Revista Ghidul Miresei - editia 24

Page 1

www.ghidulmiresei.ro

GHIDUL

Miresei www.ghidulmiresei.ro

10

DRESS CODE

IDEI

CREŢE

pentru o nuntă memorabilă Ediţia 24 Preţ: 14.90 lei

PENTRU INVITATE

MIRESE SINCERE

GHIDUL MIRESEI - EDIŢIA 24 (2016)

Ce a fost bine şi nu prea... la nunta lor

PLUS

#

Cum să-ți faci O SILUETĂ DE INVIDIAT Cum să-ți controlezi EMOȚIILE ÎN ZIUA NUNȚII Ce spune despre tine FORMA FEȚEI Ce urmează DUPĂ NUNTĂ?

Lavinia INSTA-FABULOASĂ

cu și fără orchestrație

ROCHII DE MIREASĂ • VERIGHETE • COSTUME DE CEREMONIE • ACCESORII


SUMAR

INTRO

26

14. ROCHIA MIRESEI ÎN TENDINȚE

Direct de pe catwalk în centrul atenției, rochia alba sau...

22. WEDDING NEWS

Culise, știri, secrete de vedete în prag de măritiș sau după.

26. 10 IDEI PENTRU O NUNTĂ COLORATĂ

Sparge tiparele, lasă culorile să prindă viață la nunta ta.

32. DECOR DE NUNTĂ

Cine se ocupă de decor și de aranjamantele florale?

40

SHOPPING 40. CUPLURI CA ÎN HOLYWOOD Potrivire perfectă de culori, ținute și accesorii.

174

44. BIJUTERII 68. SECRETE DE FRUMUSEȚE

Orice femeie are câteva arme secrete în poșeta ei.

164

71. ȚINUTA MIRELUI

Află tendințele în materie de stil masculin. De ceremonie.

INFO 33. SECRETE MICI, EFECTE MARI

Sfaturile experților în nunți se măsoară în aur curat...

42. DUPĂ NUNTĂ

Ce se întâmplă cu voi după căsătorie?

62. Q&A HAIR STYLE

Despre coafuri, extensii, nuanțe și culori cu profesionalism. 6 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

180 184


210

64. Q&A MAKE-UP

În direct cu make-up artistul Ghidului.

66. Q&A PLANNING

Succesul nunții tale depinde de o agendă bineorganizată.

142. DANSUL MIRILOR

Haideți la repetiții, intrați în ritm, dansați!

162. SILUETA PERFECTĂ 174. 10 IDEI PENTRU O NUNTĂ MEMORABILĂ

Dacă vrei ca nunta ta să fie pe buzele tuturor.

180. NUNTI TEMATICE

Ce nunți „se poartă” în cercuri mai selecte.

184. DRESS CODE

Cum ne îmbrăcăm la nuntă... ca invitați?

DOAR PENTRU MIRESE 148. COVER STORY 164. ISTORIA ROCHIEI DE MIREASĂ

Poate nu știai, dar rochia de mireasă n-a fost întotdeauna albă.

148

14 168

168. DESPRE NUNTA LOR (NU) NUMAI DE BINE.

8 mirese ne povestesc ce a fost cu plus si ce n-a fost perfect la nunta lor.

176. CUM SĂ-ȚI CONTROLEZI EMOȚIILE ÎN ZIUA NUNȚII

În toiul pregătirilor, nu e neobișnuit să se manifeste și nervii.

210. DESTINAȚII PENTRU LUNA DE MIERE

Poate nu chiar o lună, dar un sejur de vis tot meritați după nuntă.

NUMĂR DE NUMĂR 12. EDITORIAL 89. GALERIA ROCHIILOR DE MIREASĂ

216

216. NUNȚI REALE 224. HOROSCOP WWW.GHIDULMIRESEI.RO 7


TÂRGURILE GHIDUL MIRESEI 2017 ediţia de primăvară

03 - 05 Martie

ROMEXPO ediţia de vară

26 - 2 8 Mai

ROMEXPO

GHIDUL

Miresei Editor: Standard Marketing Srl E-mail: ghidul@ghidulmiresei.ro www.GhidulMiresei.ro

PUBLISHER DIRECTOR FINANCIAR DIRECTOR EDITORIAL CONSULTANT EDITORIAL SECRETAR REDACŢIE VÂNZĂRI PUBLICITATE

Ana Haralambie Daniela Ionescu Luminiţa Luca Ruxandra Rusan Silvia Văcărenco Monica Iove Mirela Lungu Oana Simion Constantin Enache Mihaela Şapcă

ediţia de toamnă

06 - 08 Octombrie www.TargulGhidulMiresei.ro

ROMEXPO

ART DIRECTOR GRAFICĂ FASHION STYLIST FOTO COAFURĂ MACHIAJ TEXTE

Corina Bugan Jeni Ion Roxana Radu Friends Studios Iulian Mihăilă Katiușa Popovici Luminiţa Luca Ruxandra Rusan Florentina Muşat

Ghidul Miresei este marcă înregistrată Standard Marketing SRL. Reproducerea sau folosirea oricărui material din această publicaţie fără acordul scris al editorului este strict interzisă şi se pedepseşte conform legii. Editorul nu îşi asumă răspunderea pentru conţinutul materialelor publicitare.

EDITORIAL

P

utea fi o zi oarecare, dintr-un weekend oarecare, o zi de calendar ca oricare alta. Dar voi doi aţi ales să fie o zi memorabilă, o sărbătoare, un moment care să puncteze continuarea firească a destinului vostru. Împreună!

Da, la bine și la… ?! Dar, mai bine să te întrebăm, cum îţi imaginezi tu nunta voastră? Ai visat-o în noaptea de Sânziene sau ai schiţat-o pe display-ul unui dispozitiv smart într-o seară mai plicticoasă de toamnă? Ai proiectat-o cu sufletul într-un colţ al minţii tale, în culori vibrante și acompaniată de sunete de orchestră sau ai găsit inspiraţie în pagini glamouroase pe internet sau o revistă de profil? Ţi-ai umplut deja trei agende Moleskin cu fel de fel de planuri și idei, liste de shopping și registre cu prietenele, viitoarele domnișoare de onoare? Sau poate nu ești genul de fată care să-și piardă timpul cu astfel de griji și ai apelat la serviciile celei mai notorii agenţii de organizat evenimente din ţară. Oricum aţi fi, dragele noastre mirese, sensibile sau aventuroase, de un pragmatism total sau visătoare, noi vă invităm în caleașca noastră de cristal ca să ajungem la nunta voastră animate doar de emoţiile firești într-un moment atât de important în viaţa voastră. Vă ghidăm pas cu pas în a face alegeri inspirate din varietatea bogată de minuni pe care oamenii talentaţi, creatorii și profesioniștii le-au gândit pentru voi doi, pentru nunta voastră. Aceasta este misiunea noastră, a echipei Ghidul Miresei, să ne asigurăm că planurile tale de nuntă se materializează exact așa cum ai visat. De restul detaliilor știm că se ocupă cel mai expert specialist în nunţi, IUBIREA. Pentru că, atunci când o femeie și un bărbat se completează reciproc, ca un puzzle perfect alcătuit de o putere divină, astrele se aliniază în favoarea lor… Casă de piatră!

PE COPERTĂ FOTO STILIST COAFURĂ MACHIAJ LOCAŢIE ROCHIE BIJUTERII BUCHET

Friends Studios Roxana Radu Iulian Mihăilă Katiuşa Popovici Domeniul Ştirbey Innocenti Sposa Traser Gold Florăria CristinaINMACULADA GARCIA

ROSA CLARA

CLASIC

Linii simple potrivite mireselor romantice și care vor să se remarce prin simplitate.

14 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

ROSA CLARA

NAEEM KHAN

NAEEM KHAN

PRONOVIAS

TEDNDINȚE


ISABEL SANCHIS

YOLANCRIS

INMACULADA GARCIA

SOFISTICAT GALIA LAHAV

INMACULADA GARCIA

NAEEM KHAN

Croieli inedite, materiale de înaltă calitate, stil sofisticat.

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 15


MARYLISE & REMBO STYLING

SONIA PEÑA

MATILDE CANO

CYMBELINE

MATILDE CANO

ISABEL SANCHIS

ROSA CLARA

TEDNDINȚE

16 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

RETRO CHIC

Curentul retro-chic a fost reinterpretat și revine în tendințele 2017.


photoproduction | +4 074FRIENDS | www.friends-studios.ro


ISABEL SANCHIS

ISABEL SANCHIS

INMACULADA GARCIA

TEDNDINȚE

INEDIT

NAEEM KHAN 18 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

YOLANCRIS

PRONOVIAS

YOLANCRIS

Rochii nonconfomiste pentru miresele ce îndrăznesc să iasă din tipare au fost deja prezentate de designerii celebri.

NOUTĂȚI

wedding news CELEBRITĂȚI, LANSĂRI, NUNȚI ÎN CERCURI MAI ÎNALTE ȘI ALTE ȘTIRI CE TE-AR PUTEA INSPIRA CA SĂ ZICI, “DA, AȘA VREAU ȘI EU LA NUNTA MEA!”

PeekABooth AMINTIRI SPECIALE Destinată tuturor tipurilor de evenimente, cabina foto este acel plus pe care îl poți oferi invitaților la nunta ta. Fotografiile realizate aici le vor aminti și mai des de cel mai important eveniment al tău. Cabina mobilă va imortaliza momentele haioase și va oferi mirilor surprize precum albume foto și magneți. Dacă îți dorești ca invitații tăi să râdă cu gura până la urechi, să se schimonosească ca niște copii, să se îmbrățișeze cu patos sau să dea frâu liber imaginației, atunci nu trebuie să lipsească de la evenimentul tău o cabină foto. Spre deosebire de cabinele foto convenționale, cea de la PeekABooth este de mici dimensiuni și conferă un aspect mai plăcut și o portabilitate sporită. Tehnologia pusă la dispoziție de PeekABooth este una de ultimă generație, pozele fiind făcute cu un aparat foto DSLR profesional, iar printarea fotografiilor se face cu ajutorul unei imprimante care asigură calitate maximă pozelor. Echipa PeekABooth va avea grijă ca invitații tăi să plece acasă nu doar cu fotografia, ci și mai fericiți. Până acum, reprezentanții PeekABooth au străbătut țara în lung și în lat și au participat la nunți, botezuri, petreceri corporate, festivaluri și zile de naștere. Nu vor lipsi măștile, perucile, ochelarii și mustățile, iar invitații vor putea întruchipa personajele dorite sau pur și simplu pot improviza. Pozele oferite sunt nelimitate, se pot fotografia chiar și zece persoane în același timp și fiecare va primi propria poză. PeekABooth se angajează să facă totul pentru ca invitații să aibă parte de momente memorabile alături de voi! WWW.PEEKABOOTH.RO 22 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


Mariah Carey DE CE AMÂNĂ NUNTA? Mariah Carey a declarat în presă că este nerăbdătoare să devină soția logodnicului său, miliardarul James Packer. Așa că toată lumea așteaptă cu sufletul la gură nunta celor doi. Din păcate, există un ”amănunt” legal care a dus la amânarea fericitului eveniment: cîntăreața este încă, cel puțin în acte, căsătorită cu Nick Cannon! Deși acesta părea, inițial, împăcat cu ideea că Mariah își va reface viața alături de James Packer, nu se poate hotărî să semneze actul de divorț și încă speră să o recucerească pe Mariah. Nick și Mariah s-au căsătorit în 2008, la reședința ei din Bahamas și sunt părinții celor doi gemeni, Moroccan și Monroe.

Must-have la nunta ta PAHARE PICTATE MANUAL

O cupă de șampanie pictată manual va da o notă de distincție nunții tale. Bucuria trăită și împărtășită alături de cei dragi va fi memorabilă, iar tu vei fi mulțumită de fiecare alegere făcută. Paharele de șamapanie merită și ele să fie deosebite, cu atât mai mult cu cât le poți păstra și folosi pentru alte aniversări ale cuplului. Astfel, îți vei aminti de nuntă, de cel mai fabulos moment din viața ta! Paharele pictate mai pot fi utilizate și ca mărturii sau cadouri speciale pentru nași și nuntași. Piesele sunt unicat, personalizate și pictate manual cu mult drag de Anca Vasiu, artist ce este încă din anul 2009 alături de mirii din România. Poți alege ca model de pictură florile tale preferate, culorile tale preferate sau poţi folosi tematica nunții. Culorile folosite sunt speciale pentru pictura pe sticlă. După uscare, suprafața colorată este rezistentă și suportă spălare ușoară cu un burete fin de vase, cu apa călduță și detergenți de vase. WWW.STICLAPICTATA.RO WWW.GHIDULMIRESEI.RO 23


NOUTĂȚI

Luna de miere: TOT MAI SCURTĂ? Un studiu interesant realizat de specialiștii în rezervări hoteliere de la LateRooms.com arată că proaspeții căsătoriți alocă tot mai puțin timp lunii de miere. Statisticile spun că, în ultimii zece ani, luna de miere s-a scurt la jumătate! Principalii vinovați sunt presiunea venită din partea angajatorilor și costurile tot mai mari de călătorie. Un cuplu din 10 renunță complet la luna de miere, vacanțele la mare sunt pe primul loc în topul preferințelor pentru luna de miere și, în 30% din cazuri, costurile lunii de miere sunt acoperite din banii primiți în dar la nuntă, mai arată studiul citat.

Amal Clooney INEL DE LOGODNĂ PREA OSTENTATIV! Amal Clooney, superba soție a actorului George Clooney, a mărturisit că nu va mai purta inelul de logodnă în valoare de 750.000 de dolari. Diamantul de 7 karate, montat în platină, este prea ostentativ pentru mediul profesional, spune avocata specializată în drepturile omului. George Clooney a înțeles-o pe soția sa și s-a conformat dorinței sale, dăruindu-i un nou inel de logodnă, mai simplu și mai potrivit să fie purtat în viața de zi cu zi.

24 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


Sculpturile în fructe CREEAZĂ SPECTACOL Un alt must have al nunților și un moment delicios este cascada de fructe dispusă într-un atractiv aranjament, completată cu o fântână de ciocolată fină belgiană. Simfonia culorilor, creativitatea sculpturilor în fructe și însăși fântâna cu ciocolată creează un spectacol de excepție care în mod sigur îi vor impresiona în mod deosebit pe invitații dumneavoastră. Specialiștii de la www.cascadadefructe.ro, propun în premieră în România, sculpturi în fructe și legume. Fructele sculptate sunt realizate de către Dan Moga, atât din fructe exotice cât și din cele autohtone, mereu proaspete, indiferent de anotimp. Invitații vor avea plăcerea de a se bucura de fantezia combinării fructelor preferate îmbrăcate în diferite tipuri de ciocolată, caramel, sosuri de fructe și chiar miere. Indiferent de locul în care este amplasată, cascada de fructe este un accesoriu desăvârșit de bun gust și eleganță, care nu trebuie să lipsească niciunui eveniment cu ștaif. Toate ingredientele folosite sunt de cea mai bună calitate și foarte proaspete. O gamă diversa de fructe, bezele, pișcoturi, biscuiți sau jeleuri proaspete, combinate cu ciocolată, dau o savoare deosebită iar parfumul degajat de fântâna de ciocolată este imposibil să nu te atragă să încerci să-ți compui și să deguști acest delicios desert. CASCADA DE FRUCTE BY DAN MOGA.

Dragoste ca-n filme JASON STATHAM & ROSIE HUNTINGTON-WHITELEY El este actorul Jason Statham. Îl știm din filmele de acțiune: rebel, senzual, dur și blând în același timp. Ea este supermodelul Rosie Huntington-Whiteley. Blondă, frumoasă foc, cu un cap mai înaltă decât el și cu 20 de ani mai tînără, dar detaliile nu contează când iubirea e mare. Și tocmai dragostea i-a făcut să decidă să își unească destinele după cinci ani de relație. Cei doi au recunoscut că sunt logodiți în interviul acordat presei pe covorul roșu, la Gala Globurilor de Aur. WWW.GHIDULMIRESEI.RO 25


IDEI

10 MULTIpentru o nuntă

COLORĂ SPECIALIȘTII SPUN CĂ 12% DINTRE OAMENI NU VISEAZĂ ÎN CULORI. AU VISE ALB-NEGRU. ȘI TOT EI CERTIFICĂ FAPTUL CĂ O PERSOANĂ CARE SE ÎNCONJOARĂ ȘI ADOPTĂ O VIAȚĂ CARACTERIZATĂ PRINTR-O MULTITUDINE DE CULORI, VISEAZĂ CELE MAI GRANDIOASE ȘI MAI PICTURALE VISE. TU ÎN CE CATEGORIE INTRI? TEXT: FLORENTINA MUŞAT

26 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


NUNTA COLORATĂ

1

decor expresiv

Dacă nu-ți plac baloanele colorate, ai varianta mai interesantă a lampioanelor suspendate. Culorile lor sunt bogate și puternice, sunt frumos realizate și creează o atmosferă magică dacă sunt atârnate la distanțe diferite de plafon. Se spune că aceste lampioane sunt încărcate de energii pozitive, ceea ce înseamnă că vor contribui semnificativ la atmosfera plină de veselie și bună dispoziție pe care ți-o dorești pentru nunta voastră.

2

colțul vesel

Invitații tăi trebuie să se simtă excelent și pentru asta vei face orice efort e necesar, nu-i așa? Cum ar fi ca într-un colț al localului să organizezi o zonă, frumos amenajată, încărcată de mici cadouri pentru fiecare invitat? Stropitori, găletușe, evantaie, lumânări, desfăcătoare și tirbușoane de sticlă, miniaturi intens colorate, semne de carte originale, diferite și delicate. Și pentru că vrei să fii originală, agață toate aceste mici favoruri într-un copac făcut din polistiren, desenat în cele mai frumoase culori, pe care-l vei denumi Copacul Începutului de Drum. WWW.GHIDULMIRESEI.RO 27


3

domnișoarele de onoare

Rochiile lor sunt un element important pentru imaginea plastică a întregului eveniment. Cât mai vii și mai expresive, rochiile lor vor fi în strânsă concordanță cu imaginea de ansamblu a nunții. Dacă îți dorești o nuntă în culori semnificative, domnișoarele de onoare sunt primele pe listă cu care să începi implementarea temei. Fiecare rochie va avea altă culoare, dar atenție, vorbim de culori nu de nuanțe pastel. Fucsia, turcoaz, mov, galben, roșu, verde, albastru, în cea mai pregnantă pigmentație.

28 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


NUNTA COLORATĂ

4

you are the best!

Nu uita, o nuntă colorată e o nuntă veselă. Și pentru că-ți dorești mai multă veselie și mai puțină sobrietate de la nunta ta, ai șansa să le arăți tuturor că buna dispoziție, atmosfera plăcută, ambientul încântător nu are nicio legătură cu luxul și exclusivismul. Cele mai frumoase nunți sunt cele originale. În care atât mirele cât și mireasa s-au ocupat personal pentru ca nunta lor să fie una grozavă. Iar ideile, nebuniile, creațiile lor să fie parte integrantă din toată atmosfera. Nu vă plac fundițele și floricele, căutați fermoare colororate și prindeți-le acolo unde ceilalți pun fundițe și floricele.

5 în echipa lor

CavalerIi de onoare nu sunt uitați din această ecuație a feeriei multicolore. Fie vor purta batiste colorate în ton cu rochiile domnișoarelor de onoare, fie vor avea papioane sau lavaliere, dar, categoric nu vor fi lăsați pe dinafară. La o nuntă cu o reprezentație de culori toți cei implicați trebuie să contribuie. Iar imaginea de ansamblu este pe măsură: o explozie încântătoare de senzații, un spectacol vizual, un basm pitoresc.

6

steluțe magice

Jocurile de lumini pot impresiona până la emoții invitații. Întregul local trebuie să fie luminat într-o explozie de culori ca și cum ai merge pe firul unui curcubeu. Poți lumina întreaga sală cu felinare speciale, colorate, sau poți împresura sala cu boluri din sticlă colorată în care adaugi lumânări. Aceste boluri pot fi puse și pe mese în dreptul fiecărui invitat. Tavanul se poate transforma într-o galaxie plină de stele multicolore care-și schimbă nuanța la fiecare cinci secunde, trecând prin tot spectrul de culori. Aceste efecte luminoase sunt ușor de realizat, nefiind deloc costisitoare. WWW.GHIDULMIRESEI.RO 29


surpriza de miezul nopții

7

Nu, nu-ți vei da jos voalul. Nu-ți vei schimba rochia cu una mai scurtă și mai obraznică. Nu vei apuca microfonul și nu vei cânta nimic din repertoriul autohton sau internațional. Ci pur și simplu veți sta liniștiți în centrul scenei în timp ce domnișoarele și cavalerii de onoare vă vor stropi cu praf colorat. O feerie de culori va fi pielea, vestimentația și zâmbetul vostru. Timp în care vă vor face toate urările de bine și de foarte bine pentru viață. Voi veți râde, așa cum va face toată lumea sau vă veți putea săruta, (preferabil), îmbrățișa sau puteți intra în joc. Va ieși halima!

8

o mare de culori

Scaunele și decorul mesei vor forma un tot unitar cu… rochiile domnișoarelor de onoare. Aceleași nuanțe, același stil de carnaval al bunei dispoziții. Ești adepta lucrurilor făcute de mâna ta? Înseamnă că florile colorate din hârtie creponată sunt fix ceea ce-ți doreai. În plus, știi foarte bine că lucrurile făcute manual sunt foarte apreciate. Sunt gândite și muncite. Și chiar dacă nu ies perfect, vor fi minunate în imperfecțiunea lor. Poți face un buchet din aceste flori colorate și le poți prinde la fiecare scaun, cu o etichetă în care specifici: "Făcut de însăși… mireasa! Cu dragoste." 30 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

9

culori care vibrează

Vrei să ai o nuntă unică așa cum n-a avut nimeni? Concepe un plan în care să nu incluzi tot ceea ce e corect, ce se poartă, ce e la modă. Pune-ți în funcțiune întreaga creativitate și dacă vrei să combini pe mese turcoazul cu fucsia, ei bine… fă-o! Încearcă să gândești în culori și fă combinații unice: gri cu galben și… argintiu. Alb-negru și verde pal. Împachetează la propriu tacâmurile în trei șervețele din aceste culori. Cu această ocazie înveți să faci origami. Nu-i așa că-i fabulos?


NUNTA COLORATĂ

10

sexy, dar cu surprize

Ați pus la cale spectacolul cu jartiera pe care el o va scoate cu priviri lascive, plin de încredere, în genunchi lângă tine, spre deliciul tuturor? Dacă rochia îți permite, poartă pe dedesubt o pereche de jeans scurți, teniși roșii și dresuri în dungi colorate. E mult mai funny așa! Întregul moment capătă sens, va fi în ton cu atmosfera de veselie generală și le transmite tuturor mesajul vostru: “râdem, ne distrăm, glumim și ne bucurăm cu toții… în jeans și teniși. Lenjeria intimă o păstrăm pentru momentele în doi.’’

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 31


DECOR

ÎNDRĂZNEȘTE SĂ VISEZI!

Kaffka îţi creează povestea FIECARE EVENIMENT ARE O POVESTE UNICĂ, EX ACT CA ȘI PROTAGONIȘTII SĂI. SPECIALIȘTII K AFFK A ÎȚI VOR ÎMPLINI VISUL DE A AVEA UN EVENIMENT UNIC.

Ca specialiști pe piața nunților, ne puteți spune care sunt secretele unui eveniment memorabil?

Pentru noi, un eveniment memorabil este unul în care mirii și invitații sunt încântați de ceea ce am realizat. Unul în care am reușit să folosim experiența noastră pentru a îndeplini dorințele și viziunea mirilor noștri. Credem că oamenii sunt diferiți și, prin urmare, și evenimentele lor ar trebui să fie unice și reprezentative pentru fiecare, nicidecum copiate sau trase la indigo după cele ale prietenilor, vecinilor etc. Ceea ce ne dorim cel mai mult este ca mirii să aibă un eveniment personalizat, pe gustul lor și care să transmită invitaților ideea: “aceștia suntem noi, asta ne reprezintă, bine ați venit în lumea noastră”.

Decorul este primul lucru cu care invitaţii vin în contact când ajung la eveniment.

Care sunt pașii alegerii unui decor de nuntă? Totul ține de comunicarea cu mirii și descoperirea gusturilor lor. Sunt foarte puține cazuri în care noi alegem complet tematica, fără nicio implicare a mirilor. De cele mai multe ori, pornim de la locația aleasă pentru eveniment și de la câteva idei inițiale ale cuplului. Aflam ce le place, ce nu le place, uneori mirii vin înarmați cu zeci de fotografii de pe internet sau chiar de la evenimente realizate de noi și sunt deja hotărâți asupra anumitor elemente pe care și le doresc. Iar odată stabilite câteva idei principale, e rândul nostru să gândim conceptul până la cele mai mici detalii și să venim cu propuneri pentru decorațiuni, flori, buchete, culori, texturi, materiale și așa mai departe.

Ce ar trebui să știe viitorii miri despre decorul nunții?

