Page 1

Welkomsboekje


Welkom Wij zijn erg blij dat je interesse toont in Young Living. Voor velen die jou voorgingen was Young Living het ontbrekende puzzelstukje in een beter en gezonder levensstijl. Via dit boekje hopen wij jou te inspireren en te helpen bij het omschakelen naar een meukvrije levensstijl door schadelijke chemicaliĂŤn uit jouw huis en lichaam te elimineren. Des te meer je leert en meer bewust wordt van de producten en het eten waar we dagelijks aan worden blootgesteld, des te meer zal je de waarde en het belang van zuiverheid en kwaliteit in gaan zien.

ALS WE BETER WETEN, DOEN WE OOK BETER!

Inhoudsopgave:

2


Etherische oliën Etherische oliën zijn meer dan alleen maar lekkere geuren. Ze zijn krachtige plantenextracten! Etherische oliën worden al duizenden jaren gebruikt vanwege hun gezondheids-, cosmetische en emotionele voordelen. Wanneer je de sappen, die de therapeutische eigenschappen bevatten, uit een aromatische plant neemt, verkrijg je etherische olie. Etherische oliën ondersteunen elk systeem van het menselijk lichaam: ze ondersteunen je immuunsysteem, je luchtwegen, huid, spieren, hormonen, enz. De oliën kunnen ontspannend of opbeurend zijn, kunnen helder nadenken en een emotionele welzijn bevorderen. Een olie in de diffuser kan de moeilijke dag op school voor een kind verzachten. Maar ook de stress die gepaard gaat met werk verminderen. Oliën kunnen gebruikt worden als alternatief voor de chemicaliën in het huishouden. Je kunt echt letterlijk elke chemische schoonmaakmiddel in je huishouden met een YL product om een natuurlijker levensstijl na te streven. En dat zonder daarvoor kapitalen te moeten betalen! Er zijn wel meer als 300 verschillende etherische oliën maar je hebt er maar een stuk of 20 nodig om een goede kit samen te stellen. Je hoeft ook geen aromatherapeut te zijn om ze te gebruiken! In de meeste gevallen is het een kwestie van ze op je huid wrijven. WERKEN ETHERISCHE OLIËN? Veel mensen hebben etherische oliën in het verleden wel eens gebruikt, door ze bijvoorbeeld in bad te gebruiken. Soms staat er zelfs 100% puur op het potje. En toch voldeden deze oliën niet aan de verwachting. Dit komt door de kwaliteit van de olie. Etherische oliën heb je namelijk in verschillende kwaliteiten. 1. 100% synthetisch olie Het laagste kwaliteitsniveau dat is toegestaan in parfums, is dat de bestanddelen 100% 
synthetisch zijn. In parfum zijn alle bestanddelen synthetisch of de natuurlijke bestanddelen 
zijn door mensen nagemaakt. Door deze synthetische bestanddelen of toevoegingen hebben veel mensen reacties op parfums. 2. Food-grade olie Het volgende niveau is het niveau dat is toegestaan in ons eten. Het moet voldoen aan de GRAS-normering (Generaly Regarded As Safe). Dit wordt over het algemeen beschouwd als
een veilige norm. 3. Olie voor therapeutisch gebruik

3


Het derde niveau is olie voor therapeutisch gebruik. Deze wordt gebruikt door masseurs, natuurgenezers en door mensen thuis voor medische doeleinden. Deze hebben de “industriestandaard”. Dit betekent dat de etherische olie de gaschromatograaftest moet doorstaan. Deze test controleert of alle bestanddelen die in de olie thuis horen aanwezig zijn. Doorstaat de olie deze test dan mag deze gelabeld worden als 100% puur. Het vreemde is alleen dat er zowel in goedkope als in dure winkels etherische oliën zijn met dit label. Dit komt omdat, ondanks dat dit een goede en belangrijke test is, het 3 grote minpunten heeft: De test controleert niet of er iets extra’s in de olie zit zoals toevoegingen, pesticiden, herbiciden of onkruid dat meegekomen is tijdens het oogsten. – De test controleert niet of de bestanddelen 100% puur en natuurlijk zijn, ze kunnen dus synthetisch zijn. – De test controleert niet of het precieze aantal bestanddelen aanwezig is in de essentiële olie. Dit is heel belangrijk.

