Page 1

Bestil din komplette golfrejse på www.kronegolftours.dk GOLFAVISEN – DANMARKS FØRSTE, FØRENDE OG MEST LÆSTE GOLFAVIS – GOLF I ØJENHØJDE!

GRATIS – TA’ DIT PERSONLIGE EKSEMPLAR

NR. 6 – JULI 2017 - 13. ÅRGANG

KONKURRENCE: VIND LUKSUSOPHOLD I MARBELLA

DANSK BANEJUVEL GREAT NORTHERN

GOLFDANSEN MED THOMAS MYGIND

SPIETHS TREDJE MAJOR-TRIUMF TRÆNING • UDSTYR • KORTE PUTTS • MENTALTRÆNING • BANEBESØG

golf og højskole 2017 nørgaards højskole • • • • • • •

- golfuge af høj kvalitet - dygtige instruktører - stor højskoleoplevelse - fantastisk golfuge - det var første gang på højskole, men absolut ikke sidste

6 overnatninger inkl. helpension 4-5 X greenfee inkl. afslutningsmatch professionel golfinstruktion, bl.a. videoanalyse Golf for singler (uge 16, 24, 30 & 34) udflugt, foredrag, højskolesang, smagsaften og musikaften økologisk køkken, højskoleliv, samvær og godt humør fri svømmehal, sauna, fitness, 3D-golfsim. og internet m.m.

Pris fra 4695 kr./pers. + evt. værelsestillæg Læs mere på www.nrgaard.dk Bestil brochure på tlf. 86682300

Mini-ferie med mere...

Golfophold

pr. person i delt dobbeltværelse inkl. fri kaffe, kage, frugt, Wi-Fi, stor morgenbuffet, lækker aftenmenu og meget mere Priser fra 949,Læs mere på millinghotels.dk/ophold

ODENSE

ODENSE

ODENSE

MIDDELFART

KOLDING

AALBORG

MARIBO

Hotel Plaza

Hotel Ansgar

Hotel Windsor

Hotel Park

Hotel Saxildhus

Hotel Gestus

Hotel Søpark


KRONE GOLF TOURS

Det bedste udvalg af golfrejser

Kreta, Lyttos Beach

Portugal, Praia D’El Rey

Kreta har virkelig alt - perfekt klima, lækker mad, smuk natur, en interessant historie og en imødekommende befolkning og en golfbane, som i sig selv er en god grund til at besøge Kreta. 7 nætter og 5 middage. Priseksempel den 24. september.

BANE

Bulgarien, Thracian Cliffs

Denne spektakulære golfbane vil indenfor få år have brændt sig fast på nethinden hos mange danske golfspillere. Koblet med Black Sea Rama og Lighthouse får du en sublim golfoplevelse! 7 nætter og 5 middage. Priseksempel den 24. september.

9.995,-

På det firestjernede Melia Villaitana Hotel har du to forrygende Jack Nicklaus designede golfbaner lige ved hotellet og den sprudlende by, Benidorm, blot få minutter væk.

Her har vi fundet et top sted for dig, som vil kombinere en klassisk solferie med spændende golf. Du bor i gåafstand til den hyggelige by Caleta de Fueste og har flot udsigt til Atlanterhavet fra de to golfbaner.

7 nætter og 5 middage. Priseksempel den 23. september.

7 nætter med halvpension. Priseksempel den 17. december.

8.795,-

6

MIDDAGE

Costa del Sol, Almenara

Et af Portugal, og Europas, klassiske resorts med alt den kvalitet, som man kender - men nu med en helt ny golfbane ved Atlanterhavet. West Cliffs hedder den, og den bliver blandt Portugals allerbedste!

La Sella Golf Resort ligger i en smuk nationalpark og er et komplet golfanlæg, 27 huller designet af José María Olazabal, gode træningsområder i herlig natur – alt sammen et stenkast fra det femstjernede hotel.

På den smukkeste del af Solkysten ligger Almenara. Her har du et prismæssigt fornuftigt klasseresort med eget spa, god indkvartering og en Dave Thomas designet golfbane med 27 fremragende huller.

7 nætter og 6 middage. Priseksempel den 24. september.

7 nætter og 5 middage. Priseksempel den 30. september.

7 nætter og 6 middage. Priseksempel den 7. oktober.

8.995,-

8.995,-

ALL

8.995,-

ALL

INCLUSIVE

INCLUSIVE

Lanzarote, Puerto Del Carmen

Fuerteventura, Jandia

Casablanca, Mazagan

Smukke Lanzarote er mest kendt for sin fantastiske kystlinie, lange sandstrande og karakteristiske lavalandskab. Men vi kan også tilbyde en rigtig god og spændende golfbane samt et nyrenoveret og stilrent All Inclusive hotel.

Jandia har længe været et paradis for surfere og soldyrkere. Nu åbner vi dørene for golfspillere, som vil nyde sol, badning, et dejligt All Inclusive hotel og en nyrenoveret golfbane.

Oplev et luksus golfresort direkte ved Nordafrikas Atlanterhavskyst. Her kan du kombinere Marokkos gode vejr, mystik og atmosfære med golf i absolut topklasse. Fantastisk værdi for pengene!

7 nætter med All Inclusive. Priseksempel den 15. december.

7 nætter med All Inclusive. Priseksempel den 10. december.

7.795,-

8.795,-

7 nætter og 5 middage. Priseksempel den 3. december.

Ring på 3314 1888 eller se flere attraktive golfrejsetilbud på www.kronegolftours.dk Like us på Facebook

6.995,-

Alicante, La Sella

5

RUNDER PÅ 3 BANER

Fuerteventura, Elba Sara

NY

NYHED!

8.995,-

Alicante, Villaitana

8.495,-


4

LEDER

JULI 2017

DANSKE TALENTSPIRER OG GOLFMÆCENER Selv om sejrene lader vente på sig på European Tour, er der masser af grøde hos pigerne og de nye drenge-europamestre Mens dagspressens sportssider flyder over med reportager fra cykling i Frankrig og kvindefodbold fra Holland, har det stort set forbigået sportspressens opmærksomhed, at talentspirerne i dansk golf præsterer det ene flotte resultat efter det andet. Med 160.000 aktive golfspillere i Danmark og højsæson med verdens ældste golfturnering, The Open Championship fra Royal Birkdale i England med dansk deltagelse, burde golfsporten kunne konkurrere med andre sportsgrene om spaltepladsen. Men før den slags bliver til virkelighed, kræver det selvfølgelig, at sportspressens ærede medlemmer for det første sætter sig ind i golfsportens præmisser - og for det andet vænner sig til at skrive om vindere i stedet for tabere! Når dagspressen en sjælden gang skriver om golf, ser man ofte vendinger i retning af ”Søren Kjeldsen skuffede og sluttede på tredjepladsen,” selv om virkeligheden er, at han i den pågældende turnering har imponeret og besejret 153 andre spillere i samme turnering og kun er blevet overgået af to! Til sammenligning ser man meget ofte, at eksempelvis mediedarlingen Caroline Wozniacki trækker de store overskrifter, hvis hun står i en finale efter at have besejret tre-fire modstandere undervejs. Der er turneringsstrukturen til forskel, men det fortæller medierne jo sjældent noget om. I golf er der kun én vinder og 155 tabere. Ergo vil der være længere mellem de regulære triumfer – som eksempelvis i cykling.

*

Men dem er der så alligevel en hel del af i dansk golf, selv om ikke alle når frem til sportsspalterne eller de elektroniske mediers nyhedsudsendelser. Det seneste eksempel var det europamesterskab for amatører, som det danske drengelandshold vandt på La Manga-resortet i Spanien efter finalesejr over værtsnationen og semifinalesejr over den store golfnation Sverige. Hvis man ser bort fra badminton, hvor Danmark traditionelt er toppen af Europa, er der næppe nogen sportsgren, der inden for de seneste 10-15 år har vundet flere europamesterskaber end dansk golf, der hvert år sender talenter til USA, hvor de får mulighed for at videreudvikle sig med collegegolf. Et af disse talenter er den 19-årige nybagte student, John Axelsen, der skal til Florida. Han har ligget i top 20 på verdensranglisten og spåes en stor karriere som professionel, efter at han nu to gange har vundet Danish International Amatør Championship i Silkeborg – præcis som Morten Ørum Madsen og Lucas Bjerregaard, der begge spillede sig frem til European Tour som professionelle. Indeværende sæsons største triumfator i dansk golf er den 23-årige Nanna Koerstz Madsen, der i den forløbne weekend vandt sin tredje turnering på den amerikanske Symetra-tour. Det betyder øjeblikkelig oprykning til PGA-touren, der er verdens stærkeste liga for kvinderne – hvor Nanna K. Madsens tidligere landsholdskammerater, Emily K. Pedersen og Nicole Broch Larsen allerede optræder.

*

Denne udgave af Golfavisen indeholder også en historie om golfbaner som rigmændenes legetøj. Operahuset” Great Northern Her tænkes i første række på golfmæcener som kan blive et nyt udklækningsLars Larsen, Aarhus-rigmanden Peter Bohnsen, triumviratet bag The Scandinavian og senest Lested for danske golftalenter go-arvingen Thomas Kirk Kristiansen. Udtrykket mæcen bruges bevidst i denne sammenhæng, fordi de alle har investeret vel vidende, at golfbaner i Danmark har været en dårlig forretning gennem de seneste 10 år. Når spiringen i dansk ungdomsgolf er så kraftig og talentfuld, må det ikke undervurderes, at de nævnte mæcener har bevaret humøret, interessen og lysten til at investere i bl.a. Made in Denmark til glæde og gavn også for de helt unge. Tænk engang på, hvad ungdommen i Kerteminde, Odense og omegn vil kunne få ud af at konsultere stjerne-proen over alle, den tidligere dobbelte Europatour-vinder Søren Hansen? ”Operahuset” Great Northern kan blive et nyt udklækningssted for danske golftalenter.

REDAKTION OG ADMINISTRATION GOLFavisen Ordrupvej 114 DK 2920 Charlottenlund Tlf.: 36 30 55 52 Mail: info@GOLFavisen.dk www.GOLFavisen.dk

UDGIVER GOLFavisen ApS 13. årgang

LAYOUT ADCO:DESIGN

I REDAKTIONEN: Jimmy Bak (udstyr), Henrik Knudsen, Thomas Wulff (bil/transport), Anders Dahl Christiansen Peter Nielsen Mogens Nielsen

Frits Christensen Journalist fc@GOLFavisen.dk

ANNONCER: GOLFavisen ApS Lars Aaby Svendsen Telefon +45 60 67 80 17 lars@golfavisen.dk

FOTO Alloverpress, iStockPhoto, Jens Christensen, Frits Christensen.

Jens Christensen Journalist jc@GOLFavisen.dk

LÆSERTAL 74.000 pr. udgave ifølge index Gallup, andet halvår 2015. Tilmeldt Pressens Medie Kontrol.

DISTRIBUTION distribution@GOLFavisen.dk

TRYK Dansk Avistryk, Glostrup Kontrolleret oplag 23.000 i snit pr. udgivelse i 2014 ifølge FKM Specialmediernes oplagskontrol.

Frits Christensen

GrAtiS entre

El EjnEr HEss

lass lF i veRdensk Kom og se GO

e

Manage Your Risk

- en bAne i SærKLASSe!

Forkæl dig selv med et ophold på Royal Oak. Banen er i forrygende stand, og udsigten over Jels nedersø, kombineret med hyggen i vores smukke klubhus, kan få smilet frem på alles læber. Golfopholdet indeholder: ∞ 1 x overnatning i dobbeltværelse inkl. morgenmad på Jels Motel. ∞ 1 x greenfee på Royal Oak ∞ Frie træningsbolde på driving range ∞ Fri adgang til fitness center ∞ Fri adgang til minigolf

Jels Motel & Sportscenter, som ligger i landsbyen Jels, har en restaurant på selve ejendommen samt et fitnesscenter. Der tilbydes gratis Wi-Fi på samtlige værelser. Royal Oak Golfklub ligger 1 km derfra. Samtlige lyst indrettede værelser på Jels Motel har TV og klædeskab samt eget badeværelse med bruser og hårtørrer.

Læs mere på www.royaloak.dk Alle bookinger foregår til golf@royaloak.dk

Pris ku

n

Kr. 795 pr. pers

,-

on

Golfvej 2, Jels | 6630 Rødding | Tlf. 74 55 32 94 | golf@royaloak.dk

To Grow Your Business


6

INDHOLD

JULI 2017

INDHOLD

Korte Putts............................................................................................ 8 Smånyt fra ind- og udland British Open......................................................................................... 16 Spieth speedede op Interview – John Axelsen....................................................................... 20 Supertalents svære valg Reportage............................................................................................ 24 Golfdans med Thomas Mygind Reportage............................................................................................ 26 Coaching med Ian Appleyard

20

INTERVIEW – JOHN AXELSEN SUPERTALENTS SVÆRE VALG

Populære golfrejser til gode priser Masser af afgange til golfspillere i marts og april

Se mange flere tilbud på: bravotours.dk/ golf

Danske baner – Great Northern............................................................. 28 Dansk golfs operahus Interview – Søren Hansen...................................................................... 34 Drømmen om Ryder Cup

BELEK, TYRKIET

COSTA DEL SOL

Reportage............................................................................................ 38 Rigmændenes legetøj

COSTA DE LA LUZ

ALL

Danske baner – Aarhus Golf Club........................................................... 40 Museets smukke nabo

ALL

INCLUSIVE

INCLUSIVE

Danske baner – Faaborg Golfklub........................................................... 46 Fysisk udfordring i de sydfynske alper Danske baner – Barløseborg Golfklub.................................................... 48 Landmandens sene livsværk Historie – Annika Sörenstam................................................................. 52 Fru kaptajn Annika

40

DANSKE BANER – AARHUS GOLF CLUB MUSEETS SMUKKE NABO

Knudsens klumme................................................................................ 56 Hårde tider for kvindegolf

Lykia World

Hotel Gardenia Park

Nuevo Portil

Inkluderet: • Fly tur/retur • Dobbeltværelse m/balkon og All Inclusive ultra • Fri golf på Lykia • Transport af golfbag

Inkluderet: • Fly tur/retur • Dobbeltvær. m/skrå havudsigt og All Inclusive • 4 x golf (3 x Mijas og 1 x El Chapparal) • Transport af golfbag

Inkluderet: • Fly tur/retur • Dobbeltværelse m/balkon og halvpension • 5 x golf på Nuevo Portil • Transport af golfbag

1 uge fx 2. marts fra kr.

1 uge fx 16. februar fra kr.

1 uge fx 2. marts fra kr.

Fremragende luksushotel på stranden

Reportage............................................................................................ 58 Danskere til Tysk luksus Udstyr.................................................................................................. 58 Elegante Ping-poloer Rejser – Skotland................................................................................. 60 Old Tom Morris-land

6.748

Træning................................................................................................ 66 Slå bedre bunkerslag Udstyr.................................................................................................. 70 Pings super-serie Udstyr.................................................................................................. 72 Ny Cobrahybrid

60

REJSER – SKOTLAND OLD TOM MORRIS-LAND

Bo langs den dejlige strandpromenade

6.648

Skønt golfresort i unikke naturomgivelser

5.648

Det bedste solskin findes på De Kanariske Øer om vinteren

Udstyr.................................................................................................. 72 The Iceman-brillen

5 grader varmere end Sydspanien

Udstyr – beklædning............................................................................. 74 Klæder til sommergolf

ALL

INCLUSIVE

Ranglister............................................................................................ 80 Væsentligste ranglister med angivelse af de danske placeringer Klubnyt................................................................................................ 82 Smånyt fra de danske klubber Konkurrence......................................................................................... 83 Vind luksusophold på 5 stjernet Aloha Hill Club i Marbella Golf i TV............................................................................................... 86 Viasat

74

UDSTYR – BEKLÆDNING KLÆDER TIL SOMMERGOLF

FUERTEVENTURA

TENERIFE

Elba Carlota

Bahia Principe

Inkluderet: I bor tæt på flere golfbaner, og • Fly tur/retur når I vender hjem til hotellet, ligger stranden blot 50 meter fra • Dobbeltværelse med halvpension hotellet. • 3 x golf – Fuerteventura golf • Shuttle til banen Det giver jer de optimale be• Golfbag tingelser for at holde en god, 1 uge fx 4. december afslappende og ikke mindst fra kr. pragtfuld ferie.

På hotellet kan I nyde hotellets gode All Inclusive og mange faciliteter, men der er selvfølgelig også tid til golf.

Dejligt hotel med et skønt poolområde

+

Lækkert hotel, All Inclusive og 3 x fremragende golf

5.748

Med denne golfpakke spiller I to spændende baner – I spiller to gange Las Américas og en gang på Adeje.

Inkluderet: • Fly tur/retur • Dobbeltværelse med All Inclusive • 3 x golf • Golfbag 1 uge fx 3. december fra kr.

9.348

Se mange flere golfrejser og andre spændende rejsemål på www.bravotours.dk/golf - vi finder garanteret en golfferie til jer!

Brundtland Golfcenter har nu et af Danmarks billigste Long-Distance medlemsskaber.

For kun 1795,-

kan du nu få din hjemmebane nummer 2, på et af Danmarks bedste golfcentre. Din bopæl skal være min. 150 km fra Brundtland Golfcenter Vi har flotte faciliteter, restaurant og hotel med flotte værelser. Vi vil glæde os til at byde jer velkommen til jeres nye, hjemmebane nr. 2 BRUNDTLAND ALLE 3, 6520 TOFTLUND - WWW.BRUNDTLANDGOLFCENTER.DK - MAIL: INFO@BRUNDTLANDGOLFCENTER.DK - TLF: 73831600

Ring 70 10 10 77

STOLT SPONSOR:

eller bestil på

bravotours.dk

Made in Denmark HIMMERLAND GOLF & SPA RESORT


8

KORTE PUTTS

JULI 2017

KORTE PUTTS

AF FRITS CHRISTENSEN

QUIROS TIL MADE IN DENMARK

Se alt fra FedEx Cup ét sted!

DANSKE DRENGE EUROPAMESTRE For tredje gang i historien har et dansk drengelandshold vundet europamesterskabet i hård konkurrence med Europas stærkeste golfnationer. Efter storspil turneringen igennem blev det til en finalesejr på 4-3 over værtsnationen Spanien på Lan Manga-resortet på den spanske Middelhavskyst. Det danske hold bestod af Rasmus Højgaard, Nicolai Højgaard, Oliver Hundebøll Jørgensen, Kristoffer Max, Rasmus Neergaard-Petersen og Frederik Sejr – med Martin Kold som træner (billedet).

Det blev Rasmus Neergaard Petersen, der vandt den afgørende single over sin spanske modstander Gonzalo Leal, da han sluttede 1 up efter 18 huller. Oversidder i finale og semifinalen (mod Sverige) var Nicolai Højgaard, der var plaget af en skade efter kvartfinalen. -Nicolai Højgaard var egentlig rigtig godt spillende, men de andre spillede simpelthen så godt, at vi ikke kunne ændre holdet til finalen. Det var utroligt flot af drengene og det største, jeg har været med til, siger træner Martin Kold.

Den karismatiske og langtslående spanier, Alvaro Quiros, har alle muligheder for at blive et publikumshit i dette års udgave af European Tour-turneringen Made in Denmark på Himmerland Golf & Spa Resort. Promotor Flemming Astrup bekræfter over for Golfavisen, at den syvdobbelte vinder på European Tour har givet tilsagn om at stille op. Han havde oprindelig fået en invitation på et wild card, fordi han mistede sit kort til European Tour i 2016, men med sejren på Europa-touren i Rocco Forte-turneringen på Sicilien sikrede den humørfyldte spanier sig igen kortet for resten af sæsonen og i 2018. ”Bare rolig, jeg svigter dig ikke,” sagde Alvaro Quiros til Flemming Astrup, da de to mødtes i England for nylig.

NANNA K. MADSEN PÅ LPGA-TOUREN Med sin imponerende tredje sejr i sæsonen på den amerikanske Symetra Tour sikrede Nanna Koerstz Madsen (billedet) sig definitivt en øjeblikkelig oprykning til verdens stærkeste kvindeliga, den amerikansle LPGA-tour, hvor landsmændene Nicole Broch Larsen og Emily K. Pedersen i forvejen spiller på et begrænset kort. Med hele syv slag ned til andenpladsen sejrede den talentfulde dansker i Danielle Downey Credit Unions Classic i Rochester New York i rekordscoren for touren. Danskeren blev for nylig hædret med den såkaldte Symetra Swift Award, der hvert år går til den førende spiller efter første halvsæson. Med hæderen modtog Nanna Koerstz Madsen også 1.500 dollars, der dog ikke tæller med på pengelisten. Desuden var der 1.000 dollars, som spilleren kunne donere til velgørende formål. Nanna K. Madsen valgte at give pengene til Backspin, der er et dansk velgørenhedsprogram for unge med uddannelsesproblemer skabt i 1999 af Michael L. Rasmussen.

John Axelsen vandt for anden gang DIAC, mens Sofie Kibsgaard Nielsen fik sin første sejr i DILAC.

TRIUMF FOR NYBAGT STUDENT Danmarks bedste amatør, Sorøspilleren John Axelsen, er godt igang med at tage en fornem afsked med Danmark, før han i august rejser til USA for at fortsætte med collegegolf på University of Florida i Gainesville. Som nybagt student har den 19-årige spiller ikke været den flittigste på golfbanen i de sidste par måneder. Men ikke desto mindre viste han sig stærk nok til for anden gang i karrieren at vinde Skandinaviens største amatørturnering, Danish International Amateur Championship (DIAC), der for 18. år i træk blev afviklet i Silkeborg Ry Golfklub.

Efter en langsom start arbejdede John Axelsen sig stille og roligt frem i feltet over fire dage og sluttede som vinder i samlet tre slag under par, hvilket også var scoren på finaledagen på Resenbro-banen. Den nybagte student vandt i øvrigt DIAC første gang i 2014 som kun 16-årig. Hos pigerne blev Sofie Kibsgaard Nielsen fra Morsø Golfklub førstegangsvinder i turneringen foran vinderen fra 2016, Malene Krøllbøll, fra Hedeland Golfklub. Morsø-spilleren sluttede sammenlagt i par for turneringen fire slag foran Krøllbøll og med Cecilie Finne-Ipsen på tredjepladsen i syv slag over par.

C Mo Golf re til ku n 59kr ./md .

FedEx Playoffs: The Northern Trust: 24 - 27 aug. Deutsche Bank Championship: 1 - 4 sep. BMW Championship: 14 - 17 sep. TOUR Championship: 21 - 24 sep. Bestil nu på www.cmore.dk/golf


10

KORTE PUTTS

JULI 2017

KORTE PUTTS

AF FRITS CHRISTENSEN

DANSK SEJR I NATIONS CUP

OFFICERER MED CRASH KURSUS Stensballegaard Golf er 9.-10. september for femte år i træk vært for Officers Golf Cup for tidligere og nuværende reserve- og linjeofficerer, der er velkommen til at tage sin golfpartner eller gæst med til arrangementet, hvor der spilles i to rækker, officersrækken og partner- og gæsterækken. Officers Golf Cup arrangeres af brødrene Jannik og Niklas Ahlefeldt-Laurvig, der er sønner af Stensballegaard Golfs ejer, greve Henrik AhlefeldtLaurvig. I 2016-udgaven var der 28 deltagere, men i år forventer arrangørerne omkring 40-50 deltagere . I tilknytning til Officers-turneringen har man for første gang besluttet at lave et Golf Crash Kursus samme sted i samme weekend, hvor golfklubbens pro-træner vil tage sig af de nye potentielle golfspillere. Det vil give deltagerne i kurset bedre grundlag for at hygge sig med pay & play og måske senere indmelding i en golfklub. Tilmelding til både Officers Golf Club og Golf Crash Kursus kan ske på denne kontaktinformation: jannik@ ahlefeldt-laurvig.com. Tidligere vinder af Officers Golf Club er Allan Bertelsen (Den Kongelige Livgarde 2013), Niklas Ahlefeldt-Laurvig (2014), Martin Thorsen (Gardehusarregimentet 2015) og Karsten Thuen (Gardehusarregimentet 2016). Billedet viser Karsten Thuen med champagne og en Kay Bojesen-abe sponsoreret af Anna Reventlov Ejendomsformidling.

De danske deltagere i EM i paragolf slap endnu engang flot fra årets EM og Nations Cup, der blev afviklet på Quinta do Lago-banen på Portugals Algarve-kyst. Ganske vist blev det ikke til en gentagelse af EM-sølvet fra 2016, men til gengæld var det danske Nations Cup-hold for første gang nogen sinde europamesterskabet i overbevisende stil. Forskellen på de to turneringer er, at EM-holdet spiller fra scratch, mens Nations Cup-holdet spiler stableford med handicap. I Nations Cup var der debut til Rene Elley og Niels Bloch Hansen fra Nordborg Golfklub, og sammen med erfarne Jon Johanneson og Flemming Rasmussen sikrede de sig sejren 10 point bedre end Spanien på andenpladsen og

GRATIS GUIDE TIL THAILAND Danskere med thailandske golfbaner som rejsemål for vintersæsonen kan hente værdifuld hjælp i en gratis Thailand-guide udarbejdet af golfrejseportalen GolfersGlobe.com. Af de 100.000 danskere, der hvert år ferierer i Thailand, tager mange tusinde golfkøllerne med for

SVENSK SEJR I MID-CHALLENGE Det blev ikke til dansk sejr på hjemmebane i dette års udgave af Made in Denmark Challenge på den europæiske Challenge Tour. På Royal Oak-banen i Jels ved Kolding sejrede svenskeren Oscar Stark (billedet) i samlet 14 slag under par foran et stærkt trekløver bestående af franskmanden Adrien Saddier, tyskeren Dominic Foos og spanieren Victor Perez yderligere to slag efter. Bedste dansker et slag dårligere blev den unge Nicklas Nørgaard Møller sammen med hollænderen Maarten Lafeber og Chase Koepka, lillebror til US Open-vinderen Brooks Koepka.

15 point bedre end Holland på tredjepladsen. EM-holdet formåede ikke at leve op til sølvmedaljerne fra 2016, men måtte nøjes med en delt fjerdeplads med Sverige, mens Frankrig vandt EM foran England og Spanien. Holdet bestod af Mette Wegge Lynggaard, Stefan Mørkholt, Mads Hjelm Nielsen og debutanten Rasmus Løt. Det danske EM-hold og Nations Cup-holdet er støttet økonomisk af Trackman med 25.000 kr. og af Ecco Tour-spillere og ledelsen med andre 20.000 kr. i et EM-budget på 100.000 kr. På billedet er det fra venstre holdkaptajnen Jesper Hviid, Niels Bloch Hansen, teamleader Jens Alstrup, Rene Elley, Flemming Rasmussen og Jon Johanneson.

at spille nogle af de 250 golfbaner i Thailand. Golfguiden, der kan downloades via GolfersGlobe.com, rummer baner fra alle de kendte destinationer og sågar det nordlige Thailand, der er et overset område rent golfmæssigt. De populæreste områder er dog stadig Hua Hin, Pattaya og Phuket. I guiden har GolfersGlobe.com udarbejdet en top 20-liste over Thailands bedste golfbaner. Det er sket i samarbejde med japaneren Daisuke Kato, der gennem mere end 10 år har besøgt samtlige Thailands golfbaner. På billedet er det et overblik over Black Mountain-banen, en af Thailands absolut bedste.

Få råd til nye golfkøller med en ordentlig rente på din opsparing

HØJRENTE FRI

HØJRENTE PLUS

HØJRENTE 24

Fuld fleksibilitet uden minimumsbeløb

Høj rente og stor fleksibilitet

Den højeste rente på din opsparing

0,60%

0,90%

1,05%

Ingen binding

Bilfinansiering

31 dages varsel

Privatlån

Opsparing

TRAVL SOMMER FOR PUK LYNG Frederikshavner-talentet Puk Lyng Thomsen er igang med sin korte internationale karrieres travleste golfsommer, der skal kulminere med deltagelse i US Womens Amateur i San Diego 7.-13. august. Her har Puk Lyng Thomsen kvalificeret sig qua sin præstation ved VM i Mexico, men også fordi hun er i top 25 på verdensranglisten. Puk Lyng Thomsen var eneste danske spiller på det europæiske kontinenthold mod Storbritannien/Irland i den såkaldte Vagliano Trophy, der blev afviklet på Bogogno Golf Resort i Italien. Den danske spiller bidrog fint til den europæiske sejr på 15-9 med to sejre og en delt single. Siden har Puk Lyng Thomsen spillet EM for hold for Danmark og

Vilkår: Tilbydes privatpersoner over 18 år med bopæl i Danmark - Højrente Fri: Var. rente - Højrente Plus: Var. rente, min. indskud: kr. 100.000, udtræk skal varsles med 31 dage - Højrente 24: Fast rente, min. indskud: kr. 100.000, kan hæves mod rentedekort på 1% pr. rest. 12 mdr. - Santander Consumer Bank er omfattet af den norske Bankenes Sikringsfond, der dækker på samme vilkår som den danske indskydergaranti.

deltager i indeværende uge i det individuelle EM. På billedet er det Puk Lyng Thomsen nederst til højre.

Læs mere på Santander.dk JROI

2 års binding

Kreditkort

Salgsfinansiering


12

KORTE PUTTS

JULI 2017

KORTE PUTTS

TO NYE DANSKE MESTRE

AF FRITS CHRISTENSEN

RAHM RAMTE EUROPA Det kun 22-årige spanske stortalent, Jon Rahm (billedet), ramte European Tour med den store kølle, da han triumferede ved at vinde Dubai Duty Free Irish Open på Portstewart-banen i Nordirland i det, der var hans debut på European Tour. Det er kun godt et år siden, at Jon Rahm – tidligere nummer et på verdensranglisten blandt amatørerne – turnede professionel, debuterede på den amerikanske PGA-tour og fik sin første sejr i USA ved at vinde på Torrey Pines og opnå to top tre-placeringer i World Golf Championships. Jon Rahms sejrscifre i 24 slag under par er rekord i Irish Open tre slag bedre end den tidligere rekord.

Der blev kåret to nye mestre ved DM i hulspil, der blev afviklet i Morsø Golfklub. Hos pigerne var Sofie Kibsgaard Nielsen hjemmebanefavorit, men måtte se sig henvist til andenpladsen i finalen mod Mette Janum Linkhusen (billedet) fra Frederikshavn, der sejrede 1/0 ved at hole et flot bunkerslag på sidste hul.

Hos mændene hedder den nye danske mester Mads Langkilde (billedet) fra The Scandinavian Golf Club, der i finalen besejrede Silkeborg Ryspilleren Mads Ejlersen 4/3 efter fire vundne huller i træk fra 11 til 15.

REKORDBELØB TIL KIDSAID Halvanden million kroner blev der spillet ind til organisationen KidsAid, da den traditionelle Stjernegolf-turnering blev afviklet på Himmerland Golf & Spa Resort, der også bliver værtsbane for Stjernegolf i 2018. Vindere blev fodboldholdet anført af den tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen, der kunne nyde champagnen (billedet) efter sejren.

Michael Johansen blev bedste spiller individuelt. -Vi er stolte over de mange positive tilkendegivelser, vi har fået fra deltagere, publikum og samarbejdspartnere. Det store beløb, der er spillet ind, vil gøre stor lykke, når det bliver uddelt til en række gode formål, siger bestyrelsesformanden for KidsAid, Søren Bach.

CADDIE-EPOKE ER SLUT Mange professionelle golfspillere er storforbrugere af forskellige caddies, og i enkelte tilfælde har man også set en caddie fyre en spiller, hvis de to ikke er enige om samarbejdet. En af branchens mest trofaste er amerikaneren Jim ”Bones” Mackay (billedet), der har haft et uproblematisk samarbejde med sin landsmand Phil Mickelson. De to har sammen opnået 41 turneringssejre inklusiv fem majorsejre, men skilles nu i god tone. Resten af sæsonen vil Phil Mickelson få hjælp til bag’en af broderen Tim, der har været træner for Arizona State, indtil han opsagde sit job i 2016 for at blive agent for det nye spanske stjerneskud, Jon Rahm.

