgen Mizander, Mette Kramer, Jimmy Bak, Rikke Korsgaard, Per Korsgaard, Mads Grove, Bettina Berg Schjølie, Jan Larsen Percy Finsen, Morten Nielsen, Henrik Knudsen og Mikkel Rupert.

Vi har også talt med direktøren for DGU Morten Backhausen, der er glad og stolt af prisen for unionens talent og elitearbejde, og i den forbindelse udtaler ejeren af Dansk Junior Akademi Peter Thomsen, at efter dansk golfs historiske fremgang ”skal vi stile højt”. Endnu højere end vi troede muligt blot for nogle år siden.

Foto

Getty Images, Alloverpress, iStockPhoto, Thomas Norre Mikkelsen, Rikke Korsgaard m.fl.

Vi bringer også en stor artikel, hvor vi har talt med alle golfrejsebureauerne. ”Kom med et kanon-tilbud til sne og vintertrætte golfere”, meget apropos ovennævnte. Der er tonsvis af tilbud, men der er – forståeligt nok – også run på rejserne. Flere bureauer har stort set udsolgt. Bureauerne fortæller i øvrigt, at finanskrisen egentlig ikke har påvirket rejselysten. Af andre emner? Vi har været i det ellers golffattige Grækenland og skriver om et nyt storstilet anlæg med plads til seks baner. Vi skriver om fornøjelsen ved at spille simulatorgolf, og ellers er der artikler om regler, mentaltræning, gode pro-tips og mange andre emner.

Læsertal

62.000 pr. måned ifølge index Gallup. Tilmeldt Pressens Medie Kontrol.

Distribution

distribution@golfavisen.dk

Tryk

Dansk Avistryk, Glostrup

De bedste ønsker om en god sæson.

Kontrolleret oplag 20.500 i snit pr. udgivelse i 2010 ifølge FKM Specialmediernes oplagskontrol.

Med venlig hilsen Jørgen Mizander

7 højskoledage 6 overnatninger helpension 4 X greenfee golfinstruktion golfmatch m. præmier udflugt højskoleliv & samvær undervisning mm.

O H DIN L I P T U R E K G A T L E GØR E T ET KÆMP TA’ 2 ÆSKER

DG Media A/S Lars Aaby Svendsen Tlf.: 33 70 76 75 lars.s@dgmedia.dk

Vor udstyrsekspert Per Korsgaard har set nærmere på problematikken omkring et stigende salg af såkaldt kopiudstyr. Han fortæller om faldgrupperne og advarer mod at begive sig ind på den forræderiske vej. Den kan friste og se forjættende ud, men i langt de fleste tilfælde ender handlerne med dårlige produkter, skuffelse og pengespild.

• • • • • • • • •

N E T R E P X E F L O G S F O R D E L!

– VI HAR TØ

Annoncesalg

Den artikel er med i bladet, som i øvrigt markerer det 7. år for GOLFavisen. Det er med glæde og stor vilje, vi byder det nye år velkommen. Lyst og vilje til at lave en avis, der falder i læsernes smag. Vi siger tak for de mange henvendelser fra læsere, faktisk har vi brugt vintermånederne til at nærlæse henvendelserne og ladet dem indgå i en finpoleret strategi, der går ud på at lave en avis, der indeholder informationer og artikler for ALLE kategorier af golfere. Vi har sat som mål, at i denne sæson vil vi bringe artikler om ikke færre end 26 emner. Vi synes selv vi er kommet godt fra start, med en avis der har et bredt indhold og som følger vor erklærede målsætning om ”golf i øjenhøjde”.

Pris 4650 kr.

Mads Grove Adm. direktør mg@golfavisen.dk

GOLFavisen ApS 7. årgang

Vinteren 2011 vil vi sent glemme, og slet ikke hvis vi tænker på de stakkels bornholmere. Vi sendte i øvrigt en medarbejder til Bornholm for at se og høre om, hvilken golf der gemmer sig under de fire-fem meter høje snedriver.

Tilmeld dig online på wwww.nrgaard.dk eller ring 86682300

- 30%

Redaktion og administration GOLFavisen

Skal vi ikke være enige om, at lysten til golf og iveren efter at komme ud på grønne fairways er stor. Der har ikke været mange muligheder for vintergolf, selv for de mest entusiastiske. Forleden besøgte jeg min hjemmeklub, og kunne glæde mig over at se et anlæg, der var kommet nogenlunde over elementernes rasen. Greenkeeperen fortalte, at snemængderne på et tidspunkt havde dækket halvdelen af klubhuset og kong Vinter de dage, hvor han var rigtig morgensur, havde truet med at rive taget af en af redskabsbygningerne. Selve golfbanen lå og vånnede sig. Der var stadig store områder, der var dækket af sne, men de pletvise græstotter – og to Himalaya-klædte golfere stridende i vinden og let snevejr - vidnede om, at golfen venter forude og det nu handler om at få jaget den sidste markfrost af banen.

OP TIL

2

2011

Golf & Højskole på Nørgaards Højskole

STORT BOLDMARKED

24 bolde.

Advanced Titanium - 15 pcs., Loco Dart - 12 pcs., Loco Lady - 15 pcs., Loco Senorita - 12 pcs., 312 ML - 12 pcs., Loco Distance - 15 pcs., DDH - 18 pcs. eller DDH lady - 18 pcs.

Vor normalpris 299,-

Vor normalpris pr. æske 199,-

LOCO SUPER

Oplev selv og brug alle skolens faciliteter: svømmehal og sauna, petanque, krolf, pool, kajak, MTB, løbestier, musik, dejlige opholdsstuer, pejsestue med nyhedsblade, fitnessrum, trådløst internet og høj værelsesstandard.

V-LITE CUSTOM

Vor normalpris 999,-

Vor normalpris 999,-

Hvid/koks sko, med Ion masknanoteknologi uden membran

OPHOLD, FRI GOLF OG FRI UNDERVISNING I samarbejde med Live & Play tilbyder vi golfspillere en drømmeoplevelse, hvor man kan spille golf lige så meget man har lyst til og bo godt på Costa del Sol – også kaldet Costa del Golf. Med priser fra blot kr. 189 pr. person om dagen for fri golf og en lækker bolig – er det et tilbud helt i særklasse. Vort erfarne og venlige personale (dansk/engelsk) vil gøre alt for, at opholdet på Costa del Sol bliver så behageligt og hyggeligt som muligt.

TILBUDSPAKKE 1 Nørgaards Højskole er en af de største og mest moderne højskoler i Danmark beliggende i Bjerringbro midt på den jyske højderyg.

ENVIRO

PRISER FRA

kr. 189

pr. pers. om d fri undervisninagen for bl.a. fri golf, g og en lækker bolig*

TILBUDSPAKKE 2

Marbella

Estepona

Lejlighed med 2 soveværelser samt fri golf hos Marbella Golf & Country Club. FRA kr. 249 pr. person pr. dag* Hvad med et ophold i en luksuriøs lejlighed og med fri golf, i selskab med nye og gamle venner – og så i verdenskendte elegante og mondæne Marbella? Det lyder rigtig godt, ikke?

Lejlighed med 2 soveværelser samt fri golf hos Estepona Golf Club. FRA kr. 189 pr. person pr. dag* Kunne du tænke dig at tilbringe ferien i solen, at spille lige så meget golf, som du har lyst til. At opleve den internationale atmosfære, de store shoppingcentre og gode restauranter?

Vil du vide mere om vores kurser og skolen er du velkommen til at besøge vores hjemmeside: www.nrgaard.dk eller bestil vores specialbrochure for ”Golf & højskole 2011” på tlf.86682300.

Sort sko, med ion mask-nano behandling, vandtæt uden membran

*Alle pakker er baseret på min. to personer, der rejser og opholder sig i en 3-vær. lejlighed. Ekskl. flyrejse. Sæsonen 2010/2011 løber fra 1. oktober 2010 til 1. maj 2011.

Læs meget mere på http://rejser.golfexperten.dk

JYLLAND: Få professionel golfinstruktion, videoanalyse af dit golfsving, golfteori, golfcoaching og spil golf på nogle af landets bedste golfbaner - i 2011 er følgende golbaner med i vores program: Silkeborg, Hjarbæk Fjord, Viborg, Tange Sø, Søhøjlandet, Hobro, Mariager, Volstrup, Randers og Randers Fjord. Læs mere på www.nrgaard.dk

ÅRHUS S. HØJBJERG · Oddervej 174 · 8270 Højbjerg · Tlf.: 86270203 ÅRHUS V. TILST · Agerøvej 25 · 8381 Tilst · Tlf.: 70260203 ESBJERG · Sædding Ringvej 2 · 6710 Esbjerg V · Tlf.: 75152800 AALBORG · Nibevej 22B · 9200 Aalborg SV · Tlf.: 72161720

SJÆLLAND:

KØBENHAVN · Kildegårds Plads 1 · 2820 Gentofte · Tlf.: 39683878 HØRSHOLM · Cirkelhuset · Christianshusvej 4 · 2970 Hørsholm · Tlf.: 45764148 NYHED! GREVE · Åbner forår 2011 · Agenavej 47 Ansøgninger modtages: Se mere på www.golfexperten.dk/job

ÅBNINGSTIDER:

Mandag - torsdag: 10.00-17.30 Fredag: 10.00-18.00. Lørdag: 10.00-13.00 Hørsholm: Hver lørdag 10.00-14.00 Øvrige butikker: 1. lørdag i måneden 10.00-14.00


4

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

indhold

Korte puts Spændende nyt fra golfens verden Banenyt Barløseborg sikrer økonomien Legenden Sarazen Var han en af det største? Udstyrsnyhed Test af NIKE's nyeste skud på stammen Kom godt fra start Gode mentale råd fra Jan Larsen Portræt af Christie Kerr En kvinde til kamp for brystkræften Interview Andreas Hartø - Tourens nye dansker DGU modtager pris Interview med Morten Backhausen Simgolf vs. Golf Hvad er forskellen? Rejseartikel Danmark Vi ser nærmere på Bornholms perler 4MAT over elitespillerne Fremragende resultater i Aabybro Golfklub DJGA – Junior Golf Udvikling af kommende talenter Rejseartikel fra Grækenland Få, men rigtig lækre baner Knudsen anmelder 2 bud på spændende golfbøger Danske ET spillere 2011 GOLFavisen har taget pulsen på dem Kopiudstyr Derfor skal du holde dig fra det! Fysisk golftræning Forbered din krop til 2011-sæsonen Rejsenyheder Branchen byder ind med nyheder Pro golf tours Nyheder fra dame- og herre tours Konkurrencesiden Vind lækkert ur og driver Fremtidens golfkøretøj Introduktion af Move Easy i hele Skandinavien Regelquiz Test dig selv og vind bolde fra Bridgestone Biltest KIA Sportage - ny og forbedret Klubnyt – skriver kontrakt med Ecco og Nyt fra golf Danmark Srixon/Cleveland Tigers elskerinder Hvem var de? FORE Bridge, jokes og Sudoku Golf i TV Viasat, Eurosport & TV2 Sport

GOLFavisen.dk

WWW.BLACK.SE

Indhold 6

365 DAYS A YEAR

12

THE GALVIN GREEN MULTI-LAYER CONCEPT. SPECIALLY DEVELOPED TO IMPROVE YOUR GAME

14

– WHATEVER THE WEATHER, WHATEVER THE SEASON.

18

GET SERIOUS.

20

12 74

22 24 26

BARLØSEBORG

Tigers elskerinder

28 30 32 34 38

Andreas Hartø's succes

24

42 44 46 50 55 60 63

55

Rejs væk til golfvejr

64 66 68 70

30

74 76

Golf på Bornholm

78

fresh

38

Golf i Grækenland

Ny og forbedret KIA Sportage

68

THE MULTI-LAYER CONCEPT IS A FULL RANGE OF HIGH-TECH GARMENTS, DESIGNED TO MATCH AND FUNCTION IN COMBINATION.

www.galvingreen.com


6

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

korte puts

korte puts Af Jørgen Mizander

U TS

EP KORT

Golf i Midtjylland 2011

Daly til Qatar

Rory McIlroy

Westwood er sur

Den dobbelte major-vinder, farverige John Daly, har fået en invitation til den stærkt besatte turnering i Qatar. I den anledning udtaler Daly til den amerikanske golfne.com. ”Jeg er meget glad for invitationen, ikke mindst fordi adskillige amerikanske topspillere også er inviteret. Jeg føler mig i god form, men det har jeg gjort før, og alligevel er resultaterne udeblevet. Jeg har fået at vide, at jeg skal spille mere moneygolf, altså på sikkerhed, men det er ikke rigtigt min stil. Det må bære eller briste”. Invitationen bekræfter, at John Daly stadig er populær hos publikum. En undersøgelse i USA for nylig afslørede, at Daly er nr. fem på listen over de spillere, som publikum helst vil se.

Fri greenfee– spil så meget du vil i 2 dage 3-retters aftenmenu eller buffet Overnatning i dobbeltværelse med morgenmad Pris pr. person kr. 795,00

3 dages Golf-miniferie

Fri greenfee – spil så meget du vil i 3 dage 2 x 3-retters aftenmenu eller buffet 2 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad Pris pr. person kr. 1.395,00

Martin Kaymer

Europa bedste I turneringen i Abu Dhabi var der store klø til de øvrige spillere. Martin Kaymer var i en klasse for sig selv og vandt med otte slag foran Rory McIlroy. Men den store sejr var ikke det mest sensationelle. Med sejren rykkede tyskeren op på andenpladsen, efter Lee Westwood, på verdensranglisten og passerede hermed selveste

Verdens nr. 1 Lee Westwood holder ikke igen på kritikken, efter han har erfaret, at det blev amerikaneren Rickie Fowler og ikke Rory McIlroy fra Nordirland, der af det amerikanske PGA blev udpeget som Rookie of the Year. ”Rickie Fowler er da en udmærket spiller, men langt fra Rorys niveau. Rory har i 2010 bl.a. to andenpladser i majors, og han ydmygede hele det amerikanske felt i Quail Hollow”. Westwood kalder udnævnelsen for ”kedelig amerikansk protektionisme”. Rory McIlroy da? Han er ligeglad. ”De kan udnævne præcis hvem de vil, bare jeg får mine kontanter, når jeg vinder ”.

4 dages Golf-miniferie

Tiger Woods. Sidst europæiske spillere var nr. 1 og nr. 2 var helt tilbage i 1993, hvor Nick Faldo førte med Bernhard Langer på andenpladsen. Med den tredje sejr af fire mulige fik Martin Kaymer den store Ørnepokal til ejendom. Læs mere under pro-turneringer.

Kunsten at slå lige

John Daly

Kritik af PGA-chefen Også under herrenes PGA Tour championship, hvor Jim Furyk vandt FedEx Cup og blev hædret som årets spiller, var der kritik. Ikke af den sympatiske Furyk, men af PGA-chefen Tim Finchem, der deltog i prisoverrækkelsen Som noget ganske uhørt blev der rettet kraftig kritik mod PGA-generalen. Mange af spillerne er citeret i amerikanske golfmedier for at mene, at PGA-chefen, der har siddet solidt i sædet i mange år, måske skulle begynde at overveje sin stilling og fremtid. Spillernes er utilfredse med, at selvom der er finanskrise, så er det ikke lykkedes for Finchem, at finde nye og økonomisk stærke sponsorer. Ydermere er flere ellers trofaste sponsorer faldet fra. Situationen i dag er den, at den amerikanske tour stadig indeholder flere penge end den europæiske, men de to tours

Hverdagstilbud

nærmer sig hinanden. Meget apropos har tyske BMW tegnet en ny kontrakt på fem år.

En anden kendis, skuespilleren Bill Muray, altid fast inventar ved den store Pro-Am turnering på Pebble Beach, blev også spurgt om sit syn på golf og golfspillere. ”Golf er egentligt komplet idiotisk og burde være forbudt for mennesker, der har selvrespekt, stolthed og kan tænke klart. Det er en uendelig række af ydmygelser og paradokser. F.eks. har jeg gjort den erfaring, at hvis jeg vil John Daly slå et lige slag, så er det bedst at sigte mod publikum! Desuden hvis man vil kende en person godt og grundigt, så kan man vælge imellem at arbejde sammen med den pågældende i 25 år – eller tilbringe fire timer med ham på en golfbane”.

PGA-chef Tim Finchem

Golf - gourmet

Fri greenfee – spil så meget du vil i 2 dage 1 x 6-retters eksklusiv gourmetmenu 1 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad Pris pr. person kr. 995,00

Vi samarbejder med:

Alle tilbud er inkl. ”Fri greenfee – spil så meget du vil” på Herning Golf Klub, Ikast Golf Klub og Trehøje Golfklub. Enkeltværelsestillæg kr. 200,00 Tillæg ved ophold lørdag og søndag kr. 100,00 pr. person pr. dag. Hjallerup Kro

Golfskole

Skuespilleren Bill Muray

Fælles verdens-tour Greg Normans gamle tanke om en fællestour, eller i hvert fald en række koordinerede turneringer, er dukket op igen. Det skete efter Nedbank Challenge i Sun City, Sydafrika. Her gik Lee Westwwood, der i forvejen er sur på det amerikanske PGA, til frontalt angreb og bebrejdede de to ture, at de ikke snakker sammen, men har travlt med at modarbejde hinanden. Det er især amerikanerne, der er

Fri greenfee – spil så meget du vil i 4 dage 3 x 3-retters aftenmenu eller buffet 3 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad Pris pr. person kr. 1.995,00

modstandere af en fælles world tour. ”10-12 fælles turneringer for de bedste. Spillerne, publikum og sponsorerne vil elske det. Hvad venter man på? En world tour vil også betyde, at spillerne slipper for at vælge mellem den europæiske og den amerikanske tour. De 10-12 matcher kan sagtens passes ind i skemaerne for US og Europa-touren”.

Hotel Søparken Hotel Limfjorden

Er du ”rusten” eller perfektionist? Få 2 dages golfskole med 3 timers undervisning hver dag og masser af spil på banen. Vælg mellem ovennævnte opholdstyper med tillæg af kr. 450,00 pr. person pr. dag for golfundervisningen.

Dronninglund Hotel

AALBORG

Hotel Vildbjerg ÅRHUS Hotel Ringkjøbing Hotel Medi Østergaards Hotel Hotel Falken

Se datoer for golfskolen på hjemmesiden www.danske-hoteller.dk

ODENSE Hotel Dagmar

Herning Østergaards Hotel

info@oestergaardshotel.dk

Tlf. 97 12 45 55

Hotel Vildbjerg

info@hotel-vildbjerg.dk

Tlf. 97 13 11 00

Hotel Medi

hotel@medi.dk

Tlf. 97 15 19 44

Hotel Falken

info@hotelfalken.dk

Tlf. 97 17 15 50

Hotel Ringkjøbing

info@hotelringkobing.dk

Tlf. 97 32 00 11

Hotel Vissenbjerg Storkro

KØBENHAVN Hotel Frederik d. II Hotel Menstrup Kro


8

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

korte puts

korte puts

Skuespiller Robin Williams

Golf og sex Den dygtige og folkekære amerikanske skuespiller Robin Williams, der mestrer både drama, tragedie og yp-

perlig komik, blev for nylig spurgt om sit syn på golf, golfspillere og golf og sex. Han, der spiller golf med stor glæde uden dog at brænde banerne af, har handicap 28, svarede i vanlig hurtig og

U TS

EP KORT

underholdende stil. ”Det vidunderlige med både golf og sex er, at man med stor glæde kan dyrke begge dele uden at være ekspert. Hvad der er det vigtigste, golf eller sex? Tag situationen. Hustruen er træt af, at hun så sjældent ser sin golfspillende mand. En dag udtænker hun en listig plan. Hun gør sig rigtig lækker, iklæder sig det mest sexede undertøj og med det vilde blik i øjnene siger hun til sin mand: Billy, i dag må du gøre med mig, hvad du vil, jeg er din helt og holdent, du bestemmer. Du må gøre alt, også som i filmen binde mig. Hvad gør manden? Jo, han følger opfordringen. Er omhyggelig. Giver hustruen en hætte på, giver hende tape over munden og binder hende på hænder og fødder og lænker hende til sengen! Derefter lister han forsigtigt ud til bilen med kurs mod golfbanen, mumlende ”rart at kunne gå uden vrøvl”

Bjørn indsamler penge I Abu Dhabi viste danske Thomas Bjørn sig fra en ny side. Han stod i spidsen for et initiativ, der skal samle penge ind til forskningen inden for børns autisme. Bjørn deltog i en velgørenhedsmatch, hvor han også havde formået spillere

som Ian Poulter, Colin Montgomerie og bl.a. Poul Casey til at stille op. Sammen med en række sportsstjerner fra andre sportsgrene. . Dagen sluttede med en stor festmiddag for proerne, kendiser og en del

betalende amatører. Det endelige indsamlingsbeløb er endnu ikke offentliggjort, men Thomas Bjørn er tilfreds, og det er besluttet at gennemføre arrangementet også næste år.

Bager Leonard

Tiger Woods og Devon Jones

Falsk video med Tiger Der er tilsyneladende næsten ingen ende på forsøgene på at spinde guld på Tiger Woods sex-skandale. Nu har pornostjernen Devon Jones, der tidligere har påstået, at Tiger er far til hendes barn, præsenteret en sexvideo, der efter hendes påstand indeholder klip med Tiger. Anklagerne er dog omgående blevet mødt med stor skepsis. Dels siger personer, der har set en video, at det ikke er Tiger Woods, der ses i de afslørende scener, dels mener Jones tidligere manager Gina Rodriges, at ”det er et af Devon Jones sædvanlige fupnumre for at skabe opmærksomhed omkring sig selv”.

Den amerikanske forening for PGAproernes hustruer, PGA Womens Club, indsamler hvert år millionbeløb til sociale formål, nu er de villige til at røbe hemmeligheder om deres mænd, for bl.a. at støtte cancer-forskningen. Det første offer er Justin Leonard, hvis kone Amanda skriver: Der er mange, der mener, at min mand er superkontrolleret på en golfbane, men jeg kan garantere for, at han kan være impulsiv uden for gol-

fen. F.eks. var vi kun sammen fire-fem gange før Justin friede, det skete i 2002. Justin havde oprindeligt planer om at blive arkitekt, og elsker at rode med moderniseringer og ombygninger på vort hus. Efter en turneringsrunde løb han 25 km, fordi han trænede til Dallas White Rock Marathon. Justin elsker at bage, og han har i mange år været hjælpetræner i fodbold (soccer) for den klub, hvor vores to drenge spiller.

Justin Leonard med sin smukke kone Amanda

Miniferie & golfskole Første fra Venezuela Jhonattan Vegas Der er vel ikke noget at sige til, at Jhonattan Vegas var jublende glad, da han som den første fra sit fødeland Venezuela vandt en turnering på den amerikanske tour. Det skete på den vanskelige PGA West bane. På pressemødet efter sejren, der i øvrigt blev sikret efter stor dramatik, rettede han en kritik mod Venezuelas socialistiske præsident Charvez. ”Han mener, at golf kun er underholdning for de fine og de rige, og ikke har noget med sport og idræt at gøre. Han skulle prøve fire-fem runder. Min sejr beviser, at man kan komme fra ingenting og alligevel slå sig igennem til noget stort”. Vegas emigrerede til USA sammen med forældre og familie i 2002. Sejren kom efter omspil og efter Vegas fejlede med at få par på sidste hul. På første omspilshul røg den regerende mester Bill Hass ud, på næste hul slog Vegas sit drive i vandet, men fik alligevel sin par mod Gary Woodlands bogey.

Reid bidt af slange

Melissa Reid En af den kvindelige golfs topnavne Melissa Reid fik sig en slem forskrækkelse, da hun for nylig spillede en turnering i Kina. På 12 hul havde Reid slået sin bold ind i mellem træerne og mens hun ledte efter bolden, hørte omgivelserne pludseligt et højt skrig. Melissa var blevet bidt af en slange. Heldigvis viste det sig, at der ikke var tale om en livsfarlig giftslange, og Reid kunne fortsætte runden efter behandling af greenkeeperen og en tilkaldt læge. ”Det var en uhyggelig oplevelse, og jeg forstår godt, at Melissa var ved at besvime” fortæller caddyen Lee Griffins. Reid sluttede turneringen, ikke med en ny topplacering, men på 16. pladsen.

www.benniksgaardgolfcenter.dk

Danmarks billigste miniferie med golf på Benniksgaard P 2 x greenfee til Danmarks smukkeste golfoplevelse P En overnatning på Hotel des Nordens P Pr. person i dobbeltværelse: Indcheckning søndag - torsdag P Stor morgenbuffet P Opvarmet inden- og udendørs pool P Mulighed for grænsehandel

Pris fra kr.: 399.-

Booking: info@hotel-des-nordens.bestwestern.de - telefon 0049 461 7020 www.hotel-des-nordens.de - www.benniksgaardgolfcenter.dk

Forkæl dig selv fra kun kr. 399,-

November-marts kr. 399,- april og oktober kr. 499,- maj-september kr. 699,-

Tag 3 dage på golfskole Bo ved banen og få undervisning af PGA proer Golfskolen består af en komplet pakke med fuld forplejning og overnatninger på bed´inn. Vore golfskoler er for både øvede og begyndere med DGU kort. P Undervisning hver formiddag med PGA proer P Spil på Benniksgaard 18 hullers bane hver eftermiddag P Afsluttende 18 hullers golfturnering P 2 overnatninger på Benniksgaard Bed´inn P 2 x morgenbuffet på Benniksgaard Hotels restaurant P 3 x frokost i Golf restauranten P 2 x 2 retters aftenmenu eksklusiv drikkevarer P Mulighed for grænsehandel Booking: info@benniksgaard.dk eller telefon 74 65 22 68 Se mere på: www.benniksgaardgolfcenter.dk - www.benniksgaardhotel.dk 3 dages golfskole: Vi afholder golfskoler i uge 16, 18, 20, 22, 24, 26, 27, 28, 32, 34 og 35.

Forkæl dig selv fra kun kr. 2.999,-

Prisen er pr. person i dobbeltværelse Golfskolerne bliver gennemført ved minimum 6 tilmeldte pr. skole

Pris fra kr.: 2.999.-


Feriemesserne er godt i gang – og det vil vi gerne være med til at markere ...

Derfor har vi fundet nogle gode tilbud frem – med ekstra rabatter hvis du booker inden den 5. marts 2011

Portugal

Spanien

Verdensklassegolf ved Lissabon Aroeira Golf Resort Fri golf på 36 huller

Pakken indeholder: • Fly t/r inkl. skatter og afgifter • 7 nætter i lejlighed • 5 dages ubegrænset golf på Aroeira Golf • Lejebil grp. B inkl. fri kilometer og standard forsikringer • Transport af golfbag Pris pr. person fra

kr.

7.045,-

Gælder ved afrejse i perioden: Februar, marts, april og maj 2011.

Viva Marinha

Golfskole ved Lissabon

Albayt Resort

Luksuspakken med mesterskabsbaner

Ubegrænset golf i 7 dage

kr.

Book inden 5. marts 2011 og få en RABAT på KR. 150,- pr. person VI DOBLER RABATTEN OP ved personlig henvendelse på Ferie for Alle-messen i Herning Messecenter den 25.–27. februar 2011

Pakken indeholder: • Fly t/r inkl. skatter og afgifter • 7 nætter i stor rumlig studiolejlighed • 2 runder golf på Oitavos • 2 runder golf på Quinta da Marinha • 1 runder golf på Penha Longa – Atlantic Course • Fri adgang til spa • Lejebil grp. B inkl. fri kilometer og standard forsikringer • Transport af golfbag Pris pr. person fra

Montado Golf Resort

Forårsgolftilbud i Sydspanien

Pakken indeholder: • Fly t/r inkl. skatter og afgifter • 7 nætter i lejlighed • Fri golf på Estepona Golf • Lejebil grp. B inkl. fri kilometer og standard forsikringer • Transport af golfbag

8.895,-

Pris pr. person fra

kr.

Gælder ved afrejse i perioden: Februar 2011.

Gælder ved afrejse i perioden: 1. marts–31. maj 2011.

Pris pr. person fra

kr.

5.995,6.495,-

Gælder ved afrejse i perioden: Marts og april 2011.

Marriott Praia del Rey

Vi glæder os til at se dig!

Valle del Este Golf Resort

Resort golf i høj klasse

La Duquesa Golf Resort

Portugisisk links golf

På golfbanen ved vandet Trænere: PGA-pro Bue Jacobsen og Claus Foss. Pakken indeholder: • Flyrejse med TAP inkl. skatter & afgifter • 7 dages billeje grp. B pr. 2 personer • 7 nætters ophold i dobbeltværelse • Halvpension med vin og vand • 6 dages fri golf på Montado golf • Transport af golfbag • Fri brug af driving range • 15% på SPA behandlinger Pris pr. person fra

kr.

Gælder i perioden: 12. februar–9. april 2011.

Golfundervisning: Der er direkte betaling for undervisningen på stedet. 3 dages pakke a 2 timer kr. 500,5 dages pakke a 2 timer kr. 800,-

7.090,-

Pakken indeholder: • Fly t/r inkl. skatter og afgifter • 7 nætter i dobbeltværelse inkl. halvpension • 5 runder golf på Valle del Este Golf • Lejebil grp. B inkl. fri kilometer og standard forsikringer • Transport af golfbag

Pakken indeholder: • Fly t/r inkl. skatter og afgifter • 7 nætter i dobbeltværelse inkl. morgenmad • 3 runder golf på Praia del Ray Golf • 3 runder golf på Golden Eagle • Lejebil grp. B inkl. fri kilometer og standard forsikringer • Transport af golfbag Pris pr. person fra

kr.

Gælder ved afrejse i perioden: Februar 2011.

Pris pr. person fra

kr.

Pakken indeholder: Farvekoder: • Fly t/r inkl. skatter og afgifter • 7 nætter i dobbeltværelse inkl. morgenmad CMYK: 90/30/95/30 • 4 runder golf på La Duquesa Golf 85/10/100/10 • Lejebil grp. B inkl. fri kilometer og standard forsikringer 0/0/0/100 • Transport af golfbag RGB:

7.225,8.750,-

Pris pr. person fra

Gælder ved afrejse i perioden: 1. marts–20. april 2011.

kr.

6.595,-

Gælder ved afrejse i perioden: 1. februar–31. maj 2011.

54/102/56 75/139/62 0/0/0

Pris pr. person fra

kr.

6.995,-

Gælder ved afrejse i perioden: Februar, marts og april 2011.

Læs mere og book online på:

www.caddiegolfrejser.dk

www.caddiegolfrejser.dk

Stationsparken 26 · 2600 Glostrup Tlf. 43 228 100 · info@caddiegolf.dk 34526 365x266 annonce V6.indd 2

04/02/11 10.22

34526 365x266 annonce V6.indd 3

04/02/11 10.22


12

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

BaneNYT

Det smukke klubhus, som danner rammer for en hyggelig frokost

Barløseborg Golfklub

matchtur til mauritius

10 dage/7 nætter - afrejse 21. september 2011 • Bo på det lækre 5-stjernede ressort anahita • Dansk matchleder • 160 m2 stort værelse med privat mini pool • 4 arrangerede matchrunder på Ernie Els mesterskabsgolfbane • Fri golf på Ernie Els mesterskabsgolfbane • Gratis golfbuggy med GPs • ring på 7674 0070 og få tilsendt program eller se mere på www.blixentours.dk

BARLØSEBORG

sikrer økonomien

match tur

fra kr.

15.600,Begrænset antal pladser

Barløseborg Golfbane ophæver betalingsstandsning Af Per Korsggard

Golfbanen i Barløseborg på Fyn ophæver nu den betalingsstandsning, som ejeren Niels Haustrup indgav begæring om i april 2010. Niels Haustrup har indgået en aftale med den største kreditor, Nova Bank, mens alle øvrige kreditorer har fået deres fulde tilgodehavende. - Jeg er glad for, at vi endelig er nået frem til en aftale, der gør, at vi nu kan drive vores bane videre uden at være bekymrede over den økonomiske situation, siger Niels Haustrup.

