Page 1

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2019 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΓΑΛΑΤΣΙ - ΛΑΜΠΡΙΝΗ - KYΠΡΙΑΔΟΥ

www.g-magazine.gr

xρόνια

✔ Επιμελημένη εργασία n ✔ Συνέπεια n ✔ Υπευθυνότητα n ✔ Φιλική εξυπηρέτηση n ✔ Ανταγωνιστικές τιμές n

210.2017.680

Πρωτοπαπαδάκη 21, Γαλάτσι

Δήμαρχος ισχυρής πλειοψηφίας ο Γιώργος Μαρκόπολος με 61,34%

Έναρξη Θερινού Φεστιβάλ Γαλατσίου με συναυλία των Δρογώση - Μπάμπαλη στο Άλσος Βεΐκου

Ονειρεμένο φινάλε στη γιορτή Γυμναστικής “Hellas Gym for Life Challenge”

Πλημμύρησε το ΠΑΛΑΙ από καλάθια


Φίλες & Φίλοι, Μια αδιαμφισβήτητη δικαίωση της πολιτικής και του έργου της Δημοτικής Αρχής την 5ετία που πέρασε, ήταν η νίκη του Γιώργου Μαρκόπουλου στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, με ποσοστό που άγγιξε το 62%. Παράγοντες που συντέλεσαν στην εκλογική επιτυχία ήταν η δημοφιλής προσωπικότητα του Δημάρχου, που διατήρησε την επαφή με τους Γαλατσιώτες καθημερινά, με την παρουσία του από άκρη σε άκρη της πόλης για να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις ανάγκες, και την απλότητα του χαρακτήρα του, όπου δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί το μηχανάκι του στις περισσότερες μετακινήσεις ή να σηκώνει τις σακούλες απορριμμάτων από τα πεζοδρόμια και να τις βάζει στους κάδους. Στην πρώτη του θητεία διοίκησε μετρημένα, με πρόγραμμα, οργάνωση και νοικοκύρεψε πολλά πράγματα, δημιουργώντας μεγάλο οικονομικό απόθεμα. Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν η συνεργασία του με την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση του ΠΑΛΑΙ, του οποίου η επ’ αόριστον παραχώρηση στο Δήμο Γαλατσίου ζητήθηκε προσφάτως και ο Δήμαρχος είναι αισιόδοξος για την επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου. Επίσης, καθοριστική ήταν και η γενικότερη εικόνα της Δημοτικής Αρχής, όπου όλοι εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με πρόγραμμα και συνέπεια, παρουσιάζοντας μια θετική εικόνα του Δήμου σε όλους τους τομείς: καθαριότητα, περιβάλλον, οικονομικά, κοινωνική πολιτική, πολιτισμός, παιδεία. Στην εκλογική νίκη με αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή, συντέλεσαν και κάποιες αδύναμες δημαρχιακές υποψηφιότητες που δεν κατάφεραν να πείσουν τους ψηφοφόρους, δίνοντας την εναλλακτική πρόταση, που θα αποσπούσε μεγάλο εκλογικό ποσοστό.

τα και σοβαρότητα παρουσίασε ένα μελετημένο πρόγραμμα για την πόλη με σύγχρονη οπτική και καινοτόμες προτάσεις. Είμαι σίγουρος ότι μπήκαν γερές βάσεις για μια ακόμη πιο δυναμική διεκδίκηση στο μέλλον και η παράταξη του θα έχει μια θετική και εποικοδομητική παρουσία στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Για τη βουλευτική του υποψηφιότητα με το ΚΚΕ μας ενημέρωσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου» και δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, του οποίου η παρουσία στο δημοτικό βίο χαρακτηρίζεται από αγωνιστικότητα, σεμνότητα και ξεκάθαρο πολιτικό λόγο. Του εύχομαι καλή επιτυχία, αν και τον θέλουμε παρόντα και ενεργό στα δημοτικά έδρανα. Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Γαλατσίου, με πολύ ωραίες δωρεάν εκδηλώσεις, που προσφέρουν ώρες ψυχαγωγίας και διασκέδασης τις καλοκαιρινές βραδιές στην αγκαλιά του Άλσους. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις παραστάσεις από την ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου και το ενημερωτικό έντυπο που κυκλοφόρησε. Για τις βουλευτικές εκλογές και με την πεποίθηση ότι η χώρα υπηρετεί σταθερά τα συμφέροντα της Ε.Ε., ακολουθώντας τις ταγές των ισχυρών της Ευρώπης, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στην εξουσία, δεν έχω να πω πολλά. Όποιο Κόμμα κι αν επιλέξουμε, η κυρίαρχη πολιτική δεν αλλάζει. Ας ψηφίσουμε, λοιπόν, τους πιο ικανούς και έντιμους αντιπροσώπους μας στη Βουλή, ανεξάρτητα από το Κόμμα που θα επιλέξουμε, και ας δώσουμε και την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να μας εκπροσωπήσουν. Όπως πάντα, σας προτρέπω να στηρίξετε τα τοπικά καταστήματα για τις καλοκαιρινές σας αγορές, για να έχουμε μια ακμαία αγορά και ζωντανή τοπική οικονομία. Καλό Καλοκαίρι σε όλους.

Αναμενόμενο ήταν το ποσοστό του 20% του Κώστα Ζώμπου με το συνδυασμό «Γαλάτσι.Ζούμε εδώ», που σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, αναδείχθηκε στον κύριο αντίπαλο του Δημάρχου. Με μεθοδικότη-

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Έκδοση: Alupress Ο.E. Σύμβουλος έκδοσης: Νίκος Μπαλάφας Εξ. συνεργάτης: Εύη Πρωτόπαπα Παραγωγή: Κάρλυ Σταυρακοπούλου

ALUPRESS O.E. Λεωφ. Γαλατσίου 67, 11146 Γαλάτσι Τηλ.: 210.2112040-1, Fax: 211.8002714 e-mail: info@g-magazine.gr Web: www.g-magazine.gr Gmagazine-Γαλάτσι

Nίκος Μπαλάφας

Αναδημοσιεύσεις κειμένων ή εικόνων με οποιοδήποτε τρόπο, δεν επιτρέπεται, παρά μόνον με γραπτή άδεια της Διεύθυνσης του περιοδικού. Τα ενυπόγραφα άρθρα, δεν απηχούν υποχρεωτικά και τις απόψεις του περιοδικού. Κείμενα και φωτογραφίες που αποστέλλονται προς δημοσίευση δεν επιστρέφονται. ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:


G_Αυτοκίνητο

3

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - Τεχνικά Θέματα Περιοδική Συντήριση (Service)

Γράφει ο Στάθης Διονάς, μηχανικός αυτοκινήτων (Better Car Service)

Αν πιστεύετε ότι τα αυτοκίνητα σήμερα είναι έτσι κατασκευασμένα, ώστε να μη χρειάζονται συντήρηση, θα έρθει κάποια στιγμή που τα γεγονότα θα σας διαψεύσουν.

Ο Στάθης Διονάς είναι μηχανικός αυτοκιντήtων. Έχει γεννηθεί το 1959 στο Γαλάτσι, όπου και διαμένει μέχρι σήμερα. Έχει ασχοληθεί με Αγώνες Αυτοκινήτου απο το 1982 μέχρι το 1996 και έχει διακριθεί πολλές φορές σαν μηχανικός αλλά και σαν οδηγός ο ίδιος. Παράλληλα απο το 1984 διατηρούσε Συνεργείο Αυτοκινήτων στα Πατήσια. Πρόσφατα μετέφερε τη δρατηριότητά του σε νέο χώρο στο Γαλάτσι.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που βλέπουμε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα με ανοιγμένα καπό στην άκρη του δρόμου και τους οδηγούς να κοιτάζουν το χώρο του κινητήρα με απορία και απόγνωση. Και όμως, θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία, αν γνώριζαν τι πρέπει να κάνουν προληπτικά, αλλά και αν μπορούσαν να διακρίνουν τα σημάδια που προειδοποιούν κάποιες φορές, ότι πλησιάζει ένα τέτοιο γεγονός. Πολλοί οδηγοί πιστεύουν, ότι βενζίνη, νερό και λάδι, αρκούν για να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία του αυτοκινήτου τους. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως, γιατί όλα τα μέρη του αυτοκινήτου είναι φθαρτά και έχουν καθορισμένη διάρκεια ζωής, όπου από εκεί και πέρα πρέπει να αντικατασταθούν. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται τακτικό έλεγχο και προληπτική συντήρηση, για να είναι πάντοτε ασφαλές και αξιόπιστο και για να μπορεί να ζήσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια, με τις μικρότερες δυνατές δαπάνες. Οι εργασίες και η συχνότητητα που πρέπει να γίνουν αυτές, αναφέρονται με ακρίβεια στο πρόγραμμα συντήρησης που συνιστά ο κατασκευαστής. Αν αυτό τηρηθεί, το αυτοκίνητο μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 500.000 χιλιόμετρα χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενώ παράλληλα η πιθανότητα μιας απρόοπτης βλάβης μειώνεται στο ελάχιστο. Από την άλλη μεριά, το ίδιο αυτοκίνητο στα χέρια αδιάφορου οδηγού, μπορεί να καταντήσει ¨ερείπιο¨ πριν ακόμη φθάσει στη μέση της ζωής του και η δαπάνη που θα χρειαστεί για να επισκευαστεί, να είναι μεγαλύτερη ακόμη και από την αξία του!

Σχεδόν καμμιά βλάβη όμως δεν εμφανίζεται ξαφνικά. Υπάρχουν συνήθως κάποια σημάδια που προειδοποιούν για το πρόβλημα που έρχεται. Αν τα γνωρίζετε, μπορείτε να τα δείτε, να τα ακούσετε, ή... να τα μυρίσετε και να προλάβετε βλάβες που θα σας ταλαιπωρήσουν και θα σας κοστίσουν σε χρόνο και χρήμα. Έτσι αν αντιληφθείτε: • μυρωδιά βενζίνης, λαδιού, καμμένων φρένων ή δίσκου • υψηλή θερμοκρασία νερού • χαμηλή πίεση λαδιού • κόκκινο λαμπάκι να ανάβει στο ταμπλό • θόρυβο από τη μηχανή, την ανάρτηση, ή τα φρένα, μην αδιαφορήσετε! Μπορεί να είναι σημάδι που προειδοποιεί για κάποια βλάβη. Ακόμη και άν έχετε κάνει πρόσφατα service, επισκεφθείτε το συνεργείο σας το συντομότερο. Πείτε τι έχετε αντιληφθεί και ζητήστε να γίνει ένας έλεγχος.

Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε το κοντέρ ενός CITROEN C3 1.6 16v του 2004 που εχει διανύσει 506.000 χλιόμετρα δίχως πρόβλημα!!!