WOODS I BEHANDLING For Tiger Woods (billedet) er problemerme med ryggen og deraf følgende medicinindtagelse nu blevet så alvorlig, at han er gået i behandling for at få professionel hjælp til at styre hverdagen. Efter det fjerde indgreb i ryggen for kort tid siden blev Tiger Woods anholdt, da han blev fundet sovende i sin bil påvirket af smertestillende præparater. Han skal for en dommer den 9. august for at få straffen udmålt. -For at håndtere mine medikamenter for rygsmerter og søvnforstyrrelser har jeg besluttet mig for at modtage professionel hjælp. I den forbindelse vil jeg gerne takke for den utrolige støtte og forståelse, jeg har fået fra både fans og spillere på touren, skriver Tiger Woods på Twitter.


P r æ s e nte r e r

Præ sen t erer Fra Bill u & Købe nd nhavn

SKOTLAN D

BULGARIEN

Oplev golfens fødested og spil ægte linksgolf!

Oplev den nyfødte golfdestination ved Sortehavet

Lighthouse Golf & Spa Resort Bo i luksuriøse omgivelser med halvpension på det 5-stjernede Lighthouse Golf & Spa Resort, og udfold golfevnerne på hele 3 forskellige golfbaner langs Bulgariens solrige Sortehavskyst. Vores grundpakke indeholder 5 runder golf - 3 runder på hotellets egen golfbane, Lighthouse GC, designet af Ian Woosnam - 1 runde på BlackSeaRama - 1runde på udfordrende Thracian Cliffs. På Lighthouse og BlackSeaRama er der gratis trolley, på Thracian Cliffs er der gratis buggy.

Montrose Open Championship

Dundee City Classic

Dunhill Links Championship

Carnoustie Links Classic

Pakken indeholder

12. - 16. september 2017 Fra Karup - Midtjyllands Lufthavn med Peter Grinsted

27. september. - 1. oktober 2017 Fra Karup - Midtjyllands Lufthavn med Peter Grinsted

7. - 10. oktober 2017 Fra Karup - Midtjyllands Lufthavn med Bo Pugholm & Nicolaj Grinsted

10. - 14. oktober 2017 Fra Karup - Midtjyllands Lufthavn med Peter Grinsted

Vær

med på denne åbningsmatchtur med ophold på et traditionelt skotsk hotel og spil på en af landets ældste linksbaner, beliggende direkte ud til Nordsøen. Oplev en tur med skotsk stemning!

Malmaison

er et spændende hotel i Dundee centrum og på denne matchtur har vi nøje udvalgt 3 fremragende og forskellige golfbaner, der alle byder på en god udfordring og charmerende atmosfære.

Husproerne,

Bo Pugholm og Nicolaj Grinsted er dine guider på denne tur. Oplev topgolf og se dine favoritter spille. Alfred Dunhill Links Championship. Du spiller selv 2 runder klassisk golf.

Vi besøger Carnoustie, værten for The

• Flyrejsen til Varna • Transport af golfbag 15 kg, kuffert 15 kg, håndbagage 6 kg • Transport fra/til lufthavn, resort og golfbaner • 7 nætter i dobbeltværelse med udsigt til golfbanen • Halvpension bestående af morgenmad alle dage og middage 5 dage • Adgang til resortets spafaciliteter • 5 runder golf - Lighthouse x 3 med trolley, BlackSeaRama x 1 med trolley og Thracian Cliffs x 1 med buggy

Du får: Flyrejsen til Dundee t/r • Transport af golfbag og kuffert • 4 nætter i dobbeltværelse på Montrose Links Hotel • 3 runder golf på Montrose Links • Transfers • Matchledelse med præmier.

Du får: Flyrejsen til Dundee t/r • Transport af golfbag og kuffert • 4 nætter i dobbeltværelse på Malmaison • Golf på Forfar, Scotscraig og Arbroath • Transfers • Matchledelse med præmier.

Du får: Flyrejsen til Dundee t/r • Transport af golfbag og kuffert • 3 nætter i dobbeltværelse på Carnoustie Hotel • Golf på Arbroath og Forfar • Transfers • Matchledelse med præmier • Adgang til Alfred Dunhill Links Championship.

Du får: Flyrejsen til Dundee t/r • Transport af golfbag og kuffert • 4 nætter i dobbeltværelse på Carnoustie Hotel • 3 runder golf på Carnoustie med Championship course • Transfers • Matchledelse med præmier.

Pris per person..............DKK

Dundee, Skotland

5.995

Pris per person..............DKK

Dundee, Skotland

6.995

Pris per person............. DKK

5.495

Dundee, Skotland

Open 2018. Vi spiller Championship Course og bor på selveste Carnoustie Golf Hotel. Mere ”berømt” kan det næsten ikke blive!

Pris per person.............. DKK

7.295

Pris per person - SØNDAG/SØNDAG 2017 - afrejsedato

24.sep

01.okt

08.okt

15.okt

22.okt

29.okt

Billund-Varna

DKK 7.495

DKK 7.495

København-Varna

DKK 7.495

DKK 7.495

DKK 6.795

DKK 7.495

DKK 7.495

DKK 7.495

Tillæg SeaView/vær

DKK 480

DKK 480

DKK 480

DKK 480

DKK 480

DKK 480

Tillæg All Inclusive

DKK 850

DKK 850

DKK 850

DKK 850

DKK 850

DKK 850

Dundee, Skotland

SE FLERE AKTUELLE TILBUD PÅ VORES NYE HJEMMESIDE

SE FLERE AKTUELLE TILBUD PÅ VORES NYE HJEMMESIDE

WWW.GREEN2GREEN.DK

WWW.GREEN2GREEN.DK

STUDSGADE 5 • DK-8000 AARHUS C • TEL: 86 11 49 55 • INFO@GREEN2GREEN.DK

STUDSGADE 5 • DK-8000 AARHUS C • TEL: 86 11 49 55 • INFO@GREEN2GREEN.DK


16

BRITISH OPEN

JULI 2017

Den kun 24-årige Jordan Spieth – her med The Claret Jug i strakt arm - skrev historie som den næstyngste til at vinde sin tredje major kun overgået af legenden Jack Nicklaus.

SPIETH SPEEDEDE OP Med sejren i The Open blev den kun 23-årige amerikaner Jordan Spieth den næstyngste til at vinde sin tredje major efter en turbulent finalerunde, hvor han udviste høj moral efter et spillemæssigt kollaps undervejs AF FRITS CHRISTENSEN

De sande mestre kendetegnes ved deres særlige evne til at holde fokus og i mental balance skifte til et højere gear, når vanskelighederne trænger sig på. At den snart 25-årige (i næste uge)

amerikaner er af en sådan støbning, beviste han i dette års udgave af The Open Championship på Royal Birkdale, da han vandt sin tredje major og sin første British Open-titel. Kronet som Champion Golfer of The Year efter majortitlerne i The Masters og US Open i 2015 står den

unge amerikaner nu med chancen for at vinde en såkaldt career grand slam i US PGA Championship om to uger. Da triumfen var i hus, viste Jordan Spieth sin modenhed og store format i en fremragende takketale, som ældre og mere rutinerede vindere før ham aldrig har præsteret bedre. Jordan Spieth fik bl.a. fortalt, at han allerede for år tilbage havde prøvet at drikke af The Open-trofæet The Claret Jug, da det blev vundet af hans landsmand Zack Johnson.

Ikke overtroisk

Efter et alvorligt skævt drive på hul 13 ud i den lange rough måtte Jordan Spieth helt tilbage på driving rangen og droppe fri af udstyrsbilerne, men sendte herfra bolden tæt på green og reddede en bogey.

-Jeg havde hørt, det skulle betyde uheld, men heldigvis forhindrede det mig ikke i at vinde, sagde Jordan Spieth, der i minutterne før sejrsceremonien brugte ventetiden til at undskylde overfor landsmanden og den nærmeste konkurrent, Matt Kuchar, at han brugte hele 20 minutter på et enkelt slag på hul 13 og var en halv time om at spille hullet til ende. Det var netop her på par 4-hul-

let, at Jordan Spieth viste sit format og evne til at holde fokus, da han sendte sit drive langt ud i den uspillelige rough og måtte droppe fri langt tilbage på driving range bag de parkerede udstyrsbiler. Førerbolden med Matt Kuchar var i forvejen faldet bagud og var under observation, da Jordan Spieth med dommernes hjælp fandt det rigtige sted til at droppe, mens Matt Kuchar fra fairway sendte bolden på green i sit andet slag. Efter sit drop sendte Jordan Spieth med et fremragende slag bolden tæt på green i tre slag, chippede ind tæt på flaget og holede for en fantastisk bogey, der dog sendte ham et slag efter Kuchar på førstepladsen.

”Jeg havde hørt,

det skulle betyde uheld, men heldigvis forhindrede det mig ikke i at vinde


18

BRITISH OPEN

JULI 2017

IAL C SPE BUD TIL

Med en superrunde i 62 slag på lørdagsrunden skrev sydafrikaneren Brendan Grace sig ind i historien som spilleren med den laveste score i en major-turnering.

Jordan Spieth havde vist usikkerhed allerede fra starten af finalerunden med nogle hurtige bogeys, men fik siden spillet stabiliseret.

Tæt på HIO

Efter blamagen på hul 13 og med det nye tidspres hængende over hovedet viste Jordan Spieth formatet på næste hul, hvor han kun var få centimeter fra en hole in one til en sikker birdie, og så stod de to amerikanere igen lige i stillingen. Fra det øjeblik viste Jordan Spieth ingen nåde, og selv om Matt Kuchar spillede stabilt, blev han distanceret med tre slag på de sidste fem huller efter denne Spieth-afslutning: birdie-eagle-birdie-birdie-par. Det var især den Harry Potterlignende tryllestav – putteren – der som så ofte før sikrede Jordan Spieth triumfen. Det helt afgørende

moment kom på par 5-hullet 15, hvor Spieth sænkede et 15-16 meter putt for en eagle, mens Kuchar lavede birdie. Mens han skyndte sig videre til næste hul, gjorde Jordan Spieth tegn til sin caddie om at samle bolden op af hullet, og da den varme putter igen gav han en birdie fra 7-8 meter på hul 16, var matchen stort set afgjort.

Trådt på speederen

Jordan Spieth havde trådt på speederen, mobiliseret sit bedste våben, putteren, mens kineseren Li Haotong kunne forlade driving rangen, hvor han havde holdt sig varm i tilfælde af et omspil efter en flot runde i 63 slag, der gav ham en tredjeplads i samlet seks slag under par. Som det var tilfældet med Jordan Spieth gik også Matt Kuchar en fi-

”Mit næste mål er nu at vinde US PGA Championship og dermed opnå at vinde en career grand slam” SPIETH-STATISTIK • Jordan Spieth blev den næstyngste spiller til at vinde sin tredje major efter Jack Nicklaus, der var 23 år og seks måneder mod Spieths 23 år og 11 måneder. Tiger Woods var 24 og Rory McIlroy 25. • Spieths fem slag under par på banens fem sidste huller var den bedste afslutning i The Open-historien af en vinder. • Spieth blev den femte spiller til at vinde The Open med fire runder i 60’erne efter Greg Norman (1983), Nick Price (1994), Tiger Woods (2000) og Henrik Stenson (2016). • Spieth blev den sjette spiller til at vinde en major efter føring gennem alle runder. De forrige var Tiger Woods (fire gange), Jack Nicklaus og Raymond Floyd (tre gange), Arnold Palmer og Rory McIlroy (to gange). • Spieth blev den 66. spiller til at vinde The Open efter føring efter 54 huller. Henrik Stenson gjorde det senest i 2016. • Spieth blev spiller nummer 45 til at vinde tre eller flere majors.

Med en runde i 68 slag to under par på finaledagen sluttede Søren Kjeldsen som bedste dansker på 37. pladsen i The Open på Royal Birkdale.

nalerunde i 69 slag et under par i en førerbold, hvor spændingen blev holdt ved lige til det sidste, men hvor spillet slet ikke levede op til 2016-finalen, hvor den svenske vinder Henrik Stenson og amerikaneren Phil Mickelson viste golf i særklasse. -Det er utroligt, at jeg nu står med et af de mest eftertragtede trofæer i golfsporten. At få sit navn på The Claret Jug er en drøm, der er blevet til virkelighed. Mit næste mål er nu at vinde US PGA Championship og dermed opnå at vinde en career grand slam, sagde Jordan Spieth, der efter fire stabile runder på en svær Royal Birkdale-bane aldrig kom i nærheden af turneringens bedste rundescore.

Major-rekord

Den stod sydafrikaneren Branden Grace for, da han i lørdagsrunden som den første i historien gik en runde i 62 slag, hvilket er rekord i majorsammenhæng. -Helt ærligt, så var jeg slet ikke klar over, at det var en majorrekord. Jeg var fuldt koncentreret og helt væk i zonen med fokus på mit spil, sagde sydafrikaneren. Branden Grace sluttede på en sjetteplads i 276 slag, otte efter Jordan Spieth, men delt med bl.a. den amerikanske US Open-vinder Brooks Koepka. Efter en længere downperiode og tre mistede cuts op til The Open viste Rory McIlroy i finalerunden tegn på, at formen er på vej tilbage. Han sluttede på en fjerdeplads delt med

vinderen af Scottish Open, spanieren Rafa Cabrera-Bello.

Beskedne danskere

Både Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen formåede at klare cuttet, men for begges vedkommende var det en dårlig første finaledag lørdag, der ødelagde deres muligheder for at spille med om topplaceringerne. Pudsigt nok havde begge klaret sig flot under de ekstremt vanskelige vejrforhold fredag, men kunne slet ikke få gang i scoringen i det gode vejr lørdag. På finalesøndagen havde Søren Kjeldsen bedst styr på spillet med en runde i 68 slag to slag under par og avancerede til en slutplacering som nummer 37, mens en runde i par førte til en slutplacering som nummer 62 for Thorbjørn Olesen. -Min score i søndagens finale svarede ikke helt til mit gode spil, sagde Søren Kjeldsen, der var få centimeter fra hole in one på par 3-hullet 12. -I løbet af ugen havde jeg mange gode momenter i mit spil, men der er for mange skridt tilbage, hvor gang jeg har taget nogle gode skridt fremad, sagde Søren Kjeldsen til Viasat Golf efter The Open. -Jeg holder nu to ugers pause, før jeg rejser til USA for at stille op i den fjerde major, US PGA Championship, plus en turnering mere på PGA-touren, før jeg vender hjem til Danmark for at spille Made in Denmark på European Tour, siger Søren Kjeldsen.

FAKTABOX British Open 2017 – Royal Birkdale, England: 1. Jordan Spieth, USA, 268 slag (12 under par). 2. Matt Kuchar, USA, 271. 3. Li Haotong, Kina, 274. 4. Rory McIlroy, Nordirland og Rafa Cabrera-Bello, Spanien, 275. 6. Matthew Southgate, England, Mark Leishman, Australien, Alex Noren, Sverige, Branden Grace, Sydafrika og Brooks Koepka, USA, alle 276. Danske placeringer: Søren Kjeldsen 37, 282 slag og Thorbjørn Olesen, 62, 286 slag.

FABRIKSRENOVEREDE GARIA GOLF 2-SÆDERS SÆLGES En unik kombination af funktionalitet, komfort og design, det prisbelønnede Garia design er blevet raffineret til perfektion og kombinerer bekvemmeligheden ved en golf- og fritidsbil med oplevelsen af udsøgt luksus. GARIA GOLF CAR KØRT CA. 6-8000 KM.

B I L E R N E F R E M S TÅ R O P D AT E R E T M E D N Y E B AT T E R I E R .

50.000 kr. incl. moms, + levering. Kontakt sales@garia.com eller +45 46 570 580 for mere information.

@GARIAGOLFCAR


20

INTERVIEW

JULI 2017

SUPERTALENTS

SVÆRE VALG

Danish International Amateur Championship i Silkeborg Ry Golfklub blev en af de sidste for John Axelsen, før han til august rejser til USA til et 4-årigt ophold på University of Florida i Gainesville.

Den 19-årige Sorø-spiller John Axelsen er en af verdens bedste amatører, men har valgt at følge studentereksamen op med et collegeophold i USA i stedet for en professionel karriere AF FRITS CHRISTENSEN

Det ligner den klassiske historie om fars køller i garagen, som den nysgerrige knægt på fem år absolut skulle udforske. Og heldigvis for det, for i dag er den 19-årige John Axelsen et af Danmarks største golftalenter – måske endda det største siden en vis Thomas Bjørn dukkede op på stjernehimlem i midten af 1990’erne. Indtil for ganske nylig var den unge Sorø-spiller inde i top 20 på amatørernes verdensrangliste, men er faldet en smule tilbage efter en halvsæson, hvor studierne på gymnasiet var vigtigere, fordi de skulle sikre studenterhuen, før John Axelsen i august drager til USA og et fire-årigt college-ophold på University of Florida, hvor det i høj grad også kommer til at dreje sig om golfspillet for universitetsholdet The Gators.

Studentereksamen vigtig

-Der er nogle regler på Florida-universitetet, der siger, at man skal

have et vist niveau på den danske studentereksamen for at komme ind, så jeg så mig nødsaget til at give studierne en ekstra skalle efter de første to år i gymnasiet, hvor jeg ikke var så fokuseret på skolen, siger John Axelsen. Golfavisen møder det unge stortalent under Danish International Amateur Championship (DIAC) i Silkeborg, som han vandt i en alder af kun 16 år i 2014. Måske er det for at gøre plads til studenterhuen, men i hvert fald har John Axelsen ladet nogle af de karakteristiske lange krøller falde, så han er næsten ukendelig fra tidligere fotos, der viser ham i sejrherrens sted. Efter en rolle som sikker mand på alle landshold op gennem ungdoms-

karrieren inklusiv det nuværende amatørlandshold har John Axelsen skullet tage den vigtige beslutning, om han skulle turne professionel op gennem Ecco-touren, Challengetouren til European Tour, eller han skal fortsætte som amatør, mens han spiller collegegolf i Florida.

En stor fremtid

At der ligger en stor golffremtid foran John Axelsen, hvis han bevarer motivationen og ambitionerne, kan der næppe herske tvivl om. Med et hancicap på +6,1 har han det laveste handicap, der er registreret hos en dansk spiller, siden Morten Ørum Madsen turnede professionel med et handicap på +5,8, hvilket svarede til den spanske Masters-vinder, Sergio Garcias, handicap, da han blev professionel.

”Selvfølgelig var det fristende at blive professionel, men jeg valgte det lidt mere sikre med collegegolf i USA”

-Man skal nok ikke lægge så meget i det med handicappet, for det er ikke i alle lande, man opererer med det samme handicapsystem – og slet ikke i USA, siger John Axelsen, der gerne erkender, at det var en svær beslutning at skulle tage, specielt efter at have snuset til den professionelle tilværelse i European Tourturneringen Made in Denmark på et wild card.

Valgte det sikre

-Selvfølgelig var det fristende at blive professionel, men jeg valgte det lidt mere sikre med collegegolf i USA. Jeg tror, det kan være meget svært at begå sig som professionel i så ung en alder, hvor man er overladt til sig selv, siger John Axelsen, der tidligt på forårssæsonen skrev kontrakt med University of Florida – efter mange tilbud fra USA at vælge imellem. -Jeg var nu aldrig i tvivl om, at det skulle være University of Florida. Stedet har de bedste træningsfaciliteter, jeg har set, og så har de annonce_2017_07_BlokhusOpen_helside_outlined.indd 1

12-07-2017 15:33:19


22

INTERVIEW

JULI 2017

John Axelsen blev den første dansker på herresiden til at spille Junior Ryder Cup – i øvrigt sammen med Emily K. Pedersen. Her ses parret il venstre på billedet.

to meget dygtige unge trænere i J. C. Deacon og John Handrigan, der ikke som de fleste kun går efter resultater, men også satser meget på udvikling af spillerne, og det tiltaler mig meget, fordi det falder fint i tråd med den udvikling, jeg har gang i sammen med min egen landstræner i DGU, Thomas Larsson, siger John Axelsen.

Ambitiøst program

-The Gators golfprogram er meget ambitiøst, og allerede nu har de et af de stærkeste hold i USA, som kan blive endnu bedre i de kommende år, hvor de har indgået aftaler med nogle af verdens bedste unge spillere. Det giver også muligheder for at komme til at spille om mesterskaber, så det er en god grund til at vælge The Gators, siger John Axelsen. University of Florida ligger i byen Gainesville i det nordlige Florida og er en del større end Københavns Universitet. Det er tilknyttet NCAA’s 1. division i South Eastern Conference og råder historisk set

over et af de bedste collegehold i USA. Universitetet har fostret mange verdensklassespillere, ikke bare inden for golf, men også en række andre sportsgrene med olympisk potentiale. Siden 1968 har atleter tilknyttet universitetet vundet ikke færre end 126 OL-medaljer. I Rio de Janeiro blev det til otte guld, tre sølv og to bronzemedaljer.

Store forventninger

-Vi er meget begejstrede for, at John Axelsen har valgt at blive en del af

”Det danske

stortalent er allerede en verdensklassespiller, der straks kan gå ind og få positiv indflydelse på vores program

Med sommerens sejr i Danish International Amateur Championship har John Axelsen vundet turneringen to gange efter sejr for tre år siden som kun 16årig. Her ses han sammen med dette års vinder hos pigerne, Sofie Kibsgaard Nielsen, Morsø Golfklub.

vort team på universitetet i Florida, siger træneren J. C. Deacon. -Det danske stortalent er allerede en verdensklassespiller, der straks kan gå ind og få positiv indflydelse på vores program. Han kommer ikke kun som en spiller rangeret højt på verdensranglisten, men også som en meget moden spiller og et lederskab, der vil hjælpe vores team i de kommende år, så vi er heldige med, at han har valgt at spille for os, siger den amerikanske træner. Som antydet af den amerikanske træner er det en internationalt rutineret dansker, der kommer til Florida, trods den unge alder. John Axelsen har i flere år domineret de europæiske juniorranglister og skabt en række meriterende resultater. Desuden har han erfaring fra to gange deltagelse i Junior Invitational i Sage Valley, USA, lige som han i 2014 som den første dansker nogen sinde har været udtaget til Junior Ryder Cup.

Storesøster i USA

John Axelsen er født i Tølløse af

Anne og Michael Axelsen. Faderen er selvstændig inden for IT-branchen og boede nogle år i Australien, hvor storesøsteren Elisa blev født, før familien rejste hjem til Danmark og bosatte sig i Tølløse – der i øvrigt også er kendt som fødeby for ”Kyllingen,” cykelrytteren Michael Rasmussen. Lillesøsteren Johanna er kun 11 år, mens den 22-årige storesøster spille collegegolf i South Alabama, USA. -Min far spillede ikke golf, da jeg fandt hans gamle køller i garagen og blev nysgerrig. Jeg prøvede at komme ind i Skjoldnæsholm, men var ikke gammel nok. Så blev det i stedet Holbæk Golfklub et kvarters kørsel fra Tølløse, men skiftede til Sorø Golfklub for fem år siden, siger John Axelsen, hvis far ikke for alvor er kommet igang med at spille igen. -Han har travlt i sin virksomhed, men følger godt med i min karriere og slår da også nogle bolde engang imellem, når han følger mig og mine søskende på golfbanen, siger John Axelsen.

FAKTABOX

Golfrejse til Porto Santo Afrejse hver fredag fra Billund Lufthavn 29. september – 27. april 2018

DANSK

golfguide PRISER FOR SÆSON 2017/2018

BO PÅ DET 4-STJERNEDE HOTEL

VILA BALEIRA

PRISEN PR. PERSON INKLUDERER: ○ Alm. dobbeltværelse med Mini All Inclusive ○ Transfer tur/retur til hotellet ○ Golfbag 15 kg. ○ 1 stk. bagage á 15 kg. ○ Flymad tur/retur ○ Lufthavnsskatter og øvrige afgifter

5.999,NOVEMBER ................. 1 uge pr. person fra 5.199,-

OKTOBER .................... 1 uge pr. person fra

GRATIS opgradering til All In clu

sive 24/11 1/12 8/12 15/12 Værdi kr. 900,- pr. person udsolgt

4.499,JANUAR ........................ 1 uge pr. person fra 4.499,FEBRUAR/MARTS ....... 1 uge pr. person fra 5.499,APRIL ........................... 1 uge pr. person fra 5.199,DECEMBER ................. 1 uge pr. person fra

John Axelsen: Alder: 19 år Fødested og bopæl: Tølløse Student 2017 fra Stenhus Gymnasium i Holbæk Klub: Sorø Golfklub Handicap: +6,1 Fra august 2017: College-ophold på University of Florida Debut på A-landsholdet som 16-årig. Verdensranglisten juli 2017: 24

John Axelsen blev den første dansker til at vinde English Boys – også kaldet McGregor Trophy.

Bedste resultater: Har ligget nummer 1 på alle europæiske ungdomsranglister. Sejre i bl.a. English Boys (McGregor Trophy) og Danish International Amateur Championship. Blev som første danske drengespiller udtaget til den prestigefyldte Junior Ryder Cup 2014 og 2016, men måtte melde fra sidstnævnte på grund af VM i Mexcico. Deltog både i 2015 og 2016 i Junior Invitational i Sage Valley. Deltog i European Tour-turneringen Made in Denmark (pro) i både 2015 og 2016.

GRATIS GOLF Når du bor på Hotel Vila Baleira får du GRATIS golf, GRATIS tennis, GRATIS adgang til spa, GRATIS lån af cykler og GRATIS guidede vandreture. Det kalder vi Ø-All Inclusive!

8818 4618 info@primotours.dk www.primotours.dk

Alle priser inkluderer tidsbegrænset Book-tidlig rabat kr. 1.000,Porto Santo Golfe byder på en fantastisk 18 hullers golfbane plus en 9 hullers par 3 bane, begge designet af golflegenden Seve Ballesteros. Hvid tee: 6383 meter – Par 72.

Primo Tours Rejsegarantifonden nr. 2187

I C Chr Alle 1. DK-6950 Ringkøbing


24

REPORTAGE

JULI 2017

Læsø Seaside Golf Klub betragter Thomas Mygind som sin hjemmeklub, selvom han også er medlem af Silkeborg Ry Golf Club og Great Northern.

GOLFDANS MED THOMAS MYGIND

Positive Impact Golf, der gør golfsvinget til en dansebevægelse, har reddet Thomas Myginds golfliv AF JENS CHRISTENSEN

Hvad gør en inkarneret golffanatiker, der bor kortere end et lobwedgeslag bag 5. green Vest på Silkeborg Ry Golf Clubs natursmukke bane i Resenbro, når spillet gør ondt og golfglæden fordufter. Svaret giver den pågældende person selv, tidligere tv-vært og nuværende foredragsholder Thomas Mygind. Opskriften er at finde en golftræner, der underviser på en nemmere forståelig måde end stort alle andre trænere, hos hvem golfsvinget består af en lang række tekniske detaljer. - Jeg har faktisk studeret alverdens tekniske golfbøger, siden jeg i 2001 bestod den obligatoriske golfspillereksamen på et 5-dages kursus hos den daværende træner i Læsø Seaside Golf Klub, Mark Irving, fortæller Thomas Mygind, hvis tilknytning til Læsø skyldtes, at hans far dengang havde sommerhus på øen. I dag ejer han selv et sommerhus på Læsø tæt på golfbanen, som han spiller så tit, at han kalder den sin hjemmebane, selvom han også er medlem af både Silkeborg Ry Golf Club og af den nyåbnede Great Northern ved Kerteminde.

YouTube-redning

Thomas Mygind: - Da jeg begyndte at spille golf som 40-årig, var jeg noget mere smidig, end tilfældet er i dag, hvor jeg ofte døjer med rygsmerter,

”Det gik faktisk så

dårligt med mit spil, at jeg var på nippet til at opgive

hovedet stille gennem hele svinget. I stedet anbefalede Brian Sparks at løfte venstre hæl i tilbagesvinget, lade være med at tænke på at strække venstre arm samt at lade at hovedet bevæge sig frit bagud i tilbagesvinget og fremad i gennemsvinget!

Dansebevægelse

- Danse du Golf - golfdansen - kaldte og det var netop min dårlige ryg, der Brian Sparks kaldte sin nye opfatfor tre-fire år siden gjorde det nødven- telse af golfsvinget, fordi han på dét digt for mig at finde en lettere forstå- tidspunkt arbejdede i Frankrig som elig og fysisk mere skånsom måde at teaching pro. Han påstod, at dansesvinge golfkøllerne på, hvis jeg ville bevægelsen fra side til side gav et fortsætte med at spille. Det gik fak- mere enkelt, frit og følelsesbetonet tisk så dårligt med mit spil, at jeg var end et teknikbetonet sving, et bedre på nippet til at opgive, men intens vægtskifte, og ikke mindst et særresearch ledte mig i 2014 til en kort deles ryg-skånsomt sving. Disse påYouTube-video, der simpelthen kom stande tiltalte mig så meget, at jeg til at give mig et nyt og bedre golfliv. anskaffede mig Brian Sparks bog, You Tube-videoen var med den Positive Impact Golf, og da jeg havde engelske PGAtræner Brian Sparks, som gjorde oprør mod tre vitale detaljer i golfsvinget, som stort set alle andre golftrænere har betragtet - og stadig betragter som hjørnestene hugget i granit, at holde venstre hæl i jorden i tilThomas Mygind har fået sin golfglæde så meget tilbage, bagesvinget, at at han i år sponserer hver eagle på Silkeborg-banens holde venstre arm 5. hul Vest med en kasse Titleist Pro V1-bolde. strakt og at holde

læst den, vidste jeg med mig selv, at jeg måtte møde Brian Sparks personligt. Derfor meldte jeg mig til et tredages kursus hos ham på hans faste base, Manston Golf Centre i Kent i sommeren 2014, hvor jeg straks blev »solgt« til verdens nemmeste golfsving, som Sparks selv kalder sin »golfdans.« Det gør han, fordi det ikke kræver tekniske spekulationer - men udelukkende fysiske følelser. Thomas Mygind dedikerede efterfølgende sit sving til den nye enklere teknik og er - efter en naturlig tilvænningsfase - nu så fortrolig med det, at han foreløbig har sænket sit handicap fra 16 til 11. Hans begejstring for golfdansen var så stor, at han producerede en meget set You Tube-video hvor hen beskrev kurset og sit nye og lettere golfsving, en optagelse, ser fandt sted på 6. tee Vest på Silkeborg Ry Golfklubs bane - kun et par hundrede meter fra hans privat bopæl bag 5. green.

Positiv mentalitet

Thomas Mygind blev faktisk så en god ven med Brian Sparks under kurset i Manston Golf Centre, at de bevarede kontakten. Venskabet videreudviklede sig til, at Thomas Mygind i sommeren 2015 inviterede Sparks til Silkeborg. Ved den lejlighed lancerede den nytænkende, engelske trænerguru Danse du Golf-konceptet i Hammel Golf Klub, hvor én af Thomas Myginds nærmeste personlige venner, engelske Ian Appleyard, var assistenttræner. Selv lægger Thomas Mygind ikke skjul på, at hans møde med Sparks førte til fornyet lyst til at spille golf. Udover det simple og skånsomme sving skyldtes den genetablerede spilleglæde en ny ukompliceret mental tilgang til spillet, idet Brian Sparks også intenst fokuserer på det mentale i sin undervisning. Thomas Mygind: - Jeg forsøgte naivt at være perfektionist på banen, inden mødet med Brain Sparks, men han fik mig til at slappe af og til at tænke postivt over dårlige slag. Det betyder, at jeg i dag nyder alle de runder jeg spiller, uanset hvad scorekort beretter. Myginds fornyede golfglæde illustreres måske også af, at han i år sponserer et dusin Titleist ProV1-bolde til alle eagler på Silkeborgbanens 5. hul Vest, par 5, der slutter få meter foran hans private bopæl.

FAKTABOX Thomas Mygind, 56 år, har bl.a. været vært på knap 2.000 tvprogrammer bl.a. Robinson Ekspeditionen, Fangerne på Fortet, Sangstjerner og Peking Express, Krimi 5, Fornemmelse for Mord, samt været kanalchef på Kanal 5. l dag er han en travl og efterspurgt fordragsholder. www.thomasmygind.dk


26

REPORTAGE

JULI 2017

Thomas Mygind og Ian Appleyard med Brian Sparks-bogen Positive Impact Golf, som har inspireret dem begge til et bedre golfliv.