Den høje standard fortsætter Den smukke bane ved Assens er kendt for den høje banestandard, og det vil der ikke blive ændret på i 2011, lover Niels Haustrup.

Fremgang på medlemsfronten Barløseborg Golfklub, der lejer sig ind på Niels Haustrups bane, oplever også fremgang. I et år, hvor Dansk Golf Union oplevede en tilbagegang i medlemstallet for første

et medlemskab der er skræddersyet til den enkelte. Et fleksibelt medlemskab er selvfølgelig også meget billigere end det fulde medlemskab, siger Per Smith. - Det bliver en stor fordel for os og

Vi håber selvfølgelig, at fremgangen fortsætter, og vi har en ” ambition om at få en tilsvarende stigning i det kommende år” standarden høj. Det er det, der gør vores bane speciel, og det er en af hovedårsagerne til, at folk kommer her, siger ejeren, som har fået endnu mere at se til omkring banen. I løbet af vinteren har han og konen, Ann, nemlig overtaget restauranten i klubhuset.

gang siden 1948, var tilstandene anderledes i Barløseborg Golfklub. Her oplevede man i 2010 nemlig medlemsfremgang, hvor hele 114 nye spillere meldte sig ind, hvilket betyder, at bestyrelsens ambitioner for 2011 er høje.

Vi forventer en stadig fremgang for klubben-

Vi håber selvfølgelig, at fremgangen fortsætter, og vi har en ambition om at få en tilsvarende stigning i det kommende år. Når det så er sagt, er vi også realistiske. I vores budgetplanlægning har vi taget højde for, at vi måske ikke når helt i mål, men vi forventer et overskud i 2011, ligesom vi fik det i 2010, siger bestyrelsesformand i golfklubben, Per Smith. Golfklubben har desuden indgået et formelt samarbejde med Dansk Golf Union, hvor målet er at få endnu flere til at spille golf. Samtidig vil klubben fra i år tilbyde 3 nye fleksible medlemskaber i Barløseborg, således at alle kan få

spillerne. De nye medlemsskaber betyder, at alle får en bedre mulighed for at tegne en mere prisvenlig aftale med os. Vi forventer i hvert fald, at de nye medlemsskaber bliver en succes i den kommende sæson, slutter Per Smith. ■

fri golf

spar 40%

fri golf

cOnstance Lemuria resOrt *****

emirates paLace *****

heritage Le teLfair *****

Kombiner golf på seychellernes eneste 18-hullers mesterskabsgolfbane med ophold på det eksklusive ressort constance Lemuria resort beliggende på øen praslin. hotellet byder på alt hvad hjertet begærer og eksotiske bountystrande. 8 dage / 7 nætter

tá til abu Dhabi og bo på det berømte emirates palace, som går for at være verdens dyreste opførte hotel nogensinde. hotellet emmer af ubegrænset rigdom og ekstravagant luksus - man kan ikke undgå at blive imponeret. hotellet er beliggende helt ud til stranden. 6 dage / 4 nætter

elegant og romantisk kolostilshotel for de kræsne. Beliggende mellem det turkisfarvede indiske Ocean og de frodige grønne skråninger med en fantastisk 18 hullers mesterskabsgolfbane ved foden af et bjerg. 9 dage / 7 nætter

fra kr.

20.100,-

fra kr.

8.460,-

fra kr.

18.140,-

Faktabox I 2002 blev beslutningen taget om at etablere en golfbane med et design i særklasse på 65 ha. af gården Barløseborgs jorder.

Fakta

Niels passer flaget på hul 9

- Vi har nu dannet grundlag for en sund drift af banen samtidig med, at vi stadig vil være i stand til at forkæle vores gæster med nogle flotte og velholdte huller. Gennem hele sidste år gjorde vi alt for at holde

Idémanden var ejendommens ejer Niels Haustrup, der ejer banen og har en langtidskontrakt med klubben. Banen blev designet med hjælp fra golfbanearkitekt Henrik H. Jacobsen. Golfklubben etableredes i 2005 med klubhus i gårdens tidligere hovedbygning.

STORE REJSEOPLEVELSER HANDLER OFTE OM SMÅ DETALJER

R

Blixen Tours A/s / rejsegArAnTifonden reg.nr. 1552 / posT@BlixenTours.dk / www.BlixenTours.dk / Tlf. 7674 0070


14

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

historie

Legenden Gene Sarazen

Miraklet

På opfordring fra en række læsere bringer vi denne artikel om legenden Gene Sarazen igen

Vi har 200 meter, ” skal jeg over, er det enten tre eller fire wood

på Augusta ”Det slag kan The Mighty Lord ikke slå bedre”, udbrød præsten og caddien, da den lille, korpulente italiener ætling Gene Sarazen lavede sin berømte albatros på det svære 15 hul på Master-banen Augusta, et slag som hele golfverdenen taler om den dag i dag AF JØRGEN MIZANDER

Han er død og borte, men det er hans bedrifter ikke. Gene Sarazen eller manden, der opfandt sandwedgen og på den måde revolutionerede golfverdenen. Og hvis dette ikke skulle være tilstrækkelig så i 1935 slog det slag, som i virkeligheden er helt umuligt, men stadig er et kært samtaleemne over hele verden. Især nu hvor TV-kameraerne har blændet op for en af årets store begivenheder US Masters på berømte Augusta i Georgia.

Albatros eller ” double eagle, som det hed på de tider” Det var den 7. april 1935, sidste runde, anden udgave af den særlige indbydningsturnering skabt af selveste Bobby Jones, 2oernes og 3oernes forgudede verdensgolfer. Langt de fleste journalister var begyndt at pakke sammen, da den tilsyneladende urørlige Craig Wood

birdiede 18 hul og hermed kom tre slag foran Gene Sarazen, der stod og overvejede sit andetslag på 15 hul – det berømte par fem hul med en tværgående sø foran greenen. -Hvad synes du pastor, spurgte Sarazen sin caddie, identisk med en lokal præst. -Vi behøver tre birdier, men jeg vil anbefale, at vi lægger op. Og derefter går efter en god wedge. Gene Sarazen, der i hele sin golfkarriere bestemt ikke var kendt for at være en piveskid, tværtimod, var ikke helt enig. -Vi har 2oo meter, skal jeg over, er det enten tre eller fire wood, fabulerede Sarazen mest for sig selv. -Jamen jeg synes. Længere nåede pastor Stovepipe ikke, fordi resolut greb Gene Sarazen ned i bagen og hev en fire wood frem. Præstens blik vandrede mod himlen, mens Sarazen gjorde sig klar. Bolden tog en bane som et over i købet lavt hook, men nåede præcis over vandet, slog ned i forkanten af greenen og begyndte at trille mod pinden. ” Dong ” lød det, da bolden ramte flagstan-

Sarazen satte sin underskrift på dette flag, efter en flot sejr i 1935

Oplev f.eks.

Sarazen slår ud på første tee i 1984, under en Pro Am gen og derefter forsvandt ned i hullet. Albatros eller double eagle som det hed på de tider. Det helt umulige slag. Der var dødstille omkring greenen, en kort stund, så bragede ovationerne frem. Bl.a. fra en anden af datidens storspillere Walter Hagen, der var sluttet tidligere og havde valgt at følge sin modspiller i mange opvisningsmatcher,Sarazen.

Hyldest -This is impossible, we are blessed, the Mighty God is with us, messede pastor Stovepipe samtidig med han tabte bagen ned over sine egne tæer. Sandheden er, at Gene Sarazen selv faktisk aldrig så bolden forsvinde ned i hullet. Han tabte den af syne til sidst, men forstod naturligvis af brølet, at den var gået i hul. -Stovy lets moove on, udbrød Sarazen og gik op på greenen, tog bolden op, sluttede af med tre par, og dagen efter gennembankede Wood i seks hullers omspil. En amerikansk journalist skrev dagen efter om det helt utrolige slag. -Det var som om selv træerne omkring greenen bøjede sig og hilsede Sarazen, da han vandrede ind over broen til greenområdet. Et af golfhistoriens mest berømte slag var skabt, og med Herrens medvirken!

gal Lissabon, Portu Campo Real

rt af golfbag o sp n a tr . kl in r t/ Fly meter Lejebil inkl. fri kilo pension 7 nætter med ½ g gratis buggy o lf o g i fr s e g a d 6

Vandt første år Der har aldrig siden været en albatros på Augusta, og sandsynligheden for, at det vil ske igen er nok ikke særlig stor. Og det vil næsten også være synd, fordi hvis der er en, der fortjener sin plads i golfhistorien så er det en person af Gene Sarazens støbning og karakter. Engenio Saraceni blev født i Harrison New York 19o2 med indvandrede forældre fra det fattige Italien. Allerede som fire-årig var han med til at skabe føde til familien, ved at plukke frugt, insamle skrot og sæl-

Pris pr. person ve fra kr.

is impossible, ”This we are blessed, the mighty god is with us

ge aviser. Engenio møvede på med krum hals, og han var en populær caddie, da han som otte årig fandt arbejde på den nærliggende golfbane. At spille på banen var helt udelukket, i stedet lavede Engenio sine egne køller og spillede på gader og fortove på vej til skolen. Trods kun 1,62 høj havde han anlæg for golfen, tilmed slog han langt, og efter pro assistent arbejde

Alle vores rejser til Lissabon er med TAP Portugal hvor du medbringer din golfbag uden beregning og der indgår forplejning ombord.

GO-TO-GOLF.DK | Værnedamsvej 17 | 1819 Frederiksberg C | Tlf. 33 29 62 74 | info@go-to-golf.dk

d 2 personer

7.550,-


16

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

historie

Den nye wedge På de tider var spil fra sand et mareridt for mange af datidens golfere. Normalt anvendte spillerne en såkaldt niblicks og mere eller mindre chippede man bolden op af bunkerne. Men med en niblicks var et moderne eksplosionsslag helt umuligt. Det fik Sarazen til at tænke, og for at gøre en lang historie kort, så udviklede han den bredsålede og lidt tungere wedge, der senere i mange varianter er kommet til at hedde sandwedgen. De amerikanske proer så ganske vist fornyelsen men var ikke synligt imponerede. Det var derimod hele feltet, da Gene Sarazen ankom til British Open i 1932. For øvrigt for

Faktabox Navn Eugenio Saraceni, kaldet Gene Sarazen

Fakta

turnede han over som tournament pro som 20 årig. Det var i 1922 og til alles enorme overraskelse vandt han selveste US Open og over ingen mindre end Bobby Jones. Han vandt også samme år US PGA på trods af han kom to timer for sent til sin starttid, men alligevel fik lov til at spille pga sin Open-sejr. Året efter kanøflede han Walter Hagen, levemanden der opfattede enhver golfmatch som en del af et underholdende cocktailparty, i en fire runders match, som arrangørerne temmelig ubeskedent betegnede som VM. Hagen var en strålende taktiker, Gene Sarazen, som han nu hed, gik altid direkte efter flaget. Det vandt han på. Denne gang, fordi der skulle gå næsten ti år, før vinderrækken igen blev udvidet. Og det var efter en anden skelsættende golfbegivenhed.

ALDRIG

Født 27. februar 1902 i Harrison New York og døde 13. maj 1999 i en alder af 97 år.

HAR KRAFT, KOMFORT OG KØREGLÆDE

Karriere Blev Pro i 1920 og har siden vundet 42 gange, hvor de 7 af dem var Majors som, Masters, US Open, og PGA Championship.

Seks Major-sejre, heraf tre US PG og to US Open. 18 sejre i større turneringer Ryder cup-spiller seks gange. Hans karriere strakte sig fra 1922 frem til Anden Verdenskrig, og dog han vandt også US PGA seniors i 54 og 58. Mest berømt for sit naturlige rytmiske sving, sit mod på en golfbane og så naturligvis det berømte slag på Augusta og opfindelsen af sand wedgen.

SET BEDRE UD Designet, udviklet og produceret i Europa – den revolutionerende nye Sportage byder på en helt unik kombination af komfort og køreglæde. De markante og dynamiske linjer passer perfekt til bilens sportslige køreegenskaber og matcher desuden det stilfulde interiør. Du sidder højt med et fantastisk overblik og råder over alle de kræfter, der skal til for at komme frem i verden

Gene Sarazen var en dygtig og vellidt golfer som kunne trække mange tilskuere til

– uanset hvilken vej du vælger. Samtidig sørger Sportage’s avancerede EcoDynamics funktioner og start-stop automatik for en optimal benzinøkonomi. Og så er hele herligheden naturligvis dækket af Kia’s lange 7 års fabriksgaranti*.

Fra kr. 279.999*

De amerikanske ” proer så fornyelsen,

men var ikke synligt imponerede

fruens spareskillinger, fordi Gene Sarazen mistede som så mange andre hele sin formue ved det store børskrak i 29. Ægteparret havde faktisk ikke penge til turen hjem, hvis det gik helt galt, men det gjorde det ikke. Godt hjulpet af sit nye redskab vandt Sarazen med hele fem slag og med en score på minus 13 eller en rekord, der holdt i hele 18 år. I 32 vandt Sarazen også US Open og året efter igen PGA. Gene Sarazen er i tidligere tider den eneste sammen med Ben Hogan, Gary Player og Jack Nicklaus, der har vundet alle fire Majors. Som 71 årig blev han inviteret til British Open på Troon- Han gik to runder under 8o, men desuden lavede han hole in one på berømte The Stamp-hullet. I mange år rejste Gene Sarazen verdens rundt som vært og populær underholder i forbindelse med filmen Shells Wonderful World of Golf. ■

*

www.kiamotors.dk

En glad Saracen efter en flot sejr i The Open Championship i 1932

* 7 års fabriksgaranti dog maks. 150.000 km i henhold til KIA’s garantikontrakt. Bilen kan være vist med ekstraudstyr. Prisen er ekskl. levering (kr. 3.680) og evt. farvetillæg. Forbrug: Eu-norm er 19,2 - 13,3 km/l ved blandet kørsel. CO2: 135-180 g/km.


18

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

Golfudstyr

NIKE SQ Machspeed Black

Et tydeligt overblik over vindkanalerne BMW PrivatLeasing

www.jan-nygaard. bmw.dk

Ren køreglæde

driver

Den nye Nike SQ Machspeed Black Driver er det sidste nye skud fra den Amerikanske gigant Nike Af PER KORSGAARD

Nike er det største sportsmærke på planeten, men forholdsvis ny inden for golf. Nike fortsætter med at vinde et stærkere fodfæste i denne sektor, med store investeringer i design og teknologi og ved at sponsorere nogle af de største navne i spillet. De leverer igen et fantastisk produkt, der helt sikkert kommer til at tage golfverdenen med storm. Machspeed Black er den næste generation og en opgradering af den allerede populære Nike SQ Machspeed Driver.

Kunst og videnskab Ved at tage kunst og videnskab inden for aerodynamik og køllehovedjusteringsteknologi til et helt nyt niveau, har Nike formået at producere en driver, som er specielt designet til distance og kontrol. Slagfladen er lidt højere på SQ Machspeed Black Driver, i forhold til den tidligere version og køllehovedet tilspidses lidt hurtigere, hvilket bidrager til at øge tilgivelse. Køllehovedet producerer også en lavere boldflugt og en lavere spin rate til at frembringe maksimal distance.

Borende boldbane og maksimal distance

og større og markedsnormen er i dag 460 cc. Når et så stort køllehovede svinges, er luftmodstanden og påvirkningen pludselig et af de parametre designerne skal tage hensyn til. Golfsvinget kan være nok så perfekt, men hvis vinden skaber ubalance i køllehovedet, så bliver resultatet ikke som forventet. Nike har nu taget sagen i egen hånd og via simulationer på computere, har de skabt nogle vindkanaler i sålen, der sikrer køllehovedet holdes på rette kurs igennem svinget. Det er set før, men næppe så markant som det Nike har udviklet.

8 drivere i en Nike SQ Machspeed Black Driver har også fordelene fra Nike's patenterede STR8-FIT teknologi, som giver golfspillere mulighed for at justere placeringen af køllehovedet, så den passer perfekt til swing-stil. Der er 8 indstillinger at vælge imellem, lige fra 2 grader åbne til 2 grader lukket. Så hvis du lider af en slice eller et hook, kan du blot ændre køllehovedets indstilling til en mere lukket eller åben position og neutralisere dens virkninger.

En rund og en firkantet version Den nye Nike SQ Machspeed Black

Driver kommer i to modeller, begge med en 460cc glat sort profil køllehoved og begge bruger den nyeste driverteknologi, som Nike har indført. Den ene model har en firkantet hovedform, mens den anden har en rund. Den firkantede hovedversion tilbyder golfspillere lidt mere tilgivelse, mens den runde version tilbyder mulighed for, at arbejde lidt mere med bolden (ideelt for de lavere handicap golfspillere).

Konklusion Normalt er jeg yderst konservativ hvad angår ”pop og lir” på mit golfudstyr, men er der omvendt mening med galskaben, så er jeg heller ikke sen til at anerkende når noget er enestående og sådan har jeg det lidt med denne driver fra Nike. Førstehåndsindtrykket var lidt: ”ok, nu har de vist været lidt for kreative” – men ikke særlig mange slag

LIGE NU INKLUDERER PRISEN: • • • • • •

Wow-følelsen ” kom efter ganske få slag”

Alt på denne driver er sort, selv skaftet er knaldsort, så ingen ubehagelig genskin fra solen at spore

Faktabox SQ Machspeed Black (Runde og firkantede muligheder)

Fakta

Sort som natten

Det nye 'Total Swing aerodynamisk design” i Nike SQ Machspeed Black Driver fokuserer på, at maksimere boldhastigheden, som gør det muligt for golfspillere, at opnå øget distance fra teestedet. Nike har opnået dette ved at indføre deres nye ”PowerBow”' design, der er en specialudvikling af bunden i køllehovedet, med nogle specielle vindkanaler, der bidrager til at reducere trækket i køllehovedet, forårsaget af vindmodstand.

Mænd Loft Valg: 8,5 (RH), 9,5 (RH/LH), 10.5 (RH/LH), 11,5 (RH), HL (RH) Alle til rådighed i: A, R, S,

Når vinden bliver en modspiller

Alt er gennemført i sort

her. Justeringen i mellem åbent og lukket køllehoved er super simpelt og det tager ganske få sekunder, at ændre indstillingen. Lyden er fænomenal og rammer man lige i sweetspottet lyder det bare rigtig fedt. ■

17" ALUFÆLGE (INKL. RUN FLAT-DÆK) KLIMAAUTOMATIK, ZONE-INDDELT FARTPILOT PARKERINGSSENSOR, BAG REGNSENSOR AUTOMATISK ANTIBLÆND BAKSPEJL

MEGET MERE BMW FOR PENGENE.

efter, forstod jeg meningen med galskaben. Jeg håber ingen fravælger denne driver grundet udseende, før de har givet den en chance på driwing range først.

Total Swing aerodynamisk design

Køllehovedet på de nye drivere er igennem de sidste år blevet større

BMW 3-SERIE UDSTYRSPAKKE.

Damer Loft Valg: 11,5 (RH), HL (RH) Alle disponible i W (kvinder) skaft. Prisen er i den lave ende. Kun 2.299,00 kr. for denne driver fra Nike

Det er meget sjovere at være kompromisløs, end de fleste er klar over. Prøv selv. BMW 3-serien kommer med en ekstra udstyrspakke, der udover at være komfortabel, er gennemført gennemtænkt – og naturligvis inkluderet i den i forvejen beskedne pris. Til gengæld må De så leve med, at BMW 3-serien kan køre helt op til 24,4 km på en liter brændstof. Den er spækket med teknologi, der giver mere kraft og mindre CO2-udledning. Dens motorvarianter kåres den ene gang efter den anden som ”Engine of the Year”. Den genbruges næsten 100 %, når den efter en halv menneskealder er klar til det. Og køreglæden – ja, den bliver siddende i kroppen, længe efter De har parkeret.

PRIVATLEASING AF BMW 3-SERIE FRA 4.650 KR./MD. INKL. UDSTYRSPAKKE FOR 53.995 KR.

Jan Nygaard AS

Firskovvej 31-33 I 2800 Kgs. Lyngby I Telefon 4588 6600

BMW 3-serie fra 380.000 kr. Motorer fra 116-306 hk, 160-580 Nm, forbrug 11,9-24,4 km/l, CO2-udledning 109-196 g/km. Lev. omk. 3.680 kr. BMW PrivatLeasing af BMW 316d Sedan fra 4.650 kr./md. 35.000 kr. i førstegangsbetaling, 36 mdr, 60.000 km, inkl. BMW Service Inclusive Ultimate, lev. omk. og metallak. Ekskl. dæk, grøn ejerafgift og forsikring. Etableringsomk. 4.250 kr. Totalomkostninger i perioden: 206.650 kr. Forbehold for kreditgodkendelse. Bilen er vist med ekstraudstyr.

V13017_BMW_PrivatL_266x365_3-serie_Golfavisen.indd 1

07-02-2011 13:54:29


20

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

mentaltræning

• Hvad vil være godt ved at opnå dit mål • Hvordan vil det hjælpe dit golfspil at nå dit mål • Hvem vil du fortælle om dit mål • Hvem kan være din sparring til at nå dit mål

kræver mentalt

Jan Larsen som i flere år har undervist DGU's elitespillere, har lavet denne DVD, som henvender sig til golfspillere på alle niveauer. Den indeholder en masse gode råd og værktøjer som kan gøre golfspillere meget bedre på golfbanen - blot ved at ændre den mentale tilgang til tingene.

fordi det fortæller hvor vi er

Husk at vi har et golfhandicap fordi det fortæller hvor vi er, så husk at brug det, og det er måske ekstra vigtigt i starten af sæsonen, da en god start alt andet lige giver motivationen, et skub i den rigtige retning. Når du sidder og venter på opstart af sæsonen kan det være en god ide at slå en masse luftslag, ret dig selv i din opstilling, se dig selv i et spejl mens du får den bedste opstilling, og få gang i et afslappet sving, giv dig selv point for svinget så du kan sammenligne slagene. Det kan virke lidt underligt i starten, men det går hurtig med tilvænningen. Og tænk hvis det kunne hjælpe din første runde i 2011.

Mentalt overskud kræver klarhed over egen forventning til sæsonen

l Jan ive ti n.dk r k s n e Du ka GOLFavis n@ på ja

Jan Larsen har blandet andet arbejdet med DGU´s elitehold og trænet Europa Tour spillere som Mark Haastrup

Alle modtager svar og det bedste brev præmieres med et eksemplar af hans dvd og får brevet i avisen.

Af Jan Larsen

Er dette sæsonen hvor du vil nå nogle ekstra mål, vil du lære mere om dig selv under pres, skal du få styr på dine køller eller skal du nyde spillet mere end du gør i forvejen? At forbedre ovenstående forslag vil kræve træning, vilje og lysten til at ændre vaner. Når vi mennesker ønsker at forandre noget vi i dag gør godt eller mindre godt, kræver det en forståelse for hvad forandringen vil gøre for os. Skal vi få mest ud af de mål vi sætter os, betyder det at vi skal være parate til at ændre vaner som vores hjerne egentlig bedst kan lide at holde fast i, og derfor sætter dit ønske om forandring dig til tider i en presset situation.

21

at vi har ”etHusk golfhandicap

overskud

Kom godt fra start

MENTALTRÆNING

Et par spørgsmål som måske kan hjælpe dig i opnåelsen af dit mål:

Sæsonstart

Når vejret er som det er på nuværende tidspunkt kan det være mere end svært at se hvorledes vi kommer til at spille golf i år, og her kan vores hjerne hjælpes os godt på vej mod bedre vejr og tider.

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

Når vi sætter os et mål, kan det til tider komme til at lyde som et nytårsforsæt, som for mange mennesker mere handler om ”det forventes der” en gang om året, i stedet for faktisk at have tænkt over, hvad vil det betyde at foretage den ændring.

Husk at du ” bestemmer selv

dine mål så sæt nogle du kan nå

Når vi snakker om betydningen af den forandring det kræver for at nå sit mål, betyder det meget hvordan vi ser os selv efter den opnåede ændring. Her skal være vores visuelle kort i spil, det vil sige at vi lukker vores øjne og forestiller os hvordan det er at være en selv når man har opnået sit mål. For mange mennesker kan der allerede nås resultat, da følelse at denne visuelle reaktion

giver fornyet lyst, engagement og mod på at ændre. For andre giver det visuelle kort ingen effekt og der skal det måske skrives ned, hvordan man har det, når ens mål er opnået. Når der er kommet en reaktion enten ved den visuelle eller ved at skrive det ned, kan man begynde at se eller skrive ned hvordan man kan komme i gang med sit mål. Betyder det, at man skal bruge en ekstern som rådgiver, brug af redskaber eller brug af kammerater? Alt sammen kan være lige vigtigt for at komme i gang. Skriv ned hvad du skal gøre efter råd fra andre eller hvad du har fundet ud af virker for dig. For mange kan det være en god ide at have en form for belønning når man har nået målet: • Det kan være en ny putter (med mindre det indgår i planen for at opnå sit mål) • Gavekort til en bane du ikke har spillet før

• Køb af en golf gadget • Ny bag • Nyt golftøj Noget som du sætter højt, der kan motivere dig til at nå målet. En anden ting som kan være lige vigtigt for vores hjerne er at sige det til andre vi kender. Vi er mange mennesker som er skruet sådan sammen, at vi har en tendens til at holde vores aftaler overfor andre før os selv, og det kan motivere hjernen til at gøre en ekstra indsats for at nå det mål du har sat dig. Så hold fast i følgende: • Find målet • Hvad vil det gøre ved dig at opnå målet • Søg om hvad der skal til for at opnå målet • Læg en plan • Hold planen Jeg er sikker på du vil nå alle dine mål blot du forbereder dig bedst muligt og du er tro mod dine egne evner.

Husk at du bestemmer selv dine mål, så sæt nogle du kan nå, det giver flest succeser, og du er villig til at sætte nye mål som kræver endnu mere fokus. Hav en skøn sæsonstart. Jeg glæder mig til at skrive endnu mere

mentaltræning. Kom med gode råd eller noget du ønsker at vide mere om. Send mig en mail på jan@golfavisen.dk Du kan få endnu flere gode råd og vejledning omkring mentaltræning,

hvis du køber min DVD ”Find din mentale medspiller” Du kan bestille den til en virkelig god pris, kun kr. 49,95,- ekskl. fragt, ved at sende en mail til jan@golfavisen.dk ■


GOLFavisen · FEBRUAR 2011

PORTRÆT

Christie Kerr

GOL

PORTRF ÆT

i kamp mod brystkræft Siden hun var en lille pige, har Christie Kerr drømt om at blive verdens bedste golfspiller. Den drøm gik i opfyldelse denne sommer, da den 32-årige amerikaner indtog positionen som nr. 1 på verdensranglisten. Sideløbende med livet som golfstjerne, tjener Kerr masser af penge ind til kampen mod brystkræft

Jeg elsker ” virkeligt mit

arbejde for fonden. Det er inspirerende og jeg møder de mest utrolige mennesker

Af Mette Kramer

Efter Sörenstam og Ochoas mangeårige dominans i kvindegolf, er der pludselig mange flere, der kæmper om at kunne kalde sig verdens bedste. Især popper der mange asiatiske navne op, når man tjekker verdensranglisten, Rolex World Ranking, der dækker alle de fem største kvindetours i verden. Da Cristie Kerr tidligere på året vandt

Christie Kerr er en populær person hos sin sponsor

LPGA Championship med 12 slag til nærmeste modstander, kom hun for alvor ind i kampen om at blive golfens nye dronning. Men tronen er truet af japanske Ai Miyazato i tæt løb med Suzann Pettersen.

Overvægtig med rygproblemer Kampen om verdensranglistepoint er ikke det eneste, Kerr brænder for. Hun har været vant til at kæmpe siden hun var ung, hvor der har været sygdom i den nærmeste familie. Christie Kerr voksede op i Miami, hvor hun som otteårig startede med at spille golf. Hun havde en fremragende amatørkarriere og blev blandt andet årets juniorspiller i USA i 1995. Forældrene led begge af diabetes, og moderen fik et hjertetilfælde, mens Kerr var ung. I mange år kæmpede hun mod overvægt og rygproblemer. Da Christie Kerrs vægt stod på 79 kg, lagde hun sin livsstil om. I 2002 havde Christie Kerr tabt sig over 20 kg og samme år vandt hun sin første turnering på LPGA, seks år efter hun var turnet pro.

Birdies for Breast Cancer Kerr er siden noteret for 13 sejre på LPGA Touren inklusive to major-

titler. Succesen kom for alvor først i 2004. Det år skulle vise sig at blive en milepæl for Kerr på flere måder. På golfbanen var der succes, og Kerr havde bidt sig godt fast i haserne på en vis fru Sörenstam. Samtidig ramte ulykken Kerr, da hendes mor Linda var blevet ramt af brystkræft. For at deale med sin mors sygdom, startede Kerr konceptet “Birdies for Breast Cancer”. Hun startede med at donere $50 per birdie, og har gjort det lige siden. Indtil videre har det indbragt over $750.000 til forskning i brystkræft. Christie Kerr er en populær person hos sin sponsor, Mutual of Omaha og i deres filialer. Når hun slutter i top 3 i en turneringer, giver banken $1.000 til Birdies for Breast Cancer og en af bankens ansatte modtager $1,000, som han eller hun kan give til en selvvalgt velgørenhedsorganisation.

New Yorker-pige med smag for gode vine Christie Kerr blev i 2006 gift med Erik Stevens, og parret deler deres tid mellem hjemmene i et golfresort i Scottsdale, Arizona og New York City. "Det, at bo i New York har hjulpet mig som person. Jeg er vild

med det, al det stress og jag. Det er et kulturelt mekka. Byen har givet mig smag for kunst, vine og alle de fine ting, der har formet mit liv”, har Christie Kerr tidligere fortalt. På sin hjemmeside fortæller den amerikanske golfstjerne om, hvordan hun elsker at rejse og møde nye mennesker. ”Når jeg besøger nye lande, har jeg lejlighed til at smage anderledes mad og vin. Jeg lever et privilegeret liv og tager det aldrig for givet”, siger hun. Kerr er kendt som vinkender og i hjemmet i Scottsdale har Christie Kerr fået lavet en vinkælder, hvor hun gemmer 1.000 flasker, fortrinsvis rødvin. "Jeg er ikke samler. Vi har sjældent en flaske i mere end 2 år. Vi køber vin for at drikke det". Interessen for vin har Kerr kombineret med velgørenhed ved at stifte Curvature Wines. I Napa, Californien har hun været med til at udvikle en vin, som sælges til fordel for kampen mod brystkræft. Næste årgang kommer til salg i oktober. ”Jeg elsker virkeligt mit arbejde for fonden. Det er inspirerende og jeg møder det mest utrolige mennesker. Giving definitely feels good”, slutter Kerr. ■

GREENFEE

FROKOST

BANEGUIDE

9,4 3 A R F okost fr PRIS.EgrR eenfee, incl

. eguide n a b g o rsoner e p 6 1 . v. min

PAKKETILBUD

kr. 399

v. min. 16 personer på hverdage incl. greenfee, morgenmad, frokost og baneguide Weekend/helligdage tillægges kr. 50 pr. pers.

