Goed Nieuws Beekdaelen

Page 1

Nummer 2726 - 3 augustus 2022 week 31

oplage 9500 ex.

Een fijne zomervakantie!

Beekdaelen

Verschijnt wekelijks huis aan huis in kernen Amstenrade, Bingelrade, Doenrade, Jabeek, Merkelbeek, Oirsbeek, Puth, Schinnen, Schinveld en Sweikhuizen.

Oproep aan hondenbezitters Het Limburgse platteland nodigt met zijn groene velden, bossen en uitgestrekte heuvellandschappen uit tot een mooie wandeling. De holle wegen tussen de landerijen, de wandelpaden langs maïsvelden, akkers en weiden met grazend vee vormen een uitgelezen gebied om een frisse neus te halen voor wandelaars en hun trouwe viervoeter. Zeker in de zomer en met de vakantie in het verschiet zoeken toeristen en Zuid-Limburgers zelf massaal het buitengebied op.

Dorpstraat 38 - Oirsbeek Telefoon 046-442 38 31

Weekaanbieding: Gehakt half om half

500 gram

KAFFEE IN DE VRIE

4.50

Braadworsten

3+1 gratis!

Minute steaks

3+1 gratis!

Uit eigen keuken

Voor de hond is het natuurlijk het mooist als hij vrij rond kan rennen, maar helaas kan dat niet overal. Honden spelen een belangrijke rol bij het overbrengen van Neospora-infecties onder runderen. De parasiet Neospora caninum geldt wereldwijd als een belangrijke veroorzaker van abortus onder runderen, waarbij de vrucht in de baarmoeder wordt afgestoten. De hond fungeert als gastheer voor deze parasiet. De hond wordt er zelf niet ziek van, maar hij brengt het wel via zijn ontlasting over op runderen. Door het eten van gras of kuilvoer dat vervuild is met ontlasting van honden nestelt de parasiet zich in de koe en veroorzaakt dan het verwerpen van het ongeboren kalfje. Deze wetenschap leidt tot toenemende bezorgdheid bij rundveehouders. De agrarische sector in Limburg staat buitengewoon positief tegenover recreatie en toerisme in het buitengebied en is graag bereid wandelaars en honden als gasten op de voetpaden langs

hun weilanden te ontvangen, maar vraagt bij dezen wel dringend uw medewerking om het besmettingsgevaar bij koeien zoveel mogelijk te voorkomen. Dit kan voornamelijk door uw hond aan te lijnen en geen ontlasting achter te laten in en langs de weilanden en de hond zijn behoefte te laten doen in de wegberm of op andere plaatsen waar rundvee er niet mee in aanraking kan komen. Wat kunt u doen? • Honden in het buitengebied aanlijnen. • Uitwerpselen opruimen in weilanden waar runderen lopen. • Uitwerpselen opruimen in weilanden waar geen dieren lopen (gras wordt gemaaid en als voer gebruikt in de winter). De Zuid-Limburgse rundveehouders danken u alvast voor uw medewerking.

Kip Pilav

500 gram

Gebakken pastei

100 gram

5.95 1.39

Overige aanbiedingen worden dagelijks in onze winkel aangeboden! Let op, dit is onze laatste verkoopweek voor de vakantie. Op = op!!!! Wij zijn met vakantie vanaf Maandag 08 augustus tot en met dinsdag 30 augustus! Vanaf woensdag 31 augustus staan wij weer voor U klaar. Wij wensen u allen fijne zomerweken toe!!!

046 - 744 01 44

www.schilder-stikkelbroeck.nl


um

3 augustus 2022

Natuurmiddag

APK? 046-4431721

AUTOBEDRIJFKEES.NL

JOCAPARTS BV betaald de hoogste prijs voor schadeloop- en sloopauto’s. Telefoon tussen 8.00 en 17.00 uur. 045-5411480

Colofon Weekblad Goed Nieuws is een uitgave van drukkerij/uitgeverij van Breugeloffset. Hulterweg 30A , 6438 AJ Oirsbeek Tel.: 046-4421499 info@weekbladgoednieuws.nl info@vanbreugeloffset.nl Oplage: 9500 exemplaren Verschijnt wekelijks, iedere woensdag aan huis in Amstenrade, Bingelrade, Doenrade, Jabeek, Merkelbeek, Oirsbeek, Puth, Schinnen, Schinveld en Sweikhuizen Advertenties en kopij dienen vrijdags voor verschijningsdatum in ons bezit te zijn. Wij kunnen geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor schade van welke aard dan ook, ontstaan door het niet, niet tijdig of onjuist plaatsen van advertenties. Fouten in telefonisch opgegeven advertenties of fouten ontstaan door onduidelijk handschrift van de opdrachtgever, behoeven niet door ons te worden gecompenseerd. Ook kan de redactie niet aansprakelijk gesteld worden voor ingezonden artikelen en/of reacties. Eventuele druk- en zetfouten in artikelen en advertenties zijn voorbehouden.

IVN Beekdaelen-Schinnen organiseert op maandag 15 augustus weer een Natuurmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in het IVN lokaal Schinnen Burg. Pijlsstraat 1d Schinnen. Zoals gebruikelijk start het programma met de Natuuragenda van en door Marly Beursgens. Zij brengt de bezoekers op de hoogte van wat er de komende tijd in de natuur te zien is. Aansluitend zal Harrie Hermens iets vertellen over de verschillende soorten mossen en hun leefwijze. Na de pauze zal Riël Snoep ons kennis laten maken met het algemene, maar toch zo bijzondere Parapluutjesmos.

Parapluutjesmos En eveneens gebruikelijk is het om de middag af te sluiten met een korte wandeling voor belangstellende in de omgeving

van het IVN-lokaal. Meer informatie: Marion Biermans, jomarion4243@gmail. com of tel. 046-4422941

Plaquette Indiëmonument vernieuwd In 2012 was de bronzen plaquette van het Indiëmonument aan de Burg. Pijlsstraat te Schinnen, door vandalen van het monument gestolen. Uit kostenoverweging en om diefstal te voorkomen werd voor een oplossing met bankirai hout gekozen. Deze houtsoort zou honderd jaar in de open lucht doorstaan. Helaas moest Vereniging Historie Schinnen vaststellen, dat de gegraveerde letters op de plaquette dit niet aan konden. Met de belangeloze medewerking van houtbewerking Paul van der Broek en zijn enthousiaste medewerkers, werd er een nieuwe plaquette

Tekst en foto: Jo Schoonbrood gemaakt van witte trespa met gelaserde tekst. Deze plaquette werd door de buitendienst van de gemeente, aangestuurd door Mark Spätjens, geplaatst. “Rest ons een woord van dank,

aan Paul van der Broek en de buitendienst van de gemeente voor de spontane medewerking. Laten we hopen dat deze plaquette de tand des tijds wel kan doorstaan”.