COACHING MED IAN APPLEYARD Hammel Golf Klub har Skandinaviens første certificerede Positive Impact Golf Coach AF JENS CHRISTENSEN

Den nuværende cheftræner i Hammel Golf Klub, Ian Appleyard, var på nippet til at opgive trænergerningen, da han i sommeren 2015 blev præsenteret for landsmanden Brian Sparks på foranledning af Thomas Mygind. Appleyard var dengang hjælpetræner hos den daværende cheftræner Morten Thuen og var simpelthen begyndt at kede sig over den daglige træning af klubmedlemmer efter samme, traditionelle principper gennem 35 år. Den kedsomhed forsvandt, da han på træningsbanen i Hammel Golf Klub mødte Brian Sparks og oplevede, hvordan denne på et dagskursus underviste interesserede klubmedlemmer på en helt anderledes og utraditionel måde, som ikke var set før i Danmark.

Brian Sparks (til højre) spillede en runde i Silkeborg med Ian Appleyard, da han i sommeren 2015 var i Danmark første gang.

Selvom vennen Thomas Mygind med stor begejstring havde fortalt Appelyard om sin deltagelse i et Brian Sparks-kursus i England i sommeren 2014, havde Appleyard naturligt nok - betænkeligheder ved eventuelt at skulle undervise efter nye principper. Men disse betænkeligheder blev hurtigt manet til jorden, da han erfarede, hvor let Brian Sparks-principperne gør golfsvinget ikke mindst for folk i en moden alder - fra 45 års-alderen. Dét bekræftede, hvad han havde læst i Brian Sparks' bog »Positive Impact Golf,« som Thomas Mygind havde haft med hjem fra England og foræret ham.

For stive golfsving

- Min egen erfaring inden mødet med Brian Sparks sagde mig, at de traditionelle principper havde gjort

Golfsving med tilløb

Jeg begyndte derfor at bruge bogens principper i min daglige undervisning

golfsvinget stadig mere stift gennem årene. Principperne havde simpelthen bevæget sig i en forkert, teknisk retning, som kun passer til veltrænede, unge mennesker. Dét harmonerer jo dårligt med, at den største aldersgruppe af golfspillere har rundet de 50 år, mennesker, der har mistet en del af ungdommens veltrænethed, forklarer Ian Appleyard. - Jeg begyndte derfor at bruge bogens principper i min daglige undervisning, som jeg faktisk hellere vil kalde coaching, fordi eleven undervejs i en lektion skal besvare spørgsmål fra min beskrivelse af, hvad de skal gøre. Det hjælper dem til at forstå golfsvinget. Denne fremgangsmetode betød faktisk, at jeg fik lysten til at undervise/coache tilbage - ikke mindst fordi mine voksne elever, ligesom jeg selv, også syntes om det afslappede Sparks-sving, som ikke belaster deres fysik i nævneværdig grad. For mange tekniske tanker fører som regel til krampagtige arme og hænder - og et kompliceret og dårligt golfsving.

Seks grundelementer

kun tænke på seks grundelementer i golfsvinget - rotation, vægtskifte, koordination, rytme, balance og smidighed. Dét tror Ian Appleyard så meget på, at han brugte vinteren 2016-2017 til at uddanne sig til Skandinaviens første officielt certificerede Positive Impact Coach. Samtidig blev Hammel Golf Klub verdens første certificerede Positive Impact-klub, som kun udelukkende benytter sig af Brian Sparks-principperne. Certificeringen af Ian Appleyard bestod af et 10 ugers video-modul på Internettet, hvor Brian Sparks beskrev forskellige svingsekvenser, som Appleyard skulle kommentere og dermed bevise, at han havde forstået Sparks-principperne. Ian Appleyard: - Jeg finder det helt rigtigt, at hver enkelt spiller svinger golfkøllen på sin egen fornemmelse, fremfor at hun/han skal tænke på positioner, vinkler og planer. Det hidtil bedste bevis i den retning fik jeg, da jeg afprøvede Sparks-svinget på et nybegynderhold bestående af fem voksne damer. Efter kun tre lektioner kunne de alle slå bolden mellem 75 og 120 meter med et 7-jern. Personligt begyndte jeg også selv at bruge Sparks-svinget og genfandt glæden ved at spille efter mange år med frustrationer.

Ifølge Positive Impact Golf skal man

Dansebevægelsen i golfsvinget sammenligner Ian Appleyard med kastebevægelsen med en bold. Man kaster ikke bolden langt, hvis man står stille. Dét gør man til gengæld med tilløb. Løfter man venstre hæl i tilbagesvinget i golf, udløser det nærmest et mindre tilløb - med et længere slag til følge, end hvis man holder hele hælen i jorden. Dét overbeviser han sine elever om ved at lade dem slå til bolden med ét skridt tillløb. Så flyver bolden nemlig længere, end hvis de står stille på flade fødder. I realiteten har forskellige professionelle golfspillere gennem tiderne spillet med at løfte venstre hæl i tilbagesvinget. Det gælder f.eks. Bobby Jones Jr. helt tilbage i 1920’erne og 1930’erne, Jack Nicklaus og Lee Trevino fra 1960’erne til 1990’erne samt én af nutidens største spillere, Phil Mickelson. Dermed synes det ikke at være nogen helt gal træningsvej, hverken Brian Sparks, Ian Appleyard eller Thomas Mygind har bevæget sig ind på.

FAKTABOX Sparks til Hammel Brian Sparks, opfinderen af Positive Impact Golf, kommer til Hammel Golfklub igen midt i august, hvor han sammen med Ian Appleyard holder både tredageskurser og étdags-kurser. www.hammelgolfklub.dk/golftraening

Overnatning til Made in Denmark 24. - 27. august på Dayz Rønbjerg

Tor-Søn Dayz Rønbjerg 4 pers. i et A-hus 4 dage / 3 nætter

fra

3.376,-

Ferie hos Dayz by Landal er altid: Fri adgang til badeland, legeland og sportshal Mulighed for køb af greenfee

DAYZ GRØNHØJ STRAND

Valgfri ankomst- og afrejsedag Slutrengøring og linned inkluderet

DAYZ RØNBJERG

Eget feriehus med gratis wifi

DAYZ EBELTOFT

Se mere og book på dayz.dk/mid eller ring på tlf. 70 23 20 30

DAYZ SØHØJLANDET DAYZ SEAWEST


28

DANSKE BANER

JULI 2017

GREAT NORTHERN

vesthimmerland lægger græs til made in denmark 2017 23.-27. august på Himmerland Golf & Spa Resort

DANSK GOLFS Tilfældigt eller ej, så er der seks ”sejl” på klubhuset, som det er tilfældet på Jørn Utzons operahus i Sydney.

OPERAHUS

Himmerland Hill

Great Northern-projektet i Kerteminde med en Jack Nicklaus-bane og et eksklusivt klubhus med tilhørende 15 hotellejligheder ligner kronjuvelen i dansk golf – og med stort internationalt potentiale AF FRITS CHRISTENSEN

Så faldt sløret i Kerteminde efter fem års ventetid på det hidtil mest eksklusive golfprojekt i Danmark. Og tilfældigt eller ej, så er det påfaldende, at arkitekturen på det imposante klubhus er bygget op med seks store sejl – nøjagtig som det er tilfældet på Jørn Utzons berømte operahus i Sydney. Det er dog ikke Utzon, men lokale arkitekter på Fyn, der i et samarbejde med det verdensberømte amerikanske arkitektfirma Nicklaus Design, har skabt projektet Great Northern, der ikke blot ligner kronjuvelen i danske golfprojekter, men også har internationalt potentiale, når det gælder store internationale turneringer. -Det kan jeg godt, men det vil jeg ikke, svarer stedets nytiltrådte direktør, Søren Vadmand, da vi spørger, om han kan løfte sløret for det økonomiske budget for hele projektet, der blev forsinket et års tid på grund af en lokal lodsejers klage til Natur- og Miljeankenævnet. Skal vi alligevel forsøge at sætte en prisseddel på resortet, vil det formentlig være et godt bud, at den samlede investering ligger tættere på den halve milliard eller mere end på 400 mio. kr., men det får vi så aldrig at vide.

Fundamentet sikret

Hverken lokalområdet eller resten af den danske golfverden behøver dog at frygte for det økonomiske fundament, der er sikret af Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen, hvis ambition det har været at skabe et generøst nordisk golfprojekt i verdensklasse, hvor der er lagt ”afgørende vægt på hygge, rummelighed, fælles begejstring for sporten og en fast tro på, at golf skal være socialt.” Af præsentationsmaterialet fremgår det også, at Great Northern er

bygget med respekt for lokalområdets natur og historie i ”Sybergland,” der historisk hyppigt blev afbilledet af kunstnere som Frits Syberg og Johannes Larsen. Under alle omstændigheder har Great Northern potentiale til at blive et nyt vartegn for ”byen med de røde tage” beliggende mellem Storebælt, Kerteminde Nor og Odense Fjord. Det var også her i købstaden fra 1300-tallet, at den danske sangskjald Kim Larsen blev døbt og voksede op, mens morfaren passede sit

job som degn i den lokale valgmenighedskirke.

Der er lagt ” afgørende vægt på

hygge, rummelighed, fælles begejstring for sporten og en fast tro på, at golf skal være socialt.

Vind luksus golfophold for to personer på Danmarks bedste golfhotel Himmerland Golf & Spa Resort Inkl. 1 overnatning, morgenmad, green-fee, golfbil, 5-retters menu og fri entre til badeland og fitness

Internationalt potentiale

Fra fairway på hul 5 er der udsigt til ø-grenen på hul 18, der ligner en hybrid mellem hul 17 på TPC Sawgrass og Le Golf National.

Trods den megen tale om lokal og social forankrig fremgår det også af føromtalte præsentationsmateriale, at ”ambitionen er at huse nogle af de største internationale turneringer.” Mens stedets nye headpro (cheftræner), den tidligere dobbelte European Tour-vinder og Ryder Cup-deltager, Søren Hansen, ikke er bange for at drømme om både European Tour og Ryder Cup, så nedtones de internationale ambitioner af såvel direktøren Søren Vadmand som ejeren Thomas Kirk Kristiansen. -Med Great Northern har vi ønsket at skabe en unik bane, hvor lokale og tilrejsende, elite og begyndere, kan spille side om side i et afslappet miljø.

Deltag i konkurrencen på www.visitvesthimmerland.dk/golf


30

DANSKE BANER

JULI 2017

Golfophold i Viborg

Med Great ” Northern har vi ønsket at skabe en unik bane, hvor lokale og tilrejsende, elite og begyndere, kan spille side om side i et afslappet miljø

Vi har søgt inspiration fra nogle af de aller bedste golfbaner i verden samt den smukke natur i Kerteminde. På den baggrund har vi skabt en bane, som er sjov at spille for alle uanset, om man er erfaren eller begynder. Jeg håber, at lokalbefolkningen i Kerteminde såvel som golfentusiaster i Danmark og resten af verden vil tage anlægget til sig og være med til at gøre Great Northern til et naturligt samlingspunkt, siger Thomas Kirk Kristiansen.

Fugl Føniks-projekt

Mens både navnet og intentionerne bag projektet signalerer det nordiske tilhørsforhold, har man til stedet valgt et Fugl Føniks-logo, der som bekendt relaterer til et fabeldyr fra persisk og græsk mytologi. Ifølge myten brændte Fugl Føniks sig i sin egen rede, men genopstod af asken. På den måde symboliserer valget af logoet genopstandelse og

På par 5-hullet 2 går det op ad bakken hele vejen til green med masser af bunker-forhindringer undervejs.

under opbygningen, Jesper Schmitz, er også ungdoms-, golf- og studiekammerat med Thomas Kirk Kristiansen. Sammen rejste de verden rundt for at få inspiration fra bl.a. Le Golf National i Paris (Ryder Cupbane i 2018) og de to Florida-baner TPC Sawgrass og The Bears Club. Nicklaus Design har hundredevis af førsteklasses golfbaner på samvittigheden verden over, men Great Northern er firmaets første projekt i Danmark, hvor opgaven gik ud på at bygge en bane, der både skulle udfordre den absolutte elite og samtidig være en overkommelig legeplads for mere uøvede spillere.

En naturlig kilde er inddraget som en spændende feature på golfbanen, hvor der også er opbygget en visuelt spændende vandtrappe, mens beplantningen stort set begrænser sig til banens yderområder, så mange af hullerne i det kuperede terræn får et skær af hullerne på en linksbane med meget store og forgrende bunkers.

Gammel moseeg i baren

Byggeriet af det eksklusive klubhus med restauranten Eat og loungeområde med indbygget pejsestue og bar i midten er et kapitel for sig. For alle byggeriers vedkommende er der brugt græsk quarzit til murværket både ude og inde i grå-brune nuancer, der falder godt ind i landskabet. I den store bar midt i restauranten har man opbygget bardisken af træ fra en mange tusinde år gammel moseeg, der dukkede frem under udgravning af de kunstige søer. Også de 15 hotellejligheder er unikke med deres placering bygget ind i græsvolde, så man på den ene side kun ser indgangspartiet, mens de eksklusive lejligheder alle har terrasse-udsigt til golfbanen. Også en toiletbygning ved hullerne længst væk fra klubhuset er bygget på samme måde – og indvendig designet som var det tilhørende et fem-stjernet hotel.

10.000 greenfeegæster Banetoilettet er bygget ind i jordvolden på samme både som de 15 hotellejligheder – og med et interiør, der er et 5-stjernet hotel værdig!

udødelighed for Great Northern-projektet, der lige fra starten var ambitiøst udtænkt ved engagementet af det amerikanske Nicklaus Design, skabt af den 18-dobbelte majorvinder Jack Nicklaus, der ganske vist ikke har styret projektet i Kerteminde, men dog har været inde over med rådgivning. Den slags samarbejdspartnere er ikke blandt verdens billigste, og da Lego-arvingens store ambitioner om et unikt golfprojekt også førte til research i en række lande for at finde frem til det helt rigtige design, forstår man prisen og eksklusiviteten. Great Northerns første direktør

Bygget fra grunden

Mens de fleste golfbaner i Danmark af økonomiske grunde tilpasses den eksisterende natur i området, så der kan spares på det dyre entreprenørarbejde, er Great Northern stort set bygget op fra grunden – dog med respekt for områdets naturlige udseende med bakker og lavland. Ikke færre end 3.400.000 ton jord er flyttet rundt ved udgravning af kunstige søer og opbygning af et kuperet terræn mellem klubhus- og resortdelen og de naturlige bakker længst væk 40 meter over havets overflade.

På medlemssiden er der allerede nu 400, hvilket er mere end de 300, der er kalkuleret med i den første sæson. Direktør Søren Vadmand kalkulerer med mindst 10.000 greenfee-gæster om året, men understreger, at det vigtigste for Great Northern er, at kvaliteten på banen holdes i top, så alle får den perfekte oplevelse. Hele resortet beskæftiger fra starten 70 personer, hvoraf chefgreenkeeperen Aiden O’Hara har de 40 i sin stab. Han var i øvrigt chefgreenkeeper på banen, da den nye cheftræner Søren Hansen vandt Murphys Irish Open i 2002. Halvdelen af greenkeeperstaben er udlændinge, men antallet af medarbejdere vil blive skåret ned, når hele projektet er godt igang.

Også en 9 hullers academibane med seks par 3-huller, et par 5-hul og to par 4-huller er designet af Nicklaus Design – og er layoutet som en bane med en indre og en ydre ring. Hele resortet er kendetegnet ved det næsten konsekvente fravær af alle logoer og reklamer, hvis man ser bort fra Fugl Føniks-logoet, der går igen på alt - omend meget diskret. Skal man finde et hår i suppen må det være, at den bevidst diskrete skiltning og vejvisning med mørk skrift på brune skilte betyder, at man skal meget tæt på for at tyde skriften. Og det gælder både til parkering, driving range og de små skilte, der viser vej fra green til næste teested.

Ligner Lakes Course

Det er svært at sætte en etikette på selve banen, der for de fleste hullers vedkommende er at sammenligne med en Lakes Course som eksempelvis den ene i resortet PGA National of Sweden vd Malmø eller de sidste huller på Le Golf National i Paris. Intentionen om at gøre banen interessant for alle er opfyldt med fem forskellige teesteder fra backtee kaldet GN (Great Northern), 1, 2, 3 og 4 med længder fra 4.562 meter helt op til 6.775 meter. Fairways er generelt brede og tilgivende, og meget karakteristisk for et Nicklaus-layout er alle problemer synlige inklusiv bunkers ved fairways og greens – uden dog at slække på sværhedsgraden. Efter første lille klipning er der en bred lav rough ud til den høje rough, der sagtens kan gemme bolde. Den er dog så langt ude, at den næppe er i spil for højhandicappere. De 30 cm sand på fairways betyder, at det helt nye græs med de korte rødder på fairway splintres, så der ikke er nogen tørv at lægge på plads. Greens er store og meget ondulerede, men i fantastisk stand med mulighed for at gøre dem super hurtige.

Her får du det hele for det halve ... Midt i Jyllands hjerte finder du Golf Hotel Viborg og Golf Salonen – smukt beliggende mellem de idylliske Viborg-søer og i pagt med naturen. Hotellet byder på et væld af faciliteter, og uden for døren venter Viborg Golfklub med flot 27-hullers bane beliggende i kuperet terræn.

Golfophold Ankomst til hotellet søndag eftermiddag. Nyd en tur i hotellets swimmingpool, boblebad eller sauna – alt er til fri afbenyttelse. Glæd dig til aftenens 3-retters dinner i restauranten, en god nats søvn og den store morgenbuffet mandag morgen med efterfølgende golf i Viborg Golfklub. Tilbuddet er pr. person i dobbeltværelse, inkl, en greenfee til Viborg Golfklub om mandagen.

Kun

725,-

Viborg Golfklub – altid et besøg værd. Udover 27-hullers banen, findes en af Danmarks bedste 9-hullers Pay & Play baner samt diverse benefits som gratis træningsbolde, Golf Café og veludstyret Proshop. Læs mere på www.viborggolfklub.dk

Tag forskud på glæderne med et attraktivt we ekendophold , hvor forkælelse e r i højsæde. Klik ind og se flere golfp akker på www.golfho telviborg.dk

Inder- og ydercirkel

Layoutet har maget det sådan, at hullerne 1 til 4 ligger i en indercirkel omkranset af hele bagni med

Randersvej 2 · 8800 Viborg · Tlf. 8661 0222 · reception@golfhotelviborg.dk · www.golfhotelviborg.dk Randersvej 2 · 8800 Viborg · Tlf. 8661 0222 · reception@golfhotelviborg.dk · www.golfhotelviborg.dk


32

DANSKE BANER

JULI 2017

FAKTA OM BANEN

Selv om green på hul 18 er stor, kan indspillet fra fairway godt give anledning til god underholdning.

• Driving rangen er 335 meter og 100 meter bred. Kan slås fra græs-tee i begge ender. 13 overdækkede udslagssteder. • 3.400.000 ton jord er flyttet rundt på anlægget for at skabe en bane, der er udfordrende for de dygtige og og fængende for de uøvede. • Course slope på 153 og rating på 78

Tilbud på greenfree alle dage (halv pris) kr.

Vi har altid et godt tilbud på sko

150,-

fra lørdag den 19. august til søndag den 27. august Greenfree er inkl. en GRATIS bane sandwich

• Bunkersandet overholder USGA-standarder og er hentet i en jysk grusgrav. • Under alt klippet græs på teesteder og fairways ligger 30 cm Kattegat-sand som effektivt dræn, der leder regnvand væk. Fairwaysandet kan dræne 700 millimeter vand i timen, der ledes ud i kunstigt anlagte søer. Der er kørt 250.000 ton sand ud på fairways. • Højeste sted på banen er 40 meter over havets overflade med udsigt over Storebælt. hullerne 10-18 i en ydercirkel. De resterende huller fra 5 til og med 9 er placeret på den anden side af den store kunstige sø, der skærer gennem anlægget mellem hullerne 5 og 18. Golfavisens tester spillede fra teested 2, hvilket vil sige en banelængde på 5.892 meter. Men ligger man over 20 i handicap, vil vi anbefale teested 3, hvor banen er på 5.242 meter. Efter en forholdsvis blød start på par 4-hullet 1 på 346 meter kommer den første svære prøvelse på par 5-hullet 2. De 429 meter føles betydeligt længere, fordi det er op ad hele vejen til green i modvind ved vestenvind – og med grådige bunkers undervejs. Til gengæld er der medvind (fra vest) på det 183 meter lange par 3-hul 3, der spilles ned ad bakke, men igen med grådige bunkers.

Flere søer i spil

Par 4-hullet 4 er ret velvoksent på 415 meter, men dog ned ad bakken, men med en sø i venstre side hele vejen til green. Par 4-hullet 5 på 394 meter er et af banens sværeste, fordi det kræver et solidt drive mellem søen i højre og bunkers og høj rough i venstre. Par 4-hullet 6 på beskedne 323 meter med den åbne, naturlige sø hele vejen i venstre er nævnt som et muligt signaturhul, men den betegnelse vil vi nu gerne gemme til hul 18. Par 4-hullet 7 på 277 meter har handicapnøgle 18 og spilles da også

som det letteste par 4-hul, hvor green kan drives – dog med risiko for en tabt bold i venstre side. Par 5-hullet 8 på 450 meter beværliggøres af to store bunkers, der deler fairway i to. Samtidig er indspillet til green svært på grund af søen bag og til venstre for green. Par 3-hullet 9 på 146 meter op mod klubhuset er ikke uden grund forsynet med en dropzone. Bolden skal carry hele vejen, og i modvind betyder det et slag på 160 meter over vand!

Banens højeste sted

Er man således kommet tørskoet i land efter forni, kan man puste lidt ud på et blødt og tørt par 4-hul 10 på 367 meter, før det igen går op ad bakken på det 324 meter lange par 4-hul 11. Par 3-hullet 12 på 161 meter har handicapnøgle 17, men spilles betydeligt sværere på dagen i modvind og stejlt op ad bakken. På par 4-hullet 13 på beskedne 275 meter op ad bakken kommer man frem til green, der er det højst beliggende punkt på hele banen 40 meter over havets overflade og med udsyn til Storebæltsbroen og Sjælland. Samme udsyn er der fra teestedet på det 513 meter lange par 5-hul 14, hvor man kan få hjælp af den tilgivende bakke i højre side af en fairway der doglegger venstre ned ad bakken.

• Græssorterne på Great Northern er specielt udviklet til det danske klima og de lokale forhold. På fairway er det af sorten Fescur and Colonial Bentgrass (Rødsvingel og alm. Vene). Græs på greens og tees er af sorten 007 Creeping Bentgrass (Krybende Vene). Græsset på rough er af sorten Fescue and Kentucky Bluegrass (Rødsvingel eng. rapgræs). Det uklippede græs er en Fescue-sort.

Spændende vandtrappe

Par 4-hullet 15 på kun 317 meter kunne sagtens fortjene betegnelsen signaturhul, for der skal et rigtigt godt drive til, hvis man skal gå efter green i andet slag på grund af den diagonalt krydsende, kunstigt opbyggede, men meget brede vandtrappe. Og selvfølgelig er der en lille, men grådig bunker i spilleretningen lige bag green. Par 4-hullet 16 på 377 meter besværliggøres af kilden, der løber på tværs lige før green, så man skal kende sin lægde i indspillet. Par 3-hullet 17 på 167 meter kræver tungen lige i munden med en vandhazard til højre hele vejen fra tee til green. Men den præcisions-skydning kan man passende tage med sig til banens afsluttende hul 18, der ligner en hybrid mellem hul 17 på TPC Sawgrass i Florida og hul 18 på Le Golf National i Paris. Par 5-hullet med søen hele vejen i venstre side af fairway er på 428 meter (490 meter fra GN-teestedet) og vil lokke de længst slående til at gå over vandet til den smukke øgreen foran klubhuset i to slag. Det skal der nok komme en del god un-

derholdning ud af for tilskuerne på terrassen.

Sublim helhedsoplevelse

Efter sådan en dag på den nye kronjuvel i dansk golf må man give Great Northern-folkene ret. Det er en sublim helhedsoplevelse og alle pengene værd, hvis man vel at mærke møder frem i god tid for at lære stedet at kende, nærstudere de eksklusive faciliteter, teste hele Søren Hansens domæne i træningsområdet, aflægge et besøg i en af hotellejlighederne og ikke mindst hygge sig efter runden i Restaurant Eat eller den velassorterede bar midt i det futuristiske klubhus med hyggepejs og læseværdige golfmagasiner.

Det er en sublim ” helhedsoplevelse og

alle pengene værd, hvis man vel at mærke møder frem i god tid for at lære stedet at kende

Vi er en af Danmarks største shops indenfor BACKTEE golftøj & golfbags UDSALG UD SALG UDSALG UD SALG UDSA LG UDSALG UD SALG

ANDt over områ L L Y J VEST udsig ot

med fl

UDSALG

Vi har masser af udvalgt Backtee tøj i shoppen til halv pris

Great Northern Avenue 1 5300 Kerteminde Tel: 52211578 info@greatnorthern.dk

Udsigten til 18. ø-green i den kunstige sø med hullerne 6-9 i baggrunden og træningscentret til højre.

Faciliteter: 18 hullersbane par 72, 6.775 meter (GN), 6.347 m. (1), 5.892 m. (2), 5.242 m. (3), 4.562m. (4). Banearkitekt: Nicklaus Design. 9 hullers Academi Course, Nicklaus

Design. Driving range /frie bolde), shortgame-område, puttinggreen. Klubhus, proshop, restaurant Eat. Resorthotel med 15 lejligheder. Pris: 1.895 kr. per nat. Spa og wellness (åbner senere) Kontingenter: 9.800 kr. (senior), 4.000 kr. (19-25 år), 1.000 kr. (018 år). Prøvemedlemskab: 1.500 kr. Greenfee: 900 kr. Early Bird (6.307.50 på hverdage) 600 kr.

Henne Golfklub Hennebysvej 30 · 6854 Henne Tel.: (+45) 75 25 56 10 post@hennegolfklub.dk www.hennegolfklub.dk Åbent alle dage 8.00 - 16.00

Powerbug Elvogn Til 27 huller. Før pris kr. 5.999,-

PowaKaddy Touch Før pris kr. 9.000,-

NU KUN

t Husk vi giver altid 20% raba på jern, køller og putter

6.999,-

NU

4.999,-

Bagbay vogne

FRIT VALG før kr. 2000,-

FAKTABOX Great Northern:

RLE E P F L S GO det

NU KUN

1.499,-

ERLE P F L O DS G rådet

LAN gt over om L Y J T VES t udsi o

med fl

Henne Golfklub Hennebysvej 30 · 6854 Henne Tel.: (+45) 75 25 56 10 post@hennegolfklub.dk www.hennegolftklub.dk Åbent alle dage 8.00 - 16.00


34

INTERVIEW

JULI 2017

DRØMMEN OM

RYDER CUP

Tidligere dobbelt European Tourvinder og Ryder Cup-deltager, Søren Hansen, glæder sig til at opbygge et helt nyt akademi som headpro på Great Northern. Her ses den nye cheftræner foran hovedindgangen til det imponerende klubhus i Kerteminde.

Efter 20 år som topprofessionel har Søren Hansen taget hul på et nyt kapitel, der gerne må føre til noget så utænkeligt og uopnåeligt som en Ryder Cup-turnering på hans nye arbejdsplads Great Northern i Kerteminde AF FRITS CHRISTENSEN

Selv et nederlag til Europa på Valhalla Golf Club i Louisville, Kentucky i USA kan ikke udslette de gode minder om Ryder Cup, der blev et af højdepunkterne i den nu 43-årige Søren Hansens karriere som professionel. Ryder Cup-vinklen blev da også hurtigt bragt på bane, da den dobbelte Europatour-vinder Søren Hansen skulle udtale sig om sin nye arbejdsplads, Great Northern, i forbindelse med Kerteminde-banens åbning for nylig. ”Ambitionen er at huse nogle af de største internationale turneringer og samtidig skabe et åbent og energisk foreningsliv, der kan være et samlingspunkt for alle,” stod der i den officielle pressemeddelelse, som de golfspillende reportere fik stukket i hånden ved ankomsten til det imponerende klubhus tæt ved Kertemindes bymidte.

Engageret headpro

Med den udmelding kan det ikke undre, at selv Ryder Cup blev bragt på bane i den efterfølgende dialog mellem medierepræsentanter og de to tilstedeværende repræsentanter for Great Northern, direktør Søren Vadmand og headpro Søren Hansen. -Må jeg godt have lov til at svare, kom det lynhurtigt fra Søren Hansen, der på det nærmeste tog ordet ud af munden på sin direktør – tydeligt engageret i netop det tema, der kredsede om banens internationale anvendelighed. -En Ryder Cup-turnering til Great Northern – ja hvorfor egentlig ikke. Det er da slet ikke utænkeligt, når nu banen helt sikkert har niveauet til det. Men der er jo en masse politik i den slags, fordi der er så mange lande og baner, der er parate til at byde ind, siger Søren Hansen. Great Northern-banen er bygget med inspiration fra nogle af de bedste baner i hele verden – inklusiv Le Golf National-banen i Paris, hvor

den næste Ryder Cup-match mellem Europa og USA skal afvikles med Thomas Bjørn som europæisk holdkaptajn.

Et klasseanlæg

I Dansk Golf Union har man tidligere flirtet med tanken om at byde på et Ryder Cup-værtskab, senest i forbindelse med valget af Italien og Rom som det næste Ryder Cupværtsland i 2022.

”Når man nu har

et internationalt klasseanlæg som det her, ville det da være en skam ikke at udnytte det til de største internationale turneringer

-Når man nu har et internationalt klasseanlæg som det her, ville det da være en skam ikke at udnytte det til de største internationale turneringer. Der er tilmed en del huller her med en amfiteater-lignende opbygning velegnet til mange tilskuere, siger Søren Hansen, der også ser banen i Kerteminde som en god blanding med nogle linksprægede huller kombineret med dramatiske vandhazard-huller tydeligt inspireret af Le Golf National i Paris – ”men bare bedre” - som Søren Hansen siger. -Det helt særlige ved banen her er hullernes forløb, spillets rytme, de åbne vidder og alligevel fornemmelsen af at være i små aflukkede områder. Og så selvfølgelig den generelt høje kvalitet. Det skaber alt sammen en golffornemmelse, som er unik, og som man tidligere har skullet rejse til udlandet for at finde – og nu kan man så finde det her i Kerteminde. Visuelt er banen udfordrende, men i virkeligheden er

s

til Vi spiller ens ommergre hele året!

Golf i naturskønn

e omgivelser

Bo tæt ved

banen!

Besøg midtjyllands skjulte golfperle i Søhøjlandet • 2 overnatninger i feriebolig til min. 4 personer på Dayz Søhøjlandet • Incl. Linned, opredning og slutrengøring. • 2 x Greenfee til Søhøjlandet Golf

Priser (pr. person) Hverdage: 1.095,Weekender/Helligdage: 1.295,-

Bestil ophold på tlf. 70 70 74 99

www.søhøjlandetgolf.dk golf@sohojlandet.dk


36

INTERVIEW

JULI 2017

Hjarbæk Fjord GolFcenter

den samtidig meget sjov og behagelig at spille for alle, siger Søren Hansen.

Sensommerophold i september

Beostær på speed

På et tidspunkt under pressebriefingen har man en fornemmelse af, at direktør Søren Vadmand gerne vil bryde ind for at lægge en dæmper på forventningerne om de store turneringer til Great Northern. Men som Søren Hansen siger, så må man gerne afbryde ham, fordi han ellers vil fortsætte med at ”snakke som en beostær på speed.” Efter nogle skuffende år med svigtende resultater på European Tour er han en mand med en mission i sit nye embede - og ikke mindst sit nye privatliv på Fyn.

”Efter 20 fantasti-

ske år som spiller på European Tour og deltagelse i Ryder Cup er jeg helt klar til 20 nye år med et helt nyt kapitel

3 dage, 2 overnatninger med morgenmad + 2 × golf Hverdage

kr. 1.095,-

Weekender

kr. 1.395,-

Løvfaldsophold i oktober 3 dage, 2 overnatninger med morgenmad + 2 × golf Med Søren Hansens ord findes der ikke bedre og mere moderne træningsanlæg end det nye på Great Northern, hvor spillere her er igang på driving range. Spillerne er i øvrigt Michael Lermark og Henrik Knudsen fra Viasat Golf – i samtale med Jesper Jürgensen fra Dansk Golf Union.

kr. 1.095,-

Alle dage

Restaurant Hjarbæk Fjord

www.hfgc.dk

-Efter 20 fantastiske år som spiller på European Tour og deltagelse i Ryder Cup er jeg helt klar til 20 nye år med et helt nyt kapitel. -Jeg har hele tiden haft nogle planer om at lave mit eget golfakademi, når jeg sluttede min aktive karriere, men planerne gik egentlig i retning af at lave det akademi i Frankrig, hvor familien også har boet privat tæt på Monaco, siger Søren Hansen.