4 G_ειδήσεις

Δήμαρχος ισχυρής πλειοψηφίας ο Γιώργος Μαρκόπολος με 61,34%

Βραδιά μεγάλης εκλογικής νίκης για τον Δήμαρχο Γαλατσίου η 26η Μαΐου. Με ένα εξαιρετικό υψηλό ποσοστό που αγγίζει το 62%, ο Γιώργος Μαρκόπουλος επανεκλέχθηκε. Έκπληξη αποτέλεσε το υψηλό ποσοστό, καθώς στην εκλογική αναμέτρηση του 2014 είχε αποσπάσει μόλις το 23,89%. Το εκλογικό του κέντρο από νωρίς ήταν γεμάτο από κόσμο, που περίμενε με αγωνία τα αποτελέσματα. Με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων επικράτησε μεγάλος ενθουσιασμός και συγκίνηση. Όταν πλέον το εκλογικό αποτέλεσμα είχε «κλειδώσει» στο άνω του 60%

Ποιο είναι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου Μαρκόπουλος Γεώργιος - 61,34% 15.300 ψήφοι - 20 έδρες Αυτοδιοίκηση για τον άνθρωπο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - 1.517 ΔΕΡΕΔΙΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - 1.336 ΜΠΑΣΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - 1.253 ΚΟΡΡΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - 1.129 ΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - 1.098 ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ - 1.029 ΡΩΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - 965 ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - 916 ΣΚΛΗΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - 876 ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ - 839 ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΡΥΣΑΓΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) - 835 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ (ΜΕΜΟΣ) - 807 ΡΟΠΟΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - 798 ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - 714 ΜΠΑΚΑΛΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑ - 712 ΖΗΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - 693 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ - 669 ΚΑΖΑΓΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ - 653 ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - 640 ΑΡΓΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - 637

Ζώμπος Κωνσταντίνος - 19,30% 4185 - 6 έδρες Γαλάτσι. Ζούμε Εδώ! ΖΩΜΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ (ΑΣΠΑ) - 828 ΛΕΠΙΔΑ-ΝΤΑΓΛΑ ΣΟΦΙΑ - 683 ΚΙΤΣΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ) - 588 ΜΠΟΥΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - 496 ΜΑΓΚΑΝΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ - 479

γύρω στις 11 το βράδυ, ο Δήμαρχος έφτασε στο εκλογικό του κέντρο με το μηχανάκι του και ο κόσμος τον υποδέχθηκε με πανηγυρισμούς. Τον σήκωσαν κυριολεκτικά στα χέρια, τον αγκάλιαζαν, τον φιλούσαν, του φώναζαν «μπράβο Γιώργο»… Ο ίδιος έδειχνε συγκινημένος από την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου, που του χάρισαν αυτή τη μεγάλη νίκη. Στην πρώτη δημόσια δήλωση μετά την εκλογή έστειλε μήνυμα ενότητας, τονίζοντας ότι είναι ανεξάρτητος και αδέσμευτος, ασχέτως από το πώς τον εμφάνισε η τηλεόραση και δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει το έργο του και κυρίως την υλοποίηση των μεγάλων έργων που σχεδιάζει, όπως η δημιουργία κεντρικής πλατείας. Όπως τόνισε θα συνεχίσει, σύμφωνα με το προεκλογικό του σύνθημα, με «λίγα λόγια, πολλή δουλειά».

Χαραλαμπίδης Γρηγόριος 7,99 % - 1.993 - 3 έδρες ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ - 312 ΙΜΠΡΙΑΛΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ - 258

Σαπουνά Αγγελική (Αγγέλικα) 4,38% - 1.092 - 2 έδρες Γαλάτσι Από Κοινού ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΩΡΙΑΝΙΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ - 148

Ζέρβα-Γκιουρτζιάν Ελένη 3,78% - 943 - 1 έδρα ΓΑΛΑΤΣΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΕΛΕΝΑ ΖΕΡΒΑ

Παναγιώτου Σπυρίδων 2,55% -635 - 1 έδρα ΓΑΛΑΤΣΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΠΥΡΟΣ


6 G_ειδήσεις

400.000 € για συντηρήσεις δρόμων και πεζοδρομίων του Γαλατσίου Την Πέμπτη 13 Ιουνίου υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Γαλατσίου, σύμβαση, ύψους 400.000 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), για την συντήρηση ή επισκευή οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων και προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε διάφορες οδούς του Δήμου Γαλατσίου. Συγκεκριμένα θα επιδιορθωθούν φθορές που έχουν δημιουργηθεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά και απρόβλεπτες ζημιές σε: Κατασκευές – μικροκατασκευές σκυροδέματος (παρτέρια, μικρά τοιχία κλπ.), Πεζοδρόμια, Κράσπεδα, Φρεάτια – καπάκια φρεατίων Ο.Κ.Ω. ή οποιαδήποτε άλλα (π.χ. υδρομετρητές), Ασφαλτικά οδοστρώματα, Αντιολισθηρά οδοστρώματα σκυροδέματος, Προστατευτικά κιγκλιδώματα δημοτικών οδών, πλατειών κλπ.

Θεαματικές γυμναστικές επιδείξεις του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» «Μοναδική ατμόσφαιρα, πλούσιο θέαμα και ρεκόρ θεατών» είχαν οι φετινές καθιερωμένες, ετήσιες, Γυμναστικές επιδείξεις του Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος. Αποτέλεσαν μια γιορτή της γυμναστικής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. Η εκδήλωση συγκέντρωσε τα βλέμματα και κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς περισσότεροι από 400 νεαροί αθλητές και αθλήτριες όλων των μαζικών τμημάτων καθώς και της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου, παρουσίασαν προγράμματα Ακροβατικής, Γενικής γυμναστικής, αερόμπικ και Τραμπολίνο καθώς και 2 πρωτότυπα προγράμματα γενικής γυμναστικής με τα οποία ο σύλλογος θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο φεστιβάλ της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Ego Astro Gym Festival και σε 2 Πανελλήνιους αγώνες, Hellas Gym For Life Challenge και Cosmogym Gymnastics For All Contest. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος φέτος εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 16η Παγκόσμια Γυμναστρά-

3 υψηλόκορμες ακακίες φυτεύτηκαν από «Τα παιδία παίζει» Το Θερινό Σχολείο «Τα παιδία παίζει» του Satori Land, σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ και το Δήμο Γαλατσίου πραγματοποίησαν φύτευση, με «εκπαιδευτικό» σκοπό, τριών υψηλόκορμων ακακιών στη νησίδα επί της οδού Σύρου. Τα μικρά παιδιά, έμαθαν για τα δέντρα, βοήθησαν στο σκάψιμο και στο πότισμα και ζωγράφισαν για αυτά. Με την περιβαλλοντική εκπαίδευση τα παιδιά αποκτούν γνώση και αξίες οι οποίες είναι απαραίτητες για να προστατευτεί και να καλυτερεύσει το περιβάλλον μας γενικότερα. Συμβάλλει επίσης στη δημιουργία νέων προτύπων συμπεριφοράς, ατόμων, ομάδων, κοινωνιών προς το περιβάλλον και σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Γαλατσίου πρωτοστατεί και ενισχύει κάθε σχετική πρωτοβουλία.

δα Γενικής Γυμναστικής που θα γίνει στο Dornbirn της Αυστρίας στις 7-14 Ιουλίου 2019. Πάνω από 2500 θεατές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το ξεχωριστό θέαμα που δημιούργησαν οι αθλητές-τριες και οι προπονητές του συλλόγου και χειροκρότησαν τις προσπάθειες όλων των παιδιών. Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος στην ομιλία του ανέφερε ότι ο Σύλλογος αποτελεί κόσμημα για τον Δήμο Γαλατσίου. Επίσης παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελευθερίου Εμμανουήλ, Δερεδίνης Βασίλης, Παπαδόπουλος Νίκος, Σπηλιοπούλου-Χρυσαγη Κωνσταντίνα, ο κος Ζώμπος Κων/νος καθώς και η Γ’ αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της UEG Μαρία Παπαδοπούλου οι οποιοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον όλους τους αθλητές και αθλήτριες, χειροκρότησαν τα παιδιά και συνεχάρησαν τον Σύλλογο για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στον χώρο της γυμναστικής. Ο σύλλογος, περήφανος για τους αθλητές του, τίμησε για άλλη μια φορά τις προσπάθειες τους απονέμοντας στον καθένα ξεχωριστά αναμνηστικό δίπλωμα.


Φρέσκα ψάρια από καΐκι

Προσφέρουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση. Από το καΐκι στο πιάτο σας! Κατόπιν παραγγελίας, φέρνουμε τα ψάρια της επιλογής σας. Καθημερινές προσφορές σε 2-3 είδη ψαριών (μικρών & μεγάλων)

Προμηθεύουμε καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία) και καλύπτουμε κάθε σας ανάγκη για φρέσκο ψάρι. Λεωφ. Γαλατσίου 83 Τηλ. 210.2917914 Κιν. 698 5567543, 698 1884807


8 G_ειδήσεις

Σχολική γιορτή του 7ου Δημοτικού Πολλές σχολικές γιορτές πραγματοποιήθηκαν με το τέλος της σχολικής περιόδου. Μια από αυτές ήταν του 7ου Δημοτκού, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου και πραγματικά τα είχε όλα: χορό, τραγούδι, κέφι, ζωντάνια, συγκίνηση. Όλες οι τάξεις συμμετείχαν με ενθουσιασμό, αφού η γιορτή σηματοδοτεί την

έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών τους. Ειδικά οι μαθητές της ΣΤ αποχαιρέτησαν το Δημοτικό, προσφέροντας συγκίνηση και περηφάνια σε γονείς και δασκάλους που είδαν τα παιδιά τους να ανοίγουν τα φτερά τους για το επόμενο βήμα στη βαθμίδα της εκπαίδευσης, το Γυμνάσιο. Σε μια συμβολική κίνηση δεκάδες

μπαλόνια αφέθηκαν ελεύθερα στον ουρανό, όπως οι μαθητές προχωράνε προς την κατάκτηση υψηλών στόχων στη ζωή τους. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την πολύ όμορφη και συγκινητική γιορτή.

Ωραίες εκδηλώσεις του 9ου Δημοτικού Οι μαθητές του Γ2 τμήματος με την υποδιευθύντρια Γκιώνη Μαριάννα, παρουσίασαν την Τετάρτη 29 Μαΐου θεατρική παράσταση με θέμα τη φιλία. Μια εξαιρετική παράσταση που ενθουσίασε όσους την παρακολούθησαν. Τιμώντας το «Έτος Ερωτόκριτου», όπως ανακηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2019, οι μαθητές του Β1 τμήματος με την εκπαιδευτικό Δήμητρα Πετροπούλου, παρουσίασαν την Παρασκευή 7 Ιουνίου τη μουσική παράσταση «Ερωτόκριτος». Μια σαγηνευτική παράσταση με τη δύναμη του λόγου, τη μουσικότητα της γλώσσας, το χορό, την κρητική μουσική και την ένταση των συναισθημάτων που ενθουσίασε και καθήλωσε μικρούς και μεγάλους, συστήνοντάς τους ταυτόχρονα το χιλιοτραγουδισμένο ανά τους αιώνες έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου και αριστούργημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς! Οι μικροί μαθητές με τον δικό τους μοναδικό τρόπο παρουσίασαν τα «βάσανα της αγάπης», την αξία της φιλίας, τη γενναιότητα, τις κοινωνικές ανισότητες και τη δύναμη της ψυχής! Τις παραστάσεις παρακολούθησαν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί του 9ου Δημ. Σχολείου Γαλατσίου αλλά και διευθυντές κι εκπαιδευτι-

κοί άλλων σχολείων. Επίσης, την Τετάρτη 12 Ιουνίου απολαύσαμε μια υπέροχη βραδιά στο κατάμεστο από κόσμο θεατράκι του άλσους Βεΐκου. Παρέα μας οι μαθητές του 9ου Δημοτικού, καθοδηγούμενοι από την ακούραστη γυμνάστρια Αγγελική Μανωλά. Μας παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα, χορεύοντας με μουσική και τραγούδια τριών μεγάλων συνθετών, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαίρη Δάσκα, Δερεδίνης Βασίλειος και Μπάστας Κωνσταντίνος. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.