Wilfred en Patricia van den Hout

045-5212004

Het Goed Nieuws is ook te lezen via www.weekbladgoednieuws.nl

24 uur per dag bereikbaar

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun uitvaart reeds vooraf te regelen. Wij verstrekken u dan ook graag verblijvende informa�e. Hiervoor kunt u ons bellen voor het maken van een afspraak bij u thuis of in ons uitvaartcentrum.

Kathagen 10 6361 HG Vaesrade/Beekdaelen

www.uitvaartcentrum-vandenhout.nl


3 augustus 2022

BELLA MUSICA PIANOLES (ook online)

voor jong en oud door bevoegd docente.Voor info: 046-4424456 Hélène Jennes. www.pianolesbellamusica.com

WOLFFS DAKBEDEKKING HOENSBROEK

Gespecialiseerd in platte daken. Boeiboorden bekleden met Plastisol. Ook uw adres voor: oplossen lekkages, schoorsteenrenovaties en dakgoten. Tel. 045-8508073 www.wolffsdakbedekking.nl

TE HUUR

Tijdelijk/dagdeel/permanent. Kleine en grote werkunits/Lotuslounge. Geschikt voor ZZP’r vanaf 12 t/m 100 vierkante meter, atelier, workshops, creativiteit, distributie, opslag, hobby, tel 0653941182

Afgeschreven boekenverkoop bij alle bibliotheken van De Domijnen Op veler verzoek is er vanaf 25 juli t/m 3 september een grote verkoop van afgeschreven boeken en tijdschriften in alle bibliotheekvestigingen van De Domijnen. Deze boeken en tijdschriften verdienen nog een tweede ronde in deze tijd van duurzaamheid. De verkoop is tijdens de openingsuren van de bibliotheken. Bij de aangeboden afgeschreven boeken zijn diverse genres boeken vertegenwoordigd, er zijn jeugdboeken, romans en informatieve boeken te koop voor kleine prijsjes. Ook afgeschreven week- en maandbladen zijn te koop. Belangstellenden kunnen tot 3 september voor de verkoop terecht tijdens openingstijden in de bibliotheken. Betalen kan ter plekke met pin. Met de opbrengst van deze verkoop steunen wij het goede doel Leergeld Westelijke Mijnstreek. Kijk voor locaties en openingstijden op www.dedomijnen.nl/bibliotheek/ contact-locaties.

Dankbetuiging

VAKANTIEWONING DRENTHE TE HUUR

Nieuw gebouwd, 51 m², 2 slaapkamers. Grote tuin voor privé-gebruik. Prachtige omgeving. Veel privacy. Huisdiervrij. Limburgse gastvrijheid. Info, foto’s en prijzen: www.deoudepaardenstal.nl.

THE WIENERS

Op vrijdag 19 augustus organiseren wij een culinaire avond met livemuziek uit de jaren 50 en 60. Dit na een groot succes van afgelopen jaar. Restaurant Oasis, Oirsbeek, 046-4421260. www.restaurant-kookstudiooasis.nl

Rommelmarkt HEGGE

4 sept. 10-17 uur. 170 kramen alléén tweedehands spullen. Gratis, dichtbij parkeren. Entree 1,-. Betaalbare horeca. Sfeer DJ.

Wij willen u op deze manier heel hartelijk bedanken voor alle warme woorden, vele kaarten, berichtjes en bloemen die wij mochten ontvangen bij het overlijden van mijn lieve man, onze zorgzame vader, trotse opa en overgrootvader.

Oud Papier Puth

Jo Jakobs

Op donderdag 18 augustus wordt het oud papier OVERDAG opgehaald. U kunt het oud papier dan al op woensdagavond buiten zetten.

Maria, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind. Een bijzonder woord van dank aan de zorgmedewerkers van Cicero Beekdaelen en de nachtverpleging.

Een vlinder te zijn als ik terug zou komen Licht, vrij en vrolijk Na een rijk, veelzijdig en welbesteed leven, waarin zij er altijd voor iedereen was, is overleden onze zus, schoonzus, tante, oudtante en nicht

Trees Meijers-Hautvast * Oirsbeek, 6 november 1941

OUD GOUD

Te Koop gevraagd hoogste dagprijs! Goud ophalen aan huis is mogelijk. Gratis taxeren, goud solderen 12 euro, zilver solderen 7 euro. Horloge batterij 7 euro. Altijd prijsopgave, Mariet Stijfs Oirsbeek, graag even bellen 046-4425037

14 juli 2022

† Amstenrade, 20 juli 2022

weduwe van

Jo Meijers Namens de familie Provincialeweg Zuid 163 6438 BD Oirsbeek. Een speciaal woord van dank aan; Team Zuyderland, Team Cicero, in het bijzonder team Klaproos en Huisartsen Praktijk Oirsbeek.


3 augustus 2022

Voortgang werkzaamheden Provincialeweg te Oirsbeek

BROMMOBIEL? 046-4431721 AUTOBEDRIJFKEES.NL

LET OP!! OUD PAPIER

zaterdag 6 augustus wordt het oud papier opgehaald door Harmonie St. Gerlachus

in Oirsbeek ZUID Wilt u het gebundeld klaar zetten?

A &A

Rolluiken en Zonwering

De Root 34 6436 CZ Amstenrade Tel. 046-4512301

Leverancier van: • rolluiken met hor • rolluiken Nu ook • screen sec�onaal • zip screen poorten • zonneschermen • horsystemen • ook voor reparatie • klusjes om en aan het huis

www.a-a-rolluiken.nl

GUNTHER KOOKT

Na 31 jaar gooien we het roer om. Restaurant Oasis wordt GUNTHER KOOKT. Restaurant is nog geopend in het weekend op reservering tot en met 28 augustus. Oirsbeek, 046-4421260. www.restaurant-kookstudiooasis.nl

De werkzaamheden rondom de Provincialeweg te Oirsbeek verlopen voorspoedig. De buffer is grotendeels gerealiseerd en ook is men gevorderd met de rioolwerkzaamheden in het hoogelegen deel van de Provincialeweg en de Hulterweg. Altaarstraat Op dit moment is de aannemer gestart met de werkzaamheden in de Altaarstraat, en daarom is deze dan ook afgesloten. Vanaf nu kan verkeer vanuit Amstenrade dus niet meer vóór het werkvak de Altaarstraat inrijden. Vakantie Week 32, 33 en 34 vinden er geen werkzaamheden plaats, dit is de vakantieperiode van de aannemer. Ook gedurende deze periode blijft de rijweg afgesloten voor alle doorgaand verkeer met uitzondering van de buslijndiensten en de hulpdiensten. Respecteer de regels Nadrukkelijk vermelden we dat er tot nu op het werk veel gevaarlijke situaties ontstaan en hinder wordt ondervonden van automobilisten die de bebording “afsluiting” negeren en het werkvak in en uitrijden. Voor de mensen op het werk levert dit gevaarlijke situaties op en handhaving treedt dan ook met regelmaat verbaliserend op.

Planning Week 35, de week van 29 Augustus 2022 zal de aannemer zijn werkzaamheden weer hervatten. Tekst Beekdaelen actueel.

VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN SPAREN PENSIOENEN

VERZEKE VERZEKERINGEN

LENINGEN HYPO HYPOTHEKEN

OCCASION? 046-4431721 AUTOBEDRIJFKEES.NL

SPAREN PENSIOENENPENS LENINGEN LE


3 augustus 2022

PAROCHIE)('(5$7,( 6&+,11(1 2,56%((. 387+ (1 DOENRADE Secretariaat: maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. 046-8886438 WWW.RKBEEKDAELEN.NL INFO@RKBEEKDAELEN.NL Pastoor-deken J. Honings, tel. 4431292 Kapelaan B. Gorissen, tel. 4431796

UIT DE AGENDA VAN ONZE PAROCHIES - Maandag 15 augustus: Maria Tenhemel opneming: 19.00 uur H. Mis aan de grot in Oirsbeek - Donderdag 1 september: Ziekencommunie - Vrijdag 2 september: 10.00 uur H. Mis gevolgd door ochtendprogramma in de H. Amelbergabasiliek te Susteren b.g.v. de Heiligdomsvaart - Woensdag 7 september: Ouderavond H. Vormsel - Vrijdag 9 september: Dankavond voor vrijwilligers parochie Puth - Zondag 18 september: Processie in Oirsbeek - Woensdag 21 september: Taizéviering om 19.00 uur in Schinnen - Zondag 25 september: Vrijwilligersfeest parochie Doenrade

'LDNHQ + -DQVVHQ Catechisten: D. van Breugel

daarnaast vieren we samen de Eucharis e; is er om 12.30u een gezamenlijk warme maal jd (in s lte), en aan het einde van de dag het rozenhoedje met Aanbidding. O ewel een gevarieerd programma die u door de dag leidt…en hopelijk als een weldaad ervaren wordt. Hee u interesse, maar nooit alleen die stap durven ze en, dan bieden wij nu de mogelijkheid om samen met meerdere parochianen, als groep naar zo’n S lle Dag te gaan. We willen dit doen op zaterdag 15 oktober a.s. en het thema van deze S lle Dag luidt: Met Maria, “Ja, hier ben ik” zeggen. Aanmelden voor deze dag, kunt u doen bij ondergetekende via mail of telefoon: dvanbreugel@rkbeekdaelen.nl of 046 – 8504099 Bij het aanmelden via de mail, graag uw voor- en achternaam + telefoonnummer vermelden. Aanmelden kan t/m 15 september a.s.. Het bedrag voor deze dag kunt u contant betalen bij aankomst in de Foyer, of van tevoren overmaken naar het rekeningnummer van de Foyer (zie website hieronder). Omdat we met eigen vervoer willen gaan, bekijken we a.d.h.v. het aantal deelnemers wie er kunnen rijden naar Thorn en uiteraard zult u daarvan op de hoogte gebracht worden. Voor meer informa e over de Foyer in Thorn, zie link: h p://www.foyer-thorn.nl/index.html Van harte uitgenodigd! Namens het pastoraal team, Désirée van Breugel, catechiste

FEDERATIEVIERINGEN Voortaan houden we jaarlijks vier federaevieringen. Om bij elkaar op bezoek te gaan en te genieten en wellicht te leren van iets specifieks in die andere parochie. De eerste is de St. Lambertusviering op 18 september in Oirsbeek. Op die zondag vieren we samen in Oirsbeek het St. Lambertusfeest. Er is die zondag géén heilige Mis in Schinnen, in Puth en in Doenrade. Voor ouderen die slecht ter been zijn, zullen we vervoer regelen. Voor velen is het echter geen probleem. Immers de huzarensalade of het toiletpapier wordt ook bij de supermarkt tegenover de kerk gehaald. Zo zullen we ook een federa eviering houden in Schinnen, in Puth en in Doenrade. We hopen dat het een verrijking mag zijn voor ons parochieleven! GASPRIJS In het kerkbestuur denken we na over de STILLE DAG komende winter. Over het stookgedrag in Graag nodigen wij u uit voor een S lle onze kerken. Net zoals u zich die vraag misDag in de Foyer in Thorn. schien ook thuis stelt. En met name: “Wie De S lle Dagen zijn geschikt voor hen die zal dat betalen?”. Er zijn diverse mogelijkkennis willen maken met de schoonheid heden, de verwarming een graadje of meer van Gods Woord en de kracht van de s l- lager, vieringen doen in een andere ruimte, te. Alle s lle dagen worden geleid door parochianen vragen om een extra bijdrage, Foyervader A. Pierik (een priester) en de mensen uitnodigen om een dikkere jas aan gemeenschap (de foyerleden). te trekken, minder vieringen, enfin. We zulEen s lle dag begint ‘s-ochtends om len zien. We hopen in ieder geval op begrip. 9.45u (vanaf 9.15u bent u welkom voor een kopje koffie) en eindigt ‘s-middags VIA SCHIPHOL? KOFFER ZEGENEN! met een kop koffie om 16.30u. Als u via Schiphol reist, misschien uw kofDe richtprijs voor een s lle dag bedraagt fer extra laten zegenen? Een auto, een huis, Euro 25,-. een fiets, een tuin, alles wat mensen ten Er zijn op zo’n dag 2 conferen es, waarin dienste staat kan gezegend worden mits een Bijbeltekst wordt uitgelegd; hier een goede inten e achter zit. Vooraf-

gaand aan een plo raak je snelle Audi laten zegenen is minder de bedoeling. Wilt u de zegen vragen voor iets? Laat het ons weten! En met uw koffer bent u al jd welkom, al dan niet volgepakt! In ieder geval een fijne vakan e! H. DIONYSIUS SCHINNEN Parochiekantoor: tel. 046 8886438 dinsdag 10.00 tot 12.00 uur E-mail: pastorieschinnen@ziggo.nl Bankrek.nr. t.n.v. Kerkbestuur St. Dionysius te Schinnen NL62 RABO 0146 5959 12 of NL27 INGB 00010468 43 of NL45 RBRB 0920 4529 81 Zondag 7 augustus NegenƟende zondag door het jaar 10.00 uur: H. Mis Na afloop is er gelegenheid om koffie, thee of fris te drinken en elkaar te ontmoeten Zeswekendienst voor Mieke Passage-Lamine tevens voor echtgenoot May Passage en Jaardienst voor dochter Marie José Passage en voor zoon Harry; voor Willi Geilen; voor Leo en Wies Meens-Schils en voor hun overleden familieleden. Dinsdag 9 augustus H. Theresia Benedicta van het Kruis (Edith Stein), maagd en martelares Patrones van Europa. 9.30 uur: H. Mis Donderdag 11 augustus 19.00 uur: H. mis aan de Mariakapel H. Mis voor overleden en levende leden van de familie van den Elsen-Langens. Zondag 14 augustusTwinƟgste zondag door het jaar 10.00 uur: H. Mis Aan het begin van de dienst wordt de kroedwusj gezegend. U kunt zelf een kroedwusj meenemen. Eerste Jaardienst voor Tilla Otermans Peerboom; Jaardienst voor Frans en Annie Buijsers-Passage; voor Hub O en tevens voor Yves Louis; Hoogmis voor Hub Steinbusch (Buurt); voor Maria JacobsUbachs en overleden familieleden; Jo Nijssen voor verjaardag tevens voor Hub Nijssen Dinsdag 16 augustus 9.30 uur: H. Mis Donderdag 18 augustus 19.00 uur: H. Mis aan de Mariakapel Zondag 21 augustus Een-en-twinƟgste zondag door het jaar 10.00 uur: H. Mis