Kortom, het verschil tussen etherische olie is groter dan je wellicht dacht. Young Living controleert zijn oliën wel op deze 3 dingen! Komt een olie niet door de test, dan wordt hij niet verkocht. Waarom zou je etherische oliën gaan gebruiken en dan een olie gebruiken die vol met chemicaliën zit. Dat is gewoon niet logisch. Daarom hebben wij voor Young Living gekozen!

4


Waarom Young Living Integriteit | Young Living is een transparante bedrijf met absolute integriteit.

Ongeëvenaarde selectie | Young Living is een wereldwijde bedrijf met de grootste selectie oliën beschikbaar. Young Living stelt ook doelgerichte, op etherische olie gebaseerde producten samen die jou helpen om schadelijke chemicaliën te vermijden, je energie geven, helpen om stress en negativiteit te dumpen en je natuurlijke uitstraling terug te eisen.

Ongeëvenaarde ervaring | Young Living heeft ruim 20 jaar ervaring en is marktleider en pionier in het onderzoeken van etherische oliën en de destillatie processen.

Ongeëvenaarde kwaliteit | Jij en je familie verdienen producten die echt zijn, vrij van synthetische chemicaliën en van ongeëvenaarde zuiverheid zijn. Seed to Seal is zowel een belofte aan jou als een reflectie van Young Livings visie op rentmeesterschap van de aarde.

Als je via Young Living bestelt, neem je niet allen verantwoordelijkheid over je eigen welzijn, maar ondersteun je ook veel gezinnen financieel. Het gaat niet alleen over etherische oliën, het is een beweging van gelijkgestemden met een visie, die elkaar ondersteunen en helpen bij het bereiken van hun doelen!

5


SEED TO SEAL

WWW.SEEDTOSEAL.COM

Seed to Seal is wat Young Living onderscheid. Zij zijn eigenaar van duizenden hectares duurzame, biologische grond over de hele wereld en zij zijn ’s werelds grootste producent van etherische oliën. Zij gebruiken alleen planten die vrij zijn van agrarische chemicaliën en behouden zoveel als mogelijk is de tere bestanddelen van de plant door hun delicate stoomdestillatie. IEDEREEN die een boerderij wil bezoeken kan en mag dat doen.

1. SEED – Om het beste te produceren moet je met het beste beginnen. 2. CULTIVATE – YL experts reizen de hele wereld rond om de boerderijen te bezoeken en zo te garanderen dat de verbouwingsproces aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet en ze zelfs overtreft. 3. DISTILL – Er worden delicate en gepatenteerde destillatietechnieken gebruikt om te garanderen dat de kostbare bestanddelen uit de plant worden behouden. 4. TEST – Om consistente en controleerbare kwaliteit te garanderen, wordt elke partij oliën uitgebreid getest. Voldoet de partij niet aan de eisen van YL dan wordt de olie NIET verkocht. 5. SEAL – Elke flesje heeft een code waarmee YL elke flesje terug kan volgen naar zijn oorsprong.

6


De Basis HOE KUN JE ETHERISCHE OLIËN GEBRUIKEN? Er zijn 3 manieren van gebruik te onderscheiden.

AROMATISCH | Inhaleer of vernevel etherische oliën. De aroma van etherische oliën kan een positieve uitwerking hebben op onze welzijn en de lucht op natuurlijke manier zuiveren. De oliën komen in je bloedbaan doordat je ze inademt, ze komen dan in je longen en worden daar door het bloed opgenomen. Ook prikkelen de oliën de hersenen en kunnen zo bijdragen aan je geestelijk welzijn. UITWENDIG | Doe 2-3 druppels etherische olie in je handpalm en breng (naar wens wel of niet verdund met draagolie) direct aan op de huid. Belangrijke punten om aan te brengen zijn: • Kroon van je hoofd • buik • Slapen • over vitale organen • achter de oren • onder op je voeten en je enkels. • nek • bovenkant van je rug INWENDIG | Young Living heeft ook een Pluslijn etherische oliën. Deze oliën zijn geschikt voor inwendig gebruik. Neem in met water of honing, gebruik in je eten of neem in in een capsule.

De snelheid van etherische oliën: 22 seconden om je hersenen te bereiken 2 minuten om in je bloedbaan te komen 20 minuten om in iedere cel van je lichaam te komen.