Vi er altid klar med lækker mad og drikke, så har du specielle ønsker, så kontakt os på tlf. 8669 6242 eller restaurant@hfgc.dk

Familiær omvæltning

Søren Hansen og hans kone Anne, der er lægeuddannet og født i Odense, har i mange år boet i det sydlige Frankrig, hvor også sønnerne Kasper og Peter på syv og 11 år er født. -Det er selvfølgelig en stor omvæltning netop nu for hele familien at skulle flytte hjem til Danmark, hvor drengene skal i skole – og Anne muligvis også have et job. -Egentlig havde vi planer om at bo i Odense, men nu har vi købt hus her i Kerteminde, og så må vi håbe, at drengene også kommer godt igang med at spille golf. I forvejen er de begge meget fodbold og basketballinteresserede. De har heldigvis arvet moderens gode hoved – men forhåbentlig også lidt af mit golftalent, siger en humørfyldt Søren Hansen. Den tidligere professionelle spiller tog træneruddannelsen på rekordtid i vinterhalvåret og glæder sig til for alvor at komme igang med opbygningen af et akademi på Great Northern, hvor han får hjælp af sin nye trænerassistent Johan Christensen, der kommer fra et trænerjob i Odense Golfklub.

En naturlig kilde i området før golfbanens tilblivelse er blevet udnyttet til at lave en smuk vandtrappe, der skærer diagonalt igennem fairway på hul 15 og skal forceres i indspillet til den højt beliggende green – med en bunker strategisk godt placeret bag green i spilleretningen.

Satser på ungdommen

-Da jeg kom her for at se på forholdene, var jeg ikke i tvivl om, at det skulle være her, jeg skulle opbygge mit akademi. Her kunne jeg få frie hænder til at udvikle det, som jeg havde lyst til, og på det facilitetsmæssige område er Great Northern absolut det bedste, jeg har set og oplevet, siger Søren Hansen, der også lægger vægt på, at Great Northern ikke kun er for eliten – selv om han gerne ser de store internationale turneringer på banen i løbet af nogle år. -Vi vil gøre meget for at skabe et godt miljø for ungdommen – og ikke kun fra lokalområdet i Kerterminde, men også gerne for unge fra hele Fyn, så vi kan skabe en ungdomsafdeling, der boomer, siger en meget forventningsfuld Søren Hansen, der ikke helt har opgivet at stille op i

konkurrencer – dog næppe Made in Denmark i år. -Jeg savner det ikke, men tænker da på det engang imellem. Men efter træneruddannelsen og opbygning af

stedet her har jeg slet ikke fået trænet tilstrækkeligt til at være med. Og hvis man føler, at man ikke er i form til at konkurrere, så er det ikke sjovt at være med, siger Søren Hansen.

Custom Fitting

– skræddersy dit næste golfsæt til dit sving og dine behov

FAKTABOX

I vores helt nye fittingstudie har vi demo og testudstyr i de nyeste modeller fra: Callaway, Cobra, Titleist og Wilson Staff.

Søren Hansen: Født: 21. marts 1974 i København Bopæl: Kerteminde Gift med Anne. Parret har sønnerne Kasper og Peter. Største sejre: Murphys Irish Open 2002, Mercedens Benz Championship 2007. Otte andenpladser og ni tredjepladser på European Tour. Bedste majorplaceringer: US Open 2009: 6. British Open 2009: 8. British Open 2002: 8. Blev i 2008 Danmarks kun anden Ryder Cup-spiller efter Thomas Bjørn. Spillede Royal Trophy 2009, Seve Trophy 2009 og 2007, World Cup 1998, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007, 2008 og 2009. Fra 2017: Headpro i Great Northern, Kerteminde.

Hjarbæk Fjord Golfcenter Stavildvej 2a, 8832 Skals Tel. +45 8669 6288 proshoppen@hfgc.dk www.hfgc.dk

Prisen for en ”fitting lektion” med Trackman er 495,- men hvis du vælger at købe dit udstyr hos os, så modregner vi dette beløb i prisen på dit nye udstyr. Da vi i Golfstore også har ”Laveste pris garanti” er vi sikre på at dette er markedets bedste tilbud næste gang du skal købe nyt udstyr. Hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om hvad vi kan tilbyde er du velkommen til at ringe til os på telefon 8669 6288 eller sende en mail: proshoppen@hfgc.dk

Hjarbæk Fjord Golfcenter · +45 8669 6288 · info@hfgc.dk


38

REPORTAGE

JULI 2017

RIGMÆNDENES LEGETØJ

Lars Eriksen Henrik H. Petersen

Thomas Bendsen

Helle J. Lynge

Jens Lyngbøl

Tommy Pedersen

Flemming B. Sørensen Lars Kiærskou

Great Northern i Kerteminde er det seneste af flere golfprojekter i Danmark skabt af rigmænd, der har råd til at investere – men tilsyneladende uden sikkerhed for, at pengene kommer hjem igen. AF FRITS CHRISTENSEN

Da det eksklusive golfresort Great Northern i Kerteminde åbnede for et par uger siden, var det seneste skud på stammen af golfprojekter, etableret af danske rigmænd placeret højt på listen over danske velhavere. Bag Great Northern står Thomas Kirk Kristiansen som repræsentant for Danmarks rigeste familie, Legofamilen, med en formue på 166 milliarder kroner ifølge en opgørelse for nylig fra Dansk Aktie Analyse og offentliggjort i Morgenavisen JyllandsPosten. Intentionerne er selvfølgelig, at også Great Northern skal blive en rentabel forretning, men det kan have lange udsigter at dømme efter de erfaringer, som er gjort af andre formuende danskere med investeringer i golfprojekter.

Golf og heste

Great Northern ligger i Thomas Kirk Kristiansens eget holdingselskab Kirk og Kirk, der også rummer selskabet bag stutteriet Kirk Arabians, der i det seneste regnskab havde et minus på 18 mio. kr. I selskabet bag Great Northern-golf er underskuddet i det seneste regn-

skabsår reduceret fra 82 mio. kr. til 40 mio. kr., mens et andet selskab bag hoteldelen og restauranten i klubhuset har reduceret underskuddet fra 49,6 mio. kr. til 25 mio. kr. Etableringsfasen har naturligvis været en kostbar affære, og en stor del af underskuddene forklares da også med nedskrivninger på henholdsvis 21 og 22 mio. kr. ”Selskabets etablering af golfanlægget har i etableringsperioden været udsat for forsinkelser og uforudsete udfordringer, der har grebet forstyrrende ind i projektets fremdrift,” skriver ledelsen i regnskabet ifølge Jyllands-Posten. Samlet set har Thomas Kirk Kristiansen aktiver i holdingselskabet Kirk og Kirk for 1.272 mio. kr.

Målet er overskud

Ifølge Dansk Aktie Analyses opgørelse i Jyllands-Posten ligger Lars Larsen med Jysk-koncernen på en ottendeplads med en estimeret formue på 31 mia. kr. Andre opgørelser har Lars Larsen placeret som Danmarks fjerde rigeste. Dyne-kongens investeringer i nybyggeri og renovering i Himmerlands Golf & Spa Resort over de seneste år ligger formentlig i størrelsesordenen

Great Northern er Danmarks nyeste og mest eksklusive golfresort, hvor alt emmer af kvalitet og høj klasse.

Selskabets etablering af golfanlægget har i etableringsperioden været udsat for forsinkelser og uforudsete udfordringer

Trods store investeringer i Himmerland Golf & Spa lægger Lars Larsen ikke skjul på, at målet er overskud på længere sigt.

150-200 mio. kr., men skal ses som en investering i internationalt potentiale med European Tour-turneringen Made in Denmark som den markedsføringsmæssige løftestang. Selv om golfsporten er hans hobby, lægger Lars Larsen ikke skjul på målet, der er at vende de seneste års regnskabsmæssige underskud til overskud for golfresortet.

Århusiansk rigmand

Hvis man holder sig til Dansk Aktie Analyses seneste opgørelse, finder man på en 32. plads navnet ”Bohnsen – Unifeeder,” der dækker over den århusianske rigmand Peter Bohnsen, der i 2007 solgte rederiet Unifeeder til den engelske kapitalfond Montagu Private Equity. Ifølge opgørelsen skulle Bohnsen-familien være god for 3,7 mia. kr. Initiativet til Lyngbygaard Golf blev i 2004 taget af den første direktør, Flemming Vennekilde og forretningsmanden Lars Kjær med bl.a. godsejeren Niels Jørgen Bønnelykke som medlem i kredsen af de første investorer. Men siden 2011 har Peter Bohnsen stået som eneaktionær i Lyngbygaard Golf, hvor den samlede investering har været på 85 mio. kr. Det kniber dog stadig med at nå det budgetterede medlemstal og dermed overskud på driften.

Microsoft-milliarder

Investeringen var noget højere – formentlig i nærheden af 400 mio. kr.

Golfresortet Great Northern er et ambitiøst projekt for Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen, der her ses med Kjeld Kirk Kristiansen fra den ældre generation.

– da de tidligere ejere af Navision, Jesper Balser, Torben Vind og Peter Bang erhvervede det gamle militærareal på 200 hektar, som Farum Kaserne havde brugt til øvelsesområde. Navision-salget til giganten Microsoft indbragte 11 mia. kr. Til gengæld blev der heller ikke sparet på noget, da det amerikanske arkitektfirma Robert Trent Jones blev bedt om at anlægge de to 18 hullersbaner Old Course og New Course, mens den berømte københavnske arkitekt Henning Larsen tegnede det eksklusive klubhus.

Lussing til Lübker

Det var samme arkitektfirma, der stod bag de tre 9 hullers sløjfer på Lübker Golfresort, der blev taget i brug i det begyndende kriseår 2008 – og siden har haft store økonomiske problemer i flere omgange. Initiativtager til og investor bag det stort anlagte golfresort på Djursland var Poul Anker Lübker, der var vendt hjem fra den spanske solkyst, hvor han havde tjent gode penge i det danskejede byggefirma VTP Holding – men siden måtte afskrive 60 mio. kr. i forbindelse med en økonomisk rekonstruktion.

FAKTABOX Dyre danske golfprojekter og deres bagmænd:

Vi plejer din formue helt ned i detaljerne Har du en investerbar formue på minimum 2 millioner kroner - så kan Private Banking i Nordjyske Bank være noget for dig. Når vi rådgiver dig om din formue, ser vi på helheden. For i vores verden består formuen nemlig både af almindelig opsparing, pensionsordninger, investering i værdipapirer, friværdien i din bolig og eventuelt værdi af virksomhed. Det hele med baggrund i dine ønsker og behov. Tal med Nordjyske Banks formuespecialister, hvis du vil tale med en bank, der forstår dig og din formue.

• Great Northern, Kerteminde. (Thomas Kirk Kristiansen) • Himmerland Golf og Spa Resort. (Lars Larsen) • The Scandinavian, Farum. (Jesper Balser, Torben Wind og Peter Bang). • Lübker Golf Resort, Djursland. (Poul Anker Lübker).

Book et møde

Book et uforpligtende møde på 9870 3333 eller nordjyskebank.dk

• Lyngbygaard Golf, Aarhus. (Peter Bohnsen)

Private Banking GOLFavisen juli 248x352mm.indd 1

07-07-2017 10:10:47


DANSK BANER

JULI 2017

AARHUS GOLF CLUB

MUSEETS SMUKKE NABO

VEST 6 i Silkeborg – tegnet af Thomas Bjørn

Fra green på hul 15 er der udsigt over søen til 14. fairway på den smukke og meget kuperede bane i Skåde Bakker.

DRØMMEGOLF I BJØRNENS BAGHAVE

TOUCHÉ reklamebureau

40

Vi glæder os til European Tour besøger os i 2018. Kan du heller ikke vente, så kom og oplev vores 54 fantastiske golfhuller i Silkeborg og Ry. Vi glæder os også til dit besøg - eller din Company Day, her hos os. Silkeborg Ry Golfklub 30/8 - 2/9 2018

Den 86-årige Aarhus Golf Club har oplevet en omflakkende tilværelse, før den i 1986 slog rod i Skåde Bakker som nabo til den store turistattraktion, Moesgaard Museum.

Der skulle gå omkring 50 år, før Aarhus Golf Club som Danmarks sjette ældste klub kunne slå blivende rod i Skåde Bakker som nærmeste nabo til Moesgaard Museum - populært kaldet Momu. Hvis gæstende spillere har problemer med at finde golfklubben beliggende mellem Oddervej og Moesgaard Museum, kan man blot orientere sig efter Søsterhøj-senderen, der med sine 216 meter rager godt op som et vartegn placeret på bakken 112 meter over havets overflade. Her i det kuperede terræn med udsigt over Aarhus-bugten ligger også golfklubben med skiftende naboer som Røde Orm, mosefund fra stenalderen og tjukter-nomader fra Sibirien – alt afhængig af den aktuelle udstilling/forestilling på Momu. Et attraktivt areal, der engang lå langt uden for Aarhus, er efterhånden blevet omklamret af eksklusivt byggeri i de populære Skåde Bakker med Højbjerg som postadresse. Den slags byudvikling har tidligere i historien været tæt ved at tage livet en af klub, der i dag lever i bedste velgående – omend konkurrencen i de seneste årtier har været

tiltagende med nye baner i Aarhus Ådal og Lyngbygaard.

Københavner kom til byen

Faktisk kunne Aarhus Golf Club have været meget ældre end 86 år, for omkring 100 år siden kom golfsporten første gang til byen med den københavnske tilflytter Eugen Schmidt, der som så mange andre var blevet grebet af golfsporten under et besøg i Skotland. Den interimistiske bane lå ved skydevoldene på Egå Fed, hvor klubbens 20 medlemmer ankom på cykel, mens deres køller blev opbevaret i et bondehus i nærheden. Klubben gik dog i opløsning, og først i efteråret 1930 skete der noget igen på den organisatoriske front, da en kreds af århusianske borgere stiftede en ny klub, der havde sikret sig et passende terræn til udfoldelserne i netop Skåde Bakker.

Året efter var 32 kommende medlemmer med til den stiftende generalforsamling, hvor det blev vedtaget at betale 100 kr. i indskud og et kvartalskontingent på 15 kr. Selv om der var investeret i både en plæneklipper og en fairwayklipper (prisen var 185 kr.), var arealet ikke klar til golf, hvorefter man lånte et areal på væddeløbsbanen. I årene fra 1932 til 1938 kom der godt gang i spillet på de første ni huller i Skåde, og det voksende medlemstal til over 70 havde en god base i et nybygget klubhus til 15.000 kr.

Tvunget til flytning

Både under og efter krigen forblev golfsporten i Aarhus en eksklusiv beskæftigelse, efterhånden som byen bredte sig og dele af banen blev udstykket til bebyggelse. Det fik klubben til at fortrække i 1968 til den nye bane i Mollerup nord for byen.

”Den interimistiske bane lå ved skydevoldene på Egå Fed, hvor klubbens 20 medlemmer ankom på cykel, mens deres køller blev opbevaret i et bondehus i nærheden

VEST 4 i Silkeborg

AF FRITS CHRISTENSEN

Her på de mere flade arealer måtte et par hundrede medlemmer pleje deres hobby, indtil det nuværende baneanlæg ved Moesgaard stod færdigt i 1986. Fordelt på to baner med tilsammen 27 huller led klubben snart af vokseværk, og i 1993 blev Mollerup udskilt i en selvstændig klub, mens den gamle Aarhus GC kunne fortsætte væksten i Skåde Bakker.

En kuperet parkbane

Anlægget i Skåde Bakker lever fuldt og helt op til den smukke beliggenhed som en meget kuperet parkbane og en høj sværhedsgrad, hvilket også kan tilskrives nogle svære vandhazarder (søer) og nogle stejle bakker, der giver et par blinde slag undervejs. Det bør dog nævnes, at den tekniske kvalitet på banen har været støt stigende i de senere år, og så sent som i dette forår har chefgreenkeeper Kim Johnsen og hans stab på fire medarbejdere haft fokus på beplantningen med udtynding i træer og buske for at skabe mere lys og luft til greens og teesteder. Det har også pyntet på banen, at roughen er blevet høstet eller udtyndet på udvalgte strategiske steder med spil-relevans.

Silkeborg Ry Golfklub Ring: 8685 3399 · welcome@srgolf.dk · www.srgolf.dk

Golfbanerne Silkeborg Sommervej 50, 8600 Silkeborg

Golfbanerne Ry Skovagervej 200, 8680 Ry

– hvor naturoplevelser, afslappet klubmiljø og golf på internationalt niveau går op i en højere enhed


42

DANSK BANER

JULI 2017

net dette hul, så det har fået mere karakter. Han har også lavet en del andre ændringer på banen – inklusiv puttinggreen.

Meget kuperet terræn

I forgrunden green på hul 16, der ligger i det kuperede område med forholdsvis stejle bakker.

Aarhus-klubben har en forholdsvis ny trænerstab med den 35-årige Steven Chad som headpro og den 23-årige Jens Meto som assisterende træner. Chad kom til klubben i sommeren 2016 efter fire år på Himmerland Golf & Spa Resort, mens Jens Meto har spillet i klubben, siden han var syv år.

To barske starthuller

Starten på runden på det højt beliggende teested med udsigt over Aarhus-bugten på venstre side kan nok tage pusten fra nogle – især hvis vestenvinden spiller med. Der skal et godt og præcist drive til at holde bolden på fairway på par 4-hullet, og længere fremme risikerer man et nedad bakke-leje ved indspillet til green på det 366 meter lange hul (teested 58). Det er dog kun en forsmag på vanskelighederne, der byder sig til i rigt mål på par 5-hullet 2 på 501 meter (58) med en meget smal korridor til drivet og en fairway, der hælder ned mod trætykningen i venstre. Banens første og korteste par 3-hul 3 er måske for de fleste også det sværeste af de fire, selv om det kun måler 110 meter mod længder på 156 til 163 for de øvrige tre par 3-huller. Green er godt beskyttet og højt beliggende bag en voldsom grådig bunker, så en par her er en lille sejr for alle – specielt når hullet spilles direkte op i vestenvinden. Det er ikke tilfældigt, at par 4-hullet 4 på 405 meter langs med vejen ind til Moesgaard Museum har handicapnøgle 1. Der skal nemlig et solidt drive til at carry søen midt i fairway, og længere fremme skal man også tage sig i agt for en tværgående bæk.

Svært par 5-hul

Par 4-hullet 5 på beskedne 276 meter hører til i den lette ende som en passende opvarmning til par 5-hul-

”Sponsor på hullet

er Nordic Seaplanes, og nærværende tester kunne godt have brugt en vandflyver på dagen. Det ville have pyntet på scoren

let 6, der er et af banens sværeste. Der skal et godt langt drive til over hazarden og op på toppen af bakken, før man kan skære venstre-doglegget af på vej mod green. Par 4-hullet 7 på 272 meter er også en slags transporthul før det 445 meter lange par 5-hul 8, hvor det er vigtigt at komme godt afsted med et præcist udslag. Afslutningen på de første ni huller er en god test, hvor man på grund af vandhazarden i venstre hele vejen enten skal være i stand til at slå en høj carry til 9. green 163 meter væk eller en flad draw fra højre mod venstre. Det var her, et af klubbens medlemmer, golfbanearkitekt Michael Traasdahl Møller, i sommeren 2016 præsterede en hole in one, der kastede en ny bil - Mini Cooper – af sig.

ver på dagen. Det ville have pyntet på scoren. De to par 4-huller 11 og 12 er overkommelige på grund af beskedne længder på 318 og 314 meter. Men på par 3-hullet 13 på 163 meter melder virkeligheden sig igen. Baneguiden er ikke opdateret med søen på højre side af green, og i venstre side ville det pynte og gøre hullet mere ”spiseligt,” hvis den flittige greenkeeper kappede lidt af kronen på det yderste træ nærmest teestedet. Det er i øvrigt omtalte Michael Traasdahl Møller, der har redesig-

Par 4-hullet 14 på 367 meter hører til banens sværeste på grund af den tværgående hazard lige før green. Et forholdsvis blødt par 3-hul 15 bliver optakten til tre afslutningshuller i meget kuperet terræn, hvor ens drive ikke altid når op over bakketoppen. Til gengæld er risikoen for skæverter ikke så stor, da de to par 4-huller 16 og 17 er lige ud ad landevejen. Det samme er par 4-hullet 18 på 354 meter, hvor en mellemhandicapper på en god dag kan nå green i to slag – takket være ned ad bakke det meste af vejen til en meget stor green foran klubhuset. Alt i alt er det en fornøjelse at spille en af landets bedste og mest spændende parkbaner, hvor især de faste og hurtige greens imponerede på dagen. Tre-fire blinde udslag trækker lidt ned, men det er til at leve med. Denne banetester har tidligere spillet Aarhus-banen med nogle års mellemrum, men det virker som om, at den hårde konkurrence i Aarhusområdet har fået folkene i Skåde Bakker til at hæve niveauet betragteligt. Men 300 kr. for greenfee på hverdage og 400 kr. i weekenden er for billigt i forhold til banens kvalitet. Og så er det jo også et plus, at restaurant Unico har ry for at være en af de bedste gourmet-restauranter i hele Aarhus.

Pris pr. person

855 dkr. · 2 overnatninger · 1 greenfee til Sindal Golfklub · 1 greenfee til Hirtshals Golfklub · 2 take away morgenbakker Gælder hele 2017. Enkeltværelsestillæg 200,- dkr. Ekstra overnatning 150,- dkr per person Havudsigt 200,- dkr per lejlighed Take away sandwich inkl. vand 85,- dkr.

· 3 stk smørrebrød inkl. hvidvin i lejligheden ved ankomsten · Slutrengøring og energiforbrug

Se tilbud på golfophold i weekenden på vores hjemmeside; www.tannishus.dk

Badehotellet ligger placeret i den skønne Tannisbugt blot 200 m. fra stranden. Alle 103 lejligheder har eget køkken, balkon/ terrasse og gratis Wi-Fi.

Green på hul 18 foran den blomstersmykkede klubhusterrasse er måske banens største.

Sponseret af vandflyver!

Hvis starten på runden var svær, blev den ikke mindre svær på de sidste ni huller, hvor man lægger ud med et par 5-hul, der fortjener betegnelsen signaturhul. Ganske vist er det kun 437 meter, men det indeholder både et dogleg venstre, store niveau-forskelle og et svært indspil over en grådig sø i venstre. Sponsor på hullet er Nordic Seaplanes, og nærværende tester kunne godt have brugt en vandfly-

Tilbud på golfophold på hverdage

Mulighed for køb af ekstra greenfee til for-delagtige priser. Vi samarbejder med de fleste golfklubber i Vendsyssel. Restauranten byder velkommen i hyggelige omgivelser og tilbyder bl.a. frokost, a la carte, fisk- og skaldyrsbuffet, vildtbuffet samt take away, alt sammen fremstillet af sæsonens fineste råvarer.

FAKTABOX Aarhus Golf Club: 18 hullersbane par 72 med fem teesteder: 6.044 meter (60), 5.760 m. (58), 5.385 m. (54), 5.001 m. (50) og 4.808 m. (48). Banedesigner: Brian Huggett fra Coles, Huggett and Dyer (1980/81). Klubhus, restaurant (Unico), proshop, driving range, puttinggreen og indspilsområde. Kontingent (senior): 7.250 ved 5.000 kr. indskud. 8.450 uden indskud. Greenfee: 300 kr. og 400 kr. weekend.

Tannisbugtvej 123 | 9881 Bindslev | Tlf: +45 9893 1300 | www.tannishus.dk — hotel@tannishus.dk


Vi trækker dine drømme helt ned på jorden. A-Klasse 180 d

PrivatLeasing fra

2.895 kr./md.

Engangsydelse: 30.000 kr. Løbetid 36 md. Maks. km-forbrug 15.000 km. pr. år. Etableringsomk. 5.025 kr. Totalomk. 139.245 kr.

CLA Coupé 200 d

PrivatLeasing fra

C-Klasse 220 d Business

3.695 kr./md.

PrivatLeasing fra

Engangsydelse: 30.000 kr. Løbetid 36 md. Maks. km-forbrug 15.000 km. pr. år. Etableringsomk. 5.025 kr. Totalomk. 168.045 kr.

3.995 kr./md.

Engangsydelse: 35.000 kr. Løbetid 36 md. Maks. km-forbrug 20.000 km. pr. år. Etableringsomk. 5.025 kr. Totalomk. 183.845 kr.

Aldrig har en Mercedes været mere

indenfor rækkevidde.

Vi har alle sammen en masse drømme, som ikke bliver til virkelighed. Hvem drømte f.eks. ikke om at blive astronaut eller luftballonskipper, da de var små! Nu er det slut med at lade drømme være drømme. I hvert fald hvis du har en drøm om at køre Mercedes. For aldrig har

det været mere indenfor rækkevidde. Nu kan du nemlig PrivatLease den sporty A-Klasse fra kun 2.895 kr./md. den forførende CLA coupé fra kun 3.695 kr./md. eller den æstetiske C-Klasse fra kun 3.995 kr./md. Kom forbi Hessel og hør mere om drømme, der er helt nede på jorden.

Ejner Hessel A/S er autoriseret forhandler

SJÆLLAND: Holbæk tlf. 7311 7400 • Næstved tlf. 7311 7100 • Roskilde tlf. JYLLAND: Herning tlf. 7211 6200 • Holstebro tlf. 7211 6300 • Horsens tlf. 7211 6660 • Randers tlf. 7211 5100 • Silkeborg

og serviceværksted for Mercedes-Benz og smart.

7311 7000 • Ringsted tlf. 7311 7200• Slagelse tlf. 7311 7300 tlf. 7211 6500 • Vejle tlf. 7211 6600 • Viborg tlf. 7211 6700 • Aalborg tlf. 7211 5200 • Aarhus tlf. 7211 5000 • www.hessel.dk A+

Mercedes A 180 d. Forbrug ved bl. kørsel 27,0 km/l. CO2 98 g/km. Mercedes CLA d 200 d. Forbrug ved blandet kørsel 23,8 km/l. CO2 109 g/km. Mercedes C 220 d Business. Forbrug ved bl. kørsel 25,6 km/l. CO2 100 g/km. Månedlig ydelse er inkl. service, ekskl. forsikring, grøn ejerafgi , dæk samt forbrugsvæsker. PrivatLeasing tilbydes kun gennem Mercedes-Benz Finans. Alle priserne er vejl. Bilerne kan være vist med ekstraudstyr.


46

DANSKE BANER

JULI 2017

DANSKE BANER

JULI 2017

FAABORG GOLFKLUB

Denne smukke panoramaudsigt til Det Sydfynske Øhav, Lillebælt, Ærø og Als møder man, når man har færdigspillet 10. hul på Faaborg-banen.

FYSISK UDFORDRING I DE SYDFYNSKE ALPER Faaborg Golfklubs medlemmer synes ikke, at de har en stærkt kuperet bane i Svanninge Bakker AF JENS CHRISTENSEN

Svanninge Bakker, Svanninge Bjerge og Sollerup Skov mellem Faaborg og Arreskov Sø strækker sig tilsammen over 1000 hektar og udgør det største sammenhængende skov- og naturområde på Fyn. De Sydfynske Alper kaldes også området, som 300.000 mennesker årligt nyder at spadsere i. 640 medlemmer af Faaborg Golfklub gør det året rundt flere gange om ugen, fordi klubbens bane ligger i Svanninge Bakker, som blev skabt helt tilbage i slutningen i den sidste istid for ca. 20.000 år siden, da store ismasser skød op gennem Østersøen fra sydøst og trængte op i bælterne. Sand og grus hobede sig op mellem gletschere og ismasser på Sydfyn, og siden skar smelte- og regnvand kløfter i de bløde bakker. Netop sådanne dominerer Faaborg-banen og gør den til en fysisk udfordring, hvis man spiller den til fods - men en udfordring, det er værd at tage op, hvis man føler sig i rimelig god form. Dét gælder ikke mindst 10. hul, par 4, der går stejlt op ad bakke på den sidste halvdel af fairway. Greenen ligger ca. 110 meter over havets overflade, og når man har færdig-

En så storslået ”udsigt, at den

alvorligt kandiderer til Danmarks bedste fra en golfbane

spillet hullet og puster ud, venter heldigvis en fascinerende panoramaudsigt til Faaborg, Det Sydfynske Øhav, Lillebælt, Ærø og Als, en så storslået udsigt, at den alvorligt kandiderer til Danmarks bedste fra en golfbane. Man glemmer den simpelthen ikke igen, når man først har oplevet den.

Populær greenkeeper

I år fejrer Faaborg-banen 25 års jubilæum, og det gør klubben med tilfredse medlemmer, som aldrig tænker over, at deres bane kræver mere fysik og bedre kondition end de fleste andre danske golfbaner. I virkeligheden synes medlemmerne, at kun hullerne 10, 11 og 12 kan karakteriseres som stærkt kuperede, mens de resterende 15 huller må betegnes som blødt bølgende eller forholdsvis flade. 11. hul, par 4, går stejl nedad bakke med et skarpt knæ mod venstre på halvvejen, mens 12. hul, par 5, byder på to store fairway-pukler plus en trægruppe midt i fairway omkring et vandhul i drivelængde! Den trægruppe har mange spillere gennem tiderne forbandet, når de har slået et drive midt i fairway over den første pukkel for siden at opdage, at bolden er forsvundet i vandhullet, som ikke kan ses fra teestedet. Heldigvis har chefgreenkeeper Klaus Krogh i år på puklens bagside lavet en længdegående semirough-bræmme, som bremser de fleste drives, inden bolden når frem til »det usynlige« vandhul. Dét har gjort Klaus Krogh populær.

Mus og restriktioner

oprensning af en større sø i doglegEn anden bræmme på banen påkal- knækket på 4. hul, par 5. En flot syn, der sig også opmærksomhed. Det hvis man fra den højtliggende green gælder en rough-bræmme, som på kigger tilbage ad fairwayt. fem huller - 7, 8, 14, 15 og 16 - skal Med til golfbanens naturlige vandtjene til give ideelle livsbetingelser områder hører også, at Odense Aa for den fredede hasselmus, Dan- faktisk udspringer fra kilder bag 1. marks eneste syvsover, der tager sig green. Åen løber derfra videre ud i en vintersøvn i godt syv måneder - den nærliggende Arreskov Sø og vifra september-oktober til april-maj. dere mod Odense. Svanninge Bakker tilhører Skov- og Naturstyrelsen, og derfor har Faaborg Golfklub altid måttet følge styrelsens strenge restriktioner i bakkerne. Til gengæld har Skov- og Naturstyrelsen finansieret oprensningen af foreløbig én større sø på golfbanens 7. hul, fordi vandsalamandre og snoge dermed får bedre levevilkår. I golfklubben håber man, at styrelsen også vil finansiere oprensningen af to andre søer - på henholdsvis 9. og 11. hul. Blanke vandspejle i søerne fremfor forskellig, vild bevoksning giver naturligvis et bedre helheds- og synsindtryk af golfbanen, hvor Klaus Krogh i På 15. hul slår man andetslaget efter spiret på den histoøvrigt på klubbens riske Horne Kirke, Fyens eneste rundkirke, som stammer egen regning har helt tilbage fra Kong Valdemars tid i 1400-tallet. stået i spidsen for

Finurlige huller

Den forlængst afdøde legende blandt danske golfbanearkitekter, Frederik Dreyer, har tegnet den finurlige og spændende Faaborg-bane - ad to omgange, idet hans første ni huller blev indviet den 2. maj 1992, mens hans sidste ni huller blev åbnet den 1. maj 1999. Dreyer udfoldede stor fantasi, når han tegnede golfbaner, og det var også nødvendigt i Svanninge Bakker, hvor golfklubben kun havde 56 hektar jord til rådighed. Nogle af hullerne kom derfor til at ligge så tæt på hinanden, at et voldsom skævt drive udmærket kan havne på en nabofairway, uden at bolden af den grund vil være ude af spil. Dét sker dog mest i blæsevejr, som man til gengæld oplever jævnt tit på »de fynske alpetoppe.« På de første ni huller falder 5. hul, par 3, og 7. hul, par 5, mest i øjnene, fordi de begge kræver lange, præcise teeslag. 5. hul måler således 228 meter fra det bagerste tee (6000 meter-banen) og 196 meter fra det næstbagerste (5700 meter-banen). En lille aflang og lidt hævet green samt en greenbunker i venstre side forstærker sværhedsgraden - især i vestenvind (fra højre). 7. hul, handicapnøgle 1, byder på banens sværeste drive - med out of bounds-pæle i højre side langs tilkørselsvejen til klubhuset (Dalkildegaards Allé) samt skov og en sø i venstre side. Et gammelt gærde af æbletræer krydser fairway 100 meter før green, og her gælder det om at sende andetslaget gennem hullet og over grøften i æbletrærækken.