Decorul este unul dintre cele mai importante aspecte, alături de muzică sau meniu. Este primul lucru cu care invitații vin în contact când ajung la eveniment. Noi ne-am dori ca mirii să știe că părerea lor este cea care contează cel mai mult și că noi suntem acolo pentru a realiza evenimentul exact așa cum și-l doresc ei. Și binenteles, noi ca agenție trebuie să acordăm cât mai multă atenție viziunii mirilor, să le descoperim gusturile și să ne implicăm cu pasiune alături de ei în personalizarea evenimentului.

32 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

Kaffka Telefon: 0744.659.782 Facebook: Kaffka.Sibiu


SECRETE MICI

EFECTE MARI DRAGOSTEA ESTE INGREDIENTUL PRINCIPAL AL UNEI NUNȚI CU ADEVĂRAT FRUMOASE. ÎNSĂ PENTRU REUȘITA EI DEPLINĂ AI NEVOIE DE DECIZII LUATE CU CAPUL LIMPEDE, DE OAMENI CARE SĂ TE SPRIJINE ȘI DE SFATURI DIN PARTEA CELOR CARE POT TRANSFORMA NUNTA L A CARE AI VISAT ÎN CEA MAI FRUMOASĂ ZI DIN VIAȚA TA.

Au agende încărcate, dar îţi oferă sfaturi pe care doar profesioniştii le cunosc.


ORGANIZAREA NUNŢII

recomandarea expertului Amalt Decor pentru

ARANJAMENTE FLORALE

TEXT: ANDREEA PETRESCU, CO-FOUNDER AMALT DECOR FOTO: AMALT DECOR (WWW.AMALTDECOR.RO)

Fiecare nuntă este diferită, așa cum fiecare persoană este unică. Totul reflectă personalitatea mirilor: de la ținuta aleasă până la decorul nunții. Aranjamentele florale sunt elementul cheie în orice decor. Pentru alegerea lor este recomandat să se țină cont de următoarele aspecte:

1

spațiu

2

culoarea preferată

3

profesionalism

4

flori de sezon

5

buget

În sălile cu tavane joase, suportul folosit pentru aranjamente florale ar trebui să fie scund, punând în evidență frumusețea florilor. Atmosfera devine caldă, primitoare, romantică. În sălile înalte (ballroom-uri, corturi), aranjamentele florale pe un suport înalt dau un plus de eleganță și rafinament. Spațiile deschise dau frâu liber imaginației, nunțile tematice fiind o alegere foarte inspirată.

Trebuie aleasă întotdeauna ținând cont de restul elementelor de decor din spațiul desfășurării evenimentului.

Floristul trebuie să fie serios, dedicat și să folosească materiale de calitate și flori din soiuri ameliorate, rezistente, provenite din țări specializate în floricultură.

Alegerea folosirii florilor atunci când acestea sunt în sezon implică o calitate superioară și o gamă completă de culori. De exemplu, din Olanda se pot importa bujori tot timpul anului, însă, în lunile aprilie - iunie, calitatea plantei este cea mai bună.

Stabilirea bugetului este nu mai puțin importantă, aceasta făcându-se în urma alegerii compoziției și complexității aranjamentului.

34 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


recomandarea expertului Ambery Hall pentru

SALONUL DE NUNTĂ TEXT: GABI DAMIAN, CO-FOUNDER AMBERY HALL FOTO: AMBERY HALL (WWW. AMBERYHALL.RO)

Identificarea locației de nuntă, este de cele mai multe ori, primul pas în organizarea unei petreceri de vis. Restaurantul trebuie să reprezinte viitorii miri și să se potrivească tematicii. Alegerea salonului de nuntă după câteva criterii identificate de specialiști, vă garantează reușita evenimentului.

1

sala de evenimente

Salonul trebuie să se potrivească dimensiunii nunții dumneavoastră, să fie luminos, decorat în culori care să se potrivească tematicii (mocheta, draperiile, scaunele) și care să vă reprezinte. Un alt criteriu de selecție este capacitatea locației.

2

ringul de dans

Este recomandat ca ringul de dans să fie poziționat în centrul sălii pentru o bună vizibilitate a invitaților. La fel de importantă este și mărimea acestuia care trebuie să fie pe măsura capacității locației.

3

meniu

4

parcare

5

spații verzi

Un alt detaliu important este meniul de nuntă. Este bine să vă asigurați că mâncarea pregătită este întotdeauna proaspătă și de cea mai bună calitate, dar și că în situația în care apar cereri speciale, se pot face meniuri separate pentru copii, vegetarieni, persoane cu alergii la animite produse alimentare sau meniuri de regim.

Pentru a vă asigura că invitații nu vor căuta insistent un loc de parcare, alegeți un salon care să dețină și locuri de parcare suficiente și sigure.

Un alt aspect important este ca locația aleasă să aibă și terase sau spații verzi generoase, care pot fi folosite inclusiv pentru o ședință foto sau pentru oficierea cununiei religioase. În plus, invitații se pot relaxa și în afara salonului pe durata petrecerii.

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 35


ORGANIZAREA NUNŢII

recomandarea expertului Botta pentru

PANTOFII DE MIREASĂ TEXT: VIORICA BOTA, CO-FOUNDER BOTTA FOTO: BOTTA (WWW.BOTTA.RO, TEL: 0757.012.544)

Alegerea pantofilor de mireasă trebuie făcută cu mare atenție. Ideal este ca ei să fie foarte frumoși și comozi. Este acest lucru posibil? Ei bine, da. Iată câteva redomandări de care ar trebui să țineți cont când alegeți pantofii de mireasă.

1

confort

Miresele trebuie să stea pe tocuri ore în șir, în cea mai importantă zi a vieții lor. Pentru a evita umflarea picioarelor și alte probleme, care pot apărea din cauza purtării prelungite, Botta a ales calapoade verificate în vederea confortului, piele naturală de calitate-premium atât pentru exterior, cât și pentru interiorul încălțămintei și poronul, acel burețel cu memorie, dispus pe talpa pantofului pentru a absorbi șocurile și pentru a conferi purtătoarelor confort maxim timp îndelungat (suntem unicul producător din România care îl folosește).

2

unicat

Modelele chic sunt confecționate 100% manual.

3

personalizare

4

tendințe

5

comandă

Clientele noastre pot opta pentru personalizarea pantofilor - la cerere, pantofii pot fi executați din același material ca rochița de mireasă sau să aibe elemente comune cu buchetul de flori, tiara. voalul de mireasă etc.

Atunci când alegeți modelul țineți cont și de tendințe dar și de nevoi. Pentru mirese, dacă diferența de înălțime a celor doi parteneri o permite, ideali sunt pantofii cu tocuri înalte (12 – 13 cm). Foarte multe optează pentru un calapod prevăzut cu platformă (cu cât mai mare, cu atât mai bine pentru coloană), și pentru tocurile subțiri. Acest model, prevăzut, de asemenea, cu buretele de memorie, ajută orice mireasă să arate sexy și să se simtă confortabil.

Un alt avantaj al pantofilor la comandă este că execuția durează maxim 10 zile, iar prețurile sunt convenabile.

36 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


recomandarea expertului Bella Sposa pentru

ROCHIA DE MIREASĂ

TEXT: LAURA STRĂTILĂ, MANAGER BELLA SPOSA, 0751.18.90.30 FOTO: BELLA SPOSA (WWW.BELLASPOSA.RO)

Rochia de mireasă potrivită reprezintă, pentru mirese, căutarea supremă a acelei ținute care să le pună în valoare corpul și personalitatea în ziua nunții și este important să se țină cont de mai mulți factori: timp, buget, prejudecăți, gusturi, stilul nunții, stilul rochiei și materialul acesteia.

1

atitudinea

2

rochii fluide

Atunci când porniți în căutarea rochiei de mireasă potrivite, e important să aveți o atitudine pozitivă și relaxantă.

Cele mai căutate rochii și în tendințe sunt cele din materiale ușoare, fluide. Majoritatea mireselor își doresc rochii comode, ușor de purtat, care să nu fie grele și să le permită să se bucure cum se cuvine de nuntă. Și rochiile cu spatele gol continuă să fie printre cele mai solicitate modele. Se poartă rochii cu spatele gol sau împodobit cu pietre, pene, transparente, dantelă cu efect de tatuaj. Creatorii de modă mizează pe ele pentru a da rochiei de mireasă o notă senzuală și sofisticată.

3

rochii scurte

4

alegerea rochiei

5

idei

În tendințe se află și rochiile scurte, ideale pentru miresele care sărbătoresc o nuntă în stil casual, cu mai puțini invitați sau o nuntă în aer liber.

Începeți căutarea rochiei ideale cu cel puțin 4-5 luni înainte pentru a avea timp necesar în vederea luării unei decizii corecte. Neapărat va fi nevoie de un răgaz de 2-3 săptămâni între data nunții și momentul livrării rochiei pentru a se efectua ultimele retușuri, pentru ca rochia să îți vină perfect.

Rochiile Bella Sposa se potrivesc mireselor romantice, delicate și feminine; mireselor clasice cu un stil care nu se va demoda niciodată, grație și eleganță; mireselor moderne cu un stil minimalist, chic și simplitate; mireselor nonconformiste cu un spirit liber și naturalețe.

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 37


ORGANIZAREA NUNŢII

recomandarea expertului Elena Ciftici pentru

MACHIAJUL DE MIREASĂ TEXT: ELENA CIFTICI, MAKE-UP ARTIST, TEL: 0754.211.021 FOTO: ELENA CIFTICI (WWW.CIFTCIELENA-MAKEUPARTIST.RO)

Când vine vorba de make-up e bine să știi că un profesionist te poate transforma într-o zeiță și te poate îndruma în alegerea culorilor potrivite tenului și fizionomiei tale. Iată câteva sfaturi de care e bine să țineți cont:

1

programare

2

proba

3

cere sfaturi!

4

machiajul la final

5

ultimele detalii

Analizează profilul make-up artistului și cere feedback de la alte mirese. Fă-ți programarea din timp pentru că în sezonul nunților make-up artiștii de top sunt foarte ocupați.

Spune ce te deranjează și ce nu îți place la proba de machiaj! Este normal să nu îți placă anumite lucruri, tu te cunoști de 20 sau de 30 de ani, iar make-up artistul de o oră, de aceea este bine să discuți.

Întreabă make-up artistul cum să-ți împrospătezi machiajul pe timpul nunții, ce nuanță de ruj să folosești, ce să faci dacă genele false se dezlipesc şi orice altă întrebare care te preocupă.

Este foarte important să îţi faci programarea la coafor înainte de cea de la machiaj. Altfel rişti ca apa sau căldura feonului să îţi strice machiajul.

Machiajul tău va fi mai spectaculos în luminile bine alese dintr-un studio de make-up, dar și tu vei fi mai lipsită de stres! În ziua nunții este indicat să porți cu tine aceeași pudră folosită de make-up pentru a reîmprospăta. Dacă ți se aplică gene false, întreabă cum le poți îndepărta pentru a nu risca să îți smulgi genele, la propriu. 38 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


recomandarea expertului Morpho pentru

CANDY BAR

TEXT: ALA GURMAN, MANAGER MORPHO BUCUREȘTI FABULOUS DESSERTS & MACARONS FOTO: MORPHO (FACEBOOK: MORPHO-FABULOUS DESSERTS & MACARONS)

Candy barul este un decor atractiv și delicios pentru nunți, botezuri, petreceri private sau corporate, lansări, expoziții, recepții și alte evenimente importante. Morpho București Fabulous Desserts & Macarons vă propune mai multe variante de produse rafinate pentru un candy bar de excepție.

1

asortare

Integrează candy bar-ul în designul și tematica evenimentului tău. Când vine vorba de mici răsfățuri culinare, nu doar gustul contează, ci și aspectul și modul de prezentare. Stabilește împreună cu organizatorul evenimentului tău care va fi tematica și cum vei putea integra candy bar-ul în întregul decor. Cheia organizării unui candy bar fabulos constă în alegerea recipientelor, a elementelor decorative și bineînțeles a deliciilor dulci.

2

variante

Alege să ai diversitate de prăjituri: cele mai căutate sunt cele tip mousse, mini tartele și eclerele.

3

etichete

4

vesela și tacâmuri

5

cantitate

Organizează bufetul dulce cu etichete personalizate. Pentru ca invitații tăi să știe ce delicii dulci servesc, personalizează fiecare parte a candy bar-ului cu etichete pe care poți trece numele dulciurilor, dar și ingredientele pentru că unii dintre invitații tăi pot avea anumite restricții sau alergii alimentare așa că ar fi bine ca aceștia să știe ce pot servi.

În funcție de elementele pe care candy barul tău le va conține, asigură-te că invitații tăi vor avea la dispoziție vesela și tacâmurile potrivite pentru a gusta din toate deserturile de pe masă.

Comandă candy bar-ul luând în calcul numărul de invitați, astfel încât toți să se poată bucura de prăjituri. Nimic nu ar fi mai neplăcut decât ca invitații tăi să se „îmbulzească” pentru a ajunge la ultimele prăjituri rămase...

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 39


SHOPPING

rochie de mireasă, Maya Fashion, preţ la cerere, costum de mire 990 lei, Bigotti verighete 3500 lei, Diamond Boutique

40 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

Ladies& GENTLEMEN

rochie de mireasă Aryanna Karen, preţ la cerere, costum de mire Seroussi, preţ 1187 lei, verighete Bijuteria Teilor, preţ în funcţie de gramaj.


FIECARE MIC DETALIU CONTEAZĂ, IAR CÂND VEŢI INTRA ÎN SALONUL DE CEREMONIE, IMAGINAŢI-VĂ CĂ PĂȘIŢI PE COVORUL ROȘU. CA PENTRU O PREMIERĂ IMPORTANTĂ.

rochie de mireasă, Innocenti Sposa, preţ 2800 lei, costum de mire Sir Ludovic, preţ 3300 lei, verighete Traser Gold, preţ 1815 lei.

rochie de mireasă, Natalia Vasiliev, preţ la cerere, costum de mire Viggo, preţ 1199 lei, verighete din aur Bijuteria Stil, preţ 3750 lei.

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 41


PSIHO

forma feţei şi personalitatea Fizionomia dezvăluie multe lucruri despre personalitatea și caracterul unei persoane. Care sunt interpretările date de specialiștii în domeniu? TEXT: LUMINIŢA LUCA

42 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

FAȚA ALUNGITĂ Fața are lungimea mai mare decât lățimea, obrajii ușor conturați și bărbie proeminentă. Persoanele cu acest tip de față sunt pragmatice, meticuloase și muncitoare. Se mai crede despre ele că sunt persoane narcisiste și cu puțin noroc în dragoste. Pot iubi din toată inima însă pot la fel de bine să urască cu tot sufletul.

FAȚA ROTUNDĂ Fruntea și maxilarul sunt mai înguste decât zona pomeților, ușor rotunjite. Persoanele cu această formă a feței sunt sensibile și iubitoare. Sunt foarte atașate de familie, dar în același timp pun mare preț și pe carieră. Sunt o prezență plăcută în viața tuturor datorită energiei debordante de care dau dovadă și a echilibrului psihic specific.

FAȚA OVALĂ Fruntea și bărbia sunt simetrice. Persoanele cu acest tip de față iubesc diplomația, sunt persoane echilibrate și cuceritoare. Au o personalitate dominantă, sunt pregătite să-și asume posturi de conducere, prețuiesc familia și prietenii. În plan sentimental sunt persoane romantice, gingașe, devotate și de multe ori mult prea generoase.

FAȚA TRIUNGHIULARĂ Fruntea lată, pomeții proeminenți și bărbia ascuțită. Persoanele sunt creative, persuasive și au un caracter puternic. Știu să obțină tot ceea ce își doresc și se folosesc de toate atuu-rile pe care le au. Viața sentimentală este liniștită, preferând să iubească o dată și bine, decât să aibe mai multe relații care să eșueze la un moment dat.

FAȚA PĂTRATĂ Fruntea, pomeții și maxilarul au aceeași lățime, iar bărbia este pătrățoasă. Aceste persoane sunt echilibrate, ambițioase și, uneori, dominante. Se mai crede despre ele că sunt posesoarele unor minți analitice și foarte hotărâte. Reușesc tot timpul ceea ce își propun. În viața sentimentală stau foarte bine, alegându-şi cu grijă partenerul de viață.VERIGHETE

CÂTĂ EMOȚIE ȘI BUCURIE SE REFLECTĂ DIN STRĂLUCIREA CELOR DOUĂ PREȚIOASE VERIGHETE! PENTRU CĂ ELE VĂ VOR AMINTI ZI DE ZI CEA CE V-A UNIT PE VIAȚĂ. DRAGOSTEA.

Adevăr sau provocare? Câte inele ai probat până l-ai găsit pe cel perfect?


diamond boutique site www.dbq.ro

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 45


GALERIA VERIGHETELOR

diamond boutique site www.dbq.ro

46 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 47


GALERIA VERIGHETELOR

48 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


traser gold

site www.trasergold.ro colecĹŁia spune, da!

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 49


GALERIA VERIGHETELOR

50 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


traser gold

site www.trasergold.ro colecĹŁia spune, da!

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 51


GALERIA VERIGHETELOR

52 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


traser gold

site www.trasergold.ro colecĹŁia spune, da!

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 53


GALERIA VERIGHETELOR

54 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


traser gold

site www.trasergold.ro colecĹŁia spune, da!

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 55


GALERIA VERIGHETELOR

56 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


traser gold

site www.trasergold.ro colecĹŁia spune, da!

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 57


VERIGHETE Verighete din aur galben de 14k, cu diamant. Preţ pereche: 1890 lei. Inel de logodnă din aur alb de 18k cu diamant alb. Preţ: 3700 lei.

Verighete din aur alb şi aur roz de 14k. Preţ pereche: 3290 lei.

BIJUTERIA STIL,

CREAȚII CU PERSONALITATE Verighetele și inelele de logodnă sunt bijuteriile pe care le vei purta întreaga viaţă. Creaţiile “Bijuteria Stil” sunt unice și de calitate.

Verighete din aur alb de 14k. Preţ pereche: 1400 lei.

Verighete din aur alb de 14k cu diamante negre încastrate. Preţ pereche: 3750 lei.

Verighete clasice din aur galben, alb sau roz de 14k. Preţ pereche: 1240 lei.

Inel de logodnă din aur de 14k cu piatră zirconia. Preţ: 320 lei.

Verighete Black&White din aur alb sau galben de 14k, cu un diamant negru şi unul alb. Preţ pereche: 2550 lei.

AFLĂ MAI MULTE PE WWW.BIJUTERIASTIL.RO 58 WWW.GHIDULMIRESEI.ROVERIGHETE

Verighete din aur în două culori, colecţia Bonice.

Verighete din aur alb de 14k, colecţia Memories.

Verighete din aur galben de 14k, cu diamant. Preţ pereche: 2200 lei.

ATCOM,

ÎNCEPUTUL UNEI POVEȘTI DE IUBIRE Verighetele trebuie să se potrivească personalităţii voastre.

Verighete de lux, colecţia Raquel.

Verighete din aur galben de 14 k, colecţia Damasc.

Verighete din aur două culori, cu ţintuire pave.

Verighete în trei culori, colecţia Rainbow. Verighete din aur galben de 14 k, cu diamante. Preţ: 2400 lei. AFLĂ MAI MULTE PE WWW.VERIGHETEATCOM.RO 60 WWW.GHIDULMIRESEI.ROQ&A COAFURĂ

coafuri

STILATE

HAIR-STYLIST-UL IULIAN MIHĂILĂ NE DEZVĂLUIE CÂTEVA DINTRE SECRETELE UNEI COAFURI PERFECTE PENTRU CA TU SĂ FII CEA MAI FRUMOASĂ MIREASĂ!

Q Cum ne alegem coafura de nuntă?

Alegerea coafurii de mireasă ar trebui să se facă pornind de la cele care îți sunt pe plac, bineînțeles având o discuție cât mai deschisă cu stilistul tău, exprimându-ţi clar dorințele. În cazul în care îți dorești o coafură lejeră, care să pună în evidenţă lungimea părului, dar ai un păr scurt sau mediu, o soluție poate fi aplicarea de extensii de păr. Recomand și folosesc cel mai nou sistem de extensii de păr: hair talk cu bandă adezivă. Mi se par ideale pentru o coafură cu stil, indiferent de lungimea părului.

62 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

Q Este indicat să ne inspirăm din reviste pentru coafura de nuntă?

Recomand categoric consilierea cu stilistul, dar dacă totuși doreşti să te inspiri din reviste, trebuie să ții cont de următoarele: să alegi fotografiile în care modelele au o culoare apropiată de culoarea părului tău şi să întrebi stilistul dacă textura și lungimea părului tău sunt apropiate de cea a coafurii din revistă. Este în regulă să te inspiri din orice surse, pentru a-ţi face o impresie de ansamblu despre ceea ce îţi doreşti, dar să îţi propui respectarea întocmai a acelei fotografii va duce la o imagine ce nu reflectă cel mai bine personalitatea şi individualitatea ta.


5 REGULI DE ŢINUT MINTE:

1. Vara fereşte-te de buclele

lejere pentru că se vor lăsa foarte repede. 2. Agrafele din coafură trebuie să cât mai apropiate de nuanţa părului tău. 3. La o rochie de mireasă romantică se pretează buclele. 4. Părul mediu poate crește peste noapte... cu extensii. 5. Întalnește-te cu stilistul măcar o dată înaintea evenimentului.

Q Părul are nevoie de o pregătire specială înainte de marele eveniment?

Părului trebuie să-i acordăm timp și atenție în orice moment. Recomand tunsul vârfurilor, spălatul cu produse optime, clătitul executat corect, vopsitul în saloanele de coafură, aplicarea măștilor de îngrijire și hidratare. Aceste sfaturi ar trebui să le puneți în aplicare de acum și pe viitor! Totodată, recomand ca schimbările majore de culoare, să se facă cu mult înainte de nuntă, timp în care îi vom aplica măști și serumuri de hidratare, pentru ca părul să fie ușor manevrabil și să aibă un aspect sănătos.

Q Cât de importantă

este coafura de probă? Personal, consider că este cu totul magic ca viitoarea mireasă să își facă coafura în ziua nunții, și nu cu o probă în prealabil. De aceea, este foarte important ca viitoarea mireasă să apeleze la serviciile unui hair-stylist, preferabil unul cu care a mai colaborat şi altădată, acesta având pregătirea și experiența necesară în a-i oferi o consultație de specialitate.

Q De ce criterii trebuie să ţinem cont atunci când alegem o coafură?

Când stabilim coafura, trebuie să ținem cont de mai multe aspecte: ce ne dorim, ce se pretează pentru lungimea părului, culoarea, textura, modul în care coafura s-ar potrivi cu rochia, tematica evenimentului și, nu în ultimul rând, de perioada din an.

CONTACTEAZĂ-L PE IULIAN MIHĂILĂ LA 0723 688 039 WWW.GHIDULMIRESEI.RO 63


Q&A MAKE-UP

beauty

QUEEN MAKE-UP ARTISTUL KATIUŞA POPOVICI NE OFERĂ CÂTEVA SFATURI CARE SĂ NE PUNĂ ÎN EVIDENȚĂ TRĂSĂTURILE ȘI SĂ NE DEA UN PLUS DE STRĂLUCIRE.

Q Cum ne alegem

machiajul de nuntă? Cele mai multe femei visează la ziua nunții în cele mai mici detalii, însă de cele mai multe ori scapă din vedere un lucru: ideea de a se simți bine în pielea lor. Majoritatea tind spre perfecțiune ghidându-se după idealuri glamour, cu toate că partenerul de viață nu le-a ales după acest criteriu, ci pentru ceea ce sunt de fapt. Chiar dacă este în vogă un anumit tip de machiaj așa cum mireasa în devenire a văzut și i-a plăcut într-o revistă, aceasta trebuie să ia în calcul dacă i se potrivește personalității și fizionomiei ei sau nu.

64 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


Q Cât de importantă este proba în cazul machiajului?

Q Care sunt tendinţele

pe care le aduce sezonul următor? Așa cum se întâmplă în fiecare an, avem pe de-o parte elementele clasice ce nu se vor demoda vreodată, dar cu fine reinterpretări, iar pe de altă parte trenduri preluate din cele generale pe 2016 cum sunt stilul no make-up și foarte natural, pomeții strălucitori, buzele nude sau roz pal și sprâncenele groase cât mai naturale. Se poate observa că în acest an se merge foarte mult pe un machiaj cât mai natural, spre stilul boem, dar să nu uităm de culorile vedetă ale acestui an, albastru seren și rozul cuarț. Se poartă de asemenea stilul retro glam, smokey eyes în nuanțe pământii sau în nuanțe metalice calde, pomeții perlați și sprâncene groase cât mai naturale. Nu se mai poartă sprâncenele foarte bine definite.