7


WAT ZIJN DRAAGOLIËN? Een draagolie is een plantaardige olie die gebruikt kan worden om etherische oliën te verdunnen. Draagoliën zorgen ervoor dat het uitwendige gebruik van etherische oliën comfortabel is. Voorbeelden hiervan zijn: • KOKOSOLIE • AMANDELOLIE • DRUIVENPITOLIE • JOJOBA OLIE

• •

OLIJFOLIE EN YL’S V-6 VEGATABLE OIL COMPLEX.

Maak je eigen massage olie door je favoriete etherische olie te mengen met V-6 of gebruik Young Living eigen massage oliën (o.a. Relaxation en Ortho Ease) om te ontspannen, te verzachten en te verlichten.

VEILIGHEID Er zijn een aantal oliën die fotosensitief zijn, dit betekent dat je ze niet op je huid aan wilt brengen als je naar buiten gaat. Dit zijn voornamelijk de citrusoliën, zoals grapefruit, citroen, bergamot enz. Het staat ook altijd op de label vermeldt. Als je de oliën op je huid gaat gebruiken, moet je alert zijn voor roodheid en verdunnen met een draagolie. Gebruik je de oliën op kinderen, dan wil je zeker te weten verdunnen omdat hun huid veel dunner is en de oliën veel sneller absorbeert. Het verdunnen van een olie verzwakt de werking van een olie niet. Het zorgt ervoor dat de olie minder snel wordt opgenomen en dat je de olie op een groter gebied aanbrengt. Mocht je irritatie ervaren, spoel dan niet met water. Olie en water lossen niet in elkaar op. Gebruik een draagolie om de irritatie te verlichten. Gebruik de oliën met voorzichtigheid als je ze om je ogen aan wilt brengen. Sommige oliën kunnen een brandend gevoel veroorzaken, zoals pepermunt. Wil je een olie bij je oog aanbrengen gebruik dan een wattenstaafje en probeer nooit met een flesje bij je oog te druppelen. Als je elke dag een olie op dezelfde plek aanbrengt, kan het zijn dat je lichaam daar gaat irriteren. Daarom is het wijs om de oliën te roteren. Gebruik 4 dagen de ene olie en de 8


volgende 4 dagen een andere olie met een vergelijkbare werking. Hoe zit het nu met oliën inwendig gebruiken? Sommige mensen zeggen dat je essentiële oliën niet inwendig kunt gebruiken. Waarom niet? Dit komt omdat de meeste oliën die verkocht worden, niet zuiver zijn. Er zitten stoffen in verwerkt die niet goed voor het lichaam zijn. Young Living’s oliën zijn in Amerika door de FDA (voedselautoriteit) goedgekeurd voor inwendig gebruik. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je een volle potje in een keer gebruikt. De oliën zijn ontzettend krachtig en enkele druppels zijn al voldoende. Young living heeft een speciale lijn ontwikkeld die geschikt zijn voor inwendig gebruik, de Vitality of Pluslijn. De olie in het potje is precies dezelfde olie als in het gewone potje. Maar deze oliën hebben een witte label gekregen om aan te geven dat je deze olie inwendig kunt gebruiken.

9


Premium Starter Kit IN EEN NOTEDOP Beginnen met een meukvrije leven kan overweldigend lijken. Er is zoveel te veranderen en er is zoveel om van te kiezen! Daarom adviseren wij om met een “Premium Starter Kit” te beginnen. Met de veelzijdige collectie van oliën en een vernevelaar maakt deze kit het gebruik en het ervaren van de voordelen van etherische oliën een eitje.

10


LEMON Lemon is een single olie, dat wil zeggen dat er maar één olie in zit. Lemon stimuleert het immuunsysteem en is dus een ideale olie voor als je extra ondersteuning nodig hebt. Ook ondersteunt deze olie de spijsvertering, stofwisseling en werkt het als antioxidant. Lemon ondersteunt een gezonde huid en de bloedsomloop. Het heeft reinigende en zuiverende eigenschappen. Kan gebruikt worden bij een opgeblazen gevoel (ook maagzuur), futloosheid (geeft meer energie), onrust , broze nagels en broos haar, infecties, zweertjes in de mond, insectenbeten, hoesten. Ideeën voor het gebruik van Lemon: * Elke ochtend 2-3 druppels in een glas/kan met water (nooit in een plastic glas gebruiken!!) op je nuchtere maag om je immuunsysteem te boosten (eventueel samen met Frankincense of als je verkouden bent met een druppel Thieves) *Verdund (1 el kokosolie, 4 druppels Lemon) masseren in een neerwaartse beweging op je lymfeklieren om vocht af te drijven. *2 druppels Lemon en 2 druppels Peppermint in de diffuser als je moeite hebt om te concentreren. Voor een oppepper. *Onverdund gebruiken om achtergebleven stickerresten af te wassen. *Lemon, met Peppermint en Lavendel is een mooie allergietrio. Het helpt voor allergie en verkoudheid. LET OP: Blijf uit de zon als je Lemon op je huid hebt gesmeerd.