Lipo Freeze & Shock Lipo Therapy Κρυολιπόλυση & κρουστικός υπέρηχος • Άμεση μείωση πόντων • Λιποαφαίρεση αναίμακτη • Λιπογλυπτική σώματος • Κυτταρίτιδα θεραπεία και λείανση όψης δέρματος • Σύσφιξη

Μεγάλη προσφορά για λίγες ημέρες:

Κέρδισε 120€ ... Με 8 συνεδρίες Shock Lipo Therapy ∆ΩΡΟ 1 κρυολιπόλυση Lipo Freeze

∆εκτές πιστωτικές κάρτες


10 G_ειδήσεις

Προεκλογικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ στο Γαλάτσι Ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης υποψήφιος στη Β Αθήνας Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις των Κομματικών Οργανώσεων Γαλατσίου την Τετάρτη 17/6 και την Πέμπτη 18/6. Την Τετάρτη 17/6 σε μαζική σύσκεψη στο καφενείο «ΆΓΡΑ» στα Καραγιαννεικα, μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Βόρειου Τομέα της Β Αθήνας, Θανάσης Παφιλης και Γρηγόρης Χαραλαμπιδης, καλώντας τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να δυναμώσουν τη δύναμή τους, ψηφίζοντας το ΚΚΕ, ώστε στις 8 Ιουλίου, με καλύτερους όρους ο λαός να οργανώσει την πάλη του απέναντι στην προαποφασισμενη μέχρι το 2060 αντιλαϊκή πολιτική. Την Πέμπτη, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, μίλησαν στην προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ οι υποψήφιοι βουλευτές Βορείου Τομέα Έλσα Βακαλη και Θανάσης Παφίλης. Στην τοποθέτηση της η Έλσα Βακαλη κάλεσε τη νεολαία να κάνει σε αυτή τη μάχη ένα αποφασιστικό βήμα και να στηρίξει τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οποίες ήταν μπροστά στους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα στους χώρους δουλειάς, μαθητείας,

στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, στα σχολεία και τις γειτονιές. Να στηρίξει τις δυνάμεις εκείνες που μπήκαν μπροστά ώστε να απομονωθεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή στα σχολεία και στις γειτονιές, και την οποία μπορεί ο λαός και η νεολαία να την πετάξει εκτός βουλής. Ο Θανάσης Παφιλης στον ομιλία του άσκησε τεκμηριωμένη κριτική στην κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ, αναδεικνυοντας την τεράστια ευθύνη που φέρει στο «ξέπλυμα» της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι εμφανίζονται δικαιωμένοι, μετά την αντιλαϊκή πολιτική που συνέχισε στα χνάρια τους και ο ΣΎΡΙΖΑ. Έθεσε δε το δίλημμα στο οποίο πρέπει να τοποθετηθεί κάθε αριστερός, προοδευτικός άνθρωπος, κάθε άνθρωπος του μόχθου και της δουλειά: Θα στηρίξουμε την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλιακων ομίλων, την πολιτική δηλαδή που θα εφαρμόσει την επόμενη μέρα οποία κυβέρνηση και αν προκύψει? Η θα ενισχυθεί το ΚΚΕ, που δεν υπεστειλε τη σημαία του αγώνα και που θα παλέψει, ως μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, για τα δικιά των εργαζομένων και του λαού, μέσα και έξω από

τη βουλή? Κάλεσε επίσης το λαό σε επαγρύπνηση, όσον αφορά τις Τουρκικές προκλήσεις, στηλιτευοντας τον εφησυχασμο που σπέρνει η κυβέρνηση, η οποία ταυτιζομενη με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αναγορευουν σε θεματοφυλακες, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οργανισμοί οι οποίοι διαγκωνιζονται για τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή.

Εγκαινιάστηκε στο ΠΑΛΑΙ η έκθεση μαθητών ζωγραφικής-χαρακτικήςαγιογραφίας-κεραμικής Με περισσότερα από 250 έργα και τη συμμετοχή δεκάδων φίλων της τέχνης εγκαινιάστηκε η ετήσια έκθεση μαθητών και μαθητριών, παιδιών και ενηλίκων, των τμημάτων ζωγραφικής, χαρακτικής, αγιογραφίας και κεραμικής του Χώρου Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ). Στην ετήσια έκθεση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τους δασκάλους, τους μαθητές και τους επισκέπτες της έκθεσης, ενώ ευχήθηκε σε όλους να συνεχίσουν να είναι δημιουργικοί και να νιώθουν τον χώρο καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων στο ΠΑΛΑΙ, ως έναν χώρο έμπνευσης και δημιουργίας. Εκτός από τους δασκάλους και συγκεκριμένα οι δάσκαλοι κεραμικής, ο κ. Τάκης Ζαφειρόπουλος και η κα. Δήμητρα Μπαντόλια, η δασκάλα ζωγραφικής, η κα. Χαρά Πλατάκη, η δασκάλα χαρακτικής, η κα. Ελισάβετ Διονυσοπούλου και η δασκάλα αγιογραφίας η κα. Χρυστάλλα

Κοκκίνου, στα εγκαίνια παρευρέθηκε και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Μαργαρίτα Μανδηλαρά, η οποία συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και υποσχέθηκε να τους συνδράμει με κάθε τρόπο σε κάθε τους νέα καλλιτεχνική προσπάθεια.


C A R

C O V E R

C O M P A N Y

SINCE 1973

...τα πάντα για το αυτοκίνητο!!!

www.pancarshop.gr

έως12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

με την πιστωτική σας κάρτα για οποιαδήποτε αγορά ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

C A R

C O V E R

C O M P A N Y

SINCE 1973

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗ 59, 111 47 ΓΑΛΑΤΣΙ, ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ & FAX: 210.2921.997, 210.2914.326 www.pancarshop.gr • e-mail: info@pancarshop.gr


12 G_ειδήσεις

Έναρξη Θερινού Φεστιβάλ Γαλατσίου με συναυλία των Δρογώση και Μπάμπαλη στο Άλσος Βεΐκου

ρίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου, www.galatsi.gov.gr αλλά και στην επί-

Με τη δωρεάν συναυλία των γνωστών καλλιτεχνών Στάθη Δρογώση και Ανδριάνας Μπάμπαλη άνοιξε τις πύλες του το Φεστιβάλ Γαλατσίου 2019, την Τρίτη 25 Ιουνίου. Στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεϊκου συγκεντρώθηκαν δεκάδες θαυμαστές των τραγουδοποιών για να απολαύσουν αγαπημένα τραγούδια σε μια ΝΕΟvintage εκδοχή. Με μια ευχάριστη συναυλία ξεκίνησαν και φέτος τα καλοκαιρινά βράδια, «παρέα με τ’ αστέρια» στον Δήμο Γαλατσίου. Τα τραγούδια γνωστά, ο ρυθμός μελωδικός και ρομαντικός κι ο κόσμος σιγοτραγουδούσε συνέχεια και κρατούσε το ρυθμό. Τη συναυλία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάνος Ελευθερίου, η Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ΚΕΠ Αγγελική Ζήκου και η Πρόεδρος κι ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Μαργαρίτα Μανδηλαρά και Νίκος Παπαδόπουλος αντίστοιχα. Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, στον σύντομο χαιρετισμό που έκανε, ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες αλλά και τον κόσμο που αγκαλιάζει κάθε χρόνο το Φεστιβάλ και παρακολουθεί αδιαλείπτως τις εκδηλώσεις του και τόνισε ότι και φέτος η πλειοψηφία των παραστάσεων θα έχει ελεύθερη είσοδο. To Φεστιβάλ Γαλατσίου 2019 θα μας κρατήσει συντροφιά όλο το καλοκαίρι αλλά και τον Σεπτέμβριο με αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, θέατρο σκιών και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Περισσότερες πληροφοC

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

σημη σελίδα στο Facebook Δήμος Γαλατσίου ενημέρωση, μέσω της οποίας θα ενημερώνεστε καθημερινά για τις επικείμενες εκδηλώσεις.


14 G_ειδήσεις

Μύρισε θάλασσα στην καλοκαιρινή γιορτή του Β’ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Η καλοκαιρινή γιορτή του Β’ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Γαλατσίου, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, ήταν για μια ακόμη χρονιά αποκάλυψη για μικρούς και μεγάλους, καθώς μέσα από το Ανοιχτό Θέατρο του Άλσους Βεϊκου, πάνω στα Τουρκοβούνια, βρέθηκαν όλοι να ταξιδεύουν στο βυθό της θάλασσας, ψάχνοντας ένα κοχύλι που θα τους πραγματοποιήσει τρεις ευχές. Μια πρωτότυπη και ευφάνταστη καλοκαιρινή γιορτή, βασισμένη στο παραμύθι της συγγραφέως Μαριλένας Καββαδά, «Τρεις ευχές κρυμμένες σε κοχύλι», που μίλησε στις καρδιές όλων των παρευρισκόμενων. Οι παιδαγωγοί του Β’ Παιδικού έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να γίνουν τα παιδιά οι πρωταγωνιστές σε ένα θεατρικό που μύριζε θάλασσα, όνειρα, ελπίδα κι ευτυχία. Η ζωντανή μουσική με τους Κώστα Τζιαγκούλα και Μαρία-Ραφαέλα Πασβούρη πλαισίωσε τη γιορτή με τις κατάλληλες μελωδίες ώστε από κοινού με τις παιδαγωγούς και τους 75 μικρούς πρωταγωνιστές-πλάσματα του βυθού να δημιουργηθεί ένας «βυθός» με κοχύλια, ευχές, θάλασσες και ενάλιες αναζητήσεις που ταξίδεψαν, βούτηξαν και έδειξαν σε όλους ότι όλα τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Μια γιορτή των παιδιών. Μια γιορτή οργανωμένη με φαντασία, κέφι και ενθουσιασμό. Μια γιορτή ύμνος στο καλοκαίρι, στη θάλασσα και στο όνειρο που αξίζουμε όλοι!

Οι 18 υπηρεσίες που παρέχονται online από τα ΚΕΠ Για περισσότερες από 1.000 υπηρεσίες, ο πολίτης μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της χώρας. Τα ΚΕΠ επικοινωνούν με τον αρμόδιο φορέα που εκδίδει το αποτέλεσμα της υπηρεσίας και την παρέχουν στον πολίτη χωρίς αυτός να απαιτείται να γνωρίζει την δομή και τις διαδικασίες της δημόσιας διοίκησης. Για επιλεγμένες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης , τα ΚΕΠ έχουν διασυνδεθεί ηλεκτρονικά με τα πληροφοριακό σύστημα του Φορέα που τις παρέχει. Το αποτέλεσμα της υπηρεσίας (π.χ. πιστοποιητικό γέννησης) παραδίδεται αυτόματα στον πολίτη χωρίς να απαιτούνται 2 επισκέψεις στο ΚΕΠ (μία για αίτηση και μία για παραλαβή). Αναλυτικά οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ που παρέχονται on line από τα ΚΕΠ 1. Βεβαίωση χρόνου ανεργίας (τρέχουσα κατάσταση) 2. Βεβαίωση χρόνου ανεργίας για προηγούμενο χρονικό διάστημα 3. Βεβαίωση ανεργίας για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανέργους ηλικίας έως 29 ετών 4. Βεβαίωση εξατομικευμένης προσέγγισης 5. Βεβαίωση επιδοτούμενης ανεργίας 6. Βεβαίωση συμμετοχής σε δράσεις συμβουλευτικών υπηρεσιών 7. Βεβαίωση οικονομικών συναλλαγών 8. Ανανέωση Δελτίου ανεργίας 9. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΒΟΗΘΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ 10. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΒΟΗΘΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΑΕΕ

11. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ 12. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΝΕΡΓΩΝ 14. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 15. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΞΕΤΙΣΑΝ ΠΟΙΝΗ ΣΤΕΡΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 16. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΣ ΑΝΕΡΓΩΝ 17. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΣΠΑ) 18. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ


G_ειδήσεις Ονειρεμένο φινάλε στη γιορτή Γυμναστικής “Hellas Gym for Life Challenge”