3 augustus 2022

PAROCHIE)('(5$7,( 6&+,11(1 2,56%((. 387+ (1 DOENRADE Secretariaat: maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. 046-8886438 WWW.RKBEEKDAELEN.NL INFO@RKBEEKDAELEN.NL Pastoor-deken J. Honings, tel. 4431292 Kapelaan B. Gorissen, tel. 4431796

Eerste Jaardienst voor Annie LangenRenkens tevens voor Teun Langen; Hoogmis voor Menno Langeveld; voor Ber ne Smeets-Stevens voor verjaardag tevens voor Tom Smeets; voor Louise Meens-Schils; voor Ciska van de Winkel Dinsdag 23 augustus 9.30 uur: H. Mis Donderdag 25 augustus 19.00 uur: H. Mis aan de Mariakapel H. Mis voor Jo Zeiphenning en dochter Miriam Zondag 28 augustus Twee-en-twinƟgste zondag door het jaar. De meeropbrengst van de collecte is bestemd voor de MIVA. 10.00 uur: H. Mis Jaardienst voor Thei Knarren; voor Zef Haerden tevens voor echtgenote Anna Haerden-Mobers Dinsdag 30 augustus 9.30 uur: H. Mis Woensdag 31 augustus 15.00 uur: H. Mis In De Beemden H. Mis voor Sonja Weusten-Bex, voor overleden familieleden, vrienden en bekenden en overleden bewoners van De Beemden Donderdag 1 september 11.00 uur: H. Mis In Nobamacare Vrijdag 2 september Eerste Vrijdag van de maand 9.30 uur Geen H. Mis Van ons is heengegaan Guus Bruls in de lee ijd van 89 jaar. Hij ruste in vrede. H. LAMBERTUS TE OIRSBEEK Parochiebureau geopend op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Tel.: 06 51173471, uitsluitend jdens kantooruren. Email: parochieoirsbeek@gmail.com Kostertelefoon: 06 20192963. RABO: NL03 RABO 0102 7003 03 t.n.v. Kerkbestuur St. Lambertus.

'LDNHQ + -DQVVHQ Catechisten: D. van Breugel

Zondag 14 augustus TwinƟgste zondag door het jaar 11.00 uur: H. Mis Deze H. Mis wordt opgeluisterd met volkszang Jaardienst voor: Marie-José Douven-Vleugels en wederzijdse ouders (st); Wiel en Annie Kniebeler-Jurjus (st); Jaardienst voor: Annie Smeets, tevens voor haar verjaardag en voor Jan en Lillian Smeets. Hoogmis voor: Wiel Mertens

den van de Seniorenkapel Puth te weten: Piet Nijssen; Hub en Alice Beaujean; Wiel Diederen; Louis Duijzings; May Passage; Huub Meuffels; Jos Cals; Bertha Pennings.

Maandag 15 augustus H. Mis aan de Mariagrot Deze dienst wordt opgeluisterd door het PGZK St. Lambertus. Tijdens deze dienst vindt ook de zegening van de Kroedwusj plaats. H. Mis voor: Sjaak de Koster; Joep Offermanns en Johanna Lucassen

Zondag 28 augustus Twee-en-twinƟgste zondag door het jaar 11.30 uur: H. Mis Jaardienst voor: José Renkens-Maes

Woensdag 17 augustus 09.30 uur: H. Mis Zondag 21 augustus Een-en-twinƟgste zondag door het jaar 11.00 uur: H. Mis Deze H. Mis wordt opgeluisterd met volkszang Hoogmis voor: Lilian Douven (p) Woensdag 24 augustus 09.30 uur: H. Mis Zondag 28 augustus Twee-en-twinƟgste zondag door het jaar 11.00 uur: H. Mis. Deze H. Mis wordt opgeluisterd met volkszang. Jaardienst voor: Pol en Diny KustersUlijn (st) Woensdag 31 augustus 09.30 uur: H. Mis. H.PETRUS CANISIUS TE PUTH Federa esecretariaat: 046-8886438 ma-wo-vrij 10-12 uur E-mail: info@rkbeekdaelen.nl Kerkbijdragen en betalingen: NL74 RABO 01465958 90 t.n.v. Parochie H. Petrus Canisius Puth Zondag 7 augustus NegenƟende zondag door het jaar 11.30 uur: H. Mis Hoogmis voor het welzijn van onze parochies

Zondag 14 augustus TwinƟgste zondag door het jaar 11.30 uur: H. MIS IN DE GROTE KERK. Deze dienst wordt opgeluisterd door de Seniorenkapel Puth. Hoogmis uit dankbaarheid b.g.v. de 100e verjaardag van mw. Lieske Haenen- RencWoensdag 3 augustus 09.30 uur: H. Mis. kens. Tevens als hoogmis voor de overleden leZondag 7 augustus NegenƟende zondag door het jaar 11.00 uur: H. Mis Deze H. Mis wordt opgeluisterd met volkszang Hoogmis voor: Lilian Douven (p)

Zondag 21 augustus Een-en-twinƟgste zondag door het jaar 11.30 uur: H. Mis Jaardienst voor: Z.E.H. Pastoor Harie Lebens

H. JOZEF TE DOENRADE Contactpersoon: Léon Theunissen catechist. Tel. 06-43225724 dinsdag en donderdag ná 16 uur Email: leontheunissen@ziggo.nl Kerkbijdrage en Betalingen Rabo.: NL77RABO 0111700086 Zondag 7 augustus NegenƟende zondag door het jaar 9.30 uur: H. Mis Deze dienst wordt opgeluisterd door Schola Cantorum St. Jozef olv Steven van Kempen. Hoogmis voor: Piërre en Maria PenningsCremers; Mia Habets-Arets; Jaardienst voor: Wies Dassen-van Noorbeek, tevens voor overleden ouders Jan Dassen-Feijts en zoon Frans Zondag 14 augustus TwinƟgste zondag door het jaar 9.30 uur: H. Mis. Deze dienst wordt opgeluisterd met orgel en zang doorSteven van Kempen. Hoogmis met zegening van de Kroetwusj; voor alle vakan egangers voor een behouden terugreis; voor vrede in de wereld Zondag 21 augustus Een-en-twinƟgste zondag door het jaar 9.30 uur: H. Mis. Deze dienst wordt opgeluisterd door Schola Cantorum St. Jozef olv Steven van Kempen. Hoogmis voor Mia Habets-Arets Zondag 28 augustus Twee-en-twinƟgste zondag door het jaar 9.30 uur: H. Mis. Deze dienst wordt opgeluisterd met orgel en zang door Steven van Kempen. Jaardienst voor: José Smeets-de Groote.