Er zijn 75 citroenen nodig om een 15ml potje van YL’s lemon essentiële olie te maken!

11


LAVENDER Lavender is een single olie. Dat betekent dat er alleen Lavendel in zit. Lavender is o.a. te gebruiken om te ontspannen, stress te verlichten, het uithoudingsvermogen te stimuleren, om snijwonden, kneuzingen en huidirritaties te verzachten en herstellen, Maar ook bij slaapproblemen, bacteriën, verbranding door zonnen en zoveel meer! Lavender doet exact dat, wat in het lichaam op dat moment nodig is. Lavender wordt ook wel het Zwitsers zakmes onder de oliën genoemd. Weet je niet wat je moet gebruiken? Lavender is altijd een goede keus! Ideeën voor het gebruik van Lavender: *Smeer 2-4 druppels op pijnlijke plekken (verbranding door zon (even verdunnen met een draagolie), huiduitslag, eczeem, wondjes, ontstekingen etc. *Om allergieën te verlichten een paar druppeltjes in de diffuser, of een paar druppels innemen (bijvoorbeeld in een capsule met lemon en peppermint). *Gebruik een paar druppels in de diffuser om beter te slapen. Eventueel in combinatie bij bijvoorbeeld Stress Away. *Als je een koortslip hebt een paar keer per dag een druppeltje opsmeren, evt met peppermint en thieves. *In stressvolle momenten een paar druppeltjes in de diffuser om lekker te kunnen relaxen. *Voeg vier druppels vermengd met Epsom zout aan een warm bad toe om beter te kunnen ontspannen en in slaap te kunnen vallen. *Doe een paar druppels Lavender en eventueel Cedarwood in een rollertje met wat draagolie en smeer dit onder de voetzolen om beter te slapen. *Gebruik Lavender in je zelfgemaakte cosmetica (gezichtsolie, shampoo etc.)

12


PEPPERMINT Peppermint is een single olie, dat wil zeggen dat er maar één olie in zit. Dit is echt een olie die je altijd in je tas wilt hebben… Heb je een verstopte neus? Inhaleer de Peppermint en je neus is weer open. De olie ondersteunt de luchtwegen en het spijsverteringsstelsel. Peppermint is ook te gebruiken om de concentratie en mentale scherpte te verbeteren. Echt een super veelzijdige olie, die je kunt inzetten bij verkoudheid, koorts, hoofdpijn, obstipatie, maagzuur, buikkrampen, stijfheid, lusteloosheid en zo veel meer... Ideeën voor het gebruik van Peppermint: *Smeer 2-3 druppels op de buikstreek en rond de navel om diarree of winderigheid te verlichten. (rond de navel) *Bij maagzuur kun je een druppeltje aan je kopje lauwwarme thee of glas water toevoegen. *Bij koorts smeer je wat druppels onder de voeten, onder de oksels, op de rug en op de kruin (bij kinderen verdunnen) *Snuif de geur op direct uit het flesje of smeer wat druppels op de borst of buikstreek bij misselijkheid. *Bij hoofdpijn masseer je een druppel achter in de nek, op het voorhoofd de slapen. *Bij concentratieproblemen of als je alert wilt blijven kun je twee druppels op je tong doen of een druppel onder je neus wrijven. *Doe twee druppels Peppermint en twee druppels Lemon in de diffuser voor alertheid en wat meer energie (bijvoorbeeld in de ochtend). *Masseer een paar druppels op pijnlijke gewrichten voor verlichting *Peppermint, Lemon en Lavendel samen vormen het allergietrio en verkoudheidstrio. *Peppermint helpt ook goed bij wagenziekte. Je kunt deze druppelen op een watje en met een knijper vastmaken aan de autoventilator. Heel fijn. Peppermint is een hete olie, maar kan een verkoelend effect geven.