GREENFEE

Tidsbestilling alle dage kl. 7 - 18 Hverdage kr. 300 Weekend/helligdage kr. 350

NYD ET GODT MÅLTID

Stort udvalg i Restaurant Teestedet til rimelige priser Se mere på www.tee-stedet.dk

SGK/JBM - 27.01.2011

22

Faktabox Født i 1977 LPGA-spiller siden 1997 direkte fra High School 5 gange Solheim Cup-spiller Er venner med Natalie Gulbis, Morgan Pressel og Donald Trump. www.christiekerr.com

Suserupvej 7A . DK-4180 Sorø . Telefon 5784 9395 . post@soroegolf.dk . www.soroegolf.dk


GOLFavisen · FEBRUAR 2011

interview

2512

24

1 Har du en Plan B for din karriere – og hvis ja – hvad består den af? Nej, for jeg satser 100 procent på golfen lige og har ikke fokus på andet. Skulle det ikke lykkedes, vil jeg begynde at studere. Hvilket studie ved jeg ikke, men jeg bliver aldrig golftræner i en klub, det ønsker jeg ikke.

kan da koge ris ”Jeg og lave en gang havregrød”

2 Hvad er du mest bange for? Slanger, det er det værste jeg ved.

Andeas Hartø

- Danmark's nye komet på stjernehimlen En målrettet Hartø sikrer sig tourkortet til 2011 på Europa Touren

Med den fart at Andreas Hartø har nået at komme på European Tour, ligger der et kæmpe forventningspres på hans skuldre. GOLFavisen har inden sæsonen rigtig skydes i gang haft mulighed for at stille Andreas nogle spørgsmål af personlig karakter AF Jimmy Bak

Andreas Hartø er det nyeste danske skud på stammen af golfstjerner, der skal spille på European Tour i denne sæson. Hans karriere hidtil har haft raketfart. Han blev den fjerde amatør, der nogensinde havde vundet på Challenge Tour. Efter sejren traf han beslutningen om at blive professionel og et planlagt studieophold på et universitet i

Amerika blev lagt på hylden. Kort tid efter at han blev professionel, vandt han for anden gang på Challenge Tour og skabte hermed historie og verdensrekord, som den, der hurtigst vandt to turneringer på Challenge Tour. I december 2010 kvalificerede han sig til European Tour via Qualifying School, som blev afholdt på PGA Catalunja Resort i Spanien.

Andreas havde satset på at skulle spille med i Quatar Masters i starten af februar, men er desværre for langt nede på ventelisten. Til gengæld rejser han til Dubai for at træne med sin gode ven Thomas Nørret, for at vende sig til varmen og tidsforskellen. Formålet er at være klar til Avantha Masters i Indien midten af februar. ■

Faktabox

4 Hvad sagde dine lærere om dig i deres skudsmål? At jeg nok mest var en nørdet ballademager. Jeg gik aldrig i det sidste nye skrig og interesserede mig ikke for moden. Og jeg var ikke en ballademager i den forstand, men mere en hyggespreder, der altid var i godt humør. Mine venner i skolen synes at golf var mærkeligt. Det var ikke lige så sejt som fodbold. Men jeg spillede også fodbold som miniput, det var bare golf, der trak. 5 Samler du på noget – ifald ja – hvad? Ingenting og har aldrig gjort det. Vil nu hellere se fjernsyn. 6 Hvad ville du dø for? Min familie – ellers ingenting. Mange siger at de ville dø for at vinde en major, men det synes jeg er en klichè, så det vil I aldrig høre mig sige. 7 Hvad er dit værste køb? Jeg er nok en rigtig sparegris og bruger næsten aldrig penge på materielle goder. Men det største fejlkøb jeg har lavet, er nok min HTC mobil, som jeg købte for et par år siden. Det var noget skidt. 8 Hvad er den mest pinlige fejltagelse, du nogensinde har begået? Da jeg var 13 år, skulle jeg fra Samsø til Møn Golfklub på sommerlejr, og det foregik med hele bag'en på ryggen med bussen. Da jeg ankom til golfklubben, faldt jeg lige så lang jeg var med alt mit udstyr. Det var virkelig pinligt og skabte al for meget opmærksomhed. På den anden side vidste alle nu, hvem jeg var.

Fakta

Andreas Hartø

3 Nævn fem ting, du hader mest? Slanger igen, jeg bryder mig virkelig ikke om dem, 3-puts, langsomt internet, dårlige bilister. Det var kun 4 ting. Jeg kan virkelig ikke komme i tanke om flere ting, jeg hader.

Født: 26. juli 1988 Bopæl: København Hjemmeklub: Furesø Golfklub Livret: Spaghetti Carbonara Forældre: Kasper og Jette Søskende: Cille Favoritbane i Danmark: Silkeborg og Furesø

9 Hvad er det bedste, som du kan lave i et køkken? Det er nu ikke meget. Jeg er ikke nogen haj i et køkken og det interesserer mig slet ikke. Men jeg kan da koge ris og lave en gang havregrød.

Favoritbane i udlandet: The Hills (SE) og TPW Sawgrass (US) Favoritjern: 8'eren

Overtro: Markerer altid bolden på green med en 100-lire mønt

Hvornår var du sidst virkelig rasende – og hvorfor? Det ved jeg faktisk ikke. Jeg bliver aldrig rasende eller gal. Og kun en sjælden gang sur, så det kan jeg faktisk ikke svare på. Jeg er nok bare et meget rolig og positivt menneske.

Her er noget varig velfærd, der er til at betale. Ikke mere snak om efterløn og reformer. Her er et stykke vaske-

du ikke når du sætter dig ind i den ualmindeligt veludstyrede

ægte varig velfærd, der tilmed er til at betale: En Mercedes fra

kabine. Ej heller når du drejer nøglen. Til gengæld kan du se det

Starmark. Herligt befriet for politiske kompromiser og udenoms-

på både prisen og skattegrundlaget, der er reduceret betragteligt

snak. Den har typisk et par år på bagen, men den er langt fra klar

i forhold til en fabriksny.

til nogen tilbagetrækningsreform. Der er snarere tale om en bil,

Og din almene velfærd - den er lige så varig, som den er til at

der har været udsat for en forlænget prøvekørsel, og det mærker

betale. Ellers må du kalde os Lars.

Se bilerne og alt deres udstyr på www.starmark.dk

10

Musik: Alt undt. klassisk

Andreas Hartø slår sig ud af problemer

Vejle V tlf. 7211 6000 Hørsholm H tlf. 4516 5959 Ishøj I tlf. 4012 8918 Aalborg Showrooms: Roskilde: tlf. 4634 0120. Århus: tlf. 7211 5000. www.starmark.dk

Aa

tlf. 7211 5200.


26

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

talentprisen

Andreas Hartø, der vandt både som amatør og pro dansk golf på fornem vis. Jeg glæder mig til at følge spillerne videre i deres karriere. Over for GOLFavisen tilføjer den kyndige direktør, der udmærket ved, hvordan man svinger en golfkølle som tidligere amatør Europamester.

Bedre dialog

vort elitearbejde, Creating Winners etableret i 2007 som en udvidelse af vort talentarbejde, sagde Morten Backhausen. For nogle år siden indså vi, at vi nødvendigvis måtte op i et højre gear, hvis vi fremover skulle klare os i konkurrencen med andre lande og organisationer, der har betydeligt flere midler end vi har. Derfor blev projektet Creating winners introduceret. -Jeg vil benytte lejligheden til at rette en stor tak til alle de personer, der er involveret i vort talent og elitearbejde, og en særlig tak til spillerne. Det er i høj grad deres pris. De har vist engagement og den helt rigtige indstilling, og har repræsenteret

Faktabox Det forlyder, at det var en klokke klar beslutning, at årets Team Danmark talentpris 2010 skulle tildeles Dansk Golf Union for den vellykkedes satsning på projektet Creating Winners. De andre kandidater var Dansk Ride forbund og Dansk Badmintonforbund. Danmark har i år hele ni spillere på Europa Touren.

Kina har stadig en stor eksport til Vesten, men i de kommende år vil en større andel gå til andre Emerging Markets-lande som Brasilien og Indien. Samtidig foregår der en stor vandring af ledige i Kina fra de store landområder til storbyerne, hvor lønningerne er højere, og mulighederne for job og uddannelse er meget bedre.

500

Sydinvest Fjernøsten Sammenligningsindeks

400 300 200 100 0

OM AFKAST OG RISIKO

Mere information

Sydinvest Fjernøsten er velegnet til langsigtet investering med en investeringshorisont på minimum fem år. Med muligheden for et højt afkast følger også risikoen for negativt afkast. Du bør derfor læse vores brochure og prospekt og spørge din rådgiver til råds. Det er vigtigt at overveje risikovillighed, tidshorisont og investeringens størrelse i forhold til din samlede opsparing.

Bestil vores brochure og prospekt gratis på tlf. 74 37 33 00, på www.sydinvest.dk eller sms FJERNØSTEN til 1241 og få tilsendt vores brochure.

2011

I Sydinvest Fjernøsten udgør selskaber fra Kina og Hongkong over 55 % af investeringerne. Det gør de, fordi de forventede årlige vækstrater i Kina ligger på 9,5 % i de næste fem år (ifølge Den Internationale Valutafond, IMF).

600

2010

Talentprisen er ”spillernes pris”

Klik ind på www.sydinvest.dk og læs mere om mulighederne i Kina og de andre stærke økonomier i Fjernøsten.

Værdiudvikling for Sydinvest Fjernøsten

2009

-Jeg ser det som en stor ære at modtage denne pris. Det er en stor opmuntring og stor anerkendelse af

Det betyder, at middelklassen vokser med 10 millioner mennesker hvert år. Og en større middelklasse øger efterspørgslen på forbrugsgoder som fx mobiltelefoner, tv og boliger. Derudover kommer den kinesiske vækst også fra de store investeringer i infrastrukturen.

2008

Stor inspiration

Hvis du lige nu overvejer, hvor du skal investere dine penge, kan det være en god idé at kigge nærmere på Sydinvest Fjernøsten. I syv ud af de sidste 10 år har afdelingen præsteret bedre end benchmark, og over de seneste 10 år er det blevet til 352,1 % i afkast – det svarer til knap 16,3 % om året*).

2007

Vedel Hansen. Hartø har oven i købet omgående vundet som pro.

Fakta

Morten Backhausen

Man kan næsten sige, at vandringen, ledsaget af kompakt applaus fra landets idrætsledere og bedste sportsfolk, var så overbevisende, at man har en fornemmelse af, at Morten Backhausen var mere eller mindre overbevist om, at hæderen ville tilfalde dansk golf – i konkurrence med de to andre indstillede Dansk Ride Forbund og Dansk Badminton forbund. Og hvis DGUs administrative førstemand, med planlagt tale, og i øvrigt iklædt elegant lysegrå sportshabit, følte sig ret så sikker, så er det til at forstå. Fordi året 2010 har for dansk golf været et år, der går over i historien. Elitechef Claus Mølholm har tidligere givet udtryk for, at dansk amatørgolf i dag befinder sig på et niveau, så vi kan sammenligne os med golf-stormagter som bl.a. England, Skotland og Irland. Med reference til at herrerne fik sølv ved VM, drengene blev nr. 3 ved EM, pigerne nr. 5, damerne nr. 7, Lucas Bjerregård vandt VM i Japan og senior-EM i Finland, og det i 2010 lykkedes for tre amatører at vinde pro-turneringer. Andreas Hartø, Joachim B. Hansen og Line

2006

Det var en glad og stolt direktør for Dansk Golf Union Morten Backhausen, der med faste og målbevidste skridt den 8. januar i en fyldt og højstemt Messehal i Herning vandrede op mod ærespodiet for at modtage Team Danmarks hæderspris for et succesfyldt talentarbejde i 2010.

– og tillad dig lidt mere ...

2005

af Jørgen Mizander

Spar op i Sydinvest Fjernøsten

2004

Morten Backhausen er glad for Team Danmarks pris – ”det er en opmuntring til at nå endnu bedre resultater”

2003

Stor anerkendelse af DGUs elitearbejde

2002

DGU's direktør: Vi har store talenter i dansk golf

2001

Morten Backhausen, Elitechef Claus Mølholm, Joachim B. Hansen, Morten Ørum Madsen, Lucas Bjerregaard

-Jeg føler mig overbevist om, at der er i hvert fald to forhold, der har ført til vore fremskridt og til den fornemme pris fra Team Danmark. -For det første er vi blevet langt bedre til at samarbejde med klubberne, klubbernes trænere og bl.a. også forældrene. Vi har fået en lang bedre konstruktiv og målsøgende dialog. Og det er uhyre vigtigt, at alle bakker op og vi alle arbejder efter samme mål. -Dernæst har spillerne ”lært at lære” - på den rigtige måde. Golftræning var tidligere et spørgsmål om at slå bolde i massevis. Selvfølgelig skal man også slå bolde i dag, altså træne, men det skal ske i en udviklingsproces. Hvad skal man træne, hvilke dele af spillet behøver den enkelte ikke bruge så megen tid på. Spillerne har lært at arbejde efter en bestemt målsætning, de har lært at planlægge deres træning bedre – hvad er min styrke, hvad er min svaghed – og i forlængelse af det, så har de lært at reflektere. Efter hver træningssession eller match evaluerer spillere og trænere F.eks. efter en match er det vigtigt at notere sig, hvad der gik godt eller mindre godt. I sidste ende at udbedre svagheder, og totalt set give spillerne en konkret og inspirerende følelse af, at de kan blive bedre golfspillere, at de får en stærk tro på, at de sagtens kan nå de store mål. ■

Sms-tjeneste: Pris 0 kr. + alm. sms-takst. Udbydes af Sydinvest, Peberlyk 4, 6200 Aabenraa, tlf. 74 37 33 00. *) Pr. 31/12 2010. Der er tale om afkastudviklingen over 10 år med geninvestering af udbytter i afdelingen. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.


28

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

golfudstyr

GOLFSIMULATOR - mere end bare en spillemaskine Nutidens golfsimulatorer er så gode at de faktisk kan bruges som et vigtigt redskab til træning AF JIMMY BAK

Begrebet vinter har virkelig gjort sit indtog i Danmark. Især sidste år og i år har vi haft hårde vintre med masser af frost og sne. Og det sætter selvfølgelig sin naturlige begrænsning for at udfolde sine talenter på græsset. Gudskelov er golfsimulatoren opfundet og kvaliteten og realismen er imponerende. De bedste og mest virkelighedstro simulatorer er fra Fullswing Golfsimulator, som Keld Jensen og Torben Ehlers er eksklusive distributører af i Danmark og Sverige.

En af svaghederne i simulatorgolf har altid været putningen

Derudover ejer de Simgolf i Grøndalscenteret i København, som i dag er Nordeuropa's største indendørs golfsimulatorcenter. Centeret råder over 11 Fullswing golfsimulatorer, puttinggreen, bar og mødelokaler. Som noget helt nyt er Simgolf Midtsjælland og SimGolf Fyn åbnet som en franchise forretning. Simgolf opsætter igen i år en golfsimulator op på Golf i Bella og Dansk Golf Show i Herning. Begge messer er i Februar måned og der kan vindes præmier som en ny bil og rejsegavekort.

Sådan virker golfsimulatoren Mellem det store lærred og ud-

Driving range i golfsimulatoren

tid foregik til nogle huller angivet med enten tal eller bogstaver, som indikator til de forskellige afstande. Det betød at det længste put, man fysisk kunne lave i en simulator var på maksimalt 2 meter, uanset om puttet på green viste 25 meter. Det er nu fortid, for med sensorerne registreres puttet's retning og hastighed, så det kommer til at ligne et put i den virkelige verden. Der er forskellige typer af måtter, uanset om man skal slå fra fairway, rough eller bunker. Og der er måtter til både højre- og venstrehåndsspillere. På væggen sidder der en touchscreen, som styrer hele simulatoren. Man

Simgolf i Grøndalscenteret skal regne med at det ca. tager en time pr. deltager at spille 18 huller. Er man fire spillere, tager det derfor ca. fire timer at spille en runde med 18 huller.

Alle kan være med Folk uden forkundskaber til golf, får en kort introduktion til udstyret og golfsvinget. Herefter får alle en gennemgang af brugen af simulatoren. Brugervenligheden er i top og man er faktisk i gang allerede efter få tryk på touchscreen'en. Man starter i practice area, hvor man kan træne fulde slag, chip og put. Når man er varmet godt op, er man klar til at vælge mellem en af de pre-installe-

Nordeuropa's ” største indendørs golfsimulatorcenter

rede 55 baner, som er nøje udvalgt blandt verdens bedste og mest kendte. For de mere rutinerede er golfsimulatoren et godt træningsredskab. Man kan bruge den til at fastslå, hvor langt man slår med hver kølle og jern. Men simulatoren måler også bold carry, launch angle, hvor bolden lander(retning), afstand til flaget osv. På banerne inden spil kan man vælge mellem 5 teesteder, 55 baner, 12 spilformer, 9 eller 18 huller, hastghed på green, vind- og vejrforhold, 18 flagplaceringer og meget mere. Men selvom træningsfunktionen er god og meget nøjagtig, kommer de fleste for at spille. Og teknologien er i dag så fremskreden, at det er muligt at spille online med en golfspiller fra en helt anden verdensdel. Det har også åbnet for muligheden for at afholde landsdækkende turneringer. Simgolf har sin egen lukkede turnering bland VIP medlemmerne i deres tre afdelinger og de spiller hver mandag. København's firmasport har booket næsten alle tirsdage aftener med forskellige turneringer, som de selv

arrangere. Og endelig har Teetime deres Winter Tour, hvor alle kan deltage mod et lille turneringsgebyr, da der her er mulighed for at vinde flotte præmier. ■

Faktabox Simgolf - Grøndalsceteret Hvidkildevej 64 2400 København NV

Fakta

slagsmåtten går der to bånd hele vejen rundt i simulatoren med ca. en halv meter i mellem dem. De to bånd indeholder 688 sensorer, som sidder med en afstand på ca. en golfbold's størrelse. Det betyder at alle data måles på selve bolden og ikke på udstyret. Og det er tydeligt at målingen sker med stor præcision. Man skal derfor ikke hele tiden taste informationer om køllevalg og lignende men bare slå til bolden. En af svaghederne i simulatorgolf har altid været putningen, som al-

Åbningstider: Mandag - Fredag 09.00 – 23.00 Lørdag og Søndag 10.00 – 20.00 Timepriser: Hverdage før kl. 17.00 kr. 200,Hverdage efter kl. 17.00 kr. 300,Weekend og helligdage kr. 300,Her kan man også spille: Simgolf Midtsjælland Midtsjællands Golf Klub Simgolf Fyn Odense

PFS giver råd

Volstrup Golfcenter Hobro Smørum Golfcenter Smørum POOL-PUB København Golf-Indoor Rødovre Action Center Amager Kastrup Harboøre Centeret Harboøre Viborg Bowling og Golf Center Viborg

pfs@pfs.dk - www.pfs.dk

Sharks Pool Hall Odense

PFS_golfavisen_266x365.indd 1

02/02/11 13:28:30


30

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

Rejse

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

Den danske Golfhøjskole Tag på 14 dages højskoleophold på Costa delpå Sol14 ogdages få ny inspiration Tag højskoleophold til golfspillet.

på Costa del Sol og få ny inspiration til golfspillet.

Den danske Golfhøjskole i Spanien tilbyder et 14 dages ophold med golf som samlingspunkt.. Højskolen afvikles på Albayt Resort, der ligger tæt på Estepona by og Estepona Golf Club. Højskolen etablerer et hold i foråret 2011. Begrænset deltagerantal. Tilmelding efter princippet: Først til mølle. Den danske Golfhøjskole i Ankomst og hjemrejse finder sted i weekender.

After-golf på hotel Friheden

Spanien tilbyder et 14 dages kr. 15.000 ophold Pris med pr. golfperson som samlingsOpholdets prisHøjskolen er baseret påafvikles at 2 personer punkt. på deler lejlighed og bil. Prisen omfatter: flybillet, bil, fuld pension, lejlighed, Albayt Resort, der ligger tæt på 10 dages golfspil, træning og foredrag. Estepona og Estepona Opholdet tilbydesby golfspillere uansetGolf handicap. Også nyClub.Udover Højskolen etablerer etog spil gennemføres begyndere. daglig golftræning en række foredrag og samvær et aktivt og sundt golf liv, hold i foråret 2011. om Begrænset fysisk som psykisk. deltagerantal. Tilmelding efter Højskolens motto er: Selvværd, samvær og velvære. princippet: Først til mølle. Højskolens hjemmeside for mere information: Ankomst og hjemrejse finder sted i weekender. www.dendanskegolfhojskole.com

GOLF, eksotiske klippekyster OG RØGEDE SILD Fantastisk smuk natur

par-3 bane, en stor overdækket drivingrange, indspilsgreen & øvebunkers. Klubhus med cafeteria, solterrasse og stor puttinggreen.

huller. Denne bane er spændende at spille, ny hver gang. Ifølge Malcom Campell, Golf Monthly: "En perle.

En runde på den nye bane er en storslået golfoplevelse med havudsigt på de første otte huller, hvor Christiansø flere gange kan ses i baggrunden. Lange åbne huller præger starten på denne usædvanlige bane, hvor der kan vælges mellem fire teesteder - hvid, gul, blå (junior) og rød.

En bane, der er en udfordring for en hver

Flot og lidt skræmmende greenplacering Rø Golfbaner Nordbornholm En skøn oase, beliggende midt i højlyngens vekslende natur med sø, skov, klipper og vandløb. Fra hul 3 løber banen gennem skov og klipper, hvor der er nogle fantastisk flotte

Denne bane bør spilles mange gange og nydes". Svensk golf: "Den er et besøg værd, De bliver ikke skuffet". Golf Sport: "Hul 11 Månedens hul og 4 golfere ud af 5 mulige".

Banen ændrer karakter på de sidste ti huller, hvor Bornholms unikke natur udnyttes på det ypperligste og hvor spillerens taktiske evner sættes på en seriøs prøve. Her er både plantage, skov, vandfyldte stenbrud, slugter, kuperet terræn og små søer der alle skal tages med i planlægningen af spillet. En bane der er en udfordring for enhver og som også giver en endnu større naturoplevelse end den gamle bane.

Dueodde Golfbane er beliggende ved Bornholms bedste badestrand på sydkysten ved et stort sommerhusområde. Anlagt i skov og åbent landskab omgivet af frodige marker og enge med græssende kvæg. Her er desuden et rigt fugle- og dyreliv samt drilske vandløb og søer. Flere huller minder meget om de udfordringer, man kan møde på „sea side“ baner. Driving Range - Pitch & Chip bane - Putting green - øvebunkers - Indspilsgreen. ■

Faktabox Bornholm Bornholm er med Christiansø og Frederiksø Danmarks østligste øer. Bornholm kaldes også for klippeøen eller solskinsøen. Øen har et areal på 588,5 km² og der er 41.802 indbyggere (2011). Grundfjeldet ligger nær jordoverfladen, hvorfor klippeforekomster er meget almindelige. Øen har form som et parallelogram, hvor nord- og sydkysten er ca. 40 km lang, mens øst- og vestkysten er ca. 30 km; omkredsen er 141,4 km. Læs mere på : www.bornholm.info

TILBUD 1 Nordbornholm

4 dage for 2 pers.i luksuslejlighed inkl. færge t/r Ystad/Rønne samt 4 greenfee Samlet pris: kr. 4.200,-

Gælder ophold inden 25 juni 2011

Læs mere på : www.rutskerferie.dk

TILBUD 2

TILBUD

Bornholms Golf Klub - Rønne Parkbane, hvor vinden kun har meget lidt indflydelse. Naturskønt, delvist fredet område med mange vilde frugttræer, vilde orkideer, gyvel og et rigt dyre og fugleliv med bl.a. mange nattergale. Enkelte huller skærer sig unikt gennem landskabet. Træningscenter med 9-hullers

Rø Golfbaner Nordbornholm - New course

Nexø Golf Klub - Dueodde

TILBUD

Naturen viser sig for fuld styrke på og ved de bornholmske baner, der alle er beliggende i smukke naturområder. Både lav og høj handicappere kan udfolde sig og finde store udfordringer på øens 4 ret så forskellige baner. Transport til og fra øen tager ikke lang tid. Med hurtigfærgen Villum Clausen kan du komme fra Ystad til Rønne på bare 1 time og 15 minutter. Og turen fra København til Rønne kan du gøre på ca. tre timer, uanset om du kører selv, tager toget eller den direkte bornholmerbus fra Københavns Hovedbanegård. Hvis du slet ikke kan vente, er flyveturen den hurtigste vej til øen. På kun 35 minutter kan du flyve fra Kastrup Lufthavn til lufthavnen på Bornholm.

Utrolig smuk natur

Fakta

AF Per Korsgaard

Pris pr. person kr. 15.000

Hotel Abildgaard i Sandkås

Færge Ystad-Rønne T/R, bil + 2 personer, 3 overnatninger i dobbeltværelse, morgenbuffet, kaffe/te og juice hele dagen, aftenbuffet (skiftende tema), drikkevarer ad libitum (øl, vand og vin) kl. 18.00 -21.00 Pris: kr. 1.995,- pr. person

Læs mere på: www.hotel-abildgaard.dk

11/2010 www.idontryk.dk

Hvert år vælger ca. 600.000 mennesker at holde ferie på Bornholm, 80% er gæster der kommer igen år efter år. Har man en gang været på Bornholm forstår man godt hvorfor. Bornholm er en forunderlig blanding af eksotiske klippekyster, fiskerlejer med bindingsværkshuse, hvide sandstrande og smuk natur. Udover alt dette, kan Bornholm tilbyde dig fire meget forskelligartede golfbaner

Opholdets pris er baseret på at 2 personer deler lejlighed og bil. Prisen omfatter: flybillet, bil, fuld pension, lejlighed, 10 dages golfspil, træning og foredrag. Opholdet tilbydes golfspillere uanset handicap. Også nybegyndere. Udover daglig golftræning og spil gennemføres en række foredrag og samvær om et aktivt og sundt golf liv, fysisk som psykisk. Højskolens motto er: Selvværd, samvær og velvære. Højskolens hjemmeside for mere information:

dendanskegolfhojskole.com


32

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

klubnyt

i Aabybro Golfklub

Holdet bag oprykningen, bagerst fra venstre: Morten Møller, Allan Gustafson, Lasse Emil Nielsen, Mathias Hav, Kristian Johnsen, Lars Jensen, Forrest fra venstre: Jens Bjergegaard, Rasmus Færch Vinter, Rudy Ravn, Tommy Bitsch (træner) og Peter Christensen (holdleder)

Der er ingen tvivl om, at der længe har været format over elitespillerne i Aabybro Golfklub og at de har spillet god golf i flere år AF JENS CHR. LØTH

Førsteholdet hos herrerne er ubesejret i Kvalifikationsrækken de sidste 3 år (18 kampe i træk) - dog har det kikset i oprykningsspillet til 4. division. Her i 2010 har modstanderne været Aalborg, Dronninglund og Ørnehøj. Og altså igen en sæson uden nederlag. Oprykningsspillet til 4. division fandt i år sted den 11. september på Hjarbæk Fjords fantastiske golfbane, og endelig var succesen i hus med en flot 2. plads ud af 11 deltagende hold. Holdet var oppe imod 10 andre gruppevindere nemlig, Jammerbugt, Volstrup, Hals, Skive, Viborg, Storådalen, Mariager Fjord, Brønderslev, Lübker og Frederikshavn. Netop Frederikshavn var Aabybros direkte modstander den dag, og selv om de havde en meget velspillende europamester, Lucas Bjerregaard på holdet, blev de alligevel henvist til 3. pladsen. Holdet i oprykningsspillet bestod af Lars Jensen, Lasse Emil Nielsen, Jens Bjergegaard, Kristian Johnsen, Rudy Ravn, Morten Møller og Mathias Hav, og de ses her sammen med caddies, holdleder og PRO umiddelbart efter oprykningen. Vi startede lidt engelsk med at skrive, at der i år var 4MAT over eliteholdet, og det kræver selvfølgelig sin forklaring. Historien bag overskriften er følgende:

Holdleder Peter Christensen får ved anden lejlighed kontakt med Henrik Rosenmeier fra 4MAT Group, Danmark A/S, som har residens i Aalborg. Og hvad snakker to herrer, der begge spiller golf, så om? Ja, selvfølgelig! Peter er holdleder og mental coach for eliteholdet i Aabybro, der kan vinde kampe men ikke oprykningskampe - Henrik har gennem sit arbejde et ”værktøj”, 4MAT, der er udviklet i et holistisk perspektiv, og som tager udgangspunkt i menneskers grundlæggende og forskellige erkendelsesprocesser (læring) - og herud fra sætter fokus på optimal og ligeværdig formidling til alle læringstyper. Alle kan i deres dagligdag - om

man spiller golf individuelt eller på hold eller skal kommunikere med ens partner, børn, kolleger og venner have brug for en grundlæggende indsigt i og viden om egne og andres foretrukne måder, hvad angår det at opfatte, processe og videreformidle viden. 4MAT er overordnet sagt altså et ”middel” til at bearbejde den mentale side af ”det hele menneske”. Og da Holdleder Peter Christensen har den klare opfattelse, at den manglende oprykning ikke skyldes manglende golffærdigheder, men derimod ”mentale forstyrrelser”, er han straks fyr og flamme, da Henrik Rosenmeier tilbyder at udsætte hans elitespillere for 4MAT med det formål at skabe team-ånd på holdet og samtidig udvikle den enkelte spiller individuelt. Med det mål at skabe ”Optimal Elitegolf” i Aabybro Golfklub laver de to herrer nu en aftale om, at 1 Spillerne inspireres med ”4MAT - lær 4 sprog på en dag” - i 4 timer den 13. juni 2 Peter Christensen og PRO’en Tommy Bitsch tilbydes 4MAT MTD - et 3-dages kursus i brugen af 4MAT, så de er godt rustet til selv at ”bearbejde” klubbens kommende elitespillere.

Pkt. 1 er altså gennemført - af Hanne Houbak og Henrik - vi ser her Henrik gennemgå det, der kan kaldes ”grundmodellen” i 4MAT. Der er utroligt mange aspekter i emnet her, men kortfattet kan det lyde sådan her: • styrk samarbejdet • opnå større effektivitet • skab bedre resultater • optimér lærings- og udviklingsmiljøet • forøg trivslen på holdet og spilleglæden for den enkelte

Henrik Rosenmeier og Peter Christensen sidder og gennemgår strategien for det mentale arbejde i Aabybro Golfklubs elitetrup

ToucheReklame.dk

4MAT OVER ELITESPILLERNE Uden mad og drikke ... Uanset forventninger til egen præstation på banen, skal der mere end held til at forbedre hadicappet. Må vi anbefale et godt måltid i hyggelige omgivelser, et pøj pøj fra et oplagt personale samt udsigten til bløde dyner efter heltedåden.

Henrik Rosenmeier fra 4MAT Group, Danmark A/S Og spørger du Peter sætter han straks ”flueben” ved alle 5 punkter! Spørger du Henrik kunne han fylde et helt klubblad, men begrænser sig til efterfølgende:

Djursgolf

Golfophold i hjertet af Varde

4 dages golfferie med 3 overnatninger, 3 x morgenmad, velkomstdrink på ankomstdagen, 3 x 2 retters aftensmenu samt 2 x valgfri greenfee. Vi samarbejder med følgende klubber: Grenaa, Ebeltoft, Norddjurs, Lübker samt Kalø golfcenter.

3 retters luksusmenu, overnatning i dobbeltværelse med parkudsigt, morgencomplet, 1xgreenfee til Varde Golfklub ( 2 km fra Hotel Arnbjerg ).