3 augustus2022

Kerkberichten

Eligius Schinveld

Pastoor drs H.S.J. Adema, Wilhelminaplein 2, 6451 CJ Schinveld. Tel. 045-525 2318 / 06-225 68 958

Clemens Merkelbeek

Week: 19e t/m 22e zondag door het jaar (c) Remmen los gooien is geen vakantie Soms komen er wel berichten door van mensen, jong en oud, die naar Spanje, Italie en andere plaatsen gaan waar ze zich tegoed doen aan drank, vernieling, intimidatie en geweld. Ver van eigen huis worden ze toch niet gezien en laten ze hun ware aard zien. Ze laten zich leiden door de lagere lusten. Ze beseffen te weinig dat ze een negatief beeld achterlaten van het land waar ze vandaan komen en de familie waar ze uit voorkomen. En verknoeien daarmee ook het aanzien van medelanders. “Die zullen allemaal wel zo zijn”, wordt dan gezegd. Ook in de vakantie geldt dat je de eigen verantwoordelijkheid serieus moet nemen, waar je ook bent. Jezus wijst ons er op dat we voortdurend bedacht moeten zijn op situaties die we niet voorzien hadden (de komst van de bruidegom), waardoor het leven een andere wending krijgt. Niet profiteren van mensen waar je te gast bent, maar bescheiden blijven in je gedrag. Tijdens de vakantie blijft het denken aan God belangrijk. Leven vanuit Zijn bestaan betekent genieten van het mooie: nieuwe kontakten waar wij van leren, kunst en cultuur met bewondering in ons opnemen en op een ontspannen manier met elkaar omgaan. Dan wordt de vakantie een tijd die ons rustig maakt en alles in balans brengt om de draad van het leven weer opnieuw op te kunnen pakken. Vrij zijn komt zo in een ander perspectief te staan. Genieten van datgene wat thuis niet vanzelfsprekend is: een feestelijke maaltijd, een goed gesprek en even vrij zijn van allerlei verplichtingen. Veel mensen blijven ook gewoon thuis in de vakantietijd. Het is een tijd van bezoeken afleggen aan familie, vrienden of bekenden of zomaar een dagje er op uit.

Onbevlekt Ontvangen Amstenrade

Ook is het een tijd om gasten te ontvangen om daarmee oude contacten te vernieuwen. Soms vergeten we dat er ook mensen zijn die zich in de vakantie alleen voelen. Ze kijken uit naar vertrouwde mensen die even niet op bezoek komen omdat ze vakantie hebben. Het is ook goed om ook voor hun extra aandacht te hebben. Tenslotte zijn er mensen die in de vakantie op hun post blijven en dienstbaar zijn. Zij zorgen er voor dat wij van onze vakantie kunnen genieten, maar er ook zijn bij ziekte of tegenslag. Ook in de parochies blijven mensen beschikbaar voor dienstverlening in allerlei vormen. Laat ook hun merken dat ook hun inzet wordt gewaardeerd. In die zin wens ik u alle moois toe in de komende tijd

H. ELIGIUS TE SCHINVELD contactpersoon: pastorie, tel. 045-5252318; Frans Herings 0613652104 Bankgegevens voor betalingen aan parochie H. Eligius Schinveld: Kerkbijdrage: NL27 RABO 0146 7010 11 Andere bijdragen: NL31 RABO 0146 7001 63 of NL64 INGB 0001 0416 18 Website: www.eligiusschinveld.nl

Zaterdag 6 augustus 2022 Gedaanteverandering van de Heer 19.00u. H. Mis met volkszang voor Harry Ekkerink (vw. coll.); jrd. voor Maria Gertruda Dohmen; voor overl. ouders Josef Rutten en Mathilde Rutten-Willms; jrd. voor overl. ouders Rademakers-Voutz; voor Jan Pricken (vw. verj.); voor José Mengelers-Gerards Maandag 8 augustus 2022 H. Dominicus, priester 18.00u. Aanbidding

Gertrudis Jabeek

Lambertus Bingelrade

18.45u. Maria-noveen 19.00u. H. Mis t.e.v. O.L. Vrouw van Lourdes Dinsdag 9 augustus 2022 H. Teresia Benedicta van Het Kruis (Edith Stein), maagd en martelares, patrones van Europa 19.00u. H. Mis in verzorgingshuis Aan de Bleek (alleen voor bewoners) Zaterdag 13 augustus 2022 19.00u. H. Mis met volkszang als gest. jrd. voor Maria Roex en overl. fam.; voor ouders May en Broer Huls-Dohmen en schoondochter Annie Maandag 15 augustus 2022 Maria Ten Hemelopneming 18.00u. Aanbidding 18.45u. Maria-noveen 19.00u. H. Mis t.e.v. O.L. Vrouw van Lourdes; int. Uit dankbaarheid Dinsdag 16 augustus 2022 H. Stefanus van Hongarije 19.00u. H. Mis in verzorgingshuis Aan de Bleek (alleen voor bewoners) Zaterdag 20 augustus 2022 H. Bernardus, abt en kerkleraar 10.30u. Huwelijksmis voor bruidspaar Stephan Klasens en Margriet Otter 19.00u. H. Mis met volkszang Zondag 21 augustus 2022 14.30u. Doopsel van Noud Pieper Maandag 22 augustus 2022 H. Maag Maria, koningin 18.00u. Aanbidding 18.45u. Maria-noveen 19.00u. H. Mis t.e.v. O.L. Vrouw van Lourdes Dinsdag 23 augustus 2022 H. Rosa van Lima 19.00u. H. Mis in verzorgingshuis Aan de Bleek (alleen voor bewoners) Zaterdag 27 augustus 2022 H. Monica 19.00u. H. Mis met volkszang als jrd. voor Arnold en Miet van Nuys-Meijers; jrd. voor Sjeng en Beth Dohmen-Palmen (vw. kinderen); zwd. voor Jan Sturtz Zondag 28 augustus 2022 14.30u. Doopsel van Otis Martineau


3 augustus2022

Maandag 29 augustus 2022 Marteldood van de H. Johannes de Doper 18.00u. Aanbidding 18.45u. Maria-noveen 19.00u. H. Mis t.e.v. O.L. Vrouw van Lourdes; voor Carool Peters-Schröder (vw. coll) Dinsdag 30 augustus 2022 19.00u. H. Mis in verzorgingshuis Aan de Bleek (alleen voor bewoners) H. CLEMENS TE MERKELBEEK contactpersoon: Jose Hendricks-Jeurissen, tel. 046-4423614/Jeanny Janssen-Keulen, tel. 045-5250179 Bankrek.nr. NL 89 RABO 0133 1100 01