Berømt rundkirke

Banens næstsværeste hul har også par 5. Dét gælder 15. hul, som især

synsmæssigt udmærker sig ved, at der undervejs er udsigt til to kirker, Svanninge Kirke og Horne Kirke. Især sidstnævnte falder i øjnene, fordi den er Fyns eneste rundkirke og desuden stammer helt tilbage fra Kong Valdemars tid i 1400-tallet. Èn af Danmarks mest kendte guldaldermalere, C. V. Eckersberg, malede altertavlen i 1812, mens døbefonten er skabt af Danmarks store billedhugger Berthel Thorvaldsen. Kirkens store mæcen, lensgreve Preben Bille-Brahe, som boede på godset Hvedholm i Horne sogn, betalte for altertavlen og døbefonten, som den dag i dag gør Horne kirke til en stor turistattraktion. I den henseende hjalp det også, at kirken i 2005 dannede kulisse for filmen »Adams Æbler« med Mads Mikkelsen og Ulrik Thomsen i hovedrollerne. Man sender faktisk andetslaget på 15. hul af sted i retning mod det markante, spidse spir på Horne Kirke.

Raserende orkan

Faaborg Golfklub holder til i den gamle og smukke Dalkildegaard, hvis historie daterer sig tilbage 1875, men hvis nuværende bygninger dog først blev opført i 1925 af komtesse Caroline Bille-Brahe. Indtil for 25 år siden fungerede det nuværende klubhus som stuehus for ejerne, mens deres ansatte til landbrugsdrift havde til huse i de tre fløje. Staten opkøbte Dalkildegaard, da planerne om en golfbane på dens jorder dukkede op, og golfklubben lejede sig ind på Dalkildegaard frem til 1999, hvor den blev sat til salg. Told & Skat forkastede golfklubbens første købstilbud på 1,5 millioner kroner, idet myndighederne

Dalkildegaards nuværende stuehus og tre længer - som i dag ejes og bruges af Faaborg Golfklub - blev opført i 1925 af komtesse Caroline Bille-Brahe.

mente, at gården skulle koste 1,8 millioner kroner.Den pris accepterede golfklubben, da Skov- og Naturstyrelsen indvilgede i betale en del at udgifterne ved udskiftning af vinduer og døre. Golfklubben overtog Dalkildegaard den 15. september 1999, og kort efter - den 3. december - raserede orkanen »Bodil« hele Danmark, inclusive Faaborg Golfklub, hvor hele den smukke indkørselsallé af bornholmsk røn blev jævnet med jorden, ligesom det blev nødvendigt at udskifte taget på både vest- og nordlængen. Det ærgede faktisk formanden for Faaborg Golfbane A/S, Bent Hansen, at taget på hovedbygningen ikke tog synderlig skade, for det trængte voldsomt til at blive udskiftet. Først for fem år siden lykkedes dét - for kun en kvart million kroner, fordi 22 frivillige

medlemmerne stillede deres arbejdskraft til rådighed. Siden har klubben haft et klubhus, der i skønhed svarer til Danmarks - måske - bedste golfbaneudsigt bag 10. green.

FAKTABOX Faaborg Golfklub

www.faaborggolfklub.dk 18 huller, par 72 60: 6007 meter 58: 5650 meter 50: 5040 meter 48: 4777 meter Greenfee: Seniorer: 350 kr. Pr. uge: 1000 kr. Juniorer: 175 kr. Gæst til medlem: 200 kr.

47


48

DANSKE BANER

JULI 2017

BARLØSEBORG GOLFKLUB Niels Haustrup har skabt både smukke klubhusfaciliteter og en smuk golfbane på Barløseborg. Foto: Preben Find.

LANDMANDENS SENE LIVSVÆRK

Barløseborg-banen ved Assens har aldrig fået den opmærksomhed, som den faktisk har fortjent

AF JENS CHRISTENSEN

Barløseborg Golfklub i landsbyen Barløse lidt nord for Assens på Vestfyn opererer med en hjemmeside, der hedder www.bbgolf.dk - hvor de to b’er står for Barløseborg. Men de kunne såmænd også stå for bed & breakfast, for sådant en arrangement, stay & play, tilbyder ejeren af Barløseborg Golf A/S, Niels Haustrup, også i forbindelse med en runde for klubspillere på

hans 18 hullers-bane eller for ikkeklubspillere på hans 9 hullers pay & play-bane. Morgenmaden kan nydes på klubhusterrassen mindre end 50 meter fra 18. green og en gammel hasselnødplantage. Alle 27 huller er designet af banearkitekten Henrik J. Jacobsen, en mand med stor sans for at lade naturen bestemme hullerne fremfor at lade hullerne bestemme naturen - en egenskab, han ikke mindst har demonstreret med sit ubestridte me-

sterværk, golfbanen på Samsø. På et frodigt område i udkanten af Barløse med både enge, grøfter, skov, vandløb og grusgravsøer har Henrik J. Jacobsen også skabt et flot og indbydende anlæg, som har fortjent mere opmærksomhed, end tilfældet faktisk været siden åbningen i 2006 af pay & play-banen og i 2007 af klubspillerbanen. Brugere af hjemmesiden golfrating.dk har dog for kun tre år siden kåret Barløseborgs 18 hullers-bane som Fyns bedste, mens Vestfyns Bank i 2016 tildelte Barløseborg Golfbane A/S - identisk med Niels Haustrup sin årlige initiativpris for hans betydelige engagement, store velvillighed og private initiativ.

Uopnåeligt mål

Greenen på 16. hul ligger på en ø, og det er langt fra alle spillere, der opnår at putte på øen.

- Når det økonomisk ikke er gået som godt for min golfbane, som jeg har håbet, skyldtes det først og fremmest, at vi ramlede ind i den økonomiske krise i efteråret 2008. Det betød, at folk slettede

sig af ventelisterne i de omkringliggende golfklubber, og at vi derfor aldrig er nået op på de 700 medlemmer, som altid har været mit mål. Vi har efterhånden i årevis ligget på 500 medlemmer, og det løber kun lige rundt økonomisk, hvis vi har en fin, lang sommer med ekstra mange greenfeegæster, og hvis både min kone, Ann, og jeg selv arbejder med på fuldtid. Det gør vi også i år - Ann som køkkenchef i vores Cafe & Restaurant Tee Time og jeg i greenkeeperstaben, fortæller Niels Haustrup. Han er barnebarn af grundlæggeren af Danmarks engang førende blikvarefabrik, Haustrups Fabrikker i Odense - med 2.000 ansatte, der primært producerede konservesdåser. Niels Haustrups far, Karl, var direktør for virksomheden, én af grundlæggerne af Hotel Hesselet i Nyborg og i en årrække formand for Sct. Knuds Golfklub, hvor Niels allerede som 6-årig fik sin første juniortræning af klubbens dengang nyansatte træner, Herluf Hansen.

Træt af EU-regler

- Det kom aldrig på tale, at jeg skulle arbejde hos min far, for jeg ville hellere være landmand, forklarer Niels Haustrup, der i en ung alder kom på udvekslingsophold hos en landmand i byen Waskada i canadiske stat Manitoba. Han vendte, som uddannet landland fra Næsgaard Landbrugsskole tilbage til Waskada og købte sit eget landbrug, som han drev indtil 1985. Her gik turen tilbage til Denmark, hvor han først drev landbrug på Sjælland og siden ved Svendborg, indtil han i 1990 købte Barløseborg med 180 hektar landbrugsjord, som han drev planteavl på gennem 15 år. Niels Haustrup: - Op til årtusindeskiftet spillede jeg golf i Odenseklubber, og det var i disse gode økonomiske år jeg fostrede ideen om at bygge min egen golfbane, fordi jeg ikke kunne forliges med det frustrerende bureaukrati omkring EU’s landbrugsregler. Jeg byggede derfor førstesalen i Barløseborgs store stuehus om til seks bed & breakfast-værelser med tilsammen 15 sovepladser, indrettede cafe, restaurant samt klub- og festlokaler og i stueetagen, ligesom jeg lavede kontor, sekretariat, proshop og omklædningsrum i en af staldlængerne. Desværre kom andre nye vestfynske baner til på nogenlunde samme tidspunkt som Barløseborg. Sammen

”Det løber kun

lige rundt økonomisk, hvis vi har en fin, lang sommer med ekstra mange gæster

Blommenslyst Golfklub af 2014 - En del af livet

Spil golf!

En pris - alle dage:

Kr. 200,-

Leje: 200,- kr Blommenslyst Golfklub af 2014 er Fyns hyggeligste klub med hjertet på rette sted. Uanset dit handicap, vil du finde udfordringer og oplevelser på vores 9- eller 18-hulsbane. 9-hulsbanen er også åben for spillere uden DGU-kort og koster kun kr. 150,-. Velkommen på vores tees, fairways og greens. Vejruplundvej 20 • 5491 Blommenslyst www.blommenslyst-golf.dk • Tlf. 65 96 71 20

BORBJERG MØLLE KRO - EN SJÆLDEN BORBJERG MØLLE KROBELIGGENDE - EN SJÆLDEN NATURPERLE SMUKT NATURPERLE BELIGGENDE MELLEM HJERL SMUKT HEDE OG HOLSTEBRO MELLEM HJERL HEDE OG HOLSTEBRO BORBJERG MØLLE KRO - EN SJÆLDEN NATURPERLE SMUKT BELIGGENDE MELLEM HJERL HEDE OG HOLSTEBRO BORBJERG MØLLE KRO - EN SJÆLDEN BORBJERG MØLLE KRO -- EN NATURPERLE SMUKT BORBJERG MØLLE KROBELIGGENDE EN SJÆLDEN SJÆLDEN NATURPERLE SMUKT BELIGGENDE MELLEM HJERL HEDE HOLSTEBRO NATURPERLE BELIGGENDE MELLEM HJERL SMUKT HEDE OG OG HOLSTEBRO BORBJERG MØLLE KRO - EN SJÆLDEN MELLEM HJERL HEDE OG HOLSTEBRO NATURPERLE SMUKT BELIGGENDE Denne pragtfulde ejendom og veldrevne virksomhed kan MELLEM HJERL HEDE OG HOLSTEBRO Denne pragtfulde ejendom og mere veldrevne virksomhed kan nu erhverves, da ejeren efter end 30 år på stedet

nu erhverves, da ned”. ejerenMed eftertil mere end 30 hører år på restaustedet ønsker at ”trappe ejendommen ønsker at ”trappe ned”. Med til ejendommen hører restaurant, møde-, fest- og kursuslokaler, 27 pæne værelser, vandDenne pragtfulde ejendom og veldrevne virksomhed kan rant, fest- end og kursuslokaler, 27 pæne møllemøde-, med mere 600 års historie, egenværelser, sø med vandgode nu erhverves, da ejeren efter mere end 30 år på stedet mølle med mere landingsbane end 600 års historie, egen med gode fiskemuligheder, til mindre fly, sø 9 hullers golfønsker at ”trappe ned”. Med til ejendommen hører restaufiskemuligheder, til mindre 9 hullersog golfbane og mere endlandingsbane 14 ha naturgrund. Stor fly, omsætning en rant, møde-, fest- ogejendom kursuslokaler, 27 pænevirksomhed værelser, vandDenne pragtfulde ogogså: veldrevne kan bane og mere end 14 ha naturgrund. Stor omsætning og en betydelig ordrebeholdning. Se www.borbjergmill.dk. Denne pragtfulde ejendom oghistorie, veldrevne virksomhed kan mølle med mere end 600 års egen sø med gode nu erhverves, da ejeren efter mere end 30 år på stedet Denne pragtfulde ejendom og veldrevne virksomhed kan betydelig ordrebeholdning. www.borbjergmill.dk. Kontakt Michael Bunzel –Se tlf.også: 40634788 for nærmere nu erhverves, da ejeren efter mere end 30 år på stedet nu erhverves, dalandingsbane ejeren efter mere endfly, 30 århullers på stedet fiskemuligheder, mindre 9hører golfønsker at Michael ”trappe ned”. Med tiltil ejendommen restaunu erhverves, da ejeren efter mere end 30 år på stedet Kontakt Bunzel – tlf. 40634788 for nærmere oplysninger. PRIS: KR. 8.500.000 ønsker at ”trappe ned”. Med til ejendommen hører restauønsker ”trappe ned”. til ejendommen hører restaubane ogat mere endog 14kursuslokaler, ha Med naturgrund. omsætning og en rant, møde-, fest27Stor pæne værelser, vandønsker at ”trappe ned”. Med til veldrevne ejendommen hører restauoplysninger. PRIS: KR. 8.500.000 rant, møde-, festog kursuslokaler, 27 pæne værelser, vandDenne pragtfulde ejendom og virksomhed kan rant, møde-, festog kursuslokaler, 27 pæne værelser, vandbetydelig ordrebeholdning. Se også: www.borbjergmill.dk. mølle med mere end 600 års historie, egen sø med gode rant, møde-, festog kursuslokaler, 27 end pæne vandnu erhverves, dalandingsbane ejeren mere 30værelser, århullers på stedet mølle medMichael mere end 600 efter års historie, egen sø med gode Kontakt Bunzel – tlf. 40634788 for nærmere fiskemuligheder, til mindre fly, 9 golfmølle med mere end 600 års historie, egen sø med gode fiskemuligheder, landingsbane til mindre fly, 9 hullers golfønsker atmere ”trappe ned”. Med tiltilejendommen restaufiskemuligheder, landingsbane mindre fly, 9hører hullers golfoplysninger. PRIS: KR. 8.500.000 bane og end 14 ha naturgrund. Stor omsætning og en fiskemuligheder, landingsbane til mindre fly, 9 hullers golfbane og HOTEL merefestendog 14OG ha naturgrund. naturgrund. Stor omsætning og en RESTAURANT rant, møde-, kursuslokaler, 27 pæne værelser, vandbane og mere end 14 ha Stor omsætning og en betydelig ordrebeholdning. Se også: www.borbjergmill.dk. bane og mere endend 14OG ha naturgrund. Stor omsætning og en HOTEL RESTAURANT mølle med mere 600 års historie, egen sø med gode betydelig ordrebeholdning. Se også: www.borbjergmill.dk. Kontakt Michael Bunzel –8Se tlf. 40634788 for nærmere TL F. 7 0 2 6 8 0 8 · POS T @ B U N ZE L.DK betydelig ordrebeholdning. også: www.borbjergmill.dk. Kontakt Michael Bunzel –– tlf. nærmere fiskemuligheder, landingsbane til 40634788 mindre fly, 9for hullers golfKontakt Michael 40634788 nærmere oplysninger. PRIS: F.ET PÆNT 7 0UDVALG 2Bunzel 6KR. 08.500.000 8–OG 8tlf. · POS T @ B U for NI JYLLAND ZE L.DK Kontakt Michael Bunzel tlf. 40634788 for nærmere BUNZEL ERHVERV KANTL TILBYDE AF8HOTELRESTAURATIONSVIRKSOMHEDER OG PÅ FYN oplysninger. PRIS: KR. 8.500.000 bane og mere PRIS: end 14KR. ha naturgrund. Stor omsætning og en oplysninger. 8.500.000 HOTEL OG RESTAURANT SE MERE PÅ oplysninger. PRIS: KR. 8.500.000 BUNZEL ERHVERV KAN TILBYDE ET PÆNT UDVALG AF WWW.BUNZEL.DK HOTELOG RESTAURATIONSVIRKSOMHEDER I JYLLAND OG PÅ FYN betydelig ordrebeholdning. Se også: www.borbjergmill.dk. SE MERE PÅ Kontakt Bunzel 40634788 nærmere TLMichael F. 7 0 2 6 8WWW.BUNZEL.DK 0 8–8tlf. · POS T @ B U for N ZE L.DK oplysninger. PRIS: KR. 8.500.000 BUNZEL ERHVERV KAN TILBYDE ET PÆNT UDVALG AF HOTELOG RESTAURATIONSVIRKSOMHEDER I JYLLAND OG PÅ FYN

ALLE VORES

GÆSTER ER

VIP GÆSTER GREENFEE OG MAD*

* Vælg mellem Clubsandwich eller Stjernekaster

245,-

( 295,- i weekender )

Du skulle prøve en golfbane, hvor du føler dig som noget helt specielt. Banen er i topform og langt fra så flad som den midtjyske hede. Og vi tager altid imod vores gæster med et stort smil og lækkert mad i klubhuset. – vores bane er din bane!

Bunzel Bunzel Erhverv Erhverv Bunzel Erhverv

Bunzel Erhverv Bunzel Erhverv Bunzel Erhverv HOTEL OG RESTAURANT OG RESTAURANT SEHOTEL MERE PÅ WWW.BUNZEL.DK HOTEL OG RESTAURANT HOTEL OG TL F. 7 0 2 6 8 0 RESTAURANT 8Erhverv 8 · POS T @ B U N ZE L.DK Bunzel TL TL F. F. 7 70 0 2 26 6 8 80 0 8 88 8 ·· POS POS T T@ @B BU UN N ZE ZE L.DK L.DK

BUNZEL ERHVERV KANTL TILBYDE OG PÅ FYN F.ET PÆNT 7 0UDVALG 2 6 AF8HOTEL0 8OG 8 RESTAURATIONSVIRKSOMHEDER · POS T @ B U NI JYLLAND ZE L.DK BUNZEL BUNZEL ERHVERV ERHVERV KAN KAN TILBYDE TILBYDE ET ET PÆNT PÆNT UDVALG UDVALG AF AF HOTELHOTEL- OG OG RESTAURATIONSVIRKSOMHEDER RESTAURATIONSVIRKSOMHEDER III JYLLAND JYLLAND OG OG PÅ PÅ FYN FYN BUNZEL ERHVERV KAN TILBYDE ET PÆNT UDVALG AF HOTELOG RESTAURATIONSVIRKSOMHEDER JYLLAND OG PÅ FYN SE MERE PÅ WWW.BUNZEL.DK BUNZEL ERHVERV KAN TILBYDE ET PÆNT UDVALG HOTEL- OG RESTAURATIONSVIRKSOMHEDER I JYLLAND OG PÅ FYN SE MERE PÅAF WWW.BUNZEL.DK

HOTEL OG RESTAURANT

SE MERE PÅ WWW.BUNZEL.DK SE PÅ TL MERE F. 7 0 2 6 8WWW.BUNZEL.DK 0 8 8 · POS T @ B U N ZE L.DK

BUNZEL ERHVERV KAN TILBYDE ET PÆNT UDVALG AF HOTEL- OG RESTAURATIONSVIRKSOMHEDER I JYLLAND OG PÅ FYN

SE MERE PÅ WWW.BUNZEL.DK

Remmevej 36, 7430 Ikast Sekretariat: 9725 2009 info@ikastgolfklub.dk

www.ikastgolfklub.dk


50

DANSKE BANER

JULI 2017

med de slettede ventelister på grund af den økonomiske krise betød det ekstra stor konkurrence om nye medlemmer - og uden større byer i nærheden blev det stadig sværere for Barløseborg at hæve medlemstallet.

Til salg for 25 millioner

En del odenseanere spillede faktisk i Barløseborg, da der var venteliste i Odense Eventyr Golf, men da denne åbnede op igen, foretrak Barløseborgs odenseanske medlemmer naturligvis Eventyr-banen. I dag består medlemsskaren primært af folk fra Assens, Aarup og Ejby - små byer med Assens som den største med godt 7.000 indbyggere og Ejby som den mindste med godt 2.000. Hele Assens kommune har kun lidt over 40.000 indbyggere - og to golfbaner, Barløseborg og Vestfyn, mindre 10 kilometer fra hinanden. - Selvom vi årligt tiltrækker mellem 4000 og 5000 greenfeespillere på 18 hullers-banen og omkring 1500 pay & play-spillere på 9 hullersbanen, savner vi stadig liv både i klubhuset og på banerne, erkender Niels Haustrup, som med mellemrum spekulerer i at sælge hele herligheden, hvis en køber melder sig og accepterer en pris på ca. 25 millioner kroner. Men sker det, vil han med garanti hurtigt savne stedet, som man har gjort til sit sene livsværk. Selvom han efterhånden

”Niels Haustrup

spekulerer med mellemrum i at sælge hele herligheden, hvis en køber melder sig

Niels Haustrup, der selv arbejder med i greenkeeperstaben, tænker på at sælge sit livsværk. Foto: Preben Find.

er blevet 64 år, spiller han stadig fra et én-cifret handicap, fordi han dagligt slår træningsbolde eller spiller på banen, når han ikke sidder på én af greenkeeper-maskinerne. Niels Haustrup, som slog sine første golfslag for næsten 60 år siden, forstår ikke, hvor voksne, ældre golfspillere ikke tager flere træningstimer, end de vitterligt gør: Vi tilbyder gratis træning to gange om ugen, men kun de samme to-tre spillere møder op hver gang. Det er uforståeligt for mig, for jo bedre man spiller, jo større glæde giver spillet.

Nervepirrende ø-green

Søer og vandløb spiller en stor rolle på Barløseborgs 18 hullers-bane, stor, fordi der er én eller flere vandhazarder i spil på hele 17 huller. Kun 17. hul, par 4, »mangler« en sø eller et vandløb.

Banens absolutte signaturhul er 16. hul, par 3, fordi det har en øgreen. Den er til gengæld stor som en parcelhusgrund - 650 kvadratmeter - men det betyder ikke, at den er let at ramme med teeslaget. Uanset om der er vestenvind (fra højre) eller østenvind (fra venstre), giver bare synet af ø-greenen nerver hos de fleste spillere på teestedet. Hullet måler kun 103 meter fra rød tee, 121 fra gul og 139 fra hvid, men alligevel har det handicapnøgle 10, og dét er forståeligt, fordi hullet har ødelagt mange slagspilrunder og afgjort mange hulspilmatcher. Alle spillere ser, uanset niveau, frem til mødet med »vandhullet« med stor spænding og nervøsitet. De 18 huller ligger fordelt med henholdsvis 10 huller på den ene side af Skovvangsvej og otte huller på den anden side. Det er på de fla-

FORSKRÆKKENDE GLUBSK KROKODILLE AF JENS CHRISTENSEN

Der findes krokodiller på mange golfbaner verden over - og på én i Danmark. En sådan møder man nemlig på Barløseborg Golfbane, når man har puttet ud på 18. green. Den vogter kanten af et mindre vandhul umiddelbart bag greenen, og man får sig en kortvarig forskrækkelse på vej til klubhuset, for i gabet på krokodillen ligger en golfbold og en blodig rest af en golfspillers underrarm! Heldigvis varer det kun et øjeblik, inden man opdager, at der er tale om en vellignende plastikkopi af en glubsk krokodille i naturlig størrelse - en gimmick, som stammer fra et diskotek på Skolegade i Esbjerg med kælenavnet for

Australien, Down Under. Diskoteket var kendt for spøjse australske rekvisitter, inclusive plastikkrokodillen, som imidlertid blev til overs, da diskoteket skulle ombygges til dansestedet No. 31. Manden bag ombygningsarbejdet, murermester Jens Larsen, påtog sig at opmagasinere krokodillen og foreslog ejeren af Barløseborg Golfbane, Niels Haustrup, at huse krokodillen - som den første af slagsen på en dansk golfbane. Haustrup var straks med på ideen, som kreative medlemmer af Barløseborg Golfklub ret hurtigt forsynede med golfbolden og den blodige golfspillerarm. Jens Larsens tilknytning til Barløseborg Golfklub skyldes, at han har sommerbolig på banens 7. hul

og derfor er lang distance-medlem af klubben. Til daglig spiller han i Esbjerg Golfklub.

Det ser livagtigt og dramatisk ud, når man møder krokodillen bag 18. green, men heldigvis er det en kortvarig forskrækkelse. Foto: Jens Christensen.

de huller fra 1 til 9, man skal skabe grundlaget for en god totalscore, idet de kuperede og kringlede huller fra 10 til 18 er vanskeligere at score på. Man har simpelthen svært ved at holde bolden i spil mellem de mange vandhazarder på bag-9, fordi hullerne ligger i åbent terræn, hvor der skal tages nøje hensyn til både vindens retning og styrke før hvert enkelt slag. Hullerne på for-9 ligger mere i læ af skovområder. Pay & play-banen har fem par 3-huller og fire par 4-huller.

FAKTABOX Barløseborg Golfklub www.bbgolf.dk www.cafeteetime.dk

18 huller, par 71 Hvid tee: Gul tee: 5291 meter Rød tee: 4522 meter Greenfee: Seniorer: 350 kr. Juniorer: 175 kr. 9 huller, par 31: Gul tee: 1694 meter Rød tee: 1437 meter Greenfee: 150 kr. pr. dag Barløseborg Golfklub er en del af samarbejdet G5, hvor fuldtidsmedlemmer af fem fynske golfbaner for en årlig kontingentmerpris på 800 kroner har fri og ubegrænset adgang til alle fem. De øvrige klubber er: H. C. Andersen Golf i Bogense, Sct. Knuds Golfklub i Nyborg, Odense Eventyr Golf og Midtfyns Golfklub i Ringe. Tilsammen råder de fem klubber over 99 huller. Dertil kommer fire 9 hullers play & play-baner.


HISTORIE

JULI 2017

Der var stor tilfredshed i Europa, da det lykkedes at overtale Annika Sörenstam til rollen som kaptajn for Solheim Cup i 2017

FRU KAPTAJN ANNIKA Når der ugen inden Made in Denmark skal dystes om Solheim Cup, vil den europæiske kaptajn, svenskeren Annika Sörenstam, igen komme i søgelyset. Det er hun ellers ikke meget for. Men hun brænder for at vinde – og måske får hun endda et par danske spillere på sit hold. Det forlyder i hvert fald, at hun holder godt øje med de danske talenter. AF HENRIK KNUDSEN KOMMENTATOR VIASAT GOLF

Annika Sörenstam er uden tvivl den bedste kvindelige golfspiller i moderne tider. Nogle mener endda den bedste nogensinde. En sammenligning med ’Babe’ Didriksson Zaharias (der totalt dominerede kvindegolf for mere end et halvt århundrede siden) er naturligvis umulig, men målt i antal sejre, majortitler og den slags, så er der ingen, der nærmer sig det svenske fænomen. Hun startede sin golfkarriere som en lille, stille – endda forsagt og genert – pige fra Stockholm, som virkede næsten skræmt ved tanken om at vinde. I dag – 89 sejre og 10 majortitler senere – er hun bare Annika. Et navn – en legende - og et brand, som hun nu driver en omfattende forretning med.

tede til England, begyndte de to at konkurrere indbyrdes. Annikas store idol var naturligvis Björn Borg. Men selv om begge søstre kom rimeligt højt på de svenske junior-ranglister, blev især Annika frustreret over sine manglende evner mod de allerbedste. Hendes baghånd var, ifølge hendes træner, ganske enkelt ikke stærk nok. Som 16-årig traf hun derfor en hård beslutning. Hun var færdig med tennis. Forældrene var i mellemtiden blevet bidt af golf, og familien boede tæt på Bro-Balsta Golf Klub. Annika havde fået lidt undervisning et par år inden, og da hun opgav tennis,

kastede hun sig i stedet helhjertet over golftræningen. Det skulle vise sig at passe meget bedre til den generte, men meget analytiske pige. Her var der bare hende og hendes sving, og hun nød at arbejde med de øvelser, som hun fik af sin træner. Det fortælles endda, at når græsset var dækket af sne – så brugte hun bare orange bolde.

God timing

Træneren Henri Reis havde en god forståelse for, hvad der motiverede Annika, og han forblev en af hendes vigtigste rådgivere gennem hele karrieren. Men endnu vigtigere var nok,

Begyndte med tennis

Tom og Gunilla Sörenstam var et aktivt svensk ægtepar, der dyrkede mange forskellige sportsgrene. Alle i familien stod på ski og spillede tennis, volleyball og badminton. Deres to døtre (lillesøster Charlotta er to år yngre) var især begejstrede for tennis, og da familien i nogle år flyt-

I en lang årrække var Annika Sörenstam for kvindegolf, hvad Jack Nicklaus var for mændene. Her ses de sammen i Hall of Fame.

”Her var der bare

hende og hendes sving, og hun nød at arbejde med de øvelser, som hun fik af sin træner

©2017 Garmin Ltd.samt datterselskaber

52

at svenskerne netop i de år fik en meget stor kapacitet til hjælpe de lovende pige-talenter. Pia Nilsson havde spillet på LPGA-touren i USA i 1970’erne, og selv om det aldrig blev til de helt store resultater, så vendte hun tilbage til Sverige som et respekteret navn, og i 1988 blev hun af det svenske golfforbund udnævnt til at stå i spidsen for kvindegolf i landet. Og så begyndte der at ske ting og sager. Det var tilfældigvis samme år, at Liselotte Neumann vandt US Open, og Annika var blot en af mange, der blev inspireret af den sejr. Det gav ekstra motivation til træningen, og hun blev hurtigt en af Pia Nilssons mest lovende talenter. Der fortælles dog stadig sjove historier om, hvordan den meget generte Annika var så rædselsslagen ved tanken om at skulle holde vindertale, at hun flere gange smed et

GARMIN GOLF

Optimer dit spil med Garmins intuitive golf-GPS’er, der giver dig præcise afstande og omfattende golffunktioner til tusindvis af internationale baner

Approach® X40

NYHED

Approach® G30

NYHED

Approach® S60


54

HISTORIE

par slag mod slutningen for at slutte på andenpladsen. Helt gemme sig kunne hun dog ikke. Dertil var talentet simpelthen for stort. Da der ikke var så mange udviklingsmuligheder i Sverige på den tid, fik Pia Nilsson arrangeret et scholarship på University of Arizona, og som 19-årig flyttede Annika til Tucson.

Udviklet i USA

Her fik hun nogle meget dygtige trænere og holdkammerater (på herreholdet var der bl.a. en fyr med et sjovt sving, der hed Jim Furyk), og hun udviklede sig eksplosivt. Også frygten for eller evnen til at vinde blev udviklet. Allerede det første år blev hun All American og udnævnt til College Player of the Year. Året efter kom hun op på hele syv individuelle titler og var desuden med til at vinde World Amateur Team Championship i Vancouver. Da hun også kvalificerede sig til US Open (hvor det ganske vist ikke gik så godt), var hun overbevist om, at hun var klar til at blive professionel. Den første sæson som pro (1993) blev tilbragt på Ladies European Tour. Her fik hun i bare 10 turneringer hele fire andenpladser – hvilket gav hende en tredjeplads på Order of Merit, og hun blev kåret som Rookie of the Year. Forventningerne var derfor store, da hun i 1994 begyndte på LPGA. Men her gik det ikke helt så let i starten. Først hen på sommeren, da hun fik en andenplads i Women’s British Open, kom der gang i spillet, og så fulgte en række gode resultater i USA og en sejr i Australian Open. Dermed blev hun også på LPGA kåret som Rookie of the Year, og det skulle vise sig, at hun havde meget mere at byde på.