Este foarte importantă. Recomand să fie realizată într-o seară în care ieși în oraș, pentru a verifica și rezistența acestuia. La proba de machiaj este indicat să discuți deschis cu makeup artistul și să-i spui exact ceea ce-ți dorești, alături de informații despre cum te machiezi zilnic, ce culori îți plac, ce culori nu ai folosi vreodată, ce produse de make-up folosești. Îi poți arăta make-up artist-ului inclusiv colaje cu machiaje care-ți plac, cum o să ai coafat părul și cum va arăta rochia de mireasă. Un make-up artist profesionist îți va spune dacă ideile tale nu sunt potrivite pentru fizionomia ta și nu îi va fi teamă să te contrazică. În prima fază îți va analiza fața și personalitatea pentru a determina ce machiaj ți se potrivește cel mai bine. De asemenea își va lua și notițe pentru a ști ce nuanțe a folosit, ce fel de gene false, numele produselor și codurile acestora. Acest aspect este esențial pentru a se asigura că îți va face acelașii machiaj și în ziua nunții.

Q De ce aspecte

trebuie să ţinem cont atunci când ne alegem culorile și tipul de machiaj? Cel mai evident lucru de care trebuie să ţinem cont este potrivirea cromatică a machiajului în look-ul general al miresei. Vom lua în calcul culoarea ochilor, a părului și a florilor din buchetul de mireasă. Iar apoi, la fel ca în cazul oricărui machiaj, trebuie să ne adaptăm la forma feței şi a ochilor, dar şi la coafura și, nu în ultimul rând la personalitatea miresei.

CONTACTEAZ-O PE KATIUŞA POPOVICI LA 0721.323.203

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 65


Q&A ORGANIZARE

evenimente de VEDETĂ

PENTRU CĂ ŞI TU MERIŢI SĂ FII TRATATĂ CA O VEDETĂ, ANA HARALAMBIE, VIP WEDDING PLANNER LA GHIDUL MIRESEI, NE-A DEZVĂLUIT SECRETELE ORGANIZĂRII UNEI NUNŢI DE POVESTE!

Q Cât timp este

necesar şi care sunt paşii de urmat în vederea organizării unei nunţi reuşite? Un eveniment reuşit nu presupune neapărat mult timp de pregătire. E drept că timpul poate constitui o problemă dacă se doreşte neapărat un anumit salon de nuntă sau o dată fixă. Dar dacă există flexibilitate în alegerea datei şi salonului, după părerea mea se poate organiza un eveniment perfect şi în numai trei săptămâni. Recordul meu personal este de cinci zile, dar este adevărat că nu a mai fost timp pentru invitațiile formale. În privința paşilor de urmat, aceștia ar fi: • stabilirea listei aproximative de invitați, perioada dorită, stilul/ tematica potrivite şi un buget aproximativ de persoană; • în funcție de acestea se alege salonul de nuntă, apoi imediat se decid şi contractează serviciile foto/video/sonorizare/muzică/ momente speciale, precum şi biserica; • dacă există pretenții deosebite pentru machiaj şi coafură, acestea se rezervă tot imediat după stabilirea datei (în caz contrar acestea se pot fixa chiar şi cu

66 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

câteva săptămâni înainte); • timpul rămas până la nuntă se foloseşte pentru studierea şi alegerea agenţiei de decor şi a serviciilor de tip candy bar, colţ de fotografii, limuzine, invitații şi mărturii, tortul miresei, dar şi a verighetelor, a ţinutei de ginere, a lunii de miere, şi (cum altfel) a mult visatei rochii de mireasă; • ultima săptămână este dedicată centralizării şi confirmării detaliilor pentru fiecare serviciu în parte, realizării desfăşurătoarelor şi aranjamentului de invitaţi confirmaţi la mese, precum şi degustării meniului şi efectuării probelor de coafură şi machiaj; • în ziua nunţii rămâne doar ca mirii să se simtă bine şi să se distreze maxim în această zi specială pentru ei!

NUNTĂ WHAT’S UP DECOR: KAFFKA


BAR DE FRUCTE BY DAN MOGA

CANDY BAR MORPHO DESSERTS

NUNTĂ WHAT’S UP CORT: DOMENIUL ŞTIRBEY

BAR MOBIL CLASSIC BAR EVENTS

Q Ce tendinţe există pentru sezonul de nunţi 2017?

În general tendinţele le putem observa din evenimentele private ale vedetelor, unde evident că (fiind sub presiunea presei) se caută organizarea celor mai reuşite şi la modă nunţi sau botezuri. Ca şi servicii pe care se pune accentul aş menţiona coregrafii deosebite pentru dansul de deschidere, jocuri de lumini şi lasere care înlocuiesc spectacolele de artificii exterioare (dificil de realizat acum cu noile reglementări ISU), zone speciale de tip candy-bar, fotografii haioase realizate de invitaţi la cabine foto, sculpturi de fructe completate de fântâni de ciocolată şi servicii de bar mobil cu realizare de cocktailuri flambate sau shot-uri speciale. Evident că fiecare eveniment este personalizat în funcţie de tematică. De exemplu la botezul fetiţei Andei Adam de la Aristocrat Events Hall a existat un candy bar superb, sculpturi în fructe, o tonetă de vată de zahăr colorată şi decorată, precum şi animatori pentru copii îmbrăcaţi în personaje celebre. La nunta lui What’s Up conceptul a fost de eveniment în pădure, cu multe zone de relaxare pe pajiştea Domeniului Ştirbey, gen şemineu cu scaune, bar de ciocolată şi multe ghirlande de lumini prin copaci și în faţa cortului. Fiecare eveniment poate opta pentru câteva astfel de momente sau zone speciale, cu care să surprindă invitaţii. Important este să fie integrate în tematica generală...şi totul va ieşi minunat.

Q Care este secretul unui eveniment reuşit?

O echipă de profesionişti pe care să te poţi baza, acesta este secretul! Şi mai ales alegerea unui wedding planner cu referinţe bune, care poate fi uneori chiar event managerul localului (dacă are experienţă multă şi poate gestiona relaţia cu toţi furnizorii evenimentului). Datoria acestuia este să ştie conceptul integral şi să coordoneze toţi ceilalţi furnizori, în cele mai mici detalii. Tot el trebuie să găsească rapid soluții în momentele “de criză” din ziua nunţii, când mirii nu mai au timp şi resurse pentru a lua decizii. Un astfel de om poate contribui major la reuşita sau insuccesul unui eveniment.

PREZIDIU WHAT’S UP DECOR: KAFFKA WWW.GHIDULMIRESEI.RO 67


BEAUTY

PALETĂ CONTOURING L’OREAL

7 Trăsături definite

Încă nouă pe meleagurile noastre, ideea de contouring prinde tot mai mult teren și în make-up-ul de zi cu zi, și în cel pentru ocazii speciale. Am testat paleta L’Oreal Infaillible Sculpt cu un pic de emoţie. Ei bine, emoţiile s-au transformat rapid în bucurie! Poţi lumina chipul și accentua trăsăturile cu doar câteva accente de culoare care te transformă pe loc într-o maestră a propriei expresivităţi. Produsul este disponibil în mai multe nuanţe!

SECRETE de frumuseţe

FOND DE TEN CHANEL Perfecţiune și puritate

Fondul de ten Chanel Teint Extreme Lumiere merită să ajungă în trusa de frumuseţe a unei mirese dornice să emane luminozitate și perfecţiune! Tehnic, este 100% fond ten, însă având o textură de pudră, acopera incredibil de bine imperfecţiunile tenului fără să îl încarce. Se aplică foarte ușor, are super rezistenţă și se potrivește inclusiv tenului mixt datorită texturii neuleioase. Nota 10 pentru performanţa de a da pielii un aspect sănătos, mat și luminos în același timp! 68 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

SE APROPIE ZIUA CEA MARE. THE DAY! IATĂ O SELECŢIE DE PRODUSE DE BEAUT Y CARE, ÎŢI GARANTEZ, TE VOR FACE SĂ TE SIMŢI ȘI SĂ ARĂŢI PERFECT. O GRIJĂ MAI PUŢIN LASĂ LOC UNEI BUCURII ÎN PLUS! APA MICELARĂ LA ROCHE-POSAY

Blîndă și eficientă

Apa micelară a ajuns în topul preferinţelor mele când vine vorba despre demachierea eficientă, dar blândă a tenului. Cea mai nouă poveste de dragoste este cea dintre pielea sensibilă și apa micelară pentru piele sensibilă La Roche-Posay. Curaţă și demachiază tenul, dar în același timp îl calmează și protejează, lucruri esenţiale și dimineaţa, când te pregătești pentru o nouă zi și seara, când vrei să acorzi pielii șansa să respire și să se regenereze. Alte plusuri: respectă PHul fiziologic al pielii, nu conţine alcool, parabeni, săpun sau coloranţi.


GLOSS GUERLAIN

Sărut voluptuos

Celebrează primul sărut între soţ și soţie cu un luciu de buze senzaţional. GLOSS D’ENFER, creaţie a casei Guerlain, are o formulă îmbogăţită cu uleiuri esenţiale care hidratează intens buzele. Pigmentul premium se simte în culoarea incredibil de intensă și de strălucitoare.

GIO A R M A NI OR GI

D DE PLEOA P R Pentru E FA ca privirea ta să

poată spune mai mult decât o mie de cuvinte, îţi recomand fardul pentru ochi Armani, Eyes to Kill. Vei descoperi o adevărată magie condensată într-o pulbere fină, cu textură cremoasă. Culoarea intensă are o rezistenţă impresionantă. Se aplică ușor pe pleoape pentru un efect smokey demn de Ziua Cea Mare. Am testat combinaţia de albastru intens și auriu, care creează un efect de seducţie infinită, însă găsești fardul în mult mai multe nuanţe!

MASCARA MAX FACTOR

Efect de gene false

Ce poate fi mai plăcut decât să te întrebe domnișoarele de onoare dacă ţi-ai pus gene false, iar tu să răspunzi, 100% sincer, “nu!”. Doar celor mai dragi dintre ele le poţi șopti care este secretul tău: mascara FALSE LASH EFFECT WATERPROOF, capabilă să creeze efectul de gene false, lungi, bogate si dese. Rezistă pe gene, impecabil, până la demachiere. Un plus: preţul accesibil!

PARFUM LANCOME LA VIE EST BELLE

Poveste de dragoste

Viaţa e frumoasă, într-adevăr! Iubești și ești iubită: sunt cuvintele care par să definească formula acestui parfum reinterpretat de casa Lancome in 2016. La Vie Est Belle L’Eau de Toilette Florale propune un amestec luminos floralfructat, cu o notă pronunţată de osmantus. Emană optimism, dragoste și poftă de viaţă pe fiecare notă olfactivă și are un romantism absolut cuceritor. WWW.GHIDULMIRESEI.RO 69COSTUME AFL AT ÎN FAȚA UNUI EVENIMENT CE-I VA SCHIMBA COMPLET VIAȚA, ALEGEREA UNEI ȚINUTE VESTIMENTARE POTRIVITE, DAR ȘI ÎNDEA JUNS DE INTERESANTE PENTRU A ATRAGE PRIVIRILE, REPREZINTĂ PENTRU MIRE O ADEVARATĂ PROVOCARE.

O mulţime de decizii, pentru o ţinută unitară.


GALERIA COSTUMELOR

viggo site www.viggo-tailoring.com colecţia ceremony model dodger smoking preţ 1199 lei magazine bucurești, chișinău

72 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


viggo site www.viggo-tailoring.com colecţia ceremony model mardi gras smoking preţ 1199 lei magazine bucurești, chișinău

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 73


GALERIA COSTUMELOR

viggo site www.viggo-tailoring.com colecţia ceremony model admiral smoking preţ 1199 lei magazine bucurești, chișinău

74 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


viggo site www.viggo-tailoring.com colecţia ceremony model eton smoking preţ 1199 lei magazine bucurești, chișinău

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 75


GALERIA COSTUMELOR

viggo site www.viggo-tailoring.com colecţia ceremony model prince smoking preţ 1199 lei magazine bucurești, chișinău

76 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


viggo site www.viggo-tailoring.com colecţia ceremony model riley smoking preţ 1299 lei magazine bucurești, chișinău

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 77


GALERIA COSTUMELOR

viggo site www.viggo-tailoring.com colecţia ceremony model kendal smoking preţ 1499 lei magazine bucurești, chișinău

78 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


viggo site www.viggo-tailoring.com colecţia ceremony model brandon smoking preţ 1299 lei magazine bucurești, chișinău

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 79


GALERIA COSTUMELOR

viggo site www.viggo-tailoring.com colecţia ceremony model solitaire smoking preţ 1599 lei magazine bucurești, chișinău

80 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


viggo site www.viggo-tailoring.com colecţia ceremony model vial smoking preţ 1499 lei magazine bucurești, chișinău

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 81


DECOR

Paper Flowers eleganţa florilor de hârtie GL AMOUR, ROMANTIC, VINTAGE, RUSTIC, SPECTACULOS, TOATE SE REGĂSESC ÎN NOUL TREND AL BUCHETELOR ŞI ARANJAMENTELOR REALIZ ATE DIN FLORI DE HÂRTIE, COMBINATE CU MĂTASE, DANTEL Ă, BIJUTERII ŞI PERLE. Conceptul decorațiunilor “flori de hârtie” a fost lansat de Simona Opriș, creatoarea brandului Paper Flowers by Simona. Cu ajutorul acestei alternative pot fi create culori spectaculoase, ce nu se regăsesc în natură, forme originale, combinații surprinzătoare și nu în ultimul rând, buchetele, corsajele domnișoarelor de onoare pot fi păstrate oricât de mult dorim. Din mâinile Simonei, ies margarete, dalii, hortensii și trandafiri, în cele mai fine nuanțe și texturi perfecte. Anul acesta se poartă glamour și baroc exorbitant. Anul viitor tendința se poate schimba în funcție de imaginația creatoarei și cerințele mireselor. Acest trend, lasă loc oricăror posibilități, iar rezultatele sunt uluitoare. PAPER FLOWERS BY SIMONA Simona Opriş - Telelfon: 0740.066.152 E-mail: simona.casa.casia@gmail.com

82 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

Par reale?

Ei bine, nu sunt! Dar au avantajul de a arăta perfect tot timpul, chiar şi la nunta de argint!ROCHIA DE MIREASĂ

„Dacă te îndrăgostești de rochia ta de mireasă, ea va fi cu siguranţă perfectă!”

cum să fii

UN DESIGNER DE SUCCES DESIGNERUL IULIANA ALEXIEVICI DE LA ALEXIEVICI COUTURE NE DEZVĂLUIE DIN SECRETELE SALE.

84 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


MODA ESTE O LUME FASCINANTĂ. CARE ESTE POVESTEA DVS.? CUM AȚI ÎNCEPUT ACEST BUSINESS?

Orice afacere porneşte de la o idee, de la o sclipire de gând sau uneori de la un cuvânt, de la un obiect. Nu cred în afacerile care aduc doar venit, businessul presupune în primul rând creativitate. Când am creat brandul Alexievici Couture cu rochii de mireasă ne-am gândit în primul rând la aceasta: creativitatea, stilul şi plăcerea creatorului, pe de o parte, şi creativitatea, stilul şi plăcerea clientelor pe de altă parte. Echipa Alexievici Couture este compusă din designeri care au absolvit Universitatea de Arte, secția modă și Institutul de Modă, precum și croitori cu experiență de peste 20 de ani. Echipa noastră este profesionistă, are talent și originalitate și asta reușește să impună stilul și eleganța ținutelor Alexievici Couture. CUM ALEGEȚI MODELELE? CE ANUME VĂ INSPIRĂ?

Mai degrabă modelele mă găsesc pe mine, uneori am impesia că ideile preexistă în univers, noi trebuie să avem ochi şi urechi ca să le receptăm. Natura în sine conţine modele vestimentare. Pe de altă parte, corpul uman dictează modelul, iar eu cred că orice trup este frumos. E o teză care vine din Renaştere, omul este frumos. De aceea un designer vestimentar bun ştie să îmbrace orice corp, dacă o face cu un singur tip, este manierist, se repetă, a învăţat un calapod şi atât. Uneori se întâmplă să mă inspire şi muzica. Ascult muzică şi îmi vin idei, ţesături, modele etc. Materialul textil al rochilor de mireasă este de obicei uşor şi plăcut, de aceea mă inspiră. S-a întâmplat să îmi vină unele idei şi în timpul unor conversaţii, te simţi bine, imaginile curg, vin dintr-o stare aproape paradisiacă. Căci eu cred că nunta este una din puţinele clipe în care paradisul trece printre noi.

CÂT DUREAZĂ CREAȚIA UNEI ROCHII DE MIREASĂ? CARE ESTE POVESTEA?

Povestea fiecărei rochii de mireasă este de obicei una individuală. Depinde de mireasă, dacă este făcută la comandă. Viitoarea mireasă impune ritmul şi etapele în care se lucrează. Oamenii sunt diferiţi (şi mă bucur că sunt aşa), de aceea accept diferite abordări ale coaserii unei rochi. În cazul rochiilor gata cusute pe care le propunem clientelor noastre, ele sunt nişte mirese care îşi aşteaptă peţirea. Este o poveste magică, zic eu. CARE SUNT RECOMANDĂRILE DVS. PENTRU VIITOARELE MIRESE? CARE SUNT CRITERIILE DE CARE AR TREBUI SĂ ȚINĂ CONT ATUNCI CÂND ÎȘI ALEG ROCHIA DE MIREASĂ?

Când alegeţi o rochie de mireasă trebuie să înţelegeţi din start ce doriţi. Nu e bun criteriul: am văzut la prietena sau într-o revistă etc. Rochia ta de mireasă este o poveste a corpului tău, a corporalităţii chiar, a felului tău de a purta o haină, a felului tău dea transmite prin haina ta un mesaj. Or, rochia ideală este cea care avantajează corpul tău, îi scoate în evidenţă frumuseţea, subliniază anumite detalii, pe altele le ascunde. O rochie trebuie să pună accentele, să contureze corpul. Totul depinde de clientă, de dorinţele şi visele ei. CE TIPURI DE ROCHII RECOMANDĂ ALEXIEVICI COUTURE PENTRU SEZONUL TOAMNĂ/IARNĂ?

În funcție de siluete recomandăm femeilor stilul tip sirenă, stilul tip prințesă, stilul tip A, stilul baby doll. Rochia de miresă nu trebuie aleasă numai în funcție de tendințe, ci și în funcție de personalitate și de stilul vestimentar al femeii care urmează să o poarte. EXISTĂ ROCHIA DE MIREASĂ PERFECTĂ? CUM O GĂSIM?

Perfecţiunea este o noţiune mai mult decât relativă. Dar cred că perfectă poate fi starea celei care o poartă şi a celor care o privesc. Restul e interpretare, e chestiune de gust, modă, stil şi imaginaţie. Perfecţiunea vine din armonia dintre corp, temperament, profesie și estetica finală a rochiei. Dacă te îndrăgostești de rochia ta de mireasă, ea va fi cu siguranță perfectă!

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 85


ADVERTORIAL BARBLADE

COCKTAIL BAR MOBIL Experiența unui Cocktail Bar la nuntă este din ce în ce mai solicitată în prezent. Acest serviciu completează cu succes meniul de la restaurantul care găzduiește evenimentul tău oferind un moment artistic de senzatie pe toată durata petrecerii. De la spectacolul preparării băuturilor, aromele inedite și servirea interactivă dintr-un cocktail bar, până la hot spot-ul de socializare și amuzament, toate aduc un plus real nunții tale. Barul mobil este complet utilat pentru preparare

și servire la mese de cockteil luminate, cu pahare specifice de catre un barman profesionist care prepara cele mai atractive și delicioase cocktailuri. În plus, barmanul oferă și un show artistic pe toată durata nunții prin jonglerii și tehnici de preparare spectaculoase. Cu ajutorul barului mobil veți întreține atmosfera ideală pentru distracție, dacă optați pentru unul din multiplele pachete de băuturi disponibile în regim „Open bar” sau „Plătești cât consumi”. Prețul unui pachet începe de la doar 260 de euro!

contact email: office@barblade.ro; telefon: 0723.008.671; site: www.barblade.ro DOR DE DULCE

TORTURI DELICIOASE Dor de Dulce s-a născut din dorința de a dovedi că priceperea de a pregăti prăjituri și torturi delicioase folosind doar ingrediente clasice și urmând rețete tradiționale încă există. Fiind un laborator cu livrări la domiciliu, torturile și prăjiturile preparate în mod tradițional își pot păstra prospețimea și gustul “de casă”. Pe lângă tortul miresei, de aici puteți comanda și Candy Bar personalizat pentru nunta voastră. Acesta poate fi compus

din brioșe, bezele, biscuiți, prăjituri de casă, bomboane şi diverse produse de patiserie. Degustările pentru alegerea compoziției preferate a tortului de nuntă, sau a produselor pentru Candy Bar sunt gratuite. Totodată, în cursul acestei degustări, veţi putea alege și designul dorit pentru decorarea tortului. Indiferent de modelul şi de ornamentele alese, e bine să știți că tortul alb nu se va demoda niciodată, dar puteți ține cont de tendințele cromatice ale anului sau de paleta de culori pe care aţi ales-o pentru nuntă.

contact email: comenzi@prajiturisitorturidecasa.ro; telefon: 0720.115.825; site: www.dordedulce.ro 86 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


SIR LUDOVIC

CROITORIE PREMIUM Brand de croitorie premium, aflat în incinta Athenee Palace Hilton, Sir Ludovic se adresează mirilor ce își doresc un costum perfect și o consiliere profesională. Sir Ludovic reprezintă esența regală a croitoriei moderne executată în stilul renumiților maeștri ai celor mai cunoscute case de croitorie ale lumii. Atelierul Sir Ludovic funcționează în mare parte respectând standardele procesului Made-to-Measure, proces modern, elegant și rapid prin care alegem să vă dezvăluim noblețea. Această tehnică născută în Italia și Marea Britanie, a devenit din ce

în ce mai cunoscută în ultimii ani, căpătând notorietate în rândul oamenilor pasionați de arta ținutelor la comandă. Astfel, viitorii miri sau chiar viitoarele mirese – dacă își doresc să înlocuiască rochia de mireasă cu un costum alb sau ivoire – pot arăta impecabil, purtând o creație la comandă. Procesul este simplu: odată ce vi se vor lua măsurile, se vor alege țesăturile și după aproximativ o lună de zile, cât durează execuția, veţi avea costumul visat, de cea mai înaltă calitate certificată de croitorii și furnizorii premium.

contact email: croitorie@sirludovic.com;

telefon: 0723.405.863; site: www.sirludovic.com

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 87


ROCHIA DE MIREASĂ

O rochie trebuie să urmărească corpul unei femei, în niciun caz corpul femeii să urmărească forma rochiei. Aceasta este adevărata modă. HUBERT DE GIVENCHY

BEST BRIDE rochii de mireasă cu tradiție și în tendințe!

A

lbul este culoarea tradițională a rochiilor de mireasă, iar dantela fină este un must have în orice anotimp. Tull-ul este și el la mare căutare, oferind un plus de eleganță și rafinament. Dacă în Evul Mediu, rochiile de mireasă aveau culorile curcubeului, fiind influențate de credința în zeul soare Ra, regina Victoria a schimbat moda rochiilor de mireasă, îmbrăcându-se în alb, trend care s-a impus și s-a păstrat până în zilele noastre. Dacă vă aflați în căutarea rochiei de mireasă care să vi se potrivească și care să vă dea un plus de strălucire e bine să știți că Best Bride oferă spre vânzare cât și spre închiriere rochii de mireasă în tendințe care vor satisface și cele mai exigente gusturi. Rochiile din colecțiile unor cunoscute branduri internaționale din Anglia și SUA sunt creații unice pentru fiecare stil și siluetă. Oricare ar fi bugetul puteți alege să închiriați rochia mult visată și astfel veți reduce din cheltuieli. Aceasta este o variantă modernă, nicidecum una de care să îți fie jenă. Dacă vă doriți să păstrați tradiția și să aveți o rochie nouă, albă și în tendințele sezonului, stiliștii Best Bride vă vor oferi suportul pentru a face cea mai potrivită și avantajoasă alegere. telefon 0724.150.006 e-mail office@bestbride.ro site www.bestbride.ro facebook Best Bride rochii de mireasă

88 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


GALERIA

ROCHIILOR TE ÎNVĂLUIE, ÎȚI ȘOPTEȘTE CĂ SINGURUL MOTIV AL EXISTENȚEI SALE EȘTI TU. TE MÂNGÂIE, TE DEZMIARDĂ ȘI TE PROVOACĂ L A VISARE. ESTE EA, ROCHIA TA DE MIREASĂ, A DOUA DRAGOSTE L A PRIMA VEDERE!

O diversitate de croieli şi modele. Doar unul te va cuceri definitiv!