13


FRANKINCENSE Frankincense is een single olie, dat wil zeggen dat er maar één olie in zit. Frankincense is wierook in de meest pure vorm. Het wordt gewonnen uit de hars van de Frankincense boom. Het is een erg geliefde olie. Deze olie helpt het immuunsysteem te versterken. Het kalmeert en centreert. Frankincense bevat een hoge mate van sesquiterpenes, die stimuleren het deel van de hersenen dat de emoties regelt. Het helpt ook de hypothalamus, hypofyse en pijnappelklier die belangrijke hormonen in het lichaam produceren en veel processen in het lichaam regelen. Frankincense is o.a. te gebruiken bij: ongerustheid, overprikkeling, hoofdpijnen, zwellingen, wratten, stress, schaafwondjes, striae, rimpels, pigmentvlekken (huidproblemen) en ademhalingsproblemen. Ideeën voor het gebruik van Frankincense: *Breng aan rond wondjes, op pigmentvlekken, wratten en/of zwellingen. *Drink een glas water met 1 druppel Frankincense en 2 druppels Lemon om je immuunsysteem te boosten. *Smeer op de ruggengraat bij rugpijn. *Gebruik een paar druppels in de diffuser om depressieve buien en je humeur een lift te geven. Een druppel op je hoofd of een roller kan zorgen voor minder overprikkeling en meer basis. *Smeer een druppel op de polsen en op je slapen om stress te verlichten. *Smeer 1 druppel op de keel en in de nek bij een geïrriteerde keel of kriebelhoest. *Smeer een paar druppeltjes op een geïrriteerde droge huid. *Masseer het op je gewrichten als deze pijnlijk zijn. *Voeg een paar druppeltjes toe aan je (natuurlijke) dagcreme om rimpels en lijntjes te verzachten. *Deze olie kun je gebruiken in de pijncapsule en in de zelfgemaakte weerstand capsule.

14


PANAWAY PanAway olie is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten. PanAway bevat Peppermint, Wintergreen, Helichrysum en Clove PanAway is o.a. te gebruiken bij: hoofdpijn, botpijn, verstuikingen, spierspasmen, blessures. Daarnaast ondersteunt deze olie een gezonde bloedcirculatie. PanAway werkt is een natuurlijke ontstekingsremmer en verlicht de pijn van reuma en artritis. Ideeën voor het gebruik van PanAway: *Masseer een paar druppeltjes op pijnlijke plekken (verdun met een plantaardige olie als er irritatie opkomt) *Smeer een druppel bij pijn en om zwelling tegen te gaan. *Gebruik een paar druppeltjes voor een massage van pijnlijke spieren na sport of een workout. *Breng aan op de onderrug als je pijn ervaart bij het zitten aan de computer. *Masseer een druppeltje op de slapen als je een lichte hoofdpijn voelt opkomen. *Verdun met een plantaardige olie en masseer het in als kinderen groeipijnen ervaren. *Twee druppels inmasseren om artrose of artritis pijn te verzachten. *Masseer een paar druppels op de heupen van uw hond bij heupproblemen. *Je kunt deze olie ook gebruiken met copaiba en peppermint om te versterken. Je kunt hier ook een pijncréme van maken.

15


PURIFICATION Purification is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten. Het is dé olie om te gebruiken bij keelpijn, griep en verkoudheid. Een combinatie van Thieves en Purification in de diffuser zorgt ervoor dat griep en verkoudheid aan jouw deur voorbij gaan. Ook super handig in een roller bij griep. Purification bevat de oliën Lemongrass, Tea Tree, Rosemary, Myrtle, Lavandin en Citronella Purification kun je gebruiken om geurtjes te neutraliseren (denk bijvoorbeeld aan luchtjes koken, gourmet, stinkschoenen, stinkende was) Ook helpt deze olie bij insectenbeten, omdat het het gif neutraliseert. Bij keine, kleine snij- en schaafwondjes en oorbelgaatjes werkt het desinfecterend. Purification ondersteunt ook een gezonde bloedsomloop, gezonde pezen en gewrichten en het immuunsysteem. Heb je last van Acné? Ook dan kan Purification helpen!