Την ομορφότερη εμπειρία γυμναστικής έζησαν 8.200 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας από 2 μέχρι και 77 ετών αλλά και χιλιάδες θεατές, στο “Hellas Gym for Life Challenge & EGO Astro Gym Festival 2019”, την καθιερωμένη ετήσια γιορτή Γυμναστικής για Όλους, που φιλοξενήθηκε στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου και έσπασε για άλλη μια χρονιά όλα τα ρεκόρ. Συνολικά 320 ομάδες από κάθε γωνιά της χώρας πρωταγωνίστησαν σε ένα ανεπανάληπτο σόου, που περιλάμβανε 6 ημέρες πλημμυρισμένες από... «Θαυμάτων Θεάματα», μαγεύοντας με τα σπάνιας έμπνευσης προγράμματά τους. Μέσα από συνδυασμούς ακροβατικών, χορευτικών και θεατρικών στοιχείων, ανέδειξαν τη γοητεία της Γυμναστικής για Όλους, ενός αθλήματος που κερδίζει διαρκώς έδαφος στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η αυλαία της διοργάνωσης έπεσε το βράδυ της Κυριακής (23/06) με το εντυπωσιακό Γκαλά, στο οποίο πήραν μέρος οι 47 ομάδες που είχαν κατακτήσει χρυσά μετάλλια κατά την πρώτη παρουσίαση των προγραμμάτων τους. Το Γκαλά έδωσε στις «χρυσές» συμμετέχουσες ομάδες την ευκαιρία να διεκδικήσουν τα πολυπόθητα έπαθλα του “Hellas Gym for Life Challenge”, αλλά και συνάμα να προσφέρουν άλλη μια «παράσταση» στους 3.500 θεατές που γέμισαν τις εξέδρες. Ανάμεσά τους, οι αστέρες της ενόργανης Λευτέρης Πετρούνιας και Βασιλική Μιλλούση, που αγκάλιασαν με την παρουσία τους το “Hellas Gym for Life Challenge & EGO Astro Gym Festival” και χειροκρότησαν όλες τις ομάδες. Το μεγάλο βραβείο “Team Of The Year Hellas Gym For Life Challenge 2019”, το οποίο ισοδυναμεί με τον πανελλήνιο τίτλο στο άθλημα της Γυμναστικής για Όλους, κατέκτησε η ομάδα του Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος με το καταπληκτικό πρόγραμμα «Το χρυσό εισιτήριο» (προπονητές: Μάκης Τσιτσόπουλος, Ράνια Παπαδόγκονα, Μυρσίνη Δήμου). Επιπλέον, απονεμήθηκαν δεκατέσσερα ειδικά έπαθλα, σύμφωνα με την κρίση της Επιτροπής Αξιολόγησης της διοργάνωσης. Επίσης, η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία τίμησε την Πρέσβειρα της διοργάνωσης Βασιλική Μιλλούση, τον πρώην Αντιπρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Νίκο Αδαμόπουλο, την επίκουρη καθηγήτρια ρυθμικής γυμναστικής ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών Δέσποινα Τσοπάνη και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. O Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος ανέφερε: «Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όλους εσάς που δίνετε προστιθέμενη αξία σ’ αυτό το στάδιο, για το οποίο έχουμε αγωνιστεί για να παραμείνει ανοιχτό. Εύχομαι κάθε χρόνο να έχουμε εδώ αυτή τη γιορτή της γυμναστικής».

15


16 G_ειδήσεις

Ο υποψήφιος βουλευτής Σάκης Ιωαννίδης στο Γαλάτσι Στους πολιτικούς του φίλους στο Γαλάτσι μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. της Β’ Αθήνας Σάκης (Αθανάσιος) Ιωαννίδης στις 18 Ιουνίου και συγκεκριμένα στο «Στέκι» επί της οδού Παπαφλέσσα, στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου. Οι Γαλατσιώτες που παραβρέθηκαν, τον υποδέχθηκαν θερμά και άκουσαν με προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις του. Ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην γενικότερη πολιτική κατάσταση της χώρας, η οποία βίωσε μια 4ετία οπισθοδρόμησης με αιχμηρές αναφορές στην κατάσταση του συστήματος υγείας, την ανεργία και την οικονομική καθίζηση των μικρομεσαίων οικογενειών. Ο υποψήφιος βουλευτής ζήτησε στήριξη και τον 1 από τους 4 σταυρούς για να υπάρξει ανανέωση στην πολιτική ζωή με νέα πρόσωπα, που είναι κοντά στον πολίτη και θα συγκρουστούν με τη νοοτροπία του πολιτικού-ελιτιστή. Ο Σάκης Ιωαννίδης είναι 36 ετών, οικονομολόγος, με καταγωγή από τη Δράμα. Το 2013 εκλέχθηκε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Εντυπωσιακή εκδήλωση του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών στο Παλαί Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Χώρου Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων Δήμου Γαλατσίου, στον προαύλιο χώρο του ΠΑΛΑΙ, την Τετάρτη 12 Ιουνίου. Τα μέλη του τμήματος, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Ελένης Σαραντοπούλου. Τσάμικος, Καλαματιανός, Ικαριώτικος, πεντοζάλι, μπάλος… Οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί είναι πολλοί, όπως και τα οφέλη τους.

Μέσα από το χορό εκφραζόμαστε, ψυχαγωγούμαστε, επικοινωνούμε αλλά και ασκούμαστε. Ο παραδοσιακός χορός διαθέτει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αλλά με την προσθήκη του στοιχείου του λαϊκού πολιτισμού, μέσα από τον οποίο εκφράζονται έντονα συναισθήματα για την Ελλάδα μας, τον λαό μας, την ιστορία μας κ.ο.κ.. Ο παραδοσιακός χορός είναι ο δρόμος για την διατήρηση της ελληνικής παράδοσης και

του λαϊκού – τοπικού πολιτισμού. Μέσα από τα μαθήματα χορού ο χορευτής μπαίνει στο πνεύμα της παράδοσης και έρχεται σε επαφή με τις αξίες και τις παραδόσεις του κάθε τόπου της χώρας μας. Ο Δήμος Γαλατσίου ενισχύει έμπρακτα τον θεσμό αυτό με το Τμήμα Παραδοσιακών Χωρών του Χώρου Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων που λειτουργεί στο ΠΑΛΑΙ. Σας περιμένουν για να μάθετε να χορεύετε μαζί.

Με επιτυχία οι πρώτοι διαδημοτικοί αγώνες κολύμβησης «ΖΕΥΞΕΙΑ 2019» στο Γαλάτσι Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 13 Απριλίου οι πρώτοι διαδημοτικοί αγώνες των παιδικών ακαδημιών «ΖΕΥΞΕΙΑ 2019» στο Ανοικτό Κολυμβητήριο του Δήμου Γαλατσίου με τη συμμετοχή τριών Δήμων: Γαλατσίου, Πεύκης-Λυκόβρυσης και Χαλανδρίου. Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 142 παιδιά από τους 3 Δήμους (Γαλάτσι, Πεύκης-Λυκόβρυση, Χαλάνδρι). Από το σύνολο των 70 παιδιών (ηλικίας 2002 έως 2012) της Ακαδημίας Δήμου Γαλατσίου, που έλαβαν μέρος στους αγώνες και έδωσαν δυναμικό παρών, 32 διακρίθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα κατακτώντας 12 χρυσά, 5 ασημένια και 15 χάλκινα μετάλλια. Ο Δήμαρχος Γαλατσίου έδωσε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, ανεξαρτήτως αν έλαβαν μετάλλιο καθώς η συμμετοχή είναι αυτή που μετράει. Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τους γονείς των παιδιών που παραβρέθηκαν στους αγώνες παρά τις αντίξοες καιρικές συνθή-

κες που επικρατούσαν εκείνη την ημέρα, καθώς επίσης και όσους συνέβαλαν στη διεξαγωγή των πρώτων διαδημοτικών αγώνων κολύμβησης στο Γαλάτσι. Πολύτιμη ήταν η συμβολή των γυμναστών κολύμβησης του Δήμου και συγκεκριμένα τους κ.κ. Αγγελική Κόντζαλη, Αναστασία Αλεξανδρίδου, Μαριλένα Λιβανού και Βασίλειο Πάλλα. Οι Πρώτοι Διαδημοτικοί αγώνες Κολύμβησης και η συνεργασία με άλλους Δήμους της Αττικής είναι γεγονός που αποτελεί τιμή για την πόλη και αφετηρία για παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον.


G_ειδήσεις Πλημμύρησε το ΠΑΛΑΙ από καλάθια Περίπου 1.100 παίχτες του μπάσκετ, όλων των ηλικιών, συμμετείχαν δωρεάν για μια ακόμη φορά στο τουρνουά 3on3 «Τάπα στη βία και το ρατσισμό» που έγινε στις 22-23 Ιουνίου στο ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου. Για 4η συνεχόμενη φορά, ο θεσμός πλέον του 3on3 που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ), σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, προσέλκυσε μικρούς και μεγάλους αθλητές αλλά και θεατές με σκοπό να παίξουν μπάσκετ για καλό σκοπό.   Το 3on3 Street Ball Tournament «Τάπα στη βία και τον ρατσισμό» είναι ένα τουρνουά μπάσκετ και συγχρόνως μια σπουδαία φιλανθρωπική δράση που ενισχύει, μεταξύ άλλων, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο του Δήμου, με ισχυρό κοινωνικό μήνυμα κατά της βίας και του ρατσισμού, που έχουν «αγκαλιάσει» οι Γαλατσιώτες. Για την ιστορία, οι νικητές του τουρνουά ήταν οι εξής: ΑΓΩΝΕΣ 1979: Models inc 1980-89: Γαλάτσι ζούμε εδώ  1990-99: Γρήγορες χελώνες  2000-01: J.K. Unicorn 2002: FF 15 2003: Αλφαγαμμα  2004: The Kings  2005-06: Triple Kings  2007-08: Dream Team 2007 2009: Pikermi B.C. 2010-11-12: Κρόνος Γέρακα Νεάνιδες: GMRA Γυναίκες: Πατ Κιουτ    ΝΟΚ ΑΟΥΤ Α. Αργυρόπουλος 2011 Β. Μπαμπατζιάς 2005 Γ. Σπανός 2003   ΒΟΛΕΣ Α. Βαρδακατσάλης 2010 Β. Πεχλιβανίδης 2004 Γ. Ουζούνογλου 2001   ΤΡΙΠΟΝΤΑ  Α. Κωνσταντινίδης 2008 Β. Σαξιώνης 2003 Γ. Σιέβας 1978

17


ΤΕΧΝΙΚΟΣ & ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Store

Εκατοντάδες είδη για το σπίτι, την οικοδομή, τον επαγγελματικό χώρο, τον ερασιτέχνη που ασχολείται με κάθε είδους επισκευή ή συντήρηση, τον επαγγελματία. Χρώματα - Βερνίκια - Οικοδομικά - Στεγανωτικά Μονωτικά - Εργαλεία χειρός - Εργαλεία ηλεκτρικά

ΔΟΧΕΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΙΝΟΧ Κομπλέ με βάση και κάνουλα)

από 20 έως 100lt

ΣΚΑΛΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ

Chalk paint

Χρώμα κιμωλίας για αναπαλαιώσεις επίπλων 19 μοναδικές αποχρώσεις αλλάζουν την αισθητική του χώρου σας

Οικολογικά χρώματα - Χρωμοσυνθέσεις


db BLOCK

Ηχομονωτικό, στεγανοποιητικό, θερμομονωτικό Ηχομονωτικό - αντικραδασμικό επίχρισμα σε μορφή πάστας, με στεγανοποιητικές και θερμομονωτικές ιδιότητες με υψηλή πρόσφυση σε κάθε τύπο επιφάνειας!

D-95 CLEANER

BIO CLEAN

D-16

Καθαριστικό τοίχων από νικοτίνη και καπνιά

Έχουμε τα κατάλληλα υλικά

HYPERDESMO®

D-19, GRAFFITI REMOVER, Καθαριστικό αναγραφόμενων συνθημάτων.

Έχετε πρόβλημα στεγάνωσης της ταράτσας σας;

Το παγκόσμιο κορυφαίο υπερστεγανωτικό Οριστική λύση για διάστημα 25 χρόνων!