GALERIA ROCHIILOR

90 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


alexievici couture site www.alexievici-couture.ro colecţia nicole 2016 modele axm9328, axm9329 magazin bucureşti

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 91


GALERIA ROCHIILOR

alexievici couture site www.alexievici-couture.ro colecţia nicole 2016 model axm9342 magazin bucureşti

92 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


allure bridals

site www.allure-bridals.eu colecţia allure model 9162 magazine bucureşti, constanţa, timişoara, oradea, miercurea ciuc, alba iulia, galaţi

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 93


GALERIA ROCHIILOR

allure bridals

site www.allure-bridals.eu colecţia madison james modele mj166, mj159 magazine bucureşti, constanţa, timişoara, oradea, miercurea ciuc, alba iulia, galaţi

94 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 95


GALERIA ROCHIILOR

96 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


aryanna karen

site facebook.com/aryannakaren colecţia aryanna karen beauty 2016 modele liana, lorena magazine bucureşti, bacău, baia mare, sibiu

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 97


GALERIA ROCHIILOR

aryanna karen

site facebook.com/aryannakaren colecţia aryanna karen beauty 2016 modele linda magazine bucureşti, bacău, baia mare, sibiu

98 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


bella sposa site www.bellasposa.ro colecţia san patrick 2017 model mauritania magazin bucureşti

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 99


GALERIA ROCHIILOR

100 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


bella sposa site www.bellasposa.ro colecţia san patrick 2017 modele macarena, monica magazin bucureşti

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 101


GALERIA ROCHIILOR

bella sposa site www.bellasposa.ro colecţia san patrick 2017 model mariona magazin bucureşti

102 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


elegance site www.elegance-ama.ro colecţia elegance 2016 model E602

magazine craiova, bucureşti, alba-iulia, focşani, giurgiu, galaţi, reşiţa, sibiu, satu-mare

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 103


GALERIA ROCHIILOR

elegance site www.elegance-ama.ro colecţia elegance 2016 modele E606, E607

magazine craiova, bucureşti, alba-iulia, focşani, giurgiu, galaţi, reşiţa, sibiu, satu-mare

104 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 105


GALERIA ROCHIILOR

elegance site www.elegance-ama.ro colecţia elegance 2016 modele E611, E615

magazine craiova, bucureşti, alba-iulia, focşani, giurgiu, galaţi, reşiţa, sibiu, satu-mare

106 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 107


GALERIA ROCHIILOR

108 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


elegance site www.elegance-ama.ro colecţia elegance 2016 modele E623, E612

magazine craiova, bucureşti, alba-iulia, focşani, giurgiu, galaţi, reşiţa, sibiu, satu-mare

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 109


GALERIA ROCHIILOR

110 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


imolacy site www.imolacy.ro colecţia imolacy 2016 modele 04.16, 03.16, 15.16 magazin târgu-mureş

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 111


GALERIA ROCHIILOR

imolacy site www.imolacy.ro colecţia imolacy 2016 model 21.16 magazin târgu-mureş

112 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


innocenti sposa site www.innocentisposa.ro colecţia innocence 2016 model alison magazine piteşti, bucureşti

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 113


GALERIA ROCHIILOR

114 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


innocenti sposa site www.innocentisposa.ro colecţia innocence 2016 modele anais, alesia magazine piteşti, bucureşti

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 115


GALERIA ROCHIILOR

116 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


innocenti sposa site www.innocentisposa.ro colecţia innocence 2016 modele amalia, mateea magazine piteşti, bucureşti

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 117


GALERIA ROCHIILOR

maya fashion site www.mayafashion.ro colecţia sublime 2016 modele m01.16, m08.16

magazine craiova, bucureşti

118 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 119


GALERIA ROCHIILOR

maya fashion site www.mayafashion.ro colecţia sublime 2016 modele m14.16, m02.16

magazine craiova, bucureşti

120 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 121


GALERIA ROCHIILOR

122 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


maya fashion site www.mayafashion.ro colecţia sublime 2016 modele m28.16, m24.16

magazine craiova, bucureşti

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 123


GALERIA ROCHIILOR

maya fashion site www.mayafashion.ro colecţia sublime 2016 modele m12.16, m03.16

magazine craiova, bucureşti

124 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 125


GALERIA ROCHIILOR

126 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


maya fashion site www.mayafashion.ro colecţia sublime 2016 modele m15.16, m26.16

magazine craiova, bucureşti

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 127


GALERIA ROCHIILOR

natalia vasiliev

site www.nataliavasiliev.ro colecţia cruise 2015 toscana modele wd218, wd 55.16 magazine bucurești, timișoara, sibiu, craiova, galați, cluj napoca

128 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 129


GALERIA ROCHIILOR

natalia vasiliev

site www.nataliavasiliev.ro colecţia santorini island magic 2016 modele wd50.16, wd40.16 magazine bucurești, timișoara, sibiu, craiova, galați, cluj napoca

130 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 131


GALERIA ROCHIILOR

132 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


natalia vasiliev

site www.nataliavasiliev.ro colecţia santorini island magic 2016 modele wd35.16, wd32.16 magazine bucurești, timișoara, sibiu, craiova, galați, cluj napoca

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 133


GALERIA ROCHIILOR

natalia vasiliev

site www.nataliavasiliev.ro colecţia santorini island magic 2016 modele wd26.16, wd25.16 magazine bucurești, timișoara, sibiu, craiova, galați, cluj napoca

134 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 135


GALERIA ROCHIILOR

natalia vasiliev

site www.nataliavasiliev.ro colecţii toscana land of love, santorini island magic 2016 modele wd20.16, wd64.16 magazine bucurești, timișoara, sibiu, craiova, galați, cluj napoca

136 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 137


GALERIA ROCHIILOR

138 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


voloca wedding dresses

site www.voloca-wedding-dresses.com colecţii allure, fascination modele Al02, Fn01 magazine braşov, târgovişte

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 139


GALERIA ROCHIILOR

voloca wedding dresses

site www.voloca-wedding-dresses.com colecţia inspiration modele Ip06 magazine braşov, târgovişte

140 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


1.000.000 MIRI FERICIȚI

5000

301.000 FANI FACEBOOK

FURNIZORI

GHIDUL

Miresei Facebook: GhidulMiresei www.GhidulMiresei.ro

7.000.000

AUDIENȚA

ONLINE

500.000

NUNȚI REALE


DANSUL MIRILOR

ARTHUR MURRAY DANSEAZĂ CA-N FILME! La școala de dans Arthur Murray, oricine poate învăţa să danseze spectaculos.

A

doua cea mai veche franciză din Statele Unite, brandul de școli de dans Arthur Murray este renumit în întreaga lume ca fiind cea mai extinsă rețea de studiouri de dans de societate. Franciza punctează 280 de studiouri deschise în 24 țări și o istorie de 104 ani. În România, Arthur Murray este prezent din 2014, într-un spațiu premium din Zona Herastrău, unde adulții învață să danseze pentru nuntă sau, pur și simplu, de plăcere și din pasiune.

COREGRAFII PERSONALIZATE

Coregrafiile personalizate pentru dansul mirilor sunt create de instructorii școlii de dans Arthur Murray astfel încât să reflecte în mod unic povestea fiecarui cuplu. În plus, profesorii Arthur Murray încurajează cuplurile 142 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

să pregătească dansuri de grup alături de prieteni sau cavaleri și domnișoare de onoare, pe care să le execute pentru a porni petrecerea într-un mod inedit. Popularitatea studiourilor de dans Arthur Murray atinge un nivel mondial, iar instructorii școlilor de dans Arthur Murray pot fi văzuți pe platourile de filmare de la Hollywood.

DANS CA ÎN FILME, LA NUNTA TA

Instructorii școlii de dans sunt pregătiți pentru a preda în stilul unic Arthur Murray, dansuri celebre din filme precum Dirty Dancing sau Scent of a Woman, coregrafii concepute chiar de instructori ai studiourilor Arthur Murray Internațional. Chiar dacă la prima vedere aceste coregrafii par complicate, instructorii Arthur Murray le demonstrează cuplurilor cât de rapid, simplu și distractiv


pot fi învățate coregrafiile menționate sau alt gen de coregrafie pregătită de profesorul tău Arthur Murray.

DISTRACŢIE, RELAXARE, SOCIALIZARE

Sistemul de predare a dansului în studiourile Arthur Murray este bazat pe un ansamblu cu trei tipuri de lecții de dans: lecții private, lecții de grup și sesiuni de petrecere și evenimente. Acest sistem încurajează beneficiile fizice, psihice și socializarea între studenți. Școala de dans Arthur Murray București oferă o lecție demonstrativă de dans gratuită, atât pentru cuplurile care pregătesc dansul mirilor, dar și pentru cei care doresc să învețe dansuri de societate precum tango, vals, foxtrot, salsa, bachata, cha-cha-cha, bolero și multe altele.

Şcoala de dans Arthur Murray Telefon: 0722.876.876 email: office@arthurmurray.ro www.arthurmurray.ro

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 143


DANSUL MIRILOR

JOIE DE VIVRE PUNE ACCENT PE ORIGINALITATE! Dansul reflectă într-un mod unic bucuria de a trăi, iar dansul mirilor ar trebui să exprime bucuria și sentimentele unui moment unic, plin de fericire și emoţie.

Î

n 2010, anul în care școala de dans Joie de Vivre și-a început frumoasa aventură, alegerea pentru dansul mirilor se îndrepta de cele mai multe ori către valsul vienez clasic, foarte puține cupluri optând pentru un dans mai nonconformist. În anii ce au trecut de atunci, pe măsură ce tradiția dansului mirilor a căpătat amploare, preferințele pentru primul dans s-au schimbat. În prezent cele mai multe perechi aleg ca primul dans să le reflecte cu adevărat personalitatea. Fie că alegerea se îndreaptă spre un dans simplu și romatic, o coregrafie complexă pe o melodie preferată sau un dans care să dea startul petrecerii, implicând în dansul mirilor atât nașii, cât și cavalerii și domnișoarele de onoare, la Școala de dans Joie de Vivre accentul este pus în permanență pe originalitate și pe crearea de coregrafii personalizate, care să se potrivească cu personalitatea mirilor.

144 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

ȘEDINŢE ÎN REGIM PARTICULAR

Fiecare cuplu are o poveste și o dinamică aparte, iar dansul mirilor trebuie să reflecte acest lucru. Din aceste motiv, la Joie de Vivre ședințele pentru dansul mirilor se desfășoară în regim particular, în timpul unei ore de dans în sală fiind doar coregraful și perechea de miri. Doar în acest fel se poate naște legătura necesară pentru a putea crea o coregrafie naturală care să se potrivească atât personalității, dar și abilităților mirilor. "Unul dintre secretele noastre este că, încă din primul moment ne-am propus ca fiecare cuplu să aibă un dans unic, natural și emoționant, care să reflecte povestea și sentimentele mirilor. Însă, un dans natural, care să fie dansat cu bucurie necesită multă repetiție. Din acest motiv, recomandăm tuturor mirilor să înceapă cursurile de dans cu cel puțin 1 lună și jumătate înainte de nuntă. Doar în acest fel ședințele de dans pot fi programate la un interval de timp optim, care să faciliteze procesul de învățare și să ofere timpul necesar pentru a exersa între ședinte și a da


TESTIMONIALE RODICA: „Vă mulţumim din suflet pentru că ne-aţi ajutat să exprimam printr-un dans minunat bucuria noastră. Mulţumim pentru răbdare, profesionalism și mai ales că ne-aţi înţeles și ne-aţi ajutat să le transmitem tuturor cât de fericiţi suntem!” ANA MARIA: „Cea mai tare școală de dans! Am fost foarte încântaţi de alegerea făcută, încă de la prima întâlnire când ne-au fost explicaţi pașii pe care îi avem de urmat! Mulţumim pentru minunatul spectacol pe care l-aţi făcut la nunta noastră! Și miliarde de mulţumiri și îmbrăţișări instructorului nostru, care a făcut ca primul nostru dans să fie un moment magic și plin de emoţie, care ne-a învăţat cu răbdare să simţim muzica și să o „numărăm”, care ne-a lăudat cu fiecare ocazie, a văzut potenţial în noi și ne-a dat încredere în ceea ce putem realiza! 5 stele sunt puţine pentru cât de minunată a fost experienţa noastră cu voi!” ALEXANDRA: „Sunt cei mai buni! Ne-au învăţat să dansăm pentru dansul mirilor foarte facil și repede. Sunt niște profesioniști.Îi recomand cu căldură tuturor tinerilor care vor să se pregătească pentru nuntă și nu numai.”

fluiditate mișcărilor învățate în timpul ședințelor de dans", împărtăşeşte Noemi Kemenyfi, managing director Joie de Vivre.

10 ȘEDINŢE PENTRU O COREGRAFIE COMPLEXĂ

Pachetele pentru dansul mirilor variază de la 5 la 10 sau 15 ședințe, și se stabilește în functie de melodia aleasă, complexitatea dansului dorit, precum și de dorințele mirilor. Spre exemplu, pachetul de 5 ședințe este recomandat mirilor ce își doresc un dans simplu, pe o melodie preferată pe care să o poată dansa cu naturalețe, pe când pachetul de 10 ședințe este recomandat cuplurilor ce își doresc o coregrafie complexă sau un dans realizat pe un colaj de mai multe melodii. De asemenea, pentru mirii ce au nunta în București, Joie de Vivre pune la dispoziție momente de entertainment oferite de dansatori profesioniști, care aduc un plus de savoare evenimentului și încarcă cu energie atmosfera nunții.

Şcoala de dans Joie de Vivre Telefon: 0726 378 713 E-mail: office@jdvdance.ro www.jdvdance.ro

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 145


DECOR

Momentos MĂRTURIILE PERFECTE DE L A NUNTA TA!

M

oderne și spectaculoase, fotografiile magnetice sunt ideale pentru invitații la nunta voastră. Cristian Brânză, manager Momentos, firmă cu o experiență de peste 5 ani în domeniu ne-a explicat care sunt avantajele alegerii magneților ca mărturii la nuntă.

Cât de importante sunt mărturiile la o nuntă și ce le recomandați viitorilor miri?

Până acum 3, 4 ani, mărturiile erau tradiționale iar oamenii nu mai acordau atenție acestor mici daruri pe care le primeau și oarecum erau niște bani aruncați. Ceea ce am adus noi pe piață a fost o schimbare a acestei tradiții. Am transformat mărturiile dintr-un cadou nefolositor pe care mulți îl aruncau, într-unul pe care oamenii îl păstrează și îl apreciază, fiind un dar foarte personal. La noi, se pune mare accent pe calitatea produselor spre deosebire de Israel de unde am preluat ideea. Acolo oamenii se bucurau efectiv de produs, în schimb la noi oamenii sunt foarte atenți și la calitatea pozei, la calitatea materialului și atunci a trebuit să investim destul de mult pentru a oferi nu doar fotografii magnetice, ci și calitate.

Aveți 5 ani de experiență, peste 2000 de evenimente...Ce ar trebui să știe viitorii miri despre dvs? De ce ar alege Momentos? Am ales oameni de calitate și foarte bine pregătiți, față de alte firme care atunci când au un volum mai mare scad și calitatea serviciilor. În altă ordine de idei, asigurăm viitorii miri că la noi nu se poate întâmpla nimic neplăcut pentru că toate materialele și toate aparatele sunt dublate. În plus, avem și un team leader care merge la fiecare eveniment pentru a verifica că totul este în ordine. La noi nu se pune problema, așa cum am auzit că s-a întâmplat altora ca fotografia să se decoloreze, sau să se dezlipească..

Care sunt pachetele oferite de Momentos?

MOMENTOS www.momentos.ro E-mail: office@momentos.ro Telefon: 0747.133.460 146 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

Avem pachete de la 100 până la 15.000 de magneți cât am reușit să facem într-o seară. În general, la nunți se aleg pachetele între 150 și 250 de magneți. Pachetele încep de la 1000 de lei pentru 150 de magneți. Prețul pe buncată este în jurul sumei de 6 lei. Este benefic pentru că mirii dau un magnet unui cuplu, deci la o nuntă de 300 de persoane, oferi 150 de bucăți. Pentru a veni în sprijinul clienților la orice pachet de magneți am oferit PhotoBooth-ul la 150 de euro, practic cu o reducere de 50%.


PhotoBus CEL MAI NOU CONCEPT DE INSTANTANEE FOTO DIN ROMÂNIA

S

pre deosebire de cabina foto tradițională, acest PhotoBooth este perfect pentru a crea entertainment la nunta ta! Amplasat chiar la intrarea în locație nimeni nu va rezista să nu își facă o poză înainte de nuntă, sau chiar în timpul ei. Cristian Brânză, managerul PhotoBooth ne-a dezvăluit într-un interviu totul despre acest nou serviciu, unic pe piața din România.

Este o premieră în România acest Photo Bus. Cum v-a venit ideea? Ideea a fost preluată din Anglia. Am văzut acolo un Mini Booth. Noi am căutat un bus și am găsit unul din 1974 la care lucrăm de patru luni și jumătate. L-am refăcut în totatalitate și arată impecabil. Investiția a fost de aproximativ 17.000 de euro. Ca și concept este unic în România și sunt convins că va avea mare impact atât la nunți cât și la evenimente corporate.

Cărui tip de public vă adresați cu acest Photo Bus?

Chiar dinainte să fie gata am avut comenzi pentru el. Noi ne-am gândit ca în maxim patru ani să ne scoatem investiția, abia apoi să ne putem gândi la profit. Totul este practic și mai inedit decât la PhotoBooth. Oamenii intră în bus, pot alege diverse poziții haioase, iar în spate putem personaliza fie cu decor, logo, numele mirilor sau croma, ceea ce înseamnă că putem alege orice altă imagine în spate. La ieșirea din bus se ridică și pozele. Impactul este de zece ori mai mare pentru un PhotoBus. Nu cred că există un targhet pentru mașina asta, toți o pot accesa, iar pentru nunți vom face un pachet special, probabil va fi de 800 de euro, pe seară.

Câte fotografii se pot face? Noi spunem că nelimitat dar sunt între 80 și 100/oră. Scoatem în jur de 500 de fotografii/eveniment. Sigur că putem oferi și pachete mai mari dacă este cazul. Suntem foarte bine organizați. Eu cred că acest Photo Bus va fi noutatea anului 2017.

PHOTOBUS www.photobus.ro Telefon : 0747.133.463 E-mail : contact@photobus.ro

Sunteți implicați și în proiecte umanitare...

Tot timpul ne-am oferit ajutorul celor care ne-au cerut implicare în cazuri umanitare. Noi încercăm să facem un proiect cu photo buss-ul „Creatorii de amintiri”, în care sperăm să se implice cât mai multă lume și să creem niște amintiri frumoase celor ce nu le au. Anul acesta vrem să folosim PhotoBuss-ul ca produs în acest proiect umanitar. E un proiect în derulare și vrem ca toți banii pe care îi strângem să ii donăm famiilor care au nevoie. Avem un parteneriat cu Rotaract și vrem să luăm voluntarii să ne ajute să strângă oameni la mașină și, fiecare să doneze cât va dori pentru o poză. Noi vom oferi gratis toate pozele tuturor. WWW.GHIDULMIRESEI.RO 147


COVER STORY

Foto: FRIENDS STUDIOS / www.friends-studios.ro Stilist de modă: ROXANA RADU / www.roxanaradu.ro Coafură: IULIAN MIHĂILĂ / facebook.com/MihailaIulian Machiaj: KATIUŞA POPOVICI / www.katiusapopovici.ro Locaţie: DOMENIUL ȘTIRBEY / www.domeniulstirbey.ro

Lavinia ROMANTICĂ ȘI ELEGANTĂ

LAVINIA, ARTISTA CE TOCMAI ŞI-A LANSAT UN NOU PROIECT MUZICAL A ACCEPTAT ÎNCÂNTATĂ PROPUNEREA GHIDUL MIRESEI DE A ÎMBRĂCA ROCHIA DE MIREASĂ.

148 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 149

Rochie Aryanna Karen, bijuterii Traser Gold, accesoriu de păr şi buchet An-Ca Events


STÂNGA Rochie Elegance, bijuterii Traser Gold DREAPTA Rochie Innocenti Sposa, buchet Florăria Cristina, cercei Traser Gold

COVER STORY

150 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


CEA MAI BUNĂ RELAŢIE ESTE CEA ÎN CARE IUBIREA RECIPROCĂ DEPĂȘEȘTE NEVOIA FIECĂRUIA.

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 151


COVER STORY

Î

NTR-UN CADRU DE POVESTE PE DOMENIUL ȘTIRBEY, LAVINIA A POZ AT ÎN ROCHII FASTUOASE CU O ELEGANŢĂ DESĂVÂRȘITĂ. CĂLDURA DE AFARĂ NU A ÎMPIEDICAT-O SĂ ZÂMBEASCĂ ȘI SĂ-ȘI ARATE ADMIRAŢIA PENTRU FIECARE CREAŢIE ÎN PARTE, FIE CĂ VORBIM DE ROCHII, DE ARANJAMENTE FLORALE SAU DE BIJUTERII. GHIDUL MIRESEI Visul oricărei femei este să îmbrace rochia de mireasă. Cum ai vrea să fie rochia ta de mireasă? LAVINIA Sinceră să fiu, nu m-am gândit niciodată foarte mult la aceste detalii, chiar dacă multe femei au o imagine clară despre cum trebuie să fie sau să arate rochia de mireasă. Mie încă nu îmi este foarte clar acest aspect, însă cu siguranță va fi ceva simplu și rafinat. G.M. Dar locul nunții tale? Pe plajă sau în vreo locație exclusivistă? L. Wow! Nici la asta nu mi-a stat capul până acum, dar am văzut câteva ceremonii pe plajă și mi s-a părut un lucru interesant. G.M. Te-ai implica în organizarea nunții tale sau ai apela la o firmă specializată? L. În general mă implic atunci când îmi doresc să iasă ceva foarte bine, fie că e vorba despre mine, fie că îmi cere cineva asta și consider că o pot face. G.M. Care sunt florile tale preferate? Ce nu ar trebui să lipsească din buchetul tău de mireasă? L. Zambila este una dintre florile care îmi aduce bucurie în suflet. G.M. Ce este dragostea în viziunea ta?

152 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

Care ar fi ingredientele unei relații fericite? L. Dragostea este dorința de a contribui la fericirea celuilalt. Cea mai bună relație este cea în care iubirea reciprocă depășește nevoia fiecăruia. G.M. Spuneai într-un interviu că îți dorești un copil, dar că nu programezi nimic. Ce ai vrea să fie fetiță sau băiețel? L. Ce vrea Dumnezeu! G.M. Apariția ta în acest pictorial nu este întâmplătoare. Ai lansat un proiect muzical ce se potrivește perfect petrecerilor/ nunților. Aș spune că sunt genuri muzicale foarte apreciate. Ce ne poți spune despre acest proiect? L. Într-adevar, am dezvoltat acest proiect prin alcătuirea unei trupe de instrumentiști profesioniști, cu rezultate excelente în această zonă muzicală. Mi-am dat seama că muzica cu influențe balcanice este și va fi mereu la mare căutare în România și nu numai. De aceea, am decis să cânt într-o formulă nouă, care îmi dă ocazia să mă exprim liber și foarte variat, abordând mai multe genuri muzicale, de la muzica de petrecere, muzica cu infuențe balcanice la muzica dance-latino care m-a consacrat dar și muzica populară autentică. Diferența o face, de data aceasta, band-ul


Rochie Maya Fashion, coronita Å&#x;i buchet An-Ca Events, cercei Bijuteria Teilor WWW.GHIDULMIRESEI.RO 153


COVER STORY

DRAGOSTEA ESTE DORINลขA DE A CONTRIBUI LA FERICIREA CELUILALT.

154 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 155

STÂNGA Rochie Maya Fashion, buchet An-Ca Events, cercei Traser Gold DREAPTA Rochie Voloca Wedding Dresses, cercei Bijuteria Teilor, verighete Zehava


COVER STORY

care mă acompaniază live dar și piese noi, pe care mi-am dorit mereu să le cânt în această formulă. Cu ocazia acestui frumos proiect, îl fac fericit și pe tatăl meu, care îndrăgește acest gen de muzică, în speță muzica populară autentică și care este un critic foarte bun, implicându-se direct în alegerea repertoriului. G.M. Să cânți cu trupă pe spate este practic visul oricărui artist. Care este plusul pe care îl are un artist cu trupă? L. Libertatea mai mare de exprimare și posibilitatea de a oferi un show complet și complex în același timp, este într-adevăr, un mare plus pentru un artist! G.M. Vei adopta și un nou stil vestimentar? Cum îți alegi ținutele ? L. Stilul meu vestimentar, pe scenă, ține foarte mult de starea proiectului muzical în sine, însă și de dispoziția pe care o am înainte de a urca pe scenă. În toți acești ani, am învățat că este foarte important să-ți respecți publicul, ținând cont de cel mai mic detaliu, de la sunet, lumini până la vestimentație. Însă pentru a transmite acea stare și energia pe care spectatorii o doresc, este nevoie în primul rând ca artistul, cel de pe scenă, să se simtă bine. Cu siguranță voi aduce elemente noi în stilul vestimentar, care să mă pună în valoare pe mine și întregul concept al show-ului. G.M. Știu că repeți foarte mult cu trupa. Ai timp de familie? Cum arată o zi din viața ta? L. Repetițiile au făcut mereu parte din viața mea, mai cu seamă că am urcat pe scenă de la o vârstă fragedă, așa că ele nu sunt un impediment în viața mea și probabil nu vor fi niciodată, meseria mea ocupând un rol extrem de important pentru mine și totodată pentru cei care mă iubesc. O zi din viața mea cuprinde multe activități. La prima ora a dimineții mă ocup de cățelușii familiei, care așteaptă cu nerăbdare să fie răsfățați, apoi urmează micul dejun, după care activități ce țin de gospodărie și de familie. În a doua parte a zilei mă ocup de meseria mea: studio, repetiții, ședințe foto, proiecte tv, etc. Iar seara se încheie pe terasă, la o cană cu ceai. Și uite așa, reușesc să le împac foarte bine pe toate. 156 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 157

Rochie Alexievici Couture, bijuterii Traser Gold, buchet An-Ca Events


STÂNGA Rochie Natalia Vasiliev, cercei Bijuteria Teilor, buchet Casa de Flori DREAPTA Rochie Best Bride, buchet An-Ca Events, bijuterii Teilor

COVER STORY

158 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 159


Rochie Bella Sposa, cercei Bijuteria Teilor

COVER STORY

160 WWW.GHIDULMIRESEI.ROBEAUTY

Alege să ai

O SILUETĂ PERFECTĂ

ÎN ZIUA NUNŢII TALE!