16


RC RC is een blend die je absoluut in huis wilt hebben in deze tijd van het jaar... Deze olie heeft namelijk een hele positieve invloed om het luchtwegstelsel. Het ondersteunt een gezonde longwerking en door zijn samenstelling is deze blend zeer geschikt om ondersteuning te bieden bij diverse ongemakken aan de luchtwegen. Van verkoudheid tot astma. Ook heeft RC een verlichtende werking bij allergieën. Het heeft een sterk antivirale werking en gaat de strijd aan tegen infecties en ontstekingen. *Diffuse RC bij hoest en verkoudheid om weer vrij te kunnen ademen dankzij de slijmoplossende capaciteiten van RC *RC opent de longblaasjes en helpt zo de ademhaling en zuurstofopname te ondersteunen *RC heeft ook een verlichtende werking bij allergieën *Bij hoest, een pijnlijke keel en geïrriteerde longen door allergieën werkt RC in de diffuser verzachtend en herstellend *Smeer RC op de keel om het snurken te verminderen *Maak van een warme natte handdoek een kompres door er RC op te druppelen. Leg het kompres op de borst of rug bij griepverschijnselen of maak de zelfgemaakte immuunbooster (vaporub) en smeer deze op de borst. *Smeer RC al naar gelang waar de klachten zijn, rond de oren, de nek, de keel of met een wattenstaafje in de neusgaten *Maak een stoombadje van heet water met RC en bedek je hoofd met een handdoek om zo de luchtwegen en hoofdholtes vrij te maken *Gebruik RC voor verlichting bij hielspoor

17


STRESS AWAY Stress Away olie is een blend, dat wil zeggen dat het een mengsel van meerdere oliën is. Dit is misschien wel de lekkerst ruikende olie in de starterkit. Deze olie is – de naam verraadt het alspeciaal samengesteld om stress te verminderen. Stress Away bevat Copaiba, Lavender, Cedarwood, Ocotea, Lime, Vanille De olie wordt ook wel de mama-olie genoemd… Smeer een druppel op de polsen en ruik er regelmatig aan. Je zult merken dat de stress uit je lichaam vloeit. Of maak een roller. Je kunt de olie ook als parfum verdund aanbrengen achter de oren. Een druppel onder de tong werkt razendsnel in acute stresssituaties/ examens bijv. Een heerlijke olie om in huis te hebben, ook als je geen mama bent ;-) Peace and calming zit niet in de kit, maar werkt ook op dezelfde wijze Ook een zeer fijne olie.

18


DI-GIZE DiGize is een blend. Dat betekent dat het een olie is die is samengesteld uit verschillende andere oliĂŤn. Deze olie is speciaal samengesteld om het spijsverteringsstelsel te ondersteunen. Bij een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, opgezette darmen, prikkelbare darmsyndroom, diverticulitus, koliek en andere darmproblemen werkt de DiGize ondersteunend. Ook andere problemen zoals Candida kan de DiGize aanpakken.Daarnaast helpt het parasieten die zich hebben gevestigd in het spijsverteringsstelsel aan te pakken. Ook kun je DiGize inzetten in de strijd tegen wormpjes. Ook voor kleine kinderen die last hebben van maag- of darmproblemen kan DiGize enorm verlichting brengen. Zoals voor kinderen altijd noodzakelijk dient deze olie ook voldoende verdund te worden. Maar onder die voorwaarden mag het aangebracht worden op het buikje of op het zachte gedeelte van de voetjes bij krampjes.

19


COPAIBA Copaiba is een single olie, dat wil zeggen dat er maar één olie in zit. Het is een krachtige en veelzijdige olie. Deze olie heeft de eigenschap om de werking van andere oliën te versterken. Om die reden is de Copaiba een geweldige olie om te gebruiken in bijvoorbeeld een combinatie van oliën tegen pijn of ontstekingen. Copaiba wordt gemaakt uit de hars van de boom en bevat in een hele hoge concentratie de werkzame stof die ook in CBD (wiet)olie zit voor pijnen en ontstekingen. Copaiba heeft een ontstekingsremmende werking, zowel inwendig als uitwendig. Zo werkt het bij ademhalingsproblemen als bronchitis, maar ook bij huidproblemen als acné of psoriasis, reumatische pijnen of blaasontsteking. Verder kan Copaiba ondersteunt het urinewegstelsel en helpt bijvoorbeeld bij nierproblemen of incontinentie. Copaiba kent van oudsher veel verschillende toepassingen, waarvan velen inmiddels wetenschappelijk zijn onderzocht. In de diffuser helpt de geur van Copaiba de sfeer te verlichten en verbeteren. Copaiba helpt zwaarmoedigheid te verminderen en spanning, angst en stress tegen te gaan. Dieren hebben veel baat bij deze olie en worden rustiger en meer bij zichzelf. Daarnaast ondersteunt Copaiba de lichaamseigen reactie op irritatie en verwondingen. Het helpt dus het zelfherstellend vermogen van het lichaam te verbeteren. Een druppel op de tong kan helpen bij het slapen. Wat druppels in een roller verlicht de pijn uitwendig. Je kunt ook de pijn creme maken samen met pan away en peppermint. Of een pijn capsule met andere olietjes. Inname van de olie kan ook pijn, ontstekingen verlichten