Αντιμουχλικό σπρέι, για μούχλα

Αδιαβροχοποιητικό αρμών

DS-220

Ελαστομερές στεγανωτικό

BIO CLEAN Καθαριστικό Air Condition

D-25

Αυτογυάλιστη παρκετίνη μαρμάρων - ματ γρανιτών

Στεγανοποιείστε μόνοι σας τη ταράτσα σας • Γρήγορα • Εύκολα • Αποτελεσματικά

Λεωφ. Γαλατσίου 67 11146 Γαλάτσι, τηλ.: 210.2112040-41, fax: 211.8002714

www.e-technostore.com

Άνετο Parking


20 G_ειδήσεις

18ο Αφρικανικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ στο ΠΑΛΑΙ Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 18ο Αφρικανικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Ιουνίου στις εξωτερικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου. Οι αφρικανικές χώρες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ (Αλγερία, Αγκόλα, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Γκάνα, Δημοκρατία του Κονγκό, Ακτή του Ελεφαντοστού, Κένυα, Λιβύη, Μαδαγασκάρη, Μαρόκο, Μπουρούντι, Νιγηρία, Σενεγάλη, Σεϋχέλλες, Νότια Αφρική, Σουδάν, Τυνησία, Ζάμπια, Καμερούν και Ζιμπάμπουε), έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμά τους, προβάλλοντας τοπικές φορεσιές, μουσική και χορό. Στα περίπτερα πωλούνταν είδη λαϊκής τέχνης, ενδυμασίες καθώς και

παραδοσιακά εδέσματα και ποτά. Μέρος των εσόδων του 18ου Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας, Μουσικής και Λαϊκής Τέχνης, διατέθηκαν για την ενίσχυση του πανελλαδικού έργου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», γι’ αυτό και ο Δήμος μας παραχώρησε ΔΩΡΕΑΝ τον εξωτερικό χώρο του ΠΑΛΑΙ. Τις Πρεσβείες και τα Επίτιμα Προξενεία των Αφρικανικών χωρών τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ο Προέδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Γαλατσίου κ. Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος πρόσφερε σε όλους αναμνηστικά δώρα του Δήμου μας.

5 δέντρα από τα 150 φυτεύτηκαν στο Άλσος Βεΐκου, στη μνήμη του Μαχάτμα Γκάντι Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και με την ευκαιρία του εορτασμού των 150 χρόνων από τη γέννηση του Μαχάτμα Γκάντι έγινε την Τετάρτη 5 Ιουνίου το πρωί η αρχή για να δημιουργηθεί ένα μικρό δασάκι 150 δέντρων αφιερωμένο στην εμβληματική αυτή προσωπικότητα του παγκόσμιου κινήματος ειρήνης. Συγκεκριμένα, η Ινδική Κυβέρνηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Δήμο Γαλατσίου, προχώρησαν σε αυτή τη συμβολική φύτευση, μέρος μιας παγκόσμιας δράσης, η οποία πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου. Από την Ελλάδα επιλέχθηκε το δασάκι αυτό να φυτευτεί στο Άλσος Βεΐκου, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα πάρκα της χώρας, με εγκεκριμένη διαχειριστική δασική μελέτη που επιτρέπει την εν λόγω φύτευση, με ενδημικά είδη. Η δράση της συμβολικής φύτευσης των πρώτων 5 υψηλόκορμων δέντρων, στα Πέτρινα του Άλσους Βεΐκου, υλοποιήθηκε με την παρουσία των Αν. Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργου Δημαρά, του Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου, του Γεν. Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, κ. Δημήτρη Βακάλη, του Διευθυντή Δασικών Έργων και Υποδομών κ. Σταύρου Τσιλίκουνα, του Δασολόγου κ. Θανάση Αγγελόπουλου, εκπροσώπου του Δ/ντη Δασών Αθηνών κ. Σωτήρη Σίμνου, του συμβούλου του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και συντονιστή της εν λόγω προσπάθειας κ. Πέτρου Βαρελίδη (Διευθυντής ΕΚΠΑΑ), των διπλωματικών υπαλλήλων της Ινδικής Πρεσβείας, του Γενικού Γραμματέα κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Γαλατσίου, κ. Γιώργου Μαρκόπουλου, της Προϊσταμένης του Τμήματος Πρασίνου, κας. Σοφίας Δουλουμπάκα, της Γεωπόνου, κας. Αμαλίας Κακίση, υπαλλήλων Τμήματος Πρασίνου και εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γαλατσίου. Τα 150 δασικά δέντρα είναι προσφορά της Ινδικής Κυβέρνησης και η φύτευση των υπολοίπων 145 δέντρων θα γίνει τον Οκτώβριο προκειμέ-

νου να είναι ευνοϊκότερες οι κλιματολογικές συνθήκες. Ο Γκάντι (2 Οκτωβρίου 1869 – 30 Ιανουαρίου 1948) ήταν Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης ακτιβιστής. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών. Η διδασκαλία του επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καταστεί παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής και κοινωνικοπολιτικής διανόησης του 20ού αιώνα. Έγινε ευρύτερα γνωστός με την προσωνυμία Μαχάτμα, που φέρεται να του απέδωσε στα 1915 ο Ινδός νομπελίστας ποιητής και φιλόσοφος Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ και στα σανσκριτικά σημαίνει «Μεγάλη Ψυχή». Ο Δήμος Γαλατσίου ευχαριστεί τόσο την Ινδική Κυβέρνηση και την Πρεσβεία της στην Ελλάδα, όσο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Υπουργό κ. Φάμελλο για την πρότασή τους να επιλεχθεί το Γαλάτσι ως τόπος φιλοξενίας της διεθνούς αυτής πρωτοβουλίας για τον Γκάντι, μια μοναδική προσωπικότητα που επηρέασε και επηρεάζει ακόμη και σήμερα την παγκόσμια φιλοσοφία, την πολιτική, τα κινήματα, την ειρήνη …


G_ειδήσεις

21

8ο Αντάμωμα της γειτονιάς του Πανοράματος Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου το Αντάμωμα της γειτονιάς του Πανοράματος Γαλατσίου, που υποδέχτηκε το καλοκαίρι για ακόμη μια φορά. Για 8η χρονιά στην υπαίθρια εκδήλωση, που έχει γίνει πλέον θεσμός στην περιοχή, και με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου «Η Αγία Ειρήνη». Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το Μιχάλη Παντελιά στη φωνή & κιθάρα, το Νίκο Αντωνάκη στο λαούτο & μπουζούκι και το Στέλιο Κουτσούκο στο βιολί, ενώ το χορευτικό μέρος ανέλαβε το Χορευτικό και Πολιτιστικό Εργα-

ΨΗΦΙΖΩ τον HOT NEWS 1 Φώτη ΚΑΡΥΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Υποψήφιος Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας ΒΌΡΕΙΌΣ ΤΌΜΕΑΣ Β’ ΑΘΉΝΑΣ 4 Καταγωγή: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Αττικής. Είναι δημότης Κηφισιάς. Ο πατέρας του από Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας, η μητέρα του από Πεταλίδι Μεσσηνίας με «ρίζες» από Μάνη. 4 Δημοσιογραφία: Πολεμικός ανταποκριτής Mega Channel * Ελεύθερο – Αστυνομικό Ρεπορτάζ ANT1 * Καθηγητής Σχολής Δημοσιογραφίας ANT1 * Παρουσιαστής Τηλεοπτικών Εκπομπών. 4 Επιχειρηματικότητα: Από το 2002 ιδρυτής και CEO της start up εταιρίας internet για τον τουρισμό Touristorama.com. Παράλληλη επιχειρηματική δραστηριότητα με εταιρία Real Estate, διοργάνωσης εκδηλώσεων και εμπορικό κατάστημα ειδών γάμου στο Σύνταγμα. 4 Ειδικές Δυνάμεις: Επέλεξε να εκτίσει τη στρατιωτική του θητεία στο σώμα Ειδικών Δυνάμεων Καταδρομών, υπηρετώντας στο Κέντρο Ανορθόδοξου Πολέμου στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης. 4 Κοινωνία: Ιδρυτικό μέλος του οργανισμού «Μανώλη μαζί μπορούμε» για παιδιά με αυτοάνοσα. Διοργάνωση εκδηλώσεων για: πολιτική προστασία, γεωπολιτική, εθελοντισμό, τουρισμό, τεχνολογία. 4 Αθλητισμός: Εκπαιδευτής Krav Maga (IKMF) και πολλαπλές συμμετοχές σε φιλανθρωπικές αθλητικές διοργανώσεις (running). 4 Ποίηση: Το 2014 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Ανθρωποσκιές». 4 Οικογένεια: Είναι παντρεμένος κι έχει δύο κόρες.

210 32 52 111 • 6937 167 466 #meKoiniLogi

ki • www.karyd

as.gr

Φώτης Καρύδας

Ο Βόρειος Τομέας Β’ Αθήνας (Β1) περιλαμβάνει:

τη

Κηφισιά - Εκάλη Νέα Ερυθραία Πεfkaridas ντέλη - Μελίσσια Πεύfotis karidas κη - Λυκόβρυση Μαρούσι Fotis Karidas Νέα Ιωνία Ηράκλειο Μεταμόρφωση Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα Γαλάτσι Βριλήσσια Χαλάνδρι Φιλοθέη - Ψυχικό Αγία Παρασκευή Χολαργό - Παπάγου

Το

πε

δί

ο…

δρ

άσ

ης

το

υ

Φ

ώ

fotis karidas

• •

• •

στήρι ΧΟΡΟΠΑΤΗΜΑΤΑ, ένας συνδυασμός που κράτησε το κέφι και τη χορευτική διάθεση στα ύψη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Μέλη του Δ.Σ. και φίλοι του Συλλόγου Άνω Γαλατσίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Βουλευτής με το Κ.Κ.Ε. Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, η υποψήφια Βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Αρβανιτάκη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Μαγκανάρης. Πολύ σημαντικές ήταν οι χορηγίες από Γαλατσιώτες που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην πόλη μας και με χαρά προσέφεραν την αρωγή τους, τόσο για την υλοποίηση της λαχειοφόρου αγοράς, όσο για την οργάνωση της γιορτής. Σπουδαία ήταν για ακόμη μια χρονιά η προσφορά των αναψυκτικών και των ποτών από την εταιρία GYM PARK του Γιάννη Πιτταρά. Φέτος για πρώτη φορά η εταιρία Catering “Dadstronomy” που εδρεύει επί της οδού Έβρου προσέφερε λουκάνικα hot dog, που γεύτηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, ενώ το Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ για ακόμη μια φορά συνέβαλε στην επιτυχία της εκδήλωσης. O Σύλλογος Πανοράματος ευχαριστεί από καρδιάς τον κόσμο, που αγκάλιασε το Σύλλογο και διασκέδασε για 8η χρονιά στη γειτονιά τους και εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς, που είναι οι εξής: ΦTIAXTO MONOΣ ΣΟΥ, Καφέ - Ουζερί ΛΕΣΒΙΟΝ, Ψητοπωλείο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑ. Πιτσαρία ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, Διαγνωστικό Κέντρο MEGANALYSIS, Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΝΕΟ, Οδοντίατρος ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, Χορευτικό και Πολιτιστικό Εργαστήρι ΧΟΡΟΠΑΤΗΜΑΤΑ, Κομμωτήριο ΓΙΑΝΝΑ ΠΕΤΡΟΥΤΣΑ, Διατροφολόγος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΙΤΤΑΡΑ, ΑΕΤΟΣ Γαλατσίου, Κατάστημα οπτικών EYE TECH, Μανικιούρ FEI NAIL ARTIST, Εμπόριο ανταλλακτικών αυτοκινήτου ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, Εταιρία SUPER HEALTH, Κατάστημα λιπαντικών ειδών OIL PARTS, Κατάστημα ειδών αυτοκινήτου PANCAR, Αλυσίδα καταστημάτων ειδών υγιεινής ΨΑΡΑΔΕΛΛΗΣ, Ξενοδοχείο 4* KALAMAKI BEACH RESORT


22 G_ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2η Γυμνασιάδα στο Άλσος Βεΐκου Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες Στίβου «2η Γυμνασιάδα», που οργανώθηκαν από το Γ.Σ. Γαλατσίου - Γυμνάσιον, με τη συνεργασία του Δήμου Γαλατσίου στον ολοκαίνουργιο στίβο του Σταδίου, στο Άλσος Βεΐκου. Συμμετείχαν 300 περίπου αθλητές-τριες ακαδημιών, προ αγωνιστικών & αγωνιστικών τμημάτων των συλλόγων Γ.Σ.ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - Α.Γ.Σ.ΑΝΑΤΟΛΗ -ΕΡΜΗ ΙΛΙΟΥ - ΑΕΚ - ΝΙΚΗ ΒΥΡΩΝΑ και ΙΚΑΡΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ. Οι κατηγορίες Κ8 και Κ10 πήραν μέρος σε αγώνες δρόμου 50Μ και kids athletics Δρόμων και Άλματος σε μήκος. Οι κατηγορίες Κ12 -Κ14 -Κ16 σε αγώνα δρόμου ταχύτητας 50 - 60 & 80Μ αντίστοιχα, ή αντοχής 300-600 & 1000Μ. Επίσης σε Άλμα σε μήκος και Ρίψη vortex.