Silueta este cea care dă bătăi de cap multor mirese, dar soluţia există și este la îndemână. Specialiștii Clinicii de Estetică Facială și Remodelare Corporală Hipocrat te vor îndruma să obţii rezultatele dorite.

C

a viitoare mireasă îți dorești să arăți impecabil în cea mai importantă zi din viața ta, motiv pentru care trebuie să te gândești din timp la asta și să iei măsuri în acest sens.

Scapă de kilogramele în plus simplu și sănătos

Cu siguranță ai visat mult la ziua în care vei îmbrăca rochia de mireasă, sperând ca silueta ta să fie admirată de toată lumea. Kilogramele în plus și celulita sigur nu sunt pe lista ta de invitați, drept urmare trebuie să le îndepărtezi. Poate fi o luptă, dar poți să ieși învingătoare și în același timp să rămâi frumoasă și sănătoasă. Cu siguranță nu vei reuși într-o lună să îți recapeți silueta sau să ajungi la o anumită greutate, dar cu ajutorul sfaturilor specialiștilor clinicii de Estetică Hipocrat, poți obține într-un timp scurt silueta visată. Poți începe cu o vizită la nutriționist, sfatul acestuia fiind recomandat dacă vrei să slăbești frumos și sănătos. Apoi, în urma unor evaluări atât corporale cât și faciale, vei beneficia de un pachet personalizat de terapii, astfel încât tu să ajungi în cel mai scurt timp la rezultatul dorit. Aparatele de ultimă generație, terapiile, produsele și specialiștii vor lucra în acest sens.

162 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

Nu lăsaţi micile “retușuri” pe ultima sută de metri

Buze mai voluminoase, sprâncene perfecte , camuflarea ridurilor fine din jurul ochilor, tratamente faciale care mai de care, împachetări la rece sau la cald cu diverse crème anticelulitice, cure de detox pe bază de sucuri şi hrană alcalină, – sunt câteva dintre trucurile la care viitoarele mirese apelează cel mai des. Specialiștii Hipocrat te vor consilia și îndruma spre terapiile de care tu ai nevoie. O altă recomadare ar fi să nu lăsați micile “retușuri” pe ultima sută de metri pentru că atunci presiunea va fi mai mare, stresul crește, iar tânăra mireasă va fi tentată să apeleze la soluții drastice pentru remodelare.

Estetica HIPOCRAT Clinica de Estetică Facială și Remodelare Corporală Str. Fântanica 22, sector 2, Bucureşti Tel: 0735.400.300 www.esteticahipocrat.ro www.facebook.com/EsteticaHipocratCONFESIUNI

miresele

despre nunta lor OPT MIRESE SE CONFESEAZĂ FĂRĂ VOAL ȘI FĂRĂ PERDELE DESPRE CE A MERS STRUNĂ ȘI CE LE-A DAT BĂTĂI DE CAP. TEXT: FLORENTINA MUŞAT

emilia & florin CÎMPULUNG MOLDOVENESC, 6 IUNIE 2015 PUNCTUL FORTE Consider că o nuntă așa cum ți-ai dorit se obține numai prin implicarea personală în absolut toate detaliile. Nimeni nu știe mai bine ca voi ce vă doriți. Punctul forte al nunții noastre ni s-a părut incheierea cununiei civile în curtea bisericii, într-un minunat decor natural, chiar înaintea oficierii cununiei religioase. Nu a trebuit să mai organizăm practic alt eveniment pentru cununia civilă, am economisit timp și bani și, în plus, am dat astfel posibilitatea invitaților să participe la ambele evenimente fără eforturi suplimentare. PUNCTUL SLAB Din punctul nostru de vedere acesta a fost folosirea la dansul mirilor a mașinii de fum cu gheață carbonică. Nu ne-a avertizat nimeni că în anumite condiții și pe anumite suprafețe se poate forma condens. Din această cauză am simțit că dansăm ca pe gheață tot timpul. Cu mare noroc nu am alunecat și, deși toți invitații au fost de părere că momentul a ieșit minunat, noi știm că nu a fost cum ne-am dorit, am fost încordați și stresați în loc să zâmbim și să ne bucurăm de dans. Dacă aș putea da timpul înapoi aș renunța la acest efect pentru dansul mirilor. 164 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


dana & ionuț ILFOV, 4 IUNIE 2011 PUNCTUL FORTE 4 iunie 2011, când se terminau zilele unei primăveri capricioase cu multe ploi, începea vara cu o zi însorită chiar foarte călduroasă. Aceasta avea să însemne pt mine începutul unei noi etape din viața mea devenind mai întâi soție și apoi mama unei superbe fetițe care mi-a schimbat viața și care mi-a dat un nou sens existenței. Căsătoria mea religioasă, începând cu îmbrăcatul miresei, împodobitul bradului, udatul miresei, drumul parcurs pe un covor roșu presărat cu petale de trandafiri pâna la locul unde am primit binecuvântarea Domnului, păstrând tradițiile acestui eveniment, a însemnat pentru mine cea mai frumoasă zi din viața mea de până atunci. PUNCTUL SLAB Am avut o frumoasă petrecere pe marginea unei piscine având alături multe rude și prieteni care s-au simțit excelent. Totuși, nu toți din cei pe care mi i-aș fi dorit să fie alături de mine au fost prezenți.

ana & adi BUCUREȘTI, 10 MAI 2014 PUNCTUL FORTE Am avut un ambient emoționant, cald, au fost prezenți rudele și prietenii, nunta fiind destul de restrânsă. Cu toate acestea invitații noștri s-au simțit excelent și am petrecut cu toții până dimineața. A fost o petrecere reușită, iar noi am fost foarte încântați că am avut timp să trecem pe la fiecare masă și să socializăm cu fiecare invitat într-o atmosferă de veselie și voie bună. PUNCTUL SLAB Am avut ceva surprize cu muzica… Deși am ales formația după ce am ascultat-o în prealabil și la alte nunți, programul lor nu a fost tocmai pe placul nostru. Melodiile live a fost în reprize destul de scurte, iar în restul timpului au introdus muzică la calculator, repertoriul nefiind unul foarte potrivit, poate nu din cele pe care le-am fi ales noi. WWW.GHIDULMIRESEI.RO 165


CONFESIUNI

maria & adrian BUCUREȘTI, 15 IUNIE 2013 PUNCTUL FORTE Am avut un desfășurător foarte bine pus la punct, am ales chiar și melodiile care să fie cântate de către formație în funcție de profilul invitaților. Am avut chiar și o listă a melodiilor pe care NU ni le-am dorit sub nici o formă. Formația a respectat întocmai minutarul evenimentului, la fel și personalul restaurantului s-a ridicat la înălțime. În plus, verișoara soțului a pus la cale o surpriză care a avut un efect nemaipomenit pentru poze și atmosfera în sine: a adus lampioane pe care invitații le-au eliberat la miezul nopții. Am avut noroc de o atmosferă superbă și oameni profesioniști, care au respectat organizarea pe care ne-am dorit-o. PUNCTUL SLAB Nu am ascultat sfatul designerului care mi-a creat rochia de mireasă. Deși a fost spectaculoasă și croită după dorința mea, creatoarea mi-a spus să iau în calcul faptul că rochia se mai lasă pe parcursul zilei, iar dacă îmi schimb încălțarile, lungimea se va modifica. Astfel, pe la miezul nopții, rochia mea era mai lungă cu câțiva centimetri și la dans a fost călcată în picioare, iar marginea brodată s-a rupt pe alocuri și s-a cam deteriorat.

steluța & alex BUCUREȘTI, 12 IULIE 2015 PUNCTUL FORTE Noi eram un cuplu de ceva ani și am avut timp suficient să ne gândim exact ce vrem, ce ne dorim amândoi și să nu complicăm inutil nunta cu detalii care nu ni se potriveau. Am început organizarea cu un an înainte și cu multă răbdare am pus le listă doar lucrurile care ne caracterizează. Hotelul, biserica, echipa foto și restaurantul ne-au creat momente frumoase. Ne bucurăm și acum când aflăm că foto-mărturiile sunt acolo, așezate frumos, în casele invitaților noștri. PUNCTUL SLAB Ne-am concentrat mai mult pe ideea să iasă frumos evenimentul și mai puțin să trăim acest moment pentru noi. Dacă ar fi să ne căsătorim din nou și să organizăm totul de la început, am alege o plajă retrasă, pe malul mării turcoaz în Grecia și o biserică mică albă, chiar acolo pe țărm. 166 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


ramona & cătălin MOGOȘOAIA, IUNIE 2015 PUNCTUL FORTE A fost, cu siguranță, petrecerea la care m-am distrat cel mai bine, iar acest lucru s-a datorat în primul rând oamenilor care au fost alături de noi. Acesta cred că este cel mai mare plus al unei nunți – să ai alături oamenii cei mai iubiți. Dacă mă gândesc strict la organizare, a contat enorm profesionalismul celor implicați: de la echipa de la Mogoșoaia unde am organizat petrecerea, la trupa care a cântat pe parcursul nopții, la toate echipele de furnizori și nu au fost puțini. Nimeni nu a întârziat – aceasta era singura mea teamă și toți au livrat exact ce am discutat, impecabil. Poate sunt subiectivă și nu a fost totul perfect privind prin ochii celorlalți, dar eu nu am simțit nicio presiune. PUNCTUL SLAB E greu să spun că a fost ceva ce nu a mers bine. Poate că tortul putea să fie mai frumos decorat – acesta a fost singurul detaliu care a ieșit din schița pregătită de acasa – dar știam că este foarte bun la gust, așadar am privit lucrurile cu zâmbetul pe buze.

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 167


CONFESIUNI

delia & marius ROMAN, 5 MARTIE 2016 PUNCTUL FORTE Un vis! Pe cât de frumos, pe atât de scurt...Totul a fost de o încărcătură emoțională de neimaginat, simțeam că îmi plesnește inima de bucurie în piept. Cele mai frumoase momente au fost ale noastre... doar pentru noi doi: când ne-am văzut prima dată îmbrăcați în mire și mireasă și am putut plânge de bucurie fără a fi văzuți sau când ne-am ținut pentru prima dată de mână ca soț și soție în biserică și am realizat că Bunul Dumnezeu îmi ascultase toate rugăciunile și mi-a oferit sufletul perfect, pe care să îl am toată viața lângă mine. M-am bucurat foarte tare că am ales să facem o nuntă de zi, în luna martie. Toată lumea a avut chef maxim de petrecere de la început până la sfârșit și nimeni nu a moțait pe la mese (asta datorită și band-ului), iar dacă ar fi să pot da timpul înapoi aș face-o pentru a mai retrăi momentul, nu pentru a schimba ceva. It felt THAT good ! PUNCTUL SLAB În agitația zilei am uitat să fac poze mari, de album cu toată familia și, din păcate, nici fotograful nu și-a amintit să propună astfel de cadre.

168 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


alexandra & dan BÂRLAD, 19 SEPTEMBRIE 2015 PUNCTUL FORTE Organizarea minuțioasă cred că a fost punctul nostru forte. Ideile și sarcinile au fost așezate pe zeci de liste și listuțe, care mai de care mai colorate, mereu cu termene limită și oameni responsabili pentru fiecare punct. Detaliile fac diferența. Iar noi am vrut să oferim o notă personală întregului eveniment: invitațiile au fost pictate manual, domnișoarele și cavalerii au purtat coronițe și papioane personalizate, meniul a fost asortat cu dulceața de ardei iute pregătită de mama, iar mărturiile au fost rodul muncii bunicii mele: o delicioasă dulceață de trandafiri. Emoția evenimentului a fost surprinsă de un fotograf foarte bun în meseria lui și cred că alegerea lui a fost cu adevărat un punct forte pentru nuntă. Retrăim mereu fericirea acelei zile, atunci când răsfoim albumul de nuntă. PUNCTUL SLAB Ce ne-am dori să îmbunătățim acum când privim spre trecut? Gestionarea diferită a timpului: mai multe momente cu familia și îmbrățișarea fiecărei clipe din acea zi. Timpul a zburat atât de repede și parcă am pierdut frânturi din eveniment, în vârtejul organizării perfecte.

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 169


FASCINANTA ISTORIE A ROCHIEI DE MIREASĂ

PENTRU MIRESELE SECOLULUI XXI, ROCHIA ESTE O PIATRĂ DE HOTAR. ESTE CARTEA DE VIZITĂ A ÎNTREGII NUNŢI. ESTE MOTIVUL ATÂTOR INSOMNII, INCERTITUDINI ȘI DILEME… TEXT: FLORENTINA MUŞAT 170 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


ISTORIA ROCHIEI Emily Blunt în rolul Reginei Victoria, într-o rochie de mireasă recreată integral după modelul original.

REGINA VICTORIA Cea care a popularizat pentru totdeauna culoarea albivoriu la rochia de mireasă a fost regina Victoria care a purtat la nunta ei cu Prinţul Albert, în 1840, o superbă rochie de culoarea fildeșului.

N

e-ar plăcea să credem că dintotdeauna nunta a însemnat punctul culminant al basmului, atunci când el o găsește pe ea sau viceversa, și împreună pornesc fericiți pe drumul vieții după o nuntă ce a durat trei zile. În realitate, coborând pe firul istoriei până-n Evul Mediu, găsim mai degrabă uniuni între familii, afaceri și interese, decât mirajul fermecător al îndrăgostirii. Pe atunci, multe nunți aveau loc după multiple încrengături politice, nici nu se punea problema iubirii sau a compatibilității, în special în rândul nobilimii și a claselor sociale superioare.

Prin urmare, în ziua nunții miresele erau obligate să poarte haine care să reflecte statutul social al familiei din care provin. Desigur, în lumina cea mai favorabilă, pentru că vestimentația lor era oglinda familiei. Iată de ce, eroina nunții se distingea clar prin coloritul bogat și pestriț al rochiei și a caftanului, prin multitudinea de straturi de materiale scumpe și exclusiviste, prin amestecul de blănuri, catifele și mătăsuri. De-a lungul secolelor, miresele au continuat să se îmbrace după același principiu al opulenței în funcție de venitul familiei. Miresele din familii mai modeste se îmbrăcau în ziua nunții lor cu cea mai bună rochie din cele cu care se duceau la biserică. WWW.GHIDULMIRESEI.RO 171


CÂND NU ERA ALBĂ...

N

u a existat o regulă pentru culoarea rochiei. Și pentru că la un moment dat în istorie s-a ajuns la culoarea albă, nu e cazul să ne grăbim cu epitete cu care să justificăm această alegere, de genul: nuanța virginală, culoarea purității, a castității pentru că lucrurile nu stau chiar așa… Conform BBC Culture, culoarea albă a fost aleasă ca pe o ostentație. “Albul privit ca pe un simbol al purității nu era important, a declarat pentru BBC Culture, curatoarea Edwina Ehrman. ’’E vorba de bogăție. De-a lungul secolelor 18 și 19 doar cele care își permiteau cu adevărat se puteau căsători în rochie albă. În zilele când spălatul era manual și se efectua cu ajutorul unei scânduri de frecat rufe, o rochie albă era imposibil de curățat. Era o haină care se purta o singură dată, specifică celor bogați.’’ Interesant este că nu multe țări de pe mapamond au adoptat moda nuanțelor de alb pentru rochia de mireasă. În China chiar și în zilele noastre femeile se căsătoresc în cea mai sângerie nuanță de roșu, în Maroc nu lipsește galbenul, indiencele se mândesc cu sariul lor cusut cu fir de aur, iar în Irlanda miresele poartă mai mult albastru decât alb, fiind considerată o nuanță aducătoare de prosperitate și noroc, punând astfel puritatea și virginitatea albului pe locul secund. Absolut întâmplător, Maria, regina Scotiei, a purtat o rochie de mireasa albă în anul 1558, atunci când s-a căsătorit cu primul ei soț, regele Francis II al Franței, și asta deoarece era culoarea ei preferată, albul fiind în acele vremuri culoarea de doliu pentru regalitatea franceză. Primul document oficial care certifică faptul că o prințesă a ales să poarte alb la rochia de mireasă pentru ceremonia de nuntă regală este aceea a reginei Philippa a Angliei, care a purtat o tunică cu o manta din mătase albă mărginită cu veveriță gri și hermină în 1406. Dar cea care a popularizat pentru totdeauna culoarea alb-ivoriu la 172 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

PE PLAIURILE NOASTRE Tradiţia cerea ca domnișoarele să-și coasă singure zestrea și trusoul de nuntă, care consta în cămașă de noapte, diverse ii, rochia de mireasă, pieptar, foale, și vâlnic (în Oltenia), marame și bundiţe, zadii și zgărdane (în Maramureș), brâie, catrinţe și traistă în Moldova. Pe ia sau altiţa destinată nunţii, femeile își coseau prin cruciuliţe, scărituri sau puncte netede, clanul, satul, zona din care făceau parte. Își coseau visele, dorinţele, gândurile ascunse și le întrupau în broderia cămășii. Fiecare zonă în parte își avea specificul ei în ceea ce privește portul de nuntă. Singurul numitor comun erau culorile: cu cât mireasa era mai tânără cu atât culorile erau mai vii și mai vesele.

GUINNESS WORLD RECORD Cea mai lungă trenă purtată vreodată de o mireasă a avut 2.823,8 m fiind realizată din tafta satinată de culoarea fildeșului. În România! Această rochie, pregătită special pentru record a fost croită din 4.700 de metri de tafta, 10,5 metri de tafta mătase jacard, 45 de metri de căptuşeală, 5,5 metri de corset din dantelă chantilly pe care au fost cusute perle de 2,2 milimetri. Au mai fost folosite mărgele de diverse dimensiuni, paiete de 6 milimetri, 1.857 de ace de cusut, 150 de papiote de aţă, realizarea rochiei necesitând peste 100 de zile de lucru şi o echipă de 12 persoane dedicate acestui proiect.


ISTORIA ROCHIEI

CANTITATE, NU GLUMĂ Pentru că trena rochiilor de mireasă din familiile regale sau nobiliare era atât de mare și greoaie, au existat multe situaţii când mireasa avea nevoie de ajutor pentru a se deplasa. În plus, să nu uităm că era accesorizată cu o multitudine de bijuterii. Pe lângă clasicele coliere, cercei, inele și brăţări, existau tiare, agrafe, broșe, butoni pentru batistă. Istoria consemnează că în secolul 15 Margareta de Flandra a avut nevoie de ajutor pentru a intra în biserică și a se așeza în faţa altarului. Pe rochia ei cu o trenă imensă erau cusute nenumărate nestemate, astfel că doi gentelmeni au purtat-o pe braţe și au așezat-o ușor în faţa arhiepiscopului.

rochia de mireasă a fost regina Victoria care a purtat la nunta ei cu Prințul Albert, în 1840, o superbă rochie de culoarea fildeșului. Din momentul acela istoria modei se scrie în alți termeni. Albul a devenit un simbol al romantismului, al curățeniei sufletului, al speranței.

JOS TABU-URILE!

R

ochia de mireasă a fost o imagine fidelă pentru stilul și moravurile vremii. Libertatea și lejeritatea de care începuseră să se bucure femeile s-a oglindit imediat în modă. Deja spre finele secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea s-a optat tot mai des pentru modelul antic al rochiei de mireasă. Motivul este lesne de înțeles: dispărea ușor dar sigur corsajul, atât de păcătos pentru organele interne. Astfel, corsetele s-au evaporat, rochiile devenind tot mai ușoare dar asta și datorită

lui Coco Chanel care impune un stil mai simplu ce reflectă schimbarea rolului femeii în societate. În anii '20 Coco Chanel a scurtat rochia de mireasă în partea din față, a adăgat o trenă fină, un voal stil cloș pentru cap și a conservat culoarea alb pentru ceremonia nunții. Această tendință a rochiei de a urmări moda zilei s-a păstrat până în 1940 când miresele au fost cuprinse de nostalgia epocii victoriene. În timpul celui de-al doilea război mondial femeile s-au adaptat cum au putut greutăților și lipsurilor. Atunci a apărut moda rochiei de împrumut, dar și cea confecționată din perdele. Rochia de mireasă, ca un simbol al basmului absolut, a supraviețuit impecabil de-a lungul secolelor. Tinerele domnișoare au avut în fiecare perioadă o mare sursă de inspirație în ceea ce privește modelul perfect de rochie: fie că a fost purtată de Grace Kelly, de Lady Diana, de Kate Middleton, rochia de mireasă are nemaipomenitul dar de a se reinventa odată cu timpul. Este un costum pentru o scenă din viața reală în care mireasa are rol principal.

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 173


1

10 tipsuri

8

PENTRU O NUNTĂ MEMORABIL Ă 3

TEXT: FLORENTINA MUŞAT

1

mesele și decorul sălii

Ce-ai zice ca fiecare masă să fie aranjată și decorată într-un mod spectaculos și unic? Să ai Masa Fondantă, cu un roz demn de cel mai delicios macarons, Masa Regală, cu un albastru princiar, Masa Scoțiană, verde crud, Masa Orientală, cu narghilea și ciucuri aurii, Masa Paradisiacă, cu o abundență de flori și porumbei. Sau poți să fii și mai explicită: Masa Vikingilor, Masa Shahului, Masa Campionilor, etc Dacă te decizi să personalizezi fiecare masă, decorul sălii nu are nevoie de alte artificii stilistice. Secretul este să ții cont de specificul fiecărei mese și să adaugi elemente care să-i susțină veridicitatea: nu uita că pe lângă originalitate trebuie să fie și amuzantă. Așa că nu te feri să pui pe Masa Celor O Mie și Una de Nopți, o bucată de voal diafană și vaporoasă și scrii pe ea că este o fâșie din desuurile Sheherezadei.

2

toți oamenii regelui

Mirele și toți prietenii lui, foști colegi de școală, facultate, vecini sau pur și simplu prieteni culeși de pe drumul vieții, vor forma o castă, un clan. Și se vor identifica ca atare. Fie vor purta jobene lucioase,

174 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

ochelari cu sticlă transparentă pincenez, fie un blazon care se va prinde de cămașă sau costum, un fel de matricolă cu un text super-funny și ieșit din tipare. Un alt element comun și de efect sunt bretelele. Cât mai viu colorate, cât mai deosebite. Nu uita să păstrezi linia amuzantă plină de bună dispoziție și optimism pe întreaga desfășurare a evenimentului. Puteți încerca peruci albe de judecători din epoca victoriană sau peruca și mustața Albert Einstein.

3

drum drept și lumină

Fii originală! Alege să decorezi cu flori doar masa cu mirii și nașii. Pe restul meselor pune un bol mare de sticlă, umple-l cu apă, adaugă pietre naturale pe fundul bolului și lumânări plutitoare pe luciul apei. Așază bolul pe un pat din frunze verzi sau înconjoară-l cu un strat generos de semințe diverse. Simbolistica acestui decor este deosebită și cuprinde aproape toate învățăturile din cultura străveche. Dacă îți dorești mai multă culoare și mai puține profunzimi la propria nuntă, poți colora apa în culori fluorescente/fosforescente care vor face un spectacol vizual de excepție. Mai poți încerca să faci din fiecare masă o simbioză

4

perfectă cu natura. Decorul va fi un ansamblu unitar din mușchi, conuri, iarbă, o ciupercă, plante perene.

4

o poză cât o mie de cuvinte

Nu-i așa că te-ai plicitisit de Candy-Bar, Chocolate-Bar, Fruit-Bar, Juice-Bar? Nu vrei tu un quelque chose-bar de toată frumusețea? Un colț cu o cabină foto pentru invitați unde nu au voie să intre dacă nu sunt deghizați… Pentru că le oferi de toate, ochelari, perucă, mustăți, pelerine, nas de clovn, pancarde cu mesaje mega-ultra-funny. Aceste cabine se găsesc de închiriat și sunt de mare efect pentru orice nuntă. Pozele vor rămâne o amintire de care toată lumea se va amuza.

5

Viva Las Vegas

Nunta este un eveniment spectacol, loisir, extravagant. Nu este un număr de folclor demn de Casa de Cultură și nici de circ ambulant. Îndrăznește să aduci la propria nuntă o altfel de atmosferă… ceva special și excentric. Cum ar fi să organizezi într-un colț din local un


IDEI DE NUNTĂ

6

7

2

5 10 spațiu care să amintească invitaților de febra Las Vegas? Poți aduce o ruletă și o masă de Black Jack iar colțul astfel amenajat să primească și un nume: Gangsters Corner. Din fericire există firme speciale care se ocupă de tot, transport, montaj, demontaj, crupier.