Klubånd, sejrsvilje og mental stabilitet

Fra børnehavelærer til ledende ekspert Bernice McCarthy fik idéen til 4MAT, da hun i 70'erne arbejdede som ganske almindelig børnehavelærer i Amerika og lagde mærke til, hvordan børn lærer forskelligt. Hun fordybede sig i området, tog kontakt til forskere og teoretikere, og skabte 4MAT ud fra denne samlede viden. I dag bruges 4MAT metoden verden over i både skoler og virksomheder – og nu også i Aabybro Golfklub! Så helt almindelig er den gode børnehavelærer nu nok ikke! Bernice McCarthy anses i dag som en af verdens ledende eksperter på læringsområdet. Det kan også fortælles, at eksempelvis den 10 dobbelt verdensmester i kanoroning Arne Nielsson, som coacher professionelle golfspillere, er 4MAT certificeret. Se evt. mere på www.4mat.dk ■

Pris incl. 1 ekstra greenfee per person kr. 1199,00. Tillæg for enkeltværelse kr. 150,00. Tillæg for enkeltværelse incl. 1 ekstra greenfee kr. 450,00. Ring og forhør om øvrige golfpakker.

Tillæg ved greenfee til Lupker kr. 200,-. Tilbuddet er gældende i hele sæsonen.

Gjerrild Kro

Hotel Arnbjerg

Gjerrild Bygade 16, 8500 Grenå Telefon +45 86 38 40 20 www.gjerrild-kro.dk info@gjerrild-kro.dk

1

5

Arnbjerg álle 2, 6800 Varde Telefon +45 75 21 11 00 www.arnbjerg.dk arnbjerg@arnbjerg.dk

Søndagsgolf midt i det skønne jyske...

Golfophold i flotte omgivelser

Kgl. Privilegeret pramdragerkro ved Gudenåen der i mere end 50 år er drevet af familien Andersen. Den hyggelige kroatmosfære, de nutidige og nænsomt restaurerede bygninger sikrer en uforglemmelig oplevelse. 1 x overnatning, 1 x morgencomplet, 1 x 3-retters gourmetmenu, 2 x valgfri greenfee.

Kom til Slotsbyen Gram og nyd et ophold i flotte omgivelser hvor slot, park og skov er en del af kroen. Vi har greenfee aftaler med: Ribe Golfklub, som har 18 huller i et varieret landskab. Haderslev Golfklub hvor banerne ligger i naturskønne omgivelser. Opholdet indholder: 3 retters menu, kaffe samt morgencomplet og 1 x greenfee pr. person.

Pris pr. person i delt dobbeltværelse fra ......................... 965,-

Pris pr. person pr. dag i delt dobbeltværelse. .................. 750,-

Valgfri greenfee: Tangesø, Randers, Silkeborg, Viborg, Hjarbæk, Hammel og Himmelbjerget ( Søndagstillæg ved Silkeborg og Randers kr. 95,-. Mandag spilles uden tillæg).

Kongensbro Kro

Sidste afsnit i denne lille positive historie skal tilfalde ”historien”, idet I lige skal vide hvor, ”værktøjet” stammer fra:

Pris pr. person i delt dobbeltværelse .............................. 899,-

Pris pr. person i delt dobbeltværelse fra ...................... 2.195,-

Trivsel - skab den eller tab den! Der, hvor vi som mennesker virkelig skaber eller taber trivslen, er i kommunikationen, da den er grundlag for den gode relation, det gode samarbejde, gensidig rummelighed og accept af vores grundlæggende forskelligheder som mennesker - og den positive udnyttelse af netop disse forskelligheder.

Bestil dit golfophold direkte hos den enkelte kro/hotel

Den Gamle Kro

Gl. Kongevej 70, 8670 Ans Telefon +45 86 87 01 77 www.kongensbro-kro.dk kongensbro@kongensbro-kro.dk

2

6

Slotsvej 47, 6510 Gram Telefon +45 74 82 16 20 www.dengamlekro-gram.dk post@dengamlekro-gram.dk

Golf i det midtjyske

Golfophold på Cityhotel Herløv Kro

Sdr. Omme Kro og Hotel ligger midt i det jydske, med rolige omgivelser og skøn natur. Vi samarbejder med 10 golfklubber. Med baner af forskellig sværhedsgrad og karakter er der rig mulighed for en god oplevelse for alle spillere. Ophold indeholder 2 x kaffe og kage ved ankomst, 2 x 2 retters menu, 2 x overnatning, 2 x morgenkomplet og 2 x green fee.

Blot 3 km. fra vores hyggelige kro, finder i Skovlunde & Herlev Golfklub. En højtprofileret klub der normalt kun giver adgang for klubbens egne medlemmer. Men det er lykkedes os at lave en aftale der giver vores golf-gæster adgang til deres baner. Derfor kan vi fra 1. maj 2011 tilbyde følgende: 1 x Greenfee, velkomstdrink, 3 retters gourmetmenu efter kokkens inspiration, 1 x overnatning i hyggeligt standart værelse og stor morgenbuffet.

Pris pr. person i delt dobbeltværelse fra ...................... 1.295,-

Pris pr. person i delt dobbeltværelse .............................. 995,-

Tilbud med 1 x kaffe m. kage, 1 x overnatning, 1 x 2-retters menu, 1 x morgenkomplet og 1 x greenfee kr. 755,-

Ekstra nat incl. morgenbuffet for kun 375,- kr. pr. pers. Tillæg for enkelt værelse 300,- kr.

Sdr. Omme Kro & Hotel

Herløv Kro

Hovedgaden 1, 7260 Sdr. Omme 9 75 34 17 00 Telefon +45 www.sdr-omme-kro.dk info@sdr-omme-kro.dk

3

8

7

12 10

Golfkroen i centrum

Prioriterer du god mad, tradition og hygge, så skal du bo på Billum Kro. Vi har greenfee aftaler med 13 baner, hvor de 2 nærmeste ligger 5 min. fra kroen. Tilbudet gælder for 2 personer i 2 nætter i dobbeltværelse. inkl. morgenmad og 4 greenfee.

Pris pr. person i delt dobbeltværelse11fra ...................... 1.990,Book din golfferie på www.billum-kro.dk

2

Billum Kro

4

Vesterhavsvej 25, 6852 Billum Telefon +45 75 25 82 00 www.billum-kro.dk billumkro@adr.dk

3 4

7

5 6

Se mere på krohotel.dk/golf

1

Herlev Torv 9-11, 2730 Herlev Telefon +45 44 94 00 03 www.herlev-kro.dk hotel.herlev@email.dk


34

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

juniorgolf

Lederen af Dansk Junior Golf Akademi

Vi skal gå efter at skabe en dansk major-vinder Peter Thomsen ser tilbage på en meget succesfuldt år og præsenterer her to helt nye koncepter Fun Golf for de 4-9 årige og Future Golf for de 10-11 årige Af Jørgen Mizander

Hvad er det man siger. Når det regner på præsten, så drypper det på degnen. Man kan også påstå, at det varmen ned i rugekassen for dansk golfs fremtid, når elitespillerne viser deres format og demonstrerer, at de har haft glæde af det store ungdoms, talent og elitearbejde, som DGU, klubberne og Dansk Junior Golf Akademi udfører. For kort tid siden fik direktøren for Dansk Golf Union Morten Backhausen overrakt Team Danmarks talentpris (se omtalen andet sted i bladet), og i hvert fald var der en person, nemlig lederen af Dansk Junior Golf

Akademi Peter Thomsen, der med stor interesse fulgte den storslåede og TV-sendte begivenhed. Fordi Peter Thomsen kunne glæde sig over, at hædersprisen var endnu et bevis på et succesfuldt arbejde med Danmarks golfungdom. Det er for at sige det lidt enkelt DJGA, der spotter – ofte efter et vink fra den lokale pro eller klubledelse de helt unge talenter, udvikler dem – i samarbejde med klubberne – og sender dem videre til DGUs ungdoms og talentarbejde. Bl.a. DGUs meget berømmede projekt Creating Winners.

Mere samarbejde -Og det samarbejde skal naturligvis fortsættes og intensiveres, fortæller Peter Thomsen, der kan se tilbage på et 2010, der er forløbet bedre end håbet. Danmark er ikke en stor golfnation, hvis vi ser på landets størrelse og antallet af golfspillere, men vi har mange børn og unge, der viser flair for golfen, og med den rigtige træning og organisation, så kan vi nå langt. Jeg synes ikke, vi skal være selvudslettende eller overdreven beskedne. Vi skal være realistiske, men også sætte os ambitiøse mål. Jeg vil mene,

at vor overordnede politik i dansk golf skal være, at vi med al magt og alle ressourcer skal skabe grundlaget for en dansk major-vinder i fremtiden. Hvornår han eller hun kommer er ikke til at vide, men uden en solid målsætning, går det ikke. Vi skal tro på os selv, og det arbejde, vi udfører, og så i øvrigt give de unge en indstilling, at det kan lade sig gøre. Dansk Junior golf Akademi har i 2010 bevist sit værd. Dels har der været en utrolig god stemning i alle grupper og hold, dels har der været stor opbakning fra forældrene. På resultatsiden så gjorde Dansk Junior

golfophold på hotel opus og Stensballegaard golf Spil 18 huller på StenSballegaard golf og nyd et lukSuSophold på hotel opuS

fra

kr. 975,-

pr. person i delt dobbeltværelse

luksus golfopholdet til kr. 975,- inkluderer:

Det amerikanske golfmagasin Golf Inc. har netop kåret Stensballegaard

• 1 overnatning i dobbeltværelse

Golf til den bedste nye bane i verden i 2009-2010. Kom og oplev den

• 2 retters middag

udfordrende golfbane i det naturskønne område tæt på Horsens Fjord og

• Stor morgen buffet

nyd et dejligt ophold på Hotel Opus. Vi har også attraktive priser på ophold

• 18 huller på Stensballegaard golf

over flere dage.

Booking af opholdet kan kun ske ved direkte henvendelse til receptionen. Info@hotelopushorsens.dk / +45 76 25 72 00 Stensballegaard golf | bygaden 70 | 8700 horsens www.stensballegaardgolf.dk | www.vonhagge.com | info@stensballegaardgolf.dk

Danmarks golffremtid – eller nogle af spillerne. Det er ikke utænkeligt, at gruppen gemmer på en fremtidig herre- eller damespiller, der vil præstere de helt store resultater. Peter Thomsen mener i hvert fald, at dansk golf skal stile højt. SBGG_OPUS_annonce.indd 1

1/6/11 3:01 PM


36

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

juniorgolf

Flere sponsorer I 2011 vil DJGA yderlige knytte to trænere til foreningen – en fysisk træner og en mental træner. I den forbindelse søger DJGA kontakt med to nye hovedsponsorer.

Gratis golf i Florida

Man vi også forsøge at løse transportproblemerne for forældrene og de unge. Aktiviteterne skal spredes mere ud over landet. Bl.a. skal der etableres et hold i Vestjylland, som DJGAs nye træner Jacob Nordestgaard fra Dejbjerg skal tage sig af. -Mit mål for 2o11. Fremgang og endnu bedre resultater, slutter Peter Thomsen.

I Florida kan du spille golf 365 dage om året, så hvorfor ikke tage på golfferie her i foråret? Prisniveauet er attraktivt, flyvetiden er overskuelig, og du behøver ikke mere end 8 – 10 dage for at få en vellykket golfferie. Golferien kan kombineres med et krydstogt til Caribien, eller du kan se mere af Florida på en kør-selv-tur. De to 11 årige future spiller, David i hvid trøje og Rasmus i blå trøje træner indspil. To nye koncepter I 2010 præsenterede DJGA to helt nye koncepter, som skal udvikles mere her i 2011. Peter Thomsen har tidligere slået til lyd for, at det er nødvendigt for kommende store resultater at finde talenterne så

Fornemme resultater af DJGAs spillere

tidligt som muligt. Derfor er projektet Fun Golf sat i verden. Projektet henvender sig til børn i alderen 4-9 år. Der trænes i en kombination af træning og leg hver søndag, i vintermånederne indendørs foreningens eget golfcenter i Kokkedal, om sommeren på rangen i Nivå.

Du bor syv nætter i et lækkert golfhus på Van der Valk Lakeland Resort, som ligger i Inverness ca. en times kørsel nordvest for Orlando.

Lakeside Golf & Country Club

• Flybillet Billund/KBH – Orlando t/r inkl. skatter • Syv overnatninger i golfhus • Slutrengøring, el, håndklæder/linned • Leje af minivan i syv døgn, med fri km, forsikringer, første tankfuld benzin • Gratis greenfee til fire golfbaner Prisen er pr. person, når 8 rejser sammen.

Fra k r. 6.960

BO I LUKSUSOMGIVELSER

Ligger ved Van der Valk Lakeside Resort, og byder på et varieret landskab.

Silver Springs Golf & Country Club En flot og velholdt bane, hvor der har været spillet US PGA-kvalifikationer.

Citrus Springs Golf & Country Club En stor naturoplevelse at spille på denne kuperede bane, hvor gamle egetræer kanter fairways.

Miona Lake Golf & Country Club Her ligger fairways op og ned af hinanden, og det er den mest kompakte bane af de fire.

KRYDSTOGT I CARIBIEN

Du kommer til at bo i luksusomgivelser i et af de meget indbydende og rummelige huse på Van der Valk Lakeland Resort. Standardhusene har tre eller fire soveværelser, to badeværelser, dejlig terrasse og pool. Køkkenet er meget flot udstyret med service, køkkenredskaber og opvaskemaskine, og der er naturligvis også vaskemaskine/tørretumbler. Sengetøj/håndklæder er inkl. i prisen.

RTP Spec ial

Mere luksus helt gratis. Vi opgraderer gratis til Executive-hus, hvis der er ledigt.

Fra k

r. Kombiner golfferien med et 3 . 4 5 8-dages krydstogt. Få en luk0 susoplevelse til spotpris, f.eks. er både måltider, underholdning og akiviteter inkl. i prisen. Vi foreslår et krydstogt, hvor du bl.a. kommer til De Vestindiske Øer og Bahamas. FLORIDA FANTASTIC

Fra k En populær kør-selv-tur på 10 r. dage inkl. strandene ved Clear3 . 9 3 5 water, Everglades, Miami og Kennedy Space Center. Ruten er lagt, hotellerne er bestilt, og du får meget til en uhørt pris. Inkl. billeje, første tankfuld benzin, 8 nætter på hotel og kørselsvejledning.

Faktabox Dansk Junior Golf Akademi har eksisteret i fem år, og er rugekassen for unge golftalenter og storleverandør til DGUs ungdoms og elitehold.

Fakta

David og Rasmus, hjælper hinanden til træning.

-Det er vigtigt, at træningen er en kombination af træning og leg. Ellers taber børnene interessen. Men vi forsøger at lave øvelser, der har en relation til golf. F.eks. kasteøvelser med korrekt vægtskifte, eller baseball for at opdyrke god balance m.v, fortæller Peter Thomsen. -Future golf er for de 10-11 årige, og som navnet antyder så handler det om kommende juniorlandsholdsspillere. Vi har foreløbig to hold, øst og vest for Storebælt, men det er håbet at kunne sammensætte yderligere tre hold her i 2011 .- et hold i Sydsjælland, det sydlige Jylland og det nordlige. -Future Golf er formentlig et af de bedste projekter, vi har realiseret, tilføjer Peter Thomsen. Det er en sand glæde at se drengene og pigerne, deres interesse og ildhu for at lære mere. Her i starten af deres golfkarrriere er det vigtigt at lære dem de rigtige træningsvaner og træne med et mål. Desuden give dem troen på, at de kan nå langt. Det er en stor fornøjelse at se dem mødes her i indendørs centret, træne flittigt, skabe gode venskaber – og faktisk også lejlighedvis lave lektier sammen. Det er inspirerende og stimulerende at se, hvor langt de mest flittige kan nå på forholdsvis kort tid. Det bliver spændende at følge børnene og selve projektet i de kommende år. Desværre findes der ikke så mange turneringer for denne aldersgruppe, men vi vil forsøge året igennem at kombinere træningssessioner med nogle matcher, så de unge i konkurrence kan se og føle, hvor de står.■

SPIL PÅ DISSE BANER

Priiserne for at deltage i DJGAs træning er varierende, fra 3.600 kr. kvartalet til 6.200 kr. I den dyre ende indeholder træningen som regel træningsophold og i nogle tilfælde udlandsrejser.

Golf Akademi stort set rent bord ved årgangsmesterskaberne i alle aldersklasser, Blandt de mest markante resultater i 2010 er guld til Emily Pedersen ved DM for damer, foran en endnu en DJGA spiller og oven i en af verdens bedste juniorer Daisy Nielsen. Hos drengene fik Thomas Sørensen guld ved DM for drenge. Peter Thomsen betoner, at han gerne ser samarbejdet med klubberne og trænerne bliver endnu bedre. Det er godt, men kan blive endnu bedre, fordi dette samarbejde er i høj grad afgørende for succes. -Det er vigtigt for os at pointere, at vi udelukkende ser Dansk Junior Golf Akademi som samarbejdspartnere med klubberne, og på ingen måde som konkurrenter til hverken klub eller klubbens træner.

DANMARKS BILLIGSTE GOLFPAKKE

Tlf. 70 22 66 00 www.risskov.com

D

OS

P

ER ÅF

IE M E S S E R N E

Bella -19D i e i Fer nd C2 a på st r e g i V ernin H i r alle d M9677 o f e Feri på stan Vi er


38

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

REJSE

Peloponese

Et af de over 2.000 oliventræer på banen

Weekendgolf aarhus på danmarks bedste golfanlæg

NYT GOLFPARADIS VED ATHEN

Gudommelig golf

I samarbejde med 3 hoteller i Aarhus, tilbyder vi en række meget attraktive pakker på golf på Lyngbygaard Golf’s dejlige anlæg i kombination med overnatning i Aarhus området.

Typsik billede fra Costa Navarino - de store ondulerede greens og Bernhard Langers leg med de kuperede arealer omkring greenen

Vælg mellem Årslev Kro (alle ugens dage), Radisson Blu og Hotel Royal (fredag-søndag).

Grækenland har kun seks golfbaner, men det nye anlæg ved Costa Navarino på gude-øen Peloponese nær Athen kommer til at indeholde hele seks baner – En lokalfødt skibsreder investerer to mia kr. i en livsrøm, og den første bane ud til en magisk smuk havbugt er allerede ranket som nr. 10 i Europa. Og så har danske Mærsk-koncernen en finger med i spillet

Gå ind på vores hjemmeside www.lyg.dk og læs mere om de mange tilbud.

af Jørgen Mizander

Forestil dig det højtbeliggende teested til hul nr. 2, par 4 320 meter. Til venstre den østlige facade af det femstjernede rød og sandfarvede superlækre Westin-hotel, hvor alle værelse på grund-niveau har private pools. Under teestedet strækker sig i figurklipning en fantastisk lækker irgrøn fairway, med tre bunkers præcis i drivingafstand. I det fjerne ses tydeligt den svagt hævede flotte tværliggende green ( på tværs fordi det er et kort par 4 hul ), hvor bagkanten af greenen næsten i en farvesymfonisk overgang fra lysegrøn til lyseblå smelter sammen med i baggrunden det solgnistrende hav i den både romantiske og dramatiske havbugt Costa Navarino. Dramatisk fordi det var her for fire tusind år siden kong Nestor og hans lille flåde udkæmpede et drabeligt søslag, der ifølge lokale historikere afgjorde med positiv udgang det gamle Grækenlands skæbne. Det var her gudinden Peloponese al-

lierede sig med sin elsker Poseidon, og blæste den overmægtige indtrængende flåde ind mod de høje klipper, så flertallet af de fremmede skibe blev knust. På papiret havde kong Nestor ikke en chance, men han var uhyre populær, så afholdt at de guddommelige kræfter skred ind og svang retfærdighedens sværd. I den lille by Pilos nær Costa Navarino ses stadig gamle vidnesbyrd, skrifter, tavler og statuer, om det store slag.

beretninger, ”var vandet misfarvet af dødens skygger og den hvide sandstrand oversvømmet med fjendernes blod ”. Du kan ikke undgå at fornemme

PRISER FRA KR. 750,- per person i dobbeltværelse incl. greenfee, morgenmad og frokost i klubhuset.

historiens sus, når du slår ud på andet hul. Og man har en fornemmelse af, at designeren Bernhard Langer har haft Peloponeses gunst med i sine tanker, da han designede den

Golfbanen er ” skabt på blodets mark” Magasinet Conde Nast Traveler udpegede for nogle år siden en af Costa Navarino-strandene Voidokilia som en af verdens smukkeste badestrande. Det var den også for årtusinder siden, men efter krigsdramaet, fremgår det af

Lyngbygaard Golf · Lyngbygårdsvej 29 · 8220 Brabrand · Tlf 87 44 10 70 www.lyg.dk · mail: info@lyg.dk Den smukke udsigt til golfbanen LYG Annonce_370x258_2011_T.indd 1

09/02/11 11.30


40

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

REJSE

kuperede og utroligt smukke bane. Fordi næsten overalt på den første Costa Navarino-bane fornemmes havet, det blodige drama og i det fjerne Peloponeses klippe og domicil, der rejser sig som et advarende fyrtårn og indgang til den azurblå Navarino-bugt.

Seks nye baner Det har altid været lidt af en gåde, hvorfor Grækenland, der ellers har både naturen, klimaet, kulturen og historien ( de gamle grækere spillede faktisk et spil, der kan minde om golf ), kun har nogle få golfbaner. I forhold til lande som Italien, Spanien og bl.a. Portugal. Faktisk har Grækenland, indtil for nyligt, kun rådet over den gamle bane ved Athen nær den olympiske by, banen i nord ved Porto Carras, turistbanen på Rhodos, den i øvrigt glimrende mesterskabsbane på Corfu og siden et par år tilbage den nye på Creta. Men det er der ved at ændre sig nu. Her ved Costa Navarino er den første bane allerede klar. Og om tre-fire måneder følger nr. to, af Trent Jones jr., og i løbet af de næste fire-fem år skal der bygges i hvert fald yderligere fire baner, alle af internationale designere. Muligvis fem-seks. Pris to mia kr. Og status med de aftalte baner det største golfanlæg i hele Europa. Og med udelukkende femstjernede hoteller et af de mest luksuriøse. Foreløbig omgiver tre hoteller den første bane. .

Ved indvielsen af Langers bane for blot otte måneder siden skrev bl.a. Golf World: ”Det er let at beskrive Costa Navarino, det er ganske enkelt guddommelig golf ”. Andre internationale golfmedier har anslået de samme toner, og nok har Grækenland i dag kun seks baner, men for kort tid siden blev Costa Navarino placeret på en 1o. plads i en vurdering af Europas bedste golfanlæg. Noget af en come back! Men hvorfor nu denne kovending og investering i golf og storstilet turisme? Historien er både rørende og med et dansk islæt. En af Grækenlands rigeste mænd, skibsrederen

Super-luksus og en bane, der kan spilles af alle

Vasilis Constantokopolis, i dag 67 år, er født i den lille by Pilos nær Costa Navarino. Til Golfavisen fortæller han, at det altid har været hans livsdrøm at gøre Peloponese/Messina-regionen og ikke mindst Costa Navarino ligeså kendt på det internationale turistlandkort som f.eks. Creta, Mykonos eller Santorini.

En livsdrøm -Vi har alle forudsætningerne. Havet, strandene, et smukt bjergrigt

Mini break på Lübker Overnatning Greenfee • Middag Morgenmad • fri entré til Lübker spa, fitness og subtropisk bad

Et af banens smukke golfhuller med Peloponeses klippe i baggrunden og havet, hvor kong Nestor udkæmpede det blodige slag landskab. Vi naturen, dyrelivet, klimaet og området er rig på kulturminder. Resten er kun et spørgsmål om penge og investeringer på den rigtige måde, høj standard og med stort hensyn til miljøet, fortæller Vasilis Constantokopolis. Det sidste lægger den lokalfødte innovator stor vægt på. Derfor følges det omfattende byggeri og anlægsarbejdet af bl.a. et Navarino Environmental Observatory ( NED ) og andre internationale miljø-institutter med pligt til erfaringsudveksling med miljø-organisationer over hele verden. Når golfen prioriteres så højt, så skyldes det Mærsk-koncernen.

-Ja,det er rigtigt. For 34 år siden forsøgte jeg at få et forretningsmøde i stand med Mærsks græske direktør, men forgæves. Jeg fik at vide, at han var en entusiastisk golfspiller. Jeg brugte tre måneder til at lære mig at spille golf, og inviterede ham til en golfrunde. Det gav pote, vi mødtes, spillede og talte forretninger. Siden fik jeg rigtig smag for golfen, og har spillet lige siden. Også med direktøren, som jeg faktisk efter nogle år vandt over! I de sidste tyve år har den i øvrigt uhyre sympatiske og helt usnobbede Constantokopolis opkøbt store områder på Peloponese , inden planerne om en realisering af den store livsdrøm blev sat i gang for tre år siden. Og i dag er det en stolt handicap 18 spiller, der viser rundt på anlægget og Bernhard Langer-banen.

Både en let og en svær bane

Indgangen til det store klubhus

Fra det korte, men flotte hul nr. 2

Nogle vil mene, at den første Costa Navarinos bane er en typisk resortbane, men det er kun til man har spillet et par huller og fornemmet det tilsyneladende lette og indbydende layout, men i virkeligheden ganske spændende, varierede og strategisk udfordrende design. På langt de fleste af hullerne er fairways for tee ret så bred, men de snævrer voldsomt ind på drivingafstand og er rigt forsynet med bunkers. Det er rigtigt, at banen, fra 4.960-6.300 meter, som en resortbane kan spilles af de fleste, men der skal præsteres rigtig god golf fra de lange teesteder. Det hjælper naturligvis, at fairways, omgivet af cypresser, palmer og gamle oliventræer, er i superklassen og greens, adskillige med spændende niveautrin, er af championship karakter med op til 12-13 på stempmeteren. En tredjedel af hullerne har linkspræg, resten er enten åbne parkhuller eller smukke skovhuller. Og så er der kun et syvjern fra et af de tre hoteller til det store klubhus med en fornem terrasse ud til det elegante uphill afslutningshul. Inden frokost blæser det normalt ikke, men om eftermiddagen bliver linkshullerne med panoramaview ud over havet som de græske flag. Den blå stribe-

fra

1.125,pr. person

• Ranked 14th on Top 100 European Continental Courses 2010 by Golf World • Ranked 2nd in Scandinavia 2010 by GOLFmagasinet Denmark • Ranked 1st in Denmark 2010 and 19th in Continental Europe by Top100golfcourses.co.uk • Best Golf Course in Denmark, GOLFmagasinet, DK • Best-of-the-Best Golf Courses 2009, Robb Report, USA • Best New International Golf Course 2008, GOLF Magazine, USA

Fantastisk golfbane designet af Robert Trent Jones II

Spa og fitness

Med golfhuller, der hver morgen får topmanicure og derfor har lydefri plæner, som nærmest tigger om at blive spillet, røg Lübker direkte ind som nummer 14 på Golf World’s Top 100 liste over Kontinentaleuropas golfbaner år 2010. Banen er svær - men også en fantastisk oplevelse og uden sammenligning Danmarks bedst trimmede, så giv dig selv en fantastisk oplevelse.

Lübker Spa er et åndehul, hvor du kan pleje krop og sind. Få ny energi i boblebade, dampbade, varme hvilestole og meget mere. På tagetagen har vi indrettet en rustik pejsestue, og du kan nyde den storslåede udsigt over området, mens du sidder i den finske sauna eller de opvarmede udendørs vildmarksbade. Krops- og ansigtsbehandlinger forhåndsreserveres. I samme bygning finder du fitnessafdeling med faciliteter til styrke- og kredsløbstræning. Derudover Subtropisk Bad til hele familien.

Inviter familien med og bo i den enestående natur på Djursland. Kombiner eventuelt opholdet med en tur til Djurs Sommerland, som ligger lige i ”baghaven”.

Overnat i stilfulde golfboliger i nordisk design Som en integreret del af anlægget gør ferieboligerne med deres eksklusive arkitektur Lübker Golf Resort til et fantastisk sted at bo. Vi kan tilbyde lige fra 2- til 12-personers boliger - alle beliggende med flot udsigt til golfbanen. Boende gæster opnår fri adgang til Lübker Spa, fitness og subtropisk bad. Djurs Sommerland

PRISEKSEMPLER - OPHOLD MED ÉN OVERNATNING

WEEKEND

HVERDAG

Pris pr. person ved 4 personer i lejlighed

DKK 1.375

DKK 1.125

Ekstra nat inklusiv morgenmad og greenfee

DKK 1.000

DKK 925

Pris pr. person ved 2 personer i lejlighed

DKK 1.975

DKK 1.575

Ekstra nat inklusiv morgenmad og greenfee

DKK 1.475

DKK 1.425

Priserne er pr. person og inkluderer: 1 x overnatninger i lejlighed, 1 x greenfee, 1 x middag, 1 x morgenmad, fri entré til subtropisk bad samt spa- og fitness faciliteter Mod Randers

16

Lübker Golf Course

Ramten

Auning

Grenaa

Djurs Sommerland

Nimtofte Ryomgård 523 Kolind

21

Lübker Golf Resort®

15 15

15

Aarhus Lufthavn

21

Book på tlf. 38 40 80 00 eller www.lubker.com

Ebeltoft Ebe Århus

Lübker Golf Resort® • Trent Jones Allé 3 • DK-8581 Nimtofte • Tlf. +45 38 40 80 00 • www.lubker.com


42

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

REJSE

de bund og de hvide felter skabt af i hundredvis af gæs, der på række og geled hopper rundt på de krusede bølger. Hvis du ikke er den helt entusiastiske golfer, så kan Costa Navarino også være stedet. Som sagt er hotel-

lerne af ypperste klasse, og blandt faciliteterne kan nævnes 11 gastronomi-restaurationer, gym, fitness, enorme spa og massage-anlæg, teater og et kongrescenter med en kapacitet på 2.000 gæster.

Børnene er et særligt kapitel. Her findes et 2.000 kvm stort legeland, oven i købet med inspiration fra den græske mytologi. Ved Costa Navarino er der også mulighed for at dyrke alverdens vandsport, og der adgang til bjergbestigning, mountainbyke,

cykelture i landskabet, kanoudlejning, tennis, squash, bowling, badminton m.v. Desuden tre arkader for de shopping-interesserede. Og som sagt, om få måneder indvies bane nr. to, af de seks planerede. ■

Fakta

Faktabox

Costa Navarino

VoLVo V70 oPeN AIr Mærk foråret

Mærk foråret

Transport Fly fra Athen til lufthavnen i Kalamato tager 25 minutter. En ny motorvej er under bygning, herefter kørselstid fra Athen 1,5 time.

Ophold Costa Navarino opererer med en helårs både hotel og golf-sæson. Greenfee er 80 Euros, men kan forhandles ned ved booking via bureau eller gruppebesøg.

UDVAlgT VolVo V70 Tilbehør Læderrat, R-design UDVAlgT VolVo V70 Tilbehør kr. 4.176 Gearknop i læder kr. 1.083 Læderrat, R-design kr. 4.176 Sportspedaler i børstet aluminium kr. 1.083 1.083 Gearknop i læder kr. Parkeringsassistance, kr. 1.083 7.475 Sportspedaler i børstetbag aluminium kr. Parkeringsassistance, for Parkeringsassistance, bag kr. 7.475 (kun i kombi. m. p-assistance, bag) kr. 5.622 Parkeringsassistance, for Priser er inkl.m. moms og montering (kun i kombi. p-assistance, bag) kr. 5.622 Se mere på volvocars.dk Priser er inkl. moms og montering

Attraktioner En af Polyponeses største turistattraktioner er Olympia. Det var her i det gamle Grækenland de store sportskampe vil afviklet, idegrundlaget for de moderne olympiske lege.

Se mere på volvocars.dk

www.costanavarino.com. Tlf. +30 272 30 90200.

Hva' med at vågne op til denne udsigt. Lige uden for værelset ligger den private pool!