Zondag 7 augustus 2022 11.00u. H. Mis met Volkszang voor het welzijn van de parochianen Woensdag 10 augustus 2022 H. Laurentius, diaken en martelaar 08.30u. H. Mis bij Zusters van het Korenveld voor de zieken in onze parochie Vrijdag 12 augustus 2022 H. Johanna Francisca de Chantal 08.30u. H. Mis bij Zusters van Het Korenveld voor de vrede in de wereld Zondag 14 augustus 2022 11.00u. H. Mis bij de Lourdesgrot voor Jan Simons; voor overl. ouders Hein en Mia Hamers Vaessen Woensdag 17 augustus 2022 08.30u. H. Mis bij Zusters van het Korenveld Vrijdag 19 augustus 2022 H. Johanna Francisca de Chantal 08.30u. H. Mis bij Zusters van Het Korenveld Zondag 21 augustus 2022 11.00u. H. Mis met volkszang voor Tiny Smeets-Hendrix (vw. offergang) Woensdag 24 augustus 2022 H. Bartholomeus, apostel 08.30u. H. Mis bij Zusters van het Korenveld Vrijdag 26 augustus 2022 H. Johanna Francisca de Chantal 08.30u. H. Mis bij Zusters van Het Korenveld Zondag 28 augustus 2022 11.00u. H. Mis met volkszang tot bijzondere intentie Woensdag 31 augustus 2022 08.30u. H. Mis bij Zusters van het Korenveld Vrijdag 2 september 2022 H. Johanna Francisca de Chantal 08.30u. H. Mis bij Zusters van Het Korenveld

H. LAMBERTUS TE BINGELRADE kerkbestuurbingelrade@gmail.com of Hans Schlösser 046-7503242 KERKBIJDRAGE EN BETALINGEN: NL58 RABO 0133101150

Zaterdag 6 augustus 2022 19.00u H Mis als jaardienst voor Mia Renckens Zaterdag 13 augustus 2022 18.00u H Mis buitenviering Kroetwusj in de tuin van onze pastorie met muzikale begeleiding van zangkoor Enjoy. Aansluitend koffiedrinken in de tuin. Zaterdag 20 augustus 2022 19.00u H Mis als 6 wekendienst voor Jan Cremers Zaterdag 27 augustus 2022 19.00u H Mis als jaardienst voor Gertrudis v.d. Weyer H.GERTRUDIS TE JABEEK contactpersoon: Mia Lamerichs. tel. 0464423063. Kerkbijdrage en gezinsbijdrage Rabonr. NL08 RABO011.17.93.769 t.n.v Kerkbestuur Jabeek. Website: https: //gertrudis.jouwweb.nl

Zaterdag 6 augustus 2022 17.45u. H. Mis als gest. Jaardienst voor Hein Swelsen. Mis voor Roos van Aerle v.w. Ouderenbond Jabeek Zaterdag 13 augustus 2022 17.45u. Geen H. Mis Zaterdag 20 augustus 2022 17.45u. H. Mis als gest. Jaardienst voor Jet Goossens-Wieling en t.i.v. Sjeng Goossens en overl. Familie. Mis voor ouders Janssen-Offermans. Zaterdag 27 augustus 2022 17.45u. H. Mis voor het welzijn van de parochie. O.L. VROUW ONBEVLEKT ONTVANGEN TE AMSTENRADE contactpersoon: M. Jeuken, tel. 0464422572 Bankrekeningnr: kerkbijdrage NL57 RBRB 0920899838; Website: kerk.amstenrade.net

Zondag 7 augustus 2022 09.30u. H Mis met volkszang Voor Marietje Veendrick-Ligthart,voor Jacob Posma Donderdag 11 augustus 2022 H. Clara, maagd 10.30u. H. Mis in Elvira (alleen voor bewoners) Zondag 14 augustus 2022 09.30u. H Mis met volkszang voor Mia Perriens-Crijns Donderdag 18 augustus 2022 10.30u. H. Mis in Elvira (alleen voor bewoners)

Zondag 21 augustus 2022 09.30u. H Mis met volkszang voor Ben Naebers; voor Riet van Ingen; voor ouders van Ingen-Dortu; voor ouders Tom Limpens en Gerda Limpens-Hermens Donderdag 25 augustus 2022 H. Lodewijk 10.30u. H. Mis in Elvira (alleen voor bewoners) Zondag 28 augustus 2022 09.30u. H Mis met volkszang voor Nelly Moonen-Klink Donderdag 2 september 2022 H. Lodewijk 10.30u. H. Mis in Elvira (alleen voor bewoners) Zondag 4 september 2022 9.30u. H. Mis voor Marietje VeendrickLigthart; voor overl. van de fam. RitzenBaggen Mededelingen Mis bij Lourdesgrot Op zondag is om 11.00 uur weer de viering van het feest van Maria ten Hemelopneming. Ieder jaar een mooi gebeuren omdat wij in ons opnemen dat Maria en Jezus samen delen in het wonder van de verrijzenis. Muzikale medewerking wordt weer verleend door Annemie Valina Ravetta. Ook de vrijwilligers scheppen weer de voorwaarden om er een mooie viering van te maken. De kroetwusj zegenen hoort er natuurlijk ook bij. Al hebben wij geen kachels meer in huis, de beschermende kracht van de kruiden nemen wij mee in ons geloof. Bedevaart KEVELAER op maandag 12 september Groepsreis wordt georganiseerd door de Broederschap Sittard-Kevelaer op maandag 12 september. Er zijn ook opstapplaatsen zoals Jabeek, Merkelbeek en Schinveld. Alle bussen verzamelen zich bij “Op de Vos” in Nieuwstadt, waar om 8.30 uur het gezamenlijke vertrek naar Kevelaer. Het programma in Kevelaer is. Grote Kruisweg in het Mariapark en kleine Kruisweg in de Pax Christikapel. Afsluiting met Lof in de Basiliek. Buskaarten zijn tot dinsdag 30 augustus verkrijgbaar bij: mevr. Theunissen, President Kennedystraat 8, 6451 AV Schinveld, tel. (045) 5273113. Kosten € 20,-per persoon. Informatie bij dhr. Wetzels: telefoon 06-27822186, of broederschap.sittard@gmail.com.