6

legătura cu pământul

Anul acesta temele nunților vor mult mai terestre față de anii trecuți. Șampania albastră, decor gen Frozen, gheața carbonică în exces sunt trenduri care vor apune ușor dar sigur. Se caută naturalul ridicat la rang de extraordinar. Se dorește normalitatea îmbracată în haine deosebite. Se încearcă o întoarcere la tot ce e trainic, durabil și adevărat. Ce rezistă timpului. O nuntă cu tema Vintage va stârni emoții și nostalgii și va fi greu de uitat de către invitați. Poze sepia, răvașe scrise de mână, rame vechi, decor pe măsură...

7

nunta în stil Pantone

Decor, flori, rochiile domnișoarelor de onoare, cravatele sau batistele cavalerilor, toate în culorile anului: roz quarț și

bleu serenity. Vei avea o multitudine de elemente inspiraționale în jur: macarons, cup-cake-uri, fețele de masă, tacâmuri, luminile sălii, șampania, buchetul miresei, accesoriile mirelui. Nuanțele pastel sunt culori calde și liniștite, ele creează o atmosferă cu adevărat romantică, boemă și poetică. Poți include în această temă chiar și tortul din meniu. Iar rochia ta poate avea câteva elemente pastelate. Va fi o rochie de mireasă… with a twist!

8

grădina cu spiriduși

Nunțile în aer liber sunt foarte chic. Invitații par să se simtă mai în largul lor când masa și scaunele sunt așezate direct pe iarbă în apropierea unui tufiș sau copac. Poți crea o atmosferă cu adevărat specială folosindu-te de felinare cu lumânări, ghirlande din hârtie albă, dantelării romantice pe mese. Poți ascunde zonele inaccesibile cu spiriduși și pitici, poți aduce o fântână cu apă de băut naturală și poți crea un colț special pentru poze realizat exclusiv din flori. Surpriza nopții va fi formația de menestreli și muzică medievală care vor cânta îmbrăcați în haine specifice. Va fi o încântare!

9

9

cu patimă… drept înainte

Vrei să tai în carne vie și să nu uite nimeni prea ușor nunta ta? Tema pe care ți-ai ales-o: Pasiunea, va încinge spiritele dacă o vei face ca la carte. Tradafirii roșii și nimic altceva pe segmentul florilor, vinul roșu și sangria, dansatoarea de flamenco, decorul roșu, mărturiile pentru invitați: ceai Fructul Pasiunii într-o delicată cutie de lemn, meniu afrodisiac, arome de scorțișoară pe mese, dansul vostru: un tango de zile mari, dacă puteți, dacă nu, lăsați-i pe profesioniști să-și facă treaba.

10

Ars Gratia Artis

Artă de dragul Artei. O temă grea dar elitistă și exclusivistă. Mesele decorate ca un tablou, aranjamente florale ce par sculptate, meniul ultra-sofisticat fusion, acorduri fine de pian și vioară, toată lumea va pluti ca trasă de fluturi, nimic prea tare, fără tușe îngroșate, nimic prea mult, un pictor va surprinde instantanee deosebite, ritmuri clasice, tacâmuri prețioase, șoapte timbrate, priviri care ascund povești, atmosferă pozitivă, caldă. O nuntă care-ți merge la suflet. WWW.GHIDULMIRESEI.RO 175


CUM SĂ

controlezi

emoţiile ÎN ZIUA NUNŢII

Emoţiile sunt normale înaintea nunţii, dar nu vă lăsaţi copleșite de panică, nervi și stres distructiv. Ușor de zis, mai greu de controlat... TEXT: LUMINIŢA LUCA

N

unta este evenimentul mult așteptat de miri, dar și ziua cea mai specială pentru mireasa ce va fi în centrul atenției. În astfel de momente, emoțiile își fac simțite prezența, astfel că este ideal să știe cum să le controleze pentru a se bucura din plin de această zi memorabilă! Este normal ca ziua nunții să fie așteptată cu emoție și îngrijorare, tocmai pentru faptul că este o zi unică, mirii își doresc să fie perfectă. Dar ce înseamnă perfectă? Ei bine,

176 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

detaliile pot să nu fie exact așa cum ați visat. Pot apărea surprize neplăcute de genul: ploaia care poate schimba ședința foto, obiecte care nu se potrivesc, întârzieri și alte asemenea situații ce pot conduce la frustrări. Psihologii sunt de părere că ziua nunții este cea în care orice mireasă își dorește să obțină maximul de apreciere și iubire din partea celor din jur, tocmai de aceea toate miresele tânjesc după perfecțiune. Iată 10 sfaturi de care e recomandat să țineți cont:


PSIHO

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 177


5

La cununia religioasă alegeți să purtați pantofi cât mai comozi pentru a trăi din plin și în stare de prezență momentul în care tu și alesul tău veți fi uniți în fața lui Dumnezeu.

6

Alocați aproximativ două ore ședinței foto și asigurați-vă că aveți cadrele dorite. Discutați înainte cu fotograful.

7

Odihniţi-vă înainte de nuntă. Un somn odihnitor înaintea marelui eveniment vă va ajuta să luaţi decizii cu discernământ, să vă stăpâniţi emoţiile și starea de nervozitate.

RESPECTĂ PROGRAMĂRILE PENTRU A NU INTRA ÎN CRIZĂ DE TIMP.

1

Aveți grijă să aveți o alimentație echilibrată înaintea nunții. Alimentele bogate în fibre și vitamine ajută la reducerea stresului. Evitați și consumul de cofeină pentru a ține agitația sub control și înlocuiți cu ceaiuri pe bază de plante.

2

8 3

În privința machiajului și a coafurii, alegeți să faceți din timp câte o probă pentru a ști că în ziua nunții veți purta exact ceea ce vă doriți. Respectați orele programării pentru a fi sigure că nu intrați în criză de timp.

4

Rochia și toate accesoriile pregătiți-le cu o zi înainte pentru a nu omite ceva sau pentru a evita să căutați obiectul respectiv.

Alegeţi furnizori de încredere sau o firmă organizatoare cu experienţă în domeniu. Odată ce aţi ales tot ce vă doriţi la nuntă, lăsaţi tot în grija lor, dar încercaţi și să mai responsabilizaţi din apropiaţi. De exemplu, domnișoarele de onoare și cavalerii vă pot ajuta în ziua nunţii.

178 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

Buna dispoziție a invitaților depinde în mare măsură de starea voastră de spirit. Așa că încercați să le zâmbiți tuturor, să îi întâmpinați și să le mulțumiți că sunt alături de voi.

9

E normal să aveţi așteptări legate de marele eveniment și desfășurarea lui, dar să fiţi realiste. Chiar dacă totul este planificat ca la carte, trebuie să știţi că indiferent ce eveniment apare, e bine să vedeţi partea plină a paharului pentru că emoţiile negative nu vă vor face nunta mai frumoasă.

10

Gândiți pozitiv. O atitudine calmă și pozitivă este modalitatea de a ține emoțiile sub control și de a te bucura de ziua la care ai visat atâta timp.mireasă

PENTRU FIUL MEU Două cupluri și-au unit destinele în direct!

L

a sfârșitul lunii august s-a încheiat sezonul 5 al showului „Mireasă pentru fiul meu”, difuzat la Antena 1. Finala ce a avut loc pe 27 august a fost una spectaculoasă. După un an de zile petrecut în casa Mireasă pentru fiul meu, din cele trei cupluri ajunse în finală, doar două și-au unit destinele, Constantin fiind eliminat în marea finală. Concurentul a fost pus în fața unei decizii ce i-a adus eliminarea. I s-a propus să accepte suma de 50.000 de lei și căsătoria cu Mihaela, indiferent dacă va fi ultimul concurent eliminat sau nu. Constantin a refuzat oferta și a preferat să riște, în speranța câștigării sumei totale din suplimentul la marele premiu. Cuplurile Adriana – Valentin și Lavinia – Eduard au fost cele

180 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

care s-au bucurat de oficializarea relației și de petrecerea organizată în studiourile Kentauros cu sprijinul VIP wedding planer, Ana Haralambie - Ghidul Miresei și: Jubile the Ballroom a oferit servicii de catering de 5 stele, Paper Flower by Simona - superbele aranjamente florale din hârtie specială, Traser Gold - verighetele celor trei cupluri, Bianca Drăgușanu - ținutele de mireasă și superbele creații purtate de prezentatoarea show-ului Paula Chirilă, Veronesse – pantofii de mireasă, Dor de dulce – tortul de nuntă, An-Ca Events – buchetele de mireasă, Classic Bar Events – servicii bar mobil și cocktailuri, VIP event – toalete mobile de lux, Vertigo Dance – lecții de vals ale concurenților, Elcopet – limuzine, Borealy – accesorii.


NUNลขI REALE

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 181


nuntă SIMINA ȘI WHAT’S UP

DE POVESTE

După o logodnă de șase ani, Marius Ivancea (What’s Up) și Simina Costea s-au cununat civil și religios pe 28 august.

E

venimentul a avut loc la Domeniul Știrbey unde s-a strâns toată crema show-biz-ului. Nașii cuplului au fost Andra și Cătălin Măruță. Tinerii însurăței au respectat tradițiile, astfel că Măruță l-a bărbierit pe ginerică, iar Andra a îmbrăcat-o pe mireasă. Cununia civilă a avut loc chiar pe pajiștea Palatului Știrbey, iar cununia religioasă în fastuoasa capelă Sfânta Treime din cadrul domeniului. După ce și-au jurat iubire veșnică și în fața lui Dumnezeu, alături de cei aproximativ 300 de invitați au petrecut în Pavilionul

182 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

Prințului Știrbey. Din această locație au avut deschidere completă și acces direct în mijlocul naturii datorită pereților mobili. În plus, în vecinătatea pavilionului, o alee coboară spre pontonul amenajat pe lacul interior, fiind decorat și acesta cu mult fast de Kaffka. Mirii alături de invitați s-au distrat până în zorii zilei, iar nunta s-a dovedit a fi una exact așa cum au visat. Unul dintre momentele emoționante pentru toți nuntașii a fost chiar primul dans al mirilor, pe melodia “Numai iubirea”, interpretată live de Pepe.

Nunta a fost organizată de VIP wedding planer-ul Ana Haralambie de la Ghidul Miresei, Locație: Domeniul Știrbey, Pavilionul Prințului, Decor: Kaffka, Sonorizare/scenă/efecte/laser/lumini arhitecturale: DAX, Foto: Image Maker by Vali Roșca, Video: Daniel Bosa Videography, Cabina Foto: Photosnacks, Tort: Dor de Dulce, Candy bar: Morpho Desserts, Servicii bar mobil: Classic Bar Events, Bar de fructe by Dan Moga, Servicii Pază: RPG, Rochie: Cristina Săvulescu, Costum mire: Adina Buzatu, Limuzine: Alpha Cab


NUNลขI REALE

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 183


DRESS

CODE pentru nuntă

PRESUPUNÂND CĂ NU EŞTI NAŞA CI DOAR O APROPIATĂ A MIRILOR SAU A FAMILIEI, ŢINUTA ALEASĂ TREBUIE SĂ FIE ÎN TENDINŢELE IMPUSE DE STILIŞTI, DAR ALEGEREA TA ÎNSEAMNĂ, ÎN PRIMUL RÂND RESPECT PENTRU MIRI, PENTRU IMPORTANŢA ŞI SERIOZITATEA MOMENTULUI. TEXT: FLORENTINA MUŞAT

184 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


DRESS CODE

ROL SECUNDAR, dar cu talent! La orice nuntă vei fi invitată încearcă să eviţi să porţi culori care rivalizează cu rochia miresei: alb, ivoire, alb-lăptos, bej foarte deschis. Regula spune că aceste nuanţe sunt rezervate miresei, iar dacă tu îţi doreşti să ieşi atât de mult în evidenţă şi să atragi atenţia asupra ta, înseamnă că nu eşti foarte familiarizată cu dress-codul sugerat invitaţilor la nuntă. Transparenţele şi croielile mult prea sofisticate pot face deliciul unei audienţe avizate în haute-couture. Însă nu întotdeauna sofisticat înseamnă şi comod, iar la nuntă nu stai doar o oră. Se presupune că vei fi alături de petrecăreţi aproape întreaga seară. Nu uita, tortul, cu acel fast din ce în ce mai orginal, se serveşte ultimul! Şi pentru că vrei să te simţi bine, să te distrezi şi să radiezi întreaga noapte, ai grijă cu ce te încalţi. Nu strică să ai o pereche de pantofi de rezervă, cu un toc mai potrivit dansurilor specifice. Doar nu ai vrea să stai pe scaun pe durata întregului eveniment... Paietele şi materialele încărcate cu broderii din pietre sau adaosuri de accesorii nu înseamnă neapărat un atribut al eleganţei. Nu te stropi din cap până în picioare cu pudră plină de particule strălucitoare. Doar în cazul în care avem o ţinută cu un decolteu adânc dar chic, putem încerca o mică tuşă discret translucidă pe piele. Ţinutele mult prea strâmte pe corp nu sunt în topul comodităţii. Ţine cont că noaptea corpul tinde să reţină lichidele şi poate chiar îţi doreşti să guşti câte ceva din meniul oferit.

LBD sau Little Black Dress În traducere liberă, Micuţa Rochie Neagră, este un obiect vestimentar fără de care garderoba noastră ar fi cu adevărat în derivă. Pentru că am învăţat de la Audrey Hepburn, interpretând-o magistral pe Holly Golightly în capodopera Mic dejun la Tiffany, cât de important este să ştii să porţi o rochie aparent simplă într-o non-culoare cum este negru, şi să reuşeşti să pari cea mai elegantă fiinţă din galaxie. Este aproape imposibil să nu vizualizezi imaginea emblematică cu Audrey/Holly din faţa magazinului de bijuterii, scenă care a făcut istorie în lumea modei şi care a făcut să curgă râuri de cerneală despre înţelegerea şi asumarea unui stil. Rochia neagră, creată de Givenchy a deschis un trend de neegalat în materie de eleganţă dusă la superlativ. Şi iată

cum o rochie neagră, adaptată propriului stil şi croită după cerinţele în trend dar şi nevoilor corpului nostru, a devenit emblematica ţinută care ne scoate mereu din necazuri atunci când întrebarea obsesivă: „Eu cu ce mă îmbrac?” pare să nu ne dea pace... Pentru nuntă această rochie îşi va face cu vârf şi îndesat datoria dacă te asiguri că respectă câteva reguli importante: materialul să fie de cea mai bună calitate, modelul şi croiala să respecte, fie o linie clasică cu accente vintage, fie să adopte un look modern, non-conformist şi original, dar care să te pună în valoare fără să experimentezi un stil nou care să nu te reprezinte. Ideal ar fi ca rochiţa ta cea neagră să fie concepută asemeni melodiilor forever green, care se ascultă cu la fel de multă plăcere chiar şi peste 40 de ani. Cu alte cuvinte, să o porţi şi peste câţiva ani şi să arate impecabil de stylish. Pentru că tot ce este fin, elegant şi de o simplitate studiată, nu se demodează niciodată.

ACCESORIILE ideale În ultimii ani, pantofii nude au câştigat tot mai mult teren în rândul doamnelor, probabil plictisite de eternul negru. Şi pe bună dreptate! Un pantof nude îţi salvează oricând ţinuta, se asortează lejer cu orice nuanţă cromatică, nu îngreunează optic echilibrul culorilor alese şi, mai nou, este alegerea numărul unu la toate evenimentele vieţii cotidiene. Din fericire şi acest nude s-a diversificat odată cu timpul... avem nude clasic, cu accente rozalii, nude spre bej, nude pal, nude cenuşiu, iar panoplia tocurilor este la fel de variată. La nuntă este pantoful ideal, cu condiţia să nu fie conceput cu un toc ameţitor. Aceste tocuri sunt cea mai bună alegere pentru pictorialele fashion, pentru evenimentele glam ale vedetelor sau pentru un eveniment high-class unde ai garanţia că nu vei sta ore-n şir în picioare. Din păcate, un toc foarte mare devine, cu timpul, problematic pentru gambe, glezne şi coloană. Poşeta este din ce în ce mai mică dar suficient de încăpătoare cât să ne încapă telefonul mobil, rujul şi pudriera. Clutchul care făcea furori acum câţiva ani, s-a mai cuminţit, nemaifiind atât de ostentativ, bătut în ştrasuri sau pietre strălucitoare. Nici colierele statement nu mai sunt în trend. În locul lor şi-au câştigat supremaţia cerceii care au devenit ampli, spectaculoşi, fie rotunzi, fie lungi până aproape de umăr. WWW.GHIDULMIRESEI.RO 185


DRESS CODE

LBD 1. Rochie Aryanna Karen din tulle de mătase şi broderie manuală, preţ 690 lei 2. Rochie Innocenti Sposa cu fusta din paiete şi bustul din catifea, preţ 800 lei 3. Rochie Alexievici Couture din material regal și tul nude, preţ 900 lei 4. Rochie Innocenti Sposa din voal de organza şi corset în culoarea sorbetului de mango, cu bretele din dantela chantilly, preţ 1000 lei 5. Set top şi fustă creion Alexievici Couture, preţ 650 lei 6. Rochie Aryanna Karen din satin duchesse şi broderie manuală, preţ 690 lei 7. Rochie Alexievici Couture cu bustul din broderie franțuzească, fustă din organza transparentă și tul, preţ 750 lei.

1

2

3

4

NUDE 1

2

3

1. Pantofi Botta din piele cu print șarpe roze, preţ 349 lei 2. Pantofi stiletto Veronesse din piele lăcuită, preţ 348 lei 3. Pantofi Veronesse din piele decupaţi lateral, preţ 348 lei 186 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


?

DE CE

TE FEREŞTI

de...

PANTALONI Nu ai întâlnit perechea aceea ideală în care să te simţi elegantă, naturală şi sofisticată? Foare rău... dar nu e târziu să începi să-ţi reconsideri poziţia faţă de pantaloni. Un material vaporos, mătăsos, dar cu ţesătura grea care să alunece senzual pe picior spre toc este un element care va face furori dacă ştii să accesorizezi întreaga ţinută în ansamblu. Încă mai crezi că o femeie îmbrăcată în pantaloni nu este suficient de feminină? Marchează-ţi cu încredere talia, alege un material elegant, adaugă în partea de sus un top sau un corsaj cât se poate de atrăgător, încalţă-te cu pantofi ultra-feminini şi urmăreşte reacţia celor din jur.

5

7

6

4

5

4. Pantofi Veronesse din piele cu toc jos şi vârful decupat, preţ 287,60 lei 5. Pantofi Botta din piele cu print șarpe alb-argintiu, preţ 349 lei.

PANTOFII CU TOCUL MIC Crezi că doar tocurile de 15 cm şi calapodul cu platformă te ajută să arăţi mai înaltă şi-ţi alungesc piciorul? Fals! Postura ta este cea care face totul. Dacă stai dreaptă, cu genunchii întinşi nu flexaţi, cu umerii traşi firesc spre spate şi nu aduşi în faţă, ţinuta ta va fi una impozantă şi intimidantă. Nu tocurile sunt cele care-ţi dau atitudine. COMBINAŢIILE DE CULORI ÎNDRĂZNEŢE Probabil nu ai crede niciodată că rozul cu griul pot face casă bună, dar te înşeli. Cu cât încerci mai mult cu atât îţi vei descoperi stilul şi cromatica ideală personalităţii tale. Tot ce este original merită reţinut şi admirat. Să ştii să dai dovadă de îndrăzneală în modă este nu doar un act de curaj ci de asumare a unui stil, a şlefuirii unui curent propriu, înseamnă un nivel superior de înţelege a modei. WWW.GHIDULMIRESEI.RO 187


CE URMEAZĂ după

nuntă

CĂSNICIA ESTE INCREDIBILĂ ŞI PLINĂ DE PROVOCĂRI. MEREU VOR FI SUIŞURI ŞI COBORÂŞURI. DAR EXPERIENŢELE PE CARE LE VEŢI AVEA NU VOR FACE DECÂT SĂ VĂ UNEASCĂ ȘI MAI MULT. TEXT: LUMINIŢA LUCA

Z

iua nunții a trecut, urmează luna de miere, dar după ea, multe femei vorbesc de o anumită tristețe care le dă târcoale. Psihologii susțin că sentimentul este firesc, dar pasager și că ar fi consecința încărcăturii emoționale care precede nunta. O VIAŢĂ NOUĂ Sophie Cadalen, specialist al psihologiei de cuplu și autoarea cărții „Inventează cuplul” e de părere că după perioada extrem de aglomerată, majoritatea cuplurilor au parte de izolare, dar că nu prea știu cum să

188 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

gestioneze timpul petrecut doar în doi. Practic, cuplurile au nevoie să se adapteze la o nouă viață, o altă realitate și o nouă conduită socială, fiind o perioadă stresantă mai ales în cazul cuplurilor care nu au experimentat viața în doi. “Căsătoria este pentru femeile tinere și nu doar pentru ele, un vis, o aspirație. Iar dintr-o dată visul devine realitate. Percepția este aceea a trecerii unui hotar și începutul unei alte vieți în care o bună parte din reguli se schimbă... Realizezi abia după nuntă că ai întrat într-o altă etapă. Și pot apărea întrebari. Te întrebi dacă soțul

tău este bărbatul perfect, dacă nu era mai bine să mai aștepți și de ce nu-ți mai este permis să cochetezi, așa cum o făceai înainte de nuntă”, susține Sophie Cadalen. CUM DEPĂȘEȘTI TRISTEŢEA MARITALĂ Psihologii mai sunt de părere că depresia după nuntă este unul dintre cele mai dese motive care duc la destrămarea cuplurilor la scurt timp după căsătorie. Sophie Cadalen susține că tristetea maritală este o fază prin care trec toate cuplurile după casatorie. Recomandat este


VIAŢA DE CUPLU

ca în situația în care vă confruntați cu astfel de probleme să nu le lăsați să vă strice relația. “Nu rămâne pasivă. Viața este mișcare, inițiativă, luptă și efort, implică-te în proiecte noi, care să-ți ofere satisfacții, care să te mobilizeze, care să-ți ofere speranță, încredere și obiective noi. Și aici mă refer la orice: de la cursuri de bucătărie, la redecorarea bucătăriei cu minim de bani, de la împletitul unui pulovăr pentru proaspătul tău soț, la conceperea unui copil”, te sfătuiește Sophie Cadalen. CONSTRUIŢI ÎMPREUNĂ Construcția cuplului este o etapă foarte importantă pentru cei doi parteneri și de ea depind anii pe care îi veți peterece până la sfârșitul vieții. “Este partea cea mai grea, mai frumoasă și mai provocatoare a vieții de cuplu. Este o imensă investiție de capital sufletesc, de timp și energie. Poate fi cea mai delicată și în același timp cea mai solidă construcție. Ține cont de faptul că cel mai bun parteneriat oamenii îl realizează atunci când muncesc împreună... Căsătoria a doi oameni nu înseamnă neapărat că cei doi sunt un cuplu. Construcția relației de cuplu este o chestiune care durează doi, trei ani de coviețuire cu toate ale vieții”, explică Sophie Cadalen.

SFATURI PRACTICE

Fără insulte. După căsătorie vor apărea și micile certuri, dar nu este cazul să recurgeţi la insulte.

ALTE RECOMANDĂRI ALE PSIHOLOGILOR PENTRU A AVEA O CĂSNICIE PUTERNICĂ ŞI FERICITĂ.

Împărţiţi treburile casnice în mod egal, sau în funcţie de timpul de care dispune fiecare.

Flirtaţi unul cu celălalt prin mesaje şi mergeţi măcar lunar la o întâlnire ca la începutul relaţiei.

Nu-ţi neglija prietenele. Când el iese cu băieţii în oraș, distrează-te şi tu alături de prietenele tale. WWW.GHIDULMIRESEI.RO 189


RISTRETTO confesiunile unui wedd INTERVIU CU MIHAI CHIPERI, GENERAL MANAGER RISTRET TO ȘI WEDDING PLANNER ÎN ULTIMII DOI ANI RESTAURANTUL RISTRETTO A REUȘIT SĂ IMPRESIONEZE ATÂT CLIENȚII CÂT ȘI “CRITICII”, DETAȘÂNDU-SE FAȚĂ DE CELELALTE LOCAȚII CARE OFERĂ SERVICII ASEMĂNĂTOARE. CARE ESTE INGREDIENTUL EXTRA, CARE REUȘEȘTE DE FIECARE DATĂ?

În această ramură nu există trucuri sau subterfugii. Din contră. Cu cât ești mai sincer și mai deschis, cu atât este mai bine, atât pentru locația pe care o reprezinți, cât și pentru clienți. Este vorba despre îndeplinirea promisiunilor făcute către public. Este absolut necesar să-ți cunoști foarte bine punctele forte și cele slabe, pe cele puternice să le potențezi, iar pe cele slabe să le îmbunătățești. De fapt discutăm despre o abordare super profesionistă a domeniului de activitate. Trebuie să vrei mai mult și să reușești să înveți din greșelile inerente. Așa cum am mai afirmat, cheia o reprezintă echipa de colaboratori cu care pleci la drum, este necesară o echi-

190 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

pă unită, dedicată și profesionistă, iar wedding planner-ul trebuie să fie liantul dintre toți membrii echipei, dirijorul care orchestrează staff-ul din spatele oricărui eveniment reușit. Și, bineînțeles, multă pasiune. RISTRETTO ESTE DEFINIT DE CONCEPTUL DE “ELEGANȚĂ”. CÂT ESTE DE DIFICIL DE MENȚINUT ACEST STANDARD?