και το κυριότερο όλοι χάρηκαν τη συμμετοχή τους στους αγώνες! Στην «Γυμνασιάδα» παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Δερεδίνης και ο Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Παπαδόπουλος. Ευχαριστούμε τους συλλόγους μέλη του ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή τους, τη νοσηλεύτρια, το γιατρό των αγώνων, τους κριτές του ΣΕΓΑΣ, τους εθελοντές μέλη του Γ.Σ. Γαλατσίου και τους εργαζόμενους στο Άλσος για την πολύτιμη συμβολή τους. Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές που προκρίθηκαν και συνεχίζουν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα τον επόμενο μήνα καλή επιτυχία στους αγώνες τους. Το Δ. Σ. του Γ.Σ. Γαλατσίου Γυμνάσιον και ο Δήμος Γαλατσίου

Σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις, σε όλες τις κατηγορίες

To 1ο Γυμνάσιο Γαλατσίου μοίρασε τους «θησαυρούς» του Ολοκληρώνοντας το τρίτο κατά σειρά Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Sharing our treasures for a better future», το 1ο Γυμνάσιο Γαλατσίου διοργάνωσε μία εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων στο χώρο του σχολείου με παρουσία πλήθους κόσμου από τη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία. Το εν λόγω πρόγραμμα, διάρκειας τριών χρόνων, αφορούσε στη θεωρία των Πολλαπλών Νοημοσυνών του παιδαγωγού Howard Gardner. Σύμφωνα με αυτή το σχολείο οφείλει να αναδείξει και να καλλιεργήσει τις διάφορες μορφές νοημοσύνης που έχουν οι μαθητές, όπως η γλωσσική, η μαθηματική, η μουσική, η χωρική, η κιναισθητική, η φυσιοκρατική, η υπαρξιακή, η ενδοπροσωπική και η διαπροσωπική. Τα συνεργαζόμενα σχολεία, εκτός του 1ου Γυμνασίου Γαλατσίου, προέρχονταν από την Κύπρο, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Στο «Μultiplier Event» (πολλαπλασιαστική εκδήλωση) παρουσιάστηκε το υλικό που παρήχθη και είναι ανηρτημένο στον ιστότοπο www. treasureit.net. Επίσης πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια και δραστηριότητες σε διάφορους χώρους του σχολείου μας. Για παράδειγμα, διδάχθηκαν διαπολιτισμικά τραγούδια, ανέβηκε παράσταση θεάτρου σκιών Καραγκιόζη, εκτελέσθηκε πρόγραμμα γυμναστικής «Brain Gym» και οργανώθηκαν παραδοσιακά παιχνίδια των επτά χωρών στην αυλή. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δοκιμή διεθνών φαγητών που ετοίμασαν μαθητές και γονείς. Την εκδήλωση συντόνισαν οι καθηγητές: Κωνσταντίνος Καρλής, Διευθυντής, Μαρία Κουσουλάκου, πληροφορικής, Ειρήνη Γαβαλά, φιλόλογος, Απόστολος Καλαντζής, μουσικός, Πολυξένη Οικονόμου, μαθηματικός, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μαθηματικός, Αθανάσιος Μπαρδάκας, καλλιτεχνικών και Αγγελική Μυλωνά, θεολόγος.


G_ειδήσεις

Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετείχε στη διημερίδα ενημέρωσης LIFE ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Γιάννης Σκληράκης μίλησαν για τις στρατηγικές προστασίας του περιβάλλοντος στον Δήμο Γαλατσίου και για το έργο CAT4HEAVY του προγράμματος LIFE αντίστοιχα, στη διημερίδα ενημέρωσης που διοργάνωσε το Πράσινο Ταμείο (Greek Task Force) στις 10 και 11 Απριλίου στο ξενοδοχείο TITANIA. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Γαλατσίου είπε στην ομιλία του τα εξής: «Όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη για την εξασφάλιση ενός καλύτερου επιπέδου ζωής για τους κατοίκους των πόλεων και ιδιαίτερα των μεγάλων αστικών κέντρων. Το περιβάλλον και η ανάγκη προστασίας του, ειδικά στους αστικούς Δήμους που η ποιότητα ζωής και υγείας των πολιτών εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα της ατμόσφαιρας και τους χώρους πρασίνου που υπάρχουν στην περιοχή τους, προβάλλει πλέον καθημερινά ως το σημαντικότερο ζητούμενο και ως το πιο άμεσο θέμα για επίλυση. Εμείς στο Γαλάτσι, στο κέντρο του Λεκανοπεδίου, δίπλα στην Αθήνα, προσπαθούμε να κάνουμε το περιβάλλον μας καλύτερο. Αυξάνουμε και συντηρούμε πάνω από 320 στρέμματα πρασίνου, προσθέτουμε συνεχώς νέα δέντρα, αυξάνουμε σταδιακά κάθε χρόνο τις ποσότητες των ανακυκλώσιμων, επεκτείνουμε συνεχώς νέα συστήματα - ρεύματα της εναλλακτικής διαχείρισης, χρησιμοποιούμε πλέον παντού είτε στην καθαριότητα είτε στους ψεκασμούς βιολογικά σκευάσματα, συμμετέχουμε, διοργανώνουμε, υποστηρίζουμε ποικίλες δράσεις ευαισθητοποίησης, δενδροφύτευσης, καθαρισμών προκειμένου οι εργαζόμενοι και οι πολίτες να συμμετέχουν ολοένα και περισσότε-

Η Γαλατσιώτισσα Κατερίνα Αρβανιτάκη υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ Μια δραστήρια συντοπίτισσά μας με συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες της πόλης για την παιδεία και το περιβάλλον, η Κατερίνα Αρβανιτάκη, είναι υποψήφια βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Β1 Βόρειο Τομέα της Αθήνας: Της ευχόμαστε καλή επιτυχία. Σύντομο βιογραφικό Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία. Εργάστηκα στην Εθνική Τράπεζα και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Στο χώρο των Τραπεζών για πολλά χρόνια φεμινίστρια-συνδικαλίστρια με ιδιαίτερη δράση στον τομέα των δικαιωμάτων των γυναικών και μέλος διαφόρων φεμινιστικών πολιτικών συλλογικοτήτων. Ερευνήτρια στα θέματα της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας, της βίας κατά των γυναικών, της εξαναγκαστικής πορνείας μεταναστριών, της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ακτιβίστρια, στο Γαλάτσι ιδιαίτερα, για θέματα παιδείας, περιβάλλοντος & ελεύθερων χώρων. Εθελόντρια

23

ρο στη προσπάθεια για ένα καλύτερο περιβάλλον, μια πιο ποιοτική ζωή στην πόλη. Έχουμε ένα από τα καλύτερα πάρκα της χώρας το Άλσος Βεΐκου και προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πράσινα πάρκα της χώρας, το Μητροπολιτικό Πάρκο των Τουρκοβουνίων». Από την πλευρά του ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Γιάννης Σκληράκης παρουσίασε το έργο CAT4HEAVY, το οποίο χρηματοδοτείται από το LIFE17 με 2,7 εκατ. ευρώ., το οποίο καινοτομεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα ανάφερε ότι : «Στόχος του είναι να μειώσει με τη χρήση καινοτόμας νανοτεχνολογίας τις εκπομπές ρύπων που παράγουν τα απορριμματοφόρα του Δήμου και γενικότερα τα δημόσια βαρέα οχήματα, τα οποία παντού σε ολόκληρο τον κόσμο κάνουν αναλογικά ελάχιστα χιλιόμετρα σε σχέση με τα ιδιωτικά. Έτσι σε ένα βάθος χρόνου ο ιδιωτικός στόλος αναγκαστικά ανανεώνεται διαρκώς με νέα σύγχρονα οχήματα ενώ ο δημόσιος στόλος συνήθως εξακολουθεί και κινείται στους δρόμους με παλαιότερη αντιρρυπαντική τεχνολογία, προκαλώντας προβλήματα στην ποιότητα του αέρα», τονίζοντας ότι:«δεν είναι περιβαλλοντική λύση οι Δήμοι να αγοράζουν καινούρια απορριμματοφόρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μόνο και μόνο για να βγαίνει ο Δήμαρχος φωτογραφίες μπροστά τους και να βλέπει η πόλη το έργο του. Κάθε νέο φορτηγό για να κατασκευαστεί ξοδεύει τεράστιους περιβαλλοντικούς πόρους. Σημειώνεται ωστόσο ότι τα φορτηγά πρέπει να αντικαθίστανται όταν πλησιάζουν προς το τέλος της ζωής τους, η οποία είναι αποτέλεσμα συνδυασμού της χρήσης τους, των χιλιομέτρων τους, της συντήρησής τους, αλλά και όπως υποστηρίζουμε εμείς, μέσω του προγράμματός μας, μέσω της αναβάθμισής τους με αντιρρυπαντικές τεχνολογίες. Επίσης, ευελπιστούμε τα αποτελέσματα του προγράμματός μας που χρηματοδοτείται μέσω του LIFE να είναι τέτοια που θα εξανεμίσουν και τα άλλα περιβαλλοντικά κόστη που βιώνει ο Δήμος μας για να υλοποιήσει το έργο».

του Κέντρου Έρευνας & Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ) στον τομέα της επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και στο πρόγραμμα «Επικοινωνία δίχως βία» στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού για την ενδυνάμωση γυναικών κρατουμένων (2013-15). Ιδρυτικό μέλος της (εθελοντικής) Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ) από το 2012 (http://oralhistorygroups. gr/omada-proforikis-istorias-athi…/) Ραδιοφωνική παραγωγός στο εθελοντικό ραδιόφωνο της Αλληλεγγύης www. portokaliradio.gr με «Το ΕΓΩ & το ΑΛΛΟ, μια εκπομπή για την Αποδοχή & για τον πλούτο της Διαφορετικότητας». Μητέρα μιας υπέροχης γυναίκας. Κάτοικος Γαλατσίου από το 1976.


24 G_ειδήσεις

Έργα για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στην Περιφερειακή οδό Υπογράφηκε στις 12-06-2019 η σύμβαση για τις κατασκευές που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων των πρανών στην Περιφερειακή οδό, στο τμήμα της από την οδό Έβρου έως και τον αυχένα και στη συμβολή των οδών Δράμας, Καβάλας και Κυθήρων επί της οδού Δράμας. Οι λόγοι της εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου είναι η αντιμετώπιση της προστασίας των πρανών της οδού Πρωτοπαπαδάκη και της οδού Δράμας με την τοποθέτηση μεταλλικών πλεγμάτων στερεωμένων με ηλώσεις και κατασκευή μικρού τοίχου αντιστήριξης (επί της οδού Πρωτοπαπαδάκη) για την προστασία των διερχόμενων πεζών από τυχόν καταπτώσεις. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 300.000,00 €  και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και έχει συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 και του 2018.