20


ORANGE Orange is een enorm veelzijdige olie. Hij ruikt heerlijk en heeft veel bijzondere eigenschappen. Citrusoliën in het algemeen hebben stressverlagende eigenschappen door de aanwezigheid van limonene in de olie. Orange stimuleert een positieve bui. Het heeft een positief effect op het reukcentrum van het brein dat emotionele reacties beïnvloedt. Orange is zowel verkwikkend als kalmerend, waarmee het de ideale geur is om je gemoed ’s ochtends een boost te geven of ’s avonds helpt te ontspannen na een stressvolle dag. Uit onderzoek blijkt dat deze stressverlagend is. Ook is uit onderzoek gebleken dat deze olie goed is als je je down voelt. Orange gaat de groei van bacteriën tegen, mede daarom is het een fijne toevoeging aan je schoonmaakmiddel. Door de antibacteriële eigenschappen kan een druppel Orange in je schoonmaakwater zorgen voor een schoon en bacterievrij aanrechtblad, zonder het gebruik van chemische middelen. Verder heeft het een heerlijke frisse en verkwikkende geur, die ook goed tot zijn recht komt in je wasmiddel. Orange is door de antibacteriële eigenschappen ook geweldig voor de mondgezondheid. Het werkt als een natuurlijk spoelmiddel voor de mond en helpt het tandvlees beschermen. Het gaat de groei van bacteriën tegen en helpt het tandvlees tegengaan van infecties. Het helpt ook bij aften en ontstekingen in de mond door een druppel Orange door je mond te laten lopen of mee te spoelen of te gebruiken bij Oil Pulling, wat weer enorm effectief is tegen tandbederf. Orange heeft het vermogen hormonen in balans te brengen. Het heeft het vermogen een verlaagd libido een boost te geven en bestrijdt PMS-klachten als vermoeidheid, zwaarmoedigheid en pijn. Het kan pijn verlichten, met name bij ontstekingen en zwellingen, door de ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor gaat het ook pijn in spieren en gewrichten tegen. Door de hoge concentratie vitamine C en de aanwezigheid van limonene in Orange heeft het een positief effect op de weerstand. Daarnaast hebben citrusoliën ook een positief effect op de huid om deze reden en bevorderen ze het herstel. Orange bevordert de spijsvertering en verlicht darmkrampen. Door een druppel te drinken in een glas water bevordert het de 21


ontgiftiging van het lichaam . Het zorgt voor een verhoging van de urineproductie en het tegengaan van een opgeblazen gevoel en vasthouden van vocht.

DEWDROP DIFFUSER De DewDrop Diffuser is belangrijk als je er voor kiest om je gezondheid te ondersteunen met essentiële oliën. Het koudstoom dat door trilling vrij komt, vernevelt de oliën heel fijn in de lucht, waardoor ze door ons lichaam kunnen worden opgenomen. Alleen al door inademing van de oliën kunnen ze veel goeds voor je gezondheid doen. Het wordt volledig opgenomen in de cellen van je lichaam. Vandaar dat ook bijv. de griepmix helpt bij bacterieen, virussen in je lichaam. Deze diffuser heeft een blauw licht, dat ook uitgeschakeld kan worden.

ARIA DIFFUSER De Luxe Aria Diffuser, met afstandbediening heeft LEDverlichting en ingebouwde muziek. Met de afstandbediening schakel je de diffuser aan of uit. Ook het licht en geluid kun je hiermee regelen. De Aria Diffuser heeft ook de mogelijkheid om je iPod of telefoon aan e sluiten om muziek af te spelen via de ingebouwde speaker. Ik ervaar hem zelf als een beetje sauna achtig. Mooie fijne muziek en lieve lichtjes.