Golfbøger – to gode indspil

Viasat Golf redaktør Henrik Knudsen, kommer her med to gode bud på en golfbog til, "at starte sæsonen ud med” Bøgerne kan købes på www.teetimeshoppen.dk GOLF PÅ HJERNEN Af Steen Tinning i samarbejde med Jan Løfberg. I disse tider, hvor vi nu har ni Europatourspillere og en tour, hvor de spiller om milliarder, er det sundt lige at blive mindet om, hvordan det var for bare 20-30 år siden. Steen Tinning var den første dansker, der kvalificerede sig til Europatouren. Dengang var det absolut ikke noget, som der blev set op til af ret mange. At prøve at leve af golfspillet blev vel nærmest betragtet på linie med skibumser. Men Steen ville det. Han havde ”Golf på hjernen”. Og det er der – i samarbejde med journalisten Jan Løfberg - kommet en interessant biografi ud af.

Henrik Knudsen fra Viasat Rigtigt mange golffans kender kun Steen Tinning fra de sidste år af hans karriere. I bogen får man et fint indblik af tiden, hvor professionel golf ikke havde ”stjernestatus”, hvor der var økonomiske trængsler, og hvor han endda måtte se døden i øjnene. Steen øser desuden af sin viden om golf og fortæller også nogle skønne historier om pionererne, om livet på touren og selvfølgelig om caddierne.

DE OFFICIELLE UNDTAGELSER TIL GOLFREGLERNE Af Henry Beard – på dansk ved Robert Koch-Nielsen. Ganske enkelt forrygende morsom! Normalt falder jeg i søvn, når jeg læser om golfregler, men jeg kluk-lo hele vejen gennem samtlige undtagelser og div. appendix. Det var da på høje tide, at vi fik nogle officielle undtagelser. Hvem har ikke – som forfatteren – prøvet de helt urimelige situationer som f.eks. ”Bold spilbar i vandhazard,

men ikke ulejligheden værd” – ”Bold slået en smule out-of-bounds eller ”Bold savnet på fairway – men absolut ikke tabt!” – for slet ikke at nævne den alt for lidt brugte ”Areal med behov for reparation”? Jeg grinte næsten endnu mere, da jeg læste den anden og tredje gang. Læsere med bare et lille kendskab til reglerne – altså dem uden undtagelserne – vil få endnu mere ud af bogen. Koch-Nielsen’s juridiske baggrund og kærlighed til golfspillet gør ham til den perfekte oversætter. Flere af vendingerne er rene sprog-perler.

Begge bøger kan fås på www.teetimeshoppen.dk

Byd foråret velkommen i en ny Volvo V70 Open Air gennem det elektrisk glas-soltag med fri adgang til forårshimlen. Og selv om de lysere på vej, skalAirdugennem nok få brug for de knivskarpe Dual som Byd foråret velkommen i en nydage VolvoerV70 Open det elektrisk glas-soltag medXenon-forlygter, fri adgang til forårsogså følger med. Du vælger selv om din nye Volvo V70 Open Air skal være med benzineller dieselmotor og himlen. Og selv om de lysere dage er på vej, skal du nok få brug for de knivskarpe Dual Xenon-forlygter, som med manuelt eller automatgear. Komfort, sikkerhed, funktionalitet og fleksibilitet er som altid indbygget i også følger med. Du vælger selv om din nye Volvo V70 Open Air skal være med benzin- eller dieselmotor og Volvomanuelt V70, men her får du også Komfort, masser afsikkerhed, forårsfornemmelser til kampagnepris. med eller automatgear. funktionalitet og fleksibilitet er som altid indbygget i Kom selv og mærk. Vi er klar til at tilbyde dig en forårstur i Volvo V70. Se mere på volvocars.dk Volvo V70, men her får du også masser af forårsfornemmelser til kampagnepris. Kom selv og mærk. Vi er klar til at tilbyde dig en forårstur i Volvo V70. Se mere på volvocars.dk VolVo V70 T4 open Air

VolVo V70 D3 open Air

Man./aut. V70 gear, T4 180open hk, el-soltag VolVo Air og Dual Xenon-forlygter. Kampagnepris kr. 476.900 (Man.)/476.900 (Aut.) Man./aut. gear, 180 hk, el-soltag og Dual Xenon-forlygter. Kampagnepris kr. 476.900A (Man.)/476.900 (Aut.)

Man./aut. V70 gear, D3 5 cyl.open 163 hk,Air el-soltag og Dual Xenon-forlygter. VolVo Kampagnepris kr. 527.700 (Man.)/534.100 (Aut.) Man./aut. gear, 5 cyl. 163 hk, el-soltag og Dual Xenon-forlygter. Kampagnepris kr. 527.700 (Man.)/534.100 (Aut.)

A A

bilia.dk

A

A

B

A

B

B

C

B

C

B Kirstinehøj 62 B Kastrup 2770 Tlf. 7259 1500 C

Nærum Hovedgade 1 2850 Nærum Tlf. 7259 1800

Husby Allé 7-9 2630 Taastrup Tlf. 7259 1700

C

30024 Volvo C V70 A4 ann forh.indd 1

Bilen er vist med Summum-udstyr. Brændstofforbrug fra 13,0 km/l til 18,2 km/l. CO2 udslip fra 144 g/km til 179 g/km. Priser eksklusiv leveringsomkostninger. Læs mere på volvocars.dk Kampagnetilbud gælder så længe lager haves. Bilen er vist med Summum-udstyr. Brændstofforbrug fra 13,0 km/l til 18,2 km/l. CO2 udslip fra 144 g/km til 179 g/km. Priser eksklusiv leveringsomkostninger. Læs mere på volvocars.dk Kampagnetilbud gælder så længe lager haves.

26/01/11 10.09


44

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

TOURSPILLERE

De danske Europa Tour spillere 2011

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

tema

Søren Kjeldsen

GOLFavisen har taget pulsen på de danske Europa Tour-spillere. De nye stjerner var især interesseret i at give avisens læsere et indblik i, hvad de har lavet i løbet af vinteren og hvilke udfordringer står de overfor

45

Thorbjørn Olesen

Jeppe Huldahl

Af Mette Kramer

De nye kometer

Kvinderne man begynde at komme udenfor og træne og samtidig, inden længe, få spillet lidt på en bane. Derudover er det min putting, der bliver arbejdet på. Den kostede mig en del slag i de første turneringer i Sydafrika, så når den kommer på plads, så er jeg sikker på, at 2011 nok skal blive en fantastisk sæson for Andreas Hartø:-)”

Thomas Nørret

Anders Hartø

Andreas Hartø

22 år og bor i Danmark. Kvalificeret via en del 6. plads på tourskolen. Hartø fik sit store gennembrud ved at vinde ECCO Tour Championship på Challenge Tour sidste år.

Vinteren er gået med ... ”Jeg har brugt vinteren til spandevis af træning. Desværre har vinteren i Danmark jo ikke været for god for os golfere, så det har nærmest udelukkende foregået ved at slå bolde ind i et net. Det var noget, der godt kunne mærkes, da jeg så kom til Sydafrika. Feelen var ikke helt hvad den plejede at være. Derudover har jeg

brugt vinteren på at få sæsonen 2010 lidt på afstand, og samtidig nyde hvad der skete de sidste 5 måneder af den”.

Drømme og mål ”I løbet af de næste par år vil jeg gerne gøre mig gældende på ET, gerne med et par turneringssejre til følge. Derudover ville en herlig bonus være at spille sig ind i top 100 på Verdensranglisten:)”

36 år, bor i Danmark med kone og tre børn. En veteran i dansk golf men ikke på Europa Touren. Nørret har sideløbende med en civil karriere holdt drømmen om at leve af golf i live. Han fik sit kort via 13. plads på Tourskolen i efteråret.

Vinteren er gået med ... Min vinter har været ret kort. Jeg

Thomas Nørret

kom hjem fra tourskolen den 11. december, hvorefter der var en del ting, der skulle klares inden jeg kunne holde juleferie. Efter en kort juleferie med min familie har jeg planlagt 2011. Den 1. januar tog jeg til Sydafrika for at spille de to første turneringer i år på European Tour. Nu har jeg så turneringsfri indtil midt i februar, hvor jeg skal til Indien.

Julie Tvede

30 år, har et kort med begrænset adgang til LET, men regner med at spille samme antal turneringer i 2011 som året før (14). Tvede vil ellers supplere indtægten med at spille på LET’s ”Challenge Tour”,

Vinteren er gået med ...

De største udfordringer lige nu

21 år og bor i Danmark. Den danske komet kom helt frem og spille med de store, da han i december blev nr.2 i Alfred Dunhill Championship. Thorbjørn ligger i skrivende stund nr. 7 på Race to Dubai.

”De største udfordringer lige nu, er helt klart vinteren i Danmark. Nu ser det heldigvis ud som om sneen langsomt er på vej væk, og så kan

28 år, en sejr på touren, ligger p.t. nr. 65 på pengelisten.

Der er drømme og så er der mål. Drømme holder jeg for mig selv, men mit mål er klart at vinde på touren indenfor de næste par sæsoner. De største udfordringer lige nu er at finde den rigtige løsning i forbindelse med sponsorarbejde. Der skal bruges en del penge for at finansiere livet på touren, men det må ikke gå ud over mit fokus på spillet. Derfor skal jeg have den rigtige mand til at hjælpe mig.

Lisa Holm Sørensen

Lisa Holm

Drømme

Thorbjørn Olesen

Udfordringer lige nu

men det er bare tid jeg ikke føler man har, men det skal jo gøres.

Line Hansen

Line Vedel

Vinteren er gået med ...

21 år, turnede pro i efteråret efter en række fremragende amatørresultater. Vedel strøg lige gennem tourskolen, hvor hun opnåede en 16. plads.

Jeg har brugt vinteren til at slappe lidt af og være sammen med familie og venner. Der er også brugt en masse tid på træning og tekniske ændringer.

Malene Jørgensen

Drømme og mål

24 år, bor i Odense, sluttede som nr. 47 på den europæiske pengeliste 2010.

At jeg spiller rigtig god golf, og at jeg beholder mit LET kort til næste år. De største udfordringer lige nu Min største udfordring lige nu er sponsorer. Det er et meget stort stykke arbejde der skal ligges i det,

Ja min vinter har egentlig været temmelig kort. Jeg spillede jo tour skole til sent i december. Derefter var jeg hjemme i julen. Over nytåret tog jeg til varmen i Afrika og har været her siden og trænet.

Drømme Drømme for de næste par år...vinde

Malene Jørgensen

en LET turnering, og drømmen om at spille på LPGA lever stadig. Største udfordringer Mine største udfordringer er at finde sponsorer, så jeg kan finansiere min golf. På golf planet er det at forbedre min putting.

De etablerede Anders Hansen

Anders Hansen

40 år, bosat i Schweiz, har tre børn, fire sejre på touren

Søren Kjeldsen

Jeppe Huldahl

28 år, bor i Danmark med sin forlovede og et barn, en sejr på touren. Tilbage efter skadespause

35 år, bosat i London med kone og to børn, tre sejre på touren

Mark F. Haastrup

Thomas Bjørn

Vinteren er gået med…

40 år i februar, bor med kone og tre børn i Sverige. Danmarks mest vindende spiller nogensinde med ti sejre.

Søren Hansen

36 år, bor i Monaco, to børn, to sejre på touren.

26 år og bosat i Danmark. Jeg har brugt vinteren på at genoptræne min hånd (der brækkede i 2010, red.), så jeg i første omgang kan blive klar til turneringsgolf igen, og så den er helt klar til de mange turneringer, der kommer i løbet af sæsonen. Jeg har også brugt meget tid i moti-

Mark F. Haastrup

onscenter med at træne de muskler og bevægelser, som bruges i svinget. Så jeg på den måde forhåbentlig ikke behøver for meget tid til at vænne mig til at spille golf på højt niveau igen.

måske blive ændret til top 100 og vinde en turnering på ET. De næste par år vil målet være at vinde en turnering hvert år og hele tiden forbedre mig, både spilmæssigt og resultatmæssigt.

Drømme og mål

Største udfordringer

Nu har jeg jo ikke fået den bedste start på 2011 sæsonen. Så jeg er gået glip af nogle turneringer, hvor jeg havde regnet med at tjene en masse penge til ranglisten. Mit mål for i år er at slutte i top 60 og vinde en turnering på ET. Hvis det tager for lang tid med at jeg kommer i gang med turneringerne kan målet

De største udfordringer vil helt sikkert være at komme i gang igen. Få selvtilliden frem fra Vivendy Trophy i Frankrig, hvor jeg følte spillet var der til at vinde. At passe på håndleddet, så det er i fin form hele året. Derefter at spille, godt nok til at være fremme og kæmpe med om topplaceringer.

Søren Hansen

Thomas Bjørn: Har nu 11 sejre


46

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

GOLFUDSTYR

KOPIUDSTYR er BIG business

Nu starter golfsæsonen snart, og der skal lige lidt nyt udstyr i baggen. Du finder et kanontilbud på helt den rigtige Scotty Cameron til under halv pris. Du kan næsten ikke vente til den kommer hjem. Med denne putter er du helt sikker på, at du får en fantastisk sæson. Putteren ankommer, du opdager at det er en kopi – sæsonstarten er ødelagt og pengene er mistet

BILLIG, HURTIG & 4-TAKT

Jernet nederst er en kopi og ved nærmere eftersyn, kan man se, at overfladen er meget grovere og kanterne er skarpe, igen svært at se ved første indtryk

Af Per Korsgaard

Køber du direkte hos din lokale pro eller i autoriserede shops, så er du sikker på den ægte vare, men handler du brugt, på online auktioner eller i nogle Internet-butikker, så kan du meget nemt ende op med at blive snyd. Omløbet af falske produkter er eksploderet de sidste år og det koster golfindustrien rigtig mange millioner af kroner hvert år. GOLFavisen har talt med repræsentanter fra flere af de store mærker der er repræsenteret i Danmark om deres syn på denne voksende industri. Produktion og salg af kopivarer er steget med 10.000% i de sidste 20 år, og handelen med disse varer tegner sig for omkring 10% af verdenshandelen, tallene kommer fra en udsendelse jeg så på et tidspunkt på BBC. De førende udstyrsfabrikanter er gået sammen i sammenslutningen US Golf Manufactors Anti-Counterfeiting Group.

De store leverandører gør fælles front mod kopisterne Anti-Counterfeiting Group består af verdens førende golf udstyrsfabrikanter. Dens medlemmer og mærker omfatter Acushnet Company - Titleist og Footjoy, Callaway Golf - Odyssey, Top-Flite og Ben Hogan, Cleveland Golf/Srixon og Never Compromise, Nike Golf, PING og TaylorMade-adidas Golf og Ash-

worth. Sammenslutningen har advokater over hele jorden, men primært Taiwan og i Kina hvor over 90% af alle kopiprodukter produceres. AntiCounterfeiting Group blev dannet i 2004 og dets primære opgave, er at få regeringerne til at håndhæve deres lands lovgivning mod kopiering af golfudstyr. Som et resultat af Anti-Counterfeiting Group's heroiske indsats, har snesevis af vellykkede angreb mod fabrikker, lager, montage og butikker er blevet lukket af de kinesiske retshåndhævende og civile myndigheder i løbet af de seneste seks år. Mange virksomhedsledere er blevet anholdt og er nu blevet retsforfulgt og dømt ved

ning, denne proces kunne tage langtid, da der skulle laves støbe forme osv. I dag foregår det hele via CAD programmer på computeren, dette tæt forbundet med produktionen, hvilket gør at kopierne ret ofte er ude på markedet mindst lige så hurtigt som originalerne.

Hvad kopieres? Engang var det oftest udstyr fra Callaway og Taylor Made det blev forfalskede, i dag går ingen ramt forbi og det drejer dig ikke kun om udstyr mere, men om bolde, tøj, handsker, vogne, bags ja selv afstandsmålere og GPS enheder har jeg hørt om forfalskninger af, så man skal virkelig se sig for derude.

var det primært Taylor Made og ”Engang Callaway - nu er det alle mærker” de kinesiske domstole. Problemet er blot at kort efter myndighederne lukker en fabrik, konfiskere lagre og sætter de ansvarlige for retten – ja så starter en ny produktion op et andet sted. Men heldigvis er der flere og flere vundne retssager mod bagmændene, og det takket være vågne forbrugere, eBay undersøgere, lokale told myndigheder, de kinesiske myndigheder og producenterne.

Hvad siger loven i Danmark? I Danmark kan du som forbruger lovligt både købe og bruge kopivarer. Du kan også frit medbringe kopivarer til eget brug til Danmark efter en rejse til et andet land. Dette

gælder også køb over på Internettet, det er fuldt lovligt til eget forbrug.

Men ... Piratkopiering kan være farligt for borgernes sikkerhed og sundhed. Piratkopiering er en trussel imod samfundsøkonomien. Hertil kommer at der ofte ligger organiseret kriminalitet bag. Derfor er det et myndighedsanliggende at sikre samfundet mod piratkopiering, udtaler Skats Task Force Varemærkeforfalskning, og de fortsætter: ”Vi er forpligtet til at gribe ind over for de her varer og give besked til de firmaer, der har anmodet om det. Derefter er det en sag mellem rettighedshaveren – for eksempel Callaway – og modtageren af forsendelsen". Så selv om det officielt er lovligt, risikerer du at få en sag på halsen fra rettighedshaverens advokater.

Hvad siger loven i andre lande? I flere EU-lande findes der væsentlig strengere regler end i Danmark. I nogle lande risikerer du store bøder, hvis du køber en kopivare, eksempelvis i Italien, Frankrig og Portugal, og dette uanset om du ved, at det er ulovligt eller ej, og uanset om du har købt varen på gaden, på et stort marked eller i en butik.

Næsten alt produceres i Kina

Putteren til højre er en kopi, men en af de bedre. Rillerne i slagfladen er mere grove

Hovedparten af alt ægte golfudstyr produceres også i Kina, værdien af disse varer er millioner vis af kroner værd, dette fremstilles af arbejdere der typisk tjener 400-600 danske kroner om måneden. Formene hvor i køllehovederne støbes, tegninger af opbygningen af køllehovederne, produktionshemmeligheder kan nemt sælges på gaden for i tusindvis af kroner, i næsten alle tilfælde er udbyttet lagt højere end risikoen. I gamle dage blev alt kopieret ved, at den originale vare blev købt, målt op og produceret efter dennes opbyg-

Hvis man ser nærmere efter på den venstre driver, kan man tydeligt se kanten er bredere og dårlig udført. Men det er svært at se hvis man ikke har den rigtige at sammenligne med

, 5 9 9.4

KUN


48

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

GOLFUDSTYR

Det er derimod lovligt at købe og bruge kopivarer i Bulgarien, Storbritannien, Tjekkiet og Tyskland. I Polen er det lovligt at købe og bruge kopivarer, du vil dog kunne få en bøde ved at bruge kopivarer som for eksempel film og musik DVD’er og computerspil. I flere lande er det også ulovligt at bruge kopivarer, uanset om varerne måske er købt lovligt i et andet land. Inden du rejser ud i Europa, skal du derfor være opmærksom på, om du medbringer kopivarer. Så skal du ud og rejse og spille golf, så skal du være 100% sikker på hvad du medbringer. I Italien kan I få bøder på helt op til 75.000 kr. for at købe og benytte en kopivare.

Hvordan kan du se visuel forskel på en original og en kopi? Det kan være rigtig svært at se forskel på den originale og en kopi, især hvis du ikke har en tilsvarende at sammenligne med. En ting det er vigtigt at kigge efter er serienummeret. Omkring 2002 begyndte Callaway at tilføje serienumre på deres golfkøller. Nummeret er ofte trykt meget svagt på bagsiden af hælen af hovedet. Serienumrene på deres jern er gemt under gribbet, så det er lidt sværere at kontrollere. Mizuno og mange andre mærker har deres serienumre på hosel (del af hovedet, der forbinder til skaftet). Men også kopierne har serie numre, så det er ikke altid en sikkerhed. Næste der bør undersøges er logoet's, bogstaver og farver. Mange af de forfalskninger anvender forskellige bogstaver typer (fonte). Farven af køllen er ofte også mærkbart anderledes. Callaway benytter særlige unikke farver på deres udstyr. Hvis skygge er lidt skæv, linjerne ikke helt skarpe, bør det undersøges nærmere, fordi det kan være falsk. Nogle har endda stavefejl. I stedet for "Callaway Fusion" og det kan sige noget lignende "Callaway Fuzion". I moderne drivere benyttes ofte mange forskellige materialer, såsom kulfiber og lign. en simpel test med en magnet er ofte et meget effektivt redskab. Dog kræver alt dette du har driveren fysisk i hånden, dette har man jo sjældent når man handler på Internettet.

Hvordan spotter man en kopi vare? Det anslås at op i mod 24% af det golf udstyr der sælges på eBay er kopier. Tallet er kommet frem efter en analyse MyGolfSpy havde lavet af de seneste 100 oprettede annoncer på eBay.com. 1. Tjek sælgers feedback. Har de mange negative karakterer eller har de under 50 salg kan det være en svindler 2. Serienumre, alle originale produkter er stortset udrustet med et serienummer, kan de ikke oplyse dette er det med stor sandsynlighed

en kopi. 3. Spørg efter billeder et den rigtige vare. Billederne er typiske dem fra producentens hjemmeside og ikke billeder af varen du køber. 4. Bruger sælgeren betegnelsen ”vundet” eller ”uønsket gave” er det ofte måden, at retfærdiggøre den måske lavere end de andre varer. Dette kan selvfølgelig være sandt, men bør undersøges. 5. Har du mulighed for, at have varen i hånden så er det altid en god ide at tjekke materialet med en magnet. Er det et titaniums køllehovede, så skulle magneten ikke kunne sætte sig på denne. 6. Test af lim, igen hvis du har mulighed for at se varen, så tjek alle sammensvejsninger, der bør ikke være synlig lim. 7. Bogstaver, farver og tryk, det er ofte her kopierne let spottes. Far-

advarsel Pas på disse hjemmesider www.711golf.com www.bsygolf.com www.cheap-golf-drivers.com www.clubgolfsale.com www.cwgshopping.com www.discountsgolfclubs.com www.discountsforgolf.com www.drgolfstore.com www.easybuygolf.com www.easygolforder.com www.ebayoyo.com www.golfbargainoffers.com www.golfbigdiscount.com www.golfclubswarehouse.com www.golfclubhotsale.com www.golfdiscountnow.com www.golfdiscountsale.com www.golfinstock.com www.golfleading.com www.golfleadings.com www.golfquickway.com www.golfsale365.com www.golfsetstore.com www.golfshopping18.com www.golfstaring.com www.golfselling.com www.golfsetbase.com www.golfshop123.com www.golfwholesale18.com www.golfwholesaleseller.com www.goshoppinggolf.com www.gtbshop.com www.hurricanegolf.com www.hygolfcn.com www.igolfyoo.com www.istockgolf.com www.lslgolf.com www.linkchina.com www.maxdiscountgolf.com www.mygolfwholesale.com www.myprowholesale.com www.mysurbuy.com www.okeygolf.com www.onlinegolf118.com www.shoponlinewholesaler.com www.sunogolf.com www.surpassgolf.com www.u1wholesale.com/ www.wowogolf.com

verne er forkerte, bogstaverne med forkert font, forkert logo eller andet visuelt udtryk kan fælde kopien. 8. Det stykke metal der sidder mellem skaftet og køllehovedet er ofte specielt fra producent til producent. Kopisterne bruger ofte det samme på alle deres kopier. 9. Betal altid med PayPal, så er du beskyttet økonomisk ved køb du ikke er tilfredse med 10. Er du i tvivl om du kigger på en ægte vare, så benyt funktionen ”Report this item” – dette giver eBay et tip om varen kan være en kopi. 11. Er du stadig i tvivl, så kontakt producenten også i tilfælde af du har købt en kopi vare 12. Sund fornuft, lyder tilbuddet for godt til at være sand, ja så er det med stor sandsynlighed det også.

eBay eBay får ofte skylden for at være den største kilde til kopivarer, men i 2008 blev der handlet 2.7 billioner varer igennem deres sites (2.700.000.000 varer) – 0.2% af disse totalt set er kopi varer. Det er simpelthen umuligt for dem, at kontrollere et så stort antal, men alligevel blev i 2009 -30.000 sælgere suspenderet for mistænkelige handler og 500 sager overbragt til politiet.

Hvad er de fysiske forskelle på en original og en kopi? En af mine bekendte købte for nogle år siden en Callaway driver på Internettet, det viste sig efterfølgende dette var en kopi. Da han ikke ville spille med en kopi driver, gav vi os til at ”obducere” driveren for at finde forskellene. 1. Svejsningerne var generelt dårlige og noget mere sjuskede end originalen – du risikere nemt køllehovedet falder af og i værste fald rammer en medspiller 2. Skaftet var af meget tvivlsom kvalitet, specifikationen stift og med lav vridning holdt slet ikke, skaftet skulle være stift, men var blødere end regular. Det label der sidder på skaftet var markant anderledes i farve og størrelse end originalen 3. Grippet var ikke så blødt som originalen og i markant anden kva-

Bestil vores golfkatalog på: www.pro-golftours.dk

Pestana Viking Resort **** Bo 7 nætter på det lækre Pestana Viking Resort der har en fantastisk beliggenhed på en klippekant helt ud til havet. Du kan spille golf på resortets 4 baner til en yderst rimelig pris, og du får 5 green fees med i købet. Pris pr. person v/2 personer.

Ring til os! Vi har stadig ledige pladser med direkte fly til Algarve

Den nederste Driver er en dårlig kopi, hvilket ses på kanter og udførslen af logo litet, desuden var det langt tyndere og tapet under grippet var gennemsigtigt, normalt er dette hvidt. 4. Forkerte komponenter, den originale driver havde et hoved af kulfiber, på kopien var dette lavet af metal, men blot malet i ”kul fiber look” 5. Holdbarheden var markant dårligere, allerede efter 50 slag, kunne slitage anes på slagfladen 6. Ulovlig trampolin effekt, i dag er der regler for hvor stor trampolin effekten er på en driver, dette tages der ikke hensyn til på kopierne 7. Headcoveret var helt anderledes, magnet lukningen var væk, læderet var noget mere stift, farven var meget anderledes, skrifttypen forkert og syningerne var mere sjuskede udført. Desværre var de 1.700 kroner han mistede på denne driver kun den yderste top af den billioner af dollars industri som kopivarer er. Kopivarer bliver handlet af kriminelle uden moral og produceres i mange tilfælde under kummerlige vilkår, nogle gange også af børnearbejdere viser undersøgelser. Så hold skarpt øje og tænk dig om, når du handler på Internettet, du kan så frygtelig nemt blive snydt. Vi har lagt en liste på vores hjemmeside med nogle butikker, der er blevet anklaget for at sælge kopi produkter. Se www.GOLFavisen.dk ■

Golfferie til Algarve Ønsker du at spille golf i naturskønne omgivelser? Sætter du pris på gode middage og lokale vine? Og søger du en destination med oplevelser nok til hele familien? Så tag med Pro-Golf Tours til Algarvekysten. Din golfrejse er vores drive!

Fra kr.

5.990.-

Inkl. fly fra Kbh. (m. golfbag), hotel m. morgenmad, billeje, 5 green fees og moms.

Pestana Dom João II Villas & Beach Resort Tilbring 7 nætter på det charmerende strand- og golfhotel Pestana Dom João i gåafstand fra byen Alvor med de hyggelige fiskerestauranter og barer. I prisen er inkluderet 5 green fees til Pestanas 4 baner. Pris pr. person v/2 personer.

Fra kr.

6.390.-

Inkl. fly fra Kbh. (m. golfbag), hotel m. morgenmad, billeje, 5 green fees og moms.

Le Méridien Penina Golf & Resort Bo 7 nætter på det luksuriøse Penina Golf & Resort. Stedet frister med den fantastiske parkbane, Penina Championship Golf Course, et stilfuldt poolområde og en ideel beliggenhed tæt på Alvor og Portimao, der er blandt Algarvekystens hyggeligste byer. Pris pr. person v/2 personer.

Fra kr.

7.690.-

Inkl. fly fra Kbh. (m. golfbag), hotel m. morgenmad, billeje, 6 green fees og moms.

Kontakt vores golf-specialister på 77 33 56 20 eller send en mail til info@pro-golftours.dk Putteren til højre er en kopi og det ses tydeligt, hvis man ser godt efter i kanterne i udfræsningerne

Læs mere om rejserne på www.pro-golftours.dk

En del af Profil Rejser


50

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

GOLFTRÆNING

Fysisk golftræning

Til dem som har læst første artikel i GOLFavisen oktober 2010, vil jeg nu tage den et skridt videre. De fleste øvelser blev udvalgt så de kunne laves i hjemmet. Jeg vil nu vise nogle øvelser som kan laves i fitnesscentret

AF Frederik Rasmussen

Der er mange fordele ved at lave øvelserne i et center med det rigtige udstyr, frem for eksempelvis elastikker og andet hjemmeudstyr. Jeg viser ingen øvelser med decideret ”fitness maskiner”, altså maskiner hvor man sidder isoleret og kun træner lige netop en muskel eller en enkelt muskel gruppe. Grunden til det er, at vi ”mister” stabilitet ved at sidde isoleret og kun belaste lige netop den muskel, frem for at skulle stabilisere i hele kroppen når vi laver øvelserne. Samtidig lærer vi også musklerne at samarbejde som de f.eks. gør i et golfsving.

armbøjning til også at ramme øvre ryg. Hvorfor nu hele denne lange forklaring om en armbøjning?? Primært fordi vi kommer til at lave den i de nye øvelser vist nedenunder og sekundært fordi jeg vil understrege, hvor vigtigt det er ikke at gå i ”fitness maskine fælden”, som man får vist i de fleste centre, men at vi lærer at udfordre kroppen og få stabiliteten med i vores træning. Dog kan maskiner for helt nybegynder være et must for at undgå skader.

Power

samme som styrke, jeg kan bedst definere det som, at vi kan lave en øvelse hurtigst muligt, altså genererer mest mulig fart på korteste tid. For de fleste over 40 er dette vigtigt; både i golf men også i daglige gøremål og er især vigtigt i nedsvinget som genererer længde. På billederne er Europa tour vinder Karen Margrethe Juul, som jeg har et samarbejde med. Alle disse øvelser som er vist er på en eller anden repræsenteret i karens program (dog sat sammen på en anden måde). Alle øvelser kan ses som video på hjemmeside www. funktioneltraening.com ■

Vi kan sige meget firkantet, at vi overfører styrketrænings øvelser til et mere realistisk miljø. Et eksempel taget fra en øvelse vi alle kender er en armbøjning frem for en bryst pres maskine. En armbøjning er en fantastisk øvelse og her belaster vi langt fra kun bryst/triceps men hele core (mave regionen) og hvis vi eleverer fødderne kan vi faktisk få en

Der kommer også en mobilitets øvelser for hofte rotation og hoftens mobilitet generelt. Jeg har taget fat i hoften og dens mobilitet da de fleste kunder (pro’er samt amatør golfere jeg har haft), har en eller anden form for hofte mobilitets /stabilitets problem og det kan også medføre nedre ryg smerter eller knæ problemer og medføre svingfejl. POWER eller eksplosivitet, som jeg mener, er meget vigtigt i et golf sving kommer der to øvelser for. Eksplosivitet er noget af det første vi mister med alderen, og er ikke det

Eksplosivitet: ”Lateral hop”

Styrke: ”Split squat”

Styrke: ”Back ekstension”

Styrke: ”Assistant Chin up’s”

Man hopper fra side til side, lander skiftevis på hvert ben. Sørg for ikke at lande på ”stift” ben. Det gælder om at belaste benet ekcentrisk når du lander.