Den første major

Det helt store gennembrud kom i 1995. Sörenstam startede sæsonen med en række flotte placeringer i USA, og da hun var på besøg i Europa, vandt hun både i Østrig og i Tyskland. Og det betød, at hun ramte topformen lige på det rigtige tidspunkt. US Open på Broadmoor i Colorado var lige noget, der passede til Annikas spil. Smalle fairways og dyb

JULI 2017

rough. Selv om hun var noget trykket ved de rekord mange tilskuere, vandt hun alligevel over amerikaneren Meg Mallon. Det var hendes første sejr i USA – og hendes første major. Oven i købet den hun havde drømt om siden Neumann vandt i ’88. Den ellers reserverede svensker kunne da heller ikke holde tårerne tilbage, da hun blev interviewet bagefter, og det fortælles, at hun i den følgende uge praktisk talt ikke kunne kravle ud af sin seng. Så drænet var hun. Hun spillede først igen til Womens British Open, og selv om det her kun blev til en andenplads, så var der nu kommet hul på bylden. Hun vandt og vandt og sluttede året som nummer et på pengelisten – både i USA, Europa og Australien – noget ingen anden nogensinde har præsteret. Det afstedkom en lang række kåringer. Hun blev den første europæer, der vandt LPGA’s Rolex Player of the Year og Vare Trofæet for den laveste gennemsnitsscore. Hun blev også den første kvinde, der blev kåret til Golf World’s World Player of the Year, og til jul blev hun kåret som Årets Sportsnavn i Sverige. Kvindegolf havde fået en ny superstar.

Over 1 million

I den følgende tid spillede den nye stjerne ikke helt så meget som tidligere. Det betød dog, at hun var udhvilet, da det igen var tid til US Open. Denne gang på Pine Needles i North Carolina. Efter de tre første runder havde hun bragt sig i spidsen, og det spil som hun diskede op med i finalerunden, bliver af mange betragtet som den flotteste nogensinde i kvindegolf. Efter at have skrevet under på en 66’er, var hun 8 slag foran nærmest konkurrent. Præmiechecken sendte i øvrigt hendes karriere-indtjening over en million dollars. Helt uhørt i kvindegolf på den tid.

LPGA. Efter to andenpladser og en sejr i de tre første turneringer, kom et af karrierens helt store højdepunkter ved Standard Register Ping turneringen. I anden runde ramte hun samtlige greens-i-regulation, brugte kun 25 putts og blev den første kvinde, der har scoret en 59’er i en professionel turnering. Og så blev det for resten til endnu en sejr – både i den turnering og den næste, som var LPGA Nabisco Championship – en major. Pludselig var Annika tilbage på forsiderne af golfbladene. Hun vandt hele otte turneringer det år – tjente over to millioner dollars – og blev Player of the Year for fjerde gang. Året efter vandt hun endnu en major – endnu en pengeliste - og tjente 2,8 millioner dollars. Hvad mere kunne hun mon opnå?

Kamp mod mændene Annika Sörenstam i 2006 med pokalen for US Womens Open, der blev hendes sidste majortitel ud af 10.

”Amerikanske

medier forsøgte at skabe rivalisering, men de var begge for sympatiske og havde stor respekt for hinanden

Hendes eneste seriøse konkurrent til alle top-placeringerne i de følgende år, var australieren Karrie Webb. De amerikanske medier forsøgte flere gange at skabe en rivalisering mellem de to, men de var begge alt for sympatiske og havde desuden for stor respekt for hinanden til, at det rigtigt kunne blive til noget. De følgende år gav en masse gode resultater for Annika Sörenstam, men hun kunne ikke helt ramme formen rigtigt i majors, og to år i træk vandt Webb pengelisten og sluttede som nummer et på verdensranglisten.

På den igen

I 2008 stoppede Annika Sörenstam endegyldigt karrieren for at hellige sig familien og rollen som mor.

Annika Sörenstam indrømmede, at succesen havde gjort hende lidt doven. Og det skulle der nu gøres noget ved. Hun begyndte at træne hårdt – både fysisk og teknisk. Hendes fysiske træning, som bestod af blandt andet kick-boksning, cykling, svømning og løb, indeholdt efter sigende også minimum 750 mavebøjninger om dagen. Og så hyrede hun Dave Stockton til at hjælpe med puttningen, som hun anerkendte som den svageste del af hendes spil. I to måneder tilbragte de to lange træningspas hver dag på puttegreenen. Og det gav straks resultat. I starten af 2001 var det en helt anden Annika, der vendte tilbage til

Hendes dominans på LPGA kom i 2003 totalt i skyggen af hendes optræden på mændenes PGA Tour. Hun accepterede nemlig en invitation til at spille med i Colonial i Texas. Reaktionerne blandt både spillere og medierne var delte, men Annika fastholdt, at hun ikke var interesseret i at slå et slag for kvindekampen – hun ville blot afprøve sig selv mod stærkere modstandere. Mediedækningen var enorm og var muligvis medvirkende til, at hun ikke spillede sit bedste. Efter runder i 71 og 74 måtte hun takke af, og hendes erkendelse af, at hun var ude på for dybt vand skuffede nogle og glædede andre. Karrieren på LPGA fortsatte dog, og hun forsøgte at jagte flere rekorder. Blandt andet Mickey Wrights rekord med 13 sejre på en sæson og så selvfølgelig at vinde en Grand Slam – alle majors på samme sæson. Det skulle dog ikke lykkes for hende, men 89 sejre, deriblandt 10 majors, otte gange Rolex Player of the Year, seks Vare Trofæer og 22 millioner dollars i præmiepenge taler stadig sit eget sprog. I 2008 besluttede hun sig for at stoppe karrieren på golfbanen – dels for at blive mor – dels for at hellige sig sine forretninger, som nu inkluderer: banedesign, golftøj, vin og Annika Academy i Orlando.

Kom til GRATIS HØRETEST i én af vore 9 hørecentre eller få besøg af AUDIOVOX mobile hørecenter.

PRØV GRATIS og uforpligtende de nyeste og smarteste høreapparater.

FAKTABOX Annika Sörenstam:

Født: 9. oktober 1979 i Stockholm Bopæl: Orlando, Florida, USA Sejre på LET: 17 Sejre på LPGA: 72 Majors: Kraft Nabisco Championship: 2001, 2002 og 2005 LPGA Championship: 2003, 2004, 2005 U.S. Womens Open: 1995, 1996, 2006 Womens British Open: 2003

Tlf. 3940 1050 · www.audiovox.dk Ballerup Hørecenter WTC 3.20-1 Bagsværd Hørecenter Charlottenlund Hørecenter

Frederiksberg Hørecenter Greve Hørecenter Herlev Hørecenter

Odense Hørecenter Solrød Hørecenter Østerbro Hørecenter


56

KNUDSENS KLUMME

JULI 2017

KNUDSENS KLUMME

HÅRDE TIDER FOR KVINDEGOLF AF HENRIK KNUDSEN KOMMENTATOR VIASAT GOLF

Midt i en sportssommer, hvor Caroline Wozniacki og de andre kvindelige spillere ved Wimbledon får næsten lige så meget opmærksomhed – og belønning – som deres mandlige kollegaer og hvor selv kvindefodbold finder vej til de nationale kanaler, er det næsten trist at tænke på vilkårene for de professionelle kvindelige golfspillere. Ladies European Tour ser ud til at være i dyb krise. En af de største turneringer – Ladies European Masters i Tyskland, som skulle være spillet i september – er netop blevet aflyst. Dermed kommer den på listen sammen med The Turkish Ladies open, The Czech Open og the Buick Championship, som alle er blevet strøget fra programmet – medens en anden turnering i Italien også måtte opgives.

Et magert program

Der har kun været fem turneringer på årets program – indtil videre. Det ser lidt bedre ud fra august og frem, men rygterne svirrer i en sådan grad, at LET’s ledelse måtte sende en pressemeddelelse ud, der benægtede at touren skulle være ved at opgive helt. De forsikrede om, at de gør alt, hvad de kan for at forbedre situationen. Men en spiller med et LET-kort kan kun spille på deltid. Mange af de nye må have et job ved siden af. Så de bedste spillere søger mod LPGA-touren i USA – og det inkluderer de bedste danskere. Og LPGA ekspanderer. De har nu ikke kun

turneringer i Asien, men også co-sanctionerede turneringer i Europa – foruden Nordamerika naturligvis. Også i USA står kvindegolf dog noget i skyggen af herrerne. The Golf Channel, som næsten er den eneste kanal, der viser noget fra LPGA, rykker meget ofte rundt på starttiderne, så de ikke karambolerer med herrernes PGA Tour. Det betyder, at damerne ofte må spille på ydertidspunkterne for at blive vist på tv – hvilket selvfølgelig ikke er så publikumsvenligt. Ellers sendes det forskudt.

To store problemer

Fra min stol at se er der to store problemer. Der er nok flere. Mange mener f.eks. at ledelsen ikke er professionelle nok, men det kan jeg ikke vurdere. Jeg holder mig til tv-situationen og de dermed afledte sponsorproblemer. Især fra LET er tv-produktionen ganske enkelt ikke god nok. Lige nu er der mig bekendt ingen tv-stationer i Skandinavien (som er et af de største markeder for kvindegolf), der viser LET. Hvis der var en bedre produktion, ville tv-stationer som Viasat Golf nok gerne vise turneringerne. Der ville i starten næppe være nogen større konkurrence om rettighederne, så det vil ikke indbringe touren meget, men det vil selvfølgelig gøre det væsentligt mere attraktivt at være sponsor, hvis turneringerne blev vist på tv. Det er selvfølgelig et hønen-eller-ægget-problem. For at komme på tv – og få flere sponsorer - må man investere i en bedre produktion. Og for at skaffe penge til en bedre produktion, må man have flere sponsorer. Som det er nu, er det i hvert fald uinteressant for tv-selskaberne. Selv dækningen fra LPGA er meget mangelfuld, og der investeres ikke i en såkaldt world feed – kun den amerikanske produktion med alle dens afbrydelser.

Bedre produktion

Det andet problem er – og her gælder det også USA – at alt for få mennesker ser damegolf i tv. Nogle vil nok mene, at hvis produktionen blev bedre, så ville seerne komme til. Men fakta – indtil videre - er desværre, at kun en meget lille brøkdel af golfseerne bruger tid på at se kvindernes turneringer. Mange siger, at de gerne vil se mere damegolf, men når det kommer til stykket, så er seertallene ikke attraktive for kommercielle kanaler. Og hvad skal de så gøre ved det? Mange forslag bliver bragt til torvs, og den nye Commisioner for LPGA, Mike Whan, ser ud til at have en række gode idéer – medens det kniber gevaldigt på denne side af Atlanten. Jeg tror, at man skal gøre noget mere for at forbedre tv-produktionen. Og så tror jeg, at man skal dyrke sine stjerner noget mere. Jeg kan se, at vore kollegaer i Norge er meget mere begejstrede for at sende kvindegolf end herregolf. Det skyldes naturligvis, at medens der ingen norske spillere er på herrernes store tours, så har de en af verdens bedste kvindelige spillere. Og de norske seere tager til takke med det tv-produkt, som de kan få – bare de kan følge Tutte, som de kalder Susan Pettersen.

Talentfulde danskere

Det er jo åbenlyst, at vi i Danmark har nogle potentielle Pettersen’er - eller Wozniacki’er om man vil – på vej. Og hvis de bliver eksponeret bedre, så vil det gavne interessen voldsomt. Både når det gælder tv-seere og sponsorer. Og endelig, så skal man måske kigge lidt på, hvorfor de kvindelige tennisspillere har fået så meget bedre forhold. Det kan meget vel skyldes samarbejdet – eller sameksistensen – med mændene. Ved de fire Grand Slams spiller de side om side og deles om både tv-seerne og publikums gunst. Arrangører som The All England Club i Wimbledon har forstået at kombinere herrer og damer, og derved har vi tv-seere over hele verden fået øjnene op for, at det er både interessant og underholdende at se begge dele. Om herrernes forskellige tours så er villige til at dele rampelys og sponsorer er selvfølgelig en helt anden sag.

Når Susan Pettersen kan trække mange tv-seere i Norge, bør eksempelvis den talentfulde Nanna Koerstz Madsen også kunne i Danmark.


Golfavisen 365 mm april 2016_Golfavisen 07-04-2016 13:00 Side 1

58

REPORTAGE

JULI 2017

DANSKERE TIL TYSK LUKSUS Danskerne søger i stadig stigende grad mod Tyskland, når golfrejsen skal planlægges AF FRITS CHRISTENSEN

Danskerne søger i stadig stigende grad mod Tyskland, når golfrejsen skal planlægges – og de vil have mere end blot en seng og en golfbane. Sådan opleves det af Danmarks største golfpakkeportal, GolfTyskland. dk, som har oplevet en stigning på 30 procent i år til tyske resorts og slotte. Over de seneste år er der sket en ændring i danskernes måde at holde golfferie på. Hvor det før var golfbanen, der var afgørende, skelner en voksende gruppe i dag også til andre parametre, der kan give dem en helhedsoplevelse. Tendensen kan adm. direktør for GolfTyskland.dk, Christian Matthiassen aflæse ud fra det stigende antal henvendelser fra danskere, der ønsker ophold på resorts og slotte og som direkte spørger ind til andre muligheder for oplevelser i tillæg til golfen. -Vi har i år oplevet en stigning på 30 procent på luksuspakker til Tyskland i forhold til sidste år, og det ser jeg som et udtryk for, at mange stil-

ler flere krav til golfrejsen end tidligere. Vi får mange efterspørgsler fra folk, der gerne vil have mulighed for at dyrke andre sportsgrene så som tennis, fitness, mountainbike, bjergvandring og yoga. Wellness, spa og gode restauranter er også et trækplaster, siger han. Christian Matthiassen er ikke overrasket over, at danskerne vælger Tyskland. Det har bl.a. noget at gøre med udbud, prisleje og afstand.

Stort udbud i Tyskland

-Tyskland har et fantastisk stort udbud af golfresorts, gamle ombyggede slotshoteller og herregårde, der alle tilbyder et ekstra tvist af luksus. Det store udbud gør priserne yderst rimelige. Man kan få et all-inclusive weekend-golfophold fra 100 euro pr. person – et prisleje man normalt skal til Tjekkiet, Polen eller Spanien for at finde. Endelig ligger Tyskland med sit gode køkken og over 250 Michelinrestauranter i en gastronomisk særklasse, siger Christian Matthiassen, der selv er golfspiller og har besøgt utallige tyske golfresorts.

Fleesensee Hotels og Sportsresort i Mecklenburg er et af danskernes favoritsteder i Tyskland.

Et af de tyske luksusresorts, som har oplevet en stigning i antallet af golfrunder til danskere, er Fleesensee Hotels & Sportresort i Mecklenburg, 90 km fra Rostock. Golfdirektør Michael Hayes fortæller, at de danske gæster, udover krav til golfbane og hotelværelse, er begyndt at gå mere op i kvaliteten af mad og drikkevarer. Og at hotellets over 40 forskellige sportsaktiviteter, er blevet et vigtigt trækplaster for de danske gæster. -Vi sætter stor pris på de danske golfgæster. Også selvom det lykkedes en gruppe sidste år at tørlægge vores bar fuldstændigt. Det har vi ikke oplevet hverken før eller siden, siger han med et smil.

FAKTABOX GolfTyskland.dk: GolfTyskland.dk er en del af NordicGolfers.com, der blev stiftet i 2006 af Jess Krelskov og Christian Mathiassen. I dag er NordicGolfers.com den største portal på det nordiske golfmarked, når det gælder formidling af golfpakker i Danmark, Sverige og Tyskland. NordicGolfers.com samarbejder med over 350 nordiske og tyske golfklubber og 200 hoteller i Norden og Tyskland.

ark

enm Made in D

u Vi har endn 4 elser uge 3 ledige vær gust) (22-28 au a 1299 kr. til priser fr

Golfophold på Løgstør Parkhotel inkl. middag, værelse og morgenmad til kun 599 kr. (excl. greenfee)

Parkhotel byder på 75 værelser og suiter

UDSTYR

Løgstør Parkhotel er kendt for et fantastisk køkken

ELEGANTE

Ta’ et par dage på golfbanen, smag hotellets lækre mad, og slap af i spa- & wellnessafdelingen, hvor der både er pool, sauna, dampbad m.m. Der er fri adgang under jeres ophold.

PING-POLOER Ping er igen på banen med en kollektion af poloer, der er den mest avancerede til dato. Kollektionen er skabt til at kunne yde sit bedste på det højeste niveau. AF PETER NIELSEN

Der er blevet arbejdet hårdt på Pingfabrikken for at komme i mål med den nye kollektion af poloer. Ifølge Ping er den mest avancerede kollektion til dato, der er skabt til at forkæle golfspillere på alle niveauer fra amatørspilleren til den professionelle. Helårsbeklædning: Poloerne er designet til at kunne bruges hele året. Igen har Ping gjort brug af firmaets Coolmaxteknologi, der får fugt væk fra kroppen, mens man holdes tør og giver en behagelig temperatur på de varme dage. De specielle fibre i stoffet holder til gengæld på varmen på de koldere dage, hvilket er med til at optimere ydeevnen.

Flagskibspoloer: Modellerne Brett og Harris er Pings flagskibsmodeller og de eneste to i kollektionen, der er lavet med Coolmax-polyester. De er elegante og enkle i deres design og look, og kan nemt bruges til meget mere end golf. De er ligeledes yderst behagelige at have på og lækre at spille golf i med en forrygende bevægelsesfrihed. De to poloer er en anelse dyrere end de andre poloer i kollektionen. De koster begge 730 kr., mens de øvrige to poloer Ping fremhæver koster henholdsvis 610 kr. og 660 kr.

Hotellet ligger ved Limfjorden med udsigt over vand og natur. De fleste værelser har fjordudsigt eller terrasse med direkte udgang til det fri.

FAKTABOX Brett Polo Størrelse: xs-xxl Stof: 63 pct. coolmax polyester, 29 pct. polyester, 8 pct. elastan Pris: 730 DKK.

Du kan spille på 4 golfbaner i området til HALV PRIS, når du tager et golfophold på hotellet. Den nærmeste ligger lige ved siden af hotellet. De øvrige er Hvalpsund, Sebber Kloster og Års. Vi har valgt at gøre det enkelt: Vi har “Golf a la Carte”, hvor du selv bestemmer hvor mange overnatninger og greenfees du ønsker, prisen er den samme pr. døgn: Kun 599 kr. for hele pakken, når du oplyser kampagnekoden GOLFAVIS.

Golfpakken indeholder kaffe og kage ved ankomst, en udsøgt 3 retters aftenmenu eller buffet, overnatning og morgenmad. Hertil kan I så købe alle de greenfees, I vil til kun 200 kr. pr. styk på de baner, der ligger i nærheden af hotellet. Er I flere end 10 personer, der skal afsted sammen, så sammensætter vi gerne et tilbud, fx til en klub eller virksomhed. OBS! Skriv kampagnekoden GOLFAVIS i bookingen for at få 100 kr. rabat på hver overnatning, så prisen kun bliver 599 kr. Vi har live musik og dans i weekenderne. Til “After Golf” er områdets største og hyggeligste hotelbar: The Foxy Pub, hotellets hyggelige pub, det helt rigtige sted.

Harris Polo Størelse: xs-xxl Stof: 92 pct. coolmax polyester, 8 pct. elastan.

Spar weekendtillæ gget

Ronan Polo Størrelse: xs-xxl Stof: 92 pct. polyester, 8 pct. elastan. Pris: 660 DKK Easton Polo Størrelse: xl-xxl Stof: 59pct. polyester, 41 pct. bomuld. Pris: 610 DKK www.ping.com

Når du oplyse r sparer du we kampagnekoden, ekendtilægg et på 200 kr. og yderlig ere 100 kr. p r. person på overnatn ingen

www.logstorparkhotel.dk | Tel. (+45) 98 67 40 00


60

REJSER

JULI 2017

SKOTLAND

Montrose-banen Medal Course er en fantastisk linksbane og en stor oplevelse at spille.

OLD TOM MORRIS-LAND

KORSØR GOLF KLUB & COMWELL KORSØR

Den gamle The Open-rekordholder satte også sit aftryk som banedesigner på en række baner i Skotland - inklusiv verdens ældste 18 hullersbane i Forfar Golf Club AF FRITS CHRISTENSEN

Det gamle grevskab Angus i Carnoustie Country er en af Skotlands 32 kommuner - og uden for Storbritannien måske bedst kendt for sit berømte kødkvæg. Angus går også under betegnelsen Skotlands vugge, og i Carnoustie Country nærmere betegnet St. Andrews stod også vuggen med legenden Old Tom Morris, der har sat sit tydelige præg på denne spændende del af den golfglade egn i Storbritannien. Med det danske golfrejsebureau green2green’s nye tiltag med golfcharterrejser direkte fra Karup til den lille lufthavn i Dundee i september og oktober har danske golfturister en god chance for at gå i fod-

Old Tom Morris ” har også rekorden

som den ældste vinder af The Open med 46 år og 99 dage

sporene af Old Tom Morris – bl.a. på banerne i Forfar Golf Club og Scotscraig Golf Club.

I lære hos mesteren

Den skotske legende levede fra 1821 til 1908. Han begyndte at spille golf som 10-årig og kom i lære hos verdens på det tidspunkt førende golf-

spiller og professionelle træner, Allan Robertson. I det første The Open Championship i 1860 sluttede Old Tom Morris som nummer to og vandt siden fire mesterskaber i 1861, 1862, 1864 og 1867. Old Tom Morris har også rekorden som den ældste vinder af The Open med 46 år og 99 dage, og som den

- FLERE EAGLE CHANCER

eneste har han været en del af et far/søn-par, der sluttede på førsteog andenpladsen i samme turnering. Young Tom Morris døde allerede i 1875. Old Tom Morris var golfspillets altmuligmand i Skotland på det tidspunkt, hvor han arbejdede både som greenkeeper (St. Andrews og

SPOT HAVØRNE PÅ VORES DYRERIGE GOLFBANE

Golf pakker 2017

De gule gorsebuske pynter på Medal Course, men man gør klogt i at styre bolden uden om. I baggrunden kan man skimte byen Montrose.

1x 1x 1x 1x

Birdie

overnatning i dobbeltværelse stor morgenbuffet green fee til Korsør Golf Klub 3 retters middag i restauranten (ekskl. drikkevarer)

2x 2x 2x 2x

Eagle

overnatning i dobbeltværelse stor morgenbuffet green fee til Korsør Golf Klub 3 retters middag i restauranten (ekskl. drikkevarer)

3x 3x 3x 3x

Albatros

overnatning i dobbeltværelse stor morgenbuffet green fee til Korsør Golf Klub 3 retters middag i restaurant (ekskl. drikkevarer)

Pris kr. 1.190,- pr. person

Pris kr. 2.190,- pr. person.

Pris kr. 3.190,- pr. person.

Bookes hos Comwell Korsør

Bookes hos Comwell Korsør

Bookes hos Comwell Korsør

(enkeltværelse, tillæg kr. 250)

(enkeltværelse, tillæg kr. 250)

(enkeltværelse, tillæg kr. 250)

condor

1 x green fee til Korsør Golf Klub 1 x 3 stk. smørrebrød 1 x drikkevare (1 glas vin, øl eller vand) 1 x startpakke

Pris kr. 395 pr. person. Bookes hos Korsør Golf Klub

Comwell Korsør: Ørnumvej 6 • 4220 Korsør • Tlf. 5835 0110 • www.comwellkorsor.dk | Korsør Golf Klub: Ørnumvej 8 • 4220 Korsør • Tlf. 5837 1836 • www.korsoergolf.dk


62

REJSER

JULI 2017

Golf ved Limfjorden og Fr.den VII’s kanal Prestwick), køllemager, boldmager, træner og spiller. Men han nåede også en længere karriere som banedesigner og har arbejdet med anlæg af mindst en snes baner inklusiv Carnoustie, Scotscraig og Forfar, der i øvrigt blev verdens første 18 hullersbane.

Montrose Golf Links

Old Tom Morris havde dog hverken en finger eller en kølle med i spillet, da golfsporten holdt sit indtog i Montrose lidt længere nord på ved kysten mellem Arbroath og Aberdeen helt tilbage i 1562, hvilket gør Montrose Golf Links til verdens femte ældste golfklub. Montrose med mesterskabsbanen Medal Course og Broomfield Course er ikke en af de skotske klubber i det fine selskab af The Open-baner, men det ændrer ikke ved, at det er en af Skotlands suverænt bedste og smukkeste linksbaner, som man ikke må snyde sig selv for at besøge og spille. Indtil midten af det 19. århundrede måtte golfspillerne i Montrose dele linksområdet mellem byen og havet med både fodbold, cricket, bueskydning og hestevæddeløb. Men når man kan operere med 1562 som fødselsåret, skyldes det en udtalelse fra Montrose-borgeren James Melville, der som kun 15-årig rejste til St. Andrews for at læse på universitetet og samtidig træne golf.

Montrose-banen Medal Course er en af Skotlands suverænt bedste og smukkeste linksbaner

Nyd en flot udsigt og en golfrunde på flotte fairways, hurtige og kuperede greens

Glubbs og goff

James Melville, der var født i 1556, skrev i sin dagbog, at han foruden at dyrke flere forskellige sportsgrene i Montrose som 6-årig også lærte ”how to use the glubbs for goff.” Glubbs og goff var datidens udbredte dialekt for clubs (køller) og golf. Det var dog først i 1810, at golfsporten blev kluborganiseret i Montrose, hvor klubben med både Medal Course og Broomfield Course ligger kun 10-15 minutters gang fra byen og Montrose Links Hotel, der også benyttes af green2green. Siden 2004 har Montrose Golf Links været drevet og administreret af Montrose Golf Links Limited, der på Broomfield-banen længst væk fra havet markedsfører hullerne efter byens tidligere stjernespillere – inklusiv James Melville og Alex H. Findlay, der også blev kaldt ”The Father of American Golf.”

Hjælp fra Old Tom

Oprindelig var der tre klubber på linksområdet, og Montrose Mercantile Golf Club hyrede i 1901 Willie Park Jnr. til at designe en del af de huller, der i dag er kendt som Medal Course. Han søgte råd og vejledning hos ingen ringere end Old Tom Morris. På den måde fik den gamle mester også sat sit aftryk på en af Skotlands mest majestætiske og mest ægte linksbaner, der gennem årene også har været værtsbane for en række større mesterskaber og kvalifikation til The Open. De 18 huller på Medal Course omringer faktisk hele Broomfield Course. Hul 1 er et blødt par 4-hul fra klubhuset direkte mod havet, hvor man fra green skal nyde turen til næste teested, der sammen med teestedet på par 3-hullet 3 er banens højst beliggende med en pragtfuld udsigt over havet. Hul 3 på beskedne 135 meter fra

Mange overnatningsmuligheder tæt ved golfklubben som f.eks. Løgstør Parkhotel, Dayz, Løgstør Badehotel o.m.a.

Vi hjælper gerne med Klub i Klubben arrangementer Har du booket en tid til Made in Denmark?

Glenesk Hotel med verdens mest velassorterede whiskybar er et besøg værd – eventuelt i helikopter.

James Melville skrev i sin dagbog, ” at han foruden at dyrke flere forskellige

Billig greenfee på 18 hullers Seaside golfbanen Kom 2 eller flere og få 50% rabat Gælder alle fuldtidsmedlemmer

Alle er velkommen i Løgstør Golfklub Vi reserverer gerne starttid under Made in Denmark turneringen til jeres egen golfrunde Gode træningsfaciliteter

Autocampere og campingvogne med eltilslutning og adgang til toilet/bad

sportsgrene som 6-årig også lærte ”how to use the glubbs for goff”

gult teested er langt sværere, end det ser ud, fordi bolden skal carry hele vejen over lang rough til en smal green på tværs i spilleretningen. Vi priste os taknemmelige for, at det var stille vejr og ikke vindstyrke 8-10 som ofte på de kanter.

Parallelt med havet

Fra andet hul til og med syvende spilles der fra klit til klit parallelt med havet, men dog med de karakteristiske gule gorsebuske som smukke, men også irriterende svære features undervejs. Par 5-hullet 6 på 450 meter hører til banens sværeste, fordi der ikke må være slinger i valsen fra teestedet med out of bounds hele vejen parallelt med havet.

Fra og med hul 8 vender spilleretningen, og det går tilbage mod klubhuset lidt længere inde i landet. Men her bliver gorsebuskene flere, og især drivet på par 4-hullet 9 skal være langt og præcist for at ramme fairway. Også par 4-hullet 11 kræver stor præcision i udslaget for at undgå både gorsebuske og de drillende potbunkers. Til gengæld får man generelt meget rul på de faste fairways, hvor overgangen til greens er meget flydende – som på de fleste deciderede linksbaner.

Besøg Glenesk Hotel

Er man alligevel i Montrose, bør man aflægge Glenesk Hotel en halv times kørsel nord for mod Aberdeen et besøg. Det charmerende hotel er

Viborgvej 1, Ravnstrup, DK-9670 Løgstør - Tlf. +45 9867 9200 - Mail: info@logstorgolfklub.dk Læs mere på www.logstorgolfklub.dk

Inviter en ven med til Best Friends Foursome og vind en plads i finalen i Marokko

Foursome, hvor to spiller den samme bold og slår skiftevis til den, er en af de sjoveste og måske også sværeste spilleformer. Det koster kun fra kr. 695 pr. person at deltage og det inkluderer green fee, morgenmad og frokost, samt præmier og, måske, rejsen til Marokko! Vinderparret ved hver turnering vinder finalerejsen til Marokko.

Tilmeld dig på best-friends.dk Lübker Golf Resort d. 1 og 2. juli Barsebäck Golf & Country Club d. 3. og 4. august Forfar-banen med klubhuset i baggrunden er verdens ældste 18 hullersbane. Her på hul 18 går puklerne på langs, mens de på resten af banen går på tværs af fairway.

Skjoldenæsholm Trent Jones jr. d. 19. august Simon’s Golf Club d. 22. september


64

REJSER

JULI 2017

son, der efter at have vundet British Amateur Championship stillede op i The Open Championship 2004 og vandt sølmedalje som bedste amatør på Royal Troon.

Scotscraig Golf Club

Scotscraig er en smuk kombination af park- og linksbane – her med klubhuset i baggrunden.

kendt for Skotlands og måske verdens mest velassorterede whiskybar, hvor der arrangeres interessante prøvesmagninger. Og ønsker man efter et hyggeligt møde i baren og den klassiske restaurant ikke at køre derfra i bil, så er der faktisk også en helikopterlandingsplads lide uden for døren, mens den modsatte side af hotellet byder på den velanskrevne golfbane Edzell Golf Club. Det er en parkbane anlagt af Bob Simpson i 1895 og redesignet i 1933 af legenden James Braid, der vandt ikke færre end fem The Open Championships. Banen fik i øvrigt endnu et brush up i 2015 af arkitekten Martin Ebert fra Mackenzie & Ebert.

der blev anlagt i 1871, da klubbens initiativtager, James Brodie, sendte bud efter assistance fra Old Tom Morris. Banen blev redesignet i 1926 af James Braid, men 15 af hullerne ser stort set ud som de originale designet af Old Tom Morris. Banen er anlagt i et område med gammel hede og landbrugsareal, hvor munkene fra et nærliggende kloster dyrkede hør til klostermøllens fabrik. Det er også årsagen til de særprægede fairways, der nærmest ligner en pukkelpiste-bane. De bølgende fairways giver mange særprægede lejer, der trækker store veksler på de tekniske færdigheder både ved transportslag og indspil til green.

Forfar Golf Club

Banen kan bedst betegnes som en parkbane, hvor træerne på flere af hullerne kommer så tæt på, at det grænser til en skovbane. Der er fire teesteder med en maksimal længde på 6.170 yards, der svarer til 6.100

Kører man fra Montrose og ind i Angus-kommunen mod Dundee kommer man til byen Forfar, hvor den lokale Forfar Golf Club råder over verdens første 18 hullersbane,

Svær parkbane

meter fra sort teested par 69. Klubben har beskedne 600 medlemmer. Blandt dem var Sandy Saddler en af de bedst kendte som klubmester syv gange. Han repræsenterede Skotland hele 22 gange og Storbritannien 14 gange mellem 1959 og 1967. I nyere tid er klubben bedst kendt for den lokale pro-træner Stuart Wil-

Scotscraig Golf Club kun et kvarters kørsel nord for St. Andrews blev til i 1817, da nogle medlemmer i St. Andrews ikke fik mulighed for at spille så ofte, som de ønskede. De rottede sig sammen og stiftede Scotscraig, der er den 13. ældste golfklub i verden. Men selv om klubben således blev stiftet før Old Tom Morris blev født, så er det alligevel ham og James Braid (1923), der kan tilskrives det nuværende layout på en 6.250 meter lang (backtee) par 71-bane med tre forskellige teesteder. Mens klubben således er gået ind i jubilæumsæsonen med 200 år på bagen, er det hyggelige og atmosfærefyldte klubhus ”kun” 120 år gammelt. Scotscraig-banens layout er en finurlig blanding af linkslignende huller i et parkområde på fladt hedeland og med landbrugsmarker som nærmeste nabo. At sværhedsgraden er i top kan dokumenteres ved banens status som kvalifikationsbane til The Open Championship på St. Andrews ikke færre end seks gange i perioden 1984-2010.