3 augustus 2022

Junior Obstacle Run

Zondag 11 september om 11:00 uur kun je weer ‘los’ tijdens de Junior Obstacle Run bij Adventure Park het Plateau. Op een uitdagend parcours van ±3 kilometer staan minstens 12 unieke obstacles op je te wachten en wat dacht je van een buikschuifbaan? Het parcours loopt door het prachtige Schutterspark in Brunssum met start én finish bij

Adventure Park het Plateau. Verzamel je ‘buddies’, ga samen de uitdaging aan en trotseer te gekke obstakels. Of je nu een geoefende ‘mud runner’ bent, voor de allereerste keer aan een obstacle run meedoet of zin hebt om lekker met je ouders/ begeleiders grenzen te verleggen: de Junior Obstacle Run is leuk vanaf 5 t/m ±13 jaar! www.parkplateau.nl

Alfa Open Air

In Wittem is er op de zondag nabij Maria Hemelvaart een wandeling om kroedwusjen te maken: na uitleg bij de start gaat u in de velden rond het klooster op zoek naar de benodigde bloemen. Na ca. 1,5 uur is er gelegenheid om kroedwusj-boeketjes samen te stellen en ten slotte is er een korte viering met zegening van de kroedwusjen. Tijd: 13.30 tot ca. 16.00 uur Deelname kost € 3,-; aanmelden vooraf via de receptie van het klooster, tel. 043 450 1741 of via de website: www.kloosterwittem.nl/Agenda

Op zaterdag 13 augustus vindt het ALFA OPEN AIR festival plaats. Het festival is hét intieme R&B en house festival uit Oirsbeek en omstreken! Omringd door de mooiste mensen, een zomerse muzikale invulling én een knotsgekke programmering Trobi, Sam Blans, Johnny 500, Herrie met Gerrie, La June, Moschino, Dan Delight, Groove Addixion, Mc Don Espresso Datum: 13 augustus 2022 Tijd: 14:00 - 00:00 Adres: Oirsbekerweg 90, 6438HC Oirsbeek Toegangskaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar via eventix.shop/ut5gv76x.

Kroedwusj -wandeling Op zondag 14 augustus kunt u vanuit Klooster Wittem meedoen aan een kroedwusj-wandeling. Een kroedwusj is een boeketje van bepaalde veldbloemen en granen, die bescherming zouden bieden tegen ziekte en onheil. Traditioneel werden (en worden) deze verzameld en gezegend op Maria Hemelvaart, 15 augustus.

Inloopconcert Op diezelfde zondag 14 augustus speelt Ben Dassen in het klooster op dwarsfluit Marialiederen en andere bekende melodieën, van 14.00 tot ca. 15.45 uur. U kunt vrij in en uit lopen en blijven luisteren zo lang u wilt.

Vliegtuig voert meetvluchten uit op NAVO vliegbasis Geilenkirchen

Van 1 tot en met 5 augustus worden op en nabij de NAVO vliegbasis Geilenkirchen test vluchten uitgevoerd om het Instrument Landingssysteem (ILS) te kalibreren. Het kalibreren zal binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis plaatsvinden met een Beechcraft King 350 propellor vliegtuig. Bij het kalibreren kan het voorkomen dat het straalvliegtuig op lagere hoogte vliegt en onreguliere aanvliegroutes gebruikt om de metingen uit te voeren. Het instrumentlandingssysteem is een standaard radionavigatiesysteem voor de

luchtvaart dat wordt gebruikt om vliegtuigen onder slechte zichtcondities landingen mogelijk te maken. Het naderingssysteem geeft de piloot een nauwkeurig beeld geeft van de positie van zijn toestel ten opzichte van de ideale koerslijn en daalhoek naar een landingsbaan. Vliegvelden zijn verplicht om haar verschillende verkeersleidingsystemen op voorgeschreven interval te kalibreren zodat ze voldoen aan internationale standaarden. Meer info: www.AWACS.nato.int/ of de Facebook pagina: www.facebook.com/NATOAWACS


3 augustus 2022

Nieuwe Commandant Logistiek NAVO-Hoofdkwartier Brunssum

Woensdag 27 juli heeft een commandowisseling plaatsgevonden op het hoofdkwartier ‘Joint Logistics Support Group Brunssum’ (JLSGBS HQ), onder leiding van de Franse driesterrengeneraal Brice Houdet, de ‘Vice Chief of Staff’ (plaatsvervangend Chef-staf) van het ‘Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE) te Mons (België). De ceremonie vond plaats op het Hendrik van Nassau-Ouwerkerkkamp te Brunssum. De Tsjechische brigadegeneraal (een ster) Jaroslav Schön droeg het commando over aan zijn opvolger de Tsjechische brigadegeneraal David Schnábel. Ongeveer 70 hoogwaardigheidsbekleders, gasten van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), nationale en internationale organisaties woonden de ceremonie bij. JLSGBS HQ is een van de twee permanent bemande, logistieke mobiele hoofdkwartieren binnen de NAVO. Het hoofdkwartier bevindt zich op dezelfde locatie als ‘HQ Joint Force Command Brunssum’ (JFCBS), in de volksmond hanteert men nog steeds de verouderde benaming AFCENT uit 2000. JLSGBS HQ ondersteunt alle militaire activiteiten, die het Brunssumse NAVO-hoofdkwartier JFCBS ontplooit. Het JLSGBS HQ kent twee belangrijke taken: het coördineert al het transport van troepen en materiaal naar het operatiegebied en ondersteunt logistiek de militaire eenheden, die zich in het operatiegebied bevinden. Bij de tweede taak neemt het HQ de coördinatie en inrichting

op zich van de aanvoer en het bevoorraden van voeding, kleding, uitrusting, brandstof en munitie. Tevens voorziet het HQ in de geneeskundige verzorging, het coördineren van het herstellen en afvoeren van voertuigen en materiaal. JLSGBS HQ kan ook de andere Joint Force Commando’s van Napels en Norfolk (VS) steunen, bij inzet. JLSGBS HQ kan ook zelfstandig optreden.

Garagesale Bingelrade Zondag 11 september wordt tussen 9.00 en 15.00 uur de 5de garagesale in Bingelrade gehouden. Tijdens deze garagesale mogen 2de hands en zelfgemaakte spullen, alleen op eigen terrein, verkocht worden. Inwoners van Bingelrade kunnen zich vanaf heden tot uiterlijk zondag 4 september aanmelden middels een e-mail te sturen naar Claudiadohmen1969@gmail.com of zich persoonlijk aanmelden op Dorpsstraat 120b of Dorpsstraat 193. De kosten zijn € 3,- , die u op beide adressen kunt betalen. Na 4 september is het niet meer mogelijk om op de lijst van verkoopadressen vermeld te worden, hetgeen uiteraard niet bevorderlijk is voor uw eigen garagesale. “Wij hopen natuurlijk dat weer veel inwoners hun spullen een 2de of zelfs een 1ste leven gunnen, dat het zonnetje schijnt en dat “os dörpke” op zondag 11 september weer bruist van levendig- en gezelligheid. Voor

Wij leveren verpleging en verzorging in de thuissituatie met een klein, zelfsturend team. Heb jij

♥voor de zorg en wil jij werken in een zelfsturend team?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij bieden, naast een afwisselende baan, een uitstekend salaris (door hoge inschaling) goede secundaire arbeidsvoorwaarden en ruime opleidings- en scholingsmogelijkheden.

www.Burty.nl * * * * * * *

inlijsten van kunstwerken / foto‛s ed. tekeningen / posters vacuüm plakken passe partout op maat snijden apart formaat schildersdoeken ééndaagse kunstworkshop Burty kinderkunst / kinderkunst feestjes portret tekeningen / moderne kunst

BurtyKunst een natje en een droogje kunt u vanaf 10.00 uur terecht bij Gasterie Hedelfinger, Quabeeksweg 1, Bingelrade. Tot slot: volgens de evenementenvergunning Beekdaelen

06-47017314 mag géén alcohol geschonken worden en muziek maken is eveneens uit den boze”. Namens de Stichting Samen voor Elkaar: het garagesalecomité.