Her træner man primært forlår og ballerne, men også balance og stabilitet. og her har man en god mulighed for at finde ud af, om der er ubalance i kroppen. Det vil sige; er der en side som er dårligere end den anden, kører vi et ekstra sæt på den dårlige side for at rette op på evt. ubalancer. Vægten er placeret på hælen af den fod som er forrest, man kommer helt ned og helt op (altså fuld bevægelse).

Bryst op, skulderblade tilbage, neutral nedre ryg, bøj frem ad fra hofte, men ryggen må ikke bøje. Mærk stræk i baglår og kom tilbage op mens du aktiverer baglår og baller. Her træner man hele den bagerste kæde (baller, baglår og nedre ryg).

Denne øvelse er lidt mere avanceret, men fantastisk. Man træner ryggen og skulder stabilisator. Hænder mod krop og i skulder bredde, skub brystet frem og hold skulderbladene nede og aktiver dem.

Et mere realistisk miljø

2 x 20 skiftevis repetitioner. (pas på ved knæproblemer)

2

3 x 10 repetitioner på hver side

3

Faktabox Frederik Rasmussen, f. 1976, fysisk træner og træner sports folk og motionister på alle niveauer og er tidl. lav HCP spiller. For flere informationer: www.funktioneltraening.com Alle Øvelser kan ses som video på hjemmesiden

Hofte mobilitet ”vinduesvisker” Skaber intern rotation i hofterne. Man tager begge hænder og knytter dem, holder knæene i 90 grader og i kontakt med hænderne, imens man roterer dem ud af. 2 x 15 repetitioner.

1

3 x 10 repetitioner.

3 x 10-15 repetitioner.

4

Elastikkerne assisterer i løftet, jo flere elastikker jo nemmere er løftet.

5


52

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

GOLF TRÆNING

Styrke: ”Push ups”

Styrke: ”Row’s”

Core: ”Landmine”

Core: ”Chest wood chop”

Man træner bryst, triceps og core og det er en vigtig øvelse for at genere fart i et golf sving. Øvelsen kan laves på knæ for at gøre den nemmere. HUSK at aktivere i mave regionen og hold hænderne under skulderne.

Man træner den øvre ryg og skulderbladstabilisatorene. Dr. Greg Rose - Head trainer TPI har udtalt, at de fleste golfspillere mangler styrke i netop denne type øvelser (træk øvelser).

Landmine er en anti-rotations øvelse. Sørg for at spænde op i hele maveregionen, godt fast greb og roter fra side til side med armene, med så lidt rotation i kroppen som muligt.

Nu skal vi i forhold til den første core øvelse rotere. Ben i skulderbredde, spænd i maveregion, skuldre og arme er stabile og roterer med overkroppen.

3 x 10 repetitioner på hver side

2 x 20 repetitioner skiftevis.

2 x 10 repetitioner på hver side.

3 x 10 repetitioner.

7

8

9

MacGregor tilbage i varmen Efter flere år hvor ingen rigtig viste hvad der skete med dette 120 år gamle firma, er de nu tilbage med nogle fantastiske produkter, alle lanceret under deres nye motto ”The greatest name in Golf has now the greatest technology” Meget traditionelt udseende

Af Per Korsgaard

I forbindelse med den store relancering af MacGregor golf, har de forsøgt at lave en blanding af det traditionelle MacGregor og moderne spil forbedrende teknologi. Driveren M85T Driver falder helt ind i denne kategori. Det første ting du vil bemærke er den moderne slanke, mørke finish, som ikke kun ser godt ud, men kan reducere genskin og holde dine øjne fokuseret på bolden. Køllehovedet er opbygget så den er maksimalt tilgivende over hele slagfladen. Dette betyder også en høj bold hastigheder og mere distance, selv om off-center hits. MacGregor ingeniører har placeret tyngdepunktet lavt og dybt til at fremme længere og mere højtflyvende slag. Endelig og måske vigtigst køllen justerbar. Ved at justere skaftet, kan du vælge at sætte køllehovedet åbnet, neutralt eller lukket, så du kan forme dine drives efter din helt egen smag, så der er en løsning

uanset om du forsøger at bekæmpe et hook, slice eller andet. Driveren er monteret med UST MAMIYA AXIV CORE skaft, hvilket er et særsyn for en driver i denne prisklasseudkig efter. Sættet leveres med hele 3 hybridkøller. Farven grøn, som er den gamle MacGregor farve og denne går igennem hele sortimentet.

Fedt design og super skaft kendetegner denne driver

MacGregor M75i Combo jern sæt er et super spil forbedrende jern sæt fra den genfødte MacGregor familie. Opbygningen af køllehovedet giver maksimal udgangshastighed på bolden over hele slagsfladen, og er derved utrolig tilgivende med bolde ikke ramt midt i sweet spottet. Opbygningen er efter cavity back princippet, med lav vægt i bunden der giver en høj boldbane og bolden er læet at få i luften. MacGregor har bevaret deres lækre design igennem årene, men dog har de formodet at kombinere disse med spil forbedrende teknologi, præcist hvad de højere handicappede spillere er på udkig efter. Sættet leveres med hele 3 hybridkøller. Farven grøn, som er

• Frankrig • Florida

• Madeira • Mallorca

• Azorerne • Brasilien • Den Dominikanske

• Guadeloupe • Hawaii • Rom

• Sicilien • Sydafrika • Thailand

• Mexico

• Vietnam

Republik

Vi skræddersyr også dine drømmerejser med golf til resten af verden. Bestil vor helt nye 144 siders katalog på

info@bountyclub.dk eller hent det hos os på golfmessen i Bella Center

MacGregor M75i Combo sæt Jern

MacGregor M85T

• Algarve • Argentina

den gamle MacGregor farve og denne går igennem hele sortimentet. rascgrafik.dk

6

I 2011 laver vi rundrejser og matchture til:

Faktabox Priser Priser: M85 Driver 2299,M75I Combo 3799,- inkl. 3 hybrider. Nærmeste forhandler henvises på: TJ Trading 28761845

DRØMMEREJSER MED GOLF Bounty Club A/S · 70 20 56 66 · www.bountyclub.dk · info@bountyclub.dk


GOLFavisen · FEBRUAR 2011

REJSEnyheder

55

REJSEBUREAUERNE ER OPTIMISTER

Walking among cognacs that are this old, I feel respect. Knowing some of them were casked by my grandfather, I feel pride. RICHARD BRA ASTAD, Master blender

Golferne tørster efter sol og grønne greens Alle bureauer venter storsalg her i 2011, og de fleste er sluppet igennem finanskrisen uden store problemer af Jørgen Mizander

Når dette skrives, så er Bornholm og store dele af det øvrige Danmark ved at vende tilbage til livet - efter en snekatastrofe uden sidestykke. Sneen er så småt ved at forsvinde, om end temperaturen stadig er et godt stykke under frysepunktet. De røde næser og de blanke øjne noterer sig minusgrader helt ned til 10. En vandring med den livlige vove ud over hjemmebanens mennesketomme fairway afslører, at store dele af banen stadig er snedækket, og de steder der ikke er helt hvide, har den bi-

dende frost lagt sit spindelvæv ud mellem græstotterne. Kort sagt: Golf er en umulighed, i hvert fald en oplevelse af de knap så behagelige. Og i øvrigt er mange danske baner lukket og på første tee ses skiltet ”Banen lukket pga frost”. Hvad betyder så det? Jo som en læser i telefonen udtrykte det til GOLFavisen. ”Det betyder, at nu er jeg fa… træt af at svinge min sne-skovl, j Jeg længes som et barn til at svinge golfkøller, vel at mærke under varmere himmelstrøg. Jeg længes efter at stå op om morgenen, og ikke behøve iført vanter og skindhue skovle sne i en time, inden afgang til jobbet. Jeg længes til at sidde på en solrig terrasse, spise min morgen mad i ro og mag sammen med gode golfvenner og se frem til 18 herlige golfhuller med irgrønne fairways og hurtige greens. Forleden så jeg en seddel i klubhuset, om tilmelding til en rejse sydpå. Der gik kun en dag, så var alle 20 pladser optaget”. Med ovennævnte in mente kan

is a marriage of aged cognacs from the Grande and Petite Champagne region. Blended and bottled at one of the few cognac houses still traditionally run by the same family. www.braastad.com

B R A ASTAD XO

Donnafugata, det nye storslåede 36 hullers anlæg på Sicilien

man vel sige, at intet er skidt uden det er godt for noget andet. Kulden og snemasserne har fået golfspillerne til at længes efter grønne farver i stedet for uendelige bjerge af den hvide sne. For at gå direkte til sagens kerne, så melder alle golfrejsebureauer om betydelig trafik på booking-telefonerne eller direkte bestillinger over websiten.

Golferne vil se ”grønne fairways frem for sne” GOLFavisen har på opfordring fra læserne foretaget en rundspørge, og fra alle sider meldes om ”unormal – men glædelig – travlhed ”. Vi stillede spørgsmålet: Kom med et godt tilbud til vinter-trætte golfere. Alle bureauer sagde naturligvis ja, men et par tilføjede: Selvfølgelig har vi gode tilbud, det er den gode historie, den beklagelige er, at nogle

af rejserne allerede er udsolgt og for andre gælder det, at der ikke er så mange pladser tilbage. Den gennemgående udtalelse er, at der inden for de sidste tre-fire år aldrig har været en større efterspørgsel efter vinter eller tidligt forårsrejser. Desuden, afslører rundringningen, er stort set alle golfrejsebureauer kommet helskindet gennem denne den første del af finanskrisen. Vurderingen er, at selv om der har været skruet ned for udgifter og investeringer generelt, så har der alligevel i budgettet været plads til golfoplevelser. Med i billedet skal dog tages, at flere bureauer sidste år skar ned på antallet af rejser for at komme et evnt svigtende salg i forkøbet. Men alt i alt har golfrejsebranchen ikke som den almindelige charterturisme været tvunget til at udbyde fly og rejser til stærkt nedsatte priser. Golferne har været tro mod sine vaner – den årlige golftur sydpå. Men hvad er så de enkelte bureauers tilbud?


56

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

REJSEnyheder

FAIRPLAY GOLF TOURS

Krone Golf Tours

Oceanico Laguna Golf

Bravo Tours Her ser man med stor optimisme på det kommende sæson, ”Vi venter et stort og positivt år ”,og helt aktuelt anbefaler Jørgen Simonsen, chef for bl.a. selskabets matchrejser, rejser til altid populære Algarve i det sydlige Portugal. -Vi har gode rejsetilbud i februar og marts f.eks. til Hotel Aqua Pedros i Albufeira med fem runder på de gamle Villamoura-baner, der i dag hedder Oceanico Laguna og

Bounty Der også er en af de store spillere på det danske golfmarked, her er den nye og berejste kommunikationschef Kim Ravn Mortensen ikke bange for at anbefale en for danske golfere helt ny destination, nemlig Sicilien, der i marts får besøg af Europatouren. Mellem appelsinlunde, grønne vinmarker og oliventræer og en sanserig smuk panoramudsigt i syd ud over det azurblå Middelhav og i øst til nogle af Siciliens arkæologiske kulturskatte, de pittoreske og maleriske middelhavsbyer Raguza og Siracusa ligger et af Italiens fornemste golf og spa resorter Don-

Pinhal. Priser fra 5.450-5.650 kr. Desuden kan vore gæster vælge at bo på et lækkert lejlighedskompleks Vila Das Lagoas med mulighed for seks dages golf på banerne Salgados, Alamos og Morgado . fire dages golf for 5.698 kr., seks dages golf for kun 7oo kr. mere. Vi har også en række andre gode tilbud, men de nævnte er dem, som jeg synes er de bedste efter pris og indhold.

nafugata. Det er et utroligt lækkert fuldservice hotel og med to golfbaner, der holder international klasse. Den let kuperede parkbane, designet af Gary Player, og nu vært for Europa-touren. Dernæst en charmerende og strategisk krævende linkspræget bane. Der er afgang i april, en matchtur og en påsketour. Priserne ligger omkring 9.995 kr., men så venter der også gæsterne luksus på første klasse. Kim Ravn oplyser i øvrigt, at Bounty er på vej med det største katalog, 144 sider, i bureauets historie, bl.a. med spændende rejser til Vietnam, Cuba og Mexico.

Turneringssponsoren Krone Golf Tours har også store forventninger til 2011. Og kan i øvrigt se tilbage på en periode med positive resultater. Direktør Mikael Jensen kan godt forstå, hvis vintertrætte golfere længes efter grønne fairways. Han peger især på tilbud til Lissabon-området og Gran Canaria. Ved Lissabon, nærmere betegnet to af Portugals bedste og mest charmerende baner, de to Aroeira-baner skåret ud i høj pinjeskov, tilbyder Krone Golf Tours ophold i lækre legligheder lige ud til banerne. Det er ophold i en uge og med fri og ubegrænset golf på de to baner. Pris kun 4.995,- kr. På Gran Canaria bliver det lidt dyrene, men så skal gæsterne også bo på det 5 stjernede Sheraton Salobre Hotel, med de to baner, nord og syd, af samme navn. Fra hotellet, klubhusterrassen og mange steder på den kuperede baner er der en fantastisk udsigt over banen, bjergene og ikke mindst havet. I tilbuddet indgår også middage. Og fri buggy, fordi Salobre er ret så kuperet. Pris 9.895.- kr.

Masser af golfrejser til hele verden. Vi flyver fra Kastrup, Billund, Ålborg, Århus og Hamborg.

FORÅRSREJSER 2011 Lauro Golf Lejligheder Costa Del Sol, Spanien F.eks MAJ - JUNI 2011

Fly fra Kastrup/Billund/Ålborg/Århus incl. transport af golfbag Lejebil i 7 døgn Atalaya Park Golf & Resort med halvpension i 7 nætter 5 runder golf

Fly fra Kastrup/Billund/Ålborg/Århus incl. transport af golfbag Lejebil i 7 døgn Lejlighed til 4 personer med morgenmad i 7 nætter 5 dage med fri golf incl. golfbuggy

Risskov Travel Partner Her har man valgt at koncentrere sig om golfrejser til Florida på baggrund af et indgående kendskab til den populære destination. Risskov anbefaler en ti dages rejse med overnatning i eget hus af høj klasse. De fleste huse har bl.a. egen pool. Det er i det berømte Van der Valk-resort. Du bor lige ud til en af de fire inkluderede golfbaner, og har fri golf alle dage. Banerne er Lakeside, Miona, Silva Springs og Citrus, hvor især Lakeside og Citrus ifølge den lokale golfguide hører til Floridas bedste baner. Prisen pr. person i en gruppe på fire er 9.785 kr., 8135,- pr. person for en gruppe på otte. Resortet Van der Valk ligger mellem Orlando og Tampa dvs med kort kørselsafstand til Disneyworld og Epcot Center og i Tampa bl.a. en af verdens bedste zoologiske haver.

Pris pr person fra

Kr 7.315

Pris pr person fra

ASUR Islantilla Suites & Spa 4* Huelva, Spanien F.eks. MAJ 2011

Fly fra Kastrup/Billund incl. transport af golfbag Lejebil i 7 døgn ASUR Hotel Islantilla Suites & Spa Junior Suites med halvpension i 7 nætter 5 runder golf, (bl.a 2 x El Rompido) Pris pr person fra

Den altid populære Aroeira-bane, to baner, syd for Lissabon

Valle del Este 4* Costa Blanca, Spanien F.eks MAJ - JUNI 2011

Florida-golf, her Citrus-banen

Kr 5.600

Så er det spændende, at det bureau, Nevin Rejser, der i sin tid opfandt Belek som golfdestiantion, har fået nye kræfter og i fremtiden vil satse stort netop på golfrejser netop til et af de rejsemål, der er mest populær hos de danske golfspillere. I forvejen har Nevin i mange år sendt forretningsfolk og turister til en række destinationer i Tyrkiet. Den nye satsning sker, efter Nevin har indgået et samarbejde med et af Beleks største incomming-bureauer Highland Golf, og den danske protræner Harry Thomsen, tidligere golfmanager på National-banen i Belek. I første omgang tilbydes en uge med ophold på Sueno Hotel og med fire dages golf på nogle af kystens bedste baner. Priser fra 6.500 kr. ”Men der kommer flere tilbud, vi vil profilerede os som specialbureau for golfrejser til Belek, fortæller direktør Nevin Rasmussen.

Kr 5.450

Fly fra Kastrup/Billund incl. transport af golfbag Lejebil i 7 døgn Valle del Este Resort med halvpension i 7 nætter Fri adgang til Spa Center 5 runder golf Pris pr person fra

Kr 6.350

CS Rafael Suites Hotel 5* Algarve, Portugal F.eks MAJ - JUNI 2011

Vale do Lobo 4* Algarve, Portugal F.eks JUNI 2011

Fly fra Kastrup/Billund incl. transport af golfbag Lejebil i 7 døgn Hotel CS Rafael Suites med morgenmad i 7 nætter 6 runder golf

Fly fra Kastrup/Billund incl. transport af golfbag Lejebil i 7 døgn Lejlighed i Vale do Lobo i 7 nætter 4 runder golf, 2 x Royal Couse + 2 x Ocean Course

Pris pr person fra

Kr 7.200

Pris pr person fra

Kr 7.950

KØR SELV

Belek byder på fantastisk golf

Nevin Golf Rejser

Så lækkert kommer du til at bo på den nye Donnafugata-bane

Atalaya Park Golf & Resort 4* Costa Del Sol, Spanien F.eks. MAJ 2011

Castanea Golf Resort Tyskland Ca. 2½ time fra grænsen

Gut Apeldör 4* Tyskland Ca. 1 time fra grænsen

Castanea Golf Resort med morgenmad i 3 nætter 4 runder, vælg imellem 8 forskellige baner Pris pr person

Kr 2.785

Gut Apeldör med morgenmad i 3 nætter 3 runder på “Big Appel Course”

Pris pr person

Kr 2.205

Hotel Golf du Barriére 4* Frankrig Normandiet

Normandiet, Deauville med morgenmad i 7 nætter 5 greenfee vælg imellem 8 forskellige baner “Rejse 8 betal for 7” Pris pr person

Kr 4.965

Se meget mere på www.fairplaygolftours.com Bestilling på telefon 70 20 24 37

Fairplay Golf Tours, medlem af Rejsegarantifonden nr 1655


58

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

REJSEnyheder

Beloura bliver bedre og bedre

Go-to-Golf

I Dubai er alting stort, klubhuset til Festical City-banen

Green2green Her vil direktør Ole Grauting gerne oplyse gode tilbud til vintertrætte golfere, problemet er bare, at bureauet næsten ingen golfrejser har tilbage. Næsten alt er solgt. -Af det, vi har tilbage, så vil jeg anbefale Portugal og Dubai. -Vi har rejser til det historiske og

ærværdige Hotel Palacio ved Estoril, 4 nætter og tre runder golf til kun 3.995,- kr. Desuden til det lækre Marriott Hotel ved en af Portugals og Europas bedste baner Praia del Rey nord for Lissabon helt ude ved havet. Fire nætter og tre runder golf, på del Rey og den nærliggende kuperede

parkbane Golden Eagles til 5.995,- kr. Green2greens gæster kan også vælge at bo i lejlighed, en uge med hele seks runder golf for 4.995,- kr. -Hvis man hellere vil til Dubai, så kan vi anbefale fantastisk golf og hotel i centrum i Festival City, fem runder golf for 8.895 kr.

b lu C lf pris o g g j l E agt i E il v dEl t EE for f l n EE Et ti r b g Ell k ø h ot på

Det kun et år gamle men efter sigende fremgangsrige Go-to-Golf præsenterer Lissabon-golf som sit kanon-tilbud. -Vi har lavet en superaftale med det fire stjernede hotel Pestana Sintra smukt beliggende i udkanten af den store Sintra naturpark. Der er afgang fra både København og Hamborg, og for syv nætter med fire runder på den glimrende Beloura-bane skabt af Rocky Roquemore er prisen så lille som 6.250 kr, oplyser direktør Thomas Hamilton. Det er også muligt at komme til at spille den flotte, kuperede mesterskabsbane Penha Longha, tilskud 450 kr., det var her Thomas Bjørn vandt sidste år.

Profil Rejser

Den gamle Estoril-bane har en special charme

SK Golf Travel måned kan vi tilbyde syv nætter incl. tre dages golfskole og fri golf på Estoril-banen for 7.500 kr. Vi kan også tilbyde overnatning på Quinta de Marinha eller Vila Dicuda ved Marinha-banen. For et mindre tillæg er det muligt for vore gæster at komme til at spille den attraktive Oitavos-bane, vært for Portugal Open flere gange.

Tiffany Golf Tiffany Rejser er specialbureau for rejser til Egypten, men er nye inden for golfrejser. Sabrina Gunvald har planer om golfrejser i både marts, april og maj, og aftalerne med hoteller og banerne omkring Cairo er allerede på plads. Men det er situationen i Cairo ikke.

-Nej det må man sige, i de sidste par dage har vi ligget vandret for at få alle vore gæster hjem. Nu vil vi afvente situationen, men når forholdene i Egypten er mere afklarede, så vil vi starte golfrejser op, fortæller Sabrina Gunvald, der har boet i Egypten i mange år.

Weekend op

Den spændende Duquesa-bane

1.050,hold

Tyrkiet Eksperten/Scanway Det er ikke overraskende, at dette bureau anbefaler golfrejser til Belek i Tyrkiet. Rene Stisen fortæller, at bureauet har lavet en fin aftale i april – det er umuligt at få starttider i marts – med overnatning syv dage på det eksklusive Cornelia Diamond og tre runder på Nick Faldo-banerne tilhørende Cornelia-hotellerne, desuden en runde på Gloria, ny eller gammel. -Vi er ikke helt færdige med alle aftaler, men jeg regner med, at prisen kommer til at ligge på ca. 8.000 kr., oplyser Rene Stisen. ■

Faktabox

Fakta

SK står for den erfarne golftræner Steen Kaas, og så ved de fleste, at det handler om anerkendte golfskoler. -Et godt tilbud, så vil jeg anbefale, at man starter sæsonen med golfskole, og på den gamle Estorilbane, 18 spændende huller og ni huller, der er knap så avancerede, fortæller Steen Kaas. Netop her i år og i hele marts

Bureauet har slået sig op på skræddersyede Rejser til de fleste populære og kendte golf-destinationer. Som gode tilbud i nærmeste fremtid anbefaler Profil Rejser/Pro Golf Tours bl.a. rejser til Costa del Sol. Bl.a. bolig på det elegante Suites Duquesa Golf ca. 15 km fra Marbella, syv dage, halv pension, fri bil og med fire dages golf på Duquesa-banen, designet af berømte Trent Jones. For de 5.900,- kr. får gæsterne også adgang til hotellet store spacenter. Pro Golf Tours tilbyder også ophold syv dage på velkendte Atalaya Hotel og med fem runder på de to baner Atalaya New og Old. Pris 6.690,- kr. Atalaya med hele 475 værelser, bl.a. inde og ude pool, egen drivingrange m.v. har i mange år været et favorithotel for mange danske golfere. -Og så har vi et tilbud, som nok vil interessere mange helt nye golfere, fortæller Claus Tranberg. Rejs ned som nysgerrig, kom hjem med DGU-kort. På intensive syv dage vil den anerkendte og pædagogiske træner Brian Højgaard lære deltagerne både teori og golfen i praktik, det er syv dage frem for de normale 7-8 måneder. Og golfskolen finder sted på det flotte Europa Tour-anlæg Aroeira med to baner syd for Lissabon. Det er et tilbud, som vi venter os meget af. Der er afrejse i både februar og marts. Prisen er 8.990 og 6.300,- for ledsagere. Der er fri golf for alle.

Bureauerne har anbefalet pga det store salg, at vi opgiver tlf. nr. Krone Golf Tour 33 14 18 88 Bravo Golf Rejser 70 10 10 77, Bounty golf Rejser 70 20 56 66 Green2green 86 11 49 55 Risskov Travel Partner 70 22 66 00. Nevin Golf Rejser 33 33 90 50. Go-to-Golf 33 29 62 74 SK Golf Travel 20 10 19 44 Tiffany Rejser 58 56 26 00 Tyrkiet Eksperten 70 10 81 00. Profil Rejser 77 33 56 00.

Pr. person i delt dob beltvære

lse

Munkebjerg Hotel – nabo til Danmarks smukkeste golfoplevelse* WEEkEndophold

gourmEtophold

Ekstra ovErnatning

• Eftermiddagskaffe med hjemmebagt kage • Velkomstdrink • 4-retters menu i Panorama Restauranten efter køkkenchefens valg • Overnatning i standardværelse • Stor morgenbuffet i Panorama restauranten • Morgenkåber og slippers på værelset • Entré til Casino Munkebjerg • Fri adgang til Munkebjerg Fit & Relax

• Eftermiddagskaffe med hjemmebagt kage • Champagne og appetizer i vinkælderen • 5-retters gourmetmenu i Tree-Top restauranten • Velvalgt vinmenu 1 glas pr. ret • Overnatning i Tree-Top lukusværelse • Stor morgenbuffet i Panorama restauranten • Morgenkåber og slippers på værelset • Entré til Casino Munkebjerg • Fri adgang til Munkebjerg Fit & Relax

Frokostmenu inkl. drikkevarer samt 3-retters dinér med vinmenu i Panorama Restauranten

Pris pr. pers./nat i dobbeltværelse kr. 1.050,-

Pris pr. pers./nat i dobbeltværelse kr. 1.625,-

Pris pr. pers. kun kr. 995,-

*vejle golf Club har en af Danmarks smukkeste mesterskabsbaner med 27 huller fordelt på 3 gange 9 huller med stærkt kuperet skovhuller, kløfter og et let kuperet terræn – en udfordring for næsten alle golfspillere. Green fee kan købes i hotellets reception til en fordelagtig pris.

Munkebjerg Hotel • Munkebjergvej 125 • DK-7100 Vejle • Tlf.: +45 7642 8500 • info@munkebjerg.dk • www.munkebjerg.dk


60

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

PRO GOLF

NYT FRA

NYT FRA

HERRERNES TOURS

KVINDERNES TOURS

herretour

kvinde tour

AF MORTEN NIELSEN

Ladies European Tour (LET) Der er blot spillet en enkelt turnering på LET Tour, nemlig ISPS HANDA Australian Open i Australien. Tre danskere var til start, men hverken Malene Jørgensen, Lisa Holm Sørensen eller Mianne Bagger klarede cuttet. Det kan blive svært at hente danske topresultater på LET Tour, nu hvor Iben Tinning har valgt at lade sig pensionere fra golfen. Verdens nummer fem, Yani Tseng vandt turneringen i overbevisende stil med hele syv slag ned til et trekløver på den delte andenplads, englænderen Melissa Reid samt Eun He og Jiyai Shin fra Korea. Sidstnævnte er

Thomas Bjørn

Fantastisk sejr til Thomas Bjørn i Qatar Masters og flere gode danske resultater her i starten af sæsonen, hvor specielt Thorbjørn Olesen har imponeret AF MORTEN NIELSEN

Lisa Holm Sørensen

Malene Jørgensen verdens nummer et og Yani Tseng rykkede med sejren op som nummer to i verden. Da Tseng ikke er medlem på LET Tour er det Melissa Reid, der fører Henderson Money List, som damernes pengeliste hedder. LPGA Tour i USA er endnu ikke startet op. LET Tour fortsætter nu med to uger mere Down Under, hvor det først er ANZ RACV Ladies Masters i Queensland og dernæst Pegasus New Zealand Women’s Open hosted by Christchurch i New Zealand. I Queensland er alle tre danskere til start igen og så må man håbe på et bedre resultat dér.

European Tour Thomas Bjørn vandt en fantastisk sejr, da han med fire slag ned til nummer to vandt Qatar Maters. Bjørn spillede efter i første runde at ligge på cutgrænsen helt eminent i det videre forløb og fortsatte med scores i 65, 66 og 69. Gennem finalerunden førte han fra start til slut og det endte med fire slags margin til spanieren Alvaro Quiros. Det var Thomas Bjørns 11. sejr på European Tour og nu er han pludselig omkring nummer 60 i verden og inde i Accenture Matchplay for verdens 64 bedste og med gode muligheder for også at komme ind i nogle af sæsonens fire Majors. I Qatar sluttede endvidere Søren Hansen på en flot delt sjetteplads og der blev sekundære placeringer til Jeppe Huldahl, Søren Kjeldsen og Mark Haastrup. Sidstnævnte var i aktion for første gang i flere måneder efter sin skade og er nu også noteret på pengelisten. Anders Hansen og Thorbjørn Olesen missede begge cuttet i Qatar. Inden Qatar startede sæsonen traditionen tro med et par turneringer i Sydafrika allerede i december og to mere i januar. Alfred Dunhill Championship blev vundet af Pablo Martin. Men på en delt andenplads med to øvrige kom Danmarks nye komet, rookien Thorbjørn Olesen.

Det sensationelle resultat indbragte Thorbjørn hele 78.000 euro og han er dermed allerede godt på vej til at sikre sig kortet til næste sæson. Jeppe Huldahl missede cuttet. Ugen efter vandt Ernie Els South African Open Championship, der er den sydafrikanske Tours flagskibsturnering. Igen imponerede Thorbjørn Olesen og fik en del niendeplads til en værdi af små 20.000 euro. Jeppe Huldahl blev delt nummer 30 og er nu også noteret på pengelisten. Det sydafrikanske swing sluttede med Joburg Open. For tredje uge i træk vandt en sydafrikaner, denne gang Charl Schwartzel. Thomas Nørret fik sin første check med en delt 40. plads mens både Søren Hansen, Andreas Hartø og Thorbjørn Olesen missede cuttet. Touren fortsatte til Den Persiske Golf med først Abu Dhabi og herefter Volvo Golf Champions i Bahrain og senest Qatar Masters. Med de fleste af Europatourens stjerner og nogle amerikanere kunne kun danskere med de gode spillerkategorier komme ind i turneringerne. Abu Dhabi HSBC Championship blev vundet af Martin Kaymer. Anders Hansen blev bedste dansker som delt nummer 18, Søren Hansen og Søren Kjeldsen sluttede begge på

en delt 37. plads og Thomas Bjørn og Jeppe Huldahl missede cuttet. Paul Casey vandt Golf Champions i Bahrain. Anders Hansen på delt 13. plads og Søren Kjeldsen på delt 24. plads blev bedste danskere. Thomas Bjørn fik sæsonens første check med en delt 44. plads, hvor også Søren Hansen sluttede. Jeppe Huldahl missede cuttet.

Pengelisten – Race to Dubai Danmark har i år ni spillere på Europatouren, hvilket er det højeste antal nogensinde. De otte af spillerne er nu efter finaleplaceringer registreret på pengelisten. Thomas Bjørn er nummer tre, Thorbjørn Olesen nummer 23, Søren Hansen 33, Anders Hansen 51, Søren Kjeldsen 69, Jeppe Huldahl 112, Thomas Nørret 175 og Mark Haastrup nummer 203. Kun Andreas Hartø er endnu ikke noteret for en pengepræmie.

PGA Touren i USA På PGA Tour er der spillet fem turneringer i den nye sæson. Jonathan Byrd vandt Hyundai Tournament of Champions på Hawaii Og Mark Wilson tog sig af Sony Open samme sted. Jhonathan Vegas vandt Bob Hope Classic i Californien og Bubba Watson ugen efter Farmers Insu-

rance Open også i Californien. Den femte og seneste turnering, Waste Management Phoenix er grundet dårligt vejr og skal desværre ud i en mandagsafslutning.