Ξεκίνησε το Καλοκαιρινό Αθλητικό Camp «Αχιλλέας Βρέντζος» 2019 του Δήμου Γαλατσίου Συνολικά 470 παιδιά κατέκλυσαν το Κλειστό Γυμναστήριο στο Άλσος Βεΐκου μαζί με τους γονείς τους για τον αγιασμό και την έναρξη της πρώτης περιόδου του θερινού αθλητικού Camp «Αχιλλέας Βρέντζος» 2019, την Τρίτη 18 Ιουνίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος το θερινό αθλητικό Camp του Δήμου φέρει το όνομα του Δημοτικού Υπαλλήλου, Αχιλλέα Βρέντζου, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις αρχές του 2019, εις μνήμην της προσφοράς του όλα αυτά τα χρόνια στο Άλσος Βεϊκου, καθώς και για την πρωτοποριακή του ιδέα να πραγματοποιηθεί το 1o Camp το 2008! Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Αλέξανδρος από τον Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου Μαργαρίτα Μανδηλαρά ευχόμενη σε παιδιά και γυμναστές να περάσουν καλά και να απολαύσουν τις αθλητικές δραστηριότητες και τα ψυχαγωγικά παιχνίδια, ώστε να αποκομίσουν τις καλύτερες αναμνήσεις από τις μέρες που θα βρίσκονται στο Άλσος

Βεΐκου. Μετά τον αγιασμό τα παιδιά, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, πήραν καπελάκια και μπλουζάκια σε διάφορα χρώματα (ανάλογα με την ηλικία τους) και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στους χώρους του Άλσους, όπου ξεκίνησε το πρόγραμμα του Camp, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αθλητικές δραστηριότητες όπως κολύμβηση, στίβο, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, τένις κ.ά. Ο Δήμος Γαλατσίου μέσα από μια σειρά προσεκτικά σχεδιασμένων δραστηριοτήτων, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, προσπαθεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και την κοινωνικοποίησή των παιδιών και να αυξήσει την ποιοτική ενασχόλησή τους με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. To Camp έχει δύο περιόδους και η 2η περίοδος ολοκληρώνεται στις 12 Ιουλίου.


G_ειδήσεις

HYPER DESMO

χχ

®

Το κορυφαίο στεγανωτικό ταρατσών

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΘΕΣΗΣ:

Λεωφ. Γαλατσίου 67, τηλ.: 210.2112040-41, fax: 211.8002714

www.e-technostore.com


26 G_διαπλεκόμενος

διαπλεκομαι, αρα υπαρχω... Eίμαι βαθύτατα συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου που μου έδωσε το 62%. Νιώθω βαριά την ευθύνη στους ώμους…

Κι εγώ έχω ένα βάρος στο στομάχι από τη συγκίνηση Δήμαρχε! Τρεις μέρες φασολάδα πρωί βράδυ και νομίζει ότι έχει βάρος από τη συγκίνηση.

Περιζήτητο το «παπάκι» του Μαρκόπουλου μετά τη μεγάλη εκλογική του νίκη. Θεωρείται γουρλίδικο και ινφάσιον… Το ζητάνε οι βουλευτές της Β Αθήνας για να βολτάρουν στις γειτονιές, μπας και αποκτήσουν πιο λαϊκό προφίλ. Αλλά ο Γιώργος βόλταρε με αυτό όλη την 5ετία της πρώτης θητείας και όχι το τελευταίο δίμηνο για να κερδίσει τις εντυπώσεις… «Ο Δήμαρχος με το παπάκι» έλεγαν όλοι… Μπορεί ο Μαρκόπουλος να κέρδισε πανηγυρικά τη Δημαρχία αλλά γέμισε μαντράχαλους… Ενώ ο Ζώμπος έχει μια άλλη αξιοζήλευτη πρωτιά…. Πρώτος στις γυναίκες!!! Από τις 6 έδρες, οι 4 πήγαν σε κυρίες… Ένα μπουκέτο λουλουδιών…. Σοφία, Άσπα, Γωγώ, Χριστίνα… Όπως λέμε ορτανσία, χρυσάνθεμο, τριαντάφυλλο, γαρδένια… Άντε να δούμε πώς θα τις κουλαντρίσει ο Κώστας!!! Δεν ήταν λίγες οι γκρίνιες και τα μετεκλογικά ξεκατινιάσματα… Παράπονα, δυσαρέσκειες, πικρόχολα σχόλια, δάκρυα, θυμοί, απογοητεύσεις… Πάνε όμως.. πέρασαν! Με την πάροδο των ημερών επικράτησε η λογική και επήλθε η ειρήνη.

Ξεχάστε το «παπάκι». Από δω και πέρα θα κυκλοφορώ με ηλεκτρικό πατίνι να τους τρελάνω όλους. Πήρα χάρλεϋ για σκληρό ροκ στην αντιπολίτευση

Ο κόκκινος λαϊκός ξένοιαστος καβαλάρης παραδοσιακά μαρκάρει στενά την εξουσία.

Ποιος είναι ο δημοτικός σύμβουλος που επανεκλέχθηκε για 4η θητεία και δεν έχει κάτσει ποτέ στα έδρανα της αντιπολίτευσης; Δύο 4ετίες με τον Κυριάκο Τσίρο στη Διοίκηση, μία με τον Μαρκόπουλο και τώρα ξανά…. Λέω για τον Βαγγέλη Μπουγιούκα που σταθερά βρίσκεται με το νικητή από το 2006. Η δε Σοφία Λεπίδα είναι ένα άλλο σπάνιο φαινόμενο του δημοτικού βίου. Έχει εκλεγεί με τους περισσότερους συνδυασμούς και αρχηγούς… Έχουμε και λέμε Τούντας, Τσίρος, Μαρκόπουλος, Ζώμπος…

Κώστας Ζώμπος

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης


G_διαπλεκόμενος Σαν λούλουδα ανθίσαμε στων εκλογών τη μάχη και άρωμα σκορπίσαμε στα μήκη και τα πλάτη. Από Σεπτέμβρη ξεκινά η νέα μας πορεία και στην αντιπολίτευση θα ‘χουμε μαεστρία. Θα ζουζουνίζουμε παντού σαν γλυκομελισσούλες αλλά θα έχουμε κεντρί για τις κακές γλωσσούλες.

27

Όλοι οι «σχιζοφρενείς» ψηφίσαμε Μαρκό!!!

Έτσι εξηγείται το 62% «Ο Σχιζοφρενής με το πριόνι» Άσπα Παναγιωτακοπούλου Δημοτική Σύμβουλος

Γωγώ Κιτσίνη Δημοτική Σύμβουλος

Με πιάνει το παράπονο! Όλοι πάτε διακοπές κι εγώ θα μείνω εδώ να επιβλέπω τα τεχνικά έργα….

Υποψήφιος με το ΚΚΕ στη Β Αθήνας ο αγωνιστής Γρηγόρης Χαραλαμπίδης. Καλή επιτυχία Γρηγόρη! Ο Φραγκίσκος Κουνάνης μπορεί να μην εξελέγη αλλά μαθαίνω ότι υπάρχει η πρόθεση να συνεχίσει να διατηρεί το γραφείο του στο Δημαρχείο και να καταγράφει τα αιτήματα των πολιτών σε εθελοντική βάση. Πάντα της προσφοράς ο Φράνκι! Άρρεν δημοτικός σύμβουλος, με εμπειρία, που το όνομά του αρχίζει από Γ, προορίζεται για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στη νέα δημοτική περίοδο… Μαντέψτε! Από τώρα βολιδοσκοπούν τις προθέσεις του Δημάρχου για τη νέα 4ετία ορισμένοι, ζητώντας θέσεις…Το σίγουρο είναι ότι όλοι θα δοκιμαστούν και όλοι θα περάσουν από τα διάφορα πόστα της Διοίκησης.

Καλό καλοκαίρι!!!

Μανώλης Πρωτονοτάριος Υπέυθυνος Τεχνικής υπηρεσίας

Ζωάρα θα κάνεις Πρόεδρε. Μπανάκια στην πισίνα και θερινό σινεμά στο Άλσος, συναυλίες στο θέατρακι. Τυχερέ!!!


28 G_διατροφή

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Μύθος ή Αλήθεια; Συχνά ακούμε ή πιστεύουμε πως δεν χάνουμε βάρος γιατί έχει μπλοκάρει ο μεταβολισμός μας. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι πως ναι, ο μεταβολισμός μπορεί να μειωθεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, είτε φυσιολογικά (π.χ. ηλικία), είτε από εξωγενείς παράγοντες (π.χ. φάρμακα). Ας δούμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους λόγους που επηρεάζεται: • Φαρμακευτική αγωγή: Υπάρχουν φάρμακα (β-αναστολείς, κορτικοστεροειδή, αντικαταθλιπτικά – αντιψυχωσικά) που είτε μειώνουν ελαφρώς τον μεταβολισμό, είτε που αυξάνουν ελαφρώς την όρεξη. Οι αλλαγές στο βάρος δεν είναι μεγάλες (ανάλογα και με τον οργανισμό), και συχνά ο οργανισμός προσαρμόζεται μετά το πρώτο διάστημα της αγωγής. Αν ο γιατρός, σας υποδείξει κάποια μακροχρόνια αγωγή (συνήθως μεγαλύτερη των 15 ημερών), μπορείτε να τον ρωτήσετε αν θα επηρεάσει το βάρος σας, και να ζητήσετε συμβουλές είτε από τον ίδιο είτε από κάποιο διαιτολόγο, ώστε να το αποφύγετε. • Ηλικία: Μεγάλες διαφορές στις ενεργειακές ανάγκες παρατηρούνται με την πάροδο του χρόνου. Η πρώτη είναι όταν σταματά η σωματική ανάπτυξη (μετά την εφηβεία). Στη συνέχεια μειώνεται σταδιακά όσο περνούν τα χρόνια. Στις γυναίκες μεγάλη αλλαγή συμβαίνει στην εμμηνόπαυση , ενώ στους άντρες αυτό συμβαίνει πιο ομαλά. Προσπαθήστε μεγαλώνοντας να επιλέγετε πιο θρεπτικά φαγητά (λαχανικά , φρούτα, ψάρια), και να ελαττώσετε πολύ τα έτοιμα σνακ. • Υποθυρεοειδισμός: Η μείωση στην παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδή μπορεί να μειώσει και τον μεταβολισμό. Το βάρος μπορεί να αυξηθεί ελάχιστα (μέχρι το πολύ 5 κιλά) αν υπάρχει χρόνιος υποθυρεοειδισμός που δεν έχει διαγνωσθεί. Το συνηθέστερο είναι να δυσκολευόμαστε να χάσουμε βάρος. Αυτό παύει αυτόματα να ισχύει μόλις ξεκινήσει η φαρμακευτική αγωγή (κάθε πρωί και για 30 λεπτά μετά καμία κατανάλωση υγρών ή τροφών). Εντάξτε στο ετήσιο check up σας και τη λειτουργία του θυρεοειδή. • Έλλειψη ύπνου: Σε αυτή την περίπτωση αυτό που επηρεάζεται

Γράφει η Χριστίνα Δημοπούλου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος περισσότερο είναι το αίσθημα της πείνας. Η διαρκής αίσθηση της κόπωσης που νιώθουμε και από έλλειψη ύπνου, μας οδηγεί στην ανάγκη για περισσότερη τροφή αλλά και πιο πλούσια σε ενέργεια τρόφιμα. Συνήθως 6-8 ώρες συνεχόμενου νυχτερινού ύπνου είναι αρκετές. • Παθήσεις του εντέρου: Το άγχος, η κακή διατροφή, τα συντηρητικά των τροφίμων, το αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εντέρου. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να μειώσει την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων (βιταμίνη Α, ασβέστιο, σίδηρο κ.α.) που εμπλέκονται άμεσα στη λειτουργία του μεταβολισμού. Αποφύγετε τα προπαρασκευασμένα τρόφιμα, και βεβαιωθείτε πως υπάρχει καθημερινή κένωση. Αν δεν συμβαίνει αυτό συμβουλευτείτε τον γιατρό η τον διαιτολόγο σας ώστε να βρείτε τον τρόπο που θα τον ρυθμίσετε. • Αφυδάτωση: Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη υγρών είναι 30ml ανά κιλό σωματικού βάρους, το 70% του οποίου πρέπει να είναι απευθείας από το νερό. Πρακτικά αυτό σημαίνει 1,5 λίτρο νερό την ημέρα κατά μέσο όρο. Η αφυδάτωση οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, κατακράτηση υγρών και ενισχύει την αποθήκευση λίπους. Η λύση είναι πολύ απλή, έχετε πάντα μικρά μπουκαλάκια νερό μαζί σας και βεβαιωθείτε πως θα καταναλώσετε 3 την ημέρα. • Χρόνιο stress: Το χρόνιο stress είναι υπεύθυνο για την παραγωγή πληθώρας τοξινών που ενισχύουν στην αποθήκευση λίπους. Παρόλα αυτά, αν προσπαθείτε να χάσετε ή να διατηρήσετε το βάρος σας χωρίς επιτυχία, και έχετε αποκλείσει τους παραπάνω παράγοντες που μπορεί να επιδρούν αρνητικά, τότε συζητήστε με τον γιατρό ή το διαιτολόγο σας, ώστε να βρείτε μαζί τι άλλο μπορεί να σας επηρεάζει και να το λύσετε. Δημιουργήστε όμορφες διατροφικές συνήθειες ώστε να απολαμβάνετε και τις όμορφες εξαιρέσεις. Για απορίες, συμβουλές, ερωτήσεις επικοινωνήστε με την κα Δημοπούλου στο dimopoulou1357@gmail.com

Bότανα για αποτοξίνωση & αδυνάτισμα Γαϊδουράγκαθο Aποτελεί πρώτη επιλογή για την αποτοξίνωση του οργανισμού. Τα φύλλα και τα κλαδάκια του βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα, ενώ παράλληλα τονώνουν τη λειτουργία του ήπατος. Eάν νιώθετε ιδιαίτερα κουρασμένοι, λοιπόν, και έχετε ταλαιπωρήσει τον οργανισμό σας με άφθονα γλυκά, λιπαρά αλλά και φάρμακα, το γαϊδουράγκαθο μπορεί να σας βοηθήσει.