22


YL Levensstijl Young Living is meer dan alleen etherische oliën! Young Living biedt ook een uitgebreide collectie aan etherische olie bevattende producten. Deze producten zijn 100% natuurlijk, bevatten geen synthetische chemicaliën en zijn van ongekende zuiverheid. Dagelijks wordt ons lichaam aangevallen door schadelijke chemicaliën. Kijk eens op de ingrediëntenlijst van de producten die je in je badkamer en keuken gebruikt. Elke dag gebruiken we deze producten op onze huid, in ons lichaam en ademen ze in. Het effect hiervan wordt versterkt door de hoeveelheid producten die we gebruiken. De gemiddelde vrouw brengt meer dan 300 chemicaliën per dag op haar lichaam aan, alleen al door het gebruik van zeep, make-up, shampoo, deodorant en haarproducten. Het grootste deel van de chemicaliën wordt al voor het ontbijt aangebracht! En dat jaren achter elkaar. Het is daarom heel belangrijk dat je jouw levensstijl aanpast. Vervang al die chemische producten door een variant van Young Living. Niet alleen zijn ze op natuurlijke basis en bevatten ze al die chemicaliën niet. Maar ze werken ook net zo goed of zelfs nog beter! Producten die je kunt vervangen: Persoonlijke verzorging • • • • • •

Douchefris Deodorant Mondwater Shampoo/conditioner Huidverzorgingsproducten Tandpasta. Huishoudelijke verzorging • • • •

Allesreiniger Wasmiddel Afwasmiddel Schuimende handzeep

23


Voedingssupplementen • • • • • •

Calcium Enzymen Multi-vitaminen Omega’s Probiotica enz

Onze moderne levensstijlen creeeren vaak niet de optimale omstandigheden voor onze lichaam. Slechte dieet, te weinig beweging en een overweldigende hoeveelheid schadelijke stoffen in onze omgeving halen ons lichaam uit balans en verminderen onze energie. Voel je elke dag vitaal met NingXia Red, de supervoedingssupplement van Young Living. Neem eens een kijkje op WWW.NINGXIARED.COM

24


DiffuserRecepten Met oliĂŤn uit de starter kit Slaap lekker 3 druppels Lavender 3 druppels Stress Away

Nare luchtjes weg 3 druppels Purification 3 druppels Lemon

Fris en Schoon 3 druppels Thieves 3 Drupppels Peppermint

Imuunondersteuning 4 druppels Thieves 2 druppels Purification

Adem vrij 3 druppel R.C. 3 Druppels Purification

Lekker ontspannen 2 Druppels Frankincense 2 druppels Lavender 2 druppels Peppermint

Vreugdedansje 2 druppels Frankincense 2 druppels Peppermint 2 druppels Orange

Allergieondersteuning 2 druppels Lavender 2 drupppels Peppermint 2 druppels Lemon

25


26


27


28


29


Je Eigen Account ACCOUNT NAAM:

4-CIJFERIG PIN:

__________________________

_________________________

WACHTWOORD:

ER-verwerkingsdatum:

__________________________

_________________________

MIJN SPONSOR:

CONTACT INFO - SPONSOR:

__________________________

_________________________

DE ACCOUNT INFORMATIE KUN JE IN JE ACCOUNT TERUGVINDEN EN VERANDEREN. LOG MET DE BOVENSTAANDE GEGEVENS IN IN JE VIRTUELE KANTOOR OP WWW.YOUNGLIVING.COM

Nederlandse Contact Informatie: NL KLANTENSERVICE (TELEFONISCH):

020-797 58 09

NL KLANTENSERVICE (EMAIL): KLANTENDIENST@YOUNGLIVING.COM VOLG YL EUROPE OP FACEBOOK:

@YOUNGLIVINGEUROPE

VOLG YL EUROPE OP INSTAGRAM: @YOUNGLIVINGEUROPEEO Bezoek ook eens deze FB-pagina’s. Ze worden beheerd door jouw teamleiders en zijn zeker het volgen waard:

___________________________________________________________________

30

welkomsboekje Young Living  
welkomsboekje Young Living  
Advertisement