Verdensranglisten Nedturen på listen for de danske spillere gennem 2010 ser ud til at være stoppet. De gode resultater tidligt i 2011 kan også ses på verdensranglisten. I toppen har europæerne totalt overtaget den tidligere så amerikansk dominerede liste. Lee Westwood er nummer et og Martin Kaymer nummer to. Tiger Woods er blot nummer tre, men har dog heller ikke spillet meget, siden hans ’affære’ blev rullet ud for offentligheden sidste år. Yderligere fire europæere er i verdens top 10, mandag den 7. februar. Thomas Bjørn rykker efter sejren i Qatar op omkring nummer 60 og 6-7 pladser længere nede ligger Anders Hansen. Søren Kjeldsen ligger omkring nummer 90 som sidste dansker er i top 100, men med sin delte sjetteplads i Qatar er Søren Hansen nu også godt på vej frem mod top 100 igen. Grundet forsinkelsen i USA med mandagsafgørelse foreligger de nøjagtige placeringer ikke endnu. ■

Kære far, Her kommer lige en hilsen fra det varme Ørestad City. Vi bor på 5. sal i et topmoderne domicil med alt, hvad man kunne drømme om. Her er auditorium, mødelokaler, state of the art IT-udstyr, fitnesscenter, vicevært-team, vores egen indgang – og så kan vi selv bestemme, hvor store vores værelser skal være... ...og der er kun få meter til lufthavn og metro!

Oplev vores nye erhvervslejemål fra 744 til 25.000 m². Læs mere på www.klp.nu eller ring +45 70 26 26 61.

Fitness & frisør

Receptionister

Konference

Metro & lufthavn

Sikkerhed


GOLFavisen · FEBRUAR 2011

konkurRENCE

KONKURRENCE

VIND Birdie Golfuret fra Cimier Det Schweiziske urmærke Cimier giver dig nu mulighed for at få Birdie som en del af dit golfudstyr!

Spørgsmål: Hvor mange år ydes der garanti på et Cimier Birdie ur? A: 2 år B: 3 år

Birdie kan købes på Cimier. dk og nærmeste forhandler oplyses på tlf. 4016 6648. Vejl. udsalgspris kr. 4.900,Du kan også deltage i konkurrencen i GOLFavisen hvor en af vores heldige læsere har mulighed for, at vinde et Cimier Birdie ur. Urets hemmelighed er det specielle energiglas på bagsiden, der har en afbalancerende og beroligende virkning. Det sikrer dig den naturlige balance i kroppen, der forbedrer din ydeevne – og dermed den birdie, der måske giver dig sejren! At uret er topklasse med Schweizisk quartsværk, 3 års garanti, vandtæt ned til 5 ATM, og fås i mange farver, gør kun Birdie endnu mere attraktivt.

Indsend dit svar til konkurrence@GOLFavisen.dk Svaret skal være os i hænde senest den 10. marts 2011.

Få en 5-stjernet oplevelse, der klapper fra start til slut På Ledernes KonferenceCenter gør vi dit arrangement til noget ganske særligt – hver gang. Kampagnetilbud Dagmøder fra kr. 495,- eller bliv hele døgnet og få endnu mere forkælelse fra kr. 1.495,-

Om dit arrangement er en større eller mindre konference. Vi brænder for det – og kan slet ikke lade være. Og vi ligger lige midt i Danmark. Vi sikrer dig og dine gæster fremragende faciliteter og suveræn forplejning – fuld forkælelse – også i pauserne. Dagens indhold er jeres ansvar – men vi giver gerne forslag - og vi arrangerer gerne golfevent på den nærliggende golfbane.

Få et uforpligtende tilbud på 6594 1313 Rugårdsvej 590 5210 Odense NV Telefon: 6594 1313 www.lederneskonferencecenter.dk

Vind en Taylormade R9 Driver To af GOLFavisens læsere kan i denne måned vinde en Taylormade R9 Driver

Spørgsmål: Hvor mange forskellige lofts fås R9 driveren i? A: 2 lofts B: 3 lofts Indsend dit svar til konkurrence@GOLFavisen.dk Svaret skal være os i hænde senest den 10. marts 2011.

R9 kommer i 3 forskellige lofts 8,5 9,5 og 10,5 grader. Hovedet har en mere klassisk udformning med få moderne ændringer, hvilket giver en ideel hovedform til lændge og tilgivelse. R9 er udstyret med Taylor Mades Inverted Cone Technology hvilket gør køllen utrolig tilgivende på slag ramt udenfor sweetspot.

63


64

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

Golfudstyr

Fremtidens golfkøretøj

- introduceres nu i hele Skandinavien Efter 5 års intensiv udvikling og tests kunne opfinderen Peter Iversen fra MOVEEASY A/S endelig i 2010 præsentere sin golfopfindelse, som nu er patentbeskyttet og allerede tegner til at blive en stor succes, - til glæde og gavn for golfspillere også udenfor Danmarks grænser Af Morten Ravn Patentet går ud på at køretøjet kan indstilles til forskellige positioner, hvilket giver golfspilleren valget mellem flere anvendelses muligheder, afhængig af den enkeltes individuelle behov og ønsker. Det unikke ved denne el-trolley er således, at du kan få den motion din energi og fysiske formåen rækker til, og samtidig kan du nu uden problemer følges med andre golfspillere som måske er mere mobile. Med den nye golf el -trolley fra Move-Easy A/S kan man nemlig helt selv vælge, hvornår man undervejs på banen vil gå - og derved få optimal motion, eller hvornår man vil ”steppe-up” på køretøjet og køre med og dermed følge trop med sine medspillere. Fordelen ved køretøjet er således, at når du ønsker at motionere i forhold til din fysiske formåen kan dette lade sig gøre. Samtidig har du mulighed for at blive medtransporteret, så du kan følges med andre golfspillere med et hurtigere tempo. Med et enkelt greb på styrestangen kan du ændre køretøjets positionen, og du bestemmer helt selv, hvornår du vil ændre funktionen til enten

1

Move Easy er nem, at pakke sammen og kan flyttes rundt med en stationcar stående eller siddende stilling. En af de store fordele ved Peter Iversen’s opfindelse er endvidere, at el-trolleyen er ”sammenklappelig” og dermed nemt kan medtranspor-

Hele dette golfeventyr startede med, at Peter Iversens kone ringede ham op fra golfbanen, hvor hun spillede med en veninde som havde store problemer p.g.a. manglende mobilitet.

du ikke opfinde et golfkøretøj, ”Kan som man bare kan 'steppe op' på og køre med?” teres i en almindelig personbil, idet to meget lette og sammenklappeligr aluminiumsramper kan købes som ekstraudstyr, så man selv kan manøvrere golfkøretøjet ind i bilens bagagerum.

2

”Kan du ikke opfinde et golfkøretøj, som man bare kan ”steppe op” på og køre med” ? Og det spørgsmål blev så taget op som en udfordring, der nu kommer mange andre golfspillere til gode.

3

Den danske golfopfindelse produceres i Danmark og er dermed af Europæisk kvalitet i alle led. I og med man hos MOVE-EASY A/S vægter hensynet til miljøet højt, er køretøjet bl.a. udstyret med de mest miljøvenlige batterierne som p.t. findes på markedet og som samtidig har en lang levetid. Succes’en med dette golfkøretøj har nu foreløbig også bredt sig til Norge, hvor firmaet AUTO GOLF AS netop har opnået forhandlingsrettigheder, og hos MOVE-EASY A/S arbejdes der aktuelt hen imod etablering af forhandleraftaler på flere andre Europæiske markeder. ■

4

Mød os på GOLF I BELLA 2011 Stand A20 Proark golf PLUS - Danmarks førende golfkæde Vi sætter ny standard i dansk golf

Messetilbud på GOLF I BELLA 2011

Proark golf PLUS har en vision om at blive Danmarks førende golfkæde. I dag driver vi 7 attraktive golfcentre i Danmark med mere end 6.2000 medlemmer, 65.000 green-fee gæster og 60 ansatte.

Kom og hør mere om Proark golf PLUS på GOLF I BELLA-messen den 11. - 13. februar, hvor du finder os på stand A20.

I år 2013 forventer vi, at kunne byde vores medlemmer velkommen på hele 20 golfbaner i 5 stærke regioner.

www.proarkgolfplus.dk Gående position. Når du ønsker at motionere, men ikke bære

Stående position. Når du vil stå og køre i et behageligt tempo

Siddende position. Hvis du ønsker at sidde komfortabelt

Sammenklappet - for nem transport i alm. bil

Her vil der være gode messetilbud på bl.a. Golf med overnatning i enten Blokhus Klit eller Hjarbæk Fjord samt en konkurence, hvor du kan slå dig til et golfophold eller til andre gode golfpræmier.


66

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

QUIZ

REGELQUIZ I SAMARBEJDE MED REGELSTUDIUM.DK

3

3

lette Spørgsmål

1 Slagspilsturnering Må en spiller øveputte på 1ste teested, inden han begynder runden? 1. Ja 2. Nej 2 Slagspilsturnering En græshoppe sidder på en spillers bold, som ligger i en bunker. Må han skubbe til græshoppen uden straf? 1. Ja 2. Nej 3 Slagspilsturnering En spillers bold ligger op ad en rive på en skråning. Må han holde f.eks. en finger på bolden for at forhindre den i at flytte sig, når han flytter riven? 1. Ja 2. Nej

Se de kommenterede og rigtige svar på

www.regelstudium.dk

under menupunktet

sv ære Spørgsmål

1

Slagspilsturnering En spillers drive rammer et træ, og bolden kommer til hvile på teestedet. Spilleren træder noget græs ned bag bolden, før han slår sit næste slag. Hvad siger Reglerne?

2 Slagspilsturnering To spillere har begge tabt deres bold i en sø, som er markeret som parallel vandhazard, og det er ikke til at vide, hvilken bold, der er længst fra hullet. Men A’s bold krydsede hazardgrænsen længere væk fra hullet end B’s. Hvad er spilleordenen for deres næste slag?

1. A skal spille først 2. B skal spille først 3. De skal trække lod 4. Den spiller, hvis bold er længst fra hullet, når de har droppet efter Regel 26, skal spille først. Slagspilsturnering En spiller chipper sin bold ude fra ind på green. Den løber langsomt hen mod hullet, men bliver så snuppet af en hund, som taber bolden igen længere væk fra hullet. Der er ikke straf, men hvor fra skal spilleren spille sit næste slag? 3

"GOLFavisen quizzer"

Regelquiz

1. Det er ”rub of the green”, og han skal spille derfra, hvor hunden tabte bolden 2. Han skal placere sin bold så nær som muligt ved det sted, hvor bolden var, da hunden snuppede den 3. Han må slå sit chipslag om 4. Han må blive enig med sine medslagspillere om, hvor bolden ville være endt, hvis hunden ikke havde taget den

Percy Finsen

D N VI

1. Der er ingen straf 2. 1 straffeslag 3. 2 straffeslag 4. 1 straffeslag og spilleren må slå sit drive om

I samarbejde med www.regelstudium.dk bringer vi 10 udfordrende

spørgsmål i hver udgave året ud, 3 nemme og 3 svære. Quizzen er lavet af Unionsdommer i golf Percy Finsen fra Regelstudium.dk, som også vil bistå med, at svare på læsernes spørgsmål.

E S S A E EN K NE-B OL D TO

GE S D I R B

”Vidste du at ...” Padraig Harrington blev diskvalificeret i Abu Dhabi HSBC Championship efter selv at have set hændelsen efter sin åbningsrunde i 65 slag. Den tredobbelte major vinder, som også var en af de førende efter første runde, fik ikke lov til at starte anden runde efter at hans hånd strejfede bolden, da han genplacerede den foran hans markeringsmærke på syvende green. På syvende green, da Harrington skulle genplacere sin bold, strejfede hans finger bolden i det samme han fjernede markeringsmærket. Det er en overtrædelse af regel 20-3a. Der er ikke noget straf for overtrædelsen, men bolden skal genplaceres. Fordi bolden ikke blev genplaceret, er overtrædelse lig med 2 straffeslag. Og da disse ekstra slag ikke var registreret på hans scorekort, har han underskrevet på en forkert score og blev dermed diskvalificeret. “Det havde været meningsløst at hidkalde en overdommer fordi hvis han spurgte mig om hvor bolden havde ligget, ville jeg have sagt det samme sted, for jeg var sikker på at den ikke havde rykket sig”, udtaler Harrington. Men det skulle han nok have gjort alligevel for så havde han gjort opmærksom på fejlen og havde ikke fået de 2 straffeslag, som kostede ham den videre deltagelse i turneringen. Samtidig er det lidt ironisk at Harrington lige er udnævnt til at være ambassadør for R&A, som netop er regel forskriver i golfsporten.

Hvis der er nogen der sider med et regelspørgsmål, de gerne vil have svar på, så send det endelig til:

regler@GOLFavisen.dk

fordrende spørgsmål med en kasse bolde fra Bridgestone. Kommenterede svar kan ses på www.regelstudium.dk under menupunktet GOLFavisen.

Vi bringer svaret i det kommende nummer. Vi præmierer det mest ud-

God fornøjelse!


68

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

biltest

KIA Sportage - ny og forbedret Nu slår Kia tilbage med en ny Sportage, der er et stort skridt op i hierarkiet

Easy to Green med

fremtidens golfkøretøj

Af Mikkel Rupert

Koreanske Kia har for alvor bidt sig fast i asfalten på det danske bilmarked. Det kunne selv ikke en omlægning af de danske registreringsafgifter tilbage i april 2007 sætte en stopper for. For Kia er mere end den Sportage som sammen med søsterbilen Hyundai Tucson eroderede perlegruset i de danske indkørsler. Og heldigvis for det. For frem til i dag har det nærmest været en dødssynd at køre SUV, hvilket til tider kan virke temmelig tåbeligt og svært at forklare. Faktum er det dog, at Kia (og Hyundai for den sags skyld) har, måtte ty til et væld af mindre og mere familievenlige modeller, som den koreanske koncern med stor succes har introduceret for danskerne gennem de sidste år.

kan ikke undgå ”atDunyde køreturen” Men nu prøver Kia med en ny Sportage, der er designet, udviklet og produceret i Europa. Og den nye generation er længere, lavere og bredere end forgængeren, og har længere akselafstand. Faktisk er det svært overhovedet at ane en lighed med den tidligere model. Se den mere som en helt ny model, trods navnet og det faktum at frihøjden er generøs og der er mulighed for firehjulstræk. Den nye Sportage er den første Kia med chefdesigners Peter Schreiers nye designlinje. Derfor må det forventes at den såkaldte ”Shark-nose” vil gå igen på de tre andre modeller som Kia ifølge planen vil lancere i løbet af 2011. Sammenlignet med

forgængerne er der tale om et markant design med tydelige skarpe linjer, der unægtelig vil vække opsigt på parkeringspladsen ved den lokale golfklub.

Den nye KIA Sportage har meget at byde på

gående position

Søsterbil i form af ix35 Og det sidste er væsentligt, for Kia Sportage har en søsterbil i form af ix35 fra Hyundai og det har været afgørende, at finde en måde at adskille de modeller fra hinanden. Allerede for år tilbage meldte moderkoncernen ud, at Kia skulle have en dynamisk og sportslig kant, mens Hyundai skulle slå sig på de mere bløde og komfortable værdier. Med den nye Kia Sportage kan vi endelig konkludere, at koncernen leverer som lovet. Derfor er designet også den væsentligste forskel på de to biler. En Kia skal simpelthen være mere sportslig at se på og derfor er Sportage større end Hyundai ix35. Kigger vi under den store motorhjelm finder vi i indstigningsmodellen en 1,6-liters benzinmotor med fire cylindere, 136 hk og 165 Nm. Kræfterne ledes i forhjulene via en 6-trins manuel gearkasse. 0-100 km/t tager 11,1 sekunder og topfarten er 178 km/t. Lidt mere skub kommer der, hvis vi vender blikket mod den tilsvarende dieselmotor. Kias mindste er en 115-hestes 1,7 CRDi dieselmotor, der yder 115 hk ved 4.000 o/min og der er hele 260 Nm. til rådighed allerede fra 1.250 o/min. Igen er det kun forhjulene der får glæde af motorens kræfter, men den lille dieselmotor byder på hæderlige præstationer kombineret med en overbevisende gangkultur. Sportage-programmet indeholder endvidere en 2,0-liters

God plads til passagererne benzinmotor med 163 hk og 194 Nm samt en 2-liters dieselmotor med 136 hk og 319 Nm.

Langt på literen Førstnævnte er at anbefale, hvis du kun kan se dig selv tanke benzin, men vi vil nu lige anbefale dig at prøve diesel-versionen inden du skriver under. Præstationerne de to imellem er nærmest identisk og så tæller det bestemt på plussiden med den rå saft og kraft en dieselmotor leverer fra lave omdrejninger. Alligevel forventer den danske Kia-importør at sælge flest med den mindste dieselmotor, hvilket (hvis vi nu skal være ærlige) også giver god menig, da denne variant yder et godt kompromis mellem pris, behov og ydelse. Dog skal du være opmærksom på, at skal du have en version der har træk på alle fire poter, ryger du automatisk op i en 2-liters version. Under udviklingen af den nye Sportage har Kia fokuseret på, at designe en model der både byder på komfort og køreglæde. Derfor er støddæmpere, fjedre, krængningsstabilisatorer og bærearme udviklet på og til det euro-

Masser af plads til bagagen pæiske vejnet. Og det kræver ikke mange hundrede meter bag rattet for at konkludere at Kia har haft held med deres forsøg. Køreoplevelsen er betydelig mere inspirerende og involverende end tidligere og du føler dig hele tiden i bedre kontakt med bilens undervogn. Kia har også arbejdet med dækvalg, så de svarer til EU-landenes behov og med styretøjet har man forsøgt at ramme en tyngde og præcision, der vil tiltale den typiske europæiske forbruger. Nuvel, det er ingen Porsche Cayenne, men fornemmelsen i rattet er markant forbedret og du kan ikke undgå at nyde køreturen – hvilket ikke altid var tilfældet tidligere. Også cockpittet har fået det forventet nøk opad med bedre materialer og finish. Du sidder højt med en god udsigt over trafikken og der er en god plads i alle retninger både ved for- og bagsædet. Også på ergonomien har Kia vist, at de for alvor er en SUV der er værd at spille på, hvilket kun kan komme som en glædelig nyhed for os andre, når vi ser startprisen på kr. 279.999. Så skulle der være råd til en ekstra runde golf. ■

Når du vil motionere men ikke bære.

stående position

siddende position

Når du vil køre med i et behageligt tempo.

Hvis du vil sidde komfortabelt mellem slagene.

folded position

Move-easy el-trolley er til golfspillere som har brug for mere end blot en almindelig el-trolley. Her vælger du nemlig helt selv, om du vil gå eller køre med.

Fakta om KIA Sportage 1,6 Motor

Interiør er i vanlig Kia-stil, praktisk, lækkert og anvendeligt

Max. ydelse

136 HK

ved omdrejninger

6.100 o/min

Moment

163 Nm

ved omdrejninger

4.850 o/min

Miljø

CO2/km

149 gram

Hastighed

Tophastighed

178 km/t

Forbrug

Fabriksopgivelse

15,6 km/l

Acceleration

0-100 km/t

11,1 sek.

Pris

Inkl. moms og afgift

Fra 279.999 kr.

Sammenklappet og let at medbringe.

Golfkøretøjet kan nemt transporteres med i en bil.

Med to lette ramper får du køretøjet ind i bilen.

Download brochure og læs mere på www.move-easy.dk Move-easy a/s I Majsmarken 1 I DK-9500 Hobro I Tel. +45 96 40 15 16 I Mobil +45 51 29 36 02 I E-mail: info@move-easy.dk


70

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

klubnyt

T Y N B U L K

spar 25% spar 25% spar 25% spar 25% spar 25% spar 25% spar 25%

Forårstilbud fra

Volvo og European Tour bag ny golfturnering

SKLZ.dk

Volvo og European Tour har meddelt, at man fra 2011 indleder sæsonen med en ny turnering, der spilles i Royal Golf Club, Bahrain. Deltagere er tidligere vindere i European Tour. Som noget helt nyt afvikles der på en af spilledagene en pro-am match, hvor førende amatører spiller side om side med de professionelle.

Nyt nordjysk golfsamarbejde Køb green fee til Nordjyllands bedste baner på www.golfsmart.nu

Køge golfklub satser på ungdommen Køge Golf Klub har besluttet at kaste sig ind i kampen om de unge mennesker. De unge af i dag har et væld af muligheder at vælge imellem og der er to parametre, der har afgørende betydning for deres valg, nemlig tid og penge: value for money! Vi fjerner den økonomiske barriere og kommer med et samlet tilbud, der både imødekommer den sportslige udfordring og det sociale samvær, fortæller golfmanager Helge Caspersen. Ved en nærmere analyse kan vi se at vi gennem de senere år har priset de unge medlemmer ud af klubben med det resultat, at vores unge medlemmer falder fra, når de rykker op fra juniorer og ynglinge til den dyre kontingent og indskudsbetaling, og de begynder først at vende tilbage for alvor, når de er et stykke oppe i 30’erne. Derfor har vi besluttet at indføre en ny medlemskategori: UNGSENIORER, der erstatter ynglingekategorien fra 18 år og udvides til og med 27 år uden indskudsbetaling. En del af strategien i Ungdomsafdelingen er jo at få børnene i gang med at spille golf og derefter fastholde dem i sporten ud fra mottoet om at du kan spille golf i Køge Golf Klub fra vugge til grav! Ellers forekommer en stor del af indsatsen i Ungdom som delvist spildt og alene med værdi for de få børn, der spiller sig op i eliten. Det skal vi have lavet om på, siger Helge Caspersen.

Elleve golfklubber i Nordjylland har indgået et nyt spændende samarbejde, som nu gør det muligt at købe green fee til samtlige elleve baner på ét fælles website www.golfsmart.nu. Ved køb af green fee på det nye site kan der spares op til 30 procent på klubbernes green fee. De elleve golfanlæg i samarbejdet hører til blandt Nordjyllands bedste og byder på et bredt udvalg af naturskønne baner ved hav, skov og by. Elleve nordjyske golfklubber har netop indgået et samarbejde, der fremover skal gøre det nemmere og billigere for golfspillere at købe green fee til baner i Nordjylland. Samarbejdet, som har fået navnet GolfSmart, er internetbaseret og

har sin egen hjemmeside. Således figurerer alle elleve golfklubber på ét fælles website www.golfsmart.nu, der giver direkte adgang til et eksklusivt online green fee-salg til klubbernes baner. Køb af green fee på www.golfsmart. nu giver op til 30 procent rabat i forhold til normalprisen på klubbernes green fee. Rabattens størrelse afhænger af den enkelte klub, og tilbuddet forudsætter, køb af green fee til mindst to forskellige baner på én gang. Alt foregår online, også selve betalingen, som bekræftes via e-mail til køberen. E-mailen indeholder green fee-vouchere til de valgte golfbaner, og køberen printer selv voucherne ud og medbringer dem på spilledagen, hvor de afleveres til ba-

Top-trænere til små og store spillere hos Nivå Golf Nyholm Golf Academy har et stærkt team af trænere, og i træningen får golfspillere på alle niveauer mulighed for at benytte højt avancerede elektroniske træningsredskaber, som ellers kun ses på de mest eksklusive træningscentre i verden. I Nivå Golf er vi rigtig glade for, at Leif Nyholm og hans hold af topprofessionelle golfcoaches her fra februar står til rådighed for vore spillere. Det siger direktør Henrik Christiansen, Nivå Golf. Og han har endnu en nyhed fra den smukke og velanlagte golfbane i Nordsjælland: - Vi har også godt nyt til de yngste golfspillere, idet Dansk Junior Golf Akademi har valgt at placere sit træningscenter for Nordsjælland her hos os. Det betyder, at børn helt fra fem-årsalderen kan blive koblet på DJGAs ambitiøse og kompetente program for talentudvikling, som begynder med Fun Golf for de mindste

og fortsætter helt op til landsholdsniveau, siger Henrik Christiansen. Nyholm Golf Academy tilknytter bl.a. trænerne Robin Lundskær, Anders Valentin, Brian Akstrup, Christian Møller og Peter Thomsen til sine aktiviteter i Nivå Golf. Headcoach på Nyholm Golf Academys team i Nivå Golf er Peter Thomsen, men i Nivå såvel som på de fire andre golf-akademier, som drives herhjemme af Nyholm Golf Academy, vil Leif Nyholm jævnligt selv indfinde sig. - Leif Nyholm er som bekendt træner for det kvindelige golflandshold, og han er en af landets mest kompetente golfkommentatorer på tv. Alt i alt fortjener Nivå Golf på grund af det nye, tætte samarbejde med Leif Nyholm at blive betegnet som Nordsjællands førende og centrale træningscenter for både de 10-18-årige, for landsholdsspillere og for talentmassen bredt, mener Henrik Christiansen.

spar0,0 kr. 5

En god og brugbar afstandsmåler til en pris hvor alle kan være med. Besidder to funktioner. Funktionen scanning, som kontinuerligt viser afstanden til det, du sigter efter. Funktionen måling giver dig afstanden til det punkt, du peger på og gemmer distancen indtil næste måling.

Pris: 999,-

Pure Strike Hvis du ikke rammer i Sweet Spottet mister du længde og præcision i slaget. Pure Strike hjælper dig med at forbedre dette ved hjælp af lette træningsbolde, som sidder fast på køllens slagflade når du rammer. Boldens position vises på slagfladens, så man bliver opmærksom på fejl i slaget og man forbedre hvordan man rammer bolden De ultralette træningsbolde og velcrosystemet giver præcision og sikkerhed Kan bruges alle steder – også indendørs Velcrosystemet kan anvendes på enhver kølle og kan genbruges uden at efterlade mærker Leveres med 3 stk. Velcro bånd (til din driver, din kølle og din putter) samt en praktisk opbevaringstaske Der medfølger 3 tee til alle typer af køller/jern samt to træningsbolde Skridsikker gummimåtte med kunstgræs, der føles ægte Indeholder instruktions DVD på 40 minutter med Rick Smith

spar 25% på alle varer

Pris 149,-

Silkeborg Golf Club

På udkig efter en ny flagsponsor

Flot pris til Stensballegaard Golf Det amerikanske golfmagasin Golf Inc har kåret Stensballegaard Golf som "Development of the Year 2010". At Stensballegaard Golf har vundet prisen i år er en endnu større præstation end tidligere, da det for det første er 10 år's jubilæet for uddeling af prisen, men

nernes personale. På den måde kan alting forberedes hjemmefra, og golfspilleren behøver kun at koncentrere sig om udfoldelserne på de naturskønne nordjyske baner. Voucherne kan enten benyttes på én gang eller fordeles over flere besøg i Nordjylland, idet de er gyldige fra købsdatoen til og med den 31. december 2010. Prisen på green fee efter rabat gennem GolfSmart ligger på mellem 175,- og 270,- kroner per bane på hverdage og mellem 210,- og 360,kroner per bane i weekender. De elleve golfanlæg, der indgår i samarbejdet GolfSmart, hører til Nordjyllands bedste. Regionen er med sin mangfoldige natur et sandt paradis for golfspillere. Her er alt lige fra parklignende anlæg i byområder til kystnære baner ved Vesterhavet og kuperede anlæg inde i landet, der byder på både skove, søer og andre naturskønne omgivelser. Blandt klubberne i GolfSmart er Nordvestjysk Golfklub, som har en af Danmarks mest udfordrende baner, beliggende i Thy Nationalpark med udsigt til havet. De øvrige ti klubber, som alle har attraktive baner med hver deres særpræg, er Aabybro Golfklub, Aalborg Golfklub, Aars Golfklub, Hals Golf Klub, Hjørring Golfklub, Hvalpsund Golf Club, Jammerbugtens Golfklub, Morsø Golfklub, Rold Skov Golfklub og Ørnehøj Golfklub. Læs mere om GolfSmart og de 11 klubber på www.golfsmart.nu

JCL laserkikkert

det er også første år at baner inden- og udenfor USA er i samme kategori. Prisen gives for både at bidrage til sporten på en ganske særlig og betagende facon, men også for de miljømæssige hensyn, der er taget i anlægningen og vedligeholdelsen af banen.

Efter en sommer med ny Tour triumf for Thomas Bjørn, med Morten Ørum Madsen både som DIAC-vinder og dansk mester, og med yderligere en bronzeplads og en sjetteplads til DM, har klubben slidt så meget på Dannebrog, at klubbens manager Mads Rugholm er på udkig efter en ny flagsponsor.

Produkterne kan købes på www.SKLZ.dk eller i din lokale pro shop spar 25% spar 25% spar 25% spar 25% spar 25% spar 25% spar 25%


72

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

klubnyt

T Y N B U L K

Golf Tour Sydfyn slår ud igen i 2011 Efter to års pause, er det lykkedes at få den populære turnering stablet på benene igen i 2011. Turneringen afvikles som en trekantsturnering på følgende baner. Svendborg Golf Klub, Faaborg Golfklub og Midtfyns Golfklub. Turneringen afvikles over tre dage fra onsdag d. 3 august til den 5 august, og deltagerne kan selv bestemme i hvilken rækkefølge de vil spille banerne. Knud Bæklev, klubchef i Svendborg Golf Klub udtaler: ”Turneringen har tidligere været en kæmpe succes og vi er glade for at vi igen har muligheden for at tilbyde dette til golfspillere i hele Danmark. Setuppet er stort det samme som tidligere, det betyder at alle deltagere får greenfee på 3 baner, frie træningsbolde under hele turneringen samt Aftergolf den første dag og en stor afslutningsmiddag om fredagen”. Tidligere har turneringen allerede været fuldtegnet i februar måned, og det er selvfølgelig en succes som klubberne håber at gentage nu hvor turneringen er genopstået. Igen i 2011 vil turneringen blive afholdt på samme tid som Svendborg Festdage, hvilket gerne skulle sikre deltagerne og evt. ikke-deltagende ledsagere en masse spændende kulturtilbud, som de kan få tiden til at gå med når der ikke lige står golf på programmet. Den stort anlagte turnering har også en høj præmiesum at dele ud af, hele kr. 125.000,- skal der fordeles ud på de 336 deltagere som der er plads til i turneringen.

Leif Nyholm som ny træner for kvindelandsholdet Dansk Golf Union præsenterede i december på et pressemøde den kendte træner og ekspertkommentator Leif Nyholm som ny damelandstræner. - Det er ganske enkelt helt fantastisk, at vi har fået Leif Nyholm ombord. Han er en unik kapacitet, og hans erfaring og ballast er et scoop for dansk landsholdsgolf. Hertil kommer, at hans personlighed og veludviklede sans for humor vil passe perfekt ind i landstrænerteamet og Dansk GOlf Union, siger DGU's direktør Morten Backhausen. Leif Nyholm havde ikke umiddelbart set sig selv som damelandstræner, men det tog ikke lang tid før interessen var vakt: Han havde fået forkert nummer - Min første indskydelse da Morten ringede var, at han havde fået forkert nummer, men da jeg fik det præsenteret kunne jeg godt mærke i maven, at det var interessant. Og når nationen kalder, må man steppe op, siger han. Leif Nyholm træder ind i et landsholdsarbejde, som de seneste år har badet sig i succes, og han har ingen forventninger om at gå ind og revolutionere tingenes tilstand. Han ser sig mest af alt som en, der skal udfylde nogle huller.

- Jeg skal ikke ind og ændre markant på det fremragende arbejde, som DGU's landstrænere har udført i de seneste år. Jeg ser mig mere som en pedel, som kan supplere teamet og tilføre noget på de sidste 10 procent, hvor der mangler noget, siger Leif Nyholm, som for en måned siden afhændede sit golfakademi til Peter Thomsen. - Det har hele tiden været planen, men jeg vil fortsat have tilknytning, ligesom navnet også bliver bevaret i noget tid endnu. Jeg tror ikke klubberne kommer til at mærke det, siger Nyholm, som er tilknyttet fem klubber og centre i landet. Fortsat kommentator Danske golfseere kommer dog ikke til at undvære Leif Nyholms stemme, idet han fortsat vil være en del af Viasats kommentatorstab. Leif Nyholm indleder sit arbejde i denne weekend, hvor der er træningssamling i Brøndby. Der var blevet gættet flittigt på Iben Tinning, som ikke havde lagt skjul på, at hun havde søgt stillingen. Men det blev altså i stedet Leif Nyholm, som fremover får ansvaret for de bedste danske kvinder.