Nu poți să îți impui să fii elegant, mai ales dacă ești o locație. Eleganța, din punctul meu de vedere este o atitudine, un fel de a fi, o stare de spirit. Nu poți să tinzi către o asemenea abordare dacă locația ta nu este destinată acestui targhet, dacă meniul, conceptul de organizare al evenimentelor, atitudinea staff-ului, standardul locației nu îti permite. De la bun început Ristretto și-a impus ca repere eleganța și de ce nu, o doză de exclusivism. Aceste obiective nu vin din snobism sau epatare, ci din


RESTAURANTE

respectarea unor standarde specifice. Pentru că de fiecare dată trebuie să oferi maximum, și dacă Ristretto a reușit să fie asociat cu “eleganță” și “rafinament” înseamnă că asta știm să facem cel mai bine, iar cuvântul “compromis” nu are cum să existe în vocabularul nostru. Încă un aspect foarte important: termenii care te definesc, “elegant”, “avangardist”, inovativ”, “elitist”, etc, nu ți-i atribui singur, aceste etichete reprezintă feedback-ul, percepția generală despre activitatea ta; și cea mai mare răsplată este momentul în care felul în care vrei să te prezinți publicului coincide cu părerea acestuia despre tine. Cât de complicat este să obții un eveniment reușit? Poata părea paradoxal, dar un eveniment reușit trebuie să fie ceva firesc, fără eforturi deosebite. El înseamnă de fapt că promisiunea făcută către client a fost respectată. Așadar, reușita unei petreceri nu ar trebui să fie însoțită de un volum de muncă excepțional. Dacă pentru a oferi clientului ceea ce ai promis implică din partea ta tot felul de trucuri și greutăți, înseamnă că pe undeva nu ai fost sincer cu tine însuți, și mai ales cu clientul tău. Și asta se va observa la un moment dat și credibilitatea ta va avea de suferit.

ing planner

CE ÎNSEAMNĂ TOTUȘI UN EVENIMENT REUȘIT?

Un eveniment cu adevărat reușit înseamnă să îndeplinești toate așteptările clienților tăi, dar… să vii totuși cu ceva în plus. Și așteptările lor, de cele mai multe

ori nu sunt facil de îndeplinit. Pentru că la urma urmei cei care planifică nunta sunt de fapt mirii: ei sunt protagoniștii marelui eveniment și tot ceea ce se întamplă în seara nunții trebuie să fie așa cum doresc și cum și-au imaginat că ar trebui să se întample. De fapt aici apare adevărata problemă; de la a planifica un eveniment, a avea niște idei în mare despre cum ar trebui să se desfășoare acesta și până la punerea efectivă în practică a acestor idei, este o distanță enormă. Există trenduri și curente, și de cele mai multe ori mirii se raportează la acestea când avem discuția despre cum ar dori să fie marele eveniment. Dar nu întotdeauna ceea ce este la modă se potrivește cu ceea ce doresc de fapt ei, așa că trebuie să ai flerul de a asorta în același tablou dezideratele clienților, cu trendurile de moment și cu ceea ce trebuie de fapt să se întâmple pentru ca nunta să fie reușită. Și mai ales să corespundă așteptărilor. Evident, factorul determinant este experiența; după multe, foarte multe evenimente pe care le-ai organizat începi déjà să dezvolți un simț aparte, o intuiție specifică, capabilă să te ajute să vizualizezi exact cum ar trebui să se desfășoare un eveniment pentru ca la final să bifezi trei obiective foarte importante: clientul să fie mulțumit, surprins totodată și să dorească să revină.

R I S T O R A N T E

Ristretto Ristorante Iaşi, Blvd. Carol I, nr. 48 www.ristretto.ro

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 191RESTAURANTE LA CE NUMĂR DE INVITAȚI V-AȚI GÂNDIT? CE DECOR V-AR ÎNCÂNTA? CUM AR ARĂTA MENIUL DE NUNTĂ ȘI CE BĂUTURI SE VOR SERVI OASPEȚILOR VOȘTRI. WEDDING PLANNER-UL VOSTRU VĂ POATE RECOMANDA UN SALON DE NUNTĂ SAU UN RESTAURANT ELEGANT. DECIZIA E A VOASTRĂ..

Saloane de nuntă grandioase, restaurante rafinate, locaţii de vis pentru nunta ta.


RESTAURANTE DE NUNTĂ

DOMENIUL ŞTIRBEY LOCUL IDEAL PENTRU O NUNTĂ DE POVESTE!

D

OVER

Strada Știrbei-Vodă, Nr. 36, Buftea, Ilfov Telefon: 0737.847.239 WWW.DOMENIULSTIRBEY.RO

le story of a place

total

6 săli

194 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

omeniul Știrbey oferă un maxim de confort prin cele cinci spații ample, cupola din incinta domeniului este perfectă pentru o ceremonie intimă, iar peisajul te duce cu gândul la acele nunți din povești. PALATUL ȘTIRBEY dispune de trei saloane care comunică între ele, cu o suprafață de 200 mp, și de toate facilitățile necesare organizării unui eveniment special. Terasa proaspăt amenajată poate găzdui 120 invitați în foișoare elegante din fier forjat. REGINA MARIA este o sală cu suprafața de apx. 1.000 mp și o capacitate de 600 de persoane. PRINȚUL ȘTIRBEY are o suprafață de 600 mp și o capacitate de 350 de persoane. Pavilionul Prințul Știrbey oferă o priveliște idilică.

max.

1000 locuri

de la

de la

meniu

open-bar

45¤ 25¤

PAVILIONUL PRINȚESA NADEJA este o construcție nouă, finalizată în 2012. Pavilionul are o suprafață de aproximativ 500 mp, având o capacitate de aproximativ 250 de persoane la un eveniment de tip nuntă. PAVILIONUL PRINȚESA ELIZA dorește să satisfacă cele mai mari așteptări și să transforme o zi atât de importantă într-un eveniment de neuitat. Are o capacitate de 300 persoane pentru nuntă. PAVILIONUL PRINȚESA MARIA este o locație nouă, pe marginea lacului din Domeniul Stirbey și are o capacitate de până la 180 persoane pe scaun. PAVILIONUL PRINȚESA ECATERINA este un colț de rai în inima parcului, având capacitatea este de 120 de persoane.

parcare

grădină


R

a place


RESTAURANTE DE NUNTĂ

INTERCONTINENTAL

LA INTERCONTINENTAL ®, CADOUL VINE ÎNAINTE DE NUNTĂ!

D

Bd. Nicolae Bălcescu nr. 4, București Telefon: 0372423206 bucharest.sales@ihg.ro WWW.INTERCONTINENTAL.COM WWW.EVENTSINBUCHAREST.RO/NUNTI

acă îţi organizezi nunta la InterContinental, ne ocupăm noi de toate şi, în plus, primeşti cadou: • Sala de nuntă (până la 280 pers.) • Tortul miresei • Club Suite pentru miri şi Camera Deluxe pentru naşi • Degustarea meniului • Aranjamentul meselor şi scaunelor • Lumânările decorative • Numerele de masă şi diagrama sălii personalizată • Meniuri şi cartonaşe cu numele invitaţilor • Întâmpinarea oaspeţilor cu vin spumant • Videoproiector şi ecran • 2 locuri în parcarea supraterană a hotelului.

total

max.

de la

de la

săli

locuri

meniu

open-bar

3 280 55¤ 24¤

196 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

DAR ASTA NU E TOT! Ştim cât de mult contează locul în care faceţi fotografiile şi de aceea vă oferim cele mai frumoase spaţii din hotel, inclusiv un apartament Club Suite, pentru aceste momente de neuitat. Terasa Opera este locul perfect pentru întâmpinarea oaspeţilor şi pentru o şedinţă foto cu invitaţii, iar ceremonia de nuntă organizată va fi cu siguranţă memorabilă pentru toţi. Vă aşteptăm cu drag la InterContinental să vă bucuraţi de toate aceste momente unice!

parcare

terasăRESTAURANTE DE NUNTĂ

HOTEL ROYAL

LOCUL IDEAL PENTRU ORGANZIAREA EVENIMENTULUI TĂU

H

B-dul Mircea Vodă nr. 28, Sector 3, Bucureşti Telefon: 021.528.11.00, 0756.165.401 office@hotelroyalbucharest.ro WWW.HOTELROYALBUCHAREST.RO

total

2 săli

198 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

otelul Royal, situat în centrul Capitalei, dispune de un luxos restaurant ideal pentru o nuntă de vis! Având o capacitate de 130 locuri, acesta poate găzdui o serie de evenimente, precum: nunți, botezuri, aniversări speciale, petreceri pentru copii, petreceri de majorat, baluri de absolvire. Restaurantul dispune de lumina naturală, de aer condiționat și de sistem performant de sonorizare. Serviciile de înaltă calitate oferite de personalul special calificat și meniul conceput pentru a satisface orice exigență garantează reușita evenimentului dumneavoastră. Apreciem momentele importante din viața oaspeților noștri, de aceea sun-

max.

de la

de la

locuri

meniu

open-bar

70 50¤ 20¤

tem întotdeauna pregătiți să le oferim tuturor amintiri neprețuite. Beneficiile nunții voastre la Hotel Royal : • 20% reducere la evenimentele desășurate duminica apartament prezidențial pentru miri în noaptea nunții (cadou) • camera matrimonială pentru nași • 50% discount la tarifele de cazare din recepție pentru invitați • 50% discount la meniurile pentru copii • cina aniversară pentru miri la 1 an de la căsătorie • nu se percepe taxa de dop • parcare gratuită.

parcare

terasăRESTAURANTE DE NUNTĂ

BĂNEASA EVENTS BY ROSSETYA UN SALON DE ELITĂ ÎN CARE EVENIMENTELE SUNT MEREU ACASĂ

B

Bd. Ion Ionescu de la Brad, nr. 2D sector 1, București Telefon: 0740 028 229, 0744 545 927 WWW.BANEASAEVENTS.RO

ăneasa Events este un salon de evenimente, situat în partea de nord a Capitalei care se face remarcat prin calitate, servicii, seriozitate și atmosferă. Acesta a fost conceput și gândit până în cel mai mic detaliu ca o locație de evenimente astfel încât să corespundă cerințelor și așteptărilor clienților noștri. Băneasa Events vă oferă o gamă diversificată de preparate, condimentate cu pricepere și suflet în bucătăria proprie, cu care avem toată certitudinea că putem răspunde celor mai pretențioase gusturi. Pentru că suntem obișnuiți cu serviciile de cea mai bună calitate, prin colaborarea strânsă cu cele mai prestigioase firme specializate în domeniul

total

max.

de la

inclus

sală

locuri

meniu

open-bar

1 180 55¤

200 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

aranjamentelor și decorațiunilor, Băneasa Events vă oferă în pachetul ales, amenajarea festivă a sălii dintr-o mare varietate de culori, flori și decorațiuni, covor roșu și stâlpișori la intrare, schița sălii și stativ pentru lista de invitați la primire, ring de dans, cameră pentru copii, cameră pentru mire și mireasă, precum și asistență specializată pentru alegerea meniului de mâncare în asociere cu vinul porivit. Vă oferim pachete cu discounturi generoase pentru ultimele sâmbete și duminici din 2016. Vă așteptăm la Băneasa Events pentru a face din evenimentul dumneavoastră o petrecere de neuitat pentru toţi cei prezenţi!

parcare

grădinăRESTAURANTE DE NUNTĂ

SHERATON

TRĂIEȘTE EXPERIENŢA UNEI NUNŢI DE CINCI STELE!

Î

Calea Dorobanţi 5-7, București Telefon: 021.201.5000, 0742.081.808 sales@sheratonbucharest.com facebook.com/sheratonbucharest WWW.SHERATONBUCHAREST.COM

n acest sezon, la Sheraton București se poartă zâmbetele largi, distracția până la răsărit și miri fericiți. Situat în centrul orașului, într-o locație privilegiată, la hotelul Sheraton București veți regăsi o echipă de profesioniști pregătită să vă ofere cele mai bune soluții pentru un eveniment exemplar. Puteți selecta din 5 pachete All-Inclusive cu meniuri pentru toate gusturile, Open Bar, decorațiuni și aranjamente florale după noile trenduri, cazare gratuită pentru miri și nași și tarife preferențiale pentru invitați și parcare sau vă puteți personaliza propriul pachet. Veți primi sprijinul nostru și în pregătirea momentului de dans, alături de instructor profesioniști, iar la aniversarea unui an de căsnicie, vă oferim un cadou special. PLATINUM BALLROOM Este cea

total

max.

de la

inclus

săli

locuri

meniu

open-bar

4 400 69¤ 202 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

mai spațioasă și spectaculoasă sală de bal, dotată cu un mobilier elegant și design modern. Sala de bal dispune de o suprafață de 300 m2 și poate acomoda până la 400 de persoane. IRIDIUM BALLROOM Personalitatea distinctă a acestei săli de balet e surprinsă prin detaliile de décor originale și foayerele spațioase. Cu o suprafață totală de 530 m2, sala Iridium poate găzdui până la 220 de participanți. ARIZONA & COLORADO Cele două săli elegante extrem de versatile și adaptabile în funcție de nevoile dumneavoastră, pot acomoda până la 80 de invitați. RESTAURANT AVALON își întâmpină oaspeții cu un design elegant, care poate găzdui până la 100 de persoane, ideal pentru nunți intime, dar pline de personalitate.

parcare

terasă


Pasiunea naște perfecțiune Trăiește experienţa unui moment de 5 stele la Sheraton

Pachete all-Inclusive de la 68 €/persoană

locaţii elegante

de până la 400 persoane

consultant dedicat în organizarea nunţii tale

cadou special

la aniversarea unui an de căsnicie

Sheraton BuchareSt hotel calea Dorobanţilor nr. 5-7, sector 1, București, românia, 010551 t (+4021) 201 5000 f (+4021) 201 1888 sales@sheratonbucharest.com sheratonbucharest.com


RESTAURANTE DE NUNTĂ

SOIREE EXCLUSIVE EVENTS ELEGANŢA EVENIMENTULUI TĂU!

C

Şos. Pipera-Tunari, nr. 2/II, Voluntari, jud. Ilfov (vis-a- vis de Pipera Plaza) Telefon: 0737.809.020 / 0737.807.020 E-mail: office@soiree.ro WWW.SOIREE.RO

ând prețuim amintirile ca adevăratul tezaur al istoriei personale, magia cu care ne binecuvântează sentimentele o viață întreagă merită să întâlnească tușe și culori care să-i dezvăluie pe deplin profunzimea. Fiindcă atunci când tabloul beatitudinii ne este gravat în gânduri şi emoţii, de ce nu l-am complimenta cu un cadru demn de emoţiile cu care ne definim atât amintirile, cât și o nouă arhitectură a spiritului? Festivalul Florilor de Cireş, prima alegorie a serenității onorează salonul Soiree Exclusive Events ca sursă de inspirație pentru celebrarea împlinirii adusă de cele mai dragi clipe. Asemeni eferversenței cu care fericirea se dezvăluie atingându-ne fiecare trăire, ca un elogiu adus prin eleganța contemporană splendorii naturii Soiree a recreat prin caleido-

total

max.

de la

de la

sală

locuri

meniu

open-bar

1 500 65¤ 20¤ 204 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

scopul unor grădini modulare feeria visurilor păstrate o viață. Recreând paleta celestă a unei reverii, Soiree desăvârșește aura clipelor prin tonuri suave de alb, roz pal și lila scăldate în luminuozitatea unor discrete sclipiri aurii. În avanpremieră pentru visul trăit, scările imperiale ne poartă spre salonul ce adună energia a 500 de invitați în frumusețea unei amintiri. Salutând candoarea din fiecare nuanță a unui vis, grădinile saloanelor, lobby-ului și ale scărilor ne așteaptă să transformăm clipa în capodoperă, personalizând fiecare detaliu de la dispunerea paravanelor la aranjamentele florale. Păstrând vraja amintirilor incandescentă, Soiree dăruiește o frumusețe perpetuă a emoției, integrându-se cotidianului așteptându-ne în fiecare seară ca restaurant a la carte.

parcare

terasăRESTAURANTE DE NUNTĂ

COMPLEX MIORIŢA MAI MULT DECÂT O ECHIPĂ: O FAMILIE!

C

Telefon: 0727.872.622, 0721.999.926 office@miotur.ro facebook.com/ hotel.miorita WWW.MIOTUR.RO

omplexul Turistic Miorița vă oferă mai mult decât un spațiu pentru evenimente și un meniu. Pentru că noi nu suntem doar o echipă cu experiență. Noi suntem chiar o familie. Una adevărată. Situat aproape de București între șoseaua Berceni și șoseaua Olteniței, Complexul Turistic Miorița vă oferă, pe lângă cele doua saloane (Panoramic și Elegance) un spațiu perfect pentru o ședința foto sau o cununie în aer liber. Parcul ce înconjoară fântâna arteziană poate completa evenimentul tău. Și cum primul pas în organizarea oricărui eveniment este locația, vrem să te invităm în saloanele noastre: Panoramic (100-230 persoane), Elegance (max. 120 persoane) și din iunie 2015, un salon nou – Magic (max.100 persoane).

total

max.

de la

inclus

săli

locuri

meniu

open-bar

3 230 60¤ 206 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

SALONUL PANORAMIC este o combinație între rustic și modern, accesul făcându-se pe o scară șerpuită ce poate fi decorată astfel încât să confere fiecărui eveniment unicitate încă de la intrare. SALONUL ELEGANCE se remarcă prin rafinament, intimitate și căldura degajată de culoarea luminilor arhitecturale. SALONUL MAGIC vrea să fie o calatorie în trecut. Dacă vreți ca evenimentul dumneavoastră să fie lipsit de stresul secolului actual și graba cotidiană, salonul Magic vă poate transcende într-o altă epocă, La Belle Epoque. Echipa, scuze, familia noastră îți va sta alături cu informații, sugestii și experiența acumulată pentru a face ca fiecare detaliu al evenimentulu să îl transforme într-un moment unic.

parcare

grădină


RESTAURANT PAPION FIECARE EVENIMENT VA FI PERSONALIZ AT!

R

estaurantul Papion este locul ideal pentru o nuntă ca în povești. Fiecare eveniment poate fi personalizat cu ajutorul echipei noastre de profesioniști. Specialiștii Papion sunt aici pentru a te ajuta cu toate alegerile pe care trebuie să le faci: de la aranjamente florale, lumânări, materiale și alte accesorii, creând de fiecare dată o altă poveste. Candelabrele cu design unic din salonul Ballroom, aplicele stilate din cristal de Bohemia, oglinzile și tavanele ce reflectă lumina într-un mod special, completează atmosfera regală de la Restaurant Papion. Plecăm la drum împreună, voi, tinerii miri, veniți cu o idee despre evenimentul vostru, iar noi adăugam anii de experiență în organizarea evenimentelor pentru a crea împreună

nunta de vis pe care v-o doriți. Alegem împreună un meniu pe gustul vostru, degustăm și discutăm la un pahar de vin, găsim soluții pentru ca fiecare dorință să devină realitate. Restaurantul Papion, situat în nordul Bucureştiului, la 15 minute de centrul oraşului, pune la dispoziţia oaspeţilor două saloane: “Ballroom Papion” – cu o capacitate de 120 persoane şi “Lasser Papion” – cafenea și restaurant cu o capacitate de 80 locuri. Locaţia dispune, de asemenea, și de un Motel alcătuit din 3 apartamente şi 3 camere mobilate modern, elegant şi confortabil, oferind un mediu perfect pentru relaxare și odihnă. Vă așteptăm!

total

max.

de la

open-bar

săli

locuri

meniu

inclus

2 120 65¤

Șos. Gheorghe Ionescu Sisești, nr. 38A, sector 1, București Telefon: 0767.790.900, 0786.328. 300 contact@restaurant-papion.ro WWW.RESTAURANT-PAPION.RO

parcare

terasă WWW.GHIDULMIRESEI.RO 207


RESTAURANTE DE NUNTĂ

RAMADA BUCHAREST NORTH LĂSAŢI-VĂ SEDUŞI DE MULTITUDINEA OPŢIUNILOR!

R

Str. Daniel Danielopolu, Nr. 44A, Bucureşti, Telefon: 021.233.5000 WWW.RAMADANORTH.RO

amada Ramada Hotel & Suites Bucharest North vă pune la dispoziţie un număr de patru săli destinate organizării de nunţi. Toate sălile au fost concepute astfel încât să corespundă cu cerinţele şi asteptările mirilor noştri. Vă aşteptăm la Ramada Hotel & Suites Bucharest North pentru a face din nunta dumneavoastră un eveniment de neuitat cu pachete începând de la 58 euro/ persoană, exclusiv tva. Vă oferim discounturi generoase pentru ultimele sâmbete libere din 2017. DIAMOND BALLROOM este o sală cu suprafaţa de 500 m2, cu decorațiuni caracterizate prin stil, eleganţă, cu lumină naturală, dar şi sistem de iluminat în diferite culori şi intensităţi.

total

max.

de la

inclus

săli

locuri

meniu

open-bar

4 270 58¤

208 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

CRYSTAL BALLROOM se distinge prin ambianţa rafinată creată prin imbinarea perfectă între decoraţiunile Swarovski şi candelabrele somptuoase, pe de o parte şi esenţele de lemn nobil care îmbracă pereţii, pe de altă parte. AMETHYST CLUB a fost creată special pentru a se adapta oricărui scenariu, modern sau extravagant. Este o sală cu finisaje deosebite în nuanţe de mov şi sistem de iluminat în diferite culori şi intensităţi. AMERICAN LOUNGE, o sală confortabilã şi discretã, în care eleganţa lemnului se îmbină perfect cu strălucirea candelabrelor, creând un decor special pentru o experienţã de neuitat.

parcare

grădinăLUNA DE MIERE

DESTINAŢII exclusiviste PENTRU O LUNĂ DE MIERE ÎNTR-O DESTINAŢIE EXCLUSIVISTĂ CU PLAJE AURII, APE LIMPEZI, COCK TAILURI DELICIOASE ȘI HOTELURI DE LUX PUTEŢI ALEGE INSULELE CICLADE DIN GRECIA. SANTORINI, MYKONOS, SIFNOS ȘI FOLEGANDROS SUNT DOAR PATRU DINTRE INSULELE CARE VOR ADĂUGA STRĂLUCIRE AMINTIRILOR DE NUNTĂ TEXT: LUMINIŢA LUCA

210 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

SIFNOS, INSULA UNDE TRUPUL ȘI SUFLETUL SE POT RELAXA

Plajele fastuoase, golfurile, nenumăratele biserici creează un cadru armonios, fiind locul ideal pentru o lună de miere unde trupul și sufletul se pot relaxa sub cerul albastru. Castelul medieval aduce și el un plus acestei destinații, iar farmecul Mării Egee vă garantează un sejur perfect. În privința cazării, dacă vă doriți să fie lângă mare, puteți alege unul dintre cele mai bune hoteluri din Vathy, iar dacă preferați splendoarea și stilul armonios de vile neoclasice, recomandată este Artemonas. Pentru cei romantici, specialiștii în turism, recomandă și o cină romantică sub cerul înstelat. Plajele din Sifnos, deși puțin cunoscute, sunt unice și pentru toate gusturile. Toate vă vor încânta datorită nisipului fin auriu dar și a cafenelelor și restaurantelor cu mese pe nisip.


SANTORINI – PARADIS PENTRU LUNA DE MIERE

Santorini este cea mai populară insulă din arhipelag. Aici există plaje, una cu pietriș la Kamari și două cu nisip negru la Perissa și Karterados, toate străjuite de stânci abrupte și o lumină strălucitoare, specifică acestor locuri, care ajunge să te hipnotizeze. Insula este un paradis pentru luna de miere. Un sejur este perfect și pentru a admira peisajele naturale impresionante în cadre romantice, dar și pentru a descoperi moștenirea arheologică tradițională.

MYKONOS – LUNĂ DE MIERE PLINĂ DE FARMEC

Destinația de cea mai cosmopolită din Ciclade este și locul perfect pentru o lună de miere plină de farmec. Mykonos este o insulă care nu doarme niciodată și în fiecare an, celebrități din întreaga lume o vizitează. Poate și din acest motiv este foarte des comparată cu Ibiza. Stilul arhitectural imaculat al orașului este scăldat în lumina orbitoare a zelului Apollo. Aici veți putea trăi luna de miere la care ați visat. Aflate peste tot pe insulă sunt restaurantele gourmet superbe, care vă așteaptă să aveți o exepriență gastronomică de neuitat. Pe lângă plajele superbe există și hoteluri de lux cu numeroase facilități (piscine, SPA, hidromasaj). Pentru cele mai romantice cupluri este recomandat să descoperiți și micile insule din jurul Mykonos.