FAKTABOX Montrose Golf Links: www.montroselinks.co.uk Email: secretary@montroselinks.com Tel: 44 01674 672 932

2017

KALØ GOLF CLUB HAR 25 ÅRS JUBILÆUM Vi varmer op til jubilæumsugen med et godt greenfeetilbud og 2 helt fantastiske

GREENFEE den 1/8 til 10/8 kun 200 kr.

kun 25 kr. GREENFEE den 20/8 kun 25 kr. GREENFEE den 13/8

Se mere om jubilæumsugen 11.-20. august og tilmeld dig de spændende turneringer på

Dyrhøjgårdsvej 4, 8410 Rønde . Tlf. 86 37 36 05

www.kaloegolf.dk

r r fo huset e d e b ligh d klu u M ve g n pi cam

Montrose Medal Course: 18 huller par 71, 6.585 yards (hvid), 6.203 yards (gul), 5.773 yards (blå) og 5.575 yards (rød). Banearkitekt: Willie Park Jnr. (1903). Greenfee: 70 pund (mandag-lørdag) og 40 pund (søndag) perioden 1. maj30. september. Broomfield Course: 25 pund alle dage.

Forfar Golf Club: www.forfargolfclub.co.uk Email: info@forfargolfclub.co.uk Tel: 44 01307 462120 18 huller par 69, 6.170 yards (sort), 6.095 yards (hvid), 5.754 yards (gul) og 5.445 yards (rød). Banearkitekt: Old Tom Morris (1871). Greenfee: 36 pund (hverdage) og 39 pund (weekend)

Scotscraig Golf Club: www.scotscraiggolfclub.com Email: admin@scotscraiggolfclub.com Tel: 01382 552515 18 huller par 71, 6.703 yards (blå), 6.564 yards (hvid), 6.313 yards (gul) og 5.783 yards (rød). Banearkitekt: Old Tom Morris og James Braid (1817). Greenfee: 70 pund (hverdage) og 85 pund (weekend)

Green2green til Skotland: Nyhed: Direkte charterfly med Danish Air Transport fra Karup til Dundee fra 12. september til 14. oktober. Læs mere om rejserne på: www.green2green.dk De karakteristiske potbunkers med stejle sider og de gule gorsebuske er de features, man skal undgå på Scotscraig-banen.

1992

Golfavisen var inviteret til Skotland af green2green.

Oplev

Oplevaf en af de smukkeste…. en de smukkeste....

Green v. hul 18

Harrevig Golfklub Greenfee alle ugens dage: 450,Særlig pris til alle ordinære medlemmer af en golfklub*: Fast lav greenfee på 250 kr. alle ugens dage. Gælder alle ordinære medlemmer af en golfklub.

250,-

Ingen øvrige rabatordninger. Prisliste og andre ordninger, se vores hjemmeside. HVG blev i 2016 kåret af Golfhäftets medlemmer som den 3. bedste golfklub i DK.

*Gælder ikke sammen med andre rabatordninger. Disse kan benyttes med udgangspunkt i den normale greenfee på 450,-

Harre Vig Golfklub · Harrebjergvej 13 · 7870 Roslev · 97 57 11 66 · www.harreviggolf.dk Harrebjergvej 13 , 7870 kontakt@harreviggolf.dk Roslev 97 57 11 66 kontakt@harreviggolf.dk www.harreviggolf.dk


66

TRÆNING

JULI 2017

Golfshop Ikast flytter AF NICOLAI CETTI ENGSTRØM

SLÅ BEDRE BUNKERSLAG For mange golfspillere er greenside-bunkere ikke et sjovt sted at være, og noget man for alt i verden skal undgå. For de bedste spillere i verden er det dog helt modsat. I tilfælde hvor roughen rundt omkring green er saftig og tyk vil mange af topspillerne langt hellere ligge i bunkeren end i den saftige rough. De har nemlig langt bedre kontrol over, hvordan bolden flyver fra sand, end de har fra slem rough. To simple fokuspunkter i afslutningen af dit bunkerslag, kan være med til at gøre slagene fra sandet noget nemmere.

FLYTTE-UDSALG MASSER AF VARER - NYE BESPARELSER!!

Golfudstyr, golftøj og golfsko for millioner skal væk - kom og hjælp os med at tømme butikken

VÆGTEN FREM Under selve bunkerslaget er det enormt vigtigt, at vægten rykker sig fremad mod målet, når vi svinger ned mod bolden. Vi kan i vores afslutning tjekke om dette skete, ved at se på vores bagerste fod (højre fod for en højre-hånds spiller). Hælen skal have sluppet sandet, så kun tåen rører sandet. Hvis dette er sket, så vil størstedelen af vægten være havnet på den forreste fod (venstre fod for en højre-hånds spiller), hvilket er det, som vi gerne vil se, når vi slår bunkerslag. (Se billede 2, samt billede 1)

FORSTÆTTER SIDE 68

Billede 2

Billede 1

Callaway PING Cobra Wilson Nike Titleist TomTom Big Max Flip n' Go Odyssey Bennington TaylorMade Scotty Cameron

SPAR 10-90% ALT ER NEDSAT!

Under Armour Alberto DAILY ECCO Nike GARMIN Abacus Footjoy Skechers Röhnisch Cross Backtee Galvin Green

E. Christensens Vej 9, 7430 Ikast, 97153911 webshop: GolfshopIkast.dk


68

TRÆNING

JULI 2017

DEN FØRSTE ALFA ROMEO SUV

SLÅ BEDRE BUNKERSLAG - FORTSAT

BLØDE ARME Formålet med greenside-bunkerslag er oftest at slå forholdsvist kort og højt, fordi bolden gerne må stoppe hurtigt, når den lander på green. Når formålet med slaget er dette, vil vi rigtig gerne se, at begge arme og hænder er bløde og afslappede i afslutningen. Det gør, at vi kan slå højere, og det gør, at køllen har mere frihed til at glide ubesværet igennem sandet under bolden. (Se billede 3, samt billede 1)

ALFA ROMEO STELVIO. I Alfa Romeos mere end 100-årige historie har vi nået en ny milepæl med den første SUV. Sportslig elegance i en unik og eksklusiv italiensk stil. God plads og mulighed for enten sportsligt baghjulstræk eller Q4 firehjulstræk kombineret med Alfa Romeos mekaniske og tekniske kunnen giver enestående præstationer. F.eks. accelerer 280 hestes benzinudgaven fra 0-100 km/t på bare 5,7 sek. Det er essensen af Stelvio. KOM TIL DANMARKPREMIERE OG SLIP VILDSKABEN LØS.

Billede 3

alfaromeo.dk

Billede 1

Husk på, at bedre bunkerslag kun kommer igennem mere træning. Næste gang du er på golfbanen og har lidt tid til at træne, så hop en tur i øve-bunkeren og tjek de to ovenstående fokuspunkter. Måske du efter lidt træning har det lidt mere, som de bedste spillere i verden, og har det godt med at lande i sandet.

ATbiler ∙ Haderslevvej 1 ∙ 7100 Vejle ∙ Tlf.: +45 7580 6500 Se også vores hjemmeside: www.atbiler.dk


70

UDSTYR

JULI 2017

PINGS SUPER-SERIE

SOUTH AFRICAN AIRWAYS Den bedste vej til det sydlige Afrika South African Airways tilbyder 28 ugentlige afgange fra København og Billund via vores gateways i Frankfurt, München og London til Johannesburg, med smidige forbindelser videre til Cape Town, Durban, Krüger Nationalpark og Victoria Falls i Zimbabwe. Kontakt dit rejsebureau eller South African Airways på +45 3314 3031 eller på e-mail saa@saa.dk

SAWUBONA – WELCOME ON BOARD!

Ping er på banen med deres nye G400 serie, som består af tre forskellige typer drivere, fairwayog hybridkøller - og ikke mindst et nyt og forbedret jernsæt, som er en tourspiller værdig.

AF PETER NIELSEN

”If you can´t swing, use Ping” er efterhånden en udbredt talemåde omkring det anerkendte golfmærke. Talemåden eller sloganet er måske mere relevant end nogensinde før. I hvert fald er Ping på markedet med deres mest tilgivende serie til dato, der består af tre forskellige typer drivere, hybrid og fairway køller, crossovers og jern. Flere af tour-spillerne er allerede hoppet på vognen, og nu har den almindelige golfspiller også chancen.

Mindre køllehoved

G400 driveren er lavet i tre forskellige udgaver. En standard model, en LST (low spin) og en SFT(Straight flight). I forhold til tidligere Ping-drivere er G400 modellen designet med et mindre køllehoved(445 cc mod tidligere 460 cc) for at forbedre aerodynamikken, fjerne vindmodstand og dermed få mere fart i køllehovedet, som skal resultere i mere længde. Ligeledes er der arbejdet på at gøre køllehovedet tyndere, der skal gøre, at der kommer mere fart i bolden. Tanken med driveren er, at den skal være tilgivende samtidig med, at den giver masser af længde. Driveren er justerbar, som man ser det med flere og flere drivere på markedet.

Bedre lyd

Det er dog ikke kun fart, længde og tilgivelse, der er blevet arbejdet med i Pings laboratorium. Ping lover også, at der kommer en helt ny og behagelig lyd fra driveren, når man kanonerer bolden ned ad fairway. Lyden er der blevet arbejdet intens med via en computer simulator. Tour-spillere som Lee Westwood, David Lingmerth og Tyrrell Hatton har alle skiftet til G400 driveren og kan åbenbart godt lide både lyden og dens specifikationer. Driveren kom på markedet i den uge, der blev spillet U.S. Open. Her benyttede hele 13 tour-spillere driveren, hvilket er en rekord for Ping så hurtigt efter, at den er kommet i spil.

Fantastisk følelse

Det er ikke kun driveren, der bliver rost til skyerne i den nye serie. Også G400 jernsættet får gode ord med på vejen. Jernene skulle være yderst tilgivende samtidig med, at de giver en fantastisk følelse og er en tour-spiller værdig. De golfspillere, der har testet jernene, øger deres længde med omkring 13 meter, mens de får en højere boldflugt, lander blødere og har

mere kontrol. I jernene er der et hulrum, der både giver mere længde og en bedre lyd end tidligere.

Fly-stål

I tilblivelsen af Pings G400 køller og hybrider har målet været at give langt mere længde end med de tidligere køller. Der er derfor blevet arbejdet med maranging stål i køllehovedet, som typisk bliver brugt i flyindustrien for fleksibilitet og styrke. Det har gjort at køllehovedet er blevet ekstremt tyndt, som både skulle give en højere boldflugt og mere længde, hvilket ikke er en helt dårlig kombination. Fairway-køllerne er ligesom driveren justerbare, ligesom de er lavet af letvægtsmateriale for at gøre det nemmere at få noget fart i køllehovedet. Det nye udstyr kan testes i diverse proshops, der forhandler Ping. Her kan man blive fittet til lige netop det udstyr, der passer til den enkelte, hvilket er noget Ping går meget op i.

FAKTABOX Ping G400 serien: Drivere (tre forskellige) Pris: 3499 kr. Jern Pris: 979 kr. pr. jern (stål). 1079 kr. (grafit) Fairway-køller Pris: 2199 kr. Hybrider 1799 kr. Crossovers 1799 kr. Se mere på www.ping.com DK_2017_GSA_248x352mm_golf_dk.indd 1

02.03.2017 12:47:54


72

UDSTYR

JULI 2017

Sommerligt tilbud, der er værd at køre efter:

NY COBRAHYBRID

8 uger med billig greenfee

Sålen på den nye King OS Hybrid, der viser Cobra's nye teknologier

AF JIMMY BAK

Sidste efterår kom Cobra med King Oversizes-jern, der er blevet et hit blandt spillere, der ønsker mere tilgivelse, men uden at miste længde. Nu har de supleret med en hybrid også i oversize for at skabe det ultimative tilgivende combosæt. Køllehovedet er blevet bredere og større for at give en mere sikker fornemmelse ved opstilling til bolden. Designet er også med til at give en højere boldflugt, der er mere lige end tidligere. Slagfladen er med den helt nye teknologi PWRSHELL, der dækker hele slagfladen og ikke kun sweetspot. PWRSHELL er større fleksibilitet ved boldtræf, der giver spillere mere længde, selv ved træf i yderzonerne.

For at forstærke både længde og tilgivelse er det nødvendigt at flytte så meget vægt i bunden af køllehovedet. Det har Cobra gjort ved først at fjerne vægt fra kronen ved at bruge TeXtreme kulfiber, der sparer 8 gram i forhold til andre hybridkøller med stål hoved. I bunden er der i stedet placeret en tungstens vægt, så man får mindre spin, høj udgangsvinkel og dermed mere længde samtidig med en utrolig tilgivelse og kontrol. King OS hybrid er også udstyret med Cobra's meget roste MyFly8 med SmartPad, der giver forskellige indstillingsmuligheder med hensyn til både boldflugt fra draw til fade og lofts, hvor køllehovedet stadig er vinkelret på sigtelinien ved opstilling til bolden.

Hybriden fås i tre modeller inddelt efter lofts og kommer med UST Recoil 460 ES grafit skaft. Grip er sort Lamkin Crossline for optimalt greb under svinget selv i regnvejr.

FAKTABOX Cobra Golf : Web: www.cobragolf.com Cobra King OS Hybrid vejledende pris 1.999 kr. Fås i tre udgaver med lofts fra 1922, 22-25 og 25-28 grader.

THE ICEMAN-BRILLEN Iceman-modellen, der er opkaldt efter Henrik Stensons eget prædikat

AF JIMMY BAK

Henrik Stenson er kendt for altid at bære solbriller. Det skyldes, at hans øjne er særligt lysfølsomme og kræver ekstra beskyttelse mod det skarpe lys. Derfor er det også oplagt, at det er solbriller og briller, at han nu producerer under eget navn. Henrik Stenson Eyewear er solbriller til både voksne og børn - og med almindelige brillestel. Iceman, som han længe er blevet kaldt, er også navnet på topmodellen i golfkollektionen. Stellet er i letvægtsmaterialer, og linserne er designet, så de dækker lysindfald fra alle sider. Iceman har PowerEye linser i HD

Polycarbonate, der giver optimal beskyttelser mod solens stråler, både det blå lys og UV-stråling. Det blå lys er særlig generende i stærk sol, hvor det kan give slørede kontraster og uskarpt syn. Det kan især volde store problemer på green med at læse fald og puttelinier. Linserne yder også beskyttelse mod genskin fra blandt andet vand og blanke overflader og andre optiske forstyrrelser – alt sammen for at undgå øjne, der bliver trætte og irriterede. De er utrolig holdbare ved stød og slag og kan modstå selv kraftige ridser.

Super Hydrophobic behandlingen er permanent og gør linserne smudsafvisende overfor olie, fedt, sved, vand og fedtede fingre. Stellet er i TR-90, der er et ultralet materiale, der er lettere end almindelig plastik. Samtidig er det utrolig fleksibelt, så det passer de fleste ansigtsformer. 3 Point Cap Grip er strategisk placerede antislip materiale, der sikrer at solbrillen ikke glider ned, når den sættes omvendt bagpå kasketten, som det ses mange pro-spillere benytte sig af. Udover Iceman findes også solbriller i andre sportsmodeller og

solbriller til ren fritidsbrug i mere moderne designs uden det sporty look. Uanset hvilken solbrille man vælger, er kvalitet og komfort nøgleordene.

FAKTABOX Henrik Stenson Eyewear: Web: www.henrikstensoneyewear.com Iceman solbrille vejledende pris 1.300 kr. Fås i sort, hvid og blå.

I ugerne 25-32 - fra mandag den 19. juni til og med søndag den 13. august tilbyder Holbæk Golfklub venskabsklub-greenfee til alle. Det er minus 100 kr. på hverdage og i weekenden, inklusiv træningsbolde (tilbuddet kan ikke kombineres med andre rabatter, heller ikke Golfhæftet). I tilbuddet indgår tillige en mellemøl eller ½ liter sodavand i Café Mulligan og udleveres i caféens åbningstider (hverdage 11-20, weekend 11-17). Se også Mulligans gode tilbud ved at gå ind på klubbens hjemmeside www.holbakgolfklub.dk og tryk dig ind på fanen Cafè Mulligan Bliv ven med os, vi glæder os til dit/jeres besøg. Book tid på Golfbox.

Holbæk Golfklub Dragerupvej 50 4300 Holbæk 5943 4579 info@holbakgolfklub.dk


UDSTYR - BEKLÆDNING

JULI 2017 AF PETER NIELSEN

KLÆDT TIL

Backtee herrer

‹‹

SOMMERGOLF

Backtee Damer

‹‹

74

‹‹

‹‹

Soft cool polo top

Flot print på øverste front og ryg. Fremstillet i soft cool materiale, der gør poloen svedtransporterende. Stretchmaterialet i stoffet giver optimal flexibilitet og komfort. Solbeskyttende UPF 50 er et plus, da solens stråler godt kan bryde igennem almindeligt golftøj. Pris: 499 kr. (Str. XXS-M)

Embossed UV Polo

Lækker sommerpolo i stretch materiale, der giver den optimale bevægelsesfrihed. Den har fugttransporterende egenskaber i fibrene, samt UPF solbeskyttelse. Derudover er den strygefri og tørrer hurtigt efter vask. Pris 599 kr. (Str. S-XXl)

Super stretch shorts Performance Shorts

Backtees nyeste innovative super shorts, der er lavet i let og behageligt nylon og spandexmateriale. Ligeledes mulighed for optimal bevægelsesfrihed i det strækbare og åndbare stof. Fleksibel talje og skridsikre bånd i venstre lomme. Baglomme med lynlås så scorekortet eller handsken ikke falder ud. Pris: 599 kr..(Str. 36-48)

››

Yderst let herre golfshort lavet i tynd teflon kvalitet. Fine detaljer som skrå lommer både foran og bagpå, hvor der er skridsikre bånd. Shortsen er vandafvisende, hvis der skulle komme en sommerbyge forbi, men ligeledes svedtransporterende i tilfælde af den varme sommerdag. Stretchmaterialet gør, at bevægelsesfriheden er god, hvilket er et must. Pris: 699 kr.. (str. 48-58)

‹‹

››

Ligthpadded jakke

Backtee Caps:

‹‹

Sporty golfjakke lavet af et særligt Thinsulate isoleringsmateriale i stedet for rigtige dun. Materialet trækker sig ikke sammen, når det er vådt, hvilket er en stor fordel. Der er midlayer stof på ærmerne, hvilket giver optimal bevægelsesfrihed. Jakken er fugtregulerende og holder dig varm på den kølige sommerdag. Som en smart lille finesse, er der lavet et indvendigt hul til mobilledningen i venstre lomme. En rigtig lækker golfjakke, der er meget behagelig at spille golf i. Pris: 1.299 kr. (Str. S-XXL)

For optimal solbeskyttelse leverer Backtee flere forskellige typer golfcaps til både herrer og damer. Med fire timer i direkte sol, kan det være en yderst god investering. Golf spilles primært med hovedet, så det skal helst fungere.

Vores Custom Fitting overlader intet til tilfældighederne! AABYBRO GK JENS BJERGEGAARD, 40 95 87 84 AARHUS GK STEVEN CHAD, CHRISTIAN NYGAARD, 41 40 15 53 AALBORG GK FLAGSHIP STORE & STUDIO MARCUS BROWN, 98 34 23 71 BENNIKSGAARD GOLF COURSE STUDIO RENE KLAUSEN, 73 65 42 34 BLOKHUS GOLFCENTER FLAGSHIP STORE & STUDIO DAN STAGE, CASPER BRUUN, MORTEN JACOBSEN, 98 20 95 00 BRANDE GOLF KLUB JESPER SKOUBO KJELDSEN, 20 99 86 69 BREINHOLTGÅRD GK FRANK ATKINSON, 75 46 11 00 BRØNDERSLEV GK FLAGSHIP STORE & STUDIO MORTEN HEDEGAARD, 61 26 32 81 COPENHAGEN GOLF CENTER DAVID POKE, HENRIETTE LINNET, 43 64 92 93 DRONNINGLUND GK CASPER BRUUN, 33 15 10 20/51 24 33 10 FREDERIKSSUND GK CARINA VAGNER, 47 31 31 51 GOLF I LUNDEN PETER THOMSEN, 40 36 85 05 HADERSLEV GK MARK GATES, 74 52 82 21 HALS GOLFKLUB ADAM STEVENSON, 208 667 35 HEDENSTED GK STUDIO TALAL SIDANI, 42 65 10 05 HEDELAND GK JEPPE BRINCH SØRENSEN, 46 12 92 20 HELSINGØR GC STUDIO MAGNUS LANDSTRÖM, 49 21 29 30 HERNING GK PETER THOMSEN, 97 22 59 83 HILLERØD GK KRISTIAN MANGOR, 48 25 40 30 HJARBÆK FJORD GC JONAS JENSEN, 86 69 62 88 HOLBÆK GOLFKLUB OLE RASMUSSEN, 59 43 74 80 IKAST GK LARS HOLM LARSSON, 2341-9552 JELLING GK RASMUS BAUN NORUP, 22 72 78 27 KOKKEDAL GK NIGEL WILLETT, 45 76 93 21 KØGE GK PETER TAYLOR, PETER SVENDSEN, 56 65 64 00 MØN GK RICHARD FRANCES, 55 81 32 60 NÆSTVED GK MICHAEL BRINK, 22 18 36 23 REE GOLF STUDIO MAGNUS LANDSTRÖM, 48 79 56 55 ROLD SKOV GK CASPER JACOBSEN, 96 82 83 02 ROSKILDE GK LASSE FRÖLICH KRISTENSEN, MARTIN HANSEN, 46 32 61 00 SMØRUM GK FLAGSHIP STORE & STUDIO JESPER OVERGAARD SØRENSEN, 44 97 37 00 GK STORSTRØMMEN FRANK ANDERSEN, 54 82 80 50 SVENDBORG GK HENRIK SANDER ZACHO, 62 22 40 77 SØNDERJYLLANDS GK THOR ANDERSEN, 73 34 61 61 TANGE SØ GK FLAGSHIP STORE & STUDIO DAN STAGE, MORTEN SØRENSEN, TOBIAS RØRBÆK JENSEN,86 65 95 03 TREHØJE GK KRISTOFFER MOESGAARD, 61 66 97 03 VARDE GK FLAGSHIP STORE & STUDIO JACOB TRANBERG, 75 22 49 44 VEJLE GC FLAGSHIP STORE & STUDIO TALAL SIDANI, 75 85 81 43

Tilmeld dig Golfstores nyhedsbrev – www.golfstore.dk Se mere på www.backtee.dk hvor man kan se hele sommerkollektionen.


UDSTYR - BEKLÆDNING

JULI 2017

SOMMERGOLF J. Lindeberg herrer

David Slim TX Jersey

SOMMERTILBUD SPAR OP TIL 50%

T I L BU DD GÆLD ENE TIL OG ER M 9. AUG ED UST

GOLFSKO

WILSON I-LOCKBAG

Elegant teknisk polo med antilugtbehandling og UV-beskyttelse på optil 50+. Slimfit model der er yderst behagelig at have på, som ligeledes giver optimal bevægelsesfrihed. Lavet i det særlige TX Jerseystof+ med printdesign over det hele. Tørrer hurtigt efter vask og krøller ikke. Pris: 700 kr. (Str. S-XXL)

‹‹

– ny model flere farver ILock baggen fra Wilson Staff er tilbage igen i år, nu med forbedringer design og funktions mæssig. I baggens top er der 14 rum så man kan have mest mulige jern med, alle jern og køller har et individuelt rum så de sidder fast og ikke slår ind i hinanden når man kører i ujævnt terræn. Taskens vægt er også blevet reduceret en del og vejer nu blot 2,95 kg. Før 1.599,95

Linda TX ›› Jersey Polo

››

Teknisk polo syet af det bedstsælgende TXjerseystof. Poloen er med fugtstyring og ekstrablød følelse. Slimfit, polokrave og 100 pct. polyester. Krølfri og optimal bevægelsesfrihed. Pris: 500 kr. (Str. XS-XL)

Ove Diskret Bomuld Chino Shorts

NU KUN

1.199,-

GOLFBOLDE - køb mange, spar meget!

ALLE BAGS FRA CALLAWAY-PING-WILSON-BIG-MAX-COBRA

SPAR OP TIL -40 %

NEDSAT MED OP TIL 50%

‹‹

Klassiske shorts i slimfit model. Den er vandafvisende og meget elegant. Derfor kan den også bruges udenfor golfbanen. To skrå lommer foran, der er dybe, så der kan være diverse udstyr. To lommer bagpå med knaplukning. Et lækkert par shorts i 56 pct. bomuld og 44 pct. polyester. Der er tilføjet stretch for ekstra komfort. Pris: 800 kr. (Str. 30-33)

KÆMPE UDVALG

Callaway Cart ORG 14

Max Solencio Før 1.599,-

Wilson Carrybag Wilson I-Lock bag Før 699,Før 1.499,-

NU 1.199,-

NU 1.299,-

NU 599,-

• • • • • • • • • • • • • • • • •

NU 999,-

Klara Micro Stretch Shorts

Tekniske og vandafvisende shorts I regular fit. Ultimativ komfort og bevægelsesfrihed i det 4-vejs stretch. Strålommer foran og stiklommer bagpå. En klassisk og lækker dameshorts. Fås i fire forskellige farver. Pris: 700 kr. (Str. 26-31)

STORT UDVALG I GOLFJERN OG KØLLER

Callaway Super Soft Callaway Warbird Callaway Chrom Wilson Dx2 Wilson Dx2 Soft Blemish Wilson DX3 Wilson DX3 Urethane NEW Wilson FG Tour Wilson Tour Velocity Bridgestone E 6 Bridgestone E 7 Bridgestone E 5 Bridgestone B 330 Precept LADDIE Srixon Z star Srixon Ultisoft Srixon Distance

OP TIL 50%

WILSON FG TOUR F5 NU 999,-

COBRA WEDGE WILSON FG M 5 PING KARSTEN 52-56-60 JERNSÆT STÅL 4-P GRAPHIT 6-S FRA 650,NU 3.950,NU 3.675,-

FRA FRA FRA FRA FRA FRA FRA FRA FRA FRA FRA FRA FRA FRA FRA FRA FRA

179,125,299,125,110,160,260,250,120,180,125,166,199,99,250,120,98,-

MODELLER FRA SIDSTE SÆSON

Robert Hybrid Cardigan

››

Yderst elegang og let golfjakke fremstillet af højttyndende nylon og vandafvisende isolering i primaloft for varme. Perfekt til en kølig sommeraften på golfbanen eller den tidlige morgen. Med lynlås den går fint op til halsen uden at virke generende. Stretch i ærmerne og lommer med lynlås. En rigtig lækker golfjakke, der også kan bruges uden for golfbanen. Pris: 1400 kr. (Str. M-L)

››

Meget let og vandtæt golfjakke, der vil være ideel til en sommeraften på golfbanen. Jakken er faconsyet og med det tekniske 2,5 Ply stof udviklet af J. Lindeberg. Beskyttende membran i jakken, der gør det åndbar. Jakken har høj krave, så den også er beskyttende mod vind og kulde. Lynlås foran der går op i halsen og ligeledes virker beskyttende. Yderst flot golfjakke til kvinden der vil have den bedste kvalitet. Pris: 1.900 kr. (Str.XS-XL).

CLICK GEAR 3,5+

-50%

NU FRA 625,-

Dame og herre. Flere farver.

ECCO BIOM G2 GORE TEX

ECCO BASE ONE

Før 1.899,-

Før 1.299

BIOM DAME HYBRID2

BIOM HYBRID2 CAMEL

Før 1.400,-

Før 1.500,-

NU KUN 1.299,-

NU KUN 899,-

Før 7.999,-

6.399,Drive 2.5-Ply Sportsjakke

-30-50%

UNDER ARMOUR

POWA KADDY FW 5 LITHIUM

CALAWAY XR OS 5-P STÅL NU 4.999,-

-50%

OP TIL

NU KUN 899,-

NU KUN 929,-

ALT I GOLFVOGNE –MANGE MODELLER MAX MGI EL VOGN LITHIUM Sort eller hvid.

NU KUN

1.679,-

NY BAG BOY XL QUAD Flere farver. U/parplyholder.

NY PRIS!

NU KUN

4.950,-

KUN

KING SPRINT

Leveres med batteri og lader fra firma Ansmann.

PRISER FRA

5.999,-

1.499,-

BAG BOY C3 COMPACT Spar 500,-

NU KUN

1.299,-

BESØG VORES BUTIK I VEJLE – STOR PARKERINGSPLADS LIGE VED DØREN

WWW.FUNSPORT.DK Se mere på www.jlindeberg.com hvor hele sommerkollektionen kan ses.

– din outdoor-/golf- og skibutik

Fun Sport Sjællandsgade 10 7100 Vejle T. 7572 2877 info@funsport.dk www.funsport.dk

KLIK IND OG BESØG VORES STORE WEBSHOP! FRI FRAGT VED KØB OVER KR. 800,-

Tilbudene gælder t.o.m 9. august 2017 – så længe lager haves. Vi tager forbehold for udsolgte varer og trykfejl.

J.Lindeberg Damer

WWW.FUNSPORT.DK

‹‹

KLÆDT TIL

Fri fragt ved køb over kr. 800,-

AF PETER NIELSEN

‹‹

76


UDSTYR - BEKLÆDNING

JULI 2017

KLÆDT TIL

SOMMERGOLF Abacus herrer

‹‹

AF PETER NIELSEN

Abacus damer

‹‹

78

‹‹

‹‹

Moderne polo i stretch med lidt kortere ærmer end normalt i abacus´modeller. Abacus kalder det for det feminine cut. Poloen er i regular fit med flotte ”sølv”knapper. Lavet i 95pct. bomuld og 5pct. spandex. En rigtig flot polo til den moderne golfer, der går op i sit udseende på golfbanen, og ønsker en lidt anderledes golfpolo. Pris: 349 kr. (Str.XS-XXL)

Mens Clark Polo

Klassisk polo med drycool materiale, der hjælper med at fjerne fugt og varme fra kroppen. Poloen og regular fit og lavet med stretch, hvilket giver optimal bevægelsesfrihed. Poloen er lavet af 100 polyester, hvilket gør den rigtig behagelig at have på. Derudover krøller den ikke i vask. Pris: 399 kr. (Str. S-XXXL)

Lds Cleek Shorts

Abacus Cleek ›› Stretch Shorts

››

Letvægtsshorts der samtidig er fremstillet til at beskytte mod vinden. Lavet af Abacus´Drycool materiale, der fører varmen væk fra kroppen på de varme sommerdage. 96 pct. polyester og 45 pct. spandex gør, at de tørrer hurtigt, hvis der skulle komme en sommerbyge forbi. Lavet i stretch for den optimale bevægelsesfrihed. Pris: 599 kr. (Str.34-48)

Klassiske shorts fremstillet i 96% polyester og 4% spandex. Stoffet er i stretch for den optimale bevægelsesfrihed og Abacus´drycool materiale der leder varmen væk fra kroppen på de varme sommerdage. To gode forlommer og ligeledes baglommer. Pris: 699 kr. (Str. 46-58)

‹‹ ‹‹

Lds Shirley polo

Mens Glade Wind Vest

Vindtæt golfvest der også er vandafvisende. Lavet i 100 pct. polyester. Golfvest er åndbar og lavet i letvægtsstof, så den er nem at pakke i bagén. Vesten fungerer glimrende på de kølige sommer aftener, hvor det bliver for koldt med blot en polo. Og så fylder den ikke ret meget i bagén, hvilket er en klar fordel. Pris: 699 kr. (Str. S-XXL)

LØFT DI T G OL F S P IL T I L N Y E H ØJD ER

Automatisk registrering af slag

GOLFER 2 SE GPS-UR

SPORTS

Analyse efter spillet Automatisk scorekort Over 40.000 baner

Lds Glade Basic Jakke

Vandafvisende og vindtæt golfjakke, der vil være rigtig god at have i bagén på den kølige sommerdag. Åndbar og i 100% polyester. Letvægtsjakke så det ikke fylder i bagén, men ligeledes nem at pakke ind og ud. Pris: 699 kr.(Str. XS-XXL)

Se mere på www.abacussportswear.com hvor du kan se hele sommerkollektionen.