3 augustus 2022

Online je eigen kaartjes maken Op www.vanbreugelcards.nl kun je, je eigen kaartje zelf maken in onze gebruiksvriendelijke online designer. Wij helpen je natuurlijk een handje mee. Op onze website hebben wij een uitgebreid assortiment kaartjes, waaronder onder andere geboortekaartjes, trouwkaarten, uitnodigingen, jubileumkaarten en verhuiskaarten. Kies jouw favoriete ontwerp en maak deze zelf af tot je helemaal tevreden bent. Of start met een blanco kaartje en ontwerp 100% zelf. In onze designer kun je foto’s, achtergronden, afbeeldingen, teksten en kleuren toevoegen. De tool is gebruiksvriendelijk, dus jouw unieke kaartje heb je in een handomdraai gemaakt. Is jouw kaartje klaar? Kies dan een papiersoort dat past bij jouw ontwerp en bestel eerst jouw gratis proefdruk of direct een oplage.

Iets te vieren? Geeft u binnenkort een feestje? Nodig dan uw familie, vrienden en overige gasten uit met een persoonlijke uitnodigingskaart van Van Breugel Cards.

Kies uit een uitgebreide collectie of ontwerp uw eigen kaart

Gratis proefdruk

Jouw gemaakte kaartje kan er op jouw beeldscherm nog zo mooi uitzien, het is toch altijd fijner om een echt exemplaar te bekijken. Vraag daarom een gratis proefdruk aan!

Geboortekaartjes De leukste geboortekaartjes vind je bij van Breugel Cards! Lief, stoer of klassiek, we hebben het allmaal. Bekijk snel onze collectie op www.vanbreugelcards.nl en kies de mooiste kaart. Voeg tekst toe en bestel een gratis proefdruk.

Trouwkaarten Maak de trouwkaart voor jullie bruiloft helemaal zelf in onze online designer of kies een kaart uit onze collectie en voeg gemakkelijk zelf eigen tekst toe.

Hulterweg 30a Oirsbeek. 046 4421499


3 augustus 2022

DAK

DAKWERKEN WIM HERMSEN

Adviseurs/specialisten op dakgebied. Vern. + rep. pannen en platte daken, boeiboord, dakgoten, schoorstenen, zinkwerk. telefoon 045-525 15 58. www.wimhermsen.nl

REGIOBANKOVERSTAPSERVICE Bent u ontevreden over uw huidige bank? Stap over! Wij maken het makkelijk. RegioBank – TRIADE BV (zelfstandig adviseur) Stationstraat 77, Nuth Geopend 9.30-17.30. Binnen zonder afspraak. Tel. 045-5245984

ALLE ZORG VOOR UW KUNSTGEBIT

* nieuw gebit * reparatie * opvullen * klikgebit. Tandtechnische praktijk Melo, Lindeplein 4 H1 Brunssum. Telefoon 045-5115381

MARIAGROT

Donatie instandhouding Mariagrot. Grotcomité Oirsbeek Giro NL13 INGB 0008 032259

Hermans Budget Coaching

Heeft u Recht op Energietoeslag? Maar weet u niet waar te beginnen. Ik help u graag! Hermans Budget Coaching Mob. 06-28473161

Spectaculair riddertoernooi bij Kasteel Hoensbroek Op 22 en 23 oktober 2022 is Kasteel Hoensbroek, het Allermooiste Kasteel van Nederland, het toneel voor de heuse strijd om ‘de Heerlijkheid Hoensbroeck’. Ridders galopperen met hun prachtig uitgedoste paarden over de toernooibaan. Tijdens hun sensationele wapentreffen is de spanning om te snijden en houden bezoekers hun adem in… Wint Herman Hoen de strijd om het kasteel of breken er donkere tijden aan voor Hoensbroeck? Een heuse strijd om ‘de Heerlijkheid Hoensbroeck’ Ridder Herman Hoen neemt je 633 jaar mee terug in de tijd. De rechten die hij kreeg geschonken over ‘Heerlijkheid Hoensbroeck’ worden dit weekend betwist en bevochten in een spectaculair riddertoernooi. Hij gaat de strijd aan met de roofridder uit de familie, zijn broer Johan Hoen van Voerendaal. Kasteel Hoensbroek vormt twee dagen het decor voor dit spektakel. Zie hoe twee riddergroepen de strijd aangaan op hun machtige strijdrossen in dit levensechte riddertoernooi. Ze tasten elkaars kwaliteiten af middels de proeven van bekwaamheid. Appels worden gekliefd, speren vliegen door de lucht en het publiek houdt haar adem in. Wie gaat er winnen? De Ridders

van Pendragon die broer Johan Hoen van Voerendaal steunen of de Ridders van de Heerlijkheid Hoensbroeck die Herman Hoen bijstaan in deze bittere familiestrijd? Vanaf 10:00 uur is het kasteel geopend en treffen de bezoekers twee riddergroepen die tevens hun ridderkampement bij het kasteel hebben opgezet. De toernooitijden zijn op beide dagen om 12:00 en 15:30 uur. Na afloop van het toernooi kunnen jonge ridders-in-de-dop tijdens de Kiddy Battle met foam zwaarden de strijd aan gaan met een echte ridder. De ridders zijn de hele dag aanwezig en tussendoor vertelt een verhalenverteller het verhaal van

Rider Herman Hoen. Een muzikant zorgt voor muzikale opluistering en een waarzegster doet haar voorspellende plicht. Toegang tot dit event is inbegrepen in de reguliere entreeprijs van Kasteel Hoensbroek. Tickets kunnen online gekocht worden via www.kasteelhoensbroek.nl

ONDERHOUD? 046-4431721 AUTOBEDRIJFKEES.NL

GEZOCHT

Reservebezorgers voor Weekblad Goed Nws. Interesse? Bel dan 046-4421499

MUZIEKLES

Keyboard- of pianoles op een passende manier? Nu ook online te volgen. Voor meer informatie: 06-18652761

TE KOOP

Opvouwbaar scootmobiel Pride Gogo elite traveller plus, als nieuw, slechts 6x gebruikt. Van 1.495,00 voor 995,00. Tel. 046-4421820

KAPSALON KNIPS ZE

Dorpsstraat 170, 6456 AG Bingelrade. Tel. 06-16390218. Minder mobiel? Ik kom ook thuis bij u kappen.

V I J V E R S T R A

Deze week: 10% korting op alle broden Wij hebben vakantie van 8 t/m 30 augustus! Een hele fijne vakantie gewenst! Bakkerij Vijverstra - Dorpstraat 40 Oirsbeek - 046-4421634 Open: woensdag, donderdag en vrijdag van 8.00 - 18.00 uur. Zaterdag van 8.00 - 16.00 uur