To fynske golfklubber i tæt samarbejde Golfspillere i Glamsbjerg og Middelfart kan frit spille på hinandens baner De to fynske golfklubber, Vestfyns i Glamsbjerg og Lillebælt i Middelfart, har indledt et vidtgående samarbejde. Medlemmerne af de to golfklubber kan således kvit og frit spille på hinandens baner samt benytte driving range og klubbernes øvrige faciliteter. Ifølge formanden for Golfklubben Lillebælt, Preben Thuesen, sker det for at give medlemmerne en merværdi for kontingentkronerne, og fordi de to klubber ligner hinanden i struktur og klubliv.

”I stedet for 18 huller har medlemmerne af de to klubber nu 36 huller at spille på. Det er en forbedring, mange af vores medlemmer har efterlyst i lang tid, og jeg er virkelig glad for, det er lykkedes de to bestyrelser at blive enige”. Han suppleres af sin formandskollega i Vestfyns Golfklub, Bo Knudsen: ”Vi har valgt netop denne klub, fordi vi ikke ligger for tæt på hinanden rent konkurrencemæssigt. Men samtidig ligger vi alligevel så tæt, at vores medlemmer hurtigt kan komme til den anden bane. Og så har vi den samme

profil, hvilket er nok så vigtigt”. Begge formænd er enige om, at samarbejdet vil styrke de to golfklubber i den skærpede konkurrence om medlemmerne i en tid, hvor tilgangen til landets golfklubber er faldende. ”Jeg er overbevist om, at vores medlemmer vil se dette som et godt og fremtidsorienteret initiativ, og det vil helt sikkert styrke os i bestræbelserne på at rekruttere nye medlemmer,” siger Bo Knudsen, Vestfyns Golfklub

Historisk møde i Dansk Golf 3 foreninger, alle med rod i Dansk Golf, så for første gang hinanden i øjnene ved et møde i Kolding tirsdag den 18. januar 2011. DGA (Dansk Greenkeeperforening), PGA (Professional Golfers Association of Denmark) og GAF (Golfens Administrative Forening) mødtes til en samtale omkring fremtidens udfordringer i golfklubberne samt for at undersøge mulighederne for et tættere samarbejde fremover. De 3 foreninger skal under Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde den 25. marts 2011, byde ind med hver deres bud på hvilke faktorer der fremadrettet vil berøre deres medlemmer, og hvordan de ser de fremtidige muligheder og udfordringer for deres medlemmer. ”Med baggrund i de store udfordringer dansk golf som sådan står over for, fandt de 3 foreninger hurtigt sammen omkring vigtigheden af et stå samlet og dermed mere stærkt”, siger Martin Nilsson, formand for DGA. Og henviser til bl.a. - Kommunikation med medlemmer, bestyrelser og Dansk Golf Union - Uddannelse - Synliggørelse af foreningerne i golfdanmark - Dele ”best practise” Fremover er det mere end nødvendigt, at de tre foreningernes repræsentanter ude i klubberne – dvs. manager/sekretær, greenkeeperne og pro´erne står tættere sammen – både af hensyn til klubbens medlemmer og gæster, men også i forhold til samarbejdet med klubbernes bestyrelser. ”Hvorledes samarbejdet fremadrettet vil blive etableret, diskuteres på næste møde som afholdes i marts måned”, udtaler Alvah Routledge, formand for PGA Danmark, som glæder sig over det nye samarbejde. På GAF`s Årsmøde i november er der allerede nu indgået aftale om, at såvel PGA som DGA vil være repræsenteret til en workshop omkring samarbejdet i en golfklub, og således vil de tre foreninger på skift ved hjælp af tydeligere og bedre kommunikation skabe rammer for det gode samarbejde i klubberne. ”GAF Danmark er glade for tilsagn fra PGA og DGA om et fremtidigt samarbejde til gavn og glæde for de danske golfspillere”, slutter Michael Nielsen, formand for GAF Danmark. Alvah Routledge, formand PGA, info@pga.dk Tlf. 2073 0041, www. pga.dk Martin Nilsson, formand DGA, greenkeeper@kgkgolf.dk Tlf. 4128 4905., www.greenkeeper.dk Michael Nielsen, formand GAF, mail@haderslevgolfklub.dk, Tlf. 24270447, www.gafdanmark.dk


74

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

Golfsladder

TIGERS elskerinder Et år efter – hvor mange af de mest kendte elskerinder har tjent penge på deres affære med golfstjernen Af JIMMY BAK

Kalika Moquin Hun er marketingansvarlig for natklubben The Bank i Las Vegas og har umiddelbart ikke forsøgt at tjene penge på sin påståede affære med Tiger.

Joslyn James

Theresa Rogers

Hun sprang dog direkte foran kameraet igen, da hun røg ud i kulden og lavede en pornofilm om hendes eskapader med golfstjernen. Filmen hedder ”Det ellevte hul”. Derudover har hun offentliggjort alle de sms’er hun har fået fra Tiger og de er meget rå, perverse og brutale og vil nok virke frastødende på de fleste. Joslyn James blev vraget af Tiger efter at hun havde været uforsigtig i offentligheden tæt på nogle af hans investorer.

Op med humøret Tiger, det værste er overstået derpressen. Her gav hun udtryk for at hun virkelig fortryder sit 2½ år lange bekendtskab med Tiger, men sagde at det bare var meget nemt og behageligt. Den 31 årige alenemor mødte Tiger for første gang på en natklub i New York i 2006.

ber sidste år, da hun afslog at møde ham på steder som Australien og Dubai. Han var utilfreds over at hun ikke satte nok tid af til ham og så var det slut.

Hun tjener sine penge på at medvirke i pornofilm. Hun betegner sig selv som den førende af alle elskerinderne og som hans affære på fuld tid. De mødtes i Las Vegas og havde et forhold kørende i en del år. Tiger skulle sågar have bedt hende om ikke at lave flere film, og det skulle hun have efterkommet.

Mindy Lawton Hun nægtede også at sige noget til at starte med men har siden ændret mening og sagt i et interview til Vanity Fair at Tiger Woods’ agent og andre i hans inderkreds kendte til hans affærer.

Hun er også er fra Las Vegas, påstår at hun havde en 19 måneder lang affære med golfstjernen.

Hun er oprindelig er døbt Loredana Ferriolo, har været meget aktiv med at tjene penge på sin affære med Tiger.

Hun har udtalt til Life & Style at det ikke er passende for hende at sige noget som helst og hun kun vil fokuserer på hendes arbejde

Cori Rist Hun har har optrådt i The Today Show for at forsvarer sig i mod slad-

Cori Rist Han var ikke bange for at vise sine følelser for hende blandt alle disse mennesker. Han havde taget hendes hånd og de var sammen forsvundet. Forholdet stoppede dog i Septem-

Loredana Jolie

Rachel Uchitel En 35 årig værtinde på Manhatten, var den første elskerinde, der blev afsløret. Og den der har stået tættest på Tiger og som lignede et rigtigt kærlighedsforhold. Hun havde aldrig forestillet sig at skulle blive fanget i så stor en skandale, som denne her. Hun fortryder at hun har været ”den anden kvinde”, og sværger at hun aldrig vil gøre det igen.

Tiger skulle også have bedt hende om at tage kontakt til hans agent Mark Steinberg, da The National Enquirer fandt ud af deres forhold.

Rachel Uchitel

Holly Sampson Hun tjener også sine penge i pornoindustrien.

f..... Tiger ”IWoods ” Hun hævder at have haft sex med Tiger til hans polterabend inden ægteskabet med Elin Nordegren i 2004.

Hun kommer selv fra en fin familie med penge, så det er ikke hans formue hun har været ude efter. Hun nægter også at have modtaget USD 10 milioner for ikke at udtale sig til nogen. Hun har fået licens til at arbejde som privatdetektiv og vil jagte utro ægtemænd, for som hun siger: ”Jeg kan lige så godt arbejde med noget jeg har talent for. ■ .

Fået et kærlig” hedsbarn med ham” Det er engelske Channel 4 i deres dokumentar Tiger Woods: The Rise and Fall, der afslører disse ting. Og en journalist hævder selv at have hjulpet Tiger med at skjule affæren og at han har DNA materiale som bevis. Han forventer at Tiger på et tidspunkt vil bekende kulør og bekræfte sit faderskab.

mig med ind på et værelse. Og jeg må sige at han var rigtig god”. Holly Sampson's løn som pornostjerne er siden afsløringen skudt i vejret.

Mindy Lawton

Tiger skulle hvis rygterne taler sandt have betalt hende £2 millioner for at tie stille og trække sig væk fra pressen.

Kalinka Moquin

75

Joselyn James

Jamie Jungers

Loredana Jolie

mer. Lidt har hun dog fået ud af det efterfølgende, da hun vandt en skønhedskonkurrence blandt elskerinderne arrangeret af Howard Stern's. Hun vandt USD 75.000 efter at have afsløret mange personlige informationer om Tiger.

Theresa Rogers

Jaimee Grubbs En servitrice fra Las Vegas, skulle have solgt sine sms’ er indeholdende sexfantasier fra Tiger til et amerikansk ugeblad og forsøgt at tjene penge for diverse interviews. Hun er siden blevet arresteret for at køre med et udløbet kørekort i West Hollywood.

Den tidligere Playboy model har skrevet bogen 'The Real Diary: Lessons from the Good Time Girl to Champion', hvor hun afslører sine intime stunder med nogle af de rigeste og mest magtfulde personer, heriblandt Tiger Woods. Hun blev introduceret for Tiger af hendes bordelmutter Hollywood Madam Michelle Braun, og han skulle angiveligt have betalt op til USD 15.000 for at mødes med Loredana Jolie. Sammenlagt skulle han have brugt mere end USD 60.000 på luksusludere. I bogen afslører hun hvilke fantasier Tiger havde med både mænd og kvinder og hans misbrug af sovemedicin og smertestillende piller. Han skulle efter Jolie’s mening være en ren sexmaskine og giver indirekte hans daværende kone Elin Nordegren skylden for hans utroskab, fordi hun kun var interesseret i hans penge. Loredana Jolie har skiftet sit telefonnummer ud, men er sikker på de stadig ville have kontakt, hvis hun havde beholdt det gamle. Hun skulle være den kvinde, der har haft den længste affære med tiger. Samtidig skulle hun have fået et ”kærlighedsbarn” med ham, en lille pige.

Jamie Grubbs

Golfsladder

Jamie Jungers Hun var meget forelsket i ham, men fortalte ham det aldrig og det eneste hun fik ud af forholdet var et knust hjerte. Hun stoppede selv affæren efter at Tiger havde afslået at hjælpe hende økonomisk med nogle pengeproble-

Faktabox 23. November 2010 udgiver The National Enquirer en artikel omkring Tiger's affære med Rachel Uchitel. 27. November 2010 kører Tiger galt foran sit hus og bliver indlagt. 29. November 2010kommer Tiger med en vag udtalelse og vil holde sagen privat. 1. December 2010 begynder offentliggørelserne af alle hans elskerinder. 3. December 2010 indrømmer Tiger det hele i en pressemeddelelse. 19 Februar 2011 Tiger undskylder til hele verdenspressen live på tv. 23 August 2011 bliver Tiger endelig skilt fra Elin Nordegren

Fakta

Siden skandalen rullede for lidt over et år siden, har Tiger Woods befundet sig i en dyb krise både personligt men også på golfbanen. Karrieremæssigt har Tiger spillet sit værste golf nogensinde. Han har for første gang i flere år måtte forlade turneringer inden weekendens finalerunder, fordi han ikke har evnet at klare cuttet. Han har ikke vundet en eneste turnering siden JBWere Australian Masters i november 2009 og for første gang i hans 15 år på PGA Tour, har han spillet en hel sæson uden sejr. Han mistede også titlen som verdens nummer et til Lee Westwood. De fleste af sponsorerne er også væk. Kun EA Sports og Nike har fortsat samarbejdet. Hans indtjening via sponsorkontrakter er på et år faldet fra USD 70 millioner til USD 700.000. I hans privatliv har han nu overstået skilsmissen med Elin Nordegren, som udadtil har været forholdsvis sober. De har begge holdt kortene tæt på kroppen. Anderledes ser det ud med alle de vanvittige og ubegrundede rygter, han jævnligt er blevet konfronteret med. Men det værste er de detaljerede oplysninger om hans vilde sexliv med sine elskerinder. Der er blevet udleveret de mest saftige og vulgære sms'er fra Tiger, afslørende interviews om hans præstationer i sengen og hans pillemisbrug af især sovemedicin og smertestillende. Der er sågar lavet pornofilm med direkte henvisning til hans skjulte dobbeltliv. GOLFavisen har her et år efter fulgt op på de 10 mest omtalte elskerinder og om de har udnyttet Tiger til at tjene penge.

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

Holly Sampson ”I fucked Tiger Woods” erklærer den vulgære blondine. ”Min veninde og jeg lavede et show for ham til hans polterabend, hvor han bagefter tog


76

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

underholdning

FORE!

BRIDGESPALTEN v/ Mads Grove, Elite bridgespiller

STØT DIN MAKKER

Du sidder med : spar 10,4,3, hjerter 5, ruder K,9,8,4,3 og klør 10,6,5,2. Meldingerne går 1 hjerter til venstre for dig. Din makker melder 1 spar ind og din MTV melder 2 klør. Hvad melder du nu?? Mange vil melde Pas, men det er en dårlig melding. Selvom du kun har 3 point, så har du fit i spar og singleton i hjerter. Derfor skal du melde 2 spar. De giver din makker en meget information til brug for et muligt offer mod 4 hjerter eller en balancering i 3 spar. Hvis du passer er makker på usikker grund. Spørgsmålet er så, skal man altid støtte makker med fit?? Svaret er selvfølgelig nej! Du skal kun støtte, hvis din information har en værdi for makker. Nedenfor er et illustrativt spil hentet fra Warburg. Jeg var Syd og spillede sammen med Steen Helmer i Nord.

Nord

♠ 6 4 2 ♥ D 10 7 ♦ K B 10 ♣8 5

Se løsning på side 78

GOLF Jokes Blåt Øje En mand møder på arbejdet med et blåt øje. Hans arbejdskammerat spørger ham, hvor han har reddet sig det henne. "Jo", siger han, "jeg skulle lære min kone at spille golf. Første gang hun slår til kuglen, ryger den ud på en mark. Jeg går ud for at finde den og efter lang tid finder jeg den så. Det viser sig, at den har sat sig i rumpen på en ko! Det synes jeg var ret morsomt, så jeg henter min kone over til koen. Så løfter jeg koens hale op og siger til hende: 'Ligner det ikke din?' Det viste sig så, at golfkuglen var faldet ud i mellemtiden..." Dårlig taber Hørt på golfbanen: - Jeg kan ikke klare at tabe til dig Gerda. - Jamen Verner, hjemme i sengen er du den bedste til at svinge køllen! - Ja men der er hullet også større!

BRIDGESPALTEN

sud0kU

En god grundregel i bridge er, at støtte sin makker uanset styrke når der er fit. Mange mindre rutinerede spillere ser mere på sine point end på sin støtte. Her har du et godt eksempel.

Vest

♠ E 10 8 ♥ 4 2 ♦D 9 8 7 ♣ B 4 3

6 5

Øst

N V 4

Alle i Zonen. Nord er giver.

Ø

S Syd

♠ K ♥ K B 9 8 6 3 ♦3 ♣ 10 9 7 6 2

♠ D ♥E ♦E ♣E

B 9 7 5 3 5 2 K D

Nord meldte Pas og Øst åbnede med 1 spar. Jeg kunne nu se at modstanderne havde udgang i kortene, så det galt om at genere dem lidt. Jeg meldte derfor 3 hjerter ind, som viser en svag hånd med mange hjerter,- minimum 6 og ofte 7. (her havde jeg også mange klør). Selvom Vest ikke havde så mange point meldte han 3 spar. Det er vigtigt at beskytte makker og han kunne se at makker måtte være stærk. Nu kommer så spørgsmålet. Skal man støtte som Nord?? Er det rigtig at sige 4 Hjerter eller 5 hjerter??

Hvad viser makkers 3 hjerter? Det er som beskrevet en spærremelding, der er afhængig af zonestillingen. Syd viser således 7 stik (eller 6 tabere i lige zone) da vi har råd til at gå 300 / 500 ned afhængigt af om fjenden er i zonen. Så hvis du melder 4 hjerter efter 3 spar fortæller det makker at du gerne vil ofre mod 4 spar! Ellers har den intet formål. Makker kan ikke melde på sin spærremelding 2 gange MED MINDRE du melder 4 hjerter. I lige zone udenfor giver 4 par + 5 450 point. Vi har altså IKKE råd til at gå 3 ned. Det koster 500. Vi kan kun gå 2 ned. Min makker meldte 4 hjerter og jeg var så dum at melde 5 hjerter efter 4 par fra Øst, da jeg håbede den kun ville gå 300. Med den hånd Nord har, er det ikke muligt at give Syd en hånd der kun går 300 ned. Den hånd der kun går 300 ned, ville have meldt 4 hjertere selv efter 1 spar åbning. Vi måtte indkassere en ren bund. ØV

Skriv til redaktionen@GOLFavisen.dk hvis du har ønsker, der skal tages op i denne spalte eller kommentarer til de spil, jeg bringer.


78

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

TV

GOLF i TV TV 2 SPORT og TV SPORT HD Mandag 14. februar 10:00 Omega Dubai Desert Classic European Tour, fra søndag Tirsdag 15. februar 10:00 AT&T Pebble Beach National Pro-Am PGA Tour, fra søndag

Tirsdag 1. marts 10:00 Accenture Match Play Championship World Golf Championships, fra søndag Tirsdag 8. marts 10:00 The Honda Classic PGA Tour, fra s¯ndag

Mandag 21. februar 10:00 Avantha Masters European Tour, fra søndag

Mandag 14. marts 10:00 Puerto Rico Open PGA Tour, fra søndag

Tirsdag 22. februar 10:00 Northern Trust Open PGA Tour, fra s¯ndag

Tirsdag 15. marts 10:00 Cadillac Championship World Golf Championships, fra søndag

Onsdag 23. februar 01:30 European Tour Weekly Magasinprogram

Mandag 21. marts 10:00 Sicilian Open European Tour, fra søndag

Mandag 28. februar 10:00 Open de Andalucia de Golf European Tour, fra søndag

Tirsdag 22. marts 10:00 Transitions Championship PGA Tour, fra søndag

NY TOPMODEL FRA

Endnu et pletskud fra Callaway

Callaway

FOOTJOY

I POLE POSITION Et meget usædvanligt samarbejde så dagens lys i slutningen af 2010 Af Per Korsgaard

Den italienske bilproducent Lamborghini har prioriteret oplevelsen ved at køre i deres biler utrolig højt, Callaway prioriterer ligeledes produktoplevelsen utroligt højt. Nu er virksomhederne gået sammen om et projekt, det går ud på at udvikle et specielt kulfiber materiale kaldet ”forged composite” – formålet er for begge virksomheder, at udvikle et stærkt men meget let materiale. Materialet bliver introduceret i Callaways nye Diablo Octane Driver og senere i Lamborghini Sesto Elemento koncept bil. ■

EUROSPORT 16/02/2011 19:15 20:10 GOLF GOLF: Amerikanske P.G.A. Tour - Mag EUROSPORT HD 16/02/2011 20:10 20:15 GOLF GOLF: Golf Club Mag EUROSPORT 23/02/2011 22:20 23:20 GOLF GOLF: Amerikanske P.G.A. Tour - Northern Trust Open Mag EUROSPORT HD 23/02/2011 23:20 23:25 GOLF GOLF: Golf Club Mag EUROSPORT 02/03/2011 22:15 23:15 GOLF GOLF: Amerikanske P.G.A. Tour - Mayakoba Classic Mag EUROSPORT HD 02/03/2011 23:15 23:20 GOLF GOLF: Golf Club Mag EUROSPORT 09/03/2011 20:55 21:55 GOLF GOLF: Amerikanske P.G.A. Tour - Honda Classic Mag EUROSPORT HD 09/03/2011 21:55 22:00 GOLF GOLF: Golf Club Mag EUROSPORT 16/03/2011 22:45 23:45 GOLF GOLF: Amerikanske P.G.A. Tour - Puerto Rico Open Mag EUROSPORT

23/03/2011 22:00 23:00 GOLF GOLF: Amerikanske P.G.A. Tour - Transitions Championship Mag EUROSPORT HD

Verdens største golfsko-producent introducerer DryJoys Tour - en ny kategori af performance golfsko født

23/03/2011 23:30 23:35 GOLF GOLF: Golf Club Mag EUROSPORT

SUDOKu LØSNING Løsning på Sudoku fra side 76

Af Per Korsgaard

Efter flere års udvikling drevet af information fra tourspillerne, er DryJoys blevet en realitet. Skoene leverer DryJoys Tour komfort, fleksibilitet og ydeevne og henvender sig til spillere på alle niveauer. Den nye DryJoys Tour golfsko er designet til, at opfylde kravene, der stilles af professionelle golfspillere.. Med den næste generation af TriDensity TPU Stabilitet PODS™ ydersål, har DryJoys Tour sko den stabilitet og ydeevne, der kræves for at konkurrere på golf tourens mest

krævende baner. Mike Foley, direktør for Fotjoytøj Marketing udtaler:. "Spillere på alle niveauer vil fortsætte med at nyde komfort og fleksibilitet i alt slags vejr – den uovertrufne ydeevne der er synonym med DryJoys mærke, krydret med en række nye ekstra fordele i kraft af store teknologiske forbedringer, der leverer en uovertruffen platform for stabilitet". Verdensranglistens nummer 4, Steve Stricker bliver en af de spillere vi ser i 2011 i disse nye sko. ■

TV

GOLF i TV

16/03/2011 23:45 23:50 GOLF GOLF: Golf Club Mag EUROSPORT

Super lækre sko til den ambitiøse spiller

GOLFavisen · FEBRUAR 2011

79

Knudsen anbefaler VIASAT

Fredag 11. februar 09:00 Golf: Golfing World 10:00 Golf: Saadiyat Beach Classic 10:30 Golf: Omega Dubai Desert Classic 14:30 Golf: AT&T Pebble Beach National Pro-Am 17:30 Golf: Omega Dubai Desert Classic 19:30 Golf: Champions Tour 20:30 Golf: The Corinthian Spirit 21:00 Golf: AT&T Pebble Beach National Pro-Am 00:00 Golf: Nordea Tour 2010 01:00 Golf: Golfing World 02:00 END Lørdag 12. februar 09:00 Golf: Nordea Tour 2010 10:00 Golf: Omega Dubai Desert Classic 14:00 Golf: AT&T Pebble Beach National Pro-Am 17:00 Golf: Omega Dubai Desert Classic 19:00 Golf: AT&T Pebble Beach National Pro-Am 20:30 Golf: Saadiyat Beach Classic 21:00 Golf: AT&T Pebble Beach National Pro-Am 00:00 Golf: Omega Dubai Desert Classic 02:00 END Søndag 13. februar 09:00 Golf: Nordea Tour 2010 10:00 Golf: Omega Dubai Desert Classic 14:00 Golf: AT&T Pebble Beach National Pro-Am 17:00 Golf: Omega Dubai Desert Classic 19:00 Golf: AT&T Pebble Beach National Pro-Am 20:30 Golf: The Corinthian Spirit 21:00 Golf: AT&T Pebble Beach National Pro-Am 00:30 Golf: Omega Dubai Desert Classic 02:30 END Mandag 14. februar 09:00 Golf: Golfing World 10:00 Golf: Omega Dubai Desert Classic 14:00 Golf: Golfing World 15:00 Golf: Saadiyat Beach Classic 15:30 Golf: The Corinthian Spirit 16:00 Golf: AT&T Pebble Beach National Pro-Am 19:30 Golf: Golfing World 20:30 Golf: Allianz Championship 23:00 Golf: European Tour Highlights 00:00 Golf: PGA Tour Highlights 01:00 Golf: Golfing World 02:00 END Tirsdag 15. februar 09:00 Golf: Golfing World

10:00 Golf: Digital Golf School 10:30 Golf: AT&T Pebble Beach National Pro-Am 14:00 Golf: European Tour Highlights 15:00 Golf: PGA Tour Highlights 16:00 Golf: Omega Dubai Desert Classic 20:00 Golf: Golfing World 21:00 Golf: ANZ Ladies Masters 00:00 Golf: European Tour Highlights 01:00 Golf: Golfing World 02:00 END Onsdag 16. februar 09:00 Golf: Golfing World 10:00 Golf: Omega Dubai Desert Classic 14:00 Golf: Golfing World 15:00 Golf: Champions Tour 16:00 Golf: Digital Golf School 16:30 Golf: Allianz Championship 19:00 Golf: European Tour Weekly 19:30 Golf: Inside the PGA 20:00 Golf: Golfing World 21:00 Golf: PGA Tour Highlights 22:00 Golf: European Tour Highlights 23:00 Golf: European Tour Weekly 23:30 Golf: Inside the PGA 00:00 Golf: PGA Tour Highlights 01:00 Golf: Golfing World 02:00 END Torsdag 17. februar 09:00 Golf: Avantha Masters 13:00 Golf: Inside the PGA 13:30 Golf: European Tour Weekly 14:00 Golf: Golfing World 15:00 Golf: Ladies European Tour 16:00 Golf: Avantha Masters 19:00 Golf: Golfing World 20:00 Golf: European Tour Weekly 20:30 Golf: Inside the PGA 21:00 Golf: Northern Trust Open 00:00 Golf: Champions Tour 01:00 Golf: Golfing World 02:00 END Fredag 18. februar 09:00 Golf: Avantha Masters 13:00 Golf: Northern Trust Open 16:00 Golf: Avantha Masters 19:00 Golf: Golfing World 20:00 Golf: Champions Tour 21:00 Golf: Northern Trust Open 00:00 Golf: Ladies European Tour 01:00 Golf: Golfing World 02:00 END Lørdag 19 februar 07:30 Golf: Avantha Masters 11:30 Golf: Northern Trust Open 14:30 Golf: Avantha Masters 18:30 Golf: Digital Golf School 19:00 Golf: Northern Trust Open

Husk den spændende knock out - turnering, World Golf Championships Accenture Match Play, som er mand mod mand i hulspil – og feltet halveres hver dag. Den spilles onsdag d. 23 februar kl. 18.00.

20:30 Golf: Digital Golf School 21:00 Golf: Northern Trust Open 00:00 Golf: Avantha Masters 02:00 END Søndag 20 februar 07:30 Golf: Avantha Masters 11:30 Golf: Northern Trust Open 14:30 Golf: Avantha Masters 18:30 Golf: Digital Golf School 19:00 Golf: Northern Trust Open 20:30 Golf: Digital Golf School 21:00 Golf: Northern Trust Open 00:30 Golf: Avantha Masters 02:30 END Mandag 21. februar 09:00 Golf: Golfing World 10:00 Golf: Avantha Masters 14:00 Golf: Golfing World 15:00 Golf: Emirates Airlines Invitational 16:00 Golf: Northern Trust Open 19:30 Golf: Golfing World 20:30 Golf: The ACE Group Classic 23:00 Golf: European Tour Highlights 00:00 Golf: PGA Tour Highlights 01:00 Golf: Golfing World 02:00 END Tirsdag 22. februar 09:00 Golf: Golfing World 10:00 Golf: Digital Golf School 10:30 Golf: Northern Trust Open 14:00 Golf: European Tour Highlights 15:00 Golf: PGA Tour Highlights 16:00 Golf: Avantha Masters 20:00 Golf: Golfing World 21:00 Golf: Honda LPGA Thailand 22:30 Golf: Ladies European Tour 23:30 Golf: Digital Golf School 00:00 Golf: European Tour Highlights 01:00 Golf: Golfing World 02:00 END Onsdag 23. februar 09:00 Golf: Golfing World 10:00 Golf: Avantha Masters 14:00 Golf: Golfing World 15:00 Golf: Champions Tour 16:00 Golf: Asian Tour 17:00 Golf: Ladies European Tour 18:00 Golf: Accenture Match Play Championship 00:00 Golf: PGA Tour Highlights 01:00 Golf: Golfing World 02:00 END Torsdag 24. februar 09:00 Golf: Golfing World 10:00 Golf: Asian Tour 11:00 Golf: Digital Golf School 11:30 Golf: Champions Tour 12:30 Golf: Asian Tour 13:00 Golf: Inside the PGA 13:30 Golf: European Tour Weekly 14:00 Golf: Accenture Match Play Championship 20:00 Golf: Accenture Match Play Championship 00:00 Golf: Inside the PGA 00:30 Golf: Mayakoba Golf Classic 02:30 END Fredag 25. februar 09:00 Golf: Golfing World 10:00 Golf: Accenture Match Play Championship 14:00 Golf: Mayakoba Golf Classic 16:00 Golf: Accenture Match Play Championship 20:00 Golf: Accenture Match Play Championship 00:00 Golf: European Tour Weekly 00:30 Golf: Mayakoba Golf Classic 02:30 END

Normalt forbinder man ordet ørken med noget kedeligt. Men i golfsammenhæng – og især her i februar – bliver det alt andet end kedeligt. Europatourens ”Desert Swing” kulminerer i Qatar og Dubai, og PGA Touren spiller i Phoenix og alle topspillerne fra begge tours samles i Arizonas ørken i slutningen af måneden til årets første World Golf Championship. De danske spillere er mødt talstærkt frem i Qatar og Dubai, og til ”ørkenklassikeren” er verdens tre bedste – Westwood, Kaymer og Woods - alle meldt til start. Viasat Golf markerer i øvrigt 10års jubilæet for Thomas Bjørns berømte sejr over Tiger Woods ved at genudsende finaledagen af Dubai Desert Classic fra 2001. Dermed opfylder vi samtidig et ønske fra rigtigt mange seere. I slutningen af februar mødes verdens 64 bedste spillere til ”knock out” – turnering. World Golf Championships Accenture Match Play er mand mod mand i hulspil – og feltet halveres hver dag. Og så må man ikke glemme den altid underholdende Pro-Am på Pebble Beach, hvor både skuespillere, musikere, komikere og TV-stjerner sætter lidt anderledes kulør på en i øvrigt god golfturnering. FORE Henrik Knudsen, redaktør Viasat Golf

Lørdag 26. februar 09:00 Golf: Accenture Match Play Championship 13:00 Golf: Asian Tour 14:00 Golf: Mayakoba Golf Classic 16:00 Golf: Accenture Match Play Championship 18:00 Golf: Accenture Match Play Championship 00:00 Golf: Asian Tour 00:30 Golf: Mayakoba Golf Classic 02:30 END Søndag 27. februar 09:00 Golf: Accenture Match Play Championship 13:00 Golf: Mayakoba Golf Classic 15:00 Golf: Accenture Match Play Championship 19:00 Golf: Accenture Match Play Championship 2010 20:00 Golf: Accenture Match Play Championship 00:00 Golf: Asian Tour 01:00 Golf: Mayakoba Golf Classic 03:30 END Mandag 28 februar 09:00 Golf: Golfing World 10:00 Golf: Saadiyat Beach Classic 10:30 Golf: Asian Tour 11:30 Golf: Accenture Match Play Championship 19:30 Golf: Golfing World 20:30 Golf: Mayakoba Golf Classic 23:00 Golf: Accenture Match Play Championship 00:00 Golf: PGA Tour Highlights 01:00 Golf: Golfing World 02:00 END


Profile for GOLFavisen

Februar 2011  

Februar 2011

Februar 2011  

Februar 2011

Advertisement