Golfavisen Skabelon 253x357.indd 1

06/07/2017 15:35


80

RANGLISTER

JULI 2017

RANGLISTER Jordan Spieth nummer to på verdensranglisten

AF MOGENS NIELSEN

Sebastian Cappelen nummer 80 på Web. com-touren

So Yeon Ryu nummer et på verdensranglisten

VERDENSRANGLISTEN, HERRER PLAC Navn 1 Dustin Johnson 2 Jordan Spieth 3 Hideki Maqtsuyama 4 Rory McIlroy 5 Sergio Garcia 77 Søren Kjeldsen 85 Thorbjørn Olesen 250 Lasse Jensen 341 Lucas Bjerregaard 396 Mark Haastrup 501 Jeff Winther 506 Thomas Bjørn 665 Sebastian Cappelen

pr. 24. juli 2017

Land USA USA Japan N. Irland Spanien Danmark Danmark Danmark Danmark Danmark Danmark Danmark Danmark

VERDENSRANGLISTEN, DAMER Point 11,87 9,36 7,76 7,61 7,02 1,87 1,74 0,73 0,54 0,46 0,32 0,32 0,22

PLAC Navn 1 So Yeon Ryu 2 Ariya Jutanugarn 3 Lexi Thompson 4 Lydia Ko 5 Sung Hyun Park 6 In Gee Chun 7 Shanshan Feng 107 Nanna K. Madsen 121 Emily K. Pedersen 130 Nicole B. Larsen 308 Malene Jørgensen 446 Therese O' Hara 664 Daisy Nielsen

PR. 17 . JULI

Land Korea Thailand USA NZL Korea Korea Kina Danmark Danmark Danmark Danmark Danmark Danmark

Point 9,33 8,06 7,82 7,43 7,17 6,87 6,68 1,09 0,90 0,83 0,28 0,14 0,05

WEBCOM.TOUR - USA PLAC Navn Land 80 Sebastian Cappelen Danmark

Dollars 43.316

Nanna Koerstz Madsen - suveræn på Symetra-tour

SYMETRA TOUR - USA PLAC Navn 1 Nanna K. Madsen *) 2 B. Niphatsophon 128 Emily K. Pedersen 178 Nicole Broch Larsen

Dollars 85.456 71.912 3.012 756 *) Efter sin tredje sejr på Touren er Nanna nu rykket op på LPGA Tour

Thorbjørn Olesen bedste dansker på Race to Dubai

Land Danmark Thailand Danmark Danmark

Emily K. Pedersen - bedste dansker på LET

LET TOUR EUROPA - ORDER OF MERIT

EUROPEAN TOUR - RACE TO DUBAI PLAC Navn Land Point/Euro 1 Tommy Fleetwood England 3.690.659 2 Sergio Garcia Spanien 2.741.107 3 Jon Rahm Spanien 2.680.971 33 Thorbjørn Olesen Danmark 632.975 35 Søren Kjeldsen Danmark 606.723 67 Lasse Jensen Danmark 336.037 120 Lucas Bjerregaard Danmark 163.005 122 Thomas Bjørn Danmark 161.204 170 Jeff Winther Danmark 598.878

PLAC Navn 1 Klara Spilkova 2 Melissa Reid 3 Florentyna Parker 4 Georgia Hall 5 Ana Menendez 6 Whitney Hillier 30 Emily K. Pedersen 42 Nicole Broch Larsen 51 Nanna K. Madsen

Land Tjekkiet England England England Mexico Australien Danmark Danmark Danmark

Euro 69.885 63.645 62.327 53.296 52.838 40.998 15.150 11.258 9.429

Steen Tinning nummer 30 på Senior Tour

EUROPEAN SENIOR TOUR PLAC Navn 1 Bernhard Langer 2 Vijay Singh 30 Steen Tinning

Land Tyskland Fiji Danmark

Euro 482.272 285.790 20.404

Morten Ørum Madsen - bedste dansker på Challenge Tour

Søren Kjeldsen - nummer 129 på PGA-touren

LPGA TOUR USA - PENGELISTE

PGA TOUR I USA - PENGELISTEN PLAC Navn 1 Jordan Spieth 2 Dustin Johnson 3 Hideki Matsuyama 4 Justin Thomas 5 Brooks Koepka 6 Jon Rahm 7 Rickie Fowler 8 Brian Harman 9 Daniel Berger 129 Søren Kjeldsen

Land USA USA Japan USA USA Spanien USA USA USA Danmark

VIGTIGE PEJLEPUNKTER:

Nicole Broch Larsen - nummer 90 på LPGA-touren

Dollars 6.793.145 6.381.568 6.074.907 5.131.179 4.745.771 4.522.882 4.334.972 3.979.858 3.883.474 621.323

PLAC Navn Land 1 So Yeon Ryu Korea 2 Sung Hyun Park Korea 3 Lexi Thompson USA 4 Brooke M. Henderson Canada 5 Ariya Jutanugarn Thailand 6 Sei Young Kim Korea 7 Mi Jung Hur Korea 76 Emily K. Pedersen Danmark 90 Nicole Broch Larsen Danmark 141 Therese O' Hara Danmark

EUROPEAN CHALLENGE TOUR Dollars 1.702.905 1.501.172 1.279.576 1.027.689 972.731 914.336 874.727 105.682 83.156 22.457

PLAC Navn 26 Morten Ørum 48 Mark Haastrup 55 Martin Ovesen 63 Joachim B. Hansen 83 Rasmus Hjelm 100 Niklas N. Møller 150 Victor Østerby 162 Oliver Suhr 173 Jeff Winther 212 Mads Søgaard 244 Martin Simonsen

Land Danmark Danmark Danmark Danmark Danmark Danmark Danmark Danmark Danmark Danmark Danmark

Verdensranglisten: Adgang til Majors, Ryder Cup Presidents cup mv.

Challenge Tour: Top 15 får kort til European Tour

Race to Dubai: Top 100 holder kortet, top 60 med i sæsonfinalen.

Symetra Tour: Top 10 får kort til LPGA Tour

Web.com Tour i USA: Top 25 får PGA Tour kort

Euro 30.589 20.229 17.510 15.396 9.588 7.888 3.574 3.163 2.795 1.279 578


82

KLUBNYT

JULI 2017

KLUBNYT SKRIV TIL OS GOLFavisen viderebringer meget gerne nyheder fra klubberne landet over. Så send os en mail om jeres nye tiltag – bl.a. også om jeres åbne matcher – til info@golfavisen.dk

SOMMERKAMPAGNE I RY Alle indbyggere i Skanderborg Kommune får nu en unik mulighed for at blive golfspillere hurtigere og billigere end nogensinde før. Med sommerkampagnen GreenWeek 2017 indbyder golfbanerne på Kildebjerg i Ry med Kvickly Ry som sponsor til en uges lynkursus for kun 100 kr. per person eller 250 kr. for en hel familie op til fem personer. De billige sommerkurser tilbydes i ferieugerne 29, 30 og 31 og består af undervisning i teori, praktik på træningsanlægget og prøvespil på Kvickly Ry Pay & Play-banen. Kursisterne skal som minimum afsætte fire dage i ugens løb, og kurset er tilrettelagt som holdundervisning. Med dobbelt så mange golfspillere i Silkeborg som i Skanderborg Kommune viser statistikken, at der er et stort potentiale for flere golfspillere i sidstnævnte kommune, mener golfmanager i Ry, Anette Syvertsen. ”Vi har ikke nogen entydig forklaring på tallene, men måske skyldes det, at der har været spillet golf i Silkeborg siden midten af 1960’erne, og så er antallet af golfbaner i kommunen det dobbelte af Skanderborg. Og måske har Thomas Bjørn også haft betydning for promoveringen af spillet i Silkeborg,” siger Anette Syvertsen, der forventer sig meget af GreenWeek-kampagnen. På billedet er det headpro Jan Henriksen igang med instruktionen.

NORDJYDE TIL DEAFLYMPICS

KONKURRENCE

JULI 2017

AF FRITS CHRISTENSEN

POWER GIRLS MED 110 HULLER Hvor mange huller kan man nå at spille i et døgns lyse timer? Svaret på det spørgsmål gav de to veninder og power girls, Tuula Undall og Benedicte Kruse (billedet), da de i The Scandinavian i Farum nåede at spille 110 huller inden for normalt dagslys på 18 timer og otte minutter, hvilket resulterede i hele 82.862 skridt. De to ihærdige golfspillere forbedrede dermed deres resultat fra 2016, da de nåede at spille 109 huller på 18 timer og 23 minutter. Motivationen var ekstra stor i år, fordi pigerne havde besluttet at koble velgørenhed til arrangementet, fordi de begge har mistet en søster til henholdsvis en ALS- og en kræftsygdom. Golfhuse.dk i Himmerland og private på The Scandinavian bidrog kontant til formålet. Tuula Undall er 59 år, medlem i både The Scandinavian og Københavns Golf Klub og desuden

Vind luksusophold på 5 stjernet Aloha Hill Club i Marbella

medlem af Dansk Golf Unions bestyrelse. Benedicte Kruse er 61 år og medlem af Himmerland Golf & Spa Resort og Dragør Golfklub. Foto: Frank Undall.

SUCCES MED NEXØ-TRÆNER Englænderen Trish Johnson fik stort udbytte af et træningsophold på Bornholm hos sin træner gennem mange år, Martin Park, der er træner i Nexø Golf Klub. Efter besøget tog den 51-årige Trish Johnsom direkte til USA, hvor hun blev den første vinder af Senior Womens Major Championship på LPGA-touren. -Jeg har gennem mange år brugt Martin Park som træner og havde stort udbytte af mit ophold på Bornholm for et par uger siden, siger Trish Johnson, der havde følgeskab til Bornholm af waliseren Becky Brewerton, der er tidligere nummer et på Ladies European Tour. På billedet ses Beckey Brewerton (tv) og Trish Johnson sammen med Martin Park i Nexø.

Til denne udgave af GOLFavisen kan en dygtig og heldig læser vinde et luksusophold på det 5 stjernet Aloha Hill Club i Marbella inkl. 2 overnatninger som er kendt for et fantastisk køkken og sublime omgivelser. Opholdet er med fri benyttelse af træningscenter og Spa med termisk hydropool og sauna. Der kan også tilbydes ansigts- og kropsbehandlinger, som skal bestilles 1 døgn i forvejen. Præmien dækker ophold på op til 4 personer.

BACKTEE-VINDERE I SILKEBORG Silkeborg Ry Golfklub lagde bane til, da udstyrsfirmaet Backtee for andet år i træk havde inviteret forhandlere og samarbejdspartnere fra hele landet til Backtee Invitational, der blev afviklet på Resenbro-banen, hvor Backtee har indrettet sit nye hovedkvarter på førstesalen i klubhuset. 40 deltagere stillede op og konkurrerede både i singlerækken og i holdturneringen. Vinder i singlerækken blev Kristian Nielsen (billedet) fra Volstrup, mens holdturneringen blev vundet af Per Jensen, Jammerbugtens GK, Mads Faber, Silkeborg Ry GK, Morten Hedegaard, Brønderslev og Frits Christensen, Silkeborg Ry GK (billedet).

FESTUGE I KORSØR

Lasse Emil Nielsen (billedet) fra Dronninglund Golfklub er som den eneste danske golfspiller udtaget til Deafolympics (OL for døve), der afvikles i Samsun i Tyrkiet fra 18. til 30. juli. Lasse Emil Nielsen er 25 år, spiller med handicap 3,6 og er til daglig leder af greenkeeperstaben i Dronninglund Golfklub. Nordjyden spiller også på klubbens turneringshold og er i øvrigt udpeget som fanebærer for den danske delegation ved Deafolympics.

Aloha Hill Club´s passion er at skabe og dele en ekstraordinær levende luksusoplevelse, ved at tilbyde fremragende service, sikre ubesværet nydelse og en enestående livsstil på en unik beliggenhed. Et nøgleelement, der adskiller Aloha Hill Club fra andre steder, er de unikke personlige tjenester som der tilbydes til alle gæster gennem en onsite concierge-service. Sammen med de vidunderlige stilfulde eksklusive boliger forsøges der at give gæsterne et nyt koncept i luksuslivsstil.

I Korsør Golf Klub (billedet) håber man at kunne slå sidste års rekord med næsten 1.300 spillere til golfklubbens festuge, der finder sted fra den 23. til den 29. juli. Med en greenfee på kun 100 kr. per turnering vil man kunne deltage alle syv dage for 700 kr. -Med omkring 200 gæster om dagen kræver det en stor indsats både før, under og efter festugens afvikling, så vi skylder en stor tak til turneringsudvalget, de mange frivillige, Golf Caféen, kontoret og ikke mindst de mange sponsorer, der er med til at sikre, at vi også i år kan invitere til festuge i Korsør Golf Klub, siger klubbens formand, Poul Møller.

Spørgsmål: Hvor mange stjerner har Aloha Hill Club i Marbella: A: 4 stjerner B: 5 stjerner Gå ind på www.golfavisen.dk under konkurrence og deltag i konkurrencen inden den 25 juli 2017. Vinderne offentliggøres både i næste udgave af GOLFavisen og online.

SIGNATUR FRA KJELDSEN For den kun 12-årige Amalie Leth Nissen (til venstre på billedet) var der en lille sidegevinst, da hun imponerede alle ved at vinde U 22-turneringen Pro Golf Scandinavia Junior Open trods sin unge alder. Amalie Leth Nissen vandt efter omspil med Sarah Skovgaard Bils. Sidegevinsten bestod i, at den professionelle Søren Kjeldsen skrev sin signatur på en kopi af Amalie Leth Nissens flotte scorekort med kun 72 slag. Søren Kjeldsen var til stede, fordi hans søn Mads deltog i turneringen.

www.ahcmarbellarentals.com www.alohahillclubmarbella.com

Vinder fra sidste udgave af golfur – Garmin Approach S60: Mads Grove

Aloha Hill Club ligger kun få minutter fra Puerto Banus, som er kendt for sin smukke havn med ubegrænsede luksusbutikker, en bred vifte af fantastiske restauranter, barer og ligger kun 10 km fra Marbella centrum og smukke strand. Aloha Hill Club i Marbella består af 140 luksusboliger. Alle lejligheder leverer en meget høj standard i kvalitet, rummelige værelser og terrasser, private underjordiske parkeringspladser og 4 udendørs swimmingpools. Ved fremvisning af gyldig kvittering på flytransport, bidrager GOLFavisen med 1000 kr til flybilletterne.

83


KLUBNYT

JULI 2017

KLUBNYT

AF FRITS CHRISTENSEN

SOMMERCAMP I NIVÅ

Den 62-årige golfspiller fra Hvam, Elly Jensen (billedet), udnyttede chancen til perfektion, da hun matte træde tils om reserve for sin søn I en golfmatch I Randers Golfklub. Elly Jensen begyndte sin runde på hul 16, og da hun nåede til hul 2, opdagede hun, at der var udsat en femdørs Ford Focus for en hole in one på par 3-hullet. Da damerækken også skulle slå ud fra samme teested som herrerne, tog Elly Jensen sin driver frem og håbede det bedste på de 140 meter til hullet. Det var i øvrigt anden gang i år, at Elly Jensen med handicap 20,9 laver hole in one. Første gang var i maj på hul 8 i Struer Golfklub i Humlum, der er hendes hjemmeklub. Den heldige bilvinder solgte i øvrigt bilen tilbage til bilforhandleren. Hun har også haft held i spil, da hun for et par år siden vandt 150.000 kr. i Klasselotteriet.

Nivå Golf har gennemført en vellykket og populær juniorcamp med deltagelse af 24 tilmeldte juniorer i alderen 6 til 16 år fordelt på 19 drenge og fem piger. Det var den forholdsvis nytiltrådte juniorudvalgsformand Camilla Sindalsen, der havde taget initiativet og gennemført sommercampen i et samarbejde med resten af udvalget bestående af tre aktive fædre og klubbens træner, Robin Lundskær.

DEJBJERG PRESSET ØKONOMISK

HOLE IN ONE

Dejbjerg Golfklub (billedet) har opsagt samarbejdet med klubbens træner, Johnny Streit, med udgangen af indeværende sæson. Opsigelsen skyldes en presset økonomi i klubben, der netop i år har fejret 50 års jubilæum. I forlængelse af træneropsigelsen og nedskæringer på vareudbuddet i pro-shoppen har klubbens formand Kurt Dalgaard indkaldt til et medlemsmøde onsdag den 16. august , hvor klubbens fremtid skal debatteres. På dagsordenen står både trænersituationen og hvordan man skaffer flere medlemmer til klubben.

Ole Slumstrup Herning Golfklub Holmsland Klit 8. juli, hul 8, 149 m. Helle Ladefoged Skærbæk Mølle Ølgod 2. juli, hul 10, 99 m.

NORDJYSK BRUTALGOLF Tre nordjyske klubber havde i juni rottet sig sammen for at afvikle en golfdag under betegnelsen “brutalgolf” med tre gange 18 huller på samme dag I klubberne Sæby (billedet), Hals og Dronninglund. I alt blev det til 32 kilometer til fods for de 80 deltagende spillere på den intensive dag, der var tilrettelagt af Henrik Brassøe og Flemming Dalgaard. Vinderne af ”brutalgolf 2017” i Vendsyssel blev: A-rækken: Paw Jensen, Dronninglund Golfklub. B-rækken: Lasse Windfeld, Øland Golfklub. C-rækken: Lasse Dalgaard, Dronninglund Golfklub.

SOCIALT PROJEKT I HEDENSTED Den professionelle veteran Steen Tinning har været motivator for et socialt projekt I Hedensted Kommune, hvor 15 unge mellem 18 og 28 år med autismediagnose eller sociale problemer har gennemgået et golfkursus i bestræbelserne på at blive klar til arbejdsmarkedet. Kurset varede i 13 uger, og Steen Tinning var til stede i Hedensted for at motivere de unge i tre af ugerne. -Golf kan noget, fordi man står med det selv og fordyber sig. Sværhedsgraden gør, at man bliver udfordret på tålmodigheden, siger Steen Tinning, der oplevede, at en af de unge, der tog medicin for tvangstanker, helt glemte at tage sin medicin, men ikke desto mindre udstrålede godt humør alligevel. På billedet er Steen Tinning (rødt) sammen med de unge.

SPIL OG STØT

I løbet af sommercampen kom de unge deltagere igennem alle former for træning, spil, regelundervisning, socialt samvær og sågar instruktion i buggykørsel. Et af de mest populære indslag var et besøg af skuespilleren Sofie Lassen-Kahlke (billedet), der er en af Dansk Golf Unions ambassadører. På billedet ses gruppen af deltagere på den populære sommercamp i Nivå Golf.

Per Sørensen Kellers Park GC 5. juni, hul 3, 142 m.

KAMPEN MOD BRYSTKRÆFT

@dreamsports.media

VANDT BIL PÅ AFBUD

Foto: ©Mike A. Fischer

84

Vind briller fra SUNREAD! Vi trækker lod om et par lækre solbriller fra SUNREAD blandt alle indsendte Hole in One i hver udgave. SUNREAD SPORT GOLF Limited Edition Versatile specialbrille for Golf og bilkørsel. Læs mere på www.SUNREAD.dk Vinderen i juli udgaven: Max Enggaard fra Odense Golfklub Hollufgård hole-in-one på 15. hul (144 meter)

6.000 deltagere, turneringsledere og fantastiske sponsorer bakker op om Kræftens Bekæmpelses velgørenhedsturnering, hvor der samles ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte inden for brystkræft. Vores mål er et liv uden kræft. Derhen vil vi, derhen kommer vi, hvis vi trækker i flok. Det er Pink Cup et fantastisk bevis på. VIL DU SPILLE MED? Se, hvornår din klub spiller på pinkcup.dk

HOVEDPRÆMIER Særarrangement i din klub med IBEN TINNING og EMILY PEDERSEN eller OSWALD ACADEMY

TAK TIL ALLE VORES SPONSORER

Trehøje Golfklub


86

TV

JULI 2017

GOLF I TV FREDAG 28 JULI 09:00 10:00 11:00 13:00 15:00 18:00 20:00 21:00 23:00 02:00

Golf: Golf: Golf: Golf:

Golfing World Golf Central - NEW! Porsche European Open Senior Open Championship presented by Rolex Golf: Porsche European Open Golf: Senior Open Championship presented by Rolex Golf: Summer of 76 Golf: U.S. Girls’ Junior Golf: Porsche European Open PAUSE

LØRDAG 29 JULI 09:00 10:00 11:00 12:00 13:00 17:30 20:00 22:00 00:30 01:00 02:00

Golf: Golf: Golf: Golf: Golf: Golf:

The Golf Fix The Golf Fix The Golf Fix Summer of 76 Porsche European Open Senior Open Championship presented by Rolex Golf: U.S. Girls’ Junior Golf: Porsche European Open Golf: Viasat Golf Card 2017 Golf: School of Golf PAUSE

SØNDAG 30 JULI 09:00 10:00 11:00 12:00 12:30 17:00 20:00 00:30 01:00 02:00

Golf: Golf: Golf: Golf: Golf:

Summer of 76 The Golf Fix Summer of 76 Viasat Golf Card 2017 Porsche European Open Finalen Golf: Senior Open Championship presented by Rolex Golf: Porsche European Open Finalen Golf: Viasat Golf Card 2017 Golf: Golfing World - NEW! PAUSE

MANDAG 31 JULI 09:00 Golf: Golfing World 10:00 Golf: Golf Central - NEW! 11:00 Golf: Porsche European Open Finalen 15:30 Golf: Senior Open Championship presented by Rolex 20:00 Golf: European Tour Highlights NEW! 20:30 Golf: Viasat Golf Card 2017 21:00 Golf: Feherty - Hale Irwin 22:00 Golf: Feherty - Stephen Curry 23:00 Golf: Golfing World 00:00 Golf: Golf Central 01:00 Golf: Golfing World - NEW! 02:00 OPHOLD I SENDEFLADE

TIRSDAG 1 AUGUST 09:00 Golf: Golfing World 10:00 Golf: Golf Central - NEW! 11:00 Golf: Senior Open Championship presented by Rolex

15:30 Golf: P orsche European Open Finalen 20:00 Golf: Viasat Golf Card 2017 20:30 Golf: European Tour Highlights 21:00 Golf: PGA Europro Tour Highlights The Cobra Puma Golf Championship 22:00 Golf: The Golf Fix - NEW! 23:00 Golf: Golfing World 00:00 Golf: Golf Central 01:00 Golf: Golfing World - NEW! 02:00 OPHOLD I SENDEFLADE

ONSDAG 2 AUGUST 09:00 Golf: Golfing World 10:00 Golf: Golf Central - NEW! 11:00 Golf: PGA Europro Tour Highlights The Cobra Puma Golf Championship 12:00 Golf: Summer of 76 13:00 Golf: The Golf Fix 14:00 Golf: The Golf Fix 15:00 Golf: The Golf Fix 16:00 Golf: WGC Bridgestone Invitational 2015 19:00 Golf: Summer of 76 20:00 Golf: WGC Bridgestone Invitational 2016 23:00 Golf: Golfing World 00:00 Golf: Golf Central 01:00 Golf: Golfing World - NEW! 02:00 OPHOLD I SENDEFLADE

TORSDAG 3 AUGUST 09:00 10:00 11:00 18:00 19:00 19:30 00:30 01:00 02:00

Golf: Golf: Golf: Golf:

Golfing World Golf Central - NEW! Ricoh Women's British Open Feherty - Lee Trevino, John Daly & Gary McCord Golf: Golf Channel Academy - NEW! Golf: WGC Bridgestone Invitational 2017 Golf: Golf Channel Academy Golf: Golfing World - NEW! OPHOLD I SENDEFLADE

FREDAG 4 AUGUST 09:00 10:00 10:30 11:00 18:00 18:30 19:30 00:30 01:00 02:00

Golf: Golf: Golf: Golf: Golf: Golf:

Golfing World Golf Channel Academy Golf Central - NEW! Ricoh Women's British Open Golf Channel Academy Feherty - Lee Trevino, John Daly & Gary McCord Golf: WGC Bridgestone Invitational 2017 Golf: Golf Channel Academy Golf: Feherty OPHOLD I SENDEFLADE

LØRDAG 5 AUGUST 09:00 10:00 11:00 12:00

Golf: Golf: Golf: Golf:

The Golf Fix The Golf Fix The Golf Fix Golf Channel Academy

12:30 Golf: Golf Channel Academy 13:00 Golf: Ricoh Women's British Open 20:00 Golf: W GC Bridgestone Invitational 2017 00:00 Golf: Golf Central - NEW! 00:30 Golf: Golf Channel Academy 01:00 Golf: The Golf Fix 02:00 OPHOLD I SENDEFLADE

SØNDAG 6 AUGUST 09:00 10:00 11:00 12:00 13:00 20:00 00:00 01:00 02:00

Golf: Feherty - Nancy Lopez Golf: Feherty - Hale Irwin Golf: Feherty - Stephen Curry Golf: F eherty - Lee Trevino, John Daly & Gary McCord Golf: R icoh Women's British Open Finalen Golf: W GC Bridgestone Invitational 2017 - Finalen Golf: Golf Central - NEW! Golf: Golf Central - NEW! OPHOLD I SENDEFLADE

MANDAG 7 AUGUST 09:00 Golf: Golfing World 10:00 Golf: Summer of 76 11:00 Golf: W GC Bridgestone Invitational 2017 - Finalen 17:00 Golf: Golf Central - NEW! 18:00 Golf: E uropean Tour Highlights NEW! 19:00 Golf: R icoh Women's British Open Finalen 22:00 Golf: School of Golf - NEW! 23:00 Golf: Golfing World 00:00 Golf: Golf Central 01:00 Golf: Golfing World - NEW! 02:00 OPHOLD I SENDEFLADE

TIRSDAG 8 AUGUST 09:00 Golf: Golfing World 10:00 Golf: Summer of 76 11:00 Golf: R icoh Women's British Open Finalen 18:00 Golf: European Tour Highlights 19:00 Golf: P GA Europro Tour 2017 Highlights - NEW! 20:00 Golf: The Golf Fix 21:00 Golf: The Golf Fix 22:00 Golf: The Golf Fix - NEW! 23:00 Golf: Golfing World 00:00 Golf: L ive from the PGA Championship 01:00 Golf: Golfing World - NEW! 02:00 OPHOLD I SENDEFLADE

ONSDAG 9 AUGUST 09:00 Golf: Golfing World 10:00 Golf: F eherty - Lee Trevino, John Daly & Gary McCord 11:00 Golf: E uropean Senior Tour Highlights - NEW! 12:00 Golf: T he Challenge Series Highlights - NEW! 12:30 Golf: PGA Europro Tour Highlights

13:30 14:00 14:30 15:00 16:00 19:00 20:00 23:00 00:00 01:00 02:00

Golf: Golf: Golf: Golf:

Golf Channel Academy Golf Channel Academy Golf Channel Academy - NEW! Live from the PGA Championship - NEW! Golf: PGA Championship 2015 Golf: Live from the PGA Championship Golf: PGA Championship 2016 Golf: Golfing World Golf: Live from the PGA Championship Golf: Golfing World - NEW! OPHOLD I SENDEFLADE

TORSDAG 10 AUGUST 09:00 10:00 11:00 12:00 13:00 14:00 15:00 16:00 17:00 18:00 19:00 01:00 02:00

Golf: Golf: Golf: Golf: Golf: Golf: Golf:

Golfing World - NEW! The Golf Fix The Golf Fix The Golf Fix The Golf Fix Feherty - Matt Lauer Live from the PGA Championship - NEW! Golf: School of Golf Golf: School of Golf Golf: School of Golf Golf: US PGA Championship 2017 Golf: Golfing World - NEW! OPHOLD I SENDEFLADE

KUN 1850.-

med fuld spilleret/DGU-kort. Ingen indskud eller depositum

Flere venskabsklubber på Sjælland og Bornholm!

FREDAG 11 AUGUST 09:00 Golf: Golf Channel Academy 10:00 Golf: World Long Drive Tour 2017 12:00 Golf: Live from the PGA Championship - NEW! 13:00 Golf: US PGA Championship 2017 19:00 Golf: US PGA Championship 2017 01:00 Golf: The Golf Fix 02:00 OPHOLD I SENDEFLADE

LØRDAG 12 AUGUST 09:00 10:00 11:00 12:00 13:00 14:00 20:00 01:00 02:00

Golf: Golf: Golf: Golf: Golf:

The Golf Fix Feherty - Matt Lauer School of Golf Summer of 76 Live from the PGA Championship - NEW! Golf: US PGA Championship 2017 Golf: US PGA Championship 2017 Golf: School of Golf OPHOLD I SENDEFLADE

SØNDAG 13 AUGUST 09:00 10:00 10:30 13:00 14:00 15:00 20:00 01:00 02:00

Golf: Golf: Golf: Golf:

Feherty - Matt Lauer Golf Channel Academy World Long Drive Tour 2017 Live from the PGA Championship - NEW! Golf: Feherty - Matt Lauer Golf: US PGA Championship 2017 Golf: US PGA Championship 2017 - Finale Golf: Golfing World - NEW! OPHOLD I SENDEFLADE

KNUDSEN ANBEFALER August byder på et sandt overflødighedshorn af store golfturneringer på Viasat Golf. Vi indleder med Ricoh Women’s British Open og World Golf Championships hos mændene i samme uge – efterfulgt af året sidste major US PGA Championship på Quail Hollow i USA. Og sådan som den sidste major slut-

Bliv medlem i Gudhjem Golfklub

tede, tegner det overordentligt interessant. Og så – som rosinen i pølseenden – slutter vi måneden med golffest i Himmerland. Den fjerde udgave af Made in Denmark. Et arrangement, der er ved at udvikle sig til ét af året absolutte højdepunkter. FORE! Henrik Knudsen. – Redaktør Viasat Golf

I Rø finder du 2 fantastiske 18 huls baner med stor variation – bare Bornholms bedste! Ugekort begge baner kr. 1000,-

Bo på golfbanen. Huse til 4/6 pers. pers. fra kr. 2000,- om ugen – ring og hør nærmere... QUICK Golfskole - når det passer dig!

Tlf. Tlf. 5648 5648 4050, 4050, mail: mail: carsten@roegolfbane.dk, carsten@roegolfbane.dk, www.gudhjemgolfklub.dk www.gudhjemgolfklub.dk


I N T R O D U C I N G

THE NEW VOLVO XC60 The Future of Safety

V I G L Æ D E R OS T I L AT S E D I G I VO R E S S H OW ROO M

MADE BY SWEDEN B

-

D

VOLVOCARS.DK

12,8-19,6 km/l, 133-178 g C02 /km.

JYLLAND OG FYN

AUTOHUSET VESTERGAARD VEJLE • Løversysselvej 9 • Tlf. 70 27 05 00 KOLDING • Trianglen 4 • Tlf. 75 52 25 55 ODENSE • Bondovej 18 • Tlf. 63 17 13 11 AUTO LINDVANG AABENRAA • Langrode 25 • Tlf. 74 62 13 33

BJARNE NIELSEN ESBJERG • Storegade 246 • Tlf. 76 13 85 00 HERNING • Silkeborgvej 110 • Tlf. 96 26 62 00 DAHL PEDERSEN VIBORG • Lundvej 1 • Tlf. 86 62 44 44

PEDERSEN & NIELSEN AALBORG • Jyllandsgade 28 • Tlf. 98 11 16 44 AARHUS • Ravnsøvej 2 • Tlf. 87 46 60 00 FREDERIKSHAVN • Maigårdsvej 5 • Tlf. 98 42 43 44 RANDERS • Århusvej 115 • Tlf. 86 42 25 11

SJÆLLAND

AUTOHUSET VESTERGAARD NÆRUM • Nærum Hovedgade 1 • Tlf. 72 59 18 00 BILFORUM NORDSJÆLLAND HILLERØD • Vølundsvej 2 • Tlf. 48 24 19 24

BJARNE NIELSEN KØGE • Tangmosevej 108 • Tlf. 56 67 70 00

NELLEMANN KØBENHAVN • Bryggervangen 39 • Tlf. 39 27 22 11 ROSKILDE • Betonvej 1 • Tlf. 46 75 51 24


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.