Λουίζα Η Λουίζα βοηθά στην αποτοξίνωση, αποβολή περιττών υγρών, κυτταρίτιδας και είναι αποτελεσματική στην σύσφιξη του δέρματος. Βοηθάει στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού δρώντας ενάντια στην παχυσαρκία και βοηθάει στην αποτοξίνωση και στη διούρηση.

Τσουκνίδα Έχει στυπτικές, διουρητικές και τονωτικές ιδιότητες, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, ελέγχει τις αιμορραγίες, αυξάνει την αιμογλομπίνη, ελέγχει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τις πηκτικές ουσίες του

αίματος, και σαν ρόφημα μπορεί να κατεβάσει την πίεση αλλά και το σάκχαρο στο αίμα. Μειώνει την όρεξη και βοηθάει στην απώλεια βάρους. Είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, C και Ε, βιταμίνης Β1, Β2, Β3 και Β5.

Πράσινο Τσάι Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το πράσινο τσάι βοηθάει στο να κάψουμε θερμίδες και ενισχύει τον οργανισμό αποτελεσματικά στην καύση του λίπους. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.


G_ομορφιά Θεαματικό αποτέλεσμα σε σώμα & πρόσωπο με το

ENDOLA Shaping new generation

29

Μικαελίνα Γρανά OnlyBeauty Αντιγήρανση - Αισθητική - Νύχια Λ. Βεΐκου 42 Γαλάτσι ΤΗΛ. 2102925541- 2102223613

onlybeauty.gr

Δείτε το σώμα και το πρόσωπο σας όπως το ονειρεύεστε, με ταυτόχρονη χρήση 5 τεχνολογιών. Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία!! Το Endola πρόκειται για ένα νέο μηχάνημα τελευταίας γενιάς, που συνδυάζει ταυτόχρονα με ασφάλεια και απίστευτη αποτελεσματικότητα πέντε τεχνολογίες, ώστε να έχουμε αποτελέσματα αμέσως μετά την πρώτη θεραπεία. Το νέο μηχάνημα Endola συνδυάζει 5 διαφορετικές τεχνολογίες: • HIFU • Low Light Laser - Infrared • RF Bipolar • Endermologie • Rollers Εφαρμογή στο σώμα: • Αναίμακτη λιποαναρρόφηση • Αδυνάτισμα σώματος • Χάσιμο πόντων • Μείωση της κυτταρίτιδας • Λεμφική αποστράγγιση για κατακράτηση υγρών • Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος • Σύσφιξη του δέρματος • Εξομάλυνση του περιγράμματος του σώματος • Μη επεμβατική μέθοδος Εφαρμογή στο πρόσωπο: • Μείωση - Λείανση Ρυτίδων • Σύσφιξη – Lifting προσώπου • Μάτια (χαλάρωση –σακούλες – μαύροι κύκλοι) • Αδυνάτισμα διπλοσάγονου • Ενεργοποιήση του δέρματος Οι τεχνολογίες που παρέχονται στις κεφαλές του Endola, μπορούν να εφαρμοστούν συγχρόνως στο σώμα ή το πρόσωπο εξίσου αποτελεσματικά. Η ρύθμιση των διαφόρων παραμέτρων είναι μέγιστης σημασίας, καθώς κάθε τεχνολογία θεωρείται ειδική για κάποια προβλήματα και λιγότερο απαραίτητη για κάποια άλλα. Πιο ειδικά το Endola προσφέρει:

HIFU (Εστιασμένος Υπέρηχος): Η τεχνολογία των εστιασμένων υπερήχων δρα σε βάθος 4-13 χιλιοστά, αυξάνει τη θερμοκρασία των λιποκυττάρων και δημιουργεί μικροφυσαλίδες αέρα που καταστρέφουν την κυτταρική τους μεμβράνη. Πρακτικά, κάνει αναίμακτη λιποαναρρόφηση στην περιοχή εφαρμογής. Από την πρώτη συνεδρία θα απολαύσετε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Low light Laser: Αυξάνει τη παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και αυξητικών παραγόντων, που βοηθούν στην αναδόμηση, επούλωση και αποκατάσταση γενικότερα των φθορών του δέρματος. Ραδιοσυχνότητες-RF: Είναι η τεχνολογία που ενεργοποιεί μηχανισμούς επιδιόρθωσης, αυξάνοντας τη θερμοκρασία από το εσωτερικό βαθιά προς τα επάνω, αφήνοντας ανεπηρέαστη την επιδερμίδα. Η αύξηση της θερμοκρασίας προκαλεί σύσπαση των ινών του κολλαγόνου, δίνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα σύσφιξης. Endermologie: Καταπολεμά την κυτταρίτιδα με ρυθμική αναρρόφηση, που σκοπό έχει την αύξηση της λεμφικής κυκλοφορίας και τη γρήγορη παροχέτευση τοξινών και λιποκυττάρων. Ένα Roller-System κυλά πάνω στο δέρμα, κάνοντας ταυτόχρονη αναρρόφηση σε ένταση ανάλογη του προβλήματος που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε. Το ENDOLA Shaping είναι η νέας γενιάς πρόταση για την σμίλευση του σώματος. Προσφέρει σύσφιξη στο δέρμα και εντυπωσιάζει με το γρήγορο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Είναι ιδανική λύση για όσους θέλουν να αντιμετωπίσουν το τοπικό πάχος χωρίς να κάνουν λιποαναρρόφηση. Για άτομα που, ενώ αθλούνται και προσέχουν την διατροφή τους, δεν μπορούν να απαλλαχθούν από το τοπικά συσσωρευμένο λίπος. Ακόμη, για γυναίκες με κυτταρίτιδα, που  δεν έχουν καταφέρει να απαλλαχθούν, παρ’ όλη την άσκηση και τις διάφορες θεραπείες. Τέλος, είναι για άτομα με προβλήματα τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας, που θέλουν να αποφύγουν ενέσιμες αγωγές και προτιμούν θεραπείες χαλαρωτικές, χωρίς πόνο. Στο ONLY BEAUTY επιλέγουμε εξατομικευμένα πρωτόκολλα και το συνδυάζουμε με τις υπόλοιπες θεραπείες για να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα αναλόγως την περίπτωση.


30 G_ομορφιά

Καλοκαιρινές απολάυσεις Γκοφρέτα και πτιμπερ

Τούρτα με μαρμελάδα φράουλα

500 ml φυτική κρέμα

1/2 κούπα άχνη ζάχαρη 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 1 σφηνάκι κονιάκ 3 πακέτα μπισκότα Μαρμελάδα φράουλα

Χτυπάμε τη φυτική κρέμα με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ λίγη από τη σαντιγί για να είναι σταθερά τα μπισκότα. Φτιάχνουμε μια στρώση μπισκότα, μια στρώση σαντιγί εναλλάξ μέχρι να γίνουν 3 στρώσεις μπισκότο, τελειώνοντας με την κρέμα. Πασπατεύουμε με την κρέμα και στα πλαϊνά του γλυκού. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα μπισκότα. Σερβίρουμε το κομμάτι γλυκού περιχύνοντάς το με μαρμελάδα φράουλα.

Σοκολάτα & καρύδα 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σοκολάτας 5 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα φρέσκο 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1 πακέτο ινδοκάρυδο τριμμένο 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό. Για το γλάσο σοκολάτας: 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 100 ml κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές λάδι Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα το σιμιγδάλι το ινδοκάρυδο τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν καλά. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα σε πυρέξ. Ρίχνουμε πάνω την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και το λάδι και περιχύνουμε το γλυκό.

2 λίτρα γάλα 1/4 φλ. ζάχαρη 8 κ.σ γεμάτες άνθος αραβοσίτου βανίλια 200 γραμ. μαργαρίνη 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος τριμμένη 200 γραμ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (το ένα με επικάλυψη σοκολάτας) 2 γκοφρέτες ψιλοκομμένες 6 κ.σ λικέρ κρέμα ή σοκολάτα Για την επικάλυψη: τριμμένη γκοφρέτα, τρούφα Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού πήξει, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να λιώσει. Τη χωρίζουμε σε δύο μπολ, όσο ακόμα είναι ζεστή. Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος τριμμένη και ανακατεύουμε καλά. Στην άλλη μισή ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε τις κρέμες με σπάτουλα όσο είναι ζεστές για να λιώσουν οι σοκολάτες. Σε μπολ θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα και προσθέτουμε τη γκοφρέτα. Τα ραντίζουμε με λικέρ και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα μισά μπισκότα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν. Τα αδειάζουμε σε πυρέξ σε μία στρώση. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στην κρέμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν. Τα αδειάζουμε σε στρώση πάνω στη σοκολατένια κρέμα. Αφού κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένη γκοφρέτα και τρούφα. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να κρυώσει τελείως.


G_μόδα

31

…με ρομαντική διάθεση!!! To ρομαντικό στυλ στα ρούχα είναι σικ και διαχρονικό. Κάθε γυναίκα ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορεί να φορέσει κομμάτια με ρομαντικές λεπτομέρειες είτε σε casual, είτε σε επίσημο look. Φορέματα με δαντέλα, φούστες με τούλι ή βολάν, αέρινες μπλούζες, δαντελένια τοπ, φιόγκοι, φλοράλ μοτίβα σε παστέλ χρώματα. Ένα πουκάμισο σε ρομαντικό στυλ, φορεμένο με ένα τζιν παντελόνι αποκτά αμέσως ένα πολύ χαλαρό στυλ, ενώ αν συνδυαστεί με μια μίντι φούστα έχει πιο επίσημο χαρακτήρα.


Εκπτώσεις έως

80%

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ από 139,99 € 54,99 € ΣΑΚΑΚΙΑ από 119,99 € 49,99 € ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ από 19,99 € 9,99 € ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ από 39,99€ 14,99 € ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ από 19,99€ 9,99 € T-SHIRT από 7,99€ 2,99 € ΣΕ OΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΗ Βεΐκου 37, Γαλάτσι • τηλ./Fax: 210 2922338 www.paris-saraliotis.gr

ΔΕΚΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Profile for G magazine

G Magazine - Ιούνιος 2019  

Ενημερωτική τοπική έκδοση για το Γαλάτσι

G Magazine - Ιούνιος 2019  

Ενημερωτική τοπική έκδοση για το Γαλάτσι

Profile for gmagazine
Advertisement