FOLÉGANDROS, REFUGIU DEPARTE DE AGLOMERAŢIE

Dacă vă doriți cu adevărat să vă relaxați complet după stresul de la nuntă, luați în calcul Folégandros ca și destinație pentru luna de miere. Este o zonă rezidențială, spre deosebire de oricare alta, a cărui caracteristică principală este stilul cicladic nealterat. Ca și atracții ale zonei puteți admira castelul Pounda Square, Dounávidon Square, Biserica Kímisi tis Theotokou (Adormirea Maicii Domnului) ce se află pe un piedestal stâncos. Aici sunt o mulțime de hoteluri ce au fost construite în conformitate cu tendințele contemporane în design, special stabilite pentru a privi în pace și liniște la albastrul nesfârșit al Mării Egee. Romanticii se pot bucura într-o plimbare romantică în jurul orașului Hora, aflat la o altitudine de aproximativ 200 de metri deasupra nivelului mării. WWW.GHIDULMIRESEI.RO 211


LUNA DE MIERE

DESTINAŢII exotice LUNA DE MIERE TREBUIE SĂ FIE O VACANŢĂ ROMANTICĂ DE CARE SĂ VĂ AMINTIŢI TOATĂ VIAŢA. DESTINAŢIILE EXOTICE AU ȘI ELE TOATE ATUURILE UNEI DESTINAŢII PERFECTE PENTRU LUNA DE MIERE. TEXT: LUMINIŢA LUCA 212 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


APE DE UN ALBASTRU CRISTALIN

INSULA SUB FORMĂ DE LACRIMĂ

SOARE TROPICAL ŞI PLAJE AURII

PLAJE CU NISIP ALB ȘI PALMIERI

Insula Bali, Indonezia este supranumită și insula zeilor. Este o locație de o frumusețe răpitoare, înconjurată de ape de un albastru cristalin ce vă vor face să vă îndrăgostiți pe loc de acest tărâm. Pe lângă fascinantele plaje, puteți să faceți excursii în jurul insulei, să vizitați templele din secolul al XI-lea, să practicați sporturi acvatice, să vă plimbați pe plajă în așteptarea celor mai frumoase apusuri de soare, să luați cine romantice la lumina lumânărilor, să descoperiți împrejurimile prin croaziere, toate acestea pentru a vă celebra dragostea.

Thailanda este destinația potrivită cuplurilor ce își doresc să practice turismul cultural, balnear, sportiv sau citadin. Situată în Asia de Sud-Est, aceasta oferă numeroase atracții: Marele Palat din Bangkok, Templul lui Budha de Smarald, Templul Wat Pho. Pattaya este cea mai cunoscută și apreciată stațiune turistică din Thailanda. Aici vă puteți bucura de razele soarelui tropical pe plajele aurii ale insulei, puteți înota, practica schi nautic, windsurf sau vizita insulele de corali. Phuket este cea mai mare dintre insule și dispune de cele mai luxoase hoteluri, restaurante și magazine. Pentru luna de miere vă sunt recomandate croazierele pe râul Pa Sak către Bang – Pa Inn sau pe râul Chao Phraya.

Sri Lanka este insula sub formă de lacrimă care în ultimii ani a cucerit multe cupluri ce se aflau în căutarea unei destinații pentru luna de miere. Unul din punctele de atracție a insulei este Parcul Național Yala, jungla fiind habitatul perfect pentru conviețuirea oamenilor și a animalelor, simbolul insulei fiind elefantul. O lună de miere aici este extrem de diversă datorită posibilităților de petrecere a timpului, fie pe plaje, fie vizitând temple, rezervații naturale, toate fiind de-a dreptul spectaculoase.

Maldive este arhipelagul situat în Oceanul Indian ce se impune datorită apei cristaline și a plajelor imaculate ce par neatinse de oameni, fiind format dintr-un lanț de atoli de corali ce conține o colecție impresionantă de insule răspândite parcă în ocean. Maldive este considerată destinația potrivită pentru cuplurile romantice. Gândiți-vă la plaje cu nisip alb și palmieri, scăldate de ape limpezi cu miresme tropicale în aer. Vă puteți bucura și de cine romantice sub cerul înstelat pe acordurile unor muzicanți locali, gata să vă condimenteze seara. Dacă totuși, vă doriți și puțină adrenalină, puteți avea parte de cele mai frumoase experiențe de scufundări și snorkening din lume, datorită varietății și coloritului lumii acvatice. WWW.GHIDULMIRESEI.RO 213


LUNA DE MIERE

ITALIA FIGUREAZĂ PRINTRE DESTINAŢIILE DE TOP LA NIVEL MONDIAL PENTRU PETRECEREA LUNII DE MIERE, FIIND O ŢARĂ ROMANTICĂ CE OFERĂ PACHETE TURISTICE POTRIVITE PENTRU TINERII PROASPĂT CĂSĂTORIŢI.

DESTINAŢII romantice TEXT: LUMINIŢA LUCA

COASTA AMALFITANĂ, VISUL ORICĂRUI CUPLU PROASPĂT CĂSĂTORIT

Situată în sudul Italiei, este una dintre cele mai frumoase porțiuni ale țărmului Mării Tireniene, fiind una dintre destinațiile ideale pentru petrecerea lunii de miere. Coasta Amafli impresionează prin peisajele naturale spectaculoase, prin localitățile pline de istorie, prin capodoperele arhitecturale și artistice ce pot fi observate în orașele din zonă. Coasta Amalfi, alături de insula Ischia, ce este situată în imediata apropiere a peninsulei Sorrentine, reprezintă una dintre cele mai populare regiuni în rândul turiștilor din întreaga lume. Plajele scăldate de soare sunt și ele la mare căutare în această parte a Italiei, favorită a oamenilor bogați și faimoși. 214 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

ISCHIA, INSULA TINEREŢII VEȘNICE

Insula Ischia are peisaje spectaculoase și este combinația perfectă munte – mare. Cu apele Tireniene de un albastru impresionant și cu o vegetație luxuriantă, mâncare și vinuri bune este destinația ideală pentru tinerii proaspăt căsătoriți. O lună de miere aici înseamnă relaxare și seri romantice petrecute în doi în cadre de poveste. Plină de flori, lămâi, portocali, rodii și măslini care cresc pe pantele scăldate de soarele generos al golfului Napoli, insula Ischia a fost supranumită Insula Verde, iar faima sa de “refugiu” dedicat sănătății trupului și sufletului i-a adus denumirea de “Insula tinereții veșnice”. Aproximativ 50% din patrimoniul european de specii de flori și arbuști se află în Ischia.


VENEŢIA, ORAȘUL ÎNDRĂGOSTIŢILOR

Sinonimă cu romantismul, Veneția este o altă destinație potrivită tinerilor ce vor să își sărbătorească dragostea. Orașul aflat într-un arhipelag format din 118 insulițe și aproximativ 177 de canale și 450 de poduri mai este cunoscut și ca oraș al îndrăgostiților. În Veneția veți admira construcțiile mărețe, palatele magnifice, catedralele impresionante. Îndrăgostiților li se recomandă plimbările romantice cu gondola pe canalele orașului trecând pe sub podurile înguste. În plus, puteți admira porumbeii în Piața San Marco dar și fastuosul Carnaval de la Veneția, show renumit pentru balurile sale mascate, focurile de artificii și paradele cu caracter istoric. Nu ratați nici numeroasele obiective turistice.

SARDINIA, DESTINAŢIA CU PEISAJE APROAPE IREALE

Ancorată de apele azurii ale Mediteranei, Sardinia este o destinație boemă, cu peisaje aproape ireale și ape limpezi. Dacă sunteți în căutarea unui loc cu foarte multă liniște, cu plaje idilice cu nisip fin, oameni binevoitori și preparate gătite după rețete tradiționale vechi, atunci Sardinia este locul potrivit. Insula este înconjurată de mai multe insule mici, cum ar fi Caprera, La Maddalena, Asinara, San Pietro și Sant’Antico, ideale pentru escapade de o zi. În afară de plaje, Sardinia mai este recomandată și celor ce le plac activitățile în aer liber. O lună de miere aici, garantează seri romantice și zile idilice petrecute pe plajele retrase și cu nisip alb ale Sardiniei. WWW.GHIDULMIRESEI.RO 215


e v o L ry o t s 6 L I E 2 01 U I 8 2 ♥ I HANS Ş A S I N A RC

z

e n a d o român

216 WWW.GHIDULMIRESEI.RO


NUNŢI REALE

P

ovestea de dragoste dintre Narcisa și Hans, cetățean danez, a început acum patru ani, deși ei se cunoșteau de 7-8 ani. “Iubirea nu trebuie căutată, ci poate fi lângă tine… Faptul că ne iubim, că am avut încredere de-a lungul anilor și că suntem pe aceeași lungime de undă, a făcut ca planificarea viitorului nostru să fie o decizie unanimă”, ne-a mărturisit Narcisa. Cererea în căsătorie a venit în vacanța din Punta Cana, când într-o noapte romantică, ospătarul a adus la masă un imens buchet de trandafiri roșii, iar Hans i-a dăruit inelul odată cu declarațiile de dragoste. Data nunții a fost și ea o surpriză plăcută. “De Crăciun am primit o pereche de cercei foarte frumoși, pe care i-am spus că îi voi purta la nunta noastră. De la această afirmație am decis că ar trebui să facem nunta în vară. La sfârșitul lui februarie am mers la târgul Ghidul Miresei pentru a mă inspira și a alege cele necesare. După câteva probe, la standul Nataliei Vasiliev am găsit rochia dorită. Domnișoarele de onoare au fost

prietenele mele cele mai apropiate, unele dintre ele au venit de la mii de km pentru a-mi fi aproape la acest eveniment. După ce am cumpărat și rochiile lor, asortate cu buchetele și tema nunții am început cu adevărat organizarea nunții”, ne-a mai spus Narcisa. Chiar dacă emoțiile existau, Narcisa și Hans nu s-au stresat cu planificările chiar dacă totul s-a derulat de la distanță, amândoi trăind în Danemarca. DECOR ROMANTIC PE PLAJA DIN AGIGEA

Pentru că amândoi iubesc marea și-au dorit ca evenimentul să se desfășoare pe plajă. Ar fi ales Grecia, dar România a fost mai tangibilă, atât pentru bugetul lor cât și pentru invitați. Au ales un restaurant chic din Agigea, o organizatoare de nunți din Constanța, Cristina Mode și astfel locația s-a dovedit a fi una de vis. Mirii au ales tema romantic-marina în nuanțe pastelate, combinațiile de culori și florile, modelul arcadei, pilonii cu texte, iar Cristina le-a dat viață într-un decor de vis.

WWW.GHIDULMIRESEI.RO 217


NUNŢI REALE

rochie mireasă Natalia Vasiliev costum mire Tudor PT rochii domnișoare Mini Prix (Asos) organizator Cristina Mode foto- video Digital Passion Videoproduction artiști trupa Bambi.

218 WWW.GHIDULMIRESEI.RONUNŢI REALE

Suflete pereche

ANDREEA ŞI VICTOR ♥ 20 AUGUST 2016

P

lajă, mare și o nuntă de poveste. Andreea și Victor s-au cunoscut în liceu și când au ajuns în clasa a XII-a au început o frumoasă poveste de dragoste ce a ajuns acum și în fața altarului. Și-au jurat iubire veșnică, iar fastuosul eveniment a fost exact ca în visul Andreei din copilărie. Cererea în căsătorie a venit și ea într-un moment special. „Anul trecut, pe data de 11 iunie, de ziua mea de naștere în timp ce ne aflam în vacanță în Italia am fost cerută de soție de Victor, iar de atunci gândurile mele au fost numai la nunta care speram să iasă așa cum visam în copilărie...Și a ieșit! Deși aveam imaginea nunții în minte, era greu de pus în practică așa că la recomandarea Andei Adam am apelat la ajutorul VIP wedding planerului Ana Haralambie de la Ghidul Miresei”, ne-a mărturisit Andreea. Astfel, pe plaja din stațiunea Mamaia s-a construit o fastuoasă locație, cu decoruri speciale. “Întreaga zi a fost plină de emoție și bucurie, dar în momentul în care am intrat în cort am rămas fără cuvinte.

220 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

Plaja, aranjamentele florale, luminile ... parcă totul era desprins dintr-un basm”, ne-a mai povestit Andreea. LOCAȚIE EXCLUSIVISTĂ PE NISIP

Pentru ca totul să fie ca în povestea Andreei, weeding planer-ul a apelat la cele mai bune servicii. „A fost o reală provocare să construiești în doar cinci zile o locație de 5 stele cu o sonorizare demnă de mari concerte și catering de lux. Mă bucur că am reușit să materializez visul Andreei, acela de a organiza o nuntă fastuoasă dar și romantică pe o bucată de plajă goală. Lipit de cortul unde s-a desfășurat evenimentul s-a ridicat inclusiv o bucătărie complet dotată și utilată. Deasemenea au fost montate și toalete mobile de lux, parfumate și decorate cu flori. Toate seriviciile au fost de cea mai bună calitate și pot spune că a fost cel mai dificil eveniment organizat vreodată dar a ieșit perfect și toată lumea a fost impresionată”, a mărturisit Ana Haralambie de la Ghidul Miresei.


WWW.GHIDULMIRESEI.RO 221


NUNŢI REALE

rochie mireasă Michael Cinco costum mire Dolce & Gabbana make-up Dana Petrina hair George Cozma cort Yes Events catering Palace Catering decor Dual Events tort Dor de dulce candy bar Morpho Desserts toalete de lux VIP Event, sonorizare/efecte DAX, bar mobil Classic Bar Events, bar de fructe by Dan Moga, foto Iulian Verișan, video Cristian Ivan program artistic Loredana, Marcel Pavel, trupa Pindu MC Liviu Vârciu.

222 WWW.GHIDULMIRESEI.ROZODIACUL NUNŢII

berbec

21.03-20.04 Nativele acestei zodii au o personalitate puternică, sunt independente și își doresc să știe până în cel mai mic detaliu totul despre organizarea celui mai important eveniment din viața lor. Femeile Berbec ar trebui să opteze pentru un eveniment în nuanțe pastel, romantic, dar în același timp, întreaga nuntă să strălucească ca o bijuterie. Acestor native li se potrivesc concursurile, urările memorabile și glumele care să le condimenteze evenimentul. Berbecii iubesc să se distreze pe muzică zgomotoasă, iar finalul nunții să fie încheiat cu un superb foc de artificii. Chiar și furtul miresei este un moment de distracție pentru nativele din Berbec.

taur

21.04-20.05 Guvernate de planeta Venus, zeița frumuseții, nativele Taur sunt de încredere, loiale și puternice din punct de vedere emoțional. Mireasa acestui semn zodiacal, fiind un semn de pământ nu va fi cu capul în nori și va face mereu calcule. În privința organizării nunții, ele pot fi ușor indecise. Este indicat să desemneze pe altcineva să ia deciziile în locul lor. Nunta ideală ar trebui să aibă loc în aer liber și e de preferat să aleagă nuanțe de albastru ceruleum şi turcoaz. Nativele preferă petrecerile discrete, dar totodată rafinate, astfel că vesela, preparatele culinare, decorurile dar și restul detaliilor își doresc să fie de excepție.

gemeni

21.05-21.06 Adoră nunțile tematice, organizate într-un stil aparte, poate chiar într-un loc departe de casă. Își doresc originalitate pentru a putea ieși din tipare. Nativa acestui semn zodiacal va fi atentă la cel mai mic detaliu ce ține de organizare și se mulează perfect pe tendințe, fiind mereu în căutare de nou. Mireasa e sfătuită de astrologi să-şi aleagă să poarte o rochie de mireasă tip prinţesă, iar la eveniment să opteze pentru un tort de nuntă turn. Gemenii sunt deschiși la idei noi și adoră să călătorească, motiv pentru care luna de miere ar trebui să fie una cu adevărat specială. Astfel că, imediat după ceremonie ar putea zbura spre o destinație exclusivistă.

nunta în fun balanţă 24.09-23.10

Reprezentantele acestui semn zodiacal acordă o atenție deosebită ținutelor de nuntă, accesoriilor și decorațiunilor. Balanțele vor fi nehotărâte în alegeri, tocmai pentru că își doresc să fie cât mai sigure că ceea ce au ales li se potrivește, dar și că va fi apreciat de cei din jur. Fiecare obiect care face parte din nuntă este la fel de important pentru nativele Balanță. Cert este că nunta visurilor femeii acestui semn zodiacal trebuie să fie una de prințesă. Aceasta ar putea implica un castel, trăsură cu cai și prințul din poveste. Romantice cum sunt, li se recomandă un machiaj cu adevărat spectaculos și o rochie pe măsură. 224 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

scorpion 24.10-22.11

Nativele zodiei Scorpion își doresc să dețină controlul, astfel că își vor planifica nunta până la cel mai mic detaliu. Cel mai important eveniment al vieții lor, ar trebui să fie condimentat cu dramă și pasiune. Nu li se potrivesc aranjamentele clasice, precum trandafiri roșii sau lalele, motiv pentru care sunt sfătuite de astrologi să opteze pentru cale lily sau orhidee. Mireasei Scorpion i se potrivește o rochie impresionantă, cu o trenă imensă, astfel încât să se asigure că va atrage toate privirile. Va fi o mireasă senzuală și neconvențională. Dansul mirilor, tandru și totodată pasional poate fi un moment culminant al nativelor acestei zodii.

săgetător 23.11-21.12

Semne de foc, nativele acestei zodii atrag atenția prin energia și entuziasmul lor care adesea este contagios. Femeile Săgetător ar trebui să opteze pentru o nuntă pe plajă și să ceară ajutorul cuiva care să se ocupe de organizarea nunții până în cel mai mic detaliu. Generoase din fire, pot organiza concursuri cu premii, pot oferi suveniruri invitaților și vor avea grijă ca focul de artificii să fie de-a dreptul spectaculos. Cert este că va fi o nuntă pe care invitații nu o vor uita repede, mai ales că vor fi invitați foști prieteni din facultate, colegi și, sigur, toate rudele, nativa Săgetător dorindu-și să nu uite pe nimeni care a avut și are un rol în viața ei.


rac

22.06-22.07 Nativele acestui semn zodiacal au o imaginație bogată și mizează pe intuiție în alegerile pe care le vor face chiar și în privința nunții. Familiste convinse, își doresc ca la nuntă să fie prezentă întreaga familie, având un respect deosebit față de tradiții, de care vor ţine cont în mare măsură. Miresei Rac i se recomandă o rochie personalizată în stilul Angelinei Jolie, dar este posibil să își dorească să poarte rochia de cununie a bunicii sale. Nativa acestui semn zodiacal trebuie să aibă la cel mai important eveniment al vieții sale, cel mai bun fotograf care să imortalizeze cele mai importante momente pe care le va retrăi peste ani.

leu

23.07-23.08 Nativa acestui semn zodiacal are o personalitate generoasă și orientată spre a satisface familia. Locația recomandată este una sofisticată, dar care să fie cât mai aproape de casă. Fie că vor alege o nuntă mare fastuoasă, fie una restrânsă, decorațiunile cele mai potrivite și aranjamentele florale trebuie să fie calde și elegante, fiind o zi practic despre familie. Nativele vor fi cu siguranță în centrul atenției, se vor distra maxim la propria nuntă și vor avea grijă ca toți invitații să se simtă extraordinar. Fiind semn de foc, mireasa Leu va fi cu siguranță una strălucitoare indiferent de rochia pe care o va alege.

fecioară 24.08-23.09

Nativele Fecioară sunt atente la detalii și își doresc o nuntă grandioasă. Toate detaliile contează foarte mult: rochia de mireasă trebuie să fie spectaculoasă, florile buchetului de mireasă să fie alese astfel încât să se potrivească personalității sale, chiar și husele de scaune vor avea parte de o atenție exagerată. Locația ideală ar trebui să fie un salon impresionant, situat în apropierea locuinței. Deși vor analiza totul în cel mai mic detaliu, important pentru ele este ca în timpul festivității să se păstreze o atmosferă caldă și primitoare. Fiind înzestrate cu abilități organizatorice, Fecioarele își pot organiza o nuntă frumoasă chiar și cu un buget redus.

cţie de zodie TEXT: LUMINIŢA LUCA; FOTO: 123RF.COM

capricorn 22.12-20.01

Adepte ale sensibilității și bunului gust, pentru nativele Capricorn nunta este momentul în care pe lângă faptul că își vor dori să strălucească, își vor focusa atenția și pe băuturi și mâncare, meniul devenind prioritatea nunții lor. Reprezentantele acestei zodii iubesc ceremoniile oficiale, cu alai de nuntă, cu schimbarea inelelor și alte obiceiuri tradiționale. Femeia Capricorn este acea mireasă care știe ce vrea pentru nunta ei, astfel că va fi atentă la toate detaliile. Rochia aleasă va trebui să-i pună în valoarea feminitatea, recomandată fiind cea tip A-line. Evenimentul se va dovedi a fi unul special atât pentru miri, cât și pentru invitați.

vărsător 21.01-20.02

Nativele acestei zodii își doresc o nuntă simplă, poate chiar rustică, în care tradiționalul se va îmbina cu dramaticul. Ceremonia religioasă perfectă pentru o mireasă din zodia Vărsătorului ar trebui să aibă loc în aer liber, într-un cadru de basm, ea fiind o femeie visătoare, sensibilă și iubitoare de natură. Recomandate le sunt rochiile vaporoase, din ţesături delicate, cu o croială care să le permită să se mişte în voie. Mireasa va avea grijă ca toți invitații să se simtă bine, punând mare accent pe starea de spirit a invitaților. Orice alegere va face nativa din Vărsător, nunta va fi una de pomină, iar invitații nu o vor uita prea ușor.

peşti

21.02-20.03 Nativele din Pești sunt nervoase prin natura lor, iar presiunea își va spune cuvântul atunci când își vor organiza nunta. Vor fi emoționate pe toată durata pregătirilor de nuntă și vor investi mult timp şi multă energie în organizarea evenimentului, acordând multă atenţie detaliilor. Locul ideal pentru desfășurarea evenimentului poate fi restaurantul din orașul natal, pe care miresele și-l amintesc din copilărie. Astrologii recomandă să alegeți nuanțe de liliac și albastru deschis, atât pentru decorațiuni, cât și pentru buchetul miresei. Aceste culori calmează emoțiile și vă vor ajuta să fiți în armonie cu planeta dominantă, Jupiter. WWW.GHIDULMIRESEI.RO 225


INVITAŢII DE NUNTĂ

10 motive să alegi invitaţii personalizate

1

DESIGNUL trebuie să vă reprezinte. Bineînteles, asta înseamnă să aveţi o viziune clară despre cum vă doriţi să fie evenimentul .

2

3

FONTUL. Aici puteți accepta propunerea designerului sau îl alegeți dumneavoastră.

4

TEXTUL ÎL FURNIZEZI TU! Nu sunteți constrânși să alegeți dintre câteva texte standard, îl puteţi compune chiar voi!

DIVERSITATEA CARTOANELOR. Puteți opta pentru cartoane perlate, texturate, embosate.

LE PUTEȚI ACCESORIZA. Puteți folosi dantela, aplicaţiile cu perle sau puteți da eleganţă printr-o fundiţă de satin. Opţiunile sunt nelimitate!

5

PRIMIŢI SFATURI INTELIGENTE din partea experţiilor. Poate că ceea ce vă imaginați inţial, odată pus pe foaie nu va arăta la fel de bine cum ați preconizat, de aceea sfatul unui designer vă va ajuta şi va contura întregul concept.

9

7

ASAMBLAREA lor nu va mai fi problema voastră. Ea se va face direct de către firmele specializate.

8

6

RESPECTAȚI BUGETUL. În funcţie de bugetul alocat puteți alege forma invitaţiei, cartonul, tehnica de imprimare sau accesorizarea ei.

VĂ PUTEȚI JUCA CU FORMELE ŞI DIMENSIUNILE. CULORILE SE POT SCHIMBA. Astfel, Puteți renunța la se vor potrivi perfect cu restul detaliilor din forma dreptunghiulară decorul vostru de nuntă. clasică şi opta pentru un stil mai moden, AFLĂ DETALII PE WWW.INVITATIIDENUNTACLARICE.RO SAU LA TELEFON 0771.458. 872/0364.401.090 îndrăzneţ. 226 WWW.GHIDULMIRESEI.RO

10www.ghidulmiresei.ro

GHIDUL

Miresei www.ghidulmiresei.ro

10

DRESS CODE

IDEI

CREŢE

pentru o nuntă memorabilă Ediţia 24 Preţ: 14.90 lei

PENTRU INVITATE

MIRESE SINCERE

GHIDUL MIRESEI - EDIŢIA 24 (2016)

Ce a fost bine şi nu prea... la nunta lor

PLUS

#

Cum să-ți faci O SILUETĂ DE INVIDIAT Cum să-ți controlezi EMOȚIILE ÎN ZIUA NUNȚII Ce spune despre tine FORMA FEȚEI Ce urmează DUPĂ NUNTĂ?

Lavinia INSTA-FABULOASĂ

cu și fără orchestrație

ROCHII DE MIREASĂ • VERIGHETE • COSTUME DE CEREMONIE • ACCESORII